B1 blogcsalád



Orbánnak leüvöltötték a fejét és élvezte

2017. április 27. - Mr Flynn Rider

Orbán – Brüsszel: 1 : 0. Nem fogunk csontig benyalni Orbánnak, mint a közpénzből kitömött GFG-s lakájmédia, nyugalom. De meg kell állapítanunk: az Európai Unió nevű mamut nem fogja megnevelni a mi kis zsebdiktátorunkat. Az Magyarország dolga.

orban_brusszelben_170426.jpg

 

Pár hete jártam Brüsszelben, egészen más okból kifolyólag. Egy pékségben kértem két kávét és croissant hozzá. A pultoslány hallotta, hogy a van valami akcentus a franciámban és találgatni kezdte, honnan jövök. Végül elárultam neki, hogy Magyarországról. – Az hol is van? Oroszországban? – kérdezett vissza bociszemekkel.

Ennyit arról, hogy Magyarország milyen helyet tölt be az Európai Unióban. És mennyire fontos. ÉS mindezekből kifolyólag: mennyire kell megvédeni. Akkor kellene megvédeni, ha bárkinek fontos lenne és megtámadná. 

De Magyarország és Orbán nem fontos az EU-nak. Apró ország vagyunk, apró zsebdiktátorral. Aki nagyon szeretne fontos lenni - de nem az. 

Tegnap, az Európai Parlamenti vita után ugyanis az derült ki, amit mindig is tudtunk: Orbán azt csinál a saját kis szemétdombján, amit akar. Egészen addig,

  1. amíg nyíltan be nem vezeti a diktatúrát, mint példaképe és elvbarátja, Erdogan,
  2. vagy ki nem lépteti az országot az Unióból,

addig hagyják bomolni.

Magyarországon

  • költhetik el az uniós milliókat, milliárdokat a házi arisztokrácia felhízlalására (Mészáros Lőrinc már az 5. leggazdagabb magyar, nahát),
  • bezárathat egy egyetemet,
  • páros lábbal taposhatja a sajtószabadságot és elnyomhatja a civileket.

Az EU válasza minderre:

Hááát, talán kizárjuk a Fideszt a néppártból... Majd kivizsgáljuk az ügyet.

(Van is egy ilyen mondás: ha a szőnyeg alá akarsz söpörni valamit, hozz létre egy bizottságot, ami majd kivizsgálja az ügyet.)

Tombolt tegnap a cinizmus az Európai Parlamentben.

Orbán belehazudott a nagyvilág szemébe (erről mi is írtunk itt), a nagyvilág egy része pedig zavartan félrenézett (nagyon jó erről a HVG cikke), a másik része felháborodott. Guy Verhofstadt, meg a többiek kirohantak Orbán ellen az Európai Parlamentben, élénken gesztikulálva küldték el melegebb éghajlata a gyalázatos és undorító húzásai miatt. De nem történt semmi utána.

Bár a felháborodás valódi és a beszéd hatásos, ezek csak szavak:

 

A vita után mindenki hazament és ma ugyanúgy folyik tovább Magyarország kirablása, az értelmiség elüldözése, a civilek elnyomása, a diktatúra kiépítése, apró lépésekben.

Nincs itt semmi látnivaló.

Ma reggelre az összes politikai elemző levonta a magyar sajtóban a következtetést: nem várhatjuk, az Európai Unió megoldja a magyar belpolitikai problémákat. Nekünk kell elzavarni a nyakunkon ülő, vérüket szívó miniführert.

Az Orbán által fizetett sajtó boldog csaholással nyalta fényesre a Szeretett Vezér fenekét, hogy mekkkkora győzelmet aratott a gonosz Brüsszelen, meg az ország ellen fenekedő liberális mételyen. Az ellenzéki sajtóban még volt valamiféle csodavárás, hogy a Fideszt kiültetik a szégyenpadra.

Aztán nem történt semmi. Miért?

Az EU érdeke jelenleg, hogy egyben maradjon és összeszedje magát. Hogy Orbán Viktor, egy apró ország még apróbb vezetője mit ugrál és hogyan nyomja el a saját honfitársait, mindaddig nem érdekes, amíg Magyarország tagja marad az Uniónak és nagyjából betartja a kötelező minimumot. Ha Orbán és Magyarország valóban annyit számítana, mint Nagy-Britannia és a Brexit, nyilván más lenne a leányzó fekvése.

Az a helyzet, hogy az EU-t nem erre hozták létre. A II. világháború után az európai országok vezetői feltételezték, hogy mindenki békét és demokráciát akar; illetve, hogy mindenki be fogja tartani a szabályokat. Nem tudnak Orbánnal mit kezdeni: se lenyelni, se kiköpni nem tudják a helyzetet. Orbán szarik a szabályokra, demokráciára és még több figyelmet akar, mint egy elkényeztett, dackorszakos óvodás. Így is kezelik: ha rángatózik a padlón még több figyelemért, leszidják és félrenéznek. Ennyi.

Az EU most félúton van egy olyan reform felé, ami később kezelheti ezeket a problémás országokat is, de félő, hogy a kezelés nem egészen úgy fog kinézni, ahogy mi gondoljuk. Hanem létrehozzák nélkülünk a kétsebességes Európát és Magyarország megint a periférira szorul. A dackorszakos óvodást nem fenekelik el, hanem beállítják majd a sarokba, távol a többiektől, ahol hiába sipítozik majd több figyelemért. Csak nekünk kell elviselnünk majd a hisztiét. Kérdés, meddig viseljük el. 

 

Orbán „magyaros virtusából” és az EU lomhaságából ennyi telik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3612457861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikhail Ignacijev 2017.04.27. 10:41:32

Csúnya elnyomás Magyarországon:

-a határt katonák védik
-az embercsempészt bűnözőként kezelik
-az illegális határátlépőt szintén

imgur.com/a/xMZ1G

Mikhajil Ignácijjev CEU- proktőr és anal- izátor s.k. (orosz hacker)

6.Lenin 2017.04.27. 11:21:35

"az Európai Unió nevű mamut nem fogja megnevelni a mi kis zsebdiktátorunkat. Az a mi dolgunk lesz."

Ki az a mi?
Jövő tavasszal fognak osztogatni ingyen nagyítókat is, hogy láthassuk is őket?

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 12:18:01

@6.Lenin: Azt hozd, amelyikkel a pöcsödet szoktad nézegetni, Elvtárs! :D

6.Lenin 2017.04.27. 12:36:52

@Punxsutawney Mormota:

Akkor látni foglak?
Bár szerintem kisebb lehetsz jóval a pöcsömnél, de 1 próbát megér.
Te szeretnéd megnevelni orbánt?
Jót nevettem, kösz.

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 13:15:16

@6.Lenin: Meg fogsz lepődni, Hegedűs fiam... Nagyon meg fogsz lepődni... Szellemileg elég toprongy vagy, ha már ennyitől jót tudsz nevetni, no de, mint tudjuk, mindig a proletáriátust a legegyszerűbb szórakoztatni :)

FCUK 2017.04.27. 13:32:46

a tegnapi nap fénypontja egyébként az volt, mikor Újhelyi et kijelentette, hogy ők, mind a 10%-kal, le fogják váltani Orbánt.

6.Lenin 2017.04.27. 14:49:54

@Punxsutawney Mormota:

Én azon nevettem/nevetek, hogy ilyen bárgyú hozzászólásokat magukból kipréselő mindenttudók szeretnék megnevelni Orbánt. Még a fingja is többet ér.
Tőled a fröcsögésen kívül még nem olvastam semmit, de tojok rá, nevelj, majd a nővérke megsimogat érte.

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 14:52:39

@6.Lenin: Akkor csak szagolgasd a fingját, habonypincsi. Már fentebb is írtam, hogy a hozzád hasonló prolik milyen kevéssel beérik. Két hozzászólásod alatt kétszer bizonyítottad. :D
Akarsz még szájkaretézni? Fantáziátlan, szellemileg korlátolt vagy ehhez is. De próbálkozz nyugodtan, Hegedűs fiam!

6.Lenin 2017.04.27. 15:09:38

@Punxsutawney Mormota:

Még a pöcsöm se szeretne veled szájkaratézni, de ha jól emléxem te szólítottál meg egy bárgyú hozzászólásban.

Én csak 1 kérdést tettem fel, mégpedig, hogy kik is azok a mi, akik Orbánt nevelni szeretnék. Azok az 1-2% -os pártok, akik még egymás között sem képesek normális párbeszédre?

Tényleg?

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 15:10:51

@6.Lenin: Szeretek segíteni az embereken. A hajléktalantól megveszem a fedél nélkült, a habonypincsikkel meg beszélgetek, hadd keressenek egy kis pénzt.

6.Lenin 2017.04.27. 15:24:08

@Punxsutawney Mormota:

Te így beszélgetsz?
Nagyon rossz környezetben nőhettél fel.
A segítő szandékodat értékelem, ha van aki az ezt el is fogadja tőled. Sok sikert, én modnjuk lebeszélném őket, bár nem tudom léteznek-é még IV. osztályú csehók, ahol ezt a szándékodat szeretnéd kifejteni, a hangnemből ítélve ott tanyázhat többet.
Próbálj meg kitörni. Szurkolok neked.

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 15:32:25

@6.Lenin: Dehogy nem tudod! Ne szegyénlősködj, Hegedűs fiam! Neked az jut, hát az jut. Ha szorgalmasan kommentelgetsz, akkor a fidelitasban is felfigyelnek rád előbb-utóbb, és akár pénzt is hamisíthatsz, mint az előző góré.

6.Lenin 2017.04.27. 15:46:19

@Punxsutawney Mormota:

Mi ez a Hegdűsözés? Mániáid egyike?

Miért ne kommentelhetnék bármennyit is? korlátoznád a jogaimat?
Észnél tetszel lenni?
Te szeretnél nevelni is bárkit?

Aha! Kezdem érteni. Vagyis a nevelés azt jelentené, hogy ugyanazt kéne ternnie mindenkinek, mint amit az 1-2 %-os köcsögök tesznek?

Vagyis jól mondta Orbán, hogy illiberális akkor 1 rendszer, ha nem a liberálisnak magukat tartók nyernek. Világos.

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 15:48:08

@6.Lenin: Szegény barátom... Hát az Egri Csillagokig sem jutottál el az általánosban? Szegény, szegény, szegény barátom... Így már értem, hogy csak ilyen munkát kaptál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.27. 15:53:09

@Punxsutawney Mormota: Lenin és Birka kibaszott csetrobotok. Egy kommentgenerátorral beszélgetsz. :))

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 15:59:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egy csetrobotot nem lehet kiborítani. Lenint meg szép lassan sikerült. Elkezdtett csúnyán beszélni. Most meg vadul keresgéli, hogy ki a fasz volt Hegedűs István az Egri csillagokban. Nem fog örülni, ha megtalálja... :D :D :D

6.Lenin 2017.04.27. 16:00:57

@Punxsutawney Mormota:

Elég szűk sávban gondolkodhatsz. Közöm? Semmi, és tojok is rá.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Pont te írsz ilyesmiket? Vicces.

A kérdésemre még mindig nem kaptam választ.

"Ki az a mi?"
+1
Ki akar itt nevelni, kit?

Valaki képes rá válaszolni is?

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 16:05:34

@6.Lenin: Hegedűs fiam! Megvan már? :D
Egyébként, ne próbálkozz választékosan fogalmazni ifjú lótolvaj, nem áll jól neked. Nem mondunk olyat, hogy "szűk sávban gondolkodhatsz". Már tényleg minden hülyét felvesznek a fidelitashoz? Ha így folytatotod soha nem jutsz el a pénzhamisításig. Maximum szavazatfélreszámláló lehetsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.27. 16:11:15

@Punxsutawney Mormota: "vadul keresgéli, hogy ki a fasz volt Hegedűs"

:))

Máskor az empiriokriticizmusra hivatkozz, mint alapműre.

Punxsutawney Mormota 2017.04.27. 16:17:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem terhelném túl az idegpályáit... Bár egy fikusznak nincs olyanja.

6.Lenin 2017.04.27. 16:18:15

@Punxsutawney Mormota:

Figyelj már te köcsög, az vagyok, aki, azt csinálok, amit akarok, te is. Én ezt tőled nem szándékozom megvonni/ korlátozni. Te erre vagy képes, hogy idióta hozzászásokkal terelj.
Nem vagyok rá kíváncsi, nem is állt szándékomban téged megszólítani, hiszen olvatam már tőled hozzászólást, és nem láttam eddig értelmét belemenni ilyen bárgyú csevegésbe.

Itt van neked cicus, pamut, Tibi! és még néhány hozzád hasonló köcsög. Engem nem zavar, de nem is szórakoztat.

Amennyiben nem tudsz válaszolni a kérdéseimre, nyugodtan írd meg, hogy ahhoz hülye vagy. Nem foglak sem sajnálni, sem megdicsérni, csak tudomásul veszem.

Mi a toszért kell ezt így bonyolítani?
De ráérek.

rasztaszív 2017.04.27. 16:35:57

@6.Lenin: de ha nem,majd ráhajolsz...:)

6.Lenin 2017.04.27. 16:46:37

@rasztaszív:

Koncentrálj a kérdéseimre, ha lehet. Nem megy, hát nem.
Még mindig ráérek, sőt.
Kezd érdekelni, hátha valaki mégis képes 1xű kérdésre válaszolni.

Vagy ezek a felületek tulajdonképpen lelki szennyesládák, ahol mindenki nyugodtan kiélheti? Hú, ez király lenne.

rasztaszív 2017.04.27. 17:59:58

@6.Lenin: a kérdéseid határozzák meg a színvonalat.
"Ki az a mi?"
mégis,mit vártál erre...?:)szemetelni kezdesz,és csodálod,hogy elfajul?:)

pamut 2017.04.27. 18:08:24

hazaáruló orbánista férgek!!!

honnan lett hirtelen a fideszes Balog Ádámnak HÁROM EZER HÉTSZÁZ MILLIÓ FORINTJA???????????????

úgy hogy 3 éve a saját vagyonbevallása szerint még csak egy lakása meg egy használt kocsija volt, meg még pár millió adóssága is??

HONNAN LETT 3,7 MILLIÁRDJA, he, mocsok férgek???????????

Tápolt Ápolt 2017.04.27. 18:14:27

@6.Lenin: hát persze, hogy ráérsz, sz*rarcú, mert tükörbe nem szoktál nézni, viszont a bértrollkodásért felveszed a pénzt és egész nap nyomhatod magadból a váladékot. szerencsétlen propagandasz*r vagy, ha tízezer kommentet nyomsz be ide, akkor is. szánalmas vagy, a téged kitaláló narancsbandával együtt... szerinted ezt ki nem tudja?
balf*sz.

6.Lenin 2017.04.27. 18:27:29

@rasztaszív:

Miért nem tehetném fel ezt a kérdést?

Állítólag 6. éve csúszik le az ország a szakadék felé. Orbán diktátor. az ellenzék támogatottsága 1-2 párt kivételével majdnem OO.

Most látom, hogy át kell fogalmaznom a kérdést, mert 1 kijelentés közben megváltozott.

"az Európai Unió nevű mamut nem fogja megnevelni a mi kis zsebdiktátorunkat. Az Magyarország dolga."

Akkor az új kérdés:

Melyik Magyarország?

Netuddki. 2017.04.27. 18:33:46

A másik posztban már leírtam, hogy az EU ugyanazt a hibát követi el az orbán ellen, mint amit itt is az úgynevezett ellenzék elkövetett. Tolvaj bűnözőket nem hívunk meg vitatkozni!

Szép is lenne, ha egy bolti szarkát amikor éppen lopáson kapnak, leülne vele a biztiőr tárgyalni. Aztán, miután lukat beszélt a biztonsági őr hasába, szépen kisétálna, mintha mi se történt volna. Noooormááális?
Mindenkit a helyén kell kezelni, most az orbánnak szerencséje volt, mert lesüllyedtek a szintjére, aztán győzött a szélhámos rutinja...

rasztaszív 2017.04.27. 18:48:45

@6.Lenin: ki mondta,hogy nem teheted fel?:)kérdezhetsz ezer hülyeséget is,választ is követelhetsz toporzékolva...
de hülye kérdésre ne várj komoly választ.

Mikhail Ignacijev 2017.04.27. 18:49:03

@Tibi !:
Szerintem is hiba volt Szorosz papát meghívni, fogadni.

No meg az orosz hacker Mikhajil Ignátyef- et.

Mikhajil Ignacijev CEU- proktőr és anal- izátor s.k.

histar007 2017.04.27. 18:53:30

Tegnap délutánig tartott s lipsi csodavárás. Addig hihettégek, hogy ha már teljesen tehetségtelenek vagytok, akkor majd a nyugat megint segít. Alighanem igaz lehet, hogy egy érdektelen-jelentéktelen ország vagyunk, mert a nyugat megint nem segített. Se a török ellen, se a labanc ellen, se az szovjet ellen, se a migráns ellen.
A csoda második felvonása ma lett volna, amikor George bácsi dicsőséges bevonulás után egyenlént igazítja el hálózatát és tesz hitet a még nyitottabb társadalom mellett. Ehelyett a közműalagúton át közelítette meg a gazdasági bejáratot és Junky is csak a karbantartóknak kijáró tiszteletben részesítette.
Ma meg még a Záveczék sem tudták kihozni, hogy csökkent a Fidesz népszerűsége. Ha igaz amit írtok, miszerint válság van, sajtó meg véleményszabadság meg nincs. Akkor ez a történelem legnagyobb átverése, mert sikerült az ország felét megvezetni.
Vagy esetleg ti hazudtok és azért fut a legtöbb ellenzéki erő 1% körül.
Persze tudjuk, liberálisnak lenni annyi, hogy mindig igazatok van. Aki ezt vitatja az náci.

6.Lenin 2017.04.27. 19:05:57

@rasztaszív:

Miért hülye a kérdés?
Jövő tavasszal választások.
Az ellenzék szétesőfélben. Szaporodnak a messiások, ígérgetők.
Milyen változást szeretnénk?
Mi lenne a megoldás?
Jöhetne már valaki, vagy maradjanak ezek?
Vagy csak változtatásra kellene kényszeríteni a jelenlegieket? Mert maguktól nem fognak, az tuti. Miért is változnának, ha nincs aki kényszerítse őket.
Minden oldal azt képzeli, hogy ők egyedül képviselik Mo-ot. A másik oldalon vannak a hazaárulók.

Miért nem jogos a kérdés, hogy melyik Mo fogja kikényszeríteni a változást?
(vagy eddig ezeket nem értetted?)

Vagy csak nézel ki a fejedből?

ogli dzsí 2017.04.27. 19:13:41

Hát azt nem csodálom hogy a lippsik nem élvezték a 'leüvöltést', megint nem bukott meg unortodoxia.

rasztaszív 2017.04.27. 19:17:10

@6.Lenin: egy az ország,nincs másik.te azokat képviseled most,akik a megosztásból élnek.ha a fejed tetejére állsz,a kérdésed akkor is sugalmazó,és/vagy stupid.vagy csak magatokból indulsz ki,azt hiszed,mindenki rögtön az egész ország akar lenni,mint az orbánod.pedig et csak kórtünet.

6.Lenin 2017.04.27. 19:34:04

@rasztaszív:

"egy az ország,nincs másik" ebben 1etértünk, de a polgárai sokszínűek.
Tényleg nem érted miről szólnak a kérdéseim?

Hol van az, hogy "magatokból indulsz ki" ?
Nem én szeretnék megnevelni másokat.

Én csak kérdeztem, hogy kik lennének azok.

Kezd eluralkodni bennem egy érzés...

Szerintem nem meri kimondani senki-a bírálók közül-, hogy íme, mi lennénk azok.
Mert még a saját táboruk is valószínűleg jó néhány percig meg sem tudna nyikkanni a röhögéstől. Pont mi?

Nekem nincs Orbánom, de nem vitathatod el tőlem azt a jogot, hogy magam határozzam meg, kit tartok jónak, vagy rossznak.

Tegnap láttam a közvetítést az EP vitáról, és simán el tudom dönteni, hogy ott mit/kit láttam jónak/rossznak. Nem kell ahhoz imádnom/utálnom senkit.

De a jelek szerint te nem tudsz szabadulni ezektől a korlátoktól.

Miért nem mondod ki, hogy te a jobbikban látod az esélyt? Magad sem hiszel benne?
Vagy nem tudnád védeni ezt az álláspontodat?
Felőlem nyugodtan lehetsz bármelyik párt híve, ha meg is tudod védeni azt. Jogod van hozzá, nekem is.
Miért kell ehhez a másikat lehülyézni?
Mellesleg tényleg érdekelne a véleményed.

József Körmendy 2017.04.27. 19:35:32

"A pultoslány hallotta, hogy a van valami akcentus a franciámban és találgatni kezdte, honnan jövök. Végül elárultam neki, hogy Magyarországról. – Az hol is van? Oroszországban? – kérdezett vissza bociszemekkel.
Ennyit arról, hogy Magyarország milyen helyet tölt be az Európai Unióban. És mennyire fontos."

Az egyetlen következtetés amit ebből le lehet vonni az, hogy a liberális oktatás által tudatlanná nevelt pultoslány - tényleg tudatlan.

profiügyfélszolgálat 2017.04.27. 19:37:04

"Végül elárultam neki, hogy Magyarországról. – Az hol is van? Oroszországban? – kérdezett vissza bociszemekkel. Ennyit arról, hogy Magyarország milyen helyet tölt be az Európai Unióban."

Ennyit arról, hogy milyen hülye egy átlagproli Nyugaton is. Brüsszelben arra nem tud válaszolni az utca embere, hogy merre van a vasúti pályaudvar, ha angolul érdeklődik az ember.

rasztaszív 2017.04.27. 19:44:25

@6.Lenin: ha van valami igazság abban,hogy tényleg érdekel a véleményem,akkor gondolkozz el azon,vajon tényleg jó lenne-e az országnak,ha orbánt csak egy másik ugyanilyen figura válthatná le,aki ugyanígy az ország egy részét tekintené a nemzetnek - de egy másik részét?

minden_no_a_puncijaval_gondolk 2017.04.27. 19:53:01

@histar007: Legalább beszélnéd annak az országnak a nyelvét, amihez tartozónak vallod magad, te, Magyarország szégyene!

6.Lenin 2017.04.27. 19:55:34

@rasztaszív:

Bocs, de ilyesmin már nem kell elgondolkodnom, mert ezeken már régen túl vagyok.
Ebben nincs semmi vita köztünk, de nem is erről írtam eddig.
De, hogy megnyugtassalak elismétlem:

A jelenlegi állapot senkinek sem jó. Az országnak főleg.

Nem jó az ilyen tehetetlen ellenzék, hiszen nincs elfogadható alternatíva lehetősége.
Nem jó a kormányon lévőknek, hiszen nincs normális visszaigazolás, hogy amit, és ahogy tesznek, az valóban jó, vagy rossz.
Ezt szerintem már valahol megvitattuk, gondoltam nem kell ismételnem (de lehet, hogy nem veled)

Az országnak pedig igen is jogos a kérdés, hogy ki akar itt változást? Te ezt félreértelmezted és szopásra buzdítottál. Te vitted félre.

Miért is lenne baj, ha megismernénk olyan más véleményt is, amit a képviselője meg is tud védeni?

rasztaszív 2017.04.27. 20:19:00

@6.Lenin: ha tényleg elfogadnád,akkor nem azt várnád az ellenzéktől,hogy az orbáni modellben gondolkodjanak,és neki állítsanak alternatívát.a valódi alternatíva a demokrácia,ahol a sok kis párt,és a szavazóik érdeke is érvényesülhet,elsősorban ha együtt ők vannak többen,másrészt a napi politizálásban kialkudható méltányossági alapon.

6.Lenin 2017.04.27. 20:46:19

@rasztaszív:

Nem pártmodellben gondolkodom, hanem mi lehet jó egy országnak.
A sok kis párt biztosan nem az.
A jelenlegi ellenzéki pártok képtelenek megegyezni, pedig 1etlen lehetőségük az összefogás lenne.
Mellesleg az oldalakra osztást, pláne ideológiák mentén már túlhaladottnak ítélem.
Nem vicces egy baloldali kapitalista párt?

Működő rendszerek kellenek lehetőleg a legszélesebb réteg érdekeit képviselve, de ez nem feltétlen sok-sok kis pártot jelent, nálam. Egy nagy erős szövetséget, amiben sok-sok érdek érvényesülhet. Ebbe az irányba szeretne elmenni a Jobbik is, és nem véletlen, de már későn kapcsolt, szerintem.
Mellesleg olyan nincs, hogy mindenkinek az érdekei érvényesüljenek, hiszen nem lehet teljesen azonos érdeke a tőkésnek, és a munkásnak sem. Lehet keresni mindenki számára elfogadható kompromisszumot.

A demokrácia lehet az is, hogy a kisebbségben maradók elfogadják (nem beletörődnek)a többségi akaratot. Miért is lenne joga a kisebbségnek a többséget irányítani? A közös nevezőt azért illik keresni mindkét oldalnak.
Ez a nehéz benne.

Az "együtt ők vannak többen" nem jelent egységes akaratot, irányt. Ez tévedés, és alkalmas a megtévesztésre. Főleg arra.
Az együtt ők vannak többen rengeteg érdeket, benne teljesen ellentétes érdekeket is jelent. Ez a gyakorlatban világosan látszik is.

Én sok mindent el tudnék fogadni, ami működik is a gyakorlatban.
Egyetlen feltétele ennek, ha a kérdésekre, megvannak a védhető válaszok is.
Én nyitott (is) vagyok.

Jazo 2017.04.27. 20:58:21

Mivel az ellenzéki pártok minden erejükkel egymással hadakoznak, ahelyett hogy összefognának a közös ellenségük ellen, így jelenleg esélytelennek tűnik a váltás, sőt jöhet egy újabb kétharmad is. Az más kiderült, hogy az ellenzéki politikusok sem okosabbak mint egy ötödikes, mert nem tudnak elvégezni néhány egyszerű számtani számítást. Azt ami megmutatná, hogy mi fog történni a választás napján ha továbbra sem fognak össze CSAK 1 NAP erejéig, CSAK a választások napján. Tök jó, hogy van egy új ellenzéki párt, a Momentum...csak sajnos a megszületésének Orbán Viktor örült a legjobban, mert még eggyel több ellenzéki párt van, aki senki mással nem akar összefogni.

rasztaszív 2017.04.27. 21:03:52

@6.Lenin: "A sok kis párt biztosan nem az."
az országnak (demokráciában...) az a jó,ha megnyilvánulhat a népakarat,ha ehhez sok kis párt kell,akkor éppen az a jó.és ez nem kell akadálya legyen a stabil kormányzásnak,az már egyszerű szabályozási ügy,a megoldása csak akarat kérdése.ezzel szemben a kis pártok ezer módon való lehetetlenné tétele a demokrácia működésének súlyos korlátozása.

postumus mumus 2017.04.27. 21:10:50

@6.Lenin: Hát kisöcsém a gondolatmeneteddel csak egy gond van. Hogy orr bán és seggnyaló bandája, köztük te is, a kisebbség. A parlamenti többség nem jelenti azt, hogy az ország többsége a gecitekre szavazott. Úgyhogy ehhez tartsátok magatok, mert kisebbségben vagytok, nehogy előbb-utóbb a többség lámpavasra lógassa a szánalmas kis tolvaj bandátokat és a csuti tolvaj geciteket. Már csak idő kérdése, hogy ez bekövetkezzen.

jolka40 2017.04.27. 21:15:45

@Jazo: Lehet, hogy naiv vagyok, de hiszek benne, hogy győz a józan ész. Van még egy év a választásig, addig sokminden történhet. Most a legnagyobb párt még mindig a "Nem tudja, nem válaszol".

postumus mumus 2017.04.27. 21:15:46

@6.Lenin: Legfőképpen ez okozza a legnagyobb ellentmondást jelenleg. Hogy egy max. kétmillió birka és kapzsi haszonleső támogatásával megszavazott tolvajbanda irányítja, és dölyfösen a többség akaratát figyelmen kívül hagyva, korlátlan hatalommal pöffeszkedik a másik 6 millió választópolgáron(de ha a szavazókat vesszük akkor meg a 4 millión) No ez, ami kiveri a biztosítékot, úgyhogy ne csodálkozzatok ha egyszer a falhoz lesz állítva a führeretek, mint annak idején csaucseszku!!!!

Bogyó 2 2017.04.27. 21:17:46

@6.Lenin: "Nem pártmodellben gondolkodom, hanem mi lehet jó egy országnak.
A sok kis párt biztosan nem az.
A jelenlegi ellenzéki pártok képtelenek megegyezni, pedig 1etlen lehetőségük az összefogás lenne."

Igen, és akkor megint lenne egy párt. Én viszont úgy emlékszem az emberek 1989-ben a többpártrendszert választották. Vajon miért? Nyilván azért, mert máig az ilyen rendszerű országokban nívósabb az emberi élet, nem az egypártrendszerekben, ahol nincs hatalomváltás és egy ember ül az ország nyakán évtizedeken át.

"Nem vicces egy baloldali kapitalista párt?" Miért lenne az? A baloldaliság nem egyenló a kommunistasággal, mégha a jobboldaliak szeretik is ezt összemosni. Ez kb. olyan mintha azt kérdeznénk, hogy nem vicces egy jobboldali antifasiszta párt.

"A demokrácia lehet az is, hogy a kisebbségben maradók elfogadják (nem beletörődnek)a többségi akaratot. Miért is lenne joga a kisebbségnek a többséget irányítani?"

Pont erről beszélünk. nem a választópolgárokat nézzük, hanem a szavazókat. A Fidesz KDNP-re szavazott az emberek 43%-a 2014-ben, az 57%-uk meg másra. Ehhez képest a 43% pártja alkotmányozhatott, az 56% meg kapott néhány képviselő helyet, hogy pofázhasson. Akkor ez demokrácia? Kormányozni sok helyen kormányozhat 50%-nál kevesebb szavazóval egy kormány, mert a többpártrendszerben kell egy túlreprezentálás a kormányozhatóság miatt, ha az ellenzék szétforgácsolt. De a kormányozhatóság még nem a teljes hatalom. Bizonyos döntésekhez más is kell a kormányon kívül. Az alkotmányozáshoz, a 2/3-os vagy sarkallatos törvényekhez. De ha már a teljhatalomhoz se kell a választók többsége és a többség, a szavazók többsége ellenében lehet alkotmányozni, az már durva. 2014-től ilyen rendszer van Magyarországon, és szerinted ez demokratikus, igazságos?

pamut 2017.04.27. 21:18:47

nagyon kussoltok hazaáruló orbánista férgek...

sunnyogtok mint szar a fűben.

nem baj, kérdem ismét:

honnan lett hirtelen a fideszes Balog Ádámnak HÁROM EZER HÉTSZÁZ MILLIÓ FORINTJA????????????

HONNAN, HE?

úgy hogy 3 éve a saját vagyonbevallása szerint még csak egy lakása meg egy használt kocsija volt, meg még pár millió adóssága is??

HONNAN LETT 3,7 MILLIÁRDJA, ti mocsok tolvaj rabló kleptomán férgek??????

6.Lenin 2017.04.27. 21:20:10

@rasztaszív:

Sok kis pártokból álló koalíciók sehol nem kormányoztak eddig stabilan. Minde1.
Ebben nem értünk 1et, de ez nem baj.

"a kis pártok ezer módon való lehetetlenné tétele a demokrácia működésének súlyos korlátozása. "

Ezt miben látod?
Nincs mögöttük elég választó? Törvényben kéne biztosítani?
Az államnak kéne támogatni anyagilag őket? Másnap 10 000 kis párt alakulna.

Ma Mo-on nincs semmi korlátozva. Ez önámítás, a tehetetlenség elkendőzése. Lásd Momentum, hirtelen megugrás, aztán visszaesés, mert kiderült 20-1=19. minden korlátozás nélkül.
a Jobbik sem azért nem tud néppárttá válni, mert korlátozzák őket, bár igyekeznek erre fogni.
1xűen nincs már arra annyi vevő, azt már a Fidesz lenyúlta. Most az irányváltásról ne is beszéljünk.

1 széleskörű választási szövetségnek, hiteles vezetővel, iránnyal, talán lenne esélye leváltani a kormányt.
Mi az akadálya? Nem a külső korlátozás az tuti. Ez a magyarázat önbecsapás.

Tom66 2017.04.27. 21:23:05

Az EU-s idióták mintapéldánya az elmebeteg Guy Verhofstadt, a pali mindenkori viselkedése rámutat az unió katasztrófális erkölcsi állapotára.

Larry Silverstein 2017.04.27. 21:28:09

@Tom66: hát kb. olyan színvonalú ripacskodást nyomott a pali mint Gyurcsány azzal a különbséggel hogy feri legalább nem baszott be munkaidőben.

6.Lenin 2017.04.27. 21:30:02

@Bogyó 2:

Egy működő rendszer miért jelentene egypártrendszert?

A szociális kizsákmányoló nekem vicces. Ellentétes az érdek. az ideológia az csak máz, hogy eltakarjunk valamilyen érdeket.

A választóknak joguk van dönteni. Aki nem választ fogja be.

A választásokon részvevők által leadott érvényes szavazatok többségét elnyerőknek van joguk az akaratukat érvényesíteni.
Ez van. Ki kellene találni ennél jobbat. Csak ennyi lenne a megoldás.

Törvényben kijelölni a nyertest, az nem lenne a legjobb megoldás. Ha már van valamire jog, akkor élni kell vele.

postumus mumus 2017.04.27. 21:30:36

@pamut: Hát ugyanúgy ahogy lőrinc barátnak meg 100 milliárdja. Orr bán megszavaztatta az ország vagyonának átcsatornázását a parlamentjében a számlájukra. Egy kutya ez mind. A birkáik meg támogatják őket, mint amilyen ez a lenin gyerek, mert ők egy darab rezsiezresért megengedik nekik, hogy az ország vagyonát elsikkasszák. Ja és nem hirtelen lett neki több milliárdja, csak mióta ezt a féreg fideszbanda pöffeszkedik a parlamentben azóta lopta jól meg magát, mint a többi haverja. Az összeset el kell kergetni ugyanúgy ahogy a gyurcsányékat.

6.Lenin 2017.04.27. 21:34:48

@postumus mumus:

" Az összeset el kell kergetni ugyanúgy ahogy a gyurcsányékat. "

És? Mi/ki tart vissza?

postumus mumus 2017.04.27. 21:34:54

@Tom66: Hát ugye vannak akik viselkedni nem tudnak(Verhofstadt), és vannak akik meg sunyin, a törvényességet kihasználva, illedelmesen viselkedve, öltöny nyakkendőben lopják el az állam vagyonát(Orbán és rühes bandája). Döntse el mindenki, melyik az erkölcsösebb. Én a viselkedni nem tudóra szavazok.

6.Lenin 2017.04.27. 21:38:22

@postumus mumus:

Ennek örülök.
Remélem holnap pamuttal ezt az ügyet lerendezitek és a hétvégén már hepi lehetek.
Kösz előre is.

postumus mumus 2017.04.27. 21:38:43

@6.Lenin: De látom csak a nem lényegi részt fogtad fel a butus agyadba, holott a lényeg többi mondatban van. Az elkergetés csak erős felindultság, a lényeg a többi részen van. Úgyhogy ne rinyálj, az elkergetés majd később lesz. Ami késik nem múlik.

rasztaszív 2017.04.27. 21:41:14

@6.Lenin: abban látom, ha a népakarat leképzéséhez sok kis párt kellene,de úgy nem kerülhetnek hatalomra,hiába vannak többen.márpedig itt és most a sok kis párt képezi le a népakaratot,ami ha külön indul,biztosan veszít.lehet,hogy lesz széleskörű összefogás,de tisztességes,igazságos,és a népakarat leképzésére legalkalmasabb,tehát demokratikus az lenne,ha ezt nyugodtan megtehetnék a választás után is.

6.Lenin 2017.04.27. 21:43:46

@postumus mumus:

Vicces vagy. Hát persze, megvárod míg a Patás végelgyengülésben elhunyik, aztán te lesz a nyertes. Én mitől rinyálnék?
És utána?

postumus mumus 2017.04.27. 21:47:08

@6.Lenin: Ne siess annyira. Holnap még ez a kérdés nem fog rendeződni. Mert ugye addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik, mondja a nagyon jó kis közmondás. Orbán is addig feszíti a húrt, ameddig el nem szakad.(még egy jó közmondás) És a többség előbb-utóbb szakítani fogja azt a húrt, és minél később fogjátok fel, hogy valami nagyon nincs rendben, annál fájdalmasabb lesz. Igenis figyelembe kell venni a többség véleményét, akármennyire is szét van szabdalva az a többség, akkor is jóval több, mint az uralkodó kisebbség. A szavazatok számát tekintve legalábbis mindenképp. Ennek a többségnek a véleményét pedig nem lehet egy tollvonással figyelmen kívül hagyni, törekedni kellene a megegyezésre, mert csúnya vége lesz. Én szóltam.

Larry Silverstein 2017.04.27. 21:49:29

2 módon lehet kormányváltást csinálni

1. Soros megvásárolja Símacskát, a Jobbikot meg a balikot aztán megpróbálkoznak ezzel, de az ilyesmit nem 1 évvel a vásárlás előtt kell elkezdeni

2. Soros Orbánékat vásárolja meg, de akkor ők maradnak kormányon, szóval akkor mégis csak 1 mód marad

Ha nincs külső segíccség, Orbán fog nyerni nem is kicsit

postumus mumus 2017.04.27. 21:52:08

@6.Lenin: Folyamatosan rinyáltok, azért hoztok antidemokratikus intézkedéseket(vagy inkább a nagy honvédő führeretek, akit olyan nagyra tartotok, de még egy egyszerű vitára sem mer kiállni). Pedig nem kellene fosni senkitől, csak pár engedményt tenni. A nagy királyok és császárok is ettől nagyok, hogy meg tudnak egyezni az ellenfeleikkel. Orr hazudozó bán királyod mikor volt erre képes?

Larry Silverstein 2017.04.27. 21:52:31

@postumus mumus: 'Orbán is addig feszíti a húrt, ameddig el nem szakad.(még egy jó közmondás) És a többség előbb-utóbb szakítani fogja azt a húrt, és minél később fogjátok fel, hogy valami nagyon nincs rendben, annál fájdalmasabb lesz'

Ezt azért már mantrázzátok elég régen, azt ugyanott vagytok mint 2010ben.

Szerintem alkotmányt kéne módosítani, hogy akit 3x megválasztanak, az haláláig Magyarország királya azt jónapot. De tényleg hiányzik itt valakinek a demokrácia?

Larry Silverstein 2017.04.27. 21:54:24

@postumus mumus: Ki az a hülye aki libsikkel egyezkedik amikor 2/3a van? Álmodj cigánylány, aki orbánra szavazott arra szavazott hogy tapossa meg a lipsik fejét csizmában, nem arra hogy tárgyalgasson velük.

6.Lenin 2017.04.27. 21:56:11

@rasztaszív:

"népakarat leképzésére legalkalmasabb,tehát demokratikus az lenne,ha ezt nyugodtan megtehetnék a választás után is. "

Elméletileg ezzel semmi gond. Kár, hogy a gyakorlatban nem szokott összejönni, mert a koncon összevesznek. Egy idő után már illik a meséken túllépni.
Értelek én, el is tudnám fogadni, de emberek csinálják a politikát, millió érdektől vezérelve és ezért ez nem fog összejönni talán soha.
Törekedni lehet rá, talán kell is, de.... erről szól az emberiség történelme már néhány ezer éve és még néhány talán hátra van.
A valóságból és a lehetségesből kell kiindulni.
szerintem.

6.Lenin 2017.04.27. 22:00:52

@postumus mumus:

Addig fox várni a Patás elhunyására, hogy közben majd összekevered vénségedre pamutot a mamuttal oszt kinyiffantod szegényt, pedig mennyit küzdött a hazáért a szerencsétlen hazafi.

rasztaszív 2017.04.27. 22:09:48

@6.Lenin: a tisztességesség,igazságosság nem mese.és talán nem is csak a koncon akar veszekedni,aki ilyesmit szeretne.szerintem inkább az szeretne nagyon elülni a saját kis koncán,aki nagyon nem akar semmi ilyesmit.az én szememben ez valahogy logikusabbnak tűnik.

6.Lenin 2017.04.27. 22:10:25

Nos, jó volt veletek. Ma már majdnem tanultam is valamit.
Ipi-apacs, megyek hunyni.

mumus, kár, hogy lusta vagy megdönteni a rencert és most még nem lehetek hepi, de bízom benned (is).

jó éjt!
Mindenkinek.

Putyin és Orbán a Cá-rock!
(kár, hogy én a blues-t szeretem, főleg kigombolva)
Pá!

Nico 1 2017.04.27. 22:11:59

Orbán Viktor igazi férfiként viselkedett a liberális buzeránsokkal szemben. Erről nincs mit mondani, az EU a lábunk nyomához nem ér fel basszák meg..... A faszért vagyunk még ennek a kócerájnak a tagjai. Hallgatni kéne a Farage-ra, és kilépni a gecibe, amíg még lehet.

6.Lenin 2017.04.27. 22:14:59

@rasztaszív:

"a tisztességesség,igazságosság nem mese.és talán nem is csak a koncon akar veszekedni,aki ilyesmit szeretne"

Lehet, de a gyakorlatban- sajnos eddig- mindig ide fajulnak az érdekellentétek.
Majd megpróbálok arról álmodni, hogy 1x összejön és mosolyogni fogok álmomban.

Ekrü 2017.04.27. 22:15:15

@Bogyó 2: Ha jól emlékszem 2006-ban meg a jobboldali pártok (Fidesz,MDF) kaptak összesen 45,71%+5,24% = 50,95%-ot szemben a balodal (MSZP,SZDSZ) 41,90%+7,14%=49,04%-val.Mégsem emlékszem ,hogy a baloldal nagyon tiltakozott volna ,hogy nem akarnak kormányt alakítani ,hisz ők kapták a kevesebb szavazatot.Akkor még pontosan tudták amit ma előszeretettel igyekeznek elhallgatni ,hogy nem elég a listás szavazatokat megynyerni,bizony nyerni kell az egyéni körzetekben is ami a képviselőhelyek kb felét adja,továbbá nem árt ha az ember/politikus összefog a saját oldalával.Mert hiába van 20 kis párt ha nem tudnak megegyezni már a legalapvetőbb kérdésekben sem.Az egyéni helyek pedig az adott helyen dőlnek el,talán hiteles képviselőjelölteket kellene indítani.

rasztaszív 2017.04.27. 22:26:28

@6.Lenin: a gyakorlatban a fideszé a konc,és szerinted nem kell tisztességes,igazságos rendszer,hiszen másnak is csak a konc kell.szerintem meg adjuk meg az esélyét,hátha nem.sőt.egy tisztességes,igazságos rendszerben akár még hozzáértők is pozícióba kerülhetnek.

6.Lenin 2017.04.27. 22:30:33

@rasztaszív:

Az esély adott, de éljen már valaki vele a p....ba!
Dumával nem lehet várakat ledönteni.

L

rasztaszív 2017.04.27. 22:45:46

@6.Lenin: ha lesz egy tisztességes,és igazságos választási rendszer,erre akkor lesz adott az esély.addig pedig csak az indulatok fognak gyűlni.

Zionnépe 2017.04.27. 23:07:11

@Nico 1: Arra gondolsz, hogy pislogott csak, mint a hal a szatyorban, vagyhogy csak folyamatosan azt motyogta maga elé, mint a megszeppent kisiskolás, hogy "de a Soros... de a Soros..." ?!

Farage meg majd akkor fog igazán pislogni, mikor Theresa mamát hazaküldik 3 hónap múlva, és térden csúszva fognak könyörögni az angolok a kilépési doksik megsemmisítéséért!

FCUK 2017.04.27. 23:23:35

@postumus mumus: mai felmérés szerint 47% Fidesz-kormányt akar, 19 jobbikost, meg kb 30 balost. kérdezem én, hol a többség? na ezért kormányoz a fidesz.

legális 2017.04.27. 23:39:10

@postumus mumus: azt mondod "Hogy egy max. kétmillió birka és kapzsi haszonleső támogatásával megszavazott tolvajbanda irányítja, és dölyfösen a többség akaratát figyelmen kívül hagyva, korlátlan hatalommal pöffeszkedik a másik 6 millió választópolgáron(de ha a szavazókat vesszük akkor meg a 4 millión)"
1. miből gondolod, hogy birka? - butább mint te?
2. Miből gondolod, hogy haszonleső? - te nem az vagy?
3. feljelentetted már a tolvajbandát?
4. dölyfösen?, miért, mikor hogyan?
5. Többség akarat? Az mi? 40%-ról fogalmad sincs, nekem sincs, saját maguknak sincs. A maradékból 60% nem akar Orbánt, 95 % nem akar Gyurcsányt, 85% nem akar Vonat, 99 % nem akar momentumot. Akkor mit is akar a szerineted veled együtt gondolkodó többség?
6. Milyen korlátlan hatalomról beszélsz? Arról amit megszavaztunk neki, és meg fogunk jövőre is. Ti, okos, nem haszonleső, nem dölyfös többség szavazzatok másra és vége Orbán hatalmának. Akkor az korlátlan, amit a többség ripsz-ropsz leválthat?

Itt néhányan addig hergelitek magatokat, amíg elhiszitek, ti vagytok a többség. Ha egyszer igazatok lesz elég xar lesz nekünk, mert tisztességes hozzánkállást nem várhatunk tőletek, úgyhogy inkább maradjatok ellenzékben.

legális 2017.04.27. 23:44:18

@rasztaszív: értem én, mert mindig előhozzátok, hogy majd ha tisztességes választási rendszer lesz bukik Orbán.
Az milyen tisztességes választás, amelyiket 2 - 8 - 18 %-kal meg lehet nyerni?
Vagy attól tisztességes, hogy nem a Fidesz nyer?
Tényleg ne legyen itt Anglia, mert akkor képviselőtök is vagy 2 lenne, de mit várnál egy sikeres 20%-os DK-MSZP koalától, vagy egy 18% Együtt-jobbik pártszövetségtől?

alfacharlybravo 2017.04.27. 23:48:15

@6.Lenin: Vigyázat ezek nevelés alatt akasztást értenek, a szakállas Kun Béla reinkarnáció ezt már megígérte.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.27. 23:56:57

@alfacharlybravo: Ne az akasztáson ragadj le fosós, hanem azon hogy kétmillió szavazós kisebbség irányítja a többit, ez a lényeg. A többi csak duma, félrebeszélés. A többség nem orbánra szavazott és jó lenne ha ez a dölyfös csuti tolvajgeci is figyelembe venné, amikor kormányoz és amikor arról pofázik, hogy a többség mellette áll. Hát bizony nem áll mellette a többség ezt a szavazatok száma bizonyítja. És ha ezt nem veszi figyelembe, félrebeszél, akkor csúnyán megütheti a bokáját. Én előre szóltam.

2017.04.28. 00:01:32

@6.Lenin: épp a fidesz volt az, aki felkarolta a kis pártokat és állami pénzt adott nekik.
A leváltásról meg annyit, hogy amire hivatkoztok, az történelmileg nem állja meg a helyét. Egy vezető leváltásához nem kell pártba tömörülő ellenzék. Mondjuk Lenin elvtárs mesélhetne erről...
De áruld el nekem, melyik párt volt 1848-ban?
Avagy 1956 melyik ellenzéki párt szervezésében kezdődött?
De Lech Walesa-tól Csauseszkuig vannak érdekes példák.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.28. 00:02:47

@legális: Foshattok is rendesen ennyi lopás után. Egyszer pedig majd a valódi többség átveszi a hatalmat és akkor nem szeretnék a csuti tolvaj helyében lenni. Persze ő majd akkor szál fog védekezni, hogya lopásait a parlamentje szavazta meg, de ehhez biztos lesz nekik is egy két szavuk a tárgyaláson.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.28. 00:09:41

@FCUK: Ne a felméréseket számolgasd, hanem egyszerűen csak add össze a leadott szavazatokat. Márpedig a legutóbb szavazáson sokkal többen szavaztak orbán ellen mint mellette. Akkor hol van a többsége? Sehol. Az más kérdés, hogy orrbnisztánban lehet kisebbséggel korlátlan hatalmat szerezni, mert a jogász urak kellően megkutyulták a törvényt. Ha csak százezer szavazójuk lenne, azt is elintéznék, hogy korlátlan hatalmat szerezzenek.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.28. 00:13:59

@Ek@Nico 1: Akkor percek alatt összeomlana ez az orbanisztáni tákolmány.

legális 2017.04.28. 00:15:34

@bluebear: A valódi többség ti vagytok.
A jó utat ti ismeritek.
Tiétek az igazi demokrácia.
Nekünk mi marad?
Amúgy milyen az a jó út amit ismertek?
Milyen az a demokrácia, amiben nem kell szavazni a népnek, hanem ti kijelölitek magatokat?
A 6-8 kisebbségi/ellenzéki csoportosulás nem többség. Aranyom, abban nem tudtok megállapodni, hogy milyen formában, kinek a zászlója alatt masírozzatok. Hogy fogtok így mondjuk közös programot írni, megvalósítani? Csak nem a 40% csendes legnagyobb pártra (tudod, apolitikusak, esetleg érdektelenek, szimplán buták, stb) akartok alapozni? Ha megveszitek őket később mit csináltok velük?

2017.04.28. 00:16:38

@legális: tömegek éltették Rákosit, Sztalint , Hitlert is. Igazuk volt?
Mert te nem tévedhetsz, megmondták a pártban?
Az a baj, hogy egy alternatív világ épül.
Nem bánnám Orbánt, csak ne hazudna bele a képünkbe. Tudom, nem ő találja ki.
De te elhiszed.
Egyszer majd a perifériára szorul, és pont úgy rádöbbensz, milyen hülye voltál, mint az egyszeri angol, akivel Farage elhitette, hogy birodalomban él.

Tényleg, miért nem csatlakozik Orbán a brexit clubba?
Miért jelenti ki, hogy az EUban a helyünk?
Vagy neked hazudik, vagy nekik.
De hazudik. Ezétr te tiszteled.
Egyébként miért kellene leváltani?
Ha tisztességgel végezné a dolgát, semmi gondja nem lenne.
Magyar gazdaság:
amíg az EU dönti a pénzt,
amíg a külföldön dolgozók a gdp 4%-át utalják haza, amíg európai cégekkel kòt Orbán megállapodást, addig kussolj a gazdaságról.

legális 2017.04.28. 00:21:27

@bluebear: 60% nem akar Orbánt, 95 % nem akar Gyurcsányt, 85% nem akar Vonat, 99 % nem akar momentumot. Akkor mit is akar a szerinted a veled együtt gondolkodó többség?
100 ezer szavazattal nyerni? Nektek akkor még 40 ezer sem lesz.
A kétmilliót is egyszerően meg lehet verni, többen kell VALAKIRE szavazni. Egyezzetek meg, szabad. Mondjuk, ha nincs kivel, úgy nehéz dolgotok lesz.

legális 2017.04.28. 00:31:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: ha a tömegeknek nincs igazuk az még nem jelenti, hogy a kicsiknek van.
Illetve jelenthetné, ha a kicsiknek egyformán igazuk lenne, ami nem egyezik a tömeg igazságával. De ez nem áll fenn. Mert az nem igazság, hogy nem mondunk semmit, csak azt, hogy a legnagyobbnak nincs igaza. És azért nem mondunk semmit, mert akkor kiderülne, hogy a többi kicsi sem ért egyet vele.
A brexit klubba milyen érdek mentén kellene csatlakozni? Megszavaznák itthon?
A gazdaság eredményei meg jól látszanak. Az, hogy más filozófia mentén működik, mint szerinted lehetséges, előfordulhat. De van eredménye, nem állítom, hogy nem lehetne jobb, de évek óta működik. Minden paraméter javul, nem sokat, de nem 9% a hiány, nem 15% az alapkamat, nem 10% a munkanélküliség, stb. Nincsenek kiugrások, de egyszerre megy minden pluszba. Fogadd el.

FCUK 2017.04.28. 00:52:42

@bluebear: mondj már egy olyan választást, ahol végül a kormány a szavazok több mint felét képviselte az elmúlt 27 évben!

rasztaszív 2017.04.28. 01:05:19

@legális:"Az milyen tisztességes választás, amelyiket 2 - 8 - 18 %-kal meg lehet nyerni?" félrebeszélsz.senki nem mondta,hogy kevesebb szavazattal lehessen nyerni.de ha a kis pártoknak együtt van elég szavazata,igenis nyerhessenek úgy is,hogy külön-külön indulnak.olyan a tisztességes választás.ahol ugyanannyi választó ugyanannyit ér.

VT Man 2017.04.28. 01:08:22

"A többség nem orbánra szavazott"

Hát akkor kire?

VT Man 2017.04.28. 01:10:53

@bluebear:
"Ha csak százezer szavazójuk lenne, azt is elintéznék, hogy korlátlan hatalmat szerezzenek."

Hogyan intéznék el?

dunántúli gyerek 2017.04.28. 01:18:41

Így 5 évvel és 1 választással a legutóbbi választási tv-módosítás után már nem kicsit szánalmas a választási rendszeren vagy azon sírni, hogy hány %-ból hány % lett.

Érdekes módon ezek a sirámok KIZÁRÓLAG balról jönnek, sosem a Jobbiktól.

A másik igen szánalmas siralom a sajtó. A sajtóelnyomás miatt szintén KIZÁRÓLAG balról sírnak, miközben a Jobbiknak a sajtója a baloldalénak a tizede.

Szóval az ok amiért nem lesz balos kormány az az, hogy sem kormányozni, sem kampányolni nem tudnak, mert ócska balfaszok, vagy legalábbis balfaszabbak mint az aktuális rezsim.

Normális esetben 8 év kormányzás után már mindenki leamortizálódik, még akkor is ha viszonylag jól végzi a dolgát, azaz óriási előnyből indul aki ellenzékben van. Mo-n más a helyzet, és nem a kormány zsenialitása miatt.

Itt még az sem elképzelhetetlen, hogy nagyobb arányban nyer a fidesz jövőre, mint 2014ben, ennyire elég az 'ellenzék'.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 02:12:16

@VT Man: ""A többség nem orbánra szavazott"
Hát akkor kire? "

Mindenki másra.

A geci oroszbérencre 45% szavazott, de ebben már benn vannak a romániai magyarok, és nincsenek benne a külföldön dolgozó magyarországi magyarok.

BiG74 Bodri 2017.04.28. 02:52:24

Én ezt nem értem! Mit várunk az Eu-tól? Hogy mondja ki, az orkbán kurmány rossz, és azonnal lemondatja, majd választásokat ír ki a fityisz kizárásával? Ez az orosz módi, nem a civilizált demokratikus európai. Az ország ennek a klubbnak a tagja. Az ország demokratikusan választott kurmányát most a fityisz adja. Ha a klubban kényelmetlenné válunk az nem csak a fityisz érdeme, hanem az egész országé. Ha lesajnálnak minket, vagy kib..nak, mint macskát szarni, nem csak a fityisszel teszik, hanem az egész országgal.
Most kell rájönni, hogy az Eu nem fog fellépni a fityisszel szemben? Ha eljön a pont akkor is az országgal szemben fog lépni, nem a kormány ellenébe. A legvégső esetben is megélhetünk minden szankciót, kizárást végig a fidesszel a nyakunkon. De ez így korrekt. Az ország megkapta az önrendelkezés jogát, a döntésekért mindenki felel aki választóképes magyar állampolgár, nem az eu bürokrata.

BiG74 Bodri 2017.04.28. 02:55:13

@dunántúli gyerek:
Ritkán értek egyet veled, de ez most az a ritka alkalmak egyike.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 03:02:53

@BiG74 Bodri: "Mit várunk az Eu-tól?"

Én azt várnám, hogy hagyják abba az orbán finanszírozását. Ha nem zavarja őket, hogy a GDP 30-40%-t kitevő pénzt ellopja, akkor inkább ne adjanak. Kilóra megvette a geci oroszbérenc az országot, minden az ővé, pl. a sajtó 95%-a, sajtószabadság terén Mongólia és Niger közé zuhantunk...

BiG74 Bodri 2017.04.28. 03:08:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
És milyen jogcímen vonja meg az országtól a támogatást?

alfacharlybravo 2017.04.28. 04:44:21

@legális: Ja, nálunk nem működik ez a rohadék demokrácia, tudod a 10 emberből a 9 hülye leszavazza az egy értelmeset. Azon kesergett Bolgár Gyuri Bá, hogy miért nem működik a liberális propaganda. Összeszámolta, hogy egy egy akcióval forintban mennyi kárt okoztak és hogy még ez sem elegendő Orbán iránti bizalom lezúzására. Kellenek a CEU -n képzett marketing szakemberek akik tenyésztik züllesztik a 9 hülyét.

Zionnépe 2017.04.28. 06:52:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Sajnos az EU túl liberális. Az ő álláspontjuk "mindenki úgy hülye, ahogy jólesik neki". Éppen ezért, ha mi egy ilyen suttyó, hazug, tolvaj miniszterelnököt és kormányt akarunk, akkor áldásuk rá.

Ha nem akarnánk - legalábbis a többség nem - akkor már rég kiköveteltük volna a lemondásukat és választottunk volna "jobbat".

Ameddig választoópolgárok legalább 70%-át nem lehet rávenni arra, hogy legalább az anonim népszavazásra menjen el - a nyakunkon fog maradni az egész kompánia.

Most Zuglóban és Érden 17% illetve 25% volt szavazni!!!

Van ennek értelme? Eleve baromság, hogy nincs legalább 2/3-os résztvételi jelenléti küszöb a választások érvényességéhez (nehogy utólag rinyáljon a "többség, aki ott sem volt"), de hogy ekkora százalékokkal is érvényes... vicc.

Abban egyetértek viszont Orbánnal, hogy ez a fajta mindent megengedő és elnéző liberalizmus írtózatos nagy baromság az EU részéről! Kellenek szabályok és azokhoz valódi, és gyorsan kiróható büntetések.
Ebben a formában ahogy jelenleg működik tényleg kár bármilyen vezető testület az EU-hoz, elég lenne pár titkárnő meg pénztáros...

Én pl az EU helyében kijelenteném, hogy vannak alapérétékek xyz, aki bármelyiket megszegi, felrúgja az a társulási szerződését rúgja fel és minden joga, kötelezettsége felfüggesztődik ameddig a korábbi állapotot vissza nem állítja. Illetve ahogy a btk-ban is, pár hónap felfüggesztés mindenképp érte.

És igen, szívjanak csak kollektíven az olyan hülyék, mint mi (így is szívunk... már oly mindegy lenne)!

De jelenleg ennek elkerülésére csak ejnyebejnye meg fejcsóválás, és némi hiszti van esetleg, az is jócskán hetek-hónapok múlva, illetve némi pénzbünti amit nem a kormány tagjaitól vonnak le, hanem az adófizetőktől!

gmihaly621 2017.04.28. 07:22:29

Az a terroristafészek-benelux-országi fa)...)fej elmeheta...oda!

Ekrü 2017.04.28. 08:01:29

@rasztaszív: de ha a kis pártoknak együtt van elég szavazata,igenis nyerhessenek úgy is,hogy külön-külön indulnak
Már bocs ,de nyerhetnek,csak koalíciót kell kötni.Meg persze ne árt még egyéniben megnyerni a képviselőhelyek több mint a felét.Érdekes ,hogy milyen szivesen felejtkeztek el az egyéni képviselőhelyekről,pedig nem kéne mást tenni csak hiteles embereket indítani helyben.Arról nem is beszélve ,hogy 2010-ig semmi bajotok nem volt azzal,hogy egyéniben is lehet szavazni.Ha meg jól emlékszem a ti logikátok szerint 2002-ben az MSZP 46,11%-al alakított kormányt,2006-ban pedig 41,90%-al.Érdekes akkor nem jajgattatok ,hogy az igazságtalan.

6.Lenin 2017.04.28. 09:11:35

@rasztaszív:

Gondolom szerinted az lenne a tisztességes választási rendszer, ahol mondjuk van 1 40%-os párt, és 60 drb 1%-os, és nekik adnák a kormányalakítás jogát, amin aztán 10 évig elvitatkoznának, hogy ki legyen a ME, és marakodnának a pozíciókon.

A mostani is tisztességes, de mindenkinek el kéne fogadnia, azt is hogy jelenleg alulmaradt, mert nem volt képes meggyőzni a választani akarók többségét.
A nem szavazókra úgy hivatkozni, mint aktívakra 1 jó nagy baromság. Nem tudja senki, hogy miért nem éltek a jogaikkal, ezért nem is lehet figyelembe venni.

Aki nem él a szavazati jogával, az másokra bízza a döntést és nincs joga utána pofázni, hogy neki nem tetszik az eredmény.

Mikhail Ignacijev 2017.04.28. 10:03:05

Liberálisokat Irakba!
Liberálisokat Afganisztánba!
Liberálisokat Líbiába!
Liberálisokat Szíriába!

És akkor végre imádottjaik között élhetnének- nem kéne becsempészni, beutaztatni kedvenc iszlámistáikat a többség boldogítására.

Mikhajil Ignatyev CEU- proktőr és anal- izátor s.k. (orosz hacker)

Jakab.gipsz 2017.04.28. 10:18:23

Orbán a neomarxista söpredékkel fel mosta a padlót és most őrjöngenek, (mi lesz akkor ha nekik is dolgozniuk kell), süketelés helyett.
A 68- as párizsi diáklázadás hangadói, lusták voltak tanulni, és imé ezek a bunkók hatalmat kaptak, Cohn-Bendit, + Schulz, (nyolc osztállyal, a kancellár jelölt).

Soros pedig egy szocio és pszichopata beteges hazudozó, manipulátor, nem véletlenül, tilos "zsidózni", tilos ezt az elmebeteget, (mások szenvedéseire érzéketlen), lapos tetűt nevén nevezni. Ne feledjük önmagáról állította azt, hogy nincsenek erkölcsi gátlásai.

A "madarat tolláról, embert barátjáról, ismerhető fel", ezzel az emberrel, Sorossal még virágot szedni sem szabad elindulni.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.04.28. 10:30:27

@József Körmendy:
@profiügyfélszolgálat:
Vissza kellett volna kérdezni, hogy tessen már megmondani, ez most itt milyen ország, Belgium még, vagy már Marokkó? :)))

Punxsutawney Mormota 2017.04.28. 11:11:40

@6.Lenin: Mi van, droid? Harci üzemmódba kapcsolt a gazdid? Persze, hogy ráérsz, ez a munkád :D :D

Punxsutawney Mormota 2017.04.28. 11:13:45

@profiügyfélszolgálat: Valószínűleg azért, mert nem beszélsz angolul. Vagy még a büdös életben nem jártál Brüsszelben. Vagy nem tudod megmondani, hogy a Central-t keresed, vagy a Midit.
Vagy csak azért írod ezt le, mert ezt tolta az orrod elé a gazdid, pincsi.

Punxsutawney Mormota 2017.04.28. 11:15:02

@Ravasz Figyelmeztetés: Jól elbeszélgetsz magatokkal :D Kicsit tudathasádod állopotot idéz elő a sokszoros felhasználónév váltogatás.

rasztaszív 2017.04.28. 15:25:40

@Ekrü: barátom,koalíciókat kötni a választások után szoktak.ha már kiderült,kinek mekkora a támogatottsága.előre erre kényszeríteni a kis pártokat tisztességtelen velük szemben,és a választóikkal szemben is,akik így nem választhatnak köztük.

rasztaszív 2017.04.28. 15:28:57

@6.Lenin: magától értetődő,hogy 60% akarata többet kell érjen,hiába jössz kifacsart példákkal.ahol nem így van,az a rendszer nem tisztességes.és ez nem is túl bonyolult...

6.Lenin 2017.04.28. 15:58:50

@rasztaszív:

De a 60x1% az 60xn számú érdeket is jelenthet, és soha nem lesz egységes, tehát igazságos.Sokkal több lehet köztük a vesztes, mint most.
Ezért tévedés az elképzelésed

rasztaszív 2017.04.28. 16:20:09

@6.Lenin: de nem is kell mindenben egységesnek lenniük.elég,ha van olyan,amiben egységesek.ezért téves az elképzelésed.

6.Lenin 2017.04.28. 16:44:14

@rasztaszív:

60x1%-os pártokban egység? Azon kívül, hogy szeretnének hatalomra kerülni nehezen képzelhető el más azonos nézet.
5-6 párt képtelen egységre jutni, 60x1% os, nos szerintem komolytalan ezt tovább ragozni.

Igazság, tisztesség politikai pártokban eleve kizárható, ugyanis a politika a különböző érdekek összehangolása lenne, ami eleve valamirő lemondást is jelent.

A lehetőségekhez képest a legnagyobb rétegek igényeinek/érdekeinek az összeboronálása is már óriási eredmény. Vesztesek mindig voltak/vannak/lesznek.

Azok az országok sikeresek, ahol ezt nagyjából sikerül akár rövid időre is megvalósítani.

a mai vt alkalmas, hogy a nyertes stabilan tudjon kormányozni.
Kell hozzá világos irány, tehetséges végrehajtók, és megfelelő számú aktív választó.

A saját sorsáért amúgy mindenki egyénileg felelős. A saját balfaszságot másokra hárítani sem tisztességes, igazságos.

dunántúli gyerek 2017.04.28. 16:57:38

@rasztaszív: Nem elég abban megegyezni, hogy legyen kormányváltás.

Legalábbis, szerintem 2014 ezt mutatja. Ha minden ellenzéki betömörülne 1 db. pártba, meg lehetne szorongatni, vagy le is lehetne váltani a Fideszt. Mégsem merik meglépni, mert tudják hogy nem hinnék el nekik, hogy tudnak együtt kormányozni. Meg aztán, az örök kérdés: ki lenne a főnök?

rasztaszív 2017.04.28. 17:01:43

@6.Lenin: akkor elmondom még egyszer:nem is kell mindenben egységesnek lenniük.az a dolguk,hogy egy színes sokaság véleményét leképezzék.ha nincs egység,majd nem kormányoznak együtt.így működik a demokrácia.ha pedig valamit ugyanúgy meg akarnak valósítani,azt együtt megtehetik.szerintem te ettől fosol.

6.Lenin 2017.04.28. 17:13:46

@rasztaszív:

Szerintem a te elképzelésed működésképtelen, hiszen inkább csak elméletben -ott is nehezen- képzelhető el, mégpedig azért, mert nem veszi figyelembe az emberi természetből adodó különbözőségeket/érdekeket/tulajdonságokat.
Nyilván jogod van ragaszkodnod a véleményedhez, ezt nem is vitatom, de azért megjegyzem, hogy szerintem belátható időn belül nem lesz ilyen működőképes vt sehol a világon.
Azt is természetesnek veszem, hogy a veszteseknek soha nem lesz jó az a rendszer, amiben csak veszíthetnek/veszítettek.

rasztaszív 2017.04.28. 17:27:16

@6.Lenin: ezt az elképzelést hívják liberális demokráciának.szerinted működésképtelen,szerintem meg van ilyen,még ha sehol nem is vegytiszta formájában.ahhoz a legközelebb szerintem a holland rendszer van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 17:32:07

@rasztaszív: "elmondom még egyszer"

Azt tudod, hogy először is feleslegesen mondtad, mert egy kibaszott csetrobottal beszélgetsz. Minden mondatodra van egy konzerv válasza, de a belső állapotát nem tudod befolyásolni, mindig ugyanazt mondja. (Gy.k.: nem meggyőzhető semmiről, minden hülyesége és hazugsága előre be van huzalozva.)

A Birka ugyanez pepitában.

dunántúli gyerek 2017.04.28. 17:37:18

@rasztaszív: 'ezt az elképzelést hívják liberális demokráciának.szerinted működésképtelen,szerintem meg van ilyen,még ha sehol nem is vegytiszta formájában.'

2010 előtt nem is volt liberális demokráciára igény

ebből gondolom, hogy akkor ezek szerint liberális demokrácia volt

arra mindenki emlékszik hogy az müködésképtelen volt

Így bármilyen változást akarnak is az emberek, azt hiba a 'liberális demokráciára' mint hívószóra felfüzni erre azért már rájöhetett volna 7 év kudarc után az ellenzék, Orbán már sokkal hamarabb rájött erre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 17:43:35

@dunántúli gyerek: "liberális demokrácia volt
arra mindenki emlékszik hogy az müködésképtelen volt"

Szóval, a liberális demokrácia működésképtelen? Aha. Értem. Szólni kéne a svejciaknak, hogy párszáz éve megszűnt működni az államuk. Csórikáim nem vették észre. :))

Még jó, hogy bele nem léptünk. Kemény magyaroknak az orosz diktatúra és "életszínvonal" kell, nem az, amivel a nyugatiak elpuhultak.

6.Lenin 2017.04.28. 17:44:13

@rasztaszív:

Mondjuk a legutóbbi holland választást követve szerintem azért tartod közelítőleg elfogadhatónak, mert azok nyertek, akiket el tudsz fogadni, ha a másik párt nyert volna, mindjárt antidemokratikus lenne a rendszer. Ezt ismerem. Hollandiában is voltak-elég nagy számban-vesztesek, akik nyilván nehezenn dolgozzák fel a vereséget, de nekünk nincs napi szinte rálátásunk a véleményükre.
Az USA-ban se volt demokratikus, Szerbiában sem, és mindenhol, ahol nem azok nyertek, akik szerettek volna.

Az a rendszer, ahol nem a liberálisok nyernek, az nem lehet demokratikus. Vagy nem azok, akik már nagyon szeretnének, de erre kevés az esélyük- pl. Jobbik, Együtt,PM,Moma, Momentum stb. Nyilvánvaló,ha nem ők nyernek 18-ban, akkor az a választás, igazságtalan, antidemokratikus, elcsalt választás lesz.
Ez lesz a magyarázat, ez is volt mindig.

dunántúli gyerek 2017.04.28. 17:47:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem

a liberális demokráciáról a magyar választónak nem Svájc jut az eszébe, hanem az ami 2010 előtt volt

ez a gond

miért? mert az akkor bukott pártok emlegetik folyton a liberális demokráciát követendő példaként

rasztaszív 2017.04.28. 17:48:34

@dunántúli gyerek: nem működésképtelen volt,hanem már az is torz.amit a miéptől rettegve tovább torzítottak.így ágyaztak meg orbánnak.

rasztaszív 2017.04.28. 17:49:58

@6.Lenin: a hablaty-résztől kímélj meg...:)

6.Lenin 2017.04.28. 17:55:20

@rasztaszív:

Nem tudod védeni a véleményed? Jön az anyázás?

rasztaszív 2017.04.28. 17:57:49

@6.Lenin: amit te itt előadtál,az nem az én véleményem,már bocs:)))

6.Lenin 2017.04.28. 18:48:23

@rasztaszív:

Írtál a holland választásról is, arra válaszoltam. Próbáltam cáfolni a véleményed.
erre azt válaszoltad, hogy hablatyra nem vagy kíváncsi.
Én megkérdeztem, hogy nem tudod tovább védeni a véleményed pláne hablattyal szemben, inkább minősítesz(anyázol)?

Miért adnám én elő a te véleményed, hiszen nem értek vele 1et. A sajátomat írtam.
Sőt, mivel látom, hogy milyen ragaszkodó vagy a sajátodhoz, értelmetlennek tartottam a további "vitát", mert én nem szeretnélek meggyőzni, ugyanis elfogadtam, te a tiédet látod a jónak, én nem, de nem is neveztem hablaytolásnak. Én ugyanis tényleg kicsit liberális is vagyok ilyen kérdésekben (el tudom fogadni más véleményét is). Te sem fox meggyőzni, hiszen én nem látok a tiédre valóban működő példát.

rasztaszív 2017.04.28. 18:57:12

@6.Lenin: olvasd már vissza...:)te itt előadtad,hogy szerinted mi az én véleményem.hablatyolsz,és még habosítod:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 19:18:07

@dunántúli gyerek: "a liberális demokráciáról a fidesz trolloknak nem Svájc jut az eszébe, hanem az, ami 2010 előtt volt
ez a gond"

Az. :))

6.Lenin 2017.04.28. 19:34:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te ebben tényleg specialista vagy, nincsenek érvek, jön a félrebeszélés, terelés. félrenéztem őt is, mint eleinte téged is. Kár volt, de legalább tudom a helyeteket.

rasztaszív 2017.04.28. 19:39:58

@6.Lenin: de legalább tényleg ráértél...:)

6.Lenin 2017.04.28. 19:55:17

@rasztaszív:

Természetesen, én mindig ráérek (ha akarok). Sőt azt is mondhatom, hogy hasznos volt.

6.Lenin 2017.04.28. 20:18:49

@rasztaszív:

mielőtt még félreértenéd, miért is volt hasznos időtöltés a mai...
írás közben bluest hallgatok a youtube-ról, ma találtam egy jó válogatást

www.youtube.com/watch?v=YBQezxThb9g

A blues örök, és mindenkié
süti beállítások módosítása