B1 blogcsalád



Agyrém az összefogósdi: megszólalt a Jobbik szóvivője, szétröhögte magát Kunhalmi

Pont így fogja elveszteni az ellenzék a választásokat

2016. december 31. - Mr Flynn Rider

Kivételesen egyet lehet érteni a jobbikos szóvivő, Mirkóczki Ádám nyilatkozatával: az MSZP-DK összefogása a Jobbikkal teljesen agyrém. De az is, amit a liberálisok és a balos pártok egymás közt művelnek.

rangersfans.gif 

Látszólag ez az ellenzéki összefogósdi most még jó időben is történik: másfél évvel a választások előtt le lehet rendezni, el tudnak indulni a jelöltek a Fidesz ellen és az ellenzék vissza tudja foglalni az országot, legyen bármennyire is béna.

Valójában, amit az ellenzék most csinál, azzal pontosan a saját választási esélyeit csökkenti. Méghozzá drasztikusan.

Reagálhatnánk úgy is, mint az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki jól elröhögte a múltkori nyilatkozatát az összefogósdiról: 

 

Medgyessy Péter röptette fel a héten a kitudja-hovatart ATV-ben az összefogósdi új képletét:

álljon össze az MSZP és a DK a Jobbikal, nem kell finnyáskodni.

(A vicces a sztoriban az, hogy a Fidesz hónapok óta azt nyomja, hogy a Jobbik hogyan fog össze a liberálisokkal. Még odáig is eljutottak már, hogy Vona Gábor tulajdonképpen SZDSZ-es.)

Ezek után nem csodálkozunk, hogy Kunhalmi Ágnes jót röhög az egészen és csak többszöri próbálkozásra sikerül egy épkézláb mondatot összehoznia.

Korábban egyénként a harcos antifasiszta Gyurcsány Ferenc („ha a cigányokat szidják, cigány vagyok”) egy kaposvári lakossági fórumon úgy fogalmazott: ha a szavazók sokasága azt akarja, akár az ördöggel is szövetkezik.

Az Együtt vezetője Szigetvári Viktor is az összefogósdiról beszélt a múltkori, MNO-s interjújában.

Tulajdonképpen ugyanazt a forgatókönyvet látjuk kibontakozni, mint az előző, elvesztett választások környékén:

mindenki elmondja a gondolatait az összefogásról. Ezt úgy egyszer-kétszer még meghallgatja a választó, aztán azt gondolja magában:

Ezek miért nem velem (és az országgal) foglalkoznak?

 

Tippjeink, hogy miről kellene beszélnie az ellenzéknek:

  1. leváltjuk Orbán Viktort, mert erősek vagyunk
  2. tudjuk, mi fog következni utána: Orbán és sleppje megy a bíróság elé azért, amit az országgal műveltek;
  3. visszaállítjuk a demokráciát: az ügyészség, a bíróságok és az alkotmánybíróság függetlenségét, lesz megint sajtószabadság;
  4. leszámolunk a korrupcióval, nem fogunk lopni (valljuk be, sosem volt akkora fantáziánk a lopáshoz, mint a fideszeseknek);
  5. az új kormányzat megfordítja az oktatás és az egészségügy zuhanórepülését; egyenlő esélyeket ad az oktatásban, nem szegregál és gyerek-központúvá teszi az oktatást;
  6. nem halottakat termel majd az egészségügy, hanem meggyógyítja az embereket, európai körülmények között; 
  7. egy baloldali kormányzat befogadó országról is beszélhetne, beszélhetnének a melegek, cigányok esélyegyenlőségéről, a menekültek befogadásáról; 

A vízióiról beszélne. Az álmairól beszélne. Az álmaiból desztillált programjáról beszélne. Magyarország felemelkedéséről beszélne.

Ki beszél arról, hogy Magyarország nyertes ország?

Orbán Viktor.

Ki fogja így megnyerni a választásokat?

Ugyanő.

Pontosan ezért van igaza a Jobbik szóvivőjének: nem csak a szélsőjobb összefogása a liberálisokkal és baloldaliakkal agyrém, de amit ezek egymás között művelnek, az is. 

Miért „agyrém”, ami itt folyik?

  • Mert minél többet beszélnek az ellenzékiek arról, hogy összefognak, annál jobban látszik, mennyire utálják egymást és mennyire inkább ki akarják túrni a másikat – olyan hataloméhség-szagot áraszt az összefogósdi, amitől a választók még befogott orral se húzzák be az ikszet az ellenzéki jelölt mellé;
  • Minél többet beszélnek arról, hogy összefognak, annál hiteltelenebbek: a választások megnyerése válik céllá, nem pedig Magyarország kormányzása, a viszonyok normalizálása, a korrupció legyőzése, az emberek jólléte.
  • A választások megnyerése csak egy eszköz arra, hogy az ellenzék megvalósítsa, amit szeretne. De fogalmunk sincs, hogy mit szeretne. Orbán Viktor húzzon el a búsba. Jó, de mi lesz helyette?
  • Az ellenzéki pártok még mindig nem értik, hogy senkit nem érdekel, hogyan oldják meg az összefogást. Oldják meg és kész! Nyerjék meg a választásokat úgy, hogy vízióik vannak! Az embereket az álmok érdeklik, a jobb élet reménye érdekli, nem pedig az, hogy Andor László, vagy bárki más fogja vezetni-e az országot. (Nyilván, jelöltekre szavazunk, meg arcokra – de egy jó fénykép és egy jó nyilatkozat már rég kevés a Fidesz legyőzéséhez.)
  • Az emberek programokat akarnak látni. Pontokba szedve, nagy betűkkel, olvashatóan. Szlogeneket akarnak látni. Azt akarják látni, hogy nekik jobb lesz. Hogy nem a miniszterelnök dolgozószobájára költenek el 4 milliárdot, hanem az oktatás fejlesztésére. Vagy a gyerekéhezés felszámolására.

Ezek a dolgok rém egyszerűek. Valaha még Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter és Kunhalmi Ágnes is tudták, hogy a politika erről szól. Nem pedig arról, hogy ők mit gondolnak a másik jelöltjéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112085741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2016.12.31. 13:19:29

Ízirájder öcsém!

Ugye ezt a szösszenetet szilveszteri viccnek szántad?

BAZINGA2 2017.01.01. 16:10:29

Nekem tetszett Ágika jó kedve! =D =D -ennyi-

2017.01.02. 04:13:28

Üsd bele az orrod minden szarba! Bukott "kiválasztási termék pártokba!

Hazugság esőben,

Hazugság esőben, hazug nap sütött!
Kommunista szivárvány létre jött!
Szédült tőle, bolondult aztán!
Minden rabszolga a pusztán!
Helytartó intézők, tolvaj szele fújt,
Elűzvén a kételyt, a félt bút!
De egyre fakult a szivárvány!
Sok becsapott szív árván!
Vesz kezébe kódusbotot!
Amely számára megadatott!
Ez megterem, mindenhol még!
Ennyit ad néki, a magyar ég!
Ez mit tőle elvárnak
Urakká lett elvtársak!
Ha meg, még akarsz élni,
Tessék innen szétszéledni!
Nincsen semmi, látnivaló!
Ahogyan nincs lopni való!
„A nagyvilágon csak e kívül
Van számodra hely!”
Innen eltírhulnod,
Vagy pusztulnod kell!”
Sírgödröd lett, Kárpát medencéje,
Belé folyt szennynek gyűjtője!
Kiúszol, vagy belé fúlsz?
Vagy esetleg haragra gyúlsz?
Birkaőrzők, pásztor, birka népe!
Már nem a szürke, marhák legelője!
A handlé került legelőre!
Ő van mindenhol, poszton!
A bő gatyás innen fusson!
2015-04-18

$pi$ 2017.01.02. 21:17:07

Jé, cirka öt év után olvastam egy politikai blogbejegyzést az indexen, amivel egyetértek. Ez döbbenetes, ilyet nem gondoltam volna. Tök egyszerű, tök logikus, tök ésszerű. Nincs benne hatalmas túlzás, fotoshopp, hazugság, egetverő baromság.

Nem tudom ez hogyan történhetett, de az biztos, hogy ilyenre még nem volt példa. :D

Jakab.gipsz 2017.01.02. 21:25:14

Nem nagyon, tetszenek (a barna hajúak), de kezdem megkedvelni Kunhalmi Ágnest.

nick papagiorgo 2017.01.02. 21:26:13

Fiatalabbaknak elmondanám:
Egyszer már volt egy ilyen nagy népi összefogósdi, 89-ben, váltsuk le a komcsikat jelszóval.
Mi is történt?
Az MDF megnyerte a választásokat, darabokra bomlott a 4 év alatt, a programjából mit sem tudott megvalósítani, a darabokból mára semmi sem maradt.
Az SZDSZ (mint szintén rendszerváltó, az ellenzék legerősebb ereje) 4 év múlva összefogott a "komcsikkal", akiket le akart váltani, mára az is eltűnt.
Az összes többi rendszerváltó párt is eltűnt azóta, kivéve a Fideszt, aki elment balról jobbra, meg a KDNP-t, akit a Fidesz kvázi integrált és magában megőrzött.
A "komcsik" (az MSZP) viszont azóta élnek, nem mondanám hogy virulnak, de köszönik, megvannak.

Tényleg akarunk 2018-ban egy ehhez hasonló bohóckodást megint? Fogjon össze fű-fa-vadvirág, mindegy, csak Orbánt váltsuk le? És ez a szivárványkoalíció vajon meddig és hogyan irányítani az országot, amíg atomjaira nem hullik, talán egy fél évet is kibír?Aztán meg ki jön, csak nem megint a Fidesz?

Ezen kellene elgondolkodni :)

$pi$ 2017.01.02. 21:37:46

Van egy mondás. A csuka meg a sas összeházasodhatnak, azzal nincs is gond, de hova költöznek lakni? :D

A Kunhalmi Ágnest meg azért kár lenne széppé vagy szentté avatni csak azért, mert egy olyan primitív dolgot fel bír fogni, hogy a kutyából nem lessz szalonna... két kutyából meg pláne nem lesz két szalonna.

morph on deer 2017.01.02. 22:15:32

@nick papagiorgo:
"Fogjon össze fű-fa-vadvirág, mindegy, csak Orbánt váltsuk le?"

Igen!
Azaz valójában még "összefogni" sem kell, épp elég egy választási koalíció.
Csak néhány egyszerű játékszabályra és annak betartására van szükség, semmi több.
Ez a gyakorlatban annyit jelentene, hogy mindenhol azt a 'személyt' jelölnék, aki a legesélyesebb, függetlenül a párttól, amelyiknek a tagja, vagy akár 'független'.

Az igen valószínű győzelem után egy úgynevezett "technikai" kormányzást lehetne folytatni - egy nemzeti minimum mentén - míg a tövények "helyreállítása" és a rablóbanda felelősségre vonása megtörténik, minek utána már a "fair" törvények szerint egy új választást lehet- és kell tartani, most már párt alapon.

Ezen pl. akár a Fidesz is nyerhet, tekintettel arra, hogy addigra már abból a néhány szabadlábon maradt normális emberből kéne, hogy álljon a vezetése...

Ja igen: börtönből ne lehessen indulni a választásokon!

Ez minden normális módon politizáló egyénnek és pártnak kedvezne, eltekintve a tolvaj csürhétől, amely talán ráébredhetne végre, hogy a klasszikus (nem dakota) jótanács, az "élni és élni hagyni" elv jobban működött volna hosszú távon, mint ez a kifordított Robin Hood stílus...

Én pl. M. Lőrinc vállalkozó(kedvű) üzletember helyében már most beiratkoznék egy úszótanfolyamra, ha a jövő nyáron is az Adrián szeretnék nyaralni.
Mert ugye a vizen járás jóval nehezebb, a yacht meg addigra nagy valószínűséggel elúszik, jobb az előrelátás..!

conchita wurst 2017.01.02. 22:22:35

Reméljük Orbán nyer nem a maoista ellenzéke.

Anselmo 2017.01.02. 22:46:04

A baloldal kudarcának oka a jelenlegi antidemokratikus választási törvény.
Javaslom megváltoztatni: csak az szavazhasson, aki demokrata, vagyis akinek volt munkásőr a családjában. Ez garantálná a demokratikus baloldal sikerét.

$pi$ 2017.01.02. 22:59:04

@Anselmo: "csak az szavazhasson, aki demokrata, vagyis akinek volt munkásőr a családjában"

Nem, azt hiszem nem érted a demokrácia szabályait. A lényeg az, hogy csak egy párt legyen, a demokrata párt, amelyik eléggé haladóan baloldali. Akkor demokratikus módon mindenki szavazhat és a helyes eredmény jön ki a választásokon. :D

$pi$ 2017.01.02. 23:01:40

@morph on deer: "abból a néhány szabadlábon maradt normális emberből kéne,"

Virág evtárs, ez már az ítélet.

Rákérdezhetek? Végzettséged ugyan nincs, egyetemre nem jártál, de százszor többet tudsz mint azok a könyvmojok, akik az életükbe semmi komoly munkát nem végeztek, ugye? :D

monddazigazatmar 2017.01.02. 23:41:18

Natehát, akkor 2018 október. orbán sitten, nincs korrupció. Eddig marha jól hangzik.

"az új kormányzat megfordítja az oktatás és az egészségügy zuhanórepülését" csókolom, amikor ők voltak miért nem csinálták?
"egyenlő esélyeket ad az oktatásban, nem szegregál" - na, hurrá, tehát a harmadikos lányom mellé odaül Lakatos Ármándó 17 éves.
" gyerek-központúvá teszi az oktatást" - mint MB alatt, amikor a negyedikesek nem ismerték a betűket, de egyéniségek voltak?
"nem halottakat termel majd az egészségügy, hanem meggyógyítja az embereket, európai körülmények között" csókolom, 2002-8 ig nem haltak meg emberek?
"egy baloldali kormányzat befogadó országról is beszélhetne" az tényleg nagyon kéne ide. Pár befogadott migráncs.
"beszélhetnének a melegek, cigányok esélyegyenlőségéről, a menekültek befogadásáról"

Éééééés, ennyi. Két héten belül milliók dobálnák a parlamentet, és kiszabadítanák Orbánt mint anno Táncsicsot.
Ilyen fasz, elborult programmal NEM fog senki választást nyerni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.02. 23:47:13

@morph on deer:

"Azaz valójában még "összefogni" sem kell, épp elég egy választási koalíció.
Csak néhány egyszerű játékszabályra és annak betartására van szükség, semmi több."

Ez csak látszólag egyszerű. Valójaban nagyon fontos kérdeseket kellene mar jóval a valasztas előtt tisztázni. Szigorú menetrendnek kellene ervenyesülni, amit csak egy, a partok fölött allo koordinalo szerv tudna garantalni. Kérdes, hogy ennyire külónbóző vilagnezetű, érdekű partot lehet-e egy központból irányítani? A válasz nem! Ha lehetne, az azt jelentene, hogy ez a konglomeratum kormanyzóképes. Márpedig nem lehet az.

"Ez a gyakorlatban annyit jelentene, hogy mindenhol azt a 'személyt' jelölnék, aki a legesélyesebb, függetlenül a párttól, amelyiknek a tagja, vagy akár 'független'."

Tudjuk, hogy nem lehet összeadni a partok szavazóbazisat sem. Fog szavazni a jobbikos szavazó az esélyesebb mszp-s jelöltre, vagy viszont?

"Az igen valószínű győzelem után egy úgynevezett "technikai" kormányzást lehetne folytatni - egy nemzeti minimum mentén - míg a tövények "helyreállítása" és a rablóbanda felelősségre vonása megtörténik, minek utána már a "fair" törvények szerint egy új választást lehet- és kell tartani, most már párt alapon. "

Ekkor kellene ervenyesülnie egy szigorúan kimunkalt es garanciakkal teletüzdelt programnak.
Lehet arra garancia, hogy a hatalomvaltas utan az egyes partok nem fognak ujabb igenyekkel előlepni a korabbi megallapodassal szemben? Hogy fognak reagalni a befekfetők egy ex lex allapotra? És mi lesz a forint arfolyammal, ami a legkisebb bizonytalansagra is erzekenyen reagal? És meddig fog tartani ez a politikai vakuum? Törvenyek, alaptörveny megvaltoztatasa, uj valasztasok kiírasa. Ez mind időigényes. Ki fog addig kormanyozni? A legfontosabb gazdasagi- politikai időszakban, amikor a hónapokig tartó bizonytalansag is sulyos karokat okozhat?

"Ezen pl. akár a Fidesz is nyerhet, tekintettel arra, hogy addigra már abból a néhány szabadlábon maradt normális emberből kéne, hogy álljon a vezetése..."

Lehet ujabb válsagkezelessel folytatni.

"Ez minden normális módon politizáló egyénnek és pártnak kedvezne... "

A fentiek alapjan erős kétsegeim vannak. Óriasi a felelősseg, de úgy latom ez meg nem mindenkiben tudatosult.
A kormanyvaltasnak nem az a modja, hogy anarchiaba visszük az orszagot!

Revolutionist 2017.01.03. 00:37:46

Ja persze... Pont így fogja a jó édes putris riherongy anyád elveszíteni a mikropöcsöd a valagából! Álmodozzál csak orbáncseléd hazaáruló patkány szégyenmagyar...

morph on deer 2017.01.03. 00:41:43

@atomic power 1986DucaDuca:
"A kormanyvaltasnak nem az a modja, hogy anarchiaba visszük az orszagot!"

De, az is az.
Más kérdés, hogy mennyire értelmetlen.

Ha a jobbikos szavazó megérti, hogy egy esetleges tisztességes szavazás alkalmával a jobbik lesz döntési helyzetben, de annak ára ez a lépés, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen.
(Mellesleg szerintem valószínűleg így is lesz.)

Amennyiben a 'válságkezelés' nem megint a neofeudalista társadalmi viszonyok létrehozásán fáradozik, - egye fene..!

morph on deer 2017.01.03. 00:47:16

@$pi$:
Rákérdezhetsz: -Nem nyert!

Mi az a "komoly (moly)munka," amit nem végeztek? Mit tartasz komoly munkának?
Azért kicsit segíthetnél..!
"Tolmácsot kérek!"

VaradiJanos 2017.01.03. 00:51:15

@Revolutionist: Vertek a szüleid, ugye? Meg is erőszakolt apád? Akarsz róla beszélni?

morph on deer 2017.01.03. 00:58:20

Azért az a lelkesítő és megrázó erejű nóta mely szerint "Magyarország halszagú" az nem volt véletlen, nem bizony!
Ahogy a szólásmondás tarja: fejétől van szaga a halnak, azaz bűzlik a hal...
Herr doktor Freud bizonyára épp szolgálatban volt...

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.03. 01:12:33

@morph on deer: Kedves Morph on Deer! Gondolj Nagyapádra, milyen bölcsessegről tett tanúsagot 1956-ban!

Sterbinszky Tivald 2017.01.03. 06:38:53

Befogadó ország! Ha ha ha ! "23 millió románt" nem akartak befogadni, de a mostani arabsokat igen!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 07:08:04

@Sterbinszky Tivald: A négernek, a székelynek és a románnak egyszerre születik gyereke. Mindhárman várnak a szülőszoba ajtaja előtt, hogy végre megláthassák a gyereküket. Egyszer csak kilép a szobából a nővérke:
- Uraim, gratulálok, mindhármuk gyereke egészséges. Csak egy baj van, összekevertük őket. Kérem fáradjanak be, és válasszák ki a sajátjukat.
Erre a székely egyből berohan, és felkapja a néger gyerekét. Mire az:
- Székely! Nem látod, hogy az az én gyerekem? Teljesen olyan mint én, a bőre színén is látszik.
Mire a székely:
- Lehet hogy a tied, de amíg ki nem derül melyik a románé, addig ez nálam marad!!!

$pi$ 2017.01.03. 07:46:13

"egy baloldali kormányzat befogadó országról is beszélhetne, beszélhetnének a melegek, cigányok esélyegyenlőségéről, a menekültek befogadásáról; "

A párt most is beszél befogadásról, a lakosság többek közt éppen ezért nem választja meg őket. Meddig tartana a kormány, amelyik elkezd arról beszélni, hogy ugyan már telepítsünk be afrikaiakat? Tíz percig?

A lakosság cirka 98%-a nem akar betelepítést. Mi erre a kommunista megoldás? Álljunk össze a nácikkal (tudom, nem azok, ők mondják), hogy mégiscsak betelepíthessünk! És utána nem értik, hogy miért nem szavaz rájuk senki!

Netuddki. 2017.01.03. 08:59:33

A probléma az, hogy nemcsak a fidesz szerepelt le ezalatt a 7 év orbán diktatúra alatt, hanem az úgynevezett ellenzék is.

A pontokkal nagyjából egyetértek, de ide teljesen új párt kell olyan emberekkel akik még nem járatták le magukat, és a legfőbb célnak azt tűzik ki, hogy olyan rendszert csinálnak amelyikben gyakorlatilag nem lehet közpénzt lopni. Ehhez gyakorlatilag minden feltétel adott, csak a szándék hiányzik.

Netuddki. 2017.01.03. 09:01:52

Ágica is röhöghet, de gyakorlatilag a nagy büdös semmiért veszi fel a fizetését. A zellenzék aktív passzivitása is kellett ahhoz, hogy az orbán banda szétlopja az országot, mindegy hány harmaduk volt.

Netuddki. 2017.01.03. 09:02:55

@Tibi !: A lobbik is csak a "Hazai pályán" nagylegény, a parlamentben megalkuvó, kollaboráns nyuszik...

Bekre_Pál 2017.01.03. 09:05:12

Nem kéne erőltetned a blogírást.
xanax helyett rivotrilt szedj.

Netuddki. 2017.01.03. 09:16:05

@Bekre_Pál: "Bizonyitsd a büdös kurva anyádat fosblogger."

Szerencsétlen lúzer, keress egy agyturkászt!

"Bekre_Pál 0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.01.26. óta tag."

$pi$ 2017.01.03. 09:17:39

"A szlovák kormányfő arra kérte az EU tagországainak vezetőit, hogy ne tartsanak népszavazásokat belpolitikai problémák megoldása miatt, mert ezzel veszélyeztetik az EU egységét, és közös fizetőeszközt, az eurót is. "

Na, a másik nagy demokrata. Ne kérdezzétek meg már az embereket, hogy mit akarnak, mert akkor kiderül, hogy rohadtul nem azt, amit csinálunk. És van pofája ezt lenyilatkozni.

A demokratikus EU, röhej b+.

maxvaI bircaman 2017.01.03. 09:41:58

@morph on deer:

Milyen törvényeket kell visszaállítani?

6.Lenin 2017.01.03. 10:02:17

Érdekes a téma. Kezd világosodni elvtársak? Valamit már tényleg illene tenni is?
Van itt-ott értékelhető észrevétel is a posztban, lehetne alapja 1 értelmes vitának is.

A 7 pont az 1 röhej, jobban nevettem rajta, mint Kunhalmi a saját hülyeségén.
Nemzeti összefogás + minimum+ ilyenek...

volt rá példa pl a legutóbbi népszavazás...

Kedves ballib és náci honfitársaim!

Melyik lenne számotokra az alap?
A 98%, vagy a 2% ?
Nos?

sőőtnagyonis 2017.01.03. 10:05:18

@$pi$: A demokratikus EU, röhej b+.
Te vagy röhej b+ orbánoddal b+.
Az ország szégyene vagytok fityeszestől, mindenestől.

Sexual Harassment Panda 2017.01.03. 10:12:35

@morph on deer: De gondolom az mszp-s, dk-s politikusokat azért nem számoltatnád el, csak a fideszeseket, a jogállamiság nevében!

Kelly és a szexi dög 2017.01.03. 11:08:44

amíg Gyurcsány Ferenc a színen van, nincs probléma...

BALTAZÁR 2017.01.03. 11:10:34

Olvasva a sok ábrándos ötletelést miszerint a jelenlegi ellenzékiek "összefognak" és majd egy rövid "technikai" kormányzás után, - bármit is jelentsen ez -, megtisztítva a közéletet egy tisztességes választást írnak ki, engem azokra a kiadványokra emlékeztet amiket jehovista hittérítők osztogattak anno a Deák téren. A könyvben farkasok és bárányok békésen beszélgettek egymással egy almafa alatt, megszűntek a háborúk, mindenki vidám volt és nem volt többé betegség sem.
Van aki tényleg komolyan gondolja ezt a sok sületlenséget??
Emberek, könyörgöm ébredjetek már fel!!
Javaslom tanulmányozni a Fidesz stratégiáját a 2002-es választási vereség után.
Rövid sokk után elkezdtek építkezni, másként mondva dolgozni. Polgári körök szervezése, adatbázis kiépítése, önkéntesek etc...
Látunk ma ilyet, vagy akár csak hasonló értelmesnek mondható erőfeszítést bármelyik ellenzéki párttól?
A Jobbik még csak-csak próbálkozik, de a mostani útkeresésével gyakorlatilag minden régi hívét a Fidesz karjaiba löki. Ez van. A többiekről meg jobb nem is szólni, élükön az MSZP-vel.
Orbánt vagy forradalommal - és arra jobb lesz felkészülni az bizony véres lesz, nem kicsit, nagyon, - vagy hosszú kitartó ellenzéki munkával lehet megdönteni.
Már amennyiben az istenadta valóban úgy gondolja, hogy jobb lenne neki Viktor király nélkül.

6.Lenin 2017.01.03. 11:20:05

@BALTAZÁR:

Elég lett volna leírnod az utolsó mondatod, a többinek nem sok értelme, amíg erre a kérdésre nincs 1értelmű válasz.
Ezzel kellene kezdeni.

Sexual Harassment Panda 2017.01.03. 11:22:58

@BALTAZÁR: Az "elmélet" már abban is hibás, hogy majd jól elszámoltatják a fideszes politikusokat.
Az ellenzék politikusai pontosan annyira korruptak, szóval saját magukat kellene először elszámoltatni.
Aztán ha majd újra kiírják a választásokat, miután mindent rendbe tettek, akkor mi a garancia arra hogy nem a fidesz fog újra nyerni?

6.Lenin 2017.01.03. 11:28:05

@Sexual Harassment Panda:

Nem felesleges azzal foglalkozni, hogy mit is fogok kezdeni, ha megnyerem az olimpián a 100m-est, ha most kaptam meg a 80. szülinapomra a kerekesszéket, végre?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 11:35:10

@Sexual Harassment Panda: "Az ellenzék politikusai pontosan annyira korruptak"

Az orbán százszor, ezerszer annyit lop, de ne zavarjon.

"szóval saját magukat kellene először elszámoltatni."

A fiseSSnek kéne őket elszámoltatni. De azzal ők nem lennének gazdagabbak. Inkább elteszik a bizonyítékot a fiókba, jó lesz azzal revolverezni, ha valaki őket akaná elszámoltatni. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

sőőtnagyonis 2017.01.03. 11:46:44

@BALTAZÁR: Ne ábrándozz semmilyen szétverésben.
Ezt az országot azok verik szét, akik orbán fedezékében vannak, vagy őt védik. Befurakodtak a médiába, és hangadóvá váltak amiben a megbízóik érdekeit szolgálják.
A taktikájuk a létező rendszerek kifosztása, leamortizálása. Legfeljebb az ország szétverésén lehet meditálni, orbán seggnyalói mint dögkeselyűk itt fognak körözni a szétvert ország felett nékik siker minden amivel gyengítik az országot.
Nem tűnt még fel neked, hogy az itt kommentelő fidesznyikek, teljesen figyelmen kívül hagyják a lecsúszott, leszakadó nincsteleneket, a még létükért küzdő alkotóképes embereket ellehetetlenítik felszámolják az ország jövőjét jelentő pénzügyi rendszert. Szét zilálják a fejlődés lehetőségét az oktatásban, az egészségügyben, az infrastruktúrában. A putyinisták ezekkel nem foglalkoznak, mert megsemmisítésünk a céljuk.
Nem azért nincs politikai összefogás mert nem akarnak egymással kiegyezni, azért, mert megszakadt a mindennapi demokratikus kibontakozás lehetősége. Ebben a média igen jelentős szerepet vállal, és a fitymasz erősen figyel, és mindent elkövetnek, hogy éket verjenek a pártok közé.
A napi politika nem az aktuális problémákkal foglalkozik, hanem a napi megbotránkoztatással. Másrészt az előző választás tapasztalatai erősen mutatják, hogy az állellenzék a szarabbiktól a lelempléig csak hatalom centrikusan viselkedik, a rendszert lényegében elfogadta.
Az elszántabb megmozdulásokat is csak szétdumálják, és mindig találnak olyan sületlen bolondot, aki hajlandó visszalépni, melléjük állni.

6.Lenin 2017.01.03. 11:46:51

1 év múlva már ilyenkor kész VÁLASZOKKAL kellene bombázni a választókat, aki nyerni szeretne.
Most még mindig azon pöcsölnek, hogy annak-é valódi kérdések, és hányan is várnak rá választ, ha annak.
Nyerni szeretnének?
Még Kunhalmi is nevetőgörcsöt kapott ekkora hülyeségen, ráadásul még azt sem ette észre, hogy saját magukon nevet.

2017.01.03. 11:48:21

@nick papagiorgo: Azt azért ne felejtsük el, hogy nem csak a Maszop komcsi, a fidesz is tele van kikeresztelkedett bolsikkal, egykori ÁVHsokkal és vamzerekkel. Sikerült átmenteniük magukat, hogy tovább sanyargassák a jónépet.

6.Lenin 2017.01.03. 11:55:05

@Dr. Trejo:

"a fidesz is tele van kikeresztelkedett bolsikkal, egykori ÁVHsokkal és vamzerekkel. "

Akik közül már legtöbben-ha élnek-még a saját cipőjüket sem képesek levizelni.
Tényleg szeretnének ezek nyerni 18-ban?
Ki a tosz szavazna ezekre?

BALTAZÁR 2017.01.03. 12:20:07

sőőtnagyonis "Ne ábrándozz semmilyen szétverésben."

Hol írtam én ilyet?
A gond az, hogy a Fidesz ezer sebből vérző kormányzása csak azért ilyen szar mert az ellenzék hagyja.
Azért lophatnak ennyit mert nincs olyan hiteles -és alternatívaként is a többségnek elfogadható - ellenzéki erő aki Orbánt leválthatná. És mivel ilyen erő nincs, szabadon tevékenykedik még sokáig. Ennyi.
Lehet ezen agyalni évekig, de ha tetszik, ha nem, szabad a választás.
Senki nem akadályozhatja meg, hogy az ország egy emberként szavazzon mondjuk Vonára, vagy Gyurcsányra vagy akárkire akit jobbnak lát.
Az egyetlen ok, hogy nem voksol rájuk elég választó csak önnön alkalmatlanságukban keresendő és nem másban.
Jönnek itt sokan a médiával.... meg katraktergyilkossággal.
Kérdem én 2010-ben a HÍRTV-n és a marginális Echo TV-n kívül mekkora volt a Fidesz médiabefolyása?
Gyakorlatilag nulla. Hírtv-t is csak az nézett aki egyébként is Fidesz hívő volt.
Szóval duma, dum, duma...
A tisztelt ellenzéknek meg kell tanulnia dolgoznia. Sokáig és sokat. És akkor majd talán, négy vagy inkább nyolc év múlva lesz esélyük.
Addig hiába a sok ugrálás, meg diktatúrázás, a választók unják már nagyon ezt is- azt is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 12:25:02

@BALTAZÁR: "Kérdem én 2010-ben a HÍRTV-n és a marginális Echo TV-n kívül mekkora volt a Fidesz médiabefolyása?"

Ja, te a 2010 előtti 4 évet egy elhagyott völgyben egy lapos kő alatt töltötted? Akkor nem tudhatsz róla, hogy a gyurcsányi az öszödi beszéddel kiírta magát a politikából. (Pszt! Ő még nem tudja.) Az MSZP-SZDSZ meg nem engedte el a kezét még 3 évig, így az SDSZ megszűnt, az MSZP is erkölcsileg teljesen leamortizálódott. 2010-ben az MSZP-vel szemben egy főttkrumpli is 2/3-ot kapott volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 12:38:38

"leváltjuk Orbán Viktort, mert erősek vagyunk"

Lófaszt vagytok erősek.

"tudjuk, mi fog következni utána: Orbán és sleppje megy a bíróság elé azért, amit az országgal műveltek;"

Egy frászt megy. Úgy fog menni, ahogy ment Gyurcsány, Bajnai és a többiek.

"visszaállítjuk a demokráciát: az ügyészség, a bíróságok és az alkotmánybíróság függetlenségét, lesz megint sajtószabadság;"

Mindez most is van. Csak azért nem látjátok mindezt, mert ezek a demokratikus értékek szerintetek csak akkor vannak, ha ti vagytok kormányon.

"leszámolunk a korrupcióval, nem fogunk lopni (valljuk be, sosem volt akkora fantáziánk a lopáshoz, mint a fideszeseknek);"

Majd lesz, van kitől tanulnotok.

"az új kormányzat megfordítja az oktatás és az egészségügy zuhanórepülését; egyenlő esélyeket ad az oktatásban, nem szegregál és gyerek-központúvá teszi az oktatást;
nem halottakat termel majd az egészségügy, hanem meggyógyítja az embereket, európai körülmények között; "

Minderre volt 8 évetek legutóbb. Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy "most aztán igazán, de isten bizony..."

"egy baloldali kormányzat befogadó országról is beszélhetne, beszélhetnének a melegek, cigányok esélyegyenlőségéről, a menekültek befogadásáról; "

Ezzel máris elvesztettétek a 2018-as választásokat. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 12:44:34

@Anselmo:

"A baloldal kudarcának oka a jelenlegi antidemokratikus választási törvény.
Javaslom megváltoztatni: csak az szavazhasson, aki demokrata, vagyis akinek volt munkásőr a családjában. Ez garantálná a demokratikus baloldal sikerét."

Majdnem jól látod, de nem egészen.

A választási törvény azért antidemokratikus, mert nem rögzíti explicite, hogy aki nem megy el szavazni vagy érvénytelen szavazatot ad le, azt automatikusan a demokratikus baloldalra szavazónak kell tekinteni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 12:46:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "volt 8 évetek legutóbb"

Hehe. Szánalmas dolog a balfasz szocikra terelni az elmúlt 7 év gyalázatos kormányzását. Nem inkábbb Kádár a hibás, meg a 4 évszak? Mindenki, csak orbán nem. :))

Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy mindent orbán dönt el. Ő valójában jót akar, csak sodródik az árral. A gonosz szocialisták gátolják meg a kormányzásban, és tömik tele a zsebét milliárdokkal, lefogják, hogy ne tudjon tiltakozni. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 12:49:06

A elbaszott oktatáspolitika se az oka a tragikus PISA tesztnek. A Párhuzamos és a zsidó háttérhatalom csinált olyan tesztet, ami nem kompatibilis az ősmagyar génekkel. :))

sírjatok 2017.01.03. 12:49:16

"A vicces a sztoriban az, hogy a Fidesz hónapok óta azt nyomja, hogy a Jobbik hogyan fog össze a liberálisokkal."

Sőt most az Indexen is van egy pont ilyen cikk, mágia :D

sírjatok 2017.01.03. 12:50:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Szánalmas dolog a balfasz szocikra terelni az elmúlt 7 év gyalázatos kormányzását."

do you even szövegértés bro

azt mondja, hogy miért pont azoknak higgyük el, hogy jobban fogják csinálni, akik már egyszer csinálták, és nem jobban

nem pedig azt, hogy az utóbbi 7 évért a szocik a felelősek

bár neked tökmindegy sztem, lehessen orbánozni oszt jó

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 12:56:22

@sírjatok: Hát orbánnál rosszabbul még senki se csinálta. Ilyen szarul még sose volt a gazdaság. Ilyen magas még sose volt az államadósság. Ilyen rossz még sose volt a versenyképesség. Sorolhatnám, de asszondja már csak "4788 karaktert írhatsz még".

morph on deer 2017.01.03. 12:59:39

@Sexual Harassment Panda:
"Aztán ha majd újra kiírják a választásokat, miután mindent rendbe tettek, akkor mi a garancia arra hogy nem a fidesz fog újra nyerni?"

Semmi.
Ráadásul tőlem akár nyerhet is - az a Fidesz már jó eséllyel nem ugyanaz a fidesz lesz.
Nehogy már ott is kizárólag csak orbánhitűek legyenek..? Csak fontos ott is néhány embernek, hogy végre normális és békés országban éljen az állandó hadakozás helyett?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 13:04:13

@morph on deer: "@Sexual Harassment Panda:
"Aztán ha majd újra kiírják a választásokat, miután mindent rendbe tettek, akkor mi a garancia arra hogy nem a fidesz fog újra nyerni?""

Nyerhet a fidesz, de a korrupcióellenes ügyészség bezárja őket 40 évre, mikor lopni kezdenek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 13:06:28

@morph on deer: "Nehogy már ott is kizárólag csak orbánhitűek legyenek"

Márpedig csak azok vannak. Már a 90-e években elkezdődött a becsületes emberek kigolyózása. Az Ángyán meg a Hadházy csak figyelmetlenségből nem voltak eltvolítva.

Szalay Miklós 2017.01.03. 13:12:57

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is.

6.Lenin 2017.01.03. 13:13:03

@morph on deer:

" Nehogy már ott is kizárólag csak orbánhitűek legyenek..? Csak fontos ott is néhány embernek, hogy végre normális és békés országban éljen az állandó hadakozás helyett? "

Igaz (?), el lehetne indulni ezen a vonalon is, de ez ismét felveti a problémát, hogy miért nincs "normális" ellenzék?
Miként is lehet-minden oldalon-meggyőzni a "vakon" hívőket?

Miért mindig egymás anyázásába fullad a "párbeszéd"?
stb.

morph on deer 2017.01.03. 13:23:50

@Sexual Harassment Panda:
"De gondolom az mszp-s, dk-s politikusokat azért nem számoltatnád el, csak a fideszeseket, a jogállamiság nevében!"

Miért kéne? Az Orbán kormány már "igazságot tett", nem?
Hiszen csak az ország meg a nép érdekében dolgoznak, teljesen korrupcióellenesek, ráadásul az igazságot - igazságukat - maga a legpoltabb Polt képviseli!

Itt ma már - szerintük - minden rendben..!
Most nehogy azt mondd, hogy nem értesz egyet a Fidesszel???

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 13:28:29

@6.Lenin: "miért nincs "normális" ellenzék?"

Relativizálsz, a szokásos duma, mintha a gyurcsányiék annyit loptak volna, ;s olyan szarul vezették volna az országot, mint orbán.

Ellenzék meg azért se van, mert ha kidugja valaki a fejét, jönnek az orbán csahos kutyái és széttépik. Egyet nem tépnek szét, a gyurcsányit óvják a széltől is, mert amíg ő van, addig többség orbán ellen nem nyerhet, akkora az elutasítottsága.

morph on deer 2017.01.03. 13:29:29

@6.Lenin:
"Miért mindig egymás anyázásába fullad a "párbeszéd"?"

Na ez volt a hatvanezer dolláros kérdés!

És sajnos igazad van!

Igazából a pártok "milyensége" a kissebb probléma, de mindenképpen eltörpül az vezetők/tagok/támogatók - emberek(?) - milyensége mellett.

6.Lenin 2017.01.03. 13:43:51

@morph on deer:

Na, ilyen 1xűen el lehetne indulni egymás megértése, elfogadása irányába, csak a valós problémákkal kellene foglalkoznunk.

Az utolsó mondatoddal tökéletesen 1etértek, hiszen a pártokat is mi "alkotjuk", mi szavazunk rájuk. Olyanok lesznek a pártok is, amilyenek mi is vagyunk.
Nekünk kell(ene) elsőként megváltoznunk.
Van rá remény?

Elképzelhető, hogy Volner és Vadai közösen pisiljenek 1 benzinkút mellett, Vona és Gyurcsány közben gyermekdalokkal szórakoztatni a fanokat?

morph on deer 2017.01.03. 13:46:39

@maxvaI bircaman:
"Milyen törvényeket kell visszaállítani?"
Nem vissza, helyre!

A problémás választási törvényen túl elsősorban a nyilvánvalóan nepotista és személyre szabott - rokon/barát/szerető - érdekében hozott, valamint a személyes hobby favorizálása -TAO, stadionok, stb. - vakamint a felesleges kivagyi projektek - olimpia, palota, városliget, stb. - megszüntetése, a személyes bosszúállá miatti pl. egyházügyi - napestig sorolhatnám.

Én például alkotmányba rögzíteném, hogy Magyarország szekuláris, de garantálja a teljes vallásszabadságot, valamint az emberi jogokat.
De ezt nem én döntöm el, hanem nyílt társadalmi vita révén kell megállapodásra jutni, nem az unatkozó hivatalnok iPadján készült dolgozatot kéne alkotmányi rangra emelni...
Azt hiszem, van fogalmad arról, hogy mire lenne szükség magadtól is, egyébként.

6.Lenin 2017.01.03. 13:51:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

2 drb eset lehetséges

) nem értesz az egészből semmit
) vagy valaki fizet azért, hogy az előbbit elhitesd magadról, megtévesztve másokat.

Az előzményeket,okokat meg ne firtassuk, azt neked kell eldöntened. A te ügyed, nem változtat egyik eset sem az ország sorsán.

turista a saját országában 2017.01.03. 14:05:09

Nincs is ellenzék.

Amilyennek lenni(e) kéne, olyan nincs.

6.Lenin 2017.01.03. 14:06:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Miért tenném bármelyiket is? Nem vezetne sehová sem, akkor meg ?

torró 2017.01.03. 14:08:28

@morph on deer:
Álmodozás az élet megrontója, mely .....stb. Nem sokat értesz a kormányzáshoz ugye!? Nem baj, mert téged sem fogadnak meg tanácsadónak az hétszentség:)))) És veled kapcsolatban, nincs is több mondanivalóm.
Ami a Vonát illeti, hát szerintem kissé kapkod a fiú! Ez olyan keresem a szalmaszálat esemény. Azt mondta a lelkem az Olgának, hogy ő, a baloldali választókat szeretné megnyerni! Öhöm! Azok meg olyanok, hogy alig várják, hogy rá szavazhassanak:))) Valaki nagyon szar anyagot adhatott el neki:)))

torró 2017.01.03. 14:24:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Relativizálsz, a szokásos duma, mintha a gyurcsányiék annyit loptak volna, ;s olyan szarul vezették volna az országot, mint orbán."
Nem mintha! Olyan szarul vezették, Mert ha jobban tették volna a dolgukat, ma nem lenne Orbánnak 2/3-a. Amúgy csak halkan jegyezném meg, hogy a szocik nem 2002-n kezdtek el "gyűjtögetni!!Csak hogy képbe legyél! Amire most ezek ráteszik a kezüket az az állami földek (az úniós pénzekre meg a szocik is rátették a kezüket) .A szociknak nem volt hozzá 2/3-k.
A felelősségre vonást meg ugyanúgy nem lehet végrehajtani, mert minden ügyet a kornak megfelelő környezetében kell vizsgálni. Ha néznétek olyan műsorokat amiben jogászok, független, nyilatkoznak, akkor halhatnátok amikor kijelentik, hogy minden ügymenet le van papírozva. Ezért nem tudtak az Orbánék a szocik közül sem felelősségre vonni senkit! És annak idején fordítva!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 15:16:23

@torró: "Mert ha jobban tették volna a dolgukat, ma nem lenne Orbánnak 2/3-a."

Ja, te a 2010 előtti 4 évet egy elhagyott völgyben egy lapos kő alatt töltötted? Akkor nem tudhatsz róla, hogy a gyurcsányi az öszödi beszéddel kiírta magát a politikából. (Pszt! Ő még nem tudja.) Az MSZP-SZDSZ meg nem engedte el a kezét még 3 évig, így az SZDSZ megszűnt, az MSZP is erkölcsileg teljesen leamortizálódott. 2010-ben az MSZP-vel szemben egy főttkrumpli is 2/3-ot kapott volna.

Hát orbánnál rosszabbul még senki se csinálta. Ilyen szarul még sose volt a gazdaság. Ilyen magas még sose volt az államadósság. Ilyen rossz még sose volt a versenyképesség. Sorolhatnám, de asszondja már csak "4660 karaktert írhatsz még".

"A szociknak nem volt hozzá 2/3-k."

A pufajkásnak pont megvolt a 2/3. És nem élt vissza vele, mint orbán. Még csak egy olyan szar alkotmányt se erőszakolt ránk. orbán a pufajkástól vehetne leckéket demokráciából, akurvaéletbe!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 15:33:46

@6.Lenin:

"a pártokat is mi "alkotjuk", mi szavazunk rájuk. Olyanok lesznek a pártok is, amilyenek mi is vagyunk."

Ezzel nem értek egyet. Legjobb példa erre a Fidesz, amelyre 2018-ban isz szavazni fogok, de nem azért, mert annyira tetszene, hanem azért, mert nincs és addigra nem is lesz jobb. A másik példa az MSZP, lánykori nevén MSZMP.

6.Lenin 2017.01.03. 15:56:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

OK! Elfogadható az érvelésed, de nem is vagy párttag(?). A párttagok közt, különösen a kemény magban már nehezebben tudnék elképzelni hasonló felfogással, "kényszerből" szavazókat. Mellesleg lehetnél passzív is, másokra bízva a döntést, de nem szeretnék kekeckedni. Jogos az észrevételed, pontosabban kellene fogalmaznom ebben a kérdésben.
Azért azt nehezem venném tudomásul, hogy olyan országban, ahol 1etlen polgár se ..........., tagja, vagy támogatója lenne egy szélsőséges pártnak. Létezhetne olyan felfogással bármely oldalon sikeres párt, amelyiknek nincsenek támogatói.

sőőtnagyonis 2017.01.03. 16:11:21

@BALTAZÁR: 2010 előtt működtek a fékek, az ellenzéket meghallgatták a zemberek, felültek a szirénhangoknak. Senki nem volt felkészülve orbán árulására, elárulta a köztársaságot, lehazudta a csillagot is az égről. Olyan helyzetet teremtett amiből ő sem mászhat ki, mert gúzsba kötötte saját hazugsága, és vazallusai.
Az ellenzék ha meg is próbál érvelni, mindig kétszeres erővel hadoválnak a kibontakozó érdemi viták ellen, még a szavak jelentését is kiforgatják, a törvény saját érdekeik szerint csűrik csavarják.
Az akkori média kritizálhatta saját eltartóját, ami mára lakájok, pojácák dicstelen kórusa lett.
Amikor márközepében voltunk ebben a krédóban, 2014-ben TGM szájából el szállt hogy ő nem akar királycsináló lenni, pedig akkor már orbán minden bűnt elkövetett az ország ellen.
Nézd csak meg mit tesznek a akiktől szövetséget vársz, még a pártokat is szét veti a harag. Akkor mit akarnak a pártok között? Ez csak egy gyermeki illúzió, hogy lehetséges megegyezniük. Még a keresztény a kereszténynek is ellensége, akik itt keresztényként kommentelnek, egy sem itt él, ezek szadista bűnözők, akik élik valahol a világukat és kapják a júdáspénzt.
Mára úgy értékelem a média helyzetét, hogy már teljesen mindegy mit írnak, mit mondanak engem nem győz meg senki, és csak azt látom, hogy ez az ország csak a máshol élőknek fontos valamiért, amiben hasznot látnak. Ebben a haszonlesésben fuldoklunk, amiből pont a nép nem kap SEMMIT!

torró 2017.01.03. 16:14:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Hát azért "ez így ebben a formában nem igaz!" Az a helyzet, hogy a valami, mindíg valaminek a következménye. Számtalanszor le volt már ez téma itt játszva, így nem is mennék bele. Miért iks mondott le Gyurcsány? Saját bevallása szerint, aznap amikor az IMF segélyt fel kellett vennünk, 4 órányira voltunk a totális állam csődtől! Akkor most hol is vagyunk? Zongorázd végig magadban. Minden minősítő intézetnél ki kerültünk a bóvli kategóriából. És egyáltalán nem úgy állunk ahogyan Te ezt sugalmazod. Egy rakás dolog van ami nagyon nem tetszik nekem sem Orbán tevékenységével kapcsolatban. De legalább nem vagyunk csődben!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 16:51:17

@6.Lenin:

Egyetlen pártnak sem vagyok vagy voltam tagja.

A szavazástól sem fogok soha távol maradni, mert ezzel is alakítani akarom a magam és az ország sorsát. Tudom, ez fellengzősen hangzik, hiszen a szavazatom csak egy a 4-5 milló közül, de akkor is.

Na meg azt sem akarom, hogy egyesek távolmaradóként azt állítsák rólam, hogy igazából őket támogatom. Senki ne mondhassa rólam, hogy mivel nem szavaztam senkire, az ő pártját támogatom Orbánnal vagy bárkivel szemben. Azt se mondhassa rólam senki, hogy pl. a népszavazásról való távolmaradással (szavaztam és NEM-mel) a "demokratikus baloldal" bojkottfelhívásának engedelmeskedtem. :D

$pi$ 2017.01.03. 17:46:26

@sőőtnagyonis: "2010 előtt működtek a fékek"

Aha, megakadályozták, hogy éjjel nappal hazudjon a kormány. Aztán megakadályozták a fékek, hogy ne csináljanak semmit mást. Aztán mikor a miniszterelnök lebukott, akkor megakadályozták, hogy hatalmon maradjon. Aztán azt, hogy kapásból azt hazudja, hogy nem is magukról beszélt. Azt is megakadályozták a fékek, hogy hazugsággal nyerjenek választást mint ahogyan azt is, hogy ennek ellenére megtartsák a hatalmat. Utána a fékek megakadályozták, hogy jelöletlen rendőrökkel és nem rendszeresített fegyverekkel terrorizálják az utcán az embereket. Igen, a fékek akkor nagyon jól jöttek, amikor minden rendőrnél feketepiacon vett vipera volt.

Aztán amikor már csak pár százalék támogatta a kormányt, akkor szépen megtartották a hatalmat. Mi az, hogy, nagyon is! A fékek jól működtek, amikor a bukott miniszterelnök mondhatta meg ki legyen a következő miniszterelnök.

Három miniszterelnökük volt, abból egyre szavaztunk. Na, azt megpuccsolták házon belül. A fasza fékek, azok jól működtek b+.

6.Lenin 2017.01.03. 17:46:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

OK! Magánügyed, de, ha már megtiszteltél vele, teljes mértékben elfogadhatónak tartom ezt a hozzáállást, mi több, magam is ezt vallom.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.03. 18:21:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Hát orbánnál rosszabbul még senki se csinálta. Ilyen szarul még sose volt a gazdaság. Ilyen magas még sose volt az államadósság."

Olyan mértékű gazdasági zuhanást csak háborús időszakban, vagy általános gazdasági válság idején, továbbá tartós belső politikai feszültségek közepette – polgárháborús időszakok – szoktak országok elérni, mint ami 2002 és 2006 között törtent.

A magyar gazdaság kirívóan rossz 2002-2006 közötti teljesítményét az mutatja, hogy tíz makrogazdasági mutató közül nyolcban egyértelmű romlás történt a 2002-2006 közötti időszakban a korábbi időszakhoz képest.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 19:15:12

@atomic power 1986DucaDuca: "polgárháborús időszakok – szoktak országok elérni, mint ami 2002 és 2006 között törtent."

Különösen nagy dicsőség orbán részéről ezt messze alulmúlni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 19:18:15

@torró: "Minden minősítő intézetnél ki kerültünk a bóvli kategóriából."

Ahova minden minősítő intézetnél a matolcsi-orbán tandem vitt be 2011-12-ben. Nah, ez kurva nagy dicsőség! Közben a versenyképességünk a béka segge alatt két emelttel a pincében. A jövőnk meg sötét, mert az oktatást is tönkretették, lásd tragikus PISA teszt.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.03. 19:35:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Különösen nagy dicsőség orbán részéről ezt messze alulmúlni?"

A 2010-es kormanyvaltast megelözően 1millióval kevesebben dolgoztak Magyarorszagon aranyaiban, mint Csehorszagban vagy Nemetorszagban.

3,7 millió ember dolgozott, 2 millió után fizettek adót.

Az atlagberre rakódo marginalis adóek /netto kereset es a teljes berkóltseg aranya/ az OECD szerint a 2009-es 71,5 %-ról 2013-ra 49%-ra csókkent.

Államadóssag: a kúlső tartozasallomany a gdp114%-a 2009-2010-ben. Versenytarsainknal ez 40-50%. A kúlsö tartozasallomany a gdp-hez viszonyitva a 2009-es szintről 2015-re 70%-ra csökkent.

49%-ról 30%-ra merseklódott az államadóssag külső fizetőeszközben denominált aránya.

Jelenleg a magyar államadosság 10%-al alacsonyabb az unio alamadossaganal es 20%-al alacsonyabb az eurozona allamadossaganal a megtermelt jövedelem aranyaban.

2012 ota 3% alatt a költsegvetesi hianyunk, 2013. majusaban kikerültünk a túlzott deficit eljarasbol.

A 2017-es beremeleseket is figyelembe veve 7 ev alatt 33-35%-al nö a netto real atlagber, penzügyileg fentartható módon.

1970 es 2010 között 28%-os volt a növekedés.

2011 óta minden evben csökkent a gdp arányos allamadóssag az unióban egyedülallo modon.

Folyómerleg egyenleg 2009 óta nem deficites.

Trendszerü javulas valamaennyi makrógazdasagi mutatóban. Növekvő bevetelek az allamhaztartasban.

480.000-en dolgoznak többen, mint hat eve a nyílt piaci munkahelyeken.

Ennyiben múlta alul a jelenlegi kormany a 2010 elöttit!

torró 2017.01.03. 20:13:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Na, aludj el szépen kis Balázs! Menj el holnap tájékozódási futásra!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.03. 21:44:41

@atomic power 1986DucaDuca: "A 2010-es kormanyvaltast megelözően 1millióval kevesebben dolgoztak Magyarorszagon aranyaiban, mint Csehorszagban vagy Nemetorszagban."

Most is kevesen dolgoznak. Magyarországon. Angliában, Németországban persze sokan.

"Az atlagberre rakódo marginalis adóek"

A legnagyobbak az élőmunkára rakódó terhek. Többet kap az állam, mint a dolgozó!!!

"Államadóssag"

2010-ben 80%, 3000 Mrd. manyuppal ez 70%-ra lett volna csökkenthető. MOST 75%.

"kikerültünk a túlzott deficit eljarasbol"

Ez az egy, amire az EU rá tudta szorítani orbánt. Hatalmas erednmény, kár, hogy az ország kettészakításával érte el, 4M ember nyomorog.

"A 2017-es beremeleseket"

Szóval csak a jövőve tudsz jönni, magad is eloismered, hogy az elmúlt 7 év szar volt.

"Trendszerü javulas valamaennyi makrógazdasagi mutatóban"

Sima hazugság. Nem klne beszopnod a habonymédia fasságait. Trendszerü súlyos romlás van szinte valamaennyi makrógazdasagi mutatóban.

"480.000-en dolgoznak többen"

Segély helyett szemétszedési közmunka. Max. Kurvára nem eredmény. Plusz ezzel tudja zsarolbni a fideSS a népet. Nagyon káros.

"Ennyiben múlta alul a jelenlegi kormany a 2010 elöttit! "

Szar ügy, ha semmit nem tudnak felmutatni, csak azt, hogy a gyurcsány is fasz volt, nem csak az orbán. Annyi az apró különbség, hogy a fasz gyurcsányt elzavartuk, úgyhogy most már indifferens, hogy mekkor afasz volt, a hazaáruló tolvaj orbán viszont kirobbanthattatalan.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.03. 22:57:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Különösen nagy dicsőség orbán részéről ezt messze alulmúlni?"

A kiindulasi kérdes, ami lenyegeben egy allitas volt, abban allt, hogy a jelenlegi kormany teljesítmenye "messze alulmúlja" a 2002-2006 közötti kormányzati produktumot.

"Most is kevesen dolgoznak. Magyarországon. Angliában, Németországban persze sokan."

Az, hogy most is még kevesebben dolgoznak aranyaiban, mint az említett orszagokban, az nem cafolja azt a tenyt, hogy Magyarorszagon tendencia a piaci alapú foglalkoztatas növekedése. Azt hiszem, hogy egyeterthetünk, hogy ha a piaci alapu munkahelyek szama 480.000 -el nőtt, akkor ez nagyobb teljesítmeny, mint az, hogy 2002 és 2006 között a munkanélküliségi ráta 2% ponttal emelkedett.

"A legnagyobbak az élőmunkára rakódó terhek. Többet kap az állam, mint a dolgozó!!!"

Mindenki tudja, hogy az adóek meg mindig nagy. A tendencia viszont az, hogy:
2010-ben, ha a netto bert 5000 forinttal akarta nóvelni a munkaltato, akkor az 15.000 forint kóltseget jelentett szamara.
Jelenleg ez 10.000 ft.

"2010-ben 80%, 3000 Mrd. manyuppal ez 70%-ra lett volna csökkenthető. MOST 75%."

A MANYUP pénzből közvetlen allamadósag csökkentesre 2130 milliard forint lett felhasznalva.
2010-ben a bruttó allamadóssagunk: 78426,9 millio euro
2011 vegen a brutto allamadossagunk:72225,7 millio euro
Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html
Különbseg: 6201,2 millio euro, ez kb. 8%-os csökkenes.
Adóssagspiralban voltunk a kamatos kamat törvenye szerint. Jellemző, hogy a Bajnai kormany 900 milliardos megszorítasa ellenere is nőtt a GDP aranyos allamadóssag 2009 -ről 2010-re 77,8%-rol 80,5%-ra. A MANYUP pénz csak azt tette lehetőve, hogy ne szalljon el a GDP aranyos allamadóssag 85-90%-ig.
Valamennyi maastrichti kriteriumot teljesíti az orszag, ami nem volt jellemző 2002 és 2006 között. Egyebkent az euróban mert, nem gdp aranyos allamadóssag majdnem minden kelet-európai orszagban nőtt 2015-ben. Lengyelorszage 6,7%-al. Van, akiknél a gdp aranyos is!
Eleg sok orszagnak nem sikerült az EU-ban csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagot 2015-ig. Ilyen Nagy -Britannia, Finnorszag, Szlovénia, Lengyelorszag, Ausztria, Litvánia, Ciprus, Olaszorszag, Horvatorszag, Franciaorszag.
Csehorszag gdp aranyos allamadóssaga a 2010-es 38,2%-ról 40,3%-ra nőtt 2015-re.
Szlovákia gdp aranyos allamadossaga 41,2%-ról 52,5%-ra nőtt ugyanabbben az időszakban.
Magyarorszag gdp aranyos allamadossaga 80,5%-ról 74,7% ra csökkent a fenti időszakban.

"kikerültünk a túlzott deficit eljarasbol"l
"Ez az egy, amire az EU rá tudta szorítani orbánt. Hatalmas erednmény, kár, hogy az ország kettészakításával érte el, 4M ember nyomorog."

A nyolcvanas évek óta minden esetben a szegénység csökkenése együtt járt az ország eladósítasaval, a szamlát gyermekeinkre és unokáinkra terhelve. 2012-13 óta minden fontosabb mutató javul, méghozzá jelentős mertekben. Három év alatt mintegy nyolcszázezerrel csökkent a szegenyseggel veszélyeztetettek száma. Mindez a rezsicsökkentésnek, a devizahitelesek megmentésének, a realjövedelem jelentős emelkedesenek, továbbá a közfoglalkoztatás bővítésének is köszönhető.
A melyszegenységben élők száma az elmúlt három evben közel félmillióról 185 ezerre csökkent, ami még mindig sok, de a folyamat egyértelmű. A gyermekszegénység ötödével apadt, és hasonló a helyzet a romák tekintetében is. Az Európai Unió néhány hete publikált felmérése szerint a roma gyermekek óvodáztatásában vagy a romák foglalkoztatottságát tekintve az elsők között vagyunk az unióban.
Azt, hogy a makrogzadasagi mutatok javulnak az nem media függő. Az uniós statisztikak visszaigazoljak. A budapesti tőzsde soha nem latott csucson van, ujra növekednek az ingatlan arak, nő az ingatlanbefektetesek volumene. Ezek altalaban akkor indulnak növekedesnek, ha fejlődik a gazdasag. Az mas kerdes, hogy ezekben a tendenciakban vannak jelentős területi különbsegek.

sőőtnagyonis 2017.01.05. 17:18:28

@$pi$: Ja, ha a fasiszta nyilas lelövi a rendőrt az oké?
A határőrök tömegesen kapnak fertőzést oké?
A többit nem ragozom, mert más az ízlésünk.
Én nem fogom ráküldeni a rendvédelemre büntetett előéletű csőcseléket.
Azóta sok víz folyt le a Dunán.
A lapok már tisztán látszanak abból, merre megy az ország. A szerecsen mosdatásnak egyre szánalmasabb az eredménye!

Balt 2017.01.10. 14:45:41

@$pi$: :))) "Fékek és ellensúlyok" - itt mindenki targoncavezető? XD

sírjatok 2021.09.17. 02:42:02

"A vicces a sztoriban az, hogy a Fidesz hónapok óta azt nyomja, hogy a Jobbik hogyan fog össze a liberálisokkal."

és mekkorát tévedtek, ja nem is

0dzsud0 2021.09.17. 11:01:58

@sírjatok: Ugye milyen szórakoztató kis idő elteltével újra fellapozni az ilyen szennyblogokat? :DD
süti beállítások módosítása