B1 blogcsalád



Mit kezdjünk a homeopátiával?

2016. február 22. - nickgrabowszki

A napokban volt egy újabb hír arról, hogy a homeopátiás szerek nem gyógyítanak. Egész pontosan 68 betegségből pontosan nullát gyógyítanak.

Nem olyan nagy újdonság ez. Korábban Ausztráliában ugyanilyen állásfoglalást adott ki a hatóság. Később a britek is. Aztán a Svéd Tudományos Akadémia kezdeményezte, hogy ugyanolyan vizsgálatoknak vessék alá a homepátiás szereket, mint az igazi gyógyszereket. Ehhez csatlakozott az MTA is.

Ha persze bebizonyosodna róluk, hogy gyógyítanak, akkor minden rendben. De épp az ellenkezője bizonyosodott be.

homeopatia.jpg

Már eleve vizsgálatra se volna semmi szükség, hiszen ezek a pirulák bevallottan nem tartalmaznak semmilyen hatóanyagot. Elvileg tehát nem szabadna lennie egyetlen józan embernek sem, aki azt hiszi, hogy a hatóanyag nélküli szer eredményezhet valamilyen gyógyhatást. (A józan emberek köréből persze ezzel ki is kerül a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója, aki minden ellenérv dacára megkérdőjelezhetetlennek tartja a homeopátia létjogosultságát.)

Hiszen amiben nincs hatóanyag, az nem gyógyíthat. Ezt elég könnyű belátni. Ha meg nem gyógyít, akkor aki mégis azt állítja róla, az

szélhámos, kuruzsló, sarlatán.

A kérdés sokkal inkább az, hogy mit kezdjünk ezzel. Magyarországon legalább a tb nem támogatja a kuruzslást, de patikában gond nélkül hozzá lehet férni a homeós szerekhez, sőt, az eladó időnként ajánlja ezeket. És van olyan orvos, nem is kevés, aki meg felírja.

  • Van olyan álláspont, hogy a homeopátiás (és minden egyéb ezós) cucc forgalmazását azonnal be kellene tiltani Magyarországon. Hiszen a gyártása, forgalmazása, felírása egyaránt csalás.
  • A másik szerint betiltani nem lehet, mert úgyis akadnak emberek, akik hisznek a csodákban, és akkor az ellenőrizetlen feketepiacról jutnának hozzá.

ezo.jpgAz első álláspont ott bukik, hogy tényleg vannak, akiket semmiféle észérv nem tud eltéríteni. A másik viszont ott, hogy a feketepiac ellenőrizetlensége egy definíció szerint hatóanyag (és hatás) nélküli szernél olyan nagy veszélyt azért nem tud jelenteni.

Legfeljebb akkorát, mint a Gravoboj-számok. Vagy az asztrológiában lévő hit. Vagy a chemtrailben. Ezeknél már a migránsok miatt mindmeghalunk-félelem is sokkal veszélyesebb.

De azt azért érdemes lenne megfontolni, hogy a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények közül kitiltsuk. Patikában ne legyen forgalmazható, orvos ne írhassa fel. És a csomagolás kötelezően tartalmazza, hogy

hatóanyagot nem tartalmaz, gyógyhatása nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr468411562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szencz Szilvia 2016.02.22. 20:19:28

Azért pár megjegyzésem lenne a dologhoz. Nem vitatkozni szeretnék, csak gondoltam megvilágítom a másik oldalt is.
1. Ha jól számoltam 64 (+/- 2-3 db) "ezós" cuccot sorol fel a Venn-diagram(od). Nem gondolod, hogy elég sok, ahhoz képest, hogy baromság? (A lista egyébként nem is tejes)
2. Ezeknek egy jó része mögött többezeréves elérhető irodalom, vagy tudásanyag áll. Miközben a mai orvostudomány kb. 200 évre vezethető vissza.
3. Értem, hogy kritikus vagy az "ezós" cuccokkal, de ha nemcsak kritikusak, de konzekvensek is vagyunk a kérdésben, akkor nézzük kritikus szemmel az orvostudományt is! Tudod, hogy hány betegség nem gyógyítható a nyugati medicina által? Felsorolok egy párat: ekcéma, rák, AIDS, influenza, hasmenés ...
A lista nem teljes. Te mit tennél, ha az orvos megállapítaná, hogy olyan betegséged van, ami nem gyógyítható? (Esetleg a gyerekednek lenne valami baja?)
4. Olvastad már a gyógyszerek mellékhatásait ismertető "szösszeneteket"?
Megírom a két kedvencemet.
- Fekete, szőrös nyelv (ez egy menő antibiotikumon volt)
- Spontán halál!!! (ez a nagymamám gyógyszerén volt)

Mielőtt még azt gondolnád "ezó imádó" vagyok.
Nem! Szoktam "nyugati gyógyszert" is szedni, ha kell.
De, azt gondolom, ha már 2-3 hetet (hónapot) eltöltünk azzal, hogy kiválasszuk a nekünk megfelelő telefont, autót, lakást, akkor az egészségünk is ér annyit, hogy a legjobbat kapja!
Szeretem magam annyira, hogy ismerem az egyéb lehetőségeimet is.

nickgrabowszki 2016.02.22. 21:17:28

@A másként gondolkodás művészete:
"Te mit tennél, ha az orvos megállapítaná, hogy olyan betegséged van, ami nem gyógyítható? "
Belehalnék természetesen. Hiszen ezt jelenti az, hogy nem gyógyítható. De hogy jön ez a homeós-ezós cuccokhoz? Azok semmit nem gyógyítanak, mert nincs bennük hatóanyag.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 08:55:20

Placeboként még működhetnek.
De mit kezdjünk egy olyan üzem- vagy háziorvossal, aki büszkén hirdeti, hogy ő homeopata?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.02.23. 08:58:51

Teljes betiltás. A 12% aki a szavazás szerint hisz benne pedig érezze magát lehülyézve.

eMJe 2016.02.23. 09:08:55

Jó ideje nem olvaslak a kettős mércével és egyéb megbolondult blogokkal együtt, de erre kíváncsi voltam.
Egész egyszerűen nem vagy 100-as, még ha másra is alapozd az írásod. Ha csak kicsit is józanul gondolkoznál, tudnád, hogy az, hogy a homeopátiás szerekben nincs hatóanyag (biztos található olyan is, de most jön a de), egész egyszerűen faszság. Miért? Gondolkozz ember (bár továbbra is erősen kérdőjeles marad mindkettő). Szerinted semmi nincs bennük? Még a gyógyszerekben is van olyan hatóanyag, ami a természetben előfordul, tehát egész egyszerűen ez nevetséges. Ha így se megy, akkor azon gondolkozz el, hogy amíg nem voltak képesek a laborokban műszarok előállítására, honnan vették az alapokat, ötleteket?
Az más kérdés, hogy gyógyítanak-e? Nos, amikor manapság a megrendelő érdekének megfelelő statisztikák látnak napvilágot, ez elég érdekes kérdés. Ugye megvan, hogy a vaj rossz, a margarin jó, vagy az olaj jó és a zsír rossz? :D Nézd, én nem venném el az emberektől a lehetőséget, akinek ez kell, tegye. Azt viszont ellenőriztetném, hogy olyan anyagok ne kerülhessenek bele, amivel csak ront a helyzetén. Pl urán :D

para_noir 2016.02.23. 09:09:06

Homeopátia helyett javaslom az imádkozást. Hatóanyagtartalma, eredményessége ugyanúgy nulla, viszont tök ingyen van :)))))))

para_noir 2016.02.23. 09:11:03

@eMJe: te alapszinten tisztában vagy a homeopátia központi elméletével? Szerintem nem, mert akkor tudnád, hogy kb arra épül az egész, hogy a szereikben nincs hatóanyag, csak "információ", jelentsen ez bármit is. Szóval a homeopátia sem állítja, hogy hatóanyagok vannak a cuccaikban. Fail.

eMJe 2016.02.23. 09:15:19

@para_noir: Központi elméletével? Muhaha, ez valahol le van írva, vagy csak a csökött gyógyszerimádók találták ki? :D Mindegy, felesleges, ez a pár sor bőven elég volt arra, hogy kb hol tartasz. Citromos teát azért ne igyál, mert semmi értelme :D
Fail.

Medgar 2016.02.23. 09:20:18

@A másként gondolkodás művészete: Annak is pár ezer éves irodalma van, hogy a villámokat Zeusz dobálja...

Az emberek meghalnak ezt el kell sajnos fogadni. Rettenetes de a tudomány nem mindenható.

A homeopátiás pirulák pont nem a legjobb megoldás. Vegyük pl. ezt:
homeopatia.info.hu/hu/homeopatias-szerek/arnica-15-ch.html

Ami ugye 15*100 x hígitást jelent, tehát 100^15 vagy 10^30 hígitást. Egy mol az 6*10^23, és innen egyszerű osztás után kijön, hogy 1 666 667 golyót kéne beszedned, hogy egyáltalán egy molekula Árnika kerüljön a szervezetedbe,,,

A másik kérdés, ha a homeo személyre szabva hat miért csak kétféle hígítás terjedt el? Hiszen a nyugati orvoslás is egyre inkább a személyre szabott gyógyszerterápia felé mozdul.

para_noir 2016.02.23. 09:21:59

@eMJe: A citromos teában jó dolgok vannak, valódi hatóanyagok, ha gyógytea. Ne keverd aljas módon a népi gyógyászatot, a természetgyógyászatot a homeoval. A homeopátia egy kamu, arra épül, hogy ami nagy mennyiségben ártalmas, az nagyon kicsi mennyiségben gyógyító hatású, ezért százezres-milliószoros higításban készülnek a gyakorlatban csak desztillált vizet, szőlőcukrot tartalmazó "készítmények". Ez az alapelmélete. De ezt egy hívőnek úgysem fogom megmagyarázni soha. Úgyhogy csak edd a sokezres kis cukorbogyóidat.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.02.23. 09:22:09

A mai magyar egészségügyben sajnos nem a homeopatia alkalmazása a legnagyobb baj. A kérdésekre azért nincs jó válasz, mert az jó ötletnek látszik, hogy ne gyógyszertárakban árulják, de az orvosok mostanáig sem írták fel (legfeljebb elenyésző kisebbség javasolta)
www.facebook.com/pages/Kenyszerbagoly/1609046352691857?ref=aymt_homepage_panel
kenyszerbagoly.blog.hu/2016/02/19/az_aldozat_ii_egeszsegugy

Medgar 2016.02.23. 09:23:16

@eMJe: Reagálj kérlek a fenti kommentemre..

Paradox oximoron 2016.02.23. 09:24:00

Van abban a diagramban pár dolog, ami nincs a helyén, és pár olyan, ami fel sem kerülhetne rá. Pl. reflexológiából közvetlenül a gyógymasszázs vizsga után lehetett vizsgázni ugyanannál a bizottságnál - állami vizsgabizottság volt orvosokkal, kórházigazgatókkal -, és OKJ-s bizonyítványt adott az is, mint a gyógymasszőr. Akkor most az is kuruzslás lett? Érvénytelenítették a bizonyítványokat? Nem is tudtam róla.

Nálunk a feleségem van oda a homeopátiáért, és mivel nem árt, én nem is ellenkeztem vele. Csak egy idő után sajnos tapasztaltam, hogy van hatása is. Persze nem GYÓGYÍT meg betegségeket, ez nem antibiotikum, de kiegészítő kezelésekre jó. Nem tudom hogyan és miért működik, de tapasztaltam a hatását, mégha ez a hatás esetleges és gyenge is. Hivatalosan igazából nem is ajánlanám, mert tényleg nem működik mindenkinél és minden esetben, de időnként segíthet.

Úgyhogy én nem hülyézném le azokat, akik tapasztalataik alapján hisznek a homeopátiában, azokat már inkább, akik mindenféle tapasztalat nélkül alapból elutasítják azt. Mint anno a papok: "nem nézek bele a távcsőbe, úgysem látok ott semmit, mert nincs ott semmi..."

Szencz Szilvia 2016.02.23. 09:29:38

@nickgrabowszki: Belahalnál?!?!?! Ez most komoly?!?!? :D :D :D A gyógyíthatatlan nem azt jelenti, hogy halálos!! Az ekcéma is gyógyíthatatlan, de még lehet vele élni. Csak borzasztó kellemetlen.
Azért érdekes vagy! :D :D Mint egy középkori lovag!! Életemet áldozom a szívem hölgyéért!!!
De itt nincs hölgy!! Belehalsz, de mibe? :D :D
Elmondom a sztorit, ami velem történt.
Csúnya ekcémám volt, az orvos azt mondta nem tudja mitől van, és készüljek, mert nagyobb lesz. Aztán írt hormonos kenőcsöt, amitől lehet szőrt növeszteni és kicsit kevésbé viszket tőle, de ugyanúgy beteg maradsz. Ezzel elbocsájtott.
Én úgy néztem rá, mint egy "nemnormálisra". Mi az, hogy egy ujjnyi felületű gyulladt bőrt nem tud meggyógyítani?!?!? Ez nem valami veszélyes belső szerv vagy valami?!?!?!?
Szóval végül homeopátiával gyógyítottam meg.
A homeopátia működik! És nem placebó hatás! Amikor beszedtem azt sem tudtam, hogy mi a homeopátia. Olvastam, hogy valakinek jó volt és elkezdtem szedni (a teljes sztori ennél hosszabb, de azt nem írom le). A lényeg, hogy teljesen tudatlan voltam, és egyáltalán nem hívő.

kheiron 2016.02.23. 09:30:09

@A másként gondolkodás művészete:

Hajaj, amikor a megmondás találkozik a tudatlansággal....

"Tudod, hogy hány betegség nem gyógyítható a nyugati medicina által? Felsorolok egy párat: ekcéma, rák, AIDS, influenza, hasmenés ..."

Ezekből gyógyítható a rák, az AIDS és a hasmenés. Kezelhető és javítható a többi.

para_noir 2016.02.23. 09:30:16

@Paradox oximoron: helyesen a hasonlat: nem nézek bele a távcsőbe, mert a valóság esetleg megcáfolja az elméletemet :))))) Az meg hatalmas lolperec, hogy kiegészítő kezelésként bevált a homeo, tehát beszeded a hagyományos gyógyszert, mellé a homeo-t, jobban vagy, ergo a homeo sikeresen működött. Tipp: homeo cucc helyett használj kiegészítő kezelésként M&M's-t, az is működni fog:))) Beszarok ezért tényleg egyeseken....

kaskala 2016.02.23. 09:31:17

@Hóhér az utolsó barátod:
Na akkor itt a lehetőség bebizonyítani a homeo erejét.
Ha bebizonyítja valaki, hog y az emlékező víz meggyógyítja akkor teljes siker.

kheiron 2016.02.23. 09:33:32

@eMJe:

Nézz utána, ha máshol nem, a Wikipédián, hogy mi a homeopátia hatáselmélete. Ugyanis létezik.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 09:35:02

@Zka: Ezt azért nem mondanám. Az egyetemen biológus diplomát (is) szereztem. Szóval látom a dolgok tudományos hátterét is. Tudom, mert tanultam, hogyan működik az emberi test, és a gyógyszerek hatásmechanizmusáról is hallgattam pár előadást. Dolgoztam laborban is. Ismerem a módszereket.
Oka van annak, hogy azt mondom, hogy ha nem tudjuk, hogy milyen mechanizmussal működik, attól még működhet. Csak később jövünk rá, hogy miért.

Kelly és a szexi dög 2016.02.23. 09:36:25

milyen orvos az, aki cukorgolyót ír fel - nem placebóként - receptre?

kaskala 2016.02.23. 09:37:27

@kaskala:
Mármint a cukorbetegséget :))

nnnnnnnn 2016.02.23. 09:38:43

szerintem maradjon minden így ahogy van. placebóként működhet, van akit megnyugtat ha beszedi a semmit. az meg, hogy hülye emberek mire költik a pénzüket, miért zavar bárkit is? költsék csak nyugodtan.

nnnnnnnn 2016.02.23. 09:40:26

@Kelly és a szexi dög: olyan aki kap érte jutalékot valakiktől.

kheiron 2016.02.23. 09:40:26

@kaskala:

De mi van, ha a víz épp egy ronda gyilkosságra emlékezik? Az illető pár percen belül halott lesz....

Szencz Szilvia 2016.02.23. 09:43:53

@Medgar: Azért személyre szabott, mert a szerek kiválasztása a lényeg. (A dózis kevésbé)
Ha előveszel egy homeopátiás szerekkel foglalkozol kézikönyvet, akkor azt látod, hogy fel vannak sorolva a tünetek betegségek pl. fejfájás, és mögötte látsz 8-10-15 féle szert felsorolva.
A kérdés az, hogy melyiket válaszd.
A homeopátiában is vannak irányzatok. Szerintem a legjobb Dr Rajan Sankaran. Kapható könyve magyarul is. Ő azt mondja, hogy ne a tünetek alapján válasszunk szert, hanem az ember lelkiállapota után. Ezt ő úgy hívja, hogy van a szereknek egy úgynevezett szituációs materia medicája. Pl. ha valaki nagyon sírós (többnyire nő páciens ilyen) és folyton szorong, és félős a "házaséletben", akkor nagy valószínűséggel a Pulsatilla lesz a megfelelő szer számára.
A pasa egyébként zseniális! Érdemes elolvasni!
A hígításokkal kapcsolatban végeztek vizsgálatot és érdekes módon csak bizonyos potenciálok hatnak. Ezért nem lehet akárhogy hígítani.

aronsatie 2016.02.23. 09:44:54

@$$$=$$$: Nevezzünk minden szélhámosságot placebónak, és ne büntessük?

Medgar 2016.02.23. 09:46:15

@A másként gondolkodás művészete: Tehát, ha jól értem a homeopátia azon alapszik, hogy a megfelelő lelki alkathoz a megfelelő hatóanyag információt kell alkalmazni?

para_noir 2016.02.23. 09:47:35

@A másként gondolkodás művészete: "Ezt ő úgy hívja, hogy van a szereknek egy úgynevezett szituációs materia medicája. " - uramjézus :))))) Három sör után én öt oldalnyi ilyen humbug szakszót írok le neked, és akkor én is zseni leszek :)))

Szencz Szilvia 2016.02.23. 09:50:21

@Hóhér az utolsó barátod: Nem találsz olyat, hogy nem orvos és homeopata. Van egy szabály, ami arról szól, hogy homeopátiás szakember csak orvos diplomával lehet valaki. (ugyanez igaz az akupunktúrára is.)
Én azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy "kisajátították" maguknak. Szerintem az orvosok nagyon is tisztában vannak vele, hogy a szereik mire képesek, és mire nem. Szerintem örülnek, hogy van valami a kezükben, ami akkor is hat, ha a nyugati befuccsol.
Persze biztos van köztük, aki csak a pénzt látja, de ugyanez igaz a nyugati orvosságokra is, hiszen abban is sok pénz van. De szerintem valaki nem azért tanul és dolgozik sok évet, hogy orvos lehessen, hogy a végén mindenkit átverjen. Ők igenis gyógyítani akarnak! Csak éppen a tudomány mögöttük nem teljesen alkalmas mindenre!!
Nem hiszek abban, hogy mindenki rossz, és mindenki mindenkit kihasznál!

nnnnnnnn 2016.02.23. 09:50:56

@aronsatie: szerintem igen. az, hogy a hülyéket lehúzzák, átverik, nem probléma. a gyengék, a nem elég okosak ígyis úgyis elbuknak a túlélésért folytatott harcban előbb utóbb.

aronsatie 2016.02.23. 09:51:09

@A másként gondolkodás művészete: Egyikben sincs semmi, ugyan miért ne lenne mindegy, hogy melyik típusú semmit szeded be? Ráadásul minél inkább van benne a semmi, annál erősebbnek mondják. Nem ártana, ha reklám jellegű hozzászólásaidat a jövőben a végén egy X betűvel megjelölnéd.

aronsatie 2016.02.23. 09:53:48

@$$$=$$$: Érdekes álláspont, az enyémmel egyáltalán nem egyezik. Ezt mondod pl. a nagymamádnak is, ha valaki rásóz egy nullát érő üdülési jogot a seholszigeten?

nnnnnnnn 2016.02.23. 09:53:51

@Medgar: a homeopátia a nagy semmin alapszik.

Nazareus 2016.02.23. 09:54:53

A cikk kiinduló álláspontja rossz: "hiszen ezek a pirulák bevallottan nem tartalmaznak semmilyen hatóanyagot."

Mert ez nem igaz. Tartalmazzák a hatóanyag "molekurális emlékezetét" vagy "rezgését", azaz nem atomi szintü hatóanyag van benne, hanem más jellegü (attól függ mit is tekintünk "hatóanyagnak").

Emiatt a cikk sok következtetése rossz.

A lényegével azonban egyetértek: a homeopátia nem müködik, nem jó, stb.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:00:27

@aronsatie: nem. a homeopátiás szerekre rá van írva hogy nem tartalmaz hatóanyagot. a nullát érő üdülési csekknél viszont nem mondják, így az csalás bűntette. más kategória.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:01:28

@Nazareus: "molekuláris emlékezet". az mégis micsoda? azon kívül hogy humbug.

aronsatie 2016.02.23. 10:04:11

@$$$=$$$: Amit orvos ajánl, patikus a gyógyszerekkel együtt árul, az pont ugyanolyan csalás. Legyen vallás, abba minden belefér. Papok se írják a névtáblájukra, hogy dr.

Rébusz 2016.02.23. 10:04:44

Anélkül, hogy állást foglalnék a kérdésben, vagyis használ-e vagy sem: a homeopátiának tudtommal két fontos eleme van: az egyik gyakorlatilag kutyaharapás szőrével, vagyis egy adott betegséget azzal a dologgal gyógyít, ami éppen hogy arra a bizonyos betegségre rossz lenne, vagy kiváltaná. A másik elem pedig az, hogy mindezt úgy éri el, hogy azt a bizonyos dolgot (állati, növényi vagy ásványi eredetű anyag) minél nagyobb mértékben hígítja, vagyis a kis homeopátiás golyócskákban az orvos által előírt mértékben felhígított "méreg" komponens van. A mérget úgy értem, hogy pont az az anyag, ami elvileg rossz lenne az adott betegségre.
Én ismerek olyan embert, aki antibiotikumos kezelések után, hosszú évek múltán homeopátiás szertől gyógyult meg, amit egy orvos írt fel neki. Nyugaton léteznek homeopátiás orvosok, akik nagyon szigorúan veszik ezt a tudományukat is. Homeopátiás gyógyszer felírásához alaposan meg kell ismerni a beteget, elbeszélgetnek vele, sok szempontot figyelembe vesznek. Ezt a beszélgetést az általános orvoslásban nem vagy csak nagyon ritkán teszik meg. Ugyanazt a homeopátiás gyógyszert ezért automatikusan nem kaphatja meg csak úgy egy másik beteg. Lehet, hogy csak a súlybeli eltérés miatt is, de számtalan oka lehet. És van még valami: mindenki ismeri a placebo effektust. Placebótól is gyógyultak már meg vagy múltak el tünetek, pedig nincs bennük hatóanyag... Itt most nem azt mondom, mikor valakinek c-vitamint adunk, amit másnak hisz. A placebóra vannak tudományos kutatások, úgy emlékszem. A homeopátia nem ezzel a mechanizmussal hirdeti magát, csak érdekességnek megemlítettem.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:08:10

@Rébusz: ha homeopátiás szertől gyógyulsz meg az ugyanaz mintha placebótól gyógyulnál meg, egyikben sincs semmi. leginkább azért javul az állapotuk mert elbeszélgetnek, foglalkoznak velük, stb, pszichésen megnyugszik a beteg. max ennyi. amúgy meg kismillióan, akik tényleg komolyan betegek, nem gyógyulnak meg a homeopátiás humbugtól. csak róluk nincs mendemonda természetesen.

Rébusz 2016.02.23. 10:08:18

Hogy csak két homeopátiás "mérget" említsek: belladonna vagy tuja. Mindkettő mérgező, de a homeopátiában a páciensre, kizárólag orvos által! ajánlott mértékben hígítva állítólag gyógyít pl. a tuja szemölcsöt.

ekat 2016.02.23. 10:08:20

A kinesio-izé szalagról még nem olvastam, hogy nem működik, pedig abban sincs hatóanyag.
Ezzel nem a homeopátiát akarom propagálni, csak megjegyeztem.

Rébusz 2016.02.23. 10:10:56

@$$$=$$$: tényleg nem akarok állást foglalni, ez az orvosok dolga. De azt is tudjuk, hogy emberek évekig szedik a gyógyszereiket szívbetegségre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre, gyomorsav túltengésre, mozgásszervi bántalmakra, eredmény nélkül. Kapnak újabb gyógyszert, aztán azzal élnek tovább. Ők sem gyógyulnak meg. Ha abbahagynák a gyógyszert sem lennének gyógyultak.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:12:22

@Rébusz: ja, magyarul úgy felhígítva hogy már nem is tartalmaz csak vizet.

aronsatie 2016.02.23. 10:12:37

@Rébusz: Bakteriális fertőzés esetén vagy meggyógyulsz magadtól, vagy az antibiotikum elpusztítja a kórokozót, vagy elpatkolsz. A végkifejletre semmiképpen sem kell éveket várni. Ne erőltesd, hogy évekkel később gyógyult meg a cukorbogyótól, mert az fizikai képtelenség.
Az elbeszélgetés viszont valóban hatásos. Pszichológusok gyakran élnek ezzel az eszközzel.

DFK 2016.02.23. 10:13:53

A homeopátia átverés. Drágán ad el cukorgolyókat vagy cukorszirupot. Persze a placebo hatás óriási.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:15:14

@Hóhér az utolsó barátod:

Valóban, csak placebóként működnek a homeo-cuccok. Ráadásul valahol olvastam, hogy minél drágább egy placebó, annál hatásosabb. Ebből következően a drága homeó-cuccok gyártói nem kapzsiságból, hanem pusztán felebaráti szeretetből árazzák a szarjaikat úgy, ahogy.

Abban az orvosban, aki homeopataként is működik, még sima orvosként sem bíznék. Once a liar, always a liar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:17:21

@Rébusz:

Nem lehet, hogy kevered a homeopátiát és a természetgyógyászatot? Sokan keverik.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:18:42

@Rébusz: vannak emberek akik minden szirszarra gyógyszert szednek. vannak akik meg nem szednek semmire. vannak akik már a gyereküket is kiskora óta minden kis megfázásra köhintésre beantibiotikumozzák, vannak akik meg sose adnak a gyereknek gyógyszert csak ha már a halálán van. van akit ez nyugtat meg, van aki meg tudja, hogy a szervezet képes legyőzni segítség nélkül is a legtöbb betegséget. a másik amit szeretek: mindenre szednek egy tonna gyógyszert, de hogy naponta 20-30 percet tornázzanak, arra már lusták. csodálkoznak ha nem hat rájuk a gyógyszer. én nem csodálkoznék.

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:20:06

@A másként gondolkodás művészete: De, kurvára egy ezós idióta vagy, ha képes vagy a gyógyszerre "nyugati gyógyszer"-ként hivatkozni. Már régen elment az eszed, csak próbálod eljátszani, hogy nem, kevés sikerrel.

1. A hülyeség végtelen és határtalan. Ebből következik nyilván az a megállapításod is, hogy a lista nem teljes. A világ összes faszságát lehetetlen felsorolni.

2. Irodalom lehet sok, a tudásanyag meg egészen pontosan nulla ezekben a témákban.
Az orvostudomány kétszáz év alatt megoldott olyan problémákat, amit ezek a faszságok többezer év alatt sem tudtak. Az meg nem mentség, hogy többezer évig az emberek hittek ezekben a hülyeségekben. A tudomány pontosan arra való, hogy ne egy idióta hasraütésszerű ötleteit alkalmazzuk, hanem azt, ami tényleg működik is. És ezen a szűrőn hasal el az ezoteria, tudod.

3. Az orvostudomány sokkal kritikusabb nem lehetne magával szemben. Bár egy picit lehetne rajta szigorítani, hogy az ilyen homeopátia féle anakronisztikus baromságok tényleg kikerüljenek belőle. Továbbá mint minden iparágban, nyilván vannak problémák, visszaélések és haszonhajhászás, de erre van a szabályozás, hogy ezt szűrje.

4. Mivel van kb hétmilliárd ember, akik genetikailag, életmódjukban, és előéletükben is roppantul különböznek egymástól, a legnagyobb ostobaság elvárni, hogy minden szer mindenkire ugyanúgy hasson. Hogy csak egy testközeli, kézzelfogható példát említsek, gondolj bele abba, hogy a tág ismeretségi körödben mekkora eltérés van abban, hogy az alkohol hogyan hat rájuk.
Másik fele, hogy a mellékhatásoktól rettegés szintén a hülyék szokása. Normális ember tisztában van vele, hogy egyrészt ezek ilyen egymillió emberből egynél jönnek elő, továbbá hogy a hatás elérése mellett nagyjából eltörpül a kockázat. Nem fogsz attól akarni beledögleni egy tüdőgyulladásba, mert fekete szőrös lehet az antibiotikumtól a nyelved. Ha meg szőrös lesz, akkor meg leállsz róla, és szedsz mást, meg egy életre megjegyzed az antibiotikum nevét, ami ezt okozta.
Harmadrészt aminek nincs mellékhatása, annak hatása sincs. Ez egy csodálatosan működő szűrő, ami azzal hirdeti magát, hogy biztosan nincs mellékhatása, az tutira kamu.

5. Az egyéb lehetőségeid az, hogy kifekszed a problémád magadtól. Mert az ezós faszságok semmit nem csinálnak az egészségeddel, maximum a közérzeteden javítanak a placebóhatás révén.

De persze felőlem beledögölhetsz gyógyítható betegségbe azért, mert inkább a varázslást választottad "gyógymódnak", legalább egy hülyével kevesebb fogja pumpálni a fost az éterbe, veszélyeztetve, átverve másokat.
21. század van, kicsit ciki már a középkori sötétség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:20:46

@$$$=$$$:

Pedig létezik "molekuláris emlékezet", a víz valóban "emlékszik" arra, milyen vegyülettel volt keverve. Igaz, csak pár pikoszekundumig. :D Ez azért, valljuk be, elég rövid szavatossági időt jelent.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 10:21:11

@A másként gondolkodás művészete: leírtad a placebo lényegét te seggfej. :D
Nem tudod mi az, de elhiszed, hogy hat és ettől tényleg úgy érzed, hogy működik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:23:10

@Nazareus:

"Tartalmazzák a hatóanyag "molekurális emlékezetét" vagy "rezgését", azaz nem atomi szintü hatóanyag van benne, hanem más jellegü"

Lásd az előző kommentemet: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csak úgy kérdezem: abban is hiszel, hogy a gyereket a gólya hozza?

Rébusz 2016.02.23. 10:23:25

@aronsatie: Félreértettél. Az illetőnek helicobacter fertőzése volt. Akinek volt ilyen vagy ismer ilyen embert rokonságban stb., az tudja, hogy akár több antibiotikumot is adnak ilyenkor egyszerre. Egy makacs baktériumról van szó, ami akár gyomorrákot is okozhat. A hölgynek újra és újra megállapították, hogy még mindig vagy már megint ott a baktérium, ezzel együtt járt a gyomorfájdalom, Diétázott, kávét nem ivott, hiába. Végül homeopata orvost ajánlott a háziorvosa, aki cseppeket írt fel neki. Javult az állapota és megszűntek a fájdalmai. Végül kiderült, hogy meggyógyult. Egy akkoriban 40 éves kétgyerekes anyukáról van szó, ha ebből valaki valamire következtetni tudna. Tehát nem évek múltán gyógyult meg bogyóktól, hanem ahogy végzett a kúrával.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 10:23:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: üzemorvos homeopátiás altatót javasolt, mikor panaszkodtam, hogy nem tudok aludni. Abban vajon mi lehetett? :D
Más kérdés, hogy szart sem ért.
Háziorvost meg nem egyszerű lecserélni.
Az egyetlen, aki normális a környéken, azt mondta, hogy túl sok a betege :(

Rébusz 2016.02.23. 10:24:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem tudom, hogy a homeopátia természetgyógyászatnak számít-e.

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:24:59

@Hóhér az utolsó barátod: Igen, ez az egyetlen dolog, ami miatt nem tiltanám be teljesen. Amikor nagyanyó elmegy a kitalált betegségével az orvoshoz, hogy legalább egy ember szóljon hozzá két jó szót, akkor inkább írjon fel az orvos neki cukorgolyót, mint bármi egyebet.

Rébusz 2016.02.23. 10:29:19

@$$$=$$$: Nem lehet mindent tornával gyógyítani. Létezik idős kori cukorbetegség is vagy idegrendszeri eredetű fájdalmak. Nem mondhatod azt valakinek, hogy keressen új munkahelyet, mert állandóan fáj a hasa. Bár tény, hogy biztos sok esetben meggyógyulna tőle. Sajnos nem ilyen világban élünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:29:23

@A másként gondolkodás művészete:

"Oka van annak, hogy azt mondom, hogy ha nem tudjuk, hogy milyen mechanizmussal működik, attól még működhet. Csak később jövünk rá, hogy miért."

Na de már rég rájöttünk, mitől működik a homeopátia: placebóhatás.

Egyetértek azokkal, akik szerint nem szabad TB-támogatást adni a homeopátis szarokra. Ettől a betegnek drágább lesz a szer, így erősebb lesz a placebóhatás.

inebhedj - szerintem 2016.02.23. 10:31:13

"amiben nincs hatóanyag, az nem gyógyíthat"

Ez a poszt olyan, mintha valami szélsőséges, konteó-s (kizárólag homeopátiban "gondolkodó") blog tartalma lenne, csak az automatikus szemantikai ellenőrzés fosztóképzőkkel és értelemváltoztató jelzőkkel látta volt el.

Az idézett mondattal egyfelől a mentálhigiénéről, a pszichológiáról alkotott egyszerre mélyenszántó és magasröptű véleményt a szerző ex cathedra. (Valamiért az jutott eszembe, mikoron a Kizárólag Élenjáró Tudomány képviselői söpörték le magabiztosan a kibernetikát, kvantumfizikát, mint áltudományokat.)

Nem igazán ismerem a gyógyszertárakat, de abban az 5-10-ben, ahol az elmúlt évtizedben megfordultam, a fogkrémtől a hajbalzsamig terjedő skálán, bugylibicskát, kistalicskát, kacsintós bukszát is simán árultak, gondolom bizonyítottan erős gyógyhatásuk miatt.

Az orvos általi felírás kérdéskör meg kicsit zavaros, mivel - tudomásom szerint - TB-támogatást nem élveznek homeopátiás készítmények, így nem világos, mi a gond, vagy a markáns különbség az igyon sok folyadékot, egyen kevesebb paradicsomot, illetve a próbálja ki a Homeonyugtató elnevezésű szert típusú ajánlások között.

Mondom ezt úgy, hogy én magam nem hiszek a homeopátiás készítményekben, így azok - vélhetően létező - placebo hatását sem élvezhetem. De aki igen, az miért is ne tehesse az intelligens mosóporok, és a 147 %-os hatású szempilla-dúsítók világában?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:32:39

@Rébusz:

Nem számít annak. A természetgyógyászat és a homeopátia két alapvetően különböző dolog. A természetgyógyászat leginkább mindenféle növényi hatóanyagokkal gyógyít, ismétlem: HATÓANYAGOKKAL. A homeopátia meg a nagy semmivel.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:33:38

@Rébusz: de homeopátiával meg semmit.

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:33:41

@eMJe: A homeopatikus szerekben NINCS hatóanyag. Ez tény, akkor is, ha te nem hiszed.

200-250 évvel ezelőttig meg seggből előrántva gyártották le a "gyógymód"-okat. Ha esetleg nem lennél tájékozott középkori orvoslás témában, elárulom, hogy olyan csodálatos elméletek voltak, mint a négy testnedv egyensúlya (ebből jöttek az olyan baromság praktikák, mint a vércsapolás, mint gyógymód), a miazma elmélet ahol a betegségek szaggal terjednek, vagy úgy szimplán a higany(!) vedelése bármilyen problémára. De megnézheted a hagyományos kínai orvoslást, abban mekkora faszságok vannak, az egy az egyben ókori-középkori maradvány, ugyanakkora hasraütésszerű baromságok mint az európaiak, csak más kultúrkör.

2016.02.23. 10:33:56

@Rébusz:
Igen, jól tudiod, a homeo lényege, hogy a víz emlékezik a hatóanyagra , átvéve annak rezgéseit: Ami egy baromság. Tudod, ha a víz molekuláris rezgése megváltozik, akkor már nem víz....
De tegyük fel, igaz.
Volt egyszer, hogy Einstein elmenekült Amerikába. A hajóút során belevizelt az óceánba. Az óceán vizét a nap elpárologtatta, felhő lett, majd eső formájában a fördre hullott.
Az emberek a vizet összegyűjtötték, csőhálózatba vezették, és azt a csapból megitták.
Azóta minden ember olyan okos, mint Einstein....
Ugye te is?

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:34:30

@para_noir: A drágább placebónak erősebb az észlelt hatása, ezt már kísérletileg igazolták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:36:14

@Hóhér az utolsó barátod:

"Más kérdés, hogy szart sem ért."

Talán csak azért, mert nem hittél benne. :D

Van egy barátnőm, ő altatóként egy jó erős kávét szokott inni lefekvés előtt. Azt mondja, utána úgy tud aludni, mint a bunda.

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:36:52

@eMJe: A homeopátia egy konkrét "orvos", Samuel Hahnemann agyszüleménye, úgyhogy bizony, van neki konkrét, papírra vetett, kötelező eljárásmódja.

Ha ennyire segghülye vagy a témához, minek pofázol bele, már csak azt kérdezném meg?

inebhedj - szerintem 2016.02.23. 10:39:53

@Bobby Newmark:

A "hagyományos kínai orvoslás" valójában rekultiváció, amely a Mao-érában kapott szárnyra erős központi agitációs propaganda támogatás mellett az egészségügyi ellátórendszer súlyos hiányosságai miatt (hasonló megoldásról van szó, mint a népi kohók esetében).

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:41:29

@Paradox oximoron: Ennek az az oka, hogy a magyar egészségügy rájött arra, hogy ha már igény van a faszságra a népesség körében, akkor a hatástalan "gyógymód"-okat is legalább képzett orvos végezze. Ez egy praktikus megfontolás, arra jó, hogy ne egy segghülye, interneten önképzett kozmetikus "gyógyítsa" az embereket hülyeséggel, hanem egy orvos, aki ha nagy a baj, észreveszi, és a varázslás helyett kórházba küldje a beteget.
Angliában ezeket a faszságokat nem kötik orvosi diplomához, aztán praktizálnak is a hegesztőmunkások meg a festők.

2016.02.23. 10:42:24

@inebhedj - szerintem: Hát ezt kurvára félreértetted.
A mentálhigénés kezelés nem tartozik a szerek közé.
Viszont, ha használ bármilyen szert a pszichológia/pszichiátria, az bizony rendelkezik hatóanyaggal....
A homeo viszont épp a hatóanyagra hivatkozik. Szájon át szedhető szerekkel operál.
Nem hallottam még olyat, hogy feküdj le erre a heverőre, beszélgessünk. Nos, itt aludt Chase Bishop, tehát olyan okos leszel, mint ő, te fogod feltalálni az Ablakokat!

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:43:32

@A másként gondolkodás művészete: Ezt értelmes ember úgy értelmezi, hogy
1. Meggyógyultál magadtól
2. Mégiscsak hatott az a hormonkenőcs.

Ami egészen biztosan nem történt, az az, hogy a beszedett szőlőcukor bogyó gyógyított meg.

para_noir 2016.02.23. 10:44:09

@Bobby Newmark: erre van a perselypénz :))))

2016.02.23. 10:44:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem van egy barátom, aki a kávét hasfogóként használja....
furcsa a világ....

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:45:22

@A másként gondolkodás művészete: Ja, ez egy szerre lehet igaz, gyógyhatás nélküli élelmiszerre (szőlőcukor) biztosan nem.

Nyulpi 2016.02.23. 10:45:25

Persze az ilyen és ehhez hasonló okoskodó, "majd én megmondom a frankót" cikkeket jellemzően olyanok írják és a hozzászólók is olyanok, akik soha nem próbálták, vagy ha igen, akkor nem orvosi segítséggel, csak saját kútfőből. Ezek mind csak "olvasták" vagy "hallották" vhol ezt a sok okosságot és mindjárt maguk is nagyon okosak lettek tőle és tudják a tuti frankót. Nem a homeopátiát kéne betiltani, hisz az senkinek sem árt, hanem az ilyen okosokat. Legalább 15 éve használok homeopátiát orvosi segítséggel. Nem mindenre jó, vannak olyan esetek, amikor csak kiegészítésként használható gyógyszer mellé, de tény és saját magamon, családomon tapasztalom, hogy használ. Nagyon is. Jelenleg várandós vagyok és sajnos ezt a taknyos szezont nem tudtam megúszni betegség nélkül. Semmit sem szedhetek be a homeopátián kívül, ami viszont kiválóan helyrehozott most is, orvosi felügyelet mellett. Jó lenne, ha mindenki csak akkor okoskodna, ha elmenne homeopata orvoshoz, az ős segítségével használná a szereket és ha az nem jön be, akkor mondhatja, hogy NEKI nem használt. De ne általánosítsunk már! Másrészt mi ez a baromság, hogy be kéne tiltani? Miért? Nekem miért nincs jogom vegyszerek helyett ezt használni, ha ezt szeretném? Pffff, sötét Magyarország, szeretlek...

Rébusz 2016.02.23. 10:47:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Könnyen elkaptuk, uram!:
Fentebb írtam már, nem foglalok állást, csak leírom, amit tudok. A homeopátiás készítményekben tudtommal vannak hatóanyagok (mint írtam, pl. belladonna vagy tuja, de ezernyi más). Külföldön bemegy a páciens az orvos által kapott recepttel a gyógyszertárba és a gyógyszerész (vannak gyógyszertárak, amik homeopátiás készítményekkel is foglalkoznak) elkészíti a gyógyszert. Nem hiszem, hogy egy egyetemi végzettségű gyógyszerész a semmi-t fogja elkészíteni. Azt a készítményt csak ennek a betegnek készíti vagyis másnak már nem adhatja el, ha mondjuk a beteg nem megy érte, mert például várni kell a hígítások és a bizonyos időközönként szükséges rázogatások, forgatások miatt. Egyetemi végzettséggel gondolom nem bohóckodná ezzel végig a munkaidejét, hogy cukorkát hígít. Ő TUDJA mit tesz bele, a becsapásból még haszna sem lenne.
Én nem írtam, hogy a víz emlékszik a hatóanyagra. Én úgy tudom, hogy hígítják, még csak azt sem tudom, hogy vízzel vagy mással, esetleg koncentrátumot készítenek. Írta valaki a kávét is példának. Én pont egy ilyen példára emlékszem, hogy ha a kávét nagyon sokáig hígítjuk, akkor erősebb a hatása, mintha mondjuk egy tömény eszpresszót inna valaki. De a módszer is a lényeg, vagyis a hogyan. Nyilván itt nem arról van szó, hogy egy eszpresszóból német kávét készítek. Vagy hogy egy német kávé erősebb lenne az eszpresszónál.

para_noir 2016.02.23. 10:49:46

@Nyulpi: értem, szóval a náthát, ami egy egészséges embernek kb 3-4 napnyi nyűgöt okoz, a homeopátiás szered legyőzte. Hadd tippeljek, 3-4 nap alatt. Azért a gyermekedet majd ugye nem Smarties-zal kezeled, ugye?

aronsatie 2016.02.23. 10:51:33

@Rébusz: Ebben a történetben pont úgy hinni kell, mint Xenuban vagy a semmit se tartalmazó bogyók jótékony hatásában. Vallásos meggyőződéssel a vita értelmetlen.

para_noir 2016.02.23. 10:52:55

@Rébusz: "Egyetemi végzettséggel gondolom nem bohóckodná ezzel végig a munkaidejét, hogy cukorkát hígít. " - neeeeeem, hát persze, ha a tíz forintos bekerülési árú homeo szert (gyk. langyos vizet fiolában) eladhatja nyolcezerért, akkor nem, biztos nem bohóckodik vele. És tuti nem is röhög rajtad :) A rendelő előtti bálnamercit meg a szél fújta össze :))))

Nyulpi 2016.02.23. 10:53:12

@para_noir: Szar lehet ilyen primkó aggyal abban a tudatban élni, hogy okos vagy. Nem írtam, hogy nátha volt. Attól sokkal komolyabb sajnos. A gyerekemet meg hagyd ki ebből.

nnnnnnnn 2016.02.23. 10:54:08

@Nyulpi: Hú képzeld, engem is elkapott most ez a takony-szezon, be is lázasodtam, taknyom nyálam egybefolyt, nem szedtem rá az ég világon semmit, mégis meggyógyultam. És világ életemben egy rohadt influenzára se szedtem soha semmit, mégis mindegyikből kigyógyultam. Na most akkor mivan? Semmi, csak átlag ember vagyok, mindenki más is kigyógyulna gyógyszer nélkül a sima influenzákból, csak az emberek egy része imád mindenre gyógyszert szedni. Te is a semmitől, saját magadtól gyógyultál meg, csak ezért te még fizettél is, hogy adjanak valami placebót meg elbeszélgessenek veled, hogy megnyugodjon a lelki világod.

Nyulpi 2016.02.23. 10:54:26

Sajnos ez egy nagyon sötét bagázs itt, úgyhogy búcsúzom, ki is lépek. Életemben először kommenteltem egy ilyen elvakult cikket, de megbántam. Jó okoskodást mindenkinek!

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:54:48

@A másként gondolkodás művészete: Ez körülbelül az a kategória, mint a babonás galambok.

Végeztek egy kísérletet, amikor egy kupac ketrecbe zárt galambnak _teljesen_véletlenszerűen_ ételt szórtak be. Egy idő után a galambokban kialakult egy-egy személyes "babonarendszer", hogy mit kell csinálniuk ahhoz, hogy étel érkezzen. Volt amelyik körben forgott, volt, ami egy lábra állt, volt, amelyik ugrált, stb.

Na ez a higítási arány pontosan ez a kategória. Véletlenszerű eseményekre (spontán gyógyulás) gyártottak babonarendszert.

Bobby Newmark 2016.02.23. 10:55:25

@Nyulpi: Ja, nehogy véletlenül tényekkel szembesítve sérüljön a hited, menekülj gyorsan!

2016.02.23. 10:55:37

@Rébusz:
Olvass már el valamit a homeoról, kérlekszépen!
A lényege a higítás....rázás....higítás....rézés....higítás....csaknem végtelenségig. A homeo szeritn nem szabad a hatóanyag egyetlen molekulájának sem benne lenni a szerben, ugyanis nem a hatóanyag, hanem annak a rezgése gyógyít, amit a Víz molekulájának (sic) ad át! Érted? A víz fog emlékezni....mert megváltozik a spin-je! Olvass utána, mi az a spin, és rájössz, őrült nagy baromság!
De logikai úton is: ha a víz emlékszik a hatóanyag gyógyító hatására, valon más, korábbi dolgokra is emlékszik? Vajon a Föld északi és déli féltekéjén fordítva kell rázni a szert , hogy hasson? Vajon ha rossz felé keverik, rosszul rázzák, akkor méreg lesz?
Mennyi víz van a cukorbogyóban, hogy átadja a gyógyhatást?
Ja, a homeo alaptétele: minél hígabb, annál hatásosabb....

aronsatie 2016.02.23. 10:55:55

@Rébusz: Te szerencsétlen, ezt az izét a kávéval, egyszer magad is kipróbálhatnád. Bár ki tudja, megiszod a homeopata kávédat, képes lennél felkiáltani, hogy tyű de élénkít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 10:56:00

@para_noir:

Köztudott, hogy az influenza kezelés nélkül átlag 7 hosszú napig kínozza az embert. Megfelelő kezeléssel ellenben már egy röpke hét alatt elmúlik.

inebhedj - szerintem 2016.02.23. 10:58:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Idéztem a mondatot, de íme még egyszer:

"amiben nincs hatóanyag, az nem gyógyíthat"

Egy terápiában nincs hatóanyag. Az állítás szerint tehát nem gyógyít.
Egy diétában nincs hatóanyag. Az állítás szerint tehát nem gyógyít.
A testmozgásban, masszázsban nincs hatóanyag. Az állítás szerint tehát nem gyógyít.
(Ilyen listát jó sokáig tudnék csinálni, de nem lenne benne hatóanyag.)

Mindazok, amiket ellenvetésedben említettél, kívül esnek az inerciarendszeren, ergo vélhetően Te értettél valamit félre.

para_noir 2016.02.23. 10:58:19

@Rébusz: "Én pont egy ilyen példára emlékszem, hogy ha a kávét nagyon sokáig hígítjuk, akkor erősebb a hatása, mintha mondjuk egy tömény eszpresszót inna valaki." - agyhalál, itt a vége. Szerintem féllábon állva dobj a hátad mögé teliholdas éjjelen egy marék tölgyfahamut, attól megjön majd az eszed :))))

para_noir 2016.02.23. 10:58:51

@Nyulpi: a gyerekedet te hagyd ki ebből, jobb lesz neki.

2016.02.23. 10:59:03

@Nyulpi: Semmit sem szedhetek be a homeopátián kívül,"

Azt viszont jól benyelted....
Bár homeopátiát nem szedhetsz, legfeljebb homeopátiás szert....

aronsatie 2016.02.23. 11:02:10

@inebhedj - szerintem: A milyen rendszeren, tessék mondani???

2016.02.23. 11:02:23

@inebhedj - szerintem: . Elvileg tehát nem szabadna lennie egyetlen józan embernek sem, aki azt hiszi, hogy a hatóanyag nélküli szer eredményezhet valamilyen gyógyhatást. (A józan emberek köréből persze ezzel ki is kerül a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója, aki minden ellenérv dacára megkérdőjelezhetetlennek tartja a homeopátia létjogosultságát.)

Hiszen amiben nincs hatóanyag, az nem gyógyíthat. Ezt elég könnyű belátni. Ha meg nem gyógyít, akkor aki mégis azt állítja róla, az

Kiragadtad szövegkörnyezetéből.
A homeopátiáról van szó, az pedig szerekkel gyógyít....vagy mi.
Tehát a szövegben a gyógyszerekre, és nem a gyógymódokra utal.
Vagy tényleg rosszul tudom, és a homeo hipnotizálással is operál?

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:02:28

@A másként gondolkodás művészete: Ekkora általánosítás nagy valószínűséggel baromság.
Az orvosok közt is kurvanagy a szórás, mint bármelyik másik szakmában. Van, aki gyógyítani szeretne, igen. Meg van, aki csak tudja hogy az orvos szakma hagyományosan jó keresettel társul (napjaink Magyarországán ez annyira épp nem jellemző - kivéve a magánpraxist), meg van aki orvos családból származik és tiszteletből vagy kényszerből viszi tovább a családi hagyományt. És a kamu szarokkal praktizálók közt is egészen biztosan van aki érdekből, pénzért csinálja, meg van amelyik őszintén hülye és hisz benne.

2016.02.23. 11:04:45

@inebhedj - szerintem: Nem gondolom, hogy a homeopátia egyenes vonalú, egyenletes mozgást végezne, de szerintem a beszélgetésünk logikai vonala sem...(-:

Rébusz 2016.02.23. 11:05:04

@aronsatie: @para_noir: kizárólag magyarországi tapasztalattal és gondolkodással nehéz elképzelnetek egy nyugat európai átlagos gyógyszertárat, ahol nem áll merci az ajtó előtt és az emberek abszolút többsége nem olyan korrupt társadalomban nőtt fel, mint mi. Ott nem menő a becsapás, a gyógyszerész még a gyereknek szánt antibiotikumot is maga hígítja fel a gyógyszertárban és nem hagyják, hogy az esetleg tanácstalanabb szülő otthon véletlenül rossz arányban hígítsa fel az antibiotikumos port. De hagyjuk.

Ráérek 2016.02.23. 11:05:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez egy evergreen frappáns videó! :-D

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:06:05

@aronsatie: Szerintem a saját családjára és idős családtagjaira vigyázzon mindenki maga. Ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy odafigyelj a szüleidre, nagyszüleidre hogy ne csináljanak irtózatos baromságot, akkor megérdemled, hogy annyival lecsökkent az örökséged. Mert ugye más ebben az esetben úgysem érdekel...

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:07:54

@Rébusz: Igen, a gond az "állítólag"-gal van. Ami azt jelenti, hogy "nem".

Rébusz 2016.02.23. 11:09:20

@aronsatie: a megjegyzésed alapján inkább te vagy a szerencsétlen, mert fűszerek, gyógynövények esetén sem mindegy, milyen töménységben használjuk. Vagy gyömölcs nyersen hasfogó, lekvárnak meg hashajtó. Nyilván nem hallottál még ilyenről. Ha lenne időm, kikisérletezném és ha lesz időm, majd utánanézek a víz emlékezetének is. De mint mondtam, az állásfoglalást én az orvosokra hagyom.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:09:55

@Rébusz: Ellenben frankón belehalnának az eredeti problémába. A vérnyomás- és szívgyógyszer pontosan az a kategória, aminek nem is célja a gyógyítás, csak a szabályozás, ami nélkül a probléma halálig fajulna, és egyébként meg korral jár, esély sincs meggyógyítani, vagy esetleg csak szervátültetéssel.

Rébusz 2016.02.23. 11:10:08

@Bobby Newmark: Nekem nem azt jelenti. Akit érdekel, majd utánanéz.

2016.02.23. 11:10:14

@Rébusz: bocs, Angliában élek, és de, igen, por formájában kaptuk a gyerek antibiotikumát.

para_noir 2016.02.23. 11:10:36

@Rébusz: igen, a gyógyszeripar (a homeopátiás sarlatánság is ide tartozik) mindig is arról volt híres, hogy önzetlenül, profithajhászás nélkül az emberiség jótevőjeként tevékenykedik. Csak míg a hagyományos gyógyszergyártók olyan eredményeket tudnak felmutatni, amiket ellenőrzött körülmények között bizonyítani lehet, addig a homeopátiának csak avllásos hittel buzgolkodó hülyeségeket magyarázó követői állnak rendelkezésre. Egy gyógyszer mögött orvosok százai, laborkísérletek ezrei, állat-, és embertesztet százai állnak, addig a homeopátia mögött annyi, hogy higítsunk 1:10000000 arányban pézsmaréce májat, és az jó lesz a náthára, mert CSAK. De hagyjuk tényleg, edd a cukorbogyót, csak majd ha (sose kívánnám neked) elkap a rák, a szívelégtelenség, a cukorbetegség, asszem kurva hamar leszoksz a desztillált vízről.

Rébusz 2016.02.23. 11:13:34

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ja, mert csak Anglia számít Nyugat-Európának! És ettől már akkor nem tisztességes a gyógyszerész, vagy miért jössz ezzel? Nem értetted a mondanivalóm lényegét, úgy tűnik.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:13:44

@inebhedj - szerintem: Ja, csak tudod az a különbség a kuruzslásos átbaszás meg a tudomány közt, hogy míg a tudomány hajlandó és képes magát korrigálni, lásd kibernetika és kvantumfizika, addig egy kuruzsló soha.

2016.02.23. 11:14:00

@Rébusz: Szóval szerinted a cukorbetegséget a legcélszerűbb cukorral gyógyítani, a lényeg, hogy minél hígabb legyen a cukoroldat, lehetőleg ne legyen benne kimutatható?
Milyen hatást vársz a cukorbeteg esetében egy csepp víztől? Tegyük fel, emlékezik a víz. Milyen hatást vársz egy csepp cukortól?

Gondolok itt arra, hogy a homeo gyakran alkalmaz ólmot, vagy higanyt, esetleg arzént.
Namost tegyük fel, a víz tényleg emlékszik.........
Te tényleg higanyt szednél szorulásra?????

Medgar 2016.02.23. 11:14:52

@$$$=$$$: Tudom én, csak kíváncsi lennék hogyan különbözteti meg a szervezet pont annak a szerencsétlen árnikának a rezgését az többitől...

2016.02.23. 11:15:34

@Rébusz: Nem, nem értettem. Nem állítanám, hogy egy magyar gyógyszerész korrupt, míg egy nyugati sosem....és láttam már Ferrarit gyógyszertár előtt....

Rébusz 2016.02.23. 11:19:04

@para_noir: Semmi értelme itt vagdalkoznod neked sem, nem érted, amit írok. Nem kezdek itt mindenkivel vitába, akinek már a gyógyszeriparral is baja van, meg ki tudja még, mi bántja a lelkét. Belgyógyászok, nőgyógyászok, vagyis "rendes" orvosok írnak fel homeopátiás gyógyszert, gondolom mindnek börtönben lenne a helye akkor. Egy 9-20 eurós homeopátiás gyógyszer miért lenne NEKI, az orvostudomány ismerőjének nagyobb haszon,mint egy hónapokig, évekig tartó több dobozos, 50-100 eurós, meg még többe kerülő kezelés? A személyeskedés után már csak az összeesküvés elméletek hiányoznak, de azokat már nem várom meg, úgyhogy részemről lezártam a témát.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:19:08

@Nyulpi: Az ilyen ostoba, gondolkodni képtelen seggfejek miatt szar ez a kibaszott világ.

Tudod, az, hogy te úgy gondolod, hogy a cukorgolyótól gyógyultál meg, közben meg vannak orvosok, akik ennek a kutatására tették fel az életüket, és több ezer betegen végzett kutatással nem sikerült kimutatniuk hatást, az kibaszottul nem ugyanaz a kategória. Nincs igazad, mert egyrészt mert egy mérés nem mérés (főleg nem kontroll nélkül), másrészt hülye vagy hozzá hogy az eredményeket értékeld, harmadrészt meg mert nem AKAROD elhinni, hogy hülyeséget hiszel.

Rébusz 2016.02.23. 11:20:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: utolsó válaszom neked. Én meg amikor Svájcban voltam. láttam szinte minden utcasarkon egy porschét vagy valami hasonlót. És?!

para_noir 2016.02.23. 11:22:49

@Rébusz: ja, ha lezártad, akkor bizony igazad is van. Mindig annak van igaza, aki közli, hogy részéről itt véget ért a vita. Ez egy vitatechnikai axióma. Nem is tudok erre már mit mondani :)

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:23:01

@Rébusz: Rosszul tudod. Nincs benne hatóanyag. Akkor is, ha ezerszer leírod, hogy szerinted van, akkor sem lesz benne.

Amiket írsz, azok az eljárások kiindulási anyagai, amiket a homeopátiás eljárás teljesen eltűntet a vízből.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:24:57

@inebhedj - szerintem: Faszbarom. A masszázs az egy szer, amit a szervezetedbe juttatsz?!

Egyébként amiket írsz, azoknak mind van mellékhatása is, de ne zavarjon.

Elég Legyen Már Ebből 2016.02.23. 11:27:28

A tüdőszanatóriumokat olyan helyekre tették, ahol a tüdőbetegek friss hegy- erdei levegőt szívhatnak.
A levegő bizonyítottan nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot, mitől gyógyulnak az emberek?

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:27:43

@Rébusz: Nyugaton az emberek kicsit nagyobb gyakorlattal kezelik a kapitalizmust. Értsd: ott húznak le, ahol hagyod magad. A homeopátia is nyugatról jött, mint ahogy az import keleti ősi faszságok is. Szerinted miért csak a rendszerváltás után kezdtek el gombaként szaporodni a kuruzslók, és miért mindegyik ilyen orbitális lehúzás a pénzedre hajt?

2016.02.23. 11:28:34

@Rébusz: most önmagad cáfolod, vagy mi? Gyógyszerésznek lenni, saját gyógyszertárat vinni nyugaton is nagy biznisz.
A homeoról meg annyit, hogy biztos elkerülte a figyelmedet, hogy az eddig megtűrt gyógymód kezd tiltottá, vagy nem támogatottá vélni....mi lehet az oka?
A gyógyszerész ellenes lobbi?
De fordítsunk a logikán:
Milyen megátalkodott, mocsok haszonleső gyógyszerész az, aki tudja, hogy mindenre van homeo gyógyszer, mégis kiszolgálja az aszpirint, a paracetamolt és az ibuprofent, pedig tudja, hogy ezek -noha vény nélkül kaphatóak- májkárosító szerek?????

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:29:35

@Elég Legyen Már Ebből: Ti tényleg ennyire agyhalott gyökerek vagytok?

Nem gyógyít, hanem megszünteti a káros hatást, ami a betegségedet okozta (mondjuk a szénerőművi kubikosnak azt, hogy napi 16 órában szénport lélegzik).

Istenem, bazdmeg, hogy a jókurvaéletbe vagy még életben ennyi ésszel?

2016.02.23. 11:31:10

@Elég Legyen Már Ebből: A jó levegő, amit te gyógyhatásúnak hiszel, nem az. Csak a tüdőt ingerlő szennyező anyagok híján van...
Nem lesz a tiszta levegőnek gyógyító hatása, ha tüdőrákos, vagy TBC-s vagy, de a bakteriális tüdőgyulladás sem fog meggyógyulni tőle....

Nazareus 2016.02.23. 11:31:19

@$$$=$$$: Ha humbug, akkor azt igazolni lehet kisréletekkel. Be is bizonyitották, hogy humbug. De attól még az eredeti elképzelés szerint van benne valamiféle "hatóanyag"

inebhedj - szerintem 2016.02.23. 11:33:03

@Bobby Newmark:

Nem a kibernetikának / kvantumfizikának kellett magát korrigálnia az említett esetben, hanem a társadalomnak és a politikának (ami furamód magát a legtudományosabb, legmaterialistábbként határozta meg).

Más kérdés, hogy a tudomány valóban hajlandó _lenne_ és képes _lenne_ korrigálni magát, már ti. ha személyiség _lenne_, a korrigálást azonban a művelők és hívek végzik - azért ne felejtsük el, hogy a tudomány kapcsán a hívek száma, ereje és jelentősége nem kisebb, mint mondjuk egy vallás esetén, pl. nyilvánvalóan szinte senki nem végez el szinte semmilyen kísérletet, csak elhiszi, hogy elvégezték, elhiszi, hogy megismételhető, elhiszi, hogy van, aki érti is - a művelők és hívek önkorrekciós hajlandósága viszont nem haladja meg mondjuk a vallásos emberek, vagy éppen népesség általános önkorrekciós hajlandóságát, amivel nincs egyébként semmi probléma, ez a hajlandóság túlmutat egy adott szűk területen, ti. szocializációs, kulturális, egzisztenciális, stb. függőségi rendszerről van szó. (A teljesség igénye nélkül lásd pl. Micsurin vagy Liszenko munkásságát.)

para_noir 2016.02.23. 11:34:08

@inebhedj - szerintem: ez Wmiki szint. Te vagy az, miki????

Dr.Agon 2016.02.23. 11:35:01

Végigküzdöttem magam a sok kommenten, de egy dolgot nem írt senki.
Az agyonhígított semmi nyilvánvaló hatástalansága egy idő után a bizniszt is visszavetné, mert ugye a placebo hatás nem mindenre műxik.
Valószínűnek tartom, hogy igazi hatóanyaggal is fel van ütve némelyik cucc. Ez az, ami miatt szorosabb kontroll kellene, mert most be van dobva a gyeplő, hogy hadd szopogassák, ártani nem használ, hisz' úgysincs benne semmi.
Na de ha mégis?

2016.02.23. 11:35:20

@Medgar: A szervezet nem tudja megkülönböztetni. Ezért kell helyesen rázni, nem keverni. Minden higítás után.... csak szakértővel rázasd!
Különben még ki tudja, uszonyod nő, hisz a víz emlékszik a halak spermájára is!
Csak azt nem értem, hogy amikor szállítják a vizet a teherautóval a gyógyszertárba, akkor nem rezeg?

inebhedj - szerintem 2016.02.23. 11:36:22

@Bobby Newmark:

No, erre mondják, hogy tanítsd meg írni, cizellát tollú testvérem az urbanitásban, szóval irány kezet mosni.

2016.02.23. 11:40:10

@Nazareus: Hatóanyag nincs, hatás van. A hatóanyag megváltoztatja a víz rezgését, néhol spinjét, az adja tovább a hatást, de valamiért csak a jó hatást, a rosszat nem. Azt kiszűrik a helyes rázogatással....vagy mi.
Tehát a lényeg, minél hígabb, annál erősebb hatású. Anyag (mármint ható) nincs benne, csak az ÜZENET.
Hülyeség? Az.

Nazareus 2016.02.23. 11:40:13

@Dr.Agon: "Az agyonhígított semmi nyilvánvaló hatástalansága" - a probléma ott van, hogy néha hat. Nem a homeopátia, hanem a placebohatás. Háromfajta csoport van:

1. Szedi a homeopátiás izét és nem gyógyul meg töle.
2. Szedi és meggyógyul, de bármit szedett volna meggyógyult volna a placebohatás miatt.
3. Szedi és meggyógyul, de akkor is meggyógyult volna, ha semmit se szed.
4. Nem szedi, mást szed, nem beteg, stb.

A 2-es és 3-as csoport telikürtöli a világot a csodás hatásával a homeopátiás szereknek. Az 1-es és 4-es csoport meg le van hurrogva. A 4-es csoport idönként kontrollkisérletekkel bebizonyitja, hogy nincs igaza a 2-es és 3-as csoportnak, akik fütyülnek rá :)

nnnnnnnn 2016.02.23. 11:40:30

@Dr.Agon: a sok hülye tudatlan bőven elég reklám hogy ne haljon be ez a biznisz.

2016.02.23. 11:40:53

@Medgar: Pedig ha jól rázod, még gyógyít is! Például migrént....

Nazareus 2016.02.23. 11:41:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az, persze. Kiváncsi vagyok, hogy a homeopátia hivök mit gondolnak arról, hogy legtöbb viz, amit megisznak tartalmazott pisit régen. Mostmárcsak az emlékezetét ugyan, de az is épp elég, nem?

2016.02.23. 11:44:28

@Nazareus: Na ezt hívják szemfényvesztésnek, vagy csalásnak.
Én láttam a híres bűvészt a Temzén járni, tehát nyilvánvaló, hogy ő tud vizenjárni, mint Jézus. Ja, csak ő kimondja, hogy becsap....

2016.02.23. 11:45:32

@Nazareus: Figyeld meg, hogy a homeosok pisilés után sosem rázzák....

Peetee 2016.02.23. 11:45:58

Nem több, mint placebo. Ami alapvetően nem rossz; mert vannak sokan, akik nem képesek elhinni, hogy fejben rengeteg sok minden dől el. Tudom, mert saját magamon is tapasztalom. Ha az embereknek ideológiára, kék-sárga-zöld pirulákra van szükségük, hát rajta...

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:46:40

@inebhedj - szerintem: Igen, az orvostudomány meg változott is az elmúlt kétszázötven évben, a homeopátia meg semmit. Akkor ez most az általad felállított logikai rendszer szerint melyik kategória?

Egyébként meg mi a faszt kamuzol itt a feltételes móddal? A politika, társadalom, tudomány _megváltozott_ a kérdésben. A tudomány és a tudósok által elfogadott dolgok része a kvantumfizika, mit játszod itt azt, mintha nem lenne? Hazudsz.

Továbbá az, hogy te nem hiszed el a kutatások eredményét, nem tudom, hogy hogyan érv. Egyetlen dologgal tudnád csak cáfolni, ha te is elvégzed a kísérletet, ellentétes eredményre jutsz, publikálod, ellenőrzik, és igazad van. Addig meg kutya kötelességed elfogadni az eredményeket, mint ahogy egyébként elfogadod gyakorlatilag az élet MINDEN egyéb területén. Nem kötekedsz az elektromossággal, nem kötekedsz a gravitációs elmélettel, nem kötekedsz a nyúltenyésztéssel. Csak az orvostudomány az, amihez minden paraszt úgy gondolja, hogy okosabb, mint 250 év tapasztalati eredményei.
Érdekes, nem gondolod?

Liszenkó meg egyébként közvetetten megölt egy pármillió embert úgy, hogy a tudomány előre tudta, hogy baromságot állít. (Továbbra is folytatni fogom a megszemélyesítést, mert nem fogok egy szó helyett minden egyes alkalommal terjengős körmondatot írni a körülírására, csak azért, mert faszkodsz.)

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:48:34

@Nazareus: 2=3. A placebóhatás jellemzően közérzetre, fájdalomra, betegségérzetre van hatással, nagyon ritka és korlátolt a fiziológiai hatása.

Dr.Agon 2016.02.23. 11:52:34

@Nazareus:
Na még egyszer. Nem mindenki és nem minden betegség gyógyul meg magától, ill. a placebo pszichés hatásától. Ezt a homeo szert ajánló orvos/patikus is tudja. Ezért úgy gondolom, hogy vannak olyan homeo szerek, amik hatóanyagot is tartalmaznak. Indokolt esetben ilyet kap a páciens, hogy ne legyen csalódott, ez is segít fenntartani a kamubizniszt.

Lásd még étrendkiegészítő címen adott potencianövelő csodakeverékek, amikbe a gyógyfüvek mellé hogy-hogy nem belecsusszan egy kis Viagra hatóanyag is.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:54:29

@inebhedj - szerintem: A türlemem véges, úgyhogy ha nagyon sokáig vagyok hülyék között, akkor leírom a passzoló jelzőket.

Ebben az esetben az a helyzet, hogy vagy tényleg elhiszed ezt a sok baromságot, amit leírsz, és nem tudsz különbséget tenni egy bevett tabletta meg egy masszázs közt, és akkor a leírt jelzőm teljesen jogos.
A másik fele, hogy érdekelt vagy a bizniszben, rohadtul nem érdeked hogy sok ember megtudja, mekkora kamu, ezért mosod össze a szezont a faszommal, és egy rohadék hazug geci vagy.

Hülyeségen lehet segíteni, számító aljasságon nem nagyon.
Én a számodra kedvezőbb verziót választottam, lásd, milyen jóindulatú vagyok.

2016.02.23. 11:56:17

@Peetee:
Így igaz! Én kísérleti alapon tudom bizonyítani a homeopátiát, amit te is elvégezhetsz otthon:
Cseppents egyetlen csepp sört egy kád vízbe!

Igyál meg belőle két korsóval! Mi a hatás? Pisilni kell, mint a sörnél.
Most igyál meg tíz korsóval! Mi a hatás? Rosszul leszel. Mint a sör esetében!

Tehát levonhatjuk a helyes és egyedüli helyes következtetést: a víz átvette a sör spinjét!
Kérek egy homeosört!

Nazareus 2016.02.23. 11:56:28

@Dr.Agon: milyen hatóanyagra gondolsz, amit tartalmaznak ?

Nazareus 2016.02.23. 11:57:20

@Dr.Agon: Ja értem, homeopátiás szernek nevezett, de valójában nem az. Erre gondolsz? Lehetséges.

Bobby Newmark 2016.02.23. 11:58:20

@Dr.Agon: Ha homeopátiás szer tartalmaz hatóanyagot, akkor az a egészségügyi termék hamisítása, ami bűncselekmény. Btk. 186§., bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés.

2016.02.23. 11:59:22

@Nazareus: arra gondol, hogy lehetséges némi csalás benne.

Dr.Agon 2016.02.23. 11:59:27

@Bobby Newmark:
Helyben vagyunk. Ezért (is) kellene a tökükre lépni.

galaxiscsirke 2016.02.23. 12:10:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért ne lehessen gyógyszertárban kapni? Legalább a beszerzés legyen kontrollált, mielőtt nekiállnak 1000en hamisítani, és minden szart belekeverni (és ezzel valós kárt okozni). És ha placebo, akkor mi van? Funkcionálisan kell gondolkodni: elég vad 5let, hogy 1 rakás különböző gondolkodású/hitű/stb. embert egyforma módon kezeljünk ha beteg (főleg annak az ismeretében, hogy a placebohatás tudományosan elfogadott dolog, különben nem használhatnák gyógyszertesztelésnél), tehát ha az illető a placebohatás miatt gyógyul meg, akkor amiatt gyógyul. Nem az a lényeg, hogy gyógyuljon?

Bobby Newmark 2016.02.23. 12:40:31

@Dr.Agon: Azt támogatom én is, hogy ne legyen olyan kategória, hogy "gyógyhatású készítmény", és minden szert, amit egészséggel kapcsolatosan marketingelnek, azt pontosan ugyanúgy meg kelljen vizsgálni, mint egy gyógyszert.

Betiltás viszont soha nem volt még hatásos a történelem folyamán, amíg a kereslet megvolt. És mint a mellékelt ábra illetve kommentszekció is mutatja, éppen elég hülye van, hogy legyen kereslet az ilyen átbaszásokra is.

Valójában hülyeségadó, azokat sarcolja, akik ostobák átlátni a helyzetet, az meg lehet, hogy nem akkora baj. A saját családtagjaira meg vigyázzon mindenki maga.

Egyébként például nagymamám esetében egy darabig volt létjogosultsága a placebónak. Ő úgy járt, hogy rászokott egy altatóra (orvos _két_évig_ írta fel neki szó nélkül azt a szert, amit a tájékoztatója alapján két hónapnál tovább nem szabadott volna szedni), és placebóval sikerült róla leszoktatni. Fejébe vette ugyanis, hogy ő már bogyó nélkül képtelen aludni, és nagyon szenved. Homeopátiás altató megnyugtatta, aludt tőle mint a kisangyal.

Szóval az a helyzet, hogy a nem létező problémát tökéletesen kezeli a kamu gyógyszer is, úgyhogy már csak ezért sem szabad betiltani. Szerintem.

Nazareus 2016.02.23. 12:41:22

@galaxiscsirke: De, az a lényeg, hogy gyógyuljon. A probléma nem is itt van, hanem több más helyen:

1. A TV-n keresztül imádkozással gyógyigyók is meggyógyitanak néhány embert, csak a placebó hatás miatt (vagy esetleg egyébként is meggyógyulnának). Ez is mehet? És ha imádságonként kér 20000 Ft-ot, akkor is rendben van? A homeopátia ugyanis nagyjából ennek felel meg. Ha hisz benne, miért ne fizethetne a gyógyulásáért?

2. Mi a helyzet akkor, ha a homeopátiában hivö nem ad a csecsemöjének (aki még nem hisz semmiben), "rendes" gyógyszert, csak homepátiás szereket? Ez is rendben van? Akkor is, ha belehal? (Na bejöhet a képbe az oltásellenesség is, bár az más téma, de konteonak megfelel az is).

3. Ha a homeopátiát engedjük, akkor már legyen elfogadott a kávézaccból jósolás (ki tudja, annak is van magyarázata) meg az aranycsinálást is (azt legalább tényleg lehet, még ha drága is).

Roan 2016.02.23. 12:57:13

@ekat: Mint ahogy a törött kart, ha begipszelik, az sem a gipsz hatóanyaga miatt gyógyul meg :)

Haibane 2016.02.23. 13:01:06

Jellemző, hogy homeopátiás szer csak olyan betegségre van, ami egyébként magától is elmúlik (elmúlhat), pl. nátha, megfázás, nyugtalanság, allergia.

Na majd ha lesz hatásos homeopátiás fogamzásgátló, akkor visszatérhetünk a témára :)

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:02:31

@Nazareus: 1. Ez legális most is. Emelt díjas hívás, csak az összegről vitatkozunk.
2. Ez bűncselekmény most is, kiskorú veszélyeztetése.
3.a. Két különböző dolog a legális státusz meg az elfogadottság. Ne mosd össze! Kávézaccból jóslás legális, de az emberek nagy többsége számára nem elfogadott.
3.b. Egyébként meg spirituális szolgáltatás, olyan, mint egy mise persellyel. Ha akarod, akkor van, és adhatsz érte pénzt (ha vagy olyan hülye). Megtiltani felesleges és kontraproduktív. Inkább vastagon adóztatni kéne, mondjuk olyan 99%-osan. Persze csak egy tökéletes világban, nem Magyarországon, mert itt aztán ami adót beszednek, annak nagyjából búcsút inthet az ország, haveri politikus zsebében landol úgyis.

Nazareus 2016.02.23. 13:02:32

@Haibane: Van, csak nem szabad mellette szexelni :D

Widia 2016.02.23. 13:07:31

@A másként gondolkodás művészete: köszi, hogy ezt megírtad, teljesen egyetértek!
Könyvek, dokumentumműsorok születnek arról, hogy mekkora átverés a gyógyszeripar is. Hogy gyakorlatilag vannak az orvoslásnak olyan alágai, amikben egyértelműen csak a páciens hite, meg a placebo gyógyít.
Ugyanakkor mögöttük van pénz, mert azokat aztán lehet nyakrafőre, meg évekig szedni. A homepátia meg nem akkora biznisz, hogy most kiállnának a gyógyszergyártók, és csináltatnának fals kutatásokat, amikből kihoznák, hogy de bizony, hatékony.
Voltak erre is törekvések, de messze nem térülnek meg annyira, mint mondjuk bármelyik pszihoterápiás gyógyszerbe, vagy nyugtatóba fektetett pénz.

Widia 2016.02.23. 13:10:26

@nickgrabowszki: van egy csomó nem halálos, de az orvostudomány mai állása szerint nem gyógyítható betegség. Pl. az összes autoimmun betegség, mint pl. az ekcéma, asztma, pajzsmirigy különböző betegségei, pl. Hashimoto.
Namost, ezekre az orvos azt mondja: tüneteket lehet enyhíteni, kordában tudjuk tartani, de gyógyítani nem tudjuk.
Nem ezekbe halsz bele, ezek csak nehezítik az életedet.
De amíg azt sem tudod, hogy a nem gyógyítható betegségek nem egyenlőek a halálos betegségekkel, akkor érdemes előbb utánaolvasni dolgoknak. Remélhetőleg a tapasztalati úton való tanulást nem kell beemelned az életedbe :)

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:13:16

@Widia: Igen, például a homeopátia. Mit gondolsz, a kis cukorgolyócskák előállítása és gyógyszeres levélbe meg dobozba csomagolása az nem a gyógyszeripar része, vagy mi?!

Ellenben tényleg az a megoldás, hogy akkor szarunk rá, és ne ellenőrizzünk semmit, hadd etessenek a gyógyszergyárak szarral, nem pedig az, hogy még szigorúbban ellenőrizni kellene őket, és tájékoztatni mindenkit arról hogy mi működik és mi nem?

Továbbá alapvetően nem ez a baj a gyógyszeriparral, mert a kamu kutatás előbb-utóbb kibukik, hanem inkább az, amit az a tahógeci Martin Shkreli csinált, hogy 5000%-kal megemelte egy életmentő gyógyszer árát csak úgy. Meg a szabadalmi rendszer.
De ez már neked túl magas, ebbe most ne menjünk bele.

Widia 2016.02.23. 13:14:17

@kheiron: gyakorlatilag a nátha és az influenza sem gyógyítható. Vírusos eredetű megbetegedésekkel szemben még mindig baromira tehetetlen az orvostudomány, mint például a herpesszel. Kezelni lehet, gyógyítani nem lehet.
Értjük, hogy nem akarod érteni :)

Widia 2016.02.23. 13:15:38

@Bobby Newmark: bunkó beszólásokra sajnos nem tudok érdemben reagálni... majd ha megtanulsz viselkedni, talán beszélgethetünk.

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:15:53

@Widia: Nem feltétlen neked magas, elnézést, hanem az itteni vita általános színvonalának.

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:18:17

@Widia: Ez egy menekülőút neked hagyva, hogy ha nem tudsz vagy nem mersz a lényegi mondanivalóval foglalkozni, akkor nyugodtan megragadhasd a bunkóságot, és kifogásként használhasd a vitából menekülésre.

Kiválóan szűri hogy ki az, aki tényleg vitatkozni akar, meg ki a felszínes pöcs.

Gratulálok, elbuktál ezen a próbán.

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:19:05

@Bobby Newmark: Ezt akkor mégis visszavonnám. Az első megközelítésem volt a helyes.

Widia 2016.02.23. 13:20:26

Egy ilyen homeopátia szintű dolgot elmagyarázni egy a "kizárólag a modern orvostudományban hiszek" beállítottságú embernek, olyan, mint a vakondnak magyarázni, hogy mi az a napfény. Felesleges időtöltés. Azokat, akik használják, azokat ilyen cikkek soha és semmikor nem fognak meggyőzni arról, hogy ne használják kiegészítő, vagy épp kizárólagos kezelésként. A homeopátitát használók nem butábbak vagy okosabbak másoknál, egyszerűen bővebb eszköztárral akarnak dolgozni.

Ha annyira nem hat, hogy nyilvánvalóan mellékhatása sincs, meg negatív hatása sem, akkor mi a francot érdekel bárkit is, hogy mit ad valaki a kutyájának-macskájának-gyerekének-önmagának?

Widia 2016.02.23. 13:22:44

@Bobby Newmark: áh, értem, te egy ilyen magasan képzett troll vagy, aki vagy így, vagy úgy kiakasztja a beszélgetőpartnereket...
Drágaságom, már akkor a gyógyszeriparral foglalkoztam, amikor te még vélhetően tervbe se voltál véve :P
De nyugodtan gondold azt, hogy mindenki másnál tájékozottabb és okosabb vagy a témában, hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem a te értelmi és felkészültségi szintedet? :P

Widia 2016.02.23. 13:30:27

Ellenzőktől kérdezem: egyébként minden mástól is így meg akarjátok védeni embertársatokat mint a homeopátiától? Az éppen autóba ülő sofőröket kiráncigáljátok a volán mögül, mondván, ez akár halálos vállalkozás is lehet?
A cigire rágyújtókra rászóltok, hogy azonnal dobják el?
Az alkoholt fogyasztóknak felsoroljátok, mennyi káros hatása van, és közlitek azt is, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás akár gyors halált is okozhat?
A bankok körül lófrálva mindenkit lebeszéltek a hitelfelvételről is, merthogy az sem egy veszélytelen dolog?

Vagy csak a neten baromira kényelmes homeopátiafikázás a kedvenc megmentési projektetek?

para_noir 2016.02.23. 13:31:05

@Widia: adhatod a gyerekednek, nem érdekel, te gyereked, de véleményem attól még van róla. A vitában egyébként a lehető leggagyibb érv elővenni a "te nem értheted" kártyát, ez egyenlő a beismeréssel kultúrkörökben (már arra nézve, hogy valódi érved nincsen). A homeopátián nincs mit nem érteni, teljesen világos a leírása, kicsit is értelmes ember pedig belátja, hogy a valóságtartalma például az ufóhívők tanaival egyeneértékű, a fő fegyvere annyiból áll, hogy olyan alapokra támaszkodik, melyek kívül esnek a tudomány területén ("molekularezgés, információ a vízben stb.) így tudományos eszköztárral nem cáfolhatóak, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy teljesen tudománytalanok. Ez egy rémesen egyszerű de hatásos logika, az összes sarlatánság erre épül, mert például bizonyítsd be, hogy a kondenzcsík nem titkos vegyszer, bizonyítsd be, hogy a kacsamáj molekularezgése nem gyógyítja a tüdőgyulladást, bizonyítsd be, hogy nem láttam tegnap szellemet a szekrényemben. Lehetetlen ezeket bebizonyítani, a sarlatánság pedig erre alapozva egy teljesen hibás fordított formállogikával ebből azt hozza ki, hogy éppen ezért igaz. Holott ugye alapvetően kreténségekről beszélünk, a kiindulópont már alapvetően téves volt. Érted ezt?

Szencz Szilvia 2016.02.23. 13:41:31

@Bobby Newmark: Kedves Bobby Newmark! Nagyon örülök, hogy reagáltál a kommentemre.Mindig örülök, hogy beszélgethetek emberekkel érdekes témákról. Pontokba szedted a mondandódat, ezért én is így teszek.
1. Megkérlek, hogy az "idióta, faszság, kurvára" szakszavak mellőzését velem szemben. Megígérem sosem foglak így hívni. Sem azt, amit írsz.
2. Az ezotéria ugyanolyan tudomány, mint a mai modern tudomány. (Javaslom olvass a témában Rudolf Steinert, igazán különleges élmény)
Amikor először kezdtem beleolvasni ilyen könyvekbe nekem is bonyolultnak tűntek. De nem hagytam annyiba a dolgot. És sokszor nekifutottam a témának. Ugyanolyan szabályai és törvényei vannak az ezotériának is, mint a modern tudományoknak, csak meg kell ismerned a szakszavait. A különbség csak annyi, hogy a "modern tudományt" tanítják iskolában. Ezt meg nem. A biológia szakkifejezéseit, módszereit is tanulnod kell. Ez ugyanígy van az ezotériával is. Ha beleásod magad akkor nagyon érdekes.
3. Azért hívom "nyugati gyógyszernek", mert így könnyebben megkülönböztethetni az "ezós cuccoktól". Ez pont olyan, mint, amikor valaki "ezós cuccoknak" nevezi a másik oldalt. Habár az én elnevezésem egyébként nem pikírt. Szoktam "nyugati gyógyszereket is szedni, amennyiben szükséges.
4. A mellékhatásoktól való rettegéssel kapcsolatban van két sztorim. Azt a bizonyos "fekete szőrös" nyelv gyógyszert egyébként bevettem, mert nem vagyok amúgy rettegős fajta. A végeredmény nagyon.brutális hasmenés lett. (Egyébként a patikustól utólag rákérdeztem és ő elmondta, hogy ez szinte minden betegnél előfordul) Szóval a hasmenés miatt az összes többi szer hatása is "távozott", aminek a következménye az volt, hogy sokkal rosszabbul lettem, mint előtte.
A nagymamám "spontán halál" gyógyszerét is szedte nagymamám. Mint utólag kiderült, bár nem halált okozott, de elég erős depressziót, amibe nagymamám majdnem belehalt, mert nem hagyta el a lakását kb. 1 évig. (utána átköltöztettük máshova és még élt kb. 5 évig)
5. A hatóanyag elnevezés kicsit csalóka.
Fel tudok sorolni pár olyan dolgot, ami mögött nincs anyag mégis hatnak ránk.
Pl. A "vicces történet". Nem tudod megfogni, de azért nevetsz rajta. Azaz hatot rád, megváltoztatta az állapotodat. Előtte szomorú voltál, utána meg vidám.
A napsütés. Nem tudod megfogni. (hiába hullám, de nem megfogható). Szóval előtte fehér volt a bőröd, utána barna.
Egy ölelés. Nincs benne anyag. Mégis sokkal jobban fogod érezni magad tőle.
Vagy, képzeld el, hogy valaki rád mosolyog. Visszamosolyogsz.

Összegezve a homeopátiás szerekben valóban nincs "fizikálisan megfogható hatóanyag", de van bennük információ. (Mint a napsütésben, a mosolyban, a "vicces történetben". Az információ pedig képes megváltoztatni az állapotodat.

6. Azt valószínűleg nem tudod, de az álláspontod nem konzekvens. Az általad támogatott "modern tudomány", vagyis az orvosok nem egészen támogatják az véleményedet. A Magyarországon érvényben lévő szabályozás alapján homeopátiás orvos, csak valódi orvosi diplomával rendelkező szakember lehet.
Amennyiben azt gondolod, hogy biztosan a pénzt hajtják benne, akkor felhívom a figyelmedet arra, hogy ebben az esetben semmiben nem hiszel. Hiszen az ezotéria ostobaság, a modern orvosok pedig csalók!
Ezt azért szerintem érdemes átgondolni!

Haibane 2016.02.23. 13:47:32

@A másként gondolkodás művészete: "Az ezotéria ugyanolyan tudomány, mint a mai modern tudomány"

jajj, te sokat nem foglalkoztál tudománnyal ezek szerint :(

Haibane 2016.02.23. 13:50:01

@A másként gondolkodás művészete: "Ugyanolyan szabályai és törvényei vannak az ezotériának is, mint a modern tudományoknak"

kár, hogy bármely két ezókönyv azonnal ellentmond egymással, ugyanis pont hogy semmilyen fogalom nincs rendesen definiálva benne így bármit bele lehet magyarázni.

Manapság ugye az energia a divatos szó, mégsem tudják definiálni, hogy na akkor mi az, plána mi a negatív energia.

A modern tudományos definícióval ne fáradj, azt tudom én is csak annak köze nincs az ezóhoz.

para_noir 2016.02.23. 13:50:32

@A másként gondolkodás művészete: sajnos amit írsz, az teljesen zavaros, értelmetlen, nettó hülyeség, nagybetűs tudománytalanság. Az ezotéria nem tudomány, még ha az ezósok szeretik annaik is hívni. Nem az, tény. Aki pedig a mosolyhoz hasonló információra, mint gyógyító erőre hivatkozik a homeopátia esetében, az egyszerűen elveszett ember. Ettől még persze hihetsz a homeóban, a csillagjóslásban, a rontáslevételben, amíg a placebóhatás határai tartanak, addig működhetnek is. Egy daganatos betegségnél például már nem. Ott kell a tudomány.

Robzon 2016.02.23. 13:50:53

Azoknak akik meg vannak feszülve a hatoanyagon, annak hianyan, illetve a placeboeffktust lebecsülik lenne nehany gondolatom:
- az un. nyugati gyogyàszatnak szerves része a placeboeffektus. A vonatkozó kutatàsi eredményeket alkamazzàk a gyogyszerdesignban. A csomagolàs, kiszerelés, àrkepzes, de még a pirulàk szine is ennek megfelelöen része a fejlesztesnek. Ugyanigy része a kutatàsoknak az orvos-pàciens szituàcio, es ha màr itt tartunk a fal szine is.
- erdekelne, hogy míg mikrogramm hatòanyagoktol emberek csodàkat vàrnak, mikent tekinthetnek az élelmiszerekre csak tàpanyagkent? Szerintetek mennyi gyogyszerhatanyaghoz hasonlo illetve azzal azonos vegyületet fogyasztunk eletünk soràn anelkül hogy bàrmilyen hatàst elvàrnànk, illetve tapasztalnànk?
- szerintem a placebokutatàs legerdekesebb része a negativ placebo, ha egy hatoanyag a placebo alatt teljesit ( nyilvan anelkül hogy toxikus lenne).
Tartok töle, hogy kicsit bonyolultabb a vilàg _tudomànyos_ helyzete mint ahogy a t. posztolo véli.

Bobby Newmark 2016.02.23. 13:50:58

@Widia: Értelmes ember még nem kötött bele a stílusomba soha. Ha tényleg érveket ütköztető vita volt, akkor soha nem esett nehezére senkinek az érvekre reagálni, és figyelmen kívül hagyni a körítést. És előbb utóbb összeértek az álláspontok, bár nyilván ez annak is volt köszönhető, hogy értelmes emberrel ritkán van homlokegyenest ütköző álláspontom.
Ellenben számtalan idióta faszbarom használta már kifogásként.

Azt viszont nem tudom, hogy hogyan gondolod, hogy az ilyen szintű "én már akkor" kezdetű esti mesével át tudsz baszni bárkit is, mikor közben orbitális faszságokat beszélsz. Tudod, valóban, tájékozottságot nehéz és hosszadalmas érzékeltetni és elfogadtatni, de tájékozatlanságot néhány mondatban is lehet, mint ahogy ez neked sikerült is egy pillanat alatt.
Annál komolyabb jele meg nincs a menthetetlen ostobaságnak, hogy ha évtizedek óta foglalkozol egy témával, és még mindig a népmesei szintnél meg az irdatlan baromságoknál tartasz.

Robzon 2016.02.23. 13:54:12

@Robzon: tekintsétek a homeopàtiàt simàn szituàcios pszichoteràpiànak.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 13:54:56

@Widia: Szia! Igen valóban így van. A homeopátia egy viszonylag olcsó gyógymód.
Meglátásom szerint érdemes még "egészséges" állapotban beleásni magad ezekbe a dolgokba (mármint az alternatív gyógymódokban). Egyrészt mert így valószínűleg el is kerülheted a komolyabb betegséget, másrészt meg, ha mégis adódik valami, akkor már ismered a lehetőségeidet.

Bambano 2016.02.23. 13:57:27

én a múltkor bementem a mediamakrtba, hogy vegyek egy tv-t. a pénztárnál mondtam, hogy a felhígított lottó ötös nyereményéből akarom kifizetni. elhajtottak a picsába.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 13:57:44

@Dr.Agon:

Bizony én is olvastam, hogy egyes homeoszarokat feldobnak mindenféle vitaminokkal, ásványi anyagokkal stb. Ebből pedig lehet akár túladagolás is, pl. vízben nem oldódó vitaminoknál, nyomelemeknél.

para_noir 2016.02.23. 13:58:37

@Bobby Newmark: félreérted, a gyógyszeriparral foglalkoztam 99% hogy nem azt jelenti, hogy benne volt, hanem hogy már ősidők óta "foglalkozik vele", vagyis régóta benne van a homeós/ezós buliban, így már régi motorosnak számít a gonosz nyugati orvostudomány ekézésében. Azt felejti el, hogy attól, hogy valaki az atomerőmű parkolójában őr, még nem lesz reaktortechnikus :)

steery 2016.02.23. 13:58:46

A kémiai hatásmechanizmusú gyógyszerek gyártói pár éve indítottak komoly, összehangolt támadást az információ hatásmechhanizmusú gyógyszerek gyártói ellen. Az emlegetett vizsgálatok a homeopátia kudarcáról nyilván lepénzeltek és meghamisítottak. Láttunk már ilyesmire példát nem egy alkalommal. A fő érv a homeopátiás készítmények ellen alapból hamis, mivel nem a hatóanyaguk gyógyít, hanem a hatóinformációjuk. A különbség rögtön kiderül, amikor összehasonlítjuk a homeopátiás készítmények gyógyhatását a placebókéval. A placebóban ugyanis nincs benne az az információ, ami hatást gyakorolhatna a szervezet információháztartására.
A homeopátiás gyógymód gyengéje, hogy az információs hatása felülírható, különféle okokból ellenállhat neki a szervezet, ha valamiért nem akar meggyógyulni, ragaszkodva a beteg állapothoz. Erőssége viszont, hogy nem károsítja az embert, nincsenek mellékhatásai és a környezetbe kiürülve nem mérgezi az élővilágot. A hatóinformációja idővel elzajosodik a környezeti hatások miatt (hőzaj főleg), vagyis magától semlegesítődik, lebomlik.
A homeopátiás készítmények jövője a gyógyszermentes gyógyítás irányába mutat. Tehát ki lehet fejleszteni olyan eljárásokat is, amikkel közbülső hordozó (tabletta) használata nélkül, közvetlenül lehet átvinni a hatóanyag gyógyító hatású információ tartalmát az élő szervezetbe. Vagyis semmit nem kell bevenni, lenyelni, csak odafekszel egy gép mellé, amit átsugározza beléd a hatást és ettől meggyógyulsz (mint a kézrátételnél). Nincs ennél tökéletesebb módja a gyógyításnak. Annyira, hogy ez már vastagon mágia technikának minősül (más néven: high-tech tudománynak). Ezért vannak annyira beszarva a kémiai szerek gyártói. Mert ki fogja megvenni a drága pénzen kifejlesztett, káros készítményeiket, ha a gyógyhatás korlátlan mennyiségben másolható lesz, kvázi ingyen? És mit fognak akkor mondani a részvényeseiknek?
Szóval a homeopátia elleni kirohanások és pocskondiázások (szokás szerint) csak a pénzről szólnak. Előre megfontolt szándékkal, haszonszerzésből elkövetett közösség elleni bűncselekményről van szó, amit lefizetett "tudósok" követnek el a lakossággal szemben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 14:00:50

@Nazareus:

"Kiváncsi vagyok, hogy a homeopátia hivök mit gondolnak arról, hogy legtöbb viz, amit megisznak tartalmazott pisit régen"

Na meg mérget is tartalmazott valamikor. Ami azért is szörnyen veszélyes, mert minél jobban hígult azóta, annál erősebb a méreg hatása. :D Nem is értem, hogy nem halt még ki az egész élővilág.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 14:06:46

@galaxiscsirke:

"főleg annak az ismeretében, hogy a placebohatás tudományosan elfogadott dolog, különben nem használhatnák gyógyszertesztelésnél"

Hiszed vagy nem, a gyógyszerkísérletek, -tesztelések során a placebóhatás inkább zavaró tényező - lenne, ha nem jelentkezne a valódi gyógyszernél is, ami így kiküszöböli a placebóhatást. Tehát ilyenkor a placebóhatás nem játszik szerepet, mivel ha a gyógyszer csak annyira hatásos, mint a placebó, akkor ugye...

para_noir 2016.02.23. 14:08:49

@steery: kabaré :)))) Popcornt ide! :)))

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:10:07

@para_noir: Szia!
A daganatos betegségnél a tudományt emlegetni éppen nem jó példa. Ez egy olyan betegség, amit nem tud meggyógyítani! Kérdezz meg egy orvost, ha nekem nem hiszel! Nem gyógyítják a rákos sejteket, hanem megpróbálják megölni őket, de sajnos csak olyan módszereket sikerült kidolgozni, ami megöli az egészséges sejteket is. Annyi az esélyed, hogy a szervezeted elég erős ahhoz, hogy túlélje az egészséges sejtek pusztulását is. De ha még sikerül is a tranzakció 5 évig nem nyilvánítanak gyógyultnak. Addig folyamatos kontrollra jársz. Itt majdnem az egyetlen esélyed az alternatív gyógymódokban rejlik.
Szóval szerintem egyáltalán semmi vesztenivalód nincs, ha az alternatív gyógymódokban elmerülsz.
Ha esetleg a pénzt emlegeted. Akkor javaslom nézz szét egy patikában. Semmi nincs ingyen. Azokért a szerekért is fizetsz, amit az orvos ír fel.
És egyébként az alternatív gyógymódok sokszor viccesek , vagy nagyon jó hangulatba kerülhetsz tőlük. És nincs mellékhatásuk. És nagyon sokszor hivatalos orvos is végez ilyesmit.
Nem látom be miért tekintjük őket ellenségnek.

Widia 2016.02.23. 14:10:49

@Bobby Newmark: most komolyan kiakadsz azon, hogy visszakaptad azt, amivel nyitottál nálam?

Házhoz jössz a lófaszért, és amikor megkapod, én vagyok az idióta faszbarmokkal együtt emlegetve? Hát ez cuki.

Amikor eltéveszted a házszámot itt a hozzászólásaimnál, akkor légyszi használd a görgetésgombot néha arra, hogy visszaolvasol, és csak utána idiótázz engem légy oly kedves. Erre is jó az internet, hogy vissza lehet keresni dolgokat, még a pár perccel ez előttieket is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 14:11:48

@Widia:

"Ha annyira nem hat, hogy nyilvánvalóan mellékhatása sincs, meg negatív hatása sem..."

Attól, hogy nincs mellékhatása, még lehet negatív hatása: pl. az, hogy a beteg nem megy el az orvoshoz és nem szedi a betegségét valóban gyógyító vagy a tüneteket enyhító gyógyszert.

Widia 2016.02.23. 14:14:07

@para_noir: jaj, de nagyon okosnak tetszik lenni :D
ezek a százalékértékek meg aztán pláne hitelessé teszik ezt a hozzászólást, de biztosan hitelesebbé, mint bármelyik másikat ;).

Ügyes próbálkozás, leülhetsz, egyes.

Widia 2016.02.23. 14:15:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egyetlen szernek sem tulajdonítják mellékhatásként azt, hogy a szedésével egyidejűleg mit cselekszik vagy nem cselekszik a páciens...

Úgyhogy ezt nem kellene felróni a homeopátiának sem.
Remélem, ez csak egy próbálkozás volt, nem komoly ellenérv a homeopátia-ügyben, mert annak siralmas. :)

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:16:59

@Haibane: Szia! Sok éve foglalkozom ezotériával. Közben elvégeztem egy egyetemet is, ahol biológusként végeztem. Így aztán látom mind a két oldalt. Azért érzed, hogy ellentmondanak egymásnak, mert sokszor más szakkifejezéseket használnak. Az ezotériával is kell foglalkozni pár évet, hogy összeálljon a kép. Ez ugyanúgy van, mint a "hagyományos tudományoknál", azokat is tanulod pár évig. Senki nem várja el egy 7. osztályos gyerektől, hogy ismerje a biológia teljességét, mert még tanulnia kell.
Az ezotéria azért nehezebb, mert nincs belőle iskola. Így nem egységes a rendszer, de amúgy ugyanarról beszélnek.
Már sok fajtáját tanulmányoztam, mindegyik nagyjából ugyanazt mondja, csak máshogy közelíti meg.

Haibane 2016.02.23. 14:17:35

@steery: "információ hatásmechhanizmusú gyógyszerek"

- ezt hívják áltudománynak, mikor látszólag értelmes szavak vannak egymás után összességében mégsem értelmes

"Láttunk már ilyesmire példát nem egy alkalommal" jöhet egy hivatkozás...

"A különbség rögtön kiderül, amikor összehasonlítjuk a homeopátiás készítmények gyógyhatását a placebókéval. "

Rögtön kiderül, hogy nincs különbség, elég ha ránézel az ÖSSZES peer-reviewed tanulmányra ami a témában készült. Jah persze, szerinted az mind pénzelve van a homeopatáktól meg csak úgy higgyük el bemondásra ugye...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 14:20:04

@steery: fideSS egyik nagy bűne, hogy bezárt a Sárga ház...

para_noir 2016.02.23. 14:21:08

@Widia: szóval betalált :) takarítottál te maximum a gyógyszeriparban, meg olvasgattad az ezo honlapokat nagy buzgón, ez a tudományod:))))

Haibane 2016.02.23. 14:21:18

@A másként gondolkodás művészete: aha csak míg a tudomány holdra juttat embert, GPS navigációt készít, addig az ezotéria csak könyveket ad el a nagy semmiről.

"Így nem egységes a rendszer, de amúgy ugyanarról beszélnek." Nem lehet ugyanarról beszélgetni, ha minden ezós könyvben egymást ellentmondó szöveg van. Pont ezért használnak átértelmezett szavakat, amiket nem magyaráznak meg.

Egy ezós könyv pontosan ugyanannyira értelmes marad ha az energiát meg a Zinformációt átnevezed medvesajtra meg felmosórongyra.

Bobby Newmark 2016.02.23. 14:22:54

@A másként gondolkodás művészete: 1. Néhány hozzászólással fentebb olvashatod a stílusra vonatkozó ars poeticámat. Ez tudatos, van célja, és te átmentél a próbán. Továbbra is hagyd figyelmen kívül, így kell ezt csinálni!
2. Nem, az ezotériának azért más a neve, mert nem tudomány. Egyébként nem kellene rá másik szó. Ez eddig egyszerű logika. Az ezoterikus könyvek öncélúan bonyolultak. A témák, amiket feszegetnek vagy nem léteznek a valóságban, vagy sokkal egyszerűbbek, mint ahogyan elő vannak adva ezekben a könyvekben. A cél az, hogy tudományosnak hasson, és téged megvezessen. Ezt a célt sajnos el is érték. Attól, hogy bonyolultak, meg mert a tudomány is tud bonyolult lenni, attól még ez nem jelenti azt, hogy minden ami bonyolultnak hangzik, az tudományos vagy igaz. Ha a sok ezotéria mellé sok tudományos irományt is olvasnál, akkor egy idő után készséggé válna, hogy már az írás stílusából meg tudnád állapítani, mi az, amikor valami téma tényleg bonyolult, meg mi az, amikor valaki csak a seggből előrántott hülyeséget turmixolja és csak a levegőbe beszél, miközben semmi alapja nincs annak amit mond. Érdekesnek biztos érdekes, de a különbség nem az, hogy mit tanítanak az iskolában, hanem hogy mi igaz. Az iskolában olyan dolgokat tanítanak, ami milliószorosan igazolt, és még a leghülyébbeknek is illene vele tisztában lenni. Pont azért, egyébként, hogy aztán a szándékos hazugságokkal ne lehessen aztán megvezetni őket.
3. Hívhatnád őket "gyógyszer"-nek is, mint minden normális ember. Mivel az ezós cuccok nem gyógyszerek, a "nyugati" kitétel felesleges. Ezzel a szóhasználattal saját magad kategorizálod be a "bármi hülyeséget képes vagyok elhinni" skatulyába.
4. Nem tudom ezzel mit akarsz mondani. Felsoroltál két gyógyszernek egy-egy ritka mellékhatását, ami egyik sem következett be. Ellenben bekövetkezett két másik, nyilván sokkal gyakoribb mellékhatás, amire viszont számíthattál volna, de a súlyosabb mellékhatás miatti rettegés okán nem vetted figyelembe. Ez, már ne is haragudj, de elég buta dolog volt, akárhogy is.
5. A tudományban az a szép, hogy azt is tudja vizsgálni, aminek nem tudja az okát. Elég a hatást vizsgálni, így a "vicces történet" hatását is lehet vizsgálni, sőt, már rengetegszer vizsgálva is lett.
Viszont amikor eljut a dolog odáig, hogy milliónyi kutatás még a _hatást_ sem képes kimutatni, akkor ott egy épeszű ember elengedi a témát, és elfogadja hogy a dolog nem létezik.
Akkor is hasonló a helyzet, ha a várt hatás elméleti hatásmechanizmusa ellentmond annak, amit a világról már biztosan tudunk, mint például a homeopátia esetében. _nincs_ olyan eset az orvostudományban, biokémiában, kémiában, fizikában, sehol, semmilyen tudományágban, ahol a koncentráció csökkenése ne a hatás csökkenésével járna. A homeopátia elméletileg is lehetetlen lehetetlen. De ez nem lényeges, mert gyakorlatilag is hatástalan, több száz kutatás szerint.
6. Erre már fentebb kitértem. A lényeg, hogy ha a páciens hülyeség kezelést akar a képzelt bajára, akkor azt legalább orvostól kapja. Ez kockázatminimalizálás szimplán. Nehogy az legyen, hogy Mari néni elmegy homeopátiás kezelésre Béla bácsihoz, aki szakmája szerint asztalos, és a kezdődő daganatát akarja kikezeltetni homeopátiával, aztán valódi kezelés hiányában belehaljon, miközben haláláig egyre jobban érezte magát. Ezt egy orvos kiszűri, és Mari néni akarata ellenére nem homeopátiával fogja kezelni, hanem befekteti kórházba, ahol meggyógyítják valódi, hatásos gyógymódokkal. Ebbe gondolj bele inkább, mert ez a _valós_ oka a dolognak. Az azért elég felszínes gondolat, hogy "dehát orvos csinálja, akkor biztos jó".

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:23:27

@Haibane: Nos. Nem tudom írtam-e neked. Egyetemi biológus diplomám van. Általános iskolában kezdődött a dolog, mert már ott versenyekre jártam. Aztán gimnáziumban (is versenyeztem) és emelt óraszámban tanultam biológiát és kémiát. (Egyébként az országosan is jó nevű gimibe és egyetemre jártam, kiváló tanáraim voltak)

Widia 2016.02.23. 14:28:17

@Nazareus: "A 2-es és 3-as csoport telikürtöli a világot a csodás hatásával a homeopátiás szereknek. "

Én még sosem láttam, hogy bárki telekürtölte volna a csodás hatással a világot.
A homeopátia egy nagyon széles rétegben a hétköznapok része, és senki nem kürtöl semmit. Ha úgy érzik, hogy szükségük van rá, szedik, ha úgy érzik, hogy nincs rá szükségük, nem szedik.
Nekik nincs szükségük a döntésük racionalizálására, mert számukra ez egy természetes dolog, kb., mint a C-vitamin...

A telekürtölést az ellentábor csinálja.

Bobby Newmark 2016.02.23. 14:30:48

@steery: "pár éve"=~250. Igen, azóta üldözik a kuruzslókat, és kurvára nem véletlenül. Mert csaló geci mind, és reményt árul iszonyatos pénzekért.
Aki ilyenre képes, az az emberiség mocska.

Igen, a különbség azonnal kiderül homeopátia és placebó közt, nevezetesen az, hogy nincs.

Nagyon szánlak, hogy így bedarált ez az ezós gépezet, és hogy fejből így tudod nyomni a súlytalan, hazug ostobaságot. Őszintén remélem nem azért van ez, mert neked vagy családtagodnak gyógyíthatatlan betegsége van, és beleőrültél a reménybe.

Amit itt összehordtál, annak egészen pontosan nulla igazságtartalma van. Talán egyszer tájékozódsz annyit, hogy belásd.

kheiron 2016.02.23. 14:31:45

@Widia:

:-D

Pont a herpeszvírus az, aminek néhány fajtájára (HSV 1 és 2) effektív vírusirtó szerek léteznek.

Te is a megmondás + ismerethiány kombóval küzdesz. :-)

Haibane 2016.02.23. 14:35:26

@A másként gondolkodás művészete: az nem érv ám, hogy neked diplomád van, attól még értelmetlen amit írsz, szóval inkább érvelj.

Amúgy nem jársz jól, mert nekem doktorim van, szóval akkor én nyertem a vitát :facepalm

Widia 2016.02.23. 14:41:50

@kheiron: igen, és szedted már? Szedte a gyereked?
Ordított a gyógyszer ellenére két hétig a fájdalomtól? Vonogatta a vállát az orvos, hogy hát de ennyi az össz, amit tenni tud, nincs megoldás?
Nemcsak ismeretem van, tapasztalatom is.
Plusz igen, meg is mondom. Bocsi :)

Nazareus 2016.02.23. 14:44:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért, mert ellenméreg is volt valamikor abban a vizben :)

kheiron 2016.02.23. 14:44:48

@Widia:

Sajnos az élő dolgok sokszor nem úgy csinálnak, ahogy az ideális lenne - hivatalos statisztikát nem tudok most hozni, de úgy saccolom, hogy a gyógyszerek az emberek 80-90 %-ában hatnak úgy, ahogy "illene", a többiek meg vagy kevésbé, vagy egyáltalán nem reagálnak.

Bobby Newmark 2016.02.23. 14:46:29

@A másként gondolkodás művészete: Ott az első probléma, hogy olyan, hogy "_A_ daganatos betegség", olyan nem létezik. A rák az sok tucat, akár sok száz hasonló, de különböző betegség gyűjtőneve. A különböző szervek daganatos betegségei különböző gyógymódokat igényelnek, és van jó néhány, ami gyógyítható. A rákdiagnózis elég régóta már nem halálos ítélet már.

Egyetlen dologban lehetsz biztos: az orvostudomány az _egyetlen_ esélyed, az alternatívok a reményedet árazzák be kurva magasra, és közben hatástalan kezelést adnak. Ha meggyógyulsz magadtól (vagy mondjuk a diagnózisod volt hibás, és mégsem volt rákod), akkor azt fel fogják használni arra, hogy még több reménykedő embernek reklámozzák a kamu módszerüket, ha meg meghalsz mégis, akkor meg úgysem marad senki aki panaszkodjon, meg egyébként sem ígértek biztos gyógyulást.

Ne támogasd ezeket az aljadék szemét rohadékokat, mert társadalmilag iszonyat káros dolog amit művelnek!

kheiron 2016.02.23. 14:47:14

@steery:

Hú, és ezt az irtózatos baromságot így fejből nyomtad?

Sokkal egyszerűbb, ha az ember elmormol egy miatyánkot, vagy felekezete szerint választott egyéb imát.

A hatékonysága pont megegyezik a homeopátiával, viszont egy fillért nem kell érte fizetni, és ki se kell mozdulni otthonról.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:47:22

@kheiron: Nagyon olyan érzésem van, hogy nem ugyanarról beszélünk. A rák az egész világ vezető halálnemei közé tartozik. Gyógyíthatónak nem nevezném.
Az AIDS tüneteit tudják kezelni. El lehet vele élni akár 15 évet is (ez nem mindenkinek sikerül). A többség pár éven belül belehal.
A hasmenésre adott széntabletta nem gyógyít! Tünetet kezel! Megköti a belekben a "trutyit". Így az nem "folyik" ki.

Widia 2016.02.23. 14:53:26

@kheiron: ez tök jó adat lenne, csak erre nincsenek adatok. Nincsenek felmérések, még arról sincs adat - megközelítőleg pontos adat meg pláne nincs -, hogy a páciensek milyen arányban szedik be a gyógyszereiket.
Úgyhogy így a hatásosságukról sem lehet pontos adat, tehát ez az "emberek 80-90%-ában" megközelítés ez egyszerűen egy nem létező adat.
Olyan lehetne, hogy "a felmérésben részt vevő 153 ember 80-90%-a", de ekkor meg pontos adat jönne ki.
Szóval ez így mese kategória.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:53:30

@Medgar:

"Tehát, ha jól értem a homeopátia azon alapszik, hogy a megfelelő lelki alkathoz a megfelelő hatóanyag információt kell alkalmazni? "

Van olyan elmélete, ami szerint igen. És szerintem ez a legjobb teória. (Sok elméletet próbáltam) Annak idején vettem vagy száz szert és mindegyiket teszteltem magamon.
Szerettem csinálni. Mellékhatása nincs. Amúgy meg érdekes kísérlet.

De van olyan szer is, amit a mai napig használok, és nem a lelkialkatom szerint választottam ki.
Viszont ezekről elmondható, hogy csak a tüneteket kezelik, nem gyógyítják meg a bajomat. De akkor is jó, mert olyan dolgokra szedem őket, amire "nincs gyógyszer".
(Nem súlyos betegségek, csak kellemetlenségek, de kényelmesebb úgy élnem,. hogy tünetmentesítem magam.)

Bobby Newmark 2016.02.23. 14:54:50

@Widia: Hogy mi van? Egészen nem értem, miről beszélsz. Mit kaptam vissza és hogyan? Te rinyáltál, hogy nem tetszenek a csúnya szavak, aztán elmeséltem neked, hogy mibe szaladtál bele, és hogy egyébként a faszbarmok szoktak ezen a szűrőn fennakadni.

Ennyi, eddig itt tartunk, én semmiféle irányomba érkező lófasszal nem találkoztam, csak a te vergődéseddel és hisztiddel, ahogy erőlködsz azon, hogy megfordítsd a helyzetet, meg próbáld magadról lemosni a faszbarom jelzőt.
Javaslom az érvelést, mert ez a nettó flém ebben nem fog segíteni, meg egyébként is béna vagy benne.

Igen, nagyon hasznos, hogy vissza lehet olvasni, tedd is meg kérlek, és mutasd csak meg, hogy hol az a lófasz.

Widia 2016.02.23. 14:55:45

@kheiron: bocsánat, kimaradt az elejéről: Ilyeneket saccolni nem szerencsés :) Még a végén valaki kész ténynek, tudományos adatnak tekinti, mert olvasta valahol :).

Szencz Szilvia 2016.02.23. 14:57:44

@para_noir:

""Ezt ő úgy hívja, hogy van a szereknek egy úgynevezett szituációs materia medicája. " - uramjézus :))))) Három sör után én öt oldalnyi ilyen humbug szakszót írok le neked, és akkor én is zseni leszek :))) "

Hát lehet, de ezt egy orvos írta le és józanul. Rengeteg könyvét lehet olvasni a témában. És nagyon sok embert gyógyított meg Indiában, ahol az emberek nagyon szegények. Nincs pénz a "nyugati orvosságra", ezért náluk a homeopátia majdnem az egyetlen esély.

Widia 2016.02.23. 14:58:42

@Bobby Newmark: csak azért nem világosítalak fel, mert komolyan már kicsit ciki, mennyire nem ugrod meg a saját állítólagos mércédet. Ciki, de azért élvezem, nyugi :)

Bobby Newmark 2016.02.23. 14:59:25

@Widia: Ez így ahogy van szimplán hazugság.

Ha nem lenne vele telekürtölve a világ NEM TUDNÁL RÓLA te sem.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:02:00

@Widia: Na ennek örülök, kevés ember szereti ha szopatják. Hát akkor jó szórakozást hozzá!

Az ugye megvan még, hogy egyetlen érvemre sem reagáltál még, csak cuppogsz a péniszen?

Widia 2016.02.23. 15:02:12

@Medgar: és az megvan a cikkben, hogy mennyire okosak vagy hülyék azok, akik bármit is komolyan vesznek mások arctalan, internetes kommunikációjából? :)

Szencz Szilvia 2016.02.23. 15:05:18

@aronsatie:
"Egyikben sincs semmi, ugyan miért ne lenne mindegy, hogy melyik típusú semmit szeded be? Ráadásul minél inkább van benne a semmi, annál erősebbnek mondják. Nem ártana, ha reklám jellegű hozzászólásaidat a jövőben a végén egy X betűvel megjelölnéd. "

Azt nem írtam, hogy nincs bennük semmi.
Információ van bennük. Olyan információ, amit a test fel tud használni.
Ha az utcán kérsz információt valakitől (Pl megkérded hány óra van) Ott sem mindegy, hogy mit válaszolnak. Ha valaki reggel azt válaszolja, hogy este 10 van, akkor azt azért nem hiszed el neki.
A homeopátia pont ilyen. A jó információ utat mutat a szervezetnek a rosszat meg nem veszi figyelembe.
Az információt pedig nem anyagban mérjük.
Ha valaki megmondja neked, hogy "Reggel 8 óra 00 van" Ezt sem tudod "megmérni" (Mérlegen mondjuk.)
Egyszerűen csak nem úgy hat, mint egy hatóanyagos gyógyszer. Ennyi az egész.
És még meg kell tanulni a használatát.

Widia 2016.02.23. 15:05:56

@Bobby Newmark: jé, te ott voltál cirka 30 évvel ezelőtt, amikor a patikában egy fülfájástól ordító gyerek anyukájának a patikus a homeopátiát ajánlotta, és én ott álltam mögöttük a sorban, és akkor hallottam róla először?

Amúgy neked fasz-komplexusod van, hogy ennyit emlegeted?

Túl kicsi a tiéd? A homeopátia azon sajnos tényleg nem segít. Mondjuk más se nagyon.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:06:07

@A másként gondolkodás művészete: Indiában iszonyat elterjedt a kuruzslás, és a kifejezetten káros "gyógymódok"-kal összehasonlítva valóban, a homeopátia legalább nem árt. Ez volt az oka egyébként eredetileg is az elterjedésének a 18. században, hogy legalább nem vért csapolt, hanem gondosan megtisztított vizet itatott az emberekkel. India egyes részei meg még ma is azon a szinten vannak, és ott tényleg előrelépés még egy ilyen hatástalan gyógymód is.

Ettől még a homeopátia hatástalan, és nem jó semmire, és azóta van hatásos orvoslás is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 15:08:36

@A másként gondolkodás művészete:

"A hasmenésre adott széntabletta nem gyógyít! Tünetet kezel! Megköti a belekben a "trutyit". Így az nem "folyik" ki."

Talán tudsz a hasmenésre hatékony homeopátiás szert? Lehetőleg olyat, amely nem a tüneteket, hanem a kiváltó okot (ami lehet ezerféle) szünteti meg, de azonnal?

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 15:09:52

Valaki linkelt már tudományosan igazolt homeopátiás gyógyulást? ha nem akkor miért nem?

Haibane 2016.02.23. 15:11:22

@eßemfaßom meg áll: mert, aki ilyet linkelni mer azt Captain Pharma elteszi láb alól természetesen :)

kheiron 2016.02.23. 15:12:14

@para_noir:

Nagy butaságot írtál, köztudott, hogy az újhold sokkal hatásosabb, mint a telihold!

Robzon 2016.02.23. 15:12:18

@A másként gondolkodás művészete: a többség nem szedi elöiràs szerint a gyogyszereit:

"Depending on the characteristics of the condition, the treatment, the patient, and the setting, estimates of medication nonadherence rates typically range from 30% to 60%, with the nonadherence percentage being greatest when the patients are symptom-free.[1] In an era when efficacious drug therapies exist or are being developed at a rapid rate, it is discouraging that one half of the patients for whom appropriate medication is prescribed fail to receive the full benefits because of inadequate adherence to treatment.[2] One study showed that 77% of patients demonstrated degrees of compliance with their medication regimen when the treatment was designed to cure a disease and only 63% of patients complied when treatment was aimed at prevention. However, when medication was to be taken over a long period, compliance rates dropped dramatically to approximately 50% for either prevention or cure.[3]

Studies show that 20% to 80% of patients make errors in taking medication and that 20% to 60% stop taking medications before being instructed to do so.[1,3] With older populations, the literature concerning adherence reports that compliance rates range roughly from 38% to 57%, with an average rate of less than 45%.[3,4] Patients forget to take their medications, creatively alter their medications, engage in unendorsed polypharmacy, mix their medications, and take medications in combinations that may have dire synergistic interaction effects, such as dizziness and confusion."

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 15:12:58

@A másként gondolkodás művészete: "A homeopátia pont ilyen. A jó információ utat mutat a szervezetnek a rosszat meg nem veszi figyelembe." oszt honnan tudja a szervezet, hogy a jógyíkmájrezgésre kell most neki eméleznie nem a volkánkitörésbenmehgalt10ezrek haláltusarezgésére? Ott van mindkettő ugyanabban az adagban...

Nazareus 2016.02.23. 15:13:00

@A másként gondolkodás művészete: Akár lehetséges lenne ez is HA be lenne bizonyitva. Sajnálatos módon a kontrollált kisérletekböl az bizonyosodott be, hogy a homeopátia nem gyógyit semmivel sem hatékonyabban, mint a placebó gyógyszerek.

Igy aztán arról, hogy a homeopátiás szerekben lévö információ gyógyitana, kiderült, hogy nem igaz.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:13:24

@Widia: Hehe, nem, nem voltam ott, de TE SEM! 30 évvel ezelőtt még rendszerváltás előtt voltunk, és nem volt homeopátia a gyógyszertárban. A pártállam kicsit szigorúbban vette a kuruzslást mint ahogy azt mostanában tesszük. A homeopátia be volt tiltva, patikában nem lehetett kapni.

Hát ugye, hogy is volt azzal a hazug emberrel meg a sánta kutyával?
Ja, igen, _ezt_ hívjuk úgy, hogy házhoz jönni a lófaszért: nem kérte senki, hogy bizonygasd a hülyeséget, de megtetted önszántadból, hazugsággal, és rajta lettél kapva.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 15:13:27

@Hóhér az utolsó barátod:

"leírtad a placebo lényegét te seggfej. :D
Nem tudod mi az, de elhiszed, hogy hat és ettől tényleg úgy érzed, hogy működik"

Szia!

Nem foglak "seggfejnek" nevezni. Nem hiszem, hogy seggfej vagy. Mindösszesen azt gondolom, hogy keveset olvastál szakirodalmat a témában. (De azért megkérlek Te se használj ilyen kifejezéseket velem szemben. Igazán köszönöm, hogy megteszed)

Placebo hatás nem létezik! Gondolj bele a lényegébe! Ha valóban meggyógyulnál attól, hogy hiszel benne, akkor ennél sokkal többen élnénk túl betegségeket.
Hinni elég sok ember hisz. mindenfélében.

A hit csak egy eszköz. Aki hisz abban, hogy meg fog gyógyulni az addig keresi a megfelelő orvosságot, amíg megtalálja.
Az orvosságtól, vagy gyógymódtól gyógyulunk meg!

kheiron 2016.02.23. 15:13:50

@A másként gondolkodás művészete:

Oké, látom, hogy a hozzászólásomba szándékosan leírt egyik legnagyobb butaság fel sem tűnt neked.

Sejted, hogy miről van szó?

Widia 2016.02.23. 15:13:59

@para_noir: Jaj, annyira rutinos vagy, hogy így lelepleztél :D

Valami frappánsabb esetleg? ;)

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 15:15:38

@A másként gondolkodás művészete: "Ha valóban meggyógyulnál attól, hogy hiszel benne, akkor ennél sokkal többen élnénk túl betegségeket."

ha létezne homeopátiahatás, akkor az egész emberiség 150évig egészségben élő lenne (minusz balesetek és katasztrófák), annyi jóinformációra emlékszik az elmúlt pármillió évből az összes vízmolekula.

kheiron 2016.02.23. 15:15:44

@Widia:

Nem véletlenül írtam, hogy igazi valid adataim nincsenek.
Ez a saját "személyes statisztikám", ahogy beszélgetek a betegeimmel.

Advanced Flight 2016.02.23. 15:18:24

@A másként gondolkodás művészete: "És egyébként az alternatív gyógymódok sokszor viccesek , vagy nagyon jó hangulatba kerülhetsz tőlük."

ja, értelek már, gyakorló alkoholista vagy :-P

Widia 2016.02.23. 15:21:24

@Bobby Newmark: aha, persze... ha újraolvasnád - bár ez, mint kiderült, nem erősséged - észrevennéd, hogy van ott még egy-két szó, amit voltál szíves figyelmen kívül hagyni.
Megértelek amúgy. És ha ettől jobban érzed magad, akkor csináld csak. (buksisimijel)

Widia 2016.02.23. 15:23:35

@kheiron: bocsi, nem akartam kötözködni!
Nagyon fontosak lennének az ilyen adatok (is), és ha jól láttam, EU-s pályázatok is vannak ilyenekre. Lehet, hogy érdemes lenne utánajárni, hátha finanszíroznának korrekt felméréseket.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:24:47

@Widia: Ja, másik fele. Ezt tudod úgy hívják, hogy projekció, amikor a saját problémáidat próbálod másra vetíteni. Én használok más "csúnya" szavakat is, TE vagy az, aki csak a faszra koncentrál.

Ha már így rákérdeztél, szerencsére átlag feletti méretekkel vagyok megáldva, de egyrészt adottságok alapján értelmes ember nem ítélkezik, meg van bőven más is, ami eredményem, nem adottságom, és büszke lehetek rá. Szánom azt, aki csak az adottságaira büszke.
Viszont ne is reménykedj, heteroszexuális vagyok.

para_noir 2016.02.23. 15:25:39

@Widia: nincs, sose leszek olyan szórakoztató félkegyelmű, mint te. Simán győztél :)

Szencz Szilvia 2016.02.23. 15:26:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Oka van annak, hogy azt mondom, hogy ha nem tudjuk, hogy milyen mechanizmussal működik, attól még működhet. Csak később jövünk rá, hogy miért."

Na de már rég rájöttünk, mitől működik a homeopátia: placebóhatás.

Egyetértek azokkal, akik szerint nem szabad TB-támogatást adni a homeopátis szarokra. Ettől a betegnek drágább lesz a szer, így erősebb lesz a placebóhatás.

Nos a fenti állításoddal azt mondod, hogy ha valaki placebóhatással gyógyul az meg se gyógyuljon!
Ebbe már belegondoltál?
Személy szerint azt gondolom, hogy placebó hatás nincs. A hit önmagában nem gyógyít! Sokkal többen gyógyulnánk meg, ha elég lenne az, hogy hiszünk benne!
És, ha ezt a gondolkodás módot folytatjuk, akkor ha valaki nem gyógyul meg az nem hisz benne.

Meglátásom szerint a hit csak egy eszköz, aminek segítségével addig keressük a megfelelő gyógymódot vagy gyógyszert, amíg meggyógyulunk.

Vagy egy másik megközelítéssel is el tudom mondani.
Ha beteg vagy, akkor csak úgy gyógyulhatsz meg, hogy valami mást viszel be a "rendszerbe" mint, ami eddig volt.
Mert, ami eddig volt az a betegséghez vezetett. Tehát meg kell találni azt a bizonyos mást.

Widia 2016.02.23. 15:29:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 1.) de miért AZONNAL? Bármilyen modern orvostudomány által ajánlott gyógyszer azonnali hatást ígér? Mert ha nem, akkor ezt ne követeljük már meg a homeopátiától sem! :)
2.) Kombinációkat szoktak alkalmazni hasmenés esetén, de ez attól is függ, hogy milyen jellegű az a hasmenés, és mi okozza, és ki a páciens. Ebben mindenképp több a homeopátia, mint a hagyományos orvoslás bizonyos szegmensei: abszolút figyelembe veszi a pácienst. Tisztelet persze a holisztikus szemléletű "modern" orvosoknak!

Fax 2016.02.23. 15:30:48

@A másként gondolkodás művészete:
Először nehezen álltam meg, hogy minősítő jelző nélkül hagyjam az írásodat, de hirtelen felhorgadt bennem egy természetes indulat: miért ne aggassak a hülyeségre méltó jelzőket? Miért kellene kesztyűs kézzel bánnom a butasággal? Miért kellene akadémikusan hangzó válasszal illetnem azt a nyomorúságos hazugságot amit a homeopátia jelent és ezzel miért emelném olyan szintre mintha érdemi diszkusszió tárgyát képezhetné korunk egyik legbrutálisabban manifeszt ostobasága - ami ellen magam is évek óta küzdök: a homeopátia. Szóval halmozottan fogom használni a jelzőket és joggal. Töménytelen marhaság amit leírtál. Ótvar, semmirekellő marhaság. Sajnos vannak ilyen emberek mint te akik terjesztik az "igét" és emiatt még mindig sokkal többen vélik hatékonynak a homeos pirulákat mint kellene. Fertőzések vagytok ti az emberi kultur- és tudománytörténet széles egén, a butaság és ostobaság fertőző ágensei. Benneteket átnevelő táborba kellene zárni, beoltani mondjuk kolerával és csak és kizárólag homeos szereket kellene elétek dobni, hogy na tessék, gyógyuljatok. Az eredmény pontosan az lenne amit minden normális ember tud: ott hullanátok el pontosan olyan arányban, ahogy a kezeletlen kolera tizedeli az embereket. Ezt tenném veletek, mert az ostobaságnak olyan mélységei amit ti reprezentáltok nem tolerálhatóak többé. Unom a vitákat veletek, unom, hogy ezer és ezer oldalról bizonyítjuk, hogy a homeopátia hazugság és mintha a falnak beszélnénk, unom a szerfelett kreatív érveket amelyeket felsorakoztattok és amelyeknek annyi közük van a homeopátia igazolásához mint parlagi sasnak a kollektív szellemhez, unom, hogy minden ultima ratio-ra van mindig egy "mentő érvetek" ami már az ovodások szerint is nevetséges, unom, hogy a ti gyerekeitek állítólag sohasem betegszenek meg (!!!!!) mert homeoval etetitek (persze hazudtok, még magatoknak is, mert az igazi homeós csak 39 fok felett tekinti a lázat láznak és ha a gyereke az alatti hőmérséklettel bír akkor "nem beteg" - persze kizárólag azért mert momeós szart eszik), unom a bigottságnak azt a nyomorultságát, hogy elhiszitek, hogy az egyébként mindig mozgásban lévő, ennélfogva statikus állapotokat rögzíteni képtelen víz szerintetek memóriával rendelkezik, unom, hogy ha erre felhívjuk a figyelmeteket akkor jöttök a spinnel, amit hallottatok egy másik hülye előadásában, tehát biztosan úgy is van, miközben spinje csak az atomok alkotó elemeinek van amibe semmiféle makrofizikai rázás nem szól bele, stb. Egyszóval szörnyűek vagytok és kurvára nics igazatok.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:31:17

@Widia: Ja, persze. Hát ez elég gyenge volt mosakodásnak. Azért azt szokás tudni kapásból, hogy a rendszerváltás mikor volt.

Egyébként meg nagyon nem változtat a tényen, hogy egy patikus mit ajánlott, csak az igazán ostobák tekintik az anekdotát bizonyítéknak.
Meg egyébként ezzel a sztorival annyit tudsz csak bizonyítani, hogy CIRKA 30 éve (ami mondjuk 27-33, még mindig nem nyert), létezett egy hülye patikus, aki homeopátiát javasolt. Az még semmit nem mond a homeopátia hatásosságáról.
De asszem tökfeleslegesen próbálnék neked logikáról magyarázni...

Widia 2016.02.23. 15:31:38

@para_noir: jaj, dehogy, a célszalag előtt lelassítottam, hogy beérhess előttem :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.02.23. 15:32:26

jaj istenem...
Az indexen prédikálnak a józan gondolkodásról??
Az a baj, hogy továbbmennek, mi?

Egyébként meg, józanul gondolkodó ember tisztában van vele, hogy
Tudomány = folyamatos hazugságok sorozata

Szencz Szilvia 2016.02.23. 15:39:35

@Bobby Newmark:

"Ezt értelmes ember úgy értelmezi, hogy
1. Meggyógyultál magadtól
2. Mégiscsak hatott az a hormonkenőcs.

Ami egészen biztosan nem történt, az az, hogy a beszedett szőlőcukor bogyó gyógyított meg. "

Akkor mégis csak leírom a sztorit, mert van benne érdekesség.
Szóval a bőrgyógyász után felmentem a netre. Ott találkoztam először a homeopátia szóval. Viszont mindenki azt írta, hogy működik.
Kikerestem egy szert, amit sokan dícsértek. (Rhus Toxicodendron - magyarul Cserszömörce.) Azt írták nincs mellékhatása. "Mit veszíthetek?" gondoltam. Elmentem a gyógyszertárba és beszereztem. (Meglepetésemre van a városban egy gyógyszertár, aminek kifejezetten a homeopátia a specialitása)
Szóval beszedtem.
Leírom az eredményt.
Előtte: Rengeteg hólyagocska a bőröm alatt (mint, a tej felszínén, amikor felforr), iszonyatos viszketés, száraz bőr, ami könnyen "szakad" és nagyon fáj, mert utána sebes.
Bevettem a szert. Kb 2 nap alatt eltűnt az összes hólyagocska a bőrömről. Azóta sem jöttek elő(kb 6 éve). DE az összes többi tünet megmaradt!!!!! (Viszketett, fájt és sebesedett)
Ezek után mentem el egy homeopátiás orvoshoz (gondoltam, ha a hólyagok eltűntek a többi is eltűnhet) És ő írt Siliceát (szilicium), amitől viszont teljesen elmúlt az ekcéma.
Ezek után belefogtam a kutatásba, mert érdekesnek találtam a dolgot.
Pár évig elvoltam vele. Vettem könyveket és vagy 100 féle szert.
A szereket magamon teszteltem.
A legérdekesebb hatása az úgynevezett Platinumnak volt.
Elnézést a nagyon őszinteségért, de csak a szexre tudtam gondolni, amikor bevettem.
Nagyon durva volt!
Sürgősen abbahagytam. Tudom elsőre jól hangzik a dolog, de benne lenni nem volt jó érzés.

Szóval specifikus hatásmechanizmusa van a szereknek. Kipróbáltam!
Szedtem nagy dózist is!
Jó cuccok!

Advanced Flight 2016.02.23. 15:41:10

@Widia: abszolút, neked se hiszi el senki, hogy járatos vagy a gyógyszeriparban, ne aggódj :-)

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:42:39

@A másként gondolkodás művészete: Placebóhatással _valódi_ betegséget, tehát fiziológiai elváltozást, fertőzést, daganatot, mérgezést _lehetetlen_ gyógyítani.
Olyan dolgokra hat, amik érzet jellegűek, tehát fejben dőlnek el: migrén, krónikus bármifájás, viszketés, rossz közérzet.
Ezekre alapvetően _nem_kell_ gyógyszer amúgy, pszichológus vagy pszichiáter dolga lenne alapvetően.

És ezért hiba egy bogyógyártó ipart létrehozni rá. PONTOSAN az a probléma ezzel, hogy nem az okot szünteti meg, hanem egy lelki eredetű problémát kezel tünetileg, lelki hatásmechanizmussal.
A mellékhatása meg az, hogy az emberek elhiszik, hogy a bogyó hatott, nem pedig a lelkiállapotuk javult a velük foglalkozás, meg a bogyó bevételének művelete hatására, és máskor, amikor _valódi_ betegség üti fel a fejét, a hatástalan gyógymódot fogják választani.

Ez iszonyatos társadalmi kár, és nem megengedhető.

para_noir 2016.02.23. 15:45:28

@Fax: az összes kommentet kicserélném a tiédre! :)

Widia 2016.02.23. 15:46:27

@Advanced Flight: az lehet, de ugye rólatok meg mindenki elhiszi, hogy ennyire értetek hozzá? :)

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:46:50

@A másként gondolkodás művészete: Amit elfelejtettél leírni, hogy közben azért ugye kenegetted hormonkenőccsel is?

Amit meg nem TUDSZ leírni, mert ugye képtelenség, hogy mi lett volna, ha NEM szeded be a homeopátiás bogyót.

Ez utóbbi nélkül meg sajnos az a helyzet, hogy nem jelentheted ki, hogy a bogyó miatt múlt el a dolog. Egymásutániság nem jelent okozatiságot, ez sajnos alapvetés.
Azt sem zárhatod ki egyébként, hogy a szex/maszturbáció miatt tűnt el a pöcsödről a köröm.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 15:48:35

@Haibane:
"aha csak míg a tudomány holdra juttat embert, GPS navigációt készít, addig az ezotéria csak könyveket ad el a nagy semmiről.

"Így nem egységes a rendszer, de amúgy ugyanarról beszélnek." Nem lehet ugyanarról beszélgetni, ha minden ezós könyvben egymást ellentmondó szöveg van. Pont ezért használnak átértelmezett szavakat, amiket nem magyaráznak meg.

Egy ezós könyv pontosan ugyanannyira értelmes marad ha az energiát meg a Zinformációt átnevezed medvesajtra meg felmosórongyra. "

Nem arról beszélek, hogy a mai tudomány értelmetlen vagy felesleges. Igen vannak dolgok, amiben nagy eredményeket értek el.
Csupán arról beszélek, hogy viszont vannak dolgok, amikben nem tud segíteni.

Fontos, hogy nem gyógyítja a rákot. És fontos, hogy nem igazán magyarázza az élet eredetét sem. Az ezotéria abban segít, hogy ezeket a "nagy felfedezéseket" megtehessük.

Mert nagyon sok kitartás és munka kell ahhoz, hogy valaki ilyen dolgokat kitaláljon megalkosson.
Ez manapság ritkaság. Azokat az embereket, akik nagy dolgokat tesznek "zseninek" kezeljük.
De az a helyzet, hogy mindenki zseni!!
Az ezotéria az önismeret tudománya! Ki vagy valójában? Miért vagy itt? Hogyan működik a tested?
Ha valaki jól megismeri önmagát, akkor ki tud magából hozni nagy felfedezéseket.
Gyakorlatilag a modern társadalom problémáit, a Föld problémáit megoldhatnánk vele.
Mindenki boldog lenne, gazdag és egészséges.

Hát ezért érdemes az ezotériával foglalkozni!
És igen nem könnyű! Pár évet eltöltöttem vele, amíg rájöttem a lényegére.
De szerencsére ma már rengeteg helyen kapunk segítséget. Vannak jó szakemberek. Nem kell magunktól kutatni.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:48:46

@Widia: Egyelőre nem tudom, feltűnt-e, de csak ketten vagytok itt akik kötitek az ebet a karóhoz, az összes többi hülye már lelécelt. Nyilván belátták, hogy itt nekik nem terem babér, de ti még ehhez is hülyék vagytok.

De ne hagyjátok abba, mert vagy tucatnyian vagyunk itt, akiket nagyon jól szórakoztattok!

para_noir 2016.02.23. 15:55:37

@A másként gondolkodás művészete: nekem bő másfél éve elkezdtek kijönni futószemölcsök a jobb, majd a bal kézfejemen is, egyre több lett, az ujjaimon is, pár még a csuklóm környékén is, volt vagy összesen 30-35 darab. Mivel nem viszketett, nem volt hólyagos, nedvedző vagy túlságosan látványos, leszartam, vettem ugyan egy ecsetelőt, de nem is használtam, nem tudom miért, csak úgy nem volt érkezésem foglalkozni vele. Aztán tavaly november környékén azt vettem észre, baszki de egyik napról a másikra, hogy nincsenek, pár nagyobb darabnak a halvány nyoma volt csak meg, de a 90% nyom nélkül eltűnt, utána egy-két héttel pedig már semmi nyomuk nem volt, most sincs. Elmúlt. na ez pont olyan, hogy ha abban a másfél évben, amíg voltak, szedek ezt-ezt-amazt, köztük mondjuk homeós cuccokat, mondjuk többet, mert nem múlik és a homeós orvos felír/kikever újabb és újabb szereket, akkor annak a szernek, amit éppen akkor szedtem, amikor elmúltak, tulajdoníthattam volna ( ha az a típus lennék) csodálatos-varázslatos gyógyerőt, és totálisan bizonyítva láthatnám a homeopatikus szerek vitathatatlan gyógyhatását. Szerintem kb ennyi a homepátia lényege, azokra az enyhébb problémákra, amikre tulajdonképpen nem kell semmi, és a szervezet idővel magától úgyis legyűri, látszólag roppant hatékonyak, képzeld el, most én is micsoda őszinte hittel lelkendezhetnék a homeo szer hatásáról a futószemölcsökre. Más esetben (fentebb többen említették) kiegészítő szerként hatásos, az meg kb annyi, mintha fáj a fejem, beveszek egy Advilt, plusz tizenhat homeo cukorgolyócskát, majd egy óra múlva boldogan konstatálom, hogy bevált ez a homeo szer, nincs már fejfájás.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:55:38

@A másként gondolkodás művészete: Nem. Az ezotéria abban segít, hogy ami kérdésre még nincs megnyugtató válasz, arra hazudik egy könnyű, egyszerűen érthető, hihető dolgot.

Ez -már megbocsáss- de csak a hülyéknek megfelelő válasz. Egy intelligens ember tudja, hogy vannak jelenleg, vagy teljes egészében megválaszolhatatlan kérdések. Csak a hülye gondolja azt, hogy mindent tud.

Az élet keletkezésére meg egyébként már olyan 90%-os kísérletileg reprodukált mechanizmus van, kicsit le vagy maradva. Csillagködökben észleltek aminosavakat, tudjuk miből és minek hatására állnak össze, illetve kísérletben állítottak elő ezekből az aminosavakból önreprodukáló molekulaláncokat, amik hasonlítanak az RNSre. Mindezt mondhatni "spontán" teszik, ellenőrzött körülmények közt ugyan, de szándékos emberi behatás nélkül.

Kérdésekre valós választ az ezoteria soha nem fog tudni adni, csak és kizárólag a hülyék megnyugtatására való.

A hogyan működik a tested kérdésre az ezoteria tényszerűen félrevezet. A hazugságai cáfoltak, minden esetben.

kheiron 2016.02.23. 15:56:13

@A másként gondolkodás művészete:

"Fontos, hogy nem gyógyítja a rákot. "

Az a fontos, hogy GYÓGYÍTJA a rákot.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.02.23. 15:56:18

@A másként gondolkodás művészete: Erre szokták mondani a tudományhívők, hogy a "A korreláció nem implikál kauzalitást"
Kivéve ha pl. védőoltásokról van szó, (vagy más, gyógyszeripari termékről,) mert akkor természetes, hogy ha nem leszel beteg, akkor azért, mert beadattad azt a szent szert.
Ha mégis beteg leszel, akkor goto 1, vagyis a "A korreláció nem implikál kauzalitást"
Elvégre hogyan lehetne a védőoltásnak káros mellékhatása?
Tutira nincs, hiszen a tudomány sosem hazudik!

Haibane 2016.02.23. 15:56:25

@A másként gondolkodás művészete: " Az ezotéria abban segít, hogy ezeket a "nagy felfedezéseket" megtehessük."

Sajnos a seggünkből előhúzott elméletek bár nagyon szórakoztatóak a valósággal nem kompatibilisek. És nem, nem kell nagyon komoly erőfeszítés fantáziálni.

Widia 2016.02.23. 15:56:51

jé, már ez is egy érveléstechnika a faszomozás, hazugozás mellett, hogy "úgyis kevesen vagytok, ezért hülyék is vagytok"?
Ma is tanultam valami újat :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.02.23. 15:57:43

@Bobby Newmark: Fanatikus hívőkkel nem érdemes vitatkozni, ugye?
Különben is: a tudományban csak a hülyék kételkednek, mert az bizonyítékokon alapul, és sosem téved.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:58:22

@Widia: Nem, ez nem érv volt, csak megfigyelés. Egyébként meg fordítva, azért vagytok kevesen, MERT hülyék vagytok. És ez is csak megfigyelés volt, meg bizonyíték arra, hogy tényleg.

Bobby Newmark 2016.02.23. 15:59:23

@wmiki: Jólvan, Mikikém, látom neked sem sikerült kikeveredned a skizofréniádból az elmúlt tíz évben. Pedig az összes varázsmódszert ismered. Hogyan lehet ez akkor?

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:00:33

@Widia: Egyébként meg ha rajta lettél kapva, hogy hazudsz, akkor talán ne akadj ki rajta, hogy le lettél hazugozva. Az már a pofátlanság teteje.

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:02:45

@wmiki: Lehet, hogy ez neked újdonság lesz, de nem létezik SZDSZ. 2016 van, te meg kicsit a múlt évtizedben ragadtál a jelek szerint. Voltál azóta friss levegőn, hogy az SZDSZ létezett, vagy bezárva tartanak valahol?

Medgar 2016.02.23. 16:03:01

@Widia: Tudod a probléma az, hogy te vagy a gyereked jobban lettél - meggyógyultál miután bevetted a xxx chy bogyót. Ezért aztán hívővé váltál minden tudományos háttér nélkül. A lényeg a hit mivel a hitnek és főleg a HITNEK nincs szüksége tényekre csupán dogmákra.

para_noir 2016.02.23. 16:03:32

Wmiki úgy hiányzott innen, nem is értettem hol van? :)) Sajnos a végére futott csak be erősítésként a félkegyelmű osztaghoz :)))) Viszont ő tényleg kemény arc, ajánlom mindenkinek, hogy a lelki békéje érdekében hagyjon rá mindent, különben seperc alatt elsorvasztja az agyatokat!!!! :)))))

Widia 2016.02.23. 16:06:33

Elgondolkodtam, hogy ha ennyire ki tudtok akadni a homeopátiára, akkor mit szólnátok az Új Germán Medicinára? :D

Szencz Szilvia 2016.02.23. 16:07:46

@Bobby Newmark:
"Végeztek egy kísérletet, amikor egy kupac ketrecbe zárt galambnak _teljesen_véletlenszerűen_ ételt szórtak be. Egy idő után a galambokban kialakult egy-egy személyes "babonarendszer", hogy mit kell csinálniuk ahhoz, hogy étel érkezzen. Volt amelyik körben forgott, volt, ami egy lábra állt, volt, amelyik ugrált, stb.

Na ez a higítási arány pontosan ez a kategória. Véletlenszerű eseményekre (spontán gyógyulás) gyártottak babonarendszert. "

Óh!! Ez egy nagyon jó példa! Igazán tehetséges vagy!!
Az ezotériával foglalkozó emberek is kicsit olyanok, mint a galambok (most persze szimbolikusan gondolom), mert ők azt látják, hogy az alternatív gyógymódok gyógyítanak, de nem mindenki érti pontosan hogyan. Így aztán néha vannak "fura" dolgok "ezós" berkekben. De nem akar rosszat senki, csak még nem jöttünk rá a lényegre. Mert ez még soha nem írta le senki! Az eredmények most születnek!
Pont olyan, mint a modern tudomány. Kísérleteznek és új utakat keresnek.

Mondjuk az ezoterikus gyógymódoknak nincs mellékhatásuk, ami nagyon nagy előny.
Viszont érezheted, hogy elvesztél, mert nem "vágod" a lényeget.
De az elmúlt pár évben rengeteget fejlődött a dolog.
Most már nagyon sok jó szakembert lehet találni.

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:07:58

@para_noir: Szerintem ismeri már mindenki, mint a rossz pénzt.

Haibane 2016.02.23. 16:11:09

@para_noir: olyan mint az udvari bolond a csörgős sipkával. Néha bejön elmondani ugyanazt a 3-4 értelmetlen mondatot, amin mindenki szánakozva mosolyog majd átlép.

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:12:15

@A másként gondolkodás művészete: Te most azt állítod, hogy a galamb fél lábon ugrálása OKOZTA az etetést.
Nos, erre már nem nagyon tudok mit mondani, ha így gondolod, akkor sajnos esélyed sincs megérteni a világot.

Nem, nincsenek ezoterikus szakemberek, mert az ezoteria nem működik, hatástalan, így érteni sem lehet hozzá.
Abban igazad van, hogy sok a lehúzós köcsög, aki ezoteriával foglalkozik, és bassza át a palánkon az olyanokat, mint te, akik képtelenek a logikus gondolkodásra, és teljesen tájékozatlanok.

Ez szomorú, és csak tájékoztatással lehet ellene tenni, de úgy tűnik rajtad már az sem segít.

Widia 2016.02.23. 16:13:48

@Medgar: Akkor mondok egy-két fontos dolgot, ehhez idéznem kell tőled: "Tudod a probléma az, hogy te vagy a gyereked jobban lettél - meggyógyultál miután bevetted a xxx chy bogyót." <- ezt nem tudom, mi alapján állítod, mert én ilyet nem mondtam. Az, hogy te mit szűrsz le a szavaimból, az a te dolgod, de az biztos, hogy én ilyet nem mondtam, hogy a gyerekemnek adtam homeopátiás bogyót, és ez miatt azt már pláne nem mondhattam, hogy ő ettől jobban lett.

Az ebből következő kifejtésed pedig merő fantazmagória.

"Ezért aztán hívővé váltál minden tudományos háttér nélkül. A lényeg a hit mivel a hitnek és főleg a HITNEK nincs szüksége tényekre csupán dogmákra."

Ha levetítesz magadnak valamiféle kitalált mozit, azt felesleges az én hozzászólásomra válaszolni, mert nekem aztán közöm nincs hozzá, hogy te mit legózol össze az itt található közel 300 hozzászólás szavaiból.
Köszi a megértést!

para_noir 2016.02.23. 16:13:51

@Widia: utánaolvastam gyorsan, hát, tényleg még nagyobb ostobaság, mint a homeo...

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:14:55

@para_noir: Szerintem nem troll, mármint nem szándékosan, hanem egy nagyon súlyosan beteg ember. OPNI bezárása nagyon sok ilyen embert eresztett szélnek. Annyi a szerencséje, hogy neki van fedél a feje felett. Amíg az anyja él, addig még látni fogjuk, az igazi problémái(mármint ami nem a fejével van) csak azután fognak kezdődni.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 16:16:59

@Haibane:
"az nem érv ám, hogy neked diplomád van, attól még értelmetlen amit írsz, szóval inkább érvelj.

Amúgy nem jársz jól, mert nekem doktorim van, szóval akkor én nyertem a vitát :facepalm "
Az mondjuk attól függ miből van doktorid.
Nekem biológiából van diplomám. Szóval tanultam az emberi test működéséről elég sokat.
Ismerem a biológia és az orvostudomány módszereit. Tudom, hogy a tudomány sem megfogható dolgokat kutat.
Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!
Nincs olyan módszer, ami az élő (emberi) sejtet belülről működés közben vizsgálná!
A módszerek, amikkel dolgoznak közvetett eredményeken nyugszanak.
Halott sejtekből dolgoznak minden esetben, és nagyon átalakítják a sejt eredeti struktúráját, hogy belenézhessenek mondjuk egy elektronmikroszkóppal.

Szóval semmivel sem okosabb dolog hinni a "mérhető" tudományban, mint a "mérhetetlen" ezotériában.

Persze azt is fontos tudni, hogy sok mindent mértek már ki tudósok is, amit az ezotéria használ. Pl kimérték már az meridiánokban folyó energiát.
Vagy van egy kedvenc kísérletem.
Orosz kvatummechanikával foglalkozó tudósok átalakítottak béka lárvát gőte lárvává.
A kvantummechanika hullámként kezeli az anyagot (Vagyis fényként, ahogy az ezotéria is állítja) és ezzel a technikával teljesen mellékhatásmentesen békából gőtét csináltak.
Ugyanezt a hagyományos biológia nem tudja megcsinálni.
Ők a DNS-ünk 90%-át értelmetlennek minősítették, mert nem kódol semmi.
Viszont a kvantummechanikai értelmezéssel mind a 100 % értelmes!!!

Widia 2016.02.23. 16:17:09

Egyébként fantasztikus, hogy mennyi gondolatolvasó és látnok van a szkeptikus kommentelők között. Csak ezzel tudom indokolni azt a rengeteg kategorikus kijelentést a homeopátia-hívőkről és az ő életük részletes mozzanatairól, a róluk szóló megjegyzéseikben... Mintha ott lettek volna... Nahát...

Mit szívtok?

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:18:49

@Widia: Na ez az a tipikus szarrágás, ami miatt nem csak szánjuk az ostoba fajtátokat, hanem még jól pofán is basznánk titeket legszívesebben.

Ezt csak így tájékoztatásul közlöm, és nem fenyegetés, csak óhaj. Ha a kedvemben szeretnél járni, akkor lefejeled a falat most. Köszi, ha megteszed, de megértem, ha nem.

Haibane 2016.02.23. 16:20:37

@A másként gondolkodás művészete: öööö nem hiszem el, hogy ez most nem szándékos trollkodás.

" Tudom, hogy a tudomány sem megfogható dolgokat kutat.
Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"

Oké tanultál biológiát... hány éve???

" Pl kimérték már az meridiánokban folyó energiát. "
Hee??? Erről adhatnál egy linket, mert elég nagy baromságnak hangzik.

"A kvantummechanika hullámként kezeli az anyagot"
Oké szóval a fizikához sem értesz.

Szerintem túl sok ezokönyvet olvastál.

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 16:22:46

Azt mondjuk nem értem, mi köze a kormánynak vagy ellenzéknek vagy a rég megszünt pártoknak az emlékező rezgővízzelgyógyításhoz.

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 16:25:14

@A másként gondolkodás művészete: " valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"

és képes vagy biológiai diplomát hazudni :))))

Widia 2016.02.23. 16:27:00

@Bobby Newmark: jaj, bocs, nem kellett volna válaszolnom, mert nem mentél át a saját teszteden.

para_noir 2016.02.23. 16:29:01

@A másként gondolkodás művészete: ember, összevissza égeted magad, elmondod huszonötször hogy bioszból diplomáztál (egyébként anyám is, biosztanár, mégsincs lövése az orvostudományhoz, a biológia diploma nem erről szól...), szóval biológia diplomád van, és leírsz ilyeneket, hogy béka meg gőte lárva, hát ciki, azt se tudod, miről beszélsz. Aki kvantummechanikával foglalkozik, az kurvaélet, hogy nem békákkal kísérletezik, tudod te egyáltalán mi a kvantummechanika??? És békából gőtét csináltak? ne mondd, esetleg seprűnyélből nem csináltak tejbegrízt? Az esélye ugyanannyi. Meg milyen meridiánokat mértek? Esetleg midikloriánokat nem mértek hozzá? :)))) Körbeveszed magad egy szakajtónyi butasággal, hogy biztonságosabb, érthetőbb, megnyugtatóbb hely legyen számodra a világ, ez szomorú.

$pi$ 2016.02.23. 16:35:38

@A másként gondolkodás művészete: "Azt nem írtam, hogy nincs bennük semmi.
Információ van bennük. Olyan információ, amit a test fel tud használni.
Ha az utcán kérsz információt valakitől (Pl megkérded hány óra van) "

Hát ezt igazán könnyű lenne bebizonyítani, egyszerűen fogsz tíz üvegcsét, aminek letakarjuk a címkéjét, te megvizsgálod és megmondod, hogy melyikbe milyen információ van.

Amíg ezt nem tudja valaki megtenni, addig maradjunk abban, hogy a kijelentésed alaptalan. Éppen annyi okod van ezt állítani, mint azt, hogy az erő segít vagy a szent szellem száll rád amikor megiszod, mert szent vízről van szó.

Ha most azt mondom, hogy az összes ilyen szer erejét az adja, hogy én délután meditálok és ezért mindenki adjon nekem pénzt, akkor pontosan érted mit éreznek azok, akik szerint a bizonyíték nélküli, alaptalan, légbőlkapott kijelentéseidet felesleges reklámozni.

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:38:20

@A másként gondolkodás művészete: Jó, oké, akkor ezzel a kommentel egyértelműen bizonyítottad te is, hogy hazudsz.
100% hogy nincs biológiai diplomád.
A sok baromságot kár fejtegetni, megteszik mások, én azt emelném ki, ahogy egyes szám harmadik személyben beszélsz a biológusokról. "ŐK". Én ha mérnökökről meg a gyakorlatunkról beszélek, mindig úgy hivatkozom magunkra, hogy "MI".

Ez már majdnem sánta kutya sebesség volt, de még így is kicsit lemaradtál.

Bobby Newmark 2016.02.23. 16:40:27

@Widia: Te már fél napja egyetlen érvet nem írtál, úgyhogy nemigen van mire reagálnom. Amikor a pofánkba hazudtál, azt meg lereagáltam, egyéb érdemi hozzászólásod nem volt.

Tehát már megint csak hazudsz. Úgy látom ez nálad már nagyon csuklóból megy.

Widia 2016.02.23. 16:41:59

@para_noir: bocsi, hogy beleszólok, de ez egy természetes emberi tulajdonság, amiről írsz: "Körbeveszed magad egy szakajtónyi butasággal, hogy biztonságosabb, érthetőbb, megnyugtatóbb hely legyen számodra a világ, ez szomorú."

Ez nem szomorú, ez egy emberi "képesség" :)

Te ugyanígy élsz, csak itt, ennél a konkrét példánál maradva: nem hiszel a homeopátiában. De hiszel csomó olyan dologban, amiben más meg nem. És ez az egész csak nézőpont kérdése. Meg az is, hogy mit minősítünk butaságnak.

Így, ezzel az erővel minden ember sajnálkozhatna a másik ember miatt, de tök felesleges. Ilyen az ember, sőt, ettől ember. Kitalál magának egy alternatív valóságot, mert abban könnyebben boldogul, és így jobban érzi magát, és ez így van rendjén.

Ha nem így működnél, akkor nem ember lennél, hanem vélhetően állat, vagy növény, vagy gomba :).
Nem mindenkinél vannak olyan látványos jelei ennek az emberi specifikációnak, hogy teszem azt egy blogon hirdeti, hogy miben hisz teljes mellszélességgel, de attól még igaz mindenkire, akinek van agya (ténylegesen a fizikai agyra gondolok most), és ennek egyik jele lehet az is, hogy érzelmekkel reagálsz mondjuk egy blogkommentre, és viccelsz a midikloriánokkal, pedig azokról utoljára Anakin Skywalkernél hallottam :)

Szóval te is így működsz, csak más a véleményed. Ennyi. Ne legyél szomorú :).

ööö... remélem, hogy a pszichológia nem vörösposztó ezen a blogon :)

Widia 2016.02.23. 16:48:07

@Bobby Newmark: érvet? neked? Előbb még megvernél, most meg érveljek?
Még mindig nem voltál képes visszaolvasni, te szerencsétlen?

Egyébként van itt valami írásos szabályzat, hogy nekem érveket KELL felsorakoztatnom a bunkó hozzászólásaid, vulgáris kirohanásaid ellenére?
Kétlem.
Ha te akarod diktálni a szabályokat, ahhoz pont rossz helyen akarnokoskodsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 16:52:05

@para_noir:

"esetleg seprűnyélből nem csináltak tejbegrízt?"

Nem haladsz a tudománnyal. Épp a napokban lehetett olvasni, hogy fapépből (vagyis akár seprűnyélből) csinálnak parmezánt. :D Innen már csak egy lépés, hogy tejbegrízt, vagy akár tehenet is csináljanak fából.

wega 2016.02.23. 16:57:44

Nakéremszépen.

- Nincs kimutatható kémiai hatóanyaga? Nincs.
- Esetleg vizsgálta valaki, hogy, amikor hatásos (mert tapasztalható, hogy van amikor az), akkor azt miért, és hogyan teszi? Nem.
-Következtetés, mivel nincs benne hatóanyag -> hatástalan.

Gratulálok, ez aztán elképesztően tudományos.
(amit nem látunk -értünk- az nincs is, mert csak (b+) )

És még mielőtt nekem ugranának, ezzel nem azt mondtam, hogy -túlozva- , a -klasszikus- perforált vakbélre elég lenne a D200 arnica, mert nagyon nem lesz az, azt bizony, műteni kellene, amilyen gyorsan csak lehet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 17:02:37

@Widia:

"Kitalál magának egy alternatív valóságot, mert abban könnyebben boldogul, és így jobban érzi magát"

Eddig OK, de azért ebben a valóságban hal meg, ha egy alternatívban kezelteti magát.

@A másként gondolkodás művészete:

"A kvantummechanika hullámként kezeli az anyagot (Vagyis fényként, ahogy az ezotéria is állítja)"

Aha, akkor nem is értem, miért halt éhen az a szerencsétlen kisgyerek, akit az idióta szülei fénnyel etettek.

Widia 2016.02.23. 17:03:53

kezd kifulladni a topik :( mennek haza a melósok?

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 17:04:27

@wega: Sikerült már legalább 1 alkalommal tudományosan elfogadható teszten bizonyítani bármiféle, a placebónál nagyobb hatását (az, hogy "margitkának egy hét alatt elmúlt a torokgyulladása az oszcilokokkinumtól" az nem bizonyíték)?

Ha tudsz ilyenről akkor linkeld, ha 100 év alatt nem sikerült ilyet összehozni akkor egyelőre maradjunk a "hatástalan" -nál.

Bobby Newmark 2016.02.23. 17:05:09

@Widia: Voltak, csak mivel azokra basztál reagálni, és csak egy szarrágó kis fasztarisznya troll vagy, azóta nincsenek, mert minek. De ugye, mint ahogy azt már te is megállapítottad, az internet emlékszik, vissza lehet keresni.

Ez a kis személyeskedő beszélgetés, amiben szénné szivatlak, abból indult, hogy te behisztiztél a szóhasználatomon, meg hogy kaptál egy előzetes minősítést (amit azóta egyébként többszörösen igazoltál is), hogy egy faszbarom vagy.

Nem, nem kell neked már semmit csinálnod, mert már mindenki, aki ezt a kommentfolyamot olvassa, belátja, hogy teljesen jogos volt, hogy azonnal felismertem hogy egy kis szarrágó troll vagy.

Nekem nem kell, hogy vitatkozz velem, te jöttél volna ide reklámozni a gusztustalan lehúzás homeopátiádat, de már ezt a kis küldetésedet is régen elbuktad, mert ehelyett velem foglalkozol tökfeleslegesen. Nekem ennyi elég, ha idetéved valaki, aki esetleg hajlana is arra, hogy higgyen a homeopátiában, az tisztán látni fogja, milyen ostoba, hazug, okádék emberek a szószólói. Ez így nekem tökéletes, és köszi, hogy így lejárattad magad (kis segítséggel).

Én egyébként nagyon jól szórakozok, nehogy abbahagyd!

Bobby Newmark 2016.02.23. 17:08:11

@wega: Hát ha hazudsz, akkor persze, hogy bármit és annak ellenkezőjét is lehet "bizonyítani". Kulturált körökben viszont ez nem igazán érv.

Hogy a jó kurva életbe ne vizsgálták volna? 200 éves a dolog, milliószor vizsgálták, és milliószor kijött, hogy a segged törölheted ki vele, semmi hatása nincs.

Arról meg talán ne is beszéljünk, hogy olyan dologért rajongsz, amiről a leghalványabb lila fingod nincs. Ez azért elég alap infó a homeopátíáról, hogy kísérleteken elbukott, MINDEN alkalommal amikor vizsgálták.

steery 2016.02.23. 17:11:40

Ha-ha-ha! Jót nevettem a sok gyalázkodó, fröcsögő válaszon! Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a homeopátia működése és népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért. Nekem mennyit ajánlotok föl azért, hogy veletek együtt üvöltsek ilyen hazugságokat? Nagyon szívesen hagyom magam korrumpálni! Várom a megvesztegetési ajánlatokat!

Widia 2016.02.23. 17:12:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: meghal az alternatívban is, ha ez megnyugtat :)
Az fajta valóság, amiről a racionális elmék vélekednek, nincs. Nem létezik. Csak saját egyéni valóság van igazából, ami sok-sok átfedést mutat mások valóságával. Az nagyon két különböző valóság, hogy az egyikben ott van a homeopátia, a másikban meg nincs. És most itt ez a két valóság veszett össze.
(meg az összes ilyen témában, mint szoptatás kontra tápszer, természetes szülés kontra császár, kutyások vs macskások, Apple vs Microsoft.)

A valóságainknak vannak olyan részei, amikben nem csereszabatosak az alapvetések.
Azt hiszem, ezeket hívják paradigmáknak.

Mérő László sokat írt ezekről, Észjárások könyvét elolvasva sokkal inkább érthetőek a másik oldalon állók észjárásai, és persze a sajátunké is.

Egy Mérő olvasó pl. sosem írt volna meg ilyen posztot...

Bobby Newmark 2016.02.23. 17:16:32

@Widia: Megint a projekció. Attól még hogy te nem tudod elfogadni a valóságot, és inkább választasz magadnak egy álomvilágot, az kurvára nem jelenti azt, hogy mindenki így tesz.

És az a helyzet, hogy a valóságban nem lehet "hinni", az az ige csak a nem létező dolgokkal kapcsolatban értelmezhető. A valóság az a dolog, ami akkor is létezik, ha már nem hiszel benne.* De egy igazi tanulatlan, ostoba bunkó a kettő dolog közt nem tud különbséget tenni.
Aki már legalább egy valamihez úgy igazán mélyen, tudományos szinten ért, az ezzel tisztában van. Amiből ugye következik, hogy te például az égvilágon semmihez nem értesz.

*Philip K. Dick

Fax 2016.02.23. 17:19:33

@Widia:
"az egész csak nézőpont kérdése. Meg az is, hogy mit minősítünk butaságnak."

Na ehhez hasonló érvénytelen heurisztikákból - értsd: batár ökörségekből - indultok ki. Nem csoda, ha marhaságokat beszéltek.

Bobby Newmark 2016.02.23. 17:19:44

@steery: Nem az érdekeinket sérti, hanem a jóérzésünket, hogy ilyen takonygerincű aljadék szaremberek, mint te, pénzért bármire képesek, akár emberek közvetett megölésére is. Ehhez nem kell nagyon külön ösztönzés.

A hazugság terjesztésére viszont annál inkább. De úgy látom Widiának többet fizetnek, mint neked, mert tizedannyira sem vagy aktív mint ő. Mi lesz így a bónuszoddal?

Fax 2016.02.23. 17:21:36

@Widia:
Miért ne írt volna ? Betegesen ostoba vagy. Mérő szégyenkezne a sok sületlenség és csúsztatás miatt amit idevetettél...

Bobby Newmark 2016.02.23. 17:21:37

@Widia: Abban hazudsz ordenárét, hogy ez szoptatás-tápszer, kutya-macska, stb ellentét lenne. Ez nem vélemény kérdése, hanem a valóságé, és az egyik oldalon vagy te a sok barom mellébeszéléseddel, a másikon meg a tények.

Fax 2016.02.23. 17:24:08

A homeopátia hazugság. Aki azt állítja, hogy a homeopátia hatásos - az eseteges placebón túl - az, tekintettel a számos kutatásra és nem kevéssé arra, hogy a homeopátia melletti érvek az idiotizmus határát nem csak súrólják, hanem át is lépik, nos az HÜLYE.

Fax 2016.02.23. 17:34:06

@steery:
"Ha-ha-ha! Jót nevettem a sok gyalázkodó, fröcsögő válaszon! Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a homeopátia működése és népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért."

Tényleg nem hiszed el te félkegyelmű, hogy pusztán a józan ész védelmében, a közvetetten emberi életeket is kockára tevő középkori ostobaságotok ellen lázadunk ?

Fax 2016.02.23. 17:40:30

@A másként gondolkodás művészete:
"Szóval semmivel sem okosabb dolog hinni a "mérhető" tudományban, mint a "mérhetetlen" ezotériában."

Már ne haragudj, de te ezekután doktornak nevezed magad ? Ráadásul természettudományos diszciplinában?
Már csak azért is okosabb dolog, mert a mérhetőség egyben a bizonyíthatóság feltétele is - már a természettudományos megközelítésekben. A mérhetőség objektív referenciákat jelent amelyek elősegítik az ítéletalkotást. A "nem mérhetőség " is lehet objektív, de csak rendkívül kevés esetben és éppenhogy a homeopátia igazolásában - annak természete és a hívők állításainak természete miatt- semmiféle szerepe sincs. Maximum hinni lehet a h.pátiában, igazolni nem lehet, pedig sokszor megpróbálták.

Nazareus 2016.02.23. 17:44:04

@A másként gondolkodás művészete: "Pont olyan, mint a modern tudomány. Kísérleteznek és új utakat keresnek."

A probléma, hogy NEM olyan, mint a modern tudomány. Ez utóbbi ugyanis megköveteli a tudományos bizonyitást, ami egy roppant szigorú módszer, nem véletlen, hogy a sok ezo-izé (köztük a homeopátia) nem állja ki a próbáját.

Nazareus 2016.02.23. 17:47:05

@Bobby Newmark: Most miért röhögtetsz? :D

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 17:47:40

@steery:
Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a pénzmágia népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért.
Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a ráolvasás népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért.
Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a jóslás népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért.
Ha ennyire zavarja az érdekeiteket a rontáslevétel népszerűsége, biztos komoly pénzeket kaptok a lejáratásáért.

Nazareus 2016.02.23. 17:53:12

@wega: "- Esetleg vizsgálta valaki, hogy, amikor hatásos (mert tapasztalható, hogy van amikor az), akkor azt miért, és hogyan teszi? Nem."

Vizsgálták. Többször. Kijött, hogy azért hatásos, mert placebó, azaz pont annyira hatásos, mint a placebó. Innentöl kezdve a további fejtegetésed hibás.

wega 2016.02.23. 18:03:59

@Bobby Newmark: @eßemfaßom meg áll:

Nem hazudtam (igyekszem minél ritkábban tenni).
Nem rajongok érte (a homeopátiáért? micsoda ostobaság lenne, a feleségemért már van értelme).

Nem figyeltek eléggé, én azokra az esetekre utaltam, amikor gyógyszerekkel nem sikerült meggyógyulnia a t. betegnek, a megfelelő homeopátiás kezelés (nem csak egy szer) idővel segített.
(De, tudom is a választ, anélkül is meggyógyult volna, azért mert nincs kimutatható hatóanyaga, meg amúgy is én vagyok a hülye.)

Na, engem ez zavar, ezek a kész válaszok.

Nem azt állítottam, hogy a homeopátia a "bölcsek köve", csak azt, hogy az elfogultságot hiba tudományos köntösbe bújtatni.

Tény, hogy nagyon nehéz a "tudományos köröknek" is elfogadható vizsgálati módszert találni, mert szerintem kb. mindenkinek fingja van arról, hogyan működik.

- már az elmebaj, hogy hígítják (az M-es szereknél 1!1000 az arány, és még ráz-ütik is

- mi a sz...r az, hogy egy szer képe, vagy 10-30 markáns tünetet tartalmaz, és nem csak statikus módon, hanem lehet időbeli lefolyásuk, dinamikájuk is

- az meg b+, hogy hasonló tünetekre van vagy 15 eltérő szer, persze különbségekkel, amiket illik figyelembe is venni, nemáááá.

- ráadásul a homeopátiában nincs is olyan, hogy köhögésre vegyen be (hát még megelőzésre) ezt vagy azt

- és bizony van ennek is elkurv....lt, (üzleti) része, oscillococcinum, és csatolt részei, nátha ellen

- a klasszikus homeopátia egy komplex tünetképet állít fel a betegről, amit igyekszik egy szerrel lefedni

- ennek ellentmondóan, a hasonló tünetekkel rendelkezőeknek (a hatóanyagos orvos ugyanazt adná mindkettőnek) teljesen más szert kell adni

Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van, nem? De. (mámegin' igazam ...)

És mi volna akkor, ha a "tudomány" kicsit vissza venne az arcából, a működő eseteket (először is elfogadná), aztán keresne olyan vizsgálati módszereket, amikkel kideríthetné hogyan is van ez?
Ez melós lenne, meg hülyének is néznék a tudóst, ugye, az meg kinek hiányzik, ugye.

Volt már olyan a tudománytörténetben amikor az addigi vizsgálati módszerek kevésnek bizonyultak, de ezt ugye most ne vegyük figyelembe, mert nincs benne hatóanyag.

További jó szórakozást (dühöngést)! :)

Nazareus 2016.02.23. 18:07:25

@wega: "És mi volna akkor, ha a "tudomány" kicsit vissza venne az arcából, a működő eseteket (először is elfogadná), aztán keresne olyan vizsgálati módszereket, amikkel kideríthetné hogyan is van ez? "

Kideritette. Úgy van ez, hogy a homeopátia placebó. Ennyi, nincs mögötte más.

wega 2016.02.23. 18:08:39

@Nazareus:

Majd elfelejtettem, és kösz, a másik sláger-kontra a placebó.

Ami önmagában is röhej, hogy olyanra hivatkoznak, amiről a t. tudósoknak is kb. fingjuk van, de ott van az orruk előtt és (néha) működik.

Wow, ezért a következetességért szintén dicséret jár.

Nazareus 2016.02.23. 18:11:03

@wega: a lényegre nem reagáltál. Arra, hogy a homeopátia mögött nincs valós tartalom, tökmindegy, mit adok a betegnek az adott betegségére, homeopátiás szert vagy egy kanál cukrot, ugyanakkora eséllyel fog meggyógyulni töle (ha hisz az adott anyagban nagyobbal, ha nem hisz benne kisebbel). Ez bizony PONT azt jelenti, hogy a homeopátiás információ-átviteles izé nem igaz.

eßemfaßom meg áll 2016.02.23. 18:18:31

@wega: "én azokra az esetekre utaltam, amikor gyógyszerekkel nem sikerült meggyógyulnia a t. betegnek, a megfelelő homeopátiás kezelés (nem csak egy szer) idővel segített. "

ilyenből van hiteles teszt?

$pi$ 2016.02.23. 18:30:22

@wega: "Gratulálok, ez aztán elképesztően tudományos.
(amit nem látunk -értünk- az nincs is, mert csak (b+) )"

Azt sem vizsgálta meg senki komoly módszerekkel, hogy Dart Vader tényleg a képzelet szülötte -e, vagy élő személy. Gratulálok, csak azért, mert semmi bizonyíték nincs rá, hogy létezik már egyszer nem is létezik?

És a sárkányok? Hol van a komoly tudományos bizonyíték arra, hogy nem léteznek? Csak mert nem értjük a sárkányokat már nem is léteznek?

Csak tegnap délután hat olyan dolgot találtam ki, aminek a nem létezését soha nem bizonyították! Egy óra alatt! Abszolút semmi bizonyíték nincs rá, hogy nem léteznek! Miért ne létezne láthatatlan lila géppisztolyos kiscsiba ami a holdat teremtette? Csak azért, mert láthatatlan?!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 18:30:51

Homeopátia-buzik! Itt a nagy lehetőség, hogy bizonyítsatok! Cukros vagyok, az értékeim ahhoz már elég rosszak, hogy engem zavarjanak, a diabetológus szerint ez így még tökéletes (más kérdés, hogy ez a picsa annyit ért a diabetológiához, mint én az agysebészethez). Mondjátok meg, milyen homeopátiás szert tudtok javasolni a cukorbetegség karbantartására/gyógyítására! Kipróbálom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 18:30:58

@wega:

"És mi volna akkor, ha a "tudomány" kicsit vissza venne az arcából, a működő eseteket (először is elfogadná)"

Ahhoz, hogy a tudomány elfogadja az állítólagos működő eseteket, először is működő eseteket kellene prezentálni. Mégpedig a tudományos kritériumoknak megfelelően, ami a homeopátia művelőitől sem lehet idegen, hiszen ők a homeopátiát tudománynak tartják. Amúgy ezek a kritériumok nem ördögtől valók, egyszerűen teljesíthetők: kettős vakteszt, alaposan dokumentált és ellenőrzött kísérleti személyek és kísérleti körülmények.

"aztán keresne olyan vizsgálati módszereket, amikkel kideríthetné hogyan is van ez?"

Ezeket a vizsgálati módszereket nem kell keresni, régóta léteznek, le vannak írva. Fentebb utaltam rájuk. Alkalmazásukkal bebizonyosodott, hogy a homeopátiás szerek-szarok pontosan annyira hatásosak, mint a placebó.

Tegyük fel, hogy a homeopátiás cuccoknak a placebóhatáson felül van egy sajátos plusz hatásuk is, legyen ez a homeohatás. Ám a homeopátis szerek hatása pontosan azonos mértékű, mint a placebóhatás. Mivel pedig a placebóhatás minden szernél megvan és működik - a "rendes" gyógyszereknél is -, ebből az következik, hogy a homeohatás mértéke egyenlő a nullával. Ettől persze még létezhet, csak éppen nulla a mértéke. :)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 18:32:47

@$pi$: sárkányok léteznek... Komodói varánusz néven keresd. Illetve van még a házisárkány, ami sokkal elterjedtebb és veszélyesebb. :D

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 18:35:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ott a gáz, hogy néhány homeopátiás szernek hazudott tabletta/por/csepp/etc tartalmaz valódi hatóanyagot is. Szóval...

$pi$ 2016.02.23. 18:38:47

@wega: "Volt már olyan a tudománytörténetben amikor az addigi vizsgálati módszerek kevésnek bizonyultak, de ezt ugye most ne vegyük figyelembe, mert nincs benne hatóanyag."

Feltételezed, hogy a homeopátiás módszerek működését azért nem sikerült bebizonyítani, mert nem is vizsgálták. Vizsgálták. Többen is. Egymástól függetlenül. többféle módszerrel.

Megvizsgálták az állításokat amiket hozzád hasonló emberek tesznek és arra jutottak, hogy semmi sem bizonyítja, hogy igazak. Nem mondták soha, hogy nem igazak, csak azt, hogy nincs rá bizonyíték. A tudomány legalábbis nem talált bizonyítékot.

De ha te jobban tudod, ha te jobban értesz hozzá és főleg ha te azt állítod, hogy működik, akkor miért nem jösz elő a bizonyítékaiddal? Ha *tudod* akkor nyilván vannak okaid, vannak bizonyítékaid, akkor add elő őket és mutasd be a bizonyítékaidat. A tudományban ugyanis mindig az mutatja be a bizonyítékokat, aki állítást tesz.

Ha csak *hiszed*, akkor fordulj paphoz, hitkérdésekben ő az illetékes, nem a tudomány. A tudománynak a hitről annyi a véleménye, hogy "jah, az emberek hisznek dolgokat"...

wega 2016.02.23. 18:40:30

@Nazareus:
Reagálok.
Abból induljunk ki, hogy a homeopátiás szerben nincs kimutatható hatóanyag. (ne abból hogy a homeopátia mögött nincs valós tartalom)
Nincs értelme a gyógyulás esélyeiről beszélni, elég ha a tényekről tesszük.

Tudok nem egy olyan esetről, (de kit érdekel), amikor úgy okozott pozitív változást egy homeopátiás szer, hogy a beteg nem is tudott róla, hogy kapott.
Állaton is tapasztaltam ilyet, nála aztán tényleg kizárhatjuk a placebo-hatást.

Tudtommal a placebó-hatás mögött a tudósok a HIT-et sejtik, akármi is legyen az, azt vizsgálták miért? Miért nem?

Tényleg fingom sincs hogyan működhet, sejtéseim vannak, de azok olyanok, mint ez az információátviteles izé, nem relevánsak. Sajnálom, hogy nem tudom.

De csak azért, mert valamit nem (még) értek, eltagadva a tényeket egyből tagadom is, ez valahova a középkorba vinne vissza.

Nem kisebbel hozakodnék elő, mint Einsteinnel, akinek ahhoz, hogy rátaláljon a speciális relativitásra, fel kellett rúgnia az addigi konvenciókat, mert abban a rendszerben nem lehetett megoldani a problémát.

És ezért tűnik nekem úgy, hogy ez az egész hitbéli kérdés, mindkét oldalon, és ez a "tudományra" nézve szégyen, (az idézőjel hangsúlyos)

És innentől marhára nem érdekel ki hiszi el, ki nem, l e f o s _ _ m, lehet tépni a szájakat, habozva.

Fax 2016.02.23. 18:50:27

@wega:
"Tudok nem egy olyan esetről, (de kit érdekel), amikor úgy okozott pozitív változást egy homeopátiás szer, hogy a beteg nem is tudott róla, hogy kapott."

Hahaha.. Biztos hogy nem.

Fax 2016.02.23. 18:51:28

@wega:
Kurvára nem hitbéli kérdes ember. Te tényleg ennyire nem veszed figyelembe a tényeket ?

Nazareus 2016.02.23. 19:05:41

@wega: "Tudok nem egy olyan esetről, (de kit érdekel), amikor úgy okozott pozitív változást egy homeopátiás szer, hogy a beteg nem is tudott róla, hogy kapott.
Állaton is tapasztaltam ilyet, nála aztán tényleg kizárhatjuk a placebo-hatást."

Még mindig nem érted a lényeget. Nem egyedi esetek kellenek, hanem kettös vakteszt. Állatok esetében is. Ugyanis - képzeld - van olyan, hogy spontán gyógyulás, azaz a szervezet magát meggyógyitja. Állatoknál is van ilyen. Tehát nincs rá bizonyiték, hogy a homeopátiás szertöl gyógyult meg vagy ha nem kapott volna semmit, akkor is meggyógyult volna.

Az ilyenek miatt kell a tudományos vizsgálat, ami viszont bebizonyitotta, hogy NINCS homeopátiás hatás. Nehéz ezt megérteni?

Azért érvelsz rosszul, mert ez a gondolatmeneted:

Beteg -> beszedett valamit -> meggyógyult = a valami hatásos.

Pedig ez nem szükségszerüen igaz. Ugyanis számtalan ilyen eset is van:

Beteg -> nem szed be semmit -> meggyógyul.

A kettö KÖZT kellene szignifikáns különbségnek lennie a homeopátiás szerek esetében, figyelembe véve a placebohatást is. De nincs különbség.

wega 2016.02.23. 19:07:57

@$pi$:

Nem tudom jobban, és bizonyítani sem tudom (nem is akarom), és hogyan is tenném, ha nem dolgoztam a bizonyításán.

Azt próbáltam megértetni, hogy nem tartom kizártnak, hogy a jelenlegi vizsgálati módszerekkel nem tudjuk megérteni (és következésképp bizonyítani sem) a működését.
De ettől még működhet (itt jogos a feltételes mód).

(Ide lett példaként citálva a placebo, amiről a már elfogadott, hogy bizonyos keretek közt működhet, noha azt sem tudjuk bizonyítani. Akkor most mivan? Ez itt nem ellentmondás?)

Csak a saját tapasztalataim, alapján jelentettem ki, hogy van amikor működik,
És ezen tapasztalatok alapján mondom azt is, hogy talán szájhabzás helyett, neki lehetne állni kikutatni a működését, már akinek fontos a bizonyítás.

Aztán ha az jön ki, hogy tök mindegy mit kapkod be a beteg, de ezzel együtt rájövünk, hogyan tudjuk BIZONYOS KERETEK KÖZÖTT gyógyítani magunkat (lásd placebo), akkor örömmel pofán sz...hatjuk az összes homeopatát, bónusz Nobel díjat is kapunk.

Addig ez csak szájtépés.

wega 2016.02.23. 19:22:56

@Nazareus:

Akkor már ketten nem értjük.

Lehet, hogy itt nem működik a kettős (többes) vakteszt, az emberek nem egyformák, a tüneteik sem, semmi sem, csak a szer.

Az allopátiás szer a test fiziológiájába, kémiájába avatkozik be és bizonyos hatást kivált. Vizsgálható vakteszttel.

A homeopátiás szer ugyanannál a betegnél van hogy kivált valamilyen hatást, és egy idő eltelte után már nem, vagy nem azt. Lécci erre varrjál vaktesztet.

Ezt ugatom, elképzelhető, hogy újra kéne gondolni a módszereket is, mert a jelenlegivel nem írható le a mechanizmus.

Na jó itt belefáradtam.

Nem a homeopátiával, mint kuruzslással van bajom, hanem a tisztességtelen-elfogult gondolkodással.

- EOF -

$pi$ 2016.02.23. 19:24:04

@wega: "De ettől még működhet (itt jogos a feltételes mód). "

Persze, mint ahogyan arra is van esély, hogy a csillagok háborúja egy megtörtént esetet dolgoz fel, vagy mondjuk arra, hogy a csillagok mégiscsak lukak egy nagy kupolán.

Ha tényleg működik, akkor viszont rohadtul egyszerű bebizonyítani. Fogsz egy halom üvegcsét, amiről én leszedtem, hogy milyen betegség gyógyítására valók, kezelsz velük egy halom embert és megmondod, hogy melyiken milyen cetli volt eredetileg.

Ilyen egyszerű bizonyítani, ha működik. Azt, hogy "nem működik" gyakorlatilag lehetetlen, mert bárhány példát hozok bármikor mondhatod azt, hogy "jó, de a többi esetben működött" vagy "jah, de biztos nappal vették be és különben sem hittek benne eléggé".

Azért aztán annak kell bizonyítania aki állít, merthogy neki van esélye.

"Csak a saját tapasztalataim, alapján jelentettem ki, hogy van amikor működik"

A saját tapasztalataid alapján nem jelentheted ki, mert nem végezték vizsgálatokat. Ami nem vakpróbát használtál addig egészen biztosan nem jelenthetsz ki semmit amit a tudomány (vagy én) egy kicsit is komolyan venne.

Olyan a kijelentésed mintha én magyaráznám, hogy a Vénuszon az egyik völgyben kocsma üzemel. Nem vizsgáltad, nem tudod, nem jelentheted ki. Azt mondhatod el, hogy mit *hiszel* de az meg engem vagy a tudományt nem érdekli.

"neki lehetne állni kikutatni a működését"

Állj! Az első lépés mundjuk egy dupla vakpróbás vizsgálat eléggé nagy mintán. Már mások is megcsinálták, azt mutatja, hogy nincs mit vizsgálni. Pontosan ugyanaz a hatása mint a placebónak, az imádságnak vagy a rontáslevételnek. Rengeteget vizsgálták ezeket, úgyhogy nem mondhatod, hogy "neki lehetne állni", megcsinálták.

"hogyan tudjuk BIZONYOS KERETEK KÖZÖTT gyógyítani magunkat"

A placebo hatás nem azt mutatja, hogy a használt szer hatásos, pont azt mutatja, hogy a használt szernek semmi szerepe a hatásban. Ha-tás-ta-lan.

Bármelyik üvegcsét megitathattad volna vele, csapvizet is itathattál volna vele, a hatás ugyanaz lett volna. Annak amit mondtál neki, annak volt hatása, azért érzi magát jobbat, mert azt gondolja, hogy meggyógyult. Ha tényleg meggyógyult akkor azért gyógyult meg, mert az emberek néha meggyógyulnak. Önbeteljesítő jóslat, érzékcsalódás, véletlen. Nagyjából ennyi.

$pi$ 2016.02.23. 19:27:03

@wega: "A homeopátiás szer ugyanannál a betegnél van hogy kivált valamilyen hatást, és egy idő eltelte után már nem, vagy nem azt. Lécci erre varrjál vaktesztet."

Minden vakteszt ilyen. Korrelációt számolnak.

"Ezt ugatom, elképzelhető, hogy újra kéne gondolni a módszereket is, mert a jelenlegivel nem írható le a mechanizmus."

Mielőtt újragondolnád a módszereket nem ártana megismerned őket. Tessék, itt[1] például elkezdheted, de persze millió más helyen is utánanézhetsz.

[1] www.agr.unideb.hu/~baloghp/PhD%20anyagok/parameteres_elmelet.pdf

Fax 2016.02.23. 19:27:28

"Csak a saját tapasztalataim, alapján jelentettem ki, hogy van amikor működik, "

Neked sem működött - ez EGÉSZEN biztos - csak a wishful thinking rabja vagy és mindenáron azt akarod hinni, hogy működik. Láttam már ilyet ezret. Volt aki azt mondta megfázott és sokkal gyorsabban gyógyult meg a homeós pirulától - ez a legszebb egyébként, mert sokféle nátha van, van amelyik 1 hétig tart, van amelyik 1 napig. Szóval az illető képtelen volt belátni, hogy semmit sem jelent, hogy ő azt HISZI, hogy előbb gyógyult meg. Aztán, elkezdtem kérdezgetni, hogy ugyan már a homeopátiás szeren kívül vett-e magához valamit. Na ilyenkor elkezdődik a téblábolás, a hazudozás, mert legtöbbször kiderül, hogy igenis vett be az illető C vitamint nagy dózisban és sokan még "nyugati", nem homeós gyógyszereket is, valamint ilyen-olyan köztudottan gyógyhatású teákat - de valamilyen elképesztő "biased thinking" révén ezek az emberek azt hitték és úgy is fogalmaztak, hogy a homeós szer miatt jöttek helyre gyorsan. Pedig a minimum kritérium ilyen esetben az lenne, hogy csak homeós szert vesz magához az illető. De még ebben az esetben is, a banális betegségeknél - megfázás, fejfájás stb - semmit sem jelentene ha homeós szer bekapását követően valamennyi idővel elmúlik a panasz, mert ezek a banális esetek maguktól, "heg nélkül" gyógyulnak. Mint ahogy a "nyugati " gyógyszer hatása tekintetében sem bizonyító erejű ha egy ilyen banális "betegséget" gyógyít, hiszen nem tudhatjuk biztosan, hogy a szer hatására vagy az ilyenkor szokásos automatikus panaszmegszűnés révén javult a "beteg" állapota. Az más, bár idetartozó kérdés, hogy a "nyugati" gyógyszerek mindegyike átesik egy komoly teszten amellyel igenis kimutatható, hogy statisztikusan van-e a placebótól eltérő pozitív hatása. A nyugati, törzskönyvezett szerek mindegyikének van több-kevesebb pozitív, az illető betegség kapcsán értelmezhető specifikus pozitív hatása. Nos ezek azok a bizonyos tesztek amelyeken a homeós szerek rendre megbuknak. Ez nem kevesebbet jelent, nem lehet és nem is kell bonyolultabban kifejteni, hogy a homeós szerek NEM HATNAK (se pro, se kontra). PONT. Ezzel sajna vitatkozni nem lehet, pontosabban óriási balgaság, sőt egyenesen ostobaság. Persze jö a mantra a placebóról, de ilyenkor valahogy a nagyon képzett homeós csimbókok elfelejtik, hogy az egész dolog lényege abban áll, hogy a placebon felül van-e hatás vagy sem. Olyan gyönyörű, amikor az érvek és tények súlya alatt meghajlott homeóbuzzant tök ultima ratioként jön azzal, hogy de igenis van hatása és ez a placebo... :)))) Erre már tényleg nem lehet mit mondani. Aki ezekután még mindig hisz bennük, az számomra - sajnálom - nem teljesen komplett. Én már annyi ilyen felkent barommal vitáztam és egyetlen esetben sem tapasztaltam az elvárható "okosságnak" a nyomát sem. Sajnos - legalábbis a homeopátia kérdéskörében - mind hülyének bizonyult mint a sötét éjszaka.

Fax 2016.02.23. 19:30:22

Elkeserítő, hogy a 21. században egy ilyen mérhetetlenül ostoba faszság mint a homepátia egyáltalán vita tárgyát képezheti.

$pi$ 2016.02.23. 19:32:58

@wega: "Nem kisebbel hozakodnék elő, mint Einsteinnel, akinek ahhoz, hogy rátaláljon a speciális relativitásra, fel kellett rúgnia az addigi konvenciókat, mert abban a rendszerben nem lehetett megoldani a problémát. "

Bármikor felrúghatod a konvenciókat ahogyan Einstein is tette. Ainsteint viszont azért halgatták meg, mert bizonyítékai is voltak, először csak számítások, később viszont megfigyelések is.

Ha be tudsz mutatni egy számítást, amiből az jön ki, hogy a homeopátia működik, akkor téged is meg fognak hallgatni. Ha azzal jössz, hogy tudsz olyen esetről, amikor meggyógyult valaki, akkor egyszerűen azt fogják mondani, hogy "az emberek néha meggyógyulnak".

Bobby Newmark 2016.02.23. 19:33:47

@wega: 1. Akkor hatalmasat tévedsz, tájékozatlanság okán. Ez esetben viszont nem tudom, hogyan veszed a bátorságot, hogy vitatkozz, ahelyett, hogy kérdeznél.
2. Háromféle ember van, aki hisz a homeopátiában, aki tudja hogy nem működik, meg akinek halványlila fingja nincs róla. Első védi, második támadja, harmadik kérdez. Te véded, ráadásul hamis állításokkal.
3. " én azokra az esetekre utaltam, amikor gyógyszerekkel nem sikerült meggyógyulnia a t. betegnek, a megfelelő homeopátiás kezelés (nem csak egy szer) idővel segített. "
Ez egy hamis állítás. Ilyen nem történik soha. Az történik, hogy vagy a gyógyszeres kezelés segített, vagy a beteg "magától meggyógyult", tehát az immunrendszere leküzdötte a betegséget.
4. "(De, tudom is a választ, anélkül is meggyógyult volna, azért mert nincs kimutatható hatóanyaga, meg amúgy is én vagyok a hülye.)" Tömören igen. De nem azért, mert nincs kimutatható hatóanyaga, hanem mert nincs kimutatható HATÁSA. Az már csak hab a tortán, hogy még az elmélete is szembe köpi mindazt, amit a világról tudunk.
5. Azért vannak kész válaszok, mert állításoddal ellentétben a téma halálra lett vizsgálva, nem kis részben a hívő hülyék miatt. A vércsapolásra, a pöcs rinocérosszarv-őrleménnyel kenegetésére, meg az ősi szellemeknek eljárt sámántáncra is pontosan ugyanilyen kész válaszok vannak. Mert mind ugyanaz a kategória, nincs kimutatható gyógyhatásuk. Pont, kész, vége, ennyi. Ez nem elfogultság, ez a milliószor leellenőrzött kutatási eredmények elfogadása. Elfogultság akkor jön szóba, amikor kiválasztasz a tudományból EGYETLEN témát, és elkezdesz rajta faszkodni. Érdekes módon az elektromossággal kapcsolatban egyetlen hozzád hasonló álkétkedő sem vitatja a milliószor igazolt tudományos eredményeket, CSAK és kizárólag azokban a témákban, amikben át lehet verni a hülyéket kibaszottnagy pénzekre.
6. Egyáltalán nem nehéz tudományosan elfogadható eredményeket produkálni. Csak a helyzet az, hogy ezek a tudományosan elfogadható eredmények MINDEGYIKE azt mutatja, hogy a jelenség nem létezik.
Egyébként annyi a helyzet, hogy kell fogni ezer homeopátiás cukorbogyót, meg ezer sima cukorbogyót, beadni kétezer embernek, fogni még ezret akinek nem adunk semmit, és megnézni, ki gyógyul hamarabb. Elvégezték a kísérletet számtalanszor, az az eredmény, hogy kétezer ember egy hajszálnyival hamarabb gyógyul, mint az az ezer, aki nem kapott semmit, és a két első csoport között nincs különbség.
Nyilván egy valós vizsgálati eredmény tartalmaz olyanokat is, akik meghaltak, nem mentek vissza kontrollra, meg rosszabbul lettek, de a lényeg az előző mondatom.
MINDEN gyógyszert így tesztelnek, és van, ahol nagyon kicsi a különbség az első és második csoport közt, de kimutatható. A homeopátiánál kimutathatatlan.
Ehhez nem kell tudni a tesztelőnek, hogy MIT tesztel, sőt, a legjobb, ha nem is tudja. Így is elvégezték sokszor már, és NINCS hatás. Mi a jó kurva úristent szeretnél még?!
7. A homeopátiának CSAK elkurvult üzleti része van.
8. Általánosan elterjedt faszság, hogy az orvos tünetet kezel. Mikor volt általános, hogy perforált vakbélre valaki csak fájdalomcsillapítót kap, aztán beledöglik? Mert a tünet a hasi fájdalom, a tüneti kezelés a fájdalomcsillapító.
9, Mi lenne, ha TE vennél egy kicsit vissza az arcodból, és nem köpnéd arcon 200 év orvosainak életének munkáját?! Komolyan, agyam eldobom, hogy ehhez van pofád!

wega 2016.02.23. 19:34:42

@Fax:

Rendre visszatérő húgyúti fertőzésekkel, hónapokig kezelt 7 éves kislány, már az orvos javasolta, hogy próbálkozzanak teákkal, mert már minden kapható antibiotikumot kipróbáltak, homeopátiás kezelés, először az állapot romlásával iszonyú szájfertőzés, bőrtünetek után teljes és tartós gyógyulás, egyéb körülmény változatlan.
Az orvos nem hitte el.

Erről a tényről beszélek, ostoba.

$pi$ 2016.02.23. 19:53:48

@wega: "Erről a tényről beszélek, ostoba. "

a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas

Anekdotikus bizonyíték. A tudomány ezt nem fogadja el bizonyítéknak. Te megteheted, te elfogadhatod, de a tudomány ennél óvatosabb.

Olyan ez mint a bíróság. Ha azt hallod egy ismerősödtől, hogy xy tolvaj te ezt elfogadhatod bizonyítékként, főleg ha sokan mondják. A bíró nem fogadhatja el, nem hagyhatja, hogy ilyenek a tárgyaláson előadj: amit nem tudhatsz (pl. hallomásból gondolod) arról nem tanúskodhatsz.

Nem tudhatod, hogy az emlékező víztől gyógyult meg, rengeteg más oka lehet a gyógyulásnak.

Bobby Newmark 2016.02.23. 19:56:25

@wega: De ez az, ami kibaszott nagy baromság. Nem tudom, mi járhat a fejedben, mi a faszom MÉG nem létező vizsgálati módszert álmodsz? Mi azon olyan kibaszott bonyolult, hogy megnézd néhány ezer betegen, hogy jobban lett-e vagy nem?
NEM a homeopátiát kell bizonyítani, csak hogy jobban lesznek-e tőle az emberek. NEM, NEM LESZNEK. Ennyi, innentől nincs mit vizsgálni.
Gyógyszerek MILLIÓIT tesztelik így, és amiről tudnak, akár a legkisebb hatás esetén is már tolják kereskedelmi forgalomba, hogy hatásos szer. Ezt a homeopátiás szereknél -noha abból is van többezer féle- még soha a büdös életben senkinek ne sikerült, a legminimálisabb hatást sem.

Placebó nem bizonyos keretek közt működik, hanem MINDIG, ha az ember kezelés kap. Ez az egésznek a lényege, ezért kell egy szert főleg ahhoz hasonlítani, nem pedig a semmihez. A semmihez képest még egy vállveregetésnek is van hatása. Ezt kéne felfogni.

Fax 2016.02.23. 19:58:25

@wega:
100% hogy nem a homeopátia miatt történt, erre mérget vehetsz. Ezek az anekdotikus gyógyulások semmit sem jelentenek. Egyrészt simán lehetséges, hogy a kislány kinőtte a problémát - rengeteg olyan gyermekkori probléma van amelyik szinte egyik pillanatról a másikra eltűnik - másrészt azt elvitatni, hogy a korábbi kezelések nem játszottak közre a gyógyulásban, csak és kizárólag a homeopata szer - balgaság. Harmadrészt, ha most vennénk 5 ugyanilyen kislányt ugyanezzel a betegséggel és beadnánk neki ugyanazt a homepatás szert borítékolható, hogy semmi sem történne (mármint nem lenne javulás már ha mást nem kapnának a homeopata szeren kívül) . Számos esetben kipróbáltak ilyet, mindig kiderült, hogy a homeós szer javára írt gyógyulások egyszerű egyidejűségek voltak. Ilyen egyidejűségek előfordulnak, nem túl gyakran, de a hívő homeós azonnal a cukorbogyónak tulajdonítja a csodálatos gyógyulást. Negyedrészt: mennyi idő után kezdték adni neki a homeós szert ? Volt -e átfedés az eredeti kúra és a homeós kúra periódusai között ? Ha volt, mennyi ? Ha most odamennk hozzád és kikérdeznélek de alaposan, hogy mi hogyan történt és mikor, biztosan kiderülne a turpisság. Lehet, hogy te magad sem tudsz róla. Láttam már ilyen eseteket és mindig volt valami a történetben ami egyértelművé tette, hogy a csodálatos gyógyulás nem a homeónak volt köszönhető. Ötödrészt - ne haragudj, hogy ezt írom - de az a tapasztalatom, hogy a homeós hívők hazudnak. Lehet, hogy nem is veszik észre, nem tudom, de rendszerint hazudnak és alaposabb utánajárás után megésrtődnek és kikérik maguknak a kérdéseket - persze már csak akkor amikor a kérdések nyomán kiderül, hogy egyáltalán nem bizonyítható, hogy a csodálatos gyógyulás - ebből egyébként vajmi kevés van - a homeós szernek köszönhető. Volt olyan kétgyermekes édesanya - ortodox homeós hívő - aki szenttül állította, hogy a homeós bogyók hatására az ő két gyermeke - 5 és 7 évesek - 4 éve nem voltak betegek. Aztán kérdezgettem és kiderült, hogy dehogynem voltak, csak mondjuk a 37,8-as lázat nem tekintették láznak ill. betegségnek hiszen az csak enyhe meghűlés stb. Aztán tövábbi kérdésekből kiderült, hogy dehogynem, az egyikük egyszer nagyon lázas volt és - nocsak, nocsak - hát nem nyugati lázcsillapítót adtak neki, mert már 39, 5 volt a láz... Érdekes, hogy akut esetekben még a homeós hívők is a rendes gyógyszerhez nyúlnak, de pár évvel később már hajlamosak letagadni. Nagyon ostoba emberek ezek...

$pi$ 2016.02.23. 20:03:50

@wega: "után teljes és tartós gyógyulás, egyéb körülmény változatlan"

Mit mondanál arra, ha azt állítanám, hogy tudok az esetről, a vénusz és a mars együttállása miatt gyógyult meg. Elfogadnád ezt bizonyítékként?

És ha a szomszéd azt mondaná, hogy fenéket, imádkoztam érte, akkor mi a helyzet?

És akkor jön a harmadik szomszéd, aki azt állítja, hogy ő viszont befizetett tízezret és rontáslevétellel gyógyították meg a kislányt.

Akkor most mindhárom igaz? Miért gondolod, hogy pont a homeopátiától gyógyult meg ha egyszer éppen végtelen konkurrens ellméletet lehet gyártani amelyekre mind ugyanolyan erejű bizonyítékok vannak?

Egyetlen módon tudod megtudni az igazságot, ha kontrollált módon összehasonlítod ezeket: mi van ha kap homeopátiás szert és mi van ha nem. Időgéped nincs, nem tudod reprodukálni a körülményeket teljesen egyformán, ezért aztán nem tehetsz mást, mint fogsz egy csomó beteget az egyik gyógymódra, egy csomót meg a másikra, egy csomót meg hagysz gyógyszer nélkül.

Megcsinálták.

Nem mutatható ki különbség. Nincs hatás. Mindegy, hogy iszik -e emlékező vizet vagy nem. Mindegy, hogy imádkoznak -e érte és mindegy, hogy a bolygók hogyan állnak, kecskét áldozni is felesleges.

Ha azt *mondod* neki, hogy erős gyógyszert kapott és meg fog gyógyulni, annak van hatása. Ezt érdemes csinálni. Ha azt akarod, hogy meggyógyuljon, akkor adhatsz neki málnaszörpöt és azt hazudhatod neki, hogy ettől meggyógyul. Ez hatásos... no persze nem mindig. Ez emlékező víz viszont *soha* nem működik. A hazugság működik, nem a víz.

Ilyen fura a világ.

Nazareus 2016.02.23. 20:07:27

@wega: "Lehet, hogy itt nem működik a kettős (többes) vakteszt, az emberek nem egyformák, a tüneteik sem, semmi sem, csak a szer."

Ha nem müködik a kettös vakteszt, akkor nem jó a szer.

"homeopátiás szer ugyanannál a betegnél van hogy kivált valamilyen hatást, és egy idő eltelte után már nem, vagy nem azt. Lécci erre varrjál vaktesztet."

Erröl van szó, pont EZ bizonyitja, hogy az aditt homeopátiás szer nem müködik, ugyanis amikor látszólag müködött, akkor mástól gyógyult meg (pl. spontán).

Szencz Szilvia 2016.02.23. 20:11:34

@Bobby Newmark:
1. Néhány hozzászólással fentebb olvashatod a stílusra vonatkozó ars poeticámat. Ez tudatos, van célja, és te átmentél a próbán.........."

Köszönöm ez igazán kedves! (Mármint, hogy átmentem a rostán.)
Kicsit "zavarban" vagyok, mert a mai témáról (ezó-kontra tudomány) úgy egyébként napokat tudok beszélni. Két blogot is futtatok, amik különböző mélységben ismertetik a dolgokat. Így nehéz nekem ilyen (viszonylag kicsi) helyen elmondani mindent (hiszen vagy 25 évnyi kutatásom van a témában), de megpróbálom a lényeget elmondani.
11 félév alatt szereztem két diplomát anno (biológus és biológia tanár egyben) aztán nekifutottam a közgáznak is (azt a diploma előtt abbahagytam) Ezt nem azért írom, hogy "nagyon okos vagyok", hanem azért, mert tonnányi tudományos irodalmat olvastam magyarul és angolul is.
Az egyetem előtt is volt bennem ezós véna (14 éves koromban már tudtam, hogy lélekvándorlás létezik. És még mielőtt rosszat gondolnál ezt senki nem mondta nekem. A családom ateista!! Egyszer elvittek templomba csak, hogy lássak ilyet, de ennyi!)
Azért mentem egyetemre, mert tudni akartam, hogyan működik a világ.
DE az egyetemen csalódtam. Mert nem válaszolt a kérdésemre. Megpróbáltam!!(A magánéleti "szösszeneteket" sem azért közlöm, hogy "menő" vagyok, hanem azért, mert enélkül nem érthető a történetem)
Azt, hogy az ezotéria tudomány-e szerintem Rudolf Steinerrel (1861-1925) lehet leginkább megérteni. Ő egy szellemi látó és tudós volt egyben. Ő mind a két világban otthonosan mozgott. Kutató is volt, meg "ezós" is. Megalapította az antropozófiát, ami a kettő az egyben. Tehát úgy kutatott, hogy közben hitt Istenben. Ez a különbség. És csak, hogy mondjak érdekeset Németországban a mai napig tartanak kutató intézeteket (neten találtam 3-at is), ami az antropozófia eszközeivel kutat. (Ez a nevük is Antropozófiai kutató intézet) (Steinert nem könnyű olvasni, de a harmadik könyvét végül megértettem, aztán meg vagy 25 másikat is!)
A bonyolultság témakörében az alábbiakra jutottam. Amíg valaki nem érti az adott tudományt teljes egészében addig bármi, amit mond az bonyolult lesz. Fogalmazhatok úgy is, hogy csak ő érti.
Mert egy tudományt elsajátítani az egy folyamat. (Úgy, mint a gyerekeknél. Először látja és képről azonosítja, aztán megtanulja leírni, ami ugye már nem kép, aztán megtanulja a fogalmakat, aminek meg aztán semmi látható formája nincs. Nem tudod lerajzolni a szeretet például, az egy fogalom.) De keress olyan embert, aki nagyon jó a szakmájában és meg fogod látni, hogy akár még egy 10 éves gyermeknek is el tudja magyarázni! Találtam egy oktató videót a neten. ami amerikai kisiskolásoknak készült és a kvantumfizika legújabb kutatásait (a két rés kísérletet) magyarázta a gyerekeknek. És érthető volt!!!
És itt rátérhetünk a milliószor bebizonyított tudományos kísérletekre. Való igaz, hogy "foghagyma szagú" tudományt tanítanak a gyerekeknek. Nincs is ezzel semmi baj, csak annyi, hogy nagyjából 30-40 éves eredményeket oktatunk a mai napig!
Olvastam egy blogban, hogy orosz kvantumfizikusoknak sikerült lézerfény segítségével egy béka lárva DNS-ét átkonvertálni úgy, hogy egy egészséges gőtét kaptak!! Na ezt sehol nem hallod!!! A kvantummechanika/fizika hullámtermészetűnek fogja fel az anyagot. És van egy nagyon érdekes mondás az (apokrif) Bibliában. Valahogy így szól: Te is fény vagy!! Ha ezt szimbolikusan vesszük, akkor azt jelenti, hogy "Hullámtermészetünk van"!! Szerintem a Bibliát helyesen olvasva egy tudományos kalauzt kapunk! Egyébként szintén ezeknek a kutatóknak volt egy másik kísérletük. Lézerfénnyel megvilágítottak egy DNS darabot. Olyan módszerük van, hogy így megkapják a DNS-be kódolt információt. És a "csoda" ezután jött!! Elvették a DNS darabot, újra megvilágították a helyet és még mindig ott volt a DNS infója!!! Nem kellett hozzá a DNS maga!!! (Fantom DNS-nek hívják :) ) Ez az eredmény teljesen igazolja a homeopátiát!!! Nem kell hatóanyag, hogy legyen ott valami!!
Egyébként sem kell hatóanyag ahhoz, hogy hasson rád!! Ez csak egy tudományos maszlag! Gondolkodj! Ha beveszel egy fájdalomcsillapítót, akkor az hat rád és elmúlik a fájdalom. De, ha megütöd a könyöködet és elkezded masszírozni, azzal is csökkented a fájdalmad! Vagy, ha rossz kedved van és valaki rád mosolyog attól is jobb kedvre derülsz. Nem kell hozzá kedéllyavító gyógyszer!! Olyan dolgok is hatnak ránk, ami nem "anyag". Az "információ" is hat rád!
Végül pedig a józan észről! Mindennek megvan a maga menete! Ha veszítettél 2 liter vért, ekkor ne alternatív orvoshoz menj, hanem kórházba vérpótlásért! Az alternatív gyógymódok teljesen jól alkalmazhatóak minden egyéb kezeléssel együtt is. A cél nem az, hogy meghalj, hanem az, hogy egészséges legyél! Ha az életedet éppen egy kórházi beavatkozás menti meg, akkor nincs min gondolkodni!
A kemót is lehet választani. lehet csak azt igénybevenni. Lehet alternatív kezeléssel együtt. És, ha nagyon nem szimpi a kemó, akkor keress alternatív gyógymódot magadnak! A döntés a Tiéd! Szabad vagy!

Nazareus 2016.02.23. 20:15:14

Azt se értem, minek van annyiféle homeopátiás szer? Össze kellene keverni mindet - és akkor kapnánk egy olyan csodaitalt, ami minden betegségre jó, amire egyáltalán van homeopátiás szer...

Fax 2016.02.23. 20:16:35

@A másként gondolkodás művészete:
Ezt hívják bullshitnek... Hülyeség az egész amit írtál. Csúsztatás csúszatás hátán, ez különösen tetszett:
"Ha veszítettél 2 liter vért, ekkor ne alternatív orvoshoz menj, hanem kórházba vérpótlásért! "

Milyen hamis érvelés !!!!
Akkor tessék mondani kolerával fertőzötten, 40 fokos lázzal homeózzak?

Nazareus 2016.02.23. 20:18:21

@A másként gondolkodás művészete: Jah, Steve Jobs is alternativ gyógymodokhoz fordult a rákja miatt. Aztán mire rájött (kb. 2 év), hogy nem müködnek, már késö volt, a tudományos orvoslás sem tudta már megmenteni. Tessék, ha ti használtok anekdotikus bizonyitást, akkor én is. Steve Jobs a bizonyiték, hogy nem müködnek az ezo-izék.

Fax 2016.02.23. 20:19:11

@Nazareus:
Pontosan, Lényeglátó komment...

$pi$ 2016.02.23. 20:22:21

@A másként gondolkodás művészete: "14 éves koromban már tudtam, hogy lélekvándorlás létezik"

Hiába, hinni annyi, mint úgy csinálni, mintha tudnál valamit mikor fogalmad sincs róla.

"Olyan módszerük van, hogy így megkapják a DNS-be kódolt információt."

Ha neked biológiából diplomád van, akkor nekem hat nobel díj jár. Hogy e fenébe tud valaki biológiai képzés utána ilyet írni b+.

"lvették a DNS darabot, újra megvilágították a helyet és még mindig ott volt a DNS infója!!! Nem kellett hozzá a DNS maga!!! (Fantom DNS-nek hívják :) ) Ez az eredmény teljesen igazolja a homeopátiát!!!"

Okés, akkor most már értem. Hazudtál a diplomádról.

$pi$ 2016.02.23. 20:24:20

@Fax: "Akkor tessék mondani kolerával fertőzötten, 40 fokos lázzal homeózzak? "

Jah, meg akkor legyenek már homeopátiás mentők is. Baleset, kimegy, egy kis víz, elállt a vérzés. Egy kis másik víz, újraindult a légzés. Akkor még egy kis aromaterápia és a beteg szállítható is. :D

Pofám leszakad amúgy.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 20:37:00

@Bobby Newmark:
"Ott az első probléma, hogy olyan, hogy "_A_ daganatos betegség", olyan nem létezik. A rák az sok tucat, akár sok száz hasonló, de különböző betegség gyűjtőneve. A különböző szervek daganatos betegségei különböző gyógymódokat igényelnek, és van jó néhány, ami gyógyítható. A rákdiagnózis elég régóta már nem halálos ítélet már...."

Az elmúlt 15 évben csupa olyan, nem komoly, de kellemetlen "betegségeim" voltak, amiket az orvosok vagy nem is minősítettek betegségnek, vagy közölték, hogy nem tudják meggyógyítani.
Szerintem vagyunk ezzel így páran. Amíg ilyened nincs, addig nem szembesülsz a rendszer hiányosságaival és tökre azt gondolod, hogy az orvostudomány majdnem tökéletes. De sajnos ez nincs így.
Még soha nem tapasztaltam azt, hogy át akartak verni ezós berkekben (Pedig sok helyen jártam). Persze elhiszem, hogy vannak ilyen történetek, de semmivel sem több, mint az orvosok bakijai. Úgy gondolom ez alapján nem lehet egy tudományt (az ezotériát) megítélni. (olvastam egy cikket, hogy Amerikába most csuktak le két orvost, mert beismerték, hogy szándékosan diagnosztizáltak rákot a pacensen, csakhogy drága kemós szert adhassanak nekik. De azért ez a cikk kevés ahhoz, hogy be akard tiltani az orvostudományt, ugye?
Az alternatív gyógymódok többsége pont arról szól, hogy ismerd meg önmagad és a világot körülötted, és szabadon dönts arról, hogy mi történjen veled.
Az orvosnál sem veszed be az összes gyógyszert, amit felír. Megnézed, eldöntöd kell-e, aztán beveszed, amelyiket akarod.
Igazán kár lenne korlátoznunk magunkat azzal az illúzióval, hogy a modern tudomány tökéletes.
Az alternatív dolgoknak pedig nagyon egyszerű és nagyon találékony megközelítési módjai vannak. Igazán érdemes belemélyedni.
Amúgy nagyon sok "ezós" cuccot orvosok csinálnak, vagy ők találták fel!
Pl ismerek orvost, aki gong-terápiát csinál. Aztán olvastam egy cikket, hogy a szomatodrámát (ez is ezós) egy magyar pszichiáter találta fel.
Szerintem ez azért van, mert aki orvosnak megy az szeretne gyógyítani. Aztán kb úgy jár, mint én, hogy rájön, hogy a mai eszközökkel nem tud. Esetleg ő is beteg lesz. Van ismerősöm, aki orvos, és amikor rákos lett akkor elment egy prana nadi tanfolymra.
Szerintem örült, hogy van valami, ami segíthet rajta (egyébként még él az illető)
De amúgy teljesen igazad van a rákos betegségek nem egyformák.
De erre a következtetésre csak a holisztikus szemlélettel lehet eljutni, ami szintén "ezós" nézőpont.

Fax 2016.02.23. 20:43:43

@$pi$:
Nekem már leszakadt a pofám... Megőrülök ennyi hülyeség láttán amiket a homeósbuzzantak képesek előállítani.. Szakmányban... Legjobb ez a biológus ipse fentebb... brrrrrr

Fax 2016.02.23. 20:45:19

@A másként gondolkodás művészete:
Te kutattál? Mit ? Fekáliacsimbókot a valagadban ? Mert ekkora batár állatságok után amiket ideöntöttél senki el nem hiszi, hogy téged komoylan kell és lehet venni...

Bobby Newmark 2016.02.23. 20:46:16

@A másként gondolkodás művészete: Átlag száz hozzászólás késéssel reagálsz. Maradjunk annyiban, hogy hiteltelenné váltál teljesen, és már egy szavadat sem hiszem.

Ennek a nettó baromságnak meg annyira semmi értelme, hogy nem is fogok rá érdemben reagálni.

Azt nem értem, hogy kit akarsz ezzel a sok faszsággal átbaszni? Mert engem nem fogsz, magadat meg már átbasztad, akkor mi itt most a cél? Az itt már mindenkinek nyilvánvaló, hogy folyamatosan és mindenben hazudsz.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 20:46:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""A hasmenésre adott széntabletta nem gyógyít! Tünetet kezel! Megköti a belekben a "trutyit". Így az nem "folyik" ki."

Talán tudsz a hasmenésre hatékony homeopátiás szert? Lehetőleg olyat, amely nem a tüneteket, hanem a kiváltó okot (ami lehet ezerféle) szünteti meg, de azonnal?"

Nem homeopátiásat nem tudok, de az egyik barátnőm hasmenéssel pszi sebésznél járt.
Egyetlen kezelés után elmúlt a hasmenése.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 20:48:52

@wega:

"Állaton is tapasztaltam ilyet, nála aztán tényleg kizárhatjuk a placebo-hatást."

Tényleg kizárhatjuk? Biztos vagy benne? Nos:

"A positive response to placebo administration, manifesting as a decrease in seizure frequency, can be observed in epileptic dogs. This is of importance when evaluating open label studies in dogs that aim to assess efficacy of antiepileptic drugs, as the reported results might be overstated. Findings from this study highlight the need for more placebo-controlled trials in veterinary medicine."

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19912522

Bobby Newmark 2016.02.23. 20:53:24

@wega: Hjah, hát a tudomány, főleg az orvostudomány az egy bonyolult, összetett dolog, nem mindenki hajlandó elegendő energiát beletenni a tájékozódásba, meg nem mindenkinek van képessége felfogni. Az ilyenek aztán hisznek róla valamit, aztán annyi, lehet tépni a szájakat a magyarázással.

Nem kell mindenkinek mindent érteni, nyugodtan maradhatsz hülye. Attól csak egy kicsit lesz rosszabb a világ, de nem észrevehető mértékben.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 20:55:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Talán tudsz a hasmenésre hatékony homeopátiás szert? Lehetőleg olyat, amely nem a tüneteket, hanem a kiváltó okot (ami lehet ezerféle) szünteti meg, de azonnal? "

Egyébként nem az a lényeg, hogy beteg legyél, hanem az, hogy egészséges. Semmi bajod nem lesz, ha hasmenésre széntablettát veszel be.
A hasmenést a szervezet az esetek legnagyobb részében magától gyógyítja.
Nem hiszem, hogy "mindenre" "ezós" cucc kell.

Én tesztelni szoktam a dolgokat, ha valami beválik megtartom. De nem szoktam megvárni a vészhelyzetet. Érdemes alternatív gyógymódokkal ismerkedni már akkor, amikor egészséges vagy.
Segítenek abban, hogy ne legyél beteg, vagy ha mégis megbetegszel, akkor már ismered a lehetőségeidet.
(Életveszély esetén orvost javaslok! Ez nem azt jelenti, hogy az ezoterikus dolgok nem jók semmire, hanem azt, hogy megfelelően kell őket használni. De ez pont ugyanígy van a gyógyszereknél is.Ha lázas vagy, akkor meg borogasd magad!!
A józan ész fontos!
Fejfájásra sem veszel be hashajtót!
Én örülök, hogy van, ami működik életveszélyben. De, ha ugyanez az orvos valami másban nem tud segíteni, akkor nem látom be, hogy miért ne kereshetnék más megoldást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 20:55:55

@$pi$:

"Bármikor felrúghatod a konvenciókat ahogyan Einstein is tette. Ainsteint viszont azért halgatták meg, mert bizonyítékai is voltak, először csak számítások, később viszont megfigyelések is."

Ráadásul ugye Einstein nem megcáfolta Newtont, hanem kiegészítette. Newton törvényei továbbra is érvényesek azokra az esetekre, amelyekre Newton megfogalmazta őket.

$pi$ 2016.02.23. 20:56:02

@Fax: "Legjobb ez a biológus ipse fentebb..."

Na erre én is rohadtul kiakadtam. Nem lenne szabad ezt hagyni, mert komolyan veszélyt jelentenek a társadalomra. A végén még visszasüllyedünk a sötét középkorba mert ezek vannak többen. :(

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 20:56:32

@wega: még ha igaz is... "hogy próbálkozzanak teákkal, " - magyarán kevered a szezont a faszommal, a homeopátiát a természetgyógyászattal. (utóbbit is kóklerek űzik az esetek nagy részében, de ott nyomokban fellelhető valódi hatóanyag is)

$pi$ 2016.02.23. 20:58:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Einstein nem megcáfolta Newtont, hanem kiegészítette"

Na jó ezt már nem akartam előhozni, mert ez már túlságosan bonyolult lett volna. :(

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 20:58:39

@A másként gondolkodás művészete: te megérdemled, hogy a kuruzslók hülyeségeibe dögölj majd bele... felesleges orvoshoz járnod, csak a valódi betegektől veszed el az időt.

Advanced Flight 2016.02.23. 20:59:46

@A másként gondolkodás művészete: "Olvastam egy blogban, hogy orosz kvantumfizikusoknak sikerült lézerfény segítségével egy béka lárva DNS-ét átkonvertálni úgy, hogy egy egészséges gőtét kaptak!! Na ezt sehol nem hallod!!! A kvantummechanika/fizika hullámtermészetűnek fogja fel az anyagot. És van egy nagyon érdekes mondás az (apokrif) Bibliában. Valahogy így szól: Te is fény vagy!! Ha ezt szimbolikusan vesszük, akkor azt jelenti, hogy "Hullámtermészetünk van"!! Szerintem a Bibliát helyesen olvasva egy tudományos kalauzt kapunk! Egyébként szintén ezeknek a kutatóknak volt egy másik kísérletük. Lézerfénnyel megvilágítottak egy DNS darabot. Olyan módszerük van, hogy így megkapják a DNS-be kódolt információt. És a "csoda" ezután jött!! Elvették a DNS darabot, újra megvilágították a helyet és még mindig ott volt a DNS infója!!! Nem kellett hozzá a DNS maga!!! (Fantom DNS-nek hívják :) ) Ez az eredmény teljesen igazolja a homeopátiát!!! Nem kell hatóanyag, hogy legyen ott valami!!"

Omg, itt nagy bajok vannak:-(

Bobby Newmark 2016.02.23. 21:02:32

@$pi$: Majd szelektálódunk.

Másik meg az, hogy már számtalanszor elgondolkodtam rajta, hogy bazdmeg le kéne őket húzni, aztán meggazdagodni belőle. Sajnos túl sok bennem a jóérzés meg a gerinc, hogy megtegyem, de lehet, hogy idővel majd elmúlik. El kéne kezdeni dolgozni rajta. Ilyen orbitális faszságokat, mint amit ez a szerencsétlen hadovál, egy vicces cigi után tucatjával tudnék gyártani...

Bobby Newmark 2016.02.23. 21:03:44

@Advanced Flight: Dunning-Krueger effektus, annyira ostoba, hogy esélye sincs belátni, hogy ostoba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 21:08:00

@A másként gondolkodás művészete:

Na jó, elismerem, hogy bár ellentétesen ítéljük meg a homeopátiát, értelmesen viszonyulsz a "hagyományos" orvosláshoz, és helyén kezeled a homeopátiát.

De azt azért biztos elismered, hogy lenne értelme egy olyan alapos és átfogó, tudományos igényű vizsgálatnak (kettős vakteszt, nagy számú kísérleti alany stb.), amely nemcsak egyes emberek tapasztalatain alapul (lásd anekdotikus érvelés), hanem igen nagy számú mintán igazolná vagy cáfolná a hp. hatását. Olyan vizsgálatokra gondolok, amelyeket pl. a gyógyszergyárak alkalmaznak a gyógyszerek hatásának igazolására.

$pi$ 2016.02.23. 21:12:28

Itt egy ilyen riport[1]. Az "orvos" azt mondja, hogy a homeopátiás oldat végülis konyhasóból készült. Az oldatban persze nincs konyhasó, mert annyira van higítva, hogy már nem jutott bele. Akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan más a konyhasó, ami már nincs is ott, mint a mérhetetlenül nagyobb koncentrációjú só, amit amúgy a beteg naponta fogyaszt.

A válasz az, hogy "senki sem tudja".

Szóval konyhasót ad el jó pénzért, ami nincs is ott, az emberek pedig boldogan fizetnek és körmük szakadtáig bizonygatják, hogy ez nyilvánvalóan működik.

Gyámság alá helyezném az összeset, nem szavazhatnak, nem vezethetnek, nem lehet vagyonuk, aztán kész. Beteg az agyuk. Nem képesek emberként gondolkodni.

[1] www.youtube.com/watch?v=E0-NalmRSl8

Szencz Szilvia 2016.02.23. 21:12:57

@Robzon:
Az, hogy nem szabály szerint szedjük a gyógyszereket azt jelenti, hogy sok embernek fogalma sincs arról, hogyan hat egy gyógyszer és mi történik a szervezetében, amikor beteg.
Ehhez nem kell messzire menni. Magyarországon sem tanítanak rendesen biológiát középiskolában. Kicsi az óraszám. Vagy nincs is. És az ember mindig az utolsó.
Ismerek egy lányt, aki 20 évesen tanulta meg, hogyan működik a ciklusa, mert akkor volt vele problémája.
A suliban nem tanulta!
De a szabály az szabály mindenben!

$pi$ 2016.02.23. 21:14:35

@Bobby Newmark: "El kéne kezdeni dolgozni rajta."

Mi még fiatalabb korunkban készültünk a Pí vízre, nagyon fogadkoztunk, hogy nekiállunk vizet mágnesezni vagy mi, de aztán elmúlt a fröccsök hatása. :D

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.23. 21:15:44

Mivel a néphülyítők nem válaszoltak a felajánlásomra, körülnéztem a neten, hogy cukorbetegségre milyen homeopátiás csodaszerek vannak.
Egy a sok közül: gyogyline.hu/termekek/homeopatias-keszitmenyek/egykomponensu-keszitmenyek/acidum-arsenicosum-anhydricum-arsenicum-album-8-g-900-1000-db

Arzén... ami ugye méreg és nem ürül ki a szervezetből. Szépen, lassan, sokáig szedve előbb-utóbb bele is halhat az ember...
No comment.
Hogy egy másik oldalon meg azt fejtegették, hogy a cukorbetegségre attól függően más és más szart kell szedni, hogy épp hogyan iszik az ember, mennyire büdös amit kihuggyozott magából meg a 'som tudja... :DDD
Szánalmas. Nem tudom, mi a rosszabb: a homeopátia hívei és terjesztői vagy a vallások és azok papjai...

$pi$ 2016.02.23. 21:19:53

@Hóhér az utolsó barátod: "Arzén... ami ugye méreg és nem ürül ki a szervezetből. "

Az ugye világos, hogy abban amit adnak nincsenek benne ezek az anyagok? Egyetlen molekula sem. Ha lenne benne valami olyan, ami rá van írva, akkor nem fogadnák el homeopátiás szerként. Más lehet benne, merthogy szennyeződés van a csapvízben is.

Tehát mégegyszer: ha rá van írva, hogy "arzén" akkor az azt jelenti, hogy arzén nincs benne, de van mondjuk minden más. Ha az van ráírva, hogy nátrium-klorid, akkor lehet benne arzén, de nátrium klorid nem.

Őrület, nem?

Szencz Szilvia 2016.02.23. 21:21:29

@eßemfaßom meg áll:
" "A homeopátia pont ilyen. A jó információ utat mutat a szervezetnek a rosszat meg nem veszi figyelembe." oszt honnan tudja a szervezet, hogy a jógyíkmájrezgésre kell most neki eméleznie nem a volkánkitörésbenmehgalt10ezrek haláltusarezgésére? Ott van mindkettő ugyanabban az adagban... "

Az elméletem a kérdésedre a következő. Az emberi test energiából áll. Ha hallottál az akupunktúráról, vagy a meridiántanról, akkor tudod, hogy energia áramlik bennünk. Akkor betegszel meg, ha az energia áramlása valahol megakad. (Pl nem kap megfelelő energiát a májad, mert valahol eldugul a meridián) Minden energiának van rezgésszáma, (ezt hívhatjuk úgy, hogy egy bizonyos információ tartalma). Szerintem csak az a homeopátiás szer hat, aminek pont az a rezgésszáma, ami "kilöki" a megakadást a meridiánból. Ezt egy kicsit a fizikában tanult rezgéssel lehet szerintem elképzelni. Az hat, aminek megfelelő az energiája, elég erős hozzá, és arra a területre jut el (ez is fontos), lehet, hogy valamelyik szer csak a vesébe jut el, valamelyik a májba.
Szóval, ha jó helyen landol és elég erős, akkor segít.
Tudományosan szerintem valahogy így lehet megfogalmazni.

$pi$ 2016.02.23. 21:29:25

@A másként gondolkodás művészete: "Tudományosan szerintem valahogy így lehet megfogalmazni. "

Ez nem volt tudományos. Ez áludományos volt. Aki valóban érti azokat a szavakat, amiket használtál az tudja, hogy ez csak egy össze-vissza szósaláta aminek nincs semmiféle jelentése.

Nem az a baj, hogy nem igaz, hanem az, hogy értelmetlenek a mondataid.

"Minden energiának van rezgésszáma,"

Legalább az általános iskolai tananyagot megtanulhatnád, ha már elhatározod, hogy játszod az eszedet. Képzeld el mekkora esélyed van, hogy pont olyanoknak mondod, akik a hatodikas/hetedikes tananyagra *sem* emlékeznek?

"Az emberi test energiából áll."

Tévedtem, alsó tagozat.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 21:31:52

@Nazareus: ": Akár lehetséges lenne ez is HA be lenne bizonyitva. Sajnálatos módon a kontrollált kisérletekböl az bizonyosodott be, hogy a homeopátia nem gyógyit semmivel sem hatékonyabban, mint a placebó gyógyszerek. ....

Ezek a kísérletek úgy kezelték a homeopátiát, mintha hagyományos gyógyszer lenne. Vagyis "hatóanyag" szerként. De a homeopátia nem így működik. És kicsit nehéz is tesztelni, mert jelenleg még elméletek futnak egymás mellett, hogy hogyan lehet kiválasztani a megfelelő szert.
Ha csupa olyat vizsgáltak, ami rossz szer választás volt, akkor persze, hogy nem gyógyít.
Valaki feljebb mintha írta volna, volna de én is olvastam, hogy a kvantummechanikában végeztek mostanság pár érdekes kísérletet. A kvantummechanika "hullámtermészetűként kezeli az embert (is). Csináltak egy kísérletet, amiben lézerfénnyel megvilágították a DNS-t, ezzel ki tudták belőle hozni az információ tartalmát. Az érdekes rész viszont ez után jött, amikor elvették a mintát, akkor is ott volt az információ. (Fantom DNS-nek hívják, és egyenlőre úgy magyarázzák, hogy féreglyukon keresztül az információ továbbra is ott volt.
Ez szerintem teljesen korrekt bizonyíték a homeopátia létezésére, hiszen ott sincs már "anyag" csak a lenyomata.
Ha kétségesnek látod az információval való gyógyítást, akkor gondolj az akupunktúrára!
Ott az energiaáramlásban keletkezett blokkot oldják fel a tűszúrás segítségével.
A homeopátia az információ tartalmával ugyanerre képes.

Haibane 2016.02.23. 21:32:02

@A másként gondolkodás művészete:
"Minden energiának van rezgésszáma,"

és pontosan mi rezeg? És hogy lehet kimérni?

Fax 2016.02.23. 21:33:52

@A másként gondolkodás művészete:

"Ezek a kísérletek úgy kezelték a homeopátiát, mintha hagyományos gyógyszer lenne. Vagyis "hatóanyag" szerként. De a homeopátia nem így működik."

Ember! Még mindig nem érted ???? Nem a hatóanyagot tesztelték te nagyon ostoba, hanem a hatást !!!!!
Oh Lord, a homeobuzzerektől kímélj meg minket !!

Szencz Szilvia 2016.02.23. 21:34:32

@kheiron:
"ké, látom, hogy a hozzászólásomba szándékosan leírt egyik legnagyobb butaság fel sem tűnt neked.

Sejted, hogy miről van szó? "
Ne haragudj! Kicsit fáradt vagyok. Nem tudom mi az.

Nazareus 2016.02.23. 21:39:57

@A másként gondolkodás művészete: "Ezek a kísérletek úgy kezelték a homeopátiát, mintha hagyományos gyógyszer lenne. "

Nem, nem úgy kezelték. Azt nézték, hogy van-e mérhetö gyógyhatása vagy nincs. Az jött ki, hogy NINCS. Nem tudom mi olyan nehéz ebben.

Persze ha ezt érted hagyományos gyógyszerteszt alatt, akkor igen, úgy kezelték. Mégis hogy kellett volna kezelni egy gyógyszernek árult terméket?

Nazareus 2016.02.23. 21:41:26

"Az elméletem a kérdésedre a következő. Az emberi test energiából áll. Ha hallottál az akupunktúráról, vagy a meridiántanról, akkor tudod, hogy energia áramlik bennünk. "

Na innen már nem igaz. Az akupunktúra sem müködik tudtommal. Másrészt az emberi test NEM energiából áll, hanem elsösorban anyagból. Bár a kettö valamelyst kompatibilis egymással , de azért nem lehet szabadon ide-oda konvertálgatni öket.

Advanced Flight 2016.02.23. 21:44:28

@A másként gondolkodás művészete: "Valaki feljebb mintha írta volna"

Ez de gyenge.....

Fax 2016.02.23. 21:46:49

@A másként gondolkodás művészete:

"Ha kétségesnek látod az információval való gyógyítást, akkor gondolj az akupunktúrára!
Ott az energiaáramlásban keletkezett blokkot oldják fel a tűszúrás segítségével."
-
-
Neeeee..... Neeeeee.... Neeeee.....

$pi$ 2016.02.23. 21:46:57

@A másként gondolkodás művészete: "A kvantummechanika "hullámtermészetűként kezeli az embert (is). "

A kvantummechanika törvényei nem alkalmazhatók makrószinten. A de Broglie hullámhosszát, de azért ebből messzemenő következtetéseket ne vonj le!

Fax 2016.02.23. 21:48:03

@Nazareus:
Az apukunktúra egyáltalán nem működik. Ez is tény. Általában amiket ezek a homeobuzzerek állítanak, na azok mind baromságok, egyik sem működik.

Fax 2016.02.23. 21:49:38

@A másként gondolkodás művészete:
"Minden energiának van rezgésszáma,"

No akkor pajtás: a kinetikus energiának mi a rezgésszáma? Monjuk egy gyorsuló mozgással zuhanó kőé? Na elő a farbával!

$pi$ 2016.02.23. 21:50:11

@$pi$: Okés, tehát ki lehet számítani az emberi test de Broglie hullámhosszát (azaz az értéket amit kiad az egyetle ki lehet számítani bármekkora testre), de attól még senki sem figyelt meg hullámként viselkedő embert.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 21:51:27

@eßemfaßom meg áll:
""Ha valóban meggyógyulnál attól, hogy hiszel benne, akkor ennél sokkal többen élnénk túl betegségeket."

ha létezne homeopátiahatás, akkor az egész emberiség 150évig egészségben élő lenne (minusz balesetek és katasztrófák), annyi jóinformációra emlékszik az elmúlt pármillió évből az összes vízmolekula. "

Őszintén nem értem miért kapálóztok ennyire az alternatív gyógymódok ellen. Még soha semmi bajom nem volt belőle, hogy ezeket használtam. Sőt!

A homeopátia is egy fejlődő tudományág és igen pont az a célja, hogy mindenki egészséges legyen. De még nincs készen.
De meggyőződésem, hogy nem mindenki a homeopátiával fog meggyógyulni, mert a különböző betegségek más-más gyógymódot kívánnak.
Az egyetlen különbség az orvostudomány és az alternatív gyógymódok között az az, hogy az ezotéria hisz Istenben, és ebből a szempontból közelít. Ezért aztán azokat a részeket is vizsgálja, ami szabad szemmel nem látható.
És nem lehet összehasonlítani egy fizikai anyagról végzett kutatást egy olyannal, ami szellemi anyag. Ennyi és nem több! A fényt sem méred meg mérlegen, mert más természete van, mint egy kiló húsnak!
A többi csak rizsa!
Minden más ugyanúgy elmondható az orvostudományról jó és rossz is, mint az alternatívokról!
Mindegyikben előfordulnak visszaélések. Mindegyiknek szabályai vannak, és ha nem tartod be akkor nem működik! És egyik sem látható dolgokkal dolgozik!
A fizikai test látható, de a molekulák már nem! A molekulákat csak nagyon durva módszerekkel áttételesen láthatjuk. Géleken futtatva, valami színező anyagot hozzákötve. Ember nem látta még a saját szemével a saját DNS-ét molekuláris szinten, mert picike!!!
Minden technika, amivel "láthatóvá" tesszük az roncsolja a szerkezetét!!

$pi$ 2016.02.23. 21:51:58

@Fax: "No akkor pajtás: a kinetikus energiának mi a rezgésszáma?"

Szerintem ennek a lehülyített válzotatát olvasta valahol:
en.wikipedia.org/wiki/Matter_wave

$pi$ 2016.02.23. 21:53:38

@A másként gondolkodás művészete: "A homeopátia is egy fejlődő tudományág"

Nem tudomány! Épp ez a lényeg. Rontja a tudomány hitelét és ezért káros.

Fax 2016.02.23. 21:53:39

@A másként gondolkodás művészete:
"A kvantummechanika "hullámtermészetűként kezeli az embert (is)."
Nem, a kvantummechanika nem kezeli az embert hullámként. Otromba baromság tőled megint. Az más tészta, hogy minden makro objektummal lehet társítani egy hullámtermészetet, de ez makro testek esetében gyakorlatilag a nullával egyenlő. Ráadásul nem értem, hogy a kvantummechanika miként jön ahhoz, hogy a tesztek százain megbukott homeopátia hatásos-e vagy sem. Miután megbukott, hatástalan, akár hullámként kezeli a kvmechanika az embert, akár nem. Áltudományos pöcsölés amit művelsz. A hideg kiráz az ömlengős bigottságtól amit itt művelsz.

Fax 2016.02.23. 21:56:22

@$pi$:
Ja persze, az E=hxU az a kisugárzott foton energiáját adja meg egyébként amikor egy gerjesztett elektron egy (vagy több) héjat visszalép. Ennek annyi köze van a homepátiához mint egy mézesbödönnek Bödőcs Géza szarcsimbókjához.

Nazareus 2016.02.23. 22:00:34

@A másként gondolkodás művészete: "Őszintén nem értem miért kapálóztok ennyire az alternatív gyógymódok ellen. Még soha semmi bajom nem volt belőle, hogy ezeket használtam. Sőt!"

De volt akinek volt baja belöle. Pl. Steve Jobs. És ha csak egy embert rábeszélsz ezekre az alternativ gyógymódokra és belehal, akkor már kárt okoztál.

kheiron 2016.02.23. 22:03:18

@A másként gondolkodás művészete:

A direkt berakott butaság, hogy "a rák" kifejezést használtam. Ugyanis a daganatok rettentő sokfélék, nem lehet őket egy dobozba berakni, és úgy nyilatkozni róluk.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 22:05:35

@Advanced Flight:
""És egyébként az alternatív gyógymódok sokszor viccesek , vagy nagyon jó hangulatba kerülhetsz tőlük."

ja, értelek már, gyakorló alkoholista vagy :-P "

:D :D
Egyszer voltam egy hangfürdőn, amit vízben tartottak. Az valami isteni volt! Csak fekszel a vízben és átjárnak a (hang)hullámok. :D :D És közben énekelhetsz, meg jó zene szól. Közben meg gyógyulsz. Mi a rossz a ebben? Most meg kell várnom, amíg valami komolyabb problémám lesz, hogy részt vehessek egy gyomortükrözésen, vagy béltükrözésen?
Van olyan orvosi vizsgálat, ami kellemes?
Miért kellene valamihez ragaszkodni, ami fájdalmas?
Szerintem sokkal egyszerűbb dolog elfogadni ezeket a "puha" gyógymódokat, mint az orvost. A kettő egyébként sem zárja ki egymást.
Én ismerem a lehetőségeimet! Mindig oda megyek, amelyik segít.
Nem értem miért kellene feleslegesen szenvednem. Pláne nem értem miért fogadnám el hogy valami nem gyógyítható.
Még a legdurvább rákból is van, aki felépül spontán!
Ez nem azt jelenti, hogy szerencséje volt! Ez azt jelenti, hogy a szervezet meg tudja gyógyítani önmagát!
Márpedig az alternatív gyógymódok mind mind a szervezet öngyógyító tevékenységét serkentik!
Még nem tökéletesek, de nagyon fejlődnek!!

kheiron 2016.02.23. 22:07:15

@A másként gondolkodás művészete:

"De erre a következtetésre csak a holisztikus szemlélettel lehet eljutni, ami szintén "ezós" nézőpont."

Lószart ezós.

Az orvostudományi karon azt tanítják, hogy "sosem a betegséget kell kezelni, hanem a beteget". Ennek a mondásnak vannak változatai - nem a laborleletet, a tünetet, a képet stb. kell kezelni, hanem az egész embert.

Ez az akadémikus orvoslás egyik nagyon fontos alapeleme.

$pi$ 2016.02.23. 22:12:19

@Fax: "Ennek annyi köze van a homepátiához mint egy mézesbödönnek Bödőcs Géza szarcsimbókjához. "

Persze, de nem is az a cél, hogy köze legyen. A lényeg az, hogy tudományosnak hangozzon, mert az emberek tudják, hogy a tudomány roppant sikeres, működik, ha tehát tudományosnak látszik valami, akkor azzal el lehet adni.

Ma már senki sem hivatkozik Zeuszra, mert arra nem hallgatnak az emberek. Jézusra lehet hivatkozni, energiára lehet hivatkozni, hullámokra lehet hivatkozni. Ezekkel lehet eladni egy elborult elgondolást, az, hogy köze sincs hozzá annak semmi jelentősége.

kheiron 2016.02.23. 22:12:33

@A másként gondolkodás művészete:

Akupunktúrás meridián, mint olyan, nem létezik. Ez a tényszerű kiindulás.

Az ugyanakkor kétségtelen, hogy vannak bizonyos reflexkörök, amiket az akupunktúrás pontok (csökkent bőrimpedanciájú helyek) ingerlésével működésbe lehet hozni. De ezek világosan mérhető és vizsgálható dolgok, a realitás körébe tartoznak, szemben a képzelet által alkotott csível és annak áramlásával.

Amúgy szerinted a hétfejű sárkány számára a juhok vagy a tehenek húsa az előnyösebb táplálék?

$pi$ 2016.02.23. 22:17:46

@kheiron: "amiket az akupunktúrás pontok"

Tudomásom szerint bizonyított tény, hogy az akupunktúra hatékonyságát nem befolyásolja, hogy konkrétan hova szúrják a tűket.

Szóval az akupunktúrás pontok épp úgy nem léteznek mint az emlékező víz.

$pi$ 2016.02.23. 22:20:24

@A másként gondolkodás művészete: "Még nem tökéletesek, de nagyon fejlődnek!!"

Okés, ha jelenleg nem mutatható ki gyógyhatás, akkor honnan fejlődtek? :) Mi volt az előző módszer? Kénsavba adták be a homeopátiás szert és most sokkal jobbak az eredmények mert vizet használnak? :D

Szencz Szilvia 2016.02.23. 22:30:17

@Fax:
"Először nehezen álltam meg, hogy minősítő jelző nélkül hagyjam az írásodat, de hirtelen felhorgadt bennem egy természetes indulat: miért ne aggassak a hülyeségre méltó jelzőket? Miért kellene kesztyűs kézzel bánnom a butasággal? Miért kellene akadémikusan hangzó ...."

Nos, a pszichológia és az ezotéria egyetért egy dologban. Aki valamin feldühödik annak azzal a témakörrel van a baja, amin dühöng, de nem azzal a személlyel, akivel beszélget. Igazából a düh egy kivetítése valamilyen belső problémának, amit az illető nem tud megoldani.
Sokat emlegeted a hazugságot és a bigottságot a kommentbe. Lehet, hogy a saját életedben lenne szükséged az őszinteségre, és a haladásra.
Sajnálom, hogy gondjaid vannak, de mindenkit megkértem arra, hogy ne használjon trágár szavakat velem. Egyszerűen azért, mert én sem fogok ilyet tenni senkivel.
A 39 fokos lázról egyébként már egy mentős orvos is azt nyilatkozta, hogy nem tekintik láznak. A tudomány állása megváltozott az ügyben. Ez az orvos azt mondta, hogy fontos a gyermek viselkedése. Ha levert, akkor kell lázat csillapítani, ha jókedve van, akkor hagyjuk, mert a láz a gyógyulás jele.

Amikor valaki ennyire erősen "ágál" a homeopátia ellen az nekem mindig furcsa. Feltűnt, hogy sok ember meggyógyul tőle?!? Igazából ebből a szempontból még az is mindegy, hogy placebóhatás-e vagy sem. Nem mindegy?!?! Meggyógyult tőle és kész!
A lényeg az egészség. Az antihoemós olyan, mintha a betegség mellett kampányolna!!
Maradjunk betegek!!! Mindegy, hogy az orvos nem tud bennünket meggyógyítani, de akkor is ragaszkodjunk hozzá!!!

Mindeközben igazából az egésznek semmi értelme, mert homeopátiás orvos, Magyarországon csak orvos diplomával lehet bárki!

Szóval az antihomeós kampány a homeopátia és az orvosok ellen is szól!
Akkor meg mi marad?!?!?
Lehet, hogy csak hinni kellene valamiben, és esetleg elfogadni, hogy a másik meggyógyult tőle.
Ki vagy Te, hogy megmondod nekem, hogy én nem gyógyultam meg a homeopátiával?
Tartottál gyertyát, vagy mi?!?!?!
Egyszer egy barátommal beszélgettem a homeopátiáról. Ő is hasonlóan értékelte a dolgot, mint Te. Aztán belementünk a dolog hátterébe és kiderült, hogy azon az egy szlogenen kívül, hogy a homeopátiás szerben nincs hatóanyag az égegyadta világon semmi mást nem tudott a homeopátiáról!! És soha nem is szedett be egyetlen szert sem!!
Ja, hát így könnyű!!
Én a magam részéről, ha valamiről nem tudok semmit, akkor meghallgatom a másikat. Nem kell feltétlenül egyetértenem vele, hiszen a saját véleményemet nekem kell kialakítanom, de azért óvakodnék attól, hogy ennyire csúnyán ledegradáljak bármit, amiről dunsztom sincs.
Talán becsülni kellene, hogy valaki meghallgatott több előadást a vízről, meg a spinről. Lehet, hogy nem profi a témában, és talán nem is helyesen értette meg a dolgot, de az az ő élete! Ha neki ez jó és működik, akkor miért fáj neked a dolog?!?!?
Ez nem jelenti azt, hogy hagyni kell, hogy valaki életveszélybe sodorja magát. De egy egész halom embernek jó az alternatív gyógymód.
És tekintettel arra, hogy a magyar egészségügy elég zűrös, nem látom be, hogy miért rossz, ha tehermentesíteni akarjuk a rendszert?

Szencz Szilvia 2016.02.23. 22:39:28

@Bobby Newmark:
"Placebóhatással _valódi_ betegséget, tehát fiziológiai elváltozást, fertőzést, daganatot, mérgezést _lehetetlen_ gyógyítani.
Olyan dolgokra hat, amik érzet jellegűek, tehát fejben dőlnek el: migrén, krónikus bármifájás, viszketés, rossz közérzet.
Ezekre alapvetően _nem_kell_ gyógyszer amúgy, pszichológus vagy pszichiáter dolga lenn..."

Nincs olyan, hogy placebóhatás. De amúgy, ha lenne, akkor az elme képes lenne arra, hogy gyógyítson, a bogyó meg egy kis segítség, hogy beindítsa az elme folyamatát. Mint a pavlovi reflex. Jön a bogyó, jön az egészség. Szerintem nagyon jó ötlet! Nem tudom miért kell ebből arra következtetni, hogy akkor majd mindenki meg akarja öngyilkolni magát vele.
Ha nem leszel jobban egy gyógymódtól, akkor keress egy másikat!! Ez pontosan mindenre igaz. Ez az elmélet valahogy gyp-snek kezeli az embereket.
Az a véleményem, hogy aki annak ellenére is ragaszkodik a szerhez, hogy nem javul tőle az pontosan ugyanígy viselkedne a gyógyszerrel is. Mert az a problémája, hogy nem ismeri a szervezetét.
Márpedig akkor mindegy.
Sokan el sem mennek orvoshoz, még akkor sem, amikor érzik, hogy baj van.
Ehhez nem kell "ezósnak" lenned.
Emberi természet, hogy félünk felismerni, hogy problémánk van.
Ennek semmi köze a homeopátiához.

Amúgy placebóhatás nincs!
A hit nem gyógyít meg semmit! A hit egy eszköz, hogy megtaláld a neked megfelelő gyógymódot. Hiszel benne, ezért nem adod fel!
De ez önmagában nem gyógyít!!!

$pi$ 2016.02.23. 22:40:37

@A másként gondolkodás művészete: "Mindeközben igazából az egésznek semmi értelme, mert homeopátiás orvos, Magyarországon csak orvos diplomával lehet bárki!"

Ezt honnan vetted? Mi az egyáltalán, hogy "homeopátiás orvos"?

Szencz Szilvia 2016.02.23. 22:43:50

@Bobby Newmark:
"Amit elfelejtettél leírni, hogy közben azért ugye kenegetted hormonkenőccsel is?"

Nem kenegettem. Eszembe se jutott.

$pi$ 2016.02.23. 22:44:33

@A másként gondolkodás művészete: "Amúgy placebóhatás nincs!"

Közismert bizonyított meg cáfolt dolgokról teszel kijelentéseket és elvárod, hogy ezeket mások elfogadja annak ellenére, hogy az ellenkezője már bizonyított. Ugyanakkor mikor bizonyított dolgokat hoznak fel mások egyszerűen nem fogadod el őket.

Nem foglalkozol te semmiféle bizonyítékokkal, hiszel dolgokat és azokat ismételgeted. Így van, így van, én tudom, nem érdekel, hogy a valóság micsoda.

Káros vagy a társadalomra.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 22:52:45

@para_noir:
"nekem bő másfél éve elkezdtek kijönni futószemölcsök a jobb, majd a bal kézfejemen is, egyre több lett, az ujjaimon is, pár még a csuklóm környékén is, volt vagy összesen 30-35 darab. Mivel nem viszketett, nem volt ..."

Ezt tök jó! Már nekem is múlt el szemölcsöm spontán. Azért jönnek ki, mert gyenge a szervezet, és a méreganyagokat oda pakolja. De, ha elkezdtél sportolni, vagy táplálékkiegészítőket, vagy vitamint szedni. Vagy csak nyugodtabb munkahelyre mentél, akkor a szervezet megerősödött és eltüntette a dolgokat.

Igazából ez azt bizonyítja, hogy a szervezet képes meggyógyítani önmagát.
Persze az a legjobb, ha megcsinálja, de néha azért nem árt egy kis segítség neki. Esetleg gyorsabb lesz a folyamat. A homeopátia pont a szervezet öngyógyító mechanizmusait kelti életre.
Amúgy nekem van olyan homeopátiás szerem, amit egyedül szedek. Semmi mással együtt. És önállóan is hat. Sőt! Igazából nincs olyan gyógyszer, ami helyette hat. (Ezért kellett megkeresnem. Nem részletezem, mert "érzékeny" téma, de 8 évvel ezelőtt meguntam, hogy három hónapig sem tudott az orvos meggyógyítani (nem komoly betegségből, meg azzal hozakodott elő, hogy genetikus.) Hát genetikus ide vagy oda én találtam rá valamit, ami legalább a tünetet kezeli.
Amíg megtalálom a módját, hogy végleg meggyógyítsam.

Nazareus 2016.02.23. 22:55:14

@A másként gondolkodás művészete:

Nem érted meg, hogy miért káros a társadalomra a nézeted. Megpróbálkozom a lehetetlennel és elmagyarázni.

Ugyanis a homeopátia pont ugyanolyan eséllyel müködik, mintha valakinek azt mondjuk, hogy köpjön át egy fekete macska felett vagy kenegesse varjúhájjal a kislábujját. Eddig még nem is lenne nagy baj, max belehal aki rád hallgat. Csakhogy a következö lépés meg, hogy biztos a szomszéd nö mondott rád rontást, ezért dobjuk folyóba, ha elsüllyed bünös volt. Na most szerencsétlen elsüllyed, te meg meggyógyulsz. Müködik!!! Kinosabb, ha legközelebb a másik szomszédnöt betegszik meg és rád gondol, mint rontásmondóra.

A homeopátia pontosan ennek a logikának a mentén müködik. Egyrészt kárt okozhatsz magadnak, másrészt kárt okozhatsz másnak, aki egy normális, bizonyitott módszertöl meggyógyult volna. Élö (illetve már halott) példa erre Steve Jobs.

Namármost azért fáj nekünk ez, mert pont ugyanúgy fáj, mint a fekete macska, az asztrológia vagy bármi egyéb, amivel _kárt_ lehet okozni, még akkor is, ha néha müködik látszik (látszik, mert nem igazolt a müködése, ergo számtalan más is okozhatta a csodálatos müködési látszatot).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 23:05:08

@$pi$:

"de attól még senki sem figyelt meg hullámként viselkedő embert."

Embert nem, de a kétréses kísérletet elvégezték vírusokkal, és megjelent az interferencia. Ebből persze kvára nem következik, hogy egyszer majd emberekkel is működni fog, mert a méretünk sok-sok nagyságrenndel nagyobb, mint a helyzetünk bizonytalansága.

$pi$ 2016.02.23. 23:08:05

@Nazareus: A modern orvostudomány módszerei sajnos még elég kezdetlegesek, sok a traumatikus, fájdalmas, félelmetes gyógymód. Érszűkületes embernek egyszerűen levágják a lábát, másnak kiveszik a fél tüdejét, kemoterápia, sugarazás, különféle műtétek.

Ha elhiteted az emberekkel, hogy egy pár csepp vizet megisznak és az is hatásos, akkor nyilvánvaló, hogy melyik megoldást érdemes választani. Miért egyeznék bele, hogy levágják a lábamat vagy kivegyék a tüdőmet, ha a pozitív rezgésekkel meg pár csepp vízzel is szép eredményeket lehet elérni. Az orvos őszinte, elmondja, hogy milyen esélyem van a kivett tüdővel, a homeopata hazudik, bíztat, hiszen a pozitív hozzállás sokat segít. Lehet, hogy nem mondja konkrétan, hogy hagyjam a műtétet, de az is biztos, hogy nem fogja azt mondani, hogy a homeopátia nem segít.

Ezért kellene mindenkit börtönbe zárni, aki csodagyógyszereket árul.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 23:10:12

@Bobby Newmark:
"Nem. Az ezotéria abban segít, hogy ami kérdésre még nincs megnyugtató válasz, arra hazudik egy könnyű, egyszerűen érthető, hihető dolgot.

Ez -már megbocsáss- de csak a hülyéknek megfelelő válasz. Egy intelligens ember tudja, hogy vannak jelenleg, vagy teljes egészében megválaszolhatatlan kérdések. Csak a hülye gondolja azt, hogy mindent tud...."

Ezzel nem értek egyet. Szerintem a dolgokra léteznek válaszok. Nagyon sokszor meg is kapom őket. Nem értem miért fogadod el az "ilyen és kész" szlogent. Teljesen kiveszi a kezedből az irányítást, miközben pont azzal példálózól, hogy a homeopátia teszi ezt az emberekkel.
Hát pont fordítva van!! Az ezotériában vannak válaszok!! A modern tudományban nincsenek!!! Lehet, hogy a sok válasz közül némelyik fals, mert próbálkozik és közben "lukra fut", de attól még próbálkozik!!! Ez szerintem sokkal jobb annál, hogy "nincs rá magyarázat és kész!"

A másik dolog meg az, hogy a modern tudomány "véletlenen" alapuló keletkezés elmélete nagyon gyenge lábakon áll.
Az első a valószínűsége. Ha tanultál matematikát, akkor tudod, hogy ki lehet számolni. Akkor képzeld el, hogy először két megfelelő atomnak kellet egymáshoz csapódnia, aztán ezekből molekulák képződtek (mindenhol valószínűség van) Egy nagyobb molekulában akár több száz molekula is lehet. Mind-mind valószínűség. Aztán ezek sejtté álltak. ez is valószínűség, aztán ezek tovább szerveződtek és tovább.....
Egyszer hallgattam erről molekuláris biológia előadást. Nagyon durva és "ez a gén aktiválódik és expresszálja a másik fehérjét, az meg a másikat..."
Hát a valószínűség NULLAA!!! Nagy nulla!! Értelmes rendező mechanizmus nélkül egy emberi szervezet létrejöttének az esélye inkább mínusz.
Két aminósav még semmi!! (kevesebb, mint semmi!!) (Hat milliárd év alatt is lehetetlen!!)

A másik, ami szerintem érdekes az a stratégia. Szóval a tudomány szerint kialakul a világ isteni segítség nélkül. Spontán, magától. Most meg mit csinál a tudomány? Szabályokat, törvényeket keres benne!! És érdekes módon talál is!!

Erről csak egy film jut eszembe. A hat nap hét éjszaka Harrison Forddal. "Az emberek idejönnek és keresik az elveszett romantikát!
-Miért? Hátha megtalálják!- Mondja a csaj.
- Szivi! Ez egy sziget! Ha magukkal nem hozták itt ugyan soha meg nem találják!!!"

Hát, valahogy így! Nem lehet valamibe értelmes rendező elvet találni, ami eredetileg spontán volt kaotikus és véletlenszerű.

$pi$ 2016.02.23. 23:13:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "megjelent az interferencia"

Igen, tanultam fizikát, csak megpróbáltam hétköznapi nyelvre lefordítani mi a helyzet. Ez persze lehetetlen, de azért talán valamennyire sikerült érzékeltetnem miről van szó.

Arra akartam utalni, hogy a kvantummechanikában megfigyelt jelenségeket (pl. alagúteffektus, összefonódottság, a hullámfüggvény összeomlása) gyakorlatilag lehetetlen makrószinten reprodukálni. Mint ahogyan a relativisztikus hatásokat is gyakorlatilag lehetetlen megfigyelni hétköznapi sebességekkel, de persze tudom, hogy azok ott vannak, mint ahogyan a hullámszerű viselkedés is ott van amikor valaki kocog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 23:13:46

@Nazareus:

"Másrészt az emberi test NEM energiából áll, hanem elsösorban anyagból. Bár a kettö valamelyst kompatibilis egymással , de azért nem lehet szabadon ide-oda konvertálgatni öket."

Bizony nem lehet, de ettől még igaz, hogy a testek tömegének 99%-a energia, az atommag protonjait és neutronjait alkotó kvarkok kötési energiája. A maradék 1%-ot adja a Higgs-mező. Vagyis nem csak praktikus oka (mert hát grammban túlontúl kicsi szám lenne) van annak, hogy az elemi részcskék tömegét elektronvoltban adják meg.

Persze ez NEM az az energia, amelyről az ezo-hívek beszélnek.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 23:15:11

@wmiki:
" Erre szokták mondani a tudományhívők, hogy a "A korreláció nem implikál kauzalitást"
Kivéve ha pl. védőoltásokról van szó, (vagy más, gyógyszeripari termékről,) mert akkor természetes, hogy ha nem leszel beteg, akkor azért, mert beadattad azt a szent szert.
Ha mégis beteg leszel, akkor goto 1, vagyis a "A korreláció nem implikál kauzalitást"...."

sajnálom, de nem értem a kommentedet. Valahol elveszítettem a fonalat. Mellet vagy nem mellette?

Nazareus 2016.02.23. 23:16:06

@A másként gondolkodás művészete: "Értelmes rendező mechanizmus nélkül egy emberi szervezet létrejöttének az esélye inkább mínusz."

No ez egyáltalán nem feltétlenül igaz. Könnyen lehet, hogy az emberi szervezet létrejötte spontán módon pont olyan szükségszerüség és pont nem annyira meglepö, mint az, hogy a viz lefele folyik.

Ugyanis a világegyetem abba az irányba törekszik, hogy az entrópia nöjön. Az ember segitségével gyorsabban nö az entrópia, mint nélküle. Gondolj csak bele, az a sok rendezett vasatom a föld mélyén mikor keveredett volna össze mindenféle szén meg szilicium és ki tudja még milyen atomokkal olyan kaotikus összevisszaságba, mint az ember segitségével...

Szencz Szilvia 2016.02.23. 23:18:36

@Haibane:
"Az ezotéria abban segít, hogy ezeket a "nagy felfedezéseket" megtehessük."

Sajnos a seggünkből előhúzott elméletek bár nagyon szórakoztatóak a valósággal nem kompatibilisek. És nem, nem kell nagyon komoly erőfeszítés fantáziálni. "

Sajnálom, ha a mindenki boldog, gazdag , egészséges zseni elmélet nem tetszik. Nem értem miért nem. De Te tudod.
Mindenkinek jogában áll választani! Ha neked tetszik, ahogy élsz és boldog vagy tőle, és szerinted a világ dolgai rendben vannak, akkor én nagyon örülök neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 23:19:40

@$pi$:

"de persze tudom, hogy azok ott vannak, mint ahogyan a hullámszerű viselkedés is ott van amikor valaki kocog"

Erre a GPS-t szoktam felhozni példa gyanánt, ami a relativisztikus hatások figyelmen kívül hagyásával elég pontatlan lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.23. 23:21:50

@Nazareus:

"az a sok rendezett vasatom a föld mélyén mikor keveredett volna össze mindenféle szén meg szilicium és ki tudja még milyen atomokkal olyan kaotikus összevisszaságba, mint az ember segitségével..."

Ez tetszett! :DD

$pi$ 2016.02.23. 23:26:20

@A másként gondolkodás művészete: "Ez szerintem sokkal jobb annál, hogy "nincs rá magyarázat és kész!""

Szóval akkor jobb hazudni valamit mint azt mondani, hogy "nem tudom"? Milyen erkölcs ez már?

"Hát a valószínűség NULLAA!!! Nagy nulla!!"

A matematikai ismereteid is hasonlóan hiányosak mint a többi tudományról amit tudsz. Nxilvánvaló, hogy azoknak a dolgoknak a valószínűsége, amikről beszélsz előtted ismeretlenek és egyszerűen rámondod, hogy nulla.

Viszont: azt tudod -e, hogy a lehetetlen esemény valószínűsége nulla, de a nulla valószínűségű esemény nem feltétlenül lehetetlen? :D

"Értelmes rendező mechanizmus nélkül egy emberi szervezet létrejöttének az esélye inkább mínusz."

Az evolúció a rendező mechanizmus.

De tegyük fel, hogy az ember olyan bonyolult, hogy nem létezhet teremtő nélkül. Tegyük fel, hogy olyan bonyolult, hogy nem létezhet önmagában, csak egy teremtő teremthette.

Akkor viszont a teremtő bonyolultabb, ugye? Akkor a teremtő sem létezhet teremtő nélkül, ugye? Istennek kell lennie egy istenének, aki őt teremtette, nem?

Csakhogy Isten azt mondta, hogy neki nincs teremtője, ugye? Akkor viszont Isten ateista, nem?

"Szabályokat, törvényeket keres benne!! És érdekes módon talál is!!"

Feltételezed, hogy szabályok nem lehetnek érvényesek egy rendszerben csak akkor, ha azokat valami teremtette. Ez egy elég használható kijelentés, nekem tetszik. Sajnos azonban semmi sem utal arra, hogy igaz volna.

Azok a szabályok, amiket valakik létrehoztak mind meg lehet szegni és azokat a szabályokat amiket nem lehet megszokni soha nem láttunk teremteni. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy a természet törvényeit vagy magát a természetet valaki teremtette volna. Semmi.

$pi$ 2016.02.23. 23:28:39

@Nazareus: A cikk első mondata:

"Az evolúcióbiológusok jelentős része úgy véli, hogy az evolúció iránya véletlenszerű, így például saját fajunk kialakulása is csupán az események vak játékának köszönhető."

Nem igaz. Az evolúcióról soha komoly ember nem állította, hogy véletlenszerű. Richard Dawkins húsz éve minden héten elmondja, hogy "nem, nem, nem véletlenszerű". Lepereg egyesekről.

Szencz Szilvia 2016.02.23. 23:29:44

@Haibane:
"öööö nem hiszem el, hogy ez most nem szándékos trollkodás.

" Tudom, hogy a tudomány sem megfogható dolgokat kutat.
Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"...

Mert ismersz valakit, aki fogott DNS-t? Nagyon pici molekula. Azért kell mikroszkóppal vizsgálni, de sajnos mindegyik módszer úgy működik, hogy tönkreteszi a DNS szerkezetét.

Az egyik legjobb módszer, amivel sejten belül vizsgálódnak az az elektronmikroszkóp. De a nagyon nagy nagyítás miatt csak akkor működik, ha fixálják a sejten belüli dolgokat. (Olyan, mint a távcső, ha messzire nézel, nagy nagyítással, akkor remeg a kép, és nehezen tudod belőni a tornyot. Az elektronmikroszkóp pont ilyen. Sosem találnád meg a sejtalkotót, ha mozogna.)
Szóval az egész sejt plazmáját kicserélik gyantára, aztán vágnak belőle egy szeletet.
Ha szerencséjük van találnak benne valamit.
Az egyetemi tanárom azt mondta, hogy olyan a vizsgálat végeredménye, mintha egy macskát kidobnánk a tizedikről és még egy úthenger is átmenne rajta.
Kb annyira hasonlít az elektronmikroszkópos felvétel is az élő macskára.

Sajnálom, de linket nem tudok. Nem úgy olvasok cikkeket, hogy utána bizonygatnom kell bárkinek bármit is. Szerintem mindenki utána néz, annak ami érdekli.

De akupunktúrát Magyarországon csak orvos csinálhat. Egyetemen tanulják az akupunktúrát. Gondolod, hogy valami "ezós" szöveggel adják nekik elő a tudást? Mert a kimért energia nélkül csak "ezós" magyarázat létezik.

Egyébként nem vagy konzekvens. Nem hiszel az alternatívban és ezek szerint az orvosokban sem. Mi marad még?

$pi$ 2016.02.23. 23:33:56

@A másként gondolkodás művészete: "Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"..."

Gravitációt sem fogtunk a kezünkbe, menj, repülj!

Haibane 2016.02.23. 23:36:38

@A másként gondolkodás művészete: "De akupunktúrát Magyarországon csak orvos csinálhat. Egyetemen tanulják az akupunktúrát. "

miért hazudsz?

Bobby Newmark 2016.02.23. 23:42:05

@$pi$: Konkrétan az irodánk szomszédja Pí-vizet gyárt, és benn az irodában is az van.

A kollégáim meg hülyének néznek, hogy elvből nem iszom, inkább a csapvíz. (Szódát is gyártanak, az nem Pí, azzal nincs bajom).

Én konkrétan ledöbbentem, mikor először láttam, azt hittem a Pí-víz körülbelül a Família Kft-vel együtt meghalt úgy '93-ban. (Vagy miafasz, kb azzal tudom összekötni, tévében reklámozták, és már akkor is röhögtünk rajta.)

$pi$ 2016.02.23. 23:44:41

@Bobby Newmark: "Konkrétan az irodánk szomszédja Pí-vizet gyárt, és benn az irodában is az van."

Néha azért bánom, hogy már nem üldözik a varázslókat. :D

Bobby Newmark 2016.02.23. 23:49:09

@A másként gondolkodás művészete: Oké, MOST esett le. Gratulálok, azért ez mestertroll fokozat. Pedig még a neved is mennyire árulkodó, baszki. Meg igen, nyilván ennyi baromságot ÍGY összefűzni idő kell, belátom, ezért is a fél nap késés...
És hogy beszoptuk, bazz!

Most, hogy így már a sokadik egymásnak is ellentmondó ezós faszságot is előhoztad, itt esett le.

Tényleg, kalap le, ez már szinte művészet. Biológus diploma, aztán békából gekkó, információk basztatják a meridiánokat... Anyám.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 00:01:01

@$pi$:

Azt hiszem, csak arról van szó, hogy a cikkíró kicsit pongyolán fogalmazott. Szerintem ő azt akarta írni, hogy az evolúció nem teleologikus, ami pedig igaz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 00:18:13

@Nazareus:

Elolvastam, mindjárt letöltöm a hivatkozott könyveket is.

Persze azért vicc volt, amit írtál, jó poén. Az viszont szerintem is tény, hogy az evolúció az egyszerűbbtől az összetettebb felé halad - még akkor is, ha egyes esetekben az egyszerűbb felé haladás a célravezető, ahogy a cikk is hoz fel rá példát.

Ez végeredményben már az élettelen világ fejlődésében is megfigyelhető, elég a nukleoszintézisre gondolni vagy az egyre összetettebb molekulák kialakulására.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 00:22:48

@Nazareus:

Azt hiszem, a cikk utolsó előtti képén talán egy varjú látható dióval a csőrében, Nemrég magam is láttam, ahogy Széplakon egy varjú többször is ledobott egy diót az úttestre, aztán csalódottan konstatálta, hogy többedszerre sem tört fel. Aztán a végén én törtem fel neki. :)

Szencz Szilvia 2016.02.24. 06:42:44

Nos a tegnapi nap elég durva volt. Egy egyszerű pár soros kommentemből aztán 78 reagálás lett!! Asszem ezt erősen túl reagáltátok! Az elején megpróbáltam válaszolni mindenkinek, de aztán estefelé rájöttem, hogy lehetetlen. Most így bedobom ezt a "szösszenetet" a közösbe. Kicsit összefoglalom benne a dolgokat. Volt , aki tényleg félreértett, volt, aki szándékosan értett félre.
Szóval az én véleményem a homeopátiáról az, hogy ha nem akarod, akkor ne szedd!! Ez a TE dolgod! Én meg eldöntöm, hogy szedem-e. Ez meg az ÉN dolgom. Nekem ez a dolog így rendjén van és még soha senkit nem neveztem (és nem is fogok) mondjuk faszfejnek emiatt. Aki ennyire erős érzelmeket fűz a kérdéshez szerintem kivetít. Valami más problémáját a homeopátiára, és mivel megítélése szerint gyenge pozícióban van, mert "nincs benne hatóanyag", hát "könnyű rajta elverni a port".
Hát, Ti tudjátok!
A tények a következők! Ma Magyarországon úgy lehetsz homeopátiás orvos, ha van rendes orvos diplomád. Szóval jársz egyetemre, aztán szakvizsgázol. Aztán, ha ez megvan és gyakorló orvos vagy, akkor jelentkezhetsz egy okj-s továbbképzésre, aminek a végén engedélyt kapsz arra, hogy homeopátiás orvos lehess.
Ennek tudatában nem látom be, hogy hol nem támogatja a tudomány a homeopátiát? Vagy no pláne! Mi ebben a kuruzslás?!? Lehet nem tud rá magyarázatot adni, de attól még működőképesnek tartja!!
Érdekes módon a legtöbben a társadalomra való kártékony hatására voltak kiakadva. Nem értem, hogy miért csak a homeopátiától "gurul el a gyógyszer". Van egy pár dolog, ami veszélyes a társadalomra. Mégsem reagáltok rá ilyen hevesen.
Egyébként a társadalomra való káros hatására a fényevő pasas is szóba került. Ez egy nagyon jó példa, de akkor elemezzük ki! Szóval egy felnőtt ember éhenhalása egy kb 40 napos folyamat. Egy gyermek esetében nem tudom a hivatalos adatot, de saccolom, hogy kb. 20 nap lehet. Tehát a fenti apuka 3 héten keresztül (!!!!) nézte végig, és hallgatta, hogy a gyermeke sír, majd egyre gyengébb, elmegy az életkedve, majd nem bír felállni, majd a szemét sem tudja kinyitni, majd meghal!! Ugyanezt az anyuka is megtette! (Közben gondolom ők sem voltak jól.)
Nem gondolom, hogy a fenti eset a fényevés hibája volt! Szerintem az apuka egyszerűen kegyetlen és tudatlan volt, és szerintem ehhez bármilyen módszert igénybe tudott volna venni. A "fényevés" csak hab volt a tortán.
Az, hogy egy eszközt a kezünkben egy jó vagy egy rossz dologra használunk fel, az a szándékunkon múlik.
Mondok példát.
A gyógyszerek. Ha egy marékkal kapsz be belőlük, akkor meg is halhatsz. Aztán pl. az egyik gyógyszerész barátnőm mesélte, hogy nem érti, hogy a paracetamol tartalmú gyógyszereket (ezek általában sima fájdalomcsillapítók) miért lehet vény nélkül kapni. Azt mondta, hogy ha ezekből valaki többet szed be, mint a papíron van, akkor akár egy alkalom után is kérhet egy új májat!!!
Aztán térjünk át másik területre. Vegyünk egy kalapácsot. A kalapáccsal lehet szöget ütni a falba, aztán képet akasztani rá, és lehet vele testi sértést is elkövetni.
De talán a kedvenc példám a kezek. Van az a híres bérgyilkosnő, aki rafinált kegyetlenséggel gyilkolászott a kicsi kezével. Egy jól irányzott ütés a nyakra, vagy az orrnyeregre és már kész is a pacák!
Tehát a fenti logikátokat követve a társadalomra lehetséges káros hatása miatt be kellene tiltani a gyógyszereket, a kalapácsot, a kezeket és a homeopátiás szereket is!?!?!?
Talán mégis inkább rossz a logika! Lehet, hogy azt is nézni kellene, hogy valaki meggyógyul tőle! Nem értem ezen mi a probléma! Egyfolytában placebo hatást emlegettek, ami szerintem nincs, de ha lenne is tökéletes lenne. Mellékhatásmentes és a szervezet saját magát gyógyítja!! Ja, hogy fizetni kell érte! Ez egy emberi jellemvonás miatt van! Általában azt gondoljuk, hogy ami ingyen van az kevésbé értékes. Szóval a placebó hatású golyókért különösen kell fizetni, mert azzal segíted az agyad, hogy hatásosnak gondolja!!!
Aztán nézzük a természettudományos "hullámfüggvényes" elméletemet. Hogy nem teljesen tudományos? Hát lehet! Nem vagyok fizikus! Pont úgy írom le, ahogy nekem "átjön" az adott cikkből. Viszont nem én találom ki a cikkeket! Ezek léteznek! És hát nem írok belőle akadémiai székfoglalót, sem nem tanítom egyetemen. Nem látom be miért ne lehetne nekem saját tudományom. Senkinek nem ártok vele. És nem is vagyok egyedül a nézeteimmel. Igazából örülnék, ha többen megtennénk. Szerintem hasznos dolog az agykapacitásunkat arra fordítani, hogy a tudomány értelmetlen számos-betűs katyvaszából valami értelmeset alkossunk!!
Most olyan nagy baj, ha esetleg valamelyik pontja szerinted nem igaz? Mert a tudósok soha nem tévednek? Számomra egy nagyon jó vezérfonal a mindennapi életemhez. És elég nagy bátorság is kell hozzá, hogy elmondjam, mert tudom, hogy mennyire messze van az átlagember tudományától. De ha egyszer lesz valamid, amit igaznak érzel és a környezeted nem, és kiállsz az igazadért, megvéded magad, akkor majd beszélgetünk erről. Mert nálam ez egy mérce.

Nazareus 2016.02.24. 07:34:12

@A másként gondolkodás művészete: "Érdekes módon a legtöbben a társadalomra való kártékony hatására voltak kiakadva. Nem értem, hogy miért csak a homeopátiától "gurul el a gyógyszer". "

Tévedsz, nem csak a homeopátiától. Az asztrológiától ugyanúgy, a szellemsebészettöl ugyanúgy, stb. A homeopátia talán annyival rosszabb az asztrologiánál, hogy jobban képes ártani (nem megy el valódi orvoshoz). De kétségkivül vannak még hasonló vagy akár rosszabb ezo-izé is.

Itt azért a homeopátiát szidjuk, mert arról szólt a cikk, amihez irjuk a kommenteket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 09:00:14

@A másként gondolkodás művészete:

"ha nem akarod, akkor ne szedd!! Ez a TE dolgod! Én meg eldöntöm, hogy szedem-e. Ez meg az ÉN dolgom."

Ezt soha senki nem is vitatta.

"... Ennek tudatában nem látom be, hogy hol nem támogatja a tudomány a homeopátiát?"

Én azt nem látom be, miből következtetsz arra, hogy támogatja. Abból, hogy csak orvos praktizálhat homeopataként, ez még nem következik. Ezt a rendelkezést ui. a Népjóléti Minisztérium hozta, nem pedig a "tudomány".

"Mi ebben a kuruzslás?!? Lehet nem tud rá magyarázatot adni, de attól még működőképesnek tartja!!"

Ez éppen hogy nem igaz: a "tudomány", főképp pedig az orvostudomány nem tartja működőképesnek a homeopátiát. Alappal nem, sok kísérlet szolgál erre bizonyítékul. Az ui. egy dolog, hogy valaminek nem ismerjük a hatásmechanizmusát, ám ettől még lehet vizsgálni a működőképességét.

"Nem értem, hogy miért csak a homeopátiától "gurul el a gyógyszer"."

Nem csak attól. Ám ez a poszt a homeopátiáról szól, ezért itt ezen verjük el a port. Ha poszt az asztrológiáról szólt volna, akkor azt ekéztük volna.

"...Nem gondolom, hogy a fenti eset a fényevés hibája volt! Szerintem az apuka egyszerűen kegyetlen és tudatlan volt"

Már hogyne a fényevés hibája lett volna, hiszen a fénytől nem lakott jól. Amúgy az apa elhárítja a felelőtlenség vádját, hiszen hívott a gyerekhez természetgyógyászt. Vagyis az ezós paradigma szerint abszolút felelősségteljesen járt el. :(

"... a paracetamol tartalmú gyógyszereket (ezek általában sima fájdalomcsillapítók) miért lehet vény nélkül kapni. Azt mondta, hogy ha ezekből valaki többet szed be, mint a papíron van, akkor akár egy alkalom után is kérhet egy új májat!!! "

Ez még hagyján, de többféle néven futnak paracetamol tartalmú szerek, ezért hiába van rájuk írva, mennyit szabad max. naponta beszedni, a beteg a max. dózis után egy másikkal folytatja, ami persze szintén paracetamolt tartalmaz. Európában a májátültetések egyhatodáért felel a paracetamol véletlen vagy szándékos (öngyikolsság) túladagolása. Én sem értem, miért lehet recept nélkül kapni, ez óriási felelőtlenség.

"Nem látom be miért ne lehetne nekem saját tudományom."

Simán lehet, ha nem zavar téged, hogy alkalmanként erősen eltér a tényleges tudománytól, vagyis egyszerűen nem igaz. Csak ez esetben ne saját tudománynak, hanem saját fantáziának vagy áltudománynak nevezd.

"Szerintem hasznos dolog az agykapacitásunkat arra fordítani, hogy a tudomány értelmetlen számos-betűs katyvaszából valami értelmeset alkossunk!!"

Az a bizonyos számos-betűs katyvasz nem értelmetlen, hanem számodra (és persze sokunk számára) nem érthető, mert nem vagyunk tudósok. Hatalmas különbség, hogy valami értelmetlen vagy csak mi nem értjük meg.

"Mert a tudósok soha nem tévednek?"

Bár sok dologban nem értek veled egyet, túl értelmesnek tűnsz ahhoz, hogy ezzel a wmiki-féle érveléssel próbálkozz.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.24. 09:12:18

Ezeket a homeopata-buzikat olvasva mindig eszembe jut gyurcsok mester, ahogy az emelt díjas telefonvonal vegén lógva, képernyőn át távgyógyított...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 09:25:38

@Hóhér az utolsó barátod:

Nem tudom, Gyurcsókos mester volt-e, de emlékszem, egyszer egy üzletben jártam, ahol szólt a TV vagy a rádió, valami betelefonálós műsor volt. Az egyik betelefonáló éppen pénzenergiát kért, és a rádiós vagy tévés kókler természetesen készséggel küldött is neki pénzenergiát.

Azóta is azon töröm a fejem, vajon mi lehet a pénzenergia közvetítő részecskéje. A közvetítő közeget jól ismerem, emberi butaságnak hívják.

Nazareus 2016.02.24. 10:36:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem a kedvencem az egyik ezos lapban megjelent hirdetés, ami valahogy igy hangzott! "Válassza ki születendö gyermeke nemét! Garanciát vállalunk, ha nem a kivánt nemü gyerek születik, visszafizetjük a pénzt!"

Óriási ötlet. Megitatnak a delikvessel mondjuk egy pohár sós vizet, vagy csak egyszerüen távenergiát küldenek és a befizetett pénzek 50%-át megtartják :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.24. 12:50:56

@Nazareus:

Tényleg zseniális ötlet, miért nem nekem jutnak eszembe ilyenek?

DFK 2016.03.03. 11:45:08

@Robzon: ez nettó marhaság.
süti beállítások módosítása