B1 blogcsalád



Világ terroristái, egyesüljetek!

2016. július 26. - Egyenlítő blog

Oly egyszerű lenne a világ, ha „terrorista” csak „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs” lehetne.ab.jpg

Illetve, még akkor sem lenne egyszerű, mert akkor sem lenne igaz az a tétel, hogy minden „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs” terrorista, úgyhogy igazság szerint ezzel sem lennénk beljebb.

De hát tudjuk, minden olyan bonyolult (mondjuk, azért mert a háttérhatalmak meg a tudjukkik összezavarták direkt a világot), de emlékszünk azért, hogy

  • a cárt felrobbantók egyáltalán nem voltak „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs” szerű alakok.
  • Ahogy az olasz - vagy a hetvenes évek német terroristái sem.
  • Breivik is olyan északi típusúnak néz ki.

Na, jó, őt nem kell számolni, mert ő kivétel, amúgy alig akad az észak-európaiak között terrorista, úgyhogy semmiképpen sem jellemző – mondják azok, akik szerint a gyilkos iráni fiú persze jellemző. (Mondjuk, ő sem arab, hanem valószínűleg perzsa, de efféle apróságokra most kár lenne adni.)

És mit kezdjünk azokkal a németekkel, akik a Vörös Hadsereg frakció vagy a Baader-Meinhof csapat tagjaként gyilkolták honfitársainkat? Vagy azzal a néhány némettel, akik a ferihegyi repülőtérre vezető úton követték el az újkori magyar történelem első igazi terrortámadását?

És bármiben lefogadom, hogy a Fidesz első kormányra kerülése előtt robbantgatók sem a minden „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs körből kerültek ki.

De ha már magyar történelem, akkor a Somogyit és Bacsót meggyilkoló horthysta tisztek sem, vagy az Orgoványnál gyilkolók sem, de még a közismert Matuska Szilveszter sem. És bár sok honfitársunkat is fel tudjuk tehát sorolni, mint akik merényletekkel, terrorakciókkal gyilkolták a többieket, mégsem igaz az a tétel, hogy a magyarok, a keresztények úgy általában gyilkos terroristák lennének.

A helyzet ennél sokkal súlyosabb. Terrorista innen is, onnan is kikerülhet. Aki pedig valóban a terrorizmus ellen akar fellépnie, annak erre igenis figyelni kell. A többi csak

uszítás.

Még akkor is, ha tény, a Közel-Keleten akadnak olyan iszlám vagy szélsőséges, terrorista palesztin erők, akik például azt gondolják, hogy Izraelt terrortámadások sorával fel lehet morzsolni. És ezek a támadások bizony sokszor a máshol élőket is veszélyeztetik. Mindez nagyon nagy baj, amely ellen keményen kell küzdeni. De még ebből sem következik, hogy akkor mindenki terrorista lenne, aki…

Kétségtelen, kevesebb undorítóbb dolgot lehet e műfajban elképzelni, mint amikor mondjuk Gázában megünnepelnek egy-egy véres és sok áldozatot követelő terrorakciót. Ám igazán attól lesz gyomorforgató az az ünnepség, hogy az ottani hatalom támogatja mindezt.

De ebből a nyilvánvaló uszításból sem következik, hogy mások akkor uszíthatnak, gondolkozás nélkül terroristázhatnak embereket aktuális politikai igényeik szerint.

Mert ez maga is terrorizmus.

Amely éppen az egyik legfontosabbat, a terrorizmus elleni valódi harcot nehezíti meg.

Persze lehet, ez is a cél, mert a szélsőségek, tudjuk, vonzzák egymást.

D. J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr48914220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.07.26. 07:08:59

Kérdésem a következő, ez a több millió "menekült", de inkább bevándorló akiknek a többségének se iskolája, se szakmája nincsen, és ugye nagyon becsajozni se fognak Németeknél, vagy a Svédeknél, nem azért jött Európába hogy segélyen éljen ?
Ezek ha nem kapnak meg valamit már fenyegetőznek, meg sztrájkolnak, és a következő lépés a lődözés, robbantás.
Meg sem próbálnak beilleszkedni, az alap normákat nem tartják be, ha rájuk szól egy helyi lakos hogy ezt nem szokás, akkor ők kinevetik.
Ezek primitívek, és élősködők, és még fog jönni néhány millió, mikor Mondja ki Merkel hogy STOP ?
Európa sírját ássa Jünker és Merkel.

Leylandi 2016.07.26. 22:11:04

Na, egy újabb migránsmosdató bérbejegyzés. A magukét szerényen csak első számú blognak nevezők mégis miben tartják magukat elsőnek?
A kérdés költői volt. Természetesen látszik. Ott van a nyoma a szájuk körül.

ősbölény 2016.07.26. 22:22:33

@Leylandi: A cikk tényekre alapozott, azokból vont le logikailag helyes következtetést. A válaszod nem cikkel, hanem a cikk írójával (akit természetesen te sem ismersz, ahogy én sem) foglalkozik, s pusztán az érzelmeidet kifejező véleményt közöl. A vélemény pedig nem érv és főleg nem cáfolat.

ősbölény 2016.07.26. 22:29:24

@szociál: A kérdésed arra az állításra épül, hogy a mostani menekülteknek "se iskolája, se szakmája nincsen". Ezzel ellentétben sok cikket és beszámolót olvastam, arról, hogy a polgárháborús közel-keleti országokból elsősorban a képzettebbek menekülnek Európába. Sokszor családostul.
Azt meg miből gondolod, hogy nem lehet más sorsuk, mint a segély, ha tudjuk e mellé azt is, milyen Európa korfája? Merkel asszony biztosan tudta és tudja ma is.

Neo07 2016.07.26. 22:45:47

Természetesen nem minden bevándorló terrorista, de azt tudni kell, hogy az Iszlám állam (daesh) nevű terrorszervezet tagjai előszeretettel bújnak menekültruhába, előszeretettel viselkednek úgy, mint ha ők is "menekültek" lennének. Ez nem feltételezés, ez tény. Épp pár napos hír, hogy menekülő harcosokat burkában kaptak el kurdok.

Amikor az ilyen beszivárgás, ilyen számban történik, óriási biztonsági kockázatot jelent, ezért nem lehet csak úgy, papírok nélkül, leellenőrzés lehetősége nélkül beengedni tömegeket.

Olyat nem is állított senki, hogy minden bevándorló terrorista lenne, de azt igen, hogy tömegek ellenőrizetlen beengedésével a terrorizmus kockázata az egekbe ugrott. Vegyük hozzá a másod-, harmadgenerációsok beilleszkedési sikertelenségét, fanatizálhatóságukat, az uszító imámok megjelenését, és máris kész a baj. A cikkíró nyilván nem látta tavaly a Keleti aluljárójában nyakelvágós mozdulatot mutató fiatal, egyedülálló arab férfit...

Nem elég az, hogy lassan minden napra jut egy, a bevándorlókhoz köthető terrorista cselekmény? Ahogy súlyosbodnak a gazdasági problémák, úgy emelkedik a létszámukkal együtt a fanatizálhatók óriási tömege...

phls 2016.07.26. 23:40:15

@Egyenlítő:
Hú vazze mekkora állat vagy. A szikh is szegény Londonban, a paki is csak rabszolgamunkát végez az Öböl menti államokban, a cigó is csak sátorban húzhatta meg magát Róma alatt, mégsem ölnek-robbantgatnak. Csak ez a mocskos allahos emberszabású teszi ezt, mert erről szólt egész életében a mantrája. Ezeknek nincs emberi lelkük, hiszen az embertelenségben élvezkednek (ahogy írod is). Ez akkor is leírható, ha tudom-tudjuk: nem kivétel nélkül minden egyes muszlimra igaz. Nincs még egy ilyen állati vallás a földön. És sunyi se: a Koránban minden benne van meg az ellenkezője is. Az ész és a morál pestise, ki kell irtani, legalábbis ezt az elmebajos formáját.
Hitlerrel ér fel az a politikus, aki ezeket az élő bombákat magához édesgeti. (E szempontból tök mindegy, hogy a szerencsétlen hétszeres halállal dacolva vánszorgott ide, business classon jött, vagy már az öregapja is bennszülött volt.) Pontosabban nem is magához, hanem a polgártársaihoz. Őt magát ugyanis több gyűrűben testőrség védi még a szúnyogtól is, és nem fog plázázni, metrózni, koncerten csápolni csak úgy magában. Ahhoz ő túl fontos, hogy bibije legyen. Viszont pl. a francia főbarom kijelenthette, hogy a társadalomnak együtt kell élnie ezekkel a büdösekkel. Az előre bekönyvelt veszteségekre meg majd összeráncolja azt a szép, okos homlokát, a nagyobbacska kalamajkákra majd odasiet a szabadságát megszakítva, de biztosra megy: a halottak már szépen bepucolva a hullazsákba, nehogy már kikacsinthassanak neki.
Háború ez, még csak a kezdete, de háború. És azt nem görbe uborka elleni rendeletekkel szokták megnyerni.

Afrika steht an der Elbe 2016.07.26. 23:47:28

'a cárt felrobbantók egyáltalán nem voltak „arab”, „mohamedán” vagy „migráncs” szerű alakok.
Ahogy az olasz - vagy a hetvenes évek német terroristái sem.'

Libsibolsik voltak. A libsibolsik most Európára szabadítják újdonsült muzulmán testvéreiket.

nniicckk 2016.07.26. 23:52:17

Az arabokkal nem az a legnagyobb problema, hogy terroristak vannak koztuk, hanem hogy civilizaciossan tobb ezer eves elmaradasban vannak Europahoz kepest.
Es ez miatt a civilizacios kulonbseg miatt nem szabad Europaba koltoztetni oket.
NEM VALOK EUROPABA.
Ugy kb 2000 ev mulva lehet tenni egy ujabb kiserletet, de elobb semmikepp.

na4 2016.07.27. 00:13:25

A migráncsürhe takarodjon ki Európából!

morph on deer 2016.07.27. 00:32:52

@nniicckk:
Tedd már meg magadnak azt a szivességet, hogy legalább utána olvasol a témának mielőtt magad is elhiszed ezt a hülyeséget! Mert aki nem teljesen analfabéta az nemigen.

Az "arabok" már akkor a mai egyeteminek megfelelő szintű oktatással rendelkeztek, amikor a mi őseink a vereckei hágó nevét le sem tudták írni, amin éppen szorgosan "migráltak" befelé!

Majd ha eljutsz a felső tagozatba, akkor lehet, hogy már magadtól is felismered az "arab" számokat, merthogy te is azokat használod ma is, ha csak a dátumot leírod akkor is!

Rrndben, utálod az idegeneket, rendben, beveszed azt a marhaságot, hogy ez az ostoba szavazósdi "megvéd" a bevándorlóktól, de legalább ne járasd le az orbanistákat ilyen sötét tudatlan dumával, ha már annyira büszke vagy a "kulturádra!"

Remélem az ikszet azért sikerül leírnod a szavazólapra, majd ha szükség lesz rá...

Anyátock 2016.07.27. 00:37:50

ó jaj. mennyi marhaság. javaslom tanulmányozni a nemzetközi terrorizmus internetes adatbázisát, ahonnan könnyedén megtudható, hogy hányan is haltak vagy éppen sérültek meg a különféle ideológiák nevében. hogy ne kelljen bajlódni vele elárulom: az összes elkövetett terrorizmusból a dzsihadizmus 74%-ot képvisel! és akkor az olyan, szintén muszlimok által elkövetett merényleteket nem is vettük, mint az iszlamizmus, a csecsen szeparatizmus, és így tovább... szóval, nem kellene marhaságokat beszélni egy ennyire nyilvánvaló témában, hanem végre felfogni: ha európából is közel-keletet lesz importálva a sok kőkorszaki muszlimot, akkor nektek nem lesz mivel foglalkoznotok.

Anyátock 2016.07.27. 00:55:55

És még valami barátocskáim: az iszlám egy sötét, ördögi ideológia. vélhetően nem sokat tudtok róla, leginkább a vallásszabadság és a multi-kulti részének látjátok, valami olyasminek, mint dödöllét enni. sajnos azonban a valóság ennél csúfabb. javaslom tanulmányozni két muszlim által előadott, igazán autentikus információkat:
- The case agains't the prophet (egy muszlim az iszlámról): www.youtube.com/watch?v=OmagdEfTAp0
- Szunni muszlim hölgy az iszlám exrémizmusról: youtu.be/pSPvnFDDQHk
- Kemény videó. Egy nő meglincselése Kabulban, fényes nappal, a rendőrség jelenlétében: www.nytimes.com/2015/12/27/world/asia/flawed-justice-after-a-mob-killed-an-afghan-woman.html?_r=0

Ez a dzsihadizmus, ez az iszlám és ez jön a muszlim gazdasági migránsok beengedésével. Némi angol szükségeltetik a videókhoz, de gondolom az nem okoz majd gondot. Remélem, hogy felnyitottam a szemeteket és abbahagyjátok ezt a szégyenteljes tevékenységet, amivel eddig ütöttétek agyon az időt, felesleges kárt és kétséget ébresztve másokban.

nniicckk 2016.07.27. 01:46:59

@morph on deer:
Meg az is lehet hogy ezer evekkel ezelott, az arabok voltak tudomanyos szempontbol a legfejlettebb nepcsoport a foldon, de az semmit sem javit a jelenlegi LETAGADHATATLAN es GIGANTIKUS civilizacios kulonbsegeken Europa es az arab terseg kozott. Europanak es benne Magyarorszagnak JOGA es KOTELESSEGE megvedeni a NEMZETALLAMOKAT, az Europai kulturat es civilizaciot barmifajta rombolastol, valtoztatastol.

A Japanokat ugy altalaban kulturalt tiszta, muvelt, kifinomult embereknek tartjuk, de Japan es Europa kozott is akkora a kulonbseg, hogy kurva isten, hogy nem szeretnek ide 2 millio Japant SEM.

nniicckk 2016.07.27. 01:59:26

@morph on deer: Mellesleg az ugynevezett arab szamokat es muveleteket, Indiaban fejlesztettek ki, mint ahogy a nullat is ott talaltak ki.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 05:37:08

Nem éppen.

Az iszlamizmusnak alapvető lényege a terrorizmus. Az iszlamista vadállatok beinvitálás Satana Mertkell által pedig öngyilkosság.

Aki nen tudja milyen, ha jelentős iszlamista vadállat kisebbség él egy országban, az szorozza meg a cigánykérdést 10-zel, s kb. meg is kapja a választ.

Varga Bertalan 2016.07.27. 06:34:41

Ha a butaság fájna, a bejegyzés írója folyamatosan üvöltene kínjában. Ezeket az "embereket" semmilyen történés nem győzi meg.

midnight coder 2016.07.27. 07:23:34

@ősbölény: "A cikk tényekre alapozott, azokból vont le logikailag helyes következtetést."

A cikk szembeállítja a 700 millió európai által az elmúlt 100 évben elkövetett "terrortámadásokat" (aminek legalább a nagy része amúgy nem volt az - még ahhoz is hülye az illető, hogy elkülönítse a terrortámadást a sima tömeggyilkosságtól, sőt a sima gyilkosságtól - ennyi erővel a szomszédját agyonverő parasztbácsi is terrorista) az 50 millió muszlim által az utóbbi fél évben elkövetettekből kiemelt egy-kettővel,

"Még akkor is, ha tény, a Közel-Keleten akadnak olyan iszlám vagy szélsőséges, terrorista palesztin erők, akik például azt gondolják, hogy Izraelt terrortámadások sorával fel lehet morzsolni."

Az utóbbi egy év merényleteinek semmi közük nem volt sem a palesztinokhoz, sem Izraelhez. Ahogy már nagyon régen nem erről szól az a történet - már szeptember 11-nek sem volt ahhoz köze. Amúgy ott speciel a terroristáknak van némi igazsága, Izrael elég régen elfoglalta azokat a területeket - és érdekes módon, Putyinnal ellentétben Izrael ellen emiatt senki nem alkalmaz szankciókat. Pedig míg Putyin esetében valamennyire jogos az ottani oroszok támogatása, elvégre etnikailag ott jóval többen vannak, addig a palesztin területeken addig nem volt zsidó amíg a telepesek meg nem jelentek ott. Európában viszont semmi keresnivalójuk az iszlamistáknak, van nekik saját földjük, oldják meg ott a saját problémáikat. Mi sem menekültünk Afrikába vagy a Közel-Keletre amikor itt ért egekig a fekália, legyen az francia forradalom vagy Nagy Októberi. 1956-ot is megoldottuk kontinensen belül.

Amok 2016.07.27. 07:28:26

Valóban, nem minden arab, vagy muszlimhitű terrorista, de a terroristák között az elmúlt 16 évben messze felül vannak reprezentálva, vagyis a terrorizmusra való hajlandóság és a muszlim hit elég jól korrelál. És mivel a jelenkor problémája ez a fajta terrorizmus, a RAF-al, Vörös Brigádokkal, Matuska Szilveszterrel való példálózás legfeljebb érdekes, de a mostani probléma és annak megoldása szempontjából irreleváns.

A cárt pedig lelőtték, nem robbantották fel, az uszítás pedig nem terrorizmus, érdemes néha megnézni legalább a wiki-t és az értelemző szótárat.

midnight coder 2016.07.27. 07:29:05

Amúgy a "terrorizmus elleni harc" mint kifejezés önmagában is ostobaság. A terrorizmus egy harcmodor. Ez ellen nem lehet harcolni. Harcolni a terrorszervezetek, illetve a mögöttük álló kultúra terjedése ellen lehet.

midnight coder 2016.07.27. 07:30:42

@Amok: Amúgy pedig a cár lelövése is sima politikai gyilkosság volt, és nem terrorizmus. Az viszont érdekes, hogy ilyen agyatlan ostobaságok mint ez a post is hogyan kerülhetnek fel az Index főoldalára.

Conchobar 2016.07.27. 07:40:15

A posztíró trükkje az, hogy nem vizsgálja az okát a muszlim bevándorlók, a Vörös Brigádok, ETA, IRA stb. terrorista fellépésének, helyette azt a gyerekes érvet hangoztatja, hogy az európaiak között is voltak terroristák, mégse lehet azt mondani, hogy mind terrorista, ergo ez igaz a muszlim bevándorlókra is. Már pedig, ha vizsgálná az okokat, akkor könnyen beláthatná, hogy ugyan valóban nem terrorista minden Európába vándorló, hanem csak potenciális terrorista. Egyébként meg, bármennyire is megragadják az embert a terrorcselekmények, az igazi veszélyt nem a terrorista migránsok jelentik, hanem a többiek, akik időnként majd át fogják rendezni az európai nagyvárosokat (hasonlóan ahhoz, ahogy már egyszer átrendezték Londont 2011-ben, Párizst 2005-ben)

masada 2016.07.27. 08:05:25

A terrorizmusnál rosszabb hogy léteznek ilyen hülye gyerekek mint Te....Vőrös Frakció, Bacsó....Ne a múltban élj te idióta....hanem hogy most mi vsn...adott egy kontinens egy ősi kultúrával és jön egy màsik akit vízhiány, éhség, hàború és egy vallás hajt ide

vénkujon 2016.07.27. 08:06:19

a fenti link: a fidesztálibok ellenörzésével megy végbe az egész.

chepunk 2016.07.27. 08:19:25

@midnight coder:

"a palesztin területeken addig nem volt zsidó amíg a telepesek meg nem jelentek ott"

Jó nagy tévedésben vagy! Már az Oszmán birodalomi időkben (az első világháború előtt oda tartozott terület) bbizony a zsidók voltak többségben, a török népszámlálási adatok szerint is! Csakhogy amikor Izrael megalakult, ez a terület nem hozzá hanem Jordániához tartzozott, akik akkor űzték el a zsidó lakosságot és palesztint raktak a helyébe, a terület csak a 68-as háború idején került Izraelhez amit többek között Szíria kezdeményezett Izrael ellen, csak a szovjet segítség ellenére nem úgy sikerült ahogy képzelték... Amúgy izraelben van szavazti joga a palesztinoknak Jordániában vagy Szírában nincs, mindenki a közel-kelet cigányainak tartja őket, akiket ha nem lenne Izrael már a többi népség irtana a környéken.

Leylandi 2016.07.27. 08:30:45

@ősbölény: "A cikk tényekre alapozott, azokból vont le logikailag helyes következtetést."

Na, egy újabb migránsmosdató bérenc...
Ja, és ez is csak egy vélemény.

desw 2016.07.27. 08:37:49

@vénkujon:

"a fenti link: a fidesztálibok ellenörzésével megy végbe az egész. "

Alapvetően nem a diplomás és jólképzett réteg radikalizálódik.

telkoe 2016.07.27. 08:39:02

@ősbölény: a mostani menekülteknek "se iskolája, se szakmája nincsen". Ezzel ellentétben sok cikket és beszámolót olvastam, arról, hogy a polgárháborús közel-keleti országokból elsősorban a képzettebbek menekülnek Európába. Sokszor családostul.

Ezt a butasagot sok kis balos aktivista terjeszti, bar Merkel nenieknel kicsit maskepp latjak dolgot:
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/11/nahles-nicht-einmal-jeder-zehnte-fluechtling-fuer-arbeit-oder-ausbildung-qualifiziert/
a "képzettebbek" meg 10% sem alkalmas arra hogy dolgozzon vagy kepzesben vegyen reszt.

Conchobar 2016.07.27. 08:40:10

@chepunk: "Amúgy izraelben van szavazti joga a palesztinoknak Jordániában vagy Szírában nincs" - Hát már milyen nagylelkűek a zsidók! Szavazati jogot adtak az ott élőknek. A 2-3000 év óta ott élőknek. És milyen gonoszok a jordániaiak meg a szíriaiak, nem adtak szavazati jogot az ott nem-állampolgár palesztinoknak, akik a zsidók elől menekültek, akik csak menekültként vannak jelen Jordániában és Szíriában (már évtizedek óta)

Varga Bertalan 2016.07.27. 08:48:26

@Conchobar: Mióta élnek palesztinok 2-3000 éve Izrael területén? Ismerni kellene a történelmet.

barli 2016.07.27. 08:49:36

Számolja valaki a hasonló blogokat az elmúlt pár napban? Négyzetesen arányos a számuk az IS terrorcselekményeivel. Komolyan, mintha direkt csinálnának hülyét magukból a népszavazásig.

Ad Dio 2016.07.27. 08:51:13

@ősbölény:

"cikk tényekre alapozott, azokból vont le logikailag helyes következtetést. "

Ez ugye valami vicc...

Ad Dio 2016.07.27. 08:52:09

@midnight coder:

Látom nem csak nekem ugrott ki ez a hsz...

+1

Ad Dio 2016.07.27. 08:53:10

Még sok ilyen cikket kellene írni. Néha az az érzésem, ezeket Orbán pénzeli. Mert hogy senki más malmára nem hajt vizet, az biztos.

Conchobar 2016.07.27. 08:53:36

@Varga Bertalan: "Mióta élnek palesztinok 2-3000 éve Izrael területén? Ismerni kellene a történelmet." - Kérdésben a válasz!

Conchobar 2016.07.27. 08:58:21

@chepunk: "akik akkor űzték el a zsidó lakosságot és palesztint raktak a helyébe... mindenki a közel-kelet cigányainak tartja őket, akiket ha nem lenne Izrael már a többi népség irtana a környéken" - Hát persze! Szegény zsidók voltak azok, akiket elüldöztek és akik a szomszéd országokban menekülttáborokba kényszerültek. A palesztinok meg, a közel-kelet cigányai meg csak kalandvágyból mentek át a szomszéd országokba, sátortáborokba, ők amúgyis örökösen vándorolnak, mert hajtja őket a vérük

Leylandi 2016.07.27. 09:18:26

@barli: "mintha direkt csinálnának hülyét magukból a népszavazásig."

A terrorcselekmények idején felszaporodó migránsvédő, láthatólag minden józan észnek ellentmondó bejegyzések 2%-a kezeletlen illetve az alól szökött elmebetegektől származik.
A maradék 98% a fizetett hirdetés. Azok fizetik, akik a migránsáradatért felelősek, akiknek érdekében áll Európát, mint versenytársat a világpiacon tönkretenni.
Szerencsére minden épelméjű ember tudja a hitvány fizetett nyaloncokat helyükön kezelni. Dehát az elefántsz.rt is fel kell valakinek a ketrecből merni, ne csodálkozzunk hát rajtuk. Jó, köpjük le őket, de ne csodálkozzunk.

Leylandi 2016.07.27. 09:25:54

@Ad Dio: "Néha az az érzésem, ezeket Orbán pénzeli. Mert hogy senki más malmára nem hajt vizet, az biztos."

Ezt mondom én is!!! Minden migránsmosdató bejegyzés egy újabb szavazó Orbán mellett!:-o Most vagy ennyire hülyék a külföldi megbízóik, ennyire nincsenek képben az itteni közhangulattal, vagy tényleg Orbán fizetett ügynökei mind! Mert ennél kontraproduktívabb felforgató tevékenység, mint 2016-ban migránst mosdatni, még a világpolitikában sose volt! Minden ilyen egy újabb szög a neoliberális-liberálanarchista világrend koporsójában... Ez még így megy fél évig, és nem lesz, aki rájuk gondolva ne hányná el magát:-o

vénkujon 2016.07.27. 09:29:46

@desw: nem. ja. ők lesznek a vezérei a mozgalomnak. figy. a faszom kivan a gazdag kis geci araboktól. füstös arcocskájukkal nyomulnak a városban este, reggel, a liftbe bazz. jó lenne ha a helyi fidesz tenne valamit végre ez ellen. valahogy ki kellene őket lökni debrecenbő. a pöcsfej kósa behívta őket... most papp úron a sor.

morph on deer 2016.07.27. 10:34:14

@nniicckk:
Na már negint...!
Ha odafigyelsz, akkor látni fogod, hogy egy árva szót sem szóltam azügyben, hogy kit hova telepítsenek.
Ami zavar az az, hogy hülyeségekkel érvelsz, és ez inkább ront a helyzeten ahelyett, hogy segítene.

Mellesleg a szavazás tényleg nem véd meg a migrációtól, ezt azért nem olyan nehéz átlátni. Csak arra lesz jó, hogy hangosabban lehessen ordibálni, és a kormány áttehesse a felelősséget a baromságaiért a zemberek vállára már megint.

Gyáva önigazolás, magyarul.

A nullával kapcsolatban annyiban van igazad, hogy a nulla fogalmát, a létezésének szükségességét lehet az indiaiakhoz kötni - tehát nem az irásjelet - de ez már jó irány, csak így tovább!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 11:52:00

@morph on deer: az arabok elfoglalták a klasszikus civilizáció fejlett központjait, Egyiptomot, Szíriát, Mezopotámiát, Perzsiát, amik még a Római Birodalmon belül is a legfejlettebb területek közé számítottak.

Az arab hódítás után közvetlenül következett az iszlám aranykor. Ami egy Pax Mongolia-szerű egységet hozott a világ fontosabb részeibe a pusztításért cserébe.

Majd innentől fogva lejtmenet. Már a cluny reformok utáni Európa túlszárnyalja a muzulmán világot.

Európában összeomlott és megsemmisült a római világ. Majd újjáépítették és túlszárnyalták. Az arab világ központjai Damaszkusz és Kairó voltak, olyan országokban, ahol soha nem volt olyan gazdasági és demográfiai összeomlás, mint a Nyugaton. A X. századtól kezdve pedig a muzulmán világ kulturális és tudományos értelemben lejtmenetben van.

A mongol hódítás pedig lezárja azt a korszakot, amikor a muzulmán világ valamit hozzáad az egyetemes civilizációhoz.

Kövezzenek meg, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az az ideológia és civilizáció az alábbvaló, ami a nagyszerűből csinál hitványat és figyelemre nem méltót, nem az, amelyik az összetörtből csinál még nagyszerűbbet és világra szólót.

@nniicckk: erről van szó.

Ha nincsenek is lemaradásban, ők egyszerűen egy másik civilizáció, egy másik filozófia követői.

Plusz senkit nem kell tömegesen átköltöztetni sehova. Aki érdemes és hasznos, jöjjön az, ne a tömegek.

desw 2016.07.27. 13:39:54

@vénkujon:

Akkor a Balatonra ne menj le! Ott ugyanezt láthatod, csak a magyar újgazdag kisköcsögök képében.

vénkujon 2016.07.27. 14:08:21

@desw: most épp arab ifjakról van szó. a pénzest sem kellene beengedni. ugyanannyira veszélyesek...ha épp nem veszélyesebbek.

morph on deer 2016.07.27. 15:03:29

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Tiszta sor, ez mind igaz és világos.
A mindenféle differenciálás és ismeret nélküli ostoba gyalázkodás az, ami felesleges és kontraproduktiv.
Csak egy példa erre az állandó "arab"-ozás, holott perzsa, pashtu, aramita/sziriai - hogy csak néhányat említsek - egyaránt előfodul, ahány annyiféle nyelvvel és kulturával.
Kétlem, hogy ez a fajta általánosítás bármiféle megoldáshoz is közelebb visz, mert most szólok, hogy sem a kerítés sem a népszavazás sem nem végleges, sem nem jó megoldás.

Tájékoztatásul még annyit, hogy nem arról van szó, hogy mindenkit be kéne engedni, pláne be kéne fogadni, távolról sem!

Demiért nem lehet mindehhez civilizált módon hozzáállni?
Miért muszáj sötét bunkók módjára viselkedni plyan emberekkel, akik még az égegyadta világon semmit nem követtek el a nagyar emberek ellen, maximum átkeltek egy hülye krítésen, vagy még azt sem?

Egyszerűen szégyen ez a hozzáállás.!

Leylandi 2016.07.27. 15:39:06

@morph on deer: " az állandó "arab"-ozás, holott perzsa, pashtu, aramita/sziriai - hogy csak néhányat említsek - egyaránt előfodul, ahány annyiféle nyelvvel és kulturával."

Így van. Ahogy a tenoristák között is mindegyikből van ám egy kevés, és asse mind arab... Te se vagy arab, mégis eladtad magad kilóra, gombokért, és bérbe hülyeségeket írogatsz...
Egyszerű! NE jöjjön ide senki idegen, aki ide akar! A te népedből se! Mert nem tud és soha nem is akar beilleszkedni egy teljesen más kultúrába, mint amiben szocializálódott. Kösz, mi itt elegen vagyunk, szaporodjanak túl csak Ázsiában.
Ilyen egyszerű.

"Kétlem, hogy ez a fajta általánosítás bármiféle megoldáshoz is közelebb visz, mert most szólok, hogy sem a kerítés sem a népszavazás sem nem végleges, sem nem jó megoldás."

Nem. De a jó megoldásokat, az önvédelem mindennemű természetes reakcióit, amikre költeményeinkben és történelmünkben oly büszkék vagyunk máig, amelyek emlékére pl. ma is minden délben harangoznak, azokat mind betiltotta az EU.
Valami csak kell...

"Demiért nem lehet mindehhez civilizált módon hozzáállni?"

Hazudsz.
Európa teljesen civilizáltan áll hozzájuk.
Vagy te tudsz olyanról, hogy uniós karhatalmak nekimentek migránsoknak, robbantották-késelték-halálrataposták őket? Én ilyen életellenes rasszista-vallási támadásokat egyelőre csak a bejövők oldaláról hallok... De ha tudsz arról, hogy uniós rendőrök menekülttáborokban százával gyilkoltak, gyerekek közt szögesbombát robbantottak, a forrásokat azonnal tedd ide!
Ha nem, hazudsz.
Tudom, pénzért, de akkor is.

"akik még az égegyadta világon semmit nem követtek el a nagyar emberek ellen, maximum átkeltek egy hülye krítésen"

Ha egy magyar kel át olyan kerítésen, amelyiken az állam a legteljesebb szigorral megtiltotta, évekre bebörtönzik. (Ha nem hiszed, mássz át - ne az államhatáron, mert azt neked uniósként szabad, de - pl. egy laktanyakerítésen.) Csak a migránst simogatják meg érte, neked böri.
De még ez se elég? Micsináljunk velük, adjuk oda nekik az asszonyokat?

vagy még azt sem"

Azt hogy csinálták, hogy nem léptek át határokat, és itt vannak??? Néztél már térképet egyáltalán? Tudod, nem nézünk a tengerekre egyik oldalon se, sem óceánra... ha ezzel újat mondtam... Régen igen, de azóta az X másik felén van ám a vonal, nem előtte, hanem utána! XXI... Jóreggelt! Bent a zárton nem kellett iskolába járni?:-o Fenejó dolgod volt, mé kellett megszökni?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 16:18:22

@morph on deer: Én nagyon tisztelem ezeket a népeket és nincs semmi bajom velük.

Ezzel együtt az az ő földjük, ez pedig nem. Aki pedig illegálisan át akarja lépni a határt arra igenis lövessenek, mert ez a legsúlyosabb bűncselekmények közé tartozik. A határ egy szükség esetén katonasággal, hadsereggel védett objektum, ami olyan elengedhetetlenül fontos része egy országnak, mint a sejtnek a sejtfal.

Ha bárki és bármi szabadon bejuthat ide, akkor nem is beszélhetünk országról.

Nem történt olyan természeti katasztrófa ami lakhatatlanná tett ezeket az országokat, nem rohanta le őket idegen nép. A problémáikat saját maguk gerjesztették. Az, hogy egyes iraki és szír állampolgárok gyűlölik egymást, vagy más politikai rendszerben akarnak élni, a saját belügyük.

Lehet arról vitatkozni, hogy milyen amerikai, orosz, szaúdi/öbölmenti vagy iráni befolyás van jelen az országban, de az elképzelhetetlen, hogy a komplett ország felkerekedik és átjön Európába.

Ha pedig nem egy kicsi és jól behatárolható csoport befogadásáról beszélünk, mint ezer asszír keresztényről, akiknek szétlőtték a falujukat ezek vagy azok, akkor nincs értelme menekültek befogadásáról beszélni.

Nagyon kedves, aranyos emberek, egyem a szívüket csak errefele ne jöjjenek. Ilyen baromi egyszerű. Ha pedig ide akarnak jönni, akkor ne csodálkozzanak, hogy lőnek rájuk a határon, elfogják és kitoloncolják őket. Nem azért mert kevesebb emberek, hanem mert mások otthonába akarnák bevenni magukat. Azért is fals a narratíva ami az emberi értéküket bizonygatja.

Ha otthon ülnének szépen csendben, nem öldösnék a szomszédjukat, nem okoznának itt felfordulást, senki nem köpködne, hogy jajj az iszlám de egy gonosz civilizáció. Mert senkit nem érdekelne.

ősbölény 2016.07.27. 17:17:16

@telkoe: Idézem:
Die meisten Flüchtlinge seien nicht qualifiziert, um direkt in eine Arbeit oder Ausbildung vermittelt zu werden.

direkt

ősbölény 2016.07.27. 17:25:41

@midnight coder:
Max Weber világosan levezette, hogyan tette lehetővé a protestantizmus a német polgárság felemelkedését, a kapitalizmus megerősödését. Hajdani professzorom, Perényi József pedig azt vezette le világosan, hogy az oszmán-török feudalizmus, azzal a rendszerrel, hogy a szpáhi-birtok csak ideiglenes tulajdonlást jelentett, hogyan vezetett a fejlődés megrekedéséhez. Tehát a "népléleknek", a "nemzeti karakternek" ehhez semmi köze.

desw 2016.07.27. 18:16:11

@morph on deer:

"Kétlem, hogy ez a fajta általánosítás bármiféle megoldáshoz is közelebb visz, mert most szólok, hogy sem a kerítés sem a népszavazás sem nem végleges, sem nem jó megoldás."

Nyilván akkor tudsz jó vagy legalább egy jobb megoldást. Kérlek, osztd meg velem/velünk!

morph on deer 2016.07.27. 22:22:41

@Leylandi:
Azért elég sok problémád lehet ahogy látom, és azokból az olvasott szöveg megfeleő értelmezése csak az egyik..!

Akkor idézek, hátha másodszorra:

"Tájékoztatásul még annyit, hogy nem arról van szó, hogy mindenkit be kéne engedni, pláne be kéne fogadni, távolról sem!"

Nyugodtan magyarázd meg, hogy ebből miként következik az, amire válaszoltál?

Mondandóm lényege a buta propaganda dumákra vonatkozott, meg a hozzájuk illő bunkó viselkedésmódra. Megismétlem a kedvedért, mert ki tudja, hátha segít:

"De miért nem lehet mindehhez civilizált módon hozzáállni?
Miért muszáj sötét bunkók módjára viselkedni olyan emberekkel, akik még az égegyadta világon semmit nem követtek el a MAGYAR emberek ellen, maximum átkeltek egy hülye kerítésen, vagy még azt sem?"

Tehát nem azt mondtam, hogy Európa nem áll civilizáltan a kérdéshez, látod?
A MAGYAR emberekre való utalás és a "hülye kerítés" említése - rajtad kívül - mindenki számára nyilvánvalóan jelezte, hogy a hazai viszonyokat tartom civilizálatlannak, a hazai viselkedésmódot bunkónak.
Ahogy a "vagy még azt sem" kitétel egyértelműen jelzi, hogy a bánásmód azokkal szemben sem külömb, akik a kijelölt pontokon lépték át a határt.

Ez sajnálatos módon a magyar hatóságokat minősíti, meg azt a keskeny nyomtávon gondolkodó (lásd: kisvasút) kispályás (lásd: amatőr foci) egocentrikus személyt, aki mindezt eldöntötte és erre utasította "alattvalóit"!

Azért már elég nagy gond lehet, ha már a magadfajta, kihívásokkal küzdő modortalan személyt is hadrendbe állították..!
Gondolom legközelebb már a besorozott közmunkások is itt fognak kommentelni, mert "harcolni" kell, amíg a hintalovat ki nem lövik alólatok, az utolsó (üveg)golyótokig...

Egyébként feleslegesen görcsölsz, engem nem hoznak ki a sodromból a sértegetési kisérleteid, úgyhogy csak hiába pocsékolod a "tehetségedet".. ;-P

Anyátock 2016.07.28. 00:44:03

@morph on deer: felfoghatatlan, hogyan tud valaki ilyen szégyenteljes tevékenységet, vállalni, mint hogy a muszlim bevándorlást propagálja. nem tudom elhinni, hogy ezt bárki meggyőződésből teszi, bizonyára fizetnek érte. de még akkor sem értem. minden egyes merényletből származó vér, molesztálásból és erőszakból származó fájdalom az ilyenek - a ti és a hozzátok hasonlók - lelkén szárad. ha úgy tetszik vér tapad a kezetekhez. és mivel nem tűntök sík hülyének, ezért még az a mentségetek sem lehet, hogy nem értitek a helyzetet. ha ennek belpolitikai céljai vannak, akkor baromira sikerül melléfogni, mert végre észre kellene venni, hogy minden média ügyeskedés ellenére folyamatosan lelepleződik az iszlám valódi természete. és úgy tűnik, hogy az emberek többsége inkább von le következtetést abból, ami történik, mint hogy elhiggye azt a sok marhaságot, amit ti és a hozzátok hasonók összehordanak. ez nem xenophobia, hanem félelem az iszlám fundamentalizmustól. és joggal. 300 millió iszlám szélsőséges nem csekély szám. nem kevés számú embert ölnek meg évente. itt Magyarországon a hozzátok hasonlók meg majdnem összeszarják magukat attól, hogy miket hord össze a jobbik... azon rugóznak. micsoda veszély. fekete ruhások menetelnek... na, majd jönnek a muszlim barátaitok, azok nem csak menetlenek, de fejszével, karddal, késsel vagy akár robbanóanyaggal szereznek érvényt az akaratuknak. agyrém!

morph on deer 2016.07.28. 01:23:33

@Anyátock:
Sajnálom, de azt kell javasolnom, ha nem tudsz olvasni, akkor inkább ne válaszolj!

Én nem "muszlim bevándorlás párti" vagyok, hanem "hülyeségellenes", esetleg "antibunkó" ha úgy jobban tetszik.

Azt mondom, hogy civilizált EMBER módjára kéne egy problémára reagálni, és nem mint egy falka felhergelt hiéna acsarkodni minden és mindenki ellen!

Persze, attól aki ennyire nem érti smit olvas, vagy szándékosan félremagyarázza mint az elődöd akinek válaszoltam, minden kitelik...
Az is, hogy elhiszi azt a baromságot, hogy ha nemmel szavaz egy ostoba kérdésre egy nemcsak felesleges, de teljesen hiábavaló szavazáson, akkor azmegállítja a népvándorlást!
Mert majd mi megmutatjuk a "haldokló" Európának!

Megoldást erre csak komoly összefogással lehet(ne) találni, nem hülyeségek "üzengetésével", hanem komoly diplomáciai munkával!
Nem húsz szlovák rendőr kéne a határra, hanem komoly úniós határvédelem, olyan, amilyent visszautasítottunk, mert mi kerítést építünk.
Ugyanúgy, ahogy visszautasítottuk a humanitárius és az adminisztrációs segítséget is, így aztán naponta akár harminc (30!!!) üggyel is képesek vagyunk foglalkozni, míg az "ügyfél" a szabad ég alatt tölti a napjait.

Öntelt, "ki, ha én nem" hozzáállás - hozzáértés nélkül, de legalább szép nagy plakátokkal...

Erről beszélek, és nem attól, hogy számolatlanul kéne a "muszlim migránsokat" az országba hívni.
Csak nem fújom az orbáni balgaságokat mindenre válaszul, így lehet, hogy nem volt ismerős elsőre :)

desw 2016.07.28. 07:26:41

@morph on deer:

"Megoldást erre csak komoly összefogással lehet(ne) találni, nem hülyeségek "üzengetésével", hanem komoly diplomáciai munkával!
Nem húsz szlovák rendőr kéne a határra, hanem komoly úniós határvédelem, olyan, amilyent visszautasítottunk, mert mi kerítést építünk.
Ugyanúgy, ahogy visszautasítottuk a humanitárius és az adminisztrációs segítséget is, így aztán naponta akár harminc (30!!!) üggyel is képesek vagyunk foglalkozni, míg az "ügyfél" a szabad ég alatt tölti a napjait. "

Ohhh, Királylány! Te melyik meséből pottyantál ide?

A nagyon ügyes és humánus németek a tavalyi 1 millió menekültjükből is csak valami 300 ezret azonosítottak eddig. Százezrek tartozkodási helyét sem tudják, csak annyit, hogy valahol Európába kódorognak.

Hogy lehetne a magyar határon naponta újabb és újabb ezrek azonosítását elvégezni?

Van valami megvalósítható ötleted is? Mondjuk korábban már kérdeztem és nem kaptam választ, van sejtésem, hogy miért.

desw 2016.07.28. 07:38:09

@morph on deer:

Ha esetleg válaszolsz és van megvalósítható ötleted, akkor ezekre térj ki:

1. Európának mennyi menekültet kellene befogadni? (legyen-e felső korlát vagy jöhet, amennyi akar)

2. Miért kellene befogadni őket? (kb 25 millió munkanélküli van Európában, munkaerő nem kell)

3. Családegyesítés?

4. Nyitott vagy zárt tábor?

telkoe 2016.07.28. 08:38:44

@ősbölény: A "kepzettebb" bevandorlok kozvetlenul sem munkavegzesre sem oktatasban reszvetelre nem alkalmasak. Magyarul ha akarnak veluk kezdeni valamit, kb alt isk felso osztalyatol lehet kezdeni az oktatast. Okosbaloska nyelven ez a kepzettebb...

desw 2016.07.28. 08:50:24

@telkoe:

"Okosbaloska nyelven ez a kepzettebb... "

:DDD Tudod, minden relatív. Ha a többi analfabéta, akkor bizony egy 4 általánost végzett a képzettebb.

ősbölény 2016.07.28. 10:18:36

@telkoe: Na, hát akkor érted. Közvetlenül nem alkalmasak. Tehát nem alkalmatlanok, mint te sugalltad, hanem foglalkozni kell velük. Ez természetes. És szükség is van rá, tekintve a német korfát.

ősbölény 2016.07.28. 10:25:01

@desw: A 2. kérdésre válaszolok:
A 215 millió munkanélküli (elfogadom, hogy annyi van, én nem néztem utána) nem azt jelenti, hogy 25 millióval kevesebb munkahely van, mint amennyi munkavállaló. A nagyjából félmilliárd lakosú Eu-ban 25 millióan keresnek munkát, ezek túlnyomó többsége két állás között van, nem évek óta munkanélküli, mint a magyar munkanélküliek többsége.
A másik három kérdésre nem tudok válaszolni, mivel nem értek hozzá. Ismerek persze néhány választ, de nem tudok felelősen megoldást javasolni. Persze fontos kérdés valamennyi.

ősbölény 2016.07.28. 10:32:07

@telkoe: Ja persze, az utolsó mondatod: nem vagyok baloldali. Jobboldali sem. Liberális vagyok, márpedig a bal és a jobb mindent bizonyos társadalmi csoport (munkás, paraszt, középosztálybeli, keresztény, stb.) szemszögéből néz, az ő érdekeiket képviseli, a liberális mindent az individuum, az egyén szemszögéből néz, persze nem egy egyén, hanem valamennyi egyén szemszögéből. Ezért nem is javasol faék egyszerűségű megoldásokat, mert olyanok csak egy-egy csoport érdekében lehetségesek.

desw 2016.07.28. 10:47:18

@ősbölény:

Előbb talán az Európán belüli problémákat kellene megoldani, mielőtt újabb és újabb terheket vállalunk a "Mentsük meg a világot!" bugyuta programmal.

desw 2016.07.28. 10:49:56

@ősbölény:

"Na, hát akkor érted. Közvetlenül nem alkalmasak. Tehát nem alkalmatlanok, mint te sugalltad, hanem foglalkozni kell velük. Ez természetes."

A cigányok esetében is ezt hitték, aztán a valóság meg más.

"És szükség is van rá, tekintve a német korfát. "

Akkor miért akarják szétosztani őket a németek? Nekünk is jót akarnak, mi?

Anyátock 2016.07.28. 11:29:29

@morph on deer: lehet, hogy valóban nem teljesen téged illet, amit írtam. nem is válasznak szántam. belekevertem a posztíró által fabrikáltakat. most már mindegy.

azzal egyetértek, hogy hergelni nem helyes és az sem árt, ha az ember végig tudja gondolni, józan és logikus módon a dolgokat és annak mentén keres megoldásokat. ugyanakkor ezt elvárni úgy általában az emberektől felesleges. a józan gondolkodás nem tömegsport.

a mostani szavazás szimbolikus dolog. remélem, hogy sokan elmennek szavazni és demonstrálják, hogy mennyire ellenükre van, hogy muszlim bevándorlókat telepítsenek Magyarországra. mindezt úgy írom, hogy nem vagyok a jelenlegi kormánypárt elkötelezett híve. tehát, ha parlamenti választások volnának, akkor nem mennék el szavazni. arról meg nem tehetek, hogy pont a kormánypárt karolta fel ezt a fontos biztonságpolitikai kérdést. és még egy dolgot biztosan tudok: nem szeretném, ha úgy kezelnék a bevándorlást, ahogyan azt a németeknél, a svédeknél vagy a franciáknál teszik. ezekben az országokban a lakosság most issza meg a levét az elmúlt évtizedek liberális bevándorlás politikájának és az aktuális migrációs politikának, amelynek során a velkamrefudzsíz mindent elhomályosított és a naív, agymosott emberek könnyes szemmel ölelték keblükre a gazdasági migránsokat, a szélsőségeseket, akik valójában gyűlölik őket és a terroristákat.

egyébként miért minősítgeted a szavazást? miért titulálod ostobaságnak? szerintem meg a te véleményed ostoba... egyébként meg persze, nyilván politikai tőkét kovácsol a kormánypárt belőle, mint ahogyan minden párt, nagyjából mindenből megpróbál politikai tőkét kovácsolni. nem csak itthon, de külföldön is. azt várni, hogy egy párt ne próbáljon politikai tőkét kovácsolni és felszínes, könnyen emészthető üzenetekkel elérni a szavazókat kábé olyan, mint azt gondolni, hogy a gazdasási társaságok nem fogják reklámozni a szolgáltatásaikat és termékeiket, mert abban bíznak, hogy az mindenféle hírverés nélkül is eladható lesz.

ősbölény 2016.07.28. 12:07:35

@desw: Van valaki, aki a menekültek áradatát ne tartaná európai problémának? És a korfát?

ősbölény 2016.07.28. 12:17:18

@desw: Sőt, az amerikai négerek esetében is ezt hitték. Egy ideig ugyanezt hitték Hollandiában az indonéziaiakról is. Azóta látjuk, hogy mindkét esetben megy a beilleszkedés, bár még nem fejeződött be. A magyarországi cigányság jelentős része sajnos a magyar társadalom alsó jövedelmi debilisébe integrálódott, ebben a magyar politikai osztályoknak is súlyos mulasztásaik, olykor bűneik vannak. Pl. az, hogy akik tanulni akarnak és dolgozni, azt gyakran nem engedik. Volt olyan munkahelyem, ahol a környezetemben előfordult ilyen eset.
A németek azért akarják szétosztani a menekülteket, mert ami nem sok 500 millió európai lakosnak, az sok 80 millió németországinak.

morph on deer 2016.07.28. 12:18:19

@Anyátock:
A szavazás véleményem szerint érdemi tét nélküli, csupán a kormányfő hiúsága és a személyes felelősségvállalástól való tarózkodása (magyarul: gyávaság) miatt fontos. A 'zemberek' döntöttek így, tehát ő nem tehet mást, mint tovább óbégat és melldöngetve keménykedik - mindezt tárgyalások és a megegyezésre való törekvés helyett.

Meg persze a tényleges kormányzás helyett. Ahhoz túl elfoglalt ugyanis a legújabb személyi ambiciójának építgetése miatt: ő akar lenni AZ európai vezető! A hazai szemétdombot úgy érzi, kinőtte, (oh, well..) nagyobb szemétdombon akar kakaskodni.

Ez a szavazás garantáltan nem úgy fog elsülni, ahogy a nép akarja, azt biztosan nem eredményezi, hogy másnaptól sehol egy muszlim és semmi veszély, sajnos.

Az általad említett országok legnagyobb problémája, hogy a bevándorlási és szociális szabályrendszerük és törvényeik jóval nagyvonalúbb ellátást írnak elő, mint amit a jelenlegi nagyságrendben bírni lehet. Azok a törvények a "normális" körülményekhez vannak szabva ugyanis. Rosszab hír, hogy mivel arrafelé demokrácia van, a törvényeket nem máról holnapra hozzák közmegegyezés nélkül, különösen nem visszamenőleges hatályjal.
Ez nagyságrendekkel nagyobb kiadást jelent, mint aminek a fedezetét csak úgy elő lehet kapni a bukszából, érezteti a hatását jó pár egyéb területen is.

morph on deer 2016.07.28. 12:57:19

@desw:
Már cirka egy éve írtam valahol, hogy sürgősen meg kéne teremteni annak a lehetőségét, hogy a kiindulási pontokon legyenek az első szűrések, stb.
Ahogyan Orbán is kezd erről beszélni újabban.

A módszer nem új, nem én találtam ki, de működőképes. Az első öbölháború után az ENSZ és a Vöröskereszt így csinálta.
Én egy iraki családtól tudom, akik egy jordániai menekülttáborból utazhattak tovább.
A dolog lényege, hogy a kérelmeket helyben nyújtják be, minden dokumentummal, ha van, és cél ország preferenciákkal. (Ennek van értelme, kinek jol van rokona, milyen nyelvet beszél, stb) Ezek után lezajlik egy/a vizsgálat, majd, ha megfelelnek a feltételeknek, megnézik, hogy melyik ország tudja fogadni őket és mikor.
Van sorbanállás, mert pl a finnekhez kevesebben akartak menni mint az USA-ba, tehát aki ragaszkodott valamihez valamiért az esetleg kivárta a sorát, a másik hamarabb ment, stb.
A lényeg az, hogy amikor eljött az ideje, kaptak utiokmányokat, - pl "hontalan" útlevelet, amely mindenhova csak vizummal együtt érvényes - meg repülőjegyet oda, ahol már várták őket, az elhelyezésük, ellátásuk stb megoldott.

Ha az Orbán féle javaslat ide akar kikyukadni - ha egyáltalán formálisan is megtörtént, - teljes erővel tudom támogatni, mert logikus és himánus!

Tehát nem ezrek gyalog, nem embercsempész, nem kutya és szögesdrót és frusztrált rendőrök!

A jelen esetben ez lehetne/lehetett volna EU-s képviseketekkel, közös technikai- és biztonsági személyzettel, NATO támogatással pl Törökországban, már a kezdet kezdetén, de mindenki a kereket igyekezett feltalálni, ráadásul különféle módon.
Ez van.

A civilizált, emberhez méltó bánásmód mellesleg nem szivesség, vagy a széplelkűség következménye kell hogy legyen, hanem kötelesség!
Az ENSZ menekültügyi egyezménye írja elő, és Magyarország ugyancsak elismerte, tehát kötelező!

Persze, akkor is lennének, akik errefelé bóklásznak, de nagyságrendekkel kevesebben, mint így! Ezt az utat csak az vállalja, akinek nincs más választása, ebben azért biztosak lehetünk.

Ha ráérek, majd válaszolok a pontjaidra is, ha még érvényes, most pár órán keresztül dolgom van, sorry!

desw 2016.07.28. 13:34:14

@ősbölény:

"Van valaki, aki a menekültek áradatát ne tartaná európai problémának?"

Normális eu-s vezetéssel könnyedén eu-n kívüli probléma lenne. Pusztán csak a külső határokat kellene védeni és nem beengedni a csürhét.

"És a korfát? "

Most sem a mennyiséggel van gond, hanem a minőséggel. A déli országokban (OlaszO, SpanyolO, GörögO) a fiatalok 30-50%-a munkanélküli.

Hiába engedtek be milliónyi analfabéta kecskepásztort. Ez csak tovább rontja a helyzetet, mert a többségüket segélykéből kell majd eltartani. Lásd magyar cigók. Hiába szaporodnak, csak rosszabb lesz, mert a többségük segélyen élősködik és bűnözik. (tisztelet a kivételnek)

"Sőt, az amerikai négerek esetében is ezt hitték. Egy ideig ugyanezt hitték Hollandiában az indonéziaiakról is. Azóta látjuk, hogy mindkét esetben megy a beilleszkedés, bár még nem fejeződött be. "

Mondjuk igazad van, mert a sikertelen integráció helyett mondhatjuk azt is, hogy "még nem fejeződött be" az integrációjuk. :DDD Politikus vagy?

Aztán hány száz év kell még nekik hogy aztán már teljesen beintegrálodjanák már?

"A magyarországi cigányság jelentős része sajnos a magyar társadalom alsó jövedelmi debilisébe integrálódott"

Há' mongyuk tanulás és munka nélkül hova a faszomba tartozzanak? Felső tízezerbe?

"ebben a magyar politikai osztályoknak is súlyos mulasztásaik, olykor bűneik vannak."

Mingyá gondoltam, hogy a cigók az áldozatok és mi vagyunk a rohadék elnyomók.

Az persze igaz, hogy a cigók ugyanazokat a támogatásokat, lehetőségeket megkapják, amit a magyarok. Sőt, pluszban még cigó előjogokat is (pl. felsőoktatási plusz pont), de mink vagyunk a hibásak. Persze...

"Pl. az, hogy akik tanulni akarnak és dolgozni, azt gyakran nem engedik. Volt olyan munkahelyem, ahol a környezetemben előfordult ilyen eset."

Mesélj! Mikor volt ez és pontosan mi?

"A németek azért akarják szétosztani a menekülteket, mert ami nem sok 500 millió európai lakosnak, az sok 80 millió németországinak. "

Ezt nem értem! Arról van szó -- elvileg --, hogy Németországnak kell a munkaerő és hogy a menekültek baromi képzettek és dolgozni akarnak. Erre most meg hirtelen sok lett a mérnök és az agysebész náluk?

Aztán Merkel mama küldött meghívót, nem Magyarország. Merkel a saját népe nevében beszélhet, a magyarok nevében nem. Etesse meg a szart a saját népével, nem tolja át a ganyét a szomszédba.

desw 2016.07.28. 13:49:00

@morph on deer:

"Ha az Orbán féle javaslat ide akar kikyukadni - ha egyáltalán formálisan is megtörtént, - teljes erővel tudom támogatni, mert logikus és himánus!

Tehát nem ezrek gyalog, nem embercsempész, nem kutya és szögesdrót és frusztrált rendőrök"

Orbán és az összes 20-as IQ feletti ember 1,5 éve azt mondja, hogy legkésőbb az eu-s külső határokon kellene megállítani a hordát. Erre indult be a nácizás, így nem maradt más, mint kerítés a magyar határon.

"A civilizált, emberhez méltó bánásmód mellesleg nem szivesség, vagy a széplelkűség következménye kell hogy legyen, hanem kötelesség!
Az ENSZ menekültügyi egyezménye írja elő, és Magyarország ugyancsak elismerte, tehát kötelező!"

Egyrészt ez egy kb 60 éves avitt egyezmény. Akkor még csak kb 2,5 milliárd ember volt a Földön, most kb 7,5 milliárd. Ideje lenne átgondolni.

Aztán a menekülteknek nemcsak joguk, hanem KÖTELESSÉGÜK is van. Pl kötelesek haladéktalanul jelentkezni határátlépés után a hatóságoknál és megvárni, amíg elbírálják az ügyüket. Mi is volt pl Röszkénél és a Keletinél? Vagy Szerbiában, Macedóniában, ...

"Ha ráérek, majd válaszolok a pontjaidra is, ha még érvényes, most pár órán keresztül dolgom van, sorry! "

Köszönöm! (de megvalósítható megoldást kérnék, nem egy ideológizált álmot, ok?)

Leylandi 2016.07.28. 16:33:59

@morph on deer: "Azért elég sok problémád lehet"

Anyádnak volt problémája, Pubika, amikor elszakadt a gumi, és megesett veled... személyeskedő bérnyalonc. Még te osztod itt az észt vitáról, amikor összes érved a másik minősítgetésében merül ki? Na eredj vissza utcát söpörni. Untatsz.

morph on deer 2016.07.28. 17:25:36

@Leylandi:
Árt a szépségednek szivi, ha hisztizel!

Tanulj meg olvasni inkább, fogod tudni, hogy mit is írtam! Rá vagy szorulva, ahogy látszik.. :)

morph on deer 2016.07.28. 17:53:08

@desw:
"Orbán és az összes 20-as IQ feletti ember 1,5 éve azt mondja, hogy legkésőbb az eu-s külső határokon kellene megállítani a hordát."

Ez messze nem ugyanaz, és ezt te is tudod!
Az én javaslatom szerint még a "hazai pályán" lenne érdemes beavatkozni.
A határokon ekkora tömeget már sokkal nehezebb kezelni.

"Erre indult be a nácizás, így nem maradt más, mint kerítés a magyar határon."

Ami szerintem helyrehozhatatlan károkat okozott például az állatvilágban, nem beszélve arról, amit az ország megitélésének ártott. (Országimázs = szögesdrót)

"A civilizált, emberhez méltó bánásmód mellesleg nem szivesség, vagy a széplelkűség következménye kell hogy legyen, hanem kötelesség!
Az ENSZ menekültügyi egyezménye írja elő, és Magyarország ugyancsak elismerte, tehát kötelező!"

"Egyrészt ez egy kb 60 éves avitt egyezmény. Akkor még csak kb 2,5 milliárd ember volt a Földön, most kb 7,5 milliárd. Ideje lenne átgondolni."

Tényleg így van, de ez még nem történt meg, az egyezmény érvényben van, ha tetszik, ha nem. Betartása pedig nem érdek-, hanem tisztesség kérdése. Ha úgy tetszik becsületbeli ügy.

"Aztán a menekülteknek nemcsak joguk, hanem KÖTELESSÉGÜK is van. Pl kötelesek haladéktalanul jelentkezni határátlépés után a hatóságoknál és megvárni, amíg elbírálják az ügyüket. Mi is volt pl Röszkénél és a Keletinél? Vagy Szerbiában, Macedóniában, ..."

Ez - nekem - nagyban összefügg a bánásmóddal.
Én például a balga (és magyarul, többségében helyteleül megfogalmazott) plakátok helyett tucatnyi nyelven tájékoztatókat nyomatnék és osztanék már a határ tulsó oldalán, hogy mire a migráns a határhoz ér, már legyen fogalma arról, hogy mit várnak el tőle!
Ez tudomásom szerint nem történik meg, nem tudni miért.

"Ha ráérek, majd válaszolok a pontjaidra is, ha még érvényes, most pár órán keresztül dolgom van, sorry! "

Köszönöm! (de megvalósítható megoldást kérnék, nem egy ideológizált álmot, ok?)

morph on deer 2016.07.28. 17:55:26

@desw: @morph on deer:
Sajnálom, az utolsó bekezdések a te kommentedből maradtak, nem volt szándékos.

telkoe 2016.07.28. 19:54:46

@ősbölény: Tehat megbeszéltük, hogy munkavégzésre vagy képzésre nem alkalmasak, mindkettőhöz komolyan foglalkozni kell velük. Ezután már csak kellene tudni megindokolni, hogy így miért számítanak képzettebbeknek a liberális felfogás szerint - ezzel a logikával minden felsőtagozatost is a képzettebek közé lehetne sorolni, hiszen némi foglakozással akár egyetemre is mehetnek.
Ezen érdemes lenne akár gondolkodni is egy kicsit, mielőtt a liberális szellemi fölényedtől elszédülve a faék egyszerűségű megoldásokról okoskodsz.

@desw: ja hát végül is lehet akár a muskátlival is összehasonlítgatni, ugy kifejezetten zseni. Vegul is ha a korfat feltoltjuk alt isk szinvonalu segelyesekkel akkor minden OK, legalabbis a kepzettebb liberalis logika szerint.

ősbölény 2016.07.28. 19:59:24

@desw: Kérted, hogy mondjak példát erre az állításomra: "Pl. az, hogy akik tanulni akarnak és dolgozni, azt gyakran nem engedik. Volt olyan munkahelyem, ahol a környezetemben előfordult ilyen eset."
Elmondom a legjellemzőbb esetet, ennek leírása sok egyéb felvetésre is válasz ad.
1974-ben új iskolát adtak át Újpalotán, ez volt a "fehér iskola." Az alsó tagozatosok tanítására fölvettek 6-8 18 éves fiatalt, akik akkor kezdték a főiskolát, "képesítés nélküli" nevelőnek. Akkor még csak négy éve voltam a pályán, de mivel az újonnan alakult tantestületben nekem volt egyedül egyetemi végzettségem, sőt, már doktori diplomám is, engem bíztak meg, hogy mentoráljam őket, látogattam az óráikat, és beszélgettem velük a tapasztalatokról. Félév végén véleményeznem, sőt rangsorolnom is kellett őket. Akit én a legjobbnak találtam, az már két évvel idősebb volt a többinél, mert ő vegyésztechnikumot végzett és két évig dolgozott is a szakmájában, de váltott, mert a tanítást akarta élethivatásának. Tehetsége, érzéke is volt hozzá, meg idősebb is volt kicsit a többinél, érettebben is foglalkozott a 6-7 éves kisgyerekekkel.
A félév végén az alsós igazgatóhelyettes döntött arról, hogy kinek a szerződését hosszabbítják meg, kiét nem. Ez az igazgatóhelyettes addig a budapesti úttörőelnökségben volt titkárnő, főnökével együtt pottyantották a Kontyfa utcába, főnöke lett az igazgató, ő pedig az alsós helyettes. Nos, a félév végén egy képesítés nélkülinek nem hosszabbították meg a szerződését: azét, akit én, mint ezzel az iskolavezetés által megbízott tanár, írásban is a legjobbnak minősítettem. Néhány alsós kollégám hallott az igazgatóhelyettesnőtől olyan megjegyzést, hogy "nézni se bírom a cigány pofáját". Más nem is lehetett az oka a dolognak.
Nekem ugyan akkor sem volt fekete hajam, barna szemem és kreol bőröm, de én sem maradtam tovább a tanév végénél.
Az elüldözött kolléganőről soha többé nem hallottam semmit, biztosan visszament vegyésztechnikusnak, kétszer annyi fizetésért, mint amennyit tanítónőként kereshetett volna, de hiába volt a képessége, a felkészültsége, az akaratereje, az áldozatkészsége, nem választhatta azt a pályát, amit szeretett volna. S ennek oka a környezetének rasszista sémája volt. Pedig az mindenkinek jó lett volna, ha egy jó tanítónővel több működött volna ezen a pályán.

ősbölény 2016.07.28. 20:05:24

@telkoe: Előző hozzászólásodból úgy láttam, hogy érted a mondatot, de ezek szerint most visszatértél ahhoz, hogy a cikkíró alkalmatlannak minősíti őket munkára és a tanulásra. Márpedig nem így minősíti. Közvetlenül nem alkalmasak. Ez természetes. Másik világból, más munkakultúrából, más technikai feltételek közül jöttek, nyilván szükség van át- vagy továbbképzésre. Ha magyar munkavállalók jönnek Németországba, valamelyest nekik is.

Anyátock 2016.07.28. 23:56:01

@morph on deer: ebben nem értünk egyet. nekem fontos, hogy demonstrálva legyen, mennyire nem akarunk itt migránsokat látni. pontosabban muszlim migránsokat. és persze én sem hiszem, hogy a szavazásnak önmagában különösebb hatása lesz, akár a biztonságra, akár az európai migráns politikára. azt viszont hiszem, hogy jelzés értékű, ha kellően sokan mennek el és ara szavaznak, hogy nem akarnak az EU által ide telepített bevándorlókat. ha jól értem, akkor téged elsősorban Orbán zavar. ehhez nem tudok mit hozzátenni. engem ez a része érdekel kevésbé. annak viszont örüök, hogy valaki vállalja ennek a külföldön nem annyira népszerű vonalnak a markáns képviseltét, ráadásul az európai idiótákkal szemben is. (Fura, hogy mindig is azt gondoltam, hogy a minél egységesebb EU csak jó lehet és jó hatással lesz ránk is, egészen addig, amíg meg nem jelent a migrációs válság és be nem bizonyította, hogy ha van valami amit nem akarok, az a Merkel és az a bizonyos holland francia. Merkel ráadásul úgy jobb oldali politikus, hogy közben a baloldal szekértolója és saját országának sírásója.)

Az általad említett probléma is létezi, veled ellentétben azonban én az általam említett országok legnagyobb problémájaként az alábbi dolgokat látom:
- a lakosok mára agymosott idiótákká váltak,
- a politikai vezetők elhazudják a valóságot,
- nincs sajtó szabadság, vagy ha van is, elfogulatlan sajtó biztosan nincs. a sajtó a bal oldali politikai ideológia kiszolgálója. volt idő, amikor naív módon azt hittem, hogy a bbc, a cnn és a megannyi külföldi orgánum elfogulatlan és megbízható. mára sajnos rá kellett jönnöm, hogy nyilvánvalóan hazudnak, manipulálnak és bal-liberális politika kiszolgálói. furcsa módon pont a migrációs válság nyitotta fel a szemem. magyarán nincs szabad sajtó külföldön sem - illetve marginálisan azért akad -, csak ott profibban csalnak, mint nálunk az m1-en.
süti beállítások módosítása