B1 blogcsalád



Ott találták letolt gatyával, ahogy Brüsszellel csinálták

2015. június 16. - Csák Gergely

Zseniális ötlet volt. 

Lecsökkentettük, történelmi lépés volt, gázár, gázár, Lázár, kiplakátoltuk, nyomattuk a médiában, egész oldalas hirdetést vettünk neki (az adófizetők pénzéből, persze, nem a sajátunkból, hát nem vagyunk mi hülyék).

Megnyertük vele a választásokat, megnyertük. Átküzöttük magunkat mindenkin, mint szíriai menekült a határon.

Az idióta magyar annyira csóri, szerencsétlen, hogy ennek is örül. Nem a munkahelyek megteremtése, a polgárosodás, az oktatás és az egészségügy fejlesztése vagy a bérek felzárkózása jelent megoldást, az túl bonyolult, nem is értünk hozzá: nálunk a problémát a másik végéről kell megfogni, és

államilag szabályozni az árakat.

Az egyszerű. Lehet kommunikálni. 

Biztos volt, hogy mindez az EU-nak nem fog megfelelni, hiszen az EU a szabad piacra épül, a szabad piac nem szereti, ha megmondják, mennyiért adhatja el a terméket. Hát az EU elindított ellenünk kapásból két kötelezettségszegési eljárást, de mi lendületben voltunk, szabadságharcoltunk, bennünket különben is a rövid távú érdekek vezettek - politikai tőkét akartunk kovácsolni még olyan alakokkal is, mint ez a Szilárd. 

Volt nyugdíjvédőnk. Hogy megvédte a nyugdíjunkat! Aztán lett rezsibiztosunk. Most majd megvédi a gonoszbrüsszel ellen a rezsinket!

rezsiszilard.jpg

A bajba került férj arckifejezése. Németh Szilárd rezsibiztos (Kép: MTI)

 Kiállították ezeket a teljesen vállalhatatlan arcokat a kamerák elé,

a politikai elemzők elsápadva nézték, ahogy működött.

Az ellenzék telefújta a papírzsepit bánatában, hogy mindezt mégis hogy. És mit reagáljanak. Támadják? Támogassák? ... és mégis, miért nem nekik jutott az eszükbe?!

Zseniális ötlet volt. 

Szóval kovácsoltunk belőle jó kis politikai tőkét, igaz, csak rövid távon, de arra elég volt, hogy nyerjünk. (Közben a nagy csökkentésben ugyan a haverok elkezdték bezsebelni a magyar energiarendszert (lásd Tigáz), tönkrementek szolgáltatók, állások ezrei szűntek meg, a dolognak volt hosszú távú gazdasági hatása is, de ez bennünket csak addig érdekelt, amíg a versenytársakat ki lehetett szorítani a piacról.) A történetnek itt vége is lenne, ha nem lett volna az a fránya levél, amit persze megszimatolt a sajtó.  

Most itt állunk, mint amikor a túlórázó férjet rajtakapják a titkárnőn, íróasztalon: édesem, én csak téged szeretlek. Persze, hogy marad a csökkentés. A történelmi.

Dehogy egyezkedünk a gonosz multikkal, meg a még gonoszabb Brüsszellel.

Azaz mégis. Dehogy emelkednek majd az árak, mert tarthatatlan az egész. Dehogy volt blöff. Nincs levél. Van levél. 

Látom, hogy válás lesz a vége és a feleség viszi a házat, az autót és a gyerekeket.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr447548236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ortodox 2015.06.16. 16:17:01

Éljen a rezsinövelés! Eddig ez vót a jelszó!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.16. 16:51:07

Az idióta EU nem veszi észre, hogy ezzel csak a kormánypártoknak tesz jót. A "védjük meg a rezsicsökkentést" témára remekül lehet építeni. Szegény baloldali pártok.. Nekik majd az"emeljünk azon a rezsin" jelszóval kell kampányolniuk. Vajon melyik lesz a népszerűbb? Ezt faszán kitalálták..:))))

Trackers 2015.06.16. 16:54:38

Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

Jelenleg az EU tagországai között, a rezsi nálunk az egyik legolcsóbb.

Az MSZP alatt a legdrágább volt.

Ha a többi ragországgal együtt emelkedik a rezsi, olyan mértékben, hogy még mindig azon országok között legyünk ahol a legolcsóbb a rezsi, akkor az nem probléma.

Ha úgy emelkedik, mint az MSZP alatt, hogy az EU legdrágább rezsijét sózták a nyakunkba az baj lesz.

bgp 2015.06.16. 16:57:47

@Trackers: Most már a haverokat gazdagítják a közműcégek. Hajrá Fidesz, hajrá NER.

nemecsekerno_007 2015.06.16. 17:04:15

O.V. már gondolom fogalmazza a lemondását :)

Pipas 2015.06.16. 17:34:52

"Biztos volt, hogy mindez az EU-nak nem fog megfelelni, hiszen az EU a szabad piacra épül, a szabad piac nem szereti, ha megmondják, mennyiért adhatja el a terméket."

Kár, hogy ezek az árak az mszp alatt is államilag voltak szabályozva. Kár, hogy akkor is módosította a hatósági árat az állam. Igaz, csökkenteni nem csökkentették, hanem csak növelték... :D

Amúgy ezeknek a "rezsi" árak egy halom más európai országban is államilag megállapítottak.

turista a saját országában 2015.06.16. 18:03:47

Most, hogy lassan az összes energiaszolgáltató állami kézbe kerül, rádöbbennek, hogy nem is olyan kafa az a nyomott áras szolgáltatás. Azok vesztesége most már az állam vesztesége. Hihetetlenül primitív gondolkodás, hogy csak a szakadék szélén látják meg a veszélyt, de fideszék már csak ilyenek. Elmentek a falig, tovább már nem tudnak lépni az energiaszolgáltatás összeomlásának veszélye nélkül, hát majd most egy nagyot visszalépnek.

Tehetik ezt minden következmény nélkül, mert a fidesz primitív szavazótábora ezt a hátraarcot is szó nélkül be fogja nyelni.Pláne, ha az egészet ráfogják a nyuszira, azaz az EU-ra, mint annak követelésére.

Indriq 2015.06.16. 18:11:56

@Trackers: "Jelenleg az EU tagországai között, a rezsi nálunk az egyik legolcsóbb.

Az MSZP alatt a legdrágább volt."
Erre kérhetnék valami statisztikát?

Amúgy pedig, tényleg lehet még ennél is olcsóbb az áram és a gáz, főleg, hogy szép sorban adják vissza a lakossági engedélyeket a cégek és csak állami marad. Onnantól (ahogy tegnap Gulyás Gergely célozgatott, hozzáteszem, a plakát témában tulajdonképpen egész értelmes volt a srác) az állam a piaci áraktól függetlenül emelheti/csökkentheti. Az, hogy az állami szolgáltató veszteséges lesz egy dolog, majd a kincstár fedezi. Ergo olcsó lesz a gáz/áram, de a hiányzó pénzt a zsebedből valamilyen adó címén veszik ki. Talán valami ilyesmi volt abban a bizonyos átkosban is a rendszer.

El fogjuk érni azt a szintet, hogy ingyen áramot kapunk, cserébe 35% lesz az ÁFA.
Egy szemléletes példa :)
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

Szelid sunmalac 2015.06.16. 18:19:57

@Trackers: na akkor most szemlelteteskepp prezentald nekunk a 2008as norveg, angol, nemet es magyar rezsiarakat.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.16. 19:11:14

@Indriq: "El fogjuk érni azt a szintet, hogy ingyen áramot kapunk, cserébe 35% lesz az ÁFA."
És a 0-nak mennyi is lesz a 35 százaléka? :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.16. 19:12:37

@Ortodox: A Tiszteletem Brüsszelet nicket miért nem használod? :-))

Indriq 2015.06.16. 19:13:08

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: remelem te csak a gazert es az aramert fizetsz AFA-t :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.16. 19:13:34

Ugyi azt mindenki tuggya hogy egy svájci cégen keresztül vesszük a gázt az oroszoktól jelentős felárral?

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:13:50

Az EU inkább a határain őrjöngő fekákkal foglalkozzon, amíg megteheti.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.16. 19:16:23

"Orbán is kap jutalékot az orosz gázüzletből?

Hír24
metorbángázüzletputyin
2015. január 14. 12:16

Négy éve folyik egy óriási gázüzlet, amely egy időben 55 milliárd forint osztalékot juttatott állami segédlettel néhány magánszemélynek. De vajon kiknek?

Tavaly ősszel egy svájci és egy román lap is arról cikkezett, hogy Orbán Viktor azért utazgat Svájcba, mert egy rejtélyes gázkereskedő cég (a MET) ügyeit intézi. Több magyar energetikai szakértő is úgy véli, hogy a külföldi lapok által közölt cikkeket figyelmeztetésnek szánta valamelyik külföldi titkosszolgálat, és arról szóltak, hogy figyelik a magyar kormány oroszokkal szőtt energetikai kavarásait – írta a 444.hu egy hosszú cikkben."

fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/14/orban-viktor-is-reszesul-a-milliardos-orosz-gazuzletbol/

ózdi cigány 2015.06.16. 19:18:33

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ugye nem gondolod komolyan hogy a narancsbolsikat ez meghatja? Orbán szarát is behabzsolnák áhítattal.

Hegyimеdve 2015.06.16. 19:29:44

@Nicktolvaj: Mi meg az itthoni őrjöngő náciainkkal foglalkozunk.

Pipas 2015.06.16. 19:33:43

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Tavaly ősszel egy svájci és egy román lap is arról cikkezett, hogy Orbán Viktor azért utazgat Svájcba, mert egy rejtélyes gázkereskedő cég (a MET) ügyeit intézi."

Mert nincs egy embere, aki az "ügyeket intézi". Hát ez van olyan frappáns hír mint a Petőfi rajongó afrikai bevándorlók b+.

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:36:52

@Hegyimеdve:

"@Nicktolvaj: Mi meg az itthoni őrjöngő náciainkkal foglalkozunk."

Akkor hasznosabb, ha a faszodat vered, mert Magyarországon nincsenek őrjöngő nácik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.17. 09:44:40

@bgp: Még ha igazad is lenne, pont leszarom, ha havi tízezerrel kevesebbet kell fizetnem. No és eddig kit gazdagítottak a közműcégek? Multinacionális nagyvállalatokat, akiknek garantált hasznot ígért a szocialista kormány, és minden év január elsejével szépen meg is emelte 10-15 százalékkal a villany, víz, és gázárakat.
De egyébként hülyeséget írtál, mert állami tulajdonba kerülnek a közműcégek, nem pedig magánkézbe. Tehát ha lesz nyereség, akkor az az államot gazdagítja majd.
süti beállítások módosítása