B1 blogcsalád



Széles Gábor megoldja a történelmi rejtélyt

2015. április 07. - nickgrabowszki

Most, amikor a problémák tornyosulnak, és GFG három hete hallgat, a Simicska-birodalom távolságtartásával tüntet, a kétmilliós publicista misztikus-pszichedelikus delíriumba merül, a Jobbik erősödik, Tapolca fenyeget, Habony csajozik, Lázár mindenkivel háborúban áll, Szijjártó azt se tudja, hol a pénze, akkor magának a nagyfőnöknek kell előállni az ország előtt álló gondok megoldásával.

Nem, még nem Orbánnak. Akad még, aki leveszi a válláról a terhet. Maga az energiacella atyja, a gravitáció kikapcsolásának megálmodója, a nagy Széchenyi-rajongó.

A Magyar Hírlap Cáfolatok címmel közölt cikket a barguzini Petőfi-ügyről. Az ott talált csontváz nem lehet a költőé; ezt cáfolja a Magyar Tudományos Akadémia.

És cáfolja Széles Gábor.

Mivel már az én tv-émben is foglalkoznak ezzel az idióta témával kénytelen vagyok megszólalni és az álláspontomat rögzíteni

- írja "hivatalos oldalán" a kormánybarát milliárdos.

szelesgabor.jpg

(Kép: Magyar Hírlap)

Most elegánsan tekintsünk el attól, hogy az MTA formálisan nem cáfol, mert partikuláris állítást nem lehet cáfolni, csak bizonyítani, vagy nem bizonyítottnak tekinteni. (Az MTA indoklását viszont érdemes áttekinteni itt és itt, vagy akár itt.)

Széles azzal érvel, hogy a barguzini Petőfi

  • nem írt verset,
  • nem közölt visszaemlékezést(!),
  • nem írt levelet Arany Jánosnak.

Majd kb. 30 sorral azután, hogy idiótának nevezi a témát, előáll saját felvetésével:

A Habsburgok rabolták el a csontokat.

 

Vajon a Habsburgoknak lehetett-e olyan aljas tervük, hogy a halott Petőfit kivitték és Barguzinba elásták, gondolván egyszer még, egy-két évtized múltával, ez még jól jöhet Petőfi személyiségének lejáratásához? Nem tudom. A forradalom leverése utáni aljas cselekedeteikbe, szerintem ez simán belefér. /Bizonyos bécsi levéltári anyagokból erre következtetni is lehet./ Aztán jött a 67-es kiegyezés.Utána már a Habsburgoknak sem volt érdekük ennek a témának a "felmelegítése."

 

Aljas terv. Lejáratás. Simán belefér. Erre következtetni is lehet.

És még visszafogott volt: lehettek volna az ufók is. Az egészet meglehetős kontextusba helyezi Széles ugyanaznapi megosztása a faluról, amit elraboltak a földönkívüliek.

Széles a kormányoldal legnagyobb médiabirodalmának tulajdonosa. Mint intellektuális háttér, ez maradt a Fidesznek: fantaszták és futóbolondok. Ezért kár volt összeveszni a Lajossal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr267347192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rfbzs 2015.04.07. 15:51:42

Széles Gábornál ellenszenvesebb alak nem nagyon van.

rfbzs 2015.04.07. 15:55:37

Irodájának dekorációijába a fehér virág (orchidea) uugyanúgy nem illik, mint Széchenyi képe.

2015.04.07. 17:07:34

Meg a Habsburgok tették tönkre a Videoton gyárat és az Ikarust is !
És akkor hirtelen beleért a keze a bilibe, a segge pedig a hideg falhoz és lassan felébredt a szerencsétlen .

nu pagagyí 2015.04.07. 17:58:51

A pénztől nem lett okosabb.

jogalany 2015.04.07. 18:54:34

Ebben igaza van, a Habsburgoktól bizony belefért.
Maga a Habsburg család Róma Tenerive (zsidó negyed) részéből a Bécsbe elért két fivér alkotása, akiknek nagybátyjuk pápa is volt és a család bankár család volt. Még egy lexikon összeszedésével és bezúzásával is nagyon örködtek, hogy származásuk ne tudódjon ki. Még a gyilkoságoktól sem riadtak vissza. Akkor egy szabadságharc jelképévé vált költő ilyen meggyalázása simán belefér történelmükbe.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.07. 22:38:30

@jogalany: Te tudod hogy ki volt az első közismert Habsburg? Habsburg Rudolf sváb herceg , akit az egymással megegyezni képtelen német klánok ( Welfek és Staufok) egyfajta megegyezéses kényszermegoldásként emeltek német-római császári rangra úgy 1270 táján.
Uralkodása alatt sikerült megszereznie az akkor még nem túl jelentősnek számító osztrák örökös tartományokat családja számára..
süti beállítások módosítása