B1 blogcsalád



Rogán adócsalónak is adott áron alul ingatlant

2014. december 06. - ng.pontkukac

Csak Kelet-Magyarországon kapható panellakás olyan áron, amennyiért négyzetméterenként eladott a belvárosi önkormányzat egy Károly körúti ingatlant - tudta meg az Egyenlítő blog. Az L.V.L.S.H. Kft. a Portik élettársának elpasszolt ingatlan melletti épületben mindössze 177 ezer forintot fizetett négyzetméterenként, ráadásul a vevő ebben az esetben is csupán 2 hónapig volt bérlő. Ám ez nem volt akadálya annak, hogy 60 milliós kedvezményt kapjon.

rogan_1.jpg

A belvárosi önkormányzat 2010 szeptemberében bérbe adott egy 792 négyzetméteres  Károly körúti ingatlant az L.V.L.S.H. Kft-nek, amely a Fehérvár Fc korábbi ügyvezetőjének, Maráczy Endrének a cége volt. A társaság azóta beolvadt egy másik Maráczy-cégbe. (Maráczyt a bíróság 2011-ben adócsalásért elítélte.) A Rogán Antal vezette önkormányzat nem habozott, a 2010-es önkormányzati választás utáni második rendes testületi ülésen kijelölte a Károly körúti ingatlant eladásra. Az ilyen előterjesztéseket rendre a költségvetés egyensúlyának megőrzésével indokolták. 

Viszont az önkormányzat vagyonrendelete a bérlőknek jelentős, 30 százalékos kedvezményt biztosít arra az esetre, ha élnek elővásárlási jogukkal, és megveszik az ingatlant. A rendelet ugyan nem tiltja, hogy 2 hónap bérlői jogvoiszony után is járjon ez a kedvezmény, de a rendelet szellemiségével ugyanakkor teljességgel ellentétes ez a gyakorlat. Az ugyanis igen problémás, hogy bérlőként kéthavi bérleti díj leszurkolása után több tízmilliós kedvezményt biztosítsanak a szerencsésnek. Márpedig e fura nevű kft-vel is éppen ez történt: az eredetileg 201 millió forintra értékelt ingatlant, mindössze 140 millió forintért vásárolhatta meg a cég. Ez 177 ezer forintos négyzetméterárat jelent, amennyiért csak Kelet-Magyarországon lehetséges panellakást vásárolni.  

Nem első alkalommal derül ki, hogy áron alul kótyavetyélte el Rogán Antal a belvárosi önkormányzat ingatlanait. Nemrég a Blikk számolt be arról, hogy Portik Tamás élettársa, Pápa Marianne szintén a Károly körúton vásárolt nagyon hasonló körülmények között üzlethelyiséget. Az egykori Négytigris kínai piacot üzemeltető Pápa 2011 szeptemberében vehette bérbe az ingatlant, és még annak az évnek a végén már alá is írták az adásvételi szerződést. Ott még 200 ezer forint feletti négyzetméterárat kértek el a vevőtől, noha manapság egy utcafronti üzlet a Károly körúton 600-700 ezer forintra rúg négyzetméterenként.

Hasonlóan jó üzletet kötött Rogán Antallal egy Leisztinger Tamáshoz köthető vállalkozás, amelyik az egykori Parlament Café-t vásárolta meg, illetve a mellette lévő házasságkötő termet. Szintén Rogánék ingatlaneladási módszerei kerültek szóba Giró-Szász András szállodaberuházása kapcsán. A Dorottya utcában hotelt fejlesztő cég ugyanis szintén áron alul jutott hozzá az egykor az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanhoz.

Az ügy érdekessége, hogy az akkori szocialista képviselők is rendre megszavazták Rogán előterjesztéseit, és nem kürtölték tele a sajtót az áron aluli ingatlaneladásokkal. Igaz ugyanakkor az is, hogy igen jól teljesítettek a Rogán-érában a szocialistákhoz köthető civil szervezetek: a 444 korábbi cikke szerint százmilliós támogatást kaptak az önkormányzattól.

Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője kivizsgálná az elmúlt 8 év belvárosi ingatlanügyleteit, de javaslatát egyelőre még napirendre sem tűzte a képviselő-testület. E helyett az elmúlt 12 évet Rogánékkal végigüzletelő MSZP-s Steiner Pál vezette pénzügyi bizottság veheti górcső alá az ingatlaneladásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr56961999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lófasz a seggedbe blog.hu 2014.12.06. 20:08:48

Itt egy ingatlan, ott egy ingatlan áron alul eladva barátoknak eladva.
Itt egy ingatlan, ott egy ingatlan, képviselők vagy nejeik által közösen megvéve.
Itt egy ingatlan, ott egy ingatlan, amit politikusok családtagjai vesznek meg kölcsönből.
Itt egy ingatlan, ott egy ingatlan, ami politikusok és cégek adnak-vesznek egymás között.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.06. 21:56:00

Remélem Rogán megkapja Hunvald celláját... vagy a szomszédost.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.07. 00:12:54

Büszkék lehetnek az V. kerületiek a választásukra.
Celeb Rogán, Cilikével már szerepelt a TV2 szappanoperájában a "Jóban rosszban".
Most része van a: jóban.
Remélem, nem sokára része lesz a: Rosszban!

Szúnyog 2014.12.07. 00:44:03

Az V. kerületben mindig folyt a mutyi. Bizony, jó volna a kis pofátlan Rogánnak utánamenni.

talicskás munkásember 2014.12.07. 03:04:13

Hopp. Ez a Marianne, aki Portis élettársa volt, üzemeltette volna a 4 Tigris kínai piacot, amelyik természetben a Józsefvárosban volt található és amelynek a biztonsági feladatait esetleg a belügyminiszter akkori biztonsági cégei láttak el? Mindent értek...

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.12.07. 08:05:13

Mintha ilyesmiért embereket bilincsben vittek el volna nem is olyan rég.
Hol a narancsbolsi csapat aki ezt most megvédi?
Blogger Gizda? bölcstelenbagoly?

lavór 2014.12.07. 09:05:23

Ez kérem az illibeláris értékrend szerves része. Nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbmenni! :D

Dr Gregory House 2014.12.07. 09:07:08

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Az utolsó mondat mindent elárul arról, mi lesz az esetleges vizsgálat eredménye. Persze feltéve, ha lesz egyáltalán vizsgálat. Nem a FIDESZ vagy az MSZP korrupt, hanem rohadt ez az egész politikai elit. Libsik, illibsik, ortodoxok és unortodoxok egyaránt. Jól el lett qúrva ez a renszerváltás.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.07. 09:13:59

@Szúnyog: Hát ha már te is ezt mondod, akkor egészen biztosan így van.

@Dr Gregory House: Nehéz lesz ebből az állapotból kitörni, hiszen a rendszerváltó "elit" birtokolja a hatalom, a közpénz és a média túlnyomó részét.
Láthatjuk, hogy mi történik, ha "új arc" próbál betörni a politikai piacra, egyből összeáll a fidesz-mszp rablóbanda, beindul az aljas karaktergyilkolás, elemi érdekük, hogy minden így maradjon.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.12.07. 09:55:41

Magyarország, mire vársz? Meddig asszisztálsz az ország szétlopásához? Ezek komkrétumok, tények, csak nagyon szépen lepapírozták. ORBÁN BANDA IS TAKARODJ!

Netuddki. 2014.12.07. 10:22:29

Szóval nem egyszeri eset. Folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett hűtlen kezelés. Mennyi is jár érte?

Ja, és a fidesz ezek után még mindig megvédi? Vagyis addig nem lehet lecsukni amíg az orbán rezsim van "hatalmon". Kire, mire is várunk még?

Netuddki. 2014.12.07. 10:25:29

@Szúnyog: Semmi elmúlt8év? Semmi libsibolsik IS loptakozás?
Mondjuk ezt már elég nehéz lenne kimagyarázni...

Netuddki. 2014.12.07. 10:30:51

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "Láthatjuk, hogy mi történik, ha "új arc" próbál betörni a politikai piacra, egyből összeáll a fidesz-mszp rablóbanda, beindul az aljas karaktergyilkolás, elemi érdekük, hogy minden így maradjon."

Aztán? Nekünk és Magyarországnak meg elemi érdeke, hogy NE így maradjon. Tudjuk, ismerjük milyenek, mik a módszereik. Nem kell velük foglalkozni ha karaktergyilkolászni akarnak. Idáig ennek bedőlt a jónép, ideje, hogy ne így legyen. Mellesleg olyasvalaki kell aki nem lehet lekaraktergyilkolászni. Ahhoz azért elég nagy az ország, hogy akadjon...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.07. 10:36:42

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Na most ezt nekem mondhatod, sokra nem mész vele. Ha még másik 3 millió ember is ráébred(ne), akkor történne talán valami. De ezt nehéz elérni, és ez ellen harcol az "elitünk".

Netuddki. 2014.12.07. 10:57:25

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Ha semmit nem csinálsz akkor egy biztos. Semmi nem fog történni.

kvadrillio 2014.12.07. 11:31:31

X + Y...MEG Y + X...MEG ANYJAKÍNNYA...MEGB ÖSSZEFONÓDÁSOK MEG KORRUPCIÓK...MEG CSALÓ KÉP....VISELŐK RAKÁSON..., DE MAJD MEGY A FEKETERUHÁS KOMMANDÓ..., MEGBILINCSELI ŐKET ÉS BEBASSZA MINDET A SÖTÉT MAGÁNZÁRKÁKBA....VAGYONELKOBZÁSSAL !!!

NO, HA NEM ÍGY LESZ, AKKOR VAN A NAGY BAJ !!!!!

kvadrillio 2014.12.07. 11:36:32

JAHHH ÉS AZ UNIÓ ADJA A SOK MILLIÁRDOT....MOSTANI CIKLUSRA 12.000 MILLIÁRDOT MEG MÉG UGYANENNYIT, DE MAJD MEGSZŰNTETIK A 3 HAVI M.NÉLKÜLI SEGÉLYT IS, EGYÉB TÁMOGATÁST IS (NU, A FELSŐTÍZEZERÉT AZT NEMÁM!!!) ÉS SZÉPEN SZÉPÜLNEK A ZSINAGÓGÁK (MEG A ZSINAGÓGAZSEBEK IS !) BELŐLE, A TÖBBIT LENYÚLJÁK MERT KELL CSILI-VILI VILLÁKRA...EGYEBEKRE....AZ ISTENATTA NÉP MEG TOVÁBB SZEGÉNYEDVE ÉHENHAL.....

AMÍG ECCER MAJD TÉLLEG LELÖVIK EZEKET A SZARALAKOKAT ! BUMMMMM !!!!! OCCT ENNYI VOLT.....:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.07. 11:37:49

Hol vagy Batyu? Hol van BloggerGéza? És a Polyvinyl? A többi narancs agitprop-os? Erről a témáról várnám a véleményüket? Vagy amíg nem jön ki a kommüniké a pártközpontból, addig tilos kommentelni?

dr kíváncsivagyok 2014.12.07. 11:48:45

A 2010- es választások elott ettol kisebb ugyekért vezetoszáron hurcoltak emeszpés politikusokat...
Ezért (is) nyertek 2/3 - dal...
Most hogyan tovább ?
Ki fogja ezeket a sikkasztásokat , csalásokat , mutyikat felderíteni ?
Az USA bedobta a kavicsot az állóvízbe,...a tobbi rajtunk múlik !?

dr kíváncsivagyok 2014.12.07. 11:54:18

A jéghegy csúcsát látjuk csak a Rogán , Szijjártó , Kósa , Lázar , Mészaros , stb. ugyekben. A tobbi szépen lassan napfényre kerul majd . Kérdés : Meddig mehet ez így ? Meddig takargatjak a szart ? Meddig védik Vidát ? Még megvárjuk , amíg Simicska képviselo lehet ?

Mikor kezdodnek a zavargások ?

dr kíváncsivagyok 2014.12.07. 12:04:36

@kvadrillio:
"AMÍG ECCER MAJD TÉLLEG LELÖVIK EZEKET A SZARALAKOKAT ! BUMMMMM !!!!! OCCT ENNYI VOLT.....:) "

Nem orulnék neki...
Pintér bevezette a munka-alapú fegyházakat ,..ott a helyuk !

Gyorgy Nagy 2014.12.07. 13:28:42

Rogánrol màr évekota beszélik hogy korrupt.Börtönben a helye a volt proszto pararasz KISZ titkárnak. Vagy huzzon vissza afalujába és TURJA A FÖLDET az urizáló PROLI !

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.12.12. 07:48:16

Valahogy nem jelent meg a narancs kommandó itt. Miért is?
süti beállítások módosítása