B1 blogcsalád



Ez a nő még a Fidesznek is nagyon kínos volt

2015. december 04. - nickgrabowszki

Itt a karácsony, ezt csalhatatlanul jelzi, hogy ömlenek a karácsonyi hírek. Vagy a tavaly karácsonyi hírek. Most például az, hogy egy tavaly karácsonyi Hvg-címlap miatt pert veszített egy volt fideszes képviselő. Ékes Ilona szerint a Hvg

a totalitárius diktatúrák vallásellenes propagandáját idéző, indokolatlanul bántó karikatúrával nagy nyilvánosság előtt súlyosan megsértette a különböző keresztény felekezetekhez tartozók emberi méltóságát.

Ezzel:har.jpg

Noha az egészen nyilvánvaló volt, hogy nem a keresztényeket kívánják ezzel megsérteni, Mert a Hvg éppen a közhatalmat gyakorlókat hasonlította azokhoz, akik minden másnál jobban imádják a pénzt. Ékes maga is azt írta, hogy a Hvg

vallásos áhítatot a pénzimádattal helyettesítő gúnyrajzot közölt.

Gúnyolódás tehát = vallásellenes propaganda.

Mert a keresztények karácsonyra készülve mindenhol „ezzel a meglehetősen otromba karikatúrával” szembesültek. Mintha elfelejtette volna, hogy a Hvg nem rendelkezik a totalitárius diktatúrák eszközrendszerével, sőt, azzal éppen Ékes pártja rendelkezik.

Meg aztán nem is a keresztényeket sértette meg, legfeljebb a katolikusokat. A protestáns felekezetek maguk is elutasítják a bálványimádást, a kereszténység története igazán bővelkedik egymás sértegetésében, ami aztán egymás elégetésével végződött - ha volt hozzá elég hatalmuk. Ékes ezt igazán tudhatná, ha már egy személyben magára vállalta egy közösség képviseletét.

De mi van akkor, mondjuk, ha én - papíron katolikusként - nem találom sértőnek a karikatúrát? Illetve sértőnek találom, de nem keresztényekre, hanem

az Orbán-kormányra és a Fidesz-vezérkarra nézve.

Elég nagy ökörség, hogy a törvény lehetőséget ad arra, hogy kisajátítsák 1-1 közösség képviseletét. (Miközben még az is kétségbe vonható, hogy léteznének közösségek egyöntetű tagsággal.)

Pláne nem szeretném, ha bármilyen közösségben Ékes Ilona képviselne. Így lehetett ezzel Orbán is, aki Ékest - szinte egyetlenként - az út szélén hagyta tavaly, amikor 8 év után nem került be a csökkentett létszámú parlamentbe. Nem kapott semmilyen állami stallumot, nem lett miniszteri biztos, mindössze az ERGO – Európai Regionális Szervezet nevű pszeudotársulás elnöki posztja maradt az övé.

Talán a tűz közelébe akarta magát visszaverekedni, amikor tavaly eléggé mondvacsinált indokkal perelte a hetilapot - Orbánék ezt mégse tehették, kínos lett volna az ügy.

ei.jpgAmi azt illeti, Ékes maga is elég kínos: vagy 6 éve ő volt az, aki 

kényszergyógykezeltetni akarta a homoszexualitást, 

mert szerinte

nincs genetikai bizonyíték arra, hogy a homoszexualitás az ember veleszületett tulajdonsága.

Az őt egyáltalán nem érdekelte, hogy a melegek esetleg nem érzik magukat betegnek, ezért nincs okuk "meggyógyulni". De ezután még magukkal cipelték a fülkeforradalomba, és a NER csak 4 évvel később engedte el a kezét.

Ékes Ilona, homofóbia, ostobaság és bigottság - ez lenne az a keresztény Európa, amit Orbán mindenáron meg akarna védeni? Vagy ezeket a keresztény értékeket szívták magukba az ateisták? És így az ateista, amint Kovács szóvivő volt szíves kifejteni,

ha akarja, ha nem, keresztény.

Még jó, hogy a bíróság se gondolta, hogy vissza kellene kerülni a középkorba, és ne lehetne viccelni a valláson. Mert amúgy Ékes kérhette volna, hogy a grafikust égessék meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr338139980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása