B1 blogcsaládAz igazi keresztény nem védi a nőket az erőszaktól

2017. május 21. - ashwood

domestic-violence.jpgA nagy sorosozás és brüsszelezés közepette elsikkadt, hogy a kormány szatellit szervezetei, köztük az ifjú kereszténydemokraták épp azért lobbiznak, hogy ne legyen érvényes Magyarországon a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés.

Elsőként az Alapjogokért Központ nevű, kormányzati think-tank jelentkezett be, majd nem sokkal utánuk az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is rákezdett: a magyar kormány ne terjessze az országgyűlés elé az Isztambuli Egyezményt. A kifogásolt dokumentumot az Európa Tanács szövegezte és a testület tagjai – köztük Magyarország is – még 2011-ben alá is írta. Az egyezmény preambuluma szerint az aláírók célja "a nők védelme az erőszak minden formájával szemben, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak megelőzése, üldözése és megszüntetése." Lássuk be: rettenetes. Da akad itt még más is: az aláírok kijelentik, hogy olyan Európát akarnak megteremteni, "amely mentes a nőkkel szembeni erőszaktól és a kapcsolati erőszaktól.

Lássuk be: ezt csak ellenezni lehet.

A két Fidesz-fióka azzal érvel, hogy: az egyezmény valódi "célja, hogy a természet adta biológiai nemeket jogi szinten is felváltsa a végtelen számú „társadalmi nem” definíciója." Ezzel pedig nem csupán az a baj, hogy sorosbérenc dolog társadalmi nemekről beszélni, de aki ezt a szájára veszi, az az isteni "a teremtés tényét semmibe" veszi.

Igen, jól tetszettek olvasni! Egy, már aláírt egyezmény ratifikálása elleni legkomolyabb érv, hogy nem veszi figyelembe azt, ami pedig faktum: az embert Isten teremtette. Ebben odáig mennek, hogy a társadalmi nemek fogalmával szemben a "teremtett nemek"-et vezetik be.

Sőt, az Alapjogokért Központ, amely minden erejével kűzd a melegházasság elismerése ellen – hiszen a buziknak ugye nem járnak az alapjogok –, egyenesen az Alaptörvényt félti az Isztambuli Egyezménytől.

Az ifjú hipokritáknak kereszténydemokratáknak saját gondolattal nem sikerült előállniuk, a fenti állásfoglalást büfögték vissza, miközben sírva könyörögtek Orbánnak, hogy nehogy elfogadják a már aláírt egyezményt.

Azt nem pontosan értjük, miként írhatná fölül bármilyen nemzetközi egyezmény a magyar alkotmányt, miként azt sem, miként látják a nők elleni erőszakkal szemben fellépő megállapodást a "társadalmi nemek" forrásának. E kifejezés amúgy a menane.huglehetősen hosszú szövegben mindössze egyetlen egyszer fordul elő, ilyeténképpen: "Ezen Egyezmény rendelkezéseinek, különösen az áldozatok jogainak védelmét szolgáló intézkedéseknek a végrehajtását a részes felek kötelesek biológiai nemen, társadalmi nemen, származáson, bőrszínen, nyelven, valláson, politikai vagy más véleményen, nemzeti vagy társadalmi származáson, nemzeti kisebbséghez való tartozáson, vagyonon, születésen, szexuális irányultságon, nemi identitáson, életkoron, egészségi állapoton, fogyatékosságon, családi állapoton, migráns vagy menekült jogálláson vagy más jogálláson alapuló megkülönböztetés nélkül biztosítani."

Nem tudunk mást mondani: felháborító! Hogy akad még bárki, aki megkülönböztetés nélkül tart alapjogokat érvényesnek emberekre? Hová jutna így a világ? Aztán meg jönnek az emberi jogi handabandák, no meg a liberálisok? Nane!

A kormány pedig – noha az előterjesztés immár két hónapja az asztalon hever – még mindig nem tárgyalta a ratifikálást. Arra számítunk, hogy hamarosan a CÖF, no meg a Fidelitas is csatlakozik a könyörgők kórusához, amelynek végül Orbán Viktor képtelen lesz ellenállni.

Milyen érdekes, hogy sem az Alapjogokért Központ vezetésében, sem az IKSZ vagy a Fidelitas, sem a CÖF élén nem találunk nőt. Ahogy a kormányban sem. A Fidesz választott testületeiben viszont 27 vezetőből két egész nőt is sikerült kiállítani. Ezt nektek társadalmi nemek és nővédelem – Magyarország ilyen jól teljesít nélkületek is!

Elvégre Orbán Viktor már megmondta: "nőügyekkel nem foglalkozom!"

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4412529311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2017.05.21. 13:10:41

És a holnapi hír!

Az Alapjogokért Központ az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséggel karöltve 2,5 milliárd forint kormányzati támogatást nyert vak komondorok tenyésztése céljából.

Tamás Paitz 2017.05.21. 14:13:15

@Punxsutawney Mormota: Ez nagyon jó! Tényleg tetszik, csak a humort nem ismerő, elvakultak fognak szörnyülködni.

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.21. 14:16:26

Okoska, a kormány bőven eleget tesz a nők védelméért azzal, hogy a katonakorú, háborús övezetből jött, harcedzett, sorkatonaságon átesett, nemi erőszakoló kis kedvenceiteket kívül tartja:

www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

Punxsutawney Mormota 2017.05.21. 14:29:43

@Tamás Paitz: Meg a fizetett bértrollok, mint ez a felettem lévő törekvő fidelitaszos pöcs, aki már alig várja, hogy valaki seggbe szexuálja.

mikimackó 2017.05.21. 14:59:32

asszony verve jó ! ennyi !

werecke 2017.05.21. 15:18:38

A buzinak pont ugyanannyi jog járjon. Semmi plusz. A buzi miért végezhet kúrogató mozdulatokat a kamion tetején katolikus papnak öltözve ? (vetkőzve ) Ha én rabbinak öltöznék és két kecskét vezetnék pórázon a Teréz körúton, New-Yorktól Tel -Avivig ajvékolna a falka. Talán még Clintonné is rosszallását fejezné ki.

labrabbit 2017.05.21. 15:25:47

Katolikus papnak oltozni vagy veluk barmilyen kozosseget vallalni szerintem is minimum bizarr otlet. Lassuk be, kisse perverz.

morpho 2017.05.21. 15:35:34

@Punxsutawney Mormota: Azért az finom, hogy az idióta ifjúkeresztények miatt egy pillanat alatt elindult a "nemi erőszakoló" migráncsozás és a buzizás! Kis magyar abszurd!

taga20 2017.05.21. 15:38:34

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: droid, téged a katolikus nagybácsid rendszeresen kefélt. más magyarázat nem lehet az aberrált fazonodra.

taga20 2017.05.21. 15:45:59

@morpho: szerintem nincs itt semmi meglepő.
ahogy kövérevtárs mondta anno, komenyista szalonnából nem lesz sánta kutya:))

Varelse 2017.05.21. 15:54:42

Ezt a visszataszító középkori sötétséget... bár lehet, hogy lassan a középkor fog ezen megsértődni.

Alzheimer Fauna · http://fauna.ingyenblog.hu/ 2017.05.21. 16:09:23

A fidesz-kdnp már öt éve is majdnem sokat tett a gyengénlátó pásztorkutyák védelmében:
fauna.ingyenblog.hu/19425-bejegyzes.blog

morpho 2017.05.21. 16:17:21

@taga20:
"téged a katolikus nagybácsid rendszeresen kefélt" :))

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.21. 16:40:15

@morpho: @taga20:

Mi a gond, Rabbik?
Fájt a körülmetélés után, mikor beavattak végleg a szakállas bácsik közé?

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

taga20 2017.05.21. 16:47:15

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: mi a gond stirlic? a pap bácsid látom kefél még a mai napig is:)

undorító amit műveltek droid! szétbasszátok eszt a szép reményű országot a gecivel együtt, és még büszke is vagy rá muzsik!

morpho 2017.05.21. 16:54:46

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: Szakállas bácsik? Rubovszky Gyuri bácsi farkára már ráuntál? Kéne valami keleti cucc mi? Álmodik a nyomor!

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.21. 18:30:22

@taga20: @morpho:

Takarodjatok a kettős határzár túloldalára, kedvenc migriceitek közé.
Vigyétek a CEU-t is gender tudományostul, Ignatyefestül.
Meg a cigányokat és a hitközségeteket.

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

morpho 2017.05.21. 18:40:59

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: Ezt a sok okosságot miből raktad össze? Ha valaki nem jár templomba, az ateista? Hogy van ez pubi?

Bambano 2017.05.21. 18:49:41

az a tervezet, ami kifejezetten a nők védelméről szól, alkotmányellenes.
ezért nemhogy nem kell ratifikálni, nem is lehet.

kizárólag olyan egyezményt lehet jogszerűen ratifikálni, ami minden ember elleni erőszakot üldöz.

hogy csak egy triviális ellenérvet mondjak: ha iszákos az apa, a lánygyermekét védeni kell, a fiút meg nem?

Brix 2017.05.21. 19:22:59

Egy megoldàst tudok: a nők vegyenek részt jobban a politikàban, hogy politikai szinten is jobban tudjàk képviselni a nőket érintő ügyeket...

Punxsutawney Mormota 2017.05.21. 19:36:04

@morpho: Tudod, ez a ruszki diplomácia régi trükkje. Ha nincs ellenérved vagy hihető magyarázatod az aktuális témára, akkor vegyél elő egy másik ügyet, amivel sárt tudsz dobálni a másik félre.
Így már érthető a buzizás és a migráncsozás.

Punxsutawney Mormota 2017.05.21. 19:38:17

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: Én büszkén vállalom, hogy migráncssimogató vagyok, ugyanis egyszer volt egy mexikói csajom. Szóval nekem nyomhatod a hülyeségedet.

midnight coder 2017.05.21. 19:44:05

Semmi gond elvtársak! Nincsenek eléggé védve a nők jogai Európában ? Költözzetek a kies Közel-Keletre, ahonnan a migriket akarjátok tömegesen behozni. Na, ott meg vannak védve de rendesen. Ott van Pl. Európa legnagyobb Közel-Kelet barátja, az USA stratégiai szövetségese, a jó Szaud-Arábia. Ott még autót sem vezethetnek. Az ilyen helyen úgy kell a liberósbolsi mint egy falat kenyér! Nem ott kell a jogokat védeni, ahol amúgy is védve vannak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.21. 19:44:44

Ez egy értelmetlen feminista egyezmény, rendes ember ellenzi.

nick papagiorgo 2017.05.21. 19:50:57

El kellene dönteni, hogy a nők egyenjogúak-e a férfiakkal vagy se :)

Mert ha igen, akkor jár nekik pl. ugyanazon munkáért ugyanaz a bér (meg egy csomó minden más), viszont nem jár semmilyen extra "védelem" (meg egy csomó minden más).

Elegem van abból, hogy egyesek a "nő-kártyát" lelkesen forgatják: ha arról van szó, akkor egyenrangúak a férfiakkal, de ha meg másról, akkor meg extra előjogok illessék meg őket.

Ráadásul ha ezt tovább rágicsáljuk, akkor mi legyen a nőből átoperált férfiakkal, a férfiből átoperált nőkkel, azokkal a nőkkel, akik lélekben igazából férfiak, meg az egész LMBQ társasággal. Ezeknek melyik tagjának járjon extra védelem, és miért, illetve, akinek nem, akkor miért ne? :)

2017.05.21. 20:05:20

és az nem tűnt fel, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés és a muszlimok tömeges bekövetelése az országba/európába nem kompatibilis egymással???

2017.05.21. 20:08:49

@nick papagiorgo: LMBTQI
transzikat meg hermafroditákat kihagytad

Adamecz Zoltán 2017.05.21. 20:09:09

A férfiakat ki védi meg?

BruceTheHoon 2017.05.21. 20:10:40

"menane.huglehetősen"

*vigyorog*

nick papagiorgo 2017.05.21. 20:13:07

@aleksz róz:
fú, bazzeg, én kérek elnézést.
Ezek a jövő, ugye.
Most ez komoly kihívást fog jelenteni, hogy melyik minek tekintendő, és melyiket milyen extra jogok illessék meg. Nem vagyunk erre felkészülve, úgy érzem :)

fizetekmegegysort 2017.05.21. 20:29:31

@Bambano: csak utána kéne nézni a tartalomnak mielőtt marhaságokat irkálsz. Vajon a családon belüli erőszak mit jelent? Nyilván a kényszerházasság vagy a klitorisz eltávolítása kevésbé vonatkozik a fiúgyermekre, de a családon belüli erőszak súlyosabb büntethetősége benne van. (a családon belül elkövetett büncselekmények különösen traumatizáló hatásának a kiemelése érdekében súlyosabb büntetést lehet kiszabni az elkövetőre akkor, ha az áldozat házastárs, élettárs vagy családtag)

fizetekmegegysort 2017.05.21. 20:31:46

@Adamecz Zoltán: családon belüli erőszak esetén az isztambuli egyezmény

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.05.21. 20:31:54

@morpho: Pedig igaza van. "a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak megelőzése, üldözése és megszüntetése." Ha ezt a kiáltványt mi aláírnánk, lehetetlenné válna a nők másodrendűségét rendszeresen hirdető és alkalmazó szemléletmódjáról jól ismert arab és fekete-afrikai muszlim származású férfiak menekült státuszának csak a megvizsgálása is. Ha üldözzük azt a kultúrát, amelyben a nők elleni erőszak még csak bocsánatos véteknek sem minősül, akkor üldözni kell azokat is, akik eszerint éltek, sőt, nyugati beszámolókból jól tudjuk, hogy élnek ma is, kivándorolva is. Sajnos a liberátorok kénytelenek választani a két egymással teljesen ellentétes követelmény között. Ez nem újdonság, évek óta mondogatjuk.

rasztaszív 2017.05.21. 20:38:57

@Androsz: akkor ideje abbahagyni,mert értelmetlen.ez nem két követelmény,így nem is ellentétes.nem is értem,mi a bajod azzal,ha a más kultúrájúak,ha itt akarnak élni,be kell tartsák ezt is...?

taga20 2017.05.21. 20:43:33

@nick papagiorgo: te olyan kemény vagy haver, mint a vidia! csak az agyad nem olyan patent!

meséjj, mikor vert meg egy nő?

persze, ha a puncijával ráült a szádra az nem ér:))

taga20 2017.05.21. 20:44:49

@Adamecz Zoltán: bakker, majd anyád megvéd!

BiG74 Bodri 2017.05.21. 20:49:54

@Androsz:
Ebben semmi választási kényszer nincs, ha csak nem kurmányzati droid vagy.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.05.21. 21:06:07

@rasztaszív: "mi a bajod azzal,ha a más kultúrájúak,ha itt akarnak élni,be kell tartsák ezt is...?"

Azzal semmi. Csak azzal, ha erre nem hívjuk fel a figyelmüket. "Be kell tartanod a törvényeinket." És mekkora hiszti volt ekörül? Pedig csak az volt kiírva, amit most te is kimondtál.

rasztaszív 2017.05.21. 21:11:34

@Androsz: "kicsit" rosszul emlékszel.szerintem senki nem mondta,hogy nem kell betartani a törvényeinket.magyarul kiírva pedig aligha nekik szólt.

BiG74 Bodri 2017.05.21. 21:14:34

@Androsz:
Ez komoly? Még mindig itt tartasz?
Ez volt kiírva? Magyarul? Óriásplakátra? Migrincseknek?
És tán az üzenet tartalmával volt-é baj, vagy azzal az amúgy kétbites honpolgárnak is lejövő dologgal, hogy a plakátozás egy drága, feleslegesen eredménytelen baromság, mely egyedül a tűzközeli hirdetéssel foglalkozó cégnek hozott sok pénzt, a közösből.

Bambano 2017.05.21. 21:20:14

@nick papagiorgo: "akkor jár nekik pl. ugyanazon munkáért ugyanaz a bér": férfiaknál sem jár ugyanazon munkáért ugyanazon bér. akkor a nőknek miért járjon?

Bambano 2017.05.21. 21:22:27

@fizetekmegegysort: "Vajon a családon belüli erőszak mit jelent?": tényleg, mit is jelent? ha a családon belüli erőszaknál a férfi erőszakol és a nő az áldozat, akkor ezt védeni kell, de ha nő erőszakol és férfi az áldozat, akkor nem?

ez a családon belüli erőszakot csak nők követhetik el duma ócska femináci duma és nem támasztja alá semmi. max. azt lehet mondani, hogy a nyilvánosságra került eseteknél kicsivel többször áldozat a nő.

Bambano 2017.05.21. 21:23:43

@taga20: kevésbé tájékozottak kedvéért nem csak a verés az erőszak.

BiG74 Bodri 2017.05.21. 21:25:39

@Bambano:
Engem még nő nem akart megerőszakolni, pedig megpróbálhatnák, mert a képzelőerőm ehhez kevés.

morpho 2017.05.21. 21:26:07

@Bambano: Jellemzően nem a feleség veri a gyereket és nem a gyerek veri az apukát . Sőt nem a nő szokta megerőszakolni családon belül a férjet. Biztos van ilyen is, de ez olyan, mintha az ázsiai gyerekmunka kapcsán a gyerekek munkához való jogát követelnéd. Tipikus narancsos logika. Buta, sőt ostoba és csak a terelésre jó, hogy ne a lényegről essék a szó!

BiG74 Bodri 2017.05.21. 21:27:09

@BiG74 Bodri:
Hopp, ez így nem kerek. Férfi sem próbált, de azt nem is ajánlom senkinek!

morpho 2017.05.21. 21:32:25

@BiG74 Bodri: Na azért! Biztosan nem hagytál ki vaklakit? :)

Bambano 2017.05.21. 21:32:28

@BiG74 Bodri: láttam olyan családot, ahol a feleség folyton zsémbelt, csak mondta és mondta a magáét és nem törődött semmivel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akár 5-6 órán át egyhuzamban, hetente többször. ez, szerinted, mi, ha nem családon belüli erőszak?

és ha 5-6 év ilyen tortúra után a férj pofánveri a t. nejét, akkor az valójában micsoda? a statisztikákban ténylegesen úgy fog megjelenni, ahogy az előítéleteitek mondják, miszerint a férj fizikai erőszakot tett a nején. de *VALÓJÁBAN* micsoda?

@morpho: " Jellemzően nem a feleség veri a gyereket és nem a gyerek veri az apukát ": jellemzően ezt hiszik és jellemzően kimarad az erőszak többi fajtája. és jellemzően a többiről nem lehet beszélni, mert az úgynevezett pc beszédbe nem fér bele. és ha valaki ki meri mondani az igazságot, akkor a feminácik szétkapják, mint foxi a lábtörlőt.

Bambano 2017.05.21. 21:33:43

úgy látom, ma megint max. abból lesz egyetértés, hogy a blogmotor sz.r, a fejlesztői kapáljanak inkább... :P

Sir Galahad 2017.05.21. 21:34:04

Van itt, aki olvasta is az egyezményt? Szerintem igazuk van az ellenzőknek. Valóban sokkal komolyabb védelmet irányoz elő a nőknek a férfiakkal szemben, mint fordítva, pedig az erőszak az elkövető nemétől függetlenül minden esetben egyformán elítélendő. Furcsa pl., hogy az egyezmény a végrehajtással kapcsolatban kizárólag nőszervezetekkel írja elő az egyeztetést.

BiG74 Bodri 2017.05.21. 21:39:43

@Bambano:
Én speciel szexuális erőszakra gondoltam. A példád nekem sántït. Értelmes ember nem veri pofán az ilyen asszonyt, mert annyit kap érte, mint egy normálisért. Egyszerűen otthagyja.

Bambano 2017.05.21. 21:43:31

@fizetekmegegysort: "Nyilván a kényszerházasság vagy a klitorisz eltávolítása kevésbé vonatkozik a fiúgyermekre": a körülmetélés meg nőkre. ha a klitorisz eltávolítása egyezményileg tiltott, akkor a körülmetélés miért nem? és miért van az, hogy egyes államokban a nők ősemberként néznek rád, ha nem vagy körülmetélve (vallástól függetlenül)?

femináci diktatúra ez, semmi más.

Bambano 2017.05.21. 21:45:01

@BiG74 Bodri: pontosan erről szól a történet, azért megy a lelkiterror, hogy a pasi otthagyja, mert a magyar bíróságokon váláskor a jellemző döntés az, hogy a nő mindent visz. ja, erről se szól az isztambuli egyezmény, hogy legyenek a nők a bíróságok PONTOSAN egyenlők a férfiakkal, mert most törvénytelen előnyt élveznek.

morpho 2017.05.21. 21:53:28

@Bambano: Olyan szinten tereled a témát mindenféle marginális viszonylatra, hogy tanítani kéne! Arról még nem írtál semmit, hogy a nők kisajátítottak maguknak egy csomó szakmát! A rohadt ribancok! Hogy rohadna meg az összes bölcsisnéni, óvónéni, meg ápolónő, hogy kitaszítja a férfiakat! Sőt milyen dolog az, hogy pinája csak egy nőnek lehet! Pinát minden narancskullancsnak!!! De azonnal!

morpho 2017.05.21. 21:56:23

@Sir Galahad: "az erőszak az elkövető nemétől függetlenül minden esetben egyformán elítélendő"

Szerinted arányaiban a nemi erőszakok hány százalékát követik el nők???? Csak hogy tudjam!

fizetekmegegysort 2017.05.21. 21:56:55

@Bambano: kicsivel több? Mutatom a 2011es adatot: 2880 nő, és 289 ffi volt az áldozat (párkapcsolati erőszak). Százalékosan: 90,9 % nő, 9,1 % ffi. Ezt hívod te "kicsivel többnek". Aha. Nagggyon tájékozott vagy a témában, gratula! Böfögj már fel még néhány hülyeséget, hadd röhögjek!

Bambano 2017.05.21. 22:00:40

@fizetekmegegysort: látom, a szövegértelmezés nem megy.
mit írtam én: "a statisztikákban ténylegesen úgy fog megjelenni, ahogy az előítéleteitek mondják". tehát igazam van, a statisztikákban tényleg úgy jelenik meg, ahogy a te számaid bizonyítják.

a hozzászólásom lényege az lett volna, hogy a statisztikák hamisak, mert azok az esetek, amikor a férfi az áldozat, jellemzően nem derülnek ki. ha kiderülnének, nem 9:1-hez lenne az arány.

"Ezt hívod te "kicsivel többnek": értő olvasás esetén kiderült volna, hogy nem ezt hívtam kicsivel többnek.

morpho 2017.05.21. 22:00:54

@fizetekmegegysort: Köszi, hogy megkerested! Érdekes, de aki a leghangosabban pofázik, az elsunnyogta a statisztikát. Azt nem tudom, hogy ezek miért tiltakoznak ez ellen ilyen hevesen? Ezek otthon verik a barátnőjüket, meg a feleségüket és zavarja őket ebben az Isztambuli Egyezmény?

morpho 2017.05.21. 22:03:17

@Bambano: Ami nincs benne a statisztikában az nem derült ki. Aha. A nők elleni bezzeg mindig kiderül! Hazudjunk jó nagyokat!! Attól lesz igazunk! Te is vered a csajod, vagy téged ver a pasid, hogy ez neked ennyire tetszik? Nehogy már változtassunk rajta!! Így a jó!!!

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:04:34

@Bambano: mondd, a körülmetélés után élvezi még a férfi a szexet? És a klitorisz eltávolítása után a nő? TÉNYLEG annyira buta vagy, hogy feltetted ezt a kérdést? Tényleg fogalmad sincs, hogy mi az indíttatása a klitorisz eltávolításának? És hogy hányan halnak bele egy - egy ilyen "műtétbe" (mikor érzéstelenítés és steril körülmények híján is elvégzik, gyereklányokok)? Szerintem ne égesd tovább magad, komolytalanul lököd itt a sódert, úgy, hogy alapvető információid sincsenek a témáról, egyszerűen csak gyűlölöd a nőket. :)

Bambano 2017.05.21. 22:09:18

@morpho: "Ami nincs benne a statisztikában az nem derült ki": te láttál már olyan tetszőleges bűnesetet, ami nem derült ki, de benne van a statisztikában?

"Te is vered a csajod, vagy téged ver a pasid, hogy ez neked ennyire tetszik?": mióta nem voltam hajlandó egyetérteni veled egy másik topicban, azóta nagyon beszűkült tudattal kötözködsz velem (ezt vitának nem nevezném). kérhetem, hogy ignorálj?

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:10:48

@Bambano: khmmm... családon belüli erőszaknál kb 90% a látencia. A szakemberek szerint (nem a nőjogi szervezetek, hanem a pszicihiáterek, pszichológusok és kriminálpszichológusok, rendőrök szerint). KÉrlek, kérlek, NE ÉGESD MAGAD tovább...még ezt sem tudod. SEMMIT nem tudsz a témáról. Te az a valódi seggfej vagy, aki szerint ha egy nőt otthon megerőszakol a férje, akkor nincs más teendő, bebilleg szépen a rendőrségre, és minden meg van oldva: pasit lecsukják, nő meg boldogan él tovább a gyerekekkel. Aki pedig mást mond, az szerinted femináci hülye. A valóság pedig köszönőviszonyban sincs ezzel. Én dolgoztam bántalmazott nőkkel és gyerekekkel. Egyetlen egy beszélgetés után elszégyellnéd magad, és sűrűn bocsánatot kérnél mindegyiktől. Nagyon gáz a tudatlanságodhoz járuló hatalmas egod és még nagyobb - butaságokat beszélő - szád. Hagyd abba, kérlek!

Bambano 2017.05.21. 22:13:41

@fizetekmegegysort: és dolgoztál már bántalmazott férfiakkal? láttad a másik oldalt is?

Lawliet- Ryuuzaki 2017.05.21. 22:13:52

Igazatok van, magyar not csak magyar faszkalap verhet eroszakolhat felholtra es csinalhat belole ket labon jaro inkubatort, a keresztyeniesseg neveben, de az nagyon.

Bambano 2017.05.21. 22:14:44

@fizetekmegegysort: "családon belüli erőszaknál kb 90% a látencia": ezt ha lefordítod magyarra, mit jelent? hogy a családon belüli erőszak 90%-a titokban marad?

mert ha tényleg azt jelenti, akkor most cáfoltad meg saját magad.
köszönöm.

morpho 2017.05.21. 22:15:10

@Bambano: Ha abbahagyod a hazudozást! És a terelést! Gyomorforgató amit művelsz! Tudod mit, előbb akkor oldjuk meg azt a két-három megerőszakolt nő ügyét és ha ez megvan, jöhet a sokmillió szerencsétlen megerőszakolt férfi. Remélem elég konstruktív voltam! A klitorisz csonkitást egy lapon említeni a körülmetéléssel meg annyira ostoba, hogy már undorító! Valszeg az lehetett veled a gond, hogy hazudtál és lebuktál.

morpho 2017.05.21. 22:17:05

@Bambano: Te nagyon súlyosan vagy silány! Buta narancskullancs!!

Szélmalomharcos 2017.05.21. 22:21:00

@fizetekmegegysort:
Mindkét beavatkozás olyan megcsonkítása a fiatalkorúnak, amibe nem egyezett bele. Mivel a fiúkról levágott fitymának is fontos szerepe van a szexuális élvezetben, alapjában semmi különbség a kettő között. Egyébként pont az a célja a fiúk körülmetélésének, hogy megakadályozza pl. az önkielégítéést, amit fityma nélkül igencsak nehéz lehet.

Mai szemmel barbár, visszataszító mind a kisfiúk, mind a kislányok megcsonkítása, bármi volt is a célja egykor. Ennél már csak az a kettős mérce visszataszítóbb, amivel a kettőt teljesen külön kezelik az antiszemitizmus vádjától megrettent szolgalelkű PC politikusok, mint pl. Merkel, aki egy erre vonatkozó jogerős bírósági döntést helyezett hatályon kívül, jogállamban példátlan módon

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:22:04

@morpho: Azért vált ki heves tiltakozást, mert VALÓDI problémát rejt. Ugyanezért vált ki heves tiltakozást a menekült kérdés, vagy a cigánykérdés. Nehéz azzal szembesülni, hogy változni kéne. A férfiaknak sok mindenben, a nőknek sok mindenben, a közösségnek sok mindenben. Amikor már törvényekkel kell védeni a nőket és a családon belüli áldozatokat, az nagyon mély társadalmi problémákat rejt. Aki egy kicsit is érintett az gyorsan hárítani kezd. Ha valaki belül agresszív, és nehezen nyomja el, hárít. Ha tett már ilyesmit, de maga előtt is bagatellizálja: hárít. És ha feldolgozatlan traumája van (tehát áldozat most, vagy áldozat volt valaha), akkor is hárít. Szóval a hárítás nem felétlen annak a jele, hogy mondjuk megütne nőt, lehet annak is a jele, hogy anyját verték ,és kisfiúként megélte, hogy nem védte meg (ilyenkor ugye ő is áldozat, de ez nem tudatosult, a trauma feldolgozatlan marad, ráadásul több oldalú - anyám nem tudott megvédeni én sem tudtam megvédeni őt - nagyobb fiú gyereknél gyakori reakció). Elég bonyolult az áldozati lélektan is. És az erőszaktevők többsége gyermekként áldozat volt... A magyar társadalom erősen ilyen: elnézzük az erőszakot, asszony verve jó, vagy vakkomondoron átesve, a gyerek nem ADHD-s csak meg kéne nevelni, kijárna neki egy-két jól irányzott pofon, a nemi erőszak áldozata minek vett fel olyan ruhát, minek ment be az uszodában abba a kis helyiségbe, mégis mit gondolt, mi fog ott történni.... sorolhatnám napestig... ilyenek vagyunk, ha tükröt mutat bárki, akkor nekiállunk pampogni, azt egyszerűbb mint változni. Elég mély gödör ez, és egyelőre a törvényhozók is inkább sunnyognak.

2017.05.21. 22:26:28

@fizetekmegegysort:
" A magyar társadalom erősen ilyen"

Általánosítás, előítélet és megbélyegzés.

Máris bebuktad, szokás szerint.

2017.05.21. 22:27:55

Van egy BTK-nk, amik mindenkinek ugyan olyan jogot és védelmet biztosítanak EGYENLŐEN.
A többi semmi más, mint egy újabb társadalmi feszültség generálása.

2017.05.21. 22:30:12

@Bambano:
"hogy a családon belüli erőszak 90%-a titokban marad?"

Ha nincs valami, ami minket igazol, akkor "titokban" van.
Persze emiatt a hitelessége zéró, de ők azt mondják, hogy titokban van és kész, tehát létezik.
Ez ennyire egyszerű, ne akarj már ilyen egyértelmű dolgon értetlenkedni.

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:32:03

@Szélmalomharcos: Igen, ez is igaz. Csak míg a férfiaknál elsősorban beavatási szertartás, vagy vallási hovatartozás miatt történt, nőknél egyértelműen az ALÁRENDELTSÉGET hivatott szolgálni. Épp ezért foglalkozik vele az egyezmény.

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:34:58

@Bambano: amennyiben egy 15 éves fiú annak számít, akkor igen. Az apja verte az egész családot. Majd mindent megtett azért, hogy elintézze, hogy az anya helyett állami godnozásba kerüljenek a gyerekei, csak hogy neki legyen igaza. Igen, dolgoztam bántalmazott férfiakkal. CSaládokkal. TE láthatóan még életedben nem beszéltél bántalmazott nővel, férfival, vagy gyerekkel. De hiába rugózol itt, jelentősen több a bánatalmazott nő, mint a férfi.

Szélmalomharcos 2017.05.21. 22:37:43

@fizetekmegegysort:
" A magyar társadalom erősen ilyen: elnézzük az erőszakot, asszony verve jó, vagy vakkomondoron átesve, a gyerek nem ADHD-s csak meg kéne nevelni"

Nem kell ám mindent benyalni a kelet-európai bennszülötteknek teresztett foxi-maxi-libsi brosúrákból.

Rengeteg probléma keletkezik azokban az országokban, ahol igyekeznek a libsi mantrákat átültetni a gyakorlatba. Hogy csak egy jól ismert példát mondjak, itt van Julian Assange esete. Bármelyik normális országban kiröhögték volna az őt bepanaszoló 2 csajt, miután magukra húzták a fickót, még el is büszkélkedtek vele az interneten, aztán rohantak feljelenteni hogy megerőszakolta őket

A gyerek ADHD-sé nyilvánítása és legyógyszerelése meg egy másik sztori, de inkább ne erőltesd ha nem vagy benne szakértő

morpho 2017.05.21. 22:39:28

@Szélmalomharcos: "alapjában semmi különbség a kettő között" Nővel próbáltad már?

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:40:44

@Bambano: Miért is cáfoltam magam? VAn fogalmad pl arról, hogy hogyan kerül felderítésre egy ügy, és mi az ami bekerül a statisztikába? Mennyi a feljelentés, ebből mennyi kerül nyomozati szakaszba? Mennyiből lesz bíróság, ítélet? Szerinted ez nem mérhető, te nagyokos? Szerinted mennyi idő telik el, míg mondjuk egy bántalmazott nő az ügye "végére ér"? És vajon közben hányszor várja meg az ex és veri pofán? És vajon hányszor akad el ilyenkor az ügy, és kerül "önként visszavonásra" a feljelentés? Akkor vajon mégis miből mérhető az adat? Gyámhatóság, családvédelem védőnő adatai? Mondd, te tényleg ennyire hülye vagy, vagy hobbiból égeted magad?

2017.05.21. 22:40:51

Te meg olvasgass, zseni:

......

"Spanyolország számára az új időket a 2004-ben hatalomra kerülő szocialista kormány és annak miniszterelnöke, José Luis Rodríguez Zapatero hozta el. Zapatero ideológiai irányultságát egy elhíresült mondatban fogalmazta meg tömören: “Nem csak antimacsó vagyok, hanem feminista.” Ezt a kijelentését sietve alá is támasztotta azzal, hogy kormányának tagjait aszerint válogatta, hogy a miniszterek legalább fele nő legyen. Amikor összeállt a kabinet, kijelentette: “Büszke vagyok rá, hogy több nő van a kormányban, mint férfi.” Aztán ez a feminista nőkormány álmodta meg és hozta létre Spanyolország nővédelmi intézményrendszerét és az új, Isztambuli Egyezménnyel konform családjogot. Ez a kormány hívta életre a felettébb haladó szellemiségűnek látszó “Egyenlőség Minisztériumot” és a “Nőkutató Intézetet” is, de az állítólagosan az egyenlőség eszméje körül forgó gépezet fogaskerekei közé valahol (mérhetetlenül sok) homokszem kerülhetett, mert a népnyelv ma már csak “a feminácik főhadiszállása” néven ismeri az új minisztériumot. – Mi történt Spanyolországban?

Az RV Production idegeket borzoló dokumentumfilmjének segítségével bepillanthatunk egy olyan társadalomba, ahol naponta(!) 400 büntetőügy indul férfiak ellen, annak ellenére is, hogy ezek 90 százaléka(!) hamis vádnak bizonyul. Az ítélettel végződő ügyek is olyan számban bizonyulnak tévedésnek és általában is olyan mértékű jogi és társadalmi igazságtalanságot termelnek ki, aminek eredményeként végetérhetetlen jogviták zajlanak, az alkotmánybíróságig ható kezdeményezések születnek, tucatszám alakulnak a civil jogvédő szervezetek és jelentős utcai tüntetések zajlanak. Az Isztambuli Egyezmény mintájául szolgáló törvény életbelépését követő évben már 160 000 (!) spanyol férfit tartóztattak le családon belüli erőszak vádjával. A létrehozott nővédelmi intézményrendszerben a nők a hamis vád miatti felelősségre vonás legkisebb kockázata nélkül tehetnek bármikor panaszt férjük vagy más férfi hozzátartozóik ellen, sőt akár egyetlen telefonhívással is elintézhetik, hogy a rendőrség kopogtasson a férfiért és a nővédelmi törvényeknek megfelelően azonnali vizsgálati fogság alá helyezze. Spanyolországban az új törvények bevezetését követő két éven belül már háromszorosára, évi közel 4 ezerre növekedett az öngyilkos férfiak száma. A családon belüli erőszakkal meggyanúsított férfiak gyermekláthatáshoz fűződő jogait gyorsított eljárásban megvonhatják, akár bűnösségük bizonyítása nélkül is, és a megvádoltaknak sokszor csak több hónap után nyílik lehetőségük újra találkozniuk gyermekeikkel, esetleg akkor is csak egy szigorúan ellenőrzött látogató szobában, gyámügyi felügyelő jelenlétében. Spanyolországban a házasságot, a családalapítást elutasító, férfiszeparatista “MGTOW” férfiak immár egy rendkívül jelentős társadalmi réteget alkotnak, a nemek közötti bizalomról már csak múltidőben lehet beszélni."

...........

A teljes cikk a Férfihang.hu - Antifeminista Férfimagazin oldalán olvasható:
www.ferfihang.hu/2017/03/11/igy-rombolja-le-az-isztambuli-egyezmeny-a-jogrendszert-es-a-tarsadalmat/

2017.05.21. 22:42:57

@fizetekmegegysort: Linkeltem egyel feljebb, olvasgass.

Szélmalomharcos 2017.05.21. 22:42:59

@fizetekmegegysort:
"míg a férfiaknál elsősorban beavatási szertartás, vagy vallási hovatartozás miatt történt, nőknél egyértelműen az ALÁRENDELTSÉGET hivatott szolgálni."

Felületes libsi mantrákban ezt így adják elő. Valójában mindkettő beavatási csonkítás, aminek a végső célja a tökéletesítés, az ősök hite szerint. Tehát hogy a férfi még inkább megfeleljen a férfi, a nő még inkább megfeleljen a női ideáltípusnak anatómiai értelemben

morpho 2017.05.21. 22:44:37

@fizetekmegegysort: Alaposan körüljártad, de azt gondoltam, hogy ez mindenkinek világos. Erre kiderül, hogy mégsem. Viszont van itt még egy szempont, amit kihagytál. A narancskullancs szempont. Meg kell védenünk a KDNP nevű parazita pártot! Ez sajnos felülír sok mindent. A józan ész logikáját leginkább. Nem gondoltam volna, hogy lesznek olyan hülyék, akik egyenlőségjelet tesznek a csonkítás és a körülmetélés közé, aztán azzal indokolják, hogy a körülmetélt pasik nem tudnak rendesen rejszolni! Eszem faszom megáll, de tényleg!

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:45:00

@Szélmalomharcos: Biztos te szakértő vagy, mert neked is van ADHD-s gyereked. És biztos te is nap mint nap megkapod, hogy ha ilyen neveletlen, egy két pofonnal kéne ezt orvosolnod. Szóval köszi, a háromból egy gyerekem ADHD-s és én látom, hogy hogyan reagálnak rá az emberek. Nem, nem gyógyszerezem, mint ahogy a legtöbb adhd-s gyereket ma már nem gyógyszereik. Fejlesztést kap. És ha bármelyik olyan seggfej, aki beszól neki, fele annyit dolgozna magán mint ez a nyolc éves kisfiú, akkor nem csak büszke lehetne magára, hanem jobbá tehetné ezt az országot. Libsizés helyett.

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:49:21

@icipicicsipa: azonnal hitelesnek fogok gondolni egy antifeminista lapot, amint te hitelesnek tartasz egy feminista lapot. Én a KSHra hivtkoztam, tedd meg légyszi, hogy te is egy hasonlóan semleges hivatkozási alapot linkelsz. Légyszi, ne nézzük egymást hülyébbnek mint amilyenek vagyunk...:)

Bambano 2017.05.21. 22:54:10

@icipicicsipa: értek én mindent, csak én alapvetően matematikus lennék.
tehát tudom, hogyha egy sokaságból a mintavétel biztosan nem reprezentatív (ebben a témában ezt lehet tudni, sok szociológiai/pszichológiai tanulmány szól erről) és a minta a sokaság 10%-a, akkor a belőle levont eredményt nem tekintjük megbízhatónak.

csak ezt nehéz elmagyarázni olyanoknak, akiknél személyes érintettség meg egyéb okok miatt korlátos a befogadási szándék.

mikorkakalman 2017.05.21. 22:55:27

Felettébb érdekes, hogy a fejlett nyugat mennyire szívén viseli, hogy a nők egyenlőek legyenek a férfiakkal, ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kapják, miközben azt valamilyen rejtélyes okból kevésbé tartják fontosnak, hogy mondjuk egy magyar munkás egyenlő legyen a némettel, azaz ugyanannál a cégnél ugyanazért a munkáért ne ötször-hatszor kevesebb bért kapjon.

fizetekmegegysort 2017.05.21. 22:56:18

@morpho: nézd, annak aki erre hivatkozik, biztos élete központi kérdése, hogy tud kellemesen rejszolni vagy sem... a többinek meg jut nő. :)
A politikai részében engem sokkal inkább zavar az, amit ezzel a magatartással üzennek a társadalomnak. Lásd komondor, kisslacibácsi, kisanyámozás a Parlamentben... stb. Ez lassan leszivárog a társadalomba. Ez az igazi baj.

2017.05.21. 22:56:28

@Mihajl Ignatyef orosz hacker: a kettős határzár túloldala Magyarország....legalábbis neked, Bulgáriából.

Bambano 2017.05.21. 22:58:24

@fizetekmegegysort: "Az apja verte az egész családot": látom, nem érted. ez nem a másik oldal. ez ugyanaz az oldal, amiről eddig írtál: a férj veri a feleséget meg a gyerekeket.

a valódi másik oldal az, amikor a feleség veri a férjét. ilyennel is dolgoztál? ilyennel is dolgoztál sokkal? és olyannal dolgoztál-e, amikor valóban a férj üti meg a nőt, de hosszú előzmények után?

2017.05.21. 23:00:01

@mikorkakalman: gyengeelméjű barátom, a kettőnek mi köze egymáshoz?
Az egyenjogúság társadalmi kérdés, a fizetés meg gazdasági.
De menj ki Kínába, hamár ennyire fideszes vagy. Ott jobban keresnél.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.21. 23:02:41

@fizetekmegegysort:
"nem gyógyszerezem, mint ahogy a legtöbb adhd-s gyereket ma már nem gyógyszereik. "

30% neked a többség?

"Stimulant prescribing was common in ADHD visits regardless of age group (>70%)."

!National Trends in ADHD Diagnosis and Treatment: Comparison of Youth and Adult Office-Based Visits.)

Attól hogy valaki érintett egy elváltozásban, még nem válik szakértővé. Hiszen akkor 80 év felett mindenki orvosszakértő lenne

2017.05.21. 23:04:03

@icipicicsipa: ez úgy, ahogy van, kamu. Nevezhetjük hazugságnak is.

2017.05.21. 23:13:03

@Szélmalomharcos: Te csak nő lehetsz, abból is a szûz vallásos. A fityma lemetszése egészségügyi okokra vezethető vissza, és nem csak a zsidóknál létező beavatkozás. Hiánya nem befolyásolja a szexuális életet.
Ugyanis csak az előbőr egy részét távolítják el.
Ismert eljárás araboknál is. De Európa keresztényei között is, kimondottan egészségügyi okból.
Te nagyon fiatal lehetsz, de legalább műveletlen. Nem vagy véletlen fideszes?

2017.05.21. 23:21:21

@Szélmalomharcos: Az iszlám is egészségügyi vonatkozásban hivatkozik a körülmetélésre, mind a fiúk mind a lányok esetében. De a lányoknál a klitorisz, kisajak, nagyajak eltávolítását csonkolásnak tartja , és tiltja. Afrikában dívik, "fáraó körülmetélésnek" hívják, és az tényleg a lányok szex utáni vágyának elnyomására szolgál.
A muszlimoknál viszont olyannyira nem, hogy a vallás előírja a feleség szexuális kielégítését.

Measurer 2017.05.21. 23:26:24

A 47 európai államból mindössze 23 ratifikálta az egyezmėnyt.
3 ország (Azerbajdzsán, Örmėnyország,Oroszország) alá sem irta, a maradėknál függönyt van a ratifikáció.

A statisztikai felmėrėsek torzak ill. nem kompatibilisek, a legjobb mutatója Azerbajdzsánnak van, kifejezetten rossz a finnekė vagy a dánokė -mindez alig hihető.
Ezek után hogyan ėrtelmezhető az egyezmėnnyel kapcsolatos intėzkedėsi terv?

Annyiban mėltányolható a társadalmi nemek fogalmának alkalmazása, hogy pl. Magyarországon a hajlėktalanok magas száma a krízishelyzetben lėvő fėrfiak vėdelmėnek hiányával magyarázható.

0.5 bit 2017.05.21. 23:34:22

"... a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés."

"Ezen Egyezmény rendelkezéseinek, különösen az áldozatok jogainak védelmét szolgáló intézkedéseknek a végrehajtását a részes felek kötelesek biológiai nemen ... alapuló megkülönböztetés nélkül biztosítani."

Hogyan lehet egy nők elleni erőszakról egyezmény, ha az áldozatokat biológiai nemük alapján nem lehet megkölönböztetni?

annamanna 2017.05.21. 23:39:12

Csak rá kell nézni Balog Zoltánra és Orbán Gáspárra (állítólag tanítványi viszony is van köztük) - már csak őmiattuk is érdemes kitalálni a harmadik nem, vagy társadalmi nem fogalmát, mert a hagyományos - férfi, nő - kategóriák egyikével sem írhatók le.
De ha Czunyiné nevéből nem lehetne kitalálni, melyik nemhez tartozik, és a körme nem volna rikító narancsra pingálva, akkor az ő nemi hovatartozásával is gondban lennék.

mikorkakalman 2017.05.22. 00:02:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ha a fizetés csupán gazdasági kérdés, okoska, akkor vajon miért rugóznak annyit azon, hogy a nők kevesebbet keresnek? Hm?

Szélmalomharcos 2017.05.22. 00:23:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Összegúglizol néhány jelszót az internet legaljáról, abból osztod az észt másoknak. Összességében nincs alátámasztott egészségügyi előnye a körülmetélésnek, ezért egyetlen orvosi szervezet sem ajánlja hivatalosan.
Németországban a zsidó főrabbi tiltakozása miatt helyezte hatályon kívül a körülmetélést tiltó bírósági határozatot Merkel. Mellékes ilyen szempontból, mit gondoltak erről a muszlimok.

morph on deer 2017.05.22. 00:30:20

@Szélmalomharcos:
"miután magukra húzták a fickót, még el is büszkélkedtek vele az interneten"

Ha már előhoztad a témát, legalább ismerni illene! A lényegi kérdés nem az volt, hogy közös megegyezés alapján feküdtek-e le egymással, hanem az, hogy amikor - állítólag - elszakadt az óvszer, akkor a csaj hiába kérte, a pasi nem állt le. Innentől számít erőszaknak a történet.
Az már csak ráadás, hogy a gumi szakadását szándékosnak is próbálták beállítani, azaz 'slinking' fordult volna elő, de ezt senki sem bizonyította.

Mint ahogy te sem azt, hogy hol is van ebben a történetben a "libsi mantra" - akármi legyen is az - és hogy hova is ültették a gyakorlatban..!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.22. 00:37:42

@fizetekmegegysort: Azzal, hogy bár emberi jog az ártatlanság vélelme a szövege szerint a férfiakat eleve bűnösnek kezeli?

Azzal, hogy a törvény egyenlő védelme, mint egyetemes emberi jog helyett nemi alapú diszkriminációt tartalmaz?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.22. 00:38:45

@0.5 bit: Úgy, hogy a transznemű nőt (biológiai neme férfi) védi. A férfi viszont az egyezmény szövege szerint bűnös, így őt nem. A nácizmus nem volt ennyire sötét és gonosz, mint a feminizmus.

morph on deer 2017.05.22. 00:44:41

@Szélmalomharcos:
"a nő még inkább megfeleljen a női ideáltípusnak anatómiai értelemben"

Te láttál már nőt?
Úgy igazából, muff meg minden?
Legalább képen?
Képen se?

Gondoltam...
Tudod mekkora marhaságot írtál?

Semmi egyébről nincs- es nem is volt soha szó, mint annak a "garantálásáról", hogy a nő nem fogja (tudni) a saját vágyait követni, és csak mint eszköz szerepel a továbbiakban.

Ahhoz, hogy ezt és ennek súlyát felfogd nem liberálisnak kell lenni, hanem legalább alapszintű értelmi képességű, épelméjű embernek!

Mondjuk fidesz tagok itt nem kerülnek képbe pont emiatt, de egyéb, gondolkodni képes személyek számára ez nem jelenhet nagyobb gondot...

Bambano 2017.05.22. 00:48:45

@morph on deer: neked is csak annyi bajod van, hogy nem megy az értő olvasás.
mert akinek megy, az látja, hogy mind a ketten pontosan ugyanazt írtátok. így a fikázásod nem megalapozott.

segítség: azokban a társadalmakban, ahol csonkítják a nőt, az a női ideáltípus, amit te írtál.

tudod, mekkora marhaságot írtál?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.22. 00:51:55

@fizetekmegegysort: Nem. Én ezt hívom a részedről látványos hamisításnak, hazugságnak. Téged pedig olyan becstelen seggfejnek aki rosszabb Hitlernél is.

Ugyanis a következőket tudod: Magas a látencia, mert az esetek megítélése miatt kevesen mennek el, és sok ügy esetében nem indul el eljárás.

1.) Azt is tudod, hogy a segítséget nyújtó és fellépést segítő szervezeket nőjogi szervezetek női áldozatokkal foglalkoznak. Ez befolyásolja a látenciát.
2.) A hasonló jelenségek megítélésnek diszkriminatív voltával média és tudomány is foglalkozott.

Ez pedig azt jelenti, hogy a látencia nemi alapon aszimmetrikus.

Márpedig innen az ügyészségi statisztika nem érv. Mert az onnan levezetett számnak biztosan nincs köze az igazsághoz, annak emlegetése az áldozatok egy részének szándékosan ártó hazugság.

Ellenben volt a CDCnek is, orvosi folyóiratoknak is felmérése. Ez esetben az elkövetők és áldozatok között semleges vizsgálati módszerekkel 50-50% körüli arányt mértek. Ha keresztkérdések, stb. is kimutatták a nem elmondott bántalmazást, akkor 70% volt a férfi áldozatok aránya. Minimális Google kereséssel előkerült ez sokszor, az ezt említő postok sokasága volt Index címlapon.

Ez alapján sok áldozat az élethez való jogában sem lesz egyenlő (nem kap egyenlő védelmet), ártatlanul eleve (születésénél fogva) őt bűnösnek tekinti törvények vannak. És sok esetben a diszkriminatív törvény az agresszornak kedvezne.

Ez eddig olyan szintű gonoszság a részedről, mint Hitleré.

Csak míg ő legalább a családját, barátait, szeretteit kímélte, te azokkal szemben is ilyen mértékben ártassz.

gyerekpornó rendező 2017.05.22. 01:14:11

" köztük az ifjú kereszténydemokraták épp azért lobbiznak, hogy ne legyen érvényes Magyarországon a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés."

A ferfiak olyan mertekben vannak elnyomva, diszkriminalva a nokhoz kepest, hogy idonkent par pofonnak elkene fernie.

2017.05.22. 01:16:11

kinyitottam a posztot és kiderült, hogy a felvezetőből semmi sem igaz és a poszt is tartalmaz csomó fals infót.

morph on deer 2017.05.22. 01:39:49

@Bambano:
"azokban a társadalmakban, ahol csonkítják a nőt, az a női ideáltípus"

A francikat! Épp ez az, hogy ennek semmi köze semmiféle 'ideáltípushoz', fel sem merül, hogy lenne olyan!
Tisztán gyakorlati okból: az asszony nehogy már élvezze a dugást, mert még megszeretné, ami mindenféle komplikációkkal járhat - még a végén bele is szólhatna, hogy mit, mikor és hogyan... Na így majd nem fog akarni mással sem, szóval nyugodt lehet a kedves férj. Ennyi, és nem több!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2017.05.22. 03:23:49

Ez így ebben a formában hülyeség. Marhaság.
A keresztény értékrend lényege, hogy hogy nincs erőszak, sem a nők ellen, sem a gyermekek ellen, sem az öregek ellen, sem az állatok ellen (csak a szükséges mértékben) stb. Mert szeretet van, tehát nem is kellene védeni a nőket, ha a eresztény értékrend érvényesülne.

A liberalizmus lényege pedig, hogy olyan körülményeket teremt, amelyekben a nőkkel és másokkal szembeni erőszak természetes megnyilvánulás, de legalább lesz elfoglaltságuk a jogvédőknek.

incognito ergo sum 2017.05.22. 04:28:55

@fizetekmegegysort:

"Amikor már törvényekkel kell védeni a nőket és a családon belüli áldozatokat, az nagyon mély társadalmi problémákat rejt. "

De hát a magántulajdont is törvénnyel kell védeni meg a közutak biztonságát is.

incognito ergo sum 2017.05.22. 04:31:51

@randomgenerator:

Én nem jártam utána, hogy az ifjú keresztények ragaszkodnak-e a nőverés jogához, de a poszt kapcsán kialakult vita egy része szerintem érdekes, sőt, néhol hasznos.

she_wolf 2017.05.22. 05:47:36

@morph on deer:
Nem szándékoztam beleszólni, de teljesen igazad van:(
Ideáltípus említhetünk akkor, amikor a nyakgyűrűkről beszélünk, vagy a "pici láb" formálásáról.
De akkor semmiképpen, amikor a(z) FGM-ről!

she_wolf 2017.05.22. 06:02:35

@Szélmalomharcos:
Kis színes arról, hogy hogyan "készül" az ideális nő ott, ahol ezt a kegyetlenséget gyakorolják:
kitekinto.hu/afrika/2011/10/03/amirl_afrikaban_nem_beszelnek_a_nk

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.05.22. 06:06:57

A nőket mi megvédjük a libsik által pátyolgatott felnőtt migráns gyerekektől. A buziknak meg nem jár több jog mint a heteroknak.

rasztaszív 2017.05.22. 06:12:07

és ki lenne az igazi keresztény?aki a római birodalmi kultusz parazita túlélőit követi,vagy aki a Tanítást?utóbbiakra nyilván nem igaz a cím...

she_wolf 2017.05.22. 06:19:45

@rasztaszív:
Miért muszáj kereszténynek (vagy bármilyen vallásúnak) lenni?
A legtöbb halálos áldozatot a vallásháborúk követelik.

she_wolf 2017.05.22. 06:23:43

@enpera:
"A buziknak meg nem jár több jog mint a heteroknak."
Miért? Szerinted többet akarnak? És szerinted megkapják mindazt a jogot, amit a heteroszexuálisok?

rasztaszív 2017.05.22. 06:25:50

@she_wolf: egyáltalán nem muszáj.de valódi keresztény nem háborúzik.lásd Montsegur...

she_wolf 2017.05.22. 06:45:33

@rasztaszív:
Abban a korban az akkori körülmények között és a mai szerény tudásommal én is inkább elfüstöltem volna.
(Mondom ezt úgy, hogy elvileg római katolikus volnék, mert olyan pap, olyan templomban és szertartás szerint keresztelt meg. Sőt, hittanra is jártam gyerekkoromban. Jó buli volt, szívesen emlékszem vissza. Minden másra az élet tanított meg. A Biblia pedig egy érdekes, olvasmányos könyv a számomra. Van itthon.)

midnight coder 2017.05.22. 07:14:20

@Szélmalomharcos: "Valójában mindkettő beavatási csonkítás, aminek a végső célja a tökéletesítés, az ősök hite szerint."

Ez a nők esetében inkább arról szól, hogy az ottani férfiakat ne zavarja annyira a különbség a jól megszokott és bejáratott kecskéhez képest.

Amúgy egyébként a férfi körülmetélés gyakorlata is elég vicces: a civilizált Európában ha egy magatehetetlen kiskutyának csonkolják a fülét vagy a farkát, az bűncselekmény az állatvédelmi törvények értelmében. Ugyanakkor a magatehetetlen csecsemő rituális megcsonkítása teljesen rendben van.

midnight coder 2017.05.22. 07:20:12

@rasztaszív: "mi a bajod azzal,ha a más kultúrájúak,ha itt akarnak élni,be kell tartsák ezt is...?"

Alapvetően a kultúrájuk része a nők diszkriminációja. Lásd csador, kendő, és ez csak a felszín. A beilleszkedés a kultúrájuk és vallásuk feladását jelentené.

midnight coder 2017.05.22. 07:45:08

@rasztaszív: És nem fogják feladni. Előbb fog az európai civilizáció teret veszíteni Európában.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.05.22. 07:59:50

Olyan jó amikor a virtig bolsevikok mondjak meg milyen a jó keresztény.

ati27 2017.05.22. 08:08:52

@fizetekmegegysort:
+1
Szépen összefoglaltad! Ennyi!

Sir Galahad 2017.05.22. 08:14:14

@morpho: Nyilván jóval gyakoribb, hogy férfi erőszakol nőt, mint fordítva, a pontos számokat természetesen nem tudom. Ettől függetlenül ami miatt az egyezményt nem tartom jó ötletnek ratifikálni, továbbra is fennáll. Ha teszem azt százezerből egyszer fordul elő, hogy nő erőszakol férfit, abban a bizonyos egy esetben annak az egy férfinak ugyanaz a védelem kell, hogy járjon, mint a 99.999 nőnek, ha egyenjogúak vagyunk. Ráadásul hibás a dolgot csak a nemi erőszakra szűkíteni. Ha elolvasod az egyezményt, az kiemelten szól pl. a kapcsolati erőszakról, és megemlíti annak minden formáját, nem csak a fizikait. Ebben már a szakemberek véleménye szerint mások az arányok, mint a nemi erőszaknál. Ennek ellenére az egyezmény a sérelmet szenvedett nők védelmére koncentrál, a férfiak jogairól szó sem esik. Ez a baj az egyezménnyel, ezért nem szabad ratifikálni.

chrisred 2017.05.22. 08:14:30

@gyerekpornó rendező: Már amennyiben férfinak lehet nevezni azt, aki tűri, hogy elnyomják.

rasztaszív 2017.05.22. 08:30:29

@midnight coder: komolyan kell venni a női jogokat,meg a szekularizációt,aztán csak a törvényes rendet kell fenntartani.ha mi ezeket feladjuk,akkor fog az európai civilizáció teret veszíteni.

rasztaszív 2017.05.22. 08:32:23

@FILTOL: ne már,a fidesz ellen fordulsz...?:)

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 08:38:41

@she_wolf: Igenis több jogot akarnak, mert azonos nemūekkel akarnak házasodni, márpedig a házasság definíciója szerint férfi és nõ közötti kapcsolat, melynek célja utódok létrehozása. A buzilobbinak nincs joga megváltoztatni a definíciót. Az pedig nem érv, hogy terméketlen párok is házasodhatnak, mert az általánostól eltérõ rendellenesség nem fogalmi eleme a házasságnak, mint ahogy a kukac sem fogalmi eleme az alma definíciójának. Arról nem is beszélve, hogy különnemū pároknál a gyermek elvi lehetõsége mindig fennáll, míg az azonos nemūeknél eleve kizárt. Ráadásulisok a liberálisok hazudnak, a valódi céljuk ugyanis nem az, hogy a melegek is házasodhassanak (a melegek jó részének amúgy sincs semmi szüksége rá, a tartós monogám kapcsolat olyan ritka náluk, mint a fehér holló), hanem hogy a házasságot eltöröljék, melynek az elsõ lépése csak a melegházasság, utána jönne a bigámia és mindenféle poliamoria jellegū kapcsolat legalizálása. Azaz ha minden házasság, akkor semmi sem házasság. Hogy miért akarják lerombolni a társadalom egyik alapintézményét? Fogalmam sincs. Valószínūleg elmebetegek. A házasság számukra a nõ patriarchális elnyomásának szimbóluma, tehát tönkre kell tenni mindenki számára, a melegek mindehhez csak ürügy és apropó.

chrisred 2017.05.22. 09:00:35

@Ravasz Figyelmeztetés: A definíciód szerint terméketlen nő vagy férfi eleve el van zárva a családalapítás lehetőségétől, illetve árva vagy szülői által elhagyott gyereknek csak akkor van lehetősége családba kerülni, ha az örökbefogadó párnak van saját gyereke is. De sem a társadalom, sem jogszabály nem követeli meg ezt a szimplán élettani feltételt, ezért sokkal helyesebb definíció az, hogy a házasság célja a családalapítás, azaz utódok felnevelése. Amire a polgári házasság szolgál, vagyis az utódok személyi és vagyonjogi helyzetének rögzítése a közösségen belül, egyáltalán nem az általad leírt feltételeket támasztja.

a Nanga Parbat rabjai 2017.05.22. 09:07:41

próbálják megállítani a globális felmelegedést...

Szélmalomharcos 2017.05.22. 09:55:25

@morph on deer:
Rosszul tudod.

Assange valóban megdugta a svéd csajokat, próbálta volna nem megtenni, miután felvitték a lakásra. UTÁNA még minden rendben volt, az első kiscsaj hívogatta is telefonon, hogy jöjjön újra és találkozzanak (= dugjanak még), a közösségi oldalon is elbüszkélkedett vele hogy együtt voltak

Amikor kiderült, hogy már a másik nővel ketymetyel, akkor jött a fordulat: a második nő, aki egy profi femináci, rábeszélte az elsőt, hogy jelentse fel Assange-t, és azt is ő találta ki hogy milyen indokkal. A roppant fejlett Svédországban pedig egy ilyen átlátszó "női bosszú" típusú akcióból rögtön büntetőeljárást lehet csinálni.

Ezért nem kér egy normális ország az olyan cselekvési tervből, ahol a törvény könnyen felhasználható eszközzé válik a bosszúra szomjazó, vagy anyagi előnyökre ácsingózó femináci kezében

Szélmalomharcos 2017.05.22. 10:09:24

@she_wolf:
Afrikában a törzsi kultúra szintjén sárkunyhókban élő bennszülötteknél nyilván más szintet jelent a lányok körülmetélése, mint pl. egy amerikai szuperkórházban a fiú körülmetélés. De ettől még ugyanolyan törzsi eredetű barbár beavatkozás mindkettő

Sonterr 2017.05.22. 10:09:56

Bámulatos - mi a francot foglalkozik ennyi ember egy határozottan kéjelgő trollal - akit, meglehet, még fizetnek is ezért?

A fenti téma keresztényisége pedig hányinger, ennyi.

ergerberger 2017.05.22. 10:16:02

@enpera: "A nőket mi megvédjük a libsik által pátyolgatott felnőtt migráns gyerekektől."

És tőletek ki védi meg a nőket?

Szélmalomharcos 2017.05.22. 10:29:36

@Bambano:
Jópár éve még meglepődtem amikor azt olvastam hogy nők gyakrabban követnek el fizikai erőszakot a férfi ellen, mint fordítva (Paul Hauck: A ​féltékenység), de tényleg így van.

Persze a lökdösés, ütögetés, csapkodás még nem olyan veszélyes, de erre is ugyanaz igaz, mint az öngyilkosságra: a nők kísérelik meg gyakrabban, de a férfia az akinek tényleg sikerülni szokott. Végül is a nők csak annyival "jobbak", amennyivel kisebb a fizikai erejük, illetve kevésbé hatékonyan csinálják a dolgot

Ez persze nem vonatkozik a hisztériára, és egyéb női fortélyokra, amivel hatékonyan a maguk előnyére tudják átrendezni a társadalmi viszonyokat, beleértve a feminista törvénykezést. Ehhez kell a libsi hiszti, ami a női hiszti átideologizált válfaja

orgoványi erdőjáró 2017.05.22. 10:31:11

Az erőszak (családon belüli illetve kívüli) megelőzésére már most is vannak megfelelő törvények, a törvények betartatásán lenne még fejlesztenivaló, ezt pedig nem újabb törvények elfogadtatásával lehet megtenni. Ez az Isztambuli Egyezmény így nem is lenne megoldás, ellenben arra jó lenne, hogyha egy srác mondjuk füttyent egy csinos nő után az utcán, akkor le lehessen tartóztatni szexuális zaklatás vádjával...

chrisred 2017.05.22. 10:43:45

@ergerberger: A felnőtt illibsi gyerekek ilyen kérdésekkel nem foglalkoznak.

Szélmalomharcos 2017.05.22. 10:44:28

@morph on deer:
Félművelt aktívista vagy, semmi több. Volt már a kezedben Mircea Eliade könyv , vagy bármi egyéb a törzsi kultúrák világáról? Csak lefetyeled a szokásos mantrát, amit az interneten a hozzád hasonlók összelefetyelnek. Ennyi tudással ne akard már értelmes embereknek megmondani a frankót.

ChemZso 2017.05.22. 10:46:02

@midnight coder: "Ugyanakkor a magatehetetlen csecsemő rituális megcsonkítása teljesen rendben van."

Ennél rosszabb a helyzet: egy megfogant, de még meg nem született magzat megölése is rendben van...

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 10:46:22

@ergerberger: Tőlünk nem kell, mert a normális európai ember vetéledik a nőkért, nem megerőszakolja őket.

chrisred 2017.05.22. 10:47:29

@orgoványi erdőjáró: Pedig ott helyben kéne egy akkora pofont kiosztani neki, hogy legközelebb kétszer is meggondolja a füttyögetést.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 10:50:48

@chrisred: Megintcsak a kivétel nem írhatja felül a főszabályt, a terméketlen pár örökbefogadhat. Ha most a meleg párok örökbefogadásával jönnél, most szólok, hogy azt is ellenzem, egy gyermeknek szüksége van mindkét nembeli példaképre, anyára és apára, a kettő pedig nem helyettesítheti egymást tetszőlegesen, egy férfi nem tudja betölteni az anya szerepét és fordítva. Minen más szuboptimális megoldás és kárt okoz a gyermek egészséges fejlődésének.

chrisred 2017.05.22. 10:56:13

@Ravasz Figyelmeztetés: A kivételek, mint most is, nem felülírják, hanem kiegészítik a főszabályt.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 10:57:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az egészségügyi okokról rég kiderült már, hogy kamu, az pedig, hogy nem befolyásolja a szexuális életet, ordas nagy hazugság. Már hogyne befolyásolná, ha a pénisz legtöbb idegvégződéssel rendelkező részét levágják? Az érzés és szexuális élmény akár 50-70%-a odavezhet, nézz utána, mielőtt ostobaságokat írkálsz össze-vissza.

chrisred 2017.05.22. 11:10:06

@Ravasz Figyelmeztetés: Amúgy elég liberális elveket vallasz, ha úgy gondolod, hogy mindkét szülő köteles aktívan kivenni a részét a gyereknevelésből. Legalábbis ez nem jellemző a magyar "ákosista" családmodellre.

sírjatok 2017.05.22. 11:13:17

@she_wolf: "A legtöbb halálos áldozatot a vallásháborúk követelik. "

lol, feltéve, hogy azokat a háborúkat, ahol a harcoló felek vallása nem ugyanaz, "vallásháborúknak" számítod. Minden más esetben ez veretes butaság. Az 1. és 2. VH-kban hullott el a legtöbb ember, és egyik sem vallásháború volt.

she_wolf 2017.05.22. 11:20:05

@Ravasz Figyelmeztetés:
Értem. Tehát a házasságkötés utódnemzés céljából köttetik. Akkor az én házasságom érvénytelen, hiszen nincs gyerekünk. Puffneki, igaz, nem volt nagy lakadáré.
Ha még azt is hozzáteszem, hogy pap sem áldotta meg a frigyünket, akkor aztán tényleg eláshatom magam. Így vagyok egy jogilag elismert és szabályozott életközösségben a férjemmel immár 26. éve.
Ó, szerettünk volna mi gyereket, de így alakult. Utólag már nem bánom annyira, pedig hidd el, voltak nagyon könnyes időszakaink miatta. Lassan örülni fogok neki, mert ahogy elnézem a mai világot....:(

"Arról nem is beszélve, hogy különnemū pároknál a gyermek elvi lehetõsége mindig fennáll, míg az azonos nemūeknél eleve kizárt."
Örökbefogadásról hallottál már? Mivel ma Magyarországon a melegek hivatalosan élhetnek élettársi életközösségben és nem vizsgálják a szexuális orientációt, felnevelhetnek egy olyan gyereket, akit lepasszolt annak "hitbuzgó keresztény" anyja akármilyen mondvacsinált indokkal.
Mesterséges megtermékenyítésről hallottál már? Egyedülálló nő is kérheti (ha itthon megtagadják, akkor elvégezteti határon túl, ha mindenképpen saját maga akarja megtapasztalni az anyaságot).

Visszakérdezhetsz, hogy akkor én miért nem...?
Sajátot akartunk, ezért az örökbefogadás szóba sem kerülhetett. Az in vitro pedig azért esett ki, mert mindketten úgy véljük, hogy biztos van oka, hogy miért nem tudunk önállóan, segítség nélkül reprodukálódni. Hiszek a genetikában, jobban, mint Istenben.
Büntetnek is érte majd rendesen, hiszen minden csak a gyerekeseknek jár, és mivel nekem nincs, hovatovább csak megtűrt állampolgár leszek. Hát még ha bánatomban be is buzulok, mi?

A házasság számomra egy olyan intézmény, ami végleges elköteleződést jelent valaki mellett, annak minden örömével, és bánatával. Nem üzleti szerződés, és soha nem egy terv része.
Ahogy nem élnék szexuális életet egy nővel, úgy nem tűrném azt sem, hogy a férjemnek legálisan tartható háreme legyen.

illaim 2017.05.22. 11:29:21

Ha a valláskárosultak ennyire ellenzik ezt az egyezményt, akkor csak az a kérdés maradt, ki mikor, és kinek a felhatalmazásából írta alá? Mert ideje lenne ezt a cigánykodást befejezni!
A nemzetközi porondon alázatoskodni, itthon meg verni a nyálat, hogy ezt azért még sem így akartuk! Ha meg az aláíró nem tudta mit ír alá, akkor a kiküldője a felelős, miért küld olyan személyt, aki képtelen a reális döntéshozatalra! Szóval ki tette és mikor?

she_wolf 2017.05.22. 11:37:09

@sírjatok:
Igazad van, rosszul fogalmaztam:)
A legtöbb áldozatot azok a portyák követelték meg, amelyeket ennek, vagy annak nevében vittek véghez:
www.amiidonk.hu/elemzes/a-keresztenyseg-bunei/

“Amikor a 16. század véget ért, 200.000 spanyol költözött Amerikába. Eddig már több mint 60 millió bennszülöttet öltek meg."

Ez a fentebbi linkről. És tudod, sok kicsi sokra megy. De neked is igazad van, mert a ll. VH. még mindig szedi az áldozatokat:(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.22. 11:49:58

@she_wolf: Szeretnék egy olyan világot, ahol senkinek nem kéne védekeznie, hogy miért nem szült/nemzett egy tucat gyereket a diktátornak. Ahol a hatalom nem kutakodna a polgárok hálószobájában, hogy ki, kivel, mikor mit csinált...

A buzikat kifejezetten pártolom, mert a művésszvilágban a "normális" embereknél többször gyakarabban alkotnak maradandót.

Nem tudom elfogadni, hogy üdözésnek, hátrányos megkülönböztetésnek legyen bárki kitéve olyan dologért, ami nem az ő döntésétől függ.

she_wolf 2017.05.22. 12:18:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Én is szeretnék, úgyhogy már legalább ketten vagyunk nívak:(
Mindenki magánéletét tiszteletben tartom egészen addig, amíg az enyémmel sem törődik jobban senki az illendőnél.
Tudod, hányszor vágták már a fejemhez, hogy neked miért...és/de akkor miért nem?
Először elmagyaráztam, később anyáztam, mostanában pedig olyan válaszokat adok, hogy hallom a fogaskerekeket nyikorogni az agyában, mire rájön, hogy hülyét csináltam belőle. Én pedig jól szórakozom közben:D

BéLóg 2017.05.22. 12:20:16

@morpho: A családon belüli erőszak 50%-ban a férfi a szenvedő fél.
Ezt soha egyetlen hazug NaNe sem említi. Ellenben utána lehet járni a rendőrségi statisztikáknak.
Miközben pedig a férfiakat távolságtartás és egyéb büntetések sújtják mert megverték családtagjaikat, a börtönök tele vannak olyan nőkkel, akik agyonverték, agyonszúrták, megfojtották és más módon MEGÖLTÉK a pipogya férfiakat -- amiben NINCS benne a "jogos" önvédelem.
Ahogy azt minden szósül ekszperiment mutatja, míg az emberek 95%-a BEAVATKOZIK egy megrendezett jelentebe, ahol a férfi nyilvánosan bántalmazza, fenyegeti, stb. a nő partnett, ha ugyanez fordítva történik, SENKI nem megy oda megvédeni a férfit, ellenben kiröhögik, felveszik videóra, megosztják gúnyos kommentekkel a fácsén, stb.

meszena 2017.05.22. 12:21:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Most látom csak, hogy tök normális emberek vesznek körül! :)
Vagy van már gyerekük, vagy szeretnének! De többeknek van, és még akarnak!
Olyan is van, aki szeretne, de eddig nem sikerült...

BéLóg 2017.05.22. 12:25:06

@Ravasz Figyelmeztetés: Sosem fogják megérteni mennyire igazad van.
Nézd meg, ők MINDEN területen gyalázzák a férfi-nő házasságot, ilyen szar meg olyan szar meg elnyomás meg minden, de VÉRT PISILVE harcolnak azért, hogy a buzik is HÁZASODHASSANAK.

BéLóg 2017.05.22. 12:30:10

@Szélmalomharcos: Fityma nélkül nehéz az önkielégítés? Hát, te sosem láttál f****t az biztos!
Ha az nehéz lenne (csak kérdezem) mégis szex közben egy körülmetélt mégis hogyan ejakulál? Megunja a prosztatája aztán összerándul vagy mi?
Hát javaslom, keress egy meleg helyet metéltes bránerrel, aztán mondjuk simogassad a makk alját meg szorongasd meg kicsit a faroktövet, stb, aztán várd a hatást.

meszena 2017.05.22. 12:41:06

A cím nem mond igazat, egészen más problémájuk van az egyezménnyel.
Az egyik tiltakozó szervezet pl ezt emeli ki:
"Az egyezmény a radikális feminista ideológia szellemiségében fogant, ezt már preambulumában is egyértelművé teszi és erre építi minden alapvetését és intézkedési előírását. Ezen radikális feminista ideológia szerint a nőkkel szembeni erőszak egy a társadalom szerkezetébe mélyen beleépült (strukturális) nemi alapú erőszak, amely egy megnyilvánulási formája annak, hogy a társadalmi hierarchiában a nőket a férfiak erőszakos elnyomásban tartják és a nők kifejezetten azért válnak a családon belüli erőszak áldozatává, mert a férfiak erőszakkal érvényesítik a nők felett önkényuralmukat."

11110000 2017.05.22. 12:57:42

Most akkor egyenjogúságot vagy pozitív diszkriminációt akarnak a nők?

Döntsék már el.
Mert ez így röhejes.

Ez a cikk és a benne emlegetett egyezmény ugyanis a nőknek adott pluszjogokról szólna.
Mégis milyen alapon?

eßemfaßom meg áll 2017.05.22. 13:13:37

www.nlcafe.hu/ezvan/20100728/terror_es_bantalmazas_-_ha_a_ferfi_az_aldozat/

Hogy pontosan hány férfit terrorizál a felesége, élettársa, esetleg más családtagja, csaknem lehetetlen megtudni: a statisztikában ugyanis csak azok az esetek szerepelnek, amelyek kórházban vagy bíróságon végződnek. Amerikai kutatások szerint egyébként az erőszak kölcsönös, mindkét nem képviselői kiveszik belőle a részüket. De míg a nők egyre gyakrabban kérnek segítséget, a férfi áldozatok körömszakadtáig tagadnak: egy férfi kis túlzással előbb vállalná fel, hogy homoszexuális, mint azt, hogy verik otthon.

„A hagyományos férfiszerepbe nem fér bele, hogy a férfi áldozat legyen” – mondja Tamási Erzsébet kriminológus, férfikutató. Hasonló véleményen van Ranschburg professzor is: „Ha egy férfi azzal áll elő, hogy megverte a felesége, már a rendőrségen nevetség tárgyává válik. Sokan inkább a heves szexre fogják a látható nyomokat, karmolásokat” – mondja.

Tamási Erzsébet szerint súlyos esetekben a bántalmazott férfi igyekszik véletlenként feltüntetni a sérülést, tagadja, hogy az erőszaktól származna, és mentegeti a partnerét: „Beleszaladtam a késbe, nem vettem észre” – hangzik gyakran a kifogás. Olyan férfit pedig gyakorlatilag lehetetlen találni, aki – akár név nélkül – a nyilvánosság előtt is vállalná: őt bizony rendszeresen fizikai bántalom éri.
„Egyébként a férfiakat érő erőszak elkövetői nem mindig a nők: gyakran a család egy másik férfi tagja bántalmaz, ám az sem ritka, hogy a háttérben itt is a nő áll, akár a két fél összeugrasztójaként” – mondja Ranschburg Jenő.

eßemfaßom meg áll 2017.05.22. 13:20:26

hvg.hu/itthon/20051112ferfi

Tágabb értelemben viszont a családon belül elkövetett súlyos cselekmények esetén, függetlenül az elkövető nemétől több a férfi áldozat, férj, élettárs, nagyapa, fiúgyermek. Az adatok szerint a férfi áldozatok aránya 61 százalék, a fiú gyerekek pedig kétszer gyakrabban válnak bűncselekmény áldozatává, mint a lányok - mondta a szerző.

Hozzátette: átsiklunk azon a tényen, hogy a családon belüli erőszak áldozatainak a többsége férfi. Tamási Erzsébet szerint az átsiklás oka valószínűleg társadalmi: a nyugati civilizációban a férfiakkal kapcsolatos áldozati pozíciókról nem akarnak tudomást venni.

....

Mint a szerző megjegyezte: érdekesség, hogy nincs férfi feljelentő, nem a férfiak jelentik a velük történt erőszakos bűncselekményeket, hanem a szomszéd, vagy az orvos. A nők azonban még a könnyű testi sértések esetében is megteszik a feljelentéseket; a feljelentések számában ez a domináns.

A kiérkező rendőröknek a nők tagadják a cselekedetet magát, azt mondják, hogy beleszaladt a férfi a késbe, véletlen volt, nem vette észre, azaz tagadják a bűnösségüket. Ugyanakkor az áldozatok, a férfiak bűnösnek érzik magukat és úgy gondolják, hogy megérdemelték, amit kaptak, igenis jogos volt, és kérik a nő bocsánatát, aki meg is bocsát.

...

Arra a kérdésre, miért van az, hogy a férfiak áldozati szerepe, áldozatisága nem kerül el a társadalomban arra a szintre, hogy foglalkozzanak vele, azt válaszolta a szakember, hogy egyrészt azért, mert a férfiak nem igénylik, hogy áldozatként foglalkozzanak velük, másrészt a nők a jobb érdekérvényesítők, így a női fél az, ami "hallatszik a tudományban". A férfi nem panaszkodik, mert nem tartozik a szerepéhez, és ezért van az is, hogy a vizsgálatokban nem találják a férfiak igényét, a férfiak történetét.

she_wolf 2017.05.22. 13:25:13

@meszena:
A radikalizálódás nem vezet jóra, ez már számtalan alkalommal bebizonyosodott. Az erőszak erőszakot szül. Normálisan gondolkodó ember nem gondolkodik így. Szerintem, és remélem.

Duplaxiii 2017.05.22. 13:26:46

Sajnálatos, hogy még egy ilyen fontos dolgot is képes a gender-alapú bloggerközönség aktuálpolitikai baromságokra felhasználni!
Tudjuk, hogy
- a keresztény vallás (és jellemzően az összes vallás) nem tekinti a férfit és a nőt egyenrangúnak! Tudjuk, hogy például a rómaikatolikus vallásnál a nő csak egy másodlagos edény! Egy célja van: szaporodás! És a gyereknevelés és a férfi kiszolgálása. Ez történelmi tény! Tehát a kereszténységen ezt ma, aktuálpolitikából számonkérni ostobaság!
- a posztban leírtak nem vallási, hanem erkölcsi és jogi pontok! Nem azért kell valakit védeni menrt nő! Ez a szokásos PC alapú és káros pozitív megkülönböztetés. MINDENKIT védeni kell az erőszaktól. Mert emberek vagyunk (nem politikusok, aktivisták...) és ez az evolúciós alap. A gyenge óvása, a társunk megvédése.
Az, hogy ezt a fontos törvényt nem írják alá, hogy a parlamentben tahó módon beszélnek a nőkkel, hogy trendi a nőverés, hogy a nő szerepét ledegradálják, az jogi és erkölcsi kérdés és nem vallási. Utóbbi az árokásás és az uszítás része.
Ezzel a megkülönböztetéssel nem a nőket, gyerekeket védjük meg, hanem zsigerből sértjük meg, gyalázzuk meg sok-so ezer becsületes keresztény embert.
Ja, értem, az ő érdekük már nem számít... Na ez a mai aktivista mozgalom alapja!
Ezért szégyen, hogy liberálisnak csúfolják magukat.

eßemfaßom meg áll 2017.05.22. 13:29:18

@Ravasz Figyelmeztetés: "Már hogyne befolyásolná, ha a pénisz legtöbb idegvégződéssel rendelkező részét levágják?"

Nálad valami gond lehet a berendezéssel ha a fitymádban van a legtöbb idegvégződés :)

she_wolf 2017.05.22. 13:29:39

@eßemfaßom meg áll:
Megvan ez mindkét oldalról, csak a fegyvernem más.

Duplaxiii 2017.05.22. 13:32:51

ashwood nevú posztoló (valószínűleg nő) elfelejti (vagy szándékosan elhallgatja), hogy a keresztények soha a büdös életben nem védték meg a gyengét. A kereszténység fő vonulata, a rómaikatolikus alapból erőszakpárti!
Az igaz keresztény a poszt szempontjából nem létezik, mert a tisztességes ember védi meg a nőket és mindenki mást az erőszaktól, ahogy sok nem keresztény mocsok meg nem.
Amióta totaw eltakarodott az indexről, nem hittem, hogy megint vallásalapú gyűlöletbeszéddel találkozom itt. ashwood legalább nem húsvétra időzítette keresztényellenes írását.
Mert a poszt lényege, hogy a alá nem írt törvényhez kizárólag a megélhetési kamukeresztény bagázs, a kdnp kapcsolható, minden más szereplő nem, pedig azok sem írnak alá semmit...

she_wolf 2017.05.22. 13:43:21

@Duplaxiii:
"Az, hogy ezt a fontos törvényt nem írják alá, hogy a parlamentben tahó módon beszélnek a nőkkel, hogy trendi a nőverés, hogy a nő szerepét ledegradálják, az jogi és erkölcsi kérdés és nem vallási."
És ezek a tahók hoznak törvényeket, módosítanak alkotmányt tetszésük és érdekük szerint.
De nem baj, jó keresztényként biztosan meggyónják az ország kirablását, komplett térségek ellehetetlenítését, emberek százezreinek elüldözését.

2017.05.22. 13:53:14

Amint ervenybe lep ez az egyezmeny, megyek Strasbourgba perelni az egyenlo elbanas elvere alapozva. Ha nem nyerem meg, akkor az EU bukta a demokraciat.

Sir Galahad 2017.05.22. 14:04:12

Végigolvasva a hozzászólásokat az a benyomásom, hogy az ellentétes álláspontot képviselők itt nem vitáznak, hanem elbeszélnek egymás mellett - pedig szerintem meg lehetne találni azt a közös pontot, ami kiindulási alap lehetne egy értelmes kompromisszumhoz. Az egyezmény ellenzőinek azt kellene elfogadni, hogy fontos a nők védelme, a pártolóinak meg azt, hogy ugyanilyen fontos a férfiaké is. Tehát, az isztambuli egyezmény helyett olyan szabályozásra volna szükség, ami az elkövető nemétől függetlenül egyformán szankcionálja a másik fél elleni lelki, szóbeli vagy fizikai erőszakot.

Hm?

she_wolf 2017.05.22. 14:17:27

@enpera:
Pedig nem. Hiszen nem házasodhatnak, csak bejegyzett élettársi közösségben élhetnek (ami ugye nem házasság), továbbá nem fogadhatnak közösen örökbe gyereket, csak egyedülállóként.
Tehát nem kaphatják meg azokat a jogokat, ami jár a heretoszexuálisoknak.
Elfogadottságuk sincs, nemhogy előjoguk lenne.

Ez a "de igen, de nem" csakazértis, mert én beleképzelem velem nem működik:(

she_wolf 2017.05.22. 14:31:20

@Sir Galahad:
Nem akarom elhülyülni ezt az egészet, de a nickedről óhatatlanul is eszembe jutott az egyik kedvencem, és bár a téma tényleg komoly, de mert sok dolgot érintettünk a kommentekben, talán belefér némi humor:

"Judit: – Én úgy érzem, Reg, egy antiimperialista csoportnak, mint a miénk, tükröznie kell a birodalom belsejében feszülő érdekellentéteket!
Reg: – Egyetértek. Francis?
Francis: – Igen, azt hiszem Judit szemlélete helyénvaló... Feltéve, ha a mozgalom nem felejti el, hogy elidegeníthetetlen joga minden férfinek...
Stan: – Vagy nőnek...
Francis: – Vagy nőnek, a férfiatlanság...
Stan: – Vagy nőietlenség...
Francis: – Vagy nőietlenség...
Reg: – Úgy van.
Francis: – Köszönöm bátyám.
Stan: – Vagy húgom...
Francis: – Vagy húgom... (Eltöpreng.) Hol tartottam?
Reg: – Azt hiszem befejezted.
Francis: – Au... igen
.Reg: – Továbbá... elidegeníthetetlen joga minden férfinak...
Stan: – Vagy nőnek...
Reg: – Hagyd már abba a nőzést, Stan, örökké kizökkentesz minket...
Stan: A nőknek joguk van szerepet vállalni a mozgalmunkban, Reg!
Francis: – Miért jössz állandóan a nőkkel, Stan?
Stan: – Az akarok lenni."
/Forrás: Monty Python -Brian élete/

Bambano 2017.05.22. 14:45:51

@Sir Galahad: abból, hogy ellenzem azt az egyezményt, ami túlzó előnyt ad a nőknek, még nem következik, hogy a nők védelmét ne tartanám fontosnak.

Sir Galahad 2017.05.22. 14:55:52

@Bambano: Pontosan ezt mondom én is.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 15:05:16

@chrisred: Az apa szerepe éppolyan fontos a gyermek fejlődése számára, minnél idősebb a gyermek, annál inkább. Kutatások bizonyítják. A valóság elfogadásához nem kell liberálisnak lennem.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.22. 15:20:22

@eßemfaßom meg áll: Kis biológia esetleg, Butafasz Úr?
"The foreskin is specialised tissue that is packed with nerves and contains stretch receptors.[6][26][27] Sorrells et al. (2007) reported the areas of the penis most sensitive to fine touch are on the foreskin.[28]"

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.22. 16:42:03

@morph on deer: @she_wolf: Az a baj, hogy amit mondtok az féligazság.

Van aki azt mondja "bele is szólna" dolgokban, alárendeltségről is szól, na ezek a hozzá költött történetek. Hiszen mibe szólna bele?

Könyörgöm: Ahol ez a hagyomány kialakult, ott azért bőven természetes volt, hogy ahhoz, hogy a család túléljen a férfi nem nagyon tud otthon lenni. Amikor nincs otthon, akkor ugye nincs olyan amiben döntene, bele tudna szólni. A házasságot nem a szexuális örömök tartják össze, hanem a gazdasági, biológiai egymásra utaltság.

Az FGM esetében nem a férfival szemben kerül alárendeltségbe a nő, hanem a külső gazdasági- és biológiai kényszer miatt létrejött társadalmi normákkal szemben, amiknek a beavatás során végérvényesen alárendeli magát. Úgy, hogy azt áthágni sem fogja tudni, mert nem fog örömök alapján másfelé menni.

Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy amikor a pasi a hosszú távollét és szexmentesség áldozatai után hazatér, arra várjon, hogy az asszony csak kényszerből feküdjön ott, mint egy fadarab. Mondjuk úgy neki sem lehet túl kellemes. Örömből neki sem jut sok.

Ő ezzel biztosan lemond piszok sok örömnek még a lehetőségéről is. Ha a nő nem mond le erről, és a férfi csak a fejőstehén aki eltartja a családot, de amikor hazaér akkor kevés dologra van kedve az asszonynak, a gyerek meg lehet, hogy az örömök forrásától van, na akkor ott valakire a balek szerepe jutott.

Ha ebbe nem megy bele a férfi, éhen ha a törzs. Az özvegyek is, asszonyok is, stb. ezt a kockázatot vették ki ahogy tudták, úgy, hogy jó eséllyel egyik félnek sem jut valóban élvezet. A társadalmi, törzsi normáknak való teljes alávetettség pedig kényszer volt, és a túlélés záloga.

És alapvetően az benne a durva, hogy az érintett férfi túlélt volna enélkül is. Az özvegyek, sok más nő viszont nem. És ők ott voltak ahol ez a szokás kialakult. Ők végezték el a csonkítást, ők várták el, hogy a lányok alávessék magukat, de ők tanították arra otthon egyedüli nevelőkként a fiaikat, hogy csak ilyen lánnyal álljanak szóba.

Egy ennyire káros értelmét vesztett hagyomány, ami ma már csak egyenlőtlenséget szül viszont tényleg barbár szokás. A gond csak az, hogy az otthoni nevelés, amit még mindig döntően a nők végeznek fenntartja. Ugyanis aki átesett rajta az is lehet özvegy, talán új feleség is... Nem akar kevésbé vonzó lenni, mint a nem megcsonkított és ezért az ágyban sokkal jobb társai.

Szélmalomharcos 2017.05.22. 17:24:52

@BéLóg:
Te is csak a saját farkadhoz értesz, a nickedben képet is adsz róla. Majd ha egyszer nagy leszel, talán lesz alkalmad rájönni, hogy ezt a szerszámot nem csak a Marok Macával való találkozásra kaptad. Csak nehogy eltévedjetek a bajszos menyasszonyoddal

Szélmalomharcos 2017.05.22. 17:45:19

@she_wolf:
"Amikor a 16. század véget ért, 200.000 spanyol költözött Amerikába. Eddig már több mint 60 millió bennszülöttet öltek meg."

Ez valami általános iskolai dolgozatból való? Vagy ha még egyet tippelhetek: CEU-s PhD értekezés?

Az indiánokat mindenki irtotta, mint ahogy ők is egymást, csak hatékonyabban. Észak-Amerikában nem spanyolok voltak, hanem egy brit dohánygyár küldte az első telepeseket, és az utánuk jövők is angolok vagy más északiak voltak. Ennek az lett a végeredménye, hogy 1%-nál kisebb lett az indiánok aránya, míg a spanyolok által meghódított területeken ennél akár jóval magasabb, egy országban még most is csekély többségben vannak. A legtöbb indiánnal egyébként a fehérek által behozott járványok végeztek, időnként szándékosan is terjesztették

Az egyik legrámenősebb indiánirtó egyébként Julius Pop volt, a magánhadseregével több törzset is elintézett. A származási helye Bukarest, az etnikai hovatartozását pedig megtalálod a Wikin

Szélmalomharcos 2017.05.22. 17:48:47

@she_wolf:
Csak hogy világos legyen az elméleteddel kapcsolatban: a nagy indiánirtó Julius Pop nem keresztény volt. Ennél többet nem írok, nehogy már antiizé legyen belőle

11110000 2017.05.22. 20:01:09

@Szélmalomharcos:
Gondolod, hogy a te farkadhoz is értenie kellene?

she_wolf 2017.05.22. 21:07:02

@Szélmalomharcos:
Mi köze ennek a CEU-hoz? Gugli a barátunk. Keresés nem megy?
De kérj, és megadatik néked:
www.amiidonk.hu/elemzes/a-keresztenyseg-bunei/
Csak hogy világos legyen: nem a keresztény vallás ellen vagyok (noha rendesen van mit felróni annak is), hanem az ellen, amit egy vallás nevében és/vagy mögé bújva tesznek meg.
A vallási alapú ellentétek a természetükből adódóan soha nem fognak csitulni, de remélem, egyszer talán majd a sokadik nemzedék eljut majd oda, hogy a vitáikat véráldozat nélkül bonyolítsák.
Julius Pop személyét kb. annyira tartom figyelemre méltónak mint te az általam citált adat megkeresését, tehát egálban vagyunk.
Megelőzendő a továbbiakat: a linkelt oldal nem tükrözi az én pártállásomat, csak a tartalma (ezen tartalma!) miatt linkeltem.
Hogy jól értsd: nem vagyok seb balos, sem jobbos. Egyenes vagyok. S mint olyan, erre legalább büszke lehetek, mert így nem kell a "gazdáim" tettei miatt pironkodnom.

(Végszóként pedig: te engem nem kasztosíthatsz!)

she_wolf 2017.05.22. 21:30:09

@Válasszunk:
Remélem nem haragszol meg, ha nem tudok egyetérteni egy halmozottan szövődményes, rendkívül fájdalmas, esetenként emberéletet megkövetelő és pusztán a nő tárgyiasításának, kisajátításának érdekében barbár módon és eszközökkel véghez vitt tett megideologizálásával?

"Az FGM esetében nem a férfival szemben kerül alárendeltségbe a nő, hanem a külső gazdasági- és biológiai kényszer miatt létrejött társadalmi normákkal szemben, amiknek a beavatás során végérvényesen alárendeli magát. Úgy, hogy azt áthágni sem fogja tudni, mert nem fog örömök alapján másfelé menni."

Ebben teljesen igazat tudok neked adni. Nem egyéni, hanem társadalmi anomália megengedni, mi több, támogatott rítussá tenni, hogy ilyen eszközhöz folyamodjon bárki is.
Nekem (remélem, írhatom hogy nekünk) elképzelhetetlen, hogy akár nőként, akár férfiként ilyen társadalomban éljünk.
De ha megengeded, én nem vagyok annyira engedékeny mint Te, mert véleményem szerint ez nem más, mint a férfi mindenki fölé való helyezése.

Ezt írod:
"Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy amikor a pasi a hosszú távollét és szexmentesség áldozatai után hazatér, arra várjon, hogy az asszony csak kényszerből feküdjön ott, mint egy fadarab. Mondjuk úgy neki sem lehet túl kellemes. Örömből neki sem jut sok."
Ugye nem baj, ha most nem fakadok sírva bánatomban?:)
Először is: a jobb kéz mindig kéznél van, lehet játszadozni, ha nincs közel s távol senki, akit megkefélhetek (mert ugye szerelmetes szeretkezésről nem beszélhetünk).
Másodszor: a hűtlenség fogalma és megítélése különböző társadalmakban.
A nő mindig ribanc lesz ha félrelép, a férfi pedig csak enged az ösztöneinek. Néhol minél gyakrabban, annál férfiasabb.
De milyen alapon érdemel ilyen bánásmódot az a XX., XXl. században élő nő, akinek csak a non-stop fájdalom jut osztályrészül?

Szélmalomharcos 2017.05.22. 22:16:44

@she_wolf:
Te hoztad fel, én egy kicsit árnyaltabb képet rajzoltam. Csak hogy észrevedd, mennyire primitíven leegyszerűsítő a felfogásod. Amerikában verik a négereket, nagyjából ennyi ragadt meg a fejedben a szeminárium végén

Ismertem néhány CEU-st, azok is hasonlóan indoktrináltak voltak, így jön ez ide. Végső soron ez is egy vallás, mivel inkább hit mint tudás kérdése, és egy sose látott jövőt akar prófétai jövendölés alapján megvalósítani

she_wolf 2017.05.23. 00:17:41

@Szélmalomharcos:
Én egy CEU-st sem ismerek (tudomásom szerint).
A véleményem minden esetben magánvélemény, és többnyire az általam tapasztaltak, megéltek (vagy hiteles forrásból való merítés) alapján fogalmazódnak meg bennem.
Ez találkozhat mások véleményével, és ütközés is lehet a vége. Ez nem baj, ezt nevezik kulturált közösségben párbeszédnek.
Te nem fecsérled az idődet holmi párbeszédre, hanem deklarálsz.
Ja, meg prejudikálsz is, csak mert...

Parancsolsz? Mi maradt meg az ÉN fejemben a milyen szeminárium végén? Avagy személyeskedni tetszel-e?
És kihez hasonlóan indoktrináltak?
Én én vagyok, velem, hozzám beszélsz. Én pedig -mint fentebb is írtam- a magam véleményét mondom el a magam megfogalmazásában, önszántamból. Nem vagyok senki szócsöve, tévúton vagy tehát.
Amerikai négerek verésével nem tudok mit kezdeni, oldja meg Amerika. Ostobán példálózol, hajánál fogva rángatsz elő olyasmit, aminek semmi köze nincs ahhoz, hogy ma Magyarországon az az ideális, ha apa dógozik, anya teleszüli az országot és főz.
(Tenné, ha apa keresne annyit, hogy akár meg is tehesse, de nem teheti.)
Magyarországon az az ideális, ha a szép nagy házban alázzák a nőket szebbnél szebb beugatásokkal a nagyurak.
És a magyar öntudattól eltelt vitéz trubadúrok éneklik meg, hogy mi a nők dolga.

(A vak komondoros eset ugyebár az állatorvosi ló tipikus példája lett immár. Az egy dolog, hogy veri az asszonyt, de mindezt egy keresztény alapértékeket valló párt tagjaként? Azért ha ízlelgetjük a szavakat: Fidesz, Isten, haza, kereszténység, keresztényi értékrend és életforma konzevatív keresztény tanítás szerint vs. nőverés, ráadásul a nő nem is a felesége, hanem az élettársa. Ez milyen már?
A KDNP pedig szintén szétnézhetne a saját háza táján, amikor szintén bort iszik és vizet prédikál -ld. parlamenti kis színes beszólások a nőknek.
Kövér László Fidesz alapító tag (!) pedig azzal vívott ki elismerést magának, hogy trubadúrunknak igazat adva és azt megfejelve szintén a sarokba küldte a nőket. Illetve bocs, szülőszobára. Többek között ezért hányok a magyar politikusoktól. Farizeusok népes gyülekezete, egy okádék banda!)

chrisred 2017.05.23. 05:07:31

@Szélmalomharcos: "Ennek az lett a végeredménye, hogy 1%-nál kisebb lett az indiánok aránya, míg a spanyolok által meghódított területeken ennél akár jóval magasabb, egy országban még most is csekély többségben vannak."

Ennek az a magyarázata, hogy Észak-Amerika a spanyolok által gyarmatosított területekhez képest majdhogynem lakatlan volt. Kolumbusz érkezésekor mintegy 25 millió lakosa volt Amerikának, ebből a mai Egyesült Államok területén nagyjából 800 ezer élt. A spanyol által gyarmatosított karibi és dél-amerikai térségben a népirtás, rabszolgamunka és a behurcolt járványok áldozatainak száma a XVI. században (amikor Észak-Amerika angol gyarmatosítása még meg sem kezdődött) 10 milliós nagyságrendű volt. Míg az észak-amerikai gyarmatosítás ezres nagyságrendben szedte az áldozatait.

Szélmalomharcos 2017.05.23. 15:13:20

@chrisred:
Úgy dobálódzol a számokkal, mintha lett volna valamiféle cenzus és tényleg tudná bárki, hogy mennyi indián élt az amerikai kontinensen. Valójában csak hozzávetőleges becslések vannak, nagyon nagy szórással.

Ezek alapján a mai USA területén alsó hangon 1 millió, felsőn pedig 18 millió indián élt. Valahol a kettő között lehet az igazság, közel 10 millióan lehettek, amiből 1890-re, a nagy indián háborúk végére maradt 248 ezer. Sehogyse jön ki amit sugalmazni akarsz, hogy pár ezer indián esett csak Észak-Amerikában áldozatul.

Amit meg a nőstényfarkas akart kikutyulni, hogy az indiánok a spanyol keresztényeknek estek áldozatul, az is egy butaság. Valóban használták rabszolgamunkára az indiánokat, de a katolikus egyház ezt kezdettől elítélte, pl. az ELső Limai Zsinat alkalmával, és később is: "nem lehet ezeket az embereket rabszolgaként kezelni, hanem csak szabad emberekként"

she_wolf 2017.05.23. 16:30:08

@Szélmalomharcos:
Hogy egy egyház mit ítél el és mégis mi fölöt húny szemet, az külön kategória.
Számomra ezek összeegyeztethetetlenek egymással.
Az erőszakos hittérítés az én értékítéletemben ugyanolyan súlyossággal bír, mint a fizikai erőszak (korábbi időkben a kettő szervesen összefüggött egymással). És hittérítés a mai napig létezik, még ha lájtosabb formában is.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.05.23. 18:09:26

@she_wolf: mivel a házasság az egy férfi és egy nő kapcsolata

Szélmalomharcos 2017.05.23. 19:55:38

@she_wolf:
Az egyháznak nincsenek hadosztályai, együtt kell élnie sok bűnnel amit elítél, de megszüntetni nem tud. A bűn együtt jár az emberi léttel

Az erőszakos hittérítés manapság inkább a liberálisokra jellemző. Az illiberális az eretnek megfelelője, akit ki kell közösíteni, üldözni minden lehetséges eszközzel, erre való a Sorosgárda

she_wolf 2017.05.23. 20:26:37

@enpera:
Dedó level 2.:
A házasság a világ számos országában nem korlátozódik heteroszexuális házasulandókra.
Nálunk igen. Szlovéniában sem, de Szlovéniához hasonlóan sok országban ahol legalizálták az egyneműek házasságát, a homoszexuális házaspárok eleve kizárják magukat mind az örökbefogadási, mind a mesterséges megtermékenyítési lehetőségből.
Egyébként pedig:
hu.wikipedia.org/wiki/LMBT_szab%C3%A1lyoz%C3%A1sok_orsz%C3%A1gok_szerint

Ami pedig engem illet ma Magyarországon: számomra a házasság két ember legbensőbb magánügyének a hivatalosan elismert és jóváhagyott formája, amely elsősorban az egymás iránti érzéseken alapul.
Szerelem, szeretet, és tisztelet. Ebből kiindulva tudok erről az egészről a nemektől elvonatkoztatva gondolkodni, és ezt bármikor vállalom.

A családalapítás más dolog, abban nem tudok ennyire határozott lenni azzal együtt, hogy jópár elhagyott, "lepasszolt" gyerek jobban járna, ha akár egy egynemű pár fogadná örökbe.
A pro és kontra érveim ütköztetésétől eltekintenék, mert kicsit hosszú lenne.

she_wolf 2017.05.23. 21:08:51

@Szélmalomharcos:
"A bűn együtt jár az emberi léttel"

Ez biza így van.
És mondd: létezhet-e szerinted, hogy valaki sem nem liberális (a szó kopasz értelmében), sem nem illiberális?
Van ugyanis az emberben egy olyan fék (alapesetben), ami gátat szab a szélsőségeknek.
És véleményem szerint nem a mérsékelt liberálisok vádolhatók szélsőséges cselekedetekkel, hanem pontosan az egypólusú bigottak.

Liberális-e az a mámi, aki unos-untalan azzal rongál, hogy teletömködi a postaládámat valamely felekezet szórólapjával, noha szerepel a ládán, hogy "csak postai küldemény" cáljából van ott? Liberális-e az, aki telefonon zaklat, hogy nekem milyen jó lesz köztük?
Nem. Tolakodó, zaklató, mert nem engedi, hogy illedelmesen elköszönjek tőle.
Sem üzletkötőket, sem biztosítós alkuszokat, felméréseket készítőket nem szoktam zsigerből elküldeni az ótvarba -pedig néha szeretném- ilyen a neveltetésem.
Van Jehova Tanúi felekezethez tartozó nagyon régi ismerősünk. Néha beszélgetünk, és mindketten szeretjük ezeket a találkozásokat, mert igazi agytorna mindkettőnknek.
Majd pedig békében hagyjuk egymás köreit:)
Ha már hit, ezt mondod:
"...együtt kell élnie sok bűnnel amit elítél, de megszüntetni nem tud."
Legalább a saját köreiben számolná fel az "Istennek nem tetsző cselekedeteket"!
És nem az egykori inkvizíciós huncutságokra gondolok, remélem, sejted.

"Eretnek. Illiberális. Sorosgárda."
Látod? Itt a hatalmas különbség ketttőnk között, ezért nem fogunk mi ketten konszenzusra jutni: én nem cimkézek.

Számomra az az eretnek, a bundáskenyérre lekvárt ken, és megcukrozza a szalonnakockás túrós csuszát:(
Ner hidd, hogy nem gondolkodtam már azon, hogy hogyan jellemezzem a hithez, valláshoz való viszonyomat, és nem próbáltam megtalálni a megfelelő kifejezést rá.
Mondanám, hogy ún. gyenge ateista vagyok, de inkább mondom magam vallástalannak.
Ha ennél minőségibbet akarnék mondani, Einsteint idézném:
"Inkább kozmikus tisztelet, csodálat és a buzgó alázatosság a természet harmóniája előtt, mint hinni egy személyes Istenben, aki képes az egyének életét irányítani."

chrisred 2017.05.24. 05:07:49

@Szélmalomharcos: Nem tehetek róla, hogy a "nagyságrend" kifejezéssel nem boldogulsz. Pontos számokat senki nem ismer, de az viszont mindenki számára köztudott, hogy Észak-Amerika jelentős részében nem voltak jelentős magaskultúrák, városok, nem foglalkoztak földműveléssel és állattenyésztéssel, mint Dél-Amerika és Közép-Amerika ismert civilizációs központjaiban. Ennélfogva a lakosság száma is elenyésző lehetett a Amerika déli részéhez képest.

Kolumbusz a legkeresztényibb király nevében vette birtokba Amerikát, a spanyol hódítás ideológiai alapja pedig a pápai felhatalmazás volt, ami alapján a spanyol király rendelkezik az Újvilág lakói felett. Pizarro azután kezdte el mészárolni az inkákat, miután Atahualpa megtagadta, hogy a népével együtt áttér keresztény hitre. Ez semmiben nem különbözik az Iszlám Állam magatartásától.

Szélmalomharcos 2017.05.24. 09:23:57

@chrisred:
Továbbra is manipulálsz a számokkal, amikor olyan kifejezéseket használsz, hogy "elenyésző" volt Észak-Amerika indián lakossága a többi részhez képest.

Az úgynevezett "konszenzusos" álláspont szerint 50 millió indián élhetett Amerikában az európaiak megjelenése előtt. Ebből Mexikótól északra 10 millió feletti számban, tehát az ötöde-negyede az össznépességnek. Ez volna szerinted "elenyésző"?

A pápa nem adott utasítást az indiánok lemészárlására, még csak nem is sugalmazta vagy kívánta. A kapzsi spanyol szerencselovagok (az "extremaduraiak") egymással vetekedve, időnként egymást is legyilkolva küzdöttek a minél nagyobb zsákmányért, aminek része volt a leigázottak kiszipolyozása. Más formában de végeredményben ugyanez folyt az északi kontinensfélen.(lásd angol-francia háború)

Na de most akkor ebből számunkra mi következik? Engedelmes indiánként fogadjuk be a más kontinensről érkező hódítókat? Tragikomikus, de ugyanez a vita folyt annak idején pl. az azték birodalom központjában, Mexico cityben (akkoriban még Tenochtitlán). Moctezuma főnök volt a liberális "willkommenskultur" szóvivője, aki ezzel nagyban hozzájárult a birodalom bukásához. Cserében a spanyolok túszul ejtették és börtönbe zárták, a népe meg ellene fordult, de már későn

Minden értelmes ember számára nyilvánvaló a tanulság csak ti rugóztok hogy mennyire jó a kontrollálatlan bevándorlás, jöjjenek csak milliószám. Ti vagytok Európa árulói, a terroristák bűnsegédei

chrisred 2017.05.25. 05:50:04

@Szélmalomharcos: Nem tudom, milyen "konszenzusos" álláspontról írsz.

lazarus.elte.hu/tamop/2011-pentekroland.pdf

"Az előző táblázatból jól kivehető, hogy A. L. Kroeber 1967-es számítása szerint körülbelül 900 ezer indián őslakos élt Észak-Amerika területén az európaiak megjelenésekor. Ez körülbelül fedi a ma elfogadott adatot, amely szerint körülbelül 1 millió őslakos lakta az Újvilág északi felét." A felette lévő táblázatban még az is szerepel, hogy Észak-Amerika különböző tájegységein nagyjából hány indián élhetett akkoriban. A 22. oldalon pedig megtalálható az adat, hogy egész Amerikát ebben az időszakban nagyjából 13 millió ember lakta.

A második fele zavaros értelmetlenségek halmaza. Még egy kisiskolás is tudja, hogy Cortez nem az emberei létszámával, hanem az európai technikai fejlettségnek köszönhetően igázta le az azték birodalmat, ami valójában egy barbár, kegyetlen katonai elitként hódította meg Közép-Amerika jelentős területét, és tartotta rabságban az ott élő népeket. Amerika meghódítását és a lakossága kiirtását ugyanúgy az európai (ma már nyugati) civilizáció nyersanyagéhsége okozta, és ugyanez teszi már egy évszázada pusztító háborúk földjévé azokat az övezeteket, és változtatja lakhatatlanná. Ilyen értelemben valóban hasonlítunk az aztékokhoz, csak jelenleg nincs semmiféle Cortez, csupán meghódított és eltaposott népek körülöttünk.

she_wolf 2017.05.25. 07:25:11

@Szélmalomharcos:
"A kapzsi spanyol szerencselovagok (az "extremaduraiak") egymással vetekedve, időnként egymást is legyilkolva küzdöttek a minél nagyobb zsákmányért, aminek része volt a leigázottak kiszipolyozása."

Szegény kasztíliai Izabella forog a sírjában e degradáló szavak miatt:(
Pedig ő olyan jó, és igaz keresztény volt, hogy minden erejével kiüldözte az Újvilágból azokat, aki nem voltak hajlandóak áttérni az egyetlen igaz és keresztény hitre.
(Az inkvizícióról pedig szó se essék, mert micsoda dolog az már?)
Hányhatok?:(

A keresztény egyházak hazugságairól (nini, pont tegnap futottam bele egy műsorban Veronika kendőjébe), utólagos mosakodásairól meg aztán mélyen hallgassunk, mert nem decens felemlegetni!
A rejtegetett hazugságban élőket, azokat akik az általuk terjesztett tanokat gyalázzák meg a magatartásukkal, semmire nem lehet becsülni, nemhogy követni őket!
És igazából ilyenkor sajnálom a valóban jámbor, és tisztes életet élő keresztényeket, továbbá nem csodálkozom azon, ha a statisztikai adatok szerint csökken Magyarországon a valamilyen vallást követők száma.
Ma már nyitottabb szemmel bóklásznak az emberek.

"Na de most akkor ebből számunkra mi következik? Engedelmes indiánként fogadjuk be a más kontinensről érkező hódítókat?"
Nem. Sajnálom, ha neked ez jött le. Az orbáni politika nagyon kevés elemével tudok egyetérteni, ezek egyike a migráció kérdése.
Orbánt és díszes sleppjét úgy kívánom, mint púpot a hátamra, de ebben teljesen egyet tudok érteni a kormányzással.
Csak a magyarázattal nem értek egyet, de az az én bajom.
A vallások keményvonalas képviselői soha nem fognak tudni békében megélni egymás mellett egy közigazgatáson belül.
Pedig alapvetően mind a kereszténység, mind az iszlám jó alapértékekkel bír. Csak túltolni nem kellene egyiket sem:(

Szélmalomharcos 2017.05.25. 07:51:00

@chrisred:
Felesleges külön tudományos bozótharcot vívni egy kifutott blogon olyan dolgokról, amiket megtalaálsz akár a wikipédián is. Megtalálod a különféle becslések összefoglalóját (a felső határ 100 millió amerikai őslakos), az észak-amerikai számadatokat meg már leírtam, nem ismétlem

1967-es becslést idézni komolytalan, mivel azóta teljesen megváltozott a megközelítés az egész kérdésben, nem csak a számadatot tekintve. A régi kalkulációk alábecsülték az indiánk számát, mivel nagy részük már kipusztult a fehér emberrel való találkozást megelőzően, mégpedig a behurcolt járványok miatt. Ezek messze több áldozatot szedtek, mint a direkt beavatkozás, akármennyire is brutálisak voltak az utóbbiak. Magyarul is megjelent erről irodalom, ha nem tudsz anguolul akkor olvasd el Jared Diamond könyvét a Guns germs and steel-t, ha jól emlékszem Háborúk járványok és ... címmel fordították le

Azon, hogy az azték birodalom legyőzéséhez nagyban hozzájárult a willkommenskultur, amivel a fehér jövevényeket illették, mit nem lehet érteni? Közismert adat, Moctezuma sztorija akár történelmi munkákban, akár ifjúsági irodalomban elérhető. Legfeljebb arról van vita, hogy önként adta magát túszul a spanyoloknak (lásd Merkel szelfizése az illegális bevándorlókkal) vagy pedig erővel kényszerítették rá. A végeredmény ugyanaz: elpusztították a birodalmát, ez lett a willkommenskultur kimenetele

Nem menti a történteket, de az európai bevándorlók legalább felépítettek valamit a legyőzött birodalmak és egyéb indián kultúrák romjain. Az Európát elárasztó hordáktól ilyesmi nem várható, teljesen kizárt hogy valami minőségileg jobbat formáljanak ebből a kontinensből, mint amire az őslakosok, vagyis mi magunk képesek vagyunk. Aki ezt nem hajlandó észrevenni, az vagy nagyon tájékozatlan, vagy fanatikusan elfogult

Szélmalomharcos 2017.05.25. 08:12:15

@she_wolf:
Én egyik monoteisztikus vallást se tartom igazán jónak, persze lehet vitatkozni hogy a kereszténység valóban monoteizmus-e (mert ugye a szentháromság meg egyéb szentek). De a másik kettő számomra teljesen elfogadhatatlan, ráadásul közülük az egyikre születés okán eleve nem is vagyok jogosult

A spanyol inkvizíció megértéséhez azért nem árt ismerni az előzményeket. Mert volt ugye 780 év iszlám uralom előtte az ibériai félszigeten, és ezt mi magyarok meg tudjuk érteni ha az itteni 150 éves török uralmat megszorozzuk öttel. A végére maradt egy iszlamizált kevert lakosság, meg sok egyéb amihez nagyon rossz emlékek kapcsolódtak

A másik oldalon meg a sok véres harctól megvadult konkvisztádorok, és a mindenre elszánt hittérítők. Ez utóbbiak csinálták az inkvizíciót, az előbbiek pedig Amerika meghódítását. Nem voltak valami szelíd fickók az tény, de a történelmi előzmények alapján nem is meglepő

Most ugyanazt akarják eljátszani velünk a migrincssimogatók, ami már lejátszódott nem egy helyen Európában, ahol az iszlám megvetette a lábát. A willkommenskultur a tudatlanságra és a bárgyúságra épül. Ne legyen se muszlim hódítás, se azt követő rekonkviszta és inkvizíció, ez a követendő út

she_wolf 2017.05.25. 10:06:08

@Szélmalomharcos:
Azt tartom igazán sajnálatos dolognak, hogy a múltat csak idézgetni, felhánytorgatni tudjuk, tanulni belőle pedig nem:(
Így az életben nem jutunk olyan léptekkel előre, mint ahogy lehetne.
Orbán lezárta a határokat, mondván: illegális bevándorlónak nincs helye nálunk.
Ezzel egyetértek: illegálisan senki ne telepedjen senkire, sehol!
Kérdés: ki/mi számít legálisnak/illegálisnak?
Nem értek ennek a jogi, ill. adminisztrációs hátteréhez, a joggal igyekszem csak nagyon távolról találkozni:)
De gondolom, létezik valamilyen kritérium, ami alapján menekült státuszba helyezhető valaki.
(Ha pl. most vasárnaptól mindenki számára kötelező lenne istentiszteleten részt venni, én valószínűleg folyamodnék egy ilyen státuszért, és ennek birtokában elhagynám a hazámat. Oda mennék, ahol ez nem kötelező, és ahol így befogadnak.)
Szóval Orbán lezárta a határokat, míg Merkel amolyan "engedjétek hozzám a gyermekeket" szellemtől megdicsőülve jól a saját farkába harapott. Az incidensek és a tömegek láttán az addig nagy befogadásról tanúbizonyságot tett országok elkezdtek Orbán fejével gondolkodni, és defenzív irányt vettek.
Mert bármennyire is kell az olcsóbb munkaerő, azért nagyon nem mindegy, hogy valaki honnan és miért menekül.
Orbánt bírálták/bírálják azért, mert valami olyasmi volt az egyik plakátján, hogyha Magyarországra jössz, tisztelned kell a kultúránkat -vagy valami ilyesmi...
Igaz, hogy ezt a plakátosdit nevetségesnek tartom, de ebben speciel igaza van. Ha valahol vendég vagyok, az nem azt jelenti, hogy rágittelhetek a küszöbére!
Csak Orbán meg ott volt vaksi, hogy ezeknek a migránsoknak Magyarország tranzit útvonal volt, nem pedig célállomás. Hagyni kellett volna őket átvonulni rajtunk, akár díszkíséretet is adni melléjük, és boruljanak Nyugat-Európa keblére, hiszen eleve oda indultak. Orbán öngyilkos merénylőként egymaga akarta megállítani őket, erre kikiáltották feketeseggűnek. Én meg magyar vagyok, tehát szintén feketeseggű, és őszintén szólva berzenkedem ettől a fajta összeboronálástól. És ezért nyílik a bicska zsebemben, amikor Orbán az én nevemben is nyilatkozik.
Bocs' a kitérőért!:)
Szóval a csoportos asszimiláció nem fog működni, legfeljebb az egyéni!
Ha a Közel-keleti előzményeket nézzük, akkor az a véleményem, hogy az ottani egyre hevesebb villongásokat lehet okolni azért, aminek a levét Európa issza következményként. Hogy ott, helyben miért nem lehetett nyomást gyakorolni, hogy ne szabaduljon ki a térségükön túlra az ő hatalmi harcuk, azt nem tudom (vagy pedig de, csak nem szép dolog üzleti síkra terelni a dolgot, mert én is autóval közlekedem, és használok kőolajból készült termékeket).
Szép dolog a szeretet, de a mártírok kora lejárt (nem úgy persze az öngyilkos merénylők fejével gondolkodók szerint).

Szélmalomharcos 2017.05.25. 15:10:12

@she_wolf:
Azért mert valaki menekült a szó jogi értelmében, még nem biztos hogy jó dolog befogadni.

Hiszen az első amerikai fehár telepesek is menekültek voltak a tankönyvi USA történelem szerint. Tehát ha lett volna Genfi Egyezmény, az indiánoknál pedig egy olyan hivatal ami elbírálja az Európából érkezettek menekültstátuszát, akkor a vallási okból üldözött puritánoknak menedékjogot kellett volna adni

De hogy még csavarosabb legyen a történet, később megjelentek azok a menekültek, akik az USA első államaiból kellett hogy meneküljenek tovább nyugatra vallási okból, mint például a mormonok (többnejűség meg egyebek miatt). Ők aztán el is intézték a Nagy Sóstó környékén élő indiánokat, úgy csináltak maguknak helyet

A menekült áldás és átok, minden csak nézőpont kérdése. Egy dologban igaza volt Orbánnak: ebben a mostani történetben mi vagyunk az indiánok

chrisred 2017.05.27. 07:08:03

@Szélmalomharcos: "Hiszen az első amerikai fehár telepesek is menekültek voltak a tankönyvi USA történelem szerint."

Ez a mondat maga önmagát cáfolja. Telepesek voltak, tehát kitelepedési szándékkal hagyták el Angliát. A menekültek a genfi egyezmény szerint nem a máshová költözők, hanem akik a saját származási országukban akarnak élni, de ott üldöztetés veszély fenyegeti őket. Amúgy a Mayflower utasai nyugodtan mehettek volna a protestáns Németalföldre is, azonban ott a folytatott szakmáiknak túl nagy volt a konkurrencia. A legnagyobb különbség azonban az, hogy a menekült státusz személyes jog, az egyénnek jár, a puritánok azonban zárt és az egymás között megkötött szerződésben lefektetett szabályok között élő közösség voltak. Újabb bebukott párhuzam.

chrisred 2017.05.27. 07:16:32

@Szélmalomharcos: Nem én idéztem 1967-os és a szakirodalom által azóta is elfogadott adatot, hanem egy 2011-es szakdolgozat, aminek a felhasznált irodalomjegyzékét nyugodtan végignézheted a végén.

Szélmalomharcos 2017.05.27. 16:16:49

@chrisred:
Az első telepesek Jamestownban rakták le a feneküket, és nem menekültek voltak, hanem egy brit dohánygyár által szponzorált gyarnatosítók. A Mayflower story része az amerikai történelmi legendáriumnak, mivel a hazugság (finomabban szólva mítoszteremtés) és a demokrácia azóta sem zárják ki egymást. Ha már annyira nagyokos vagy menj oszt vitatkozzál velük, úgyis itt lesz hamarosen a thanksgiving day amikor ezen csámcsognak odakint

Hogy hány indián élt arról egy olyan forrást idézel, ami messze esik gyakorlatilag az összes többi becsléstől, ezen magad elgondolkofhatsz, szakmai háttér nélkül úgysem fogsz meggyőzni senkit. Kár ezen vitatkozni, mert a tanulságon nem változtat: ha nem akarunk az indiánok sorsára jutni, meg kall akadályozni a magyar érdekekkel ellentétes migrációt

chrisred 2017.05.28. 06:10:16

@Szélmalomharcos: Akkor lényegében egyetértünk. Az amerikai brit telepesek nem menekültek voltak, sem az akkori nem létező, sem a mostani létező nemzetközi szabályok szerint. És hogy a migráció minden olyan fajtája ellen harcolni kell, aminek következtében a magyar lakosság a Kárpát-medencében másodrendűvé, polgári jogok nélküli rabszolgává minősülhet. Csak az a különbség, hogy én nem a Kremlben csücsülő gyarmatosítók és az itteni helytartóik propagandáját szajkózom hozzá, hanem a valós veszélyt jelentő migrációs folyamatokra gondolok:

1. A Magyarországról nyugatra irányuló megélhetési migráció, ami során a magyar közösség a szakképzett, eladható tudással rendelkező polgári réteget veszti el, akik ráadásul pont azok, akik képesek és hajlandóak lennének a következő generációkat is úgy felnevelni, hogy értékes polgárai legyenek az országnak.
2. A letelepedési kötvények árusítása, amivel pár hatalomközeli ember profitja érdekében a nemzetközi bűnözés és az Európára veszélyes államok titkosszolgálatai elárasztják a kontinenst ellenőrizhetetlenül.
3. Az ukrán és fehérorosz munkaerő államilag támogatott beáramlása a néptelenedő keleti megyékbe, ami hosszú távon ugyanolyan demográfiai változásokat idézhet elő, mint a XVII-XVIII. században Felvidék és Erdély külföldi munkaerővel történő feltöltése.

Nyomortelepy 2017.05.28. 09:54:55

@chrisred:
Amerikát európai migránsok szállták meg, ebből minden esetet külön kellene vizsgálni, hogy mennyiben gazdasági, mennyiben vallási vagy politikai volt a motiváció. De a lényegen ez nem változtat, mert az erőviszonyok döntötték el a kimenetelét. A mostani Európába irányuló afrikai és ázsiai migrációt is az erő dönti el. Szerencsére van egy Orbán aki egyszemélyben nagyobb erőt képvisel mint az összes brüsszelita csinovnyik aki pártolja Európa lerohanását

Akik Ukrajna EU tagságát akarják, azok akarják az ukránok bevándorlását is. Meg fogsz lepődni, de NEM a Kreml akarja Ukrajna EU tagságát. Eddig még nem hallottam hasonló problémákról, mint az egzotikus migrincsek esetén, de hogyha hallok akkor az ukrán bevándorlásról is negatív lehet a véleményem

A letelepedési kötvény NEM ellenőrizetlen migráció

A szabad migráció az EU alapértéke, aki ezt meg akarja vonni az a hidegháborús szellemet idézi fel. Én a szabad élet híve vagyok, nem a komenista barakkéleté. Hasonló országok között legyen szabad a migráció, ez Európa nagy részén megvalósítható.

Az eltérő kultúrák között viszont már más szabályokat kell alkalmazni, ebből jelenleg a legnagyobb veszélyt az iszlám beözönlés jelenti. Szerencsére a mostani vezetésünk a legjobb garancia rá hogy legalább Magyarország megtesz mindent amit lehet, még Sorossal és az őt képviselő Brüsszellel is hajlandó szembefordulni

she_wolf 2017.05.30. 23:58:23

@Nyomortelepy:
"Az eltérő kultúrák között viszont már más szabályokat kell alkalmazni, ebből jelenleg a legnagyobb veszélyt az iszlám beözönlés jelenti."

Ez így van. Illetve így lenne helyes. Fentebb írtam, hogyha vendég vagyok valahol, az nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek.
Ellenkező esetben (tehát ha én megbolondulnék és úgy döntenék hogy a közel-keleten akarok élni), nekem is asszimilálódnom kellene, és az ő törvényeiket, szokásaikat betartva kellene élnem. Ha nem így teszek, bünti van, apelláta nincs!
Nálunk szabad vallásgyakorlás van tudtommal, még a munkahelyek is toleránsak ilyen szempontból.
A szabad migráció nem összetévesztendő a gyarmatosítással, és főleg nem a dúlással. Amíg a személyi ellenőrzésre nincs hatékonyabb megoldás, addig sajnos kell a szoros határellenőrzés. Szerintem.

chrisred 2017.05.31. 05:18:51

@she_wolf: "az ő törvényeiket, szokásaikat betartva kellene élnem."

A törvények betartása triviális, ellenkező esetben pórul jársz. De mit jelent az, hogy mások szokásait betartva kell élni? Ez a legkevésbé sem európai hagyomány, kicsit olyan ceausescui elképzelés, ha Romániában élsz, akkor románként kell viselkedned. Mások kultúráját és hagyományait tiszteletben kell tartani, akár többségi, akár kisebbségi közösségről van szó.

she_wolf 2017.05.31. 12:22:00

@chrisred:
Valóban nem európai.
A mások szokásai alatt azt értem, hogy alkalmi és meghatározott idejű látogatásokkor (turizmus, üzleti út, munkavégzés, stb...) a tiszteletben tartás evidens. Azonban vannak, amik alól felmentést kaphatsz. Ha végérvényesen megtelepedsz egy iszlám (maradjunk ennél) közösségben pl. házasság révén, akkor a mindennapjaidban szervesen kell hozzájuk igazodnod.

Ezzel szemben az európai lényegesen liberálisabb. Meg sem próbálnék iszlám országban letelepedni, a hitetlenségemmel a saját végemet idézném elő így, vagy úgy.
A tolerancia nehéz kérdés. De az a katolikus keresztényeknél sincs másként, és itt egyértelműen a fundamentalistákra gondolok mindkét oldalon
Szélsőségesek mindig lesznek ez a háború mindig létezni fog. Legfeljebb az eszközök változnak.
Rólam pedig csak annyit: nem tagadó vagyok, hanem nem hiszek. Nem ugyanaz:)
Azt hiszem leginkább az a bajom, hogy alapvetően mindegyik vallás jó és nemes -elvben. A probléma a gyakorlattal van.
Ezért nem kötelezem el magamat egyik mellett sem.

BéLóg 2017.06.01. 13:08:11

@she_wolf: A legtöbb halálos áldozatot az ateista háborúk jelentik. Csaxólok.

BéLóg 2017.06.01. 13:10:14

@she_wolf: A buziknak pontosan annyi joguk van mint a heteróknek.
Én heteró vagyok, ÉN SEM köthetek házasságot azonos neművel.
ÉN SEM nevelhetek gyereket heteróként ha azonos neművel élek párkapcsolatban.
Satöbbi.
NEM jogfosztás az, amely minden emberre egyenlően vonatkozik. Ezt viccesen mindig elfelejti a buzilobbi.

she_wolf 2017.06.01. 17:50:19

@BéLóg:
Bepróbálkozol?:)
Ha heteroszexuális vagy, miért lépnél házasságra homoszexuálissal, vagy fogadnál vele örökbe gyereket?
Ha egy homoszexuális ellenkező neművel lépne házasságra akkor vagy nem homoszexuális (tényleg! kimaradtak a biszexek:D), vagy alibi házasságot köt. A hűség nem kötelező a heteroszexuálisok házasságában sem.

Soha nem beszéltem jogfosztásról. Azt mondtam, hogy nem köthetnek házasságot hivatalosan, de élhetnek hivatalosan bejegyzett élettársi kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy nincsnek egálban jogilag a heteroszexuálisokkal, cáfolva azt az állítást, mi szerint ugyanannyi jogal rendelkeznek. Ez nem igaz, elég csak a különböző területeken őket érő diszkrimániciókat megvizsgálni.

A háborúk. Igaz, talán tévedtem, ha nem is olyan sokat.
De mondd: mit értesz "ateista háborúk" alatt?
Egészítsd ki, mert ez így értelmezhetetlen a számomra!

Nyomortelepy 2017.06.03. 19:29:39

@she_wolf:
Volt egy kolléganőm aki arab országba került, a legnagyobb titokban merték csak megtartani a karácsonyt. Ennyit az iszlám toleranciáról

A héten a Balatonon voltam, találkoztam néhány "ukrán migránssal" akikkel magyarul beszélgettem. Napközben dolgoznak, este lementek a parta fürdeni. Ostoba aki ezeket a rendes dolgos fickókat párhuzamba állítaná a dologtalan muszlim migrincs csőcselékkel

BéLóg 2017.06.13. 17:44:43

@she_wolf: Mondd, a mai háborúk amiket vívnak, és ebből annyi van, hogy simán állíthatom, már rég folyik a III. Világháború, nos ezeket Isten nevében és dicsőségére vívják, vagy olajért, aranyért, nyersanyagokért, élettérért?
Hát, ugyan el nem hiszem hogy ne tudnád, de talán ilyesmikbe gondolhatnál beléje amikor ateista háborúkról beszélek.
Teista háborút kétszázvalahány éve vívtak utoljára, Franciaországban. Azóta isten nincs a zászlókra ragasztva. Ergo, azóta a háborúk "isten nélküliek", azaz a-teisták.
süti beállítások módosítása