B1 blogcsaládKülföldi sajtó: befellegzett Orbán reményeinek, keresztet vethet az álmaira, vereséget szenvedett

2017. február 22. - Szelestey

ovi_2_1.jpgSzelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. február 22. Itt meg is hallgathatja.

reuters.jpg

Az Amnesty International figyelmeztet, mert a Trump által alkalmazott mérgező kampányretorika eredményeként tavaly az egész világon megosztóbb lett a politika és emiatt

az egész Föld baljósabb és kevésbé biztonságos hely lett,

terjed a menekültekkel szembeni gyűlöletbeszéd. 159 országra kiterjedő éves jelentésében az emberjogi szervezet rámutat, hogy az emberi méltóságot és egyenlőséget olyan politikusok támadják, akik a saját újraválasztásukon dolgoznak, és az egész folyamat azután az új amerikai elnökben csúcsosodott ki. De a populista erők és üzenetek a korábbinál már sokkal inkább jelen vannak Európában is, nevezetesen Magyarországon és Lengyelországban. A következmény a jogállam mindenre kiterjedő meggyengülése, valamint az emberi jogok védelmének lepusztulása lett, főleg a menekültek a terrorgyanusítottak, de végeredményben mindenki számára.

washington_post_1.jpg

Az újság azt emeli ki az Amnesty International összefoglalójából, hogy az olyan politikusok miatt, mint Trump, valamint a magyar, a török és a Fülöp-szigeteki vezetők, általában megrendült az emberi jogok helyzete. A 408-oldalas összeállítás megállapítja, hogy a múlt évben cinikusan szembeállították egymással azt, hogy mi, illetve ők. Emiatt a gyűlölet és a félelem olyan szintre emelkedett a világban, amit Hitler hatalomra jutása óta nem lehetett tapasztalni.

A jelentés néven nevezi Orbánt, Erdogant és Dutertét azok sorában, akik mérgező politikát folytatnak és uszítanak,

egész csoportokat tesznek bűnbakká és fosztanak meg emberi méltóságától. Egyes vezetők szégyentelenül és aktívan legitimálnak mindenféle gyűlöletbeszédet, illetve a nőgyűlöletre, a rasszizmusra és a homofóbiára épülő politikát. Az első célpontot a menekültek jelentették. Viszont minél több állam lép vissza az emberi jogok ügyében tett kötelezettségvállalásoktól, annál inkább fenyeget a dominóhatás olyan vezetők részéről, akik felbátorodnak, hogy visszaszorítsák az emberi jogok bejáratott védelmét.

neue_zurcher.jpg

1. Úgy néz ki, hogy keresztet vethet olimpiai álmaira Orbán Viktor, mert a pályázat az általános elégedetlenség fókuszába került. Ily módon érzékeny vereség fenyegeti a sportért lelkesedő erős embert, aki számára presztizskérdés a pályázat. A szemében a tét a nemzeti büszkeség, és az, hogy először hoznának Közép-Európába egy ekkora eseményt. Az országot úgy szeretnék bemutatni, hogy az korszerű és felfelé törekszik, egyúttal háttérbe szorulnának a bírálatok

a kormányfő tekintélyuralmi vonásai miatt.

Csakhogy a politikus alábecsülte a lakosság ellenállását, a Momentum aktivistái viszont felismerték, mennyire robbanásveszélyes a téma. A mozgalom nem is az olimpiára helyezte a hangsúlyt, hanem az alapvető visszásságokra, tehát hogy a sok pénzt sokkal érdemesebb célokra kellene fordítani. Ezáltal nagyon sok magyart tudtak megszólítani, mert ugyan a gazdaság növekszik, csak éppen a központosítás és az átláthatatlanság kiélezett egy sor gondot. Kritikus állapotok vannak pl. az egészségügyben és az oktatásban. A korrupció miatt immár közhely, hogy a közbeszerzéseket feltűnően gyakran nyerik meg Orbánhoz, illetve a Fideszhez közeli vállalkozások. Az olimpia nagyon sokaknak egyáltalán nem tűnik jó üzletnek.

A Momentum ugyanakkor jól jöhet a miniszterelnöknek, ha az még jobban megosztja az ellenzéket. Orbán számára az újjáválasztás mindennél fontosabb. És ez még azt is feledtetheti vele, hogy odalettek álmai az olimpia megrendezéséről

2. A kommentár szerint a budapesti olimpia a politikáról és nem a sportról szól, a főváros lakói azonban nem kérnek belőle, mert az egyet jelent a korrupcióval és a pazarlással. De most már Orbán Viktor is elhatárolódik saját presztizstervétől, mivel nem kíván semmilyen kockázatot vállalni. Pedig a kormány pár hónapja még azt közölte, hogy a 2024-es játékok megrendezése nemzeti jelentőségű. Ám jelenleg már úgy tűnik, hogy a Fidesz is belenyugszik, mármint hogy nem lesz az elképzelésből semmi, miután egy nevenincs mozgalom több mint negyedmillió aláírást gyűjtött a pályázat ellen. És a közvélemény kutatások azt tanúsítják, hogy meg is nyerné a népszavazást.

Orbán, az ügyes taktikus hamar felismerte, hogy fordult a szél.

A visszafogottság tényleg bölcs tőle, a gyenge ellenzék ugyanis össze tudta kapcsolni a jelentkezést a széles körben tapasztalható visszásságokkal. Így a hatalomnak egyszer csak meg kellene magyaráznia, hogy miért költ milliárdokat egy látványprogramra, miközben pusztul az egészségügy és az oktatás. És még ott van a korrupció. A magyarok tudják, mennyien gazdagodtak meg Orbán környezetében. Ezért nem akarja a miniszterelnök, hogy a referendum a végén az ő uralmáról mondjon véleményt. Magáért beszél, hogy az olimpiáról kialakult kedvezőtlen közvélekedés alighanem még a hatalmi politika kevéssé finnyás képviselőjét, a magyar vezetőt is meghátrálásra kényszerítette.

fraknfurter.jpg

Befellegzett Orbán olimpiai reményeinek. Az erős ellenállás nyilvánvalóan arra ösztökéli a politikust, hogy eltávolodjon a nagy nemzeti tervtől. A döntő szót, mint mindenben, ebben is ő mondta ki, amikor kétesnek nevezte a pályázat sikerét. Ebben az értelemben nyilatkozott azután Tarlós István is. De az is biztos jel, hogy a Fidesz most már arról vitázik, ki a felelős a kudarcért. Viszont a gyenge ellenzék miatt illúziójukat vesztett Orbán-ellenfelek már az új reménysugarat látják a Momentum vezetőjébén a kormányfővel szemben. Majd meglátjuk, hogy mennyire megalapozott a várakozás, a miniszterelnöknek azonban láthatóan semmi kedve, hogy belemenjen a népszavazás erőpróbájába.

Jobban szereti, ha a referendum témáját ő szabhatja meg.

Pedig az olimpia sokáig hajtóerő volt a kormánypolitika számára és Orbán igencsak bedobta magát. Ám most már nem emlegetik a nemzeti büszkeséget és egységet. A rendezés a költségek és a korrupció miatt kényes kérdés. Hiszen pl. az idei úszó VB költségei legalább megnégyszereződtek. Az meg közhely, hogy a sportlétesítmények építéséből főleg Fidesz-közeli cégek profitálnak. A futballstadion az utca embere számára a korrupció szinonimája. Orbánnak nemigen van kedve ilyen vitához, miután jövőre választások lesznek.

frankfurter_1.jpg

Orbán Viktor minden bizonnyal keresztet vethet olimpiai vágyaira. Számára súlyos csapás, hogy nem sikerült meggyőzni az embereket a játékok értelméről, ráadásul az elutasítást meghirdető mozgalom a korrupció és az autokrata irányzat ellen is fellépett. A populista módszereket bevető miniszterelnök számára a sport hálás terület, hogy megnyerje a tömegeket. Arról álmodott, hogy az olimpia reflektorfénybe állítja az országot. Csak éppen a szinte teljesen ismeretlen Momentum megtorpedózta az elképzelést. A közvélemény a várható hatalmas költségek miatt vetette el az ötletet. A visszalépést napokon belül kimondhatják, mert a kormánynak ártana a népszavazás. Amikor a 266 ezer aláírást átadták a választási hatóságnak,

a Fidesz-táboron a pánik jelei mutatkoztak.

Orbán pedig kiadta a jelszót: ez Budapest ügye. Magyarország egyébként azért különleges eset, mert a megfigyelők szerint egyre kevésbé működő demokráciát jelent. Így a rendezés elleni küzdelem egyben a demokráciáért vívott harc lett. Az országban nemigen tud stadion vagy úszócsarnok épülni anélkül, hogy ne vetődne fel, kormány közeli oligarchák itt már megint tele tudták tömködni a zsebüket.   

die_welt.jpg

Magyarországon egyre jobban terjed az antiszemitizmus – írja a konzervatív lap annak kapcsán, hogy a Szent István parkban az országalapító szobrát akarják Lukács György emlékművének a helyére állítani. Mint rámutat, látszólag marginális kérdésről van szó, ám az ügy jól mutatja, milyen szellem terméke is az Orbán-rezsim. A nacionalista jelképpolitika nem is választhatott volna jobb helyszínt. A park ugyanis a Dunaparton van, ahogy a nyilasok annak idején tömegesen lőtték a zsidókat a folyóba. Ott van annak a filózófusnak is a szobra, aki nagy hatást gyakorolt az elmúlt évszázadban Európa szellemi életére. Hogy ne maradhasson ott, arról a magyar jobboldal daliái gondoskodnak. A javaslatot a Jobbik nyújtotta be a fővárosi közgyűlésben és mindössze 3 ellenszavazattal el is fogadták. Ily módon a hivatalos szellemi irányzat még inkább hazához hű, antiszemita erők javára tolódik el. Mintha nem lenne elég kőbe vésett István király az országban, és nem lehetne elviselni azt az egy Lukács-emlékművet. De hát a nemzetközi tekintélynek örvendő tudós még mindig nem halt meg eléggé a magyar politika számára. Az archívumát már tavaly bezárták. 

Ám itt igazából a reménytelenül szűklátókörű barbárságot lehet tetten érni a szellemi elittel szemben.

És nem a kommunista, hanem a zsidó Lukácsról van szó. Pontosan ez az aggasztó, mármint hogy ezzel a témával a mai Magyarországon minden szinten politikát lehet csinálni. Hogy politikai indíttatású tisztogatás milyen messzire jutott, azt mutatja, hogy a Lukács-tanítvány Heller Ágnest is kiátkozta a tekintélyelvű hatalom. A múlt század 30-as éveinek német zsidóellenességét idéző antiszemitizmus soha nem felejti el megemlíteni a filozófus származását. A jobboldali populisták egyúttal próbálják az odaillő hangnemben rehabilitálni a történelmi zsidóellenességet. Példa rá, hogy Székesfehérváron szobrot akartak állítani Hóman Bálintnak. Valószínűleg Orbán alatt sem hagynak alább a próbálkozások, hogy kanonizálják a magyar történelemképet. És figyelmeztetés, ha a szobrok ügyében zajló harc Európa közepén jelzi a haladási irányt.   

suddeutsche.jpg

Magyarországra vágynak a populisták, mert Orbán Viktor szívesen látja az új jobboldalt. Ezt Marsovszky Magda, a Németországban élő, kultúrtudományokkal foglalkozó kutató mondta. Kifejtette, hogy a kormányfő komolyan gondolta, amit országértékelőjében hangoztatott, hogy ti. kész befogadni a liberalizmusból és politikai korrektségből kiábrándult nyugati menekülteket. Ráadásul sok nyugat-európai szereti ezért. A szakértő aláhúzza, hogy

a miniszterelnöknek kicsi a mostani ország,

minden alkalommal áradozik Nagy-Magyarországról. Az 500 ezer zarándok mellett minden évben kormánypolitikusok is elutaznak Csíksomlyóba, eléneklik a revansista Székely himnuszt, az unió kellős közepén! Viszont egészen rettenetes látni a kapcsolatot Trump nacionalista ideológiája és a magyar vezetés között. A Breitbart az idén már 16 cikket jelentetett meg Magyarországról, kiemelve, hogy Orbán az új Európa élharcosa. A portál volt főszerkesztője, az elnök tanácsadója, ugyanazt az ideológiát vallja, mint Orbán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8712280979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.02.22. 20:02:48

@rasztaszív: De ez nem igaz, hogy senki nem állította, én őszintén azt hittem, hogy mikor valaki egy népszavazásos cikk alatt a népszavazást pártolva a "nép megkérdezésétől" beszél, ráadásul aztán nem is javít ki, mikor ezt a gondolatmenetet viszem tovább, akkor az a népszavazásra gondol.

Ehelyett capslockolva patkánysöpredékezik, hát, az is egy megoldás :D

sírjatok 2017.02.22. 20:05:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: No de látod, hogy kénytelen vagyok minden szavadat tüzetesen megvizsgálni, hiszen olyan bravúrokkal örvendeztettél már meg, hogy "nem tőled idézek, hanem valaki mástól, aki tőled idéz", meg "aki menekül, az nem ugyanaz, mint a menekült", meg most ez a legutóbbi, hogy "a nép megkérdezése alatt én nem a szavazást értem". Hát most csodálkozol, hogy óvatos vagyok? :D

rasztaszív 2017.02.22. 20:06:21

@sírjatok: de az igaz,hogy beszúrogatsz dolgokat.és,persze,ez is egy megoldás...:)

sírjatok 2017.02.22. 20:07:11

@morpho: "Van egy népakarat! Legyen népszavazás!"

Aham, azért megy NOlimpia néven, mert ők nem elutasítani akarják, hanem népszavazást :D

Figyi, tök egyértelmű, a népakarat az, hogy nem kell olimpia. Ennek megfelelően vélhetően nem lesz. Az internetadóról sem volt szavazás, ott is meglehetősen egyértelmű volt, hogy nem akarja a nép.

sírjatok 2017.02.22. 20:11:29

@rasztaszív: A "sehol" meg a "soha, sehol" pl. tök ugyanazt jelentik, hiszen ha valami sehol nem történt meg, az egyben sohasem történt meg. Ilyeneket persze elkövetek, de nem rossz szándékból.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:11:30

@sírjatok:

" sírjatok 2017.02.22. 17:08:49
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Most értem, hogy beégtél ezzel, hogy máshol sincs népszavazás róla, de légy szíves nyugodj meg, én se tudtam. Na, most már tudjuk. "

" MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 17:15:08
@sírjatok "most már tudjuk."
Most már tudjuk, bár kurva lényegtelen."

TEHÁT MINDENKI TUDTA, HOGY MÁSHOL NEM VOLT NÉPSZAVAZÁS. MEG NEM IS MONDTAM SOHA SEMMI HASONLÓT. EZEK UTÁN RÁMTOLNI, HOGY AKÁRHOL AZT MODTAM VOILNA, HOGY MINDENHOL VOLT NÉPSZAVAZÁS, ORDAS HAZUGSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BEÉGTÉL BAZMEG, ORDAS FIDESSBÉRENC!

rasztaszív 2017.02.22. 20:13:22

@sírjatok: csakis "óvatosságból",világos:)

sírjatok 2017.02.22. 20:13:25

No bárhogy is, már tényleg mennem kell, lejárt a trollkodási munkaidőm, stb, őszintén igyekeztem a capslockos emberrel barátságos lenni, de végülis csak az lett a vége, hogy nagybetűkkel szidja a kurva anyámat, hát ezért kár volt a fáradság :D

sírjatok 2017.02.22. 20:15:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem, nem totál igazad van, az én hibám, hogy mikor egy népszavazós cikk alatt a népszavazást pártolva azt mondtad, hogy "megkérdezni az embereket", akkor azt hittem, hogy a népszavazásra gondolsz, pedig lehet hogy egy divatos kalapra :D Na csá, oszt meg ne pukkadj itt nekem :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:15:59

@sírjatok: "a nép megkérdezése alatt én nem a szavazást értem"

IDÉZZÉL, FIDESZBÉRENC, NE ADJ A SZÁMBA OLYAT, AMIT SOHA NEM MONDTAM! HIÁBA VERGŐDSZ!

rasztaszív 2017.02.22. 20:19:09

@sírjatok: profi szófacsaró vagy,ezt belátom.hiába,no,az ezeréves hagyomány...:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:21:44

@sírjatok: "igazad van, az én hibám, hogy ... azt hittem, hogy a népszavazásra gondolsz"

HAZUDSZ FIDESZBÉRENC! AZT HAZUDTAD, HOGY AZT MONDTAM:

" hogy mindig mindenhol szavaztak róla, ami nem igaz. "

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:22:47

@sírjatok: "mit adnék a szádba"

ORBÁN FASZA MÁR LERÁGOTT CSONT. ÁLTALAD!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:24:49

@sírjatok: "őszintén igyekeztem a capslockos emberrel barátságos lenni"

MEGINT HAZUDSZ. HAZUDTÁL, TROLLKODTÁL MEGÁLLÁS NÉLKÜL!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.22. 20:33:56

@élveteg:

Ez még hagyján, most olvasom a Zindex cikkét az Amnesti International jelentéséről:

"Magyarország továbbra is súlyosan korlátozta a menekültek és menedékkérők számára a hozzáférést az ország területéhez"

Talán mert nem az ő országuk, hanem a miénk?

"A kormány meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fennállását, dacára annak, hogy drasztikusan csökkent az országba érkezők száma. "

Talán mert épp ezért csökkent az országba érkezők száma? Ha a gátak hatására elmúlik az árvíz, akkor sürgősen el kell bontani a gátakat, mert már nincs árvíz?

"több mint 16 ezer embert akadályoztak meg a határ átlépésében vagy küldtek vissza erőszakkal Szerbiába, időnként fizikai erőszakot alkalmazva."

Talán mert fizikai erőszakot alkalmazva (kerítés átvágása) jöttek be?

"Októberben váratlanul felfüggesztették a kormánnyal szemben kritikus Népszabadság kiadását és újságíróinak munkavégzését. Az újságot néhány nappal azelőtt zárták be, hogy eladták volna egy kormányközeli vállalkozónak - írja az Amnesty International."

Most meg megszüntették a hetihetest. Dúl a diktatúra.

Tom66 2017.02.22. 20:36:31

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Sajnálatos, hogy te nem vagy képes normális, emberi módon kommunikálni az emberekkel, ezzel a proli, alpári stílussal sokra nem viszed. A neved persze sok mindent elárul, talán a Demszky rokona vagy?

Jakab.gipsz 2017.02.22. 20:37:10

Úgy tűnik van itt némi demokrácia deficit.

SSoross Gyuri meg röhög a markába. Nahát milyen ügyes ez a Gyuri, így kell a népet össze ugrasztani, meg mondta Ági nénénk is, "nem lesz, nyugi !".
Ahol a szükség ott van segítség, jönnek a politológus barmok, meg mérik a demokráciát és megállapítják a deficitet. A magyaroknak deficites a demokráciájuk, bezzeg a fejlett demokráciáknál és a németeknél tökéletes, a franciáknál is majd nem, csakhogy ott rendkívüli állapot is van, (nem tudjátok miért áll mind e két demokrácia állig fegyverebe).
Szelestei biztosan tudja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:43:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ""Magyarország továbbra is súlyosan korlátozta a menekültek és menedékkérők számára a hozzáférést az ország területéhez"
Talán mert nem az ő országuk, hanem a miénk? "

A menekült olyan országokban kérhet menedéket, akik csatlakoztak a menekültügyi egyezményhez. Nincs olyan feltétel, hogy csak a saját országában kérhet menedéket. Nem is lenne értelme. Trollkodsz, mint mindig. Mindjárt meg fogsz sértődni, hogy ezt kimodtam rád. A trollok ezen mindig vérigsértődnek. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 20:45:10

@Jakab.gipsz: Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.22. 20:55:36

@Jakab.gipsz: Meg a neoliberálisok. :-)) Jaj, még sokat fogok röhögni rajtad! :-))

BiG74 Bodri 2017.02.22. 20:56:51

@Jakab.gipsz:
Nálunk demokrácia van !
Persze ez nem akadályozza meg politikusainkat, hogy kilopják a szemünket is.

ChemZso 2017.02.22. 21:04:51

@morpho: Ez a nevezés így vagy úgy, de elbukott, ennek már az oka politikai lesz. Az ebben a kérdésben inaktivitásra kárhoztatott - a rendezés mellett szavazó - többség véleményét - ha tetszik, ha nem, ez befolyásolni fogja. Nem a Nolimpiás szavazatgyűjtők, még kevésbé a magukat megint köpönyegforgató "ellenzék" mellett.

2017.02.22. 21:06:03

Na szóval, az Orbánotok befosott és megfutamodott. Szerencsétlen fideszes fiúkák, öröm lapozni a szabad sajtót és nézni, ahogy vergődtök.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:08:54

@ChemZso: "Ez a nevezés így vagy úgy, de elbukott"

Miért bukott volna el? Lesz róla népszavazás, a 2/3 fölényesen nyer, mindenki boldog. A köpönyegforgató MSZP-vel ne törődj, az csak 10%-os törpepárt, a maradék 90% megszavazhatja.

2017.02.22. 21:09:01

@Tom66: "nem vagy képes normális, emberi módon kommunikálni az emberekkel"

A fideszes troll nem ember, hanem véglény, nemzetrontó és hazaáruló. Remélem, segítettem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:10:08

Mit kétharmad! Háromnegyed, hisz a Jobbik is megszavazza.

2017.02.22. 21:15:37

Szép, parasztos sallerokat gyűjtött be a vezíretek: első volt az internetes tüntetés, aztán most volt a migráncsos ÉRVÉNYTELEN népszavazás, és most hirtelen a fal adta a másikat, ugyancsak a fiatalok. Ekkora bohoca rég volt Európának.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:18:29

@Tom66: Csak szólok, hogy a "ballib" jelzővel kijelölöd magadat fideSStrollnak. Ez senkit se sért, mert nincs olyan ember, aki egyszerre szocialista és liberális érzelmű is lenne, a két politikai irányzat nem találkozik. Ez csak a habonymédia nektek kiosztott értelmetlen panelje. Dobd el Kubatov troll-kézikönyvét, és kommentelj a magad eszéből! Akkor van esélye, hogy emberszámba vesznek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.22. 21:19:26

Szelestei Lajos, az a féreg, aki azzal magyarázgatja, hogy a buckalakók erőszakolgatnak, hogy dolgozik bennük a tesztoszteron, és jó a multikulti.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.22. 21:25:53

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"első volt az internetes tüntetés," Tényleg! Az is volt. Hoztak volna egy rossz rendeletet, aztán visszavonták, mert látták, hogy nem tetszik a népnek. Végül is oda is lövethetett volna, ugye? Vagy akkor is bevezeti, ha törik, ha szakad.
"aztán most volt a migráncsos ÉRVÉNYTELEN népszavazás" Igen, mennyi is volt? 3.2 millió? Kispofám, ha a momentum hasonló eredményt hozna, itt csápolnátok.
"és most hirtelen a fal adta a másikat, ugyancsak a fiatalok." - Miért? Mert elértek annyi aláírást, hogy népszavazás lesz? És egyébként a népszavazással mi lett volna, ha érvénytelen? Mert hogy nem lett volna érvényes, az hétszentség?

2017.02.22. 21:25:55

Ezt a sok baromságot elhiszi valaki ?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.22. 21:34:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Ez senkit se sért, mert nincs olyan ember, aki egyszerre szocialista és liberális érzelmű is lenne, a két politikai irányzat nem találkozik. "

Gréczy Zsolt szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg már több mint nyolcvan jelöltjük van. Az elnöki posztra egyedül Gyurcsány Ferenc kapott jelölést. Közölte, hogy a tervek szerint Gyurcsány Ferenc nem indul egyéni körzetben a 2014-es választáson, mert a pártelnöknek az egész országban kampányolnia kell. Várhatóan ugyanakkor a pártelnök lesz a DK listavezetője az országgyűlési és az európai parlamenti választáson is.
...
A szóvivő azt mondta, hogy a politikus neve "olyan erős hívószó a baloldali liberális demokraták számára", ami pluszszavazatokat hozhat a DK-nak, de ha az EP-választáson mandátumot szerezne, arról lemondana."

wikipédia DK:
Ideológia Szociálliberalizmus
Politikai elhelyezkedés Baloldal

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:41:19

@Gaspen: "Ezt a sok baromságot elhiszi valaki ? "

Olvasd el eredeti nyelven, ha a fordítónak nem hiszel.

lippsi e vagy? 2017.02.22. 21:45:23

@Gaspen:
Kommentelési lehetőséget csak a Die Welt cikk után adtak, de az összes hozzászóló hülyeségnek tartotta az írást

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:48:26

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ""első volt az internetes tüntetés," Tényleg! Az is volt. Hoztak volna egy rossz rendeletet, aztán visszavonták, mert látták, hogy nem tetszik a népnek."

Roszul emlékszel. Attól, hogy nem teszett a népnek még nem vonták vissza. Kellett egy százezres tüntetés, hogy orbán megijedjen a felmutatott erőtől, és viszakozzon. Csak az erőből ért a csuti geci.

""aztán most volt a migráncsos ÉRVÉNYTELEN népszavazás" Igen, mennyi is volt? 3.2 millió?"

Mindegy, nem volt elég. orbán csinált magának egy futóversenyt, aminek ő írta a aszabályait, egyedül indult, erősen doppingolt, és a második helyet sikerült megszereznie. :))

"Miért? Mert elértek annyi aláírást, hogy népszavazás lesz? És egyébként a népszavazással mi lett volna, ha érvénytelen?"

Sose tudjuk meg, mert orbán gyáva a megmérettetéshez. Pedig lehet, hogy az olimpiapárti fidesz 2/3 győzne. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:50:25

@lippsi e vagy?: "Kommentelési lehetőséget csak a Die Welt cikk után adtak, de az összes hozzászóló hülyeségnek tartotta az írást "

A fidesztrollok tudnak németül???

lippsi e vagy? 2017.02.22. 21:50:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"nincs olyan ember, aki egyszerre szocialista és liberális érzelmű is lenne"

Ehhez képest Mécs Imre simán átült az Szadeszból a Maszopba. A fia meg most a Momentumban sertepertél

morph on deer 2017.02.22. 21:53:19

@Jakab.gipsz:
"Szelestei biztosan tudja"

Ahogy mondod!
És tudod miért?
Mert ő tud olvasni! Bizony!
Táadásul nem is csak magyarul!

Plusz pontért kijavíthatod a fordításokat, mert a hivatkozott cikkek eredetijét belinkelte! Csodák csodája, képes megkockáztatni, hogy rajtakapd!
Rajtad a világ szeme!
Várjuk, hogy feltárd az igazságot, kedves Jakab!

lippsi e vagy? 2017.02.22. 21:53:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"orbán gyáva a megmérettetéshez"

Én meg azt hittem, ez a népszavazás az olimpiáról szól

2017.02.22. 21:53:56

@Gaspen: Hát azt elhiszed, hogy a vezíred nem akar olimpiát? Jól pofán vágták, látom neked is fáj, többek között. Örülök.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:54:33

@lippsi e vagy?: "Mécs Imre simán átült az Szadeszból a Maszopba."

Hmm... Érdekes. ... Ki nem szarja le?

orbán meg ultraliberálisból rasszista szélsőjobb lett. Ettől lesz közös ponja a kettőnek?

2017.02.22. 21:56:27

@lippsi e vagy?: Nem lesz népszavazás, Orbán-csicska: a vezéred döntött. Ha nem tetszik, lehet menni aláírást gyűjteni, hogy legyen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:56:27

@lippsi e vagy?: "azt hittem, ez a népszavazás az olimpiáról szól "

Arról szólna, ha a gyáva orbán nem futamodik meg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:59:20

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: "Hát azt elhiszed, hogy a vezíred nem akar olimpiát? Jól pofán vágták, látom neked is fáj, többek között. Örülök. "

Sírok. Népszavazást akarok az olimpiáról! Lássuk, ki áll mellette! Győzzön a nép akarata!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 22:01:42

@lippsi e vagy?: Akkor értem. Köszi! Már attól féltem, a német kommentelőknek mentek el othonról.

lippsi e vagy? 2017.02.22. 22:18:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Te már egyetlen egysoros mondatot sem bírsz leírni úgy, hogy nincs benne önellentmondás. Ha nem akarnak a zemberek olimpiát, és Orbán ezt elismeri, az mér megfutamodás?

És minek a népszavazás, ha már mostanra teljesen esélytelenné vált a budapesti olimpia? Hiszen pont erről szól 3 cikk az idézettek közül

Bambano 2017.02.22. 22:19:22

mennyi ész szorult ebbe az amnesty internationalba...
a hülye orbán miatt megrendültek az emberi jogok, bezzeg aki a kamion alatt maradt a németeknél, annak az emberi jogai nem rendültek meg... esetleg nyilatkozott az emberi jogokról a csárlihebdó szerkeszősége is?

ezeknél teljesen elmentek otthonról?

morph on deer 2017.02.22. 22:19:56

@lippsi e vagy?:
"..az összes hozzászóló hülyeségnek tartotta az írást"

Az a négy?
Mert ők azon lamentáltak, hogy miképpen lehet egy kommunista szobra a Szent István parkban, vagy bárhol, meg egyébként sem Lukács György parknak hívják. Khmm...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 22:27:01

@lippsi e vagy?: "Ha nem akarnak a zemberek olimpiát"

Miből gondolod, hogy az emberek nem akarnak olimpiát? Hányad részük akarja, és mekkora részük nem? A fideSS 2/3 biztos akarja. Ne higgy a lippsi hazugságoknak!

Korábban akartak?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 22:30:08

@Bambano: "a hülye orbán miatt megrendültek az emberi jogok"

Például a népszavazáshoz való alkotmányos jog. Orbán kidobóemberei tettlegesen megakadályozták.

lippsi e vagy? 2017.02.22. 22:32:31

@morph on deer:
Az írás mondanivalójának a lényegét cáfolták, illetve nem értettek egyet vele. Szemét egy írás, mert azt akarja kihozni, hogy Lukácsot azér' nem szeretik Magyarországon, mer1 zsidó. Pedig máskülönben milyen szerethető ember ...

De ha elolvasol bármelyik német lapban megjelenő szinte bármelyik írást Magyarországról, a hozzászólók legalább 90%-a nem ért egyet a vonalas libsi cikkíróval

Jakab.gipsz 2017.02.22. 22:34:39

@morph on deer:
A lényegre válaszolj miért van Francia országba rendkívüli állapot!

Mert ott van "fejlett nyugati demokrácia" állig fegyverbe, Szelestei-nek pedig egy szava sem igaz.

Úgy hazudozik rólunk magyarokról mint ahogyan Lukács és fiókái a filozófiáról.

morph on deer 2017.02.22. 22:35:00

@lippsi e vagy?:
"Ha nem akarnak a zemberek olimpiát, és Orbán ezt elismeri, az mér megfutamodás?"

Azt honnan tudja Orbán, hogy mit akarnak a zemberek? Csak kérdem, mert eddig volt egy aláírásgyűjtés budapesti népszavazás kiírásáért, más meg még nem történt ez ügyben.
Még azt sem tudni, hogy elég érvényes támogatója van-e, nemhogy mi a még ki sem írt népszavazás eredménye..!

Esetleg mindig is tisztában volt vele, de nem érdekelte a nép véleménye? Csak nem?
Avagy csak addig érdekelte, amíg egyedül ő maga dönthetett, és amint a 'plebsz' belebeszél, már nem is kell? Akkor sem, ha nagy többséggel az igenek győznének?

Hát elég hmm.. 'érdekes' dolgai vannak a gazdinak, igaz ami igaz!

lippsi e vagy? 2017.02.22. 22:35:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Megint szamárságot írsz. A népszavazási kezdeményezést csak a benyújtó vonhatja vissza, Orbánnak nincs joga leállítani. A pályázatot visszavonni viszont Tarlósnak van joga

Kezded már érteni?

lippsi e vagy? 2017.02.22. 22:37:29

@morph on deer:
Már unom ismételni, pláne hogy közismert: a 2014-es Ipsos kutatás szerint a zemberek 2/3-a támogatta az olimpia rendezését. Mostanra megfordult az arány, ennyi

2017.02.22. 22:38:23

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Láthatóan meg is ártott neki. Legalábbis így hiszitek.

2017.02.22. 22:41:12

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Ezeket a "cikkeket" zsizsikek hordják össze rendelésre, nyilvánvaló, hogy hazudnak.

Союз (törölt) 2017.02.22. 22:43:20

Én nem értem, hogy miért gondolja azt bárki is, hogy ez az őrület amit Agenda 2020-nak neveztek el, ez bármi hasznot is hajtott volna az országnak. Tokió is ebben a programban van és mégis elszálltak az olimpiai költségei. Ki lehet találni programokat, vagy esetleg egyszerűen új nevet találni ki neki, de attól még ami drága az drága is marad. Amennyiben Budapest rendezte volna az olimpiát és ehhez még hozzáadjuk a korrupciót, akkor lett volna nekünk Uganda 2024! Hála a magasságos jó istennek, nem lesz itt olimpia.

morph on deer 2017.02.22. 22:51:12

@Jakab.gipsz:
"A lényegre válaszolj miért van Francia országba rendkívüli állapot! "

Kihagytam volna a kérdésedet valahogy?
Vagy miért vagyilyen feldúlt, kedves Jakab? Egyáltalán, hol van szó a francia rendkivüli állapotról?
Mindenesetre itt olvashatsz róla bővebben, ha nem tudod az okát:

m.origo.hu/nagyvilag/20161214-otodszor-is-meghosszabbitotta-a-rendkivuli-allapotot-a-francia-nemzetgyules.html

Egyébként meg most szólok: ezeket a cikkeket nem Szelestei írja, hanem ő közli a tartalmukat, hogy neked időt pénzt és fáradságot spóroljon meg!

2017.02.22. 22:53:33

@n3spr3ss0: én viszont kitörlöm, még le is köpöm

morph on deer 2017.02.22. 22:56:42

@lippsi e vagy?:
"Mostanra megfordult az arány, ennyi"

Értem.
És mindezt ma tudta neg. Nem lehetett könnyű!
Együttérzésem a kedves feleségnek és a család kutyájának! Nekik se lesz az...

2017.02.22. 22:59:36

@Gaspen: ja és rá is hugyozok

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 23:17:58

@lippsi e vagy?: "A népszavazási kezdeményezést csak a benyújtó vonhatja vissza, Orbánnak nincs joga leállítani."

Teljesen fogalmatlan vagy. Tarlós úgy táncol, ahogy orbán fütyül.

img4.hvg.hu/image.aspx?id=b11eecb1-5510-4c2d-8d9b-e33e9741be8d&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e

ogli dzsí 2017.02.22. 23:19:24

olyan emberre kár lenne szavazni, aki a jew york times meg a wp szerint nem mérgező

sőt olyanra szavazni aki nekik tetszik még amerikában is hazaárulásnak számít, nemhogy európában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 23:20:27

@Gaspen: "Ezeket a "cikkeket" zsizsikek hordják össze rendelésre, nyilvánvaló, hogy hazudnak."

:)) Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy magad elhiszed.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 23:23:53

@lippsi e vagy?: "a 2014-es Ipsos kutatás szerint a zemberek 2/3-a támogatta az olimpia rendezését. Mostanra megfordult az arány, ennyi "

A fideszes 2/3 most is támogatja. Népszavazást akarok!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 23:25:10

@Jakab.gipsz: "Szelestei-nek pedig egy szava sem igaz. "

Ő csak összefoglalja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 23:28:10

@Gaspen: "Azt hiszel, amit hinni akarsz."

Nem vagyok fideSSes, nem kell hinnem, saját gondolataim vannak.

lippsi e vagy? 2017.02.22. 23:47:55

@morph on deer:
Készült pár felmérés, nem hoztam be mindet, ha érdekel gúglizz utána. Fokozatosan csökkent az olimpia támogatottsága, és ettől függetlenül is a rendezés esélye azzal hogy Párizs megvette a támogatókat

lippsi e vagy? 2017.02.22. 23:56:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Te halagyú, a népszavazs kezdeményezője és az olimpiai pályázat benyújtója két különböző dolog!

Az egyik a szadesz-keltető Momentum, a másik meg a főpolgármester. Ahhoz képest, hogy még az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, egyfolytában osztod itt az észt

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 00:17:27

@lippsi e vagy?: "a rendezés esélye azzal hogy Párizs megvette a támogatókat "

Bazmeg, orbán csak magát tudja korrumpálni, a NOB-ot nem? A pancser!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 00:20:54

@lippsi e vagy?: Lövésed nincs a mai magyar valóságról. orbán akarta az olimpiát már a 2000-res évek elejétől. Tarlósnak nincs, nem is lehet rá pénze. Tarlós csak egy kesztyűbáb.

Bambano 2017.02.23. 03:38:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ettől még ezek az úgynevezett nemzetközi szervezetek meg nagynevű újságok még veretes marhaságot mondanak.

chrisred 2017.02.23. 05:06:00

@lippsi e vagy?: "Fokozatosan csökkent az olimpia támogatottsága"

Nagyjából arányosan azzal, ahogy nőtt például az úszó vébé rendezési költsége.

Az Ellenálló 2017.02.23. 05:46:25

Érdekes....az országos támogatást toronymagasan vezető Fidesz megijedt egy pártkezdeménytől, bár Orbán az ellenzékre keni az egészet. Mondjuk én sem szeretem azt, aki naponta változtatja a véleményét, de azt sem, akit nem érdekel az emberek véleménye.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.23. 05:56:02

@lippsi e vagy?: "Párizs megvette a támogatókat" - Soros most éppen őket tette zsebre ezekszerint

Behajtó70 2017.02.23. 06:50:21

Szánalmas kenyérmorzsák, a ballib sajtó már kopott idiótáinak vezetésével. Orbánnak eddig bejött és igaza volt:
- az illegális menekültkérdés kezelásáben
- gazdaságélénkítésben
- a családi adókedvezményekben
- a közmunka preferálásában az otthonülés helyett
- és persze a totális balliberális médiahorda gyengítésében

Ti meg bámulhattok még vagy nyolc évig!

2017.02.23. 09:00:17

A tökös csúti parasztgyerek fülét-farkát behúzva, nyüsszögve mondja vissza az olimpia rendezését. Prájszlesz! XD
Ennyit a hős jobboldali kiállásról, jól megvédték az olimpiát a francia és USA ellen! ROFL

Orbán egy beszari szájhős. Nyápic alak.

Bibibí! A bajojdaj a hibász!
Dedó.

Jakab.gipsz 2017.02.23. 09:12:40

@morph on deer: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Szelestei-tematizálja az ország lejáratását, ön-beteljesítő jósolgatásokkal.
Hol ott az objektív tájékoztatás, lenne a feladata.

Azt gondoljátok, hogy minden rossz a Fidesz miatt és Orbán miatt van, ők sem "Teréz anyák" ne is legyenek azok, csak mulyák, nekem az ellen nincs kifogásom, ha üzlet emberek milliomosok lesznek ez a dolguk.

De az ország kifosztását és a multi cégeknek való átjátszását, a SSoross féle liberális értelmiség csinálta végig.
Szelestei pedig ennek a magyar-gyűlölő takony-agyú maffiának az egyik verő-embere, (szó, és beszéddel pusztító embere), ahogyan a demokratikus ellenzékieskedők is.

Európa vajúdik, ez az Olimpia csak egy kis részlet kérdés. A "Lukácsista bandának" pedig a szemét dombon van a helye a SSoross-féle gitt-egyletekkel egyetembe.
Ezt a filozófia-teológia háborút pedig nem az utcán fogjuk meg vívni, a nép egy szó nem sok, annyit sem érthet "még belőle".
A nép még nem, de tudni fogja ki az ellenség, arra kell felkészülni, hogy ne csináljanak hülyeséget, ha lehullik a lepel.

Soros és követői a tudomány-filozófia Madoff-jai közönséges szélhámosok, és ezt belehet bizonyítani. És akkor ne legyen baj, ez itt az igazi probléma.

Indriq 2017.02.23. 09:21:25

@Behajtó70: elfelejtetted hozzátenni, hogy Magyarország erősödik. Így teljes a reklám.... :)

Indriq 2017.02.23. 09:24:06

@Jakab.gipsz:
"De az ország kifosztását és a multi cégeknek való átjátszását, a SSoross féle liberális értelmiség csinálta végig."
Azok a Soros féle liberálisok aminek obrán is részese volt, vagy azok akik nem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 09:32:31

@Jakab.gipsz: "tematizálja az ország lejáratását"

Nyugodtan mondhatsz példákat.

"minden rossz a Fidesz miatt és Orbán miatt van"

Igen, hisz orbán mondja meg, hogy mi legyen, a legapróbb részletekig, a Nemzet Csalogánya szponzorálásáig. Amit eetleg nem ő mondana meg közvetlenül, azt az emberei csinálják, akiket ő nevezett ki.

"ők sem "Teréz anyák""

Akkor ki kell rúgni a picsába a geciket.

"milliomosok lesznek ez a dolguk."

A nemzet szolgálata a dolguk, nem a tolvajkodás.

Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta. A magyargyűlölők őt is gyűlölik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 09:34:43

@Bambano: "veretes marhaságot mondanak"

Lehet, hogy véletlenül átvettek valamit a habonymédiából.

morph on deer 2017.02.23. 11:06:43

@Jakab.gipsz:
"Hol ott az objektív tájékoztatás, lenne a feladata"

"Feladata"?
Mármint neki, mint egyébként független személynek? Aranyos megközelítés, szó mi szó.

Illő lenne tudomásul venni végre, hogy az ország nemzetközi megitélése köszönő viszonyban sincs az orbanista önfényezéssel! Legalább is azokon a helyeken, ahol egyáltalán tudják, hogy hol van Magyarország, és érdekli őket annyira, hogy véleményt is nyilvánítsanak pl a lapokban, amelyekből itt is találhatsz néhányat.
Nem tetszik a véleményük?
Írd meg nekik, ahogy általában a többi hozzád hasonlóan gondolkodó hazánkfia tenni szokta, és legalább azokon a helyeken is megismernek :)

Nem tetszik a válogatás?
Balszerencse.
Akkor tán olvasd inkább kizárólag az orbánmédia által közzétett, frissen lakkozott tudósításokat a "hatalmas" sikereinkről, vagy hallgasd "nagyon sötét(szürke) árnyék" Matolcsytól, hogy: "...nincs is árnyalata, csak egy árnyalata van: a sötét" - nyilván a másik negyvenkilencet már ellopták...- és megtudhatod, hogy mekkora zsenik vigyáznak a pénzedre, mintha a sajátjuk lenne :)
Szóval lehet örülni, mert megtalálod a te saját "objektív" látásmódodnak megfelelő orbanista propagandaanyagot minden erőfeszítés nélkül, még keresned sem kell!
Hár nem gyönyörű?

Így aztán nem kell tudomásul venned azt sem, hogy már megint kipukkant egy orbáni lufi, és nyilvánvalóvá vált, hogy csak akkor nagyfiúk "hazánk nagyjai" ha a saját játszóterükön homokozhatnak, egyébként egy röhej az egész gerinctelen bagázs :)))

átlátó 2017.02.23. 11:31:37

Szóval olimpiát is majd akkor, ha a takaró már nem rövid. Jut még az is az eszembe, hogy itt ezek a szomszéd látens labancok elég jól állnak anyagilag, de szarnak az egészre...az életük minősége sokkal fontosabb drága egy gyerekeim, fiatal demokraták...és szólok, hogy a pénzemet talicskázzátok vissza.

nu pagagyí 2017.02.23. 13:46:14

@ogli dzsí: Neked már megint csak a fröcsögés maradt. Sajnállak.

nu pagagyí 2017.02.23. 14:00:04

@élveteg: "Szent István parkban Szent István szobor? A Lukács helyett ? Égbekiálltó skandallum"

Hát igen. Mindenkinek nagyon hiányzik már a kilencszáznyoclvanhatodik Szent István szobor. Remélem a fröccsöntő nem dobta még ki a gülüszemű Szent Istvánt ábrázoló formát, amit a korábbi sorozatgyártáshoz használt. Úgy tűnik, ismét beindul az üzlet.

Attilajukkaja 2017.02.23. 14:59:10

Sajnálom, hogy Szelestey Lajost már nem hallani a Klub rádióban. Szerettem ezt a rovatát. :o(

Attilajukkaja 2017.02.23. 15:02:54

@nu pagagyí:
@élveteg:
"Szent István parkban Szent István szobor? A Lukács helyett ? Égbekiálltó skandallum"
Szerintem is az. Pedig szimplán át is keresztelhették volna a parkot Lukáccsá. Mi lesz a következő? A Szent István fürdő Lukács helyett? :o))))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 16:59:23

@Attilajukkaja: "Szent István fürdő Lukács helyett? "

:))

Moszkvatér, akkor is, ha orbán beledöglik. Én ellenálló partizán vagyok. Majd a forradalom után kiemelt nyugdíjjal honorálja erőfeszítésemet az újjászületett demokrácia.

Attilajukkaja 2017.02.23. 17:06:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Moszkvatér, akkor is, ha orbán beledöglik."
Ahogy annak idején az Andrássy út mindig is Andrássy út volt, a Nov. 7 tér pedig Oktogon. :o)
süti beállítások módosítása