B1 blogcsalád



Megfejtettük, miért átkozott Magyarország

2015. június 22. - Csák Gergely

Mindennapos események. 

  1. 130-cal mész az autópályán, egyszer csak beláll a seggedbe egy BMW, villog, dudál, jobbra-balra rángatja a kormányt, aztán kielőz jobbról, látszik, hogy a sofőr üvölt, mint a sakál, kidagadnak az erek a nyakán és 180-nal leelőz. Pár másodperc múlva látod, hogy a következő autót próbálja maga alá gyűrni ugyanezzel a módszerrel. 
  2. Kigyúrt kidobóemberek állnak a romkocsma bejáratánál és arról diskurálnak, hogy a múltkor hárman megverték azt a szerencsétlen nyeszlett gyereket, mert nem tetszett a pofája. Annyi ujját törték el, hogy ne tudja felhívni a rendőröket. Röhögnek. 
  3. Magyarország kormánya 22 milliárd forintért épít a szerb határra kerítést, miközben az ápolónők és a szociális szféra dolgozóinak fizetése 70 ezer nettó. 
  4. Ha bunyó van az éjszakai buszon, az ellenőrök inkább nem szállnak fel. Ha valaki jegy nélkül utazik a metrón, a közteresek négyen térdelnek rá és bilincsben viszik el.

uvolto_emberek.jpg

Folytassam? Mindennapos események. 

Ezek a mindennapos események határozzák meg az életünket Magyarországon. Ezt hívják az erő kultúrájának:

az erősebb kutya baszik. A többiek meg le vannak szarva. 

Az egyetemisták szeretnének erős kezű vezetőt látni az ország élén - nyilatkozza a HVG-nek Sik Domonkos szociológus-kutató. Nem is csoda: az erős kezű vezető tud csak rendet vágni ebben a bizonytalanságban és káoszban. 

A bizonytalanságot és a káoszt pedig ki okozza? Mi magunk. Ez a mi kultúránk. 

Nincs egy közös kód, ami mentén a magyar kulturáltan meg tudná oldani, hogy boldoguljon az életben és közös nevezőre jusson a másik magyarral. 

Az embereknek nem tanította meg soha senki, hogy együtt többet érhetnek el. Hogy a közösség érték. Hogy a különbözőség érték. Hogy egymás segítésével előbbre tudnak jutni. 

Egyetlen kód van: ki az erősebb. Az győz. Viszont, mint a kutyáknál, 

a többiek mind veszítenek. 

Le kell nyomni a többieket a víz alá, nincs mese. Mivel a többiek mind vesztenek, végső soron, aki győz, az is veszít. Mondok még példát. 

  1. Mindenki tudja, hogy a hajléktalanok börtönbe zárásának költségeiből fel lehet számolni a hajléktalanságot. De inkább uszítunk ellenük és börtönbe zárjuk őket. Ami többe kerül és súlyosbítja a problémát. 
  2. A melegeket meg lehet dobálni, amikor vonulnak a jogaikért. Pedig olyan intelligens emberek vannak közöttük, akik előbbre vinnék az országot - ha hagynák őket kibontakozni és nem érné őket atrocitás minden nap. 
  3. A Városliget fáit tarvágással fogják kivágni, mert útjában vannak az ember és természet harmóniáját jelképező Zene Házának az új múzeumi negyedben. 

A siker záloga ma: legyél kigyúrt, legyél erőszakos és legyél csak annyira okos, hogy neked több jusson a koncból. Előzd meg a többieket 5 centi előnyért. Törd el az ujjukat 3 fillérért. Üsd ki őket a hajuk alól. Gázolj át mindenkin a sikerért. Halj meg hülyén, de legalább gazdagon. 

Magyarország átka, hogy az emberek csak az erőből értenek, képtelenek az együttműködésre. 

(Ezért van nekünk Orbán Viktorunk, meg Vona Gáborunk. Meg Gyurcsány Ferencünk. Mert ezek erős emberek. akkor fel kell nézni rájuk és akkor biztos tudják, mit kell tenni. Nekünk, gyengéknek az a dolgunk, hogy kövessük őket és ne gondolkozzunk el semmin.)  

Mi magyarok nem ismerjük fel, hogy mások sikere a mi sikerünk is. Csakazértse segítünk, dögöljön meg a szomszéd tehene, ha a mienk már megdöglött!

Nem ismerjük fel, hogy a cigányok iskolázása, hajléktalanok bérlakása, homoszexuálisok egyenjogúsága az ország sikere lenne - ha mindenki akarná. A menekültekről senki sem tudja az igazságot, mindenki elhiszi, amit a jobber média üvölt. Ehelyett inkább kigyúrjuk magunkat és hörögve zsidókurvaanyázunk, meg románozunk, meg bevándorlózunk. 

A biciklis az autósra üvölt, az idős a fiatalra, mindenki üvölt mindenkivel.

Üvöltünk, mert azt hisszük, akkor igazunk van. A kommentelők elküldik egymást a kurva anyjába - pedig attól nem lesz igaza senkinek. 

Inkább kockáztatjuk a saját testi épségünket, meg a körülöttünk közlekedőkét, hogy 5 centi előnyhöz jussunk és 3 perccel korábban érjünk oda. 

Pedig a bizonytalanságok, a káosz, a sikertelenség, a mindennapos konfliktusok mind-mind legyűrhetők lennének előzékenységgel, kultúrával, műveltséggel, udvariassággal - mások tiszteletben tartásával. Ez lenne a közös kód. 

De te csak nyomod neki 170-nel az M3-ason, amíg fel nem csavarodsz a fára. Üvöltve kommentelsz az Egyenlítőn. 

Ezért átkozott Magyarország. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr647564292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.22. 16:19:58

Nyugodtabb lesz a helyzet ha a ballibák gágogása csökken.

Gusi 2015.06.22. 16:20:45

"Az egyetemisták szeretnének erős kezű vezetőt látni az ország élén"

Hol kell jelentkezni?
Emberek, erről nem elég beszélni. Kell jelentkezési cím, kellenek pszichológiai tesztek, mélyinterjúk, publikálni szükséges valahol, és még sok minden. Szóval, hogyan tovább?!

baldoc 2015.06.22. 19:26:27

@maxval bircaman felelős szerkesztő: 1990 óta csak a jobboldalról volt erőszakos fellépés Magyarországon.
A balliberálisok sajnos demokraták.

Ortodox 2015.06.22. 19:29:12

'Az embereknek nem tanította meg soha senki, hogy együtt többet érhetnek el. Hogy a közösség érték. Hogy a különbözőség érték. Hogy egymás segítésével előbbre tudnak jutni. '

Ja, a 'demokratikus' korszakban sokkal kevesebbet értünk el....ha jól emlékszem.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.22. 19:29:53

@baldoc:

A szellemki agresszió sokszor rosszabb a fizikainál

baldoc 2015.06.22. 19:34:13

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Valóban, lásd állami gyűlöletkampány.
Utoljára ilyen a NÁCI Németországban volt!
A szellemki agresszió sokszor rosszabb a fizikainál.
De azért jön majd a fizikai is, ugye??

Ortodox 2015.06.22. 19:36:01

@baldoc: Buta vagy. Szerinted Európa náci, mert nem akarja illegális bevándorlókkal színesíteni a nagyvárosi csövesek táborát?

tron.encom 2015.06.22. 19:43:44

@baldoc: Ja, mint 2006 októberében mi ? Találd ki hogy az akkori inkal-rendőr attack-ért is az akkori, ellenzékben lévő jobboldal a felelős.

A poszter meg valami rózsaszín ködöt szívott reggel, le kell állni róla hosszú távon káros. Hülyék és agyatlan barmok mindenhol vannak, nem csak magyarországon. Egymás megbecsülésének alapja az általános viszonylagos gazdasági jólét lesz, ha lesz. Ezért kell figyelni a gazdasági mutatók alakulását, és az átlagjövedelmeket. A többi majd jön.
Mindig mondtam, Orbánék akkor fognak hosszú távon kormányozni ha megközelítik az 5% os GDP növekedést.

baldoc 2015.06.22. 19:43:55

@Ortodox: Buta vagy. Szerinted Európa náci, mert nem akarja illegális bevándorlókkal, pl. Árpád vezér és seregével színesíteni a nagyvárosi csövesek táborát?

panelburzsuj 2015.06.22. 19:45:43

@maxval bircaman felelős szerkesztő:
Hú, valami adyendre monta, várjácsak:

Nekem egyforma, az én fülemnek,
Ha lúd gágog vagy juh béget,
Húgy csurran vagy pisi csöpög.

Lehet, hogy nem pont így mondta - de a lényege ez...

2015.06.22. 19:46:04

"130-cal mész az autópályán, egyszer csak beláll a seggedbe egy BMW, villog, dudál, jobbra-balra rángatja a kormányt, aztán kielőz jobbról, látszik, hogy a sofőr üvölt, mint a sakál, kidagadnak az erek a nyakán és 180-nal leelőz"

És ha ez nekem nem tetszik, akkor ki is az, aki egy irigykedő, az életben sikertelen panelprolinak titulál?

"Magyarország kormánya 22 milliárd forintért épít a szerb határra kerítést, miközben az ápolónők és a szociális szféra dolgozóinak fizetése 70 ezer nettó."

És ha emeljük a fizukat a közszférában, akkor megoldódik a bevándorlókérdés? Almát körtével...

"Ha bunyó van az éjszakai buszon, az ellenőrök inkább nem szállnak fel."
Ki is az, akinek az első gondolata az, hogy az őr ráácistáááá!

baldoc 2015.06.22. 19:48:24

@tron.encom: "Ja, mint 2006 októberében mi ? Találd ki hogy az akkori inkal-rendőr attack-ért is az akkori, ellenzékben lévő jobboldal a felelős."
Szóval először a rendőr lép akcióba és csak UTÁNA a bűnöző.
Hát, ilyen alapon a rabló az áldozat.
Maga tényleg ilyen torz erköcsű??

baldoc 2015.06.22. 19:51:17

@maxval bircaman felelős szerkesztő: "Nem látok gyűlöletkampányt."
Hát, tényleg elég kicsik a plakátok.

Ortodox 2015.06.22. 19:52:21

@tron.encom: 'Mindig mondtam, Orbánék akkor fognak hosszú távon kormányozni ha megközelítik az 5% os GDP növekedést.'

1.Orbánék már most hosszú távon kormányoznak, hiszen eddig csak egy miniszterelnök volt Mo-n, aki tovább volt me. mint Orbán, 1848 óta.

2. Nem az a lényeg, hogy Mo-n mennyi a GDP növekedés %-a, mert az egyelőre 80%-ban a német gazdaságtól függ, hanem az, hogy mennyivel gyorsabb a növekedés, mint NYEU-ban. +2% évente már ragyogó teljesítmény, hosszú távon.

3. 5% évente teljesen irreális, már Kína sem bővül annyival, Európa átlagosan 1%-nak is örülhet.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.22. 19:54:57

@baldoc:

Pár plakűát demagóg, ez tény, de nem gyűlöletkeltő.

Ortodox 2015.06.22. 19:55:07

@tron.encom: + vannak a zemberek számára fontosabb dolgok, mint a GDP növekedése. Pl., hogy mennyit sikerül abból itthon visszaforgatni.

Nagyon fontos a külker többlet. Nagyon fontos az alacsony kamat, állampapír és vállalkozói, lakossági hitel esetén is, meg az alacsony infláció.

baldoc 2015.06.22. 19:58:32

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Most döbbentem rá, hogy magának fogalma sincs, hogy mi a gyűlölet.
Szociopaták jellemzője.

tron.encom 2015.06.22. 20:00:17

@baldoc: Azonosító nélkül ártatlan embereket lövő és verő rendőr (illetve rendőrnek öltöztetett inkalos) bűnöző-e ?
Olvasgasson kicsit, hátha a torz erkölcsét kicsit helyre billentheti még ebben az ügyben : index.hu/belfold/rtulkapas#2008-01-11

index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201506

Tudományos libsizmus 2015.06.22. 20:02:09

@baldoc:
"1990 óta csak a jobboldalról volt erőszakos fellépés Magyarországon.
A balliberálisok sajnos demokraták."

Két ekkora égig érő szamárságot egymás után még libsiktől is ritkán olvasni.

baldoc 2015.06.22. 20:05:23

@tron.encom: 2015.-ben vagyunk és már most elhazudjuk 2006 eseményeit.
Még jó, hogy láttuk a közvetítéseket.

baldoc 2015.06.22. 20:07:44

@Tudományos libsizmus: Miért nem ír példát baloldali erőszakra 1990 óta??

tron.encom 2015.06.22. 20:07:50

@Ortodox: Jogos, hogy túlzó az 5% os elvárás, de hát a jobb oldalnak mindig többet kell felmutatni az ellenszélben, baléknak az 1-2% is elég lenne. Akkor az economist tele lenne a magyar gazdasági csodáról szóló cikkekkel. :-)

Tudományos libsizmus 2015.06.22. 20:09:19

@baldoc:
Elvileg hülye kérdés nincs, csak hülye válasz. Ezt az esetet leszámítva.

tron.encom 2015.06.22. 20:09:20

@baldoc: Hát pont ezt mondom hogy ne hazudja el, ott vannak a linkek tessék tanulmányozni.

tron.encom 2015.06.22. 20:10:55

@baldoc: Hát pont ezt mondom hogy ne hazudja el. Ott vannak a linkek (direkt a független média legnagyobb ékkövéből válogatva) tessék olvasgatni. :-)

baldoc 2015.06.22. 20:13:31

@tron.encom: Tudja én a saját szememmel láttam, hogy mi történt 2006.-ban.Ne higgyek a szememnek, inkább a linkeknek??
Ugye, tréfál??

tron.encom 2015.06.22. 20:15:32

@baldoc: Ja hogy ön csak annak hisz amit a saját szemével látott. Himalája sem létezik és a holdon sem járt ember.

baldoc 2015.06.22. 20:16:41

@tron.encom: Élőben láttam, ne tereljen!

tron.encom 2015.06.22. 20:17:43

@baldoc: Egyszerre ott volt mindenhol. Ügyes.

baldoc 2015.06.22. 20:21:00

@tron.encom: Szóval nem tagadja a csőcseléket.

Ad Dio 2015.06.22. 20:34:15

Nem vagyok az az erőszakos fajta... a kocsim inkább a 80-at kedveli... nincs baseballütőm... a kerítés gondolata nem tetszik, de pillanatnyilag nincs jobb ötletem... ennek ellenére jól érzem magam a bőrömben... jól érezem magam 2010 előtt is...ez a pártközpontból kézivezérelt blog viszont nem tetszik... kicsit sem...

N48 2015.06.22. 20:54:18

@baldoc:
Árpád-vezért senki sem látta szívesen Európában, csak tudod amikor a bajor seregek megindultak ellenünk, akkor mi nem menekült státuszért folyamodtunk, hanem csatában legyőztük őket.
hu.wikipedia.org/wiki/Pozsonyi_csata
Bevándorlás és hódítás között van különbség...

Nicktolvaj 2015.06.22. 21:01:33

Na, most már csak azt kellene megfejtenetek, hogy miért csökken a népszerűségetek hónapról hónapra :DDD

randomuser1 2015.06.22. 21:04:36

meg azért is, mert én belsősávban oktatgatom a gyorsabb autósokat türelemre, meg a kigyúrt kidobóembernek nem mondom, mennyire zavar a viselkedése, meg petíciót se írok alá, hogy legyen a szociális dolgozónak magasabb a fizuja, meg ha bunyó van a buszon, nem hívok rendőrt, inkább lekoccolok én is, hisz mind részei vagyunk ennek, legfeljebb van, aki satnya és szegény, hogy agresszori szerepben jelenjen meg...

Szalay Miklós 2015.06.22. 21:09:17

Akit érdekel egy elég részletes írás a legjellemzőbb embertípusokról, klikk ide:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid063

Többek között az antiszociális és az alfa hím is köztük van.

(A legfelső sor a kép tetején, "Embertípusok". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le.)

Tamáspatrik 2015.06.22. 21:12:37

Nálunk az érdekérvényesítés nyílt módjai le voltak fojtva sokáig, a rendszerváltás előtt és után, nem alakult ki "az ellenfelem, de nem az ellenségem" kultúrája. A liberális idők mellébeszélése után átlendült az inga és mára a macsóság vált divattá. Az agresszió megfelelő kifejezése és kordában tartása is egy tanulási folyamat.
Hol van a határozott és erőszak nélküli nyugodt erő?

taecleau 2015.06.22. 21:13:44

@N48: Ha mondjuk 100.000 afgán/szír/koszovói mind elhozza magával a kalasnyikovját, és csatában legyőz bennünket (nem lenne nehéz, lévén magyarországon kb. 1000 hadra fogható katona van, és annak is a fele pont afganisztánban, plusz néhány gripen, de azok is egyre csak fogynak) akkor itt maradhatnak? Megharcolnak érte, megérdemlik, nem?

És ha nem afgánok jönnek, hanem mondjuk Putyin (a nagy kedvenc!), és nem csak kalasnyikovval, hanem mondjuk T80-asokkal, akkor ők is maradhatnak? Gödöllőn pl. ott az a szép kastély, csak visszaköltöznének.. Hmm?

31/48 2015.06.22. 21:31:40

Egy kigyúrt fazon megdugta a poszter nőjét, vagy csak elfogyott a tényleges mondanivaló és ezért jön a demagóg, fröcsögő poszt arról, hogy azért szar az ország mert az emberek agresszív bunkók?

@taecleau: tehát az a megoldás, hogy ha valakit nem is látnánk szívesen, azért csak engedjük be, mert ez a petyhüdt européer megoldás mindenre?

Haljon ki a nép, engedjük az erősebb afrikaiaknak űt az országot, csak gyereket vállalni, dolgozni, küzdeni ne kelljen semmiért. Kapjon ugyanannyi támogatást a haszontalan köldöknéző szak is az államilag fenntartott egyetemeken, mint a piacorientált társaik, kapjon mindenki alapfizetést, még ha el is kell adni érte az országot.

Kit érdekel, hiszen aki felvásárolják, azok úgy is a jóságos nemzetközi bankárelithez tartoznak, akik a független civil alapítványokat is pénzelik? Majd ők és a behurcolt néger rabszolgáik tesznek róla, hogy fájdalommentesen, gond nélkül távozzunk az életből. Dolce vita.

N48 2015.06.22. 21:35:19

@taecleau:
Nem arról van szó, hogy maradhatnak-e vagy sem. Ha legyőznek minket, akkor maradni fognak.

igazi hős 2015.06.22. 22:36:42

@tron.encom: "ellenzékben lévő jobboldal a felelős." Márpedig az a felelős, aki fizette a tévét megrohamozó, gyújtogató csürhét. Az valóban nem a jobboldal volt, hanem a Fidesz.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.06.22. 22:40:45

"Ha valaki jegy nélkül utazik a metrón, a közteresek négyen térdelnek rá és bilincsben viszik el."
Csak akkor, ha nem hajléktalan vagy cigány :(

Brix 2015.06.22. 22:42:21

Van kultusza az erőszaknak Magyarországon, de korántsem akkora, mint tőlünk keletebbre, vagy délebbre. Mi kevesebbet üvötünk , mint a balkáni országokan vagy Afrikában- ez is kultúra, vérmérséklet függvénye...DE, azt ne várja senki a magyaroktól, hogy kiegyensúlyozott, nyugati emberként viselkedjenek. Itt ehhez nem adottak sem az anyagi-, sem a kultúrális feltételek.
Az átlagember racionálisan nézi a világot: úgy véli , hogy jól megvan homoszexuálisok és bevándorlók nélkül...Ha ez így van, akkor az "okosok " ne próbálják meg rájuk erőltetni az ellenkezőjét!

Tisztességes Természettudomány 2015.06.22. 23:08:08

"Megfejtettük, miért átkozott Magyarország"

Mert a tömegbe lövető, gyilkos, kádári MSZMP utódja az MSZP, azért.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.06.22. 23:29:18

@baldoc: "Valóban, lásd állami gyűlöletkampány. Utoljára ilyen a NÁCI Németországban volt!"

Utoljára? Bírom az ilyen tudósokat. "No dogs. No blacks." Egy bizonyos Martin Luther King úr idejében még sok ehhez hasonló tábla volt LEGÁLISAN kitéve egy mérhetetlenül demokratikus országban, "on The Land of The Free".

"Nem is csoda: az erős kezű vezető tud csak rendet vágni ebben a bizonytalanságban és káoszban."

A jelenlegi miniszterelnők keze elég erős?

val 2015.06.22. 23:54:06

Nocsak, liberális barátunk találkozott agy BMWs cigánnyal. XD

dekoninckxx 2015.06.23. 00:02:01

Az összes kigyúrt bmw-s szoci/libsi, az a baj!

zobod 2015.06.23. 00:13:09

"Magyarország kormánya 22 milliárd forintért épít a szerb határra kerítést, miközben az ápolónők és a szociális szféra dolgozóinak fizetése 70 ezer nettó. "

Inkább írjátok azt, hogy stadionok helyett több pénzt az eü-be. Az valóban legitim vita, konstruktív ellenzéki felvetés, hogy az építőipart tartsa életben a kormány vagy az eü helyzetén, és/vagy az ott dolgozók jövedelmi viszonyain javítson. Az - állítólag ideiglenes -határzár viszont kell, komoly bajt előzünk meg vele, már régen nem pár száz szerencsétlen sorsú ember befogadásáról szól a történet, hanem tízezres áradatról. Ebből nem kellene pártpolitikai kérdést csinálnotok.

István Tamasi 2015.06.23. 08:16:59

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven ivanov/!
Nyugodtabb lesz a helyzet amikor a hozzád hasonló nulla IQ-jú fideszbirkák eltűnnek.

avionics 2015.06.23. 10:00:31

Dehogy fejtetted meg... saját hülyeségedet nem számoltad bele... a csőlátásoddal van baj... amiket szépen felsoroltál, azokat a jelenlegi ellenzéki törpepártok sosem fogják megoldani, most ugyan ők fizetnek téged, de mindig le fognak szarni...

Rákász Béla 2015.06.23. 10:10:24

Mindenki magából indul ki. Örülök, hogy vére rájöttetek, hova vezet a gyűlölet kampány, amit a mai kormány ellen csináltok...

Reszelő Aladár 2015.06.23. 14:18:29

Az állítás helyes, majd egyből lehúzod a liberális kartyát.
A melegnek semmive sincs több joguk, mégis ha csinálnék egy hetero pride-ot, akkor az egy homofób rasszista rendezvény lenne. A hejléktalan- a cigány- és a bevándorló kérdés megoldása egy szocilógiai kisérletnek tűnik, és épp az érintettek nem akarják.

A liberalizmus egyik legfontosabb értéke: "ÉN". Na ezek a kigyúrt kopaszok. Mit lehetne ellenük tenni? Hát rendőrt állítani, megfizetni. Mert ha egy 180-nal veszélyeztető autóját el lehetne kobozni amíg ki nem perkál 300.000 Ft-ot de legalább 3 napra, akkor meggondolná. Kiperkálja nem gond neki, de a kellemetlenség, hogy hívhat taxit, vagy ülhet buszra, és az esti pina is bukó, na annyit pont nem ér. Ha a térfigyelő felvenné HD-ban a kidobót, ha ő kezdi akkor azonnal csoportosan felfegyverkezve elkövetett súlyos testi sértés a tényállás, aminek BIZTOS, hogy letöltendő a vége. De ez már ugye diktatúra lenne.

Az emberek amúgy már csak olyanok, hogy szükségük van egy vezérre. Nem tudnak egy kollektív csoportot alkotni önmaguktól, nem képesek az agyukat összekapcsolni mint a gépek.
A sikeres államok/vállalkozások tetején szinte kizárólag 1 személyi vezetés van legyen az elnök vagy CEO. Az ő döntése az ő sara. Ez így hatékony. Az EU az első kisérlet arra, hogy egy testület vezessen egy entitást, mint látjuk igen sikeresen reagál minden kihívásra.
Végezetül védjük meg a fákat, nehogy épüljön valami. Mert a fakivágás az rossz. Ha az elődein is így gondolkodtak volna, akkor most azért nem így nézne ki Budapest, mert nem is lenne.

A migráns meg had jöjjön, hívjuk meg kávéra, költöztessük a házunkba. Nem számít mennien vannak. Ha elegen lesznek, majd megtanuljuk a nyelvüket, felvesszük a hitüket, és elfelejtjük a mienket. Csak meg ne sértődjenek. Ha mégis fellázadnának, azért is mi leszünk a hibásak.

empoftla 2015.06.24. 18:05:07

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Így van, csak demagóg és előítéletkeltő, nem közvetlenül gyűlöletkeltő, azaz szerintem teljesen rendben van. Nagyon egy húron pendülünk mi, birkák!

empoftla 2015.06.24. 18:06:13

@maxval bircaman felelős szerkesztő: És mégnyugodtabb lesz a helyzet, amikor csak a birkák bégetése lesz hallható.

vernarancs 2015.06.24. 22:36:23

EZ AZ EGEEEEESZ KURVARA NEM IS IGAZ!!!!

:DDD

Joe69 2015.06.24. 23:33:50

Ennyi frusztrált bunkót egy rakáson ! Addig jó, amíg a billentyűket püfölitek, hülyegyerekek..

Yoss 2015.06.25. 07:49:40

@Reszelő Aladár: demagógiáért neked sem kell a szomszédba menni..

integrans 2015.06.25. 09:41:29

"Nincs egy közös kód, ami mentén a magyar kulturáltan meg tudná oldani, hogy boldoguljon az életben és közös nevezőre jusson a másik magyarral. "

Van közös mód, csak belátni/megérteni kellene legalább az írástudóknak, hogy a Közmegegyezéssel, társadalmi szerződéssel lehetséges a jogállam megalkotása, és az alapjövedelemmel szükséges az alapvető megélhetések előrelátó biztosítása: Lásd bővebben és állj ki a jogaidért legalább egy online "ott leszek" gombnyomással
itt: www.facebook.com/events/307310152808180/
és itt is magadért, mindenkiért: www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem

WilburSmith 2015.06.25. 09:42:03

Orbán idejében még nem lőtték ki senkinek sem a szemét, nem verték agyon az embereket szép demokratikus módon, jelvény nélkül, tiltott eszközzel, viperával, nem rendőrök, hanem fizetett magánhadsereggel. Minek verték össze a fogdában a bevitt civileket, ha egyből sem tudtak vallomást kihúzni, hogy ki fizette őket, kinek a megbízásából voltak ott? A gyújtogató rongáló keménymagból miért nem csuktak le senkit sem, miért nem kaptak börtönbüntetést? Kőkemény kormányszinten tervezett agresszió volt, ami a szabad nép morálja ellen irányult, mint amikor 180-al lenyomja a politikus audija a kisember suzukiját. Tudd, hogy hol a helyed és mit tehetsz meg.

Rocky 2015.06.25. 09:49:05

Ilyen gyűlöletkeltő, általánosító írást rég olvastam!
Talán a munkásőrök írtak régen ilyen baromságokat a GAZ IMPERIALISTÁKRÓL!

annamanna 2015.06.29. 12:31:27

hát drágáim, mindenki magából indul ki, mindenki annyit lát a világból, amennyit a szeme be tud fogadni. :) www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20150617-noszvajon-igazi-magyar-vendegszeretet-fogad.html

felacso 2015.07.01. 00:30:13

A cikkíró az őáltala érzékelt átkozott Magyarországon él (tényleg,miért írta nagybetűvel?).Az én Magyarországom áldott.Pár dologban persze összefolyik a kettő.Én üvöltök vezetés közben:kedvenc dalaimat.Van aki jobban felgyorsít,van,aki jobban lemarad a kocsim mögött (ezért?),de a saját démonaitól én nem szabadíthatok meg senkit sem.
A magyar kultúra jelenleg halott.Egy évezreden át forgatta szívében Nyugat a tőrt.Jelenleg a többség európai fogyasztó,és f@ngja sincs saját magyarságáról,nemhogy élné azt,és virulna benne.(Nekem sincs.Én is pusztulni fogok,ha eljön az időm)Egy gyomokkal teli kertben nem várhatunk illatokat,de tüskét azt eleget.Egyre többen keresik ugyan gyökereiket,de a keresés nem azonos a virágbaborulással.A többség továbbra is szabad,multikultúrális.A hagyományok továbbvivéséből fakadó NEMes célok híján most épp(egyebek közt) az afrikaiaknak hazájukból való kiűzését finanszírozza munkájából fakadó profittal.
Engem továbbra sem érdekel ,hogy a másik,vagy másikak beleegyezésével ki mit csinál a hálószobájában.Én sem puncis zászlót lobogtatva ,vonulva az utcán küzdök azért,hogy a velük ellentétes nem kedvelői nyolcszor annyiszor feltünősködhessenek,mások képébe tolva látványukat,mint a buzik.A heterók között is vannak értékes emberek,de értékességük nem a farkuk lengetésének jogával függ össze.A rengeteg szexuális torzó nem lesz szabadabb,ha homokos részük autókon táncolva virít.A többség nem érzi szükségét szexualitásának ilyenforma kinyílvánításának.A köztéri vonulások inkább megfélelmítésről szólnak.(cigányvonulások,Gárdavonulások,melegvonulások,stb.)Csak a megfélemlítendő,zsarolandó célközönség más.A hazai bűnözési statisztikák jámbor,és megfélemlített,sarokbaszorított cigányokról,és dúvadként tomboló magyarokról szólnak.Vagy fordítva?
Nem érzem magam szemétnek azért,mert az a véleményem,hogy minden kisebbség zárt keretek közt ünnepelje önmagát,és ne öntse el aránytalanul többször az utcát,mint ahányszor a többség ünnepli szokásait,önmagát,és önmagának másoktól való különbözőségét.
A magyarok szervező embereit évszázadok óta megvették,változatos módokon háttérbe szorították.Akik helyettük lettek kiképezve, azok mögé meg tartósan nem állnak be,mert legbelül érzik,hogy hamis,külföldről behozott,és nem a tarra vágott kultúránkból fakadó,öngyilkos célok vezérsakálai a magyarokat megvető,gyalázó hazaárulók.
süti beállítások módosítása