B1 blogcsalád



Ver-e gyereket a magyar rendőr?

Menekültek reménytelen helyzete a szerb határnál

2017. február 15. - jdesi

Amióta Magyarország kerítést épített a határon és határvadászokkal toloncolja vissza a menekülőket Szerbiába, sok százan vagy ezren rekedtek a szomszédos országban.

Persze csak átmenetileg, mert az embercsempészek előbb-utóbb megtalálják a kerülő útvonalakat.

Magyarország a kerítéssel és a kerítést őrző, mostanában a menekülők beszámolói szerint, a brutalitástól sem visszariadó rendőreivel korántsem védi meg Európát. 

Sőt, még az országot sem különösebben, mert a menekülőknek eszük ágában sincs itt maradni, ők Nyugatra vágynak. (Ahogy egyébként mind több magyarországi polgár is.)

 refugee_dsc_0085.JPG

Kasmirból, Pakisztánból, Afganisztánból hónapokkal ezelőtt, van aki jó fél éve, indultak el azok az emberek, akik ma elképesztő nyomorban és nélkülözések közepette várják, hogy továbbjussanak álmaik földjére.

Ez a cikk sem szól világpolitikai összefüggésekről, a menekültkérdés kezelésének lehetséges módjairól, hanem mindössze látlelet arról, hogy az oly büszke „keresztény” Európa kapujában milyen viszonyok között élnek emberek.

Mint arról az előző részben már irtunk, ezek a viszonyok nyomorúságosak. Hidegben, fagyban, esőben, hóban szabad ég alatt éjszakáznak, sátor, meleg ruha, de nagyon sokszor élelem és ivóvíz nélkül a menekültek. Szétrohadt egykori gyárépületekben húzzák meg magukat a legnagyobb nélkülözések közepette. Persze, menekülttáborba is kerülhetnének, de egyrészt ott sem sokkal jobbak a viszonyok, másrészt, akkor aztán esélyük sem lenne az Európai Unióban, hiszen egy „biztonságos” országban regisztrálták őket.

Így aztán a férfiak többsége inkább vállalja az ősemberi életet – legalább a tüzet már feltalálták – abban reménykedik, hogy előbb vagy utóbb bejut az EU valamelyik gazdag országába és akkor maga után hozhatja a családját is.

 

 

refugee_dsc_0060.JPG

 

 

A világ távoli, innen nézve tökéletesen ismeretlen szegletéből jól szervezett embercsempész csapatok hozzák a vállalkozókat, akikből mindig akad új és új.

Nem riasztják őket az út már-már leírhatatlan nehézségei, az új élet kezdésének viszontagságai – a legtöbben úgy gondolják, ha emberi életet akarnak élni, erre szülőhelyükön nincs esélyük. Háborúk, terrorizmus, kiskirályok, lébizonytalanság. Hát megpróbálják.

A szerb-magyar határon, már szinte bent érzik magukat az Unióban.

Így aztán különösen keserű a csalódás, amikor kiderül, innen erre egyre nehezebben mehetnek tovább.

Egy tizennégy éves Pakisztánból érkezett fiúval beszélünk. Kétségtelen, nagynövésű, keménykötésű gyerek, akár 16-nak is elmenne. De mégiscsak 14, aki szülei, rokonai nélkül indult neki – idősebb útitársai patronálásával. Története nem párját ritkító.refugee_dsc_0083.JPG

Ő meséli, hogy mikor nekiindultak az embercsempészekkel a magyar határnak már előre tartottak attól mi lesz. Ugyanis az utóbbi időben rengetegen arról számolnak be, hogy a magyar rendőrök igen brutálisan bánnak azokkal, akiket elkapnak. Megverik őket, kutyákat uszítanak rájuk, eltörik a telefonjaiakat, amely pedig az egyetlen eszköz, hogy kapcsolatba maradjanak a világgal.

Ezért aztán tulajdonképpen megkönnyebbült, hogy nem sokkal azután, amikor elfogták őket már a magyar oldalon, egy rendőr hátulról barátságosan megkocogtatta a hátát: „Hey boy” –felkiáltással.

Így aztán a fiú, amikor fellélegezve megfordult, közvetlen közelről kapta az arcába a könnygázt, amit egy vigyorgó magyar rendőr eresztett a képébe.

Ezek után jöttek a szájkosaras kutyák, akik a földre fektetett emberekre álltak és a szájkosárral ütötték a fejüket.

Az, hogy gumibottal elverték ezután őket már szinte szóra sem érdemes.

A történtekről relatív egykedvűséggel beszámoló fiú azt azért mégis túlzásnak tartotta, hogy a februári télben még beleverték őket egy patakba és ott kellett hosszan állniuk teljesen átfagyva.

Ócska kis telefonjaiakat bakancsos lábukkal törték szét.

Hitelesek-e ezek a beszámolók?

Jó pár emberrel beszéltünk, és szinte mindenki hasonlóan adta elő a történteket. Olyanok, akik egymás nyelvét sem beszélik, és különben is, miért mondanák? Magyarországról eddig talán nem is hallottak, nem érdekli őket, csak annyiban, hogy gyorsan keresztüljussanak rajta. Rendőrökkel, határőrséggel, durvasággal sokat találkoztak az útjuk során – talán csak itt Európától reméltek mást.

Belgrádban találkoztunk olyan sráccal, aki hivatalos orvosi látleletet lobogtatott arról, hogy a kutyák belemartak, megharapták a vállát.

 

A hivatalos kommunikáció persze tagadja – hogyan is ismerhetné be -, ezt a fajta brutalitást. Ugyanakkor, tapasztalhatóan nem bánják, hogy terjed a híre. (Ó, az az általános alany –de azért mindannyian tudjuk, kikre kell gondolnunk.)

fb_hozzaszolas.jpg

S mire mindez? Egyrészt azt hiszik, talán akkor elriadnak azok, akik Magyarország felé jönnének, másrészt arra számítanak, a magyar közvélemény egy része tulajdonképen örül az értelmetlen kegyetlenkedésekről szóló, nem hivatalos csatornákon terjedő, beszámolóknak.

Miért zárják Körmenden a menedékkérőket a durva minuszokban sátrakba? Nyilván ennek is csak propaganda okai lehetnek.

És az eredmény könnyen, gyorsan lemérhető, például a körmendi plébános történeteiből, aki befogadott pár embert és igen súlyos atrocitások is érték a település lakói részéről.

 refugee_dsc_0087.JPG

A rendőrség kétlelkűségét mutatja ebben az ügyben az a történet, amelyről többen is beszámoltak nekünk. Az elfogásukat egy rendőr videózta, aki persze abbahagyta a felvételt, amikor megverték az elfogottakat. Később, amikor pakolták fel őket a buszra, újra megjelent a kamerás ember. A rendőrök megfenyegették az embereket, vágjanak jó képet, különben újra leáll a kamera és ismét megverik őket.

 

Így aztán a menekültek között nem leszel nagyon népszerű, amikor megkérdezik, honnan jöttél és te azzal felelsz: Magyarországról.

És mindezt még fokozni is lehet.

Belgrádban a buszpályaudvar mögött, hatalmas, lepusztult, ajtók és ablakok nélküli szétrohadt raktárhelyiségekben húzzák meg magukat azok, akik szintén itt ragadtak. Víz, villany itt sincs. Ahogy még egy tábori latrina sem. Hogy miért nem tört ki még egy komoly fertőzés, az is rejtély. A fojtogató füstös barakkokban apró tábortüzek mellett főznek maguknak valamit az emberek. Aztán a földön, vagy adományba kapott pokrócokon, hálózsákokban vackolják el magukat.


refugee_dsc_0056.JPG

Arrébb néhány önkéntes teát s valami egytáléltelt oszt. Közben a kutyák által megtámadott és megharapott fiatalember esetén szörnyülködnek. S azt a nehezen kibogozható történetet mesélik, amely szerint két fiatal belefulladt a vízbe a határfolyón a rendőrök – szerbek-magyarok? – szeme láttára, akik nem segítettek a fuldokolóknak.

Szóval, baktatunk a következő sötét barakk felé, amikor elénk áll egy magas, feketehajú, jóképű srác a metsző szélben egy Milan-os melegítőfelsőben.

Odalép hozzánk, kezet nyújt – és lassan, nagyon halkan valamit mond.

Nem értjük – vonjuk meg a vállunkat és fázósan húzzuk össze a kabátunkat magunkon.

Afganisztánból jött – hámozzuk ki a szavaiból. Hónapokkal ezelőtt indult – próbálja egymás mellé tenni az angol szavakat.

És miért egy mackófelsőben? – mutogatjuk.

Tegnap Magyarországon a rendőrök elvették a kabátját, a cipőjét, a telefonját – összesen ennyije maradt.

Állunk és semmilyen frappáns válasz nem jut az eszünkbe.

A szél füst, vizelet, szar és valami égett ételszagot hoz.

Sötét van. Nagyon sötét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6012262076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laszlo Ador 2017.02.15. 09:30:56

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Sötét van. Nagyon sötét: Mindezektöl csak a magyar társadalom alapértékei sötétebbek.
Nincs megértés.Nincs szánalom.Még a saját állampolgá´rainkal sem(lásd; Sándor Mária).
"Na és?
Ne akarjanak jönni,s pont".
Ez a kommentár?
Egyre sötétebb lesz!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.15. 09:44:38

@Laszlo Ador:

Hála Istennek, sötétül a liberalizmus égboltja. De ez jó hír.

Sándor Mária beállt a ballib gágogókórusba, s ezzel elérte saját vesztét, csak ő tehet erről.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.15. 15:11:14

Úgy látom a második rész is megérkezett..

Remek lett.

A valósághoz még mindig semmi köze, de az érzelmekre nagyon hat.

Különösen a "Nagyon sötét" vége rész.. Ekkor már sírtam.. :DD

-----

Hazug geci ballibek.

eszkütyü 2017.02.15. 15:23:32

Nem kell feltétlenül "migráncssímogatónak" lenni ahhoz, hogy belegondoljunk: ha a magyar fegyveres szervek tagjai minden emberiességi alapértéket megtagadva, napi rutinként kegyetlenkednek ellenségnek kikiáltott idegenekkel, akkor nem fog megremegni a gumibot akkor sem, ha magyart kell verni Don Pintér parancsára.

Laszlo Ador 2017.02.15. 17:48:30

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
A sötétülés még nem jelent jóéjszakát.Bár birka létedre ELEMZÖ jelzöt használsz az még nem elölegezi az inteligenciád.Ahhoz magasabb IQ-ra van szükséged.

Laszlo Ador 2017.02.15. 17:59:23

@Ballib cenzúrázók réme 24:
Akkor most,hogy van ez?
A Blog hazudik.
A kormányunk hazudik.
Akkor magyarország a hazugságok hazája?

Laszlo Ador 2017.02.15. 18:05:59

ui. Ballibcenzurázókréme 24
A kleptománokat,hogy ne is emlitjük

peco28 2017.02.15. 19:38:49

visítva röhögök. mekkora egy demagóg betűhalmaz. gyerekek, nem szabad ennyire modorosan nyomni, a jó propaganda finomabb eszközökkel operál.
amúgy honnan loptátok? guardian? independent? ne kelljen utána néznem! ikszdé lolpasztmek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 20:45:18

Az rendkívül vicces, hogy a fideSSfasszopó trollok lenácizzák a rendőröket, ha a gyurcsányelkúró alatt kegyetlenkednek a tüntetőkkel, és istenítik ugyanazokat, mikor az orbánelkúró alatt a ligetvédőkkel és a menekültekkel kegyetlenkednek.

Boross Bence 2017.02.15. 22:45:53

Ha bármi igaz lenne a sztoriból, akkor nem okozna gondot egy vállalkozó kedvű újságírónak vagy Soros-bérenc "civilnek", hogy szakállt növesszen, kiutazzon Szerbiába, Szabadkán kiadja magát migránsnak, és egy embercsempész segítségével megpróbáljon a kerítést átvágva visszaszökni Magyarországra. Amint elkapják a rendőrök, indulhat is a rejtett kamera, rejtett mikrofon, stb. Ha visz magával nyomkövetőt, akkor még a cimborái is tudják, merre jár éppen. Ezután felfedi magát és irány az orvosi látlelet felvétele. Másnap jöhet a felháborodott leleplező cikk az Átlátszón, a 444-en, az Indexen vagy a 24-en. Garantált a Pulitzer-emlékdíj és a New York Times-ba kerülés! Hajrá, csak tessék!

peco28 2017.02.15. 23:11:56

ez a kedvencem:
"Egy tizennégy éves Pakisztánból érkezett fiúval beszélünk. Kétségtelen, nagynövésű, keménykötésű gyerek, akár 16-nak is elmenne. De mégiscsak 14,"
ad 1: maradjunk annyiban hogy 24.
ad 2: kérvényezzen német vizumot pakisztánban, és utazzon oda repülővel.

kiegészítés képpen még annyit azért idebiggyesztenék: a világban jártamban-keltemben meg kellet hogy állapítsam hogy egyes népek szeretik kicsit jobban khm, "kiszínezni" a "valóságot" mint mások.

peco28 2017.02.15. 23:18:15

de tudjátok mit? oké, játsszunk.
mi a megoldás?
engedjünk be mindenkit bemondásra? komolyan érdekelne, mert mindenki mindig csak azt mondja hogy mit hogyan "nem kellene csinálni".

Zsoltbacsi 2017.02.16. 08:31:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Néha szégyellem, hogy magyar vagyok. "

Én is szégyellem, hogy az vagy...

Matróz Kommandó 2017.02.16. 08:54:53

"S azt a nehezen kibogozható történetet mesélik, amely szerint két fiatal belefulladt a vízbe a határfolyón a rendőrök – szerbek-magyarok? – szeme láttára, akik nem segítettek a fuldokolóknak."
Csontra be van fagyva minden, művészet kell a belefagyáshoz!

metal · http://electric.blog.hu 2017.02.16. 08:56:05

"Nem riasztják őket az út már-már leírhatatlan nehézségei, az új élet kezdésének viszontagságai – a legtöbben úgy gondolják, ha emberi életet akarnak élni, erre szülőhelyükön nincs esélyük."

Ha tudják, és ez nem riasztja őket, akkor miért panaszkodnak?

masada 2017.02.16. 08:59:38

Na és mekkor csalódás lesz az hogy itt 8 órában dolgozni kell és hogy a lopás börtönbüntetéssel jár

DFK 2017.02.16. 09:05:13

A hazug poszter is leírja, láthatóan nem 14 éves a behatoló, de azért mondjuk 14-nek. Nekem 14 éves a fiam, az átlagnál sokkal erősebb, mégse tudna Pakisztánig elvándorolni. Nem kell a sok libsi és bibsi hazugság. Vagy szájkosár van a kutyán vagy harap, a kettő együtt nem megy.

DFK 2017.02.16. 09:12:50

A poszter ugye mindenkit befogad a lakásába bemondásra. Szerintem nem. Képmutató bitang. Csak tőlünk várja el, hogy a világ minden élősködőjét magunkra vegyük.
Tényleg a paki srác miből is fog jobban élni Európában? Dolgozni fog napi 8 órát? Nyelvet nem tud, szakmája nincs, talán ír olvas urdu nyelven. Segélyes lesz, európai szokások nélkül. Aztán a fia vagy az unokája fruszráltságában terrorista lesz.

legális 2017.02.16. 09:12:50

Nem menekult, migrans.
Nem gyermek, ferfi.
A magyar rendor nem ok nelkul bantja.
A Pinter rendorje sokkal visszafogottabb, mint a Gyurcsany rendorje

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.16. 09:14:11

Kár ennyire nyilvánvalóan hazudni, kedves posztoló. A könnyzacskókra is finomabb módszerekkel kellene hatni, mert ez így túl direkt, túl átlátszó, túl didaktikus. Ahogy @peco28: is utal rá, ez így az amúgy a sztorit elhinni hajlandó naivakat is hitetlenkedéssel tölti el.

telkoe 2017.02.16. 09:16:50

Sötét van. Nagyon sötét.

Es budos. Nagyon budos. Olyan mintha az MSzMP KB kommer csocselekenek talpnyalasara szakosodott firkasz szajszaga. Akinek csak erre van tehetsege az csak ebbol tud megelni, ha mar a ballib elit nem penzeli tovabb a melegedot.

barli 2017.02.16. 09:17:25

az a baj ezzel a dologgal, hogy minnél egyszerűbben jutnak át az úton lévők, annál többen indulnak el otthonról. Akik korán kapcsoltak, azoknak szerencséjük volt. Akik későn, azoknak most meg kell szívniuk, hogy akik még később kapcsolnak, azok ne szívják meg. Az egyetlen humánus megoldás az lenne, ha hazavinnék őket. Ha ezt nem fogadja el, akkor az már tényleg nem a mi dolgunk. Olyan ez, mint a hajléktalan, aki nem akar bemenni a szállóra, mert ott szabályok vannak. A nyugat azért ilyen, amilyen, mert - elvileg - szabályok vannak, amiket mindenkinek be kell tartania.

Sexual Harassment Panda 2017.02.16. 09:28:03

Ezek az emberek mitől is lennének menekültek??
Semmitől.
Mi lesz ha bejutnak az Eu-ba?
Semmi.
Menekültstátuszt nem kapnak, a családjukat nem hozhatják, munkát nem vállalhatnak, segélyt nem kapnak.
Hurrá

Sir Galahad 2017.02.16. 09:32:54

Amit a poszter leír minden bizonyíték nélkül, az vagy igaz, vagy nem. Akárhogy is van, nagyon egyszerű a megoldás: tessék kikerülni Mo-t.

gurigapapa 2017.02.16. 09:34:22

Óriási az a beszámoló, hogyan ütötték a kutyák szájkosárral a menekülteket, majd hogyan kellett egy patakban állva átfagyniuk! (Mármint a menekülteknek, nem a kutyáknak.) Remélem, lesz folytatás, a poszt írója ultratehetséges író, esélyes az irodalmi Nobel díjra is.

Az írói fejlődés érdekében javaslom, hogy legközelebb ne csak kitalált történetet írjon, hanem valami olyasmit is, ami megtörtént.

barli 2017.02.16. 09:41:11

A múlkor valami olyan is volt, hogy órákig ültek a hideg buszban, miközben a rendőrök üvöltöztek velük. Magyarul a rendőrök magukat szívatják egy hideg buszban. Talán nem strandpapucsban kéne elindulni.

desw 2017.02.16. 09:43:14

@peco28:

"de tudjátok mit? oké, játsszunk.
mi a megoldás?
engedjünk be mindenkit bemondásra? komolyan érdekelne, mert mindenki mindig csak azt mondja hogy mit hogyan "nem kellene csinálni". "

Nem kapsz érdemi választ, ne bízz benne!

Én hónapok óta, sőt talán 1 éve kérdezem, hogy akkor mi lenne a megoldás. Értelmes és megvalósítható ötlet még nem jött, csak kb annyi, hogy rohadt nácikok vagyunk, mert ezek nem is Magyarországra jönnek, meg jófejek és dolgozni fognak :DDD

ebella 2017.02.16. 09:46:32

Egyrészt hazudnak mint a cigányok, ha lopáson érik őket, mert el akarják kerülni az elkerülhetetlent. Másrészt ha valaki a hatósági intézkedésnek ellenszegül, akkor erőszakot kell alkalmazni vele szemben, akár cigány, akár magyar akár hotentotta. A menekültek országéban még komolyabb bajuk lenne, ha óberkodnának a rendőrrel. Mit gondol, itt a seggit nyalják, ha törvényt sért? Menjen máshova és biztos semmi baja nem lesz! Nem hívta senki.

Ráérek 2017.02.16. 09:50:11

@Ballib cenzúrázók réme 24: "és a távolban felsír egy gyermek" még hiányzott...

:-D :-D

Bravehearth 2017.02.16. 09:50:33

A désijános ismét hazudik, ferdít, mint rendesen.

"Amióta Magyarország kerítést épített a határon és határvadászokkal toloncolja vissza a menekülőket Szerbiába, sok százan vagy ezren rekedtek a szomszédos országban."

Ez a normális, ez a kerítés és az őrzés célja és értelme. Hogy ott rekedtek, az már nem a magyar kormány illetékessége. Ha nálunk rekedtek volna, akkor a magyar kormány illetékessége lenne!

"Persze csak átmenetileg, mert az embercsempészek előbb-utóbb megtalálják a kerülő útvonalakat."

Ha az rajtunk keresztül vezet, akkor védekezni kell és a következményeit viselniük kell! Olyan nincs, hogy egy migráns kijelenti, hogy ide vagy oda 'AKAR' menni és 'KÖVETELI', hogy engedjék át! Nem! Semmilyen döntési vagy követelési joga, igénye NINCS!
Ha nem rajtunk keresztül vezet az út, akkor sok sikert! Annak a kormánynak az illetékessége, amelynek fennhatósága alatt vezet az az út.

"...a menekülőknek eszük ágában sincs itt maradni, ők Nyugatra vágynak..."

Akkor mi a désijános problémája? Menekülő elhúz az általa vágyott ország belgrádi követségére és ott menekültvízumért folyamodik. Ha azt megkapja, akkor máris lehet LEGÁLISAN átutazni az országon. Ha nem kapja meg, akkor így járt. Miért kéne akkor nekünk beengedni? Ez nem egyértelmű, kedves désijános???

"Kasmirból, Pakisztánból, Afganisztánból hónapokkal ezelőtt, van aki jó fél éve, indultak el azok az emberek, akik ma elképesztő nyomorban és nélkülözések közepette várják, hogy továbbjussanak álmaik földjére."

Ehhez sem a magyar kormánynak, sem a magyarságnak SEMMI KÖZE! Ide jönnének? Nem. Miattunk kell menekülniük? Nem. Ergo be/át kellene őket engednünk? Saját döntési jogunk, ha úgy döntünk, hogy nem, akkor NEM! És úgy döntöttünk.

"...menekülttáborba is kerülhetnének, de egyrészt ott sem sokkal jobbak a viszonyok, másrészt, akkor aztán esélyük sem lenne az Európai Unióban, hiszen egy „biztonságos” országban regisztrálták őket..."

Az esélyhez a magyar kormánynak semmi köze! A vágyott célország kormánya dönt. És ha már esély: épp elég esélyt kaptak, amivel elég vadul visszaéltek/visszaélnek! Szerbia (Görögország, Macedónia, Bulgária) biztonságos ország. Üldözik őket ott vallásuk, nemi identitásuk, bőrszínük, nyelvük miatt? Nem. Le akarják géppuskázni őket a szerbek (görögök, macedónok, bolgárok)? Nem. Akkor mi a gond?

"Nem riasztják őket az út már-már leírhatatlan nehézségei, az új élet kezdésének viszontagságai – a legtöbben úgy gondolják, ha emberi életet akarnak élni, erre szülőhelyükön nincs esélyük."

Az baj, ha semmi sem riasztja őket, erre való a kutyás őr, kerítés, géppuskatorony, pengésdrót és aknamező. Érezze, hogy nem tehet meg bármit, mert fizetni fog érte. Az, hogy a szülőhelyén milyen életre van esélye, NEM a magyar kormány és a magyar nép felelősségi köre! Neki kell tennie OTTHON azért, hogy változzon valami! Ez a migráns felelőssége!

"Jó pár emberrel beszéltünk, és szinte mindenki hasonlóan adta elő a történteket."

És jónéhány német és francia is hasonlóképp írta le a történetet. Egy nagy kamionról, ünnepről, zsúfolt tömegről... És halálról! Erről ennyit! Ez utóbbiak esetében még bizonyíték is van! Amelyhez (ellentétben a migránssal) sajnos tényleg semmi érdeke sem fűződött az adott polgárnak!
Egyébként jónéhány emberrel beszélgettem, akik tudják, hogy désijános egy orrtúró! Na???

"Belgrádban találkoztunk olyan sráccal, aki hivatalos orvosi látleletet lobogtatott arról, hogy a kutyák belemartak, megharapták a vállát."

A papíron az volt, hogy a kerítésen túl, magyar kutyák magyar foggal harapták szét, mi? O.m.g.!

"Így aztán a menekültek között nem leszel nagyon népszerű, amikor megkérdezik, honnan jöttél és te azzal felelsz: Magyarországról."

Mit keresel a migránsok között??? Mellesleg, szerintem együtt lehet élni ezzel a 'teherrel'! A désijánost persze az durván érinti, hogy a migráns (esetleg saját maga) mennyire népszerű a magyarok között!?

"Tegnap Magyarországon a rendőrök elvették a kabátját, a cipőjét, a telefonját – összesen ennyije maradt."

Teljesen életszerű! Másra sincs szüksége a rendőrnek... Nem a menekülés közben szórta el az ájfónt, mi? Persze...

"A szél füst, vizelet, szar és valami égett ételszagot hoz."

Mint Csenyétén... Meglepő?

"Sötét van. Nagyon sötét."

Így igaz, désijános! Így igaz!

Párizs, Brüsszel, Nizza, Berlin, London... Szerintem inkább a kerítés! Némi pengés drót, aknamező, fal, géppuskások és lezárt határ! És lehetőségekhez képesti nyugalom. Ha ez neked fáj, senki sem tart vissza, hogy elmenj a szarszagba! Csak ne hozd vissza magaddal!
B.

gurigapapa 2017.02.16. 09:54:20

Nagyon megihletett a szerző, írtam egy rövid folytatást:

"A 10 éves de legalább 60-nak kinéző Ahmed sírva meséli:
Amikor átvágtuk a kerítést, rögtön elém lépett egy férfi. Nem volt túl magas, inkább alacsony, 50 körüli lehetett, öltönyben volt és Puskás Akadémia sálat viselt a nyakában. Megragadta a kabátomat, és kivonszolt a holdfénybe; itt döbbentem rá, hogy maga Orbán Viktor áll előttem, jellegzetes arcát megismertem az óriásplakátokról. 'Ki vagy te?' - üvöltött az arcomba, nekem pedig meghűlt az ereimben a vér. Ekkor vetkőzni kezdett: először kivett a zsebéből 200 milliárd forintot, három négyes metrókocsit, egy stadiont, valamint bármit, amit a kedves újságíró úr ide kíván írni, majd letolta a gatyáját. 'Most pedig szopni fogsz!' - mondta teljesen ridegen, majd arcomba tolta méretes lőcsét. Mikor végzett, laza mozdulattal felhúzta a sliccét, engem pedig belelökött a jéghideg tengerbe. 'Takarodj!' - csak ennyit hallottam. Nagyon-nagyon megalázottnak és kiszolgáltatottnak éreztem magam. Ja, voltak ott rendőrkutyák is szájkosár nélkül, egy századnyi röhögő határőrszakasz acélbetétes bakanccsal, a veresegyházi asszonykórus, Lázár János, két rekesz igazi csiki sör, meg egy ló.

Nem ezért menekültem ide a terroristák elől - mondta elcsukló hangon, és közben egy kövér könnycsepp csordult ki a szeméből."

martineden 2017.02.16. 10:01:01

,,Egy tizennégy éves Pakisztánból érkezett fiúval beszélünk. Kétségtelen, nagynövésű, keménykötésű gyerek, akár 16-nak is elmenne. De mégiscsak 14,"....nek hazudja magat. amugy minimum 20 a leborotvalt szakall es bajusz alapjan.

Amineknevetadokelveszik 2017.02.16. 10:11:24

őőő azok akik most vannak a határon már abban a tudatban indultak el a magyar határ felé, hogy ott nem lehet majd bejutni, mert kerítés védi. Nem egészen értem a meglepődést... Melillaban szerinted meglepődnek a bejutni próbálkozók a rendőri brutalitáson, meg a dupla sok méter magas szögesdrót kerítésen? Mégis próbálkoznak...

DFK 2017.02.16. 10:20:31

@gurigapapa: Nagyon jó! De ezek a hülyék még képesek tényleg ezt is megírni. Nekik mindegy; máshazájúak, ezt az élőhelyet lelakják, s majd elmennek.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 10:27:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Apró küölönbség, hogy a GYurcsány parancsára ellenzékieket rommá verő rendőrökről kép és hanganyag készült, amint tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel ellenzéki tüntetőket vernek.

A migránsok esetében, amik készültek ezidáig minden esetben kiderült, hogy a kép anyag és a ballibek által ráírt szöveg hazugság.
Így volt ez az éhező migránsokról, akik számolatlan dobálták ki a nekik jutatott kaját, a magát és családját sínek köző migráns geci esetén is, és László Petra se rugta fel a karjában gyereket cipelő migráns terroristát, mint kiderült.

Skankhunt42 2017.02.16. 10:36:53

@gurigapapa: pár nap múlva pamut, 1ghost, toportyán, highup, gyűlölködő meg a többi közismert ballib bérnick tényként fog erre hivatkozni.

Cycmen 2017.02.16. 10:52:21

@Laszlo Ador: Lózungok, klisék konkrétum nélkül! Ez a kommentár?

monddazigazatmar 2017.02.16. 11:00:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Talán mert a fletó féle rendőrökről volt kb. száz felvétel, tanuvallomás, vizsgálat, stb.
Ezekről pedig van összesen a végtelenül objektív b1 blog rendkívül hiteles jdesi nevű firkásza.

Cycmen 2017.02.16. 11:07:11

@masada: Na és mekkor csalódás lesz az hogy itt 8 órában dolgozni kell és hogy a lopás börtönbüntetéssel jár

Elvileg. Kérdezz erőforrást hogy következetesen betartatják e mindenkivel!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.16. 11:08:17

"Kasmirból, Pakisztánból, Afganisztánból hónapokkal ezelőtt, van aki jó fél éve, indultak el azok az emberek, akik ma elképesztő nyomorban és nélkülözések közepette várják, hogy továbbjussanak álmaik földjére."

Álmaik földjét nem a saját hazájukban kellene inkább megteremteniök? Nekünk sem repült a sült galamb a szánkba, mi és az őseink is kva keményen megdolgoztunk azért, hogy az említett "menekülteknél" jobban élünk.

Segítséget persze szívesen adunk, de csak a saját hazájukban. Ők meg addig gondoskodjanak arról, hogy a segélyek tényleg jó helyre kerüljenek, ne "véletlenül" fegyverek legyenek belőlük, ahogy az sok megsegélyezett országban szokás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.16. 11:10:11

@Cycmen:

"Na és mekkor csalódás lesz az hogy itt 8 órában dolgozni kell és hogy a lopás börtönbüntetéssel jár"

Bizony, sajnos csak elvileg. Ma már 50 ezer forint alatti lopás nem bűncselekmény, hanem csak szabálysértés, már ha egyáltalán felelősségre vonják az illetőt. Így persze nem nehéz javítani a bűnügyi statisztikát, vagy legalábbis megelőzni a romlását.

monddazigazatmar 2017.02.16. 11:11:06

Bazmeg, ezt a dési jános írta.
Többet hazudsz a klubrádión mint bolgár úr összes nyuggere együtt.

desw 2017.02.16. 11:14:28

Kb 6 milliárd ember rosszabbul él mint a legszegényebb európai, szóval ilyen alapon -- libsik szerint -- az 500 milliós Európának be kellene fogadnia 6 milliárd embert is akár. Nooooormális???

Cycmen 2017.02.16. 11:16:12

Egy tizennégy éves Pakisztánból érkezett fiúval beszélünk. Kétségtelen, nagynövésű, keménykötésű gyerek, akár 16-nak is elmenne.

Ez természetes a kiváló pakisztáni életszínvonal mellett szépen fejlődnek a gyerekek!

Cycmen 2017.02.16. 11:23:09

Ez a cikk sem szól világpolitikai összefüggésekről, a menekültkérdés kezelésének lehetséges módjairól, hanem mindössze látlelet arról, hogy az oly büszke „keresztény” Európa kapujában

Persze hogy nem szól! Kínos lenne libsiként szóba hozni az amcsi szarkeverést ami miatt van ez az egész, jobb a hülye keresztényeket basztatni hogy miért nem fogadják be őket!

sakkosfx 2017.02.16. 11:33:59

Münchauzen báró is irigykedve nézi a cionistákat, mert olyan jó meséket találnak ki!

NBarbieReloaded 2017.02.16. 11:35:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Az rendkívül vicces, hogy a fideSSfasszopó trollok lenácizzák a rendőröket, ha a gyurcsányelkúró alatt kegyetlenkednek a tüntetőkkel, és istenítik ugyanazokat, mikor az orbánelkúró alatt a ligetvédőkkel és a menekültekkel kegyetlenkednek. "

B+, neked lesz valaha legalabb 1 hozzaszolasod, ami nem szintiszta hazugsag?
1. az orrba-szajba nacizas a legalja ballib agyhalottak sajatja, mas nem hasznalja
2. mar megint relativizalsz: az "ejropai demokrata" gyurcsi elleni tuntetesek alkalmaval szazszamra dokumentalt, fenykepezett, igazolt kegyetlenkedeseket a mar sokszor lebukott migrik meseivel meg valami ligetvedokkel (ott mi is volt? ha jol emlekszem par pofon a biztonsagiaktol, nem a rendoroktol).

Szoval ez eddig ismet egy nagy bukta oreg. :)

Hogy a cikkhez is szoljak, semmi kulonos, a ketszazezredik migrisimogato, demagog, hatasvadasz hazugsagok/csusztatasok/kitalaciok tomkelege.
A szokasos keresztenygyalazassal, mint minden migrisimogato ballib omlenges elengedhetetlen kelleke. Mert nektek azt is szabad.

Medgar 2017.02.16. 11:41:30

@Cycmen: Ezért is menekült el Pakisztánból. Ha ott marad 18 évesen akkorára nő, hogy sehova se fér be.

Bravehearth 2017.02.16. 12:06:11

Na, désijani...! Úgy látom, te is inkább sz*pni jársz ide! Ahogy a vadász a viccben...

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Az rendkívül vicces, hogy a fideSSfasszopó trollok lenácizzák a rendőröket, ha a gyurcsányelkúró alatt kegyetlenkednek a tüntetőkkel, és istenítik ugyanazokat, mikor az orbánelkúró alatt a ligetvédőkkel és a menekültekkel kegyetlenkednek."

Bár már többen is jelezték neked, de elég világos különbség van egy buckalakó által összehordott hazugsághegy (tudod: mint a miskolci cigány, akit a gonosz dokik megaláztak), valamint egy jól dokumentált, világosan törvénysértő rendőri eljárás között!
Más szempontból pedig: akkor a rendőrök magyar polgárokat ütöttek Magyarországon! A tv székháznál indokolt lett volna, ott nem tették. Ahol nem volt rá semmi okuk, ott tették! És ismétlem: dokumentált tényekről beszélünk (ujjtörős videó megvan????)!
A ligetvédőkről simán nincs mit beszélni! Ha én egy közúti ellenőrzés során úgy beszélnék egy rendőrrel, úgy viselkednék, ahogy azok tették, teljes joggal csapna le a közeg és még csak meg sem szólalhatnék! Mellesleg, ott is elég világos jogszabályi közegről beszélhetünk.
A MIGRÁNSOKKAL szemben pedig nem kegyetlenkedés történt, hanem hatósági intézkedés. Persze, hogy ezt a migri kegyetlenkedésnek éli meg és úgy is akarja LÁTTATNI, hiszen a 'zejú' határán állították meg a náci 'magyeriek', amikor ő már átcaplatott fél Eurázsián! Hát nem egy geciség???
Szerintem sokkal jobban jár egy tarkónveréssel, mint egy könnyűgéppuskából kapott rövid sorozattal! Pedig az adott helyzetben az utóbbi lenne indokolt!

És még egy megjegyzés:

Egyszer már levezették neked, hogy a 'faszszopó'-t csak az ostoba és tudatlan cigányok írják (jó esetben) hosszú 'sz'-szel! Mivel összetett szó, ezért helyesen kettőzött 'sz'-szel írjuk! Tudod: helyesen, magyarul!
Persze, lehet, hogy neked a pastu vagy a fárszi jobban megy? ;-)
B.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 12:54:10

@Bravehearth: Köszönöm a hozzászálásodat! Tökéletesen igazoltál, pont erről beszélek.

NBarbieReloaded 2017.02.16. 13:26:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Csak a szokasos forgatokonyv: valaki reszletesen elmagyarazza, hogy miert hulyeseg amit TE irsz, ezt te nem veszed tudomasul, reszletes viszontvalaszrol persze ismet nincs szo, es vegul az allitasaid (illetve szandekos hazugsagaid) cafolatanak ellenere te ugy konyveled el, hogy az teged igazol.
Igy konnyu.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 13:31:33

@NBarbieReloaded: "valaki reszletesen elmagyarazza, hogy miert hulyeseg amit TE irsz"

Lehet, hogy ez volt az eredeti szándéka. Valójában minden mondatával szemléltette az igazamat. Most már nem tehetsz semmit, ha nem moderálják ki, itt marad mementónak, a fideSSfasszopók butasága és rosszindulata szobrának. :))

Bravehearth 2017.02.16. 13:42:32

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nagyon szívesen, kis ostoba!

"Tökéletesen igazoltál, pont erről beszélek."

Akkor végre eljutottunk ide is! Tehát számodra is teljesen egyértelmű, hogy ostobaságokat, hazugságokat írkálsz folyamatosan! Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor értetlen vagy, mert már millióan milliószor elmagyarázták neked, miért hülyeség, amit írsz! De te ezzel pontosan tisztában vagy, csak egy egyszerű, nyomorult kis troll vagy, bár annak is elég sz*r!

Továbbá:

"Lehet, hogy ez volt az eredeti szándéka. Valójában minden mondatával szemléltette az igazamat."

Tehát szövegértési problémáid vannak, ahogy az már tavaly ősszel is bizonyosságot nyert. Igaz? Én mégis úgy gondolom, hogy te is nagyon jól tudod, hogy síkhülyeséget írsz, de mégsem lehet csak úgy elsomfordálni eltángált picsával! Nosza, fossunk vissza valami hülyeséget... Ahogy azt már hosszú hónapok óta teszed! @NBarbieReloaded: erre világított rá nagyon pontosan. De neki is csak ezt a vérszegény ballib mantrát/szidalmat tudtad idefingani. Hát így jártál, kismacska...!

"...itt marad mementónak, a fideSSfasszopók butasága és rosszindulata szobrának..."

Ez édes! :-) És még most sem sikerült normálisan, helyesen leírni egy összetett magyar szót! ;-) 'Ózdiroma' vagy-é...? Lováriul megy igazán, mi? Ez a 'szobor' is itt marad ám! Te kis szerencsétlen...
B.

Bravehearth 2017.02.16. 14:18:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: És a 'szobrod' csak szépen épülget tovább...! :-)
Konkrétum, fostosmacska! Konkrééééétuuuuuum! ;-)
B.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 14:27:49

@Bravehearth: "Konkrétum"

Nem kell hozzátenni semmit. Mindent elmondtál. :))

Bravehearth 2017.02.16. 14:33:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Örülök, ha így látod, akkor most már csak rád vár valódi feladat: értelmezned kell. De van segítség ahogy láttam, mások is igyekeztek fényt gyújtani számodra! Hm... Ebben viszont már magadra hagylak, jó lét, víg napot polgár!
B.

monddazigazatmar 2017.02.16. 14:38:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tudod, aki olvas téged, legyen az balos, jobbos, vagy akármi, az látja, hogy hülye vagy mint a segg.

Semper Fidelis 2017.02.16. 16:19:57

Az előző rész sokkal szívfacsaróbb volt, ez gyenge lett.

DFK 2017.02.16. 17:13:47

Aki csak tanult egy kis antropológiát (pl én), az látja, ez nem tizenéves. Persze egy bölcsész erre nem gondol...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 17:18:47

@DFK: "Aki csak tanult egy kis andropológiát (pl én),"

Kitalálom, 1982-ben? Közvetlenül a brezsnyevológiai kurzus után.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 17:20:08

@monddazigazatmar: "aki olvas téged, legyen az balos, jobbos"

... szélsőjobbos... Mert ugye te is olvasol.

peco28 2017.02.16. 17:44:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ő legalább tanult valamit, és nem csak a dohos műbőr fotelból rázza a virtuális öklét a valóságra.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2017.02.16. 18:27:28

@peco28: Nem esett le a tantusz, mi? :))

GONDOLKODJ!!! Tudom, nem szokásod. :))

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2017.02.16. 18:28:42

@DFK: Ne zavard össze ezt a fasz peco28-at! Majd elmagyarázom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 18:47:45

@DFK: Nah, jó, ha 100 évig gondolkodik, akkor se jön rá. Szóval Brezsnyev, mikor meghalt, utána Andropov lett az SZKP főtitkára. Akkor lett a pesti vicc, hogy új tudományág született a politika és biológia határmezsgyéjén: az andropológia.

Öreg KGB-s, már csak az '56-os szerepe miatt se volt túl népszerű Magyarországon. Hamarosan el is patkolt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.16. 20:49:22

Elnézem az állítólag 14 éves "gyerek" képét. A posztoló szerint 16-nak is kinéz, de minden normális ember, aki már látott 16 éves kamaszt, tudja, hogy ez a férfi - nem gyerek - legalább 22 éves, de inkább több. Más kérdés, hogy van bőr a pofáján 14-nek hazudni magát, mert tudja, hogy akkor jobbak az esélyei.

Na de a nagy kérdés: A posztoló ilyen hülye, hogy beveszi a 14 éves hazugságot (nem hiszem, hogy hülye lenne) - avagy ő maga is ennyire képes hazudni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.16. 20:53:52

@gurigapapa:

"A 10 éves de legalább 60-nak kinéző Ahmed sírva meséli:"

Ne csúfolódj. Valóban 10 éves, csak megtörte szegényt a hosszú út idáig. A gonosz magyar rendőrök meg leöntötték sósavval, azért kopaszodik olyan erősen.

Na meg az új módi szerint nem január 1-én születtek, hanem február 29-én, és náluk az életkort az határozza meg, hány születésnapot ünnepeltek eddig.

Laszlo Ador 2017.02.17. 00:32:42

@eszkütyü:
@masada: @Cycmen: Nem kell aggodnod:Sem dolgozni sem lopni jönnek,csupán a lányokat eröszakolni!

eszkütyü 2017.02.18. 17:28:17

@Laszlo Ador: Magyarországon átlag hetente hal meg egy nő párkapcsolati erőszakban. Gondolom, nem migráncsok keze által. Akkor ugye a magyar férfiak egytől egyig vérengző fenevadak, nem? Bár a hozzászólásom nem pont erről szólt, ha már megtaláltál vele, egy kis olvasnivaló: nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 20:03:20

@eszkütyü:

"Magyarországon átlag hetente hal meg egy nő párkapcsolati erőszakban."

Ezt csak úgy ideokádtad vagy hivatalos rendőrségi statisztikákkal igazolni is tudod?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 20:13:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt csak úgy ideokádtad vagy hivatalos rendőrségi statisztikákkal igazolni is tudod?"

"Ez az adat szűk források (lezárt gyilkossági esetek bírósági aktái) elemzéséből származik. Ami azt jelenti, hogy – a magas látencia miatt – ennek sokszorosa a valós áldozatok száma."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 20:19:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Bizonyíték? Forrás?

Ja, az nincs. Ex cathedra kijelentés, na az van.

eszkütyü 2017.02.18. 22:40:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, nehéz hetetek volt a pártházban, úgyhogy biztos szar sokadszorra is lyukra futni :-) nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak

egypasas 2017.02.19. 12:46:30

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: pocsék lesz neked, ha kimúlik a gazdaállat.

2017.02.22. 18:04:13

igen szép, szívhez szóló hazugság ez is, de a múltkori az elfagyott lábú fizikus menekültekről sokkal jobban meghatott
süti beállítások módosítása