B1 blogcsalád



Szakközépgimnázium - miről is szól ez valójában?

2015. április 28. - Ninon

A kormány pedig, mint Önök is bizonyára tudják, tisztelt Diákok, az ország fontos dolgaival foglalkozik. Ez pedig azt jelenti, hogy Önök fontosak az ország, és fontosak Magyarország számára.

- mondta beszédében Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál nyitórendezvényén.

13528_10153224593826093_2996252619863844055_n.jpg

Szépen csengő szavak, ugye? Kár, hogy ilyen formában nem igazak. Máshonnan nézve persze így van.

Fontosak vagytok nekünk, tisztelt Diákok, de csak addig, amíg Mi mondhatjuk meg, hogy mit tanultok, hol tanultok, hogy tanultok és kiktől tanultok. Az ugyanis nem reális, hogy nektek, tisztelt Diákok, jogotok és lehetőségetek legyen szabad akaratotokból eldönteni ezeket a kérdéseket. Hiszen nem a Ti életetekről van szó, hanem a MI országunkról, a MI gazdaságunkról, ahol Ti, Tisztelt Diákok, csak mellékszereplők lehettek, főként mint programozott robotok.

Természetesen itt az Önök sorsáról és az Önök életéről van szó, ezért a döntéseiket is, mint leendő felnőttek, saját maguknak kell meghozniuk: mit tanulnak, hogyan tanulnak, milyen intenzitással és elkötelezettséggel teszik ezt.

De mivel ez látszólag mégiscsak az Önök élete, ebbe Mi nem szólhatunk bele. Persze atyáskodó útmutatást adhatunk. És fogunk is adni. 13-14 éves korukban, tisztelt Diákok, meg fogjuk szabni Önöknek, hogy attól kezdve milyen oktatási intézmény tagjai lehetnek, ott milyen képzettséget szerezhetnek, ezután pedig milyen területen helyezkedhetnek el, ahol életük végéig teljesíteniük kell majd. Persze kizárólag azért, mert Mi ehhez is jobban értünk, tehát ezt is szabályozhatjuk. Mert Ti, kedves Fiatalok, azt gondoljátok, hogy mindent tudtok az Életről. És még vágyaitok is vannak? Na hátrébb az agarakkal! Azt még meglátjuk. Pontosabban Mi már látjuk is. Ti nem tudtok semmit, Ti nem akartok semmit az Élettől! Mert Mi azt mondjuk.

Ezért állnak ott Önök mellett az oktatóik és a tanáraik. Arra kérem Önöket, tisztelt Fiatalok, hogy bízzanak az oktatóikban, kérjék a segítségüket, és kérjék a tanácsaikat.

Akiknek szintén Mi mondjuk meg, hogy mit, hogyan kellene Nektek megtanítaniuk. Mert Mi ehhez is jobban értünk. Vagy mindenesetre ezt hisszük magunkról. Hallgassatok, tisztelt Diákok, az oktatóitokra, akiket sakkban tartunk, meghatározzuk módszereiket, akár új, légbőlkapott elméletek átadására kényszerítünk, akiket nem hagyunk a képességeiteknek megfelelően tanítani Titeket. Mert majd így lesz mindannyiótokból olyan felnőtt, olyan keményen dolgozó kisember, amilyeneket Mi akarunk faragni belőletek.

Tisztelt Oktatók, Tanárok, szakképzést adó tudásért felelős munkatársai Magyarországnak!

Olyan lesz a jövőnk, amilyen fiatalok kikerülnek a kezeik alól. Kérem, legyenek erre büszkék. Mindannyiunk érdekében azt kívánom a fiataloknak is és a tanáraiknak is, legyenek sikeresek!

Tehát olyan lesz a jövőnk, amilyenekké most formálni fogunk Titeket. Képességeitek és szabad akaratotok totális kiaknázásával, hozzáértő szakemberek által kidolgozott, alaposan átgondolt és lassanként bevezetett rendszer segítségével. Mert ugye a Mi rendszerünk sokkal jobb. Mindenkinek. Nekünk mindenképpen. A többi meg kit izgat?

(idézetek: miniszterelnok.hu; kép: Facebook - Orbán Viktor)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr577404726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2015.04.28. 19:41:20

De erőltetett gyenge poszt...

ursus artos 2015.04.28. 19:42:06

Egyébként meg a ti oktatási rendszeretek már "bizonyított"!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.04.28. 20:34:42

Suttyók és birkamenetesek, ez a két nevelési célja van a fideszmaffiának iskolarendszerének a jövő generációjával is.

2015.04.28. 21:17:30

2018-ban vissza az előzőeket. Én még emlékszem rá, hogy 2006-2007 környékén nem más mondta meg, hogy mi legyen, hanem mi 17-18 éves diákok döntöttünk arról, hogy ki és mit tanul. Ha sokan akartak valahol tanulni, akkor lejjebb vittük a ponthatárt. Ha pedig valaki nemlétező szakot jelölt meg, akkor létrehoztunk neki egy olyat.

Mert kérem akkor még volt szabadság, és nem pofázott bele mindenféle minisztérium a mi jövőnkbe :)

dunántúli gyerek 2015.04.28. 22:38:01

*qrva nagy újdonság, hogy a kormány szabja meg, mit tanulnak a diákok és milyen intézményrendszerben.

még valami?

deneskata 2015.04.28. 22:45:29

@dunántúli gyerek: El se tudod képzelni, hogy a kormány csak indirekt módon irányít, cselekvési szabadságot, mozgásteret hagyva a tanárnak és tanulónak.
Én éltem ilyen rendszerben is. Nem volt tökéletes, annak idején szidtuk is. Ma már nosztalgiával gondolok Pokorni okos oktatáspolitikájára.
Mert ami most van, az rövid időn belül katasztrófához fog vezetni.
süti beállítások módosítása