B1 blogcsalád



Orbán embere megtalálta, ki a felelős a Luxemburg elleni vereségért: a kommunisták, meg az elmúlt 8 év

2017. november 11. - nickgrabowszki

De a jövő sikerei, az már majd az övék lesznek. Már Szöllősié, meg Orbáné.szgy_1.jpg

Nincs könnyű dolga a kormánypropagandának, amikor meg kell magyarázni, hogy a magyar futballválogatott 2017-ben másodszor is kikapott egy miniállamtól. A júniusi Andorra elleni vereség után novemberben Luxemburgtól. Csak azért nem vehető biztosra, hogy Lichtensteintől, meg San Marinótól is zakó lett volna, ha játszanak velük, mert például az igazi futballhatalomnak számító Feröer-szigeteket sikerült legyűrni 1-0-ra az idén. (Tavaly például nem.)

A válogatott 2017-ben már a második kapitányát fogyasztja, ami mondjuk nem is nagy csoda, hogy 2 győzelem mellett 6 vereség a mérleg, amiben van 1-1 sima hármas az oroszoktól, meg a portugáloktól, meg egy ötös a svájciaktól.

Szöllősi György, Orbán háziújságírója, a felcsúti csapat és akadémia volt sajtósa, Orbán Viktor Mészáros Lőrinc saját sportlapjának főszerkesztője azonban ezt is meg tudja magyarázni. Vagy legalább megpróbálja

Először is. a magyar fociba döntött állami pénzekből egy fillér sem kidobott pénz, mert a futball fontos társadalmi ügy. Ezt igazolja például szerinte az is, hogy milyen indulatok törtek fel a Luxemburg elleni vereség után. Ez az érv azért kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy Orbán, a kormány és a Fidesz népszerűsége már abból is látszik, hogy mennyien utálják őket, de lépjünk tovább. 

A magyar futball szerinte kétségtelenül felszálló ágban van, amire példaként a nagy, nemzeti öncsalást, a tavalyi kibővített EB-re való kijutást, és az ottani kifutott szereplést hozza fel:

De azért mégiscsak válaszolnia kell arra, hogy mi történt Luxemburg (meg Andorra) ellen, és válaszol is. Megtalálja a probléma valódi felelőseit.:

Voltak évek, amikor százával szűntek meg évente az egyesületek, futballpályák, amikor szélnek eresztették a Bozsik-program több száz edzőjét, és több tízezer gyermekét, amikor gyakorlatilag eltűnt az iskolákból a testnevelés, amikor egyetlen nemzetközi meccs lejátszására alkalmas stadionunk sem volt, az elkezdett felújításokat is leállították, amikor a bajnoki címet elbukó csapat játékosait a pályán verték meg a nézők, amikor a közszolgálati televízió illetékesei cinikusan kijelentették, hogy a válogatott mérkőzéseit nincs értelme közvetíteni, mert nem kifizetődő, amikor a bajnoki meccsek sem kerülhettek képernyőre, vagy ha mégis, akkor sem kaptak értük jogdíjat a klubok, amikor a teljes sportmédia külföldi kézben volt. Voltak itt hosszú-hosszú évek, amikor az MLSZ szinte semmi állami támogatást sem kapott, még az albérletéből a saját székházába is csak a harmadik világra jellemző UEFA- és FIFA-támogatásból költözhetett át, amikor a válogatott játékosok maguk mosták a hiányos szerelést, amikor az öregfiúk-bajnokságokban szereplők létszáma meghaladta az egyre fogyó gyermek- és ifjúsági játékosokét.

Azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezek az évek hosszú távú keserves következmények nélkül múltak el, vagy hogy mindezt büntetlenül meg lehet csinálni egy sportággal, egy országgal. 

Tehát, ha jól értem, a válogatott azért kapott ki Luxemburgtól és Andorrától, 

  • mert 10 éve nem volt az MLSZ-nek saját székháza,
  • mert 10 éve a tévé nem adta a meccseket,
  • mert 10 éve a futballisták maguk mosták a mezüket.

Itt mindenképpen meg kell hajtanunk kalapunkat a propagandistai teljesítmény és a szolga vaslogikája előtt. Tehát

semmiképpen nem a közpénzek százmilliárdjait teljesen fölöslegesen egy teljesítményhiányos, korrupt, unalmas, eredménytelen és nézhetetlen üzletágba, a szórakoztatóipar megcsúfolásába öntő Orbán a felelős,

hanem Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, az MSZP, az SZDSZ, amiért nem tették ugyanezt. Amiért abból indultak ki, hogy a showbiznisz attól az, ami, hogy eltartja önmagát.

Nem, Szöllősi szerint senki nem felelős. Sem a játékosok, sem az MLSZ-elnök, sem a szövetségi kapitányok, sem a tehetséges futballistát mutatóba se produkáló, cserébe agyondotált akadémiák. De legfőképpen nem felelős a kormány, amelyik végre a helyén kezeli a futballt:

a bajok legfőbb okát még mindig a múltban és a régmúltban kell keresni.

Tehát ezek a büdöslábú komcsik. Meg az elmúlt 8 év.

De a jövő sikereiért már ők a felelősek. Már ti. a NER-emberei, meg a fideszisták. Csak a kudarc mindig a másé. Csak épp azt nem tette hozzá, hogy politikai értelemben.

Fel nem tűnik neki, hogy már majdnem 8 éve a gazdája van kormányon.

Mondjuk tavaly már úgy volt, hogy a jövő elkezdődött, idén megint visszatért a múlt. Furcsa és különös ez a világ, ahol 2016 az Orbán érdeme, 2017 meg a Gyurcsány kudarca. Kicsit mintha össze volna keverve ez az időrend a ennek az embernek a fejében.

Szöllősit néhány államilag dotált Fidesz-lap vezetése mellett egyelőre csak egy Puskás-ügyi nagykövetséggel dobta meg a NER a hű szolgálataiért. Ideje volna esetleg kinevezni valami magyarázkodásügyi és felelősség-áthárításügyi miniszterré talán.

Nála szervilisebb embert háthatáron túl se találni. A referenciamunkáját mindenesetre letette az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4513231849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.11.11. 13:17:36

"2016 az Orbán érdeme, 2017 meg a Gyurcsány kudarca"

Ebben a mondatban minden benne van, nincs miről meszélni!

morpho 2017.11.11. 13:18:06

beszélni akart lenni, csak elbasztam...

Tibor Závoczki 2017.11.11. 14:02:01

Miért hozzátok ti is a politikát a sportba? Ha valakik nem tudnak küzdeni országukért, nemzetükért, abban a kormány csak annyiban hibás, hogy nem tudta az oktatás színvonalát oly magasra emelni, amelyben megértik, Magyarország mindenek fölött!

Margó Kőrösy 2017.11.11. 16:08:08

@morpho: úgy jobb, csak vedd el a zö betűt

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.11. 16:38:19

Soros bedoppingolta Andorra és Luxemburg csapatát is, hogy így a vereségtől a apátiába eső magyarságot kedvére kifoszthassa.

García őrmester 2017.11.11. 16:39:36

Soros György a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa. Patája van és két kicsi szarva. Van egy nagyon veszélyes terve. Azt akarja, hogy a magyar labdarúgó válogatott minden mérkőzését elveszítse. A Soros–terv része, hogy le kell bontani a stadionokat, valamint az, hogy minden magyar labdarúgó évente kilenc millió forintot kapjon. Maximum. Önnek mi erről a véleménye?

chrisred 2017.11.11. 16:48:57

Amikor azt mondták, hogy nincs értelme válogatott meccseket közvetíteni, vagy nem fizettek jogdíjat a magyar bajnokikért: tehát értékén kezelték a magyar futballt.

Indriq 2017.11.11. 17:14:45

Sajnálom, hogy még nem jöttek rá debilék, hogy bizony Soros György pénzelte a sátánisa luxemburgi játékosokat, hogy győzzék le a kiválasztott nemzet kiválasztott játékosait :)

irónia on
Hozzá kell azt is tennem, hogy bizony életük végéig szóló többmilliós fizetést kéne már most kapnia minden válogatott futbalistának, hogy ne aggódva fusson ki a pályára, hogy miből fogja etetni a családját.
irónia off

Egyszerűen szégyen, amit csányi is művel, az a disznó megszedte már magát az otp elsíbolásánál, és ezekután se tudja kivágni a koloncra leső debileket.

ősbölény 2017.11.11. 17:17:36

Az elmúlt napok valamelyikén véletlenül behoztam egy sportcsatornát, amelyik összefoglalót adott a mérkőzésről, és után meginterjúvolt néhány (számomra tök ismeretlen) pofát. De az egyikük világosan kijelölte a jövő tennivalóit: "Aludjunk rá egyet!"

Hegedüs Imre 2017.11.11. 17:22:18

Sajnos, amíg nem teljesítmény alapján fizetnek akár a sportban is, akkor csak egy lyukas zsákba öntik a pénzt. az elszóródott milliókat, milliárdokat, meg a tűzközelben lévők szépen bezsebelik:(
Természetesen, támogatni kell a sportot mert e nélkül teljesen elsorvadna.
Jelen pillanatban, elsősorban a labdarúgás a mérhetetlen támogatás mellett is egészen elkorcsosodott:(
A politika jelenleg követi a rómaiak által vallott eszmét: kenyér és cirkusz kell a népnek.
A cirkusz már megvan. Kenyér, inkább csak egy szűk rétegnek, a maradéknak meg csak a mézesmadzag jut, amit állandóan húzogatnak az orruk elött, de elérni soha nem tudnak:(
A mérkőzéseket természetesen közvetíteni kell, különben hogyan tudná meg a nép, mekkora a teljesítmény a beöntött milliárdok fejében.
A nép pedig előbb-utóbb értékeli majd a teljesítményt is, lásd az utóbbi válogatott mérkőzéseket. Ez a fajta értékelés lehet egyszer majd nem csak a játékosokat és az edzőket éri el, hanem a magasabban ülő felelősöket is.

morph on deer 2017.11.11. 17:31:41

@Tibor Závoczki:
“Miért hozzátok ti is a politikát a sportba?”

Sportról itt szó nincs!
Mi a magyar fociról beszélgetünk csupán.
Amúgy fentebb olvashatsz az okról is:

“...a futball fontos társadalmi ügy...”

- szemben mondjuk az egészségüggyel, vagy az elvándorlással, de akár az oktatást is említhetném, amely lényegesen kevesebb figyelmet - és pénzt - kap pártunk és kormányunk részérő, mint a miniszterelnök hobbyja!

Ha Magyarország fikarcnyival is többet számítana a döntéshozóknak mint ez a hiábavaló mánia, akkor nem hagynák, hogy ilyen dilettánsok miatt szégyenkezzünk, mint akik ezt a labdarúgásnak nevezett társasjátékot eröltetik mindenáron, holott nem értenek hozzá!

Remélem, legalább a pénzmosoda zökkenőmentesen működik, mert az már valóban katasztrofális következményekkel járna..!

Hegedüs Imre 2017.11.11. 17:50:52

Ma a sport, a politika, a politikusok játszótere lett, a sportolók szinte már csak kellékei ( bár elég drága kellékei) ennek. Kevés kivétellel már eredmények felmutatása sem kell.
Tisztelet a kivételeknek, akik még eredményeket tudnak felmutatni!!!!
Természetesen az üresen kongó stadionok helyett szívesebben látnám én is más értelmesebb beruházásokban a pénzt.

Jakab.gipsz 2017.11.11. 18:00:23

Ismerve a magyarokat, ha a magyar állam betiltaná a focit, talán akkor lenne igazi csapatunk.

jolka40 2017.11.11. 18:00:45

Ha csak a foci nem menne!

dare 2017.11.11. 18:13:25

Azért remélem azt a felelőst is elő fogják venni, aki kitalálta Luxenburgot ellenfélnek ennek a padlón lévő csapatnak.
Mi volt az elképzelés?
Ha lúd legyen kövér?
Valahogy le kell küzdeni magunkat a világrangsorban, és akkor ha sikerül visszakapaszkodnunk erre a szintre (ami szintén siralmas), akkor megint mehetnek a dícshimnuszok az eredményekről amit elértünk ?
Costa Rica az jó ellenfél lesz, elvernek ugyan minket, de nem kell utána felelősöket keresni, ennyi a különbség.
Azt kell elővenni, aki kitalálta az ellenfelet.
Lehet jót akart, de ez nagyon balul sült el.

dare 2017.11.11. 18:15:03

@dare: Sorry "Luxemburg"
mellément :D

Cycmen 2017.11.11. 18:27:28

Na a libbant oldal a sorozatos perverz meg buzibotrány után egy kicsit örülhet, kikapott a válogatott! Jól osszátok be, mert jönnek a választások gyíkok!

morpho 2017.11.11. 18:35:24

A 2016-os "sikerek" is ezer sebből véreznek. Az EB-re azért jutottunk ki, mert kibővítették a keretszámot. Ott aztán egyetlen csapatot sikerült legyőzni, Ausztriát. Izland ellen hatalmas mákunk volt, hogy rúgtak egy öngoólt, Portugália ellen szintén hatalmas mázlival, két megpattanó pontrúgással jött össze a döntetlen. Aztán ennyi. A csapat teljesítménye tulajdonképpen nem sokat változott. Király és Gera kiszállt, de ez önmagában nem magyarázza meg, hogy most már Andorrától és Luxemburgtól is ki kell kapni... Annyit még, hogy a "magyar" EB csoportból Portugália és Izland csoportelsőként van kinn a VB-n, Ausztria, az egyetlen, akit legyőztünk, meg nem jutott ki...
Az külön megérne egy posztot, hogy Izland a maga Debrecennyi mennyiségű lakosával csoportelsőként van kinn a VB-n. Vajon mennyi stadiont építhettek és mennyi TAO pénzt toltak a fociba és hány ingyenélő klubvezető csapolta ezt meg? Akadémiák vannak Izlandon? A miniszterelnök hobbija a foci? Vagy csak egyszerűen összeraktak egy ütőképes csapatot? Esetleg a gejzírek közelsége miatt van az egész?? Vagy mi?

morpho 2017.11.11. 18:38:12

@Cycmen: Szerinted miért örülne annak bárki, hogy kikapott a válogatott? Te hülye vagy, vagy csak egy ócska narancskullancs? Várj megtippelem! Az utóbbi!

Béla Bertók 2017.11.11. 18:39:47

Szerintem a Miniszter úr jót akart a sporttal no meg a focival ! az emberek akik a fociból élnek beleértve a focistákat is BECSAPTÁK A Minszter urat csak elszedik a sok pénzt és nem dolgoznak csak ugy tesznek !!! A cél tökéletes volt a végrehajtás csapnivaló!!!

Is 2017.11.11. 18:43:24

Ahogy egy ismeretlen, de nyilván tanult kollégám kommentelte a hollandok elleni 8-1-es zakó után:

"Ez nem vereség, hanem unortodox győzelem!"

Indriq 2017.11.11. 18:46:54

@Béla Bertók: az lenne csak a szegénységi bizonyítván oviról, ha ezek be tudták volna csapni.

@Cycmen: jahhh, örülünk a csapat vereségének, ebből legalább az agynélküli fityiszimádók is láthatják, mekkora hozadéka van a fociba ölt állami pénznek. Persze személy szerint ezt te nem fogod felfogni, mert még az átlagos fityisz szavazónál is debilebb vagy, de téged ott lehet hagyni az út szélén :)

Béla Bertók 2017.11.11. 18:54:06

Szerintem akkor is becsapták ! Orbán jót akart ezért dicséret illeti!

taga20 2017.11.11. 18:57:37

@Cycmen: nem kell különösebben beosztani, kedden újabb zakó jön.
remélem grácba készenlétben lesznek az ápolók.

taga20 2017.11.11. 19:01:08

@Béla Bertók: azt vágod, hogy a pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve?

Indriq 2017.11.11. 19:04:15

@Béla Bertók: teljesen jól hozod az átlag nyugdíjas fityisz szavazó szemléletét. szerencsétlen ovit a gonoszok veszik körül de ő az egyetlen jó. Tudod, amit te látsz, az már a vallás világa, a fityiszimádók vallása. Veszettül kártékony, de a haszna abban van, ha egyszer a nép felébred, azonosítanivaló se marad belőle :)

2017.11.11. 19:08:07

@taga20: @Indriq:

Béla ironizált szvsz.

Hefe 2017.11.11. 19:11:35

"Orbán embere megtalálta, ki a felelős a Luxemburg elleni vereségért: a kommunisták, meg az elmúlt 8 év"

szegyen ez a dagadt gyugyo. A szervilitast igyekszik a hig fosig valo benyalassal igen magas szinten muvelni. Az ujsagiras, foszerkesztes nem megy neki.
Ha az ujsagjaban leirod a "stadion", "kozpenz", "dopping" szavakat, akkor nem csak hogy torlik a hozzaszolasodat, de teged is kitiltanak.
Az otvenes evekben mondta Sandor Csikar, hogy ha tudni akarja hany traktor van az orszagban, akkor vesz egy Nepsportot, es ott elolvassa. Hat ide jutottunk vissza, felebarataim.

taga20 2017.11.11. 19:15:03

@MikeBoy: sanszos volt számomra is, ezért görbítettem az irónián.

egyébként, szerintem sokan úgy gondolják, ahogy béla leírta.

morph on deer 2017.11.11. 19:15:06

@Béla Bertók:
“BECSAPTÁK A Minszter urat csak elszedik a sok pénzt”

Becsapták Bélám, nem vitás!
Csak úgy tépték ki a kezéből azt a rengeteg pénzt, - amit egyébként az egészségügyre akart költeni, bizisten!
Aztán most azért nem tudja, mert becsapták!
Ja.
Igaz, én is szivesen becsapnám ... rá a zárkaajtót. Valakinek csak sikerül, előbb-utóbb!

Hefe 2017.11.11. 19:15:13

"semmiképpen nem a közpénzek százmilliárdjait teljesen fölöslegesen egy teljesítményhiányos, korrupt, unalmas, eredménytelen és nézhetetlen üzletágba, a szórakoztatóipar megcsúfolásába öntő Orbán a felelős,
hanem Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, az MSZP, az SZDSZ, amiért nem tették ugyanezt. Amiért abból indultak ki, hogy a showbiznisz attól az, ami, hogy eltartja önmagát."

itten van az eb elfoldelve. Amig valos teljesitmeny nelkul, minden honapban megkapjak a zsiros fizetesuket, addig nyilvan nem is fognak rendesen teljesiteni. A hazankba igazolo kulfoldi legiosok mondjak, hogy nalunk 30-40%-kal tobb penzt kapnak mint a kornyezo orszagokban. Igen, ez a kozpenz elherdalasa.
Amig a magyar foci nem lesz piacorientalt, es nem a sajat maga altal megtermelt penzbol gazdalkodik, addig csak lefele megyunk a lejton.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.11. 19:31:01

@Cycmen: Van többféle fidesz agitpropos stílus. De bármelyik nickeddel is kommentelsz, te vagy a legalja.

Weißkopf 2017.11.11. 19:50:00

@morpho: "miért örülne annak bárki, hogy kikapott a válogatott?" Én bevallom, nem tudok már a magyar válogatottnak szurkolni, amióta a felcsúti köpcös hobbija lett a honi labdarúgásból. (No meg a csókosoknak kialakított kifizetőhely.) Persze én idegenszívű és nemzetáruló vagyok, hogy Kövér elvtárs hívja a nem fideszeseket.

nu pagagyí 2017.11.11. 19:50:34

A fociban sajnos nem lehet óriásplakátolni a hazugságokat, mert vannak kidumálhatatlan tények: 0-1, 1-2 Európa leggyengébbnek számító válogatottjai ellen. Egyébként minden egyéb fideszes vívmány is pont ilyen színvonalú és pont ennyire hatékony, de azokról eredményesebben lehet hazudozni.

felső határ nincs 2017.11.11. 19:55:41

SZERENCSÉRE ORBÁN CSAK A FOCIHOZ HÜLYE

a kormányzás kifogástalan, repetára szavazok

Cycmen 2017.11.11. 19:55:45

@Én tudom jól: Te viszont az itteni fos nagyátlagot képviseled.

nu pagagyí 2017.11.11. 19:56:40

@Béla Bertók: Fejétől bűzlik a hal (rendszer). Aki intézményesítette a korrupciót és a szabad rablást az ne csodálkozzon rajta, ha eltűnik a másra szánt közpénz. Orbánnak nincs mit számon kérnie senkin, viszont elszámolással tartozik nekünk. Nevezze meg a tolvajokat, kezdheti magával és a vejével.

lobaszopiatej 2017.11.11. 19:58:12

Igy van, Gyurcsany for President!

morpho 2017.11.11. 20:03:17

@Weißkopf: Attól, hogy Orbán rátelepedett a focira, még a magyar csapat létezik és lesz majd akkor is, amikor nem Orbán lesz a szövetségi kapitány!(asszem) Ez nem olyan, hogy ha X a főnök akkor szeretem a csapatot, ha Y, akkor meg nem. Az idegenszívűséget meg nem keverném ide! Egyrészt mert én is az vagyok (ez közismert), másrészt meg nem gondolnám, hogy minden fideszes és/vagy ősmagyar imádja a focit. Biztos van olyan hungarista is, aki a hungarocell hármas halom előtt talpig rovásírásban, narancssárga, orbánviktoros úszógumiban dugja a gumiturult, de rühelli a labdarúgást, mert a lovasíjászat a kedvence. Abban látja magyarság jövőjét... Biztos van ilyen is, szóval nincs összefüggés.

taga20 2017.11.11. 20:05:59

@felső határ nincs: lopásban über állat! igazad van faszkalap!

elvis56 2017.11.11. 20:10:03

Soros elintézte hogy kikapjunk .Ezt a szemétséget töle .

taga20 2017.11.11. 20:18:31

@elvis56: ez a gyuribá, mikre nem ér rá!:)))

odysszeusz 2017.11.11. 20:24:44

Egyértelmű, hogy a Soros van a háttérben...eztet mindenki láthassssa. Megbabonázta az aranylábú fiúkat...eztet is ki kéne plakátolni...állampénzen. Szerintem Viktorkáék írjanak ki erre is egy pályázatot...(a plakátra!) és a gázszerelő nyerje meg véletlenül.

odysszeusz 2017.11.11. 20:26:13

@morpho: Tecccik a fejtegetésed...

2017.11.11. 20:54:19

kb 10-15 év (lenne) kinevelni egy valamirevaló focistagenerációt.

azt meg nem tudom, ki hiszi el a ballibeken kívül, hogy a múltnak nincs hatása a jelenre.

flort 2017.11.11. 20:55:21

@morpho: nem terveztem, hogy beleszólok az elmélyült politizálásba, de

"Király és Gera kiszállt, de ez önmagában nem magyarázza meg, hogy most már Andorrától és Luxemburgtól is ki kell kapni..."

De igen. A két sportember visszavonult, a maradék meg ennyit tud. Zselézni a hajat, nézd végig Dzsudzsák utóbbi éveit és teljesítményét a klubjaiban (és micsoda klubokban, atyaisten).

2017.11.11. 20:56:50

csányi meg tökéletesen alkalmatlan

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.11. 21:00:39

@aleksz róz: Nyalván, jól látszik a Puskás fociakadémián milyen jól megy annak a generációnak a kinevelése. De ügyes ballibezés volt. Ki lesz a soros narancstálib aki folytatja?

morpho 2017.11.11. 21:03:13

@aleksz róz: "azt meg nem tudom, ki hiszi el a ballibeken kívül, hogy a múltnak nincs hatása a jelenre"
Most attól eltekintenék, hogy ez egy általános közhely, aminek itt sincs semmi relevanciája, de ha belemegyek, akkor meg azt dobja a gép, hogy a magyar foci a Rákosi rendszerben volt a legmagasabb színvonalon. Vágyódsz utána kurvára mi?

taga20 2017.11.11. 21:04:08

@aleksz róz: mi van droid? csányi a geci embere. eszednél vagy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.11. 21:04:55

@Jakab.gipsz: "Ismerve a magyarokat, ha a magyar állam betiltaná a focit, talán akkor lenne igazi csapatunk."

A ritka alkalom amikor egyetértek veled.

morpho 2017.11.11. 21:05:20

@flort: Biztos volt szerepük abban, hogy "gyengébb" lett a csapat, de Andorrát és Luxemburgot a Gyirmót öregfiúknak is verni kéne! Hatalmas gáz ez az egész!

2017.11.11. 21:05:53

@morpho: izlandon sokat költöttek a focira és ésszel. infrastruktúrát építettek. az edzőképzésre odafigyeltek. és nem függetlenül az előző kettőtől elég jó akadémiai rendszert működtetnek.

a semmiből nem lehet egyszerűen csak úgy összerakni egy jó csapatot.

taga20 2017.11.11. 21:08:06

@aleksz róz: te istenbarma, szerinted izlandon hány száz csilliárdot költöttek erre a retardált sportra?
meséjj, geci!

morpho 2017.11.11. 21:08:46

@aleksz róz: Oszt mennyi az a sok, amit az izlandiak a focira költöttek? Mennyit költöttek infrastruktúrára, hány stadion épült? Hogy működik az akadémiai "rendszerük"??? Egy 330 ezres országról beszélgetünk, mielőtt elfelednéd. (akadémiai rendszert működtetnek, egy 330 ezres országban, beszarok! :))

morpho 2017.11.11. 21:12:03

@taga20: Akár a magyar költések egy századát is belerakhatták Izlandon!

Te @aleksz róz, tényleg, Uruguay hogy csinálja? Tudod milyen állapotban van az infrastruktúrájuk? Akadémia egy szál se és mégis topcsapatok topjátékosai közt vannak a válogatottjuk meg minden világversenyen ott van a legjobb nyolcban/négyben. Ez hogy van?

chrisred 2017.11.11. 21:15:38

@aleksz róz: Sajnálatos módon egy rossz generációt pont ugyanannyi idő kinevelni, mint egy jót. És mi évtizedek óta várjuk a csodát, aztán mindig kiderül, hogy ezekbe kár volt időt és energiát fecsérelni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:16:29

Elgondolkodom, hogy a fentebb örömködő sok libsi troll hogyan dolgozta fel, amikor a migrikkel alaposan megtűzdelt norvég válogatottat kétszer megszopatva kijutottunk az EB-re.. Egyénileg kezeltettétek magatokat, vagy csoportterápiára jártatok? :)

(Teddy bej produkciója pedig az évszázad pofáraesése volt...:))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:18:38

@morpho: Luxemburg nemrég döntetlent játszott az EB ezüstérmes franciákkal. Nem 1972-t írunk már..

morpho 2017.11.11. 21:18:40

@EU zászlót mindenhova!: Ezen már túl vagyunk pubi. Kurvára örültem, amikor legyőztük Norvégiát! De aki azt figyeli, hogy "migrikkel alaposan megtűzdelt a norvég válogatott", az beteg.

taga20 2017.11.11. 21:19:58

@morpho: ako nekünk 100-szor jobb kéne lenünk.

haver, nekünk az a bajunk, hogy nem a magyar gólokkal foglalkozunk, hanem az ellenfél góljaival:)

morpho 2017.11.11. 21:21:04

@EU zászlót mindenhova!: "Luxemburg nemrég döntetlent játszott az EB ezüstérmes franciákkal. Nem 1972-t írunk már.." Tényleg? Ne bassz! Görögország meg megnyerte a 2004-es EB-t. Azóta rettegnek világverő csapatuktól! Hagyjál már ilyen faszságokkal! A rettenetes világverő Luxemburgi csapat! :)) Muhahhahahahahha! :))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:21:46

@morpho: Akkor a fő libsi Ulrike Lunatschek beteg. Az EB előtt kiemelte, hogy sokat vár a sok migránst felvonultató osztrák "tarka válogatottól". Csoport utolsók lettek, a mostani VB selejtezőn pedig negyedikek a csoportjukban..

taga20 2017.11.11. 21:22:16

@EU zászlót mindenhova!: azé a döntetlen nem ugyanaz a szopással! ugye?

te droid, te mindent bevédesz? van neked bőr a pofádon? me a gecinek nincs!

morpho 2017.11.11. 21:23:49

@taga20: Az a baj ezzel a foci történettel, hogy a gólokat nem tudják kimagyarázni a kapuból!
Egyébként ezt találtam Izlandról, vesd össze a magyar költésekkel: "Míg 2002-ben csak 5 műfüves pálya létezett, addig 2010-ben már 17-re nőtt ez a szám, 7 futballozásra alkalmas csarnok épült, ahol futócsarnokok is vannak, és közel 130 minipályát hoztak létre a fiatalok felkészítésére, pedig ilyenek sem voltak korábban. Sokat jelentett a FIFA fejlesztési csomagja is, Izland 2004-ben és 2013-ban is 2-2 millió dollárt kapott a nemzetközi szövetségtől.A fejlesztések révén gyakorlatilag egész évben lehet sportolni, a korábbi 4-5 hónap helyett."

vajdasagi 2017.11.11. 21:24:31

@aleksz róz: A múltnak nagy szerepe és hatása van. Már a mohácsi elveszített csata is negatívan hat ki a mai focink eredményeire. Ez sajnos így igaz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:25:13

@morpho: Meg kellene érteni, hogy sok korábbi kis csapat már nem pofozózsák, mint régen. Észak-Írország, Wales, Izland az utóbbi években senki számára nem könnyű feladat, és Feröeren is egyre több csapat vért pisál a három pontért..

morpho 2017.11.11. 21:25:50

@EU zászlót mindenhova!: Ne csúsztass pubi! Ő ezt azért mondta, mert Ausztriában jó ideje minden használható focista honosított. Nem azért mert rasszista, mint te!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:26:40

@taga20: A francia válogatott sem ugyanaz mint a magyar, te buzi..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.11. 21:27:46

@morpho: Aha, tehát valaki mondhatja, valaki nem. .Kilóg a lóláb libsikém..

morpho 2017.11.11. 21:28:24

@EU zászlót mindenhova!: "Észak-Írország, Wales, Izland az utóbbi években senki számára nem könnyű feladat"
Stadionok, tao pénzek, állami akadémiák tették naggyá őket!
Az a másik baj, hogy itt nem Észak-Írország, Wales meg Izland szopat minket, hanem Andorra meg Luxemburg! Még jó, hogy nem Uruguayt írtál! :))

taga20 2017.11.11. 21:29:49

@morpho: "Az a baj ezzel a foci történettel, hogy a gólokat nem tudják kimagyarázni a kapuból!"

pedig egy jó kis plakát faszság pár csilliárdért fasza lenne:)

a geci és bandája léggitározásban kurva erősek:)

morpho 2017.11.11. 21:30:09

@EU zászlót mindenhova!: Ha valaki nem tudja megítélni a különbséget, hogy mikor használnak egy jelzőt negatív és mikor pozitív értelemben, azzal asszem nem nekem kell foglalkoznom. Egyébként sincs semmi köze az egésznek a magyar focihoz!

morpho 2017.11.11. 21:32:40

Tessék, egy galéria az uruguayi "stadionokról" : mindenuruguay.blog.hu/2014/10/18/uruguayi_stadionkorkep

Hogy került Cavani vagy Suarez az európai topligák topcsapataiba? Mégsem a stadionon múlik? Hogy van ez?

taga20 2017.11.11. 21:34:56

@EU zászlót mindenhova!: haver, téged az zavar, hogy buzi vagyok, mikor az arcodra égetem a geci gazdád paksi mogyoróit?

szerintem szójá má be a lendvai uccába, hogy valami tűrhető arcot küldjenek ide, me te egy minősíthetetlen szar vagy.

váradijanit várják a libsi információnál!:)))

2017.11.11. 21:45:15

@morpho: ne terelj má megin
izlandot hasonlítgattad, arra válaszoltam. a labdarúgásban sikeresebb európai országok mindegyike így futatta fel vagy tartja a topon a fociját. csak úgy a semmiből nem lehet összerakni egy ütős csapatot.

miért gondolod, hogy uruguayban nincsenek akadémiák? a fiatalokkal ott is foglalkozni kell. (az még dél-amerikában is kevés lenne, hogy focizik minden gyerek oszt majd kiszedjük a millióból azt a párat...)

2017.11.11. 21:46:10

@morpho: és ki mondta rajtad kívül, hogy a stadionokon múlik?

taga20 2017.11.11. 21:48:05

@aleksz róz: szerinted a csúti fociakadémiából hány tehetségtelen szar került ki? tízmisi per fő közpénzből?

te szerencsétlen, te ezt a kontraszelektált szar véded? eszednél vagy?

2017.11.11. 21:51:41

@morpho: ne terelj
ha ezt találtad izlandról, akkor meg mit értetlenkedsz a stadionokkal?
amúgy hogy látod, debrecenben van ilyen szintű infrastruktúra?

chrisred 2017.11.11. 21:53:50

@aleksz róz: És amatőrök játszanak a bajnokságban. Azt mondják, aki futballból akar megélni, az csinálja meg magának a karrierjét. Nálunk meg állami pénzeket tömnek a focisták zsebébe, hogy ne kelljen küzdenie a megélhetésért. Vajon melyik módszer a sikeresebb?

2017.11.11. 21:55:35

@morpho: ne szarjál be, tényleg akadémiai rendszert működtetnek egy akkora országban.

chrisred 2017.11.11. 21:56:58

@morpho: Nem tudják, hogy csilivili stadionokat kell építeni, és nem edzőpályákat.

taga20 2017.11.11. 21:57:25

@aleksz róz: te szerelmes lettél morfoba? édesfaszom!

morpho 2017.11.11. 21:58:16

@aleksz róz: Kérdeztem, hogy mennyit költöttek az Izlandiak a focira. Ezt te hoztad fel! Ki a faszom terel? Várom a választ!
Uruguayban akadémiák? :)) Hülye vagy, néha abajnokságot is felfüggesztik, mert a szurkolók (szurkálók) halálra késelik egymást! Nem nézted a galériát, amit betoltam? Ők eladják a tehetséges gyereket. Ebből élnek.

"ki mondta rajtad kívül, hogy a stadionokon múlik?" Orbán Viktor és a fidesz teljes vezérkara az összes focista haverjával együtt ezt harsogja évek óta! Ja meg te is ezt hoztad fel Izland kapcsán nem? Vagy mire gondoltál, mikor ezt írtad?: "Izlandon sokat költöttek a focira és ésszel. infrastruktúrát építettek"

2017.11.11. 21:58:43

@chrisred: és? ezt miért nekem mondod?

morpho 2017.11.11. 22:00:05

@aleksz róz: "akadémiai rendszert működtetnek egy akkora országban" Oszt hogy működik az "rendszer"? Beavatnál engem is?

@taga20: Priviben megkérte a kezem :) Még nem döntöttem el...

taga20 2017.11.11. 22:02:20

@morpho: alekszróz most kezd a szegedicsanád útjára lépni.

szerintem most esett le neki, hogy egy szemét trógernek a szekerét tolta évek óta:)

Indriq 2017.11.11. 22:04:09

@EU zászlót mindenhova!: @aleksz róz: tehát akkor a 2016os EBre kijutás is a múlt hozadéka? Megköszöntétek a ballibsi kormánynak?
A Puskás akadémia ifjú tehetségeit már felvásárolták a külföldi sztár klubbok?

debilek vagytok, de pont beleilletek a sorba szöllősi györgy és rezsicucu közé. reménykedjetek, hogy amelyik hátul áll nem buzi :)

morpho 2017.11.11. 22:05:09

@taga20: A házassági ajánlatát is ennek a megvilágosodásnak a számlájára írom :)

2017.11.11. 22:05:22

@morpho: szokás szerint tele vagy érvelési hibákkal...

te lepukkant uruguayi stadionokról mutattál képeket, ez miben támasztja alá azt az állításodat, hogy nincsenek akadémiák?

én egy szóval nem állítottam, hogy a stadionokon múlik.

morpho 2017.11.11. 22:10:07

@aleksz róz: "szokás szerint tele vagy érvelési hibákkal..."
Lófaszt! Te vagy tele csúsztatással! Három dolgot említettél: " infrastruktúrát építettek. az edzőképzésre odafigyeltek. és nem függetlenül az előző kettőtől elég jó akadémiai rendszert működtetnek"
A stadion nem infrastruktúra? Az akadémiák szakértője te vagy. Te állítottál valamit, nehogy már én bizonygassam az ellenkezőjét! Ez nem jött be pubi! Várom a linkjeidet! Izlandról főleg, de Uruguay is érdekel! Az akadémiákról, meg hogy mennyi pénzt toltak bele a fociba az elmúlt 10 évben?
(amikor Uruguayban voltam edző, még nem voltak labdarúgó akadémiák)

taga20 2017.11.11. 22:11:25

@aleksz róz: te fogyatékos te!
arra akart utalni a kommenttárs, hogy nem kell olyan csilivili szar stadionok, amilyen a geci kertjének a végében is van, hogy értékelhető teljesítményt nyújtson egy ország válogatottja.

zöd? faszkalap?

zia77 2017.11.11. 22:13:05

A 2010. évi labdarúgó világbajnokságra nem jutott ki csapatunk, bár nem sokkal maradt el az első és 2. helyezettől. Talán 2 vagy 1 ponttal. Az akkori országgyűlési választások előtt a handabandázásban verhetetlen Orbán Viktor azt mondta: a magyar csapatnak már az idei világbajnokságon is ott lett volna a helye. (értsd: ha Orbán és a Fidesz lett volna kormányon). Az Orbán kormány ideje alatt olyan mélyre süllyedt a magyar labdarúgás, ahol még sosem volt. Teljesen lezüllesztett bajnokság, falusi csapatok, a hozzáértés és elképzelés teljes hiánya, alkalmatlan MLSZ elnök, kormány haverok szája íze szerinti rendelkezések a kormánytól. A többit mindenki tudja. Én nem a játékosokat hibáztatom, még ha a válogatott és a csapatok valóban nagyon gyengék is. Nagyon gyengék!!

Stenonis 2017.11.11. 22:13:45

@aleksz róz:
A Puskás Akadémiát 2005-ben alapították. Valami eredménynek akkor már szerinted is látszódnia kellene...

taga20 2017.11.11. 22:16:46

@Stenonis: szerintem még kéne nyocév:)

felső határ nincs 2017.11.11. 22:22:44

orbán annyit költ és arra, amire akar

ugyanis minden pénz az övé, és abból adhat másnak, ha hatalmon akar maradni

orbán, a surmó komcsikkal szemben sokaknak sokat ad, igy hatalmon is marad

ember100 2017.11.11. 22:25:22

@Is:
Helló !

Hát az eltolcsy is megmondta a negatív fejlődés is fejlődés :)
TEHÁT a Hollandia-Magyarország 8:1 AZ GYŐZELEM VOLT :

taga20 2017.11.11. 22:29:37

@ember100: te nem vagy elég képzett ideológiailag ! a negatív csökkenés is növekedés!:)
báj, valamelyik fityesz szar.

2017.11.11. 22:30:25

@morpho: már megint az érvelési hibák...

ki mondta, hogy a stadion nem infrastruktúra?
(és az infrastruktúra csak azt jelentheti, hogy stadion? minden stadion infrastuktúra, de nem minden infrastruktúra stadion. érted? kétlem.)

én állítottam valamit izlandról. ez egy elég jó cikk, van benne szó mindhárom általam említett témáról.
24.hu/sport/foci/2017/10/12/a-cikk-amit-orban-viktornak-es-csanyi-sandornak-el-kell-olvasnia/

te állítottál valamit uruguayról, hogy ott nincsenek akadémiák, majd most nagy elegánsan át akarod rám hárítani a bizonyítási kényszert. nehogy már én bizonygassam a te állításod helyes vagy helytelen voltát...

paragrafus 2017.11.11. 22:31:11

Hát igen. Pénzért még a futballban sem jön automatice a tudás, vagy a hozzáértés. Úgy látszik, Andorrára és most Luxemburgra nem volt hatással az, hogy a mieinket vastagon kibélelték kötegekkel. És ha már ennyire immunisak még a törpeállamok is velünk szemben a forintra (úgy látszik, velük még nem tudatták, hogy a forint konvertibilis), akkor lehet folytatni ezt a sort. Még visszavan pl. Lichtenstein, vagy éppen San Marino és Monaco. Aztán a Vatikán.
És ha már letudtuk ezeket a szépségtapaszokat (önmagunkon), akkor akár terjeszkedhetünk is. A nagypolitikában a világ egyik legnagyobb területű állama felé, rníg ennek kontrasztjaként meg a fociban a legkisebbek irányába. Mutassuk meg Európán kívül is, hogy mit tudunk. Illetve mit nem. Ezért is nem szabad kihagyni a sorból Nauru-t és Tuvalu-t sem.
Hadd tudják meg már a világ minden ilyen rejtett szegletében, hogy mi micsoda futballnagyhatalom vagyunk. Már kétszer is majdnem megnyertünk a foci VB-t. És minden bizonnyal verhetetlenek lennénk, ha nem egy labda után kellene rohangálni mindenkinek, hanem minden játékos kapna egy-egy labdát.
Az előző választáson a vezetésnek köszönhetően olyan pályán történt a választás, ahol a pálya a fidesztől az ellenzék felé lejtett, csak az ellenzéknek volt kapuja és csak a fideszeseknek labdája. Csak a fideszeseknek volt stoplis cipője, míg az ellenzéknek görkorcsolyája. A játékvezető is fideszes volt. És úgy látszik, ez a taktika itthon még bevált, de nemzetközi porondon már a törpék is megtalálták az ellenszerét. Lehet, hogy új taktika gyanánt nekünk is itthon át kellene mennünk törpébe?

taga20 2017.11.11. 22:32:57

@aleksz róz: bazdmeg, fetrengesz a geci gazdád gecijében, és még arcoskocc is!

miért nem kussoltok ekkora szarban? hogy rohadnátok meg!

2017.11.11. 22:40:55

@morpho: jó, lehet, hogy hülyeséget írtam, az állításod helytelen voltát bizonyíthatnám én is.
ha akarnám.

taga20 2017.11.11. 22:47:07

@aleksz róz: mi van fityeszdroid? szerinted is gáz a fityeszmaffia?

morpho 2017.11.11. 22:48:40

@aleksz róz: Bocs, de meguntalak.

taga20 2017.11.11. 22:52:56

@morpho: ha megunatkoztál, ako mjúzik mehet? mehet:)

www.youtube.com/watch?v=CFw3RzOKxGY

morpho 2017.11.11. 22:55:31

@taga20: Hát azért a N.C. & K.M. opció a zsinórmérték...

taga20 2017.11.11. 22:59:38

@morpho: vágom amit monc. nikkév és a csaj:)

más, eszt nézd meg!:)) a megtekintés oszlopot.

szerintem ennyi légy nincs is!:)))

www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&list=RDBag1gUxuU0g

1ghost 2017.11.11. 23:12:40

Az a szerencse, hogy orbánnak nem a lovaglás a kedvence sportja.

Mert ha arra is annyit lopna el az adófizetők pénzéből, mint a falábú focistáinkra, nos, akkor most térdig járnánk a lószarban.

taga20 2017.11.11. 23:16:46

@VaradiJanos: Jani drága szerelmem, hol az anyádban voltál eddig?

zene!

gut, besszer, gösszer:)

www.youtube.com/watch?v=ObHm1dLuWWs&list=RDObHm1dLuWWs

VaradiJanos 2017.11.11. 23:18:44

@taga20: teljesen igaza van cycmennek, nekünk a csapatunk bukik fociban, nektek az idoljaitok nemi erőszakkal és publikus rejszolással. Beteg állatok vagytok, piha

taga20 2017.11.11. 23:20:05

@VaradiJanos: jani kedves, ne legyél má ekkora broki! lécci!:)

VaradiJanos 2017.11.11. 23:20:17

@taga20: nem csalódtam, még a zenéd is fos

VaradiJanos 2017.11.11. 23:20:46

@taga20: má megin a broki van a szádon?

taga20 2017.11.11. 23:23:05

@VaradiJanos: jó, akkor mi legyen a számon tezsvérem?:)))

Hefe 2017.11.11. 23:26:43

@Stenonis:
"A Puskás Akadémiát 2005-ben alapították. Valami eredménynek akkor már szerinted is látszódnia kellene..."

tudod, erdekes, mert a Sandor Karoly akademiat 2001-ben alapitottak. Vannak jatekosai, peldaul a lencse gyerek, aki onnan kerult ki, es kozben 3 eve mar pufc-ot is megjarta, merthogy azok koztudottan csak legiosokat jatszatnak, sajat nevelest nullat.

taga20 2017.11.11. 23:31:03

@Hefe: szerintem 12 év szart se ér, me gyurcsány a kanyarban volt, van:)

morpho 2017.11.11. 23:42:38

@taga20: Buzi vagyok --->Jimmy Somerville--> Hülye vagy te nem buzi!!:))

Belzebubo 2017.11.11. 23:44:28

@taga20: @morpho, @alex: jól elvagytok egymással, csak ennek mi köze a posthoz? Aminek egyébként teljesen igaza van, de valahol ennek a Szöllôsinek is, mármint abban, hogy a magyar foci azóta egyre rosszabb, mióta a politika belemocskolt. És már sokkal régebben, már az 50-es évektôl, a Viktátor igazán neves elôdökre hivatkozhat: Rákosi, meg Kádár. Sôt, még Hitler is szívesen fotózkodott sportolókkal, ha árják voltak, igaz ô a focit kevésbé kultiválta, el is bukta a 2. VH-t. A mi Hunyadi Tituszunk meg épp most nyeri meg a 3. -at. Sajnos „volt szerencsém“ látni, hogyan züllik le az egész, egyre gyengébb eredményeket egyre több pénzzel „háláltak“ meg és ebben az akkori és késôbbi vezetôk - korábbi játékosok is - vastagon benne voltak, mert hát, hol lehtne másutt ennyire semmi teljesítménnyel ilyen jól megélni. Legfeljebb a politikában, de ott meg lehet bukni.
Szóba került Izland, amikor elôdzör kikaptunk tôlük, kb. 35-40 éve, olvastam egy cikket róluk, akkor még nem csak a játékosok, hanem a vezetôk is amatôrök voltak, vagyis a fôállásuk mellett, szabadidejükben, mondhatni hobbiból csinálták, az izlandi LSz-nek egyetlen fôállású alkalmazottja volt, egy irodavezetô. Na innen kellene M. o-on is újra kezdeni.
Még annyit: ahol igazán eredményes (pénzügyileg is) a sport, ott az ilyen belepofázós politikusokat jól elküldik a francba, ahogy a Tramplival tették az NFL-esek

taga20 2017.11.11. 23:46:53

@Belzebubo: mi van? te hülye vagy?

2017.11.11. 23:52:57

@morpho: "Bocs, de meguntalak." - ja, már vártam ezt. mindig ez van, amikor besülsz a baromságaiddal.

taga20 2017.11.12. 00:00:52

@aleksz róz: rózsi, má aszt hittem, hogy tégedet késeltek mek a fradi stadionban!

Belzebubo 2017.11.12. 00:17:27

@taga20: tökéletesen csattanós válasz, kristálytiszta logika, lehengerlô érvelés, meghajlok nagyságod elôtt :-)
Egyébként nem, csak sokat tapasztaltam már, de ez igazán nem érdem

morpho 2017.11.12. 00:50:08

@Belzebubo: Írtam már, hogy a magyar foci a Rákosi érában volt a legeredményesebb. Én nem kevernék ide politikát. Pláne nem a múltat...pláne nem akkor, amikor már hét és fél éve kormányzunk... A többit már leírtam.

Hanem úgy tűnik, az ultrákat sem lehet megvenni néhány új stadionnal. Hiányzik belőlük a foci nekik is:
index.hu/sport/futball/2017/11/11/nem_lesz_szurkolas_a_valogatott_idei_utolso_meccsen/

morpho 2017.11.12. 00:51:50

@taga20: Ezt még nem hallottam. Leragadtam a Euritmics féle változaton...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 05:13:32

@aleksz róz: Na és mondjál egy kiemelt focistát a Puskás akadémiáról kikerülve! A legutóbb egyetlen fiatal nélkül álltak ki a bajnokin.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 05:15:00

@morpho: "Priviben megkérte a kezem :) Még nem döntöttem el..."

Éhesló múltkor azt írta jól szop, úgyhogy gondolkodj el rajta!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 05:15:42

@Indriq: "tehát akkor a 2016os EBre kijutás is a múlt hozadéka? Megköszöntétek a ballibsi kormánynak?" :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 05:17:52

@aleksz róz: Érdekes, arról nem beszélsz, hogy akkor a 2016-os EB szereplés a szocik sikere volt ugye?

chrisred 2017.11.12. 05:46:42

@aleksz róz: Mert te írtad, hogy Izland hasonló módon építette fel a nagy generációját, mint ahogy most nálunk történik. Szerintem ég és föld a különbség.

chrisred 2017.11.12. 06:13:14

@morpho: De azt is lássuk, hogy Puskáséket nem a fegyveres testületek és állami vállalatok lerakataivá változtatott futballklubok nevelték ki az őket patronáló Bástya elvtársak vezetésével. Ők már akkor befutott játékosok voltak, amikor Rákosi még csak settenkedett a hatalom felé.

Casba 2017.11.12. 07:02:00

@aleksz róz: hagyjuk már a hülyeséget. teljesen egyértelmű, hogy a közpénz milliárdok ellenére lófasz fejlődés nincs itt. nem meglepő, ha ezek a nyomorult futballisták adóforintjainkból vásárolják a ferrarit, fizetésüknek nulla köze van a teljesítményükhöz. A gráci beteg ezt is elb*ta

Singerkém 2017.11.12. 07:22:17

@morpho: "Várom a linkjeidet! Izlandról főleg, de Uruguay is érdekel! Az akadémiákról, meg hogy mennyi pénzt toltak bele a fociba az elmúlt 10 évben?"

@aleksz róz:
Feleslegesen ne fáraszd magad! Ha hozol linket, ami az igazadat bizonyítja, akkor kussolni fog a témáról a kedves @morpho kolléga.... Neki ez a stratégiája. Pofázik, pofázik, aztán mikor pofára esik, akkor ejti a témát.

paveway 2017.11.12. 07:30:46

Puskás mondását aktualizálták fityiszék: "Kurva nagy pénz, láthatatlanul kis foci."
És igen, az a mondat kiválóan jellemzi pártunk és kormányunk vaslogikáját, hogy 2016 Vitya sikere, '17 meg az elmútnyócév kudarca.

Lajos Csánó 2017.11.12. 07:43:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem régen olvastam,de jó:Azért szántották be a népszabit,mert ráfizetéses volt!

paveway 2017.11.12. 07:44:59

@EU zászlót mindenhova!: Senki nem örömködik azon, ha kikap a válogatott. Csak és kizárólag annak "örülünk", hogy látszik, mennyire félresikerült koncepció ez a "minden faluba 10ezres stadiont" meg "a TAO pénz nem közpénz, hanem üzleti titok" baromság. Az pedig hülye magyarázat, hogy Lux megverte a franciákat, a fociban mindenre lehet példát es ellenpéldát hozni. De hogy a magyar válogatott az elégetett százmilliárdok ellenére már csak kb. Trinidadtól meg a Vatikántól nem kapott ki, szégyenletes.

vergyula 2017.11.12. 08:48:16

Magyaroszágon az egész foci-téma kabaréba illő. Persze sokszor inkább sírnánk, mint nevetnénk. És ezen az sem változtat, hogy "de a Fidesz jól kormányoz", meg "ez legyen a legnagyobb örömötök, libsik". De tényleg, kormánypárti kommentelők! Nehéz lenne egyszer kimondani, hogy "ezt Viktor elb@szta"?
Persze meg kell védenem, mindenki szokott költeni a hobbijára, ő miért ne tehetné? :)

Most próbáljunk meg konstruktívak lenni. Mi lehet a baj a magyar focival? Pénz már talán nem hiányzik belőle....vagy igen? Még több kéne?
Vagy ez a beteg társadalom csak ilyet tud produkálni? Esetleg Storckot meg a többit lefizették a tudjukkik, hogy rossz munkát végezzen? Ez is a Soros-terv része?

benkoo 2017.11.12. 08:54:33

komolyan ez az elmútnyocév már annyira gusztustalan, hogy ez már kabaré. Semmilyen állami pénzt nem kaphatna a foci.. tartsa el magát mint a kinti csapatok, ha nem akkor kuka. Sajnos ez továbbra is arról szól, hogy én adok neked focira 100 milliót, te meg zsebbe visszaadsz 50-et, és tisztára is mostunk adómentesen 100 milliót. Meg a sok stadion... ott sok költség.. ki fogja azt fizetni évekig..mi baxa meg. 100 más és eredményesebb sport van amibe 10ed ennyi pénztért 1000x nagyobb élményt lehet átélni. Szerintem ideje nemzetileg továbblépni a focin..elengedni. Ha egyszer lesz itt valami ellenőrzés a pénzügyekben akkor meg majd csak ámulunk meg bámulunk mint bárány az új kapura... és csóváljuk a fejünket, hogy jajaja ezt is megtették velünk.

2017.11.12. 08:57:45

Itt tényleg azon rugózik mindenki, hogy a megélhetési szarházi firkász milyen baromságokat írt? Már bocsánat, de ilyen hülyeségen mi értelme vitatkozni? Az írása és az egész életműve nem ér annyit ennek az embernek, hogy bárhol megemlítsék. Ez egy gerinctelen senkiházi nyalonc.

sinus67 2017.11.12. 09:17:39

@EU zászlót mindenhova!:
Nem ártana, ha Luxemburg és Andorra csapat is vért pisálna ellenünk, de azért nyerünk.
A probléma az, hogy mi pisálunk vért már a leggyengébbek ellen is. Ráadásul kikapunk.
Értem én, hogy védeni kell az elvtársakat, de attól még a tény az tény marad. Milliárdokat feccelünk a fociba a legkisebb eredményesség nélkül. Ugyanakkor azok, akik az eredménytelenségért felelősek (a "szakmában") milliókat keresnek. A legkisebb érdekük sem fűződik ahhoz, hogy az uram-bátyám rendszer megszűnjön és a magyar foci színvonalas legyen. Ezért pedig az a legnagyobb felelős, aki a pénzt adja nekik a semmiért!
A válogatott szövetségi kapitányok továbbra is cserélődni fognak. Mindaddig, míg a "szakma" rá nem jön, hogy szarból várat építeni senki sem tud.
Ha jó a szakács, akkor egy régi bográcsban is nagyszerű ételt főz, kiváltképpen, ha jó minőségű és friss az alapanyag. Romlott húsból és löttyedt zöldségekből a legtutibb Zeppter edényben főtt kaja is rossz ízű lesz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 09:28:45

@Lajos Csánó: Akkor a magyar focit nem beszántani, hanem elvermelni kellene!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 09:34:12

Kedden Costa Rica. A spanyolok lőttek egy ötöst a haknizó közép-amerikaiaknak, úgy hogy egy egy gólos vereség tőlük tisztes helytállás lesz a NER csapatnak.
Mindenesetre Soros arcképével ki kell plakátolni a costa ricai csapat szállásának környékét, hogy felismerjék, ha doppingszerrel akarná tömni őket, hogy a magyar végpusztulásba dőljön. Na meg nehogy migránsokkal erősítse fel őket.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.11.12. 09:45:22

Kötelezően használandó propaganda anyagok:

Ha a magyarok nyernek.
- Éljen az orosz-magyar barátság!
- Hatalmasat fejődött a magyar labdarúgás.
- A magyar gazdasághoz hasonlóan fejlődik a magyar sport.
- Az orosz gazdasági segítség a sportnak is lökés adott.
- Megszégyenítettük az imperialisták csatlósait.
- Beérett a stadion program.
plusz libsizés, libsizés..

Ha a magyarok vesztenek.
- Gyurcsány
- Soros
- Brüsszel
- IMF

Janossz 2017.11.12. 10:04:16

@Dr. Trejo:" Itt tényleg azon rugózik mindenki, hogy a megélhetési szarházi firkász milyen baromságokat írt? "
Te valamit súlyosan félreértettél.
A téma az, hogy a sok megélhetési szarházi focista/edző/vezető hová süllyesztette minden idők legnagyobb dotációja mellett/dacára a labdarúgást.

nu pagagyí 2017.11.12. 10:44:09

A foci, mint állatorvosi ló. Erre a jogcímre is úgy költöttek el egy rahedli pénzt, hogy semmiféle rendszer, jövőbe mutató koncepció nem volt. Az idefolyatott közpénz egyetlen értelme az, hogy a verseny nélküli, túlárazott beruházásokon, a titkosított TAO támogatásokon (a forrásuk szintén állami cégektől származó közpénz) keresztül kilophassák a zsetont, aminek nagy része visszakerül a fideszes brancs személyes jólétének táplálására és a korrupt kormányzás fenntartására. Paks2, főtéri szökőkút, olimpia, orosz metrószerelvények - a módszer ugyanaz. Csak egy újabb jogcím a lopásra, a tényleges produktum minősége mellékes.

A focinál maradva, a stadionberuházások a jövőt is megterhelik, mivel a belátható jövőben nem várható színvonalas produkció ebben a műfajban, így a fenntartási költségeket sem fogja kitermelni a nézősereg. A stadionok permanens közpénztemetőként működnek, vagy lepukkannak a jövőben, ha új szórakozást (jogcímet) talál a feneketlen bendőjű, de tehetségtelen elit.

taga20 2017.11.12. 10:48:53

@nu pagagyí: a foci, a geci rendszerének pontos leképeződése.
annyira beszédes, hogy beszélni se kéne róla.

csak a sok debil, plusz a fityeszdroidok életben tartják ezt a beteg rendszert.

nu pagagyí 2017.11.12. 11:02:37

Azért a seggnyaló újságíró fő állításához, mellyel a diktatúra előtti állapotokra kenné a sikertelenséget, annyit hozzátennék, hogy Gyurcsányék úgy adták át a focit a felcsútinak, hogy a válogatott közvetlen utánpótlását jelentő U21 világbajnoki (!) bronzérmes lett 2009-ben. Ezzel a biztató útravalóval sikerült úgy sáfárkodni, hogy töménytelen közpénzráfordítással, megbízható párttitkár-klubvezetők helyzetbe hozásával, mára nincs már olyan miniállam Európában (világon), amely ne űzne csúfot a csapatunkból.

2017.11.12. 11:29:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na és miért kéne mondanom egyet is?
az a baj veletek, hogy nem az állítással foglalkoztok... (tipikusan árnyékbokszolásra próbáljátok rávenni a vitapartnert)
ugyan miben cáfolja vagy erősíti meg az izlandi labdarúgás felemelkedésének módjáról írtakat, ha tudok vagy nem tudok ilyen focistát mondani?
(vagy ha már mellébeszélésből felhozta az élettársad, az uruguayi labdarúgó akadémiák nemlétét bizonyítanád ezzel?)
amúgy se tudok egyet se.

és ha szar az út, az építőt szidom, és nem kezdek el kiabálni, hogy minek ide út.

2017.11.12. 11:39:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen, a szöllősi-féle logika alapján
önmagában nagy eredménynek amúgy nem nevezném, csak a képességeinkhez viszonyítva volt óriási eredmény.
azért az látszik, hogy finoman szólva sem egy aranygenerációt sikerült összehozni.

2017.11.12. 11:41:39

@Stenonis: te most ugyan miről beszélsz, papám?

2017.11.12. 11:43:43

@Casba: tanulj mán meg olvasni

taga20 2017.11.12. 11:45:56

@aleksz róz: rózsi, szerintem engedd el eszt a focidolgot, me csak égeted magad itt!

inkább sorosozzál, vagy legyél büszke pl. a tiborcgyerekre.

2017.11.12. 11:48:00

@chrisred: nem hasonlítottam semmit semmihez. tanulj meg olvasni, mondtam már... leírtam, hogy izland hogy építette fel a labdarúgását.
hol láttál te olyat, ahol azt írom, hogy magyarországon úgy csinálják, mint izlandon?

2017.11.12. 11:49:24

@taga20: papám, ha nem tudtok olvasni, akkor minek kommenteltek?

taga20 2017.11.12. 11:54:51

@aleksz róz: anyám, ha nem tucc írni, akkor minek erőlteted?

szerinted kosztarika ellen mit fogunk csinálni?
kitömnek és a gecit megint grácban kell kezelni, vagy csak egyre fogunk má megint égni?:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.12. 11:56:27

Az eredménytelen magyar foci helyett mennyi értelmesebb helyre lehetne költeni azokat a százmilliárdokat, ha nem a maffiavezér hobbija lenne az ország elsőszámú prioritása...

arturdent 2017.11.12. 11:57:12

Üdv!

Érdekes, hogy itt mindenből politikát csinálnak. A baj a focival az, hogy nincsennek tehetségek, és tök mindegy , hogy menyi pénzt költenek rá, ha nincs tehtség akkor nincs.
Az nem ugy van, hogy jó akkor adok sok pénzt és akkor nekünk is lesz Messink. Ha nincs rá alkalmas generáció akkor nincs kiből kinevelni. Ha lennének tehetségek az országban akkor azokat már fiatalon elvinnék külföldre neves klubok, de nem visznek senkit mert nincs miből.

1ghost 2017.11.12. 12:01:50

1. A magyar futballt megalázta Luxemburg, Andorra, Feröer-szigetek.
2. A magyar gazdaság az elmúlt nyóc évben évi átlagban - a 10 ezer milliárd eu-s lóvé ellenére - mindössze 1,8%-kal növekedett.

A magyar futball pont úgy néz ki, mint az ország. Lesajnált, szétlopott, düledező, állapotban, a mérhetetlen pusztítása nyomai amerre csak a szem ellát. Ide juttatta a hazát a fidesz, ide juttatott bennünket orbán.

A velejéig, korrupt, tolvaj, az élet minden területét szétkúró, szétzüllesztő narancsos maffiát jövőre a pokol fenékere kell küldeni a magyaroknak. Ez a nemzet előtt álló első számú feladat.

1ghost 2017.11.12. 12:07:32

@arturdent:

1. Az nem igaz, hogy nincsenek tehetségeink.
2. De tegyük fel, hogy nincsenek: akkor minek költünk rá 100 milliárdokat az adófizetők pénzéből.

Tehát akár merről nézzük, az jön ki, hogy egy szarházi orbánbérenc vagy.

Irbisz 2017.11.12. 12:11:13

@EU zászlót mindenhova!: ja, csak pl. kis hazankban kb. több igazolt focista van, mint Andorra teljes lakossaga.
És ha tulfizetett, havi többmilliokat keresö focistaink keptelenek andorrai hobbifocistakat, föállásu pékeket es buszsoföröket legyözni, akkor csak ostoba vakhitű fidesznyikek begetik ezt a mantrat tovabb, egy érettsegivel és minimális objektivitással belathato, hogy orbitális ostobaság az évente 100 milliard körüli közpénzt a fociba önteni- csak azert mert a főtitkár elvtárs hobbija.
És akkor arrol még nem is beszéltünk, hogy a jelenlegi gazdasagi helyzetben iszonyatos pazarlás erre elégetni az állami forrásokat, normális országban ilyen pazarlásért a szavazopolgárok elkergetnék az elsö választásaon, vagy még inkább elöbb az ilyent müvelö kurmányt. Persze amig itt van 1,5- 2 millio szavazo, aki se nem polgár, se nem az országért felelős szavazó, addig marad ez a hazaárulással felérö állami pénzpazarlás.

Midnight Run 2017.11.12. 12:34:24

A magyar gazdasági csoda pont úgy fogja végezni, mont a magyar foci.
Most éppen gazdasági értelemben a 2016-os csodaperiódust éljük. Mindent eltakar a globális fellendülés, a világgazdaság pénzbősége, az alacsony energiaár.

Aztán majd jön a kijózanodás, mint a fociban 2017. Nincs már messze...

2017.11.12. 12:39:55

@arturdent: vannak tehetségek, csak nem gondozzák őket megfelelően.

morpho 2017.11.12. 13:01:21

@aleksz róz: Bezzeg egy uruguayi akadémián Cavanit csinálnak Szalai-ból!

közép dunántúli régió 2017.11.12. 13:02:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Costa Ricá-ban eleve mindenki migráns! Szerintem legyen ez a propaganda főiránya!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 13:27:58

@aleksz róz: Mert az azt jelenti, hogy a kamaszkölykökből még egy normális focistát sem sikerült csinálni. Ennyike. Pedig már 7 éve a csüngőhasúnak kergetik a labdát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 13:29:55

@aleksz róz: Tehát a 2016-os képességeikhez szintű eredményt sikerült lerontani.

Stenonis 2017.11.12. 13:51:11

@aleksz róz:
Arról, hogy szerinted 10-15 év kell az eredmények beéréséhez.
A Puskás Akadémia 2005 óta üzemel.
Hol vannak az általad várt eredmények?

taga20 2017.11.12. 14:07:59

@aleksz róz: kik azok a szemetek? meséjj!

teéjesenmindegy 2017.11.12. 14:32:47

@morpho: "Izland a maga Debrecennyi mennyiségű lakosával csoportelsőként van kinn a VB-n. Vajon mennyi stadiont építhettek és mennyi TAO pénzt toltak a fociba és hány ingyenélő klubvezető csapolta ezt meg? Akadémiák vannak Izlandon?"
Utánanézhetnél igazán. Vannak bizony.
"There are now 30 full-size all-weather pitches, seven of which are indoors, and almost 150 smaller artificial arenas that ensure youngsters at grassroots can continue to play football in winter, often inside indoor dome structures."
Minden 500. izlandi UEFA licences edző. Minden faluban van fedett pálya, hogy focizhassanak a gyerekek. Kurvaélet, hogy nem piaci alapon élnek meg.

Cycmen 2017.11.12. 14:40:01

Mi bajotok a válogatottal hülye ballibák? Pont olyanok mint ti, meg amilyennek látni szeretnétek ezt az országot!
Ezek a focisták gyávák, kishitűek, képtelenek küzdeni, bárki csúnyán néz rájuk azonnal befosnak! Nincs igazam? Ezek vagytok ti is!
Abban mondjuk egyetértek veletek, hogy ezekre kár egy fillért is pazarolni, na de talán majd egyszer! :DDD

taga20 2017.11.12. 14:50:16

@Cycmen: cica, most a gazdád a geci összes tulajdonságát felsoroltad.
de olyan faszszopó tróger vagy, hogy a csillagot lehazudod az égről, csak hogy a gráci beteget mentegesd.

Cycmen 2017.11.12. 15:07:38

@taga20: Mi ez a gráci beegezés különben? Az egész bandátok mentálisan zokni, még kisegítőbe sem érnék el a ponthatárt! Te is max. egy gettógimit végeztél el szotyola-grafitti szakon!

chrisred 2017.11.12. 15:08:19

@aleksz róz: Te vagy az, akinek mindenki az ellenkező irányba halad az autópályán? :) Inkább tanuld meg érthetően kifejezni magad, és ne a másik 15 millió magyarajkú szövegértését kritizáld.

taga20 2017.11.12. 15:19:18

@Cycmen: "Mi ez a gráci beegezés különben? "

olvass utána, asztán vedd elő a nyolcadikban kapott papírt, és nézd erősen.
hátha mektérsz, és jó ember leszel a végére.

chrisred 2017.11.12. 15:21:05

@teéjesenmindegy: Ennek semmi köze az akadémiákhoz. Az UEFA grassroots programjához még 2010 előtt csatlakoztunk, ahogy a falusi műfüves pályákra is 2005 óta lehet pályázni. De a rongyrázó Makovecz stadionok, vagy a tao milliárdokból és a közpénzes tévéjogdíjakból fizetett álprofi csapatok, ahol a játékosok nézők és eredmény nélkül is milliós fizetéseket szakítanak, köszönő viszonyban sincs az amatőr futball széleskörű fejlesztéséhez. Az akadémiák csicsás tornyok egy olyan épületen, aminek nem terveztek alapot.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 15:37:01

@morpho: Úgy próbálod meg beállítani, mintha más országokban nem támogatná keményen az állam a labdarúgást.. Mintha ezekben a kis országokban dugig lennének a stadionok.
Mintha más országok válogatottainak teljesítményében nem lennének komoly hullámvölgyek. De még a komoly labdarúgó nemzeteknél is előfordul. Hollandia se a 2016-os EB-re , se a 2018-as VB-re nem jutott ki. Azt meg röhejesnek tartom, hogy egy barátságos meccs eredményét mérvadónak gondolod, különösen egy ilyen átmeneti időszakban, 10 emberrel játszva..Persze ha netán nyernénk Costa Rica ellen, akkor az ugye "nem számít" mert barátságos. Aki A-t mond mondjon B-t is..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 15:42:02

@sinus67: Igen sok mindene változtani kellene, ez tény. Viszont azt ne vegyük már komolyan, hogy kemény állami támogatás nélkül bármi is javulni fog a magyar futballban.
Vérgőzös idióták elképzelése, hogy "hozzuk vissza a grundokat" meg szüntessük meg a bajnokságot és akkor majd milyen fasza lesz minden. Gyerekes ostobaság..

chrisred 2017.11.12. 15:53:48

@EU zászlót mindenhova!: Példákat szívesen olvasnék a többi ország állami támogatásairól.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 16:01:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Talán inkább a csoportból kellett volna kijutnia a világverő hispánoknak a vb-n..:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 16:05:58

@chrisred: Én is.. Viszont ott egész biztosan nincs egyetlen fillér állami pénz sem a labdarúgásban. A stadionok dugig, mindenki csüng a TV-s közvetítéseken, és óriási nyereségeket termel pl. a finn bajnokság. Valszeg ezért nem jutottak ki még egyetlen VB-re vagy EB-re sem..:)

2017.11.12. 16:11:05

@chrisred: papám, világosan leírtam, hogy az izlandi fociról beszéltem...
ti fogyatékosok vagytok, hogy ez alapján a magyar stadionépítés meg az akadémiáknak csúfolt pénznyelők működésének támogatását kéritek rajtam számon, vagy mi?!

2017.11.12. 16:15:52

@Stenonis: én nem várok a magyar rendszertől semmi eredményt 15-20 éven belül.
csak megjegyeztem a tényszerűség kedvéért, hogy aki most szar focista, az nem az elmúlt hét év miatt lett szar. akit most nevelnek, az meg 10 év múlva lesz szar.

2017.11.12. 16:20:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezek sajnos a reális eredmények (andorrát leszámítva), amik az EB óta születtek

arturdent 2017.11.12. 16:27:55

@1ghost:
Te meg egy fasszopo libsi bérenc köcsög, remélem a libsi bandádat jövőre végleg elsülyed a pocsolíában.

2017.11.12. 16:33:03

@aleksz róz:

Ezt a 10-15 évet meg emút 8 évezést néhány egyszerű tény birtokában el kéne már felejtened!
444.hu/2017/07/25/hiaba-keri-az-mlsz-a-puskas-akademiaban-nem-jatszik-fiatal-focista

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 16:36:32

@arturdent: Mi baj kis illibsi narancstálibom? Miért dühöngsz? Odabújjak? :-))
@aleksz róz: Akkor Orbán 7 éve nem hozott felemelkedést, sőt.
@EU zászlót mindenhova!: Már látom egyre kínosabb lesz ez a Costa Rica.
@Cycmen: Cicuska, téged is csak az mentett meg attól hogy a szülész a biológiai hulladéktárolóban dobjon, hogy tele volt.

morpho 2017.11.12. 16:36:49

@teéjesenmindegy: Még jó, hogy vannak Izlandon fedett pályák, amikor kb 5 hónapig lehet focizni, aztán befagy minden :)) Engem az akadémiák működése, az izlandi TAO pénzek mennyisége, annak elköltési rendje érdekel, meg hogy ott is van-e a miniszterelnöknek stadionja a kert végében, továbbá, hogy az ő akadémiája kapja-e a legtöbbet? Aztán érdekelne az is, hogy ott is minden klub elnöke kormánypárti politikus-e? Na ezek érdekelnek engem igazán! Csak megfejtjük az izlandi labdarúgás sikerét!

@EU zászlót mindenhova!: A támogatással kapcsolatos anomáliáimat lásd fenn!

Hollandia kitűnő példa! VB-n '90: nyolcaddöntő, '94: negyeddöntő, '98: elődöntő, '06: nyolcaddöntő, '10: ezüstérem, '14: bronzérem. Aztán kétszer nem jutottak ki, ez kemény!
Mi mikor is voltunk utoljára vb-n? 86-ban? 2:9-es gólaránnyal estünk ki a csoportból...

Hogy a barátságos meccsekkel mi a faszt akarsz, azt dögöljek meg, ha értem!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.12. 16:38:25

@Cycmen: Mi bajotok a válogatottal hülye illibsik? Pont olyanok mint ti, meg amilyennek tettétek ezt az országot!
Ezek a focisták gyávák, kishitűek, képtelenek küzdeni, bárki csúnyán néz rájuk azonnal befosnak! Nincs igazam? Ezek vagytok ti is!

2017.11.12. 16:46:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: így van.

de attól, hogy te szarul baszol, még nem maga a baszás lesz szar... csak a veled való baszás lesz szar.
ezt már így fel tudod fogni?

2017.11.12. 16:47:22

@MikeBoy: állj be te is a sorba, analfabéta...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 16:48:47

@morpho: Én nem jöhetek elő másfél éves eredményekkel, de te előjöhetsz a 90-es évekkel. Hollandia bizony az elbukott EB szereplés után a VB-t is kihagyja. Ez van..

chrisred 2017.11.12. 16:53:35

@aleksz róz: Nem az izlandi fociról beszéltél. Reagáltál egy olyan hsz-re, amiben megkérdezték, hogy az izlandi válogatott a tao-pénzek, stadionépítés vagy az akadémiák miatt jutott ki a VB-re. Aztán azóta lyukat akarsz beszélni mások hasába, hogy nem is a magyar kormány értelmetlen elitista pénzszórását akartad megvédeni. Pedig azt tetted.

2017.11.12. 17:03:47

@aleksz róz:

Komoly érveid vannak. :D

2017.11.12. 17:08:09

@chrisred: akkor bemásolom neked ide, te fogyatékos...
"izlandon sokat költöttek a focira és ésszel. infrastruktúrát építettek. az edzőképzésre odafigyeltek. és nem függetlenül az előző kettőtől elég jó akadémiai rendszert működtetnek.

a semmiből nem lehet egyszerűen csak úgy összerakni egy jó csapatot."

na papám, itt az igazság pillanata: ezek a mondatok az izlandi focira vagy a magyar focira vonatkoznak szerinted?

2017.11.12. 17:09:54

@MikeBoy: majd amikor az én saját állításomat támadod, akkor majd lesznek érvek is.

morpho 2017.11.12. 17:11:34

@EU zászlót mindenhova!: Te mi a faszt akarsz a hollandokkal? Bár csak fele olyan sikeresek lennénk, mint ők! Egyébként meg miért ne jöhetnél elő másfél éves eredményekkel? Mi van??? Miről van beszélve? Csak hogy értsem!

morpho 2017.11.12. 17:12:38

@aleksz róz: Engem az akadémiák működése, az izlandi TAO pénzek mennyisége, annak elköltési rendje érdekel, meg hogy ott is van-e a miniszterelnöknek stadionja a kert végében, továbbá, hogy az ő akadémiája kapja-e a legtöbbet? Aztán érdekelne az is, hogy ott is minden klub elnöke kormánypárti politikus-e? Na ezek érdekelnek engem igazán! Csak megfejtjük az izlandi labdarúgás sikerét!

2017.11.12. 17:16:43

@aleksz róz:

Magyarázd már meg, hogy a 10-15 év hogy van az általam linkelt cikkel köszönő viszonyban?
Mit gondolsz random kerestem meg neked azt a cikket?
De, ha még így sem megy, akkor konkrétabban:
Mikor kell majd az első tehetséges focistát meglátnunk valahol, akit az ország méregdrága akadémiáján nevelte ki? Mert 7-10 év alatt a cikk alapján egyet sem sikerült!!
Ez nem tűnt fel neked?
Ugyanis, ha meglátod a tehetséges futballistákat, onnantól még néhány év, míg beérik.
Aztán már régen kifutottál a 15 évből, feltéve, ha megy neked az alap matematika.....

chrisred 2017.11.12. 17:18:00

@aleksz róz: Ha önálló, másoktól független gondolatmenetbe akarsz kezdeni, akkor máskor ne a "válasz erre" opcióra kattints. Mert ugyanolyan notórius hazudozónak fogsz tűnni, mint most, ha ezzel próbálod kimenteni magad.

2017.11.12. 17:30:12

@morpho: ott van cikk, amit bemásoltam, olvasd el. elég egyszerű a nyelvezete, szerintem még te is meg tudod érteni.
ha magyar labdarúgásba belepakolt erőforrások elpocsékolásával akarsz foglalkozni, akkor mi a faszt értetlenkedsz egy jól működő rendszer bemutatásán?

chrisred 2017.11.12. 17:36:55

@morpho: De azért én is reagálok erre, ha már ennyire reflektorfénybe került. Szóval, az EB kijutásnál az volt a mázlink, hogy ez az akadémiás, generációnevelős, "márlátjukaz eredményeket" bullshit már a selejtezősorozat első meccsén Pintérestől együtt jókorát bukott. És jött egy olyan szakember, akinek semmi köze nem volt a magyar patyomkinfocihoz, külföldön építette a karrierjét, viszont annyira magyar, hogy ismerte a közeget, tudta, hogy csak azokhoz szabad nyúlni, akiket már az igazi futball megérintett, és tudta, hogy a negyvenéves kapussal és a harminchat éves vezéregyéniséggel kell nekimennünk a meccseknek, mert magasan ők a legjobbak.

2017.11.12. 17:41:32

@MikeBoy: te hoztad az általad linkelt cikket, fingom nincs, mi van benne, én el se olvastam, és nem is érdekel.
de nem hiszem, hogy olyasmi lenne benne, amit ne tudnék.
nem tudom, mit akarsz ebből kihozni.
és nem is érdekel.

2017.11.12. 17:43:44

@chrisred: akkor megismétlem: ne írj nekem, amíg nem tanulsz meg olvasni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 17:50:56

"a magyar fociba döntött állami pénzekből egy fillér sem kidobott pénz"

Egyáltalán nem kidobott pénz, mint látható, nagy hatása van, teljesen tönkreteszi a kevés számú tehetségeket. A csúti geci végletesen tönkretette az országot. :(

chrisred 2017.11.12. 17:50:56

@aleksz róz: Szokj hozzá a gondolathoz, hogy nyilvános fórumon égeted magad, itt már majdnem egy napja folyamatosan.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 17:53:39

@morpho: Nem akarok velük semmit, mindössze leírtam a tényt, hogy sem a legutóbbi EB-re, sem a következő VB-re nem jutottak ki..Ennyi.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 17:54:21

A narancskullancsok most miért nem magyarázzák meg, hogy eleve ez volt a csüngőhasú mesterterve, hogy tönkretegye a magyar focit. Létezik olyan hazugság, ami még nekik is túl sok?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 17:57:59

@chrisred: Na látod, tudunk mi egyet is érteni. Totális fasság volt Storckot az első hullámvölgy után elhajtani. Egyébként meg volt már jó pár szövetségi kapitány, aki "külföldön építette fel a karrierjét", oszt mégse volt eredmény..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 18:00:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A "csüngőhasú mesterterve" az, hogy áprilisban harmadszor is alaposan megszopat titeket. Erre figgyejjé, erre vigyázzá..:))))))))))))))))))

chrisred 2017.11.12. 18:01:59

@EU zászlót mindenhova!: Ez jó hír, bár nem Storckra gondoltam.

morpho 2017.11.12. 18:03:06

@aleksz róz: Köszi a cikket. A válaszaidat is köszi. Szokásos és magas színvonalú, továbbá megvilágítja a lényeget! Köszi még egyszer!

@EU zászlót mindenhova!: És akkor hova szarjak? Kit érdekel? Mi köze a magyar helyzethez? Miben hasonlít, mik a tanulságok? Ráadásul a holland válogatott tele van bevándorlókkal! Ez lehet mindennek az oka! Lásd még Soros terv!

morpho 2017.11.12. 18:04:00

@chrisred: Dárdaira gondoltál gyanítom...
Kár, hogy nem tudta befejezni... Viszont az EB-n azért kurva nagy mákunk volt, egészen Belgiumig...

teéjesenmindegy 2017.11.12. 18:04:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"nem kidobott pénz, mint látható, nagy hatása van, teljesen tönkreteszi a kevés számú tehetségeket. "
Igen, előtte tényleg sokkal jobban muzsikált a magyar foci.

2017.11.12. 18:07:02

@aleksz róz:

Te most tényleg magadat alázod halálra?
Az ilyen helyeken vitázni szoktak.
Akik, nem ezt teszik, azok a trollok.
Te pedig most éppen egy trollnak deklaráltad magadat....
Nem tűnt fel neked, hogy erre az első beírásodra reagálunk itt?

"kb 10-15 év (lenne) kinevelni egy valamirevaló focistagenerációt.
azt meg nem tudom, ki hiszi el a ballibeken kívül, hogy a múltnak nincs hatása a jelenre. "

Aminek az első fele általam linkelt cikk alapján nem igazán állja meg a helyét Magyarországon.
A másik rész pedig egy olyan ostoba általánosítás, amivel foglalkozni sem érdemes.
De, ha te egy egyszerű troll vagy, akkor úgy általában veled nem is érdemes foglalkozni, tök mindegy, milyen szintű hülyeségeket írogatsz össze-vissza....

morpho 2017.11.12. 18:07:20

@teéjesenmindegy: Nem muzsikált jobban, de a pénzt sem adták oda!

morpho 2017.11.12. 18:09:07

@MikeBoy: Lexi Rózsival régi cimborák vagyunk! Tegnap megkérte a kezem! Kéretik ennek fényében viszonyulni hozzá!

teéjesenmindegy 2017.11.12. 18:12:20

@morpho: "Engem az akadémiák működése, az izlandi TAO pénzek mennyisége, annak elköltési rendje érdekel, meg hogy ott is van-e a miniszterelnöknek stadionja a kert végében, továbbá, hogy az ő akadémiája kapja-e a legtöbbet? Aztán érdekelne az is, hogy ott is minden klub elnöke kormánypárti politikus-e? Na ezek érdekelnek engem igazán! "
És, ki akadályoz meg abban, hogy utánanézzél?
A miniszterelnöknek azért van stadion a kertje végében, mert ő adta a földet az alapítványnak, hogy csináljon akadémiát.
Az előbb még abban sem hittél, hogy vannak akadémiák izlandon, most meg már elhiszed? Meg azt is, hogy megy bele állami pénz? Mert hogy magától nem megy az biztos.

morpho 2017.11.12. 18:21:30

@teéjesenmindegy: Én abban nem hittem, hogy Uruguayban vannak akadémiák. Ebben azóta sem hiszek. Lusta voltál végigolvasni a kommenteket!

Ő adta a földet? Tényleg? TAO pénzeket nem is kapnak ugye? Sőt most már azt sem mondja Orbán haverod, hogy "ne mi kérjük a legtöbbet!' Simán ő kéri a legtöbbet! Meg is látszik a Felcsút teljesítményén az akadémia! Kár, hogy kiégett harmincasok játszanak a csapatban, tele migránsokkal! Akadémista egy szál se! Izlandon is így megy?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 18:21:41

@teéjesenmindegy: "előtte tényleg sokkal jobban muzsikált a magyar foci"

Igen. Nálam hozzáértőbbek azt mondják, hogy soha ilyen mélységben nem volt a magyar labdarúgás. De gondolom a fideSSfasszopók ezt is megmagyarázzák, hogy azért jó, hogy ilyen rossz, hogy majd jobb legyen...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 18:23:27

@teéjesenmindegy: "ki akadályoz meg abban, hogy utánanézzél? "

Nem kell utánanézni. Izland jogállam, ilyen maffiamódszereket még csak nem is láttak.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 18:26:28

@teéjesenmindegy: "megy bele állami pénz"

Nem az a baj, hogy állami pénz megy a fociba. Az a baj, hogy rossz helyre megy, arra érdemtelen fidesztolvajok kapják, és a torz struktúrában háttérbe szorulnak a tehetségek. Ha a csüngőhasú ezt KIVÉTELESEN nem csupa rosszindulatból csinálta, akkor kurvára elbaszta.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 18:28:54

@EU zászlót mindenhova!: "áprilisban harmadszor is alaposan megszopat titeket."

Minket? Magyarokat? HÁT NYOLCADIK ÉVE SZOPAT, TE VADBAROM!!!

Persze téged is szopat, de te transzban vagy, még ízlik is neked.

2017.11.12. 18:32:16

@teéjesenmindegy:

"A miniszterelnöknek azért van stadion a kertje végében, mert ő adta a földet az alapítványnak, hogy csináljon akadémiát. "

Fociakadémiát építettünk egy szántóra?
Jó, hogy nem egy vulkán tetején volt a fődje a derék parasztjának... :D

morpho 2017.11.12. 18:38:13

@MikeBoy: Építhetett volna űrkikötőt is csillagrombolóknak...

morpho 2017.11.12. 18:39:36

@EU zászlót mindenhova!: Már hogy a liberalizmus eltűnik a süllyesztőben? Ezt mégis hogy intézed el?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 18:44:33

@morpho: Az a köze, hogy még egy Hollandiának is lehetbek komoly hullámvölgyei a fociban. Nem is beszélve a kisebb országokról. Ma az egekig magasztaljátok Izlandot, aztán majd ha jön náluk is egy hullámvölgy , akkor persze mélyen kussoltok.
Az EB előtt követendő példaként hozták fel a játékok titkos esélyeseként, fekete lovaként emlegetett osztrák tarka válogatottat, aztán utolsóként kullogtak haza. Most a VB selejtező csoportjukban pedig 4.-ek lettek..

morpho 2017.11.12. 18:50:10

@EU zászlót mindenhova!: Az osztrák buktát már én is megírtam, csak nem olvastad el a kommenteket.

A magyar fociban nincs hullámvölgy, tartósan szar. Utoljára 30 éve '86-ban voltunk vébén. Továbbra sem világos, hogy mit akarsz ezzel a hollandozással?!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:13:44

@morpho: Nem kellett elintézi..;) Méné tekel ufarzin..

taga20 2017.11.12. 19:14:19

@EU zászlót mindenhova!: droid, te még a szart is marcipánnak hazudod!

nem lenne egyenesebb, ha aszt mondanád, hogy a geci eszt elkúrta, nem kicsit?

sinus67 2017.11.12. 19:15:41

@EU zászlót mindenhova!:
Hát vagy elkeverted, hogy kinek írsz, vagy nem értetted mit írok.

Fussunk neki mégegyszer!

Uram-bátyám rendszer, hozzá nem értő "szakma". És még mindig nem írtam le, hogy állami támogatás.
De most megteszem. Az állami támogatást igenis, hogy bele kell feccölni a sportokba. Azonban az alapoknál kell kezdeni.
Elsőként nem stadion kell.
Szakember gárda kell. A stadion pénzekből nem szakember gárdát, hanem SZAKEMBER GÁRDÁT lehetett volna létrehozni a tehetségek továbbképzésével egyetemben. Remélem érzékelhető a nagybetűs különbség.
Ha kész az alap, amire lehet építkezni, akkor folytetni kell, mert a nemzetközi élvonalba bekerülve egyéb hozadéka is lenne az államnak. Nem csak a vezér kedvenc sportjának és kedvenc vállalkozóinak ilyetén gazdagítása. Mert most csak ez zajlik.
Szarházi, hozzá nem értő focikalandorok irányítják a magyar futballt! Öntik bele a milliárdokat feleslegesen. Ez jobb helyeken minimum hűtlen kezelése az állami vagyonnak.
A ház építését nem a tetővel kell kezdeni.
Ez a véleményem.
Attól még nem lesz jó a magyar foci, mert csupa (ál)nemzeti érzelmű fidesz mameluk osztja az észt.
A szakikat meg kell vásárolni! Na nem úgy, mint a szavazókat, nemzeti konzultációkkal, meg ilyesztgetésekkel. Kemény pénzeket kell NEKIK kifizetni.
Na ez nem lenne ellenemre.
Ami most megy az igen.
Ráadásul mindíg, minden felelősséget másra kenni... Na ez már igazi pitiáner dolog. Ilyen szinten pedig, hogy ezzel hülyítenek százezreket, milliókat, na az már egyenesen a magyarság elleni bűntettek egyike! Legalábbis a focit egyébként kedvelő magyarok esetében. Zászlószínre tekintet nélkül.

taga20 2017.11.12. 19:16:21

@morpho: vergődnek a szarháziak. szétbasszák, szétlopják az országot, asztán lyukat dumálnak a hasunkba.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:20:01

@morpho: Érdekes, hogy egyes országok szar eredményei simán elfogadhatóak a számodra, de a hazai szar eredmények nem. Nekik csak pechjük lehet ha szarok, neküknk csak mázlink ha eredményt tuduk elérni.Ennyit az objektivitásodról.. Miközben nem vagy hajlandó tudomást venni a hullámzó teljesítényekről. De hogy tovább hergeljelek: mikor jutott ki valaha EB-re vagy VB-re Finnország vagy Izrael?

"Továbbra sem világos, hogy mit akarsz ezzel a hollandozással?!" Már leírtam. Próbáld meg értelmezni az olvasottakat..!:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:21:59

@taga20: Áprilisban titeket libsiket baszuk szét. Erre figgyejjé, erre vigyázzá..! :)))))))))))))))))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:24:48

@sinus67: Csak tudod stadionra jelenleg lehet EU-s pénzt felvenni, szakember gárdára meg nem Ez van..:(

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 19:33:57

@EU zászlót mindenhova!: "Titeket libsiket"

Jobboldali vagyok, tőlem elviheti a lippsiket az ördög. Az esésedet a pofáddal tompítottad. :))

Bár inkább az ilyen hazaáruló ruszkibérenceket vinné, mint te és a gazdád!

morpho 2017.11.12. 19:42:17

@EU zászlót mindenhova!: "Érdekes, hogy egyes országok szar eredményei simán elfogadhatóak a számodra, de a hazai szar eredmények nem"

Egyrészt mert magyar vagyok! (igaz idegenszívű liberális) Ezért picit jobban érdekel a magyar foci, mint az izraeli, vagy a finn. Továbbá Magyarországon évek óta iszonyatos közpénzeket tolnak a fociba (bocs, lopnak el a focin keresztül) és azt hallgatom évek óta, hogy ennek meglesz az eredménye. Ehhez képest olyan mélyen vagyunk, hogy már nem is látszunk, a zseton meg eltűnt. Te meg itt hollandozol! Eszem faszom megáll komolyan! Azért a pofátlanságnak is van határa!

2017.11.12. 19:52:47

@MikeBoy: hagyjál már lógva... azt, hogy 10-15 év kellene egy normális focistageneráció kinevelésére, felesleges vitatni.

ha most szar a válogatottunk, az nem az elmúlt néhány évben gyökerezik. ha az mszp-s újságíró azzal kampányol, hogy azért kaptunk ki luxemburgtól meg andorrától, mert orbán tönkretette a magyar focit, az nem fedi a valóságot. mert a saját pártja kormányzásának idején alapozódott meg a jelenlegi helyzet.
szeretek beszólni a ballibeknek, amikor olyasvalamit kérnek számon, amit ők is szarul vagy még szarabbul csináltak vagy egyenesen ők okoztak.

de ez nem jelenti azt, hogy most jól csinálják. ha azt akanám mondani, hogy most jól csinálják, akkor azt mondanám.
azt meg teljes joggal kérem ki magamnak, ha olyasmit akartok a számba adni, amit nem mondtam. nem fogok árnyékbokszolásba belemenni, bármennyire erőltetitek. ha annak ellenére, hogy vilagosan és egyértelműen jeleztem, miről van szó, folyamatosan egy torzított álláspont védelmére próbáltok kényszeríteni, akkor a vitakultúrátok a béka segge alatt van. mindannyiótoknak. úgyhogy bekaphatjátok a faszt, ez az egyetlen megfelelő érv ide.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 19:53:54

@taga20: "nem lenne egyenesebb, ha aszt mondanád, hogy a geci eszt elkúrta, nem kicsit? "

Ajajjj, azt nem lehet. Az elkúró bevallotta, oszt ujjtörés meg szemkilövés lett a vége. Ha a fideszesek bevallanák, amit csináltak, hullahegyek hevernének az utcákon...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 20:00:15

@aleksz róz: "orbán tönkretette a magyar focit, az nem fedi a valóságot"

Márpedig azt tette a csüngőhasú. A 2000-ben született gyerek a geci uralkodásának elején volt 10 éves, most 18-ba hajlik... A fasz gyurcsányinak mérhetetlen bűnei vannak, de a magyar foci jelenlegi helyzetéért a gazdád a hibás, hiába vergőcc.

De ezt minden közgazdász megmondta, ahonnan kiirtod a versenyt, és a hitványat hozod helyzetbe, az szarrá megy. Ahogy a focink, úgy a gazdaságunk is tönkre lett téve.

Emútnyócévezik. Idióta.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 20:13:42

Mikor kijutottunk az EB-re, mekkora volt a csóngőhasú pofája. "Na ugye!" Ha a geciskedés ellenére bejön valami, akkor az az ő egyedüli érdeme. Egy kézzel felemeli a nyugdíjakat. Ő, egyszemélyben. Ha meg elbassza, mint rendesen, arról Terézanya tehet, meg a szabadkőművesek...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:16:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te jobboldali vagy ? Ne röhögtess már.. Kb. annyira vagy jobboldali mint Gyurcsány csótány..Komolyan nektek semekkora hazugságtól sem szakad lea pofátok.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:21:05

@morpho: Aha mert ugye máshol nem tolnak közpénzeket a fociba. Ahogy azt ötsike elképzeli.. Nyilván a finn bajnokik teltházzal mennek, a finnek pedig csüngnek a tv-s. közvetítéseken.Hatalmas profitokat termel a finn bajnokság..: ) Valszeg ezért van, hogy még a büdös életben soha nem jutottak ki sem EB-re sem VB-re.:)

2017.11.12. 20:21:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tudom, hogy szar az életed, és sajnállak érte.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:23:27

@Raven1975: A románok EB-s teljesítményének is ennyire örült vajon?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:28:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na mi? Magyarázd el már patkánykám.. Egyszer vállald fel végre valódi véleményedet..

2017.11.12. 20:29:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: figyelj ide szerkesztő úr, az, hogy félmondatokat kiragadsz a szövegből hogy félreértelmezhesd, aztán úgy állítod be, mintha az lenne szövegem lényege, és ezt a kiforgatott álláspontot támadod, az szerinted is azt jelenti, hogy a vitakultúrád a béka segge alatt van és bekaphatod a faszt?

morpho 2017.11.12. 20:29:55

@EU zászlót mindenhova!: A finn miniszterelnöknek is saját stadionja van a telke végén közpénzből? Neki is van akadémiája közpénzből és Finnországban is minden klub élén egy kormánypárti politikus áll? Én nem ismerem a finn futball szerkezetét. Lesem minden bötűd, amit idevésel!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:31:11

@sinus67: Próbáld már meg felfogni, hogy a stadionberuázásokban az állami pénzeken kívül EU-s forrás és magán tőke is van..

morpho 2017.11.12. 20:31:59

@EU zászlót mindenhova!: A Zöld-foki Köztársaság hogy áll az Afrika kupa selejtezőjében? Van még remény? Az összes országot ugye nem fogod felsorolni? Ugye nem?!

morpho 2017.11.12. 20:33:42

@sinus67: "Próbáld már meg felfogni, hogy a stadionberuázásokban az állami pénzeken kívül EU-s forrás és magán tőke is van.." , hogy lehessen mit ellopni! Hiszen nem a fociról, hanem a lopásról szól az egész stadion program.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:36:03

@morpho: Stadion?? Ne röhögtess már.. Egy négyezer fős , utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény. Mellette a Zorbány "palotája", ami egy vályogház..
A finn futballban pedig-ahogy már írtam egy fillér közpén sincs, hisz a stadionok dugig, mindenki csüng a TV-s közvetítéseken, és óriási nyereségeket termel a finn bajnokság. Valszeg ezért nem jutottak ki még egyetlen VB-re vagy EB-re sem..:)

morpho 2017.11.12. 20:36:19

@aleksz róz: "félmondatokat kiragadsz a szövegből hogy félreértelmezhesd, aztán úgy állítod be, mintha az lenne szövegem lényege"

Ugye milyen szar? Ezt csinálja minden narancskullancs! Ezt csinálod te is!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:37:55

@morpho: Talán Finnország, Izrael, vagy mondjuk Litvánia közelebb áll hozzán sok tekintetben..

morpho 2017.11.12. 20:40:22

@EU zászlót mindenhova!: Ezt még ezerszer leírhatod, de nekem tényleg lövésem nincs, hogy "üzemel" a finn bajnokság és a finn fociról se tudok semmit, amióta Litmannen visszavonult. Ezért megkérdeztelek, hiszen te hivatkozol rájuk. De válasz helyett leírod a kijelentésed még egyszer. Otthon is így szoktad?

"Stadion?? Ne röhögtess már.. Egy négyezer fős , utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény. Mellette a Zorbány "palotája", ami egy vályogház"

Ezt Orbánnak azért ne hangoztasd, mert ki fognak rúgni! Egyébként nem én hívom így, ne velem vitatkozz!
"A Pancho Aréna, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Aréna a felcsúti Puskás Akadémia FC labdarúgóklub 2014-ben elkészült stadionja" (wikipédia)

morpho 2017.11.12. 20:41:10

@EU zászlót mindenhova!: "Talán Finnország, Izrael, vagy mondjuk Litvánia közelebb áll hozzán sok tekintetben.."

Hogy mi van? Mi a probléma? Tudok segíteni?

2017.11.12. 20:45:29

@aleksz róz:

"ha most szar a válogatottunk, az nem az elmúlt néhány évben gyökerezik."

Na most ez kurvára nem igaz!
Azért nem, mert az-az elmúlt néhány év, az majdnem 8.
És aki úgy gondolja, hogy 8 év alatt bármilyen csapatsport válogatottját nem lehet lerohasztani, az hülye!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 21:57:17

@morpho: A Zöld-foki szigetekkel jöttél.. Talán az európai országokhoz inkább érdemes hasonlítani a magyar labdarúgást, nem? Bár tudom, hogy ti "világ faluban" gondolkodtok..:)

" Ezt még ezerszer leírhatod, de nekem tényleg lövésem nincs, hogy "üzemel" a finn bajnokság és a finn fociról se tudok semmit"

De én segítek !:))

A finn futballban -ahogy már írtam egy fillér közpén sincs, hisz a stadionok dugig, mindenki csüng a TV-s közvetítéseken, és óriási nyereségeket termel a finn bajnokság. Valszeg ezért nem jutottak ki még egyetlen VB-re vagy EB-re sem..:)

"A Pancho Aréna, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Aréna a felcsúti Puskás Akadémia FC labdarúgóklub 2014-ben elkészült stadionja"

És ez miért mond ellent annak, hogy egy 4 ezres befogadóképességű létesítményről van szó? Csak azért szoktam leírni, mert egyesek egy több tízezres stadiont szoktak vízonálni Zorbány 6 emeletes gránitpalotája mellé..

morpho 2017.11.12. 22:24:42

@EU zászlót mindenhova!:
Te mit hazudozol itt összevissza buta narancskullancs? Te ezt tényleg be akarod nekem adni? :) Ne már!
-Semmilyen országhoz nem lehet hasonlítani a magyar labdarúgást. Lichtenstein és Gibraltár ellen van már csak pozitív mérlegünk, bár Gibraltárral még sosem játszottunk.
-Ha fingod nincs a finn fociról, akkor minek blöffölsz? Ostoba narancspubi!
-Nem érdekel,. hogy "egyesek mit vizionálnak", ezt próbáld meg otthon anyucinak beadni! Ez nem annak mond ellent, hogy 4 ezres a befogadóképessége, hanem annak, hogy "utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény" Lófaszt! Amúgy ilyen létesítmény minden faluban van, vagy csak a miniszterelnök szülőfalujában? (ne válaszolj, nem komolyan kérdeztem!:)

Kímélj meg ezektől, a narancsos hakniktól és gyere már ki Orbán seggéből! Vasárnap este van! Muszáj most is ezt a faszságot csapatni? (költői kérdés volt)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 23:39:54

@morpho: Hiába vergődsz libsikém. A tény az, hogy Európa számos más országa komoly állami pénzeket tol a fociba, hogy legyen valami bajnokság, miközben adott esetben a büdös életben nem jutottak ki még sem EB-re sem VB-re. Ezt csak ti próbáljátok meg magyar specifikumként beállítani. Tetszik nem teszik, ez a világ legfontosabb sportja..
Egyébként meg a stadionépítési és stadionrekonstrukciós program a Gyárfás- féle pályázatban is szerepelt, amit a világgazdasági válság kellős közepén nyújtottak be. Akkor vajon miért nem okádtatok vért tőle? És az EB pályázás ellen sem gyűjtött aláírásokat senki. Különös..

Akkor mégegyszer a kedvenceidet: Finnország, és Izrael SOHA nem jutott ki sem EB-re sem VB-re. Hollandia pedig bukta a 2016-os EB, és a 2018-as VB szereplést Ez van..:(

morpho 2017.11.12. 23:53:34

@EU zászlót mindenhova!: Mi volt a mondanivalód lényege narancskullancs? Azon kívül, hogy Orbán kurva jó, és minden libsi dögöljön meg?

2017.11.13. 00:14:23

@MikeBoy: lerohasztani le lehet.
de félrebeszélsz, mert itt nem egy topválogatott lezüllesztéséről beszélünk, hanem egy igen gyenge csapatról, amivel ugyanúgy nem jutottunk ki sehova, mint most, és az andorraihoz meg a luxemburgihoz hasonló csúcseredmények születtek már a kilencvenes évek óta... málta, liechtenstein, ciprus és izland (még sehol nem voltak), moldovában egy sima hármas, sajnos van miből válogatni

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:14:24

@MikeBoy: "Fociakadémiát építettünk egy szántóra?"
Miért, szerinted mégis milyen föld kell egy focipályának? De tényleg érdekel. Falu végén néhány hektár, kerül fillérekbe.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:25:16

@morpho: És a te mondandódnak mi a lényege? Hm?
Más államok is támogatják a sportot. Nem csak a focit, mást is. Mert magától nem tud megélni se a gerelyhajítás, se a diszkoszvetés, se az úszás, se semmi. Van egy szint, mondjuk európában 50 csapat, ami megél támogatás nélkül.
Hivatkozol Izlandra, ahol igen komoly pénzt nyomott bele az állam, hogy legyenek eredményeik. Egészen biztos vagyok benne, hogy Ausztria meg Finnország is támogatja a focit.
A focihoz pedig focipályák, népszerű nevükön stadionok kellenek. Egyébként Orbánék talán kettőt építettek újat. A felcsúti az új, megadom az esélyét, hogy volt még egy zöldmezős. Az összes többi már létező "stadion" volt, amit megépítettek az 50-es 60 as években, aztán azóta csak lefele rohadnak, és adott esetben életveszélyesek voltak már.

Azzal semmi gond nincs, hogy az állam költ az infrastruktúrára. A probléma valahol ott van, hogy ki kéne baszni az összes gyökeret, akik ezt a rendszert működtetik. A szar edzőket, kapitányokat, ilyeneket.

morpho 2017.11.13. 00:28:46

@teéjesenmindegy: Mennyit költ az állam Izlandon a focira? Ausztriában? Finnországban? Milyen rendszerben?
Ha biztos vagy benne, avass be, mert ez így megfoghatatlan.

2017.11.13. 00:30:06

@teéjesenmindegy: az arányokat meg nagy elegánsan elfelejted említeni

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:47:38

@morpho: Nézz utána. Ott a gugli. Sokat.

2017.11.13. 01:00:53

@teéjesenmindegy: a támogatás arányait. nálunk az egész foci hosszú évtizedek óta szinte kizárólag (állami és önkormányzati) közpénzből él.

morpho 2017.11.13. 01:58:39

@teéjesenmindegy: Tehát nem tudod, hogy költ-e/mennyit költ az állam a focira külföldön, csak bedobtad ezt a fasza kis terelő témát. Ügyes!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 02:33:42

@EU zászlót mindenhova!: "Európa számos más országa komoly állami pénzeket tol a fociba, hogy legyen valami bajnokság, miközben adott esetben a büdös életben nem jutottak ki még sem EB-re sem VB-re. Ezt csak ti próbáljátok meg magyar specifikumként beállítani. "

Más államok úgy tolják a pénzt a sportba, hogy az jobb legyen. Magyar specifikum, hogy a geci gazdád tönkreteszi vele a sportot. A mi pénzünkkel, a te pénzeddel is.

chrisred 2017.11.13. 05:29:41

@EU zászlót mindenhova!: Miért nem Horvátország, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia?

chrisred 2017.11.13. 05:42:17

@teéjesenmindegy: Ausztria klubfutballja: 11. hely az európai kuparangsorban (Magyarország a 35.), 7 ezres átlagnézőszám a bajnokságban, jelenleg két csapatuk is van az EL főtáblán. Finnországban a futball marginális jelentőségű csapatsport a jéghoki mellett.

chrisred 2017.11.13. 07:59:21

@EU zászlót mindenhova!: Uniós forrást erre a célra nem lehet igénybe venni, nem közcélú beruházás.

2017.11.13. 08:55:34

@aleksz róz:

És itt a lényeg.
A magyar foci 30 éve vergődik.
De akkor miért kellett most Szőllősinek kiállni és visszamutogatni?
Hát mert az idei viszont lassan minden idők legrosszabb éve lesz.
"http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-csak-3-csapat-egett-igy-a-vilagfutballban-magyarorszag-elott-2602237"

Vagyis a következő a kép.
A 30 éve gyenge teljesítmény mélypontja kezd kirajzolódni, miközben hatalmas pénzek mennek a fociba az előző időszakokhoz képest már évek óta.
És ilyenkor visszamutogatni tíz évvel elég necces....

2017.11.13. 09:05:56

@teéjesenmindegy:

Jogosnak tűnő kérdés.
De, ha fillérekbe kerül és tényleg a beruházáshoz képest (százalék vagy ezrelék nagyságrend) totál semmi, akkor vehettek volna földet bárhol, hisz maga az a "miniszterelnöki ajándék" semmit nem ér ahhoz képest, hogy jól válaszd ki a területet az akadémiádnak.
És akkor nem kellene a ballibáknak magyarázkodnod, hogy a focibuzi Miniszterelnökünk minek épít stadionokat a saját kertjének a végébe.
Mert egyébként ugye azt te is tudod, hogy az-az akadémia máshová nem épülhetett, miközben te magad vezetetted le, hogy a telekár ebben a projektben nem számított semmit.

sinus67 2017.11.13. 09:34:20

@EU zászlót mindenhova!:
Stadionépítés!!

Ez aztán a felzárkóztatás, meg településfejlesztés, stb. EU pénzből!

europa.eu/european-union/about-eu/funding-grants_hu

Ezekre lehet EU pénzeket használni. Nem találtam benne olyat, hogy stadionépítésre KÖTELEZŐEN felhasználandó: X €

Úgy hogy a mosdatás nem megalapozott! Egyszerűen el kell ismerni, hogy azoknak a pénzeknek jobb helye lett volna értelmesebb dolgok fejlesztésében, építésében.

Mellesleg a kibaszott csúti arénát sem EU pénzekből nyomják meg, hanem TAO-ból!
Érted? TAO! Ami adó, így közpénz! Csak nem az állam kasszájába fizetik be, hanem a csúti kasszába.
Na pl. ezt felhasználhatnák szakemberek megvásárlására. Nyilván nem Guardiolára, Zidanra, vagy Contera gondoltam, de valahol el kell kezdeni.
A helyzet az, hogy a Vezér elvtársnak esze ágában sincs a magyar focit jobbítani. A családi, rokoni, haveri kasszát tömi kizárólag.

Arra jöttem most rá, hogy Soros-terv azért létezik, mert a fideSS-ben valaki nem tud olvasni!

"A pénzeszközök kezelése
Az EU szigorúan szabályozza a finanszírozást annak érdekében, hogy szoros ellenőrzést gyakoroljon a források felhasználása felett, továbbá hogy a források elköltése során érvényesüljön az átláthatóság és az elszámoltathatóság."

Rohadjak meg, ha a szorost valaki sorosnak olvasta! Az meg nekik nem jó, ha Soros ellenőrzést gyakorol a felhasznált pénzek fölött.
Mondjuk a szoros ellenőrzés sem jó nekik, de hülyén mutat a plakátokon, hogy: szoros-terv!

:))))))

2017.11.13. 09:44:20

@MikeBoy: ez a kép kb annyira fals, mint a tavalyi EB-szereplés alapján a magyar foci felemelkedéséről beszélni.

ha necces, ha nem, a teljesítményt meg kell alapozni...
persze szöllősinek az nem jutott eszébe, hogy a kudarcok mellett az EB-sikert is (szerintem sikernek lehet nevezni, szinte már csodának) gyurcsányra hagyományozza, pedig egyenesen következik a szavaiból

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 09:47:55

@sinus67: "el kell ismerni, hogy azoknak a pénzeknek jobb helye lett volna értelmesebb dolgok fejlesztésében, építésében."

Tőlem akár a sportba is önthették volna, teljesítmény alapon elosztva, és ne úgy, hogy a saját tehetségtelen seggnyalóikat hozzák helyzetbe a valódi tehetséget félreállítva.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 10:08:21

@morpho: Próbáld meg értelmezni a korábban olvasottakat, jó gyakorlás lesz....:)

sinus67 2017.11.13. 10:15:21

@aleksz róz:
"...akkor a vitakultúrátok a béka segge alatt van. mindannyiótoknak. úgyhogy bekaphatjátok a faszt, ez az egyetlen megfelelő érv ide."

Ez a vitalultúra pedig a vakond segge alatt van.

Mellesleg nem olvastam senki - általad fasz bevételére kötelezett - emberfiától, hogy az elő garnitúra jól csinált mindent.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 10:15:28

@MikeBoy: Most akkor mi nem világos? Amennyire én tudom, 2003ban alapították az akadémiát, úgy, hogy Orbán adta a telket. Nem tudott más telket odaadni, mert ez volt az övé.
Mi a baj a helyszínnel? Mennyivel lett volna jobb mondjuk Biharkeresztesen, vagy Felsőmocsoládon?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 10:16:56

@chrisred: A szerbek vagy a szlovének kint voltak az EB-? A szlovákok csoport harmadikak lettek, ha jól emlékszem, míg mi megnyertük a csoportunkat..

2017.11.13. 10:23:36

@teéjesenmindegy:

"Mi a baj a helyszínnel?"

Az, hogy a Miniszterelnök kertjének a végében van.
Mert ő nagysága oda álmodta, mert megteheti és a mi pénzünkből megvalósította a saját kertje végébe ezt a korrupt szart.
Csak ennyi. Elég lesz?

sinus67 2017.11.13. 10:25:45

@EU zászlót mindenhova!:

Szerintem senki normális embert nem érdekel, hogy az eszkimók, vagy a finnek az adóforintjaikból mennyit költenek a focira és az milyen eredményes. Őket magukat kivéve.
Minket magyarokat a magyar foci állapota és az arra fordított adó- és EU milliárdok felhasználásának eredménytelensége bosszantson már.

Egy ügyvéd is menti a védencét pl. egy emberölési ügyben, de nem azzal, hogy hagyjuk már a védencemet futni, mert a balástyai rém több embert ölt meg, mint ő.

Felesleges kapaszkodás másokat mintául állítani, akik esetleg, mondom esetleg szarabbak, mint mi.
Miért nem példálózol az spanyol focival.
Biztos ott is tolnak bele állami lét, de nagyságrendekkel jobb a minőség, ezáltal az eredményesség.
Miért a szar legyen a minta? Miért nem a jó?

Szarul végezni valamit ugyanannyi időbe tellik, mint jól csinálni. Csak lehet, hogy drágább.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 10:38:28

@morpho: Te azt állítod, hogy nem költenek rá más országokban. Én meg tudom, hogy költenek. Neked nincs bizonyítási kényszered, de én rittyentsem ide neked a finn meg izlandi sport költségvetését. Nem fogom. Költenek rá állami pénzeket.
Sőt, biztos lehetsz benne, hogy a kézilabdára, atlétikára, meg súlyemelésre is költenek.

chrisred 2017.11.13. 11:59:35

@EU zászlót mindenhova!: Ja, most már az a mérce, hogy egy adott tornán szerepeltek-e?

chrisred 2017.11.13. 12:04:13

@teéjesenmindegy: Valaminek a nem létezését bizonyítani sokkal nehezebb bizonyítani, mint a létezését. Amúgy az állítás az volt, hogy ezek az államok a versenysportot közvetlenül támogatják. Nem ugyanaz, mint általában a sport állami támogatása, amiben benne van az amatőr sport is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 12:07:06

@MikeBoy: "@teéjesenmindegy:
"Mi a baj a helyszínnel?"
Az, hogy a Miniszterelnök kertjének a végében van.
Mert ő nagysága oda álmodta, mert megteheti és a mi pénzünkből megvalósította a saját kertje végébe ezt a korrupt szart."

Lehetne Merkel kertjének a végében stadion, mert az nem korrupcióval épülne tőlünk tolvajlott pénzből a haveroknak, rokonoknak. De Merkel akkor is hevesen TILTAKOZNA.

morpho 2017.11.13. 12:31:49

@teéjesenmindegy: Én nem állítok semmit. Ezzel az egésszel te jöttél elő. Ha nincs róla semmilyen infód, akkor hazudtál. Ez itt ennyi.

2017.11.13. 12:44:11

@sinus67: "Ez a vitalultúra pedig a vakond segge alatt van." - tévedés, ez már bőven nem volt a vita része.
ez egy sima, egyszerű picsába küldés. kérsz te is? adok szívesen.

morpho 2017.11.13. 13:31:39

330 Mrd forint tao pénzt "sportoltak el" 2011 óta... Az eredmény szinte tapintható...

teéjesenmindegy 2017.11.13. 13:59:31

@morpho: Te állítottad, hogy máshol nincsen állami támogatás. De, van. Hajrá, nézz utána.

morpho 2017.11.13. 14:22:21

@teéjesenmindegy: Én nem mondtam, hogy nincs máshol bazdmeg! Te leírtad, hogy máshol is van, erre én megkérdeztem, hogy ott milyen a rendszer? Azóta hantázol, mellébeszélsz és rám mutogatsz, hogy ha megkérdezem, hogy milyen a rendszer, az egyenlő azzal, hogy máshol nincs! Fingod nincs, hogy mi van máshol, de bedobtad a témát, most meg rám mutogatsz! Azért lassan elmehetnél ám a picsába!

sinus67 2017.11.13. 15:34:30

@aleksz róz:
Kösz nem kell! Megtarthatod magadnak!
:)

chrisred 2017.11.13. 16:21:58

@EU zászlót mindenhova!: Az EB pályázat ellen akkor azért nem gyűjtöttek aláírásokat, mert nagyjából ez volt az egyetlen esély, hogy a válogatottat kijuttathassuk egy nagy tornára. Platini a kis országok közös rendezését támogatta, ami így 14 kijutót jelentett a selejtezőkön. Ki gondolta akkor, hogy egy évtizeden belül lesz olyan selejtező, ahonnan 23 ország is kijuthat?

2017.11.13. 17:17:53

@sinus67: akkor megyek is a picsába.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 17:24:49

@morpho: Arról magyarázol, hogy máshol nincs állami támogatás. Most akkor eljutottunk oda, hogy máshol is van? Tehát akkor az államnak más feladatai is vannak, mint a zoktatásmegazeü? Remek.
Teljesen irreleváns, hogy máshol milyen a rendszer. Nem lehet összehasonlítani. Izlandon fedett pályákat kell építeniük, itt arra nincs szükség, itt másra van szükség, amire ott meg nincs.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:13:47

@chrisred: Tehát ez megérte a stadionépítési projekteket a most vért okádók szerint ugye? így már rendben van.Hihihihiháháháhá Ez nagyon béna magyarázat.Látod, hogy rendezés nélkül is sikerült kijutni..;)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:21:21

@sinus67: Figyelj, ha megveszel egy lepukkant pocsék éttermet, akkor nem azzal kezded, hogy felújítod a létesítményt? Nem azt csinálod, hogy a szakadt vendégteret meg az ocsmány korszerűtlen konyhát úgy hagyod, és szerződtetsz egy profi séfet (ha egyáltalán vállalná), hanem rendbe rakod kívülről-belülről, új asztalokat, sütőket stb vásárolsz.
A magyar foci felhozását komoly infrastrukurális beruházás nélkül elképzelni amatőr gondolkodás. Így se jönnek azonnal az eredmények, és egy csomó átalakítandó dolog van szervezeti szinten is, de enélkül nem megy..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:23:46

"Szerintem senki normális embert nem érdekel, hogy az eszkimók, vagy a finnek az adóforintjaikból mennyit költenek a focira és az milyen eredményes."

Engem pl. érdekel már csak azért is mert az állami futball pénzeket egyesek magyar specifikumként próbálják beállítani. Tessék megérteni, hogy a világ legfontosabb sportja a labdarúgás..

morpho 2017.11.13. 19:08:54

@teéjesenmindegy: "Arról magyarázol, hogy máshol nincs állami támogatás"
Légyszíves másold ide, hogy hol magyarázok én erről???

@EU zászlót mindenhova!: Te is mutasd meg hogy mikor és hol írtam ezt le? Ha már ennyire tetszik. Mert ha nem írtam le, akkor hazugságon alapszik az egész, mint a fidesz politikája! Úgy viszont menjetek mindketten simán a picsába!

chrisred 2017.11.13. 20:08:56

@EU zászlót mindenhova!: Így van, kijutottunk volna egy darab új stadion meg egy fillér tao pénz nélkül is.

chrisred 2017.11.13. 20:12:44

@EU zászlót mindenhova!: Nem magyar, szovjet gyarmati sajátosság. Csak minket az ukrán focioligarchák nem foglalkoztatnak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 22:37:15

@chrisred: Onnan indultunk, hogy azokat, akik most vért és epét hánynak a stadionoktól, vajon miért nem zavarta, hogy a válság kellős közepén , kataszrofális államháztartási mutatók mellett az ország megpályázott egy EB-t, vállava egy stadionépítési és stadionrekonstrukciós programot. Lehet, hogy azért, mert nem Orbán Viktornak hívták a miniszterelnököt, és nem a Fidesz-Kdnp volt hatalmon..?

morpho 2017.11.13. 22:41:04

@EU zászlót mindenhova!: "vajon miért nem zavarta, hogy a válság kellős közepén , kataszrofális államháztartási mutatók mellett az ország megpályázott egy EB-t"
Biztos mertek nagyot álmodni. Engem azért nem zavart, mert biztos voltam benne, hogy úgysem kapjuk meg. Nem is kaptuk. Ezt gondoltam akkor is, amikor Antallék világkiállítást akartak rendezni! Pedig akkor olyan stabil volt a gazdaság, hogy majd ki csattant! Na jó, nem volt az, de ez mindegy...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 23:26:46

@morpho: Hát akkor te e cseh-2-t nézted akkoriban. Sokkal esélyesebbnek számított az osztrák-magyar pályázat mint a lengyel-ukrán. Utóbbik 2 országban kevés volt az autópálya,óriásiak a távolságok gyengébb a tömegközlekedés. Persze az ukránoknak voltak dollármilliárdos oligarcháik, akik levajazták a dolgot, és te ezt nyilván előre láttad..

2017.11.14. 00:06:07

@EU zászlót mindenhova!: ez egy nagyon jó analógia lenne, csak egy kicsit pontosítani kell, mert strukturális-szervezeti változtatás nélkül az étterem felújítása csak az alábbiakat jelentené: a konyhát néhány szükséges eszköz megvásárlásán kívül egyáltalán nem rakjuk rendbe, csak az utcafrontot és a vendégteret, mert csak az látszik. a wc-t nem újítjuk fel, mert minek, különben is, nehogy már idejárjanak a parasztok hugyozni szarni. a szakácsok egyáltalán nem tudnak főzni, a pincérek meg bunkók és túlszámláznak, de ez minket nem zavar, mert szépen néz ki kívülről az étterem. valamiért mégse nagyon jönnek a vendégek (bár egyszer volt egy jó hangulatú 100 fős lagzi), de minket egyelőre ez se zavar, bizakodunk és öntjük a pénzt az étterembe, hátha mégis beindul a szép kialakítás miatt. az általunk betett pénzt a személyzet ellopja, de minket ez se zavar, mert tényleg igazán olyan szép az utcafront meg fasza dizájnos a vendégtér. még díjat is nyert, megérte rá költeni.

chrisred 2017.11.14. 02:49:27

@EU zászlót mindenhova!: 1. Ez nem az első, hanem sorrendben a harmadik magyar EB pályázat volt, ami elbukott, tehát a Horn (osztrákokkal együtt), az első Orbán (önállóan) és a Gyurcsány (horvátokkal) is pályáztunk.
2. A fentiekből kiderül, hogy társrendezőként nem minden teher hárult volna az országra, főleg nem egy városra, egy városban két-három meccs megrendezésére került volna sor.
3. Ugyanúgy a fentiekből derül ki, hogy a pályázatok bukása papírforma volt. Nem úgy, mint az olimpiánál, ahol a végére két város maradt két időpontra. Ezért lett volna nagy tétje, ebből következően társadalmi felhangja egy népszavazási kezdeményezésnek.
4. A 2012-es EB-re még 2005-ben kellett benyújtani a pályázatot és 2007 áprilisában döntöttek, amikor még az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság jelei se nagyon mutatkoztak.

chrisred 2017.11.14. 02:51:27

@chrisred: 3. nem lett volna nagy tétje.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:37:19

@chrisred: De akkoriban miért nem okádtak vért a mostani veszettek a sadionépítési és EB rendezési tervektől? Miért nem akarták élve felkoncolni az akkor vezetőket, mert nem kórházakra meg lélegeztetőgépekre költik az adóforintokat?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:39:58

@chrisred: Gondolom álprofit akartál írni. Finnországban persze nincs ilyen, azért jutnak ki minden VB-re meg EB-re..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:46:48

"A 2012-es EB-re még 2005-ben kellett benyújtani a pályázatot és 2007 áprilisában döntöttek"

Valóban? Akkor mondjuk miután az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével kiborult a bili, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált az ország valódi helyzete, miért nem kezdett el senki aláírást gyűjteni az EB pályázat ellen? Miért nem vicsorogtak a mostani csahosok a pályázatban szereplő stadionépítési és stadionrekonstrukciós program ellen?

chrisred 2017.11.15. 05:29:38

@EU zászlót mindenhova!: Nem. A szocialista sportolót amatőrnek nevezték, mert volt állása és titokban, államilag kokszolták. Biztos vagyok abban, hogy a finneknél nincsenek állami alkalmazott professzionális sportolók, de nyugodtan bizonyíthatod az ellenkezőjét.

chrisred 2017.11.15. 05:33:03

@EU zászlót mindenhova!: Talán mert akkor még nem volt úszó VB, ahol a tervezett 25 milliárdos költségből 150 milliárd lett.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.15. 09:53:33

@chrisred: Aha, és az úszó vb előtt nem ment a vicsorgás a stadionok ellen az Orbán-kormány alatt, ugye?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.15. 09:54:45

@chrisred: A finn bajnokság nem amatőr liga, vagyis valaki fizeti a játékosokat, ezenkívül fenntartja az infrastruktúrát.

chrisred 2017.11.17. 05:37:19

@EU zászlót mindenhova!: Nem. Semmilyen vicsorgás nem volt az ellen, hogy a 2020-as EB csoportmeccseire pályáztunk. Más kérdés, hogy az új Puskás stadionnál is eljátszották az úszó VB-s trükköt.

"Bár a kormány a 2016-ban az európai közbeszerzési hatóságnak megadott – és egészen a bejelentésig mélyen titkolt – 180 milliárdos árra hivatkozik egyetlen hivatalos becslésként, az új Puskás árára vonatkozóan számtalan összeg elhangzott már korábban.
2011-ben 35 milliárdról beszélt a kormány, 2013-ban 60-80 milliárdról, 2014-ben 90-100 milliárdnál jártunk, 2015-ben pedig egy 90-110 milliárdos költségkeretre mondta azt a projektet frissen átvevő kormánybiztos, hogy a terveket megnézve aggódik, ebbe sem fognak beleférni."

chrisred 2017.11.17. 05:56:59

@EU zászlót mindenhova!: Minden bizonnyal a tulajdonos, a klub saját bevételeiből. Nehéz adatokat találni a neten, de a legjobb finn csapat értéke a transfermarkt szerint (ami azért valamilyen szinten kapcsolatban áll a költségvetésével is) a felét sem éri el a Videoton értékének. Márpedig ez a klub a HJK Helsinki, 2014-ben az Európa Liga csoportkörébe is bejutottak, 5 ezer körüli átlagos nézőszámmal a bajnokságban. A Videoton nézőszáma 2 ezer körül van, és a jegyárak nyilvánvalóan a helyi átlagfizetéshez kapcsolódnak.
süti beállítások módosítása