B1 blogcsalád



A hülye rövidítések kormányának újabb világmegváltó ötlete

2015. október 31. - kation

A mai harmincasok jó része átélte azt a traumát, amikor szülei megvallották, hogy bár nagyon szeretik, de csak azért vállalták őt (is) a báty vagy nővér mellé, mert kellett a pénz a lakásvásárlásra- vagy felújításra. Azaz, hogy felvehessék a szocpolt a szülők.

Ennek leporolt, aktualizált változata gyakorlatilag a családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK. Egy lefutott, és most reneszánszát élő intézmény – amely annyira jó, hogy a tegnapi hírek szerint kiterjesztik a programot. A hülye rövidítések kormányának egy újabb világmegváltó ötlete.

varga-mihaly-e1445939973725.jpg

Mire jó a CSOK a kormány szerint?

  1. Támogatja a fiatalokat. Bár ha a fiataloknak lennének igazi lehetőségei a határokon belül (is), akkor nem kellene megbéklyózniuk magukat egy kis alamizsnáért.
  2. Segíti az otthonteremtést. Elnézve az igényelhető összegeket, ez a mai lakásárak mellett egy nettó hülyeség. Mert akinek csak ennyi hiányozna a lakásvásárláshoz, az már rég megvette, a többiek pedig a közelében sincsenek.
  3. Növeli a gyermekvállalási kedvet. Növeli a népességet. Ugyan a jelenlegi népesség nagy része munkanélküli, segélyen él vagy feketén dolgozik, azért hajrá.
  4. Ha én dolgoztam volna ki ezt a programot, biztosan beleírom a tudatos családtervezés fontosságát. Másrészt jó, hogy ehhez nem volt pofájuk, mert a tudatosság és az érdek nem egymás szinonimái. Viszont az "érdekből tervezz családot" elv nem összeegyeztethető a jó keresztény gondolkodással.
  5. S legfőképpen, támogatja és erősíti a családbarát kormányzás mítoszát. Melyben a jó Fidesz-kormány megteremti a kedvező feltételeket a gyermekvállaláshoz.

Ha ennyire jó a CSOK, akkor miért nem vág bele minden fiatal pár azonnal?

Mert némelyiknek még van esze. Az iróniát félretéve:

  • Van arra esély, hogy a „vállalj gyermeket és kapsz lakásra 500.000-3.250.000 Ft-ot” ajánlat, az a mélyszegénységben élő gyermekek és emberek számát fogja megnövelni.
  • Egyébként mi ma 500.000 Ft? Ennyi támogatás jár egy gyerekre. A magyarok egy része még nem is látott ennyi pénzt egyben. A szűkebb réteg pedig eltapsol ennyit egy jó kis partin.
  • A legnagyobb összeg 3.250.000 Ft, ez már jobban hangzik, de ehhez 4 gyereknek kell a családban élni. A 4 gyerek minimális szükségleteinek kielégítéséhez és iskoláztatásához ez is elenyészően kevés. Egy gyerek felnevelése maga több milliót kóstál. Ja, de hát ez a pénz, ez a hárommillió nincs is, elköltötték lakásra korábban. Azt egyszer megvették, de a gyerek ott maradt és évről-évre kiadásokkal jár. Egyébként a legszerényebb számítások szerint is négy gyerek éves költsége ezen összeg fölé rúg.
  • Hol lakjon és milyen támogatásért folyamodjon az a fiatal pár, aki nem akar négy éven belül gyereket? Mert tanulni szeretnének, karriert építeni, ilyesmi… Őket ki támogatja?
  • Azok sem biztos, hogy belevágnak a CSOK-ba, akik egyébként pár éven belül gondolkodnának a gyerekvállaláson. Ma, Magyarországon olyanok a gazdasági és társadalmi körülmények, hogy nagyon nehéz 1 évnél hosszabb távra tervezni. Vannak, szerencsére, akik nem ígérgetnek felelőtlenül.

1434531752-nk3527.jpgAki nem örül a CSOK-nak, az így járt. Nem muszáj igénybe venni. Nem muszáj 500.000-3.250.000 Ft-ért élethosszig tartó felelősséget vállalni.

Nem muszáj ám másokat még a születésük előtt eladni, aztán majd lesz velük valami, majd csak felnevelődnek valahogy.

És nem valami szép, keresztény dolog a fiatalságot erre buzdítani. És még ünnepelni is magunkat a nagyszerűségünk miatt.

(Kép: 24.hu,fidesz.hu )

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr198028148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2015.10.31. 23:46:10

Hogy lehet valaki ilyen segghülye? De tényleg?
Csak nem azt akarod bemesélni nekünk, hogy a CSOK felvétele, de még az ipari méretekben elképzelt babagyártás is KÖTELEZŐ?
Értem én, megint kellett egy fideszgyalázó blog, még így éjfél felé ki is kellett rakni a Zindexre hogy ott legyen vasárnapra, persze az Úr napja miatt (hacsakezértnem) egy kötelező "keresztényezést" is meg kellett ereszteni, ámen.

Azt megmondanád, a közmunkás cigány családokban felnövekvő tizenkét gyerek miatt miért nem aggódsz? Csak a potenciális fidesz szavazóbázis családi háttere izgat? Mi lett volna ha esetleg elmész a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez és ott mondjuk MEGKÉRDEZED a sok bolond famíliát, akik boldogan képesek élni fedéllel a fejük felett CSOK-kal vagy CSOK nélkül, de semmiképp sem azt számolgatják, hogy a kettő-három-több gyerekre majd honnan szerzik be a "milliókat", amik nélkül te el sem tudod képzelni a gyermekvállalást.

Most akkor minek nézed te az embereket? Az a baj hogy felveszik a támogatást vagy az a baj hogy nem veszik fel? Valamerre el kéne indulni a nagy reménytelenségedben, nem gondolod?

Mondd, anyád, apád rádköltötte azokat a "milliókat" amik neélkül szerinted elképzelhetetlen egy gyerek felnevelése? Mert ha igen, kidobott pénz volt!

consul 2015.11.01. 01:01:08

Valamiért azt sejtem, hogy a cikkírónak még nincsenek családalapítási tapasztalatai...
Felvettem a CSOK-ot, és igenis jól jött ez az összeg is a házépítéshez. A gyerekek felnevelésének költségeit soha nem számoltam ki, de ez soha nem is volt szempont a családtervezésnél, és természetesen nem azért vannak hárman, mert erre bármiféle támogatás vagy adókedvezmény jár. Akkor is ennyien lennének, ha az állam egy vasat sem adna utánuk! Ugyanakkor nem is hiszem, hogy egy normális szülő elkezdené számolgatni, hogy a gyermekei mennyibe kerülnek neki.
Viszont a CSOK egyik nagy hibája, hogy a bank intézi a folyósítást, és már ezért előre lehúznak több tízezer forinttal. Kapzsi pénzéhes banda...

midnight coder 2015.11.01. 09:39:24

Úgy egyébként elviekben ez a CSOK mennyiben különbözik a szocik szocpol alapú lakástámogatási rendszerétől ? Mert mintha ott is a sokgyerekesek kaptak volna lakást gyakorlatilag ingyen.

Én ezt a dolgot úgy csináltam volna meg, hogy egy gyerekre járjon mondjuk egymillió, kettőre 2 millió, háromra három, utána viszont vége. A negyedik gyerek már jó eséllyel valóban a mélyszegények - értsd lumpenproletárok - számát növeli.

Proud Mary 2015.11.01. 10:27:14

ez egy náci rövidítés

Netuddki. 2015.11.01. 11:04:11

Úgy látszik pár fidelitasos megérett a családalapításra. Ne gondoljátok, hogy ez az egész lázas semmittevés a plebsért van!

sutyerák 2015.11.01. 14:51:37

még faxiszta geciknek is idióták ezek a szerencsétlen- maffiózók.

micsoda? 2015.11.01. 14:52:22

CSOK, PÖCS, EMMI, meg kitudja még hány hülye rövidítése van kormánynak. Végre, hogy valaki le is írta.
500 ezer nagyon kevés, elő sem hoztam volna. Akinek van pénze annak nem hiányzik - viszont egy külföldi nyaralást neki is megér - .

humorpalanta 2015.11.01. 18:10:08

Vicces, hogy már az első két komment igazolta a szerzőt. :D

Egyébként meg ez a támogatás is olyan magyaros. Adunk valamit, hogy elmondhassuk, de még véletlenül sem értelmesen, mert ahhoz már gondolkodni kéne.

Aztán meg jönnek ezek a hülyék, s benyelik az egészet. "Nem számoltam ki, hogy mennyibe fog kerülni a gyerek" . Hát látod ez a baj. Gyakorlatilag a saját gyereked ellen dolgozol, ha olyan környezetbe születik, amelyik nem tudja eltartani. Szívás lesz az élete, de ki nem szarja le, ha az anyjával akartunk még egy lányt is? Nincs pénz erre vagy arra? A kormány miatt van kislányom, vagy Gyurcsány miatt. Ja hogy nem jól gazdálkodunk? Nem a mi hibánk, a bankok lenyúlják a pénzünket.

Megtervezni valamit? Magyarországon? Normálisak vagyunk? Ahelyett, hogy a gyerek születésekor részesülne támogatásban a szülő bizonyos hosszútávú elképzelés mellett (maximum két gyerekig - aki efölött akar, az tartsa el, ne az államtól várja az eltartást a többiek pénzén!), inkább adunk mindenféle hülyeség címén rendkívül bonyolult módszerek mellett mindenféle kis összegű támogatásokat. Legalább lehet velük csalni.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.11.01. 18:44:31

gyerekes csaladok otthonhoz jutasanak tamogatasat azert eleg nehez ertelmes ervekkel tamadni. ahogy ez a poszt is jol mutatja.

BéLóg 2015.11.01. 18:58:55

@humorpalanta: Nagy marha vagy te, de tényleg!
Nem tudom az első (az enyém) komment miben IGAZOLTA a szerzőt, ellentétben azzal hogy gyakorlatilag cáfolta. Mondjuk sokban énrám nem térsz ki.

Nade a második személy, az anyuka, AZ megkapja tőled. De még hogy! Hát micsoda család lehet az, ahol nem körzővel meg vonalzóval, schublerrel meg tolómérővel TERVEZIK meg a családot? Ááááá. A süket képes kedvtelésből egy második, harmadik gyereket, oszt' persze PÉNZ az nincs rá.
Éjsötét vagy nem pedig egy humorpalánta.
A szülők úgy nagy általánosságban szarnak arra hogy mit is akar a politika, a családjukat MAGUKNAK tervezik és ebben a tervben a gyerek nem valamiféle hitel-pénz-juttatás egyenlet bal oldali része. De ezt te nem fogadhatod el, mert nem érted.
Azt hogy a családok úgy csinálnak gyereket, hogy azokat majd az ÁLLAM tartsa el, még a cigányokra sem mondhatod el. A vicc, hogy éppen elvbarátaid harcolnak a legnagyobb vehemenciával (nemrég volt a Zindex címlapján), hogy felháborító hogy az ÁLLAM el akarja venni egy családtól a gyermekeket valamiféle kritériumok nem teljesülése miatt, miközben a libera jogvédő társaság veri a tamtamot hogy a gyereknek semmi más nem kell igazából mint a CSALÁDJA.
Ilyenkor mondják, hogy úgy látszik te le vagy maradva egy brosúrával. (Ha annyira fiatal vagy mint gondolom, nézz utána ez mit is jelent.)
Egyébként a legfontosabb kérdést a szüleid felé kellene feltenned, te most a gumiipari vállalat gyártási hibájából vagy a Földön, netán valamiféle pénzügyi előkalkuláció eredményeként, esetleg mégis szerelemgyerek lennél? Bár jó lenne ha a harmadik lenne az igaz, én sajnos a hozzáállásodból egy igen sivár gyerekkorra következtetek, szüleid biztos szerettek, de nem jutott ájfónra, tabletre, adidasz pólóra, se nájki cipőre, miközben a suliban már az oviban azt láttad hogy a másik gyereknek mindez megvan.
Ja és internetből is csak a betárcsázós jutott, igaz?

Tevezd a kis családodat, ha neked ez így jó, aztán 45 évesen majd csak találsz egy indokot, hogy miért is vagy egyszálegyedül...

BéLóg 2015.11.01. 19:07:23

@micsoda?: CSOK, nekem erről a csók jut eszembe, nem azt hogy hülye rövidítés. A PÖCS, na az röhejes, de hát a PECSA is elég vicces, aztán mégis kedvelik nem? Hogy EMMI-vel mi bajod, nem tudom, lehet már ELVIRÁ-t sem szereted?
Hülye rövidítések a SZAR, PINA, NUNI, FASZ és társai. :-)

Ami meg az ötszázezret illeti, te is olyan ember lehetsz, aki ha talál egy százast az utcán, belerúgsz meg leköpöd hogy fúúúúj ennyire kevés pénzt TALÁLNI? Há' kinekkel az ilyen?
Én úgy gondolom ötszázezer AJÁNDÉKBA is nagyon sok, de te megfeledkeztél arról, hogy ez lehet több is, sőt eszedbe nem jutott, hogy a gyerek születésétől (már ha ez a kormány még sokáig marad) ott lesz a HAVONTA kapható ADÓJÓVÁÍRÁS még maximim HÚSZ évig, ami a világ egyik legjobb családtámogatási rendszere. Mert nem a MÁSOK pénzéből támogatja a családokat, hanem erősen öszötönzőleg az ember SAJÁT jövedelméből hagy többet otthon!

igazi hős 2015.11.01. 20:10:01

@BéLóg: "Azt megmondanád, a közmunkás cigány családokban felnövekvő tizenkét gyerek miatt miért nem aggódsz? Csak a potenciális fidesz szavazóbázis családi háttere izgat?" Te nem érzel ellentmondás e két, egymás után írt mondatod között? Mekkorát kell még Farkas Flóriánnak és társainak buknia, hogy észrevedd, hogy a nyugdíjasok mellett a legstabilabb (és az előbbieknél sokkal olcsóbban megvehető) Fideszes szavazóbázis a roma kisebbség, míg a többgyerekes értelmiségi vagy kiábrándult mindenkiből, vagy jobbikos?

micsoda? 2015.11.01. 21:37:58

@BéLóg: Nos az nem mindegy, hogy ki használja ezeket a rövidítéseket, vagy kitől ered. Nyegle senkitől, vagy a kormány tagjától.PÖCS.
Az EMMI meg úgy ahogy van, nevetséges, a teljes nevén is. Ki a csuda tudja, hogy mit tartalmaz, szerintem tizből 2 tudja, hogy mit takar a név, azok meg ott dolgoznak:) A "magyar emberek" véleménye csak akkor számít, amikor hivatkozni kell rá.

Az éremnek két oldala van, sőt van olyan is, hogy három. Lehet az "500 ezrest" több módon magyarázni, majd az idő eldönti, maradjunk ennyiben.

BéLóg 2015.11.01. 22:17:14

@igazi hős: Barátom, ha tudnád, a cigányság nem szavazóbázis, hanem szavazó TÖMEG. A kettő között tán még te is különbséget tudsz tenni.
Eccer balról horták, eccer jobbról hordják, mindig is az nyert aki többet fizetett.
A többgyermekes értelmiségiek pártpreferenciáját könnyen megtudhatod, ajánlottam is. El lehet menni (például/akár önkéntes segítőnek) a Nagycsaládosok Egyesületéhez aztán ott lehet beszélgetni...
Kiábrándult... Jobbikos... Hahahaha.
Az egyetemisták közt keresgélve, na ott láthatsz balosokból és liberálisokból teljesen KIÁBRÁNDULTakat, akik MOST intenzíven Jobbikosok.

BéLóg 2015.11.01. 22:20:50

@micsoda?: ...és ennek a borongásodnak mégis mi köze a lényeghez, mármint a szóbanforgó családtámogatási modellhez?
EMMI, CSOK, ELVIRA, PECSA, NANE, NADE, NEMÁ, KÉKUPÁ, HÜBLOG-R, SATÖBBI (sic) nem mindegy?

i8223k 2015.11.01. 23:34:16

@BéLóg

Teljesen egyetértek veled.

A Blogíró meg annyira fideszellenes, hogy már képtelen meglátni a jó dolgokat. Itt van egy értelmes intézkedés, ami ösztönözné és támogatná a munkaképes magyar fiatalokat, hogy itthon lakáshoz jussanak.
Erre meg csak a sírás rívás jön elő...

Gratulálok.

humorpalanta 2015.11.02. 19:53:22

@BéLóg: Csak sajnálni tudlak. Szégyen, hogy nem érzed, nem érted, hogy miről beszél az ember, s csak személyeskedni tudsz.
Tudod, nem minden ember olyan, mint te. Nem érdekel, hogy kinek milyen telefonja van, milyen internete. Én nem irigylem senkitől semmijét. Jó keresztényi nevelést kaptam, s az irigység bűn.

Ha tudni akarod, azt bizonyítottátok be, hogy teljesen ad hoc módon éltek. Semmilyen tervetek nincs, semmit nem gondoltok végig, a "majd csak lesz valami" szintjén gondolkodtok. Ez a nem tervezem meg a gyerekvállalást dolog meg a gyerekkel szemben kibaszás. Azért, mert ha nem tudod eltartani, akkor az lesz a vége, hogy a gyerek önhibáján kívül rosszul fogja magát érezni. Azért, mert nem tudnak vele mit kezdeni.

De ha lett volna annyi agyi kapacitásod, hogy elolvasd a kommentemet normálisan, akkor olvashattad volna, hogy a gyerekek után járó támogatásokkal nincs bajom, csak azzal, ahogyan csinálják. Ha a narancssárga szemüvegen kívül látnál is valamit, rájönnél, hogy nem Orbán Viktor az Isten megtestesülése, s hogy nem mindig neki van igaza. Sőt!

Annál gyengébb beszólás nincs, mint hogy valakinek a nevével vicceljünk, ráadásul elég bénán, s a legegyszerűbbet választva. Ajánlom neked a Rém rendes család egyik epizódját. A címe: Nem IQ kérdése.

BéLóg 2015.11.04. 02:37:24

@humorpalanta: Kedves humorpalánta!
Nyugodtan sajnálj. nem haraxom meg érte. Nem személyeskedtem, ellenben erősen vitriolba mártottam a billentyűzetemet. Csak nem fogsz emiatt sírva elszaladni?
Tudod amikor valaki egy ilyen blogban leírja azt hogy "keresztény", a rutinos ember agyában AZONNAL mexólal egy vészcsengő. Ha meg olyat olvasok hogy az írígység bűn, na akkor meg már szirénázás is van.
Te kamuzol, de igen erősen!

Súlyos tévedésben vagy amikor a tervezés és a CSALÁDtervezés közé akarsz egyenlőségjelet tenni. Az életemet ANNYIRA megtervezem hogy szinte beteg leszek ha bármi másként alakul vagy beüt valami váratlan.
De ami a CSALÁDtervezést illeti, hát se nálam se azoknál akiket én ismerek (és ismét javaslom a NOE-t felkeresni önkéntes segítőként például) NEM volt a gyerekvállalás kérdésében soha tétel se a CSOK, se a korábbi rendszerben kapható lakástámogatás, pláne hogy "majd miből is lesz ...?
Megmondanád hány éves vagy? Elég ha sávosan megadod. Húsz alatt? Húsz és harminc között? Inkább fiatalnak gondollak mert úgy néz ki ÉLETTAPASZTALATOD nem sok van. Igen sok szülőt ismerek de amit leírsz, az gyakorlatilag normális körülmények között nem létezik. Nem a mélyszegénységben élőkről beszélünk hanem értelmes, iskolázott emberekről. PERSZE hogy megfontolják, jut-e majd arra amire kell, segítenek-e a nagyszülők, van-e fedél a fejük felett satöbbi -- EZT minden értelmes ember megteszi. De hogy "lesz-e húszmillió a következő húsz évre", mert aszonta sok okos ember hogy ennyi KELL -- na ez így csak liberális blogokban van. és azok vallják akik vénségükre öregfiúk- és öreglányok maradnak.
Agyi kapacitásomnak egy ezrelékét se kellett igénybe vennem a hozzászólásodhoz. Teljesen megértettem.
De te nem jöttél rá, hogy azzal hogy húvazzedeszar meg azannyafújhogyhívják és társai csak a szarnak adogatod a pofont.
Ha nem tetszik, miért nem írod inkább le hogy AKKOR HOGYAN kéne?
Narancssárga szemüvegem meg akkor volt, amikor a klinikán feküdtem szemműtéten aztán utána vigyázni kellett az erős fényre. Orbán Viktort (alias Patásördög, satöbbi) idekeverni olyan mint egy jót "keresztényezni" a családtámogatás kapcsán.

S ha megengeded kis mimózám, hát azt javaslom kapcsold be az iróniaméteredet legközelebb. Egyébiránt átolvastam vagy négyszer a beírásomat de nem találom azt hogy a neveddel viccelődtem volna. Az "éjsötét" kezdetű sorra gondolsz? Mert azt nem szántam viccnek. Máshol meg nem találom a nevedet említve.

Egyébiránt adós vagy egy válasszal: A szüleidet végül megkérdezted családtervezés ügyében? Érdekelne mit mondtak.

humorpalanta 2015.11.05. 23:22:51

@BéLóg: Bélóg 2015.11.01. 18:58:55 :
"Éjsötét vagy nem pedig egy humorpalánta."

Bélóg 2015.11.04. 02:37:24 :
"Egyébiránt átolvastam vagy négyszer a beírásomat de nem találom azt hogy a neveddel viccelődtem volna. "

Innentől kezdve értelmetlennek találom a további válaszadást. Köszönöm ezt a nagyszerű "vitát". ;)

BéLóg 2015.11.15. 16:03:52

@humorpalanta: Köszönöm a segítséget.
Ha szerinted a fenti mondat egy, a NEVEDDEL való vicc, akkor sajnállak, Nem viccnek szántam. Az "éjsötét" és a "humorpalánta" szavak közé SZEMANTIKAILAG akkor sem tudod belemagyarázni a viccelődést, ha belegebedsz. "Éjsötét", ez a hozzáállásodra vonatkozik, illetve arra a csikorgásra, amely a beírásaidból sugárzik. Az hogy nem vagy egy "humorpalánta" pedig azt jelenti, hogy MAGAD ÁLTAL választott neveddel ellentétben semmi humort és semmi iróniát nem értesz.
Amit fentebb ékesen bizonyítasz is.

Tudod a "neveddel" valahogy így lehetne viccelődni (magamat véve példának):
Na mivan, Bééééégetsz, kedves BéééééLóg?
Mit lóóóógatsz, kedves BéLóóóóg, na vajon mit?
Milyen szaga lehet és BéL-ógnak vajon? Kell-e neki beöntés?
Egyelőre és hirtelen ennyi.
S ha mindezt akár te írtad volna le, hát legfeljebb megerőltettem volna magam kissé és kaptál volna valamilyen vitriolos választ.

De te, kedves Szerénke (Frakk macskái közül az egyik) most mint valami durcás óvodás örihari!-t kiáltottál, mert mimóza lelkedbe tapostak -- állítólag.
Hááát, csak sajnálni tudlak.
Pedig tényleg érdekelt volna hogy te most egy alapos anyagiakat is magába fogalló TERVEZÉS, netán véletlen balszerencse, vagypedig SZERELEMGYEREK vagy-e, amihez persze meg kéne kérdezni a szüleidet. Ami úgy tűnik vagy ciki, vagy éppen nagyon is jól tudod a választ, de nem fogod leírni. Pedig ha hazudnál, azt se tudnám ellenőrizni.
Nos mindegy. Öri-hari, akkor lássál amikor a hátad közepét és hasonló.
Én nem köszönöm ezt a "vitát" mert nem volt benne semmi nagyszerű de még elgondolkodtató sem. Mivel azt sem tudom hány éves vagy, még tanáccsal sem szolgálhatok. Csak annyit gondolok, akárhány éves is vagy, a beírásaid érzelmi intelligenciája nagyjából a tapasztalatlan 15 éves kamaszlány szintjén áll. Esküszöm ha ezt pontosan tudnám, még ezt a mondatot sem írtam volna le, mert ki akarna megríkatni egy gyerekeket.
De beszélgetés, vita HÍJÁN nem tudok jobbat.

humorpalanta 2015.11.17. 23:10:40

@BéLóg: Miután túl hülye vagy, hogy felfogd, hogy igazam van és hülyeségeket beszélsz ezt tudom erre mondani :)

i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/237/621/c8a.gif

BéLóg 2015.11.18. 18:11:34

@humorpalanta: Anyám! mekkora ász vagy! Fúúú tisztára elszégyeltem magam.
Mondd csak, ha már hülyének tartasz, azért nem tennéd meg hogy VÁLASZOLSZ a kérdésekre?
Egyébként sajnálom, de lófaxt van igazad de ezt már rég beláttam.
Hülyeségeket meg annyira beszélek, hogy javasolnám neked, vedd kezedbe a Nők Lapja egyik legutóbbi számát (képzeld, RENDSZERESEN olvasom!) ahol minő érdekesség, ÉPPEN arról beszélnek, mekkora problémát jelent a nőknek, akik IDŐBEN (csak neked magyarázva: megfelelő ÉLETKORBAN) nem szültek gyereket, akkor amikor végre AKARNAK, már nem megy!
Tudod ezek azok a nők, akikről írsz, előbb igyekeznek úgymond MINDENT megszerezni hogy a gyereknek fasza legyen, aztán mire megvan, rohangálhatnak az IVF klinikákra.
Szóval ha valaki valamit nem ért, az nem én vagyok hanem te.

De ha megmondanád melyik életkor-sávban is vagy, könnyebb lenne és persze továbbra is érdekelne mit mondanak a szüleid a Te világra hozatalodról? Tudod: Szerelemgyerek? Előre megtervezett boldogság? Logarléccel és Excel táblával kikombinált mérnöki munka? Esetleg gyári hibás gumi vagy elfelejtett tabletta eredménye? Miért kell találgtni, ennyire titok? Én megmondom neked, engem aztán nem tervezett senki, jöttem amikor jöttem. Előtte két idősebb testvér, azután még két fiatalabb. Hát így történt.
süti beállítások módosítása