B1 blogcsalád



Náci Orbán és László Petra: rosszhírünk a nagyvilágban

2015. szeptember 13. - Egyenlítő blog

Vasárnap reggel a CNN internetes változatának nyitó oldalát négy hír vezette. Az egyik a republikánus elnökjelölt-jelölt Trump kampánystratégiájával foglalkozott.

A másik három Magyarországgal.

Nézzük őket szép sorban.

Az első azért nem teljes terjedelmében Magyarországról szólt. Beszámolt azokról a tüntetésekről, amelyek a hétvégén végighullámoztak Európa nagyvárosain, sok-sok tízezer ember részvételével és a menekülők befogadása mellett emelték fel a szavukat.

Ebben a képekkel is bőségesen illusztrált írásban hosszan és részletesen kiemelik, hogy Magyarországon másként mennek a dolgok, a magyar miniszterelnök a menekülők de facto lázadásáról beszél, és így tovább. Majd az írás végén részletesen felidézik, hogy Magyarország is aláírója annak az 1951-es menekültügyi konvenciónak, amely szerint a háborús övezetekből menekülőket be kell fogadni. 

A következő cikk bemutatja azt a kis filmecskét, amelyen a magyar rendőrök „etetik” a menekülteket. Vagyis zsömlés zacskókat hajigálnak a tolongó emberek közé. Idéznek néhány menekültet, aki beszámol arról, milyen viszontagságos körülmények között, mennyi veszély után értek Magyarországra, az Európai Unió kapujába, ahol így bánnak velük.

Ez a cikk is a genfi menekültügyi konvenció felidézésével zárul.

A harmadik természetesen László Petra operatőr ügyét idézi fel. S azért természetesen, mert ez a hír az elmúlt napokban le sem került a vezető médiumok címlapjáról.

Ha valaki az elmúlt napokban ránézett a CNN oldalaira – és ilyenek, felteszem, nem kevesen voltak a világban –, akkor talán nem is önmagában értelmezi ezt a hírt. Hiszen

Magyarország le sem kerül a CNN vezető anyagai közül, s ezen tudósítások többsége sem túl barátságos Magyarországgal.

László Petra csak egy csöpp a pohárban. (Nagy csöpp, de csöpp.)

cnn.jpg

„Elmenekültünk a háború elől, és egy nagy börtönbe jöttünk”  idézi már címében egy beszámoló. Egy másik közzéteszi azt a videót, amelyen látszik, hogy a finoman szólva is mostoha körülmények közé zárt menekülőket miként ébreszti egy derék magyar rendőr. (Szerencsénkre az angol felirat nem adja vissza a magyar nyelv káromkodásai sorának szép zamatát. Hmm.)

De Arwa Damon több tudósítása is emlékezetes marad sokaknak. Leginkább az, amelyben egy kukoricaföldön fut a menekültekkel együtt, miközben rendőrök kivont gumibottal kergetik őket.

Arwa Damon sokszor jelentkezett Magyarországról. S nem túl barátságos hangon számol be az itteni hatóságok ténykedéseiről. Lehet Damont elfogultsággal vádolni, édesanyja szír, édesapja amerikai, ő az Egyesült Államokban született. De az tény, Damon veterán tudósító, aki az iraki háborútól kezdve számos forró pontját megjárta a világnak. Látott egy-két dolgot már. S ha így mutatja be Magyarországot, akkor azt öt Kovács Zoltán kormányszóvivő-féle nyilatkozat sem ellensúlyozza.

Természetesen a magyar sajtóelhárítók és trollok kikezdték Damon sokszor valóban erős érzelmekre apelláló tudósításait

azzal, hogy na ja, ő is szír. Lehet. De ő a CNN sokat próbált tudósítója, közönsége is valószínűleg így követi beszámolóit, nemcsak a tévében, hanem twitter-oldalán is.

Egyébként más amerikai orgánumok is beszámolnak Damon munkájáról. Nem kispályás játékossal van dolgunk.

Tapasztalatait pedig egy nagyívű, képekkel, videókkal bőségesen illusztrált munkában foglalta a minap össze, ez is jópár órán keresztül vezető anyag volt a CNN nyitó oldalán.

És éppen becsukni készülök a CNN oldalát, amikor oldalt felvillan a Daily Mail legújabb videóbeszámolója, amely címe szerint nácikra emlékeztető viselkedéssel vádolja a magyar kormányt. Igaz, ezt az osztrák kancellártól idézik, de a cikkben lévő képek nem sok rokonszenvet ébreszthetnek a világ jóérzésű embereiben a délibábos Magyarországról.

Ráadásul a végén ott egy kis videó, amelyen fegyveres magyar katonák egy kisgyerekes családot egzecíroztatnak, a maguk finom modorában.

És megint csak annak örülhetünk, milyen jó, hogy kevesen értik a nyelvünket.

D. J.

(Kép: CNN)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr997784578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A migráns invázió kockázatai 2015.09.14. 19:54:19

  Egyelőre beláthatatlanok a hosszútávú következményei  a jóléti európai államokba irányuló menekültáradatnak. A szinte kaotikus helyzetben ránk zúduló információk korrekt, higgadt és főleg reális feldolgozása sem egyszerű feladat. A médiumok által kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.13. 15:10:58

Megy a magyarellenes propaganda, ennyi az egész.

cca. 2015.09.13. 19:32:01

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ezek a hülyék nem tanulnak. Ugyanúgy megbuknak, mint szerencsétlen Goodfriend ügynök akciói.

Medgar 2015.09.13. 20:27:31

Annyira szánalmasak vagytok, hogy már röhögni sincs kedvem rajtatok.

De csak így tovább, hajtsátok teljes erőből a szopórollert.

www.portfolio.hu/gazdasag/lezarjak_a_nemetek_a_hatarukat_ausztrianal.219487.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

2015.09.14. 03:09:47

A nyugati városokban az illegális bevándorlók melletti tüntetéseken azért kb fele arányban már ott élő muzulmánok nyomulnak. Münchenben, Berlinben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban, Bécsben nem nagy kunszt összecsődíteni pár tízezer szélsőbalost meg muzulmánt és afrikait egy ilyen illegális bevándorlást éltető tüntetésre.

A facebookon a brit kormánymédia posztjai alatt rengeteg a Magyarországot gyalázó, magyargyűlötlő komment. Érdekes módon majdnem mind arab nevű "britektől" jött. A brit és amerikai média is következetesen arab származású, elfogult riportereket küld Magyarország ellen.
Ez az Arwa Damon egy tipikus nyugati érdekeket szolgáló ágens.
Megoldás: a magyar kormánynak is fizetnie kell nyugatra akkreditált újságírókat, hogy ott az igazságot megírják a magyarországi helyzetről, a német multikulti képmutatásáról.

@Medgar: ez is azt mutatja, hogy a Merkel-féle multikulti hívők hazudtak, amikor azt hajtogatták, hogy mindenki mehet. Már elegük van. Lassan megkezdik a tömeg visszanyomását Magyarországra, ahol először schengeni területre léptek. Akkor lesznek csak brutális jelenetek.

Most kell telekürtölni a nyugati médiát azzal, hogy amit a németek és osztrákok csinálnak az fasizmus.

2015.09.14. 03:16:03

"Igaz, ezt az osztrák kancellártól idézik, de a cikkben lévő képek nem sok rokonszenvet ébreszthetnek a világ jóérzésű embereiben a délibábos Magyarországról."

Mist kell gyorsan pár milliárd forintot beletolni a külföldi országimázs kampányba, felvilágosítani a nyugatiakat, hogy a kormányaik és a lakájmédia hazudik nekik. Ausztria leghíresebb szülötte egy kis bajuszos festő volt, most is ennek megfelelően viselkednek. Az osztrákokra médianyomást kell helyezni. Felvilágosítani a világot, hogy az osztrák-német kettős játék az oka az egész krízisnek. Határnyitás, határzárás, vonatközlekedés manipulálása, lakájmédiájuk hazugságai, mindenkit befogadnak, aztán mégse, kecsegtetés, magyargyűlölet, felelősséghárítás.

2015.09.14. 03:23:46

Németországban olyan szintű ma már az öncenzúra, hogy semmi nem jut el az emberekhez az igazságból. A magyarországi helyzetet úgy tálalta a németeknek a lakájmédiájuk, hogy abból egyenesen következik az, hogy most gyűlölik a magyarságot. A ballib médiakapcsolatok sajnos ezerszer jobbak a nyugati sajtó felé, mint a nemzeti oldalé. Ezt a jövőben meg kell változtatni, ki kell alakítani és fenn kell tartani olyan kapcsolatokat, amik ellensúlyozzák a szélsőbalos magyargyűlölő médiabefolyást nyugaton. Az átlag német mélytorokra beszopja azt, amit a német média az arcába tol. Sajnos Merkel CDU-CSU-ja is egyre kevésbé német. Inkább multikultista, ballib, iszlámbarát. Erős versenyben van a balos pártokkal a muszlimok szavazataiért, ezért nem lehet már német, nemzeti.

szabadság elvtársak! 2015.09.14. 08:38:02

Menjenek a büdös francba a hülye propagandájukkal.Máshoz sem értenek.Amikor az iraki vegyi fegyvereket propagálták, az is kiderült mekkora hazugság volt. Szét dúlták az egész arab világot a semmiért, vagy inkább valamilyen érdekekért, de ha ide írom rögtön lefasisztáznak. Azt hittük Amerika az igazság mezeje, de egyre jobban kiderül, hogy csak gazság terem náluk. Egy szavukat sem hiszem már el. Szemét banda ez is!

2015.09.14. 09:13:38

azért azt jól tudjuk, hogy szíenen a zsidó gyíkemberek háttérhatalmát szolgálja, akik chemtraillel is mérgezik az emberiséget.
Jó ez irónia volt, de tényleg azok érdekeit szolgálják akik gyengíteni akarják az EU-t.
Amerika menniy menekültet fogad be háborús övezetből? Amelyik háborút ők generáltak ugyebár.

Demagógia kimaxolva - a CNN részéről

tralalala 2015.09.14. 09:15:20

Tudod az, hogy lefasisztázzák, az csak a ballib oldalnak ekkora nagy trauma, a jobbosok már megszokták, és dolgoznak tovább.

Meg hát most, hogy a németek is lezárták a határaikat (persze ne legyenek illúzióink, ez derék, érthető, demokratikus határlezárás, nem olyan, mint az undorító fasiszta ostoba magyarok határlezárása), kezdenek rájönni, hogy a nép már nem vevő erre a szarra, amit öntenek a pofájába.

És ebben hatalmas szerepe van az internetnek, ahol lehet tájékozódni, és a kommenteknek, amik rá tudnak mutatni a hazugságokra és igazságtalanságokra.

2015.09.14. 09:16:02

@szabadság elvtársak!: jogos, ott a pont.
És amikor bevallották, hogy hazudtak a tömegpusztító fegyverekről irakban, akkor nem voltak tömegtüntetések, egyszerűen TonyBlair eltűnt és kész. Semmi visszhang, nagy süket csönd a művelt liberális nyugati demokráciákban.

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.14. 09:27:19

Fura, ha mi zárjuk le a határt, akkor nácik vagyunk. Ha a németek, akkor nekik joguk van rá:)

bElannaTorres 2015.09.14. 10:09:14

takarodjanak a picsába.
öleljék keblükre ők a többszázezer bevándorló férfit akik olyan buták, hogy nem adják oda az ételt babonából az éhes gyereknek (sertés...)
azon gondolkoztam mekkora iq-ja lehet annak aki ilyen. Olyan 80 körülire tippelek.
most lassan már egész európát köpdöshetik meg nácizhatják, rám nem hatnak az ilyen hírek, el nem szégyellem magam a véleményem miatt, csak max még róluk is meglesz a különvéleményem. Választást akarnak mindenhol nyerni, és minél távolabb van egy ország a problémától annál biztosabb hogy bejön a baloldalnak. Minél közelebb annál biztosabb hogy a jobboldalt támogatják többen.

Agysebész migráns 2015.09.14. 10:15:02

A posztoló tényleg azt gondolja, hogy az USA zsidókézen lévő agymosó mocsokmédiája lenne a "nagyvilág"? :D

konrada 2015.09.14. 10:33:09

Azért remélem, lesz annyi hatása a CNN riportoknak, hogy az egyébként is Szíria partjainál álomásozó hadihajóikból párat befognak szállításra, és egyből az USA partjaira viszik ezeket a szegény menekülteket.
...még csak azzal se kell az időt húzniuk, hogy kikössenek - így gyorsabban forghatnak- hiszen ha elég közel állnak meg országuk partjaihoz, úgy azok majd kimennek gumicsónakkal, aztán aki közülük regisztrálni akar, az majd csak megtalálja a hatóságokat.
...nyugodtak lehetnek, nem lesznek olyan sokan, mint akik partra szálltak...;)))

inebhedj - szerintem 2015.09.14. 10:35:01

A három (négy? egy?) idézett szerző véleménye mellett mi a helyzet a nyájas közönség véleményével? Az európai kiadványoknál ugyanis eléggé jellemző, hogy a cikk / poszt hangvételével, véleményével szögesen ellenkező hozzászólások sorakoznak annak alatta (néha még akkor is, ha maga a kiadvány egyértelműen rétegközönséget céloz).

És persze azt se felejtsük el, hogy utóbbi hozzászólások sem feltétlenül reprezentálják a közvéleményt, legyenek bármilyen hangosak is.

Tom66 2015.09.14. 10:53:39

Hála istennek nem minden amerikai idióta, nagyon is tisztában vannak CNN, Amerikai Népszava és társai ügyeskedéseivel..

MEDVE1978 2015.09.14. 11:22:56

Hehe. Azt mondja lehet elfogultsággal vádolni. Lehet bizony. Az amerikaiak imádják felvenni a képmutató erkölcscsősz pózt, amit most is megtesznek. Annak ellenére, hogy:
1. Az amerikaiak destabilizálták és bombázták is, ha jól emlékszem az egyébként kegyetlen, de mégiscsak diktatúra Asszad rendszert, valamint Líbiát. Asszad alatt Szíria módos közel-keleti diktatúra volt, most egy romhalmaz, nem kis részben az amerikaiaknak köszönhetően.
2. Mindössze párezer szírt fogadnak be, valószínűleg jóval 5000 alatt. Mindezt több mint 300 milliós lakosságra nézve, a világ vezető hatalmaként.
3. A szír konfliktust részben az oroszokkal szembeni ellentétük tartja fenn.
4. Mexikónál szép magas és hosszú falat építettek.
5. Tőlük csak jót kaptunk, inkluzíve a második világháborús feláldozás, ahol a drága Rooswelt / Truman szart rá, hogy mi lesz azzal a pár millió mocskos közép-európaival. Vagy amikor 1956-ban tudták, hogy semmi esély, de továbbra is nyomták a propagandát, hogy az ENSZ majd csapatokat küld.

Rengeteg ilyet lehet találni, úgyhogy az ügyben szerintem nyugodtan lehet szarni az amcsikra.

szamok embere 2015.09.14. 11:58:08

"Megy a magyarellenes propaganda, ennyi az egész."

Ha jól meggondoljuk, ez volt a cél. Ezért készült a kerítés, ezért voltak a húzd meg-ereszd meg intézkedések, ezért nem kapnak enni a rendőrök Röszkén.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2015.09.14. 12:08:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: igen, egyetértek a lejárató kampánnyal... sajnos OV és kormánya élen jár magyarország teljes körű lerájatásában.

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 12:10:16

A "nyugati" közvéleményt nem az újságcikkek, hanem az alattuk található hozzászólások tükrözik. Holnap majd azokból is szemlézel, ugye?

2015.09.14. 12:11:35

@Kulics: az USA nem csak az általa kirobbantott iraki, afgán, szír, líbiai háborúk menekültjeit nem fogadja be, hanem az általa generált mexikói drogháború elől menekülőket is szögesdróttal és betonfallal várja.
Pedig Mexikóban az amerikaiak drogháborújában évente több ember hal meg, mint Afganisztánban a háború legdurvább éveiben vagy éppen Szíriában.
Az angolszász országoktól senki se várja el a befogadást, ők védhetik magukat.

2015.09.14. 12:28:36

Bezzeg a németek mekkora européerek, humanisták, megnyitották a határt, bárkit befogadnak korlátozás nélkül!

index.hu/kulfold/2015/08/31/nemetorszag_nincs_felso_hatar_minden_szir_johet/

Ja, bocsika, ez 2 hetes hír, azóta már ezerszer fordítottak köpönyeget, most éppen senki se mehet.
Merkel nem tudom hogy tud tükörbe nézni. De persze a Bild meg a Spiegel ontja a magyargyűlölő posztokat. A magyarok kegyetlenek, barbárok, nincs helyük Európában.

@tralalala: "És ebben hatalmas szerepe van az internetnek, ahol lehet tájékozódni, és a kommenteknek, amik rá tudnak mutatni a hazugságokra és igazságtalanságokra."

Az angolszász sajtóban ahol van komment lehetőség, ott jobbára nyugatra avászkodott arabok szítják a magyargyűlöletet a komment szekciókban, meg pár szélsőbalos. Az angol fehér lakosság teljesen egyetért Orbánnal.
A német sajtó nagyon nehéz dió. A cikkek összehangolt, jól szervezett, egymást hivatkozó (így legitimáló) magyargyűlölő, migránssimogató butaságok. Megy a túlkompenzálás a náci múlt miatt, rosszul értelmezett humanizmus, nénet vezetés felelősségének elkenése, áttolása a magyarokra.
A német oldalakon nincs jellemzően kommentelés megengedve. Ahol van, ott brutálisan kemény a cenzúra, aki kicsit is erélyesebb szól a migráció ellen, azt mint vérnácit törlik. A britek ha akarnak tudnak több oldalról tájékozódni, a németek nagyon szemellenzőssé lettek leszabályozva. Most éppen túlléptek a saját maguk gyűlöletén (náci múlt miatt), de ezzel egyidőben megtalálták a magyarokat, akik most a főnácik Európában. A németeknek ez hatalmas lelki megkönnyebbülés, hogy a lakájmédiájuk talált egy népet bűnbaknak, akik lám, rosszabbak mint anno a nácik voltak. A németek most mind azt hiszik, hogy ők a jófej multikultiimádó arcok.

2015.09.14. 12:35:14

@Заграница нам поможет, запад с нами.: mivel védhetik magukat az angolszász országok? Nagy Britannia vastagon benne volt az iraki háborúban.

2015.09.14. 12:35:15

@igazi Ténytár: az a McCain, aki Ukrajnában a széljobbal parolázott? Ja. Ő már csak tudja.

2015.09.14. 12:38:45

@Kulics: a bevándorlás ellen védhetik magukat
Egyrészt földrajzi határaik miatt, másrészt nekik láthatólag szabad olyan bevándorláspolitikát folytatni, amit a kontinentálus Európában nem tűrnek el.
Az USA budapesti ex-nagykövete kritizálta a magyar kerítést. Közben az amerikai, a bolgár, izraeli, a spanyol, a francia-brit az rendben van szerintük. Érdekes.

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 13:02:30

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
A német lapok hozzászólásait olvasva igen nagy az elégedetlenség. Orbánt szinte már bálványozzák és Merkel távozását követelik.

Kalmár 2015.09.14. 13:14:41

Az az igazság, hogy betegesen, állat módra kell utálni Orbán Viktort ahhoz, hogy valaki ezt a honfoglaló hordát, a jövő megoldásának lássa!
Nagyon kevesen vannak, hála Istennek!

Nagyon sok ismerősöm, kollégám, akik nagyon Fidesz ellenesek voltak, most megdöbbenve látják, hogy ő az egyetlen aki épp ésszel áll a problémához!

Nagyon tetszettek a német liberálisok, akik lufival, tapssal, eufóriával köszöntötték az első ezer migránst!

Most az 50 ezrediknél, kicsit leengedtek a lufik, elfáradtak a tapsoló kezek a szemét takarításába, és az eufória lassan rémületté válik ahogy a távolba révedve megsejtik a valódi TÖMEGET!

Bizony, most szembesültök nyugati liberálisok, hogy a sok összeesküvés elmélet, ami a média összehangolt irányítását emlegette, TELJESEN IGAZ!
Eddig nektek nem ezt mondták!
Hogy térhet el ez a bűzös, erőszakos horda attól a kedves, arab gyerekszépségversenyt nyert tündibündi háborús árvától, amivel tele volt a tv?
Hogy lehet, hogy itt is keresztül kasul vonulnak, semmibe véve a német törvényeket??
Eddig arról volt szó, hogy a náci Orbán kínzása miatt tették ezt Magyarországon! Akkor itt hogy??

HÁT ÍGY!

A nyugati politikai elit, cserére vár!

Tudományos libsizmus 2015.09.14. 13:18:01

Ezúttal 40 ezer fegyvertelen "migráns" egy hét alatt térdre kényszerítette Németországot. Páran most forognak a sírjukban, az biztos.

2015.09.14. 13:21:17

@Заграница нам поможет, запад с нами.: sajnos ez olyan hogy a társasházakban nem engedik lerácsozni a lépcsőházakat, mert tűzvédelem akármi. De amelyik rácsot már sok sok éve megcsináltak azok ott maradtak.
Mindig az tűnik fel ahol megváltoztatják a status-quo-t.
Meg azért valljuk be orbánék baromi szarul csinálják az országpropagandát. ők csak az itthoni agyhalott szavazóiknak táncikálnak.

Ésszelteli 2015.09.14. 13:21:19

Németország lezárja a határait ! Várom a megmondóemberek felháborodását és a liberális jogvédő szervezetek fizetett hirdetésben való rosszalását, Merkel menesztésének követelést !
Ha ez nem történik metg, akkor az eddigi posztok csak sima fizetett bloggerek meséiről szóltak, semmi másról !

Ésszelteli 2015.09.14. 13:29:03

Egy portálom azt olvastam, hogy a felrugott szír futbaledző isis párti kommenteket írt és tanító megszólítás jár neki. valaki azt próbálta az egyik blogban megmagyarázni, hogy nem jönnek terroristák a zöldhatáron. A blog szerzők úgy látszik aluliskolázottak, mert folyton meg akarják mondani a tutit de néhány nappal később az élet rácáfol. ennyit a megmondók tévedhetetlenségéről, legalább 24 óráig igazuk lehetne de az sem sikerül nekik.

Ésszelteli 2015.09.14. 13:34:32

Úgy látszik nagyot fordul a világ és kiderül a liberális gondolkodás semmit sem ér mert az élet 24 órán belül rácáfol. A liberális úgy látszi az aki előbb beszél utána gondolkodik. Lehet, hogy késő lesz és az embereket végleg nem fogja érdekelni ez a sok mű balhé mait csinálnak. mennek a panoptikumba, ott jó helyen lesznek. Lehet majd nosztalgiázni az elkövetkező 20 évben.

Ésszelteli 2015.09.14. 13:41:23

A liberális marketingesek most degeszre keresik magukat és közben a tenger fenekére süllyesztik a liberálisokat, biztosan vagy úgy 20 évre. senki se mondja, hogy ők nem dolgoznak.

Ésszelteli 2015.09.14. 14:05:29

Teszik a dolgukat a liberális értelmiségiek és marketingesek, ész nélkül, ezt kell csinálniuk ezért fizetik őket.
Ők olyanok mint a hadifoglyok. Valaki mesélte, hogy volt hadifogságban a 2. világháború után és egy hajót kellett megpakolni. Pakolták is rendesen amíg el nem süllyed. Miért is szóltak volna.

KUHULIN 2015.09.14. 14:22:45

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte az osztrák FPÖ. Az ülésen bizalmatlansági indítványt terjesztenének be az egész kormány, illetve külön Johanna Miki-Leitner belügyminiszter és Werner Faymann kancellár ellen is. Heinz-Christian Strache ugyanakkor a hadsereg bevetését “megkésett, de jó” lépésnek nevezte. (Via Die Presse)

23 millio Román NEM 60 millio arab IGEN !! 2015.09.14. 14:24:32

Vegetek van tetves liberok. Meg van par oratok, aztan lezarjuk a hatart, es titeket is ATBASZUNK a kerites tuloldalara, mehettek sziriaba.

kvadrillio 2015.09.14. 15:00:01

header-hidfov9
Hídfő
egy élő politikához

Főoldal Nyugati világ Belföld Térségi hírek Világpolitika

hidfo.ru 2015.09.14. 14:23 Világpolitika
Kína felfalja a nyugat aranyát: elapadt a londoni árutőzsde

Oroszország egyik legnagyobb bányászati és fémipari befektetési cégének vezetője, Piter Hambro szerint a londoni árutőzsdén gyakorlatilag nem maradt fizikai arany, miután India és Kína a teljes készletet felvásárolta.

A Petropavloszk alapkezelő cég elnöke a Bloomberg TV-nek nyilatkozva kijelentette, hogy szerinte a londoni árutőzsdén már nem maradt arany, mert az utóbbi évek során, különösen az utóbbi hónapokban Kína és India olyan mennyiségű aranyat vásárolt, hogy Londonban ma már csak jelentős időhúzást követően tudnak nagy mennyiségű fizikai aranyat szállítani a vevőknek. Hambro kifejtette, hogy a kínai árutőzsde mára a világ legnagyobb aranypiacává nőtte ki magát, ahol a Föld fizikai aranykereskedelmének több mint fele zajlik. Elmondása szerint ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy Londonban fizikai aranyat tudjanak vásárolni és azt ténylegesen Oroszországba szállítsák, mert

a londoni tőzsdén nagy mennyiségben már csak tulajdonjogot árulnak, valós aranyat nem.

Hambro szerint a londoni tőzsdén a nagy mennyiségben érdeklődő keleti vevőknek a fizikai arany kiszállítására már csak ígéreteket adnak, valós fizikai szállítmányra pedig csak több hónapos késésekkel kerül sor, akkor sem Londonból. Ilyenkor az aranyat értékesítő vállalat külföldi kitettségein keresztül, gyakran Oroszországból akarja kiszállítani a fizikai aranyat Kína és India számára.

A szakértő szerint fennáll annak a lehetősége, hogy a nyugati aranypiac egyik pillanatról a másikra megszűnhet működni, mert a londoni árutőzsdén ma legnagyobb mértékben virtuális kereskedelem zajlik, és probléma lép fel abban a pillanatban, amikor egy ország nagy mennyiségű vétel esetén fizikai tulajdonlást is akar. Tehát, amennyiben a kínai vevő a megvásárolt aranytartalékot nem papíron, állítólagosan a Fed páncéltermében akarja birtokolni, hanem ténylegesen is elszállítaná, az eladó ezt nem, vagy csak több hónapos, éves időhúzás után tudja megtenni. A szakértő szerint eljöhet az a pillanat, amikor a londoni tőzsdén megszűnik az aranykereskedelem, és “kénytelenek lesznek bejelenteni, hogy sajnáljuk, nincs készleten”.

A szakértő szerint az arany továbbra is értékálló befektetés, de aki arannyal akar üzletelni, azt fizikailag kell megtegye, ellenkező esetben kiderülhet, hogy a papíron birtokolt aranykészletei a gyakorlatban nem is léteznek.

Rahman Mudzsibur 2015.09.14. 15:00:17

A cnn leszophat. Majd akkor nyafizzanak, ha országuk lebontja a mexikói határon épült kerítést, majd abbahagyják a világ felforgatását pénzzel és fegyverrel. Addig is kuss! (Ez szól a hazaáruló liberál-bolsevik tetűbandának is.)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.14. 15:14:23

@Tudományos libsizmus: Szó se róla, így van. Kíváncsi vagyok, az Eu nagyokosai mikor fognak Orbántól elnézést kérni azért hogy ebben az ügyben kígyót-békát kiabáltak rá.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.14. 15:16:29

@Kalmár: Senki sem látta a jövő megoldásának a migránsokat. Csak az európai humánum reflexe előbb éledt fel, mint a nemzeti önvédelemé sok ember esetében. Mostanra a többség rájött hogy Orbánnak igaza volt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.14. 15:18:00

Mindenki lezárja a határait.
tehát viktor a király!2018-ban rá szavazok de télleg!
Sőt!Már most is ezt tenném.:))
orbán viktort Európa élére!!!:))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.09.14. 15:18:53

@cca.: Hááát. Goodfriend esetében, mintha erőse inogna Vida széke.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.14. 15:24:53

@Заграница нам поможет, запад с нами.: "Németországban olyan szintű ma már az öncenzúra, hogy semmi nem jut el az emberekhez az igazságból."

XD

Basszus, ez zseniális megfogalmazása a hírek koncepcionális válogatásának! "Kérem szépen, én nem meghamisítom az összképet, én csak az objektív tájékoztatás egyensúlyának fenntartása érdekében öncenzúrázom azokat a híreket, amelyek indokolatlanul jó színben tüntethetnék fel ezt a fasiszta, náci, vérszívó, aljas diktátort és a sunyi, kirekesztő, mocskos, gyűlölködő, seggnyaló népét!"

kvadrillio 2015.09.14. 15:25:21

IGEN.......EZEK A DOLGOK MEGTÖRTÉNTEK ÉS IGENCSAK SZÉGYENLETES DOLGOK, AZ EGÉSZ VILÁG ELŐTT SZÉGYELLHETJÜK MAGUNKAT VISELKEDÉSÜNKÉRT !
EZEKET A SAJNOS ELKÖVETETT SZÉGYENTELJES DOLGOKAT MÁR CSAK AZZAL TETÉZHETNÉNK, HA EGYSZERRE HÁROM ORSZÁG ELLEN IS HÁBORÚT INDÍTANÁNK...UGYE...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.14. 15:26:17

Ők ezt nézik a CNN-en, én meg azt nézem, hogy az amerikai rendőrök tizenkétszer hátbalövik a négert, aki az igazoltatás elől ijedtében megpróbált elszaladni.

kvadrillio 2015.09.14. 15:29:46

@kvadrillio: ...és a CNN hónapokig megmutatná, hogyan bombázunk le férfiakat, nőket, gyermekeket, házakat......Hogyan döntünk le civilizációkat, értékeket, emlékeket, életeket...és a CNN.........húónapokig ezeket a történéseket mutatná a világ összes országának....ugye.....a CNN........, mert....ismétlés a tudás anyja !!!...PICSÁJA !!!

kvadrillio 2015.09.14. 15:31:05

@kvadrillio: ...AZÉRT NEM KÉNE ENNYIRE ÁTESNI A LÓ TÚLOLDALÁRA !!!...CNN....CNN...

kvadrillio 2015.09.14. 15:33:02

@Androsz: ..NEMÁÁÁÁÁ ! AZ CSAK AZ EMBERI JOG VÉDELME MIJATT TÖRTÉNIK !

kvadrillio 2015.09.14. 15:40:01

NEM SZERETEM A HÁBORÚKAT ! HÁBORÚELLENES VAGYOK ! LEGSZÍVESEBBEN AZ EGÉSZ VILÁGON TÜNTETNÉK A HÁBORÚK ELLEN !!!!!

N. Barbie 2015.09.14. 15:43:37

A szelsoliberalis CNN jo szokasa szerint nyomja a hazugsagait. Huuuha, most mi lesz? :)
Mint a kistestvere a BBC. Hirhamisitas, elferdites, kiragadas, elhallgatas, barmi belefer a szellib fele "elfogulatlan tajekoztatasba"

kvadrillio 2015.09.14. 15:52:20

Fokozott ellenőrzés az egész országban
szeptember 14.hétfő 12:34

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területére - közölte a rendőrség hétfő délben a honlapján.

Közleményük szerint a rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén hétfő déltől szeptember 30-án 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre, amelynek célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át - írták.

kvadrillio 2015.09.14. 15:53:26

@kvadrillio: ...MOTOSZÁS-MOTOSZKÁLÁS IS LESZ ! :)

kvadrillio 2015.09.14. 16:19:20

"Magyarország nem biztonságos a menekülteknek" - így döntött egy osztrák bíróság

2015. szeptember 14., hétfő, 16:04 Utolsó frissítés: 12 perccel ezelőtt

Szerző: hvg.hu

Címkék: Ausztria; bíróság; menekültek; bevándorlás; visszatoloncolás; bevándorlók;
Kinyomtatom Elküldöm
Twitter

Nem küldött vissza Magyarországra egy osztrák bíróság egy menekült nőt és gyermekét, mert ítéletük szerint "jelenleg már nem áll fenn az a jogi vélelem, miszerint Magyarország biztonságos ország a menekültek számára". Az osztrák belügy vizsgálja a hangsúlyozottan "egyedi döntést".

Az osztrák közigazgatási bíróság megállította egy menedékkérő nő és gyermekének Magyarországra való visszatoloncolását - írja a Der Standard online.

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy "jelenleg már nem áll fenn az a jogi vélelem, miszerint Magyarország biztonságos ország a menekültek számára".

Hangsúlyozták: egyedi döntésről van szó. A Der Standard online szerint az osztrák belügyminisztérium vizsgálja a bírósági döntést.

EJJJJJ...EZ AZ INTERNET ! MINDIG OLVASOK VALAMI BOSSZANTÓT !

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.09.14. 16:20:03

A CNN kettősmérce hírportál és az összes álszent menekültmosdató újság bekaphatja.
Ki a f@szt érdekel, hogy mi a véleményük?
Ide lehet jönni és valósat írni.
Nem teszik, okkal....

Alick 2015.09.14. 16:46:39

@kvadrillio: "AZ EGÉSZ VILÁGON TÜNTETNÉK A HÁBORÚK ELLEN !"

"ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért"
:))

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.09.14. 16:58:21

Göbbelsi propaganda, elhitetni az emberekkel, nem az a jó amit ők akarnak, hanem amit a multinacionális cégek.
Most komolyan, ha belém rúgnak és fellöknek, vagy bárkibe a világon, az senkit nem érdekel, itt meg már napok óta a fontos hírek között szerepel. Hiába nyomatják nem lesz sem bűntudatom, se együttérzésem, főleg, hogy senkinek nem lett semmi baja.
A többi hír, meg ki akar tolakodni zsömléért és miket hord össze a miniszterelnök, ezek tényleg rettenetesen fontos dolgok.
Annyira egységesen tolja a 90%-os társadalmi ellenszél ellenére is bizonyos pártok és média, hogy nagyon kilóg a lóláb.

Üzenet a bloggernek: Nem a menekültek személyével, bőrszínével, származásával, vallásával, iskolázottságával van a baja mindenkinek. Hanem az iszlám társadalommal, amit ők képviselnek. Ők nem az iszlám elől menekülnek, nekik az a rendszer tökéletesen megfelel, ők nem akarnak demokráciát, mert van saját rendszerük. Amit mi a hátunk közepére sem kívánunk.

nemecsekerno_007 2015.09.14. 17:13:49

Tényleg nem vagyok egy conteo hívő, de az utóbbi hónapok eseményei miatt komolyan kétségbe vonható a sajtó mint hatalmi ág. Nyílván a szabad sajtó valóban csak elméletben létezik, de attól még lehetne kiegyenlített, hogy a különböző oldalak hírei nagyjából egyenletesen jutnának el az emberekhez. Nyílván az internetes hírszerkesztés/újságírás se igazán kedvez normális működésnek, mert alapvetően a kattintásvadászat a cél. (abból hirdetés, meg pénz) Azzal eddig is tisztában voltam, hogy pénz nélkül a demokrácia csak egy operett-rendszer, de hogy ennyire az most tudatosult. Gyakorlatilag a politika, demokrácia a kommunikációról szól. Állami szervek, titkosszolgálatok élnek a befolyásolás mindenféle eszközével és módjával a sajtón keresztül. Akkor mi van most?! Csak WikiLeaks az ami valóban működőképes a jövőben? Az eszem megáll. Nyílván el fogom olvasni az 1984-et, hátha látok hasonlóságokat a valódi helyzettel :)

lac666 2015.09.14. 17:26:13

Takonygerincű, tolvaj, korrupt, gyáva felcsúti bohóc miatt égünk az egész világon. Sajnos minket is gyáva szarnak néznek, hogy nem kergetjük el a dagadt felcsúti focistát. Az, hogy náci, csak a külföldnek újdonság, mi már tudjuk régóta!

Kalmár 2015.09.14. 17:32:48

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Tucatszámra idézhetőek a nyugati országok vezetőinek az okfejtései, hogy a fogyó népesség, a munkaerő hiány, a szakképzett munkaerő stbstb. Európa jövője miatt mennyire szükségesek.....

Sajnos teljes idióta a hozzáállásuk.

N. Barbie 2015.09.14. 17:44:39

@lac666: Dehogy egunk, hagyjuk mar ezt a magasroptu ballib propagandat. Tipikus- szelso es balliberalis eszkoz, par, hozzatok hasonlo felfogasu kulfoldi ir egy-ket cikket, ti meg ezekre hivatkozva mar ugy adjatok elo, hogy az egesz vilag nacifasisztarasszistanak tart minket. Nevetseges, ahogy MO-n, ugy kulfodon is a szellib es ballib torpekisebbseg szeretne megmondani, hogy legyenek a dolgok, mirol hogyan kell velekedni. Es ahogy Mo-n, ugy kulfoldon se erdekel ez a sirankozas senkit.

bandiras2 2015.09.14. 17:55:17

Én ennek csak örülök, sőt, szeretném, ha annyira rettenetes hírünket keltenénk a világban, hogy a "menekültek" jó messzire elkerülnék az országot!

Rwindx 2015.09.14. 17:56:04

Érdemes megnézni Faymann kancellár facebook oldalán az osztrákok miket írnak neki.
Új választásokat követelnek, mondjon le, kérjen bocsánatot Magyarországtól, a legrosszabb kancellár Ausztria történetében, védjék meg a határokat, stb. 1-2% az aki támogatja.

Azt hiszem ennyit erről.

lako84 2015.09.14. 18:18:44

Nehogy majd egy pár hét múlva azt kelljen FELELŐS európai politikusoknak mondaniuk, hogy az Orbánnak volt igaza menekült kérdésben.... Egyébként cincoghat a magyar és külföldi liberális sajtó, amit akar, kiröhögtette már magát... Orbán meg faszán felismerte jó pár héttel ezelőtt, hogy mit kell mondania, és mit kell tennie, hogy megnyerje 2018-at, és hogy nyerjen szimpatizánsokat magának Nyugat-Európában...Ennyi.... :-)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.09.14. 19:09:29

A CNN nem fog titeket a parlamentbe juttatni.

9/11et sem fogja kinyomozni, gázkamrát se fog találni. A CNN nem azért van.

2015.09.14. 19:18:41

Az elmúlt 2 nap történései (osztrák, német határzár) fényében nem kis naivság változatlan formában nyomni a "mit szól Európa..." szlogent.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.09.14. 19:21:14

akit a valóság érdekel!!!!
www.kbh.gov.hu/hu/letoltes/szsz/2009_4_szam.pdf

2009es tanulmány, szakértők tollából. 115ik oldaltól.

más
ezek a náci németek és osztrákok, hollandok is lezárják a határt...erről is lesz cik? vagy még nem jött az ukász a központból hogyan kell ezt interpretálni?

2015.09.14. 19:23:43

CNN? Az USA határait jelenleg hány migráns ostromolja? Hány menekült mozog most mindenféle igazolvány nélkül az USA területén? Hány menekült integrálását és szociális ellátását fizeti az USA?

Ja, hogy ott kerítés van. A mienknél 100x profibb és robusztusabb... Meg tűzparancs...

samot 2015.09.14. 19:49:02

Nem màsnak kell megfelelnünk,màr épp ideje megtanulni!
Kivàncsi lennék,ha olajuk lenne,akkor is otthonrol pofàzna a hirügynökségük? nem hiszem.Ha annyira szolidàrisak,vigyék magukhoz a Tevehajcsàrokat.Nem tiltja senki nekik.

samot 2015.09.14. 20:08:13

Föszerkesztö Ur!
Màs orszàgokban talàn Wellnes Hotelben fogadjàk a bevàndorlokat?
Ez a cikk szànalmas és egyértelmü hovatartozàsrol ad tanubizonysàgot!

Tizenötmillió Magyarok 2015.09.14. 22:43:58

Szeptember 15-én egy ÚJ NEMZETI ÜNNEP született.
Augusztus 20, Március 15, Oktober 23 után, mostantól
Szeptember 15-t is, hasonló rangos körülmények
között kell megünnepelnünk !!
SZEPTEMBER 15 A LIBERALIZMUS LEGYőZÉSÉNEK HAZAI
VAGY NEMZETKÖZI ÜNNEPE LESZ EZENTÚL.
SZEPTEMBER 15-ÉN A NEMZET KIFEJEZTE, HOGY NEM TŰNÜNK EL A SEMMIBE.
Megmenekültünk, a liberális métejnek, NEM sikerült
elpusztítani NEMZETÜNKET, HAZÁNKAT !!!!

De még nem pihenhetünk, gyökerestül kell kiírtanunk
a maradványaikat.
TŰZZEL, VASSAL KELL ÍRTANUNK ŐKET.

Pop40 2015.09.15. 02:28:02

Vitya egy idióta tolvaj Geci, aki sok milliót b*szott el ebben az ügyben is a semmire, pl használhatatlan drótkerítésekre. Az, hogy börtönbe akarja csukni a migránsokat, meg no comment - nem az a cél, hogy megszabaduljon tőlük? :-) Ja, úgyis üresek a magyar börtönök.

Ugyanakkor viszont tény, hogy ez a nagy narancsködös humanizmus, amit Európa csinál, sehova nem vezet. Ez így nem fog működni. Jöjjön mindenki, ellenőrzés nincs, határ nincs, oda megy és úgy, ahogy akar, mert ő menekül. Hát ez így nem fog működni.

A kvótarendszer meg ahhoz hasonlít, mintha valaki süllyedő csónakban azzal foglalkozna, hogy a csónak melyik részébe lapátolja a vizet - ahelyett, hogy a lyukat akarná betömni. Ha egész Afrika, és az összes iszlámista arab idejön, őket is majd testvériesen elosztjuk?
Ma egy iszlám terrorista egyszerűbben jut be Európa szívébe, mint ahogy én besétálok a boltba kenyeret venni.

Ez már nem humanizmus, hanem idiotizmus.

Pop40 2015.09.15. 02:50:10

@Tizenötmillió Magyarok:

Métej? Az meg micsoda, kiscsillag?

Elkapsz egy méhet, és megfejed?
süti beállítások módosítása