B1 blogcsaládMegvan, mi az ami Orbánt örökre a hatalomban tartja

Fillérre kimutatták, hogy Habonyék lopnak, senkit sem érdekelt, minden megy tovább.

2017. június 07. - Mr Flynn Rider

A Fidesz a közösből, az adónkból a saját propagandabirodalmát hozta létre és pénzeli folyamatosan. Nemrég egy meglehetősen hosszú anyag jelent meg az Indexen, ahol fillérre lebontva, fekete-fehéren látszik, hány milliót, milliárdot toltak bele a propagandamédiába. És loptak el az országtól.

nelopj.jpg

Az élet nem állt meg, sőt: minden megy tovább a maga módján. 

Épp bezárják a Nyírő Gyula Kórház egy részét, mert nincs orvos. Ugyan csak ezt a hírt kapta fel a magyar média, de körülbelül lehet tudni, hogy egyes kórházak néha félig üzemelnek, vagy sehogyan sem, mert nincsenek orvosok.

Hol van a pénz, amiből megtarthatnánk az orvosokat, hogy ne menjenek külföldre? – kérdezheti a naiv olvasó és ilyenkor szeretnénk neki megmutatni az Index cikkét. Nincs mit szépíteni, le van írva szépen sorjában, hogy lopja el a Fidesz az emberek pénzét és használja fel arra használja, hogy az embereket félrevezesse.

Itt egy másik cikk, éppen egy kicsit korábbról: Mészáros Lőrinc teszi rá a kezét az MKB Bankra. Kitalálhatja: nem a saját pénzéből veszi meg.

Hanem az Önéből. Igen, az Ön pénzéből. 

 

Harmadik cikk: Mészáros Lőrinc csapata 23,1 milliárd forintot kapott az Ön pénzéből 2012 óta. 

Ha Kálmán Olga meginterjúvolná erről a kormányszóvivőt, az biztosan visszakérdezne valami frappánsat. Hogy sikerült-e félrevezetni az embereket? A jelen állás szerint

igen, sikerült: bevált a recept, a közös pénzből lopni és felhasználni arra, hogy még többet lophassunk.

 

A dühítő az, hogy nem történik semmi. Nincs rendszerváltás. Nincs kormányváltás. Vannak ugyan tüntetések, de eddig nem értek el komolyabb eredményt. Sőt, a jelen állás szerint az emberek úgy bekajolták a kormányzati propagandát, hogy sokak szerint a Fidesz jövőre is kétharmadot szerezhet.

A jelek szerint nem érdekel senkit, hogy milliárdokat loptak el a közösből, emiatt emberek halnak meg, maradnak ellátatlanok vagy tanulatlanok. Nem érdekli az sem az embereket, hogy darált virslit etetnek nőgyógyászati műtét után valakivel a kórházban. 

Az Index hiába hozza le a Ripost hirdetési adatbázisát, amiben részletesen szerepel minden 2016 januárja és novembere között teljesített reklámköltés. Hiába hozza le, hogy a hirdetési adatbázis alapján a 2016 januárja és novembere között a Riposton megjelenő hirdetések több mint 96 százaléka állami cégektől vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodától származott.

Fordítunk: az Ön adójából. Az Ön adójából költenek arra, hogy a Fidesz egy magánkézben lévő lapot üzemeltessen, amiben megjelenik a kormányzati uszító, agymosó propaganda. Vagy: az Ön adójából költenek arra, hogy Mészáros Lőrincnek saját tava legyen. Saját bankja legyen. 

Épül-szépül az ország! De csak a kiválasztott keveseknek. 

Mindannyiunk összeadott pénzéből, amiből utakra, kórházakra, iskolákra, béremelésre, nyugdíjra és még ki tudja, mire kellene fordítani. Ehelyett a Fidesz, azaz pártunk és kormányunk arra fordítja, hogy gyűlöletet keltsen, félelmet keltsen, zavart keltsen és ebből a mesterségesen gerjesztett félelemből, zavarból és gyűlöletből ő kerüljön ki győztesként.

A 168 Óra egyik cikke arra a kérdésre kereste a választ: hogyhogy a magyar társadalom nem reagál ezekre a sztorikra? Az újságíró kérdéseire olyan emberek próbáltak választ adni, mint Tóth Csaba politológus, Síklaki István szociálpszichológus, Örkény Antal szociológus. A válaszok körülbelül így néztek ki: 

  1. A magyar társadalom nem tesz különbséget a tisztességes és a tisztességtelen vagyongyarapodás között, sőt valójában az emberek azt feltételezik, hogy kizárólag tisztességtelen módon lehet meggazdagodni. 
  1. A meggazdagodás mikéntje nem érdekli az embereket. Más, lényegtelen szempontok alapján tartanak egy vagyonos embert szimpatikusnak vagy ellenszenvesnek. A korrupciógyanú a szimpátiát alig befolyásolja. 
  1. Folyamatosan emelkedik az ingerküszöb. A mai, látványos meggazdagodások húsz évvel ezelőtt talán még megrázták volna a társadalmat. 
  1. Valójában magával a korrupcióval szemben is rezisztensek vagyunk, hosszú távú történelmi-társadalmi tapasztalatunk ugyanis a rendszerszintű, illetve a rendszereken átívelő korrupció létezése. 
  1. A magyarok a közpénzt nem sajátjuknak, hanem az állam pénzének tekintik, amit a kormányok kényük-kedvük szerint osztogathatnak. Ez a vélekedés benne van a zsigereinkben, ezért nagyon hosszú időbe telik, amíg a többség számára elfogadhatatlanná válik a helyzet. 
  1. Úgy tűnik, hogy erre a Fidesz is rájött: ha aggódtak is korábban kormányoldalon, végül azzal szembesültek, bármennyi korrupciós vád fogalmazódik meg a hatalmi elithez tartozó figurákkal szemben, az emberek nem fogják korruptabbnak látni az Orbán-kormányt az elődeinél. A választó ugyanis nem érzékeny a korrupció mértékére.

 

A jelek szerint valójában tényleg eltűrjük, hogy hülyét csináljanak belőlünk. Sőt: még akarjuk is. Hisz úgyse változik semmi. Hiszen bárki is kerül hatalomra, ugyanott folytatja majd, ahol az előzőek abbahagyták.

Csakhogy, ha belegondol, pont ez a fajta gondolkodás tartja a Fideszt a hatalomban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1012574803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2017.06.08. 11:08:30

@Brumm Brumi: Továbbra sem látom, mi az összefüggés. 2004-ben Gyurcsányék elveszthettek egy pert a magyar állam nevében, 2014-ben ezt már nem nagyon tehették meg.

morph on deer 2017.06.08. 11:09:20

@E.Katolnai:
"... és nem az árokparton szotyolázgattok ricardóval …"

Naná, hogy nem!
Már az új stadionban szotyolázgatunk viktorkával..!
Qrvanagy fejlődés, valóban...

Homo Homini Lupus 2017.06.08. 11:10:51

Igazad van. Én azt is hozzátenném, hogy alapvetően dolgozni és tanulni nem akar senki. Az orvosnak mindkettőből kijár, ezért nem is nagyon lesz belőle sok egy darabig. Nyugaton is kevesen vannak, mivel egyre öregebb a társadalom korösszetétele és egyre tovább húzzuk az igát a melóban is, tehát több a beteg. Nagyrészt csak rinyálás ez is. Mindenki informatikus akar lenn, mert az sokat keres. Most még! Mire a sok kretén kitanulja a szakmát, már nem ez lesz a felállás...

chrisred 2017.06.08. 11:11:36

@Brumm Brumi: Nem foglalkozom olyan számarányokkal, amik azon alapulnak, ki veri jobban a mellét, hogy egy év múlva elslattyog a szavazófülkébe és ott képes lesz leadni egy érvényes szavazatot.

Homo Homini Lupus 2017.06.08. 11:12:15

@kewcheg: (Ezt erre írtam, csak egy sz.r a blogmotor)Igazad van. Én azt is hozzátenném, hogy alapvetően dolgozni és tanulni nem akar senki. Az orvosnak mindkettőből kijár, ezért nem is nagyon lesz belőle sok egy darabig. Nyugaton is kevesen vannak, mivel egyre öregebb a társadalom korösszetétele és egyre tovább húzzuk az igát a melóban is, tehát több a beteg. Nagyrészt csak rinyálás ez is. Mindenki informatikus akar lenn, mert az sokat keres. Most még! Mire a sok kretén kitanulja a szakmát, már nem ez lesz a felállás...

Attilajukkaja 2017.06.08. 11:21:38

"A jelek szerint valójában tényleg eltűrjük, hogy hülyét csináljanak belőlünk. Sőt: még akarjuk is. "
A magyar ember genetikusan ilyen. Ezt már Kertész is megmondta. :o)
Miért csodálkoztok rajta?

chrisred 2017.06.08. 11:22:46

@MaxVal BircaMan HJCD: A teljes felnőtt lakosságról volt szó.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 11:23:13

@Attilajukkaja:

Kertész-Gazember Ákos már maga is megbánta ezt a szövegét.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 11:23:56

@chrisred:

Oké, de az nem számít. A nem szavazók - mint nevük is mutatja - nem szavaznak senkire.

Brumm Brumi 2017.06.08. 11:25:41

@chrisred: "ovábbra sem látom, mi az összefüggés. 2004-ben Gyurcsányék elveszthettek egy pert a magyar állam nevében, 2014-ben ezt már nem nagyon tehették meg. "

Egyrészt, a per már 2011-ben indult.
És egy bíróság csupán hozott anyagból dolgozhat, csak meglévő szerződésekről mondhat ítéletet..
A gyurcsányok, számolva a kormányváltásra bizony olyan, a magyar állam számára kifejezetten hátrányos szerződéseket kötöttek, ami megalapozta a keresetet.

És a "befektetők" képviseletében a ciprusi bejegyzésű Vigotop Ltd. még 2011 júliusában fordult az ICSID-hez a "King's City projekt lerombolásával kapcsolatban fennálló jogvita" miatt. A King's City a Sukoróra tervezett kaszinó- és szórakoztató komplexum fantázianeve volt.

A Washingtonban perre ment befektetők pedig olyan nagy nevek, mint a magyar felmenőkkel rendelkező Ronald S. Lauder, az Estée Lauder kozmetikai világcég alapítójának fia, a Budapesten zsidó iskolát alapító volt bécsi amerikai nagykövet, vagy a cégben jobbkeze, Fred H. Langhammer, továbbá Itzhak Fisher üzletember.

A magyar állam által fizetendő perköltség 9 millió dollár volt, ami mintegy 2,16 milliárd forint. Az államot képviselő ügyvédi irodák megbízásai díjai ezen felül értendők. A Bártfai Beatrix férjéről elnevezett Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodát és a Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Irodát összesen 6,2 millió euróért – 1,9 milliárd forint – bízták meg a perképviselettel.

konrada 2017.06.08. 11:29:18

Egyébként meg igaza van a bloggernek, ezek lopnak. Honnan lehet tudni? Látni hogyan gyarapodik a zorbán klán, miket vásároltak fel mészárosék, milyen vagyontárgyak, gazdasági társaságok, tulajdonrészek kerültek az országban a kezükbe.

....csak hát: közben gyarapodott az ország is, így vagy az van, hogy sokkal ügyesebbek a gazdaság irányításában, mint a másik társaság, vagy azok még többet loptak.

Az első esetben minek váltanánk le azokra, a második esetben meg pláne....

...de azért valami oka csak van, hogy mégis a zorbán-klán, mészárosék vagyonosodását látjuk, aminek kell hogy legyen oka.

...s ez esetleg az, hogy azok szem előtt vannak: ...hiszen egy Sodexo-ban, Itinieri-ben, Strabag-ban, Alstrom-ban, Abramovics-ban, stb...-ben már nem láthatjuk, mivé vált az ellopott pénz, az az ország látókörén kívül van, így legfeljebb "jól meglepődünk", ha egy volt miniszterelnök francia becsületrendet kap, vagy egy pártpénztárnok milliárdot vesz ki bécsi cégéből lapfelvásárlásra...

...s tulajdonképpen: ha már, ...tényleg eljutunk egyszer mi birka magyar nép az elszámoltatásig, mindenképpen jobban járunk, ha az a pénz magyar földbirtokban, gyárakban, szállodákban van benne, mintha a fentebbi opciókban.
...szóval abban nagyon sokan egyetértünk, hogy ezeket le kellene váltani, de abban már nem, hogy mindegy kire, mert azt azért látni lehet, van rosszabb is, akik ráadásul egyenlőre megkerülhetetlenek...

konrada 2017.06.08. 11:32:04

@chrisred:
Ebben igazad van.
...de azokkal se kéne számolnod, akik sosem verték, de nem is szavaztak...

chrisred 2017.06.08. 11:33:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez nem igaz. A pártpreferenciával rendelkezők a pártlistára nem szavaznak (vagy legalábbis nem kiszámítható módon). De a választás az egyéni körzetekben fog eldőlni.

gyurmicsek 2017.06.08. 11:53:36

@Kivlov: Valami mellett kellene politizálni, és kiállni, igazad van.
Ha majd zavarja a jobboldali embereket a közbeszerzések állapota meg hogy olyan emberek állnak órbán mellet, akiknek papíron nincs jövedelme, akkor megyek én is tüntetni, addig meg minek mennék. Csak Soros bérenc lennék....

konrada 2017.06.08. 12:05:27

@chrisred:
Az országos politikával az a gond, hogy egy körzethez uszkve 80-100 ezer szavazó tartozik. Így a személyes varázsnál - mivel ennyi ember nem ismerheti alaposan a jelölteket személyesen tapasztalva - sokkal többet ér az a gépezet, amely felépíti imidzsét ...és rombolja a többiét - illetve annak tudata, milyen irányvonal várható el tőle a parlamentben.

...ezért van az, hogy gyakorlatilag csak azok a jelöltek jutnak el a parlamentbe, aki mögött párttámogatás van.
...s ez megnehezíti azt a dolgot, hogy a váltásra esélyesebb győzzön, mert aki Nyilas Misire szavazna, az nem szavaz Kohn Bandira, de fordítva se...

gyurmicsek 2017.06.08. 12:05:49

Én bárkire szavazok, aki pár dolgot megcsinál ezekből:
- ügynök akták nyilvánosak
- minden képviselő C típusú árvilágítás
- büntetett előélet örökre kizárva a politikából
- közbeszerzések átláthatók és valkahogy rendbe tenni őket
- offshore cégekkel nem lehet kapcsolatban az állam
- képviselők és közvetlen családtagok adóbevallása nyilvános
- vagyonosodási vizsgálat mindenkinek aki a kormányváltástól a parlamentben ült
- alkotmánybíróság jogainak visszaállítása
stb. stb.

Ezeket kétharmaddal rendbe lehetett volna tenni.

Attilajukkaja 2017.06.08. 12:13:07

@gyurmicsek: Ezek nagy részét szorgalmazta annak idején az LMP. Szavaztál rájuk?

chrisred 2017.06.08. 12:25:32

@gyurmicsek: Én nem tökölnék ennyit a vizsgálatokkal, úgyis azok látnának be a lapok közé, akik szintén be vannak avatva. Egyszerűen az, aki 2018-ig bármilyen állami vezetői tisztséget betöltött, soha többé ne kerülhessen ilyen pozícióba.

HaD 2017.06.08. 12:31:08

Azért maradhat hatalmon egy ilyesfajta rezsim mert ilyen cikkek simán megjelenhetnek. A cikk író tolvajoz de nem tesz feljelentést...gondolom arra számít hogy úgy is elhajtják...de ha nem tesz feljelentést akkor cinkos,bűntényt leplez! Avagy hamisan vádol??? Azért maradhat hatalmon egy ilyesfajta rezsim mert ki lehet plakátozni konkrét személyeket(jelenleg is regnáló "politikusokat")hogy tolvajok de sem ők nem tesznek feljelentést hogy megrágalmazták őket sem a plakátozó hogy végére járjon a dolognak. Ezt készítették elő az emút 30 évben sőt már az apukájuk idején kádár "apánk" alatt...összekacsintósan:(

chrisred 2017.06.08. 12:32:14

@konrada: De ez magyar viszonyokra és lehetőségekre lefordítva azt jelenti, ha minden párt futtatja a saját jelöltjét, akkor a Fidesz jelöltje fog befutni. Lásd 2014: 106 körzetből 100. Kérdés,hogy ugyanez lenne-e az eredmény, ha a körzetekben gyakorlatilag csak két jelölt lenne, egy kormánypárti és egy független protestjelölt.

morph on deer 2017.06.08. 12:35:04

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Kertész-Gazember Ákos már maga is megbánta ezt a szövegét."

Feltehetően csupán azért, mert a "genetikusan" rész kicsit durvára sikerült.

Azért az kétségtelenül igaz, hogy valamilyen "speciálisan magyar" képességre szükség van ahhoz, hogy átlagemberek millióit már ne zavarjon az, hogy meglopják, hogy eltékozolják a vagyonukat, hogy dedós szintű hülyeségekkel manipulálják őket folyamatosan, hogy szabad, döntésképes emberekből hajbókoló cselédekké fokozzák le őket - cserébe mindezért az orbáni szekta tagjai lehetnek!

Mert ne mondja senki, hogy úgy nem lehetne nemzeti érzelmű egy kormány, hogy közben tisztességesek maradnak a tagjai!
- Hogy közben nem a "kisemberek" rovására hizlalná a haveri kört!
- Hogy nem a saját nagyzolását és pereputtyának "saját lábra állítását" tartja legfontosabbnak!

Nem az a baj, hogy "nemzeti konzervatív" cimke alatt működnek, hanem az, hogy önző, pitiáner, és végtelenül hataloméhes aljadék van az ország élén, és "uralkodik"!

A sok szerencsétlen meg hiszi az orbáni feudál-bolsevik maszlagot, mert az jó a "nemzetnek"!

A szolgaleküség nem "genetikus", valóban!
Csak a végtelenül ostoba emberek egyetlen mentsvára ... mert hátha nekem jobb lesz, ha meghunyászkodva talpat nyalok..!

Magyarország, 2017 AC.

Brumm Brumi 2017.06.08. 12:38:41

@chrisred: "Kérdés,hogy ugyanez lenne-e az eredmény, ha a körzetekben gyakorlatilag csak két jelölt lenne, egy kormánypárti és egy független protestjelölt. "

Ez nem kérdés.Másként fogalmazva:nem ez a kérdés.
Hanem tegyük fel, a másik oldalon lenne egy "független protestjelölt". És tegyük fel hogy az illető győzne is.
És ott állna a "független protestjelölt" a , na innen hogyan tovább kérdéssel.
Most akkor innen simicska irányít vagy leisztinger? boldvai vagy puch? Operettnáciktól szegedi chanad lesz a külügyminiszter vagy más?
Nem fokozom: egy Hieronymus Bosch festmény ehhez képest egy Tesz-vesz város...

Brumm Brumi 2017.06.08. 12:40:55

@morph on deer: "Mert ne mondja senki, hogy úgy nem lehetne nemzeti érzelmű egy kormány, hogy közben tisztességesek maradnak a tagjai!
- Hogy közben nem a "kisemberek" rovására hizlalná a haveri kört!
- Hogy nem a saját nagyzolását és pereputtyának "saját lábra állítását" tartja legfontosabbnak!"

Mondj egyet 1990 óta.Egyet, hadd lássam mire gondolsz.
És neked is felajánlom: mondj a ballibák eddigi három kormányzati ciklusából, 94-98, 02-06,06-10
tíz, nem, öt, egye fene három olyan dolgot amire azt lehet mondani hogy igen kérem,ez a kormányzati lépés, intézkedés kiállta az idők próbáját, párás szemmel emlékezünk rá.
Türelmesen várom, hajrá.
Lehet oktatás, egészségügy, honvédelem, gazdaság.

chrisred 2017.06.08. 12:42:50

@Brumm Brumi: Az biztos, hogy az egybites "nincs véleményem" két lábon járó szavazógépekkel teli parlamentben nem merülnek fel ilyen kérdések.

Attilajukkaja 2017.06.08. 12:47:21

Ha ez a kormány NEMZETINEK vallja magát, akkor mindazt nemzetinek legitimálja, amit a tízparancsolat utolsó hat-hét pontja tilt.
Én nem fogok egy olyan bandára szavazni, amelyik nemzeti értékké avanzsálja a bűnt!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 12:47:42

@chrisred:

S az egyéni körzetekben milyen alapon szavaznak szerinted az emberek?

morph on deer 2017.06.08. 12:52:04

@Brumm Brumi:
"Türelmesen várom, hajrá."

Mert mit mondtam?
"... nem lehetne..."
Nem azt, hogy volt!
És ha odafigyelsz, akkor azt is láthatod, hogy nem a "bal-jobb" kamuról beszéltem, hanem a módszerekről és a személyek "jelleméről"!

Miért lenne az baj, ha tisztességes kormánya lenne ennek az országnak?

Miért baj az, ha én nem tartom értelmes embereknek azokat, akik úgy gondolják, hogy a tisztesség nem fontos?

Már megint nem "oldalról" van szó!
Igenis, ez aviselkedés undorító, erkölcstelen és tisszességtelen - akármilyen igeológia nevében is történik!

És megint nem az a lényeg, hog "dehát azok is" hanem az, hogy ezek, - most éppen a "nemzetiek" - miért?

És hogy ez miért nem zavarja a "tisztességes" szavazókat?

chrisred 2017.06.08. 12:52:48

@morph on deer: Nem durvára sikerült, hanem teljesen alaptalan. A magyar ember "genetikusan", azaz természetéből adódóan örök lázadó. Ezért vagyunk hátrányban más népekhez képest, akik időnként hajlandóak egy vezető mögé beállva egységet alkotni. A magyarok viszont "liberálisabbak" a liberálisoknál is, utálnak parancsokat végrehajtani.

high up! 2017.06.08. 12:54:57

@Brumm Brumi:

Orbaneszku gazdádnak csak egyetlen sikere lesz majd a történelemben (ha lesz): ha a bukása után el tud menekülni Moszkvába.

Ha nem, akkor a magyar nép akasztani fogja. A szétlopott tízmilliárdokat meg vissza fogja venni, bármelyik strómanjára is íratta azokat.

FOLYTASSUK!

BéLóg 2017.06.08. 12:55:11

Orbán már rég megbukott holnap, mi ez a nagy hörgés még mindig?
Amíg Gyurkaferkó van, addig a fidesznek egyetlen másodpercig sem kell aggódni semmin.
Sőt, miután beszopta mindenki hogy Orbán és Simicska szakított, utóbbi teljesen behálózta a Jobbikot, miközben Pénztáros Lőrinc fizeti ki neki az ÖSSZES "papíron" elvesztegetett pénzt, elmehettek ti mind vartyogoók a búsba.
Annyi eszetek sincs mint egy galandféregnek. Politizálni csakis PÉNZ-zel lehet, meg PÉNZ-zel meg PÉNZ-zel és ezt csinálja a fidesz.
Ami KÜLÖNBSÉG ElQúróhoz képest, hogy ők magyüzemi módon lopják az EU pénzét (amit az EU tagállamai kisüzemben lopnak, mert az egész EU erre jött létre) ÉS mint a rendes Rinaldo Rinaldini vagy Rúzsasándor meg a többi SZERETETT gazembertolvajrablógyilkosakasztófavirág ADNAK a parasztnak.
Ez utóbbi az, amit egyetlen balliberális hazátlan választókat agyhalottazó faklaszap sem volt képes még felfogni.
Orbán akkor távozik a hatalomból, mikor 150 évesen meghal. Akkor majd szentté avatják és díszsírhelyet kap a Parlament előtt. Utódai meg ezer évig be lesznek PÉNZ-zel betonozva. PÉNZ-zel, PÉNZ-zel, csakxólok, hogy miről van itt nagyba szó.

chrisred 2017.06.08. 12:55:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Hogy akarnak-e kormányt buktatni. Mindig ez a kérdés.

HaD 2017.06.08. 12:56:20

@chrisred: Ezt csakis egyféle módon lehet rendezni...ahogy ők tennék és ahogy apukájuk meg anyukájuk tette az emút 70 évben. Határzár...aki képviselő volt vagy kormányhivatalnok helyettes államtitkári szintig ez emút 30 évben irány a stadion(nem meccsre kellene jegyet váltaniuk:)) aki jelenleg polgármester 2000 főnél nagyobb településen irány utánuk. A családjaik meg mehetnek "üdülni" egy másik stadionba. Az illetékes elvtársakat megkínálni azzal hogy ha előadják hogy ki mikor mit csent el akkor a család elmehet(persze nem:)). Minden offshore tulajdonú cég egy héten belül hívja haza a tényleges tulajdonost aki hozza magával a bevételeinek a kimutatását az emút 30 évre visszamenőleg...ja ha nincs akkor volt tulajdon nincs tulajdon...vissza a közösbe!!! Akinek 100 millát meghalad a vagyona(oldalági/felmenő/lemenő családdal összevontan) az egy héten belül számoljon el arról szerződések adóbevallások mérlegek nyilvános pályázatok jegyzőkönyvei bemutatásával,hogy a vagyona az adózott munkája gyümölcse és tisztességes versenyhelyzetben a tehetségével szerezte. Ha nincs ilyen papiros akkor vissza közösbe a nem igazolt tulajdon..egy héten belül!!! Ja és gyurcsány igazolja hogy a motim hogyan kerül hozzá úgy hogy hozzá is kerülhetett volna...ja és orbán igazolja hogy apu úgy kapta meg a bányáit ahogy én is megkaphattam volna...ja és dajcstomi mesélje el hogy apuanyu hogyan kaparintotta már meg az mtk-t úgy hogy én is megkaphattam volna...nyilvánosan verseny helyzetben a saját adózott kis pénzből...stb...stb...mondjuk egy olyan választási törvény sem ártana hogy egy politikus ha valamit ígér de nem tart be akkor a főtéren kiherélik...mondjuk botka úr a jelenlegi megmondó ember:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.08. 13:02:35

Lőrinc barát zsebe tele,
Viktor közpénzt lopott bele,
S nekik azt mutatja e jel:
Magyarország jobban tejel!

high up! 2017.06.08. 13:02:46

@chrisred: "A magyar ember "genetikusan", azaz természetéből adódóan örök lázadó. "

Téves. A magyarja genetikusan örök kussoló. Minden szarba bele lehet kényszeríteni, s a hülyéje még majd meg is magyarázza, hogy há ez mér jó.

Ma sincs másképp: 30 felett szinte már mindenki bele van szoktatva a magyar valóságba. Vannak még lázadók, akik nem akarják a beletört, belenyugvó sorsot, ezekből lesznek aztán a kivándorlók.

Pofázni nem mer a magyar, sose mert, csak akkor ha tudja hogy nem lesz következménye, így továbbra is ül a seggén a fotelban, oszt várja, hogy más v´ívja meg helyette a forradalmat.

FOLYTASSUK!

Pop40 2017.06.08. 13:20:57

@Brumm Brumi:

"Mert mindennap az Indexen legalább egy blogger hangosan ajvékol. Azt meg ki nem szarja le, ugye."

Akkor ezért nyáladzotok itt Vitya valagára 120 nicken minden egyes poszt alatt? :D
Már épp megijedtem, hogy ha ilyen felétek a "ki nem szarja le", milyen lenne az, ha tényleg nem szarnátok le. :-)

Persze ti oda mentek, ahova Habony küld, nem?

Pop40 2017.06.08. 13:31:40

@BéLóg:

"ÉS mint a rendes Rinaldo Rinaldini vagy Rúzsasándor meg a többi SZERETETT gazembertolvajrablógyilkosakasztófavirág ADNAK a parasztnak."

Dehogy adnak. Ezzel csak a paraszt hitegeti magát. Hogy majd Habony megfelezi vele a kokóját Ibizán, meg Mészárosék a 100.000.000.000 / év ellopott lóvét.

A valóság meg ez:

hirtv.hu/ahirtvhirei/atlag-alatti-fizetesek-meszaroseknal-1396087

chrisred 2017.06.08. 13:35:33

@high up!: Akkor magyarázd el nekem az ellentmondást: ha a magyar ember amúgy is genetikusan engedelmeskedik, akkor miért kell folyamatosan beleszoktatni a járomba? Abban igazad van, hogy az egyéni ellenállás a mai korban lényegében csak a passzív kívülállásban nyilatkozik meg.

Pop40 2017.06.08. 13:51:20

@Brumm Brumi:

Mondok én neked, elvtárs, akár többet is.
Még úgy is, hogy messze nem tartom sikertörténetnek azt az időszakot.

Akkoriban nem loptak 100.000.000.000 /stróman/ év sebességgel az elvtársak, mint most. Ez normális országban magától értetődő, de a fidesz maffiaállamához képest meg kell becsülni.
Hébe-hóba jött befektető az országba. Mint pl a mostani Gdp gerincét adó autóipar. A Merci pl a csúnya gonosz Gyurcsány alatt jött ide, bármennyire is szeret most dicsekedni az autóiparral a vajda.
Ha túlárazva, meg mutyikkal is, de épültek autópályák. Az az intézkedéscsomag, ami amúgy az eladósodást meglökte, a 100 napos program volt, ami az eüben, a tanároknál stb eredményezett béremelést. Voltak független szervezetek, nem egy "barátok közt" volt az ország, ahol az ex-fidesz képviselő ügyész ellenőrzi a fideszes kormányt.

Ja, és volt egy Bajnai-Oszkó páros, akik még egy világválság, meg a szoci elkúrások után is növekedési pályára tudták állítani az országot.
Megnézném a vajdád hozzáértését egy 2009-es gazdasági környezetben.

Pop40 2017.06.08. 13:56:56

@E.Katolnai:

Igazán kösz a nosztalgikus memoárt, bár gőzöm nincs, mit szerettél volna belőle kihozni.

Külön emeli a pátoszt, mikor a fideszes zombi elmélkedik a szotyolázásról. Bevallom, én nem szoktam. De majd alkalomadtán eltanulom a vajdádtól.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.08. 13:57:35

Eléggé rátapintott a lényegre ez a 6 pont, ráadásként ott van az érv, hogy az MSZP-DK-MPL is ugyanígy lopott, felesleges rájuk váltani...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.08. 14:03:04

@Pop40: Bajnai a szoci elkúró kormányban is nyakig benne volt, a válság mélypontján adta át a Fidesznek a kormányzást. A kilábalás pedig természetesen nem valamelyik magyar kormány teljesítménye volt, hanem a javuló nemzetközi gazdasági környezetnek köszönhető...

konrada 2017.06.08. 14:06:08

@chrisred:
Ha nem tudnak a pártok kiegyezni, akkor azt. Független jelöltet 1990 óta nem szavaztak be annyit a parlamentbe összesen, hogy egy frakcióalapításhoz elég lenne.
...mert bármennyire hülyének is van nézve a magyar választó, azt azért tudja, hogy a függetlenre adott szavazat elveszett szavazat, mert vagy beáll valamelyik erő mögé, és továbbiakban úgy működik, mint egy pártpolitikus, vagy az ő 1 db szavazata nem számít semmit sem.
...s az előző esetnél a szavazónak jobb, ha tudja mire számíthat, s inkább szavaz oda, amelyik oldal koncepciója neki jobban megfelel.

chrisred 2017.06.08. 14:10:26

@Pop40: A 100 napos program szinte semmit nem változtatott az államadósság szintjén, az csak 2006-ot követően ugrott meg.

Pop40 2017.06.08. 14:16:31

@Online Távmunkás:

Hát, nekem valahogy nem rémlik, hogy 2010 tavaszán lett volna a válság mélypontja.

Brumm Brumi 2017.06.08. 14:18:23

@Online Távmunkás: "Bajnai a szoci elkúró kormányban is nyakig benne volt, "

Másolom a libaszakértő hivatalos életrajzát:

Bajnai Gordon
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Magyar Köztársaság nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere
Hivatali idő
2008. május 15. – 2009. április 16.
Előd Szabó Pál (gazdasági és közlekedési miniszterként)
Utód Hónig Péter (a miniszter hatáskörét gyakorló közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterként), illetve Varga István
A Magyar Köztársaság önkormányzati és területfejlesztési minisztere
Hivatali idő
2007. július 1. – 2008. május 14.
Előd Lamperth Mónika
Utód Gyenesei István (önkormányzati miniszterként)
Született Szeged
1968. március 5. (44 éves)
Párt pártonkívüli
Foglalkozás közgazdász, politikus

Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. –) magyar üzletember, politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenc lemondása után 2009. április 16. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

De ha már nosztalgiázásnál tartunk, nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményét:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D

És lássuk,még milyen választói nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D
Mit is csinált konkrétan(nem elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

Teljesen világos, hogy ezt az aranykorszakot a választók csakis visszakívánhatják..:D

Ravasz Figyelmeztetés 2017.06.08. 14:20:33

Kedves balosok, kérem a racionális érveket, hogy miért NE a Fideszre szavazzunk, ha:

1. a baloldal is éppolyan korrupt volt, és semmilyen biztosíték nincs rá, hogy nem ott folytatnák, ahol abbahagyták
2. a baloldal agyatlan osztogatása majdnem csődbe vitte az országot, de semmit nem tanultak belőle, sőt, láthatóan ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták (lásd Botak "Fizessenek a gazdagok" László)
3. a baloldal nem elég, hogy ott folytatná a megélhetési gyerekgyártás támogatását és a cigánytenyésztést, akiket most is a mi adónkból tartunk el így is, ahol abbahagyták, hanem még aktívan támogatja további segélyen élők, ráadásul közveszélyes idegen népek betelepítését, akiktől bármikor tömeggyilkos terrorakciókat várhatunk, ha bekattannak

Nos?

Pop40 2017.06.08. 14:21:10

@chrisred:

A tendencia addig is növekvő volt, bár ezen nem veszünk össze.

www.portfolio.hu/img/upload/2017/05/debttogdp170503-20170503.png

Ravasz Figyelmeztetés 2017.06.08. 14:24:05

@high up!: Rákóczi-szabadságharc, 1848-as és 1956-os forradalom vajon mi? jártál te általánosba?

Pop40 2017.06.08. 14:28:26

@Ravasz Figyelmeztetés:

"a baloldal is éppolyan korrupt volt, és semmilyen biztosíték nincs rá, hogy nem ott folytatnák, ahol abbahagyták"

Na ne mondd. Szóval a baloldal is 100.000.000.000 per stróman per év sebességgel lopta a közpénzt, és kineveztek egy ex-szoci képviselőt legfőbb ügyésznek, hogy elsikálja?

Nekem valahogy máshogy rémlik. Mintha akkortájt Nokiás-dobozos 20 milliókért is börtönbe mentek volna a tolvajok. Pedig csak Mészáros elvtárs csak tavaly gazdagodott annyival, amiből 5000 (igen, ÖTEZER) Nokiás-doboz kijönne.

A szocik korruptak voltak, de a fideszes ipari maffiához képest kb olyan arányban, mint ahogy a bolti tolvaj aránylik Al Caponéhoz, vagy a Cosa Nostrához.

morph on deer 2017.06.08. 14:28:56

@chrisred:
"Nem durvára sikerült, hanem teljesen alaptalan."

Ezért durva. A genetikának sajnos ehhez semmi köze! Mert ha lenne, akkor legalább remény is lehetne, hogy a tudomány előrehaladtával lehetne rajta segíteni..!
Hát ilyen nem lesz.

"A magyar ember "genetikusan", azaz természetéből adódóan örök lázadó."

Lowfaxt, mama!
A magyar ember simán összeférhetetlen, ennyi. Ezt hívják hangzatosan "lázadásnak", - összeférhetetlenség nemzeti mázzal leöntve.
Aztán, ha olyan csoporttal, tömbbel találja szembe magát amelyik egységesebb, és akiket többen utálnak, akkor szivesen fordul szembe - mint csoport - a másik csoporttal, mert csoportosan már qrvára bátrak vagyunk...
Ez azzal is jár, hogy amíg van kit egységesen utálnunk, addig együtt tudjuk utálni/gyűlölni/stb., de amint az a lehőség megszünik, máris buzgón és lelkesen egymás ellen fordulunk...

Ezt ismerte fel orbán (is), ezért lök oda időről időre valamit a népnek, amit lehet csócsálni, amin lehet marakodni, mert addig sem fordul ellene a nép...

1ghost 2017.06.08. 14:31:28

@Brumm Brumi:

"bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben."

Lazíts, te tetves bérhazudozó orbánbérenc! 2009-ben az évszázad válsága volt, az egész fejlett világban jelentősen zuhant a GDP! A hazai esés mindössze 2 százalékponttal volt nagyobb, mint az EU átlag, de Finnország mondjuk, 8,3% -ot esett, Dánia pedig 5%-ot, a balti államokban az esés meg jóval 10% feletti.

A válság előtti gazdasági növekedés viszont kenterbe veri a tolvaj korrupt fidesz hét éves gazdasági teljesítményét, pedig akkor nem volt ám, még évi 1500 milliárd EU-s pénzeső, és az mnyp-je is megvolt a magyaroknak.

Úgyhogy elhúzhatsz szépen a gazdád retkes seggébe, te ócska, tolvajokkal kollaboráló, hitvány orbánista szaralak.

chrisred 2017.06.08. 14:33:20

@konrada: Ez valamikor a kétpólusú hatalmi rendszer időszakában igaz lehetett, amikor az volt a kérdés, hogy narancs vagy szegfű. Akkor függetlenre szavazni tényleg kitérés volt a választás igazi tétje elöl. De ez már régóta megváltozott, meg a választási rendszer is.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.08. 14:35:49

@Pop40: A GDP 2008. utolsó negyedévétől 2010. első negyedévéig végig csökkent az előző évhez képest. A legnagyobb éves csökkenés 2009-ben volt, a Bajnai-kormány idején, de 2010 elején még folytatódott a zuhanás...
Persze Orbánék se tudtak semmit se tenni a világgazdasági hatások ellen, 2012. első negyedévétől 2013. első negyedévéig újra csökkent a gazdaság teljesítménye a két évnyi lassú növekedés után.

Attilajukkaja 2017.06.08. 14:43:39

@morph on deer:
@chrisred:
'"A magyar ember "genetikusan", azaz természetéből adódóan örök lázadó."

Lowfaxt, mama!
A magyar ember simán összeférhetetlen, ennyi."
Ezen jót vigadtam! Mert mindkettőtöknek igaza van. :o)))
A baj ezzel a lázadó és összeférhetetlen magyarral az, hogy nem szeret gondolkozni. Ezt meghagyja a királyainak. Aztán az urak majd megmondják, mi ellen lázadjon!

Pop40 2017.06.08. 14:54:04

@Online Távmunkás:

Épp ezt mondom. A válság 2008 őszén robbant ki, 2009-ben volt a mélypont.
Mindenhol, nem csak itt.
Aztán nyilván egy ilyen válság után nem 2 perc a kilábalás, ha áthúzódik a következő év elejére, az inkább magától értetődő, semmint különleges.

morph on deer 2017.06.08. 15:14:27

@Attilajukkaja:
"Mert mindkettőtöknek igaza van."

Sajnos, B+!
Mit nem adnék érte, ha egyikünknek se lenne igaza, és a változatosság kedvéért legalább néhány évtizedre "unalmas" országgá válnánk, ahol épp semmi különleges nem történik, csak él mindenki nyugodtan, békességben!

Ráadásul még lenne miből- és miért is élni, úgy mindenkinek!

(Ha ábrándozik az ember, legalább ne legyen kicsinyes, nem igaz..?)

konrada 2017.06.08. 15:20:54

@Pop40:
...azért az elqrás mégis csak ott volt, hogy miközben a GDP átlagosan 2002-2010 között az új belépőknél 18-70% között nőtt, nálunk a hozzánk hasonló fejlettségű országokhoz képest csak alig harmadával.
Ez az, amivel m nagyon lemaradtunk, és ami miatt azóta az átlagot meghaladó növekedéssel is csak kaparunk a többiek után...

...és ez volt az igazi bűn: amikor az isteni pénzbőség kihasználása helyett csak böszméskedtünk...

GyMasa 2017.06.08. 15:24:46

@Pop40:
..Én részemről inkább maradnék annál a megoldásnál, hogy amíg nincs tökéletes jelölt, addig mindig kiválasztom a kínálatból a legkevésbé rosszat....
Es sok embernek ez ma a fidesz.
Mert nincs alternativa, es valakinek kell vezetnie az orszagot.

Attilajukkaja 2017.06.08. 15:33:36

@morph on deer:
"Mit nem adnék érte, ha egyikünknek se lenne igaza, és a változatosság kedvéért legalább néhány évtizedre "unalmas" országgá válnánk, ahol épp semmi különleges nem történik, csak él mindenki nyugodtan, békességben!"
Jogos!!! De tudod, hogy ez SOHA nem fog bekövetkezni, pedig tényleg megtehetnénk.
Nem tudom, pontosan mi az a turuli átok, de én valahogy így, ebben látom megvalósulni. :o)

Attilajukkaja 2017.06.08. 15:35:52

@GyMasa:
"míg nincs tökéletes jelölt, addig mindig kiválasztom a kínálatból a legkevésbé rosszat....
Es sok embernek ez ma a fidesz."
Már miért lenne az a Fidesz? Utánanéztél bármilyen másik pártnak, vagy csak nyomod, amit Andy Vajna és Habony nyom neked a média 95%-ában? :o)

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.06.08. 15:53:50

@1ghost: "@Jakab.gipsz: @eßemfaßom meg áll: @midnight coder: @MaxVal BircaMan HJCD: @Behajtó70: @sírjatok: @FCUK4:

Na tessék! Itt van orbán takonygerincű bérhazudozója hét nicken"

Ezt elsősorban a kezelőorvosoddal kellene megbeszélned.

Attilajukkaja 2017.06.08. 15:58:23

@eßemfaßom meg áll:
" javasolj jobbat részletes indoklással"
Konkrétan mire gondolsz??? A kalapra? :o)
De komolyan, mire kérsz javaslatot?

morph on deer 2017.06.08. 15:58:50

@GyMasa:
"Mert nincs alternativa, es valakinek kell vezetnie az orszagot."

Szerintem te sem lennél rosszabb!
Ha semmit nem csinálnál négy évig, már akkor is sokkal jobban járnánk!

Nem hiszed?
- Nem plakátolod tele az országot hülyeségekkel milliárdokért.
- Nem költesz milliárdokat kamu "nemzeti konzultációkra.
- Nem rendezel népszavazást milliárdokért olyasmiről, amire semmilyen hatásod nem is lehet.
- Nem építesz milliárdokért tucatszám felesleges stadionokat.
- Nem építtetsz vörösréz sámándobot sem!
- Nem költesz milliárdokat felesleges olimpiai pályázatra.
- Nem hagyod megduplázódni az egyébként is drága vizes vb költségeit, még pár tucat milliárddal.
- Nem költözöl milliárdokért a várba, nem cseszed szét milliárdokért emiatt a Ligetet.
- Nem öntöd a milliárdos TAO pénzeket a felcsúti fociakadémiába.
- Nem adsz milliárdos adókedvezményt a kaszinótulajdonos haverodnak.
- Nem hagyod, hogy súlyos milliárdok veszítsék el közpénz jellegüket Matolcsi jóvoltából. Sem!
- Nem kezdenél bele időnap előtt egy atomerőmű építésébe, és nem költenél rá milliárdokat már az első kapavágás előtt.
- Nem kötnél több ezer milliárdos orosz kölcsönszerződést sem!

Na ennyit hirtelen..

Szóval ennyivel járna jobban az ország, ha te vezetnéd és nem csinálnál semmit!
Igaz, hülye "szabadságharc" se lenne minden- és mindenki ellen, de valahogy csak túltennénk magunkat az emiatti csalódáson..!

Bónusz: lehet, hogy téged még Trump is fogadna ;))

Na, mikor kezdesz?

chrisred 2017.06.08. 16:07:05

@eßemfaßom meg áll: A "legkisebb rossz" állítást nem csak az cáfolja, ha valamelyik jobb nála, hanem az is, ha mindegyik ugyanolyan rossz. Ha valaki úgy gondolja, hogy a jelenlegi politikai erők mindegyike olyan kellemetlenül rossz színvonalú, hogy egyik sem érdemel ellenőrizhetetlen és meggátolhatatlan hatalmat, akkor éppen elég ok a változtatásra, ha közülük az egyiknek éppen ilyen hatalma van.

sas70 2017.06.08. 16:35:05

@konrada: Most meg stadionokat építünk a nagy pénzbőségben! Hurrá!

sas70 2017.06.08. 16:37:01

@Online Távmunkás: Köszönhetően Matolcsy ámokfutásának!

Attilajukkaja 2017.06.08. 17:32:14

@morph on deer:
"Szerintem te sem lennél rosszabb!
Ha semmit nem csinálnál négy évig, már akkor is sokkal jobban járnánk!"
:o))))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 19:15:29

@morph on deer:

"tlagemberek millióit már ne zavarjon az, hogy meglopják, hogy eltékozolják a vagyonukat"

Lassan, de erre ráeszméltek a magyarok. 1990 óta lopja a nyugat a magyarok pénzét, s lám 2010 után rádöbbentek erre a magyarok. Szóval mi a gondod ezzel?

morph on deer 2017.06.08. 20:01:37

@MaxVal BircaMan HJCD:
Neked nem hiányzik még az a tíz év sem?

Normális helyeken - értsd: Európában - már az orbán féle 'felcsúti fociakadémia' projekt sem összeegyeztethető a miniszterelnöki pozicióval!

Gondold végig:

morph on deer 2017.06.08. 20:09:24

Mondom gondold végig: Izraelben (!) a miniszterelnök felesége kézből fizeti a villanyszerelőt, és a férjét tanuként hallgatják ki az asszony elleni eljárásban.
Nálunk A "ne mi nyerjük a legtöbbet" mondat kivizsgálásra sem került, mivel nem volt formálisan közgyűlés a poltpéter szerint..!

Téged tényleg nem zavar, hogy köztörvényes bűnözők vezetik az országot?

morph on deer 2017.06.08. 20:21:04

Hidd el Birca, hogy az én kissebbik problémám az orbáni gyökött agyú antiliberális bullshit.
Azt bármikor le lehet verni/győzni, whatever, - én egymagam tudom bizonyítani, hogy beteg dolog úgy ahogy van, nrm is veszem komolyan, mint ahogy senki az értelmes oldalon nem teszi.

Viszont az a sötét, piti tolvajtempó, ami majdnem mindegyik intézkedésükből napvilágra kerül, nálam vérlázító!

Nem csatkalozunk az Európai ügyészség felállításához, mi?
Gondolod, hogy azért, mert Polt Péter legalább ollyan jó?
:)
Vagy csak azért, mert azokat nem lehet megvenni MNB-s állással?
Gondolkozz el kissé mindezen, légyszives!
Csak a saját kedvedért..!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 21:31:00

@morph on deer:

Végig gondoltam, Orbán minden hibájával együtt is a kisebb rossz aballibekhez képest.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 21:32:23

@morph on deer:

Nem vezetik az országot bűnözők, ez csak ballib propaganda.

morph on deer 2017.06.08. 22:00:47

Ez nem "ballib vagy nem" kérdés!

Ez mindössze arról szól, hogy a liberalizmus elleni utálat nevében akceptálunk-e egy jellemtelen piti törtetőt, aki elad téged, engem, és a kedves jó édesanyját is, ha a személyes érdekei úgy kívánják?
Elfogadjuk-e, hogy csak azért, mert orbán a nemzeti mantrát nyomja ő és alattvalói, szomszédai meg családtagjai szabadon élősködhetnrk rajtunk?

Vagy esetleg úgy döntünk, hogy lehet találni egy gerinces és tisztességes embert is a 'jobb' oldalon, aki nem egy piti tolvaj, de fontosak neki a nemzeti értékek, érdekek, anélkül, hogy közben a privát hobbijára költene milliárdokat a mi pénzünkből?

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a jobboldal nem képes egyetlen tisztességes embert sem felmutatni?

Orbán nem az, ezt kár is ragozni...

Neked még tényleg nincs eleged az orbán körüli sunyi folgokból?
Te egy gondolkodó ember vagy, Birca - ne tiltakozz! Párszor már lebuktál! - tehát nem kétlem, hogy megfordult már a fejedben egy orbánmentes jobboldal képe!

Engem nem a politikai irányultság taszít, hanem a sunyi, tolvaj jellemtelenség!
Szerintem minden magára valamit is adó jobboldali mostanra már elmerengett rajta, hogy miért is kell egy pitiáner harácsolót istenítenie igazából..!

Jobban jártok, ha már most kitaláljátok, hogy ki lesz az orbánmentes nemzeti oldal vezetője, mert ez így nem megy a végtelenségig!
Ha hiszed, ha nem!

morph on deer 2017.06.08. 22:07:27

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Nem vezetik az országot bűnözők, ez csak ballib propaganda."

Nem mondod?
Hogy mik nem derülnek ki..!
Azért jó, hogy mondod, mert a nyilánvaló események egészen más képet mutatnak!
De tényleg!
Ha nem szólsz, a végén még képes lettem volna a saját tapaszzalatomrs hagyatkozni.. ;))
De így egészen más a helyzet..!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 05:37:37

@morph on deer:

Az a röhej, hogy ugyanezt a hülyeséget hallgattam 10 éve fideszesektől, az akkori kormányról. S akkor se volt igaz, lám, senki sincs börtönben. Se akkor, se most.

Szóval hagyjuk ezeket a propaganda közhelyeket!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 05:40:37

@morph on deer:

A kormány fő feladata nem az, hogy erkölcsileg feddhetetlen emberekből álljon (ilyen nemigen van egyik párt esetében se), hanem az, hogy hasznpsat tegyen az országgal.

A ballib út egy zsákutca, míg a fideszes reménykeltő. Ennyi az egész.

Értsd meg, egyszerűen nem szempont, hogy XY ballib vagy fideszes politikus lop. A ballibek se azért buktak meg 2010-ben, mert loptak. Ha jó irányba vezették volna az országot, 10 annyi lopással se buktak volna meg.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 05:44:27

@morph on deer:

"megfordult már a fejedben egy orbánmentes jobboldal képe!"

Én mint baloldali eleve nem érdeklődöm az iránt, hogy bal- vagy jobboldal.

Jelenleg Orbán személyes biztosíték a jó irányra. A Fidesz önmagában egy rakás szar, Orbánon kívül csak pár fideszesről tudnám elképzelni, hogy képes lenne helyesen politizálni.

S eleve minek megbuktatni Orbánt, ha jól végzi a dolgát? Felismerte a rendszer alaphibáját, ráadásul 1990 óta az egyetlen európai nagyságú magyar politikussá nőtte ki magát. Vannak hibái? Igen, vannak. Na és, kinek nincsenek?

chrisred 2017.06.09. 07:24:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Ha nincs börtönben, az még nem jelenti azt, hogy nem ott lenne a helye.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 07:43:43

@chrisred:

Minden ellenzéki szerint minden kormányembernek ott a helye. S nem csak most, hanem 2010 előtt is. Azaz ez nem érv.

Maradjunk annyiban, hogy akit nem ítélték el az nem bűnöző.

chrisred 2017.06.09. 07:59:10

@MaxVal BircaMan HJCD: Utoljára Kunczétól hallottam ezt a gondolatot, ő mondta, hogy neki Gyurcsány személye a garancia a reformok véghezvitelére.

chrisred 2017.06.09. 08:05:22

@MaxVal BircaMan HJCD: Lehet, hogy így van, ezért csak annak van jelentősége, ha nem ellenzékiek mondják. Mint amikor Medgyessy mininiszterelnökként beszélt az SZDSZ korrupciógyanús ügyeiről, vagy a mostani rezsimről a valaha benne dolgozó emberek állítanak hasonlót.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 09:36:56

@chrisred:

Így igaz, Gyurcsány képviseli a leghitelesebben a nyugati, liberális irányt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 09:39:03

@chrisred:

Mindegy. Nem a korrupció az ország főbaja. Előbb oldjuk meg a fő gondokat, aztán foglalkozzunk a korrupcióval.

chrisred 2017.06.09. 09:53:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Ja, az egész Apró famíliával a háta mögött. :)

chrisred 2017.06.09. 09:54:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem a fő baj, hanem a fő bajok következménye.

Kivlov 2017.06.09. 10:58:19

@chrisred:
ja, max papíron.
Mégis a "minimálbéres vállalkozó" cseréli 2 évente az audiját és jár angliába focimeccsre havonta, nem pedig az általad írt 90%. Ha meg emelni kell 10%-kal a bért, akkor sír a szája...

chrisred 2017.06.09. 11:16:22

@Kivlov: Minimálbéres vagy vállalkozó? A minimálbér munkajogi kategória.

Kivlov 2017.06.09. 11:20:02

@chrisred:
A kettő nem zárja ki egymást.
A vállalkozók jó része is csak minimálbért vall be, azután adózik.

chrisred 2017.06.09. 11:33:09

@Kivlov: Persze, mert ha a megrendelő számlát kér, akkor rögtön 27 százalékkal többet fizethet.

Kivlov 2017.06.09. 11:45:18

@chrisred:
Érdekes, ez civilizált európai országokban nem jelent problémát. Itt meg úri passzió az adócsalás.
Büntetni kéne a sok kamuzót, mint a répát, másképp lenne.

chrisred 2017.06.09. 12:30:53

@Kivlov: Máshol az állami elvonások mértéke arányban áll a nyújtott közszolgáltatások minőségével.

Kivlov 2017.06.09. 12:37:53

@chrisred:
Adócsaláshoz nem kell alibit gyártani.
Egyébként itt is arányban áll, sőt: több a nyújtott, mint az elvonás. Lásd: ingyenes utazgatás nyugiknak, közgyógyszer, gyes 3 évig, stb, stb...

chrisred 2017.06.09. 13:52:41

@Kivlov: Ebből semmi nem bizonyítja az arányosságot, sem a magyarországi átlagos élettartam határától járó ingyenes tömegközlekedés, sem a havi 35 eurós gyes.
süti beállítások módosítása