B1 blogcsalád



Még kereszténynek is csak hazudja magát a kormány

2016. szeptember 20. - nickgrabowszki

szerz.jpgSzekulárisként, materialistaként, mi több, szkeptikusként vagy ateistaként nem feltétlenül kell hogy érdekeljen bárkit, mit gondolnak katolikus szerzetesek és apácák a magyarországi menekülthelyzetről és a kormány gyűlöletkampányáról.

Tudniillik ezt:

„Együttérzésre képes szív” – úgy hisszük, erre van ma a legnagyobb szükség. Hogy együttérzők tudjunk lenni, hogy meg tudjuk nyitni szívünket a másik felé; a másik felé, aki idegen; a másik felé, aki különbözik tőlem, tőlünk. (...)

Csak annak az embernek és annak az országnak van jövője, aki és amely képes az együttérzésre, képes átlépni a bizalom küszöbét, aki meg tudja osztani a sajátját, s képes odalépni irgalmas szamaritánusként testvére testéhez és sebéhez, hogy ott titokzatos módon találkozzék Jézus testével és sebével. (...)

Mi, szerzetesek, ki szeretnénk fejezni mélységes hálánkat és köszönetünket mindazok iránt, akik együttérző szívvel fordultak az utóbbi időkben a hazánkba érkező menekültek felé: önkéntes segítők, adományozók és adományosztók, orvosok és mentális, pszichológiai segítséget nyújtók. Lelkünk jobbik feléről tettek ők tanúságot, s mindannyiunkat kihívnak zárkózottságunkból, félelmeinkből. Köszönet és hála nekik. (...)

Idehaza, magyar egyházunkban és hazánkban ne a gyűlöletnek, félelemnek, hanem a szeretetnek, ne az elzárkózásnak, hanem az együttérzésnek, ne a másiktól való elfordulásnak, hanem a másik arca szemlélésének és az ő elfogadásának tudjunk elsőbbséget adni.

De ha magunkat keresztényként definiáló kormány lennénk,

  • amelyiknek formálisan tagja egy nevében keresztény párt is,
  • amelyik bevezeti a kötelező hittant az iskolákban,
  • amelyik még az alkotmányba is beleírja a vallásosságot,
  • amelyik a szándékai szerint a keresztény Európát, és úgy általában a keresztény kultúrát akarja védeni,

akkor mégiscsak gondolkodóba kellene hogy ejtsen bennünket, hogy

Ferenc pápa után már a magyarországi szerzetesrendek is markánsan szembefordultak

az emberek legmélyebb félelmeit előhívő, félreinformálással elért tudatlanságán és személyes hátrányokkal való fenyegetésen alapuló rasszista gyűlöletkampányunkkal.

A pápára még lehet azt mondani, hogy messziről jött, és nem ismeri az itteni viszonyainkat. A magyarországi katolikus szerzetesekre, apácákra és egynémely püspökre viszont már nemigen.

Ha ateistaként, szkeptikusként, materialistaként, szekulárisként figyelmen kívül hagyjuk, amit mondanak, sőt, azzal szöges ellentétben cselekszünk, akkor nincs semmi baj. Nem kötelező megfogadni az egyház és tagjai véleményét.

Ha keresztények vagyunk, vagy legalábbis annak nevezzük magunkat, akkor viszont már igen. Legalábbis úgy illik.

Hiszen, ha valaki, hát a papok és szerzetesek ismerik a legjobban a keresztény tanításokat - ez a szakmájuk tudniillik.

Ha egy magát keresztényként definiáló kormányként figyelmen kívül hagyjuk, amit mondanak, sőt, azzal szöges ellentétben cselekszünk, abból az az egyszerű következtetés adódik, hogy nem is vagyunk igazi keresztények, 

még kereszténynek is csak hazudjuk magunkat.

És ezen az sem változtat, ha keresztényvédő államtitkárságot állítunk fel. Az csak pót- és látszatcselekvés, ha közben folytatjuk a rasszista uszítást.

(Kép: Magyar Kurír)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6211731229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.20. 18:59:16

Ezt nagyon benézted.

A keresztény azt jelenti, hisz Jézusban, s nem azt, hogy szeretné az országot iszlamizálni és Brüsszel diktatúráját bevezetni.

nickgrabowszki 2016.09.20. 20:33:36

@bircaman maxval szerkesztő: óóó. te velem vitatkozol, te birka? vagy a pápával és a szerzetesekkel? magyarázd el egy püspöknek vagy egy apátnak, hogy ki számít kereszténynek, sőt, katolikusnak, hatökör!
most akkor ki is nézte be?

Arcade Macho 2016.09.20. 23:00:30

@bircaman maxval szerkesztő: Orbanek nagyon rosszul csinaljak...
ossze kellene fogdosni a hataron egypar migrancsocskat, oszt DTs rendszamu ikarus buszokkal a luxemburgi es a vatikani hatarra el kellene vinni ugy cca 40e -t
talan akkor a migrisimizok kigyogyulnanak a hulyesegukbol

2016.09.21. 02:01:10

Ferenc pápa meg a katolikus szerzetesek mióta jelentik a kereszténységet? Ők pont az első szupranacionális háttérhatalom szereplői. A katolikus egyház pont mint az iszlámisták, a nemzetek eltörlésében gondolkodik. Én szerencsére ateistaként kinevethetem a katolikusokat. De a többi keresztény felekezetet se képviselik ők.

"szembefordultak
az emberek legmélyebb félelmeit előhívő, félreinformálással elért tudatlanságán és személyes hátrányokkal való fenyegetésen alapuló rasszista gyűlöletkampányunkkal" - az iszlamizmus nem egy rassz. Az iszlamizmus egy gyűlöletideológia, mint a bolsevizmus vagy a nácizmus.

azapali 2016.09.21. 05:23:20

Dícséretes szerzetes testvéreink kiállása ! Reménykedtem és elvártam volna mikor a magyarországi rokkantakat és elesetteket elgáncsolta a Bitang kormány ,azért is felemeli szavát az egyház és a hitvallók !

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 05:54:22

@nickgrabowszki:

Aki azt mondja, hogy csak az a keresztény, aki osztja az ő magánvéleményét egy adott politikai kérdésben, az nem ismeri a keresztény tanítást.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 09:01:52

Öröm olvasni, mikor a keresztény gyűlöletben, és a keresztények gyalázásában élenjáró blogok, régi munkásőrök, mint itt, aggódnak Soros Gyuri kedvéért egy kicsit a keresztény eszmékért.

Megható.

fda 2016.09.21. 09:15:08

@Ballib cenzúrázók réme 18: Nekem épp ez jutott az eszembe. Könnybe lábad a szemem, ahogy féltik a keresztény tanokat.
Persze azt nem tudják, hogy a féltett kereszténységről nem beszélni kell: aki miután igent szavazott, vagy demokratikus kultúrember módjára szándékosan tönkretette a szavazócédulát, költöztessen a házába 3 menekültet, a szomszédjaihoz meg 12-t és utána okoskodjon.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.09.21. 09:20:07

A Soros által pénzelt vallástalan álnihilisták és MSZMP-s párttitkárok leszármazottjai letaglózva állnak a tény előtt hogy nekünk fideszes nagycsaládnak nemcsak hogy vallásunk van, de annál sokkal több: mi egy külön felekezet vagyunk, amelyik már a vallást is meghaladta.
Orbán Viktor méltán kerülhetne Jézus helyére, amint az EU leszámoltunk, Vatikánnal fogjuk megv´vni a szabadságharcunkat, hogy szedjék le a keresztről Jézust és rakják helyébe Orbán Viktort.
Addig is amíg ez megtörténik, mi töretlenül mondjuk fel naponta 5-ször Felcsút felé fordulva a mi Hiszekegyünket:

Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,
Hiszem, hogy NER-Magyarország
A legboldogabb kontinens az egész világban

Hiszek a Matolcsiban,
Hiszem hogy kétszer-kettő öt,
Hiszem hogy a magyar gazdaság
Fényévekkel jár az egész világ előtt

Hiszek a Századvégnek,
Hogy ők nem is pénzmosoda,
Hiszem hogy 5 milliárd kell hozzá,
hogy a Fidesz népszerűséget kimutassa.

Hiszek a Ráhelban,
Hiszek a Tiborcban,
A Flieres haverokban,
Az önálló lábon álló nem is családi strómanokban.

Hiszek a Gázszerelőben,
Hogy keze-lába tiszta,
Akárcsak a műkörmösnek,
És az egész fidesz nagycsaládnak

Az utolsó leheletemig hiszek az Orbánban!
A kommunisták, az EU, az EP, az ellenforradalmárok, a CNN, a Tavares, a Velencei Bizottság, a Soros, a Simicska, a norvégok, a liberálisok, a Kun Bélák, a migránsok, az álcivilek, a háttérhatalmak, a külső erők, a szoft púderek és a kvóták elleni harcában,
Hiszem hogy sose fog elfáradni,
Még a szentté avatása előtti órákban.
Sem.

Tibi !! 2016.09.21. 09:30:28

Aljas érzéketlen Orbán bérenc !
Mikor fogjátok fel végre, hogy szükségünk van a migránsokra ?

Szükségünk van minden eggyes migránsra, hogy a ballibeárlis oldal végre újra győzhessen, és a haza fényre derüljön.

Öszöd óta teljesen nyíilvánvaló, hogy csak Gyurcsány Ferenc vezetheti ki az országot a szarból, kár hogy 2006-ban nem vezette be a totális demokratikus rendszert, ahol az összes nácit lecsukják, és megverik, ha pofázik !

Most hogy hagytunk titeket győzni, már csak a migránsok szavazataival szerezhetjük vissza a hatalmat.
Ha megerőszakolnak néhány nőt, vagy felrobban egy két bomba, ezt az áldozatot simán bevállaljuk !

A keresztényeket egyébként agybeteg pedofilnak gondoljuk mind egyszálig, de most jól jön a hülye mantrályuk, meg a hitük.

CSak Gyurcsány és a liberálisok vegyék át végre a hatalmat, telepakoljuk az országot migránsokkal, és soha többé nem tudtok győzni !

Igazi demokrácia lesz, demokraták vezetésével, amire egy ország vágyik !

2016.09.21. 09:47:39

Amit a legtöbb keresztény pap idehaza művel, az a saját maguk által hirdetett eszmék leköpése, meggyalázása. Ezek a megélhetési csuhások ugyanolyan aljas, sunyi módon törleszkednek a despotikus rendszerhez, ahogy a komcsi időkben tették azt. Harminc ezüstpénzért.

A pápa mondandóját lehet kritizálni, észérvekkel vitába szállni vele, de primitív módon pocskondiázni undorító dolog.

pelekas 2016.09.21. 09:52:37

Blogírónak pedig illene tudni, hogy a katolicizmus nem egyenlő a kereszténységgel... Persze ma már nem követelmény az, hogy legyen ismeret is az kritika mögött...
És ha a blogolás itt kezdődik, ahol ez is, akkor nagy a baj...

Indriq 2016.09.21. 10:26:29

@pelekas: ez így van, a római katolikus nem egyenlő a keresztény egyházzal. Viszont azt is illik tudni, hogy a katolikus egyház nem demokrácia. Amit a pápa mond, az ellen nem ágálhatnak a papjai.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2016.09.21. 10:56:43

Keresztyén vagyok (fundamentalista református), és egyáltalán nem érdekel, hogy a szerzetesek/apácák/pápa mit mond a migránsválságról.

Azt hittem, hogy a foximaxin legalább azt megtanították hogy keresztyén =/= katolikus, és természetesen minden keresztyénnek lehet magánvéleménye. De a fenti bejegyzésből kitűnik, hogy annyira pont nem.

Számomra az egyetlen tekintély a Biblia tanítása, és ha valaki azzal ellentétesen szólal meg, akkor nem kifejezetten érdekel az, hogy kicsoda az egyházban, vagy kinek tartja magát.

Az meg külön vicces, hogy a szerző ateistaként vallási kérdésekben akar igazságot tenni.

nookedli 2016.09.21. 10:56:47

Kereszténynek a szavazatok miatt hazudja magát a kormánypárt. De csak a hülye és vak nem lát át ezen. Van még aki nem tud róla, hogy zsidó tanácsadója van a fidesznek, amelyet az adónkból fizetnek havi szinten 20 millióért? Vagy nem látja valaki, hogy havi szinten zsinagógát épít vagy felújít a kormány, zsidó temetőket rak rendbe az adózók pénzéből? Legalább évente valamelyik vezető politikus tiszteletét teszi izrühellben. A kormánynak fontosabb a holokuss emlékművek felállítása, mint trianonról beszélni. És még sorolhatnánk hosszasan hol és mikor árulja el a hazát a cionista bábkormányunk.

we dont want arabs here..So what 2016.09.21. 11:04:27

A magyarországi történelmi egyházak vallási vezetői egy kivétellel nemmel szavaznak ahogy ezt ők maguk is elmondták korábban. A kivétel az SZDSZ dísz-zsidó különítménye a MAZSIHISZ. Ők természetesen a bal-liberális retorikát követve kikelnek magukból a népszavazás miatt és hőzöngenek. A másik, valódi zsidó szervezet, Köves Slomó által nyilatkozva kifejtette hogy miért szavaznak nemmel. Ami érthető, csak a dísz-zsidók nem értették meg, hogy ha ide nagy számú muzulmán érkezik akkor annak ők lesznek az első számú vesztesei.

Szóval kedves szerző, menj a picsába, egyszerű vagy mint egy faék

we dont want arabs here..So what 2016.09.21. 11:06:18

@Indriq: véleményük lehet és ki is fejthetik. A pápa nem mindenható a szervezeten belül. Még ha ezt nehéz is felfogni néhány embernek.

Tom66 2016.09.21. 11:26:14

Mit tudhat erről egy ateista cikkíró, magas neki, mint tyúknak az abc.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.09.21. 11:42:08

@Tibi !!: "Mikor fogjátok fel végre, hogy szükségünk van a migránsokra ?"

Hát te norvég álcivil és nihilista még csakl most jöttél erre rá? Orbán Viktor már fényévekkel ezelőtt rájött, hogy milliónyi migránst kell betelepíteni. Az a megoldás, nem pedig 1300!

Ha akkoriban a gyurcsányisták nem akadályozzák meg hogy Orbán Viktor 4 millió bevándorlót telepítsen be Magyarországra, akkor ma nem lenne semmi gond, mert lenne elég migránsunk akiket fel tudnánk mutatni az EU-nak, hogy itt már nincs hely. Egy újabb, 1300 fős migráns tömeg befogadásába viszont bele fognánk rokkanni.

Csak hogy a Soros ügynökök és a háttérhatalmak keresztbe tettek annak hogy Orbán Viktor 4 millió migránst telepítsen be és ezzel megtartsa Magyarország egyedi kultúráját és színtiszta magyar népszaporulatát.

Ezért áskálódik most az EU, hogy egy 1300 fős migráns hadsereggel töressék zúzassák szét a mi nemzetállamunkat, hogy ez az idegen kultúra pár éven belül túlszaporodjon minket és halomban erőszakolja meg a nógrádi falvainkban a kozmetikustól hazatartó magyar nagyanyákat.

ORBÁN VIKTOR TÖBB MILLIÓ BEVÁNDORLÓT VÁR

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.09.21. 11:45:30

@we dont want arabs here..So what:

te mocskos judeo seggnyaló álliberális, Orbán Viktor megmondta hogy 4 millió bevándorló kell az országba, majd azt is megmondta hogy nekünk is a Koránt kellene reggeltől estig olvasnunk hogy sikeresek legyünk, hát akkor fogd a magad Soros Gyuriját és vándoroljatok ki ti álmagyarok, itt az lesz amit Orbán Viktor és népe akar. Márpedig mi 4 millió bevándorlót akarunk, ahogy a kormányzó urunk is!

Chris Lamb 2016.09.21. 12:20:49

Imádni való dolog amikor a vallás gyűlölő ateisták papolnak a keresztényi szeretet hiányáról. 1.Csak annak az embernek és annak az országnak van jövője, aki és amely képes az együttérzésre. A Leszboszon dzsihádot hirdető csürhével? Legyünk szolidárisak azokkal akik elárasztanak minket és közben ordenáré módon viselkednek? Háát a nagy büdös l.... A szolidaritás Európában ezekkel a barbárokkal a golyó legyen. Az összes álszent egyházi embert a pápával az élen vigye el az ördög.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.09.21. 12:32:01

@bircaman maxval szerkesztő: "A keresztény azt jelenti, hisz Jézusban"

Hisz Jézusban, és ezáltal tanításaiban is.

Pl. ne gyűlöld embertársaidat.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 12:35:34

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

S ki gyűlöli az iszlamista embereket? Senki. Nem gyűlöljük őket, csak nem szeretnénk őket beengedni.

we dont want arabs here..So what 2016.09.21. 12:39:15

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Nem tudom hogy mi váltotta ki azt a sok baromságot belőled, de tőlem jobboldalibb, anti liberális és anti soros anti obana anti hillary és anti szoci embert keresve sem találsz :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.21. 13:44:46

Há mit nem lehet érteni ezen. Egyszerű, mint a fidesz minden üzenete, amit a birkáinak címez:
Nem az a keresztény, aki keresztény, hanem az, akinek a mondásaival az Egyviktor mantráit alá lehet támaszani (és még papíron keresztény is). Így jöhet ki akkora paradoxon is, hogy a katolikus egyház vezetője, az Úr világi helytartója egy átlag vérfideszes szerint nem keresztény (sőt sorosbérenc), mert nem gyűlöli a menekülteket, ahogy az Egyviktor szeretné. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.21. 13:48:34

Orbán Viktor 2016.07.08.:

„Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson.”

Ízlelgessétek narancskomcsik, és sírjatok, hogy mekkora hülyének vagtok nézve.

$pi$ 2016.09.21. 14:07:35

@Tutta? Kampánymigráncs: "mekkora hülyének vagtok nézve. "

konkrétan van ezzel a szöveggek valami bajod, vagy csak annyit tudsz hozzáfűzni, hogy mindenki hülye, csak te vagy zseni?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 14:19:36

@Tutta? Kampánymigráncs:

Ostoba majom.

Az hogy toleráljuk az iszlám államot, és nem indítunk ma már keresztes háborút, az nem jelenti azt, amit a ballibeknél, hogy beengedjük a muszlimokat vagonszámra az országba.

Különösen annak fényében, hogy sehol az EU-ban nem sikerült beintegrálni őket.

Egyébként különösen érdekes, hogy Orbánnak a muszlim szimpátiát kifejtő nyilatkozataival ijesztgeted az olvasókat, miközben ha a ballibek múlna kontrolálatalnul, özönlenek be az országban a kerítés hült helyén, az azonosíthatatlan muszlimok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.21. 18:39:09

@Tutta? Kampánymigráncs: Látod, nem értik. :)) It basszák a rezet és gyűlölködnek naphosszat, de nem értik a gazdájukat.

Van az a filmsorozat, "The Walking Dead". Abban van egy néger csaj, aki pórázon vezet két zombi teherhordót. Nekem is kéne két ilyen agyhalott ingyenszolga. :)) Csak messze nem tudok olyan jól hazudni és manipulálni, mint az orbán.
süti beállítások módosítása