B1 blogcsalád



A leghazafiasabb tett? A politikai rablóbanda feljelentése!

2015. január 27. - nickgrabowszki

Feljelentéshullámot indíthat el Juhász Péter. A belvárosi ellenzéki politikus arra biztat, jelentsék a hatóságoknak, ha alkotmányos költséget, kenő- vagy csúszópénzt kellett fizetnie, valakit meg kellett vesztegetnie az önkormányzatoknál a normális ügymenet biztosításáért. 

Neked is kellett fizetned már azért, hogy élhess a törvények és rendeletek által biztosított jogaiddal?
Légy hazafi, jelentsd a hatóságoknak! Téged ezért nem érhet hátrány, mentesülsz a büntetés alól! Ha a hatóság tárja fel az ügyet, akkor már késő, akkor te is elítélhető leszel.

- írja Facebook-posztjában Juhász, aki rengeteg beszámolót hallott arról, hogy az önkormányzatok, hatóságok emberei, vállalkozásokat kerestek meg, hogy pénzt kérjenek tőlük az önkormányzati vagy szakhatósági engedélyért. Értsd: nem illetéket kellett fizetni, hanem az ún. alkotmányos költséget, hogy megkenjék az ügymenet kerekét. Juhász szerint sokan közülük kényszerből, hogy ne menjen tönkre vállalkozásuk, hogy ne jusson koldusbotra a családjuk.

juhtuntmol.jpg

(forrás: Együtt)

Akik ezt 2012 előtt tették, azok, amennyiben maguk tesznek bejelentést, mielőtt más forrásból a hatóság tudomására jutna az ügy, mentesülnek emiatt minden büntetés alól. Az utóbbi három évben történt eseteknél azonban már nem automatikus a büntethetetlenség, hanem korlátlanul enyhíthető a büntetés mértéke (ti. a bíró belátására van bízva).

Ezt a suttyomban történt (komoly nyilvánosságot legalábbis nem kapott) törvénymódosítást amúgy nemigen magyarázza más, minthogy az uralmon lévők magukhoz kössék azokat is, akik nem tettestársként, hanem áldozatként, vesztesként, elszenvedőként vettek részt a korrupcióban. Az utóbbiak ugyanis már nem lehetnek biztosak a büntetlenségben: a Polt Péter-féle ügyészség és a Handó Tünde vezette OIT által kiszignált bíró önkényére lesznek (lehetnek bízva). 

Akikkel korábban történt, azok viszont:

Bemehetnek a rendőrségre, elmondhatják a történetüket, és nem kell tartaniuk semmilyen jogkövetkezménytől. Ezzel nem csak a magyar emberek közösségét, tehát az ország érdekeit szolgálják, hanem a saját lelkiismeretüket is megnyugtathatják: nem segítik tovább annak a politikai rablóbandának a működését amely a saját országának polgárait teszi tönkre. Meggyőződésem, hogy ma ez a leghazafiasabb tett amit egy magyar polgár megtehet!
Tedd meg te is!
Oszd meg, hogy mások megtegyék!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr547113227

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hetven évvel később... 2015.01.27. 23:27:44

Nagyot változott a világ a legtöbbször emlegetett náci koncentrációs tábor felszabadítása óta Keleten és Nyugaton, a zsidók, az arabok és az euro-atlantisták háza táján. Ezt Carlos Latuff karikatúráin is láthatjuk. (Never again = Soha többé, Over ag...

Trackback: Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért? 2015.01.27. 23:25:52

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csöpike2 2015.01.27. 16:55:11

Nem lehetne erre a GYÖKERE ráguritani egy elefántot ?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.27. 21:03:36

Nem a Fidesz védelmében, de azóta már kiderült, hogy ezen lakás mutyi ügyekben az MSZP megint többet lopott az 5. kerületben is.

Szóval nem a Fidesz védelmében, hanem Juhász jellemének megvilágosításában említem.
Hisz azokkal fogott össze, azok támogatták, akik több bárlakást adtak el bagóért.
Cserébe viszont az MSZP-s tolvajokat fel se jelentette.

Ennyit Juhászról.

jogalany 2015.01.27. 21:13:50

Azért szavaztak sokan a fideszre, hogy a tolvaj Mszp-t kapja el, büntessék meg a korruptakat. Ehelyett kiegyeztek. Ma már a fideszesek lopnak, de koncentráltan a vezetés és nem törödnek a "ne mi nyejük a legtöbbet" iránymutatással. A GDP 16,7% -át lopják el ebben az országban.
A lottóról is már majd mindenki tudja, hogy korrupciós nagynyeremények vannak, de vizsgálat vagy ami még jobb, nyilt adatbázis kezelés az nincs.

vajdasagi 2015.01.27. 22:26:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nézd, engem nem nyugtat meg az, hogy az MSZP még többet lopott. Aki lop. az:

1. ha lehet, kerüljön börtönbe.
2. ha nem kerülhet börtönbe, legalább távolítsuk el a politikából.

Te másként gondolod? Mert akkor Te is tolvaj vagy ám!

bkkzol 2015.01.28. 00:29:26

Nincs politikai elit Magyarországon. Egy része a posztkommonista adok-veszek, privatizálok módon gazdagodott meg. A mostaniak meg a soha mashol nem dolgozó, verseny szférát nem látott felkapaszkadottak. "Gyorsan minél többet összelopni" nagyon éhesek. Na most akkor ebből válasszunk.
süti beállítások módosítása