B1 blogcsalád



Orbán 10 legnagyobb baklövése Strasbourgban

2015. május 20. - nickgrabowszki

A magyar miniszterelnök már úgy jár Strasbourgba, az EP-meghallgatásaira, mint haza. Ha jól számoljuk, ez volt az 5. alkalom, hogy pellengérre állították. Messze ez volt azonban a leggyengébb teljesítménye, mondhatni, magas labda.

A bírósági tárgyaláson (aka. parlamenti meghallgatáson), valamint az előtte és utána tett nyilatkozataiból szemezgettünk. Tényleg csak a legnagyobb ökörségek.

"Ezekből a vitákból Magyarország mindig megerősödve kerül ki."

Ezzel kezdeni a felszólalását azért elég erős. Magyarország ugyanis egyáltalán nem megerősödve került ki ebből sem, sőt, ebből a legkevésbé.

Minden szónok, még a néppárti frakcióvezető is kifogásolta a halálbüntetés lebegtetését, Orbán mellett csak a fideszes EP-képviselők és a jobbikos Balczó Zoltán állt ki egyértelműen. És mivel a felületes szemlélő az országot mindig a vezetőjével azonosítja (ahogy az oroszokat Putyinnal, a mongolokat Temüdzsinnel, a németeket Hitlerrel) nyilvánvalóan úgy tűnhetett neki, hogy nem Orbánt, hanem a magyarokat támadja mindenki. Ezek valami gonosz népek lehetnek.

A Fidesznek és személyesen Orbánnak a hazai megítélése saját törzsszavazóik körében esetleg javulhatott (sérelmi politika: már megint minket bánt mindenki. pedig a Viktor csak kiállt az érdekeinkért), de Magyarországnak ez kétségtelenül ártott.

Csak a Fidesz már megint

azonosítja magát az egész országgal.

Jóllehet tavaly áprilisban a választók mindössze harmada támogatta őket, ősz óta pedig méginkább megroppant a népszerűségük, és három választást is veszítettek.

ovistras.jpg

(Kép: FB/Orbán Viktor)

"Hogy tizenhatodszor is megkérdőjelezzék Magyarországon a demokráciát, annak nem sok értelme van."

Abból, hogy mindenki szembejön az autópályán, érdemes volna talán annál szofisztikáltabb következtetést is levonni, mint hogy ellenségeink irigyek.

"A menekültügyet nem lehet taktikai kérdésként kezelni."

Ez annyira durva, hogy alig jutunk szóhoz. Éppen a magyar kormány használja taktikai kérdésként a problémát a támogatottságának jelentős visszaesése miatt. Ez Magyarország számára amúgy nem is akkora probléma: bár tavaly jelentősen megnőtt a menedékkérők száma, az emigránsok tranzitországnak használnak minket, és a kvótatervek szerint csak évi 300 menekültet kellene befogadnunk.

Orbán cinizmusa határtalan.

A nemzeti konzultáció nyers megfogalmazásával semmi baj nincsen, mondta, csak nem "brüsszeliül van írva".

A kérdőív nyilvánvalóan nem kíváncsi a választók véleményére, hanem sulykolná a kormánypártokét. Nem a megfogalmazása nyers, hanem egyszerű

propagandaanyag közpénzen.

"Az illiberális demokrácia magyarul teljesen jól cseng, angolul viszont úgy hangzik, mint egy vérvád."

Hát már mitől csengene jól magyarul az illiberális demokrácia? Amikor azt még a szélsőjobber Lovas István is azzal tudta csak védeni, hogy el se hangzott ilyen tavaly Tusnádon, hanem Orbán illiberális államról beszélt. Mintha a különbség releváns volna. És mintha nem beszélne azóta már folyton illiberális demokráciáról. Tehát számára sem volt jelentős.

A politikai és gazdasági verseny kiiktatásának szándékát 5 éve figyelheti az érdeklődő Magyarországon. És a szándék deklarálása nem hangzik jól magyarul, egyáltalán nem. Legfeljebb a Fidesz-szavazóknak.

"A kérdés az, hogy jó eszköz-e a halálbüntetés a még élők, ártatlanok életének megvédésére."

Ha ez a kérdés, akkor itt válasz: nem. A felderítési arány veti vissza a bűncselekményeket, nem a büntetés mértéke. Ebben konszenzus van a szakirodalomban. Nem beszélni kell róla,

elég utánaolvasni.

De Orbánnak nyilván nem az a célja, hogy érdemi vitát folyasson. A ráció és a bosszúvágy között milyen párbeszéd volna lehetséges?

A jelenleg érvényes nemzetközi egyezmények, amelyek Magyarországot kötik, "nem isteni kinyilatkoztatások, hanem emberi alkotások", amelyeket meg lehet változtatni."

Ezt a halálbüntetés tilalmáról mondta, és ez valóban így van. Van azonban egy isteni kinyilatkoztatásnak mondott dolog, amit egy bigott vallásosnak, mint Orbán, illene is annak tekintenie: a Tízparancsolat. Ennek egyik pontja az, hogy

Ne gyilkolj!

Lehetne akár konzekvens, és akkor nem csak a vásárnapi vásárlás tilalmát határozná meg a fundamentalizmusa.

"Szíven ütött, hogy az Afrikából érkező bevándorlókat egy kalap alá helyezzék a szovjet tankok elől menekülő magyar forradalmárokkal."

Ez komoly tájékozatlanságra utal. Az 56-os menekültek nem a szovjet tankok, hanem a kommunista rezsim alatti kilátástalanság elől menekültek. 200 ezer kivándorló hagyta el az országot 1957 tavaszáig, miközben ennyien messze nem vállaltak komoly szerepet a forradalomban. Túlnyomó többségük maradhatott volna, bizonyára nem érte volna represszió.

A perspektívanélküliség, az alacsony életnívó és -lehetőségek elől menekültek; ők bizony gazdasági kivándorlók voltak. A célországok tekintetében pedig gazdasági bevándorlók.

"Nem érzik visszásnak, hogy Önök akarják elmagyarázni, milyen szellemi felfogásban írt a nagy nemzeti költőnk?"

Ezt egy spanyol liberálisnak mondta. De akkor Dosztojevszkijről csak az oroszok mondhatnának véleményt? Shakespeare-t csak a britek idézhetnének? Ha az orbáni logikát követjük, akkor a Videoton fekete bőrű litván középháthátvédjének játékát se értékelhetné a csapat magyar szurkolója (pl. Orbán), mert hát hogy jön már ő ahhoz.

Nem beszélve arról, hogy Márai messze nem olyanformán kanonizált, mint Vörösmarty, Petőfi, Arany, Ady, etc, ezért némi túlzás őt nemzeti költőnek nevezni.

Pláne költőnek.

Az emigráns(!) Márai prózájáról ismert, elsősorban regényszerző, mindössze 3 jelentősebb verset írt.

"Mi magyarok azt szeretnénk, ha Európa az európaiaké lenne. Magyarországot pedig meg szeretnénk őrizni Magyar-országnak."

És Románia is nemzetállam, Szlovákia meg a szlovákoké? Ez a nacionalista igazi buktatója: a sajátja érdekében el kell tűrnie mások sovinizmusát is.

"Sosem voltunk multikulturális társadalom: mi értéknek tekintjük azt, hogy Magyarország a kultúrájában, gondolkodásmódjában, civilizációs szokásaiban meglehetősen homogén képet mutat."

És ezt az az ember mondta, aki óriásmecsetet építene. Jó pénzért bármit, persze.

Amúgy a homogenitást lehet értéknek tekinteni, de ahhoz azért kellett a vidéki zsidóság és svábság deportálása is a XX. században. Azért azonban, hogy Magyarország sosem volt multikulturális társadalom, már az érettségin is buktatnak. Nem kell István intelmeihez visszamenni, vagy még korábbra, Bulcsú harka Bíborbanszületett Konstantinnak az ország kétnyelvűségéről tett nyilatkozatáig, vagy valamivel későbbre, a középkori és újkori szervezett bevándoroltatásokig.

Elég csak ránézni az 1910-es népszámlálás eredményére, gróf Teleki vörös térképére, hogy tudjuk, Orbán téved vagy nem mond igazat. Szóval hülye vagy hazudik.

És most szavazzon!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr317475290

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.22. 10:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2015.05.20. 19:17:17

@gyedmaróz: Akkor olvasgasd tovabb. A forditsd oda a masik orcad megvan? Nem kell kovetned, ha nem akarod, a te dolgod. De baromsagokat ne beszelj es foleg ne hivatkozz valamire ,ha tudatlan gyoker vagy.

2015.05.20. 19:17:52

Ha már ekkora européerek vagytok, akkor kicsit olvashatnátok más országok lapjait is.

kurier.at/politik/ausland/strategiesuche-csu-grenzkontrolle-zu-oesterreich/84.615.465

"Der bayerische Ministerpräsident und CSU-Chef Horst Seehofer droht mit der Wiedereinführung der Grenzkontrollen zu Österreich, weil Italien bei ihm ankommende Wirtschaftsflüchtlinge direkt nach Deutschland weiterleitet."

Azaz a bajor miniszterelnök, és CSU vezetője, Horst Seehofer az osztrák határellenőrzés újbóli bevezetésével fenyeget, mert az Olaszországból a gazdasági bevándorlók (Wirtschaftsflüchtlinge - hmm, azt hittem, csak itt, kétharmadiában létezik ilyen szó...) mennek tovább Németországba.

Nzoltan 2015.05.20. 19:18:16

@ledo76: Ezt kell megelőzni. Franciaországnak van cirka 30 éve. Aztán a fehérek kisebbségbe szorulnak.

Szelid sunmalac 2015.05.20. 19:18:18

@belepo: Meg persze az is, hogy csak es kizarolag Isten itelheti meg az embert. Ne itelj, hogy ne iteltess.

2015.05.20. 19:18:21

@Rudi Kató: "Egyetlen baklövése van az orsós likud vityának mégpedig az hogy még nem léptette ki az országot az eu-ból és a nato-ból!"
Téged ki a jó büdös franc tart vissza attól, hogy kilépj az eu-ból? Elhúzhatsz innen a francba, ha rühelled Európát.

2015.05.20. 19:28:56

@Szelid sunmalac: Az majd a végelszámolásnál lesz, ahol a büntetést kiszabó bíró, a tanú, az esküdt és a halálraítélt is mérlegre lesz téve. Ne akarj a Bibliából direkt utasításokat kiolvasni. Mi emberek alakítjuk az életünket. Aztán majd Isten, bármi legyen is Az/Ő ha létezik egyáltalán bármilyen formában, ítél. Legalábbis az emberek nagy többsége így hiszi.

Szelid sunmalac 2015.05.20. 19:30:40

@belepo: Ja ertem...mindjart nem direkt, de amikor "megoldast" keres benne, akkor legyen direkt. Ha talal, akkor ne. Erttheto. Most vagy hivatkozol a Bibliara, vagy nem. Abban egyetertunk, hogy te alakitod, de akkor ne a Bibliaval peldalozz.

sutyerák 2015.05.20. 19:39:51

büdös köcsög gazember

2015.05.20. 19:44:42

@Szelid sunmalac: Nem én páldálództam és nem is Orbán Úr hanem Schulz Úr. Hibásan, illetve környezetből kiragadva, Mi emberek döntünk. Te meg én és a többiek. Demokráciában. Akinek többsége van, az mondja meg merre megyünk. Ez az átka a demokráciának, a kissebség mindig háborogni fog, az a dolga. De ez a diktatúrában is így van, nincs tökéletes világ.

2015.05.20. 20:00:39

Orbánnak azért kell a halálbüntetés, hogy ezzel teljessé legyen a Rákosi rendszer restaurációja. Ezután jönnek majd a koncepciós perek az ellenfelek elnémítására, ami egy halálbüntetéssel megspékelve ragyogó alkalom minden ellenfél likvidálására.

Márait nemzeti költőnek nevezni tanulatlanság.

Nem tudomásul venni, hogy az 500 000 angliai magyar az angolok számára gazdasági bevándorló, éppolyan, mint az a néhány ezer menekült, aki Magyarországra érkezik, ráadásul még itt sem akar maradni. Ha az angolok ugyanezt a logikát használnák, hazazavarnák a p..csába az összes magyart. Ha ezt egy egy ME nem fogja fel, az egyszerűen hülye.

2015.05.20. 20:11:04

@Holden: Te személyesen hány pakisztánit, szírt, irakit fogadnál be a lakásodba és etetnéd, ruháznád mert munkát nem tudsz neki szerezni? Az angliai magyarok többsége dolgozik, saját maga teremti meg magának a létfeltételeket -kivéve aki az ottani emberek adójából fizetett segélyen él. Ne keverd az Úniót a világgal. Első a család, aztán az ország aztán Európa és így tovább. Értsd már meg, nem tudja Európa a világ összes szegényét etetni, ruházni, gyógyítani. Fájdalom, de ez van. Jézus tudott csak egy kenyérből és egy halból tömeget etetni, ami persze csak egy allegórikus történet..

nnnnnnnn 2015.05.20. 20:13:27

Orbán megint bele gyalulta a földbe a libsiket. Csomó eu-s képviselő egyetérett vele amúgy, csak ezt elhallgatják a hírekben a tetvedék libsi sajtóban.

2015.05.20. 20:16:20

@Pipas:
"Nem mondom, hogy ide kell beengedni mindenkit, de orbán érvelése nem állja meg a helyét. "

Azt mondta, hogy "meglehetősen homogén". Ezzel nem tudsz vitatkozni, mert ez egy jól megválasztott, szubjektív kifejezés. Hiába kezdesz el izzadni, hogy "nem homogén", a nyilvánvaló válasz az, hogy "nem mondta senki, hogy homogén, csak azt, hogy meglehetősen homogén".

Meglehetősen homogén, azaz homogénabb, mint amit azok szeretnének, aki kétmillió afrikait meg arabot akarnának beengedni. Érted, nem érted, ennyi.

Válasz erre
Lesz.arom, hogy meglehetősem!! Mit keres két millió kínai itt?
Miért jöhetett létre az a korrupciós folyamat, amikor szerb, ukrán és még ki tudja milyen népek államolgárai (nem szomszédos országok magyarnak született emberek) magyar állampolgárságot vásároltak forintért?
Adj választ a Tömjén (semjén) által letagadott megvesztegetési botrányra!

2015.05.20. 20:20:24

@Alick: "nekem úgy tűnik, hogy Orbán a Koránt szorongató szaracén birkapásztorok beszivárgása miatt aggódik és nem ez európai-keresztény kultúrkör átmenő forgalma okán. "

Ha erre gondol az a f.asz felcsúti barorm, akkor ne küldjön Irakba katonai kontigenst, mert nem a határainkat akarjuk megvédeni!
Ha küld, akkor számolhatunk merényletekkel!
Az biztos jó lesz a felcsúti se.ggfej szerint!
Mert ő megmondta!

Válasz erre

-JzK- 2015.05.20. 20:21:44

A Trianon előtti Magyarországon élt nemzetiségeket nem venném egy kalap alá holmi színesbőrű meg arab meg muzulmán mittomén hordával, ők - minden történelmi rivalizálás ellenére - mégis csak rendes fehér keresztény európai népelemek voltak, ellentétben az utóbbiakkal, akiknek semmi keresnivalójuk Európában. Ha Afrika fekete kontinens, akkor Európa meg fehér.

csak egy néző 2015.05.20. 20:21:53

@$$$=$$$:
Te melyik tv-t nézted baromarcú?
Egyébként vetődhetsz az árnyékra bő nyállal.

pctrs.network.hu/clubpicture/1/1/7/8/_/orban_fasz_1178753_7175_n.jpg

2015.05.20. 20:24:33

@Alick:
Sőt, ha már itt tartunk, akkor igaza lenne orbánnak a halálbüntetés okán!
Kérdés, hogy az azeri baltást miért adték ki Azerbajdzsánnak?
Miért nem végezték ki?
Embert ölt és veszélyes a társadalomra!
Miért nem végeztette ki orbán viktor?

micsoda? 2015.05.20. 20:25:27

Azért az jobb lett volna, ha Orbán Viktor nem az országot, hanem az embereket képviseli. Sajnos odáig jutott, hogy az erdőtől nem látja a fát, Minden nemzetközi fórumon azt próbálja bizonyítani, hogy az ő látása a jó. Itt dübörög a gazdaság, csak az életminőségét tekintve a béka s.... alatt vagyunk. Azokat oktatnánk, akiknél valóban működik a demokrácia, és az olyan mint a nyilvánosan is bizonyított trafik mutyis, nem felfele bukik.

csak egy néző 2015.05.20. 20:36:23

"Orbán Viktor az EU szemére vetette, hogy az valósággal behívja a bevándorlókat, a magyar fél viszont azt akarja, hogy senki ne jöjjön, illetve aki már itt van, az menjen haza. Orbán különbséget tett a menekültek és a bevándorlók között, előbbiekről azt mondta, hogy "azokat nagyon is befogadjuk. Utóbbiakat viszont elküldjük"

De azért egy fél kerületnyi mecsetet építtetne a muszlimoknak.

youtu.be/qRGyFrEAwBE

2015.05.20. 20:36:43

@Pop40:
Itt nem a megemésztendők számával van a gond.

Hanem azzal, hogy Európa nem deklarálja a bejövőknek, hogy oké, gyertek, szívesen látunk, de csak akkor, ha alkalmazkodtok a mi kultúránkhoz.

Aki csadorban akar járni, meg mecseteket akar, az maradjon otthon, épp úgy, mint ahogy én sem várnám el, ha kimennék dolgozni az arabokhoz, hogy ők változtassanak a szokásaikon miattam.

Jaja, csak akkor nem értem, hogy miért vernyákol sok zsidó és miért antiszemitázik, amikor a Franciaországban az arab nőknek pl.: tiltják a csadort.
Inkább azt kellene megszokni, hogy egy adott népnek a tagja veszi a bátorságot és egy másik országban akar élni, akkor alkalmazkodnia kellene, de úgy tűnik, hogy se a zsidók, se az arabok nagy része erre nem hajlandó. Akkor viszont jobban tennék, ha otthon maradnának.
Nem, nem vagyok antiszemita, úgy gondolom, hogy még a sok háború és a sok seb miatt is mi magyarok sokkal jobban kijövünk a szlovákokkal, ruszinokkal, románkkal, szerbekkel, horvátokkal, mint a közel-keletről, ázsiából és afrikából érkezettekkel.

2015.05.20. 20:55:47

@Hajdú Peter:

Nem tudom.
Van amikor azt álmodom, hogy gólt rúgtam a felcsúti arénában.
Aztán arra ébredek fel, hogy a labda a hálót érinti.
A labda meg nem más, mint orbán levágott feje.
Viszont, hogy ő lenne a haza megmentője az nemhogy túlzás, hanem szánalom.

Brix 2015.05.20. 21:00:26

Orbán legalább ki meri mondani , amit az európai emberek többsége gondol. Egyszerűen több afrikai/ázsiai bevándorlót ez a kontinenens nem képes befogadni anélkül , hogy tragikus vége ne lenne a kierőszakolt bevándorlásnak. Már ízelítőt kaphattunk abból, hogy milyen, amikor az etnikai tömbökben elkülönülő, beilleszkedése képtelen , szegregálódott bevándorlók törnek-zúznak-foszogatnak...
Orbánnak igaza van abban is, hogy magyarország etnikia-kulturális homogenitása nagyon nagy érték, amit meg védeni minden eszközzel. A nyugati államok már soha nem lesznek ilyenek többet..
Európa a 24-ik órában van, hogy akár a lehető legdrasztikusabb eszközökkel visszafogja az illegális=erőszakos bevándorlást.
A genfi konvenciót is fel kell mondani, mivel az 1951-ben születtett, amikor még teljesen más demográfia viszonyok uralkodtak. Akkor pl Nigériáben 37 millió lakos volt , ma 174 milló...Elképesztő népszaporulat van Afrikában és a Közel -Keleten
amely felélte a természeti erőforrásokat és most kirajzani készül Európába...

2015.05.20. 21:03:46

@belepo:

Te személyesen hány pakisztánit, szírt, irakit fogadnál be a lakásodba és etetnéd, ruháznád mert munkát nem tudsz neki szerezni? Az angliai magyarok többsége dolgozik, saját maga teremti meg magának a létfeltételeket -kivéve aki az ottani emberek adójából fizetett segélyen él. Ne keverd az Úniót a világgal. Első a család, aztán az ország aztán Európa és így tovább. Értsd már meg, nem tudja Európa a világ összes szegényét etetni, ruházni, gyógyítani. Fájdalom, de ez van. Jézus tudott csak egy kenyérből és egy halból tömeget etetni, ami persze csak egy allegórikus történet

Nem, nem lehet befogadni mindenkit!
Ám hiába dolgoznak a magyarok és még ki tudja hány nemzet tagjai Angliában vagy Nagy-Britanniában, az ott született tősgyökeres brit nemzedék elől veszik el a munkát olcsóbb bérért!

ledo76 2015.05.20. 21:04:05

@Nzoltan: Semmilyen szinten nem hasonlítható a két ország. Itt sose lesznek tömegével ilyen bevándorlók. És épp ez a baj: lehet és kell is vitatkozni az európai bevándorlás politikáról, de egy olyan országban politikai fősodorba emelni (ráadásul ilyen stílusban), ahol ez marginális kérdés, ráadásul ezer más, fontosabb, probléma van (oktatás , egészségügy, cigánykérdés, stb), egy igazi ostobaság (illetve tudatos terelés).

2015.05.20. 21:11:32

@Brix:
Azt még megértem, hogy Magyarországon a magyaroknak sincs munka.
A nyugat viszont örül az olcsó munkaerőnek főleg, ha szakképzetteket kap. Bár a nyugati szakképzettek ilyenkor menekülnek Ausztráliába, USA-ba.
Ha nem akarok kötekedő lenni és nem akarom bal oldalról megközelíteni a dolgot, akkor mindig a fizetés jut az eszembe.
Mi magyarok miért keressük a nyugati bérek töredékét?
Ha orbánnak mindig igaza van, akkor érdemes lenne ezen is elgondolkodnia, azon túl, hogy ki meri mondani azt is amit a magyar emberek gondolnak!

ledo76 2015.05.20. 21:17:23

@zobod: Egyrészt van ott gazdag miniállam a másik oldalon is (Szingapúr, Arab-Emirátusok), másrészt nehéz kultúrákat egy az egyben összevetni. Ezen országok nagyrészében te se szeretnél élni. Ezért ott sem főleg a halálbüntetés a visszatartó erő. Lehet ezen vitatkozni, meg arról is, hogy a fű zöld. És lehet, hogy ez a tíz első helyezett, de ettől még Európa sem veszélyes, sok olyan ország van mögötte ahol van halálbüntetés. Így lenne teljes a statisztikád. Magyarország pedig az Unión belül is jó helyen áll ilyen szempontból, szerintem ha 25-ös a listád, talán benne vagyunk.
Ráadásul Magyarországon a gyilkosságok nagyrésze hirtelen felindulásból, halált okozó testi sértésből, tudatmódosult állapotban következik be (többnyire családtagok, közeli ismerősök követik el), amire kimondottan nincs hatása a büntetésnek.

Nzoltan 2015.05.20. 21:19:03

@ledo76: nem kellene beszopni a balos mantrát. Lépj ki a kapun, és nézz szét. Jelenleg Pesten és Budán menekült csordák mászkálnak fel, s alá.
Ráadásul a védekezni képtelen részegek kifosztásából élnek. Az origó szerint.
Magam látom nap mint nap az aluljárókban alvó Afgánokat. Egy hónappal ezelőtt nem voltak láthatóak.

Amint már írtam, a folyamatot még az elején kell megállítani. nem úgy mint franciaországban, ahol már visszafordíthatatlan folyamatok indultak el.

Nzoltan 2015.05.20. 21:21:04

@Союз: Mert nincs gazdasági elitünk, akik itt tartják a pénzt. Most nem a politikusokra gondolok, hanem pl. gyártulajdonosokra.

2015.05.20. 21:21:32

@-JzK-:
Hát nem is kell egy kalap alá venni őket.
Elég csak, hogy egy sz.ar magyar fociválogatott játszik a románokkal egy selejtezőt máris jön a rigmus, hogy szőröstalpú oláhok!
Vagy a szlovákokkal egy ilyen meccs: sz.ar Szlovákia, meg idősebb vagyok mint Szlovákia.
Nem, mint hogyha nem lenne igaz, de focimecscen mikor szidtuk mi Szudánt, Nigériát, Tunéziát, Irakot, Pakisztánt, Afganisztánt?
Izraelt igen.

Nzoltan 2015.05.20. 21:23:36

@ledo76: Szrintem sokkal több gyilkosság történik, mint ami a statisztikákban szerepel. meg kell nézni, mennyi eltünt ember van manapság. Sok valószínüleg már nem is él. Csak ha nincs hulla, akkor bűncselekmény sincs.

KissGecihuszár 2015.05.20. 21:26:14

Előre szeretném tisztázni minden véresszájú ballibber előtt, hogy NEM VAGYOK FIDESZBUZI, továbbá azt is, hogy egész konkrétan behányok ettől a sok sötét, bizonytalan kimenetelű, itt-ott "nyomokban" Iszlám állam által kiképzett nettó tömeggyilkosokat is tartalmazó, nyilván a jóléti társadalmak -főként a nettó hülye Nyugat Európában- szociális csecseire rácuppanni óhajtó, nagyrészt képzetlen, a Nyugati életfelfogást, kultúrát csípőből elutasító jöttmentektől! Épp ezért én EGYÁLTALÁN nem óhajtom látni őket a saját Hazámban, attól meg végképp kinyílik a kisbicska a kezemben, hogy ezek a geciládák napi szinten inzultálják a debreceni nyitott tábor környékén élőket! Igenis, ha rajtam múlna, oda zavarnám a szélsőjobbos szabadcsapatokat néminemű "edzésre" , aztán a maradványokat összekotornám egy dögszállító teherautóra és irány a legközelebbi döggyár... És most tökéletesen leszarom, hogy ki fog fasisztázni, meg mocskos náci gyilkosozni, mert az mind egy senkiházi hazaáruló, akinek édes mindegy, hogy mikor, ki élősködik a hazáján, ergo általam egyfajta érdektelen véglénynek tekintendő!!! És aki ezeket a hulladékokat egy nívón meri említeni az '56-os disszidens honfitársainkkal, nos annak legszívesebben szétverném a mocskos pofáját!

2015.05.20. 21:27:03

@Nzoltan:

Miért nincs gyártulajdonosunk?
Megmondom!
Mert mutyi van 25 éve, mindegy, hogy jobb meg bal, meg kú.rva anyja!
Mutyi van és mindegyik s.egg amelyik kormányon van az a saját komáit és saját haverjait tömködi pénzel!
Mond valamit az, hogy Ikarus?
Meg széles gábor, aki a semmiből veszi az áramot?
Mond valamit a rengeteg cukorgyár?
Mond valamit a Taurus?
Stb., stb., stb.

2015.05.20. 21:31:26

@Nzoltan:

Jaja, utána kell nézni az olajügyeknek ott aztán hullottak az emberek. Nagyon sokan kerültek az útalapokba. Őket nagyon ritkán fogják megtalálni. Még vagy 65 évig titkosak az akták. orbánék titkosították vagy 15 éve.

2015.05.20. 21:35:38

@KissGecihuszár:

Pedig közülük sokan egyenrangúak lehetnek az 56-os menekültekkel.
Gyere verd szét a pofámat, ha engedem, ha meg nem akkor majd én verem szét a tiedet!

ledo76 2015.05.20. 21:39:12

@Nzoltan: 1 gyilkosság is sok, de ha hozzáadsz az éves statisztikához (nagyvonalú leszek) 20-at, akkor sincs ok pánikolni. Magyarországon se a gyilkosságok száma, de főleg az elkövetés körülménye miatt felesleges a halábüntetést elővenni. Egy-két gyilkosságot előzne meg, de ugyanannyit meg kivégeznének ártatlanul. Ráadásul én semmilyen állam kezébe nem adnék ilyen lehetőséget. A felderítési statisztikák is viszonylag jók, nem a szuper rendőrségünk miatt, bár a gyilkossági csoportok azért nem olyan gyatrák mint a többi terület, hanem mert kicsi az ország és a legtöbb eset egyszerű. Inkább az ügyészség, bíróság, büntetésvégrehajtás vonalon lenne mit fejleszteni, de ez bonyolult, költséges és nem lehet vele rövidtávon szavazót nyerni (főleg a jobbiktól)....
Én nem látok annyi menekültet és ahogy állunk gazdaságilag stb, ez nagyon nem is fog változni, de ha igazat adok neked akkor sem ez a legégetőbb kérdés itt. És az a gusztustalan, hogy ezt a Viktor pontosan tudja.

Hannibal ante portas 2015.05.20. 21:46:11

Nagyon szar cikk, tömve hülyeséggel, azaz mondhatnám: nickgrabowszki baklövései.
Csak egyetlen egy: Magyarországon nincs és abban az értelemben sosem volt multikulturalizmus, ahogy ezt a mai értelemben használják. A mai értelemben ugyanis a multikulti egymás mellett élő párhuzamos kultúrákat jelent, és nem azt, hogy egy adott országban, földön, földrészen többféle kultúra, hagyomány stb. létezik, amelyek azonban az idők folyamán meglehetősen homogenizálódtak, egymást átjárva és gazdagítva. A mai multikulti ennek éppen az ellenkezője, ezért mondta Merkel is, hogy a multikulti megbukott. Ha valaki az alapvető fogalmakkal sincs tisztában az nem baj, de akkor ne írjon szamárságokat. Éppen ezért aztán minden ehhez kapcsolt vagy ebből levont következtetés is szamárság.
A nemzeti konzultáció persze nagy marhaság, mert analfabátákat (mint pl. a blog írója) kérnek meg véleménnyilvánításra, de kétségbevonhatatlanul demokratikus, legalább annyira, mintha ennek a többszöröséért népszavazást tartottak volna.

Hannibal ante portas 2015.05.20. 21:49:27

@Союз: ugye ezt a hülyeséget te sem gondolod komolyan? 56 - ban nem gengszterek vettek rá embereket a menekülésre jó pénzért, hanem zömében egy pokollá vált poitikai rendszerből menekültek. Vitathatatlan persze, hogy az akkori disszidensek között is voltak szimpla bűnözők.

wowerman 2015.05.20. 21:50:14

@gmihaly: jaj kérlek, világosíts fel minket az igazi történelemről...

wowerman 2015.05.20. 21:53:37

@bioLarzen: Tévedés, az nem ő volt hanem politikai tanácsadója arthur j finkelstein aki republikánusként ezt az USÁban kezdte el csinálni, és rájött hogy nagyon jó taktika

Jolka40 2015.05.20. 22:25:25

Élvezi a szereplést. Nem érdekli, hogy az ország érdeke mi, szerepelni akar. Menjen a francba.

2015.05.20. 22:31:02

@Hannibal ante portas:

Na ne viccelj már. Komolyan gondolom. Szerinted Irakból, Afganisztánból, Szíriából és úgy unblock az arab világból csak gengszterek jönnek?
Szerinted a fent felsorolt államokban olyan k.úrva nagy jó lét és háborúmentes demokrácia van?
Te hol élsz, mit nézel, mit hallgatsz, mit olvasol?
Igen lehet okolni ezért a nyugatot meg Amerikát!

Böszke 2015.05.20. 22:50:14

@Nzoltan: Mondhatták volna akkor az osztrákok is, hogy nem kellenek a csúnya magyarok. De nem mondták. Mi most mondjuk. Ausztriában az elmúlt évtizedekben nagyon szerették a magyarokat, ez az elmúlt években rohamosan csökkent. Viszont a kabarében jó poénok vagyunk. Ez is valami.

Böszke 2015.05.20. 22:52:48

@Mekk Meister: Nem igaz. Nagyon sokan ott maradtak Ausztriában, Svájcban stb. Zürichben emléktáblát állítottak az 56-os magyarok, amiben megköszönik, hogy befogadták öket. A mostani Magyarországon legfeljebb majd azok állítanak emléktáblát, akiknek sikerült átmenekülniük mondjuk Németországba.

2015.05.20. 22:54:23

@belepo:
Tudod mi van?
Az, hogy mi magyarok egy rakás sz.arnak gondoljuk a hazánkat.
Na most az az afrikai, közel és távol keleti illetve ázsiai meg hat rakás sz.arnak gondolja a hazáját.
Miért?
A kib.aszott globalista világ miatt. Mert csak nyugaton fizetnek normálisan, de ott is kevesebbet, mint amit a tősgyököres lakosság elvárna. A globalizáció kitermelt egy felső réteget, ami a világon mindenhol lépcsőzetesen kevesebbet fizet. Amiért Kínában egy tál rizsért dolgoznak, azt Pakisztánban kettő tál rizsért csinálják, Irakban két tál rizs és egy birka, Bulgáriában 4 tál rizs 2 birka, Magyarország 5 tál rizs, 3 birka, Anglia 15 tál rizs meg 10 birka. Igen ám, csak az angol 25 tál rizsért és 20 birkáért akarna dolgozni, míg a gazdasági bevándorló akár magyar, lengyel, afrikai vagy ázsiai arab megteszi ezt 10 tál riszért meg 5 birkáért.
Na versenyezz!
Olyan nincs, hogy kihasználja a nyugat Afrika és Ázsia energiáját és erőforrásait és közben minden ember maradjon a helyén, akkor is, ha a nyugat leigázza azokat az országokat.
Ezzel a nyugat nem számolt, de mi is a nyugathoz tartozunk. Lásd MOL.

Böszke 2015.05.20. 22:55:25

@Nzoltan: @KissGecihuszár: De szépen szóltál, barátom! Ez ám az ízes magyar beszéd!

zobod 2015.05.20. 22:57:26

@ledo76: az ilyen "kisebb" emberölési ügyekre is lehetnének súlyosabb ítéletek kiszabva. Nagyon bizarr, hogy az emberölés, és annak minősített esetei 10-15 évnyi ténylegesen leült szabadságvesztéssel szankcionáltak. De nem ezekről az ügyekről van szó a halálbüntetés kapcsán, hanem az olyan esetekről, ahol most tényleges életfogytiglant adnak.

Böszke 2015.05.20. 22:59:15

@Nzoltan: Ezt nem lehet mindig eldönteni. Annak kell segíteni, aki bajban van, nem annak, akinek szeretnénk. Vagy ha hem akarunk segíteni, akkor nem kell csodálkozni, ha csodálkoznak azok, akik segítettek nekünk.

Böszke 2015.05.20. 23:04:03

@A demokrácia leszakadó függönye: Mi a rossz abban, ha az EU meghatároz egy kvótát? Ez lehetövé tenne egy fair megoldást. Vagy mi nem szeretnénk fair megoldást, hanem olyat, amiben mi vagyunk elönyben? E pillanatban Németország toronymagasan vezet a befogadott idegenek arány-számában. Svájc, Ausztria és még sok más ország is jóval Magyarország elött van. Ennek lehet persze örülni, de ez nem biztos, hogy fair.

tonypek 2015.05.20. 23:04:31

OV a teljes 100%os foglalkoztatás jövőképet is megemlítette. Hogy van ehhez képe!? Az elcseszett Kádári rendszer hitvány hozadéka, hazudozás és képmutatás. Szégyen az országra egy ilyen miniszterelnök.

Brix 2015.05.20. 23:31:44

@Союз: Ennyíre nem egyszerű a helyzet, ahogy leírod. A munkabérekket a helyi munkaerő kereslet-kínálati viszonyok határozzák meg és az adott ország GDP-je. Ma Afrikát pl. nem is a nyugat "gyarmatosítja " igazán , hanem Kína. Az olcsó kinai tömegáruk mindenhol elsorvasztották a kisipart és a háziipart ami nagyon megnövelte a munaknélüliséget. De, a legfontosabb ok a népességrobbanás , ami miatt egyre többen mozognak a kontinenseken belül és kívül. Az illegális migráció pl Dél -Afrikában is súlyos probléma. Ott embereket ölnek napi szinten , olyan mértékű az llegális bevándorlás elleni ellenszenv, a helyi lakosság körében.
Valószinű , hogy Európa is csak késleltetni tudja a déli irányból folyó illegális bevándorlást, de a jövőben drasztikus átalakulás lesz a népesség összetételében
Magyarország még nem célország, de hamarosan az lehet. Mivel tagja vagyunk az EU-nak , akkor nekünk is részt kell majd vállalni a valóban menekültek befogadásában. Igy elindul egy folyamat ,ami végül oda vezet, ami most Nyugat-Európában van...

Brix 2015.05.20. 23:39:54

@belepo: A szabadverseny soha nem zajlott egyenlő feltételekkel , de mégis voltak országok, amelyek sikeresen be tudtak kapcsolódni a versenybe és ki tudtak emelkedni a szegénységból. Nyilván nem az afrikai országok és az olajjal nem rendelkező közel-keleti országokról van szó...
MIndent a kultura határoz meg...Éppen ezért az ezekből az országokból érkező bevándorlók sem nagyon lesznek sikeres tagjai a nyugati társadalomnak. Jó esély van rá, hogy mindíg segélyen maradjanak , vagy ami rosszabb: bűnözők vagy terroristák lesznek...

Rudi Kató 2015.05.21. 06:08:14

@Ylim:
Te gyökér lakhely áruló nem a Magyarok gyarmatosították európát hanem az eu az ilyen selejtes patkányok árulásával mint amilyen te is vagy!

Rudi Kató 2015.05.21. 06:13:14

@M_R:
Veled ellentétben soha semmilyen pártnak nem voltam és nem is leszek tagja mivel egyetlen hazaárulóhoz sem adom a nevem! Te pont olyan gané vagy mint az egykori főnököd a pufajkás aki először kiabált a nato belépésünkért ugyanis tisztában volt vele, hogy ha nem lesz aki megvédje őket akkor akasztófán végezheti az életét és nem a Honvéd kórházban fogják állandó részegségben tartani a testvéri csapattársa az orsós liku8d vitya!

Rudi Kató 2015.05.21. 06:19:25

@Pop40:
Ez a normális többség a választásokon bukott nem is mérhető szdsz-re gondolsz? Mert a kommented alapján közéjük tartozol!

Rudi Kató 2015.05.21. 06:24:50

@Pop40:
Nem nekem kell lépni hanem nektek! (9-ben a Magyar nép semleges Magyarországot akart! Csak a fajtád, hogy a bőrét mentse léptette be az országot a nato-ba és az eu-ba! Féltetek, hogy kevés lesz a lámpavas az Andrássy úton és nem lesz mindegyikőtök ott "kiállítva" mint alakhely árulás minta példányai mivel soha nem volt Hazátok Magyarország csak a rablásaitok helyszíne!

ledo76 2015.05.21. 08:16:23

@zobod: Ebben egyetértek, bár az ügyek pontos ismerete nélkül azért ne ítélkezzünk, de ennek valóban nem sok köze van a halálbüntetéshez, mivel az nem járna értük. Viszont azok az esetek amiket most tényleges életfogyttal büntetnek nem sok van és mivel van életfogytiglani büntetés ezért a bűnismétlés ugyanúgy nem áll fenn mint ha kivégeznék. Esetleg lehetne több életfogytiglant kiszabni, de ez más kérdés és ugyanúgy csak spekuláció így kívülállóként.

Holden (törölt) 2015.05.21. 08:18:46

@belepo: Én nem engednék be egyet sem a lakásomba, de honnan tudod, hogy ők nem dolgoznának, nem vállalnának el bármit, ahogy az angliai magyarok is elvállalnak bármit. Nekem volt olyan munkatársam, aki itthoni programozás helyett Angliában szobaasszonyi állást vállalt inkább, itthagyva a gyerekeit is. Itthon is megélt, ehelyett elvette egy olyan ember állását, aki lehet, hogy tényleg az éhhalál elől menekült, mondjuk Pakisztánból.

Egyébként az egész probléma gyökere az, hogy a fejlett országok szegény országokat és instabil politikai rendszereket gyártottak Afrikában és a Közel-, Közép-Keleten. Ennek a levét isszuk mindannyian. Ezt semmilyen bevándorlási politika nem fogja megoldani.

Holden (törölt) 2015.05.21. 08:22:23

@Союз: Hát igen, ez az undorító az egészben, a ME-nek semmi problémája a pénzért vásárolt állampolgársággal ideözönlő megélhetési bevándoroltakkal szemben. Szerintem ha ő üzemeltetné az embercsempész hálózatokat, semmi kifogása nem lenne az egésszel szemben, ha az ő zsebe dagad, jöhetnek a gazdasági bevándorlók is.

Pop40 2015.05.21. 08:39:12

@belepo:

" Csak a munka teremt értéktöbbletet, a tőzsdei spekuláció nem. "

Meg ne sértődj, de ez hatalmas baromság.

Ott van pl az egyik legnagyobb befektető, Warren Buffett. Cégeket emel fel pusztán azzal, hogy tőzsdei spekuláció céljával befektet a részvényeibe. Akkora koponya az öreg, hogy sokan milliókat fizetnek azért, hogy leülhessenek vele egy vacsorára.
Adott esetben jó pár innovatív vállalat nem is létezne nélküle.

A másik véglet a szalag melletti munkás. Ő mi értéket termel? Ha beállítanak a helyére egy robotot, pont ugyanazt a munkafolyamatot fogja elvégezni az is.
Ezzel természetesen nem leszólni akarom az ilyen melóst, és maximálisan tisztelem a nehéz munkájáért, csak próbáltam megvilágítani, mekkora baromság az az általánosítás, amit írtál.

Pop40 2015.05.21. 08:43:08

@Holden: "Itthon is megélt, ehelyett elvette egy olyan ember állását, aki lehet, hogy tényleg az éhhalál elől menekült, mondjuk Pakisztánból."

Érdekes szemlélet.
Adott esetben akkor senkinek nem kéne dolgoznia, mert hátha elveszi valaki elől a helyet, akinek nagyobb szüksége lenne rá? :-D

Ha "elvette volna valaki állását", az ugyanis azt jelentené, hogy volt valaki, akit konkrétan azért rúgtak ki, hogy neki helyet csináljanak.
Márpedig a sztoriban szó nincs erről.
Aki meg külföldön állást kap, hadd ne kelljen már elnézést kérnie azért, mert adott esetben őt alkalmazták, s nem egy éhező ázsiait.

Pop40 2015.05.21. 08:45:08

@Rudi Kató: Gondolod, te gyengeelméjű, hogy annyian akarnak Európában és demokráciában élni, ahány szavazatot kapott az szdsz?
(Aki mellesleg nem tudom, hogy jön ide?)

Pop40 2015.05.21. 08:50:19

@Rudi Kató:

"Csak a fajtád, hogy a bőrét mentse léptette be az országot a nato-ba és az eu-ba! "

Ostoba bolsi, a magyar nép döntő többséggel szavazta meg mind a nato-, mind az eu-csatlakozást.

Csak a ruszkijaidra nem szavazott senki.

Eleve nem értem, mi a francért rontod a levegőt ebben a csúnya euban, ha nem felel meg neked.
Miért nem húzol el a büdös francba valahova Azerbajdzsánba, Türkmenisztánba, vagy a franc tudja hova? Ott nincs eu, nincs ellenzék, csak a diktátor seggét kell nyalni, az meg a fajtádnak nagyon megy.

Az itt a gond, hogy a magadfajta kretének mind csak szenvednek, hogy nem akarnak Európához tartozni, de az istennek nem teszik meg, hogy eltakarodnak innen, hogy tényleg ne is tartozzanak Európához.
Nem akarsz eu-, meg nato-tag lenni? Az irány adott, vissza se nézz.

Pop40 2015.05.21. 08:58:26

@Союз: "Jaja, csak akkor nem értem, hogy miért vernyákol sok zsidó és miért antiszemitázik, amikor a Franciaországban az arab nőknek pl.: tiltják a csadort."

A zsidóktól eltekintve, akik nem tudom, hogy jönnek ide, egyetértek. Aki csadort akar hordani, maradjon otthon.

"Inkább azt kellene megszokni, hogy egy adott népnek a tagja veszi a bátorságot és egy másik országban akar élni, akkor alkalmazkodnia kellene,"

Ezzel egyetértek.

"még a sok háború és a sok seb miatt is mi magyarok sokkal jobban kijövünk a szlovákokkal, ruszinokkal, románkkal, szerbekkel, horvátokkal, mint a közel-keletről, ázsiából és afrikából érkezettekkel."

Ez nyilvánvaló, mivel a kulturális gyökereink azonosak.
Egy európai nehezen tudna mit kezdeni azzal, ha egy arab egyszer csak fogná magát, és leterítené az imaszőnyeget az utcán, vagy a boltban, hogy ő most imádkozni fog, mert itt az ideje.
Nyilván ilyen egy románnal vagy egy szlovákkal kapcsolatban nem merül fel.

Ha viszont valaki "vendégségbe megy" valahova, ott azért elvárható, hogy alkalmazkodjon a házigazda szokásaihoz, ha azt akarja, hogy szívesen lássák.
És ETTŐL függ, hogyan érdemes hozzáállni a bevándorlókhoz, nem a számuktól.
Ha jönnek millióan, de mindegyik beilleszkedik, az rendben van.

Ha csak páran jönnek, de egyik se illeszkedik be, akkor az a néhány is sok.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.21. 09:00:27

25 éve nyaljuk a nyugat seggét. Mi lett azóta jobb?

13 éve nyaljuk az Unió seggét? Mi lett azóta jobb?

SEMMI nem lett jobb azóta, sőt, sokminden ROSSZABB lett az elmúlt 25/13 év alatt.

A Nyugat nyomására a magyar helytartóik szétzüllesztették a magyar ipart és mezőgazdaságot, munkanélküliségbe taszítva emberek millióit a 25 év alatt.

Felszámolták az állattenyésztést, a növénytermesztést, a ráépülő feldolgozóipart. Miért? Hogy legyen piaca az ideömlesztett nyugati szarnak, hogy a nyugati parasztnak, meg a nyugati prolinak legyen munkája.

Nyugati nyomásra számolta fel a magyar "büszkén" az egykori szovjet kapcsolatait, és vonult ki ÖNKÉNT a keleti piacról. Milyen érdekes, hogy amelyik piacáról a magyar hétfőn kivonult, oda az egyáltalán nem finnyás NYUGATI kereskedő kedden be is vonult.

Mi lett a VILÁGHÍRŰ magyar mezőgazdasági kombinátokkal? Mi lett az állami gazdaságainkkal? Mi lett a könnyűiparunkkal? Mentek a levesbe, mert Magyarország nem arra kellett a Nyugatnak, hogy TERMELJEN, hanem arra kellett, hogy VÁSÁROLJA azt, amita Nyugat szállított a boltokba.

Mondjuk a magyarok munkájának a gyümölcse jórészt akkor is eltűnt az akkor kommunista jelmezben pózoló judeo-liberális körök zsebébe, meg a "baráti" országok megsegítésére - nade akkor még a TERMELŐESZKÖZEINK legalább megvoltak - mára azok is eltűntek kézen-közön. Vagy külföldi tulajdonba kerültek a "privatizáció" során "vállalkozóvá" lett ex-párttitkárok kezéből, és a termelés nagyobbik részét külföldre vitték, vagy felszámolták a cégeket, hogy ne legyen KONKURENCIA a Nyugat cégeinek.

Hogy a magyar miből fog megélni, az sose érdekelte a Nyugatot. Adtak a magyarnak "jóáras" KÖLCSÖNT, hogy ha nincs munkája, vagy a béka segge alatt van a jövedelme, akkor is vásárolhasson.

Ráadásul VÉRT HÁNYNAK a legkisebb gesztustól, ami arra irányul, hogy a magyar KELET felé is tájékozódjon.

Ki nyert itthon a kritika nélküli és feltétel nélküli Nyugat-imádaton?

A judeo-liberális csürhének meg a buzilobbinak láthatóan kinyílt a csipája az elmúlt pár évtized alatt.

Mára ott tartunk, hogy a Nyugat még abba is bele akar ugatni, hogy miről lehessen BESZÉLNI és miről NE lehessen beszélni ebben az országban.

A magyar emberek döntő többségének ELEGE van a nyugati befolyásból, meg a judeo-libsik kritika nélküli Nyugat-imádatából.

ledo76 2015.05.21. 09:06:13

@belepo: Az a baj, hogy ez a szidott szabad verseny a vélt ellenségkeresés kiváló eszköze, példája. Nem tökéletes a nyugati demokrácia (amit emberek találnak ki és valósítanak meg nem is lehet az), de messze a legelfogadhatóbb. Változtatni, jobbítani persze lehet és kell is. Én is szeretem Magyarországot, de pont az a bajom, hogy míg pl. a csehek, lengyelek tudnak élni ebben a rendszerben és többnyire a maguk javára fordítják az előnyeit, addig mi csúszunk és mellé siránkozunk. Van ennél ezerszer szarabb hely ez nem vitás, de pl az oktatás szétverése stb miatt kilátástalannak tűnik sok minden, főleg a lehetőségekhez képest.

Pop40 2015.05.21. 09:06:35

@belepo: "De a probléma leginkább akkor kezdődik, ha tömbben van a nagyon idegen kultúra, ahová az őslakosok már be sem mernek lépni, mert már ők ott az idegenek. "

Igen, ez bizony tényleg gond.

A másik gond, amit nem nagyon emlegetnek, ezeknek a bevándorlóknak a leszármazottai.
Az odáig oké, hogy befogadom a bevándorlót, cserébe elvárom, hogy beilleszkedjen, és ha nem hajlandó, hazazsuppolom.

De mi a helyzet a gyerekeivel??

Őket ugyanis nincs hova hazaküldeni, hisz ők otthon vannak. Egy olyan országban született állampolgárok, aminek a szokásaival semmiféle közösséget nem vállalnak. Ebből van a gond a franciáknál meg a briteknél is, és nem nagyon tudni, mi lenne erre a megoldás.

A második bekezdéssel abszolút egyetértek.

Pop40 2015.05.21. 09:18:31

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

"13 éve nyaljuk az Unió seggét? Mi lett azóta jobb?"

Néznél végig eu-támogatás nélkül az országon, aztán megtudnád.
Az, hogy ennek jó részét az elvtársaid elkúrják, egy másik dolog.

"Nyugati nyomásra számolta fel a magyar "büszkén stb stb"

Érdekes, ez valahogy csak itt probléma, egyéb eu-s országokban, lengyelek, baltiak, stb, nem.
Akkor nem lehet, hogy mégsem a Nyugat hibája volt?

"Hogy a magyar miből fog megélni, az sose érdekelte a Nyugatot. "

Nem is. A magadfajta, gyámkodáshoz szokott Kádár-ivadékoknak ideje megszokni, hogy a Nyugat nem az anyád.
Minden lehetőséget és eszközt biztosít, de élni az adott országnak kell vele, míg a magadfajták elvárnák, hogy még a seggüket is a Nyugat törölje ki, mert egyedül arra is képtelenek.

A lengyelek, szlovákok, baltiak nem rinyálnak, hanem élnek a Nyugat forrásaival, és fejlődnek.
Ti meg rinyáltok, hogy nektek mennyire szar.
Csak ez baszottul nem érdekel senkit. Az értelmesebb magyar elhúz Nyugatra, ti meg majd siránkoztok, míg éhen nem haltok.

"A magyar emberek döntő többségének ELEGE van a nyugati befolyásból, meg a judeo-libsik kritika nélküli Nyugat-imádatából."

Ebben ne legyél biztos, bolsikám.
A magyar emberek döntő többségének a magadfajta ruszkiseggnyaló, a maga elkúrásai miatt állandóan mást hibáztató faszokból van elege.

De ha nem tetszik a rendszer, tudod az utat az imádott ruszkijaidhoz, csáó, tovaris.

csak egy néző 2015.05.21. 10:39:41

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Öcsém téged sem az eszed miatt tartanak életben.
Tényleg milyen jó lenne, ha megmaradtak volna a mezőgazdaság, ipar, állattenyésztés. Azon kívül, hogy magunkat talán elláttuk volna, kinek tudnánk eladni a felesleget?
Mesélj már, hogy tunánk versenyezni a kínai és egyéb ázsiai országok olcsó munkaerejével? Ugyan mivel tudna az iparunk versenyezni a nagy nyugati cégekkel szemben, kivenné meg az Ikarus buszainkat, (honnan lenne pénz a fejlesztésekre), mert, hogy a ruszkik nem az tuti. Hogy tudna versenyezni a könnyűiparunk a világot elárasztó olcsó kínai szarokkal?
Honnan lenne pénz az infrastruktúra fejlesztésekre, stadionokra, díszkövezésekre, útépítésekre. Honnan tudnának ilyen mérhetelen sok milliárdot ellopni?
"Mára ott tartunk, hogy a Nyugat még abba is bele akar ugatni, hogy miről lehessen BESZÉLNI és miről NE lehessen beszélni ebben az országban"
Mára már ott tartunk, hogy a kormány abba is bele akar ugatni, hogy a lakásomban a tv csatornák milyen sorrenben kövessék egymást.
"A magyar emberek döntő többségének ELEGE van a nyugati befolyásból, meg a judeo-libsik kritika nélküli Nyugat-imádatából."

Nem jól mondod baromarcú. A magyar embereknek ebből a populista, demagog, cinikus, tolvaj bandából kezd elege lenni és a hozzád hasonló agyatlan, mellveregető, magyarkodó köcsögökből.

"

Rudi Kató 2015.05.21. 13:24:46

@Pop40:
Csak hogy tud valójában érvénytelen volt mindegyik szavazás mivel nem érte el az 50%-öt! Mellesleg a te fejedben vannak a bajok ugyanis jelenleg még Magyarországon rontod a levegőt de remélem elköltözöl az eu-ba és nem rontod itt tovább a levegőt! Ma a ruszki milliószor tisztességesebb álláspontot képviselnek mint a gyarmatosító eu és usa! Nevetséges vagy mint a többi moszkovita akik vörös csillagot is feldugták maguknak annak idején most ugyanazt teszitek a zsidó csillaggal!

Rudi Kató 2015.05.21. 13:27:37

@Pop40:
A gyenge elméjű te vagy! Te tagadod le a pártjaidat aszerint, hogy éppen melyik az aktuális "polkorrekt" söpredék amit a zsidó fasiszták futtatnak!!

csak egy néző 2015.05.21. 13:48:06

@Rudi Kató:
"Csak hogy tud valójában érvénytelen volt mindegyik szavazás mivel nem érte el az 50%-öt!"

Baromrcú féreg, mielőtt idehánysz nem ártan tájékozódni.

"Az 2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazás eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést."

csak egy néző 2015.05.21. 13:51:00

@Rudi Kató:
"Egyetlen baklövése van az orsós likud vityának mégpedig az hogy még nem léptette ki az országot az eu-ból és a nato-ból!"
Mesélj már baromarcú, miert is lenne az jó nekünk?

Pop40 2015.05.21. 14:22:42

@Rudi Kató: "Csak hogy tud valójában érvénytelen volt mindegyik szavazás mivel nem érte el az 50%-öt!"

Hazudsz. Épp az előbb írták be, hogy érvényes és eredményes volt.

"ugyanis jelenleg még Magyarországon rontod a levegőt de remélem elköltözöl az eu-ba és nem rontod itt tovább a levegőt!"

Te ütődött, nem tűnt még fel, hogy Mo az eu-ban van??? :-DDDDD
Én jelenleg az eu-ban ÉS Magyarországon IS vagyok, egyszerre.
Te meg a többi ruszkibérenc nyilván visszasírjátok a dicső szovjet időket, amikor még a Szovjetunióhoz tartoztunk. :-)

"Ma a ruszki milliószor tisztességesebb álláspontot képviselnek mint a gyarmatosító eu és usa!"

Na ne mondd, elvtárs.
Szerinted ki nyomult be Ukrajna területére? Az Usa meg az Eu?
Ja, bocs, nem. Az imádott ruszkijaid.
Akkor meg mi a francot dumálsz?

Pop40 2015.05.21. 14:26:35

@Rudi Kató: Kezd túltengeni benned a kannás bor, elvtárs.
Mondjuk miután jól beégtél az előbb azzal az érvényes és eredményes népszavazással, nem csoda.

Mo döntött, nagy többséggel Európát választotta.
Ha ez neked nem tetszik, húzz az imádott ruszkijaidhoz, senki nem tartóztat.

"zsidó fasiszták", az milyen? :-D

Pop40 2015.05.21. 14:29:43

@csak egy néző: Ne terheld túl ilyen bonyolult kérdésekkel. :-)

Tudod: a csúnya eu és zusa gyarmatosítja őt, és nem hagyja, hogy kecskeszaros gatyában, a jurtában ülve szabadon szopogassa a páleszt.

Ezért akar kilépni.
Az a baj, hogy csak akar, de nem lép az istennek se.

Rudi Kató 2015.05.21. 15:32:11

@Pop40:
Eszedhez mérten reagálsz a tényekre, mindent letagadsz mint a bolsevik söpredék!
Ukrajna ugyanolyan mesterségesen létre hozott valami mint szlovákia! Soha nem létezett egyik sem, semmilyen saját történelemmel nem rendelkeznek, úgy loptak maguknak mindent!
Az meg a vicc kategória, hogy nem ismered a saját fajtádat a fasiszta zsidókat! A hitlert meg lenint is ti ültettétek "trónra" és ti üzemeltettétek mindegyik népirtó diktatúrát!

csak egy néző 2015.05.21. 15:34:45

@Rudi Kató:
Ugye mondták már neked, hogy ritka egy mocskos barom vagy?

Rudi Kató 2015.05.21. 15:35:56

@Pop40:
Veled ellentétben nekem nem kell drog ambulanciára és alkohol elvonóra járnom!
Nézd vissza a szavazásokat!% Mindegyik ügydöntő népszavazás volt ami azt jelenti, hogy a szavazásra jogosultak 50% + 1 szavazat szükséges az érvényességhez! Ez pedig egyik esetben sem volt meg!

csak egy néző 2015.05.21. 15:38:35

@Rudi Kató:
Te barom, még olvasni sem tudsz?
"Az 2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazás eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést."

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1g_EU-tags%C3%A1g%C3%A1r%C3%B3l

Rudi Kató 2015.05.21. 15:40:51

Remélem, hogy egyszer nekünk is lesz egy putyin szintű vezetőnk aki nem csak ugat a Magyar nép védelméről hanem vissza is szerzi a fajtád által elrabolt, eladott magyar területeket! Krím ugyanis Oroszország része ahogy Erdély, Felvidék, Délvidék, Őrség és Kárpátalja is! tudom ez neked nem természetes ezért nem is érted kmiről van szó!

csak egy néző 2015.05.21. 15:42:05

@Rudi Kató:
Nem az enyémről, hanem a tiedről, te baromarcú, akinek köszönettel tartozol, hogy nem dobott mindjárt a dögkútba.

csak egy néző 2015.05.21. 15:44:33

@Rudi Kató:
" Remélem, hogy egyszer nekünk is lesz egy putyin szintű vezetőnk aki nem csak ugat a Magyar nép védelméről hanem vissza is szerzi a fajtád által elrabolt, eladott magyar területeket! Krím ugyanis Oroszország része ahogy Erdély, Felvidék, Délvidék, Őrség és Kárpátalja is! tudom ez neked nem természetes ezért nem is érted kmiről van szó!"

Toborozz hadsereget és foglaljátok vissza te elmebeteg .

Rudi Kató 2015.05.21. 15:55:12

@csak egy néző:
Látszik, hogy nem Magyar vagy, nem érted a szavak jelentését! Nem az érvényes szavazatok száma számít hanem a szavazásra jogosultak száma tehát a választásra jogosultak 50 és nem részt vettek számának a az 50%-a + 1 szavazat!

Rudi Kató 2015.05.21. 15:57:22

@csak egy néző:
Téged halásztak ki a dögkútból az ország kárára! Anyád is letagad, apádat meg nem is ismered mert senki se tudja, hogy ki hullajtott el!

csak egy néző 2015.05.21. 16:02:43

@Rudi Kató:
A fideszre mennyien is szavaztak, baromarcú?

csak egy néző 2015.05.21. 16:04:46

@Rudi Kató:
Egyébként te mi is vagy te hermafrodita köcsög Rudi is vagy, meg Kató is?

Rudi Kató 2015.05.21. 16:22:33

@csak egy néző:
Ki a szart érdekli hogy melyik pártra hányan szavaztak!

Rudi Kató 2015.05.21. 16:24:18

@csak egy néző:
Beismered, hogy meghaladja az értelmi képességeidet a nevem! Egy genetikai hulladéktól, korcstól más nem is várható!

csak egy néző 2015.05.21. 16:32:52

@Rudi Kató:
Himringyó komám, ki a szart érdekel, hogy téged mi érdekel. Te csak toborozd a hadsereged és foglald vissza az elcsatolt területeket.
Apropó.
"Csak hogy tud valójában érvénytelen volt mindegyik szavazás mivel nem érte el az 50%-öt!"
Akkor a fidesz kormány is illegitim az eu belépésünk is illegitim és mi lenne, ha kilépnénk az eu-ból?

Rudi Kató 2015.05.21. 16:51:27

@csak egy néző:
Te buzi köcsög miért szólsz hozzá olyan dolgokhoz amit nem vagy képes felfogni, értelmezni? Azért mert írsz és olvasol magyarul az még nem jelenti azt, hogy érted is a Magyar nyelvet és főleg a lelket!
Te hatökör az országgyűlési választások érvényességéhez a szavazásra jogosultak 50%-nak kell megjelennie! Az ügydöntő népszavazás akkor érvényes ha a választásokra jogosultak 50%-a szavaz ugyanarra! A kettő szavazás között pont 505 lehet a különbség, de ezt a te biboldó agyad nem képes felfogni!

csak egy néző 2015.05.21. 16:56:32

@Rudi Kató:
Hagyjál már ezzel a választási faszságoddal te barom, arra válaszolj, amit kérdeztem, mi lenne, ha kilépnénk az unióból?
Hogy akarod visszafoglalni az elcsatolt területeket?

csak egy néző 2015.05.21. 17:06:01

@Rudi Kató:
Azért mert írsz és olvasol magyarul az még nem jelenti azt, hogy érted is a Magyar nyelvet"
Bravó te mélymagyar köcsög nyelvtan zseni, mondat közben nagybetűvel a magyar nyelvet?

Rudi Kató 2015.05.21. 17:28:47

@csak egy néző:
Igen amikor a tényeket nem tudjátok elhazudni akkor léptek más témára!
Azt nem szokás az ellenség orrára kötni hogyan szerezzük vissza te marha!

Rudi Kató 2015.05.21. 17:31:33

@csak egy néző:
Többek között te barom arcú ez igazolja azt is, hogy csak élősködsz a nyakunkon! A Magyar-t mint főnevet használom én a mondatokban! Neked ez magas! Legközelebb akkor írj ha lesz melletted olyan személy aki érti is a Magyar nyelvet és nem csak használja!

csak egy néző 2015.05.21. 17:38:14

@Rudi Kató:
"Ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert ott simán megvernek a rutinjukkal !!"
Elismerem te győztél, baromarcú.

les miserables 2015.05.23. 11:35:49

@Holden: Afganisztán mikor lépett be az Europai Unióba?Tanzánia, Nigéria?Szóval ne keverd a szezont a fazonnal.Én amikor 2004 felültem a repülöbe nem egy idegen országba léptem amikor kiszálltam London -Lutonban !Magyarország TELJES JOGÚ UNIÓS ORSZÁG !Jogom van Irországtól a Fekete tengerig bárhol élnem !Vikort nem szeretem de ebben igaza van .Nem Europának kell megoldani Afrika gondját.Tudod egy marokkoit kérdeztem miért ide jösztök Hollandiába !Szaud Arábia közelebb van egy a vallásotok nyelv is alig tér el és mellé nincs hideg .Nos mondta rendkivül nehéz oda bejutni mert RASSZISTÁK !!!!

Holden (törölt) 2015.05.23. 19:15:36

@les miserables: Milyen gondolkodás az, hogy "nem Európának kell megoldania Afrika gondját". A probléma az, hogy a menekültek Európában szállnak partra, hát persze, hogy Európának kell megoldania a problémát. Nem lehet Olaszországot egyedül hagyni ezzel. Európa és Amerika közösen "megoldották", hogy Líbiában, Szíriában és Irakban kupleráj legyen, most meg kell oldani a menekültek problémáját is. Persze, jogod van bárhol az Unióban letelepedni, de akkor miért nem érted meg a menekülteket. Lehet, hogy nem uniós polgárok, de emberek! Ha az Uniós polgárokat felsőbbrendűeknek gondolod, akkor sajnos rasszista vagy. Miért fulladjon bele valaki a Földközi-tengerbe csak azért, mert nem született az Unióban, otthon meg a halál várja csak?
süti beállítások módosítása