B1 blogcsalád



Látványos honlapot kapott a Nokia-doboz

2014. december 01. - ng.pontkukac

Olvasónk érdekes honlapot ajánlott figyelmünkbe. A themagicbox.hu témája a BKV-ügy, azon belül is elsősorban a "varázsdoboz", vagyis a varázslatos Nokia-doboz. Az oldal 21 pontba szedte, és vizuálisan egy idővonalra helyezte a doboz "életútjához" tartozó eseményeket, az összefoglalók háttéranyaga pedig kattintás után, már-már tudományos alapossággal elérhető. Forrásmegjelölésben az oldal mindenképpen testhosszal előzi Schmitt Pál kisdoktoriját, de mi is ennek az egésznek a célja?

magicbox_0000_0.jpg

A pénzzel tömött Nokia-doboz honlapja azt hivatott bizonyítani, hogy a szocialista korrupció ikonjává vált tárgy valójában nem is létezett, de ennél tovább is megy, és az egész eljárást politikai boszorkányüldözésként mutatja be. Könnyű lenne a dolgot lerendezni annyival, hogy a szocik és libsik közül kikerült BKV-vádlottak kommunikációs húzása az egész, de ahogy pontról pontra olvassuk az összefoglalókat és az azok alapját képező dokumentumokat, valóban ijesztő kép rajzolódik ki előttünk.

Mert az oldal bizonyítja, hogy a dobozos vád egyetlen tanú vallomásaira épült, amelyekben első blikkre hat ellentmondás található, és nem éppen apró bakik: a pénz forrását és az átadás körülményeit is többféle, eltérő változatban olvashatjuk el. Aztán a Bajnai-kormány rendőrségén érezhető politikai nyomást is könnyű nyilatkozatokból lekövetni. És talán Bajnai nem akart haszonélvezője lenni a szocik kriminalizálásának...? De ez már messzire mutat. Éppen elég felkavaró olvasni tanúk és vádlottak beszámolóit az eljárásról, dokumentumokkal alátámasztva, és máris egy banánköztársaságban érezzük magunkat.

Szóval mindent összevetve mi adunk egy esélyt a honlapnak, és a következő hetekben pontról-pontra kivesézzük a BKV-ügy életútját, elemezzük a dokumentumokat, és megpróbálunk az ördög ügyvédjeként fogást találni az eljárást koncepciósnak lefestő anyagokon. Ha ugyanis a leírtak megfelelnek a valóságnak, akkor igen sötét ügyek húzódnak a háttérben, és fény vetülhet egy Budapestet komcsi kémekkel és ügynökökkel fenyegetettségben tartó Tarlós-Pető maffiára is. És hogy mindennek mi köze Bajnaihoz, Tarlóshoz, sőt, mai MSZP-prominensekhez? Talán ezt is hamarosan megtudjuk.

Én játékra hívnám az olvasókat, különösen azokat, akik hisznek a Nokia-dobozban és a vádlottak bűnösségében: olvassák végig a honlap 21 pontját, és amennyiben csúsztatásra, ténybeli tévedésre találnak, azt jelezzétek az ng.pontkukac@gmail.com címen, hogy meglátásotokat beépíthessük most induló, 21 részes cikksorozatunkba. Nokia-doboz kutatásra fel! A honlap IDE KATTINTVA elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr306948661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joska61 2014.12.02. 10:15:38

"és máris egy banánköztársaságban érezzük magunkat" Már régen banánköztársaságban vagyunk, csak sokan még mindig nem vették észre.

sandorkavagyok2 2014.12.02. 10:22:42

Én most azon az oldalon mégis mi a látványos? Még a szöveg is el van csúszva

nnnnnnnn 2014.12.02. 10:26:19

szocikról már sose mossa le senki a korrupció bélyegét szerintem. kár erőlködni.

Gabbesz 2014.12.02. 11:16:36

@$$$=$$$: Ja, ott kb. lehet mutatni 5-10 embert, akik ilyenben benne voltak. A Fideszben meg 5-10-et, aki nincs benne. És akkor a nagyságrendekről már ne is beszéljünk.

igazi hős 2014.12.02. 13:40:45

Lássuk be a Fidesz nem szégyell tanulni, sőt továbbfejleszteni az ellesett ötleteket. A "23 millió románozás" még csak egy sima hangulat-/hisztériakeltés volt, a "kötelezés" már látványos csúsztatás, de közelébe sem értek a "Nokiás doboz" hadműveletnek. Hiába, ezek az MSZMP-s fiúk tudnak valamit.

kedelyes paraszt 2014.12.02. 19:53:12

kocsog dollarbaratom, vagy coci, vagy mas. mindegyik eddig balfasz volt, hozta a hazai format. mikor tunnek ezek el a balfeken? mekkora penzeket kaphatnak ezek voroses narancs cimen.

Ali Lali 2014.12.07. 07:38:29

Ne hogy má csak azon menjen a vita ki a nagyobb korrupcióban, mert akkor már régen rossz, és sajnos régen az!
süti beállítások módosítása