B1 blogcsalád



Saját bíróságára kérte gazdájától a Sukoró-pert a Szegedi ítélőtábla elnöke

2016. október 15. - Spectra

A Sukoró-ügy másodfokú tárgyalás október 14-én kezdődött. Debrecen helyett azonban a híresen elfogult Szegedi Ítélőtábla tárgyalja az ügyet.  A “kenyéradó gazdás” Harangozó Attila ugyanis saját bíróságára kérte a koncepciós pert.

00348400.jpeg

Már a per elsőfokú ítélete is igen szigorú volt. (Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját, Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója pedig 3 év 6 hónap börtönt kapott.) Harangozó Attila elfogult nyilatkozatait hallgatva azonban

nem sok jóra számíthatnak az ügy vádlottjai másodfokon sem.

A média akkor lett hangos Harangozó Attila nevétől, amikor a Szegedi ítélőtábla elnöke nyíltan felvállalta elfogultságát. Már 2012-es kollégiumvezetői és táblaelnöki pályázatában is arról írt, hogy az “elvárásoknak megfelelően” fogja végezni munkáját. Kinevezése után pedig többször is kiállt a bíróságok kormányhoz való lojalitása mellett. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „vakon szeretne hinni” az új igazságszolgáltatási rendszerben.  2016-ban pedig kenyéradó gazdájának nevezte Handó Tündét, és “úri klubnak” titulálta a Strasbourgi emberi jogi bizottságot.

A gazdáinak megfelelni vágyó Harangozó 2012 óta folyamatosan indítványokat tett arra, hogy Szegedre kerüljenek a koncepciós perek. Mar a 2012-es kollégiumvezetői pályázata kapcsán is az taglalta - az OBH-val egyetértésben - hogy óriási ügyhátralék van a fővárosban (annak ellenére, hogy a számok mást mutattak.) És már ekkor, 2012 márciusában javaslatot tett arra, hogy az illetékességi területeket változtassák meg.

A Szegedi Ítélőtáblán észlelhető példamutató hozzáállás – a hatályos jogszabályi környezetet áttekintve – a kiemelt jelentőségű ügyek esetében nélkülözhetetlen. A jogalkotói szándék ezekben az ügyekben ugyanis az, hogy a minél gyorsabban lefolytatandó bírósági eljárásban a jogegységet és a jogbiztonságot megtestesítő megalapozott döntés szülessen. Ennek az elvárásnak megfelelve úgy látom, hogy az engedélyezett 9 fős létszámmal egy esetleges nagyobb terhelés mellett is képes a büntető ügyszakos bírói kar biztosítani az időszerű és színvonalas ítélkezést.

Handó Tünde meggyőzőnek találta az “elvárásoknak megfelelő” pályázatot ezért  2012. április 1-jei hatállyal kinevezte Harangozót a Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiuma kollégiumvezetőjévé. Ezzel egyidejűleg pedig 2012. április 1-től hat hónapra megbízta a Szegedi Ítélőtábla elnöki feladatainak ellátásával is.

A kinevezéseit követő hat hónap elteltével Harangozó megpályázta a táblaelnöki pozíciót (egyedüliként). Elnöki pályaművében pedig ismét hangsúlyozta a bíróságok leterheltségét. Illetve itt indítványozta Handónak a Szegedi Ítélőtábla illetékességi hatáskörének kibővítését is.

Tényként rögzíthető, hogy az egyes ítélőtáblák előtt folyamatban lévő, egy tanácsra jutó ügyek száma között jelentős eltérés mutatkozik. (...) A kialakult helyzet hosszú távú megoldásként legkézenfekvőbbnek az ítélőtáblák illetékességi területei közötti átcsoportosítás mutatkozik. A jogalkotói szándékban is megjelenő arányos ügyelosztás elősegítése érdekében - külön figyelemmel a Fővárosi Ítélőtábla ügyhátralékára - ennek megfelelően kezdeményezni szeretném a Szegedi Ítélőtábla illetékességi területének Jász-Nagykun-Szolnok megyével történő kibővítését. Ez lehetővé tenné, hogy a Debreceni ítélőtábla illetékességi területéhez olyan megyék kerüljenek, amelyek jelenleg a Fővárosi Ítélőtáblához tartoznak.

Handó persze Harangozó Attilát nevezte ki a Szegedi Ítélőtábla elnökévé. Nem tudni pontosan, hogy Harangozót az "elvárásoknak megfelelő" hozzáállása juttatta-e a Szegedi Ítélőtábla egyre magasabb pozíciókba, vagy

Handóék eleve neki készítettek elő a pozíciókat.

A végeredményt tekintve azonban igazából nem is számít, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás:

Az Országgyűlés Harangozó javaslatára, az OBH kezdeményezésére 2013. júniusában fogadta el a törvényt, amelynek következtében 2013. szeptember elsejétől megváltozott három ítélőtábla illetékességi területe. Így került Debrecen helyett Szegedre  a Sukoró-ügy, ráadásul a Hunvald-ügyben és a BKV-ügyben is az ő ítélőtáblája lett az illetékes.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4711789117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 20:09:31

Valakinek ülnie kell mert itt bizony bűncselekmény történt,de van az a pénz amiért a Bajnai , Oszkó és Gyurcsány félék megválthatják magukat a kishalak révén. Szerintem kussoljanak és üljék le amit kapnak, 1,5 évnél egyik sem fog többet ülni. Szerintem jól járnak és még a vagyonukat is megtarthatják,de ha engem kérdez valaki akkor az állami pozicióban történt csalás miatt 10 év letöltendőket szabnék ki minden rohadt féregre aki a köz vagyonával baszakodni mer, akár melyik oldalon.

Mark Bolt 2016.10.15. 20:22:36

Ez nagyon remek volt, de ha megkérhetlek jogi pályát azt kerüld el messzire. :)

morph on deer 2016.10.15. 20:32:55

@Killary Fucking Clingon:
"..mert itt bizony bűncselekmény történt.."

Úgymint?
Ragozd már egy cseppet, légy oly drága, ki károsított meg kit és mennyivel?
Előre is kösz!

nu pagagyí 2016.10.15. 20:52:05

Zavarjuk már el ezt a maffiózó söpredéket!

Undorító, ahogy mindent megszállnak.

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 21:56:42

@morph on deer: Legyen elég annyi , hogy ha egy magyar közhivatalnok aláír egy olyan papírt, amin az áll hogy egy megyarországi terület, jelen esetben Sukoró, tehát a magyar köztársaság szuverén területének egy részéről, amerikai választott bíróság dönthet, nos az minimum hazaárulás. HA te másképp gondolod akkor Te is hazaáruló vagy. Ez önmagában bűncselekmény.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.15. 21:57:33

Joav Blum már nem is vádlott?

Szóval a kis halakat tessék-lássék megbüntetik, a nagy halak meg ismét megússzák.

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 22:01:44

@morph on deer:

hvg.hu/kkv/20141002_Washingtoni_birosag_Nem_kell_100_milliard

444.hu/2014/10/02/megnyerte-a-magyar-allam-a-sukoro-pert-washingtonban/

Eleve az a tény hogy Magyar területet érintő ügyben amerikai bíróságot elfogadott egy magyar hivatalnok, bűncselekmény. Azt a faszt aki ezt aláírta eljárás alá kellene vonni.

Ahogy azt a személyt is aki annak idején elfogadta a Tocsik ügyben a munkavégzés díját. NEm a Tocsik volt a hibás hogy kifizették neki hanem az a személy aki elfogadta a kormány részéről, mert Ő élt vissza a köz vagyonával. Érdekes hogy ezek a fasszopók mindig megusszák említés nélkül. Ezek az emberek bűnözők, akiket még csak felelősségre, kérdőre sem vontak a cselekedeteik miatt. Ezen kellene változtatni, mindjár kisebb lenne a korrupció..

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 22:14:33

Hűtlen kezelás, feltünő értékaránytalanság miatt, megkárosítani akarta az országot továbbá a magyar területekre és ingatlanokra kizárólagos joghatósága van a Magyar Köztársaság bíróságainak, tehát semmilyen nemzetközi vagy választott bíróságnak nincs semmijen joga, de tovább megyek az általam linkelt oldalakon megtekinthető amerikai bírósági eljárás önmagában jogtalan és az ítélete sem hajtható végre a fent említett joghatósági ok miatt. Pont.

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 22:15:37

Egyértelmű hogy a hivatal bűncselekményt követett el. A TE adófizetői hozzájáeulásodat is veszélyeztetve..

Aranyi Gábor 2016.10.15. 22:16:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A Joav Blum nevű földijüknek a bírák készségesen elhitték, hogy fogalma sem volt arról, hogy neki TÉNYLEGESEN ott kell laknia... Mintha nem jogelv lenne, hogy a törvények nem-ismerete nem mentesít... Egyébként meg ki hiszi el, hogy egy irsai susnyás pariba hozható a Tómellékkel????? Mert az egyik tudjukmilyen származású külön blogban bizonygatja, hogy az értékbecslők azelőtt meg azután is így becsülték az értékeket... Nebaaa.... Legalább kussolnának, örüljenek, hogy túlélték, amit nem mindenki tudott túlélni... Nem kicsit lóg ki a pacidarab, hogy AZ A Lauder a kezes, akinek az ellenállásban Lábas volt a fedőneve? Orr bán meg kezel vele, ahelyett, hogy a Világszövetség meg az ENSZ és egyéb fényes tekintetű padi sakkok előtt úgy gyomron könyökölné, hogy egyből Esté-e (pofára) Lauder lenne belőle... Márkanév... Márkás alak... Tőről metszett... XDDDD

nu pagagyí 2016.10.15. 22:21:12

@Killary Fucking Clingon: Mit gondolsz, a külföldi multik, mint a Mercedes, Audi stb Szájernéra bízzák majd, hogy pártatlanul megítélje, jogosan fosztja-e ki a magyar rezsim, ha éppen olyanja van?

Sukorón egy beruházás lett volna, üzleti vállalkozásról volt szó, Nem valósult meg, mert kellett valamilyen koncepciós hazugság a választások előtt. Azóta viszont minden frankó, nagyot nőtt a parlagfű az elhagyott területen.

Rendben ne jöjjenek ide külföldiek, ne hozzanak se tőkét, se vállalkozási kultúrát. De azért hadd kérdezzem meg, te mivel járulsz hozzá az ország gyarapodásához. Lopással? Ez itt a probléma. A hozzád hasonló idióták csak ahhoz értenek, hogy lehúzzanak mindenkit a mocsárba. Az általatok ellopott közpénzből nem lesz termelő erő. Nem értetek semmihez, nem tanultok és másnak sem hagyjátok, hogy boldoguljon, A Mészáros, Garancsi, Tiborcz kvalitású "vállalkozók" (strómanok), nem fogják felvirágoztatni ezt az országot. A rezsim hat év alatt Európa legnyomorultabb országává tette hazánkat és sokáig terveznek... Addig biztosan, amíg el nem fogy a pénz, aztán majd menekülnek, ki merre lát.

Aranyi Gábor 2016.10.15. 22:21:47

@Killary Fucking Clingon: Szerintem a haza-árulás/hazaárulás miatt jogos lenne a kötél - ha már nem rúgkapál, lehetne akár harmadolni is.... (Hazaárulást az a magyar állampolgár követ el, aki... Ez a többes állampolgárokra is érvényes, ha az egyik ezek közül magyar, a másik meg, az, amelyiknek a javára követik el az árulást. De nem kell a zsidókat listázni. Mi a francot vesződni listákkal? Te, Medve, van neked valami halállistád, igaz? Igaz. Szereplek rajta?_Igen. NYAMMMM. .... Szereplek rajta? Igen. Húzzál ki... - és a nyomorult kihúzta!!! No, én azóta nem viccelődnék a listákkal...

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 22:25:33

@Aranyi Gábor: Te mit finnyáskodsz bazdmeg? Ird le hogy tolvaj zsidó. Nincs azzal semmi baj. Tolvaj zsidó, tolvaj magyar tolvaj cigány. Nevezzük végre nevén a dolgokat.
Itt történetesen nem a Kolompár Lala próbált meg ellopni 4 tyúkot meg egy disznót hanem a magyar tolvajok, Gyurcsány, Bajnai,Oszkó meg a többi, és a tolvaj zsidók Lauder , Blum meg a többiek próbáltak ellopni egy bazi nagy területet és egy rakás pénzt. Nem jött be, de attól még megpróbálták. HA te ki akarsz rabolni egy bankot, de nem jön össze és elkapnak attól még ülni fogsz 10 évet. Ezek a faszfejek azt hitték majd kimagyarázzák magukat, na ez sem jött be. A probléma az hogy van egy rakás ügy , amikor bejött, mert a faszfej magyar újságírók nem azzal foglalkoznak amivel kell, hanem mondjuk fánksütödékkel, miközben a háttérben épp milliárdos ügyek mennek, a kirakatban meg fánksütés. A magyar ujságíróknál nincs nagyobb faszfej a világon. Nincs itt semmi gond, csak ennyi..

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 22:35:09

@nu pagagyí: nézd, én dolgozom, fizetem a kb 61% az össz jövedelmemnek mindenféle jogcímeken. Nem vagyok se fideszes, se jobbikos, de a baloldali liberális faszfejeket ki nem állhatom. Ennyi. A két rossz közül arra adom a voksom amelyik szerintem a rossz jobbik felén áll. Baloldali pártra soha semmilyen körülmények közt nem szavazok.

morph on deer 2016.10.15. 23:35:20

@Killary Fucking Clingon:
"HA te másképp gondolod akkor Te is hazaáruló vagy. Ez önmagában bűncselekmény."

Te meg egy faxkalap. Én KÉRDEZTELEK, és gondoltam, tudsz mondani valamit, ha már ennyire gőzölögsz, csak tán tudod, miért..?

morph on deer 2016.10.15. 23:40:02

@Killary Fucking Clingon:
Na, ez legalább információ!
Köszönöm!

"Ezek az emberek bűnözők, akiket még csak felelősségre, kérdőre sem vontak a cselekedeteik miatt. Ezen kellene változtatni, mindjár kisebb lenne a korrupció.."

(Nevet azért mondhattál volna, mert lassú vagyok a keresgélésben)

Hol dekkol az igazságszolgáltatás?
Csak nem megvették a Polt Pétert is, hogy nem veti rájuk magát?

morph on deer 2016.10.15. 23:43:40

@Killary Fucking Clingon:
"A probléma az hogy van egy rakás ügy , amikor bejött, mert a faszfej magyar újságírók nem azzal foglalkoznak amivel kell..."

Ez nem az ügyészség dolga szerinted, hanem az újságíróké?
Biztos vagy te ebben?

Killary Fucking Clingon 2016.10.15. 23:45:51

@morph on deer: faszkalap, akár hogy csavarod, se a mocskos mszp se a mocsok fidesz alatt nem faszolt senki akinek kellett volna. Az ujságíró az egyetlen állatfaj ami veszélyt jelent bármilyen szinű politikusra akár itt akár az USA-ban és ha nem vagy teljesen segg hülye akkor ezt magadtól is tudod.

morph on deer 2016.10.15. 23:47:58

@Aranyi Gábor:
"...elhitték, hogy fogalma sem volt arról, hogy neki TÉNYLEGESEN ott kell laknia... "

De tudod miért?
A neve alapján feltételezték, hogy magyar nagyszülők leszármazottja, és csak a szavazás miatt jelentette be magát!

Miért?
Volt már ilyen!
De hányszor..!

morph on deer 2016.10.15. 23:52:49

@Killary Fucking Clingon:
"Az ujságíró az egyetlen állatfaj ami veszélyt jelent bármilyen szinű politikusra"

Amit aztán úgy hárít el, hogy a szeme sem rebben!

Attól még vidáman folyik tovább a buli, hogy tudjuk, kik, mit és hogyan, legfelljebb bezárják az újságot.
Előbb utóbb meg majd az újságírót is, jelenleg elég, ha csak a munkájától szabadítják meg..

morph on deer 2016.10.15. 23:55:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"... a nagy halak meg ismét megússzák."

Mert sokkal jobb úszók!
Látod, a 'sport' valóban egészséges :))

Lajos Csánó 2016.10.16. 08:19:43

@Killary Fucking Clingon: Kíváncsi leszek Mengyi -féle ítéletre!

orbitalpiktor 2016.10.16. 09:00:54

@Killary Fucking Clingon:
Sorold már azokat a bűncselekményeket orbán szorgalmas kis csicskása...nagy tételben mernék fogadni, hogy fingod sincs, hogy miről van szó, vagy ha mégis akkor tényleg ennyire sötét vagy...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.16. 10:12:42

@Lajos Csánó: "Mengyi -féle ítéletre"

Bűncselekmény hiányában felmentve.

Mit vártál?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.16. 15:55:39

@morph on deer:

"Ez nem az ügyészség dolga szerinted, hanem az újságíróké?"

Kisvirág, neked kimaradt, hogy ma a média lényegében a negyedik hatalmi ág? Vagy legalábbis akként működik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.16. 15:56:51

@Aranyi Gábor:

Tudod, vannak az érinthetetlenek, aztán vannak a közönséges emberek.

morph on deer 2016.10.16. 17:03:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mérvadóan hervadóban...

Hogyne lenne meg!
Csakúgy, mint a hatása, ami a jelek szerint közel zéró, azaz elhanyagolható.

Ezzel szemben az ügyészség ugye vezettethet pórázon, küldhet TEK-et, ha elég tekes hozzá. Vagy 'tökös', ahogy a szegediek mondanák :)
süti beállítások módosítása