B1 blogcsalád



Orbán tanácsadója nyíltan elismerte: a lopás a Fidesz legfőbb politikája

2015. december 22. - Mr Flynn Rider

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

Ez a mondat hangzik el Lánczi András, Orbán Viktor egyik legfőbb tanácsadója, az ötmilliárdos állami megrendeléssel kistafírozott Századvég vezetője szájából a Magyar Idők nevű kormánypárti lapnak adott interjúban.

Ez lenne a jobboldali őszödi beszéd? Vagy provokáció a baloldal felé?

Mi többet lopunk, mint ti valaha is elképzelni mertetek, bibí?

Ez a mondat már magában elég erős, de az érvelés mögötte, az még durvább. 

Annak idején voltak nekünk az általános iskolában autós kártyáink. Köztük volt a "mindent vivő" autó, amivel mindenkit le lehetett győzni. A "mindent vivőssel" bárki, bármikor győzhetett, mert mindenben (gyorsulás, hengerűr-teljesítmény, fogyasztás, stb.) jobb volt a többi kártyánál. 

ovti.jpg

Háttérben a nemzeti vállalkozók új generációja.

Lánczinál is van egy "mindent vivős" kártya, úgy hívják, hogy "nemzeti érdek". Nézzük csak meg, mire gondolok:

Értik már? Mi magukért lopunk! Nem a saját zsebünkbe!

(Mellékszál: sajnos a Magyar Idők újságírója nem tette fel a kérdést, hogy akkor kiébe tetszenek lopni, de a Magyar Idők újságírójától nem várható el olyasmi, hogy rá merjen kérdezni ilyenekre. A Magyar idők újságírójának nincs más dolga, csak amit a Fidesz sajtóosztálya lediktál, azt le kell körmölni. Az is egy állás.)

A válaszokat, mégpedig, hogy kinek a zsebébe lopnak, tudjuk. Sorolunk néhány nevet, a teljesség igénye nélkül: 

  1. nemzeti érdek Mészáros Lőrincz és Tiborcz István zsebe,
  2. nemzeti érdek Orbán Viktor és Lévai Anikó – ki tudja, honnan és miből – felhalmozott vagyona,
  3. nemzeti érdek a családtagok közpénzekből való támogatása,
  4. nemzeti érdek a haverok kitömése, aztán, ha valamelyik haver hirtelen megvilágosodván gecinek nevezi a keresztapát, nemzeti érdek a haver tönkretétele,
  5. nemzeti érdek Andy Vajna kaszinóhálózata,
  6. nemzeti érdek a Quaestor pénzeinek lenyúlása, vagy az orosz megahitel elköltése,
  7. nemzeti érdek Rogán megannyi lakásügye, Lázár luxushoteljei,
  8. nemzeti érdek a Századvég kistafírozása.

Ilyenkor kissé bizonytalanul áll az ember az egyik lábáról a másikra. Elismerte, hogy lopnak.

De nemzeti érdek lenne, hogy Magyarország eltartson egy ilyen bandát? Ugyan miért? Tényleg ez lenne a Fidesz politkai krédója, így, nyíltan elismerve: a lopás?

lanczi_andras_es_f.jpeg

Lánczi András (b.) és G. Fodor Gábor (j.), a kormányzati agytröszt egyik része (fotó: 444.hu)

Azért nézzük meg pontosan Lánczi András legbődületesebb mondatait az interjúból, a végén jön a nagyágyú:

1. "Az emberek számára mindig a biztonság az első, és csak utána következik, hogyan ítélik meg például az elosztási viszonyokat."

Ebben a kontextusban ez akár azt is jelentheti: mi riogatjuk a népet a terrorizmussal, menekültekkel, veszéllyel, addig se figyelik, hogy lopunk.

2. "A Századvéget az Orbán-kormány megalakulása óta támadják. Az orbáni kormányzás egyik fontos támasza vagyunk. Ezt a miniszterelnök nyíltan el is mondta. Tehát aki a miniszterelnököt akarja támadni, az akár kezdheti a Századvég támadásával is."

Ez a szokásos seggnyalás, bizonyítsuk a hűségünket a Vezérhez és a Csordához. Meg a hőbörgés: ide lőjjetek, mocskos balosok! 

Igaz, Lánczi pár sorral feljebb még simán lehülyézi a baloldalt:

3. "... kifulladt egy olyan intellektuális, szellemi, morális trend, ami valahol a 60-as években indult el, és ez mind személyekben, mind mondanivalóban, mind cselekvőképességben csökkenő erőt mutat. Ennek képviselői nem tudnak már jól reagálni a kérdésekre. (...) És ezért van az is, hogy a baloldali pártok sok mindennel küszködnek, de nem értik, hogy egyrészt már nincs külföldön recept, amit csak fel kell íratni, aztán hazahozni és kiváltani."

Most akkor: hülye a baloldal és kifulladt intellektuálisan, vagy támad gőzerővel? Kicsit ellentmondásosnak tűnik, ahhoz képest, hogy ez az ember öt milliárdért ad tanácsokat a kormánynak. 

Nézzük a további bődületes állításokat:

4. "A Századvég nem korrupt hely, a vezetőit nem tiltották ki az Egyesült Államokból."

A mai napig nem tudjuk, kit tiltottak ki. Nyilván szeretnénk tudni. Így könnyű ezzel dobálózni. Szerintünk öt milliárdot tanulmányírásra zsebre vágni, na, az kimeríti a korrupció fogalmát. 

5. A Századvég hozzáférhet állami titkos anyagokhoz, de felháborító, hogy ezeket kiperelte tőlük egy újságíró. Hiszen a nyilvánosság másodlagos, a nemzeti érdek az első; vagy, ahogy Lánczi fogalmaz: "...nagyon komoly dologról van szó, a nemzeti és állami érdeket fölülírták a nyilvánosság jogával".

Szörnyű államtitkok vannak kérem szépen, amikhez az egyenlőbbek hozzáférhetnek, de a mocskos, hazaáruló liberális média nem. Példákat is hoz: mi lett volna, ha hamarabb kiderül a lakásépítés áfájának csökkentése? Még a végén az ukránok megsejtik! Ez tényleg nemzetbiztonsági ügy!

Lánczi szerint tehát a nyilvánosság (gyengébbek kedvéért: a demokrácia egyik alappillére) kevésbé fontos, mint a "nemzeti érdek". Persze, hiszen még nyilvánosságra kerül, mennyit lopnak. Ők pedig hozzáférhetnek titkos anyagokhoz, mert ők a "nemzeti érdek" szerint cselekednek. 

Észrevették, hogy Lánczi ezzel megint bedobta a "mindent vivős" kártyát? Kár, hogy Orbán tanácsadójának erre telik szellemileg. Nyilván, nem készült ilyen kemény kérdésekre a Magyar Időktől.

No jó, a végére hagytuk a két legnagyobb hazugságot:

6. "A Századvég hozzátartozik a magyar rendszerváltás történetéhez, tehát nem valami ad hoc brigád állt össze, hogy közpénzeket nyúljon le. És még egy dolgot szeretnék hangsúlyozni, mert ez is el szokott sikkadni: a Századvég a kormánytól egy fillér támogatást sem kapott. Csak és kizárólag jól látható, nyomon követhető, szerződéses megbízás alapján végezte és végzi a munkáját. Adományról soha nem volt szó. Csak elvégzett és teljesítési igazolással elismert munkavégzés folyt."

Mi sem arról beszélünk, hogy adományokat kapott volna a Századvég. Tanulmányokat bárki tud írni az országban, csak nem kap rá ötmilliárdos megbízást és nem tekinthet bele a nemzetbiztonságilag titkos, zárolt anyagokba. Mi arról beszélünk, hogy miért pont csak a Századvég teheti ezt meg? Hogyan kaphat egy cég öt milliárdot közpénzből tanácsadásra? Hogyan lehetnek ők egyenlőbbek? Csak nem a "nemzeti érdek"?

Végül pedig a legszebb mondat:

7. "Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó."

Tehát, ha a nemzeti vagyont magánkézbe játsszuk át (lopjuk el, kinek mi a megfelelő megfogalmazás), és ha véletlenül ezek a magánkezek a Fideszhez közel állók kezei, akkor ez nemzeti érdek, és nem korrupció. 

Az autós kártya az általános iskolában még menő volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr748188454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazo 2015.12.22. 11:03:51

Jobberek! Hajrá! Ehhez valami elméset?

Jozsef Gulyas 2015.12.22. 20:13:43

Arról szeretnék legközelebb olvasni,hogy ezek az undormányok benépesítik a börtönöket.
süti beállítások módosítása