B1 blogcsalád



Szijjártó nem viccelt: tényleg kinevezte milánói főkonzulnak Csiszár Jenőt

2017. december 12. - nickgrabowszki

Kicsit nem nézünk oda, és mi történik. csj.jpg

Csiszár esetleges kinevezésének hírét még a Magyar Nemzet írta meg januárban.

És most kiderült, hogy a külügy nem viccelt, és tényleg egy celebet küld diplomáciai szolgálatra: valamikor az ősszel Csiszár átvette a milánói főkonzulátustcsj3.jpg

Csiszár, aki a Heti Hetes induló évadának hírolvasója volt, és akinek olyanokat köszönhet a magyar közélet, mint például Havas Henrik tanárúri megszólítását, 2001 és 2004 között élt már Olaszországban, amikor későbbi felesége Comóban kosárlabdázott.

Az 58 éves egykori rádiós műsorvezető és tévés celeb márciusban Kecskeméten próbálta letenni a középfokú olasz írásbeli nyelvvizsgát, a szóbelivel június elején a fővárosban próbálkozott.

Főkonzulként 2,2 millió forintot kap havonta, plusz lakás- és kocsihasználatot, étkezési és ruházkodási támogatást, továbbá fedezik a gyerekei iskoláztatását is. (A diplomaták fizetése éppen az új milánói főkonzul munkába állása előtt, augusztusban emelkedett meg 232 ezer forinttal.)

A hivatalbalépés valamikor októberben történhetett, a főkonzulátus honlapján az első hír október 17-ei, amiben már Csiszár szerepel, akkor fogadta őt a bolognai érsek: csj2.jpg

Azóta már találkozott Milánó prefektusával, Lombardia tartomány elnökével és magentai polgármesterrel is.

Abból, hogy a külügy nem verte nagydobra, amikor Csiszár átveszi a hivatalát, az következik, hogy nem a benne rejlő PR-lehetőségeket kívánják hasznosítani. De hogy ha azt nem, akkor mégis mit, az továbbra sem világos.

Szijjártó február elején annyit mondott

  • az elmúlt két évben bebizonyosodott: a klasszikus diplomácia korszakának vége,
  • továbbá, hogy döntésében megerősíti őt az a kör, amelytől a bírálat érkezett.

(Mondjuk Csiszár kinevezésének ötletét egészen széles körben bírálták: ellenzéki pártoktól diplomatákon és nemzetközi jogászokon át egészen médiaszereplőkig, mint Sebestyén Balázs vagy Friderikusz Sándor.)

De ezek még együtt sem indokolják éppen Csiszár megbízásának szükségességét. (Mert a döntés nyilván még azelőtt kellett, hogy megszülessen, mielőtt bírálhatták volna.)

Lehet, hogy Csiszár is futsalozik. Vagy Szijjártó vitorlázik, ki tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6713478189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BAZINGA2 2017.12.12. 11:58:02

Biztosan folyékonyan beszél olaszul.... esetleg senki más nem vállalta. Ki tudja?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.12. 12:11:04

@BAZINGA2: Ha a Göncz Árpád lánya lehetett külügyminiszter, akkor Csiszár még túlképzett is főkonzulnak.

Egyébként meg lenne egy fidesznyik seggnyalonc. Akkor már inkább a Csiszár. A fideSS emútnyócévi 6123513 intézkedése közül ez az egyetlen, amit helyeslek.

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 12:59:55

"Főkonzulként 2,2 millió forintot kap havonta, plusz lakás- és kocsihasználatot, étkezési és ruházkodási támogatást, továbbá fedezik a gyerekei iskoláztatását is. "

Na kezdődik a prolihergelés! Karácsony előtt így kell tálalni a balos nyugger trolloknak ezt a históriát és garantált a siker!

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 13:02:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A fideSS emútnyócévi 6123513 intézkedése közül ez az egyetlen, amit helyeslek.

És remélem a következő nyolcban is lesz legalább egy amit helyeselni fogsz!

morpho 2017.12.12. 13:42:03

@Helga Beauty Salon: Amikor Orbán és koleszos haverja börtönbe kerülnek azt rengetegen fogják helyeselni! Talán nyolc évet nem is kell várni rá. Ráadásul akkor már te sem fogsz itt kommentelni. Ezt is helyeselni fogják páran. Szóval akad néhány pozitívum a jövőben.

gyurmicsek 2017.12.12. 14:04:48

@Helga Beauty Salon: "Na kezdődik a prolihergelés!"
Nem is olyan rég egy párt küzdött a "pofátlan" fizetések és végkielégítések ellen.
Azóta ez a kategória megszűnt. Segítsek ki volt?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.12. 14:07:23

Kíváncsi lettem, de a cikkből nem derült ki, hogy Csiszár miért rosszabb, mint Gipsz Jakab, ahogyan az se, hogy miben inkompetensebb, mint mások ezen a poszton.

Gyanítom a napi bérrettegés, és kötelező kormány basztatás kínos újratermelődését olvashattuk ismét.

Szelid sunmalac 2017.12.12. 14:08:54

@gyurmicsek: Minek? Atlagszavazo memoriaja kb ket evig tart...vagy addig se. Egy fideszes szavazonal meg egyebkent is alapveto kovetelmeny a gerinctelen let, kulonben hogy birnak kovetni mikor epp merre kell fordulni?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.12. 14:09:29

@gyurmicsek:

A ballib tolvajok pofátlan több száz milliós végkielégítése kapcsán hozták a 98%-os különadót, ami egyébként 2 millió feletti részre vonatkozott (azaz itt csak 200 ezer ft-ot érintene), és amit egyébként Brüsszel az utolsó fillérig visszavizetette az adófieztőkkel, a ballib tolvajoknak, és eltöröltettte a törvényt.

Szelid sunmalac 2017.12.12. 14:11:46

@Ballib cenzúrázók réme 25: Elmondom neked: mert fogalma sincs a diplomaciarol. Tudod, amikor meg en tanultam ezt a szakmat, akkor valodi nagykovetek tanitottak minket es bizony eleg kemeny volt, de szukseges. Ugyanis mas orszagokban meg mindig elvaras, hogy egy diplomata kepzett legyen tortenelembol, politikaelmeletbol, filozofiabal, nemzetkozi jogbol, a helyi jogbol, kozgazdasagtanbol, targyalokepes legyen legalabb ket-harom idegennyelven es meg sorolhatnam. Namarmost a Csiszar lehet, hogy sokmindenben kepzett, de ebben eppen nem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.12. 14:16:58

@Szelid sunmalac:

Ne viccelj már.. A komcsik alatt megírtál napi két jeletést, és oda pakoltak ahová az MSZMP KB-nél éppen felnyaltad magad.

paveway 2017.12.12. 14:23:24

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ki kapott több száz milliós végkielégítést?

br17 2017.12.12. 14:24:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Egész apró különbség, hogy amíg Göncz Kinga pszichiáter, aki több nyelven is beszél, a külügyminiszeri kinevezése előtt már volt tárcanélküli miniszter, és esélyegyenlőségi miniszter is, addig Csiszár Jenőnek sem felsőfokú végzettsége, sem nyelvvizsgája, sem bármiféle külügyi, vagy akár vezetői gyakorlata sem volt a főkonzuli kinevezése előtt...

Szelid sunmalac 2017.12.12. 14:28:20

@Ballib cenzúrázók réme 25: MUHHAHAHAHAHA...batyu bazdmeg, ha figyeltel volna az elmult evekben, akkor tudhatnad, hogy irgalmatlanul mellelottel

Visceroid 2017.12.12. 15:03:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egyébként meg lenne egy fidesznyik seggnyalonc. "

Jó látni a sok ex-hetihetesest ahogy nyalják a Fidesz seggét.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.12.12. 16:14:10

A Soros bérenc liberális ballib tábor már ugrik is a hírre, hogy Orbán Viktor megint egy semmihez nem értő nyaloncot nevezett ki vezéri posztba nem pedig egy szakembert.
De kit érdekel ez? A ballib nyavalygás rendre megbukott. Hiszen mihez ért Szíjjártó? Meg Rogán? Meg Mészáros Lőrinc? Meg Tiborc? Meg a többi? Semmihez! Ennek ellenére amihez hozzányúltak mind sikerágazattá vált. És ezért idegesek a ballibek, mert kiderült hogy nem is kell ide szakértelem, meg iskola, hanem csak hüség kell Orbán Viktorhoz és a párthoz és akkor minden sikerülni fog. Amit Orbán Viktor megmond, abból hatalmas nyeresége lesz mindenkinek aki követi az utasításait.

Orbán Viktorék bebizonyították hogy teljesen felesleges 15 évet ülni gimnáziumban meg egyetemen, mert akár nyolc osztállyal is lehet ma már valaki multimilliárdos vállalkozó, főkonzul, rezsifelügyelő, stadion igazgató vagy kormány szóvivő. Ez a magyar álom, amit Orbán Viktor hozott el nekünk és ezért irigyel minket a fél világ, mert ez itt nálunk mind lehetséges.

SOHA TÖBBET MSZP-T AKIK ALATT A GÁZSZERELÖKBÖL NEM LEHETTEK MULTIMILLIÁRDOSOK, AZ ÍRÁSTUDATLANOKBÓL MAGYARORSZÁG NAGYKÖVETEI!

napi_5_kv 2017.12.12. 16:24:10

Ez a poszt tök értelmetlen. Mintha Jenő lenne a NER legnagyobb hibája. Pontosan annyira tud olaszul, amennyire kell (és erről még papírja is van) van diplomája és letette a főkonzuli poszt betöltéséhez szükséges vizsgákat. Friderikusz mellesleg kiakadhat, de legalább annyira alkalmas vagy alkalmatlan erre a posztra, mint Csiszár - és amikor a Megyó-Gyurcsány kormány seggét kellett nyalni az első sorban állt.

2017.12.12. 16:54:30

@Helga Beauty Salon:

Oszt miért nem főzöl inkább a bikádnak nyamvadék?
Olyasmibe (is) beleütőd a nagy bibsi orrodat, amibe nem kellene.
Húzzál vissza a tűzhelyhez, és pucold a krumplit!

miketbeszéltek 2017.12.12. 17:55:42

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: "A Soros bérenc liberális ballib tábor már ugrik is a hírre,"

Néhány éve még egy egészséges humorérzékű ember megérthette, hogy mi a komoly, és mi az ironikus hsz. De mára a Tanú film párbeszédei váltak mainstream szóhasználattá-ilyen blogokon is. Úgyhogy sajnos nem vagyok ideológiailag eléggé képzett, hogy megértsem a humorodat:-)

legeslegujabbkor 2017.12.12. 18:28:19

@Ballib Cenzúrázók Réme 27:

"Orbán Viktorék bebizonyították hogy teljesen felesleges 15 évet ülni gimnáziumban meg egyetemen, mert akár nyolc osztállyal is lehet ma már valaki multimilliárdos vállalkozó, főkonzul, rezsifelügyelő, stadion igazgató vagy kormány szóvivő. Ez a magyar álom, amit Orbán Viktor hozott el nekünk és ezért irigyel minket a fél világ, mert ez itt nálunk mind lehetséges."

Touche

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 19:24:48

Ha joll emléxem a múltkori Bp-i amerikai ügyvivő előtte szappanopera sztár volt, bár a kutya se hallott rolla.

Plusz alapfokon se ugatott magyarul.

na__most__akkor 2017.12.12. 19:29:47

@Szelid sunmalac:
""Tudod, amikor meg en tanultam ezt a szakmat""

Osztán magyar nyelvet tanultál-é?
Ékezeteket, netán?

""Ugyanis mas orszagokban meg mindig elvaras, hogy egy diplomata kepzett legyen tortenelembol, politikaelmeletbol, filozofiabal, nemzetkozi jogbol, a helyi jogbol, kozgazdasagtanbol, targyalokepes legyen legalabb ket-harom idegennyelven es meg sorolhatnam.""
Meg a saját anyanyelvéből...

Maresi 2017.12.12. 19:35:51

@BAZINGA2: Folyékonyan... vagyis köpködve? Az olasz nyelvvizsgát nem volt képes letenni, csak próbálkozott. Nem kicsit hasonlít az MSZMP akkori konzuljaira és nagyköveteire, akik nem ismerték a fogadó ország nyelvét. Tehát mégis jó volt az akkor, hiszen a Fidesz őket utánozza.

Maresi 2017.12.12. 19:40:15

@br17: Viszont tud seggnyalni.

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 19:40:50

@Szelid sunmalac: 'Ugyanis mas orszagokban meg mindig elvaras, hogy egy diplomata kepzett legyen tortenelembol, politikaelmeletbol, filozofiabal, nemzetkozi jogbol, a helyi jogbol, kozgazdasagtanbol, targyalokepes legyen legalabb ket-harom idegennyelven es meg sorolhatnam.'

Az USAban kifejezetten azoknak adnak nagykoveti, konzuli posztokat akik politikailag kierdemeltek mondjuk a kampany tamogatasaval.

de mondhatnal egy olyan orszagot ahol kepzettsegfuggo

Pepibubó 2017.12.12. 19:43:20

Egyik bizonyítéka a "nemzeti jobboldal" kormány szélsőségesen bolsevik gyökereinek.
Ő ugyanis Sopron rendszerváltás előtti kommunista időszaka, sötét ügyeiről hírhedt Csiszár rendőrének fia.
A Habony művek Magyarország szerellek című műsorának "zsenije" is ő volt, persze suttyomban előre megkapott válaszokkal. Amire Gundel Takács nem volt már hajlandó, amiért jól ki is rúgták a "közszolgálati" médiából.
XXI. századi, kis hazai diktatúránk gusztustalan jelképe ez a csiszár akció.

kaskala 2017.12.12. 19:54:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: mert a diplomácia egy szakma volt idáig, nem celebkedés.

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 20:00:03

@kaskala: Elég rövid a memóriája, a nemrég leköszönt pesti amerikai ügyvivő nagykövet pl. színésznő volt, befizetett vmennyit Obama kampányába, de úgy láccik nem eleget mert csak ezt kapta, mondanunk sem kell egy szót se beszélt magyarul.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.12. 20:29:39

@Szelid sunmalac: jajjaj egy exdohánygyári szalagmunkás véleményét olvashattuk a világról

szevabá 2017.12.12. 20:37:16

sztem vagy megmutatta a gúnárembernek hogy kell profi módon segget nyalni, vagy emlékszik egy két régi jó kis lebegésre tomival....

kaskala 2017.12.12. 20:47:27

@Csuti Ördögüző: ki beszelt itt amerikai nagykovetekrol?

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 20:53:41

@kaskala: ugattal vmit a szakmarol. Mi a szakmad?

legális 2017.12.12. 21:13:50

off
jótündér elmész te a náthás pics@ba.
A disznós-sorosos blogodhoz nem írhatok hozzá.
Pedig még ennyire sem szoktam kikelni magamból, de letiltottál valamikor, most meg nem tudok hozzádszólni.
Pedig csak hozzád szólnék, a ballibant társaidhoz egy szót se.
Nyisd meg a blogodat előttem, mert így egy 00 vérliberális bloggazda vagy, aki úgy cenzorál, hogy még maga Lendvai Ildikó is csüvsörít tőle.
On
Elnézést, ha valakit itt megzavartam

taga20 2017.12.12. 21:16:06

@legális: "Nyisd meg a blogodat előttem, "

ember, te egy benihil vagy, az fiksz!:)))

Roan 2017.12.12. 22:03:33

@Csuti Ördögüző: Nem színésznő, hanem producer, és tanult magyarul, kb úgy beszélte, mint Csiszár, azaz alapfokon

dare 2017.12.12. 22:28:47

@legális: Most mit hülyülsz, onnan én is ki vagyok tiltva, szigorúan a szólásszabadság nevében. :D
Olyan helyre ne vágyakozz , ahol nem fogadnak szívesen.

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 22:48:31

@Roan: Bell semmivel sem ertelmesebb vagy odavalobb, mint Csiszar. Mondhatod h nem mindenhova meg nem mindig, itthon se. Van 100 nagykovet mivel epp ez kerult a B1re lehet hogy nem mind celeb, ügye.

'Amúgy Bellnek politikatudományi és közgazdasági diplomája van' - a foxi maxi foiskolarol, mondjuk nem mintha szamitana, Bill Gatesnek sincs diplomaja.

legális 2017.12.12. 22:58:05

@dare: 1 megértő lélek. kösz

ember100 2017.12.12. 23:01:59

@Csuti Ördögüző:
Helló !

hát igen !
Észak Koreában meg ha valaki lop az államtól , vagy csak gyanúba keveredik légvédelmi ágyú elé kötik.
Itt is ezt szeretnéd ?
Ki is ürülne a fityesz padsor , helikopterező , tv guru.......

ember100 2017.12.12. 23:09:57

@Csuti Ördögüző:
Helló !

Ezt már nehezen bírom :(
Te tényleg ilyen sötét vagy ?
Ugyan már melyik kormány nevezte ki Bill Gatest a Microsoft igazgatójának vagy mi ?

legális 2017.12.12. 23:09:59

@taga20: nem vagyok humorista.
Csak zavar, amikor kitiltanak ( bár olyan nem volt, csak nem engednek írni).
Apukám tényleg nem egy kiköpött nagykövet. Igazán azt sem értem, miért pont Olaszországban. Lehet, jó attasé van mellette.
Viszont volt már pl. pszichiáter külügyminiszterünk is. Aki meg csak annyit tett a posztért, hogy a papa köztársasági elnök volt. Rajta valszeg többet vesztettünk, mint Csiszáron fogunk.
Megnéztem, az USA-nak 94-ben volt diplomata nagykövete nálunk, azóta csak "politikai kinevezettek"

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 23:12:24

@ember100: Marmint a fonok mondja meg kit kotnek agyu ele, nem a nep. Ugye?

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 23:14:59

@ember100: Van tv-i kotelezettsege a nagykoveteknek, hogy legyen ilyen olyan vegzettseguk?

Na ugye. Vannak allami pozik ahol vannak kovetelmenyek, itt nincsenek.

A masik mondat meg arra vonatkozott, h ismerjuk Csiszart a TVbol o se hulyebb mint a diplomas TV celebek, szerintem.

zsu80 2017.12.12. 23:31:10

@BAZINGA2: Milánó mellett lakom 5 éve, elég jól beszélek már olaszul, felsőfokú nyelvvizsgára készülök a közeljövőben. Közgazdász diplomám van (erre a pozícióra megfelelőbb, mint a csiszár kommunikációs diplomája), és angol középfokú gazdasági nyelvvizsgám. Én elvállaltam volna. Csak egyvalamim nincs: protekcióm. Ez az állás nem volt meghirdetve, ezt neki készítették elő. Eltávolították, vagyis áthelyezték a korábbi konzult, a megkérdezése vagy beleegyezése nélkül. Ezt a pozíciót csiszárnak szánták, nincs mit szépíteni. Remélem soha nem szorulok rá hogy segítséget kérjek tőle. Egyébként a környéken igen nehéz bárkinek normális munkát találni, így elég bicskanyitogató a dolog.

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 23:48:00

@zsu80: Miert, az elodje protekcio nelkul kerult oda? Part altal kinevezett poszt mindenhol a vilagon, meg jo hogy protekcio kell hozza.

Bar szivesen fogadjuk a belinkelt, meghirdetett nagykoveti allasokat barhonnan a vilagbol...meg egy falusi jegyzoi poszthoz is protko kell es mindig is kellett.

Majd amikor Csiszart fogjak eltavolitani ot se fogjak megkerdezni.

ember100 2017.12.13. 00:02:06

@Csuti Ördögüző:
Helló !

Ne félj :) eljön az az idő amikor a nép mondja meg !
Amúgy ha gondolkoznál akkor rájöttél volna hogy öngólt rúgtál :)
Ezek szerint itt is mindenről a vezírünk dönt mit egy Észak Koreai országban ?
Most akkor itt demokrácia van ? vagy valami olyan mit Észak Koreában ?
A másik Láttad valahol törvényben hogy 2+2=4 ?
Azért egy nyaloncot nem kellene ilyen posztba helyezni :)
De lehet hogy tud futsalozni :)

2017.12.13. 07:06:51

@Szelid sunmalac: "mas orszagokban meg mindig elvaras, hogy egy diplomata kepzett legyen tortenelembol, politikaelmeletbol, filozofiabal, nemzetkozi jogbol, a helyi jogbol, kozgazdasagtanbol, targyalokepes legyen legalabb ket-harom idegennyelven es meg sorolhatnam. "

Ohhogyne... sorolhatnád.. tudjon tengerészcsomót kötni és három naranccsal zsonglőrködni és ismerjen legalább 6 pajzán mondókát.
Légyszíves az állításaid igazolásául állítani pár példát, ilyen reneszánsz polihisztorokra.

Nzoltan 2017.12.13. 08:10:22

A kócos asszonyságnál nincs lejjebb....
Bár az külügyminiszter volt.

Nem tudok semmi érvet csiszár mellett. De ellene sem.

Roan 2017.12.13. 23:04:45

@Csuti Ördögüző: Azért az USA életében Magyarország elég kis pont, viszont számunkra Olaszország nem az (3. legnagyobb üzleti partner). Csiszár nyugodtan lehetne Sierra Leone-i nagykövet, de valahogy mégsem odaette a fene...

Bill Gates-nek tényleg nincs diplomája, viszont járt egyetemre, amit a vállalkozása miatt hagyott ott. Ugyanis akkor történt egy technológiaváltás, ami mérföldkő az informatikában: az első személyi számítógép piacra dobása. Bill Gates felismerte a lehetőséget, továbbá, gyakorlatilag nagyobb tapasztalata volt programozás terén, mint a tanárainak, szintén a technikai fejlődésnek köszönhetően (a lyukkártyás gépekről Gates középiskolás korában tértek át az időosztásos terminál gépekre, így aztán volt ideje annyit programozni pár év alatt, amennyit az elődei egy élet alatt sem). Nyilván Csiszár is egy korszakos zseni, aki csak azért hagyta abba az egyetemet, mert túl jó volt oda.
süti beállítások módosítása