B1 blogcsalád



Orbán Rákosihoz méri magát, de Napóleon akar lenni

2016. február 28. - nickgrabowszki

Ha a rossz beszéd a jó beszéd ellentéte, akkor Orbán Viktor évértékelőjén rossz beszédet mondott. Nem mondott le, nem jelentett be minisztercserét, nem fújt visszavonulót, nem jelentette be a politikája radikális megváltoztatását.

  • Ezzel nem okozott meglepetést.
  • Nem okozott örömet.
  • És nekünk nagyon sokba fog kerülni.

ovi_ertekelo.jpg

Beszéde elején Esterházy Kis magyar pornográfiájára hivatkozott, amikor a jó politikai beszéd ismérveit idézte. Döntse el mindenki, hogy ez benne van-e:

A megoldás
Valamely kideríthetetlen oknál és az imperialisták kitartó aknamunkájánál fogva Rákosi lejjebb ereszkedett a népszerűségi listán. Mátyás épp egy békenagygyűlésre készkődött, s a hivatalos emberek mindent elkövettek, hogy a fogadtatás minél fényesebben üssön ki. Gerő elvtárs fölkérte Déry Tibort, mondjon neki valami tervet a fogadtatáshoz, ne kerüljön valami sokba, a főtitkárt lepje meg, s a népnek is örömet szerezzen.

Déry, aki igen nagymérvű volt akármilyen helyzetben, kelletlenül vállat vont, s odavetőleg mondta, nem tudok semmit. Egy kis szünet után elkezdte, tán mégis. Gerő örömtől sugárzó szemekkel biztatta, nos, nos?

A drága Mátyás a hídon hajtat át?

Da.

Tehát a hídfőnél arra a két oszlopra?

Da, da.

Akkor az egyikre akasztasd fel Farkas Mihályt, a másikra magadat. Nem is kerül valami sokba, a drága embert meg fogja lepni, s a népnek is örömet szerez. Ezzel vette a kalapját, és távozott.

Megtörtént-e ez a beszélgetés vagy sem, azt nem tudhatom, de hogy közbeszéd tárgya volt, s minden magyar ember örömmel hallotta: az már szent igaz.

Orbán ezt nagyon benézte, ezek nem a jó beszéd ismérvei, ezek Gerő elvtárs kérései, amikor éppen megroppant Rákosi népszerűsége. (Már ha lett volna olyan akkoriban: Rákosi népszerűsége is, meg népszerűségi lista is).

A beszéd további részét annak szentelte, ami további közös Orbánban és Rákosiban:

az imperialisták aknamunkájának.

Hosszú-hosszú percekig beszélt a valóság felismeréséről, a realitásról. Illetve az általa annak vélt valamiről. Hogy egyáltalán szóba kellett hozni, az vajon nem arra utal-e, hogy amit ő lát (háborút, népvándorlást, az európai civilizáció pusztulását, mindannyiunk halálát) az

nincs, nem létezik?

Legalábbis mások Európában (a túlnyomó többség) egyáltalán nem úgy látják, hogy létezne. De nyilván mindenki más őrült, aki Orbánnal szembe megy az autópályán.

Orbán láthatólag nagyon-nagyon hisz benne, hogy mindmeghalunk. De egy UFO-hívő is nagyon hisz abban, hogy nemcsak léteznek földönkívüliek, de őt rendszeresen elrabolják. Ám attól még nincs itt a világvége, hogy Orbán ezt delirálja.

Holdkóros, abszurd, delírium, őrület - ezeket a szavakat Orbán használta a brüsszeli, a nyugat-európai politikára. A helyzet az, hogy ezek pont ugyanazok a szavak, amiket Brüsszelben, Berlinben, meg Párizsban és Rómában Orbánra használnak. De ezek biztosan mind teljesen hülyék. Gaz imperialisták.

Orbán teljesen elveszítette a realitásérzékét, amikor Felcsútról (azaz ebben az esetben a Vigadóból) próbálja megmondani a nyugat-európaiaknak, hogy mit csináljanak. Egy új Napóleonnak képzeli magát. De Napóleon előbb meghódította a kontinens egy jelentős részét, és csak utána uralkodott.

  • Egyrészt a magyar miniszterelnök nagyon messze áll ettől.
  • Másfelől utóbb Napóleon is belebukott a nagyot akarásba.

Az, hogy Orbán - saját szavai szerint - valamiféle történelmi, spirituális Európában hisz, azt akarja megvédeni (mégha az nem is hagyja magát), az biztosan azt jelenti, hogy két lábbal álla a szilárd földön, és nem szakadt el teljesen a valóságtól?

Se meglepetés, se öröm. Csak a tudat, hogy milyen sokba fog még kerülni a magyaroknak Orbán rémálma.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr728426226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobra11 2016.02.28. 19:08:37

Komoly mentális problémái vannak ennek az embernek . Ám a legnagyobb baj az, hogy nincs a környezetében senki, aki valamit akarna, tudna ez ellen tenni. Mert hogy ezt a környezetében is látják, az biztos, de a megélhetési politika kifizetődő, és ki vágná le az aranytojást tojó tyúkot ???
süti beállítások módosítása