B1 blogcsalád



A Wallenberg kivégzése

2015. április 19. - Egyenlítő blog

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

A Raoul Wallenberg Szakközép- és Szakiskola honlapján egy drámai írás. Mint azt az Egyenlítő blog elsőként megírta, az épületet einstandolják, mert kell a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amely a nép ajakán, csak mint „janicsárképző” él. A gyerekek, a tanárok, a szülők teljes bizonytalanságban.

A „Raoul” szépen felújított épületében, alaposan felszerelt tantermeiben nagyrészt egészségügyi dolgozókat képeznek. Ápolónőket, asszisztenseket, gyerekgondozókat, szociális munkásokat. Olyan szakembereket, akikből mindig kevés van. Az 1200 tanulót most szétosztják más iskolákba. Jut belőlük építőipari iskolába, de akad, akinek azt mondták, ne izguljon, ha gyerekápolást nem is biztos, hogy tanulhat tovább, de nagyszerű hegesztő még simán lehet.

desij.jpg

A most megszüntetendő iskola az állami fenntartású iskolák közül a középfokú szakemberképzés 95 százalékát adta eddig. Sebaj, az észérvekkel semmire nem megyünk.

A Közszolgálati Egyetem majdnem olyan fontos a hatalomnak, mint a stadionok. Miközben a hagyományos egyetemek sorát teszik tönkre – most éppen az ELTE társadalomtudományi karát –

a hatalomhoz hűnek remélt egyetembe tömik a pénzt. Nyilván azt gondolják, hogy lehetséges lojális értelmiséget képezni.

A „Raoul” peche, hogy körbenőtte az egyetem. Kell a hely, semmi más nem számít.

Őszintén szólva, én szívesen meghallgatnám, mit mond most az a Navracsics Tibor, aki ugyan most Brüsszelben húzza meg magát, de aki mindig is szorgalmazója volt a Közszolgálati Egyetem létrehozásának. Hazaüzen-e, legalább, hogy

kösz, de ilyen áron nem szabadna fejleszteni az egyetemet. Nem kérünk abból, hogy sokszáz gyerek életét keserítsük meg. Majd szerzünk máshonnan pár milliárdot és megoldjuk.

Navracsics mit tesz, nem tudom. Az ő ügye, az ő lelkiismerete.

Aztán látom, az iskola tanuló, szüleik, pedagógusaik szerveznek valamiféle tiltakozást. De azt is látom, hogy kevés támogatást kapnak mindehhez.

Hol vannak a nagy kórházak vezetői, akik közösen felemelik a szavukat, és azt mondják, szükségünk van az itt végzettekre? Hol vannak a pedagógus kollégák? Akik tömegével nyilvánítják ki, hogy mit gondolnak erről az egészről?

Csak egy szívszorítóan erőtlen tiltakozás – és mint annyiszor – a szolidaritásnak kevés a jele.

A fideszesek meg elégedetten hátradűlnek. Ezt is behúztuk. Orbán veje pedig már úgy számol, rövidesen felvonulhat a terepre a cége, hogy néhány százmillióért megrendeljenek tőle valamit.

S az élet, megy tovább.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr477380766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.19. 15:46:15

Ceterum censeo: balliba repoóüljön Washingtonba gágogni.

Éhes ló 2015.04.19. 20:18:59

Wallenberget a komcsik gyilkolták meg.
Az iskola pedig költözik, mert a demokratikusan megválasztott qrmány és az önqrmányzat erre felkent képviselői többségi döntéssel egyetértenek ebben és emiatt költöznie kell.
Túl fogják élni, ahogy sokan túlélték már, ha az iskolájukat költöztették, összevonták, megszüntették.

A kutya ugat, a karaván meg halad tovább.

Még valami: buktort blogok tucatjaiban menesztettétek már 1998 óta és mégis a szadesz bukott és a ballibbant mocsok tűnik el osztódva szaporodva szépen lassan immár a második helyről is kiszorulva és elveszítve a reményt is bármilyen hatalom megkaparintására.
Ezért talán épp ideje lenne taktikát, stratégiát váltani désinek is, meg a hitközségnek is.
már ha magukat komolyan veszik.
Ha nem, az örömhír a magyaroknak.

dunántúli gyerek 2015.04.19. 22:03:49

'A most megszüntetendő iskola az állami fenntartású iskolák közül a középfokú szakemberképzés 95 százalékát adta eddig.'

mivan? mikor, 2011ben? hol? békés megyében?

conchita 2015.04.19. 22:44:28

@Éhes ló: Jaj cukipofa! A Pride-on annyira nyomultál rám, most meg nem is hívsz? Új fiúd van?

2015.04.19. 22:45:40

"mert a demokratikusan megválasztott qrmány és az önqrmányzat erre felkent képviselői többségi döntéssel egyetértenek ebben és emiatt költöznie kell.
Túl fogják élni,"

Nézd, ha a demokratiusan megválasztott kormány bevezeti az első éjszaka jogát, ha van lányod, ő is túléli majd, amikor a polgármester seggbedugja az esküvője éjszakáján, és te majd ugyan ezzel a süket dumával vígasztalhatsz midnenkit a családban, ugye!?? :)))

Amator 2015.04.19. 22:54:00

Látom van itt 1-2 kommentelő aki már nem tud erkölcsileg tovább süllyedni.

2015.04.19. 23:09:38

@Amator:

Ugyan már!
Ez az internet világa, nem szoktál még hozzá ehhez?

Amator 2015.04.19. 23:18:40

@MikeBoy: Rendben van, akkor válasszuk ketté, egyet azoknak akik szeretnek értelmes párbeszédet, vitát folytatni, amiből lehet tanulni, egy másikat -nevezzük homokozónak - meg az erkölcsi hulláknak, párt által fizetett bérkommentelőknek stb.

Yeto 2015.04.20. 00:42:44

@MikeBoy: Az a baj hogy igen :-)

Furusina 2015.04.20. 08:16:04

Álláspontom szerint a társadalom túlterhelt a rengeteg információval, és a különböző irányú politikai nyomással, oly módon, hogy az emberek egyszerűen, csak az életüket akarják élni, és nem a politikai beltenyészet mocskát takarítgatni. Ez így normális és egészséges, csak a mocskot lesz nehezebb kitakarítani a társadalomból, mint az látható. Nem sok tiltakozás kell, mert látható, hogy a 'magyar krakter' alkalmatlan ilyesmire, hanem közjogilag hatékony, és tisztességes akciók, megoldások kellenek akkor, majd lesz tömeg is hozzá. Mert az ember ilyen, különösen mi magyarok. Szeretünk a győztesekhez, és erősekhez csatlakozni.

2015.04.20. 08:26:14

@Amator:

Szinte lehetetlen értelmes vitát folytatni az ilyen helyeken.
Ha mégis lehetne, akkor is jönnek a trollok.
És van olyan, hogy ennek hatására én magam is trollá válok.
Szóval a sötét oldal mindannyiunkban benne van. :)

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 08:34:14

Újpalotán a Neptun iskola éppen átkerül a kínaiak kezébe. Tiltakozás is van.

Ja, hogy nem Wallenberg, nem kormány, hanem balliberális önkormányzat.

A ballibsik elégedetten hátradőlnek.

Szánalmas.

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 08:36:58

@Furusina: Marhaságokat beszélsz, itt ugyan miért tiltakozzanak?

Nem a képzés szűnik meg, hanem egy iskola, ráadásul iskola lesz helyette.

gmihaly 2015.04.20. 08:37:08

Hogy ez a kormány nem egy "felelős ministerium", azt eddig is sokan mondták, de ez az intézkedéssorozat egy újabb adalék. Mert az igaz, hogy az épület eredetileg a Ludovika-komplexum része volt, ezért számítani lehetett arra, hogy visszakérik. De a benne lévő iskolának új épületet kellett volna felépíteni, hogy abba átköltözve folytathassák a tanítást, nevelést. Persze ez régebben sem ment könnyen. Tudták akkor is, hogy a Baár-Madast vissza kell adni a refiknek, fel is építették az új épületet a Városmajorban. De mire észbe kaptak, saját tanári kara lett a Városmajorinak, a Móricz pedig maradt "társbérletben" a Baár-Madassal, amíg a Törökvészi úti új épületbe át nem költözhettek. Hát valahogy így...

Trackers 2015.04.20. 08:37:50

Szóval az történik, hogy fejlesztenek egy közoktatási intézményt, egy másik közoktatási inytézmény rovására.

Azaz még csak ez sem igaz, hisz nincs kizárva, hogy jobban jár az elköltöztetett közoktatási intézmény. Nagyobb drágább ingatlant kap, több diákot tud majd képezni.
Bár nem tudom ,mert ezekről így összevetésben sehol nem olvastam.

MIndenesetre ugyanazzal az indokkal lehet rettegni, ls győlölködni, mint ahogy örülni, és megmagyrázni.

Attól függ melyik közintézmény propagálása felel meg politikai céljaimnak.

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 08:44:37

@Trackers: Úgy látom itt a legfőbb gond Wallenberg. Ha Petőfi, vagy Kodálynak hívnák magasról szarná le a ballibsi média. Ahogy Újpalotán a Neptun iskola megszűnése sem téma.

Croma Soma 2015.04.20. 08:44:54

A dologban benne van a bukás, még akkor is, ha nem azonnal jön el.

1. Képtelenség ideológiákhoz, és különösen személyekhez-pártokhoz, lojális értelmiséget nevelni. Kádárnak sem sikerült, pedig ideje, hatalma, és tehetsége is több volt hozzá. Nem beszélve az ideológia megalapozottságáról, kidolgozottságáról.
2. Azok fogják legsürgősebben elhagyni a süllyedő hajót, akik most a leglelkesebben visongnak.
3. A hajó már kapott egy-két egyenlőre nem túl súlyosnak tűnő, de nagyon alattomos léket, és a hullámverés is egyre nagyobb...

Örülni sajnos nem tudok, mert ezt a süllyedést is mi szívjuk meg, nekünk kell eltakarítani a romokat és kifizetni a költségeket. :(

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 08:49:47

@Croma Soma: Aha, értem. Ahhoz mit szólsz, hogy Újpalotán is megszűnik a Neptun iskola. Egy hatalmas suli, ami kínai tulajdonba kerül?

Croma Soma 2015.04.20. 09:13:00

@♔bаtyu♔: Nem ismerem a helyi körülményeket, de nem hangzik jól.
Az azonban biztos, hogy egyre kevesebb a gyerek, akik miatt az iskolák vannak. :(

Trackers 2015.04.20. 09:24:21

Kíváncsi vagyok a ballib bloggerek közül ki fog elsőként írni arról, hogy GYurcsány cége ellenőrzi az EU-s pénzeket.

Fura módon miután Gyurcsány bekerült a tűzhöz, az országot ért szankciók megötszöröződtek.

Lehet annak örülni persze, hogy egy őrült miatt, ötször annyi büntetés éri az oprszágot, miután Elkúrta, és szétverte az országot, aztán a baloldalt darabolta fel.

eßemfaßom meg áll 2015.04.20. 09:24:45

"Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell!"

Ti is mindent megtesztek, hogy legközelebb Vona legyen a miniszterelnök, hajrá ejrópai értelemben demokraták :)

czjanos 2015.04.20. 10:08:33

@Amator: Tévedsz, lesz az még lejjebb is!

Jolka40 2015.04.20. 10:19:07

@Trackers: Az őrültet, aki miatt ötször annyi büntetés éri az országot, Orbán Viktornak hívják. Aki tényleg elkúrta és szétverte az országot.

Kivlov 2015.04.20. 10:43:25

hisztizzél csak dési, többre nem vagy képes...

ö...mikó? 2015.04.20. 10:48:08

@♔bаtyu♔: "Újpalotán a Neptun iskola éppen átkerül a kínaiak kezébe. Tiltakozás is van.

Ja, hogy nem Wallenberg, nem kormány, hanem balliberális önkormányzat."

Így szoktál mindig hazudni te batyu szar, mocskos munkásőr leszármazott. Te büdös kommunista, már meg se nézed mit hazudsz, mielőtt leírod?

Segítek a többieknek, csak hogy lássák, milyen egy hazug, kommunista agitpropos féreg vagy:

"[...]2015. április 10-én a KLIK XV. Tankerületi vezetője tájékoztatta a Neptun Általános Iskola alkalmazotti közösségét a kerületünkben működő Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola épület bővítési igényéről, melynek következtében megszületett egy döntés az iskolánk átszervezéséről: tanulócsoportjaink áthelyezése a Kontyfa Középiskola és Szakiskola és Általános Iskolába, német nemzetiségi tanulóink szétosztása a Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolába és a Hartyán Általános Iskolába, valamint az áthelyezett tanulólétszámtól függően pedagógusok átvétele.

A döntést hatástanulmány nem előzte meg. A petíció megírásának pillanatáig nem rendelkezünk adatokkal arra vonatkozóan, hogy van-e elegendő hely jelenlegi 14 és a beiratkozó legalább 2 tanulócsoport számára. A német nemzetiségi oktatásban résztvevő tanulók áthelyezése a Kontyfa Középiskola és Szakiskola és Általános Iskolába egyáltalán nem megoldható, sőt egy osztály tekintetében a csoport megbontását is jelentené.[...]"

Tudod mi az a KLIK, te kommunista féreg???

kicsi11 2015.04.20. 11:03:29

@♔bаtyu♔: az az iskola 50%-os kihasználtsággal működik. Azt meghagyni pazarlás,ahogy ezt bezárni.

Ma Baker 2015.04.20. 11:14:09

"A most megszüntetendő iskola az állami fenntartású iskolák közül a középfokú szakemberképzés 95 százalékát adta eddig."

Jaigen, máshol nem is képeznek szakmunkásokat, csak a Wallenbergben. Át kéne olvasni legalább egyszer nagy vonalakban a cikket mielőtt kiposztoljuk.

Trackers 2015.04.20. 14:20:12

@ö...mikó?:

A tisztánlátás végett.

A Klik (vagyis a kormány) a fenntartásért felel, az épület működtetője az önkormányzat.

Máshogy tudod ?

Trackers 2015.04.20. 14:30:41

@Trackers:

Más..

Bezár 2-3 iskola..

Amikor az MSZP tucatjával zárta be az iskolákat, akkor is aggódtatok kedves ballibek ?

www.origo.hu/ingatlan/20100301-fovarosi-kozepiskolak-osszevonasa-valsagban-nehezen-ertekesitheto-vagy-kiadhato-ingatlanok.html

billy reed 2015.04.20. 14:49:49

@♔bаtyu♔: A múlt héten már leírtam neked, hogy mi a probléma a dologgal, de éreztem, hogy nem fogod megérteni.
Ismétlés a tudás anyja. Tessék:

"Már önmagában az is botrány, hogy ad hoc módon, bármiféle egyeztetés nélkül megszűnik egy ekkora középiskola, ráadásul nem is akármilyen.
Ez ugyanis egészségügyi szakközép, ahol az egészségügyben továbbtanulni/dolgozni kívánókat képzik már középiskolás kortól.
Na, most ez nem lesz.
Majd gondolj erre, ha befektetnek valahová, és nem lesz nővér, aki kicserélje az ágyneműdet.

Ebben az iskolában jelenleg 21 nappali tagozatos osztály van. Nem kicsi...
Az iskola tanulóit, tanárait "szétosztják" más iskolák között. Egyrészt ugye bőven van olyan üres épület, ahol tovább működhetnének, másrészt nem az a lényeg, hogy "de tudnak továbbra is tanulni/dolgozni", mert ezzel egy jól működő közösséget is szétvernek.
Kiváló dolog egy évvel az érettségi előtt átkerülni egy másik iskolába...Biztos a te gyereked is nagyon örülne.

Azonkívül, a mai jobber/zsidózó/köpködő gyűlölködő társadalomban igenis fontos, hogy az ő nevét iskola viselje.

"Csak" ennyi a túllihegés. Kicsit gondolkodj legközelebb.
Szerintem."

Kiegészíteném azzal, hogy pl. a fogászati, vagy a csecsemőgondozó szaktantermet melyik iskola kapja meg? A postaforgalmi, vagy a gépészeti?
Segítenél eldönteni, kérlek?

Komolyan, ember! Szedd már össze magad!

Éhes ló 2015.04.20. 21:11:16

@conchita: összekeversz az öcséddel sokadjára.
Komoly hiba.

Éhes ló 2015.04.20. 21:15:41

@MikeBoy: összekevered a szezont a fazonnal és a beteges fantáziád tárgya talán a kedves édesanyád legyen, ne mások családja.

Ez itt nem az első éjszaka joga, hanem egy iskola helyváltoztatása, vagy összevonása, amiből volt már itt ezer antall, a pufajkás és elqró alatt ráadásul lesz még ugyanennyi akkor is, amikor buktor már csak rossz emlék lesz.

2015.04.20. 22:51:58

@Éhes ló:

Néha szélsőséges példán keresztül kell modellt alkotni, hogy a moslékagyúak (ez vagy te) is megértsék, hogy nincs megfelelő logikai érvük egy adott helyzetben, de látom, hogy nem sikerült.

Levezetem neked, mint hülyének primitívben, hátha:

"mert a demokratikusan megválasztott qrmány és az önqrmányzat erre felkent képviselői többségi döntéssel egyetértenek ebben és emiatt költöznie kell.
Túl fogják élni,"

Szóval ez nem érv pubi ebben a helyzetben, mert:

a demokratikus hatalommal lehet élni és itt erről van szó? IGEN
aki a demokratikus hatalommal él, az csinálhat balfaszságot? IGEN
erre más felhívhatja a figyelmet, mint ez a bolog? IGEN
és itt jössz te a saját érveddel vagy minek is nevezzem, hogy:

de hát demokratikus hatalmukat gyakorlják!

ez itt ez a te logikád beleiilik egyáltalán a ebbe a foylamtba? NEM!!!

Mert senki nem vitatja, hogy ezek az emberek a demokratikus hatalmukat gyakorolják, hanem itt az állítáás az, hogy balfaszságot csinálnak

Örülök, ha fény gyúlt a sötétségben EMESE! :)))

2015.04.21. 08:36:01

@Éhes ló:

Itt van neked pöcsfej, hogy kikre és miért használtad ezt a hányingert keltő reakciót:

"Túl fogják élni, ahogy sokan túlélték már, ha az iskolájukat költöztették, összevonták, megszüntették."

444.hu/2015/04/20/egy-bezarasara-itelt-iskola-udvaran-nezhettuk-vegig-hogyan-mukodik-a-ner/

Éhes ló 2015.04.21. 19:43:23

@MikeBoy: nem hosszasan leesvén a szintedre, a tetves kurva anyáddal szórakozz te szerencsétlen patkány.

Itt iskolák ezreit zárták be, adták el, vonták össze az elmúlt évtizedekben. Ez egy a sok közül. Ráadásul nem is az utolsó.

Ha nem tetszik bekaphatod.
A NER-ét is, meg a sarki koldusét is ha hagyja.
süti beállítások módosítása