B1 blogcsalád



A rabbik a menekültek befogadása mellett demonstrálnak

2017. január 20. - jdesi

 

A legkülönfélébb zsidó felekezetek rabbijai, mindenfelől az országban aláírták azt a kiáltványt, amelyben a menekültek befogadása mellett állnak ki.

Mint írják, I’ten (zsidó hagyomány szerint a Teremtő nevét nem írják le teljesen) mindenkit a maga képmására teremtett. Zsidókat és nem zsidókat egyaránt. Így mindenkinek éppen ugyanolyan joga van az élethez.


rbbik_welcome.jpg

A második világháború óta a világ talán a legnagyobb menekültválságát éli át, s azoknak, akik a világ szerencsésebb, biztonságosabb helyén élnek, kötelességük segíteni a bajba kerülteken.

A zsidó közösségek tagjai megtapasztalták, hogy Amerika milyen segítőkész és befogadó volt velük is, hát most újra meg kell mutatniuk ezeket az amerikai erényeket.

Merthogy mindez az Egyesült Államokban történt, ahol 1500 rabbi írta alá ezt a nyilatkozatot. 1500 – ami már csak azért is nagy dolog, mert a zsidó közösség az USA-ban is nagyon sokszínű és megosztott és szinte minden közösségből és minden államból érkeztek támogató aláírások a nyilatkozathoz.  

Nyilatkozatukban felszólítják az új kormányzatot, hogy ne lassítsák, fékezzék vagy akadályozzák a menekültek befogadását, legyenek azok bármilyen vallásúak, tartozzanak bármely etnikumhoz.

Nagyon sok rabbi már eddig is szót emelt a befogadásért „kötelességünk, hogy fényt gyújtsunk a sötétségben”. És nagyon sok közösség és aktivista a gyakorlatban is igyekszik közreműködni a menekültek befogadásában. Az Egyesült Államokban.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1412139285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.20. 11:57:41

Szerintem a zsidók és a betelepített muszlimok békességben fognak éldegélni, egymás mellett az ígéret földjén, az idők végezetéig.

Vagy nem.

2017.01.21. 15:16:59

valahogy sejtettem, hogy nem azért kampányolnak, hogy izrael fogadja be a migriket...
más faszával verni a csalánt, azt nagyon tudják. ráadásul nem is az usába mennek robbantgatni meg tömegbe hajtani az arab meg a néger migrik...
usába a mexikóiak mennek, de azok meg nem muszlimok, hanem békés keresztények.
süti beállítások módosítása