B1 blogcsalád



Négy érv Hillary Clinton elnöksége ellen

2016. november 03. - ng.pontkukac

Az amerikai elnökválasztás kampányfinisébe érve már szinte csak arról hallunk, hogy miért nem alkalmas Trump a világ legbefolyásosabb vezetőjének állására. Félreértés ne essék: amit eddig láttunk és hallottunk, az bőven alkalmatlanná teszi a nagyvállalkozót a feladat ellátására. Épeszű ember nem adná oda egy nőgyűlölő hangulatembernek, egy agresszív despotának az atomfegyverek kódjait - ez nyilvánvaló.

Mindeközben lehet bármekkora botrány Hillary Clinton körül, a média fősodra még mindig sokkal megengedőbb vele szemben, sőt, ügyei a súlyukhoz mérten alig ütik meg a világsajtó ingerküszöbét.

o-hillary-clinton-570.jpg

Mi most összeszedtünk négy kellemetlen ügyet Clinton elnökjelölt-asszonyról, amik elsikkadni látszanak, és komoly aggodalomra adhatnak okot:

1.) Hillary Clinton nem tudta megmondani a meghallgatásán, hogy mit jelentettek a szabálytalanul, privát szerveren küldött és kiszivárgott e-mailjei fejlécében azok a fránya "C" betűk.

Ergo: kormánytagként nem volt tisztában vele, hogy a "C" azt jelenti "CONFIDENTIAL", azaz bizalmas tartalmú anyag.

Nos, Hillary ilyeneket küldözgetett privát levelezőrendszeren, titkosítás nélkül, és fogalma sem volt róla, hogy hogyan jelölik a bizalmas dokumentumokat.

2.) A média agyonhallgatja az egész világon, hogy ki az a 27 évesen meggyilkolt Seth Rich. A férfit a választási kampány hajrájában (4 hónapja) lőtték agyon, amikor washingtoni lakásából kilépett az utcára.

Korábban ő szivárogtatta ki Hillary Clinton és a demokrata pártelit levelezésének nagy részét, és kivégzése reggelén épp ez ügyben indult szenátusi meghallgatásra.

A hatóságok rablógyilkosságról beszéltek, ám a holttest mellett érintetlenül megtalálták a férfi pénzét és kocsikulcsát is.

sethrich.jpg

3.) Hillary Clinton jól láthatóan súlyos fizikai és mentális betegségekkel küzd, és ezt titkolni próbálja. A YouTube-ot böngészve százával találhatunk ijesztőbbnél ijesztőbb videókat Clinton megtántorodásairól, hangulatingadozásairól, arcrángásairól és perceken át tartó fulladásos rohamairól.

Felnagyított fotók leplezték le azt is, hogy

Hillary Clinton nyomában folyamatosan előkészített Diazepám injekcióval járnak.

A diazepám egy benzodiazepin-származék gyógyszer, szorongásoldó, antiepileptikus, nyugtató hatású, ezért szorongás és feszült állapotok rövid távú kezelésére alkalmazzák. Nagyon könnyű rászokni.

4.) Seymour Hersh tényfeltáró újságíró beható kutatási munkája alapján kijelentette: az amerikai elnökségre pályázó Hillary Clinton felel azért a 2012-ben megkezdett  titkos hadműveletért, amelyben a líbiai mérgesgáz állományból a CIA segítségével Szíriába csempésztek szarin gázt, és ott azt az iszlamista lázadók vetették be. Később a gáztámadásal az Asszad-rezsimet vádolták és annak az Egyesült Államok katonai beavatkozásának ürügyéül kellett volna szolgálnia. A támadást a Szaúd-Arábia, Katar és Törökország által támogatott Al-Nuszra Front – az al-Kaida utódszervezete – hajtotta végre 2013. augusztus 21-én a szíriai Guta városa ellen. 1200 szíriai, köztük gyerek és nő, halt meg iszonyatos kínok között. A vádakra a Fehér Ház így reagált: "Túl sok pontatlanság, megalapozatlan állítás van a cikkben ahhoz, hogy mindegyiket egyenként cáfolni tudjuk"

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6811928659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: “Megváltoztatjuk a hiteteket” - ezt üzeni Hillary Clinton a magyar keresztényeknek is 2016.11.04. 10:45:28

“Az Egyesült Államoknak az LGBT-jogokat a kormányzati és külpolitika még szorosabb részévé kell tennie… ez az ügy, amit Obama elnök prioritásként kezel” - mondta Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó az elnökválasztás előtt két héttel, október 26-á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.04. 04:58:58

A legfontosabb érv Clinton ellen: háborús érdekei vannak, azaz a béke szempontjából jobb, ha veszít.

2016.11.04. 05:56:24

Clinton elnöksége tovább pörgetné az agresszív amerikai külpolitikát. Háborúk, proxi-háborúk, növekvő katonai kiadások, konfrontáció, államadósság további növelése. Belpolitikailag botrányok sorozata jönne, további egyoldalú establishment-párti médiauralom (MSNBC, CNN stb.). Faji ellentétek kiélezése, illegális bevándorlással, nekik kiosztott állampolgársággal felduzzasztott demokrata szavazóbázis maximalizálás, Wall Street kistafírozása közpénzből. Crony capitalism.
Amerika és a világ utolsó reménye Trump.

nevetőharmadik 2016.11.04. 08:32:05

Ha nem Trump lenne az ellenfele, aki szintén egy taszító és jobb esetben is csak kiszámíthatatlan alak, Clinton már régen sehol sem lenne.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.04. 08:41:48

Clinton a Soros féle lobbi bábja.

Ez az egy tény, megmagyarázza sz össezs többit, hogy miért nem alkalmas.

Abban igaza van a posztolónak, hogy Trumpf se lesz Clinton alkalmatlansága miatt alkalmas.

Csaba Szikora 2016.11.04. 08:44:48

a két rossz közül kerül ki majd az elnök.Nincs alternatíva.

Figyel Castro 2016.11.04. 08:55:13

Es a poszt iroja mit tol? Mondjuk Clinton meg epp elmegy, de sokat elarul az amcsi (rep.) politikusok szellemi kepessegeirol hogy Trampot (szandekos!) hagytak ideaig eljutni...

morph on deer 2016.11.04. 08:58:32

Azt valahogy sehol sem találtam, hogy akkor mégis ki legyen a megfelelő amerikai elnök a fentiekre való tekintettel, de lehet, hogy csak a látásom az oka.

Jelenleg ugyanis mindössze egy 'Trump' nevű üresfejű hőbörgő látszik mint alternatíva, de nála bármilyen másik főemlős is intelligensebbnek látszik... (még akkor is, ha nincs rózsaszín bóbitájuk a vörös fejhez:)
Rajta a Diazepam sem segít, az elmebajra nem jó. Sajnos!

Szóval nincs más, ahogy én látom.
Tehát?

fénycsepp 2016.11.04. 09:18:33

Douche vs. turd... egyik rosszabb mint a másik.

konrada 2016.11.04. 09:26:21

Az USA-t nem az elnök írányítja, hanem a mögötte álló érdekcsoport.
...s a Clintonokat támogató most elég veszélyesnek tűnik...

na4 2016.11.04. 09:34:06

Klimaxos, beteg vénasszony. Ennyi idősen az unokáival, meg kertészkedéssel kellene foglalkoznia, nem pedig aktív politikával. Hajrá Trump!!

Aldou Raine 2016.11.04. 09:35:13

Azért az elég nagy szégyen erre a blogra nézve, hogy megjelentetnek egy ilyen posztot! Állítólag a demokratikus oldalhoz tartozó blog, Hillary Clintont mocskolja? Szerintem ez után nem nagyon lehet rátok mondani, hogy az ellenzékhez tartoznátok. Átmentetek a "Fidesznyik - Jobbik egykutya" táborba! Gratulálok B1 blogcsalád!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.04. 09:44:53

@Aldou Raine:

Bizony-bizony..

A ballib véleménydiktatúra nem tűri a különvéleményt.
Soha nem is tűrte.
Irgumburgum.

2016.11.04. 09:48:29

Nem vagyok egy konteo hívő, de úgy érzem az Egyesült Államoknak Kennedy óta nem volt olyan elnöke, akit megválasztottak, csak olyan, akit megválasztattak. Ennek fényében ez a pozíció a dróton rángatott bábfigura-előadás meglehetősen silány szintjére apadt. Persze a látszatot fenntartják, sőt erősítik, azonban a jelenlegi jelöltek viselkedése, habitusa, megnyilatkozásai, az előzőekben említett feltevést erősítik bennem.
Persze lehet, nincs igazam, de a helyzet akkor sem biztató, tekintve, hogy egy ekkora ország csupán ezen két elnökjelöltet tudta kiállítani. Mert ez bizony szegénységi bizonyítvány.

erol 2016.11.04. 09:56:44

@Ballib cenzúrázók réme 18: Még szerencse, hogy a jobboldal (kiváltképp a fidesz) imádja a különvéleményeket.

tyberius 2016.11.04. 10:02:52

Annyi JÓ érv van Clinton elnöksége ellen. Szélkakaspolitika, a kampányfinanszírozási szabályok semmibe vétele, háborúpárti retorika, az állampolgárok érdekeit semmibe vevő neoliberális pozíciók. Miért kell ilyen komolytalan konteókat idecitálni? Terelés céljából?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.04. 10:18:02

@erol:

Speciel pont leszarja a jobboldal szerintem hogy Clinton vagy Trumpf lesz az elnök.
A felmérésekben a jobboldal álláspontja elég vegyes.
Egyik sem lesz jó.
Sehol nem olvastam még véleménycikket sem, amely elkötelezte volna magát, valamely oldal mellett, mindösszesen Orbán mondta, hogy a bevándorlás politikában Trumpf közelebb áll a kormány álláspontjához.

Szöges ellentétben a ballib médiával, ahol Clintont favorizálják mindenhol, mert ugyanúgy Soros GYuri szponzorálja, mint őket.

Az meg hogy ilyen nyíltan rászól egy Soros csicska a bloggerre, hogy ne is merészeljen mást mondani, mint a mainstream Soros álláspont , az leginkább szánalmas.

Graves 2016.11.04. 10:20:03

Jó dolog, hogy trampról ennyit tudott összeszedni a blogger, hogy nőgyűlölő despota. Lehet sorolni a gázos ügyeit neki is, csak szép sorban.

tramp legfőbb baja, hogy mentálisan torzult, roncsolt személyiségű. Kóros pszichopata.
Ez egyben magyarázat arra is, hogy a nyugatgyűlölő "magyar" jobboldali miért drukkol teljes erejével trampnak.

monddazigazatmar 2016.11.04. 10:24:54

@Aldou Raine: Az egész indexre hónapok óta felkerült egy szem Clinto szarjait bemutató írás, erre idejössz ugatni :D
Aztán mész nyekeregni más blogokra, hogy nincs szólásszabadság.
"a demokratikus oldalhoz tartozó blog" nehogy már beszámoljon egy koronatanu haláláról, mi?
Egészen elképesztően beszűkült agyad van

monddazigazatmar 2016.11.04. 10:33:43

@Graves: Tényleg egészen hihetetlen, hogy egy kis cikkecskében foglalkoznak az ilyen csipcsup ügyekkel mint HC féle gyógyszerfüggőség, meg betegség meg egy gyilkosság.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.04. 10:36:18

@Graves:

Természetesen hazudsz:
A Jobboldaliak közül is többben szurkolnak Clintonnak, és nagyon sokan leszarják az egészet, mert tudják, hogy mindkettő szar választás.

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/02/a_magyarok_clintont_akarjak/

chrisred 2016.11.04. 10:36:47

Ezer és egy érvem van HC ellen, de mindegyik csak úgy működik, ha nem Trump a másik alternatíva. Az elfogadható megoldás nem létezik azóta, hogy a Demokrata Párt kibuktatta Sanderst.

fancsi_m 2016.11.04. 10:39:06

@na4: Mert Trumpnak 70 évesen nem? Szerintem bőven mindketten átlépik a nyugdíjaskor ingerküszöbét. Mindketten beleőrültek a szerepükbe, és ilyen pozícióban ez a világra is veszélyes. Egyik szarból sem lesz vár.

hobb 2016.11.04. 10:43:34

A Soros Gyuri az USA-ban egyike a sok-sok játékosnak, akik közül nem egy jóval nagyobb súlyú figura. Úgyhogy üzenném a sötét fejűeknek, ez a kotta ott nem játszik, kérjenek a gazditól egy másikat.

eisen64 2016.11.04. 10:44:44

Még egy pont a cikkben felsorolt (abszolút reális) problémák mellé:
“Megváltoztatjuk a hiteteket” - ezt üzeni Hillary Clinton a magyar keresztényeknek is
“Az Egyesült Államoknak az LGBT-jogokat a kormányzati és külpolitika még szorosabb részévé kell tennie… ez az ügy, amit Obama elnök prioritásként kezel” - mondta Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó az elnökválasztás előtt két héttel, október 26-án az Amerikan University-n mondott beszédében. Hillary Clinton már világossá tette, hogy elnöksége alatt ezt az Obama által elkezdett programot kívánja folytatni, sőt felerősíteni és kiterjeszteni. Clinton szerint ennek feltétele, hogy a homoszexualitással szembeni “kulturális kódokat, vallási hiteket és strukturális elfogultságokat” felszámolják az Egyesült Államokban és az egész világon.
vigyazo.blog.hu/2016/11/01/_megvaltoztatjuk_a_hiteteket_ezt_uzeni_hillary_clinton_a_magyar_keresztenyeknek_is

szekőcei 2016.11.04. 11:08:03

@na4: ~70 évesen már "kicsit" öreg klimaxosnak, nem gondolod?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 11:39:39

Kurvára leszarom. Bár a kettő közül a donaldkacsa szórakoztatóbb lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 11:41:31

"küldözgetett privát levelezőrendszeren, titkosítás nélkül"

Nem az a baj, hogy titkosítás nélkül, hanem hogy a hobbiszerverén 4 ország titkosszolgálatai grasszáltak szabadon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 11:44:38

@Ballib cenzúrázók réme 18: "pont leszarja a jobboldal szerintem hogy Clinton vagy Trumpf lesz az elnök."

Tanúsíthatom, leszarjuk. De a szélsőjobb rasszista gazdád egy erőteljes nyelvcsapással benyalt Trumpnak.

konrada 2016.11.04. 11:57:39

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
...bár szerintem Clintonék sajnálják, hogy ezt nem személyesen tette, mert akivel zsebviki találkozott, az igen gyorsan kukába került a legtöbb esetben.;)

(Mondjuk rasszistázni egy cigány-zsidó felmenőkkel is rendelkezőt kicsit elvakult álláspont. Ha azt írod, hogy elvtelen populista, abba nem lehet bele kötni, mert az inkább jellemző rá.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 12:02:59

@konrada: "cigány-zsidó felmenőkkel"

Rohadtul leszarom a bőrszínét. Ha nem hazaáruló tolvaj lenne, lehetne tőlem akár rézbőrű indián. Egyébként meg a legbizonytalanabb faji eredetűek szoktak a legrasszistábbak lenni, ahogy a legbizonytalanabb nemi identitású látens buzik buziznak a leghangosabban.

Attilajukkaja 2016.11.04. 12:06:22

@Csaba Szikora:
"a két rossz közül kerül ki majd az elnök.Nincs alternatíva."
Igy van! Es meggyozodesem, hogy Trumprol is ossze lehetne hozni egy hasonlo osszeallitast,... vagy meg ennel is borzasztobbat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 12:12:03

@Attilajukkaja: Klinikai eset, állandó bizonyítási kényszerben van. Az ilyennek nem szabad hatalmat adni a kezébe. Ha mégis megválasztják, sokat fogok röhögni rajta, lesz műsor.

konrada 2016.11.04. 12:24:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
Szvsz. a western-színész még nála is nagyobb bohóc volt, aztán megnyerték vele a hidegháborút.

...de attól nem kell félnünk, hogy írányít majd, nem fogják hagyni. Clintonné okosabb, így veszélyesebb...

Attilajukkaja 2016.11.04. 12:29:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
"Az ilyennek nem szabad hatalmat adni a kezébe. "
HC lehet, hogy beleroppant a kampanyba, de alapvetoen nem egy hulye no. A lenyeg, hogy kikkel veszi korul magat, ha elnokke valasztjak.
Trumprol ugyanezt nem mernem elmondani.

Peti nevet · http://petinevet.blog.hu 2016.11.04. 12:43:47

Ha Hillary Clinton elnök lesz, ki lesz a first lady? Vagy Hillary nem is lehet elnök, csak elnöknő, és így csak first gentleman lehet a jó öreg bill-ből? Megannyi gender orientált PC kérdés.

Attilajukkaja 2016.11.04. 12:54:06

@Peti nevet:
"ki lesz a first lady?"
Hillary lesz az igazan FIRST lady in Presidency,... Bill pedig a first "gentleman". :o))

steery 2016.11.04. 12:55:50

Úgy hallottam, hogy a 13 óra, Bengázi titkos katonái című filmben bemutatott események is H.C.-nek köszönhetők. Mármint ő a felelős az amcsi nagykövet elégtelen védelméért és meggyilkolásáért, valamint azért, hogy a titkos CIA állomás nem kapott se légi támogatást, se rendes kimentést. De ezt is agyonhallgatták.

Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét "jelöltet" lecsuknák és bíróság elé állítanák a különféle bűneikért, a választásokat meg elnapolnák, megfelelő jelölt hiányában. A kormányzást meg vegye át egy szakértői csapat. :-D

chrisred 2016.11.04. 13:00:21

@konrada: Pont az a baj, hogy Trump semmit nem fog érteni abból, ami körülötte történik,ezért befolyásolható és kiszámíthatatlan lesz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.04. 13:01:52

@steery: "Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét "jelöltet" lecsuknák és bíróság elé állítanák a különféle bűneikért, a választásokat meg elnapolnák, megfelelő jelölt hiányában. A kormányzást meg vegye át egy szakértői csapat."

Bár még nincs itt 2018, de egyetértek. orbánt és gyurcsányt a dutyiba!

konrada 2016.11.04. 13:13:09

@chrisred:
Nem véletlen hoztam fel példának Reagant. Ő se értette, de jó menedzsernek bizonyult ebben.
...Trump pedig menedzserként már bizonyított...

Attilajukkaja 2016.11.04. 13:17:46

@konrada:
"Trump pedig menedzserként már bizonyított."
A megorokolt penz nagy reszet elveszitette. Sajnos eleg rossz menedzsernek bizonyult. Komoly adossagai vannak.

deneskata 2016.11.04. 13:44:42

Micsoda érvek! Basszus, meggyőztél. Igaz, hogy Trump atomfegyverrel fenyegetőzik, de mégis inkább, mint Clinton, aki meg Diazopant szed, vagy mit. Pfuj, micsoda dolog ez, ejnye-bejnye. Bezzeg Trump, az tutira jó lenne nekünk, mert ő nem szed Diazopant. Igaz, hogy ő úgy nyilatkozott, hogy Európa dolga az európaiaké meg Oroszországé, és Európát, különösképpen a balti államokat, úgy ahogy van, az oroszok érdekkörébe utalta, de azért ő mégis más. pl. abban, hogy nem szed Diazopant.
Te tényleg nyomós érveknek nevezed ezeket?

Attilajukkaja 2016.11.04. 14:02:31

@deneskata:
"Te tényleg nyomós érveknek nevezed ezeket?"
Szerintem a poszt nem ervel, hanem informaciokat kozol. A te dolgod, hogy eldontsd, mit gondolsz roluk.

Jakab.gipsz 2016.11.04. 14:02:39

Ha jól értem Trump annyira rossz menedzser, hogy várja a postást a nyugdíjjal, továbbá azt sem értem, hogy akkor miért kellett ellelne összefognia a pénzvilág elitjének, Goldman Szüsz Zrt-nek.
Nekem úgy tűnik Dagobert bácsi beletenyerelt a lelkükbe, azt merte mondani "nem kell a pénzetek", mert bizony vannak dolgok amelyeket pénzen sohasem vehettek meg.

Hagyjuk már ezt az ócska kiüresedett "Nő-gyűlölő" vacak dumát, (az a férfi rakja fel a kezét aki még nem tépte a haját egy NŐ miatt) az valószínűleg debilis, egy hetvenéves férfinak van némi tapasztalata és tudja ah egy nő ostoba az nagyon-nagyon buta is egyben.

Clintonné pedig a női vezető minden rosszt tulajdonságát magában hordozza, és sajnos (az egészségi állapota sem megnyugtató), mára már csak egy "kurázsi mama" egy szélhámos filozófussal Soros György (Cipolla) a demokrácia exportja címén lángba borították a közel keletet és Ukrajnát.

Ha pedig Clintonné és Soros féle libsik kerülnek ki győztesen már nem lesz mellettük Obama sem, hogy féken-tartsa ezeket a demagóg ütődötteket.

Itt tartunk most, a dolognak semmi köze sincs, sem a baloldalisághoz sem pedig a jobboldalisághoz.
Hanem egy újkori ateista ember kísérlet, célszemélyei vagyunk.

Világít a torony 2016.11.04. 14:22:57

Mindegy melyik nyer, jelentős tekintély vesztés lesz az eredménye. Zavaros idők következnek.

Világít a torony 2016.11.04. 14:28:57

@Jakab.gipsz: -"Hanem egy újkori ateista ember kísérlet, célszemélyei vagyunk."-...kifejtenéd, hogy miként bírtad ezt a kissé zavarosnak tűnő megállapítást
összerakni?

I_Isti 2016.11.04. 14:36:11

@konrada: Reagan-nek állítólag 130 fölötti iq-ja volt.

gigabursch 2016.11.04. 14:39:53

4(?) érv???

A fenti kommentek alsó hangon még további 44-et tartalmaznak.

Attilajukkaja 2016.11.04. 14:41:22

@Világít a torony:
" Zavaros idők következnek."
En is igy latom, fuggetlenul az amerikai elnokvalasztastol (is). A tortenelem ismetli onmagat. :o)
Europa is egyre zagyvabb lesz, egyre radikalisabb es populistabb. Ugy latszik, semmit nem tanultunk a tortenelembol.

Attilajukkaja 2016.11.04. 15:03:14

@deneskata:
"A cím szerint érvek. :)"
Igaz. :o)

monddazigazatmar 2016.11.04. 15:16:39

@deneskata: Te szerencsétlen, téged meg kell győzni? Regisztrált amcsi szavazó létedre itt tájékozódsz?
Tudod, egy normális ember felsorakoztatja az érveit, és az azok alapján dönt. Biztos kiakasztó lehet olyat olvasni, hogy érvek, nem pedig fröcsögést, hogy Trump maga a sátán.

1ghost 2016.11.04. 15:41:04

Meghallgattam mindhárom Clinton-Triump vitát, előtte számos Clinton - Sunders vitát, így nyugodtan mondhatom, hogy ez cikk bakot lőtt, de baromi nagyot.

Clinton zseniális! Nála csak egy valaki jobb: e jelenlegi first lady, aki Clintont támogatja. Elképesztő jó szónok, elképesztő gondolatokkal.

Trumph egy szélhámos bohóc. Orbáni kategória, azzal az eltéréssel, hogy nem politikusként gazdagodott meg. A tolvaj, hazug orbán viszont a büdös életben nem dolgozott versenyszférában, lopott vagyonához a magyar dolgozók verejtéke tapad.

hillman. 2016.11.04. 15:41:20

@deneskata: Attol hogy atommal fenyegetözik még nem biztos, hogy használná is; sokkal inkább azért szokás fenyegetözni az atommal, hogy ne kelljen használni.
Annyi szörnyü dolog van amivel nem fenyegetöznek, de megteszik. Pont ez ami hilclit ellenszenvessé teszi ö kedvesen mosolyog beállva és szo nélkül lebombáztat.

"Amerika az amerikaiaké"
Amerika története jo felében tudatosan elzárkozott az europai politikátol és ez anyagilag is kifizetödö volt, teljesen érthetö ha idönként ujra felbukkan ott ez a gondolat. (amig az europaiak ölik egymást ök majd szállitják a kaját és a skulot akár hitelbe is.) Ha itt az europaiak az oroszokkal ölre mennek és az usa semleges akkor az usában vége is a recesszionak.

Itt lenne az ideje; ha europa ismét felnöttként viselkedne és nem az ovonéni szoknyája mögül mutogatna a pimasz orosz kamaszra. Europai föderácio kell ide ami képes az önvédelemre és az érdekérvényesitésre; és ezt nem akarja a politikusok jelentös része önös érdekböl.
Tehát ha a trump álltam magára hagyott europa a kényszer hatására eggyé válik akkor ö a megmentönk.

Bafana 2016.11.04. 16:13:58

Seckojedno, hogy ki nyer. A mindenkori elnöknek akkora önállósága sincs, hogy eldöntse, hogy mit ebédeljen. Egy bábfigura, akit drótokon vezérelnek az ilyen-olyan lobbik és nagyvállalatok. Sajnos a fegyverlobbi is, tehát aki a világbéke kitöréséről álmodozik Tramp megválasztása után, nagyot fog csalódni.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2016.11.04. 17:09:29

Mi a banat az a NOVUSOS? Vagy valamit nem lattam?

Jakab.gipsz 2016.11.04. 17:56:36

@Világít a torony:
Egy korrekt levezetéshez kevés itt a hely, de fogjuk fel a dolgot úgy mintha csak egy gordiuszi csomót kellene szétszálazni, azaz a borzasztó xx. század, össze gubancolódott tudomány filozófiai kérdéseit kellene egyenként, tudományáganként felül vizsgálni, ugyanis mind egyik mélyén egy-egy, vagy megoldatlan matematikai tétel, vagy paradoxon, rejtőzik.
Tehát egy találós kérdést kell megoldanunk.
Viszont a neoliberálisok azt állítják nincs ilyen, kérdés, mert minden relatív, csak mi nem viselkedünk rendesen, azaz a figyelmünket az ő elgondolásaik szerint kell lekötni. A modern politika amelyet a filozófusok helyett a politológus szakemberek méricskélése meghatároz, a társadalom figyelmének a terelgetésére irányul. Terelgetni ösztökélni viszont csak a barmokat szokás, tehát az oktatási rendszer révén lehetséges lebutítani és uniformizálni a gondolkodást. Ebben a megközelítésben fel merül a kérdés ki manipulál kit és miért?

agypres 2016.11.04. 18:37:04

@Világít a torony: Kissé zavaros?! Szerintem túl megengedő vagy.

deneskata 2016.11.04. 18:46:15

@hillman.: Érdekes érvelés. Ésszerű is. Csak félek, hogy Európa egyedül ehhez kevés - még ha "felnőtté válik" is, ahogy fogalmazol, ami alatt - gondolom - a fegyverkezést gondolod. Mindkét világháborút az USA belépése döntötte el. Európa könnyű falat lenne az orosz medvének. Persze, az USA közbelépése borítékolná a világháborút, ami után meg nem lenne se Európa, se semmi. Szóval, akárhogy is nézem, itt Európában sehogy se lesz jó nekünk. Akár Clinton, akár Trump lesz az elnök.
De azért, akár komolyan kell venni az atommal való fenyegtőzést, akár nem, inkább szavaznék olyanra, aki azt messze elkerülné - még az emelgetés szintjén is.
Még szerencse, hogy nekem nem kell szavazni. :)

midnight coder 2016.11.04. 20:04:14

@hillman.: Mintha az oroszok kb. szartak volna Európára és mindenre kb. addig a pontig, amíg az ukrán neonácik meg nem döntötték a demokratikusan megválasztott oroszbarát kormányukat. Na most, ha teszem azt Pl. idehaza anno jön Pl. a néppártosodás előtti Jobbik, és megdönti a Gyurcsány-kormányt, kétlem hogy az EU lelkesen támogatta volna őket. Ezzel szemben az ukránok mögé beállt, elvégre azok a mi nácijaink. Az oroszok pedig szépen megvédték a helyi kisebbségük (akik abban az országrészben speciel a többség) érdekeit. Erre persze a derék amcsik, és az őket támogató agyatlan európaiak rögtön embargót kiáltottak - persze a dolog szépséghibája, hogy ez igazából csak Európának került pénzébe.

Persze, egy másik ország területét elfoglalni valóban nem szép dolog, aki ilyesmit csinál az teljesen jogosan néz szembe a világ haragjával, és rendelnek el ellene embargót. Kivéve persze, ha a Választott Népről van szó, mert ők természetesen büntetlenül tehetik meg ugyanezt - azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ők egész országot foglaltak el nem csak egy részt, továbbá hogy az általuk elfoglalt területen egy árva darab nem élt előzőleg belőlük.

DoctorMorreau 2016.11.04. 20:45:21

Az utolsó kettő érv eléggé troll-szagú...

Ettől függetlenül inkább Trump, mint Clinton. A közhiedelmekkel ellentétben az amerikai elnökválasztás ugyanis legkevésbé a személyekről szól... Sokkal inkább az ügyekről, amiket képviselnek.

Nekünk, magyaroknak Clinton lenne a rosszabb.

igazi hős 2016.11.04. 21:02:06

A poszt olvasása után csak az a kérdésem maradt, hogy posztoló születetten ennyire ostoba, a kor teszi, vagy speciális vegyszerek kellettek ehhez. Egyébként meg ne "rejtsünk el" primitív, de még sem biztosan szembetűnő utalásokat, hanem tessék szépen kiírni, hogy illuminati meg hasonlók, különben a lelkes olvasóknak nem lesz meg a betevő szellemi táplálék. (Ha a poszter nem tudta, hogy miért kell az adott betűket kiemelni, akkor én kérek elnézést, hogy összezavartam.)

Tamáspatrik 2016.11.04. 21:04:33

@Jakab.gipsz: Ez érdekelne, hol fejtetted ki a gondolataidat? (Legutóbbi válaszodat is köszi.)

igazi hős 2016.11.04. 21:04:47

@DoctorMorreau: Mondj egy olyan ügyet, amiben Trumppal értesz egyet, a modellek prütykölésén kívül!
"Nekünk, magyaroknak Clinton lenne a rosszabb." Orbán egyetért Trumppal, hogy a Magyarországot odalehet dobni az oroszoknak. Trumpnál ez ostobaság, Orbánnál ez hazaárulás.

Tamáspatrik 2016.11.04. 21:13:47

A blogger alapvető hibákat vét, legalább kettőt: 1. Negatív állítást tesz, ezzel azt a magyar politikára jellemző felfogást követi, hogy ami nem túl jó, annál minden csak jobb lehet. Ez nem így van, mert a rossznál (vagy annak tűnőnél) mindig jöhet sokkal rosszabb. Tehát nem állít mellé alternatívát.
A másik hiba, hogy az elnökjelölt személyével foglalkozik, nem pedig a politikájával. Homályos vádakat szed elő, azonban ha valamelyik beigazolódik és netán Clintonné le kellene, hogy köszönjön, az nem a világ vége, mert mi történne akkor? A demokrata alelnök venné át a stafétabotot. Volt már ilyen többször is az USA-ban, pl. Nixon belebukott a Watergate botrányban, utódja a szintén republikánus Gerald Ford lett. A politikai irányvonal folyamatossága megmaradt.

Nem szabad az interneten keringő pletykákkal túl sokat foglalkozni, emiatt sem.

csakférfi 2016.11.04. 21:26:58

@Jakab.gipsz:
Én értem .
Mégha nem is foglalkozom az amcsikkal. Épp idetévedttem. Felállt a szőr a hátamon Hc. ilyen el nem mondott dolgai miatt. Ehhez Trump ügyei felfújtak.
Volt hc ellenérzésem eddig is. Megmagyaràzni nem tudtam. Csak amikor làttam néha rossz sejtéseim voltak.
Ez a nő a "megölellek mosolyogva hogy a hátadba döfjem a kést" iskolapéldája.

Igazi csajszis taktika.
Semmi nőies.
Basszus.

Jakab.gipsz 2016.11.04. 23:42:01

@Tamáspatrik: Még nem tudom, fogalmam sincs.

Egyenlőre csak a kétely morzsáit szórom szét, a filozófiai szkepszis elsősorban a kiüresedett sztereotípiák lebontására irányul, a semmit sem mondó, hazug közhelyek helyett más hasonlatok új alkalmazási módokat mutatok nektek, azaz ne csak azt nézzétek amit láttatni engednek nektek.

chrisred 2016.11.05. 05:12:52

@midnight coder: Az oroszok nem szartak Európára, hanem a 2000-es években folyamatosan a tarkójánál tartották a gázfegyvert. Ebben a Janukovics-báb által vezetett Ukrajna szövetséges volt, tehát Európának érdekében állt, ha ő eltűnik a színről. Aztán persze változott a kép és a világtrend, a csökkenő fogyasztásnak és az amerikai energiapolitikának köszönhetően már nem az energiafogyasztók, hanem az energiahordozók exportjából épülő gazdaságok váltak zsarolhatóvá. Ezért Ukrajnának egyre inkább érdekében állt nyugati irányban keresni szövetségest. Janukovics ennek ellenállt, saját országa helyett az orosz érdekek képviseletében. Azt pedig 56 óta tudjuk, hogy aki nem szolgálja hűségesen a Kreml érdekeit, egyből fasiszta lesz.

csakférfi 2016.11.05. 06:49:52

@Jakab.gipsz: pontosítanál mi az illúzió a mai valóságban és mi a tényleges valóság.
Pusztàn kívàncsi vagyok ebben a kérdésben.
Talàn a tanulj. Dolgozz . Építs sikeres életet.
Talàn a betegség és vallàs? Avagy életcélként munka?
Ezek illúziók?
Vagy a reklámok àltal a barlagfalra vetített képek??
Nos?

2016.11.06. 11:01:27

Melyik esetben fog bezuhanni a dodó szerintetek?

Jakab.gipsz 2016.11.06. 22:31:31

@csakférfi: A költészet szavával tudok felelni József A. "a mindenséggel mérd önmagad", és ahogyan az lenni szokott a tudomány vissza igazolta a költő zseniális megérzéseit, matematikai tételek formájába.
Egészen pontos számot csak viszonylagosan tudok mondani de több mint öt tétel mind-mind ugyan egy dologra vonatkozik és ezt nem lehet már figyelmen kívül hagyni.

Más szavakkal körül írva: gondolj bele amikor kis fiú/lány voltál csak a játékaidra koncentráltál, az tán a tanáraidra, majd a szerelmedre, ezt követően a családodra/munkádra, és a többi hozzád kapcsolódó embertársaidra. Ha pedig szusszantál egyet és felnéztél a csillagos égre, és feltetted vagy sem a kérdést, miért vagyok, a válsz már felkínálta magát úgy, hogy azt észre sem vetted. Mert mind az amit tettél, nélküled sohasem történhetett volna meg, a jelenléteddel örökre nyomot hagytál a mindenségben.
Ugyanis zárt rendszer, információ tartalma nem csökkenhet, ez Hawking&Penrose tétele.
De van még más is az kicsivel hosszabb.
Tehát koránt sem közömbös, hogy a figyelmünket ki terelgeti és manipulálja, mert nem vagyunk barmok, akiket Istent játszó Soros (Cipolla) féle manipulálók, a tetszésük szerint ugraszthatnak egymásnak, mert ez számukra csak egy üzlet.

csakférfi 2016.11.07. 10:44:48

@Jakab.gipsz:
Szeretem olvasni a megállapításaid.
Tényleg.
Elgondolkodtató hogy más is agyal azon amin én.
Végül is emberek vagyunk.
:) :)
Na a lényeg.
Én tettem valamit és ezután is fogok.
Ez nem tartozik hozzá ahhoz hogy mit tehetek még.
Mert ez az illúzió valósága a jövőre nézve.
Ha én nem teszem akkor majd más.
Csak egy porszem vagyok a galaxishoz mérten.
egy senki.
jól is van ez így.
:) :) :)
Hogy az emberek kit gyűlölnek avagy utálnak illetve szeretnek az tőlem egyre távolabbi.
Ugyanis az okokat kikutattam.Megnyugodtam.A "platóni" feszültség elmúlt.Mellesleg az sem véletlen miért éppen egy lakomán halt meg 80 éves korában.Az okot ismerem.
Vagy Hawking "barátunk" miért nyomorodott odáig hogy gépek tartják életben.
Immár négy éve kommentelgetek és olvasgatok nálam sokkal okosabb embereket.
Nálam sokkal butábbakat is.
a világ ......lényegtelen.
:)
süti beállítások módosítása