B1 blogcsalád



Hogyan legyünk diktátorok?

2015. május 23. - Egyenlítő blog

Helló, diktátor! Mizujs nálatok?

Az Alkotmánybíróság ugye már nem tud belepofázni abba, hogy mi lesz? Remélem, sóhivatallá fokoztátok le? És örömmel hallom, hogy sikerült csupa mamelukot beleültetni. Nagyon helyes diktátorkám, ezt így kell. És remélem a választási törvényt is megmatekoltátok? Az a legjobb, ha a nép azt hiszi, választ, de közben meg az van, amit mi akarunk.

Diktátorképző, első elemi.

Még jó, hogy. A parlamenttel meg nem kell ám törődni. Nincs nálatok egy ilyen kis Rogánféle? Ő péntek délután, persze szigorúan munkaidő után, bead egy jó hosszú törvényjavaslatot a káposztatermesztés szabályairól, amelynek 178. paragrafusának g pontja arról szó, hogy ezentúl a királyi vár a tiéd, és kész. Nem egy nagy ügy ez. A király is jól lakik és a káposzta is megmarad.

orbanjuncker.jpg

(Kép: MTI)

És természetesen az önkormányzatoknak coki. Na nehogy már iskolájuk vagy kórházuk legyen. Egyrészt telekspekulációs okokból is a legjobb, ha minden a miénk. Másrészt meg, ha egy iskolaigazgatót is a miniszter nevez ki, rögtön súlyba helyezik a pofájukat ezek a rebellisek.

Ja, színészt ismersz egyet-kettőt? Nem, nem kell megnézni egyetlen darabban sem, ne ijedj meg.

A lényeg, hogy üldögéljen mögötted, amikor beszélsz és néha bólogasson, meg kacagjon lelkesen, amikor poénban vagy. Ezután lökj neki valami díjat. És el is van intézve. Ettől kezdve bármikor előránthatod, kinevezed valami színház élére és ott sem lesz többet baj. Mondjuk, lehet hogy néző sem, de az meg kit érdekel.

Ja és a sajtó.

Azt meg kell venni, vagy ki kell csinálni.

Pár kilométer autópálya építéséből nagyszerűen lecsippenthető annyi, amennyiből meg tudsz venni kilóra tévét, rádiót, újságot. Nem mintha nem lenne mindegy, mit pofáznak, de mégis.

Ja és az adók. Ha egyik tévé még mindig okoskodik, hopp oda neki egy kis különadó, aztán majd rendet tanul.

És ha van pár jó barátod diktátorkám, akkor az sem baj, ha velük viteted el az összes közbeszerzést. Lehet kétszeres áron is, meg háromszoroson is, semmi izgalom.

Na most, ennek több előnye is van. Mert van az úgy, hogy egy diktátornak hirtelen el kell hagynia hőn szeretett hazáját, különben, hát izé. Ceausescu. Szóval, jobb felkapni a nyúlcipőt. Ilyenkor nem árt, ha valahol távol egy hűséges, ám szigorúan tartott nagykövet rendelkezik egy pár olyan bankszámlával, amelyen összekuporgattunk annyit, hogy

ne kelljen nélkülözni a későbbiekben.

Ez sokkal kellemesebb, mint valami buta agyonlövés áldozatának lenni. Ráadásul, ha borul a bili, akkor sincs semmi baj, mert megvonod a vállad és azt mondod, hát tehetek én arról, hogy egy gázszerelő mit csinál?

Ja és ha vannak drága hobbijaid, bátran foglalkozz vele. Az államnak rengeteg a pénze a te mániáidra. Például, nem akarsz egy szép stadiont a kerted végébe? Oda lehet aztán rendelni sztárzenekarokat meg más afféle alakokat, akik szeretnek a kis diktátor fényében fürdeni.

Ja, és időnként szívasd meg a népet, hogy

tudják, ki az úr a házban.

Szerintem nagy móka, ha például bezáratod a boltokat szerdára. De még jobb, ha vasárnapra. Na, akkor aztán pénteken meg szombaton mindenki szerencsétlenkedik a tömegben, és ez nagyon jó, mert megtanulják, hogy te akkor törlöd fel velük a padlót, amikor csak akarod. Ez fontos. Nem, lázadni nem fognak. Ki van ez próbálva.

Na, helló diktátor.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr307485030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.05.23. 14:45:04

Dési patkány, nagyon termékeny blogfirkász vagy. :)

Erő e-meló 2015.05.24. 00:13:35

Helyenként jópofa, de fajsúlytalan írás

A sajtót nem csak a diktátorok veszik meg kilóra, hanem MINDENKI aki befolyást akar szerezni. Ez inkább a demokrácia következménye, mint a diktatúráé (meg kell győzni a polgárokat, nem pedig ledorongolni)

Ha a vasárnapi boltbezárás, mint diktatúra jele ... akkor nagyobb bajban van Európa, mint gondolta volna a zember. Merthogy az országok felében diktatúra van

Lacdelo 2015.05.24. 00:32:31

Màr règen meg kellett volna az EU tagsàgunkat vonni. Folyamatosan az EU-t bomlassza míg, az EU-s pènzeket meg szètlopjàk. Gerinctelen ez a Fidesz.

Erő e-meló 2015.05.24. 01:06:12

@Lacdelo:
Igazad van, ki kell zárni Magyarországot a Zunióból. Jöjjenek inkább a demokratikus, korrupciómentes afrikaiak, ők fogják az EU-t a levegőbe repíteni

Furusina 2015.05.24. 05:20:11

Elnézést kérek hogy nem a témához írok, de itt van módom megjelenni. Tudatom, hogy észrevételem, és véleményem szerint az Index bevezette a nyílt cenzúrát legalábbis a kommentelés vonatkozásában. Ha Orbán személyéről szól egy ( nem cenzúrázott) írás, akkor nem engedélyezik a kommentem megjelenését. "Előzetes moderációhoz" kötik a megjelenésemet, aztán természetesen nem engedélyezik az írásom megjelenését. Soha nem írtam mocskolódó szavakat, de kétségtelenül mindig kifejeztem mélységes megvetésemet, elutasításomat a cenzúrát kierőszakoló Kis Nyomoronccal ( a Nagy Nemzetvezető ) szemben. Ennyit szerettem volna írni.

Tudományos Iibsizmus 2015.05.24. 07:21:56

További pontok

Légy a pártod vezetője 25 éven keresztül.
Rendszeresen harcolj valami/valakik ellen.
Változtass rendszeresen ideológiát, mert akiknek elveik vannak elhagynak é marad az irányítható tömeg.
Természetesen a pártelnök választás legyen nyílt szavazás, hogy lásd az ellenzékedet.
A régi harcostársakat szorítsd háttérbe, helyükre tegyél fiatal seggnyalókat.
Azokat cserélgesd a posztokon.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.24. 08:33:44

Nem, a diktárorrá váláshoz sokkal kevesebb kell!

1. Nyerj választást a ballibek ellen = már erős a gyanú, hogy nem vagy igazi demokrata.

2. Ne azt csináld, ami a ballib agytröszt szerint jó = diktátorjelölt vagy már.

3. Ne fogadj szót Washingtonnak és Brüsszelnek = kész, most már igazi diktátor vagy.

midnight coder 2015.05.24. 08:57:45

"A parlamenttel meg nem kell ám törődni."
Nem is tette a gengszterváltás óta egyik kormány sem. A parlament szinte mindig az aktuális kormány szavazógépe volt, egy-két eset volt csak hogy nem az aktuális kormány akarata teljesült - de ehhez elég mély válság kellett a kormányon belül. Igazából egy nagyobb ilyenre emlékszem, a Sólyom megválasztására.

"Ja és a sajtó. Azt meg kell venni, vagy ki kell csinálni."
Ezt csinálta a baloldal 1989 és 1998 között. De a mai napig jellemző a balliberális médiafölény, övék a legolvasottabb újság (népszabadság), a legforgalmasabb hírportál (index.hu). Elektronikus médiában kb. fej fej mellett vannak: HírTV vs ATV. A közszolgálati média pedig mindig az aktuális kormány seggét nyalja, hogy most ez épp FIDESZ, hát így jártak. Teccettek volna választást nyerni.

"És ha van pár jó barátod diktátorkám, akkor az sem baj, ha velük viteted el az összes közbeszerzést. Lehet kétszeres áron is, meg háromszoroson is, semmi izgalom."
A szerző nyilván a háromszoros áron épült autópályákra gondolt.

"Nem, lázadni nem fognak."
Valóban nem. Csak a következő választásnál a Jobbikra szavazni a FIDESZ helyett. Nem jó stratégia.

♔batyu♔ 2015.05.24. 09:35:56

Ha megnéznénk pld. az indexnél az egyes írásokért ki fizet, szerintem óriási meglepetések lennének, de nagyon nem az derülne ki belőle, hogy Orbán diktál.

A balliberális média szar Dési és többek között azért is, mert már hatodik éve diktátorozol értelmetlenül társaiddal és ebből mégis meg tudtok élni.

1ghost 2015.05.24. 09:47:07

Baromi jó az írás! Szörnyű, hogy egy demokratának maszkírozott gengszter van az ország élén.

Ez meg külön frankó, hogy a gerinctelen Narancs Pribékeknek mennyire forr az agyvize a cikktől. Pedig csak a valóság tükre van előttük, ami iszonyatosan szégyenteljes csupasz mivoltában.

fay rodisz 2015.05.24. 10:34:11

"Ő péntek délután, persze szigorúan munkaidő után, bead egy jó hosszú törvényjavaslatot a káposztatermesztés szabályairól, amelynek 178. paragrafusának g pontja arról szó, hogy ezentúl a királyi vár a tiéd, és kész."

Vicces. Ennél csak az élet a szebb, amikor a jajdetudokzokogni pokornyi elvtárs hasonló módon bocsátott áruba egy éttermet a Normafa környékén, ahol az étterem területét, budi mértetét, színét felsoroló x.b pontban rejtette el a csókost védő kulcsmondatot azon kellemetlen eset elkerülésére ha valami csoda folytán nem a kijelölt személy nyeri el a "pályázatot", mely szerint az önkormányzat kártérítési kötelezettség nélkül bármikor visszaveheti a nem megfelelő személy által akár milliók árán is felújított éttermet.

Akinek nem tűnt még fel, ez fideszisztán orbánisztánnal vegyítve, aki nem csókos az éhen dögölhet.

fay rodisz 2015.05.24. 10:40:58

"A szerző nyilván a háromszoros áron épült autópályákra gondolt."

A te fejedbe is csak keresgélni járnak az információk, agyat nem nagyon találnak.
Azért megpróbálom, mi a jobb az országnak, ezer kilométer megépült infrastruktúra, vagy a harmadannyi kiírási áron (ami valójában a háromszoros duplája) elnyert csókosnak kifizetett nem megépült semmi?

Shlomo a haIott zsidó terrorista 2015.05.24. 12:34:56

@♔batyu♔: És már a Magyar Nemzet is elpártolt Orbán mellől. Ja és azt ki is fizette eddig?

Shlomo a haIott zsidó terrorista 2015.05.24. 12:35:52

A diktátorhoz váláshoz egy alapvető dolog kell. A kezdeti időszakban sok birka.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.05.24. 13:43:57

@maxval bircaman szerkesztő: Mi van b+ nincs semmi dolgod a hosszú hétvégén, és Bulgáriában nem történik semmi, hogy már megint itt esz a fene téged?
süti beállítások módosítása