B1 blogcsalád



Mészáros Lőrinc nem fogja visszaadni a disznóólakat

Visszaállítási pontok I.

2015. május 08. - Egyenlítő blog

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

Egy régi mániámhoz térek vissza.

  1. Milyen lesz az élet a Fidesz bukása után?
  2. Miként lehet újra demokrácia?

Aki piszkálta már számítógépe rendszerprogramját az tudja, elég bonyolult ahhoz, hogy egy viszonylag egyszerű változtatással is komoly, előre nem látott bajt okozzunk. Ezért a program visszaállítási pontokat jelöl ki.

Ha megszabadulunk az orbánista Fidesztől – jobb napjaimon azt remélem, hamarabb lesz ez,  sokan most gondolják – akkor hol van az a „visszaállítási pont”, ahonnan újrakezdhetjük? Mert az nem kérdés, a Fidesz képviselői durván belenyúltak a társadalom rendszerébe és ezzel nagyon sok bajt okoznak.

desij.jpg

Ellentétben a virtuális térrel azonban,

a való világban nem lehet a múltat végképp eltörölni.

Könnyű ugyan azt mondani, alaptörvényt a helyére, a kukába, és vegyük elő ismét a Magyar Köztársaság Alkotmányát. Legyen minden úgy, mint 2010 tavaszán. Mert a zemberek egy része ezt nem a demokratikus, a hatalommegosztás, a fékek és ellensúlyok rendszerére épülő világhoz való visszatérésnek érzékelné, hanem politikai revansnak.

Vagyis az ezt követő években mást sem tennének, mint

készülnének a következő nagy visszavágóra.

Ezért mi próbáljunk meg egy kicsit okosabbak lenni.

A Fidesz ellenzékben nem dolgozott ki komoly programot arra, mit akar, ha hatalomra kerül. Sőt, komolytalant sem. Mindössze azt tudta, hogy minden hatalmat a szovjeteknek. Akarom mondani, a Fidesznek.

És most ott az a sok-sok hatalom, amiből persze lesz trafik, föld, disznóól Mészáros Lőrincnek, útépítés, stadion Garancsinak. Továbbá zsíros állami-önkormányzati megbízások az Orbán családba beházasodott, sajátlábú strómannak. Kétségtelen, akadnak, akiknek szépen alakul, akik nemcsak belenyalhattak a közös mézesbödönbe, hanem haza is vitték a csuprokat.

Az már az övék, és nagyon megszerették, nem adják vissza.

Mostantól az szent magántulajdonú bödön. No, ebből is lesz még baja az utánuk jövőknek.

Most is csak annyiban hozzuk szóba, hogy a mai ellenzék demokratikus erőinek legalább két szálon kell nagyon keményen nekikezdenie a tervezésnek.

  1. Az egyik, hogy a mára kialakult viszonyok között mégis, miként tud a lehető legjobban szerepelni egy következő választáson.
  2. A másik, hogy és mi van egy győzelem másnapján?

Bárki is gondolkozik ezeken az ellenzék, amúgy számos, pártjain belül?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr897440080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.08. 18:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása