B1 blogcsalád



Politikai atomháború lesz a 2018-as választás kampánya

2017. június 14. - ashwood

03_orban_plakat_ea-780x407.jpgElbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit.

Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt előrehozott választás, ami - főleg Orbán terminológiájában – a térségben egyedülálló politikai stabilitást példázza. A valóságban persze mindez csupán annyit jelez: a hatalomhoz a végletekig ragaszkodó mindenkori kormánypártok inkább saját paravánjaik mögött oldották meg az időről időre felbukkanó kormányválságokat. Ismert eredménnyel. Egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, hogy az ország bármit is profitált a színfalak mögötti alkukból az időközi választások helyett.

Ennek azonban a 2018-as választás, és annak is elsősorban a kampánya örökre véget fog vetni.

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk: forró ősz elé nézünk. Természetesen mi nem vizionálunk egyetemistákból verbuválódott rongyos gárdákat az utcára, fegyveres összetűzéseket és molotov-koktélt minden középületre – nem szedünk olyan tudatmódosítót, mint Németh Szilárd Fidesz alelnöke és brancsa. És nem is Habony Árpád mondja meg, mit gondoljunk.

Abban azonban biztosak vagyunk: olyan kampány elé nézünk, amilyet még nem látott ez az ország. És talán hosszú ideig nem is fog.

Az ellenzék – legyen bal- vagy jobboldali – a korrupció felől támadja Orbánt és kompániáját. Kétségtelen, van is miért: Mészáros Lőrincz, Tiborcz István, Habony Árpád, Kuna Tibor, Garancsi István, Andy Vajna, Farkas Flórián és a sor még hosszan folytatható. (Magyarországnak már sok tolvaj bandához volt "szerencséje", de ezekhez fogható, enyves kezű, maffia-rendszerben üzemeltetett rablólovagokhoz mindeddig egyszer sem.) Orbán legfőbb támaszának, a Fidesz szolgálólányává – ezzel kapcsolatban ajánljuk mindenkinek a Handmaid's tale című sorozatot – züllesztett ügyészségnek és leginkább Polt Péternek köszönhetően mindeddig csak kishalak kerültek horogra – pontosabban: Mengyi Voldemort Roland és Simonka György mindeddig sikeresen kerülte el a börtönt, és sorsuk kizárólag a következő választások kimenetelétől függ. Sajnos.

A Fidesz a jelek szerint a téma agyonhallgatása helyett az ellenzékre mutogatást választotta. Igyekszik a kritikáknál jóval hangosabban és otrombábban harsogni az ellenék korruptságáról. A szocialisták esetében kezükre játszik az uniós intézmények lassúsága: az előző uniós költségvetési ciklus közpénz-lenyúlásaira most kezd rálátni az OLAF, míg a Fidesz nagy zsebrevágásaira legfeljebb 3-4 év múlva kerít sort a szervezet. Így, bár 8 éve van ellenzékben az MSZP, bőszen lehet korrupciót kiálltani rájuk.

A Jobbik esetében pedig a bőr le nem sülésének klasszikus esetével van dolgunk: a Fidesz simán csicskázza és vádolja Simicska felvásárlással Vonáékat. Ennek abszurditására aligha lehet szavakat találni – még akkor is, ha másfél éve valóban lovat váltott Orbán egykor legbizalmibb embere, a Fidesz volt pénztárnoka.

Arra még néhány hónapot várnunk kell, amíg a kollégiumi szobatárs is beszáll a "ki a legkorruptabb politikus az országban" versenybe, de biztosak lehetünk abban, hogy komolyan fogja emelni a tétet.

Összességében: némi háborús retorika és menekültekkel meg milliárdosokkal való ijesztegetésen túl a kampány legfőbb üzenete az lesz minden oldalról: a politikusok korruptak. Ennek bizonyságára pedig csőstül fognak kirobbanni a botrányok.

Az eredmény megjósolhatatlan - mármint a tavaszi választás konkrét végkimenetele. Az azonban borítékolható, hogy a jelenlegi politikai elit olyan bizalmi léket üt a kampány hónapjai alatt egymás hajójába, amelyet nagy valószínűséggel az sem fog túlélni, aki látszólag megnyeri a választást.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9812593321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.14. 18:25:14

Tartok tőle, hogy sok mindentől elbúcsúzhatunk. Mert ha újra a fideSS maffia nyer, akkor megvalósul egy rémálom: szálasi+rákosi rendszer egybegyúrva. Ha veszít a söpredék, abból jó eséllyel polgárháborús helyzet lesz, aminek a próbáját láthattuk pl. az őszödi beszéd kapcsán.

szablya9 2017.06.14. 22:23:43

Kicsi elemzőim!
Ezek a kis tüntikézők a picsában sem voltak!
Most közintézményeket foglalni?
Tegyétek meg! A nemzeti erők meg elfoglalják a ti intézményeiteket ugyanakkor.

szablya9 2017.06.14. 22:25:45

Hullajelölt, tentényleg megvesztél?
Na jó, csak ultralib fadarab vagy. Esetleg cuki

T.Jani 2017.06.14. 23:29:41

Dehogy lesz háború, hiszen a választásig az összes potenciális ellenfelet le kell járatni és Politikailag megsemmisíteni.
Ebben nagy segítség a Lakáj média és az ott lebzselő Propagandista Ügynökhorda.
A Választáson csak a Fidesz indul, plusz az Fidesz által szervezett 30-50 kirakat párt hogy azért külföldről úgy nézzen már ki mintha Demokrácia volna, és nyomják továbbra is a Segijt!

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 00:03:34

Stabilitás vagy káosz koalíció! Ez a kérdés, nem más.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 06:23:22

@morpho:

Minden viszonylagos. Az ellenzék mai állapotában a kormánypárt választási veresége kiszámithatatlan helyzetet idézne elő.

2017.06.15. 07:25:38

@szablya9: vagy csak undorodom a szarházi, gerinctelen fajtádtól. Azoktól is amik most az országot vezetok a halálba.

2017.06.15. 07:26:29

@szablya9: az elvtársaid mennyit fizetnek posztonként?

legeslegujabbkor 2017.06.15. 09:38:24

@atomic power 1986DucaDuca:
"kormánypárt választási veresége kiszámithatatlan helyzetet idézne elő. "

Én teljesen kiszámítható helyzetet látok: amint az ellenzék megnyeri a választást új választási törvényt és új alkotmányt fogadnak el, felállítják a kormányt ellenőrző független intézményeket, és követhetővé teszik a közpénz útját.

2017.06.15. 09:41:05

@szablya9:

Én meg azt szeretném, hogy valahogyan kiderüljön, hogy:

Te kire szavaztál az elmúlt választásokon,
Kire fogsz jövőre szavazni,
És hol vagy megtalálható,

...hogy aztán a torkodra lépjek.
Ennyi.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.15. 09:44:40

Sajnos a kétmillió fideszbirka szavazó buta. A fidesz már sokadszorra el tudja játszani velük pont a mindenkori választások előtt, hogy az ellenzéke soraiból előhúz valami bűncselekménynek látszó ügyet( hagyó, simon és éppen most is valami kezdődik). És a fidesz birkaszavazó annyira buta, hogy azt elfelejti, ezekből az ügyekből bizony soha nem lesz semmi. És ezt ha még el tudja játszani harmadszor-negyedszer is ott bizony nemcsak a fidesszel van a baj, hanem az agynélküli szavazójukkal is.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.15. 09:50:13

@bluebear: De az is lehet hogy az erkölcstelen, jellemtelen fidesszavazó nem buta, hanem mivel részesül a fidesz általi lopásokból(nekik is juttat a lopott szajréból valamit a geci), így szavazatával köszöni meg, hogy ő is kapott valami morzsát.

morpho 2017.06.15. 10:03:54

@atomic power 1986DucaDuca: Tipikus autokrata propagandavakert tolsz! Ha nem mi győzünk, akkor instabilitás lesz és káosz! Ezzel kik is operáltak? Ja tudom, a nácik, a komcsik... Javaslom figyelmedbe @legeslegujabbkor kolléga pontos menetrendjét!

Kivlov 2017.06.15. 10:22:55

@bluebear:
Szerintem meg az ellenzéki szavazó még butább, mert ő nem valakire, valakire valaki ellen szavaz. Abból pedig adott esetben nehéz országot építeni.

wicha 2017.06.15. 10:31:59

@Kivlov:

"Szerintem meg az ellenzéki szavazó még butább, mert ő nem valakire, valakire valaki ellen szavaz. Abból pedig adott esetben nehéz országot építeni."

2010-es választás megvan?

Nyers Fa 2017.06.15. 10:41:53

@szablya9: a közintézmények nem a Fidesz, a kormány vagy szavazóinak tulajdona, hanem KÖZ tulajdon! A Fidesz szavazókban van egy félreértés, ugyanis ami az államé, az nem az övék és nem is a kormányé, hanem mindenkié.
Egyszerűbben fogalmazva: ugyanannyi közöd van a közintézményekhez, mint bárki másnak.

2017.06.15. 10:42:49

A választások kimenetele Orbán mentális állapotán múlik.
Évek óta érzékelhetőek a komoly neurológiai problémái. Amennyiben kap egy pár sallert (pl. ismét veszít a focicsapat, a gyűlölt Brüsszeltől nem kap ellopható pénzt, stb.), amely feldolgozhatatlan számára, akkor teljesen megtorzul.
A csicskásai ebben a pillanatban elkezdenek marakodni és egymást csinálják ki a saját vesztüket okozva.
A személyi kultusznak is megvannak a hátulütői, Vitya pedig nagyon fél. Mindenkitől.

HABONYKOMMANDO 2017.06.15. 10:50:28

"Abban azonban biztosak vagyunk: olyan kampány elé nézünk, amilyet még nem látott ez az ország. És talán hosszú ideig nem is fog."

Betonba dongoljuk a hazaarulo libsiket, kenytelenek lesznek Soros seggebe visszabujni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 11:06:32

@Dr. Trejo:

"A személyi kultusznak is megvannak a hátulütői, Vitya pedig nagyon fél. Mindenkitől."

Aztán felébredtél..........

Tomiko 2017.06.15. 11:08:58

Egyetértek a felvetéssel, hogy mindegy ki nyer jövőre, igazából semmit sem nyer, ha a régi politikai elithez tartozik. A fideszt többen utálják sokkal, mint szeretik, igaz, mint gyűjtőpárt a többiekhez képest nagy a támogatottsága. De nem az ország szavazati joggal rendelkező tömeghez viszonyítva nagyok. Az ellenzék pedig nem hiteles, a régiek biztosan nem. Őket még azért se hívnák vissza a magyarok, hogy hazugságaikon csüngjenek. Orbán szavazói legalább ezt szívesen teszik vezérükért. Jó hallani, hogy nem mi vagyunk a felelősek sorsunkért, hanem Brüsszel, Soros, migráns. Mi biztosan nem. Csak új emberek hozhatnak valódi előrelépést. Meg kell adni az esélyt, a régiektől el kell venni az esélyt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.06.15. 11:10:50

@Látens Inszinuáció:
1. valószínűleg nem arra szavazott, akire te.
2. De lehet, hogy 2018-ig megvilágosodik/elbutul (ez nézőpont kérdése) és arra fog szavazni, akire te is fogsz.
3. Mi van akkor, ha az általad keresett személy, akinek a torkára lépnél, éppen a szomszédod, tudod, az a kedves apuka, aki mindig visz valami finimságot a szomorú szemű kutyáknak a kutyamenhelyre, önként tisztítja az árokpartot, kedvesen játszik a gyermekével, és amit te mindig látsz az ablakból, és ő volt az is, aki múltkor olyan udvariasan segített a mamádnak felszállni a buszra?

Mi van akkor, (és többnyire így van) ha az emberek egészen másnak mutatják magukat az interneten, mint a való életben, és teszem azt testközelből már a Bayer sem tűnik mondjuk egy vérivó nácinak, ahogyan azt Bernadett néni is kénytelen volt megtapasztalni?

Mi van akkor, ha csalódnod kel a várakozásaidban és szégyenbe kerülsz önmagad előtt? Ez nem elképzelhető opció?

Tomiko 2017.06.15. 11:13:34

@Dr. Trejo: "A személyi kultusznak is megvannak a hátulütői, Vitya pedig nagyon fél. Mindenkitől."
Biztos vagyok benne, hogy a régiektől nem fél, pl. MSZP. A régiek mind a kezében vannak. Az újaktól fél, ott nincs igazi fegyvere, és minél inkább támadna és minél aljasabban, annál kontra produktívabb lenne.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 11:22:37

@morpho:

"Tipikus autokrata propagandavakert tolsz! Ha nem mi győzünk, akkor instabilitás lesz és káosz!"

Ez nem propaganda, csak a józan ész által diktált észrevétel. Nézz végig az ellenzéken! Látsz kormányzóképes erőt? Az úgynevzett "baloldali"pártoknak már rég át kellett volna adniuk a politikai térfelet új, a régi rendszerhez és a 2002-2010 közötti időszakhoz nem kötődő, tehetséges politikusokat tömörítő szerveződéseknek. Komolyan vehető program nincs, csak populista jelszavak. Ha hatalomra kerülnének, kezdődne újra a "húzd meg, ereszd meg" politikája. Bebizonyították 2002-2010 között, hogy nem értenek a gazdasághoz. Akkor hol itt a propaganda? Ezek tények!

Fekete Gyor Andras 2017.06.15. 11:25:01

@hullajelölt88: "akkor megvalósul egy rémálom: szálasi+rákosi rendszer egybegyúrva. "

Es meg holokauszt is lesz. Orban gazszereloje mar epiti gazkamrakat.

2017.06.15. 11:26:28

@zord íjász: bár nem tőlem kérdezed, de ha valaki úgy áll ki a fideSS maffia vagy épp a nemnáci jobbik mellett, ahogy az a féreg, az felőlem lehet akármilyen édibédi cukiság egyébként, nem állnék szóba vele. A torkára lépés persze durva, elítélendő, de őt is megértem... pár éve még volt fideszes, akit emberszámba vettem. Az utolsó néhány évben ez elmúlt. Aki bűnözők mellé áll, az semmivel sem jobb a bűnözőknél.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 11:27:43

@bluebear: De az is lehet, higy a Fidesz szavazó nem lát ertelmes alternatívát, csak komolyan nem vehető ellenzéket!

2017.06.15. 11:28:41

@Fekete Gyor Andras: a XXI.századi megfelelője már épül. Lásd e.ü., fogyatékosok támogatása stb.
De csak tapsikolj hozzá, kis szaros pofájú propagandista!

2017.06.15. 11:29:45

@atomic power 1986DucaDuca: sajnos nem. A fideSS szavazói két csoportból kerülnek ki: retardáltak és haszonélvezők/bűntársak.

Kivlov 2017.06.15. 11:34:57

@wicha:
meg bizony. égtetek mint 3 reichstag! :D :D :D

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 11:38:24

@legeslegujabbkor:

" Én teljesen kiszámítható helyzetet látok: amint az ellenzék megnyeri a választást új választási törvényt és új alkotmányt fogadnak el, felállítják a kormányt ellenőrző független intézményeket, és követhetővé teszik a közpénz útját."

Én meg úgy gondolom, hogy egymásnak esnének és marakodnának a koncon. Ellenzéki pozícióban követett magatartásukból ez következik. A befektetők pedig nagyon nem szeretik a legkisebb bizonytalanságot sem. Miért nincs egy egészséges ellenzéki párt vagy pártszövetseg, aki képes a többséget megnyerni, akire rá lehetne nyugodt lélekkel bízni az országot?

morpho 2017.06.15. 11:39:36

@atomic power 1986DucaDuca: "Akkor hol itt a propaganda? Ezek tények!" Ezek nem tények, ezeket te állítod! na ez a propaganda. Úgy csinálsz, mintha a saját világod tényekre épülne, ezért ez megkérdőjelezhetetlen. Miközben ezek csak lózungok:
"Nézz végig az ellenzéken! Látsz kormányzóképes erőt?"
van aki lát, van aki nem. Ez egy lózung.
"Az úgynevzett "baloldali"pártoknak már rég át kellett volna adniuk a politikai térfelet új, a régi rendszerhez és a 2002-2010 közötti időszakhoz nem kötődő, tehetséges politikusokat tömörítő szerveződéseknek"
Meg az úgynevezett jobboldaliaknak is. Ehhez képest Orbán már 25 éve vezeti a pártját és két egymás után elbukott választás után is a helyén maradt, ami egy normális demokráciában példátlan példátlan. Tehát ez az állításod is egy lózung panel.
"Komolyan vehető program nincs, csak populista jelszavak."
Mint például a teljesség igénye nélkül: Itt az idő, Folytatjuk, Nem leszünk gyarmat, Állítsuk meg Brüsszelt...stb. Ezek nem populista jelszavak? Mert ha igen, akkor ez is egy nagy kövér lózung!
" Ha hatalomra kerülnének, kezdődne újra a "húzd meg, ereszd meg" politikája."
Erről is papírod van?
"Bebizonyították 2002-2010 között, hogy nem értenek a gazdasághoz." Ez egy állítás, amit én a fideszről mondok el, akiknek minden értése annyi volt, hogy a manyup pénzekből konszolidálták az országot. Ezt a szocik is meg tudták volna csinálni, csak ők nem akarták elkölteni a nyugdíj megtakarításokat. De ez nem megoldás, csak elodázás. Egy 10 évvel továbbtolták a pénzügyi lyukat. Ennyi. Nem mondtál bizonyíthatóan semmit, semmi érdemit. Nem is ez volt a célod!
Egy nettó lózunghalmazt toltál ide, előre kitalált kommunikációs panelekből, amit minden fideszes politikus alkalmaz. Imádom az ilyen "bonyolult" narancskullancsokat!

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.15. 11:41:26

@hullajelölt88: Ertheto ez a ketsegbeesett aggresszio. Az egesz balliberalis ellenzek, mindennappal kozelebb van egy BRUTALIS, MEGALAZO, MEGSEMMISITO vereseghez.
Mindenki tudja, hogy abbol mar nincs felallas, soros minden penze sem fogja tudni feltamasztani a halotat.

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 11:42:11

@hullajelölt88:

"A fideSS szavazói két csoportból kerülnek ki: retardáltak és haszonélvezők/bűntársak."

Ezt a legendát komolyan vehető politológusok már megcáfolták.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.06.15. 11:42:55

@hullajelölt88: "Aki bűnözők mellé áll, az semmivel sem jobb a bűnözőknél."
Aki a fideszre szavaz, az a bűnözők mellett teszi le a voksát ezek szerint? Aki a fideszre szavaz, az bűnöző?

Mielőtt válaszolsz, megmagyarázom miért kérdem: szinte folymatos e-mail vitában vagyok helyiekkel, akik ugyanazokat a köröket futják, mint te, csak ők nyitottabb, toleránsab megközelítéssel.: mert mi van azokkal az emberekkel, akiket megtéveszt a habony szennymédia? Mi van azokkal akiknek a napi munkájuk, életük mellett, se idejük, se lehetőségük, se kedvük, se akaratuk, se igényük (több változat is elfogadható) arra, hogy az elképesztő információáramlásban kimazsolázzák az igazságot, a helyes utat, vagy elvégezzenek valamiféle finomhangolást?

Mi van a becsapott, megtévesztett emberek ezreivel, százereivel tehát? A Feri talán feltárta az igazságot a választások előtt az ország gazdasági mutatóiról? Egymillió példát lehetne mondani, idézni a közeli és távoli, a hazai és külhoni történelemből: a politikusok hazudnak, manipulálnak,.. a megtévesztett ember: bűnöző?

És mi a helyzet a tékozló fiú történetével?

Nem elképzelhető-e, hogy valaki idővel megváltozik, (korral, tapasztalattal, tudással) és átértékeli a helyzetét? Bűnöző marad mindörökre, mert behúzott egy x-et valamelyik pártnak, valamikor (szakadj el a fidesztőlm, a lövészárokmentalitástól, mert a többi pártot is hazaárulózták, tolvajozták már milliószor, sokszor joggal és bizonyíthatóan)?

Tehát? Nem elképzelhető-e, hogy túl könnyedén bűnözőzöl le valakit?

morpho 2017.06.15. 11:45:21

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt a legendát komolyan vehető politológusok már megcáfolták." Ez így megint lózung! Kik és mikor??? Linket!

2017.06.15. 11:46:05

@zord íjász: amit a kormány művel, az btkba ütközik normális esetben. Mind1, agymosottaknak és haszonélvezőknek felesleges magyarázni.

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.15. 11:53:02

@bluebear: "hogy az ellenzéke soraiból előhúz valami bűncselekménynek látszó ügyet( hagyó, simon és éppen most is valami kezdődik). És a fidesz birkaszavazó annyira buta, hogy "

Olyan buncselekmenynek latszo ugyekre gondolsz, mikor az Europai unios nyomozo hatosagok deritik ki, hogy a liberalisok ellloptak 270 MILLIARDOT a 450 milliardos metrobol ???

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.15. 11:53:37

@bluebear: "hogy az ellenzéke soraiból előhúz valami bűncselekménynek látszó ügyet( hagyó, simon és éppen most is valami kezdődik). És a fidesz birkaszavazó annyira buta, hogy "

Olyan buncselekmenynek latszo ugyekre gondolsz, mikor az Europai unios nyomozo hatosagok deritik ki, hogy a liberalisok ellloptak 270 MILLIARDOT a 450 milliardos metrobol ???

Fekete Pestis 2017.06.15. 11:58:53

@bluebear:

... vagy például az is lehet, hogy multinál dolgozik, és nem óhajt visszatérni a "gazdagok fizessenek 6 millió ft bruttó után 5X%os effektív adót" idökhöz - ahogy azt 2006ban az mszp miniszterelnöke volt szives kifejteni és implementálni. ( p.l azért, mert a saját létbiztonsága jobban érdekli, mint a gazdagozoké, meg a gazdagozókra szavazóké { evások, katások, mimimálbéresek, okosba-megoldók, satöbbik} )

Persze az is lehet, hogy @bluebear a versenyszférában, nem haveri ( multi) cégeknél dolgozókat is tolvajnak titulálja, csak azért, mert azok nem rajongnak az ujraelosztásért. ( ami alól az mszp-sek és a haveri kutyák valahogy mindig kivételek voltak. Ebben a fidesz is egy-haveri-kutya ;) ).

kvp 2017.06.15. 12:13:02

Az amit a jelenlegi kormany csinal nem teljesen korrekt bar torvenyes. Viszont az emberek jelentos reszenek anyagilag jo. Jelenleg nem maradt olyan jelentos ellenzeki ero akik nem dontenek be szinte azonnal az egesz orszagot. Tehat jelenleg az van, hogy vagy toleraljuk a fidesz altal kiepites alatt levo uj nemesseg gazdagodasat vagy kapunk a nyakunkba egy ukrajnai forradalmi helyzetet, kisebb polgarhaboruval es utanna/kozben gorog tipusu teljes allamcsoddel es a nemzetkozi nagytokesek (kvazi nemesseg) gazdagodasaval. Ertem en, hogy jo ha latjuk hogy mi tortenik a kozpenzekkel, de ha teljesen legalisan es kulfoldon is elfogadott demokratikus folyamatok soran mindent at kell adni a kulfoldi bankoknak, akkor azzal nem leszunk beljebb, sot a legtobb embernek ez nem elfogadhato jovokep, mivel szinte soha nem a gazdagok jarnak rosszul az allam bedolese eseten.

Ezek utan lehet valasztani a nem tul szimpatikus jelenlegi rendszer es az atlagembernek nagyon rossz, de ugyanakkor teljesen demokratikus, kozmopolita es liberalis allamcsod kozott. Mindezek tetejere jonne meg a nyilt tarsadalom mint alapelvaras minden nem fideszes politikai erotol, ami nagyjabol egy csomo idegen kulturaju embert, parhuzamos tarsadalmakat es meg nagyobb szegenyseget jelent minden nyugati orszagban. Eltero alternativa meg egyszeruen nincs, mert az egyebkent anno nemzeti liberalis gyokeru fideszhez kepest mara minden ellenzeki part es szervezet kozmopolita liberalissa valt. A valodi alternativakat es kezdemenyezeseket pedig a fent emlitett liberalis ellenzek oli meg, meg mielott a kormanynak egyaltalan lehetsege lenne felismerni a letuket.

Netuddki. 2017.06.15. 12:33:50

Azért ne feledkezzünk meg azokról se akik nélkül ez a posztkomcsi maffiaállam nem jöhetett volna létre, a szekértolóikról és azokról akik megtűrik ezeket a szekértolókat. Igen, te is kedves @ashwood: ! Miért nem lehet örökre kitiltani a tolvaj rendszer szekértolóit, a fizetett fidesztrollokat? Az nem a szólásszabadság, ha a tolvajfideszes agitpropot terjeszthetik még a fórumokon is. A hazug lakájmédia is bőven elég, hogy rohadna meg az összes alákérdező dolgozója, ott ahol van!

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 12:35:46

@morpho

"Ezek nem tények, ezeket te állítod! na ez a propaganda. Úgy csinálsz, mintha a saját világod tényekre épülne, ezért ez megkérdőjelezhetetlen. Miközben ezek csak lózungok"

Ha tanulmányozod az EUROSTAT adatait, akkor megállapíthatod, hogy szignifikáns különbsegek vannak a 2002-2010 közötti és a 2010 utáni gazdaságpolitika eredményességét illetően. Már ha elfogadod az ott közölt adatokat.

""Nézz végig az ellenzéken! Látsz kormányzóképes erőt?"
van aki lát, van aki nem. Ez egy lózung.""

Mi ebben a lózung? Ez egy vélemény. A választók dolga, hogy eldöntsék ezt a problémát.

""Az úgynevzett "baloldali"pártoknak már rég át kellett volna adniuk a politikai térfelet új, a régi rendszerhez és a 2002-2010 közötti időszakhoz nem kötődő, tehetséges politikusokat tömörítő szerveződéseknek."
Meg az úgynevezett jobboldaliaknak is. Ehhez képest Orbán már 25 éve vezeti a pártját és két egymás után elbukott választás után is a helyén maradt, ami egy normális demokráciában példátlan példátlan. Tehát ez az állításod is egy lózung panel.""

Már elnézést, de szerintem annak kell megújulnia, aki hatalomra szeretne kerülni! Nyerő összeállításon nem szokás valtoztatni.

""Komolyan vehető program nincs, csak populista jelszavak."
Mint például a teljesség igénye nélkül: Itt az idő, Folytatjuk, Nem leszünk gyarmat, Állítsuk meg Brüsszelt...stb. Ezek nem populista jelszavak? Mert ha igen, akkor ez is egy nagy kövér lózung!""

Ha egyetértesz azzal, hogy a Brüsszeli Bizottság hozzállása a tagállamok maradék szuverenitásához megváltozott az unióba történő belépés óta, akkor nem.

""Ha hatalomra kerülnének, kezdődne újra a "húzd meg, ereszd meg" politikája."
Erről is papírod van?""

Ez már történelem, emlékszel? Engedve az alulról jövő nyomasnak megindul az osztogatás, a gazdaság fejlesztése meg elmarad. Következmény az eladósodás, majd a megszorítások. Jó példa erre a Gyurcsány, Bajnai csomagok.

""Bebizonyították 2002-2010 között, hogy nem értenek a gazdasághoz." Ez egy állítás, amit én a fideszről mondok el, akiknek minden értése annyi volt, hogy a manyup pénzekből konszolidálták az országot.""

Azért ennél több is történt.

"Ezt a szocik is meg tudták volna csinálni, csak ők nem akarták elkölteni a nyugdíj megtakarításokat. De ez nem megoldás, csak elodázás. Egy 10 évvel továbbtolták a pénzügyi lyukat. Ennyi. Nem mondtál bizonyíthatóan semmit, semmi érdemit. Nem is ez volt a célod!"

Ma Magyarország GDP arányos államadóssága évről évre csökken.
Magyarország államadossága 2002-2010 között 25%-ponttal növekedett, Szlovákiáé 1,7%-ponttal csökkent.
Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban.
2010-2016 között Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia az egy főre eső GDP volumennövekedésének tekintetében 15,4%-os atlagot teljesített, Magyarorszag 14, 3 %-ot. A csehek fejlődese 10, 1 % volt.
2017. I. n.é.-ben 4,2 %-os volt Magyarországon a gazdasági növekedés, nagyobb, mint a visegrádi hármaké.
Akkor ki ért jobban a gazdaságpolitikához? Vagy a fenti néhány adat is lózung?

Miért "narancsullancs" az, aki tényeket közöl? Különben is milyen kifejezés ez? Ez megbélyegzés.

Netuddki. 2017.06.15. 12:37:48

@kvp: "Tehat jelenleg az van, hogy vagy toleraljuk a fidesz altal kiepites alatt levo uj nemesseg gazdagodasat vagy kapunk a nyakunkba egy ukrajnai forradalmi helyzetet, kisebb polgarhaboruval es utanna/kozben gorog tipusu teljes allamcsoddel es a nemzetkozi nagytokesek (kvazi nemesseg) gazdagodasaval."

Muhaha! Fostok? Hát fossatok is csak! Előbb kellett volna visszafogni magatokat, mielőtt teljesen elfajult volna a helyzet. Meddig kéne még várni bazmeg? Minél tovább lesz a tolvajfidesz hatalmon annál cifrább lesz a vége. Mert egyszer vége lesz, qrvára nem azért dolgozok, hogy a tetves fidesz maffia gazdagodjon rajtam öcsisajt!

Netuddki. 2017.06.15. 13:01:59

Az előbb ment a fideszrádióban (régi Kossuth) az ütköző, aminek már csak a neve az. A hülye picsa meg a 2 kis tolvajfideszes köcsög felállás volt megint. Jól jegyezzétek meg, az egyik köcsög nevét, deák dániel! Ha nem ilyen balfasz lenne az úgynevezett ellenzék, már régen felkeresték volna a kis hazug fasszopót a lakásán, aztán elbeszélgettek volna vele, milyen alapon nyomatja a hazugságot jó közpénzért a maffia rádiójában?

DFK 2017.06.15. 13:18:28

@Netuddki.: Aha, a szólásszabadság az, amikor csak balliberális vélemények hangozhatanak el (ahogy az a médában kvázi 2010-ig volt)..

legális 2017.06.15. 13:29:31

@legeslegujabbkor: Azt írod:"Én teljesen kiszámítható helyzetet látok: amint az ellenzék megnyeri a választást új választási törvényt és új alkotmányt fogadnak el, felállítják a kormányt ellenőrző független intézményeket, és követhetővé teszik a közpénz útját."
Ebből melyik állítást hiszed el?
Szerinted a választási törvény módosításban meg tudnának egyezni? Még most sem, választás előtt, nem hogy győzelem után kicombosodva.
Az alkotmány komoly nagy falatai is rendesen szétválogatnák a teljesen össze nem illő érdekkoalíciót. Szerinted pl. buzi és születésszabályozásban meg tudnának egyezni?
Szerinted, ha Juhász - Botka - Gyurcsány felállít egy bármilyen szervezetet az független lesz?
Követhetővé teszik a közpénz útját? Egészen hazáig, hogy ott eltűnjön.

konrada 2017.06.15. 13:38:42

@legeslegujabbkor:
Túl sok Grimm mesét olvasol...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.15. 13:38:59

@atomic power 1986DucaDuca: Ennél a mostaninál minden jobb. Igaz, nem a fidesz szavazónak, aki pár rezsicsökkentő száz forintért még az anyját is eladja.

konrada 2017.06.15. 13:43:07

@legális:
"Követhetővé teszik a közpénz útját? Egészen hazáig, hogy ott eltűnjön. "
Ez azért így biztosan nem lenne igaz.
...betennének a kettő közé egy külföldi céget is, hogy ne látszodjon az útvonal.
...igaz kissé drágább lenne, meg a bevont cég inkább csak visszaosztana, de hát azt a kiesést lehetne pótolni jóféle IMF hitellel, meg azért mégis csak más, ha jár hozzá valamiféle becsületrend is abból azirányból...

konrada 2017.06.15. 13:44:59

@bluebear:
Neked biztos.
...s majd a választók is eldöntik, hogy nekik is az lehet-e.
...bár az is igaz, elég hülyeség tőlük megkérdezni, mikor akad bőven vátesz a porondon...

zokogjatok 2017.06.15. 13:47:01

@morpho: drágám ha valaki állít valamit (a fideszesek buták) akkor azt neki kell bizonyítani, nem másoknak cáfolni...

atomic power 1986DucaDuca 2017.06.15. 13:47:48

@bluebear:

"Ennél a mostaninál minden jobb."

Tipikus anarchista felfogás. A csendes többség nem kér belőle.

zokogjatok 2017.06.15. 13:48:29

Mindenesetre itt tettlegességet eddig kizárólag balról olvastam. Fel kell keresni, meg kell verni, ki az, szájába lépek, stb.

metax 2017.06.15. 14:03:24

Jövő tavaszig még őrizetbe vesznek pár szocit, és bedobnak egy jó kis nyugdíjemelést, rezsi- és áfacsökkentést, egyebet. A mainál még nagyságrenddel nagyobb hőfokon fog égni a médiakampánypropaganda, (mit fog még művelni a Tények és tsai, te jó isten...).

Az ellenzéki pártok és szavazóik rühellik egymást, ezeknek kéne ugye összefogniuk, de a Fideszre szabott választási törvény miatt akár összefog az "ellenzék", akár nem, vesztésre van ítélve. De jobb illúziókat kergetni, mint a valósággal szembenézni, ugye...

2018 tavaszán Orbán 2/3-al újra nyerni fog. Sokak számára meghökkentő lehet, de még mindig csak megyünk bele a rendszerbe.

kerecsen2010 2017.06.15. 15:01:50

@bluebear: Csak szűk kisebbség részesül a koncból, maximum az ő szavazatuk van megvásárolva. Na jó, jelentős számú szavazatra jogosult kap még pár lejárt konzervet, ezeket Sérthetetlen Flóri elbuszoztatja a szavazófülkéhez. De akkor is, a 2 millió szavazó túlnyomó része agyhalott/agymosott, buta ember.

jolka40 2017.06.15. 15:11:00

@metax: Kádár is 30 évig volt hatalmon, és a nép szép csendben (néha morgolódva) elvolt. Így igaz. Csakhogy Orbán kicsinykét más karakter, mint Kádár volt. És akik körülveszik, hasonlóak hozzá.

konrada 2017.06.15. 15:12:38

@kerecsen2010:
...s ez a lényeg. Ezért nem kell értelmezhető program, meggyőző arcok az ellenzéknek, mert a többi, a 6 millió okos úgyis rájuk szavaz, mert egy okos ember hogyan is hagyhatná, hogy a buta emberek akarata érvényesüljön...

konrada 2017.06.15. 15:22:29

@jolka40:
...tán mert a kor is más: Kádár idején 1 párt volt, 1 tévéadó, és egyéb politikai médiaként vagy a párt, vagy a szakszevetet, esetleg a kormány lapja.
A határok nem csak a susnyás részen voltak zárva, de ahol út is volt, ott is, és abból is csak néhányon engedtek tovább - ha úgy gondolták, hogy mehetsz.
A listán meg csak 1 jelölt volt, a hazafias népfronté, és ha valami nem tetszett, akkor valóban be is vitték azt, aki annak hangot adott, s egy többszázezres idegen hadsereg biztosította azt, hogy a nép ezt ne karja rajtuk számon kérni...

...de abban igazad van, a hatalom nem változott, aki törleszkedni akar, annak mindig lesz kihez, az emberek jóval lassabban változnak, mint körülöttük a világ...

(A többinek meg ott az illuzió: 4 évente dönthet. ...de azért ez qrva nagy különbség, ahhoz képest, mikor a szélben lengedezhetett az eltérő véleményért lecsukott tagjai...)

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.15. 17:02:42

@jolka40: " Kádár is 30 évig volt hatalmon, és a nép szép csendben (néha morgolódva) elvolt. Így igaz."

Nyilvan az, hogy a libsik altal szeretett voroshadsereg itt allomasozott 40 evig, egy picit sem befolyasolta az embereket.

chrisred 2017.06.15. 20:14:04

@ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól: Nem jó orosz katonákat a falra festeni, mert előbb-utóbb akad valaki, aki behívja őket. Talán a libsi internacionálé volt alelnöke.
süti beállítások módosítása