B1 blogcsalád



Ügyvédek és jogászok álláspontja a kényszervallatásokról

2016. december 31. - Spectra

vallatas_1.jpg

A BKV-ügyben több vádlottat és tanút is kényszervallatásnak vetettek alá a hatóságok. Az érintettek a bírósági tárgyaláson egymás után számoltak be a vitatható körülményekről. Ezekből a vallomásokból már többször osztottunk meg részleteket.

Lássuk azonban most, hogy miként vélekednek az elhangzottakról a védők és az üggyel foglalkozó jogászok.

A következő idézetek a BKV-ügy perbeszédeiben hangzottak el.

Papp Gábor (Mesterházy Ernő II. rendű vádlott védője):

“Azt kell mondjam, hogy a legsötétebb időket idézi Sziebert György tanúvallomása, aki azt mondta, hogy családját és kisgyerekét is említették neki, annak érdekében,hogy Hagyóra, Demszkyre és Mesterházyra terhelő vallomást tegyen. (...) Ezeknek az embereknek szavahihetősége van, ezek egyenes emberként viselkedtek a hatóságok előtt, ilyen fenyegetéssel senki nem tud szembenézni és nem tud előre kiszámíthatóan reagálni.”

Dr. Gyalog Balázs (Antal Attila III. rendű vádlott védője)

“Védőként azonban azt kell hogy mondjam, teljes hittel, meggyőződéssel hiszem és vallom, hogy Antal Attila a kérdésben igazat mond. Mert védőként én is láttam, hogy min megy keresztül Antal Attila. Láttam egy embert az első kihallgatás előtti napon az ügyvédi irodában, akinek fogalma nem volt a büntetőeljárás menetéről, és fogalma nem volt arról, hogy mi várhat rá. Bőszen győzködött minket arról, hogy nem követett el bűncselekményt, nem tud ilyenekről és biztos abban, hogy az iratok ezt igazolják is. Fel sem fogta, hogy a feje felett lóg egy hosszan tartó kényszerintézkedés lehetősége. (...) A társadalom elvárása akkor az volt, hogy legyen kormányváltás és a korrupt politikusokat vonják felelősségre. Ember legyen a talpán, aki ebben a helyzetbe 2010-ben, abban az adott, a rendszerváltás óta soha nem tapasztalt társadalmi, és közhangulatú időszakban ellent tudott volna állni a még egyszer mondom nem fizikai, de egyértelmű pszichikai nyomásnak. (...) Láttam és tudom, hogy Antal Attilát az vezérelte, hogy a családjához visszatérhessen és a munkáját folytathassa.”

Dr. Szigethy György (Balogh Zsolt negyedrendű vádlott védője):

“Ezeket a vizsgálatokat úgy folytatták le, hogy a rendelkezésre álló adatokat nem szerezték be, az érintetteket nem hallgatták meg, sokszor még a vizsgálat lezárása előtt megtették a feljelentéseket, mert pontosan tudták azt, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye."

"Balogh Zsolt akkor még bízva az ügyészségben valamilyen nagyon furcsa indíttatásból, amely a magyar kriminalisztikában nem volt jellemző, a választások előtti időszakban több alkalommal megjelent a jobb oldali médiában és sajtóban, és hosszasan beszélt egy Nokiás dobozról és Hagyó Miklósról. Miután mindent megtett, amit elvártak tőle, úgy gondolom, hogy nagyon nagy meglepetésként érte, hogy egy hajnalon nála is megjelent a BRFK, házkutatást tartottak és bevitték a rendőrségre. Ettől kezdve Balogh Zsolt félelmében, anélkül, hogy gyakorlatilag egyetlen kérdést intéztek volna hozzá, körülbelül 20-szor tett vallomást és olyan cselekményekről számolt be, amelyekkel meg sem volt gyanúsítva.”

Dr. Francsics Imre (Regőczi Miklós VIII. rendű vádlott védője):

“Bezsenyi úr Daróczi őrnagy úr jelenlétében az elvárásokat megfogalmazta, nem tudom minek hívjam, mert egyezségnek ezt nem hívnám, de mindenesetre én azt tolmácsoltam, és Regőczi úr úgy döntött, hogy együtt kíván működni, mert ő haza szeretne menni, erre pedig ők támogatva mondták, hogy akkor el fog kezdődni a kihallgatássorozat, és akkor kezdődött el délután Regőczi Miklós olyan tartalmú vallomása, ami már arról szólt, hogy ő kíván vallomást tenni és ezek a szerződések szükségtelenek voltak. Tudni kell ehhez a helyzethez azt, hogy mindenféleképpen valamiféle pszichikai kényszer volt a vádlott nyakán e tekintetben az őrizetbe vétele, illetőleg az a sugallat, hogy az előzetes letartóztatásra indítványt tesznek.”

Dr. Kádár Éva jogász

Dr. Kádár Éva Kényszervallatások gyanúja a BKV-ügyben című tanulmányban részletesen bemutatja a kényszervallatások gyanúját a BKV-ügyben. A jogász írásában arra keresi a választ, hogyan jogilag ítélhetőek meg a BKV-ügyben alkalmazott kihallgatási technikák. a tanulmányában elemzett esetekről mi is írtunk összefoglalót. A megdöbbentő anyagot teljes terjedelmében a Jogi Fórumon olvashatják el.

A címkép csak illusztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4112083335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2016.12.31. 17:05:33

Jogász aztán végképpen nem vagyok, de úgy vélem, hogy ilyen disznóságokat nem lehet véletlenül elkövetni. Szándékosság esetén meg büntetendő, tudomásom szerint. Nem indokolható még nemzetvédelmi alapon sem, bár nyilván megpróbálnák (már csak a propaganda kedvéért is) . Ha viszont így van, hogy mindez a törvénnyel ellentétes, akkor az ügyészségnek meg kell tennie a feljelentéseket, ha meg azt sem teszi meg, akkor személyében kell majd felelnie mindezért a főügyésznek, aki most Polt Péter. A helyében tartanák ettől ! Valami történelmi értékűt mondhatna erről az Ügyvédek Kamarája is, talán !

CoolKoon 2017.01.01. 16:13:28

@NemodaBuda: Az egésszel csak egyetlenegy aprócska gond van: mára már az se biztos, hogy a nokiásdoboz létezett-e egyáltalán, mert az egész vád gyakorlatilag egy ember (Balogh Zsolt) vallomásán alapult. Úgy néz ki, hogy eredetileg azt hitte, hogy nem esik bántódása, ha kitart az eredeti(leg megbeszélt) vallomása mellett. Aztán amikor a zsernyákok nála is szaglászni kezdtek, rájött, hogy ezek simán bevarrják őt is, így megpróbált beleköpni a levesükbe (egyelőre úgy néz ki, sikerrel). Ergo az egész ügy megalapozottsága kétséges. Hol van ettől a szándékosság vizsgálata...

VaradiJanos 2017.01.01. 16:15:37

Fizetett közleményt olvashattak.

Kelly és a szexi dög 2017.01.01. 16:25:35

Szóval a BKV-nál minden rendben volt és aki tehette nem nyúlta le a pénzt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.01. 16:38:00

@NemodaBuda:

Mitől vagy olyan biztos abban, hogy valóban volt kényszervallatás?

Az nem tekinthető kényszervallatásnak, ha közlik a gyanúsítottal, hogy ha nem vall, akkor előzetes letartóztatásba helyezik. Ugyanis a bíróság (nem a rendőrség) elrendelheti az előzetes letartóztatást, ha fennál a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak összebeszélnek vagy befolyásolják a tanúkat. A vallomás megtagadása ilyen veszélyt jelent.

"A BKV-ügyben több vádlottat és tanút is kényszervallatásnak vetettek alá a hatóságok."

A nyomozati szakaszban nincs vádlott, csak gyanúsított. Ezt egy jogi témájú írás szerzőjének illenék tudnia.

dunántúli gyerek 2017.01.01. 16:42:13

A kényszervallatás elítélendő. Tömeges alkalmazása a fő ok, amiért nálunk baloldalinak nevezett ex-kommunista neoliberális kormány többé nem lehet. A valódi+nemzeti baloldaliságot szeretik az emberek mindenhol, ezért szavaznak a fideszre.

A posztban a bünözők védőineka - vallatások megtörténtével vagy annak tvtelen voltával kapcsolatos - teljesen irreleváns véleményeit olvashattuk, köszönjük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.01. 16:56:35

- Bűnösnek érzi magát?

- Nem.

- Köszönjük, szabadon távozhat.

Valahogy így kellene lezajlania egy nyomozásnak a védők és a posztban említett jogászok szerint.

ember100 2017.01.01. 17:27:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Helló !

Vicces :)

- Bűnösnek érzi magát?

- Nem.

- Értem akkor megkérdezzük a családját és a gyerekeit is és ha nem válaszolnak akkor előzetes letartóztatásba helyezzük a feleségét és intézetbe visszük a gyerekét !

Jakab.gipsz 2017.01.01. 18:26:19

Hi-Hi.
A BKV (állami vagyon), épület, ingatlan, technikai vagyon csak úgy a semmivé foszlott. Senki, nem tud semmit, minden abszolút törvényes volt, a vevő pedig csak annyit fizetett amennyit az "neki megérte" és ez teljesen törvényes.
A magyar nép pedig kussoljon legyen szíves, mert a jogállami, jog-szolgáltatók csak a bűnös jogait kötelesek megvédeni.
A sértett pedig nyelje le a sérelmet, az élet már csak ilyen, a fejlett demokráciákban és, az alkotmányos jogállamban.

Gabor Ventilla 2017.01.01. 18:41:12

Bizony, még abban sem vagyok biztos, hogy a "pártjaink" valóban egymással állnak szemben, és nem a buliból kimaradó többséggel. Még inkább a tisztességes emberekkel.
UTÓBBIAKKAL FŐLEG!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 19:06:56

@NemodaBuda:
Üdv!
Sajnos nem fogalmazol egyértelműen, így akár a vádlottak terheltségére is, akár a kényszervallatásra is célozhatsz vagy utalhatsz, de ha szorosan az írás témáját veszem, akkor az utóbbira (remélem!).
A Polt Péter nevezetű jogász személy esetében felhívom a figyelmed, hogy ez az ártatlan(nak látszó) csendes kis emberke folytatólagosan ügyész volt, folyamatosan az ügyészség állományában volt, és ehhez képest szerintem mellékes, hogy (fő)államügyész vagy beosztott ügyész, mert politikai kapcsolatrendszere mindenki: tehát a [független] magyar ügyészség összes, állományban lévő tagja, a [független] magyar bíróság összes kinevezett bírája és a szervezet összes jogvégzett tagja, de még a legutolsó iratkezelő részéről is ismert, tudott, és álláspontom szerint figyelembe is vett és meghatározó is volt az a tény, hogy ez az ember ügyészként jelen van a rendszerben.
És jelzem: nem egyedül ő az egyetlen jobboldali elkötelezettségű ügyész az ügyészség (nota bene: eleve is félkatonai hierarchiával terhelt) rendszerében.
Az ügyvédi kamarákról pedig csak annyit, hogy ott sem politikamentes az élet és van olyan ügyvéd, akinek mindent és még annál is többet megengednek, de van olyan ügyvéd is, akit egy munkaügyi még nem peres jogvitában írásban előadott felhívásban megfogalmazott "egyéb esetben" hová fordul kitétel miatt a kizárással fenyegettek meg nemrégiben (is).
Ugyanígy a rendőrségi állományban legalább 40 (rosszabb időkben 60) százalék volt a szélsőjobbos "identitás", míg a tisztikarban a "beépített jobboldal" állítom, hogy erős hatással volt a 2007-es MTV székház előtti majd az utáni eseményekre is, hiszen csak azt kell figyelni: "Cui prodest?", tehát kinek is volt az érdeke mindaz! (Nota bene: túl azon, hogy a polgári körös és fideszes érintettség magától értetődő, és túl azon is, hogy ahogy most, akkor is bőven lehettek álruhás fideszesek az összes egyéb pártban (a fideszekusok), de ugyanígy lehetett az az SZDSZ és a Gyurcsány-ellenzék az MSZP-ből is érdekelt, sajnos...)

No, ehhez képest azért Boldog Újévet!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 19:32:31

@CoolKoon:

Szia Neked is!

Két külön ügy van:

a) a BKV-nál is (mindenütt ahol állami a pénz) valamilyen mértékben loptak, mindig is loptak és fognak is lopni (*)

b) a jelen esetben szó sem volt a tényleges lopásokról, hanem kimondottan 1 db embert és a környezetét kívánta a függetlennek mondott hatalmi ág (ügyészség, rendőrség és egyes fő-bírák) minden lehetséges és minden lehetetlen eszközzel vérpadra hajtani, hogy hatalomra tehessen szert a a háttérből [a függöny mögül] leskelődő "sötét utas"

Ehhez képest ebben az ügyben legalább egy darab bírót az ügyről levettek, mert a fenyegetés hatására sem ismerte el alaposnak a vádiratot, ez a bíró pár hónappal később már nem volt a bírói kar tagja (vö. OBH, ki vezeti?)

Kérlek szépen, lehet, hogy mindenkit felmentenek (nemcsak bizonyítottság, de egyenesen bűncselekmény hiányában), ám az eredményt a RENDSZER urai elérték:

a) akiket eljárás alá vontak, emberileg, gazdaságilag és sok esetben pszichésen és fizikailag is ellehetetlenültek, de ez volt a kisebb cél, ugyanakkor

b) az egész országban mindenki, aki ellent szeretne mondani, már 2009 második felére úgy be volt szarva, hogy inkább (Sic!) ezekre szavaztak, majd

c) már ezek, az összes lényeges alapvető joganyagot akként módosították meg, hogy gyakorlatilag ne legyen lehetséges országgyűlési választásokat veszteniük (**)

d) és akik kimentek tüntetni (tanarak'), mindegyiket megmogyorózták, de ehhez képest a Kádári rendszert lepipáló módon beszélnek mellé és szeletelnek fel bárkit és bármit . . és az agymosás már totális (***)

Meg szeretném jegyezni, hogy még magánjogi téren is már 2010 tavaszára a pofátlanságon túli hangulat kialakult, ebben az országban: mindenki, akinek ereje van, mindent megtehet bárkivel, akinek kisebb, vagy jelentősen kisebb az érdekérvényesítő képessége, az ereje. Ez igaz a romániai tulajdonostól büszkélkedő DIGI, a nemzetközi hátterű UPC és egy halom pénzintézet esetlében, közelről látom.

No, ehhez képest is BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

(*) nota bene: manapság az 1990-2009 időszakhoz képest azért sikerült ezt az arányt és méretet úgy meghússzorozniuk a fiúknak, és még a mellüket is döngetik, és hidd el, megy az iratmegsemmisítés ezerrel 2010 óta, szóval vagy az elévülés, vagy a bizonyítottság hiánya amiatt akkor sem fog ezekért sem ülni senki, ha egyenesen a hágai nemzetközi törvényszék objektivitásával vizsgálódnának majd úgy 20-30 évvel később, miután egy ifjú politikus a nemzetközi sajtó jelenlétében átvágta a vasfüggöny akkor már 20 éve álló nyugati rendszerét, legyen szó orbán Ráhel miniszterelnök asszonyról vagy ifj. Vona Kispál Gábor Államfőről, avagy Budaházy Főispán Kerületvezetőről is akkoriban majd)

(**) így lehetett a 2014-es választásokon az összes választásra jogosult alig több mint 22%-ával (állítólagosan) kétharmados többségre szert tenniük [az adatok kint vannak az NVI oldalain, 50% alatti részvétel volt és 40% körüli szavazatot kaptak, tessék számolni!]

(***) nekem a legnagyobb csalódásom a Rózsa néni, akit személyesen és (azt hittem) jól ismerek, a Kaffkából a 80-as évek végén a Francia Intézethez került, egy rendkívül egyenes, őszinte és emberséges nő volt, akit én legalábbis rendkívül szerettem, szerethető is volt, oszt. 30 év alatt lett belőle egy rendkívül korlátolt, rendkívül zsémbes és rendkívül ellenszenves ember, függetlenül attól, hogy még szakmailag is a hülyeségeket a hülyeségekre halmoz, és ezek szerint elvette a józan ítélőképességét a vallási áhítat, a pénz, vagy az öregedés, vagy mindhárom egyszerre és az öreg ördög :-/

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 19:33:23

@CoolKoon:

Szia Neked is!

Két külön ügy van:

a) a BKV-nál is (mindenütt ahol állami a pénz) valamilyen mértékben loptak, mindig is loptak és fognak is lopni (*)

b) a jelen esetben szó sem volt a tényleges lopásokról, hanem kimondottan 1 db embert és a környezetét kívánta a függetlennek mondott hatalmi ág (ügyészség, rendőrség és egyes fő-bírák) minden lehetséges és minden lehetetlen eszközzel vérpadra hajtani, hogy hatalomra tehessen szert a a háttérből [a függöny mögül] leskelődő "sötét utas"

Ehhez képest ebben az ügyben legalább egy darab bírót az ügyről levettek, mert a fenyegetés hatására sem ismerte el alaposnak a vádiratot, ez a bíró pár hónappal később már nem volt a bírói kar tagja (vö. OBH, ki vezeti?)

Kérlek szépen, lehet, hogy mindenkit felmentenek (nemcsak bizonyítottság, de egyenesen bűncselekmény hiányában), ám az eredményt a RENDSZER urai elérték:

a) akiket eljárás alá vontak, emberileg, gazdaságilag és sok esetben pszichésen és fizikailag is ellehetetlenültek, de ez volt a kisebb cél, ugyanakkor

b) az egész országban mindenki, aki ellent szeretne mondani, már 2009 második felére úgy be volt szarva, hogy inkább (Sic!) ezekre szavaztak, majd

c) már ezek, az összes lényeges alapvető joganyagot akként módosították meg, hogy gyakorlatilag ne legyen lehetséges országgyűlési választásokat veszteniük (**)

d) és akik kimentek tüntetni (tanarak'), mindegyiket megmogyorózták, de ehhez képest a Kádári rendszert lepipáló módon beszélnek mellé és szeletelnek fel bárkit és bármit . . és az agymosás már totális (***)

Meg szeretném jegyezni, hogy még magánjogi téren is már 2010 tavaszára a pofátlanságon túli hangulat kialakult, ebben az országban: mindenki, akinek ereje van, mindent megtehet bárkivel, akinek kisebb, vagy jelentősen kisebb az érdekérvényesítő képessége, az ereje. Ez igaz a romániai tulajdonostól büszkélkedő DIGI, a nemzetközi hátterű UPC és egy halom pénzintézet esetlében, közelről látom.

No, ehhez képest is BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

(*) nota bene: manapság az 1990-2009 időszakhoz képest azért sikerült ezt az arányt és méretet úgy meghússzorozniuk a fiúknak, és még a mellüket is döngetik, és hidd el, megy az iratmegsemmisítés ezerrel 2010 óta, szóval vagy az elévülés, vagy a bizonyítottság hiánya amiatt akkor sem fog ezekért sem ülni senki, ha egyenesen a hágai nemzetközi törvényszék objektivitásával vizsgálódnának majd úgy 20-30 évvel később, miután egy ifjú politikus a nemzetközi sajtó jelenlétében átvágta a vasfüggöny akkor már 20 éve álló nyugati rendszerét, legyen szó orbán Ráhel miniszterelnök asszonyról vagy ifj. Vona Kispál Gábor Államfőről, avagy Budaházy Főispán Kerületvezetőről is akkoriban majd)

(**) így lehetett a 2014-es választásokon az összes választásra jogosult alig több mint 22%-ával (állítólagosan) kétharmados többségre szert tenniük [az adatok kint vannak az NVI oldalain, 50% alatti részvétel volt és 40% körüli szavazatot kaptak, tessék számolni!]

(***) nekem a legnagyobb csalódásom a Rózsa néni, akit személyesen és (azt hittem) jól ismerek, a Kaffkából a 80-as évek végén a Francia Intézethez került, egy rendkívül egyenes, őszinte és emberséges nő volt, akit én legalábbis rendkívül szerettem, szerethető is volt, oszt. 30 év alatt lett belőle egy rendkívül korlátolt, rendkívül zsémbes és rendkívül ellenszenves ember, függetlenül attól, hogy még szakmailag is a hülyeségeket a hülyeségekre halmoz, és ezek szerint elvette a józan ítélőképességét a vallási áhítat, a pénz, vagy az öregedés, vagy mindhárom egyszerre és az öreg ördög :-/

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 19:43:34

@Kelly és a szexi dög: a kérdés lényegét fentebb megpedzegettem (szándékaim szerint), de felhívom a figyelmed, hogy azért attól, hogy valakinek valamire lehetősége van, még nem biztos, hogy elkövette azt és az sem, hogy bűnös, nem kellene de facto általánosítani

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 19:51:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Drága!

A tanú nem tagadhatja meg a vallomást - a gyanúsított már igen. Tehát már itt mellébeszélsz. De nem baj. nem ez a lényeg. Ugyanis a kényszervallatásnak nem az a lényege, hogy vallomást kicsikar, mert az a vallomás lehetne egy semmit be nem ismerő vallomás is. Itt az a lényeg ehhez képest, hogy egy adott - a nyomozás során kreált tényállást bizonyító - vallomásokat igyekeztek megszerezni.

A kényszervallatás tehát nemcsak az, amikor telefonkönyvekkel ütik a szerencsétlennek a fejét, vagy a heréibe áramot vezetnek, vagy a szájukra rongyot tesznek és arra vizet folyatnak.

A kényszervallatást az egyébként elvileg jogszerű szankciókkal is igenis el lehet érni. Főleg egy olyan országban, ahol visszaélésszerű joggyakorlást alkalmaznak az ügyészi, rendőri szervek és a bíróságok az egyes - valóban nem vádlott, hanem - gyanúsítottak ellen szerte-széjjel, míg mások ellen pedig még nyomozást sem indítanak, vagy nem időben.

Tehát a kényszervallatás mindig kontextusában értelmezendő.

Egyébként az Általad felrótt megfogalmazás ellen sincs igazad, mert a későbbi vádlottakra utal az írás, de ehhez, ugye, kellene tudni egy picit disztingválni és ne merőből jól odaírni a "haza" (frászt: a fidesz vagy a rosszabbik) védelmében.

No, ehhez képest persze ettől még Kegyednek is erősen BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:10:08

@dunántúli gyerek:

No, ez egy annyira pofátlan beszólás, hogy feljegyzem idézőjelek között itt is:

"A kényszervallatás elítélendő. Tömeges alkalmazása a fő ok, amiért nálunk baloldalinak nevezett ex-kommunista neoliberális kormány többé nem lehet. A valódi+nemzeti baloldaliságot szeretik az emberek mindenhol, ezért szavaznak a fideszre. A posztban a bünözők védőineka - vallatások megtörténtével vagy annak tvtelen voltával kapcsolatos - teljesen irreleváns véleményeit olvashattuk, köszönjük."

Drága Állampolgár Barátom:

Ad 1. A büdös életben ebben a honban kommunizmus sosem volt.
Amire te gondolsz, az a "szocializmus", ami a meghatározó a maga 1957-199 tartamában. Ami előtte volt, az egy kis neofasiszta rákosista őrjöngés,
amitől és az otthoni apjától, dzsugasvilitől úgy rendesen elhatárolódtak 68-ra már mindenütt, kivéve Észak-Koreát, az akkori Kínát és később Kubát.

Ad 2. Ha valami ex, akkor az volt, tehát már nem az eredeti.. akkor az ex-kommunista ma már nem kommunista.
A te viktorod besúgó (finomabban: kollaboráns) volt, ezt a másik megbízható fideszes mesélte róla, nem én találom ki. Amúgy légy nyugodt, a többiek is jól lepaktáltak az akkori BM III/3-asokkal, ahogy az antallék fél kormánya is besúgó volt. Kérlek szépen, ha nem tudtad volna, a jogi karra 90 előtt bekerülni vagy pénzzel lehetett (ezeket állítólag levadászták a 80-as évek közepén), vagy politikai kapcsolatokkal, ill. csak a megbízhatóakat vették fel. A te pártod, azaz annak mind a két fele, tehát a vallási tébolyban szenvedő halszemű fele is, ám ugyanígy a másik pártod is (a rosszabbik) ugyanúgy tele van posztkommunistákkal (ezt akartad írni, ugye?) és netán kripto-kommunistákkal.

Ad 3. Ezt külön is kiollóztam, mert ekkora baromságot még az a félhülye kövér vagy a másik elmekórtani eset, a frakcióvezetőtök sem tudott produkálni, no, pedig a közpénz jelleggel való mutogatása valóban a pofátlanság magassági világrekordja volt, szóval: "valódi+nemzeti baloldaliságot szeretik az emberek mindenhol, ezért szavaznak a fideszre".
Nem, kérlek, azért szavaznak a fideszre, mert
a) be vannak szarva a kisemberek, mert meg vannak fenyegetve és stílszerűen de facto is fenyítve, ha nem így tesznek
b) mert 6 év alatt ez a te zigheilvezéred - elismerem sajnos: kibaszottul éles pengével! - minden létezhető ellenzéket szétszalámizott' és megzsarolt (LMP), ill. a másutt már említett alvóügynökeivel ugyanúgy megölte ezeket vagy elődjeiket, ahogy annak idején a kalapos-igazságügy-miniszter-asszony csipet-csapatát is.

Ad 4. Nektek az az irreleváns vélemény, amely ne a ti véleményetekkel egyező, ezt már tudjuk. Ezzel szemben objektíve az irreleváns vélemény az, amely nem érinti a tényeket (ez nem l meg) vagy nem függ össze az adott eljárással (ez sem áll meg).

No, ehhez képest persze ettől még Beléd' is BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:10:38

@dunántúli gyerek:

No, ez egy annyira pofátlan beszólás, hogy feljegyzem idézőjelek között itt is:

"A kényszervallatás elítélendő. Tömeges alkalmazása a fő ok, amiért nálunk baloldalinak nevezett ex-kommunista neoliberális kormány többé nem lehet. A valódi+nemzeti baloldaliságot szeretik az emberek mindenhol, ezért szavaznak a fideszre. A posztban a bünözők védőineka - vallatások megtörténtével vagy annak tvtelen voltával kapcsolatos - teljesen irreleváns véleményeit olvashattuk, köszönjük."

Drága Állampolgár Barátom:

Ad 1. A büdös életben ebben a honban kommunizmus sosem volt.
Amire te gondolsz, az a "szocializmus", ami a meghatározó a maga 1957-199 tartamában. Ami előtte volt, az egy kis neofasiszta rákosista őrjöngés,
amitől és az otthoni apjától, dzsugasvilitől úgy rendesen elhatárolódtak 68-ra már mindenütt, kivéve Észak-Koreát, az akkori Kínát és később Kubát.

Ad 2. Ha valami ex, akkor az volt, tehát már nem az eredeti.. akkor az ex-kommunista ma már nem kommunista.
A te viktorod besúgó (finomabban: kollaboráns) volt, ezt a másik megbízható fideszes mesélte róla, nem én találom ki. Amúgy légy nyugodt, a többiek is jól lepaktáltak az akkori BM III/3-asokkal, ahogy az antallék fél kormánya is besúgó volt. Kérlek szépen, ha nem tudtad volna, a jogi karra 90 előtt bekerülni vagy pénzzel lehetett (ezeket állítólag levadászták a 80-as évek közepén), vagy politikai kapcsolatokkal, ill. csak a megbízhatóakat vették fel. A te pártod, azaz annak mind a két fele, tehát a vallási tébolyban szenvedő halszemű fele is, ám ugyanígy a másik pártod is (a rosszabbik) ugyanúgy tele van posztkommunistákkal (ezt akartad írni, ugye?) és netán kripto-kommunistákkal.

Ad 3. Ezt külön is kiollóztam, mert ekkora baromságot még az a félhülye kövér vagy a másik elmekórtani eset, a frakcióvezetőtök sem tudott produkálni, no, pedig a közpénz jelleggel való mutogatása valóban a pofátlanság magassági világrekordja volt, szóval: "valódi+nemzeti baloldaliságot szeretik az emberek mindenhol, ezért szavaznak a fideszre".
Nem, kérlek, azért szavaznak a fideszre, mert
a) be vannak szarva a kisemberek, mert meg vannak fenyegetve és stílszerűen de facto is fenyítve, ha nem így tesznek
b) mert 6 év alatt ez a te zigheilvezéred - elismerem sajnos: kibaszottul éles pengével! - minden létezhető ellenzéket szétszalámizott' és megzsarolt (LMP), ill. a másutt már említett alvóügynökeivel ugyanúgy megölte ezeket vagy elődjeiket, ahogy annak idején a kalapos-igazságügy-miniszter-asszony csipet-csapatát is.

Ad 4. Nektek az az irreleváns vélemény, amely ne a ti véleményetekkel egyező, ezt már tudjuk. Ezzel szemben objektíve az irreleváns vélemény az, amely nem érinti a tényeket (ez nem l meg) vagy nem függ össze az adott eljárással (ez sem áll meg).

No, ehhez képest persze ettől még Beléd' is BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:17:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Drága!

Volt (van) egy isteni vicc, ez jutott eszembe az abszolúte un-profi, abszolúte pártos és abszolúte megtévesztő feljegyzésedről:

A mexikói rendőr (R. mint ranger) elkap egy amerikai bakrablót (B. mint bandita), de kell egy tolmács (T.) a kihallgatásához:
R. - Hová ásta el a pénzt?
T. - Hová ásta el a pénzt?
B. - Nem mondom meg.
T. - Nem mondja meg.
R. - Mondja meg, hová ásta el a pénzt, különben itt helyben lelövöm!
T. - Mondja meg, hová ásta el a pénzt, különben itt helyben lelövi!
B. - Jaj nekem, a murinyhói öbölben a 2. fa után az 50. km táblánál és egy fa kereszttel jelöltem meg, csak ne öljön meg!
T. - Nem mondja meg, és büszkén vállalja a halált!
R. - Bumm!
:)))

Még inkább BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.01. 20:21:13

"Az nem tekinthető kényszervallatásnak, ha közlik a gyanúsítottal, hogy ha nem vall, akkor előzetes letartóztatásba helyezik. Ugyanis a bíróság (nem a rendőrség) elrendelheti az előzetes letartóztatást, ha fennál a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak összebeszélnek vagy befolyásolják a tanúkat. A vallomás megtagadása ilyen veszélyt jelent. "

Ez akkora baromság, hogy talán nincs is ekkora.

A gyanúsítottat törvény erejénél fogva megilleti a vallomás megtagadásának joga. Márpedig ha ezt törvény megengedi, akkor nincs törvényes alap arra, hogy a vallomás megtagadásának jogát az előzetes letartóztatás feltételének tekintse bármelyik magyar bíró. Éppen az lenne a kényszervallatás, ha a szabadság elvonását az egyébként törvényben biztosított joggal való éléshez kötné.

A rendőr max annyit ígérhet, ha nem tesz valaki vallomást, akkor kezdeményezik a letartóztatását. Oszt vagy lesz vagy nem letartóztatás.

Kicsit ferde a védők érvelése, mert akit őrizetbe vesznek, annak már jár a védő is. Aki meg nem tudja a jogát, az a védőtől megtudhatja.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:22:42

@Jakab.gipsz: Öregem, ugye a 2010 utáni vagyonexportra gondolsz?!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:25:46

@Jakab.gipsz: Öregem, ugye a 2010 utáni vagyonexportra gondolsz?!
(bocs, túl gyors lettem magamhoz képest is)

Szóval a buszgarázsoktól a szolgáltatások kiszervezéséig - bármelyik nem BKK-s, hanem régi, bkv-s sofőrt kérdezd csak meg! - a "vagyonelgyarapítás" és a bkv állami kiüresítése az, ugye, mind csak 2010 után értelmezhető, ugye, te is így gondolod? Mert azokra biztos minden jogszerű, mert ezek (ha jól értem: a barátaid) művelték meg. Az biztos, hogy azok nem, akiket a hata.lomszerzés céljával megvádoltak (khm... vagy igazgatónak kijelöltek..)

Még inkább BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.01. 20:33:02

@Gabor Ventilla: bocs, de mindösszesen 3 db párt van [működő], ami csak kettő: fidesz [bulit-in kádéenpé] és a [leg]rosszabbik [a kezeit tördelve önmagamosogató vona nácipártja], és nem árt tudni, hogy utóbbi az előbbi utódja volt [2002, polgári körök] és az előbbiek elődjeiként istenítettek [horthy, szálasi] folytatása kíván lenni, míg az előbbiek pedig ez ő közvetlen elődeik elődeinek a folytatásos teleregénye már most is [rákosi], nos, így függnek összve a a dolgok e kárpáthiai szép nagy és mély taal-ban 8-)

Ám ennek ellenére juszt is BÚÉK, de csakis bú nélkül!

Szeretettel:
Maus Robi
www.facebook.com/robert.maus.hu

CoolKoon 2017.01.01. 20:54:57

@Kelly és a szexi dög: Vagy ha le is nyúlta, nem tudta a másik oldal bizonyítani, bármennyire is szerette volna (akár még törvénytelen úton is).

CoolKoon 2017.01.01. 21:01:19

@Jakab.gipsz: "Senki, nem tud semmit, minden abszolút törvényes volt, a vevő pedig csak annyit fizetett amennyit az "neki megérte" és ez teljesen törvényes." - Természetesen nekem se tetszik az egész ügy, és én is sejtem, hogy a pénz valójában mind Demszkynél landolt (aki ebből természetesen vissza is osztott az -akkor még létező- SZDSZ pártkasszájába). CSAKHOGY. Sejtésre egyszerűen nem lehet vádat, meg úgy általában törvényes eljárást alapozni. Hogy miért? Mert hasonló "sejtések" alapján vitték be az ávós rohadékok is az embereket az Andrássy út 60-ba, meg a boszorkányokat/eretnekeket is hasonló "sejtések" alapján égették meg. Előbbi esetben csak azért tehették meg, mert ott álltak mögöttük az orosz szuronyok, utóbbi esetben pedig azért, mert az illető általában unszimpatikus volt a falunak/az egyháznak sokkal nagyobb hatalma volt a mindenféle önjelölt prédikátoroknál. Csak hát jogállamban ilyet egyszerűen nem lehet, még "ezek" ellen se.

VaradiJanos 2017.01.01. 21:05:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hát persze, aki szerint ezek a vádlottak elkövették amivel vádoltatnak, az csakis fideszes lehet és természetesen abból is a fizetett fajta. Igazad van, kispöcök, természetesen igazad van.

lippsi vagy? 2017.01.01. 21:13:36

Csak így tovább fiúk! Hagyó for President!

lippsi vagy? 2017.01.01. 21:17:02

@Tele Maus Nonprofit Consulting:
A Jobbik a Fidesz utódpártja? Te valamit nagyon tudhatsz, vagy a másik lehetőség hogy fogalmad sincs semmiről

Milyen évet írunk?

ogli dzsí 2017.01.01. 21:25:24

az álláspontom változatlan: a kommunisták hazudnak

CoolKoon 2017.01.01. 21:31:41

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Kössz, neked is.
Először is iratmegsemmisítés: nem csak tárgyi bizonyítékok alapján lehet valakit elítélni, hanem tanúvallomások alapján is. Elég, hogy akár egyetlenegy embernek eljárjon a szája, és borul a bili. Más kérdés az elévülés mondjuk. Ha kellően sokáig uralkodik az egyik oldal (aminek a veszélye most igencsak fennáll), akkor az elévülés miatt nincs is szükség iratmegsemmisítésre, hiszen mire valakinek "eszébe jutna" a felelősségre vonás, már elévül a dolog. Ami miatt mégis valószínűnek tartom az iratmegsemmisítést, az az, hogy gyakorlatilag az egész banda fél, egymástól is: nemcsak a Maszoposok hátráltak ki Zuschlag meg Hagyó mögül, de emezek is hagyták bedőlni Tarsolyék "kis" pilótajátékát. Mindezt annak ellenére, hogy Tarsoly sose vétett se szóban, se cselekedetben a Fityeszes atyaúristenek (meg főleg a császár) ellen, aztán mégis beáldozták. Ebből a szempontból pedig mindegy is, hogy elítélik-e vagy sem, a lejáratás már megtörtént. És szerintem érzi a többi, "egyszerű" fidesznyik is, hogy ők is bármikor sorra kerülhetnek. Éppen ezért Tölgyessynek szerintem abszolút igaza van abban, amikor azt mondja, hogy ha bukik a rendszer, akkor az villámgyors lesz. Ugyanis egy olyan rendszer, ami sok, egymás tökét szorongató szarjankókból áll, egy meglehetősen instabil rendszer.

"kimondottan 1 db embert és a környezetét kívánta a függetlennek mondott hatalmi ág (ügyészség, rendőrség és egyes fő-bírák) minden lehetséges és minden lehetetlen eszközzel vérpadra hajtani" - Igen, tudjuk. És ebben is kiütközött az, hogy mennyire tökkelütött idióták gyülekezete az egész, akik még egy ilyen "sima ügyet" is képesek elbaltázni. Elég lett volna megállniuk, hogy a "koronatanúhoz" hozzányúljanak. De nem bírták megállni, meg anyira ütődöttek. Meg is lett az eredménye.

"akiket eljárás alá vontak, emberileg, gazdaságilag és sok esetben pszichésen és fizikailag is ellehetetlenültek, de ez volt a kisebb cél, ugyanakkor" - Azért azt ne várd tőlem, hogy sajnálni fogom őket. Egyikük se dolgozot ugyanis éhbérért a BKV-nál, és mindegyiküknek hatalmas befolyása volt a BKV-re. Ergo csak a hülye hiheti azt, hogy ezt nem fordították valahogy a maguk hasznára (még ha ezt bizonyítani nem is lehet).

"az egész országban mindenki, aki ellent szeretne mondani, már 2009 második felére úgy be volt szarva, hogy inkább (Sic!) ezekre szavaztak, majd" - Ez azért nagyon nem így megy. Még a szavazathamisítással se tudtak a rohadt kommunisták megfelelő legitimációt felmutatni 1948-ban, annyira nem kért belőlük senki (mit gondolsz, miért mondta az az ostoba Rákosi azt, hogy "kilencmillió fasisztával nem lehet kommunizmust építeni"?). Ehhez képest a Fityesznek sajnos igen komoly támogatottsága van, ezt kár is lenne tagadni.

"már ezek, az összes lényeges alapvető joganyagot akként módosították meg, hogy gyakorlatilag ne legyen lehetséges országgyűlési választásokat veszteniük" - Ez lehet, hogy igaz, de csak addig működhet, amíg nincs valódi alternatíva (és per pillanat bizony nincs). Amint lenne egy kicsit is elfogadható párt, aki az ország jelentős részének szimpatikus, ugyanezek a lépések földcsuszamlásszerű győzelmet hoznának neki. Ez ugyanis igencsak kétélű fegyver ám...

"és akik kimentek tüntetni (tanarak'), mindegyiket megmogyorózták, de ehhez képest a Kádári rendszert lepipáló módon beszélnek mellé és szeletelnek fel bárkit és bármit . . és az agymosás már totális" - Mondjuk amit az oktatással csináltak, azért szívből kívánom nekik, hogy rohadjanak meg mind ott, ahol vannak. De a megmogyorózás ellenére nem mertek kirúgni gyakorlatilag egy tanárt se....

"még magánjogi téren is már 2010 tavaszára a pofátlanságon túli hangulat kialakult, ebben az országban: mindenki, akinek ereje van, mindent megtehet bárkivel, akinek kisebb, vagy jelentősen kisebb az érdekérvényesítő képessége, az ereje. Ez igaz a romániai tulajdonostól büszkélkedő DIGI, a nemzetközi hátterű UPC és egy halom pénzintézet esetlében, közelről látom." - Ezt csak azért tudják a cégek is megtenni, mert a) alapból arrogánsak b) az emberek annyira ostobák, hogy hagyják, hogy a cégek csicskáztassák őket. Ha az előfizetőik 50%-a egyik napról a másikra lemondaná a fos szolgáltatásaikat, és átszokna a Youtube-ra, akkor azt NAGYON megéreznék, hidd el nekem. De megtehetik, mert a Danone-sztori régen volt, és azóta mintha mindenki elhülyült volna....

CoolKoon 2017.01.01. 21:36:03

@lippsi vagy?: Csak nem náci vagy, hogy bárkit szívesen leültetnél? Ha rajtad múlna, egyszer a szemüvegesek, a szakállasok meg mondjuk a 24-nél nagyobb BMI-vel rendelkező emberek is sorra kerülnének, igaz?

lippsi vagy? 2017.01.01. 23:33:03

@CoolKoon:
"A náci kártya olyan logikai hiba, mely gyakran más érvelési hibák (gyenge analógia, csúszós lejtő) alkalmazásával jár együtt."

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

lippsi vagy? 2017.01.01. 23:37:05

@CoolKoon:
Ennyit bírtál kipréselni magadból, te halagyú?

Tamás Csacsicska 2017.01.01. 23:56:48

@Tele Maus Nonprofit Consulting:

Maus Robi:

Sokat gondolkodtam azon, hogy mondjuk a Fidesz elveszíti a 2018-as választásokat – mi lesz a következő stáció. Amennyiben befolyása marad a politikára – ha másként nem, a beépített államigazgatási és önkormányzati kádereivel - szét fogja zilálni a hatalmat. Kisebb potenciállal is megtette már ugyanezt 2006-ban..

Mindez azt vetíti előre, hogy lehetetlen lesz az ellopott pénzek visszaszerzése az ország javára, márpedig – ha politikai váltás lesz – ez lehet az alapvető igény. Amit összeloptak, azt adják vissza a népnek. Lesz jogászkodás: ilyen-olyan rendőrök, ügyészek, bírák. Éppen csak az ellopott vagyon nem lesz visszaszerezhető, más szavakkal igazság nem lészen. És ez különösen áll a már külföldre elsíbolt milliárdokra.

Ilyen körülmények között – a dolog akár komilfó, akár nem – marad az a megoldás, hogy erőszakot kell alkalmazni azok ellen, akik nyilvánvalóan loptak, hiszen nem várható el tőlük, hogy számot adjanak a lopott holmi hollététől. A lelkemtől nem áll távol pl. egy hüvelykszorító felszerelése Mészárosra, esetleg Tiborcz úrra. Az ilyesmi meggyorsítja a folyamatokat. De ha tudsz egy hasonlóan hatékony, de „jogállami” megoldást, arra is nyitott lennék.

CoolKoon 2017.01.02. 01:27:07

@lippsi vagy?: Tudod, a stílus maga az ember, meg hát nomen est omen. Neked igen, mivel nehezen hiszem, hogy érdemi vitára is képes lennél. A náci egyébként szintén a nickedből jött....

ogli dzsí 2017.01.02. 01:40:49

2017ben erős fideszes népszerüség emelkedés várható, magas bázisról

ogli dzsí 2017.01.02. 01:46:25

2017ben Budapestből nem lesz NO-Go zóna!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.02. 09:21:04

@Tele Maus Nonprofit Consulting:

"Drága!"

Édes!

"Egyébként az Általad felrótt megfogalmazás ellen sincs igazad, mert a későbbi vádlottakra utal az írás"

Abban az általam betű szerint idézett mondatban, hogy "A BKV-ügyben több vádlottat és tanút is kényszervallatásnak vetettek alá a hatóságok." te hol látod a "későbbi" szót?

"A tanú nem tagadhatja meg a vallomást - a gyanúsított már igen. Tehát már itt mellébeszélsz."

Hol állítottam az ellenkezőjét, kis bogaram? Értem, hogy fekete öves szalmabábharcos vagy, na de akkor is...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.02. 09:46:42

@Tele Maus Nonprofit Consulting:

Atyaég, neked tényleg elmentek otthoinról.

"A te viktorod besúgó (finomabban: kollaboráns) volt, ezt a másik megbízható fideszes mesélte róla, nem én találom ki."

Te meg 10 év alatti kisfiúkat becstelenítesz meg és pedofil képeket készítesz róluk. Ezt egy megbízható szomszédod mesélte nekem, akinek a kisfiát szintén megerőszakoltad, szóval nem én találtam ki.

"Amúgy légy nyugodt, a többiek is jól lepaktáltak az akkori BM III/3-asokkal, ahogy az antallék fél kormánya is besúgó volt."

Talán ha lennél szíves ezt a beszervezési papírok másolatával igazolni, mert ez így csak szart okádás részedről.

"Kérlek szépen, ha nem tudtad volna, a jogi karra 90 előtt bekerülni vagy pénzzel lehetett (ezeket állítólag levadászták a 80-as évek közepén), vagy politikai kapcsolatokkal, ill. csak a megbízhatóakat vették fel."

Talán ezt is igazolhatnád, mert ez így csak üres szarfosás.

"Nem, kérlek, azért szavaznak a fideszre, mert
a) be vannak szarva a kisemberek, mert meg vannak fenyegetve és stílszerűen de facto is fenyítve, ha nem így tesznek"

Ebben viszont tökéletesen igazad van. 2014-ben pár héttel az ogy. választás előtt nálunk is fideSSes különítmények járták végig az utcákat fekete rabszállító kocsikkal, és a fekete ruhás TEK-különítmények emberei csak UV-ben olvasható tintával megjelölt szavazólapokat osztogattak az embereknek, amelyeken már előre be volt ikszelve a FideSS jelöltje. A szavazólapok személyre szóló kóddal voltak megjelölve, és ezeket a szavazatok leadása után egyenként ellenőrizni fogják, így mondták. Megfenyegettek bennünket, hogy aki nem a FideSSre szavaz vagy megtagadja a szavazólap átvételét, azt a házak előtt álló rabszállítóval fogják Recskre szállítani 20 éves kényszermunkára.

"b) mert 6 év alatt ez a te zigheilvezéred"

Na vége kijátszottad a nácikártyát is. Eddig nagyon hiányoltam.
en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

"minden létezhető ellenzéket szétszalámizott"

Na ja, a baloldal nem is önmagát szalámizta fel, élén Gyurcsány papával. :D Amikor nemrég a baloldali egyeztetésről Gyucsány papa két pártocskát is kiutált, ugye azt is a patás Orbán parancsára tette...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 09:47:12

@VaradiJanos: semmi, csak én alá szoktam írni és amúgy sem garantálja semmi, hogy a név (ami eleve egy nikk és nem név) valódi, ezért - elismerem: pontatlanul - úgy fogalmaztam, hogy név nélküli, de ettől még arctalannak arctalan (itt) a hozzászólásod, ugyanakkor a te megszólításod viszont igazán úriemberes, köszönöm!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 09:52:52

@lippsi vagy?: igen, az vagyok, köszönöm kérdésed :) és ha figyelmesebben elolvasod, akkor nem azt írtam, ám ettől még valóban az, és önmagában még az, ha egy színpadon a felek egymásnak esnek, már legalább a 60-as évek óta nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincsenek egy boxban, ebben a témakörben esetleg nézd meg az Ember a Holdon c. filmet Andy Kaufmanról :) ugyanakkor az én nézőpontomból mindegy is: az egyik rosszabb, mint a másik. BÚÉK!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 09:59:21

@CoolKoon: Neked is Szervusz!

"Azért azt ne várd tőlem, hogy sajnálni fogom őket. Egyikük se dolgozott ugyanis éhbérért a BKV-nál, és mindegyiküknek hatalmas befolyása volt a BKV-re. Ergo csak a hülye hiheti azt, hogy ezt nem fordították valahogy a maguk hasznára (még ha ezt bizonyítani nem is lehet)."

Én tudom, hogy kire gondolok, de nem hatalmazott fel azzal - sajnos! -, hogy nyilvánosságra hozzam a dolgot a nevét is megjelölve. Ha elhiszed nekem, jó, ha nem, akkor még ugyanígy megáll: legalább ezt az egy embert minden alap nélkül vádolták és hurcolták meg.

Az, amit te felemlegetsz, az a tipikus "kabátügy" módszertan, tehát elég, ha valakit besároznak, akkor ő azt élete végéig csak azért cipekedje, mert
a) volt mire rá irigynek lenni
b) mert ha egyszer azt mondták rá, abban biztos volt valami
c) mert volt rá lehetősége

Nos, elárulom Neked, hogy ilyen alapon egem, téged, mindenkit simán be lehetne kasztlizni és ha lenne halálbüntetés, felkötni, korlátlan számban.

r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:01:57

@CoolKoon: (2)

""az egész országban mindenki, aki ellent szeretne mondani, már 2009 második felére úgy be volt szarva, hogy inkább (Sic!) ezekre szavaztak, majd" - Ez azért nagyon nem így megy. Még a szavazathamisítással se tudtak a rohadt kommunisták megfelelő legitimációt felmutatni 1948-ban, annyira nem kért belőlük senki (mit gondolsz, miért mondta az az ostoba Rákosi azt, hogy "kilencmillió fasisztával nem lehet kommunizmust építeni"?). Ehhez képest a Fityesznek sajnos igen komoly támogatottsága van, ezt kár is lenne tagadni"

Én azt írtam meg, miért, nem a tényt vitattam, Támogatta itt is a jó nép - 56 után is! - papíron a rendszert, nem? Abban éltek, éltünk, nem? Hogy a támogatás miből fakadt? Az más kérdés, és én erre utaltam.

r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:05:31

@CoolKoon: (3)

"De a megmogyorózás ellenére nem mertek kirúgni gyakorlatilag egy tanárt se...."

a) szerintem nem ilyen közvetlenül mennek a dolgok (bár a szándék megvolt)
b) elmennek maguktól is
c) azért amit a vezéregyéniségek azóta kiadtak sajtónyilatkozatokat, sőt az egyikük el is hagyta a vezetői székét, sok mindenre utal
d) még mindig a kormány által életre szívott' kerekasztal működik, semmi nem változott, a megtörtség már látszik, csak még nem ismerik be (ne legyen igazam!)

r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:07:51

@CoolKoon: (4)

"Ezt csak azért tudják a cégek is megtenni, mert a) alapból arrogánsak b) az emberek annyira ostobák, hogy hagyják, hogy a cégek csicskáztassák őket. Ha az előfizetőik 50%-a egyik napról a másikra lemondaná a fos szolgáltatásaikat, és átszokna a Youtube-ra"

majd ha pár év múlva a digi elleni perem valamiképp befejeződött, beszámolok róla, hogy mennyire lehetek én is elhülyült, addig azonban hadd tartsam fenn magamnak, hogy ehhez (legalább ehhez) én értek jobban :)

minden másban is köszönöm és egyetértünk!

r.

CoolKoon 2017.01.02. 10:17:08

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Mindegy, hogy kiről van szó, de feltételezem, hogy topmenedzser (vagy ahhoz nagyon közeli) beosztásban dolgozott a BKV-nál. A topmenedzserek pedig MINDIG sárosak. A multiknál pont ugyanannyira, mint az állami cégeknél (az előbbiekben ráadásul sok esetben még pszichopaták is). Ezért egyiket se fogom tudni sajnálni, bocs. Igen, nem szép dolog bárkit ártatlanul meghurcolni, de egyrészt tudtommal senkit se ítéltek el, másrészt pedig azért, mert (mint azt említettem) nem tudom őket sajnálni (és ezt nem irigységből mondom, hanem azért, mert pl. tudok a pofátlan stiklijeikről, és az ehhez társuló szemforgató, képmutató stílusukról).
Azért a felkötéstől ez messze volt, de amúgy igen, volt olyan ítélet, ahol a bíró maga is elmondta, hogy csak jogot szolgáltattak, igazságot nem (ott volt a Mal-os menyétpofájú patkányféreg vezérigazgató, azt se ítélték el, pedig csak az "erős vizes lemosás"-os kijelentéséért kijárt volna neki, hogy meghágja a fél börtön), és ez általánosságban igaz. Én egyáltalán nem bízok az igazságszolgáltatásban, és el is hiszem, hogy ha valami nagyon magasan levő görény tyúkszemére lépnék, bizony engem is perbe fognának nem létező dolgokért, igen (ahogy pl. a nonprofit alapítványokkal is megcsinálták, mert nagyon szúrták a császár szemét). Így működik egész Kelet-Európa (a Balkán meg főleg)....

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:17:11

@Tamás Csacsicska: Szervusz Tamás vagy Tomi!

Hidd el, tök komolyan gondolom, a fészkesen visszakeresheted, elég régen és sokszor feljegyeztem, hogy tőlem aztán még ennek a tízszeresét is vigyék, nem sajnálok én se pénzt, se hatalmat - isten is látja lelkem, pedig elég istenkáromló, istentelen elaggott egy manus vagyok! -, engem kizárólag az háborít fel, ahogy a pofámba néznek és abszolút pofátlanul a pofámba belehazudnak. Nem vagyok Kádárista - korom miatt sem lehetek, 89-ben 22 éves voltam és a nők után futottam sikertelenül, ill. a TPV telefonközpontok ismeretei után sikeresen -, de az öregnek legalább annyiban igaza volt, hogy a krumplileves legyen krumplileves, más kérdés, hogy ő is csak ette, de nem alkalmazta e tételt :)

A lelövetés vagy más náci-ista módszerek, ha jólesik is néha a gőzt kiengedni egy irgalmatlanul hosszú káromkodás mentén efféle képekben (de mondjuk az anyád egy fatörzzsel b..ott volna szerintem hatásosabb, még ha utólag kétséges is az áldás hatásfoka Đ), nemcsak azért ne jöhetnek reálisan képbe, mert azzal a maradék emberség e társadalomból kiveszne, hanem mert semmi eredménye.

A harmadik megközelítés, hogy a demokrácia sokba kerül. Tehát innen már csak a demokráciát kellene visszaállítani, a rezsit meg elszámoljuk veszteségként oszt megyünk tovább békében, nem? :)

BÚÉK!

robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:28:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Drága! (A megszólítás a női névnek szól, de volt ott Kegyed is, ha figyelmesen olvasol, de ha kéred lerókázlak Đ)

Ezt írtad: "Az nem tekinthető kényszervallatásnak, ha közlik a gyanúsítottal, hogy ha nem vall, akkor előzetes letartóztatásba helyezik."

Csak azért, mert egy gyanúsított nem vall, tehát önmagában ezért nem alkalmazhatnak [nem alkalmazhatnának!] kényszerintézkedést (ellened sem ,ellenem sem).

Tehát maga a saját mondatod felütötte és meg is indokolta rögvest, mi az, hogy kényszervallatás, csak még nem látod a lényegét.

Ugyanakkor tény, hogy ha jogszerű lehetne a vallomástétel megtagadására válaszként a kényszerintézkedés, az csak abban az esetben lehetne így, ha a Be. tv. a gyanúsított hallgatáshoz való jogát explicit megtiltaná, de épp az ellenkezője adott. Tehát amikor én elolvastam összegzetten rövid monológod, én erős utalást éreztem erre. Erre utaltam, szerintem helyesen.

"Abban az általam betű szerint idézett mondatban, hogy "A BKV-ügyben több vádlottat és tanút is kényszervallatásnak vetettek alá a hatóságok." te hol látod a "későbbi" szót?"

Tessék kontextusában nézni a történteket és a posztot főleg: egy már lényegében lezajlott ügyet, a múltban sorolt eseményeket összegző írásban nyilvánvaló - akkor is, ha szerinted félreérthetőnek tűnik -, hogy a vádlottak előtte gyanúsítottak voltak, ill. a gyanúsítottak akár tanúként is szerepelhettek (még) korábban (ez is a be. tv. miatt egy bevett eljárás, mert a tanú nem tagadhatja meg a vallomástételt).

r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:41:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szia újfent, kedvesem' :)

Bocs, de a viktor beperelte a haverját? Mert én pl. 2 mp-en belül már el is küldhettem volna a feljelentésem (benne a magánvádas nyilatkozattal), mert szemben a simicsekkel, te valóban minden alapot nélkülözve "példálództál" velem. Bevállalod? Simicsek bevállalta? Az a fityesz, ahol a még véletlenül sem annyira homofób nyóckeres főember, hogy az már vélhetően valóban rejtett homoszexualitás, még ha ős sem tudja, orrba-szájba perel sokkal kisebb állításokért, ez a fityesz, a viktor nem perelt, na ne :)))

(Ejnye, de érdekes ország azért ez is, a kislányok nem jutottak eszedbe, az kevésbé pedofil volna?!)

Beszervezési iratok, ez jó! Szerinted a kövéréknek mi volt az első dolguk? Nem most! 1998-ban! :) Még hogy hosszú bitek éjszakája :)

Jogi kar: olvass utána, én végigéltem!

Siegviktor: nem játszottam ki, hátrébb kell menni pár métert és pár %-nyit leadni-elveszteni az amúgy is eltúlzott mértékűre duzzadt lojalitásotokból, egy picit olvasni és megtanulni beleérezni (a kisemberek helyébe') és te is ugyanezt fogod látni. A festő bácsi sem azzal kezdte, hogy elgázosított, volt előtte majdnem 20 éve, a viktorotok meg most 6. éve mutatta csak ki igazándiból a foga fehérjét, bár e meinkapfot már összehozta a rendkívül lojális közrádióban 8-)

Ellenzék: sehol nem állítottam, hogy önmaguk nem felelősek, sőt! És a kettő dolog nem zárja ki egymást.

Szeretettel:
én

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:43:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: biztos, de még érdemi tartalmakat sem nézek meg, viszont biztos épületes, magas szintű, emberi és becsületes érvelés lehet ez is a részedről, így látatlanul is köszönöm!
robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:43:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: biztos, de még érdemi tartalmakat sem nézek meg, viszont biztos épületes, magas szintű, emberi és becsületes érvelés lehet ez is a részedről, így látatlanul is köszönöm!
robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 10:48:27

@CoolKoon: Szia!

Ismered a mondást: megdöglött a tehenem, akkor dögöljön meg a szomszédé is. Na az, ahogy érvelsz, ugyanez. Én el tudok képzelni olyan felső vezetőt, aki becsületes, aki pályakezdőként kezdte, beosztottként, és elérte a magas létrafokot is. Én általában is el tudom képzelni, de itt konkrétan tudom. ismétlem: én általában is el tudom képzelni. Vagy mondom másként: én mindenkiben bízom, az ellenkező bizonyításáig. (senki nem hiszi el, de nem 1990-ben kezdtem utálni dr orbán viktor-ot' sem, ahogy attól, hogy a simicska lajos lespermázta az előbbit, nem kezdtem el megszeretni utóbb az utóbbit sem.. egy pont után nem nyílik meg a bizalom, bár általában nem szeretek haragot tartani, de tudok Đ)

BÚÉK!

Robi

CoolKoon 2017.01.02. 11:21:23

@Tele Maus Nonprofit Consulting: "szerintem nem ilyen közvetlenül mennek a dolgok (bár a szándék megvolt)" - Pontosan. Igény az lett volna rá. Nagyon is.
"elmennek maguktól is" - Hova? Németországba magyart tanítani?
"azért amit a vezéregyéniségek azóta kiadtak sajtónyilatkozatokat, sőt az egyikük el is hagyta a vezetői székét, sok mindenre utal" - Igen, ez a "megmogyorózás" része volt. Természetesen az aljaskodásuk azért nem maradt el.
"még mindig a kormány által életre szívott' kerekasztal működik, semmi nem változott, a megtörtség már látszik, csak még nem ismerik be (ne legyen igazam!)" - Hát, a PISA-felmérés mintha újabb lendületett adott volna a dolognak....

"majd ha pár év múlva a digi elleni perem valamiképp befejeződött, beszámolok róla, hogy mennyire lehetek én is elhülyült, addig azonban hadd tartsam fenn magamnak, hogy ehhez (legalább ehhez) én értek jobban :)" - Ha van kedved egy híresen szarrágó céggel pereskedni, ám legyen (én speciel semmi értelmét nem látom). Nekünk is volt Digi, aztán amikor a fos Humax-os beltérijük bekrepált, lecserélték a régebbi Hyundai fosra, ami annyira szar volt, hogy az összes csatornájukat még csak bekeresni se tudtuk rajta (mert nem volt elég hely az összes csatorna eltárolására). Na ekkor döntöttünk úgy, hogy hagyjuk az egészet a fenébe, és váltunk UPC Direct-re (külön érdekesség, hogy a Digi Nagravision kódolást használ, ahol kötelező a beltéri és a kártya párosítása, ehhez képest a UPC-nél kertünk egy -Cryptoworks-ös- kártyát, ami simán megy bármelyik beltériben). Azóta csönd van. Viszont nem jut eszembe egy olyan dolog se, amiért képes lennék perre menni velük (igaz, hogy nem is vagyok jogász, de ez mellékes). Másfelől pedig jó, te pereskedsz velük, de a legtöbb ember nem fog. Sőt! Még az aljaskodásaikat is eltűrik, mert annyira agyalágyultak, igen. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy a cégek ezt megengedik maguknak. Megengedik, mert úgy érzik, hogy megtehetik.

"Én el tudok képzelni olyan felső vezetőt, aki becsületes, aki pályakezdőként kezdte, beosztottként, és elérte a magas létrafokot is." - Jó neked. Én eddig egyetlenegy ilyet se láttam. Rohadék, szélhámos, minimálbéres, stiklis vállalkozót viszont annál inkább. Meg urambátyám alapon multiban felkapaszkodott szarjankót is, aki mellesleg az anyanyelvén is angol akcentussal beszél :D Ja és pszichopatát is, meg sima rohadékot, aki minden egyes gyűlésen úgy hazudott a pofánkba, ahogy a száján kifért (azóta már egy másik cégnél szabotőrködik). Úgyhogy simán csak ezért (személyes tapasztalat miatt), nem a "dögöljön meg a másik tehene is" miatt.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.02. 11:23:44

@Tele Maus Nonprofit Consulting: "Beszervezési iratok, ez jó! Szerinted a kövéréknek mi volt az első dolguk? Nem most! 1998-ban! :)"

Nyugodtan aludhat mindenki, elűnt irat nincs, csak most éppen nem találják. Valakik valahol őrzik. Az örzők meg mindig ébren vannak, és fogják a madzag végét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.02. 11:38:57

@Tele Maus Nonprofit Consulting:

"de ha kéred lerókázlak"

Lassan, de biztosan és látványosan kezd lemállani rólad a vitakultúra vékony máza.

"Ezt írtad: "Az nem tekinthető kényszervallatásnak, ha közlik a gyanúsítottal, hogy ha nem vall, akkor előzetes letartóztatásba helyezik."

Csak azért, mert egy gyanúsított nem vall, tehát önmagában ezért nem alkalmazhatnak [nem alkalmazhatnának!] kényszerintézkedést (ellened sem ,ellenem sem). "

Kicsim, még mindig ott tartasz, hogy nem bizonyítottad be a "kényszerintézkedés" megtörténtét, bárhogy definiálod is a fogalmat. Innentől kezdve abszolút irreleváns, amit írogatsz.

"...csak abban az esetben lehetne így, ha a Be. tv. a gyanúsított hallgatáshoz való jogát explicit megtiltaná, de épp az ellenkezője adott"

A gyanúsítottnak joga van megtagadni a vallomástételt. A hatóságnak meg joga van a körülmények mérlegelésére és adott esetben a szökés, a tanúk befolyásolása vagy a gyanúsítottak összebeszélésének megelőzése érdekében kezdeményezni az előzetes letartóztatást. Ilyen egyszerű ez.

"Tessék kontextusában nézni a történteket és a posztot főleg: egy már lényegében lezajlott ügyet, a múltban sorolt eseményeket összegző írásban nyilvánvaló..., hogy a vádlottak előtte gyanúsítottak voltak..."

Pontosan azt teszem. Épp ezért világos, hogy ha a poszt vádlottat említ, akkor természetesen már a vádemelés utáni időről beszélhet csak.

"A festő bácsi sem azzal kezdte, hogy elgázosított, volt előtte majdnem 20 éve, a viktorotok meg most 6. éve mutatta csak ki igazándiból a foga fehérjét, bár e meinkapfot már összehozta a rendkívül lojális közrádióban 8-)"

Mit szívsz? Erős anyag lehet.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 18:38:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: (1)

"Lassan, de biztosan és látványosan kezd lemállani rólad a vitakultúra vékony máza."

Biztos igazad van, de én soha sem cáfoltam, hogy Nemzeti Főogre vagyok. Ehhez képest te már akkor kiírtad sikeresen magad a köztudatomból, amikor érvként hosszasan de facto megvádoltál "viccesen".

Ezt imádom én a hozzád is hasonló ősmagyar ősjobboldali őshazafi őstudorokban: ahogy Pitti Katalin még az ostromállapotok előtti időkben, de már 2006-ban előadott egy olyan megdöbbentő monológot - a "semjént ne bántsd, ő egy jó ember" alapon -, aminek a fő mondókája az volt, hogy majd ők, akik már letettek valamit [szerintük] az asztalra, majd ők megmondják, kinek lehet itt véleménye [és milyen].

Te, neked még senki sem mondta, hogy ha nem értesz egy (szó)viccet, akkor azt nem kell közhírré tenni, mert nem a többiekre ártalmas az információ? No, mindegy, ez van.

A te vitakultúrád viszont kifogástalan, persze, hiszen te alkottad a szabályait: "Mit szívsz? Erős anyag lehet".. ha szabad., válaszolok: téged "szívlak", azaz veled, mert egy hülye vagyok, aki azt hiszi, a másik érdemben beszél(get) vele.

A többit külön....

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 18:44:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: (2)

"Kicsim, még mindig ott tartasz, hogy nem bizonyítottad be a "kényszerintézkedés" megtörténtét, bárhogy definiálod is a fogalmat. Innentől kezdve abszolút irreleváns, amit írogatsz."

Nem én definiálom, a Btk. és Be. tv., és a hivatkozott esszé (a pdf). Nekem nem dolgom definiálni semmit, nekem véleményem lehet. A különbséget érted? Ja, kérem, ha nem tetszik érteni, mit mondok, az egy érdekes vita. A kényszerintézkedés és a kényszervallatás nálam nem egy és ugyanaz a két fogalom (bár összefüggés van köztük). Most akkor mi van? Minek a megtörténtét kellene nekem szerinted bizonyítanom?

(folyt.köv.)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 18:59:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: (3)

"A gyanúsítottnak joga van megtagadni a vallomástételt. A hatóságnak meg joga van a körülmények mérlegelésére és adott esetben a szökés, a tanúk befolyásolása vagy a gyanúsítottak összebeszélésének megelőzése érdekében kezdeményezni az előzetes letartóztatást. Ilyen egyszerű ez."
Annak, akinek a formális demokrácia elegendő, egyszerű is. Köszöntelek a birkák táborában. Olyanról tetszett-e már hallani, hogy joggal visszaélő magatartás? És olyanról tetszett-e már hallani, hogy hivatali hatalommal visszaélés? És olyanról, így, együtt, tetszett-e hallani Kegyednek, hogy az amúgy fennálló joggal visszaélve a hivatalos minőségében valaki / bárki az anyagi jogi szabályrendszer tényleges szándékán túlterjeszkedett?
Sokan ma tőletek is azt mondják, hogy a Biszku féle ügyekben az akkori törvénykezés a formális jogi normákra alapítva, de a jog szellemiségén túlterjeszkedve hozott emberéleteket érintő döntéseket.
Tudod, amióta az Alaptörvényt elfogadtátok, és alapvetően átírtátok az intézményes anyagi jogokat, és úgy hivatkoztatok a lehetséges - a fél világ által bírált - széles jogkörökre, hogy "nyugi, majd nem fogunk vele élni, nem képzelitek, hogy ilyenek agyunk", akkor a te itteni mondatot több, mint künikosz, de ezt te is tudod, mert imamalomhoz hasonlóan mindig ez pörög ki, mert de jure ez egy tényszerűnek tűnő állítás még akkor is, ha mindenki aki érintett (fent lent, künn s benn) a valóságban jól tudja, hogy ez egy olyan gumicsont, amivel - és erről, nem másról szól az ügy - vissza lehet élni.
Ha és amennyiben vetted volna magadnak a fáradozást és a pdf-ben hivatkozott esszét átfutottad volna, akkor feltűnt volna legalább egy olyan részlet, ahol a nyomozók egy-egy adott esetben még érthető ingerültségéről példálódznak, amely a jelen írásban vitatott tanú- és gyanúsítotti kihallgatási módszereket "megengedi", bár de jure ezek akkor is kényszervallatásokként értékelendők. A cél szentesíti az eszközt. Ez egy gyermekgyilkosságra vagy éhenhalatásra, vagy egy brutális szexuális erőszak esetén (és forrónyomos időszakban) persze még valóban vállalható. De itt jól láthatóan politikai megrendelésről volt szó.

Mindegy, te úgyis ugyanazt fogod fújni, és miközben elvárod tőlem a kulturális minimumot, te szennyes módszerrel minősítgetsz, mert neked ez a tetszetős.

(folyt. köv.)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 19:01:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: (4)

"Pontosan azt teszem. Épp ezért világos, hogy ha a poszt vádlottat említ, akkor természetesen már a vádemelés utáni időről beszélhet csak."
Szerintem nem, azaz nem értek veled egyet és nem is kívánok veled ebben egyetérteni, mert szinte nullus az, amit a meggyőzésem érdekében tettél, úgyhogy ezt a részt a magam részéről végérvényesen le is zártam, köszönöm.

(folyt. köv.)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 19:09:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: (5)

"Mit szívsz? Erős anyag lehet."
nos, ennyit a vitakultúráról :-[

Egyben viszont igazad van, javítom is magam, mert egy m betű kimaradt, és akkor adok konkrét időadatokat is:

A festő bácsi sem azzal kezdte, hogy elgázosított[1], volt előtte[2] majdnem 20 éve[3], a viktorotok meg most 6. éve mutatta csak ki igazándiból a foga fehérjét, bár e meinkampfot' már összehozta a rendkívül lojális közrádióban 8-)"

[1] Wannsee, 1942 januárja
[2] 1923 (sörpuccs), de antiszemitizmusa már 1910-ben adott volt (forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler)
[3] 1942-1923=19

Boldog Újévet!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 19:28:40

@CoolKoon: Szióka! A digi ügyemet nem ismered, de akkor ne mondj véleményt rólam azzal, hogy lesajnálsz, jó? :) Örülök, ha neked megszámlálhatatlan lehetőséged adódik, nekem itt lóbányán' csak ez a cég van, és nem az a baj velük, hogy szarrágók (bár elismerem, hogy vélhetően azok), hanem az, hogy nemcsak engem, de az anyagi jogot sem nagyon tisztelik, és még nekik áll feljebb, de ennél jobban nem megyek bele.

A többihez csak annyit, hogy szerintem ne általánosíts, hidd el, rohadtul ingerült vagyok minden egyes napomon 24 órán át, de bár nem nagyon szeretnék már élni 22 éve, mégis valami hülye belső erő visszatart attól,. hogy rámenjek az idegeskedésre, aminek következtében irgalmatlanul nagyokat szoktam káromkodni (és néha már röhögni az egészen) és a magam kicsiny és egyre csökkenő eszével azokon próbálok segíteni, akiknek tudok, ezzel veszek elégtételt az életen, ha úgy tetszik, és közben elterelem a gondolataimat azoktól a de facto faszságoktól, ami miatt, lám, te is mennyire frusztrált lettél, és hiába van tehát tételesen egy-egy adott esetben (vélhetően) igazad (vagy lehet igazad), én mégis azt tanácsolom, hogy ne általánosíts, mert kiöntöd a gyerekkel együtt a bábát is, vagy hogy mondjuk :-)

Egy másik megközelítés(em) szerint pedig, ha nyíltan, de minden körülmények között a lehető legobjektívebben (ezért csakis írásban) előadod a problémádat, akkor abból nemhogy bajod lehet, hanem előnyödre válhat (ha meg nem, az nem téged minősít).

Nekem a kritikátlan őszinteségem a gyakorlatban bejönni látszik - bár ez velem született és ehhez képest nem is feltétlenül egészséges, már a mértéke -, és csak akkor száll el velem a dolog, vagy én a dologgal, ha észreveszem, hogy (hivatalos helyről, vagy polgári jogilag azonos státusú féltől, pl. a Digi is ilyen volt anno) olyan visszajelzés, válaszirat, lényegi, érdemi vélemény érkezik, amiből kiderül, hogy hülyére vettek. Ezért aztán a saját ügyeimet képes vagyok jó alaposan el is b..ni, mert érzelmi töltete is van.

Ezért jó, hogy kaméleon típusú személyiségem van: ezt állította rólam egy igencsak gennyesen'gyűlölőm, és ezeket mi meg is szoktuk egymással vitatni, mert ugye vagyok Én, a Gyula, és az Ottó, a Tóth Ottó, és néha idepofátlankodik az a hülye Hartmann is, az a falábú taccsbíró, és erről a jelzőről is megállapítottuk mi, így négyen, hogy lehet benne valami, mert szeretek (szeretnék) mindenhez érteni, vélhetően ha beállítanak kampózni nehány' aorto-bifemoralis graft opusához, egy idő múlva azt is meg tudom oldani operatőrként is már, sőt, ha sokat nézem és figyelem, már oktatni is fogom tudni (vagy fordítva Đ) . . .

BÚÉK

sok szeretettel:
robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 19:31:50

@látjátok feleim szümtükkel: Jogos!! Köszönöm a pontosítást! Dühös is vagyok magamra, mert a minap néztem meg - feketén - a J. E. Hoower filmet és így emlékeznem illett volna arra, hogy ő is ezt a taktikát alkalmazta, de annyiban ellentmondhatok talán, hogy nála sem lettek meg végül az iratok [állítólag!], mert a titkárnője ledarálta szép sorjában (e tekintetben szavahihetetlen' volt a film, szerintem, már ami a kényelmes darálást illette Đ).

BÚÉK!

CoolKoon 2017.01.02. 20:57:35

@Tele Maus Nonprofit Consulting: " A digi ügyemet nem ismered, de akkor ne mondj véleményt rólam azzal, hogy lesajnálsz, jó?" - Nem lesajnálásként mondtam, hanem azért, mert a) ismerem őket, mint a rossz pénzt (nemcsak ügyfélként, hanem áttételesen a beszállítói oldalról is) b) minél rohadékabb egy cég, annál megszállottabb is, és annál aljasabb módon próbálkozik mindent bevetni ellened. Ezért mondtam, hogy nekem nem lenne kedvem pereskednem velük (hiszen tudom, mire számíthatnék: a legrosszabbra).

"nekem itt lóbányán' csak ez a cég van" - Ezt elég nehezen hiszem el, mivel tudom, hogy egészen konkrétan a Digi és a UPC már évek óta ugyanarról a műholdról fogható (Intelsat 10-02, 1° nyugat), és csupán 3 fokkal nyugatabbra (Amos 4° NY) asszem Hello HD is van már (bár ebben nem vagyok biztos). És hát kevés olyan hely van, ahol pont annyira peches az illető, hogy egyik szolgáltató műholdjára se lát rá. Jó, lehet, hogy te pont ilyen vagy, csak ez azért mégiscsak ritka.

"nemcsak engem, de az anyagi jogot sem nagyon tisztelik, és még nekik áll feljebb" - Igen. Én is pontosan ezt értem az alatt, amikor azt mondom, hogy egy cég rohadék, csak én nem tudom ilyen jogi bikkfanyelven megfogalmazni.

"hidd el, rohadtul ingerült vagyok minden egyes napomon 24 órán át" - Ez szomorú, csak nem igazán értem, hogy hogy kapcsolódik az eddigiekhez.

"ha nyíltan, de minden körülmények között a lehető legobjektívebben (ezért csakis írásban) előadod a problémádat, akkor abból nemhogy bajod lehet, hanem előnyödre válhat" - Ez így igaz. Ezt kéne tenni mindenkinek, akivel szívóznak a nagy cégek. Rögtön nem szívóznának annyit.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.01.02. 22:48:53

@CoolKoon: Szia! A vigyorjelet kihagytad a legelső idézetből, nem véletlen volt ott :)))
Viszont ha annyira jól ismered őket, keres smár meg privátban, jó?
(Azért pereskedem, hogy szolgáltassanak, mert nem akarnak kiszolgálni 2010 óta, jogellenes módszerrel - indokolással - felmondtak 2010 tavaszán, arra fel, hogy szerintük (Sic!) én nem vagyok velük megelégedve . . . a többit privátban szívesen elmesélem, ill. elvileg aláírásommal az EMKTV-s index topikban az addigi ténykefésem kint volt/van.)

Ah so, ajvé, és nű! Kezdem érteni a mellébeszélgetésünk okát: nem műholdas platform, kábeles, nem mindegy! ĐĐĐ
(A műholdas rendszer nekem en block nem alternatíva.)

"Ez szomorú, csak nem igazán értem, hogy hogy kapcsolódik az eddigiekhez."
Hogyan kapcsolódik? Te meséltél az általános közállapotokról, a minimálbéres vállalkozókról és a sok kisebb-nagyobb kib..intásokról', no, így kapcsolódik. Biztos én vagyok túl gyors (neked) meg összetett és variábilis. Na tessék, látod, az idióta szót milyen jól tudom egy másik idegen szóval helyettesíteni 8-)

BÚÉK!
robi

CoolKoon 2017.01.02. 23:29:03

@Tele Maus Nonprofit Consulting: "Hogyan kapcsolódik? Te meséltél az általános közállapotokról, a minimálbéres vállalkozókról és a sok kisebb-nagyobb kib..intásokról', no, így kapcsolódik." - Jaaa, most már értem. Hát attól, hogy megismertem a munkám során pár patkánygörény seggarcot, még nem fogok a falnak menni. Csak ettől függetlenül ez mégiscsak kihat az emberre, és egy idő után már tudatalatt is azt kezdi keresni az ilyen típusoknál, hogy mi nem stimmel velük. Természetesen továbbra is azt állítom, hogy a BKV-seket bizonyítékok hiányában besározni nagyon nem volt szép dolog (sőt, az ostoba kivitelezés miatt igazából egy nagyon idióta dolog volt), de ettől még nem fogom őket sajnálni. Te lehet, hogy becsületes, törvénytisztelő állampolgárokként ismered a felsővezetőket, én viszont már megkapargattam a felszínt, és cseppet se tetszett, amit ott láttam (és elfelejteni se nagyon tudom). Különben is, ha mindenkit felmentenek (ami a fentiek tekintetében simán lehetséges), akkor még fájdalomdíjra is jogosultak lesznek gyakorlatilag mind.
A többit privátban...
süti beállítások módosítása