B1 blogcsalád



A fertőzés már a magyar kormányt is elérte

2015. november 02. - nickgrabowszki

Keményen bírálta az Orbán-kormány politikáját a múlt héten az Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete.

  1. A dologról a kormánytól független sajtó bő terjedelemben számolt be.
  2. Az állami média nem adott hírt a nagykövet beszédéről.
  3. Arra hivatkoztak, hogy nem voltak jelen az eseményen; számukra nem volt várható, hogy hírértéke lesz a beszédnek.
  4. Bell nagykövet mondandóját csak akkor közölték, amikor már megérkezett Szijjártó külügyminiszter reakciója, ami kontextusba helyezi az amerikai álláspontot.
  5. Arról, hogy miért nem vették át az online lapok beszámolóit, akik ott voltak a rendezvényen, azt írták, nem akarták hitelesíteni azokat.

a hírügynökség a kiadás tényével hitelesíti az adott eseményről szóló híradást, ahogy azt a nemzetközi sztenderdek is megkívánják.

colleen-bell-corvinus.jpgEz eddig rendben is volna: beismerték, hogy vagy fogalmatlan hülyék, vagy politikai nyomásnak engedtek, amikor nem mentek el tudósítani; nincs ebben semmi újdonság.

Hétfőn azonban az MTI kiadta, hogy Bogár László szerint 

Az Egyesült Államok fegyverként használja a bevándorlókat Európa ellen, mivel veszélyeztetve érzi világhatalmi pozícióját az utóbbi időben kialakult eurázsiai együttműködés miatt.

És itt már azonnal fölmerülnek kérdések. Az MTI saját logikáját követve részben helyesen járt el. Hiszen Bogár véleménye ország-világ előtt, az állami tévében elhangzott, a híradást magát nem kellett tehát hitelesíteni.

De a hírérték.

Bogár a kormánytévében fejthette ki nettó ökörségeit, a szerkesztő hívta be, a riporter kérdezett alá. Amiről aztán beszámol a tudósító.

Tehát ők maguk teremtettek egy fiktív univerzumot, amely más kitalált világokról szól, de úgy tesz, mintha a valóságosra referálna.

Bogár László Nógrádi Györgyhöz hasonló önjelölt szakértője a dolgok állásának, noha jobboldali kormányok alatt kétszer is volt államtitkár, közgazdász végzettsége nemigen nem ad alapot arra, hogy éppen ő végezzen világpolitikai elemzéseket. A végzettség persze nem akadály: értelmes beszédre elvben bárki képes, a tudományos titulusok viszont hitelesítik az állításait az abba belegondolni nem tudók vagy nem akarók számára.

bogar-laszlo.pngEllenben már az MTI összefoglalójából is azonnal világos, hogy ez az ember félig vagy tán egészen bolond. Ha nem volna az, nem mondana ilyeneket.

  1. Hiszen miként lehetne bevándorlókat fegyverként használni?
  2. Kiürítik a svéd, dán és német szociális és rendészeti kasszát?
  3. Az USA azt az Európát akarná büntetni, amelyik a legnagyobb kereskedelmi partnere, és amelyikkel éppen egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyal?
  4. Milyen kialakult eurázsiai együttműködésről beszél? Nem tűnt föl neki, hogy

az Európai Unió pillanatnyilag gazdasági blokád alatt tartja a putyini birodalmat?

Az ezoterikus jobboldalon népszerű, és általában minden alap nélkül professzornak címzett Bogár addig jut, hogy az Egyesült Államok - a csak általa látott, fiktív európai-orosz-kínai együttműködés miatt - több területen

feleslegessé és értelmetlenné vált.

Feleslegessé. Értelmetlenné. Erről a helyről üzenjük Washingtonnak, hogy azonnal oszlassa fel az Államokat, mert már fölösleges és értelmetlen. Szabadságot Montanának! Meg Puerto Ricónak!

És itt megáll az ember esze, elfogynak az érvek, ezeket már cáfolni se érdemes. Ha ezek a szélsőjobboldali orgánumokban, mint az UFÓ-hívő és gravitációtagadó Széles által kiadott Magyar Hírlapban, meg Echo TV-ben jelennek meg, az még esetleg rendben van. Saját pénze, arra költi, amire akarja.  (Esetleg, mert más esetben lehetne úgy is, hogy minden alapot nélkülöző ostobaságokat nem lehet terjeszteni, de ez csak egy ideális világban lenne így, az meg nincs itt.)

De miért kell ezeket a irracionális agymenéseket közpénzből (évi 80 milliárd forintból) propagálni?

A dolog persze onnan nézve világos, ha tudjuk, hogy az alternatív univerzumban élő Bogár álláspontja egészen összecseng Magyarország jelenlegi vezetőiével. Bármilyen furcsa is ezt a kitételt Szijjártó vonatkozásában használni.

6m4d2roxvymokedgs.jpegMert ugye a külügyminiszter Bell kritikájára reagálva azt állította

az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában, nyilván ezért fogalmazták meg most a véleményüket.

Nyilván. Más oka nem is lehetett.

Ott tartunk tehát, hogy

  1. az állami média számára a nemkormánypárti lapok hírei nem hitelesek,
  2. viszont félbolond összeesküvés-hívők véleménye hírértékkel bír.

Hírérték várható attól, amit mond, tehát behívják. Miközben az amerikai nagykövet beszédétől nem várható hírérték, arra tehát nem mennek el.

A baj csak az, hogy ezek nem maguktól ennyire hülyék, hanem meg lett mondva nekik. Ha meg nem, és tényleg ennyire ostobák, akkor még nagyobb baj, hogy a fertőzés már a magyar kormányt is elérte.

Nincs arra valami szabály, hogy mentális egészségüket elveszített ne emberek ne irányíthassanak egy egész országot?

(Képek: Origo, PR-Monitor, 444)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr348044072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamáspatrik 2015.11.03. 09:52:45

Az elme fanatizálódását lehet megfigyelni, nem csak Bogárnál, hanem nálunk is, ha rögeszmésen túl sokat foglalkozunk 1 problémával, a migránsokkal.
A többi problémánk ugyanis nem múlt el, hanem ugyanúgy megvan. Az USA nagykövet is azokról beszélt ami (szerinte), fontos probléma volt MÉG A MIGRÁCIÓ ELŐTT IS. (Felmelegitett régi témákat.) Más kérdés, hogy mennyiben van igaza és mennyiben nincs.

A magyar kormány már olyan, mint Móricka, akinek mindig ugyanaz jut eszébe.

jágör68 2015.11.03. 09:53:13

Van egy másik fiktív univerzum is, ahol erről nem számolnak be a- Dr. Udo Ulfkotte óta tudjuk- CIA által irányított európai médiák:

humansarefree.com/2014/05/cold-war-2-has-begun-us-and-nato-are.html

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.03. 10:28:02

Ennyit a párhuzamos valóságról:

Svédországban már az őslakosokat kövezik a migránsok, mert bemerészelt menni a muszlim negyedbe, szőke nőként.

tutiblog.com/svedorszag-semmibol-nem-tanul-most-epp-operatort-koveztek-a-migransok/

www.breitbart.com/london/2015/10/27/journalist-stoned-in-swede-no-go-zone/

vargánya 2015.11.03. 10:50:45

Néha eltöprengünk a barátaimmal azon, hogy mennyire kell hülyének, bocsánat: tájékozatlannak, naívnak (álnaívnak) lenni, hogy valaki ismerje fel (el) a "háttérhatalom" létét, működését. Egyenesen szánalmasak az azt tagadó, bagatellizáló posztok, kommentek, mintha pl. a Bilderberg-csoport nem is létezne. (Nem beszélve a többiről). Ezeknek az amúgy "nagyon okos" és "önálló gondolkodású" hiperkritikus (libberrállisss!!!) lényeknek meghaladja a fantáziáját magának a dolognak a lehetősége is. Ez már nem jóhiszemű naivitás, hanem birodalmi szervilizmusból táplálkozó elvakultság, rövidebben: hülyeség. Genetikailag ugyanaz, mint a szovjet korszakban a Szovjetunióban hívők kasztja (én még láttam ilyet). Vagy: nagyon is tudja mi a dörgés (ők lehetnek kevesebben), de megbízást teljesít. "Összeesküvés-elmélet" varázsszóval próbál lejáratni, hitelteleníteni minden "veszedelmes gondolatot". Ők, és az orwelli GONDOLATRENDŐRSÉG, a naív hülyék pedig az "önkéntes rendőrök". (Van aki még emlékszik rájuk?)

csak egy néző 2015.11.03. 12:08:41

Azt hiszem ez a pár sor az életrajzából mindent elmond egy ilyen rovarról, mint bogár.

"Politikai pályafutása során számos párthoz csatlakozott. 1978-tól 1989-es feloszlásáig tagja volt az Magyar Szocialista Munkáspártnak (MSZMP). 1988 szeptemberétől tagja volt az Magyar Demokrata Fórumnak (MDF) is (a lakiteleki alapítók egyike), s részt vett a párt gazdasági programjának kidolgozásában. Az 1990. évi országgyűlési választásokon az MDF Borsod-Abaúj-Zemplén megyei listavezetőjeként került be a parlamentbe. 1990 és 1994 között a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának politikai államtitkára volt. Az 1994. évi országgyűlési választásokon ismét bejutott a parlamentbe. 1996-ban a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) frakciójához csatlakozott. A Fidesz hatalomra kerülésével 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, az első Orbán-kormány Stratégiai Elemző Központjának vezetője volt."

Posta bank VIP lista 1992.
Dr. Bogár László 4 millió 10%-os legalacsonyabb kamatra
Ezt is a GHH intézte neki és a"tuggyuk kik" ???

jágör68 2015.11.03. 12:11:54

Dr Udo Ulfkotte- volt főszerksztő Frankfurter Allgemeine Zeitung- az európai médiának a CIA mondja tollba a "híreket":

www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

shaggyman 2015.11.03. 13:50:21

az a baj, hogy az nem fiktív valóság, hogy Európát tényleg elözönlik a migránsok, a németek most kezdenek gondolkodni a határvédelemről, de félő, hogy mire cselekednének, már nagyon nehéz lesz kezelni
1.a visszatoloncolandók tömegeit
2. a migránsok és a szélsőjobb összecsapásait
naponta tízezrek érkeznek, ehhez képest a FIDESZ, vagy Bogár ilyen, vagy olyan kommunikációja teljesen mellékes, amennyiben az EU tehetetlensége nem változik, a FIDESZ lesz a legliberálisabb politikai erő 4 éven belül, akkor aztán már lehet sírni a nácik iatt.

Bernik 2015.11.03. 14:45:42

@csak egy néző:
Köszönöm, hogy felvállaltad helyettem is a hányingert, mert én nekem nem volt gyomrom ilyen mélyen beleásni ennek a kommunista, vörös büdösbogárnak a múltjába. Pontosan ezt múltat - és jelent - lehet kiérezni ennek a rovarnak minden megszólalásából. Az MSZMP által delegált, a KGB részéről tárt karokkal fogadott és máig alkalmazott kombinált ügynök-propagandista ő! Fröcsögő nyugatellenessége, demokráciagyűlölete, a valódi néphatalom megvetése árad minden szavából, a szájából. Mint abból a konzervdobozból, amelyet olyan boldog reményekkel vásároltunk 1989-90-ben, a "kommunizmus utolsó lehellete" felirattal. A fene se gondolta, hogy ilyen sokáig, és még ki tudja meddig tart ez az utolsó, büdös lehellet az ilyen putyibérenc bogarak, maffiózó orbánok, MSZMP-s kövérek szájnyilásából.
Komolyan érdekelne, hogy azon nem kevesek, akik még mindig elhiszik a Fideszről, Orbánról és erről a vörös rovarról, hogy "jobboldali", azok mit szólnak az általad vázolt bogári életrajzhoz?!

csak egy néző 2015.11.03. 15:35:54

"Nincs arra valami szabály, hogy mentális egészségüket elveszített ne emberek ne irányíthassanak egy egész országot?"
Természetesen van szabály, mégpedig az, hogy csak ők irányíthatják az országot. Minél hülyébb, annál magasabb pozició jár nekik.
Kíváncsi leszek, hogy mikor veszi át a "fidesz közszolgálati" fos tv az Echo (szenny) kanálistól a 3 barom (bogár, boros, bayer) ömlengéseit és Stanyecli elvtárs remek Világ Panoráma című zártosztálynak készülő műsorait.
süti beállítások módosítása