B1 blogcsalád



Obama lepattintotta, Szijjártó gyorsan odadörgölőzött Trumphoz

2016. november 10. - Mr Flynn Rider

Szijjártó hatékonyabb politikai együttműködésre készül az amerikaiakkal, bár a helyzet korántsem olyan rózsás.

trump_lesajnal.jpg

Az elmúlt hat év nem volt éppen sikeres a magyar-amerikai kapcsolatokban,

ezt még egy a diplomáciában nem igazán jártas olvasó is felmérheti. Elég, ha csak pár esetre emlékezünk:

  • kitiltási botrány – az amerikai nagykövetség folyamatosan felhozza a magyarországi korrupciós botrányokat a nyilvános megszólalásaiban
  • Orbánnak csak trükkel sikerült Obamával találkoznia
  • Obama egy lapon említette Magyarországot más diktatúrákkal

Na, de majd most! – csillant fel a szeme a rosszul fodrászolt külügyminiszterünknek és gyorsan be is rohant a propagandatévébe propaganda-interjút adni arról, milyen jó is lesz majd nekünk, hogy most már Trump az elnök.

Szijjártó Péternek és a főnökének nagyon tetszik a Trump-féle populista politikai irányzat, ennek mély nyelvcsapásokkal adott is hangot. Még azt is hozzátette, hogy eddig a politikai együttműködés viszont kifejezetten hűvös, kiegyensúlyozatlan volt. Na ja, nem kellett volna az oroszokhoz úgy odadörgölőzni, meg Paks2-t eleve az oroszoknak lepasszolni. (Nagy üzlet – Putyinéknak.)  Meg nem kellett volna zsarolni az amerikai vállalatokat, ha valaki még emlékszik a kitiltási ügyre. Akkor nem lett volna hűvös. De Szíijjártó a propagandatévében erről hallgat, az újságíró (propagandista) meg nyilván erre nem kérdez rá.

Szijjártó csak pár dologra nem gondolt, amikor ezt a nyilatkozatot tette:

  • eddig a NATO védte meg az országot úgy-ahogy az oroszoktól. Most, hogy már az Origo is orosz propaganda-cikkeket közöl és kezd az ország egyre jobban kelet felé kacsingatni, egyre nehezebb lesz összeegyeztetni a nyugati orientáltságunkat az oroszbarátságunkkal;
  • az orosz-amerikai kapcsolatok javulhatnak is Trump megválasztásával, de mint ahogy azt Trump és Putyin többször is kinyilvánította. De Trump könnyebben is nyomja meg a gombot, mint elődei. „Szeretem a háborút” – mondat egy interjúban. Isten irgalmazzon nekünk, amikor Putyin a katonai akcióival próbálja a belső rendet fenntartani Oroszországban és a hírhedten labilis Trumpnak meg remeg az ujja a gombon.
  • Trump kinyilvánította azt is, hogy a külpolitikájában visszatér a bezárkózó módszerekhez, nem akar majd segíteni abban NATO-tagországoknak, ha egyet megtámadnak. Vajon ki fogja megállítani az oroszokat, ha éppen a számottevő hadsereggel nem rendelkező Magyarországot nézik ki maguknak legközelebb?

 

Mindebből is kiviláglik: mennyire primitív és élvtelen mindaz, amit Magyarország a külkapcsolatok terén véghezvisz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1011946909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.10. 23:33:57

B+ még az is lehet, hogy orbánt fogadják a Fehérházban! Mekkora lehetőség a Bonsai Ducenek! :))

Tonald Dramp 2016.11.10. 23:47:23

A libsik mennek a dunaba, de lehet hogy az oceanba lovetjuk oket.

FikkFakk 2016.11.11. 00:14:57

"Obama egy lapon említette Magyarországot más diktatúrákkal"

Megbizhato forrasbol informalodik, tanuljunk tole....

Jakab.gipsz 2016.11.11. 00:20:22

B 1 = bolond lyukból bolond szél fúj. Egy korszak lezárult nyugodjanak bele, jobb a békesség.

Chayenne 2016.11.11. 04:15:51

Tudod mi a primitív? Az, hogy nektek semmi sem jó. Ha odamond az se, ha dörgölődzik az se. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs az....ismerjük és elegünk van a zsidók kettős mércéjéből.

lako84 2016.11.11. 04:21:58

Ritka gyenge poszt...

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.11. 05:52:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Ez attól függ kiket szed össze Trump a csapatába. Ha ott erős poziíciót kapnak a globalisták, mint pl. Káinfi Szidni János, kamumegkínzott vietnámi háborús bűnös, akkor nem lesz jelentős javulás a magyar-amerikai kapcsolatokban.

Scott Tenorman Must Die 2016.11.11. 07:17:21

haha, még mindig nevetek az újabb pofáraeséseteken

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.11. 07:45:41

Már rettegnek a libsik:

"Donald Trump keddi győzelme az elnyomás és erőszak új korszakát nyitja meg a világban."

(A Kettős Mérce címoldalas blogjának alcíme, magát a blogot nem olvasom.)

Azt hiszem, amitől a libsik ajvékolnak, az nekünk csak jó lehet.

Roan 2016.11.11. 09:10:52

@A jobbik is hazaáruló LIBSI párt: Megmondták, de csak a kitiltott személyeknek, akik közül valaki nem bírta magában tartani, így derült ki az egész kitiltási ügy. USA részről szép csendben ment volna az egész.

konrada 2016.11.11. 09:33:44

@Roan:
Ja. Csak az érintett személyeknek, meg a sajtónak...

mel gibson 2016.11.11. 10:04:23

"Vajon ki fogja megállítani az oroszokat, ha éppen a számottevő hadsereggel nem rendelkező Magyarországot nézik ki maguknak legközelebb?"
:DDD
Majd anyád.

Roan 2016.11.11. 10:12:40

@konrada: A sajtónak a magyar külügy szólt.

Sir Galahad 2016.11.11. 10:39:11

Nem értem, mi a baj azzal, ha a magyar külügyminiszter azt mondja, reméli, hogy az új elnökkel jó kapcsolatunk lesz? Azt kellett volna mondania, hogy igaz, hogy még le sem ült az elnöki bársonyszékbe, de máris utáljuk? Egyébként szerintem Trump győzelmével Orbánnak nehezebb lesz a dolga, mert innentől az esetleges amerikai kritikákra nem mondhatja, hogy az liberális ármány. Ha meg egyáltalán nem lesznek amerikai kritikák, eggyel kevesebb harctere lesz - küzdelem helyett kénytelen lesz a kormányzással foglalkozni.

ZX 2016.11.11. 10:56:32

Na megjelent a szokásos bérkommentelő internet ávh-s banda a szokásos hazaáruló dalt fújva. Mocskos komcsik. Azt hittük egyszer már megszabadultunk tőletek, úgy látszik ti tényleg csak a fegyverek szavából értetek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.11. 11:37:13

@Sir Galahad: "küzdelem helyett kénytelen lesz a kormányzással foglalkozni."

:)) NEm hiszem. De legalább az esély meglenne rá.

bulista 2016.11.11. 11:46:49

@mel gibson: Aha....Legutóbb a te anyád próbálkozott megállítani őket, de szemmel láthatóan kudarcot vallott - ennek vagy te az eredménye, félruszki hazaáruló büdös komcsi.

bulista 2016.11.11. 11:55:27

@Sir Galahad: A kormányzáshoz tudás is kéne, az meg látványosan hiányzik II. Viktor alatt - csak össze kell vetni az első és a második Orbán-kormány személyi összetételét. Ég és föld....

Chris Lamb 2016.11.11. 12:05:26

Ez óriási! :)))))) Donald Trump azzal hogy megnyerte az elnök választást már feje tetejére állította a libsi világot. Micsoda sírás-rívás lett az oldalukon. Néhányan már vizionáltak egy Trump-Putyin-Orbán gonosz tengelyt akik elpusztítják a csodálatos demokrácia vívmányait. Miután kiröhögtem magam pár szóval rátérek a balfasz blog néhány szösszenetére. 1. Eddig a NATO védte meg az országot úgy-ahogy az oroszoktól. Hee??? Tessék??? Mivel kapcsolatban? Mert ha valóban lett volna konfliktus az oroszokkal a nato úgy hagyott volna minket a sz@rban mint a sicc. 2. Egyre nehezebb lesz összeegyeztetni a nyugati orientáltságunkat az orosz barátságunkkal. A nyugattal lévő haverság csak sz@r nekünk,ugyanis amint lehet hátba szúrnak.Lsd a "derék" skandináv államokat akik támadnak azért minket mert az általuk is oda csalogatott patkány hordát nem fogadjuk vissza. 3. De Trump könnyebben is nyomja meg a gombot, mint elődei. Inkább az általad favorizált clinton boszorkány tette volna meg. És ott a referencia milyen hibbant tud lenni egy női vezető (merkel nyanya) 4. Vajon ki fogja megállítani az oroszokat, ha éppen a számottevő hadsereggel nem rendelkező Magyarországot nézik ki maguknak legközelebb? Miért támadnának meg minket? Nem azon siránkoztok hogy az ország vezetője nagyon orosz párti? Akkor most mi van? Hé poszt író szállj le az anyagról mert még hülyébb leszel. 5.Mindebből is kiviláglik: mennyire primitív és élvtelen mindaz, amit Magyarország a külkapcsolatok terén véghezvisz. Miért is? Mert nem hajbókolunk a geci EU-s vezetők előtt és keményen az asztalra csapunk? Tudod mit? Baszódj meg a liberális haverjaiddal együtt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.11. 12:20:43

@Chris Lamb: "Eddig a NATO védte meg az országot úgy-ahogy az oroszoktól."

Bizony. Te még biztos nem éltél 27 évvel ezelőtt. Akkor volt a rendszerváltás, akkor takarodtak ki az oroszok. Az, hogy Putyin nem küldte vissza a tankjait, a NATO-nak köszönhetjük. Nézd meg, hogy járt Ukrajna.

"A nyugattal lévő haverság csak sz@r nekünk,ugyanis amint lehet hátba szúrnak"

Hátbaszúrnak több pénzzel, mint a Marshall segély volt anno.

patkányarcúáginéni 2016.11.11. 12:23:46

Kedves Poszter! Neveltetésem, családom hagyományai...stb, stb, de! a te jó (...) tudodmidet! Ismerős? Tetszik?.. Na, ugye!

Tudjuk, mi fáj nektek médiapatkányok: rövidesen fel kell hagynotok kedvenc foglalatosságtokkal, a liberális agymosással! Mert, ha nem...az Isten legyen nektek irgalmas!

Sir Galahad 2016.11.11. 12:41:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: @Scott Tenorman Must Die: Nem tudom persze, hogy lesz, de eddig a kormány kiválóan tudta kommunikálni, hogy csatázik Brüsszellel, Washingtonnal, meg az általuk pénzelt szervezetekkel, közben védi az országot a migránsoktól is, és az erről szóló hírözön tökéletesen elfeledtette az átlagemberrel azt, hogy nem erről kellene beszélni.
Ehhez képest új helyzet van. El tudom képzelni, hogy az amerikai fordulatot az elkövetkező egy évben hasonló követi Európa nyugati felén is. Nagyrészt az Orbán-kormánnyal rokon lelkületű vezetése lesz nagyon sok országnak, és ezekre már nehéz lesz azt mondani, hogy harcolni kell ellenük. Ráadásul ez a fordulat azt is jelentené, hogy a migrációs válság kezelése is megváltozik: megvédik Európa határait, a migránsok ellen sem lehet harcolni már.
Még egyszer mondom, nem tudom, így történik-e. De ha így történik, és erre most van esély, akkor az Orbán-kormánynak nem nagyon lesz ki ellen harcolnia. Vagy keresni kell Habonynak valami új ellenséget, vagy nincs más lehetőség, normális módon kell kormányozni ahhoz, hogy a választók ne legyenek elégedetlenek.

bulista 2016.11.11. 13:27:31

@patkányarcúáginéni: Te szerencsétlen, téged aztán nem fenyeget semmiféle agymosás...:xD

konrada 2016.11.11. 13:28:37

@bulista:
Van benne igazad.

...csak sajnos most nem lehet választani a kettő között, mert a II. van, és a másik oldalon meg Bokros-Gyurcsány féle kormányzási tudás.
...azt meg mégse....

ZX 2016.11.11. 13:43:02

@konrada: Egyik oldalon Fidesz-KDNP, a másikon meg van legalább 6 másik párt. Ugye nem mondod, hogy az összesben Gyurcsány meg Bokros van?

bulista 2016.11.11. 13:47:09

@konrada: Jogos, de ez egyszerűen katasztrófa az országnak, hogy kitermeltük magunknak az "önkéntes egypárt-rendszert"!

konrada 2016.11.11. 14:13:12

@ZX:
Azt nem. De a 6-ból az a 3, amiben nincsenek benne, azoknak összesen nincs annyi szavazója, hogy elegendő legyen a parlamenti küszöbhöz.
...így meg egyenlőre csak arra van esélyük, hogy összeálljanak a másik 3-mal.
...azokban meg ott a Gyurcsány-Bokros féle tudás... (Amiből erősebb kutyaként nem is nagyon engednének...)

ZX 2016.11.11. 14:16:40

@konrada: Azért nincs annyi szavazójuk, mert az emberek többsége vagy összemossa őket "Kurcsányékkal", vagy úgy gondolja, hogy ááá úgysincs esélyük. És így valóban nem is lesz.

konrada 2016.11.11. 14:18:27

@bulista:
Köszönhetően az elbaltázott rendszerváltásnak.
A megmaradt MSZmP tömb sikeresen megnyerte az átmentett egypárt-rendszerével az elaprozódott jobb oldallal szemben 1994-et, majd a még mindig nem monolit fideszes koalával szemben 2002-t, 2006-ot.
Erre sajnos csak egy válasz lehetett: egy keményen összefogott monolit.
Azóta meg ennek isszuk a levét...

konrada 2016.11.11. 14:21:46

@ZX:
Sajnos igen.
S a legnagyobb baj, hogy nincs közöttük egy olyan machiavellista őstehetség, amely őket képes volna összefogni, mint volt annak idején az MSZmP tömb ellen...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.11. 16:27:32

@Sir Galahad: "eddig a kormány kiválóan tudta kommunikálni, hogy csatázik Brüsszellel,"

Ez annyira szürreális. Hogy embereket ennyire félre lehet vezetni. (IMF-et kihagytad.)

Érdekes volt, mikor megismerkedtem a feleségemmel a nyolcvanas évek elején (mikor megismerkedtünk, még nem volt a feleségem), kiderült, hogy ő nem tudta, hogy diktatúra van. Ismerte az általános helyzetet, csak a szülei, és senki nem szólt neki.

Meg hogy tud Soros ellen harcolni? Pont az ellen, aki a rendszerváltást segítette, és azóta is csak önti a pénzét az országba a demokrácia segítésére.

"az amerikai fordulatot az elkövetkező egy évben hasonló követi Európa nyugati felén is."

Nagyon nem hiszem. Ne legyen igazad.

"megvédik Európa határait"

Nem lehet a tengeri határokat védeni. De nem is kell. A valódi menekülteket ígyis-úgyis befogadjuk. Meg kell oldani, hogy a gazdasági bevándorlókat kiszűrjék, viszaküldjék. Meg kel oldani, hogy ne legyen háború a szülőföldjükön.

"a migránsok ellen sem lehet harcolni már."

Mi eddig se tudtunk harcolni, mert nem maradtak itt elegen hozzá.

"keresni kell Habonynak valami új ellenséget"

Nem probléma neki.

Mindig azt mondom, hogy nem hiszem, hogy ezt meg merik lépni. Més meglépik. s ez hányszor volt már!

--

A globális felmelegedés ellen elvesztettük a csatát. Most képzelj el egy földrészt, ahol 2050-re 2,5 milliárd ember lesz, a fél földrészen 60 fok. Az ellen nem tudják bevetni a légierőt.

Chris Lamb 2016.11.11. 18:15:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Bizony. Te még biztos nem éltél 27 évvel ezelőtt. Akkor volt a rendszerváltás, akkor takarodtak ki az oroszok. Az, hogy Putyin nem küldte vissza a tankjait, a NATO-nak köszönhetjük. Nézd meg, hogy járt Ukrajna. De éltem 27 évvel ezelőtt így tudom hogy miért mentek ki a szovjetek. Talán azért mert annyira meggyengítette a hidegháború őket hogy kénytelenek voltak kivonulni. Ukrajna azért járta meg mert Ő kezdett el kekeckedni az orosz macival. Látom nem fogod fel ha Putyin elindította volna a tankjait a NATO sz@rban hagyott volna bennünket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.11. 19:48:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

"Nem lehet a tengeri határokat védeni."

Dehogynem lehet, csak elszántság dolga.

"A valódi menekülteket ígyis-úgyis befogadjuk."

Egyelőre. Kérdés, meddig. Az csak Merkel szerint vagy úgy, hogy das Asylrecht kennt keine obere Grenze.

"Meg kel oldani, hogy ne legyen háború a szülőföldjükön."

És mindenki boldogan él, míg meg nem hal...

Egyelőre az az esélyesebb szcenárió, hogy nem csak a szülőföldjükön lesz háború, hanem Európába is magukkal hozzák a viszályaikat.

"A globális felmelegedés ellen elvesztettük a csatát. Most képzelj el egy földrészt, ahol 2050-re 2,5 milliárd ember lesz, a fél földrészen 60 fok. Az ellen nem tudják bevetni a légierőt."

Elképzeltem. De azt is elképzeltem, mit fog tenni Hans Müller, ha az életszínvonala az ötödére csökken a "menekültek" miatt. Kevesebbért is volt már genocídium. Lesz is.

A németeknél a CDU/SPD jelentősen gyengült, pedig alig másfél millió "menekült" árasztotta el az országot. Szerinted ki lesz a kancellár 3 millió vagy akár 6 millió után?

Es mag zwar wahr sein, daß das Asylrecht keine obere Grenze kenne. Aber die Geduld des deutschen Volkes schon!

MEDVE1978 2016.11.11. 21:50:03

Ez tele van csúsztatással. Trump nem azt mondta, hogy nem hajlandó megvédeni a NATO országokat egy támadás esetén, hanem azt, hogy a többiek nagyobb költségvetéssel szálljanak be. Amit egyébként (GDP 2%-ig) mindenki vállalt is a NATO-ban, csak ugye nincs szankciója, hogy nem tartják meg.
Egy teljesen más vonalon gondolkodva, egyébként ez nem is tenne rosszat Európának, mivel egy kicsit tökösebb haderővel jobban állnánk ki az egyéb (pl: menekült vagy természeti) válságokat.

Ez az orosz orientáció egyébként brutálisan fel van fújva. Itt senki sem akarja, hogy az oroszok bevonuljanak vagy ilyesmi. Orbánék egyszerűen jó lopótársra találtak Putyinban, ennyi az egész. A németek is üzletelnek Putyinnal (Északi-Áramlat) és a franciák is (hadihajók), az mégse büdös a művelt nyugatiaknak.

gmihaly621 2016.11.12. 09:45:47

Ki az az Obama ? Éljen az új király !

Sir Galahad 2016.11.12. 20:16:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: A többit nem kommentálnám, de ha az ausztrálok meg tudják védeni a tengeri határokat, szerintem ez nem lehetetlen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.12. 21:58:41

@Sir Galahad: Azért ha lesz időd, tedd egymás mellé a Földközi-tenger és a Csendes-óceán térképét, és hasonlítsd össze a léptéket. Mások ott a távolságok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.12. 22:15:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Igazad van, nagyon igazad van, mások a távolságok. Éppen ezért sokkal könnyebb (lenne) a Földközi-tengeren visszaküldeni/vinni őket a kiindulási kikötőbe.

Azért tanulmányozd ezt is:

index.hu/kulfold/2016/11/06/nemet_belugy_vissza_kell_vinni_afrikaba_a_foldkozi-tengerbol_kimentetteket/

Ha már a németek is erről beszélnek...

atomic power 1986DucaDuca 2016.11.12. 22:29:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

"Azért ha lesz időd, tedd egymás mellé a Földközi-tenger és a Csendes-óceán térképét, és hasonlítsd össze a léptéket. Mások ott a távolságok."

A tengeri hatarok most is vedve vannak. Ugyanis megtalaljak es kimentik - nagyon helyesen - a migransokat. Tehat ellenörizetlenül nem tudnak partot erni Olaszorszag teruleten. A probléma ott van, hogy nem egy Afrikaban talahato hot spotra viszik őket.. A magyar kormany mar több mint 1 eve ezt szorgalmazza. Úgy tűnik, most mar a német belúgy is eljutott odaig, hogy ezt javasolja. Ehhez az észak-afrikai allamokkal kell az uniónak szerződést kötni. "A kutya ugat, a karaván halad". Csak nagyon lassan, s ez a baj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.12. 22:36:56

@atomic power 1986DucaDuca:

"A magyar kormany mar több mint 1 eve ezt szorgalmazza. Úgy tűnik, most mar a német belúgy is eljutott odaig, hogy ezt javasolja."

De csak azért, mert már a németek is benáculnak a patásorbán gyűlöletrkampánya miatt.

Komolyan: Nem biztos, hogy lesz ebből bármi is, hiszen ez ellenkezik a merkeli politikával. Szépen lebegtetni fogják a tervet, aztán ha sikerül elég némettel elhitetni, hogy most már aztán igazán, de tényleg..., akkor a megnyert Bundestagswahl után ott folytatják, ahol abbahagyták, vagyis folytatódik a betelepítés.

Remélem, hogy nem így történik.

atomic power 1986DucaDuca 2016.11.12. 22:49:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy dolog biztos. Nem a hatarok védhetetlensege a probléma, hanem az akarat hiánya! Ausztráliában egy cselelvőképes kormány van, meg is oldották a problémat.

Sir Galahad 2016.11.13. 12:35:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: A Földközi-tenger kelet-nyugati irányú kiterjedése az ázsiai partoktól Gibraltárig csaknem 4000 kilométer. Ausztrália teljes partvonalát 37 ezer kilométerre becsülik, azaz több mint a kilencszerese és mégis eredményesen meg tudják védeni. Ha ez igaz, akkor a különbség egyedül az akarat.
süti beállítások módosítása