B1 blogcsalád



A Fidesz másod-Csurkája Lakiteleken

2016. augusztus 01. - Egyenlítő blog

lezs.jpgA napsütés idején a lopás zavartalanul folytatódik tovább.

Most éppen a Magyar Közművelődési Intézetet, és a hozzávaló milliárdokat, viszi haza Lezsák Sándor, a már biztonságban tudott milliárdjai mellé a Lakiteleki Népfőiskolába. Pedig ő nem is gázszerelő. Sőt, még egy nyamvadt focicsapatot sem üzemeltet a kedves kis vezető örömére.

Mégis ömlik hozzá a pénz – a te pénzed, haver –, amelyből aztán lehet mindenféle jobber szíveknek kedves ügyekre is költeni. És, mint tudjuk, súrlódási veszteség mindig van, szóval, csurran-csöppen abból még ide-oda, semmi izgalom.

Miért Lezsák?

Miért ne? Ó, hagyjuk a ködbe vésző történelmi érdemeit a rendszerváltásban, mert akkor mégiscsak Demszkynek, Magyar Bálintnak, Kőszeg Ferencnek, Hodosán Rózának vagy éppen Iványi Gábornak kellene adni valamit.

Szó sincs itt a múltról. Ez az akció a jövőnek szól. Amit lehet, megbízható embereknek kell kirakni a költségvetésből, hogy a közpénz elveszítse köz jellegét. Nem mintha egy vereségre készülnének a fiúk. De azért egyrészt az ember nem lehet soha elég óvatos. Másrészt, mégiscsak kellemesebb, szárazabb, megnyugtatóbb érzés – ha a közművelődésre félretett közös pénz már ott van a mi bejzlinkben.

Természetesen nem állítjuk, hogy mindebből Gucci táska, ibizai lazítás, csodás autópark, svájci bankszámla, luxusegyetem a gyereknek lenne. Elég sok pénz forog itten, hogy mindezen túl az efféle pénzkihelyező tagozatok finanszírozzák azokat a „közművelődőket”, akik tudják, mi a dörgés.

  • Akik felismerik az idők szavát és tudják, most nincs itt az ideje az átokverte liberális-kozmopolita kultúrának.
  • Akik kisebb készpénzösszegért szívesen dagonyáznak a posványban. Természetesen nagyobb összegért még szívesebben.

A fontos persze,

hogy elszívják az erőt a valódi értékektől, a világra nyitott kultúrától, a tehetségtől – amely nehezen tűri a politikai béklyót , attól a kultúrától, amelynek a szabadság az éltető ereje.

Az egykor harmadosztályú, sértett költő, az MDF másod-Csurkája, majd árulója, elsősorban is alkalmas e feladatra. A maga módján ugyan csak egy kis Fekete György epigon a műfajában, dehát neki ennyi maradt.

Néhány milliárdocska a közösből.

Szegényke.

D. J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1008925362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2016.08.02. 14:16:08

" Ó, hagyjuk a ködbe vésző történelmi érdemeit a rendszerváltásban, mert akkor mégiscsak Demszkynek, Magyar Bálintnak, Kőszeg Ferencnek, Hodosán Rózának vagy éppen Iványi Gábornak kellene adni valamit."

Sortüzet.

István Pintér 2016.08.02. 15:23:59

@MACISAJT: 2010. óta változatlanul az a véleményem, hogy aki itt élt Magyarországon 1998-2002. között, s látta, "első körben" mit csinálnak a fijjug, s mindezek ellenére 2010-ben, majd 2014-ben is rájuk szavazott, sőt a mai napig is isteníti őket, az - a tévedés kockázatát fenntartva - nem normális. Ez van, itt tartunk, ilyen az ország, a mosott agyúak országa. Mi már öregek vagyunk elmenni, de ha a fiam unokástul el akarna menni innen, (legnagyobb sajnálatomra), nem mondanám neki, hogy maradjon. Ez a baj ebben az egész rohadt mocskos orbáni politikában, a többit lesz@rom...

nu pagagyí 2016.08.02. 15:37:36

@MACISAJT: Úgy látom, kommunistából lettél náci.

MACISAJT 2016.08.02. 16:36:24

@István Pintér: ("de ha a fiam unokástul el akarna menni innen, (legnagyobb sajnálatomra), nem mondanám neki, hogy maradjon. Ez a baj ebben az egész rohadt mocskos orbáni politikában, a többit lesz@rom... ")

Hülye úr!
Mikor 2004-ben elmentél(vagy nem) népszavazni az EU csatlakozásról, ez nem jutott az eszedbe?
Mit gondoltál, a szabad munkavállalás, a szabad mozgás az EU-n belül mit fog hozni?
Hogy a német szakmunkások fognak Magyarországra jönni, fél bérért?

Mi köze van ennek a 2010 utáni Orbánhoz? Szerinted az hogy 2004 óta egész Kelet Európa megindult Nyugatra, lengyelek, románok, bolgárok, szlovákok ( a magyarok még ahhoz képest elég visszafogottak, azért mert 1. igazából legtöbbjük dolgozni se nagyon szeret 2. meg nyelveket sem beszél), az Orbán miatt van?

Most akarnának elmenni? És nem 2008-2013 között, amikor dúlt a válság, Orbánék alig bírták kirángatni a sok idiótát a devizahitelek csapdájából...

Attilajukkaja 2016.08.02. 17:51:32

@MACISAJT:
Mibol rangattak ki orbanek a devizahiteleseket?

István Pintér 2016.08.02. 18:17:11

@MACISAJT, Hülye úr! (Copyright by @MACISAJT)

„Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.”

Ennyi... (Lehet menni a pénzért a fideszirodába...)

MACISAJT 2016.08.02. 20:11:03

@Attilajukkaja: ("Mibol rangattak ki orbanek a devizahiteleseket? ")

Jó reggelt, Hófehérke, át tetszett aludni az elmúlt éveket?:-P
Csak szólok, már a lengyelek is átvették a modellt:

www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/hitel/ilyen-lett-a-devizahiteles-csomag-a-lengyeleknel-71022.html

fideszes Bróker kormány 2016.08.02. 20:40:28

@MACISAJT:

seggfej hazudozó, pont Lopbán gazdád nyomta ezerrel a 2002-es években, hogy az EU milyen mocsok azzal, hogy a magyarok nem dolgozhatnak azonnal külföldön.

Viszont akkor is lehett midenhol dolgozni, mert éves munkavállalása keretek voltak az átmeneti idöszakra is, amelyeket viszont akoribvan ki se merített a magyar melós.

2010 után viszont eljött a ti uralmatok, a náci csőcselék uralma, ez elől meg most már 100 ezres számban nenekül az ország, különösen a fiatalok.

fideszes Bróker kormány 2016.08.02. 20:46:33

@MACISAJT:

a lengyelek nálad tökkel ütüttnél a minta? Akik pont olyan elfuserált diktatúrába selejtezték le magukat mint a magyar parasztja?

A fideszes devizahitel megoldás kirabolta az MNB tartalékát (10 milliárd eurónak se híre se hamva ), a lakosokra rásózta a svájci frankot 50%-os megygengült árfpolyamon, miközben a manyuppal már 2010-ben is fele ennyi lakossági terheléssel lehetett volna az egészet lezavarni.

Ja, csak hogy 2010-ben a manyupot a fidesz lenyúlta magának, a nép meg csak szopott? Tudjuk, ez a fideszkomcsi kormányzás lényege.

igazi Ténytár 2016.08.03. 07:59:34

@fideszes Bróker kormány: Igazad van a büdös sajtról hogy hazudik.

A legnagyobb gondot, az orvosok, nővérek elvándorlását is ORBÁN SZERVEZTE LE 2001-ben.

_________________________

Külföldre toboroznak magyar ápolónőket
2002. január 30. szerda 9:57
[Magyar Hírlap]

Májusban már munkába áll Svédországban az első szervezett magyar orvoscsoport. A 14 radiológus és 3 patológus a svédországi Göteborg megyében kapott munkaszerződést annak A KÉT ORSZÁG KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁSNAK az eredményeként, amelyet még tavaly 2001-ben ( ! ) ben KÖTÖTTEK a magyar doktorok kinti foglalkoztatásáról.

Bár az egészségügyi tárca honlapján található tájékoztató szerint Magyarország ügyel arra, hogy lehetőleg ne a hiányszakmákból vigyenek külföldre orvosokat, a radiológia és a patológia bizony annak számít.

A különbség, hogy míg itthon a "nem hálapénzes" szakmákban az orvos bruttó fizetése nem éri el az évi egymillió forintot, addig például Svédországban éves szinten 13 millió forintnak megfelelő pénzt kereshetnek.

De nemcsak orvosokat, hanem nővéreket is mindinkább toboroznak az Európai Unióból Magyarországon. Néhány nappal ezelőtt a baranyai fekvőbeteg-intézetekhez is eljutott annak a konkrét megkeresésnek a híre, miszerint Németországban szívesen várják a szakképzett magyar nővéreket. A Frankfurtból érkezett ajánlat szerint az ott munkát vállaló nővérek pótlékokkal együtt 2500-2800 márkát, azaz 310-350 ezer forintot kereshetnek. (Itthon ma egy ápolónak több hónapig kell dolgoznia ennyi pénzért.) A felkínált szerződés 18 hónapra szól, a kijutásnak pedig két feltétele van, a nyelvtudás és a szakképzettség. A baranyai felhívás nem egyedi.
_________________________

igazi Ténytár 2016.08.03. 08:01:41

@MACISAJT: A ultra-libsi, egyházakon nemzeti érzésen, Trianonon stb gúnyolódó Orbán Viktorral az első sorban gondolod?

igazi Ténytár 2016.08.03. 08:08:51

@fideszes Bróker kormány: Mi az hogy! Orbán egyesen azt mondta a magyar népnek hogy Kuss, akkor is be kell lepni ha megalázó is!

lábszagú sajtok akkor nagyban bólogattak hogy igaz, azonnal belepni, belepni!

Sot azt is hogy ne követelőzzünk hanem azonnal be !
_______________________

Orbán Viktor november 14-i rádióinterjúja, (2001. november 14.)

Magyarország szeretne belépni az Európai Unióba. Az Európai Unióhoz való csatlakozásnak előfeltétele, hogy Magyarország egy olyan országgá váljék, amely alkalmas arra, hogy része legyen az Európai Uniónak. Ezt pedig azok tudják megállapítani rólunk, és azok is fogják megállapítani, akik közé mi be akarunk lépni, vagyis az Európai Uniós tagállamok.

Bár van egy kis bizonyítvány jellege az értékelésnek - ami SOK EMBERT kicsit talán BÁNT MAGYARORSZÁGON -, de a magyar miniszterelnök úgy gondolja, hogy EZT LE KELL NYELNI, ezzel most együtt kell élni, össze kell szorítani a fogunkat - és BE KELL LEPNI az Európai Unióba.

____________________________
Orbán Viktor november 21-i rádióinterjúja, (2001. november 21.)

Mivel szeretnének bejutni az Európai Unióba, NEM SZABAD, HOGY MAGYARORSZÁG a kelleténél vagy az önérdeke által megköveteltnél KÖVETELŐZŐBB, vagy ÖNZŐBB LEGYEN!

Tehát egyszerre kell a magyar nemzeti érdeket és a többi ország iránti barátságot összeegyeztetnünk és képviselnünk őket. Azt kell világossá tennünk, hogy Magyarország elvégzi a felkészülés munkáját, és senkire nem akar várni.

Tehát mi mindenkit szeretünk, mindenkit támogatunk, mindenkivel együtt érzünk, de egy dolgot NEM TUDUNK ELFOGADNI: AZT, HA bármely más ország nálunk lassabb fölkészülése miatt VÁRAKOZNUNK KELL A TAGSÁGRA.

__________________________

Attilajukkaja 2016.08.03. 08:34:43

@MACISAJT:
"Jó reggelt, Hófehérke, át tetszett aludni az elmúlt éveket?"
Erdekes, a devizahitelesek is ataludhattak, mert ok sem latjak, hogy barmibol is kirangattak volna oket!

Attilajukkaja 2016.08.03. 10:02:35

@igazi Ténytár:
Nagyon jo kis osszefoglalo!
Bar azt hiszem, a sajto felrehallotta Orbant. Nem azt mondta, hogy "Magyarország egy olyan országgá váljék, amely alkalmas arra, hogy része legyen az Európai Uniónak", hanem hogy "részeg legyen az Európai Unióban". Aztan evek elteltevel ingyenesse tette a palinkafozest.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.08.04. 12:34:04

@MACISAJT: 1., A forintot Orbánék döntötték be, ezért maradtak bajban a devizahitelesek.
2., A lengyel csomag sokkal enyhébb, és mégis többet segít.
3., A devizahitelesek (magyarok) veszteségének zöme lecsapódott nyereségként az MNB-ben, ebből lehetett volna a terheiket csökkenteni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.08.04. 12:34:49

@Attilajukkaja: Amit az Unió megtámadott, mert ők is félreértették, és azt hitték, Orbán részegen veszélyesebb, mint józanon.
süti beállítások módosítása