B1 blogcsalád



Szakrális lépcső és csillagvillanás - 10 idézet Orbán pszichedelikus utazásáról

2015. március 15. - nickgrabowszki

Ünnepi beszédet általában nem érdemes elemezni: dől a pátosz, puffognak a közhelyek dörögnek a frázisok. Ám a magyar miniszterelnök ebben is szintet lépett. Szakrális lépcső és mágikus energia, főnixpillanat és létparancsolat, ősi tudás, hősvalóság és csillagvillanás: olyan értelmetlen szavakat dobált egymás hátára, amilyeneket eddig csak politikai okkultista körökben volt szokás a szélsőjobb legszélén.

Orbán beszédét összefoglalni, értelmezni, benne akárcsak gondolatokat vagy bármilyen jelentést keresni lehetetlenség (bár azt is tőle tudjuk, hogy a lehetetlen nem tény, csak vélemény) - legalábbis annak, aki nem a Szíriuszról jött, nem 72-szer csavarodik a DNS-e és nincs kis piros pötty a fenekén, mint Matolcsy Györgynek.

Akinek jobb dolga is volt vasárnap délelőtt, annak kigyűjtöttünk 10 idézetet Orbán március 15-ei beszédéből, ami azt igazolja, hogy az egykor éleseszű debattőr végképp lunatikus ködlovaggá vált, és mára elveszítette a kapcsolatát a valósággal.

Persze a jóindulatú értelmezés azt is megengedi, hogy a kormányfő beszédírói durva pszichedelikus szereket fogyasztottak, és Orbánt úgy volt vele, egynek ez is jó lesz.

ovi0315.jpg

Tisztelet a kovácsoknak! (Kép: Facebook/Orbán Viktor)

A forradalom epicentrumában

Most itt állunk, azon a helyszínen, ahonnan szétsugárzott, szerteáradt a mágikus energia, amely felvillanyozta és nagyszerű nemzetté formálta a magyarokat. Ha van szakrális lépcső a magyar történelemben, ez minden bizonnyal az. Miképpen az is bizonyos, hogyha van szakrális momentuma, főnix pillanata a magyar lélek újjászületésének, az a pillanat 1848. március 15-e. Szabadság és a nemzet függetlensége. Ez a magyar élet, ez a magyar történelem páros vezércsillaga. Vérvonal, cél, értelem és mérce. Zsinórmérték.

Különbség és Jóisten

A magyarban az a legértékesebb, ami a többiektől megkülönbözteti. Ha csak annyi volnánk, mint a többiek, mi szükség volna ránk a világon, és milyen hivatkozással kérhetnénk a Jóisten segedelmét ellenfeleinkkel szemben?

Misztikum

Saját szabad magyar világot teremteni. Ez a magyar történelem létparancsolata. Ez az ősi tudás ott él minden magyar ösztönvilágában.

Mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk

Ezt a forradalmat már az első napon megnyertük. Hiába verték le, mi győztesnek éreztük, és azóta is győztesnek érezzük magunkat.

Ezotéria

Olyan hősvalóság, olyan csillagvillanás, amelyre felemelt fejjel gondolunk, amíg magyar él a földön.

Ellenségkép

Ha nincs erős nemzeti törvényhozásunk és kormányzatunk, akkor munkánk haszna a spekulánsok, az óriásvállalat-birodalmak, a pénzügyi hatalmak zsebébe, más országokba vándorol.

A törpök már dolgoznak

Ma a mélyben ismét egy erős magyar nemzet kovácsolódik. 

Mindent mi tanítottunk Amerikának

Csoda-e, ha Kossuth és Petőfi népe csak mosolyog, ha bárki oktatni akar bennünket szabadságból és demokráciából?

Írásbeli házi testnevelésből

Európa ma tele van kérdésekkel, Magyarország pedig tele van válaszokkal. Mi pontosan tudjuk, hogy nem az uborka görbülete, hanem az európai ember testtartása jelenti a jövőt.

Vaslogika 

Az összefogás, az igazságba vetett hit és a kitartás vezet győzelemre. Csak az erősek maradnak fent. Mi, magyarok egy nagy korszak küszöbén állunk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez.

 Itt jut eszünkbe Kósa Lajos, aki szerint

Orbán Viktor a magyar politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak. A magyarság korai évszázadaiban úgy élt, hogy a táltos ideológiát adott, a törzsfő pedig vitte a napi ügyeket. 

Igaz, ezt a nyilatkozatot még 2006-ban tette, alig is tudta megmenteni a bőrét utána. A jobbos kimondóember továbbvitte azonban a gondolatot, szinte látta a jövőt. Orbánról is mondhatta volna, de - akkor még - Gyurcsányról mondta, hogy

Ő egészen biztosan azt hiszi, hogy egyszerre képes sámán és törzsfő lenni. Ha jól látom, most már egyedül járja a tűz körül a táncot. Az összes megmondóember meg döbbenten nézi... 

Hát most a megmondóemberek már Orbánt is döbbenten nézik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr287272655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.16. 10:48:08

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Trackback: Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.16. 10:47:24

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2015.03.16. 10:28:04

Nincs ebben semmi különleges.
Főgeci elvtárs körbenézett, hol találhatna még támogatókat, mert arra már ő is rájött, hogy az épeszű emberek közt nemigen.

Így aztán megtalálta a turulos, szíriuszos idiótákat: ennek az az előnye, hogy ezeket a baromságokat logikailag lehetetlen értelmezni (és cáfolni), mert idióták hitvilágán alapszik.
Vityának pedig már csak a hit marad, hisz a hazudozásait bárki, aki nem hívő, érvekkel 2 perc alatt darabokra szedi.

Mint zsák a foltját, az idióta miniszterelnök megtalálta a maga idióta közönségét.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.16. 10:30:31

Kósának nagy like a 2006-os dumáért. Néha vannak világos pillanatai.....kifogyott az anyagból. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.16. 10:33:13

és működik.
a városi megemlékezésen egy nagypapa és unokája:
-papi, nyertünk.
-mi magyarok mindig nyerünk.

azt hittem leesek a földről.

Hunyadi Péter 2015.03.16. 10:34:48

Ott voltam, nagyon nagy élmény volt! Az "egyenlítő"-höz hasonló anarchisták is ott voltak és sikoltoztak. A tömeg jóindulattal kitapsolta őket és énekelt nekik.
Nem baj, ha az "egyenlítőnek" nem tetszett. Ez a dolgok rendje. Az "egyenlítő", - ami nem tudom mit egyenlít ki - olvasói megérthetik a méltóságteljes ünneplés és a sikoltozás közötti különbséget és azt is, hogy melyik a kívánatosabb. Akinek pedig úgy tetszett, az elment a Keletihez, ahonnan az anarchisták vonultak. Nekik Magyarország, a történelmünk, a jövőnk semmi, csak Orbán ne legyen. Kevéssel is beérik. A háttérből pedig sakálok fenik a fogukat arra, amit látszólag ócsárolnak, valójában pedig a nyáluk is csorog érte!

J. Mutzenbacher 2015.03.16. 10:43:30

De most komolyan, az az uborkás mondat mi a #@&°% -t jelent?
Nem, nem és nem bírok rájönni!

Netuddki. 2015.03.16. 10:52:33

Atomvillanás? A putyin már hadgyakorlatozik állítólag...

Netuddki. 2015.03.16. 10:55:01

@Hunyadi Péter: Ezt nevezem! Ez ám a tökös gyerek! Hülye mint a seggem, és még büszke is rá.

Kisfácán! Kár volt regisztrálnod csak azért, hogy hülyét csinálj magadból...

"Hunyadi Péter 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.03.04. óta tag."

Egéridomár 2015.03.16. 10:59:49

@J. Mutzenbacher:
Azt jelenti, hogy az EU-ban mindenki uborka, csak a magyarok jöttek a szíriuszról turul háton.
Világos? :)

Pop40 2015.03.16. 11:01:53

@Hunyadi Péter: " Nekik Magyarország, a történelmünk, a jövőnk semmi, csak Orbán ne legyen."

Nem, ezek éppen nekik jelentenek sokat, nem nektek, ostoba szektás férgek. Ti mindenre csápoltok, amit a szektavezér mond, és örömmel bégettek, miközben Vitya meg a sleppje szétkúrja, és szétlopja az országot.

Magyarország jövője nem a Mészáros, Szíjjártó, Rogán, Polt, Vitya-féle maffiózók, meg a magadfajta tökkelütöttek.

csababácsi 2015.03.16. 11:11:15

@Hunyadi Péter: Aztán kedves barátom, amikor 2006-ban szétvertétek és felgyújtottátok a fél várost, elkötöttétek a tankot, az nem nemzeti ünnep volt? Ki tüntet kulturáltabban?
Aki gyűlöli ma tolvaj csuti miniszterelnököt az anarchista?
Hát ha kell választani inkább anarchista leszek, mint a hűbérúr seggnyalója , rabszolgája!
Vagy te is havi 380-at kapsz a beszólásaidért?

J. Mutzenbacher 2015.03.16. 11:13:13

@Egéridomár: Jaaaa! Lehet, hogy nem vagyok tiszta szíriuszi vérvonal,
azért nem vágtam. Köszönöm!

Egéridomár 2015.03.16. 11:26:23

@Hunyadi Péter:
Feltennék néhány kérdést:
Volt-e bármilyen utalás az "anarhisták" részéről arra vonatkozóan, hogy Magyarország, a történelmünk, a jövőnk nem érdekli őket?
Volt ilyen tábla, beszólás stb.?
Volt-e bármelyik ellenzéki megemlékezésen ilyen tartalmú/értelmű utalás?
Nem volt? Ezek szerint csak cimkézel, érzelmi alapokon formálsz véleményt?
Ugye nagyon toleránsnak és intelligensnek tartod magad?
Azt elképzelhetőnek tartod, hogy Magyarországon jelenleg - mások szerint ha nem is nemzetvesztés, de - egy súlyosan elhibázott gazdasági modell, valamint egy rég meghaladott erkölcsi és politikai stílus uralkodik?

Göntér László 2015.03.16. 11:31:06

A következők mellettiek, a rizsa.
Az összjövedelem osztva öttel, egyenlő az eltartandó családok számával. Ingó és ingatlan vagyon összege osztva negyven millióval, egyenlő a vagyonból eltartandó családok számával. Ez nem csak a személyi, hanem a vállalkozási vagyonokra is értendő, a rendszerváltásig visszamenő hatállyal.

borsoo 2015.03.16. 11:33:42

Valóban annyira képtelenség felfogni egy szóképeket és használó ünneoi beszédet? Ha nem egyetesz egyet a közvetített tartalommal (miképpen én nem), abból nem következik, hogy hülye a gyerek. Ellenben ha valóban nem érted, akkor talán érdemes lenne többőt rászánni, mielőtt pennát ragasz. Ha nem sértelek meg, kedves nickgrabowszki

netnepper 2015.03.16. 11:36:43

@csababácsi: "..elkötöttétek a tankot..."

Köszönöm szépen,...még most is rángatózik a rekeszizmom a szünni nem akaró röhöhöhöhögéstől....
A mai napmat már nem lehet elrontani:-)))))

Secnir 2015.03.16. 11:39:47

"Európa ma tele van kérdésekkel, Magyarország pedig tele van válaszokkal. "
/facepalm
merkel meg szalad lemondani

vajdasagi 2015.03.16. 11:45:19

@netnepper: A tank persze egy vicc volt.

De tanktól függetlenül: azért a mostani ellenzék egy nagyságrenddel (gyengébbek kedvéért: tízszer) kulturáltabban fejti ki a nemtetszését, mint azok, akik magukat "nemzeti"-nek meg "jobboldali"-nak képzelik.

ursus artos 2015.03.16. 11:46:05

Nemtom miért kell hintázni egy ünnepi beszéden?

ursus artos 2015.03.16. 11:47:23

Amikor meg Orbán Brüsszelben volt, akkor meg az nem tetszett. Pedig akkor lehetett volna méltósággal ünepelni... Ja, hogy akkor meg nem volt kibe belerúgni!

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 12:03:44

A nők nem részei a nemzetnek és soha nem is voltak azok klou.tt/vwseo4m1doq4

konrada 2015.03.16. 12:05:22

@vajdasagi:
...hát tudod forradalmakat sosem a szalonfiúk, hanem a plebsz tudta megnyerni.

...s akik nem tudják a plebszet megszólítani, azoknak se forradalom megnyerésére, se egyebekre nem alkalmasak. azaz - ahogy a blog szokta szövegkörnyezetből kiragadva - idézzelek téged: "azért a mostani ellenzék egy nagyságrenddel (gyengébbek";))

...nem mintha egyetértettem volna az akkori balhésokkal, de akkor látszott a társadalmi akarat, erő, amit azok meglovagoltak.

...de most se erő, se akarat, pláne olyanok se, akik lovagolni akarnának rajta. Nem olyan lovat akarnak...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2015.03.16. 12:14:03

Vajon az is győzelem lesz, ha elzavarják? Vagy az a létparancsolat? Esetleg hősvalóság?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.16. 12:19:00

Mit kell elemezni egy sablonos ünnepi szövegen?

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2015.03.16. 12:21:38

@maxval bircaman szerkesztő: nem, egy sablonos ünnepi szövegen valóban nincs mit elemezni, de ez (sajnos) nem az.

csak egy néző 2015.03.16. 12:27:14

@J. Mutzenbacher:
"De most komolyan, az az uborkás mondat mi a #@&°% -t jelent?
Nem, nem és nem bírok rájönni!"
Ez azt jelenti, hogy még a görbe uborkában is egyenesebb a gerinc, mint ezekben a pökhendi, hazaffyas, magukat magyarnak kisajátitó köcsögökben.

turista a saját országában 2015.03.16. 12:31:56

Orbánnak van egy elképzelt magyarságképe. És ez a kép rettenetes. Ez a kép megalázó, lesajnáló, lealacsonyító.

netnepper 2015.03.16. 12:32:39

@vajdasagi: "A tank persze egy vicc volt. "

Persze,...csak nem itt és most, hanem akkor és ott:-).

konrada 2015.03.16. 12:38:04

@J. Mutzenbacher:
Pedig a sok ökörség között talán az volt a legérthetőbb.

...az már oktatásunk szegénységi bizonyítványa, hogy van, aki még azt se érti meg...

Mr. Rocketfinger 2015.03.16. 12:39:50

Péter, Péter... te szopni jöttél ide. tökéletesen megtestesíted mindazt ami ellen jópáran küzdenek ma Magyarországon. az ostobaság két lábon. elmentél meghallgatni egy pszichopata lózungját, "méltóságteljes ünneplés" címszóval. namost ugye köztudott, hogy a Fidesztől mi sem áll távolabb, mint a méltóság, hogy az "ünneplésről" ne is beszéljünk. ti így értelmezitek a nettó uszítást. sajnos azok, akikre most emlékezünk, sírva fakadnának annak láttán, ami ebben az orszában folyik.
sajnos még mindig csak a történelmünkből próbálunk megélni, brühühü mennyit szenvedtünk mi mint nemzet, miközben semmi mást nem csinálunk mint egymást nyírjuk. eközben persze tiszteletet a magyaroknak, mert mi annyira kurvára jobbak vagyunk mindenki másnál, miközben rohadtul nem adjuk meg másnak azt a tiszteletet ami elvárunk. rémlik?
"A magyarban az a legértékesebb, ami a többiektől megkülönbözteti. Ha csak annyi volnánk, mint a többiek, mi szükség volna ránk a világon, és milyen hivatkozással kérhetnénk a Jóisten segedelmét ellenfeleinkkel szemben?" nincsen ellenfél. nincs ellenség. senki sem akarja tönkretenni Magyarországot (legalábbis azok közül, akiktől ti féltek és akikre Viktor gondolt)
én aggódom a jövőért. a sajátomért kevésbé, de a gyermekem jövőéért annál inkább. és a Viktor miatt aggódom. úgyhogy ezt a vallásos áhitatot (édemes megfigyelni a színpadnál állók arckifejezését) mellőzni kéne, nem Viktort kéne megváltóként kezelni, hanem el kéne kezdeni gondolkozni...

vajdasagi 2015.03.16. 12:41:50

@konrada: Az akkori "plebsz" sem nyert forradalmat. hanem idővel egyre többen ábrándultunk ki a Gyurcsány-félékből. Most meg ugyanez történik az Orbán-félékkel. Ennek a rezsimnek is vége. Hogy mi jön utána, azt nem tudom, de hogy a mostani nem előre viszi a hazánkat, az evidens.

Egéridomár 2015.03.16. 12:50:42

@konrada:
Nagyon téves meglátás.
Annak a söpredéknek akik törtek zúztak 2006-ban, semmi köze nem volt a változást akaró tömeghez/erőhöz (ezt csak a fideszesek szeretik hagoztatni), de annál több a fradi B középhez.
Azok a "spontán" megmozdulások elég jól koordinálva voltak a fidesz politikusai által.
Nagyon magas azok száma, akiknek már csordultig tele a puttonya a regnálókkal, és a mostani hatalomnak csak az a szerencséje, hogy jelenleg nincs ki mögé beállniuk. Viszont nagyságrendekkel nagyobb erőt képviselnek, mint a 2006-os "támogatók", vagy a maiak.

konrada 2015.03.16. 13:01:32

@vajdasagi:
Nem ezt írtam, csak azt, hogy akik mögött senki nem áll - és még a plebsz is kerüli - annak semmi esélye arra, hogy változtathasson, mert ahhoz kell azért valamiféle támogatás.

...mert egyszer vége lesz, ez tény. De nem attól az erőtől, amely a mostani ellenzék képviselői mellé kiáll.

konrada 2015.03.16. 13:09:28

@Egéridomár:
...és ezt sem írtam, csak azt, hogy aki még a plebsznek sem kell, az esélytelen.

...de ebben egyet is értünk.
...mert ha lesz olyan, aki mögé lesz beállni, akkor lesz olyan is, aki törni-zúzni fog. ...hiszen az igény - lásd Pityingeréket, vagy a székház dobálókat - meg van, csak még ők is szégyenlik, ha azokkal összemossák őket.;))

Bobby Newmark 2015.03.16. 13:25:34

@konrada: Muhaha. Mert a Fidesz aztán olyan kibaszottul kidolgozott programmal nyert választást, ugye?

Kakimaki0123456789 2015.03.16. 13:28:52

Amerika nem elsősorban a demokrácia hiánya miatt kritizálta a kormányt (nem Magyarországot, hanem a kormányt) hanem a korrupció eltűrése miatt.

Kakimaki0123456789 2015.03.16. 13:32:50

Aztán.
Ez egy echte náci beszéd volt.
Meg volt benne a magyar nép felsőrendűsége, kiválasztottsága (vö: árja faj felsőbbrendűsége) a másik náci ideológia, a szociál darwiniwmus (az erősebb marad fent, mindenki annyit ér amennyit elér) és az őstörténeti miszticizmus, legendárium, szinte eg új vallás megalkotása, a náciknál Himmler volt ennek a megalkotója.

konrada 2015.03.16. 13:40:46

@Bobby Newmark:
Ez nálad kényszeres nevetés?? Mert én ilyent nem írtam, csak azt, amit 2x is megismételtem. Azok, akik most ellenzéki arcok, nem kellenek a plebsznek.
---és programról nem is írtam.

konrada 2015.03.16. 13:43:24

@Kakimaki0123456789:
...hát egy olyan országnak meg is van az erkölcsi alapja, amelynél az alelnök fia egy megpuccsolt országban koncessziót kap...,))

Mr. Maki 2015.03.16. 13:59:39

Te jo eg! :D Nem tudom mit tol de kerek belole MOST!!!

csabakirályfi 2015.03.16. 14:00:16

@Pop40: Tévedsz, Vitya meg a sleppje nem szétkúrja és szétlopja az országot, hanem biztonságba helyezik a nemzeti vagyont. Mert hol lehetne az biztosabb helyen, mint az ö zsebükben?

Kakimaki0123456789 2015.03.16. 14:22:04

@konrada: Szóval azt nem vitatod hogy az ÁFA csalás létezik. Ezs is egy előrelépés.
Már csak tenned kéne valamit ellene... és ne mutogass másra, egyszer légy végre férfi!

Kakimaki0123456789 2015.03.16. 14:23:42

@Pop40: Orbán egy vallás, az orbánizmus papja, ez a misztikus maszlag az amiből építkeznek. A személyi kultusz az egyszerű embereknél a vallásosságot pótolja. Ilyen az emberi genom, na, nem tehetnek róla (az egyszerű emberek). Csak azok tehetnek róla akik ezt kihasználják.

Bernik 2015.03.16. 14:50:10

Az Index éppen most szólja el magát a sunyi bolsevik összjátékról. Az állítólagos "ellenzéki" híroldalon, és ma napközben már a hasonló Origo-n se szerepel a vezető hírek közt a tegnapi kormányellenes gigatüntetés. Az "ellenzéki" HVG is "többezres"-nek hazudja a negyvenezres tegnapi tüntetést. Már tegnap este se hittem a szememnek, amikor cikkek sora helyett csak egyetlen videó szólt az Indexen a tegnapi óriástüntetésről, de ma már annak "sincs hely" a címlapon.
Továbbá a híres Hírkereső-n se szerepel sehol a kiemelt hírek közt...
Holló a hóllónak... ugye.

konrada 2015.03.16. 14:54:48

@Kakimaki0123456789:
Wazze, ha neked az a férfi, aki magára veszi a világ minden bűnét, akkor kezdj el Jézussal csetelni!,))
Én gyarló ember vagyok: elismerem a hibáim, csak qrvára utálom, ha olyan áll ki ezt világgá kiabálni, akihez még ipari tanulónak se vennének fel. Mert a szemforgató hamis papokat sosem szerettem...

...hogy értsed leírom azt, amit Jézus is mondott: "Az vesse rá az első követ, ki maga is büntelen."
S hidd el, még ha neked magas is: ő férfi volt (s mivel én bűnös lélek vagyok, abban is biztos vagyok, hogy nálamnál sokkal különb), és nem a bűnt védte ezzel...

...ja és még annyit: ebben az országban az ÁFA csalás még az ÁFA megjelenésénél is régebbi. Aki ezt vitatja, az tényleg hülye!,))

csak egy néző 2015.03.16. 14:55:48

Azért elképzelem annak a baromarcú beszédírónak a képét, amikor leír ilyen mondatotkat:
"Most itt állunk, azon a helyszínen, ahonnan szétsugárzott, szerteáradt a mágikus energia, amely felvillanyozta és nagyszerű nemzetté formálta a magyarokat. Ha van szakrális lépcső a magyar történelemben, ez minden bizonnyal az. Miképpen az is bizonyos, hogyha van szakrális momentuma, főnix pillanata a magyar lélek újjászületésének, az a pillanat 1848. március 15-e. Szabadság és a nemzet függetlensége. Ez a magyar élet, ez a magyar történelem páros vezércsillaga. Vérvonal, cél, értelem és mérce. Zsinórmérték."
Vagy "Csoda-e, ha Kossuth és Petőfi népe csak mosolyog, ha bárki oktatni akar bennünket szabadságból és demokráciából?"
Szinte látom magam előtt a világ 100 éve demokratikus országainak a vezetőit, ahogy rájöttek most a felcsuti paraszt beszéde után, hogy ők eddig csak ugatták a demokráciát és már szervezik is a küldöttségeiket tanulmányozni az igazi "magyarosch" demokráciát.

randomuser1 2015.03.16. 15:20:35

nekem hiányzott belőle egy kis édesserdélyünközés, de végső soron, figyelembe véve, hogy az ertéelen márciusidusa miatt elmaradt az ezótévé, egész elégedett vok a beszéddel.

Csillagszemű Juhász 2015.03.16. 15:28:28

Mindenkinek ajánlom a Kozmosz együttes Okosak földje című számát! "Mi vagyunk magunk a probléma"

Pepibubó 2015.03.16. 15:41:02

@Csillagszemű Juhász: Erről nekem a - a 300 ezer szovjet megszálló katonával fenntartott - kádári diktatúra jutott eszembe. Akkor hallottam a Szabad Európa Rádión, hogy mi a szocialista rendszer lényege: azon gondok megoldási kísérlete, amelyek szocializmus nélkül nem lennének.

patkányarcúáginéni 2015.03.16. 16:38:08

Jó volt a beszéj? Hát annál inkább mocskoljuk!

(Elmentek ti a büdös picsába!)

hümhüm 2015.03.16. 16:49:42

egyenlítő grabowszkikám!
Segítek:
mágikus energia: az embereket varázslatosan megváltoztató energia
szakrális lépcső: olyan lépés, amely a szakralitás újabb fokára enged
főnix pillanat: az a pillanat, amikor valami, mint a mitológiai főnixmadár (v.ö. általános műveltség...), újjászületik (de ezt a következő tagmondat ki is fejtette, nem tudom, hogy mit nem értettél, te gyökér)
létparancsolat: a létezést meghatározó törvény, belső parancs
ősi tudás: olyan tudás , amely ősi idők óta elsajátított és használt ismeret
hősvalóság: hö-hö-hö, ez csak egy szóvirág...olyan juhászferences...
csillagvillanás: nóva vagy szupernóva, amely látszólag minden előzmény nélkül felvillan, és fényére mindjárt felfigyel az ember ( grabowszkikám, ez afféle metafora....)

Örülök, hogy bővíthettem egy kicsit az ismereteidet és szemléleti kultúrádat...

2015.03.16. 17:13:49

@ursus artos: "Nemtom miért kell hintázni egy ünnepi beszéden?"

Én meg azt nem tudom, hogy te miért hintázol a blogon? Ostoba fideszes barom.

2015.03.16. 17:20:23

Ez a fazon elmegyógyászati eset. Igaz, ő sem érti amit mond, de nem baj, mert a szöveg az agyhalott híveinek szól, nem az ország népének, tehát le van szarva. Tudnak rá tapsolni, csápolni és viktorozni, ennyi...
Különben nem pszichedelikus utazás kell ennek, hanem egy tartós klímaváltozás az örök vadászmezőkön (ha már dakota).

nnnnnnnn 2015.03.16. 17:46:54

Tavasz jön, Orbán megy,
Ez volt a nagy szlogen nem? Na mi van nem jött össze?

2015.03.16. 18:30:33

@$$$=$$$: Idefigyelj, batyufasz csicska! Próbáld meg magyarul összefoglalni, amit a cigó vezíred felböfögött: hadd értsük mi is! Halljuk, te mit értettél a szófosásból?

ursus artos 2015.03.16. 21:18:39

@Jules Verne: " Ostoba fideszes barom. "
Ennek mi értelme? Mi a célod ezzel?

t a m á s 2015.03.16. 21:40:59

Igenis én két lényeges dolgot "értettem meg" a miniszterelnök beszédében.
1./ A nagy szabadságharcosok között említette Rákóczit..Ok!
Kossuthot...Ok! és..Tiszát(?!) Ő az a politikus volt aki liberálisként kezdte aztán konzervatív lett...mint most Ő (mert ki a fene ismeri a szabadságharcos Tiszát???
2./ "Minden magyar felelős minden magyarért"..mert...
Én nem vagyok felelős a 40-50 éve az USA-ban,Dél-Amerikában Ausztráliában élő ottani állampolgárságú "magyarokért". De Orbán megüzente, hogy 2018-ban akár mennyire is csökken most a hazai szavazóbázisa, sok-sok milliárd ottani befektetéssel "Megveszi az erdélyieket,..meg a többieket és ezekkel ismét 2/3.t csinál...a nyakunkra.
Igenis ez komoly beszéd volt, a többi maszlagot pedig ilyenkor mindenki elmondja.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.16. 21:52:30

@ursus artos: Nincs célja vele, csak kimondja az igazságot.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.16. 21:53:19

@$$$=$$$: Ideges vagy? Széled a tábor szétfelé?
süti beállítások módosítása