B1 blogcsalád



Élet a harmadik világháborúban

2015. november 21. - Egyenlítő blog

A világot joggal megrázó brutális párizsi támadássorozat után nem kevesen már „harmadik világháborúról” beszélnek.

Valóban, a „világ” is igaz, hiszen kevés pontja maradt a Földnek, ahol egyáltalán nem kell már aljas terrortámadástól tartani, és a maga módján a „háború”, a harc kifejezés is nehezen cáfolható a történtek leírásakor.

Persze az első vagy a második világháborúhoz hasonlítani azt, ami most történik, finoman szólva is publicisztikai túlzás.

Nemcsak azért, mert

nem állnak egymással szemben reguláris erők, mert szerencsére nem halnak meg milliók és milliók, nincsenek frontok és nem lesz az egészet lezáró béke-megállapodás sem.

israel_dsc_0462.JPGA két világháborúban tíz és tízmilliók vesztették az életüket. Mindez ugyan nem számtani kérdés, de most azért mégiscsak egészen más a helyzet.

Arról nem is beszélve, hogy a terror – ha csak az 1945 utáni világot nézzük – ott volt mindig is a mindennapokban.

  1. Az IRA Nagy-Britanniában,
  2. az ETA Spanyolországban,
  3. a RAF, azaz a Baader-Meinhof csoport Németországban,
  4. a Sakál Franciaországban,
  5. vagy éppen az a szeptember 11. az Egyesült Államokban.

És akkor még olyanokról nem is beszéltünk, mint Tupac Amaru, vagy a Fényes Ösvény. Vagy akár a magyarországi romagyilkosság-sorozat, amely virtigli terrortámadás volt – még akkor is, ha kevéssé váltotta ki a szélesebb társadalom együttérzését az áldozatokkal. Felidézhetjük, amikor a bécsi reptéren lőttek az utasok közé, vagy amikor Argentínában robbantottak fel egy közösségi házat. És akkor még a csecsen és más kaukázusi ügyekről szót sem ejtettünk.

Ami most történik szörnyű, de ettől még egyáltalán nem példa nélküli.

A terrorizmus ellen küzdeni felettébb nehéz, éppen annak alattomos, konspirált módja miatt. A terroristák – ha érnek is el időnként átmeneti sikereket – nem feltétlenül a csapások erejével teszik ezt, hanem a félelem elterjesztésével, a közbizalom rombolásával.

A párizsi terrortámadás híre éppen Jeruzsálemben ért. Abban a városban, ahol évtizedek óta kénytelenek úgy élni az emberek, hogy tartaniuk kell a gyilkos támadástól.israel_dsc_0117.JPG

Az elmúlt hetekben alig múlt el nap, hogy arab terroristák ne késeltek volna meg utcai járókelőket.

A párizsi támadás másnapján egy autózó családot támadtak meg fegyveresek, apát és fiát agyonlőtték. Alig pár nappal később, miközben én már a tel avivi tengerparton élveztem a napsütést és a szép lányok látványát, pár sarokkal arrébb három embert szúrtak halálra Tel Avivban, két másik ember géppisztolylövések áldozata lett.

Miként lehet mindezzel együtt élni?

Miként lehet együtt élni azzal, hogy közlekedési balesetben is halnak meg emberek?

Sehogy.

És mégis.

Ahogy a balesetek csökkentése érdekében szigorú KRESZ-szabályok vannak, úgy a terrortámadások elkerülésére is léteznek ilyenek. Természetesen tökéletes védelem nincs. De akkor is.

Izraelben az természetes, hogy ha egy nagyobb nyilvános helyre mész, legyen az mozi, üzletközpont vagy akár egy vendéglő, átnézik a csomagjaidat, és ezen senki nem akad fent.

A jeruzsálemi villamoson biztonsági őr figyeli az utasokat, s nem ritka a gépfegyveres őr sem.

Ezzel együtt a vendéglők, boltok, az utca tele emberekkel. Mert nem lehet, nem szabad félelemben élni. A biztonsági szabályok még fontosak – de a terror akkor éri el a hatását, ha sikerül pánikot okoznia.

A terrorizmust rendészeti erővel nem nagyon lehet teljesen megállítani. Nincs az a rendőrség, titkosszolgálat, hadsereg, amelyik önmagában képes véget vetni ártatlanok legyilkolásának.israel_dsc_0226.JPGHa a palesztin politikai és vallási vezetők, közéleti emberek határozottan elítélnék a támadásokat, az valószínűleg többet érne, mint egy regiment fegyveres. (Természetesen a rendészeti eszközök nélkülözhetetlenek csak éppen tüneti kezelésre elégségesek.)

Hosszabb távon a terrort csak a közmegegyezés szüntetheti meg, hogy ezzel nem lehet eredményt elérni.

Jeruzsálemben most egy hosszabb interjút készítettem Beni Beginnel, a volt izraeli miniszterelnök, Menachem Begin, 72 éves, szintén politikus, volt miniszter, ma Kneszet-képviselő fiával.

A párizsi támadás másnapján beszélgettünk, szóba került édesapja könyve is, A felkelés (The Revolt), amelyben többek között felidézi a zsidó szabadságharcos csoport, az Irgun történetét. Ebben is van robbantás, rajtaütés, támadás. Vér, sebesültek és halottak.

Beni Begin szerint nagyon könnyű elkülöníteni a terrorizmust és a nemzeti felszabadító mozgalmakat. Még akkor is, ha a terroristák előszeretettel hivatkoznak arra, hogy ők elnyomott népük szabadsága érdekében gyilkolnak. Begin szerint

a célt és a módszert kell csak megvizsgálni.

Ma az arab terroristák olyan célokat neveznek meg, amelyek nyilvánvalóan igazságtalanok. „Elpusztítani Izraelt” vagy iszlamizálni ezt vagy azt a területet.

  1. A szabadságharcosok reális, valamint akceptálható és akceptálandó célokat tűztek maguk elé: például a saját ígéreteiket is megszegő briteket rávenni – ha kell fegyverrel – arra, hogy adják föl a későbbi Izrael területének a megszállását.
  2. A másik, a módszer. A terroristák minél több áldozatot akarnak, ártatlan civilekre támadnak, olyanokra, akik nem képesek védekezni. Gyerekek, nők, bárki. A szabadságharcos tudja, hogy a cél sem szentesít minden eszközt. Nem áldozatokat akar, csak úgy, ömnagáért. A terroristát sokszor a cél sem érdekli, csak a minél nagyobb pusztítás, veszteség okozása.

israel_dsc_0418.JPGTermészetesen a felszabadító harcnak is lehetnek áldozatai, még ártatlan emberek is, ezzel együtt, morálisan nagyon komoly különbséget lehet tenni a két dolog, a terrorizmus és a felszabadító küzdelem között.

A terror ereje nemcsak a pusztításban van, hanem az általa okozott morális válságban. Amikor minden „arabban” ellenséget látsz, amikor eluralkodik az indokolatlan pánik. (Na, és mi az indokolt?)

Ha a terroristák úgy érezhetik, képesek befolyásolni az eseményeket, akkor azt hihetik, nyert ügyük van. Ha a demokratikus világ nem enged nekik, nem hódol be, közösen és szolidárisan viselkedik, akkor egy fokkal jobb a helyzet.

Izraelben sokszor és sokan elmondják, hogy gyakran nem érezték maguk mögött az európai támogatást, a szolidaritást az ottani gyilkos támadások után. Még komoly jogvédő szervezetek (mint az Amnesty International) előszeretettel mutogattak a szerintük jogtalan izraeli válaszcsapásokra, és nem is igen törődnek ennek kiváltó okaival. A nyugati politika egy részének kedvelt megoldása volt, hogy

az áldozatokat hibáztatta a terroristák helyett.

Párizs esete brutálisan mutatja meg sok európainak, hogy hol az igazság. A szolidaritás persze nem old meg egy csapásra mindent.

De nagyon más eszközünk nincs, mint felismerni, ki hol áll, ki a gyilkos és ki az, aki védekezik, és kivel kell szóban, s ha kell, tettekkel együtt éreznünk.

És aztán csak túl leszünk ezen is.

Dési János

(A szerző képei)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr358096796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit tehetünk a terror ellen? 2015.11.22. 21:01:24

 A minden eddiginél összehangoltabb és pusztítóbb párizsi terrortámadás  az egész világot mélyen megrázta és felkavarta. Az öngyilkos merénylők, a rengeteg halott  és szükségállapot, szinte már háborús állapotokra emlékeztet. Vészjóslóan hátborzongat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.11.21. 18:23:12

a következő világháború már nem a reguláris erőkről fog szólni. a következő világháború, bár ideológiai háborúnak fog tűnni, valójában egy faji háború: a muszlim/arab fajonépek, és a nyugateurópai/keresztény népek fogják egymás ellen vívni. az utóbbinak gyakorlatilag nincs esélye a túlélésre, ugyanis a femi-szoci-európai unió nem teszi lehetővé a népszaporulatot, a gazdasági fejlődést, a terméklétrehozó gazdaságot, kiírtva ezzel azokat a benne élő embereket, akik a szabályait követik. a nyugati világrend a végső pusztulásához érkezett, és minden olyan embert ki fognak írtani a vérvonalával együtt muszlimok, akik az euban élnek, és a baloldaliság, liberalizmus, vagy az idegen fajok tenyésztgetésének nagy híveni.

innentől kezdve nekünk szerintem már nem érdemes európai kultúrában gondolkozni. az első, és legégetőbb szűkségesség az euból való kilépés, és az itthoni 80%-os adóból való gazdasági élősködés, gyárakban való aladárkodás, és az egymillió közszolga korának lezárása. erre jelenleg az összes nagyobb politikai párt képtelen. nem csak a fidesz, a jobbik is, a baloldali erőkről pedig nem is beszélve. olyan új erőnek kell felemelkednie, ami sikeresen ellent tud tartani a kutya eunak, és a muszlim hordáknak egyszerre, ugyanakkor képes mind a belföldi ipart, mind a külkereskedelmet olyan szinten tartani, hogy legalább a mostani életszínvonal hosszú távon legalább fenntartható legyen.

Kuntakintekitekinte 2015.11.22. 14:37:05

@Gerilgfx:

Első lépésként inkább az agyhalott orbánista férgeket kéne elsöpörni.

Agyatlanka, ha kilépünk az euból, ki fog megvédeni? A kerítésed biztosan nem, ha bármilyen probléma adódik imádatod génselejtes csúti tárgya farokfelvágva és nyüszítve fog elmenekülni az országból. A tőled is, a te segítségeddel rabolt milliárdokból röhögve megteszi, téged meg másokat meg otthagy a szarkupacban amit csinált és valami távoli szigeten élvezi az életet amíg téged elsöpör a muszlim horda.
A narancskomcsik értelmi képességeivel nem meglepő az emlékezet teljes hiánya, de azért én emlékeztetnélek arra, amikor a csüngőhasú tolvaj cigány csíkos gatyával menekült el a páncélautójában a neki lezárt üres hídon keresztül míg benneteket a saját kis hatalmi játszmái érdekében a rendőrség elé dobott.

martineden 2015.11.22. 14:46:32

@Gerilgfx: Ennyi hulyeseget reg olvastam mar,de nem csoda,az irasod alapjan kb lehet vagy 4 faiskolad.

Behaton 2015.11.22. 15:06:57

"Beni Begin szerint nagyon könnyű elkülöníteni a terrorizmust és a nemzeti felszabadító mozgalmakat."

Biztos Beni bácsi is tudja, hogy a történelmet a győztesek írják. Ha anno Beni bácsi felmenőinek nem sikerült volna, akkor most a helyi brit kormányzó a zsidó terrorizmusról értekezne neked. És kedves János, azok után, hogy minden bokor mögött, minden fideszesben és minden Izraelt bírálóban nácit láttok, nem szerencsés ilyesmit leírni:
"Amikor minden „arabban” ellenséget látsz, amikor eluralkodik az indokolatlan pánik."

"Párizs esete brutálisan mutatja meg sok európainak, hogy hol az igazság."

Szívesen olvasnám, amikor az igazságról írsz, mert ez most sem sikerült.

Köldök_szösz 2015.11.22. 15:09:07

@Gerilgfx: erre szokták mondani hogy ha nem tetszik várjuk az új javaslatokat. És tényleg. Honnan fog jönni majd az a nagy erő amiről beszélsz? Netán az űrből?

paráznabillegető 2015.11.22. 15:28:04

közmegegyezés, mi?
na, ide nekem minden hatalmat, pénzt és pinát, és már meg is egyeztünk!
ennyi.

midnight coder 2015.11.22. 16:44:19

A cikk nettó hülyeség.

A terrortámadásoknak soha nem célja a maximális károkozás. Pont akkorát ütnek, amekkorát akarnak. És soha nem akarnak igazán nagyot ütni. Ha akartak volna, simán összehozhattak volna egy ennél 100x nagyobb támadást is.
Csak épp egy ennél 100x nagyobb támadás az európai liberós politikusok fejébe került volna. Egy ilyen támadás után jó sokáig nem került volna multikultis, megszállósimogató politikai erő kormányközelbe Európában, ez pedig "kissé" megnehezítette volna Európa iszlamizációját.

Itt a cél csak egy kicsit megpiszkálni az európai politikusokat, hogy hagyják békében a Közel-Keletet. Persze ez is elég kontraproduktívnak bizonyult, ami viszont jó eséllyel újabb támadást jelenthet majd. De az is lehet, hogy az IS-ben nem fogják kockáztatni a nekik hasznos politikusok leváltását, és inkább felhagynak a támadásokkal.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.11.22. 17:34:46

Érdekesnek véltem a cikk közepe felé felemlegetni a zsidó könyvet ("A felkelés"), a zsidó terrorszervezetet (Irgun), velük együtt a zsidó egykori véreskezű terroristát (Begin) és persze a szokásos mosdatást. A zsidó terroristák pontosan azt művelték anno az angolokkal, amit ma az arabok/palesztinok művelnek velük (és néha az angolokkal is) - mégis a zsidókat szabadságharcosoknak kell neveznünk (holott ártatlan áldozataik nekik is voltak, naná), miközben az arabokat/palesztinokat, akik valójában sokszor hasonló ügyekért és elvekért harcolnak (és itt inkább említsük a palesztinokat), mindenképpen ezzel a negatív "terrorista" jelzővel kell illetni. Ez kettős mérce - felesleges, főként egy ilyen cikkben.

KUHULIN 2015.11.22. 18:03:12

@Tom Bobb: Nem látod, hogy ki írta???

freestep 2015.11.22. 18:03:59

Tartok tőle, hogy ismételten nem szentek harcolnak a gonoszokkal, hanem a kép ennél sokkal árnyaltabb. De nem is ez a lényeg igazából. Az egymásra mutogatás, meg a honnan indult keresése szépen vissza is vinne minket az őskorba.
Az alapvető problémánk az élethez való hozzállással van. Jelenleg ott tartunk, hogy a harcok tulajdonképpen az erőforrásokért zajlanak. A klímaváltozás miatt lassan Afrika élhetetlenné válik. Az erőforrások hiánya pedig kedvez a harcos eszméknek.
De ez csak a dolgok egyik oldala.
Valamikor réges-régen az arab világ elkezdett a tudományokkal foglalkozni nagyon komolyan. Ekkor az Európai kontinensen a vallásosság gyakorlatilag sikeresen akadályozott szinte minden tudományos erőfeszítést. Később a dolog megfordult, és az arab világot meghódította a vallás.
Szóval a tudomány és a vallás viszonya elég érdekes. Ha a vallás nem jött volna közbe, akkor a tudomány valószínűleg sokkal hamarabb hozta volna az eredményeit. Mégis, nagyon hasznos volt, hogy a vallás(ok) közbe jöttek, de mégsem eléggé. Erre a fékre (bármilyen furán is hangzik) szükség volt. Azért, mert a jelenlegi tudományos-technikai állapotunkra nem vagyunk még most sem morálisan érettek. Ez okozza a Föld kirablását, a természet (és önmagunk) pusztítását. A tudomány sajnos magával hozta a materializmust és az ateizmus. Most, a jelenlegi korunkban gyönyörűen látszik, hogy hogyan pusztít a világban a liberál-ateizmus. Ennek az eredménye első sorban az egoista hozzállás, a felelőtlen gazdálkodás a Föld kincseivel. Ez az eszme az, ami az embereknek azt sugallja, hogy mindent lehet, egyszer élünk, ha a törvény nem von felelősségre akkor senki sem fog. A liberál-ateizmus a legfájóbb ponton támad, amikor az ifjúságot támadja meg. Az erkölcsi korlátok felszámolásával felszámolja azokat az erkölcsi kapaszkodókat, ami a fiatalságnak szükséges az egészséges felnőtté váláshoz. A liberál-ateizmus módszeresen számolja fel az erkölcsi értékeket, a család értéke, az egymás iránti tisztelet, az indivíduum tisztelete értékét. Ehelyett, állandóan a szabadságot hangoztatva valójában szabadosságot terjeszt és éppen a szabadság az, ami ellen dolgozik. Ahol mindent szabad, ott nincs szabadság. A gyerekek hiányzó fegyelme később a hiányzó önfegyelemhez vezet. Az egyén szabadnak hiszi magát, de csak csapong egy morális, erkölcsi korlátok nélküli világban. A fiatal felnőtt így könnyen szekták hálójába kerül, ahol megtalálni véli az általa keresett hiányzó kapaszkodókat. Ezért nem kell csodálkozni, hogy rendezett életűnek tűnő emberek beállnak terroristának.
A liberál-ateizmus destruktív eszméjét most a világ a vallási fanatizmussal igyekszik kompenzálni. Ha nem szabadulunk meg ettől a szörnyű eszmétől, sosem lesz békesség a világban.
Nem építhetjük a civilizációnkat az egoizmusra, a versenyre, a harcra, csakis az együttműködésre, a kölcsönös tiszteletre és a felelősségre önmagunk és egymás iránt. Ez az egyik út. A másik a halál.

Baloldali érték 2015.11.22. 18:13:23

Izrael csakis a jó oldalon állhat.
Ha Izrael telibe talál egy iskolát Gázában, meghal 70 gyerek, 15 járókelő meg 1 hamaszos, az teljesen jogos és arányos önvédelem, véletlenül sem terrorizmus.

paráznabillegető 2015.11.22. 18:28:34

@Baloldali érték: egyáltalán nem arányos!
közben ugyanis felnő 100 palesztin gyerek. tehát a palesztinok egyenlege még így is +14!
így hosszú távon matematikai/statisztikai bukó.

Kuntakintekitekinte 2015.11.22. 18:51:15

@freestep:

Inkább azt kéne valahogy megoldani, hogy az orbánista férgek kapjanak egy szigetet, oszt ott úgy hódolhatnak a génselejtes csúti korcs eszméinek, ahogy akarnak. Észrevehetné végre a sok agyhalott orbánista féreg, hogy a fenét sem érdekli ha valaki a csúti gané seggét akarja, de ha mást is rá akar kényszeríteni, hogy imádja, akkor jönnek a problémák.
Engem nem érdekel, ha valaki hülye és jó neki a sötétségben élni, de azt nem hagyom, hogy lerángasson a saját agyhalott szintjére.

csakférfi 2015.11.22. 18:53:51

@freestep: szabad lépés ha jól értem. :) Okszerűen megjelölöd a "világválság" (III. világháború) és miért kényszerpálya az amin mozog az emberi társadalom.Itt a bolygón.Ha sem a vallások (buddhizmus,univerzizmus,keresztény,iszlám) sem a liberálateizmus,mint eszmerendszer nem megoldás a civilizációra!Akkor mi?Mutass mondj olyan eszmét amit minden egyes állampolgár követhet.Kivétel nélkül.Nem kötözködésnek szánom a kérdést.Ugyanis azt látom (olvasom) amit én is hiszek(istenben nem,sem a liberálateizmusban).Komolyan gondolom hogy igaz amiket írtál. A többi fellengőzés a poszttal együtt! :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:05:47

"A terrorizmust rendészeti erővel nem lehet megállítani."

Jobb a gyökerénél kiirtani a terrorizmust: nem beengedni semmiféle arab/iszlám/néger hordákat.

Brix 2015.11.22. 19:06:05

A harmadik világháború sajnos már elkezdődött, amit demográfiai eszközökkel vívnak ellenünk...A valódi áldozatok mi vagyunk európai emberek, és nem az erőszakos betolakodók milliói, akik az európai emberek által évszázádok alatt teremtett jólétet és felhalmozott erőforrásokat akarják elvenni maguknak.
Az elmúlt évtizedek népességrobbanása és relatív túlnépesedése a Közel-Keleten, Afrikában, és Nyugat-Ázsiában olyan társadalmi változásokat indított be , amelyek felerősítették az etnikai, törzsi , vallási konfliktusokat , háborúkhoz, arab tavaszhoz, és az iszlám szélsőség megerősödéshez vezettek.
Európa ebben a helyzetben csak azt tudja tenni, hogy minden - akár katonai - eszközzel megpróbája megállítani az erőszakkal ideérkezőket , és limitálni a számukat. Akkor is milliók lesznek , akik valamilyen módon betelepednek Európába...
A béke , a biztonság, a jólét csak néhány évtizedig élt Európában, ahogy a szociális piacgazdaság is kivérzik lassan...Az európai érdek- és értékközösség felbomlik. Fel kell készülni, hogy jön a dog-eats -dog world...Az európai lakosság néhány évtizeden belül már nem fogja csak a világ népességének 6-8% adni , miközben Afrikában , Ázsiában 3-4-5x- annyi gyerek születik... Nigéria, Pakisztán, Bangladesh már 200 millió körüli országok, és ott is mindenki európai szinten akar élni...
Úgy tűnik , hogy megérezték a " vérszagot ", a most vagy soha helyzetet, és Daccától Lagosig milliók meditálnak azon , hogy minél hamarabb bejussanak, a kivénhedt ,de még gazdag kontinens romjaiin lakmározni...
A leglényegesebb kérdések még nyitva állnak: hogyan állítják meg az európai emberek életét ennyire veszélyeztető folyamatot, és mikor mondják vége ki az európai magországok vezetői , hogy véget kell vetni , a törvénytelen , erőszakos , embermilliók betelepedésének...
Semmi sem korlátlan , semmi sem határtalan , így az illlegális és legális migrációnak is korlátot kell szabni valahol.
Ha nem így lesz ,akkor jön a "sötét kor" amikor Európa már nem Európa lesz , hanem valami nagyon más... Jöhet a polgárháború, a nép/"fajirtás"...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:07:23

@Baloldali érték:

Bocs, de nem Izrael döntése az, hogy iskolákból támadnak, lőnek ki rakétákat stb. Ezt talán beszéld meg az arab terroristákkal, hogy ne polgári intézményekből támadjanak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:12:12

@freestep:

"Ekkor az Európai kontinensen a vallásosság gyakorlatilag sikeresen akadályozott szinte minden tudományos erőfeszítést."

Ez elterjedt téveszme, de sajnos nem igaz. Giordano Brunón és Galilein kívül hány példát tudsz felhozni arra, hogy a keresztény vallás gátolta a tudomány fejlődését?

S akkor tegyük hozzá, hogy Brunót nem a tudományos eredményei, hanem eretnekség miatt égették meg, aminek vajmi kevés köze volt a tudományos tevékenységéhez - olvass csak utána.

Galilei meg élete végéig luxuskörülmények között élt, és senki nem akadályozta a tudományos tevékenységét. Ennek is olvass utána.

legeslegujabbkor 2015.11.22. 19:12:16

@freestep: együttműködés és kölcsönös tisztelet, amit hiányolsz

Mutass közös célokat, amikért együttműködnénk, és mutass teljesítményt, amiért tisztelnének.

2015.11.22. 19:12:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Viszont az vitathatatlanul Izrael döntése volt, hogy az "Arab tenger" közepén akart államot alapítani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:14:47

@midnight coder:

Vélhetően ez a "kisebb méretű" támadás is már középtávon kiváltja az iszlamizáció lefékeződését. Mellesleg nem a terroristákon múlt, hogy nem lett sokkal nagyobb terror, lásd a szinte véletlenül meghiúsult hannoveri terrortámadást. Simán elb*szták, egyszerre kellett volna robbantaniuk Párizsban, Brüsszelben, Hannoverben stb.

2015.11.22. 19:18:21

Ha kikényszerített és megvásárolt ENSZ döntésre gondolsz, akkor bizony igazad lehet. :-)

DR. Smit Pal 2015.11.22. 19:30:06

Eloszor a tetves liberalisokat kell kinyirni bortonbe zarni, es egybol megszunik a terrorizmus.

2015.11.22. 19:31:10

Ezt annyira lehet bizonyítani, mint a különböző kémtörténeteket. Nagyjából sejthetjük, hogy mi történt, de biztosan nem tudhatjuk. Mint ahogy azt is lehet tudni, hogy Izraelnek van atombombája, de hivatalosan ugye mégsincs.

De legyen ebben igazad! Nem tudom bizonyítani. Viszont arról aztán tényleg ők döntöttek, hogy odamennek robbantgatni és területet foglalni maguknak. Aztán ez végül az ENSZ döntéssel legalizálódott. Hozzáteszem, hogy így is billegett a léc, ha jól emlékszem, mert csak 1 (vagy néhány?) szavazattal nyertek - de lehet erre rosszul emlékszem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:36:20

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

"Ezt annyira lehet bizonyítani, mint a különböző kémtörténeteket. "

Tehát olyasmit állítottál, amit nem tudsz bizonyítani. THX.

2015.11.22. 19:40:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Komoly megállapítás, annál is inkább, mert magam is elismertem.

Erre viszont elegánsan elfelejtettél reagálni: " Viszont arról aztán tényleg ők döntöttek, hogy odamennek robbantgatni és területet foglalni maguknak. "

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 19:52:49

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

"Komoly megállapítás, annál is inkább, mert magam is elismertem. "

Ez nem olyan egyszerű, mert ezzel épp a korábbi állításod ALAPJA dőlt meg.

" Viszont arról aztán tényleg ők döntöttek, hogy odamennek robbantgatni és területet foglalni maguknak. "

Ezt sem ártana bizonyítanod, pl. azt, hogy nem az ENSZ által nekik ítélt területeket foglalták el.

És most nem a későbbi zsidó-arab háborúkra gondolok.

2015.11.22. 19:59:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A korábbi állításom alapja az volt, hogy ők döntöttek arról, hogy oda akarnak menni és azt a területet akarják. Az ENSZ pedig nem is foglalkozott volna a kérdéssel, ha ők nem mennek oda, és ott előtte évekig nem robbantgatnak.

Ladislav 2015.11.22. 20:01:11

"Vagy akár a magyarországi romagyilkosság-sorozat"
Vagy megemlíthetnénk a magyarországi magyargyilkosság-sorozatot os, amikor önmagát megvédeni nem tudó, az életét végigdolgozó nyugdíjasokhoz törnek be, a rejtett erőforrások.
Ha egy nem engedélyezett statisztikát vezethetnénk, amit valamely barom betiltott, hogy az elkövető milyen származású (mint pl. az USA-ban) és milyen az áldozat, akkor nem lehetne azt hamukázni, pontosabban kissebb eséllyel, hogy a magyarok terrorizálják a szegény cigányságot.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.22. 20:45:55

@freestep: "Szóval a tudomány és a vallás viszonya elég érdekes. Ha a vallás nem jött volna közbe, akkor a tudomány valószínűleg sokkal hamarabb hozta volna az eredményeit. "

Ez esetben érthetetlen, hogy azokon a helyeken, ahol nem volt semmiféle szervezett vallás (Afrika, Amerika a középkor előtt), hogy lehet, hogy nem űrhajókat gyártottak rég, mire a buta vallásos európaiak odaérkezteka kezdetleges vitorlásaikkal. Sőt mintha a buta vallásos európaiak pont a koruk csúcstechnikáját vonultatták volna fel, az okos nemvallásos indiánok meg afrikaiak, ahol nem volt vallás, hogy akadályozza a tudományt, igazából tök szarul éltek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 20:59:40

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Akkor tehát az ENSZ terroristákat támogatott többségi szavazattal? Eléggé sajátos nézőpont.

Csak halkan merem megkérdezni: Nem lehet, hogy esetleg mégsincs teljesen igazad?

Én sem rajongok Izrael politikájáért, de a világ nem fekete-fehér. A zsidó-arab konfliktusban én annak ellenére sokkal inkább Izrael oldalán látom az igazságot, hogy sok szempontból elítélem Izrael politikáját úgyanúgy, ahogy egyes zsidó hatalmi körök nem is egy cselekedetét.

anyadmajma 2015.11.22. 20:59:57

Nyugi, itt mindeképp III. világháború lesz.
ez a hazaáruló bolsevik geci orbán el fogja intézni. a pénzt mér elrakta érte putyintől meg az azrebadgán-török-szír bandától, innen már nincs visszaút. Nincs az a laktalan sziget....
orbán küldte nyugat Európába a terroristákat, leszarva az EU-s kötelezettségeit, aztán meg mindenkit szarozik, hogy ne derüljön ki, hogy ő szart a lábosba. Mindent megtesz, hogy destabilizálja az EU-t, mert ez a putyin érdeke. Csak éppen majd ha már nem kell a putyinnak, nem fog ám csak úgy lovét kapni puszira, mint most az EU-tól.
a fidesz már 5 éve mindent megtesz, hogy kitörjön a III. VH. az 1. és 2.-at kirobbantó egyéneket sem véletlenül istenítik.
Csak annyira hülyék, hogy azt már nem olvasták el a törikönyvben, hogy mind a kettő után erősen szopóágra került az ország.

csakférfi 2015.11.22. 21:00:03

@trolololol: Te azt hiszed hogy a holdra szállás emberek millióinak hozta el a jólétet? Te azt hiszed hogy a kvantum mechanika vagy relativitás elmélettel az egyén csak nyert?te komolyan azt képzeled hogy az atom mint energiarforrás olcsóbbá teszi a "nép" számára az energiát? Te mégis honnan veszed az hogy a néger bantu törzsek nem boldogabbak abban a társadalmi berendezkedésben mint mi?Onnan hogy a Te illúziódhoz a szüleid és annak szüleinek verejtékes lemondása volt szükség!Onnan hogy nagyívben elfelejted a gyarmatosítás arról szólt néhány évtizede hogy jogunk van a gyarmati őslakost másodosztályú tudatlan őskövületnek hinni akit ki kell vakarni úgy a mocsokból hogy a természeti kincseit leraboljuk.vagy én Tévednék,hogy a pornóoldalakon nevelkedett pénzügyi zsenijeink nem ismernek mást csak a nyereséget?Az embert nem.Csak eszköznek tekintik a jólétük fenntartásához?Bakker hogyan lehetsz ennyire vak!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 21:02:58

@trolololol:

Azt én sem hiszem, hogy Európa tudományos és gazdasági felemelkedése a vallásnak köszönhető, azt viszont igen, hogy a vallás ezt elősegítette. A témában érdemes elolvasni Jared Diamond Guns, Germs and Steel című könyvét, magyarul is kiadták:

ncore.cc/torrents.php?action=details&id=301962

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 21:04:48

@anyadmajma:

"a fidesz már 5 éve mindent megtesz, hogy kitörjön a III. VH. az 1. és 2.-at kirobbantó egyéneket sem véletlenül istenítik. "

Hát igen, Orbán hatalma és befolyása Európában és az egész világban ilyen hatalmas. A szlovéneket, horvátokat, sőt hovatovább a németeket és az osztrákokat is teljesen elnáciasította, most meg már a 3. vh. kirobbantásán munkálkodik.

csakférfi 2015.11.22. 21:08:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért és honnan veszed a jogot annak megitélésében hogy csak a mi rendszerünk jó.Más népek nem kérnek a tőzsde farkasaiból?vagy van erkölcsi érzéked vagy nincs.Nálad az utóbbi a politizálásban a félrebeszélésben a "kommunikációban" merül ki.Basszus ennyire érzelmi analfabétával aki diplomás és nyelveket beszél,ritkán fut össze az ember.Sötét nő vagy aki valakinek akar látszani mert valami playboy átbaszta mint szart a palánkon.Most meg rajtunk vered le a saját sérelmeidet.már most ásod a sírodat!Neked a terrorista fenyegetés csak nyereség.Legalább tudod indokolni a frusztráltságodat.Így élhetsz még néhány bónuszévet magányban. Gratula!Íme a sikeres nő aki fiatal férfiakra áhitozik titkon hogy a könnyen jött pénzét az élvezeteire költse.Másra ugysem tudja! Esetleg ha kihagytam a jellemrajzodból valamit szivesen tanulok tőled még egys mást.Írj bátran fa.ina.

anyadmajma 2015.11.22. 21:09:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát, tudod, amikor nyár elején NEKEM plakátolt döbbenet pénzből, az helyett, hogy tette volna a kötelességét a határon, akkor már lehetett sejteni, hogy ez azért van, hogy az érkező terroristákat simán segítse be az EU-ba, és hát így most már nem is érdekel senkit, hogy mi is történt anno.
Szóval nincs nagy befolyása, csak jó terrorista tanácsadói vannak, akik jól kevertetik vele a lapokat. Eddig szerencséje volt, mert a töketlen eu-vezetők még nem hiszik el, hogy áruló van közöttük.

anyadmajma 2015.11.22. 21:11:36

@csakférfi: ez a hazaáruló bolsevik geci @Kovacs Nocraft Jozsefne: onnan veszi, hogy csak az ő rendszerük jó, hogy %-ot kapott a Questorból.
Ezek mind egoista egyszámjegyű IQ-s tudatlan ostoba barmok.
Nem nagyon érdemes foglalkozni velük, előbb-utóbb kinyírják egymást. Mint jó bolsevik forradalmárhoz illik:)

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.22. 21:21:36

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Minden ország erőszak eredménye. A népnek ki kell harcolnia azt. A magyarok se voltak ezzel másképp annak idején, a IX. században.

we dont want arabs here..So what 2015.11.22. 21:27:23

@Kuntakintekitekinte: Faszkalap...Téged az EU soha nem fog megvédeni. Az EU nem védelmi célokra jött létre. A kilépés jó ötlet. Sok dolog miatt, amit most nem osztanék meg veled, mert nem értenéd.. A NATO védelmi célra jött létre de ma már csak és kizárólag az USA nagyhatalmi ambícióit szolgálja ki, elvtelenül. Szóval védelmet ott se nagyon keresnék..De persze mindenre van megoldás. Az olyan faszkalapokból is lehet katonát faragni mint amilyen Te vagy..

we dont want arabs here..So what 2015.11.22. 21:29:48

@anyadmajma: szívesen megnéznélek kezek és nyelv nélkül..ahogy a büdös lábaddal próbálsz véleményt írni valami faszcibáló hazaáruló liberális blogra mint amilyen ez is..

we dont want arabs here..So what 2015.11.22. 21:31:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hidd el nyugodtan.. Európa felemelkedése a vallásos oktatásnak, többek közt az írás olvasás tudományának beleverésén a büdös barbár tudatlan népekbe, köszönhető.

anyadmajma 2015.11.22. 21:40:52

@we dont want arabs here..So what: ahhoz kisköcsög nem vagy elég.
Úgyhogy szopjad csak a saját faszod, te buzi, addig is nem azon kell gondolkodnod, hogy ha kibasznak minket az eu-ból, jöhetnek a törökök meg az iszlám vallás.
Aztán majd azoknak magyarázd, hogy kit hogy látnál szívesen, te agyatlan pöcs.

BéLóg 2015.11.22. 21:41:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem kell az ilyen magabaszó majmokra időt és energiát fecsérelni, de azokra se akik a már folyó III. világháború kérdéskörébe bekeverik Orbánt és a fideszt. Inkább örüljünk neki hogy még MINDIG vannak ilyen hasznos hülyék.

Hetekkel a pápa "bejelentése" előtt (azóta lett téma a midiában a kérdés egyébként) leírtam egy blogban, már folyik a III. világháború, a beszélgetőpartnerem erre annyit írt hogy "remélem nem". Hát sajnos DE.
Mégelőtte (tán a gleiwitzi adó elleni német támadás évfordulóján, szeptemberben) pedig azt is megpedzegettem, nagyjából ott tartunk AKKOR mint 1939-ben a szóbanforgó esemény előtt. De ebben nem volt semmi jóslás, csak összeadtam kettőt meg kettőt.

Tudományos libsizmus 2015.11.22. 22:17:47

Ki kell lépni ebből az idióta EU-ból, különben magukkal rántanak minket is az örvénybe. Nem tudom, Németország még menthető-e, remélem, igen. De a tőle nyugatra lévő országoknak szerintem már annyi. Nekik befellegzett.

freestep 2015.11.22. 22:39:02

Amit ma nagyon sok országban tapasztalhatunk, az a teljes identitásválság. Egyre inkább kezd eltűnni az, ami egy nemzet, egy ország jellegét megadja. Az emberek nagy része erre még nem készült fel. A népek keveredésével felszámolódnak az országok meghatározó jellegzetességei, a meghatározó kultúrák. A fiatalok közül ez nagyon sokakat megzavar. Ha azt mondjuk, hogy Német, vagy Magyar vagy akármi más, ez nem csak egy határsávval körülzárt területet kell, hogy jelentsen, hanem egy nemzeti kultúrát, a konyhaművészettől kezdve a zenén át, sokmindent. Nem tudtunk kialakítani egy közös európai értékrendszert, legfőképp azért, mert lassan nemzeti értékrendszerek sem lesznek. Vannak még keserves próbálkozások arra, hogy a kereszténység alá behúzzuk ezeket az országokat, de ez nem akar sikerülni. Van egy közösségünk, amit a puha gazdasági érdekeken kívül szinte semmi sem tart egyben, kivéve talán némi katonai érdekeket.
Itt jön megint a hamis liberralizmus, mint már oly sokszor. Németországot és Magyarországot is folyamatos bűntudatban akarják tartani, hogy tulajdonképpen megszégyenített népek halgassanak, ne merjenek szólni. A hamis liberalizmus tulajdonképpen a parttalan tolerancia, a minden szenny elfogadása, csak azért, hogy nehogy a liberálisok azonnal fasisztázni kezdjenek.
Pedig ami igazán ma intoleráns, az a baloldali liberalizmus. A gondolatterror legrosszabb formája kezd kibontakozni. A legcsekélyebb kritikára is rásütik a gyűlöletbeszéd fogalmát, irgalmatlanul cenzúráznak és büntetnek. Nem tűrik meg a másként gondolkodókat. Mindemellett szépen kezd kibontakozni a szélsőjobb, mintegy kompenzálásaként egy szörnyen nacionalista ideológiával. A kettő között alig van átmenet. A szélsőjobb sem tud már identitást találni, ezért legtöbbször a múltba néz vissza. Az a múlt pedig már nem lehet identitásunk alapja. Sürgősen újat kell találni.
A liberál-ateizmus mindemellett tovább rombolja az erkölcsi értékeket amellett, hogy a toleranciát hirdeti. De nem toleráns egyáltalán, kíméletlenül szembeszáll minden másképp gondolkodóval. Amivel toleráns: A szenny terjedése. Ezzel az egy dologgal toleráns. A szólásszabadságra hivatkozva lehet mindent gyalázni, legyen az vallás, vagy bármi ami ami emberek közös értékei. Lehet nyilvánosan kegyeletsértő viccújságokat árulni, nem törődve mások érzéseivel. Lehet az emberek arcába tolni kéretlenül az eltérő szexuális irányultságot és mindent. Ha valaki szólni merészel, akkor rögtön intoleráns, ilyen-olyan fób és egyebek. Pedig csak arról lenne szó, ne kelljen ezekkel a dolgokkal nyíltan, kéretlenül szembesülni.
Ahol a parttalan, kontrollálatlan tolerancia jelen van, ott nincsenek értékek. Sem értékek sem tapintat, igen, a tapintat is hiányzik.
Amit ma toleranciának neveznek, az egy nagyon veszélyes dolog. Az a teljesen szabados önkifejezés, az önkontroll teljes hiánya. A másokkal való nemtörődés, nem törődés azzal, hogy az hogy érinti a másikat, mert hát a "szabadság" az az, hogy bárhol bármit kifejezhetek magamból. A mások iránti tisztelet teljes felszámolása, gyönyörű példa erre a "tehetségkutató" műsorok, ahol az előválogatáson direkt beválogatják a legrosszabb, leghitványabb produkciókat csak azért, hogy ezeket az embereket majd nyíltan megalázhassák.
A gondolatterror libaralizmus ma nagyon kétszínű. Mindent megenged ami értékromboló és mindent tilt, ami ez ellen szól. Megengedi a valóságshow műsorokat, ami azt sugallja az embereknek, hogy "ne sajnáld, hogy buta és kultúrálatlan vagy, érezd jól magad, hiszen nézd csak, mennyire van még nálad is lejjebb!" és erre az emberek sajnos vevők. Ahelyett, hogy az embereket a tanulásra, a kultúrára tennék fogékonnyá.
De az nem jó a gondolatterror liberálisnak. Akkor lesz az embereknek véleménye. Azt nem szabad.
Ha meg akarjuk menteni magunkat, azt kell tenni, amit a természet diktál. Drasztikusan visszafogni a fogyasztás, a termelést, a környezetpusztítást. Sürgősen kidolgozni nemzetközi összefogással egy népességpolitikát és csökkenteni a népességet. Szép fokozatosan visszaszorítani a versenyszellemet és az együttműködést segíteni.
Megszüntetni a politikai szembenállást, eltávolítani az alkalmatlan vezetőket. Szükség van egy legitim világkormány felállítására.
A vallások sajnos nem alkalmasak jelenlegi formájukban arra, hogy erkölcsi iránymutatást adjanak. Szükség lenne megújulásra, de ez szinte lehetetlen. Talán egy új vallás segíthetne, ami nem dogmákon alapul, hanem az önmegismerésen és annak a megismerésén, hogy az ember hogyan tagozódik a világegyetembe. Ennek a megismerése egy felelős élet alapja lehetne.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.11.22. 22:41:27

Az ostoba libsik miatt van az egész, bárkit beengedtek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 22:49:03

@csakférfi:

"Miért és honnan veszed a jogot annak megitélésében hogy csak a mi rendszerünk jó."

Véleménynyilvánítási és szólásszabadság - hallottál már róluk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 22:52:13

@we dont want arabs here..So what:

Persze, ezt én is elismerem, de nem kizárólag annak, ezt hangsúlyoztam ki.

@BéLóg:

Persze, de sajnos vannak olyanok, akik mindenben Orbán kezét látják. :D

freestep 2015.11.22. 23:17:51

Az egyén, mint fiatal ember ma nagyon nehéz helyzetben van. A könyörtelen kapitalizmus az emberek nagy részére olyan munkatempót erőltet, ami szinte lehetetlenné teszi a család, mint intézmény fenntartását. A mai vállalati modellbe a gyerek egyszerűen nem fér bele. A mai kapitalista modellbe a család nem illik bele. Ami beleillik, a reggeltől estig robotoló munkavállaló. A kötetlen munkaidő gyakorlatilag azt jelenti, hogy elvárás a napi 1-2-3 óra ingyenmunka. Ha valaki szülő ezek után a gyerekre alig marad idő és energia. A gyekekkel pedig foglalkozni kellene, hogy megkapja a figyelmet, a törődést, a szeretetet. Ha otthon ezt nem kapja meg, máshol fogja keresni, Bandákban, szektákban, kábítószerben. A kábítószerrel elmenekül a világ elől, a bandákban és / vagy szektákban megkapja azt, amit egyébként nem: a figyelmet, a sikerélményt. Az ilyen fiatalt rettenetesen könnyű berántani akár egy terror csoportba is, hiszen fontosnak érzi magát, érzi, hogy számítanak rá.
Ide vezet az esztelen kapitalizmus, a mértéktelen fogyasztás-termelés, a pazarlás. A pénzt fogja az egyetlen értékmérővé tenni, és elértük, hogy a sikeres ember mára egyet jelent a vagyonos emberrel. Ez tragédia.
A másik oldalon ott vannak az elszegényedettek, akik a reménytelen ségen kívül nem tudnak semmit átadni a (gyakran nagyon sok) utódoknak. Számukra sokszor nem marad más kitörési lehetőség, mint a bűnözés, vagy a terrorszervezetek.
A kettő közötti átmenet szinte nem létezik. A nagy "szabadság" minedmellett azt jelenti leginkább, hogy az egyén magára van hagyva. Nagyon nehéz segítséget kapnia bárhonnan is. Amerika különösen jó példa erre, ahol furcsán néznek rád, ha valamilyen problémádról kezdesz el beszélni. Senkit sem érdekel, a te problémád, oldd meg.
Ma egy ilyen világban találja magát a gyerek, a fiatal. Nem nehéz belátni, hogy mekkora súlyos probléma ez.

Magyarország mostani politikai helyzetét illetően elég érdekes a dolog, nem igazán lehet tisztán látni.
Oroszország valószínűleg nem tekint barátjának, mivel EU és NATO tagok vagyunk. A NATO nem tekint igazán szövetségesének, mert a jobboldal irányából erős oroszbarátság mutatkozik és talán ez jellemző a többi Kelet-Európai országra is. A NATO szempontjából arra vagyunk jók, hogy legyen egy biztonsági zóna, egy puffer zóna, ha Oroszország megtámadná a nyugati államokat. Így nem fogja őket annyira váratlanul érni. Úgy tűnik hogy ez a szerepe nem csak Magyarországnak, hanem Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának és Romániának is.
Az EU pedig nem igazán érdeke senkinek. Az USA számára az euro kokurrens valuta, Oroszország számára ellenséges szövetség katonailag és gazdaságilag is. A nyugati országok számára szinte már ráfizetés. Borítékolható az EU felbomlása előbb-utóbb.
Félő, hogy az Ukrajnai konfliktus ki fog szélesedni és elér minket is a háború. Ennek a valószínűsége egyre nagyobb. Nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni úszni könnyen a dolgot. Mégis, igazán intenzív háborús tevékenységre inkább Németország és Franciaország területén lehet számítani, ha mégis baj lenne. Gondolom. Nem mernék politikai jósltokba bocsátkozni.

ajuci 2015.11.22. 23:21:42

Dési János durván egyoldalúan látod a közel-keleti konfliktust, nyilván jó okod van rá.
Azt pedig kikérem magamnak, hogy a magyarországi romagyilkosságok kevéssé váltottak volna ki együttérzést a társadalomban az áldozatokkal. Szerintem eléggé megrázta az embereket, különösen az ötéves kisfiú halála. :( (Persze a többieké is, de talán ez volt mind közül a legmegrázóbb). Szóval ne már, ok?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.22. 23:29:31

@ajuci:

Ugyan már, ez csak a magyar mint bűnös nemzet további sulykolását jelenti. Rá se hederíts, ereszd el a füled mellett.

monddazigazatmar 2015.11.22. 23:54:32

"de a terror akkor éri el a hatását, ha sikerül pánikot okoznia."
"egy nagyobb nyilvános helyre mész, legyen az mozi, üzletközpont vagy akár egy vendéglő, átnézik a csomagjaidat, és ezen senki nem akad fent.
A jeruzsálemi villamoson biztonsági őr figyeli az utasokat, s nem ritka a gépfegyveres őr sem."

Dési tényleg nem érzi azt, hogy mekkora faszságokat írkál?
Nem szabad félni, de mindenhol őr áll????

Vagy az izraeliek szerint más a pánik? Nyilván nem lehet a pincében leélni egy életet, ezt ugye senki nem gondolja.

2015.11.23. 06:49:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Akkor tehát az ENSZ terroristákat támogatott többségi szavazattal? Eléggé sajátos nézőpont. "

Nekem úgy tűnik, hogy ez volt a helyzet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.23. 09:33:01

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Ebben igazad is lehet, amennyiben arra gondolsz, hogy ugyanez az ENSZ-határozat döntött a palesztin állam létrehozásáról is. :)

"Ha kikényszerített és megvásárolt ENSZ döntésre gondolsz, akkor bizony igazad lehet. :-)"

A kérdés mármost az, vajon szerinted a palesztin vagy a zsidó terroristák vásárolták meg az ENSZ döntéshozóit. :P

2015.11.23. 09:44:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mivel a palesztinok szegények voltak (és most is azok), mint a templom egere....

És magamat ismételve: Szóba sem került volna az ENSZ határozat, ha a cionisták nem mentek volna oda tömegesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.23. 17:27:07

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Az ENSZ általában szentesíteni szokta egy ország vagy terület megszállását/annektálását? Mert ha nem, akkor feltételezhető, hogy Izrael esetében sem az történt, hogy a zsidók lefizették az ENSZ tagországainak felét.

Mellesleg az Izrael által később megszállt területekre is van jópár ENSZ-határozat, azoknál ugyan miért nem sikerült lefizetni a szavazó országok felét? - csak mert azok Izraelt elítélő határozatok... :D Avagy ott a palesztinok és a mögöttül álló olajtermelő országok kínáltak többet?

2015.11.23. 19:51:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az ENSZ általában szentesíteni szokta egy ország vagy terület megszállását/annektálását? Mert ha nem, akkor feltételezhető, hogy Izrael esetében sem az történt, hogy a zsidók lefizették az ENSZ tagországainak felét. "

Nem tudom, hogy szokta-e, de ez esetben jól láthatóan megtörtént.

tralalala 2015.11.23. 22:34:24

@csakférfi: "Te mégis honnan veszed az hogy a néger bantu törzsek nem boldogabbak abban a társadalmi berendezkedésben mint mi?"

Onnan, hogy ők jönnek ide élni, és nem mi megyünk oda. Meg hogy itt az internetre böfögheted a hülyeségeidet, ott meg csak a sárba tudnád írni. Ha olyan kurva jó ott, hajrá, csak mikor először dörzsöli ki a segged a pálmafa levele, meg először megy beléd a féreg, akkor lehet elgondolkodsz rajta, hogy nem-e mégis jobb itt valamivel.

tralalala 2015.11.23. 22:36:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, nem kifejezetten a vallás segítette a tudományt, de tudomány csak relatív békében, jólétben, egységes világban tud fejlődni. Ha egy nép egységes abban, hogy mi számít jónak, mi számít helyesnek, mi számít helytelennek, és ezt dogmákból vezeti le, az egy stabil társadalmat eredményez, amiben lehetnek tudósok. Egy halom marakodó törzsben meg nem lesznek, ahogy nem lettek az indiánok meg a bantuk közt sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.24. 14:16:20

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Vagy inkább te úgy véled. De inkább itt hagyjuk abba, mert bizonyítani egyikünk sem tud.

Gery87 2015.11.24. 14:22:21

palesztin:

"„Elpusztítani Izraelt” vagy iszlamizálni ezt vagy azt a területet."

zsidó:

„Elpusztítani megszerezni Palesztinát” vagy judeizálni ezt vagy azt a területet."

Nem látom a különbséget!
Tán nem volt arab szempontból "igazságtalan" Izrael létrehozása?

Az hogy ki terrorista és ki "szabadságharcos" az nem a célon múlik!
Nem is igazán az eszközökön hanem hogy ki mellé állunk, kit támogatunk.

"morálisan nagyon komoly különbséget lehet tenni a két dolog, a terrorizmus és a felszabadító küzdelem között."

Valójában úgy teszünk különbséget hogy mit érzünk jogosnak és elfogadható eszköznek:
brit katonákat támadni a célért vagy nyugati civileket...attól függ milyen eszközök állnak rendelkezésre és mi a hatékony és elfogadott.

Ebben az értelemben nekünk könnyű eldönteni ki a terrorista:

Aki iszlám államot akar a befolyási övezetünkben az terrorista, aki polgárainkat civiljeinket támadja az is, mert ez nem fér bele a mi elveinkbe...
ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.24. 14:46:50

@tralalala:

Az is számíthatott, hogy az egyházi pálya ha nem is fényes, de azért stabil megélhetést adott olyanoknak, aki érdeklődtek a tudomány iránt, ám egyébként nem lett volna módjuk a tanulásra és a tudomány művelésére.

csakférfi 2015.11.24. 19:01:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja hallottam !Ezért bírállak téged! Mivel a véleményed és az ítéleted agyhalott elveket követ és elmeroggyant tásaddal @anyadmajma: kiélvezheted a jobb génekkel rendelkező fehérember összes árja elméletét.Amit a hozzád hasonló szeretet halott pszichomókusok terjesztenek Attól még hülyeség amiket írtok.:basszus anyámnak tényleg volt majma.Csak időközben lemásztam a fáról.Nektek nem sikerült.Tájékozódjatok a csimpánzok viselkedését illetőleg.A legújabb kutatások sok hasonlóságot mutatnak a "demokratikus" berendezkedésű emberi társadalomnak.Na de ez egy másik világ.Attől nem vagy modern hogy számítógépen pötyögsz.Attól csak ....hagyjuk.nem én ,és nem a terroristák.(az isist ki kell pusztítani)hanem a természet fog rajtatok bosszút állni.Ép testben ép lélek! Ha nem ép a gondolkodásod akkor (ez nagyon jól olvasható) .....nos az anyatermészet elváltozással jutalmazza.Egyes orvosok ezt betegségnek hívják.Na de ez egy régi világ ahogyan a ti dekmokráciátok is! Na cső! a gyógyszergyártóknak kellenek az ilyen párosok. Sok sikert!

Gerilgfx 2015.11.27. 02:51:04

@Kuntakintekitekinte: ,,Agyatlanka, ha kilépünk az euból, ki fog megvédeni? ''

eddig sem az eu védett meg minket, hanem az úgynevezett nato, aminek alapvetően semmi köze az eu-hoz. az eu nem egy katonai szövetség, nem biztosít ,,védelmet''.

onnéttól kezdve, hogy még ezzel sem vagy tisztában, nem feltétlenül lenne ildomos a jövőben ezekben a témákban véleményt formálnod.

,,A tőled is, a te segítségeddel rabolt milliárdokból röhögve megteszi, téged meg másokat meg otthagy a szarkupacban amit csinált és valami távoli szigeten élvezi az életet amíg téged elsöpör a muszlim horda.''

ezzel azt próbálod sugalmazni, hogy én a fideszt, orbánt, és a dilettáns politizálását támogatom, holott ez nem így van. de ettől függetlenül még vannak jó döntései. a kerítés egy ilyen döntés.

Gerilgfx 2015.11.27. 02:52:58

@martineden: a vessző után mindig tegyél spacet. ennélkül azt fogják gondolni az olvasók, hogy az IQ-d 70 alatti.

Gerilgfx 2015.11.27. 02:57:46

@TrójaiVasParipa:

a néptől, és nem idegen földről. nem is az angliában mosogatóktól, nem a 80%-os adóból szaró aparatcsikoktól.

...hanem a néptől: a gyárak népétől, a művszek népétől, a terméklétrehozók népétől, a dolgozó néptől, a tudósoktól, az apáktól, az anyáktól, a gyermekektől, a mérnököktől, a kétkezi munkásoktól, a parasztoktól, a kőművesektől... tőlünk, magyaroktól.

és aki erre a népre kezet emel, az ő számára nem lesz holnap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.28. 12:20:06

@csakférfi:

"Mivel a véleményed és az ítéleted agyhalott elveket követ és elmeroggyant tásaddal"

Na látod: a véleményszabadság azt jelenti, hogy te is nyugodtan rám szórhatod a köpködésedet, én max. szarok rá(d). :)
süti beállítások módosítása