B1 blogcsalád



A magyar jobboldal hazaáruló vagy csak tökkelütött?

2018. július 15. - ashwood

mno_8.jpgAz Európai Unió ellenében a kilépő briteket, Németországgal szemben a vámháborúba kezdő USA-t, a jogállamisággal szemben Putyint és Erdogant éltetik. Hol képzelik el ezek valójában Magyarországot a világban?

Noha városi legenda csupán az USA-nak hadat üzenő magyar diplomata története, a beszélgetés tökéletesen tükrözi a mai közállapotainkat is: problémánk csak a szövetségeseinkkel vannak, ellenségeinket kifejezetten kedveljük. Sőt. Legalábbis ez a következtetés vonható le a propagandát olvasva, valamint a kormányzati nyilatkozatokat hallgatva.

A Brexit kapcsán a hivatalos magyar kommunikáció egyértelműen a szigetországiak pártján áll. Orbán igyekszik elhitetni azt a hazugságot, hogy a britek az állítólagos brüsszeli bevándorláspolitika miatt léptek ki az EU-ból. Ez persze csak részbe igaz, hisz tényleg a gazdasági migránsokból lett elegük, csak épp azokból, akik Lengyelországból, Romániából vagy Magyarországról érkeztek hozzájuk. Ha ez nem lenne elég, most épp azt igyekeznek elhitetni, hogy az EU bürokratái miatt tehetnek a brit belpolitikai válságról, valamint a Brexit-tárgyalások elhúzódásáról. Habony propagandaterméke azt hirdeti: "Brüsszel miatt alakul a válság a briteknél". Persze szó sincs erről:  London azt akarja elérni, hogy megtarthassa az EU jelentette előnyöket, minden kötelezettség nélkül. Az pedig politikai akarat a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács részéről, hogy erre nem ad lehetőséget.

Érthető persze Orbán szimpátiája: álmaiban egy olyan EU létezik, amelyik kontroll és elvárások nélkül, kizárólag ad - főként kápét, amelyet aztán kedvenc oligarchái között oszthat szét.

Ennek ellenére legalábbis furcsa, hogy egy olyan konfliktusban, amely a legerősebb, miket a soraiban tudó szövetségi rendszer felbomlásával-felbontásával fenyeget, Budapest nem az EU, hanem a kilépők pártján áll.

De ugyan ez elmondható Európa, konkrétabban Németország és az USA viszonyában is. A propaganda eddig is imádta Trumpot, és a rajongás mit sem csitult, amikor az elnök bejelentette: vámháborút hirdet az egész világ, Európán belül pedig konkrétan a németek ellen. Dicsérik Trump karakánságát, állítólagos protekcionizmusát, ostorozzák a német mohóságot. (Arról persze elfelejtenek említést tenni, hogy ha a késztermékek esetében részben igaz, hogy Berlin többet ad el az USA-ban, mint amennyit onnan vásárol, de pénzügyi- és informatikai szolgáltatások esetében az USA-nak vastagon pozitív a külkermérlege.)

Mindössze arról feledkeznek meg ezeket a Trump-imádók, hogy ha a vámháború hatására kevesebb német autót értékesítenek, akkor annak végső soron kecskeméti és győri magyar munkások isszák meg a levét. Ha a német gazdaság megbicsaklik, akkor a magyar is megy a levesbe. Mindezek ellenére: Éljen Trump! Bukjon Merkel!

Az ellentétes mozgás Törökország esetében is kézzel fogható. Míg Ankara az EU-tagságért harcolt, Orbán lényegében észre sem vette Erdogant. Amióta viszont az Unió helyett Moszkvát választotta, deklarálta, hogy esze ágában sincs uniós tagállammá válni, viszont mindent megtesz a török jogállam lebontásáért - nincs nagyobb barátja az EU-ban Orbánnál. Sőt, tanítványa. Erdogan jóval előbb és sokkal hatékonyabban használja a maga fantomellenségét, mint magyar tanítványa. Magyarországon eddig senkit nem tartóztattak még le Soros Györgyre hivatkozva – bár már megszületett a törvény ehhez is. A permanens szükségállapotot fenntartó Erdogan tízezreket vetett eddig ítélet nélkül börtönbe, Gülenre hivatkozva. (Érdekes párhuzam: Erdogan épp úgy Gülen-tanítvány és felfedezett volt, ahogy Orbán Sorosé.) Mi sem jellemzőbb: egyetlen uniós kormányfő volt csak jelen Erdogan abszolút hatalomátvételénél - Orbán Viktor.

És néhány gyors példa az elmúlt hetekből:

– Orbán többször találkozik Putyinnal, mint az elvben szövetsége államok vezetőivel összesen.

– Az EU fellépne a kínai nyomulás ellen – de Orbán vétózik.

– Az EU megállapodna Afrikával, hogy euró milliárdokért megállítják az Észak-Afrikából induló migrációt – de Orbán vétózik.

– Az ENSZ ellenőrizhetővé és rendezetté tenné a ma kaotikus és kizárólag konfrontációt és problémát jelentő migrációt - Magyarország ellenzi.

Mi Orbán valódi célja, ha saját szövetségeseit minden konfliktusban hátba szúrja, míg az ellenoldalt látványosan támogatja? Hazaáruló? Vagy csak tökkelütött? Valószínűleg egyik sem: mindössze saját magán és a hatalmát biztosító oligarchákon és talpnyalókon kívül senki és semmi nem érdekli.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr714114235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.15. 14:07:12

Mindig a magyar édrekeket kell nézni a magyar kormánynak, ez így helyes.

Talpig Jimmy 2018.07.15. 14:23:43

@maxval balcán bircaman: helyedben a balcán szó közepére beszúrnék egy 'fá'-t :D

2018.07.15. 15:07:44

Huha, már az angolok, meg a lator állam, az usa is ellenség? Mi lesz itt!

viharsarki 2018.07.15. 16:27:42

Gondolkodjunk Béláim. Lapuzzunk vissza a régi időkben. Hogy próbálkoztak a hinta-politikával az első, a második világháboru előtt vezetőink. Bár reméljük annyira nem megy el az esze senkinek, hogy harmadik háborut is kirobbantson, de a mi vezetőink épp ugy libikokáznak, mint elődeik. Itt lenne az ideje, hogy leállitsuk a hintát!

Hell-Ász 2018.07.15. 18:37:25

@maxval balcán bircaman: Orbán érdeke és az ország érdeke teljesen más, nem is esik egybe és nem összekeverendő.

Nem vagyok rasszista de az ember színe fehér. 2018.07.15. 19:40:25

Afrika legyozte Europat. Mert a Francia csapat, az nem Europai csapat.

morph on deer 2018.07.15. 19:49:40

@maxval balcán bircaman:
Te mégis mit gondolsz, miért rendelte a gazdi ma lábhoz orbánt?
Gondolod, hogy dícséretkéntvelhangzott hogy “milyen szépen hintázol, viktorka, de tènyleg!” is?

Vagy csak figyelmeztette Putyin ezt a nagy “álomférfit”, hogy máskor ne beszéljen hülyeségeket, és lesz szives megszámozni a szopnivalókat, hogy legközelebb ne tévessze el a sorrendet!

Te mire tippelsz, ó, bárányok báránya?

chrisred 2018.07.15. 19:59:07

A politikai életben a korrektséggel és szövetségesi lojalitással nem lehet bankot robbantani, lassan, akár generációk során éri el a célját. A mi hatalmasaink mohóságához jobban illik a hegedűsi mentalitás.

Tangooo 2018.07.15. 20:01:16

@viharsarki: Te sem lépted még át a hinta-palinta korodat (legalábbis lélekben) , pedig már ideje lenne.

Bisi 2018.07.15. 20:01:33

Ez a blog az origo szintjén van, csak a másik oldalon. Hazaárulás? Melyik ország állt ki Magyarországért bármikor az elmúlt 100 évben? Talán a németek 90-ben, de azt meg a jó Szadesz hazavágta, mert ők amerikai popsit akartak nyalni a ruszkik után. A V4 + Románia + Ausztria kialakíthatna egy tengelyt, és közösen fellépve nagyobb erőt tudnanak képviselni

chrisred 2018.07.15. 20:03:39

@morph on deer: Ugyan már, Orbán már a NATO csúcs előtt kiruccant Szentpétervárra meccset nézni. Gondolod, hogy ez a beszólás nem volt előre leegyeztetve? Putyinnak teljesen értéktelen egy olyan tégla az európai vezetők között, akiről mindenki tudja, hogy tégla.

Ménár Atya 2018.07.15. 20:07:46

A blog ferdít.
Szokásos libbant hazudozás arról, hogy orbán a patás ördög.
Amúgy meg ellentmondásos, hiszen minek állapodnának meg afrikával a migrik megállításáról, hiszen a migri az jó, csak mi buta magyarok nem élünk ezzel az egyszeri lehetőséggel :)
Oroszország nagyhatalom, és itt van mellettünk, jó velük jóban lenni, nincs ezzel gond.

szepipiktor 2018.07.15. 20:08:13

A jobboldal a hazaáruló?????
A neoliberálisok mik? A balosok mik? A csútiék mik?
És mi az a blogger, aki kizárólag anyagi érdekek miatt áll ki valami mellett?
Fizetni kellene a NATO tagságért? A tohadt Trump, mert kéri? És az a hazaáruló, aki nem akar fizetni?
A felsorolt clégek több kárt okoznak hazánknak, mint az az előny, amit a munkahelyek jelentenek! Nincs hazai ipar,m nincsenek fejlesztések, miattuk vannak hátrányban a magyar vállalkozások.
Istenem, a magyar alapok tagadása a hazaárulás, a külföldi multik anyagi okokból történő leszopása!
Az nem hazaárulásm, ha nem a hazai buszgyártók szállíthatnak, hanem a NÉMET bank kap kornmánygaranciát, hogy egy NÉMET cég TÖRÖKORSZÁGBAN készített járműveit vegyük meg és az szélesgábpr 25-30%-al drágábban szolgáltassa? Nem hazaárulás a saját ipar támadása, a szakemberek utcára zavarása? Hogy idegenek előnyhöz jussanak?
Nem hazaárulás, hogy a kereskedelem 90%-ban idegen multiké, akik idegen árúkkal terítik a piacot, ahova így a magyar termékek soha nem jutna be?
A multi nálunk bérmunka és pénzmosás! Ez a hazaárulás és nem a neoliberális szervezett Trump-támadás.

szepipiktor 2018.07.15. 20:11:17

@Ménár Atya: Remélem egyszer a te szüleidet viszik a gulágra néhány évre, talán akkor megváltozik a vélenményed a szovjet/oroszokról...
De egy kellemes Andrássy 60 kihallgatás is megváltoztatná a véleményedet.
Persze ha neked a politikai gyilkosság a menő...
De megnyugodhatsz, 2022-ben nem lesznek már pártok, de neked sem EU-s útleveled. Lesz vasfüggöny és pirosútlevél, a rendőr meg hobbiból ver majd vérersre, gondolom megélted te is...
Ti mocskos balosok vagytok az igazi hazaárulók!

morph on deer 2018.07.15. 20:12:01

@Nem vagyok rasszista de az ember színe fehér.:
“az ember színe fehér.”

Már megbocsáss, de nem vagy te színvak kicsit?
Vagy lehet, hogy még nem láttál embert?

Még az albinó sem teljesen fehér, mert nekik is csak a bőrük nem tartalmaz pigmenteket, de a vértől a bőr alatt levő szövetek már vörösek, így aztán az kissé rózsaszínűnek hat.
Az albinó csak relatíve fehér, te meg én relatíve sem.
Ezért van olyan, amit úgy hívnak “testszínű” - és az bizony nem fehér.

Szóval nyugodtan leszögezhetjük, hogy AZ EMBER SZÍNE NEM FEHÉR, egyiké sem az!

Viszont a többi rasszhoz képest, amelyek különböző egyéb bőrszínnel rendelkeznek - bár ez elsősorban az északamerikai indiánok és a telepesek viszonylatában játszott szerepet - kellettek jelzők, aminek segítségével egyszerűen meg lehetett különböztetni a rasszokhoz tartozó egyedeket, így aztán színek alapján elnevezték őket.

Így lett aztán az indián “vörös”, vagy “rézbőrű”, a telepes meg “sápadtarcú”, azaz “fehér” a vöröshöz képest.

Tehát a “fehér ember” NEM az ember színét, hanem rassz szerinti besorolását jelenti. (Ezt hívják “kaukázusi” típusnak is, csak hogy még érdekesebb legyen.)

Röviden: a nicked egy marhaság.

A foci VB-t viszont valóban a migránsok nyerték! Mégpedig orbán szeme láttára, a jelenlétében!

Hát hova jutottunk, tisztelt hölgyeim és uraim?!
A Soros már a fociban is jobb? Mert legalább tíz Soros-ügynök volt nagy kupacban egymáson a végén, ahogy láttam...
Nahát!

szepipiktor 2018.07.15. 20:14:15

@maxval balcán bircaman:
Ja mert a mi érdekünk a német multik kistafirungozása... Jó kis csicsanép voltunk korábban is, hát most is azok vagyunk, de a zsé már a csútiék zsebébe landol.
De az igazi kollaboránsnak csak a segg kell, nem nézi, hogy éppen hol bssza át az a segg...

morph on deer 2018.07.15. 20:19:54

@chrisred:
“...akiről mindenki tudja, hogy tégla.”

OK, én nem mondom el, de gondolod, hogy titok?
:D

Ménár Atya 2018.07.15. 20:34:09

@szepipiktor: Ide figyelj fasztalicska!
A nagyapám 17 évig volt orosz fogságban!
Emlékművön szerepel mint hősi halott, de hazajött.
Ettől függetlenül, fel kell fogni hogy ma 2018-at írunk.
A legszebb hogy az elvtársaid a maszop,, dk volt a szovjetek legjobb csatlósa, de most ők osztják az észt...
Na menj te is a picsába, az okoskodással ok!

VT Man 2018.07.15. 20:47:06

A brexit nem a kelet-európai bevándorlók miatt volt, hanem a potenciális török, szíriai bevándorlók miatt, és persze az egyéb, nem eu bevándorlók miatt is.

VT Man 2018.07.15. 20:49:12

Forrás:
"The UK Independence Party (UKIP) will today launch the largest national advertising campaign of the European Union referendum so far, starting with a stark warning over mass migration into Europe.
The newest poster, entitled ‘BREAKING POINT’ uses a picture of migrants pouring into Slovenia, a country that entered the European Union in 2004 and has, unlike Hungary or Austria, broadly failed to control its border."

www.breitbart.com/london/2016/06/16/breaking-point-ukip-launches-largest-ever-national-ad-campaign-immigration/

FCUK28 2018.07.15. 21:03:27

nézd már, Rokker Zsolti is bukott. de hol van róla a cikk? :D:D

Occam beretvája 2018.07.15. 21:14:26

Hírmanipulálás, hazudozás, félreinformálás, mindenki nevezze úgy, ahogy akarja.
Index címlap. HEGYE SHALOMI RICHÁRD talán erre a blogra gondolt.:-))

2018.07.15. 21:17:10

Kedves B1 blog! Te magad vagy haza- és nemzetáruló. Ez ténykérdés. Ha Dobó István reinkarnálódna, intézkedne...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.15. 21:23:51

@maxval balcán bircaman: A magyar érdek viszont nem egyezik az orbán érdekkel. A magyar érdek az, hogy az ország MINDEN polgára jólétben éljen, ellentétben az orbánci érdekkel, amelynek az a célja, hogy a fideszes éljen jólétben, és fideszes legyen csak és kizárólag oligarcha. Az orbánci politika végletekig megosztja az országot és a káoszba vezeti.

Tothotto 2018.07.15. 21:28:57

@szepipiktor: Gyógyszerre soha,de soha ne igyál !

Péter51 2018.07.15. 21:44:30

Szegény hülye maszopos-dékások -hiába hazudoztok,sehol sem vagytok.Ha a magyar jobboldal hülye,akkor ti agyhalottak vagytok.Hazaáruló pedig csak ti voltatok és vagytok.
12 év a szopóágon bebizonyitotta,hogy már csak abban bíztok,hogy majd külföldről döntik meg a kormányt.Úgy mint 1956-ban. Fogalmatok sincs a való világról.

Zoltán Lukács 2018.07.15. 22:12:36

A magyar "jobboldal" (Orbánékra ez legfeljebb erős megszorításokkal érvényes) tökkelütött is meg hazaáruló is, de ez engem kevésbé érdekel. Ami jobban érdekel, hogy a nyugatos, demokratikus Magyarország miért nem képes egy ütőképes politikai garnitúrát kiállítani velük szemben.

alfacharlybravo 2018.07.15. 22:15:58

@quodlibet: Az írás jó csak éppen értelmetlen zagyválás.

gigabursch 2018.07.15. 22:22:15

@szepipiktor:
Na igen...
Az alapkérdés itt kezdődik.
Persze náluk a haza egy értelmezhetetlen fogalom. Tehát lehet, hogy nincs is mit elárulniuk...

chrisred 2018.07.16. 04:02:38

@morph on deer: Nem titok. De a második világháborúban is volt, aki a tengely iránti szimpátiáját diplomatikusan oldotta meg (Franco, Salazar), és volt, aki hülyén (pl. Horthy).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.16. 05:00:09

@GIeccsertetű:

S vajon hogyan érhető el jobban ez a közös érdek? A ballib vagy a fideszes megoldással?

chrisred 2018.07.16. 05:20:18

@maxval balcán bircaman: Mindkettő ki lett próbálva, egyikkel sem sikerült elérni.

DFK 2018.07.16. 06:13:10

@chrisred: nézz rá a térképre és látni fogod, mi a különbség Magyarország és Portugália meg Spanyolország között.

2018.07.16. 07:06:19

@quodlibet:

Az. Nincs benne helyesírási hiba.

megamedve 2018.07.16. 07:16:32

Ez már fárasztó.
Orbán és az őt körülvevő siserehad immár örök.
Menetrend:
Erdoganizálódás
Önpuccs (persze sikertelen)
Valós, vagy vélt ellenfelek lecsukása/elüldözése
Kilépés az EU-ból
Szentté avatás

chrisred 2018.07.16. 08:02:39

@DFK: Nem erről volt szó. Amúgy még a Jugoszlávia és Magyarország, meg a Teleki és Bárdossy közti különbséggel is tisztában vagyok.

chrisred 2018.07.16. 08:04:20

@maxval balcán bircaman: Gyárcsánynak minden héten volt víziója, ki is adta azokat kormányprogramként. De csak addig működtek, amíg tartott a világgazdaság pénzbősége.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.16. 08:15:37

Nekem viszont az a véleményem, hogy addig amig erről beszélünk senki sem kérdezi hová lettek a magyaroknak szánt milliárdok?

nu pagagyí 2018.07.16. 08:24:22

Az úgynevezett magyar "nemzeti" pártok lényege, hogy megosszák a nemzet különböző csoportjait egymás ellen fordítsák, majd a családtagokkal együtt kb. százezer főre redukált "nemzettel" akarnak versenyezni olyan országokkal, ahol minden állampolgár természetes módon éli meg a nemzethez tartozást, mert jogai vannak és az állam értük dolgozik.

Trianonnak is úgy futottunk neki, hogy a nagyon "nemzeti" oldal nekitámadt azoknak, akik éppen honvédő háborút folytattak az ANTANT által támogatott, területrabló szomszédainkkal szemben (amúgy ellenségeink tevékeny segítségével). A második világháborúnak is úgy futottunk neki, hogy sikerült kipiszkálni a nemzetből a már asszimilálódott, zsidó származású polgárokat és persze a korábbi hazaárulást felejtendő, a baloldal ellen is keresztes háborút vívtak. A nemzeti szolidaritásnak még esélyét sem adja meg a magyar jobboldal, ennek ellenére egyfolytában valamiféle nemzetről pofázik, ami nincs és nem is lesz, amíg csak a félelem teremt látszatot.

Az ostoba agresszív politika, kijelöli a "barátainkat" is, a náluk is ostobább és agresszívebb hatalmakat. A mostani képlet egyre inkább ugyanaz, mint a elődjük a formálisan sem szuverén "kormányzó" úr alatt. A jobboldali diktatúra szétveri a rendszerváltás óta lassan építgetett nemzeti szolidaritást, a nemzet a diktátor úrra és hűbéri láncára redukálódik, az ország ismét vesztébe rohan. Némi együtt dübörgés után, új barátainkkal egyetemben szívni fogunk, mi természetesen jobban, mint ők, mert kisebbek vagyunk, el lehet minket tüntetni, nagyobb bonyodalom nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.16. 08:24:47

@chrisred:

Gyurcsány víziója az volt, csináljuk pont ugyanazt, mind eddig, most biztos bejön.

Minden ballib bérretteg 2018.07.16. 08:30:03

Na ja .. A jobboldaliak hülyék meg hazaárulók, meg nácik, meg cigányok, meg komcsik és minden ilyesmi a balfasz elkúrópárti Gyurcsnyista csürhe szerint.

Közben meg naponta feltörlik évközi választásokon velük a padlót, mint most is.

Minden ballib bérretteg 2018.07.16. 08:32:50

@nu pagagyí:

Baromság.
A baloldal adta el idestova 100+ éve a nemzetet bagóért külföldieknek, és uszított magyart magyar ellen.
Akkor is, és azóta is a magyar nemzet végleges felszámolása, eladása, kiárusítása, kizsákmányolása a céljuk a magadfajta hazaáruló tetveknek.

chrisred 2018.07.16. 08:44:43

@maxval balcán bircaman: Nem, mindig újat talált ki, szerencsére a kövekező hétre elfelejtette, és nem lett belőle semmi, lásd kormányzati negyed.

Minden ballib bérretteg 2018.07.16. 08:52:35

Csakhogy tisztában legyünk Soros és szervezeti filantróp voltával.

888.hu/article-egy-soros-gyorgyhoz-kotheto-szervezet-tagjai-kisgyerekeket-eroszakoltak-meg-csoportosan
A Save the Children nevű szélsőségesen bevándorláspárti álcivil szervezet tagjairól derült ki, hogy míg hivatalosan külföldön segítették a harmadik világbeli gyerekeket, addig valójában kint csoportosan megerőszakolták őket és pénzt dobtak hozzájuk mindezért cserébe.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.16. 08:54:12

@maxval balcán bircaman: No mi van húgyagyúak, a pártközpontban nincs elég munka hogy itt osztjátok már megint az észt? Orbáncnak és rühes korrupt tolvaj bandájának annyi köze van a jobboldalhoz mint ferenc pápának. Orbán rühes hordája nevezhető inkább fasisztának, kommunistának, illiberalistának, feudalistának, tolvajnak, hazugnak, korruptnak, de nem jobboldalinak. Az igaz jobboldali nemzeti erő nem szarja így le a népének egyik felét, ahogy ez a féreg csuti patkánygeci teszi. És legfőképpen nem lop, és hazudik. Amúgymeg a magyarság érdeke az, hogy jólétben éljen minden polgára, nem az hogy milyen nemzetiségűnek nevezik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 08:56:20

@szepipiktor: " ... De megnyugodhatsz, 2022-ben nem lesznek már pártok, de neked sem EU-s útleveled. Lesz vasfüggöny és pirosútlevél, a rendőr meg hobbiból ver majd vérersre, gondolom megélted te is... ... "
Ne már, jönnek vissza a Maszoposok? Egyesülnek Kurcsány et-sal?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.16. 09:03:03

@GIeccsertetű:

Nekem pont azóta kezdett rokonszenves lenni Orbán, amióta egyre kevesebb köze van a jobboldalhoz.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 09:08:34

@FCUK28: Ugyanmár, hol van hírértéke annak, hogy a libsik nagy összefogással ismét arcra vették a flasztert....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 09:13:56

@Minden ballib bérretteg: Ugyanmár, ez szemenszedett hazugság. Már abból látható, hogy nem a 444 hozta le hanem a 888

Különben is ki látott már olyat, hogy egy Sorosbérenc csúf dolgokat cselekedjen, csak nézzétek meg, ott van mingyárt a Fényességes Vezetőnk a Nagy Ember, mindig mindent a nép érdekében cselekszik, sose a családját tolja előtérbe, nem őket gazdagítja, hanem az eccerü embereket... Maga a megtestesült filantrópia, st. Soros földi helytartója

:-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.16. 09:21:11

@Minden ballib bérretteg: "888.hu"

A fideSSmaffia is Soros Györgyhöz köthető szervezet, tavaly 30000 honfitársunkat hagyta meghalni, azokért nem rettegsz?

blah 2018.07.16. 09:29:36

a politikai siker receptje, hogy koncentrálj a hülyékre. aki találkozott már fidesz szavazóval annak nem a hazaáruló jut eszébe hanem a sötétség.

odysszeusz 2018.07.16. 09:55:22

KIK A HAZAÁRULÓK? ITT A VÁLASZ...esetleg Márai Sándor is az? Mert ezt merte leírni?

Márai Sándor naplójából (1945):
“Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeztek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat. Nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket is, hogy elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem.
A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget.
Nem igaz, hogy a nyilasok a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen, egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek.
Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai, s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhízladákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték – gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen – ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás… S végül az auschwitzi, olmützi Vernichterunslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, a lányokat, asszonyokat a kísérleti telepen beoltották betegségekkel…
Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a “zabrálóktól” a lisztet, a fehérneműt.
Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.
Ez a fajta soha nem változik meg.”"

sas70 2018.07.16. 09:56:19

@Minden ballib bérretteg: 1918-ban ki volt kormányon, te tudatlan? Ki tárgyalt Trianonban? Ki írta alá a békeszerződést?

"A trianoni békeszerződést a Magyar Királyság nevében az 1920 márciusában Horthy Miklós által kinevezett Simonyi-Semadam-kormány képviseletében és felhatalmazásával Benárd Ágost, a magyar kormány népjóléti és munkaügyi minisztere, a küldöttség vezetője és Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ és államtitkár írta alá"

m.t. 2018.07.16. 10:19:50

@Ménár Atya:
"Amúgy meg ellentmondásos, hiszen minek állapodnának meg afrikával a migrik megállításáról, hiszen a migri az jó, csak mi buta magyarok nem élünk ezzel az egyszeri lehetőséggel :)"

Aha, a megallapodas biztos csak hazugsag, mivel nem illik az egybites fantazia valosagodba amiben a hulye Nyugat behivja a negereket es raeroszakolja szegeny hazankra, mert olyan gonoszak.
Szar lehet szembenezni a tennyel hogy Viktor pont az ellenkezojet teszi, mint amivel hulyit titeket.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.16. 11:59:40

@maxval balcán bircaman: Gratulálok hozzá, hogyha neked a példaképed egy hazudozó tolvaj. Mondjuk nem csodálkozom rajta, orbánc szavazóinak döntő többsége ezeket a jellemvonásokat dicsőségnek tartja. Tulajdonképpen ezért tart ott az ország, ahol jelenleg van, mert ezeket az "erényeket" tartja fontosnak. Már kádár és horthy alatt is a lopott állami vagyonból élt a sok orbánhoz hasonló szarkeverő tolvaj. Meg is érdemlitek hogy ott tartotok ahol, és az országotok nem is fog soha előrébb jutni, kis csóringer faszkalapok!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 12:23:05

@odysszeusz:
A jó öreg véresszájú Márai, a megmondóember.... Á, dehogy csúsztatott, és nem is általánosított, sohasem....

csak egy mondat: " ... Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a “zabrálóktól” a lisztet, a fehérneműt. ... "

Mert ugye aki félt a ruszkiktól az mind nyilas vagy középosztálybeli volt, és mind részesült a szétlopott zsidó vagyonból... vagy esetleg érvényesül a ballibsik által tagadott kollektív bűnösség elve? Azaz Márai szerint mindenki megérdemelte amit kapott, azok a kislányok is akiket a ruszki bakák f@szhegyre tűztek a "beszállásolás" alkalmából. Gondolom régholt Márai uraság nem volt tisztában azzal, hogy aki szót emelt a zsidók érdekében, azt elvitte a magyar "gestapo" beszélgetni... és persze mind cinkos aki néma.... Gondolom anno Márai uraság is ott verte a parlament ajtaját, hogy márpedig engeggyék szabadon a zsidókat, vagy esetleg az érintettség miatt a bosszú vezérelte a tollát, netán?

chrisred 2018.07.16. 12:37:31

@Magánvéleményem: Már amennyiben az a kislány egy nácibarát 30 év feletti dzsentri. Márai szövegében semmi olyan általánosítás nincs, amit bele akarsz magyarázni, pontosan körülírta, hogy kikről szól.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 12:59:14

@chrisred: ezt emeltem ki a szövegből:
"csak egy mondat: " ... Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a “zabrálóktól” a lisztet, a fehérneműt. ... " "

Ez egy halmaz, azok akik rettegnek a beszállásolástól és féltik a motyójukat.... mindezt egy szarrábombázott országban... Nem kell fényezni a Márait, lehet, hogy úgy gondolta, de nem azt írta...

Egyébként ez a fajta mentalitás, mármint hogy a magyarok megérdemlik.... tetten érhető a Benes Dekrétumban is, nyilván Márai annak is tapsolt anno.... A kollektív bűnösség miatt ugyebár, nem számít, hogy ki volt náci, ki volt nyilas, ki volt kollaboráns, aki rettegett a beszállásolástól, az nyilván az volt...

Ezt Te sem gondolhatod komolyan!

chrisred 2018.07.16. 13:42:08

@Magánvéleményem: Értem én, hogy szeretnél a saját kiválogatott mondataidból kiindulni. De a szövegben feketén-fehéren benne van, hogy kikről van szó. Nem a magyarok kollektív bűnösségéről és nem a megerőszakolt kislányokról. Hanem: "Nem igaz, hogy a nyilasok a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen, egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek."

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 13:57:57

@chrisred: Új bekezdésben van, a zsidó deportálás, és szállítmányozás szörnyűségeit ecsetelő bekezdés után. Nincs visszakötve a korábbi bekezdésekhez, nincs utalás, hogy csak azokra vonatkozik, akiket korábban ekézett, egyszerűen kijelenti, hogy a rettegők az előző bekezdésben felsoroltakra nem gondolnak, tehát megérdemlik a sorsukat...

DE, ha a te logikádat követem, akkor a beszállásolás csak a dzsentriéket érinthette.... És tudjuk hogy közben ez nem igaz. Válogatás nélkül történt a dolog, mert egy vesztes ország állampolgárai mindent megérdemelnek amit kapnak... igen a kislányaik is... DE Márai Úrnak ez elfogadható áldozat, úgymond "collateral damage", mert a magyaroknak bűnhődniük kell. Mindezt egy olyan személy írta, aki szidja azokat akik holokausztot csináltak vagy eltűrtek, és kiirtaná még az írmagjukat is....

Vonjuk le a következtetést, Márai nem különb mint a nácik!

chrisred 2018.07.16. 14:27:36

@Magánvéleményem: Szóba sem kerülnek azok, akiket a beszállásolás érintett. Csak arról, akik rettegnek tőle, és előtte-utána a Horthy dzsentrikről van szó. Ez a bejegyzés róluk szól, és szó sincs elfogadható áldozatról.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 14:32:21

Akkor ezt hogy értelmezzem?
" ... Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a “zabrálóktól” a lisztet, a fehérneműt. ... "

chrisred 2018.07.16. 14:42:21

@Magánvéleményem: Hogy csak a nyilasokról van szó, nem kerülnek szóba azok, akik a valódi bűnösök, akik miatt az ország a nyakába kapta az oroszokat.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.16. 15:21:19

@chrisred: Hát, sajnálom, ebbe nem tudom beleérteni a nyilasozást, semmi nem utal rá, hogy csak azok rettegnének akik a " zsidófaló, nácibarát középosztály"-hoz tartoztak, nem utal rá, pedig ott lenne a helye mondjuk így "a zsidófalók közül" , DE nem, egyértelműen kitágította a szerinte jogosan büntetettek körét...

chrisred 2018.07.16. 15:27:53

@Magánvéleményem: Sehol nincs szó arról, hogy "jogosan büntetettek köre".

odysszeusz 2018.07.16. 19:31:07

@Magánvéleményem: Egyetlen szót sem akarok kétségbe vonni amit írtál...egy kérdésem van mindössze...miben tévedett Márai? Mert lehetett akár buzi is de akár migráncsos is...vagy pedofil....honnan tudhatnám! De miben tévedett Márai?? Tehát...amit leírt az igaz vagy sem!? Ennyi...
Ady is írt valami "hasonlókat" a magyar "úri világról" s akkor is érintett lenne? Parlamenti tudósítások...próza! Szerintem az ilyesmit nem is igazán az minősítheti aki írta hanem az írás igazságtartalma..szerinted?

quodlibet 2018.07.17. 08:01:47

A végkövetkeztetés érvényes a holdudvarára is. "Mi Orbán valódi célja, ha saját szövetségeseit minden konfliktusban hátba szúrja, míg az ellenoldalt látványosan támogatja? Hazaáruló? Vagy csak tökkelütött? Valószínűleg egyik sem: mindössze saját magán és a hatalmát biztosító oligarchákon és talpnyalókon kívül senki és semmi nem érdekli." A mezei támogatói viszont egyszerűen csőlátásban szenvednek.
süti beállítások módosítása