B1 blogcsalád



Orbán embere megtalálta, ki a felelős a Luxemburg elleni vereségért: a kommunisták, meg az elmúlt 8 év

2017. november 11. - nickgrabowszki

De a jövő sikerei, az már majd az övék lesznek. Már Szöllősié, meg Orbáné.szgy_1.jpg

Nincs könnyű dolga a kormánypropagandának, amikor meg kell magyarázni, hogy a magyar futballválogatott 2017-ben másodszor is kikapott egy miniállamtól. A júniusi Andorra elleni vereség után novemberben Luxemburgtól. Csak azért nem vehető biztosra, hogy Lichtensteintől, meg San Marinótól is zakó lett volna, ha játszanak velük, mert például az igazi futballhatalomnak számító Feröer-szigeteket sikerült legyűrni 1-0-ra az idén. (Tavaly például nem.)

A válogatott 2017-ben már a második kapitányát fogyasztja, ami mondjuk nem is nagy csoda, hogy 2 győzelem mellett 6 vereség a mérleg, amiben van 1-1 sima hármas az oroszoktól, meg a portugáloktól, meg egy ötös a svájciaktól.

Szöllősi György, Orbán háziújságírója, a felcsúti csapat és akadémia volt sajtósa, Orbán Viktor Mészáros Lőrinc saját sportlapjának főszerkesztője azonban ezt is meg tudja magyarázni. Vagy legalább megpróbálja

Először is. a magyar fociba döntött állami pénzekből egy fillér sem kidobott pénz, mert a futball fontos társadalmi ügy. Ezt igazolja például szerinte az is, hogy milyen indulatok törtek fel a Luxemburg elleni vereség után. Ez az érv azért kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy Orbán, a kormány és a Fidesz népszerűsége már abból is látszik, hogy mennyien utálják őket, de lépjünk tovább. 

A magyar futball szerinte kétségtelenül felszálló ágban van, amire példaként a nagy, nemzeti öncsalást, a tavalyi kibővített EB-re való kijutást, és az ottani kifutott szereplést hozza fel:

De azért mégiscsak válaszolnia kell arra, hogy mi történt Luxemburg (meg Andorra) ellen, és válaszol is. Megtalálja a probléma valódi felelőseit.:

Voltak évek, amikor százával szűntek meg évente az egyesületek, futballpályák, amikor szélnek eresztették a Bozsik-program több száz edzőjét, és több tízezer gyermekét, amikor gyakorlatilag eltűnt az iskolákból a testnevelés, amikor egyetlen nemzetközi meccs lejátszására alkalmas stadionunk sem volt, az elkezdett felújításokat is leállították, amikor a bajnoki címet elbukó csapat játékosait a pályán verték meg a nézők, amikor a közszolgálati televízió illetékesei cinikusan kijelentették, hogy a válogatott mérkőzéseit nincs értelme közvetíteni, mert nem kifizetődő, amikor a bajnoki meccsek sem kerülhettek képernyőre, vagy ha mégis, akkor sem kaptak értük jogdíjat a klubok, amikor a teljes sportmédia külföldi kézben volt. Voltak itt hosszú-hosszú évek, amikor az MLSZ szinte semmi állami támogatást sem kapott, még az albérletéből a saját székházába is csak a harmadik világra jellemző UEFA- és FIFA-támogatásból költözhetett át, amikor a válogatott játékosok maguk mosták a hiányos szerelést, amikor az öregfiúk-bajnokságokban szereplők létszáma meghaladta az egyre fogyó gyermek- és ifjúsági játékosokét.

Azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezek az évek hosszú távú keserves következmények nélkül múltak el, vagy hogy mindezt büntetlenül meg lehet csinálni egy sportággal, egy országgal. 

Tehát, ha jól értem, a válogatott azért kapott ki Luxemburgtól és Andorrától, 

  • mert 10 éve nem volt az MLSZ-nek saját székháza,
  • mert 10 éve a tévé nem adta a meccseket,
  • mert 10 éve a futballisták maguk mosták a mezüket.

Itt mindenképpen meg kell hajtanunk kalapunkat a propagandistai teljesítmény és a szolga vaslogikája előtt. Tehát

semmiképpen nem a közpénzek százmilliárdjait teljesen fölöslegesen egy teljesítményhiányos, korrupt, unalmas, eredménytelen és nézhetetlen üzletágba, a szórakoztatóipar megcsúfolásába öntő Orbán a felelős,

hanem Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, az MSZP, az SZDSZ, amiért nem tették ugyanezt. Amiért abból indultak ki, hogy a showbiznisz attól az, ami, hogy eltartja önmagát.

Nem, Szöllősi szerint senki nem felelős. Sem a játékosok, sem az MLSZ-elnök, sem a szövetségi kapitányok, sem a tehetséges futballistát mutatóba se produkáló, cserébe agyondotált akadémiák. De legfőképpen nem felelős a kormány, amelyik végre a helyén kezeli a futballt:

a bajok legfőbb okát még mindig a múltban és a régmúltban kell keresni.

Tehát ezek a büdöslábú komcsik. Meg az elmúlt 8 év.

De a jövő sikereiért már ők a felelősek. Már ti. a NER-emberei, meg a fideszisták. Csak a kudarc mindig a másé. Csak épp azt nem tette hozzá, hogy politikai értelemben.

Fel nem tűnik neki, hogy már majdnem 8 éve a gazdája van kormányon.

Mondjuk tavaly már úgy volt, hogy a jövő elkezdődött, idén megint visszatért a múlt. Furcsa és különös ez a világ, ahol 2016 az Orbán érdeme, 2017 meg a Gyurcsány kudarca. Kicsit mintha össze volna keverve ez az időrend a ennek az embernek a fejében.

Szöllősit néhány államilag dotált Fidesz-lap vezetése mellett egyelőre csak egy Puskás-ügyi nagykövetséggel dobta meg a NER a hű szolgálataiért. Ideje volna esetleg kinevezni valami magyarázkodásügyi és felelősség-áthárításügyi miniszterré talán.

Nála szervilisebb embert háthatáron túl se találni. A referenciamunkáját mindenesetre letette az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5713231849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.11.12. 18:50:10

@EU zászlót mindenhova!: Az osztrák buktát már én is megírtam, csak nem olvastad el a kommenteket.

A magyar fociban nincs hullámvölgy, tartósan szar. Utoljára 30 éve '86-ban voltunk vébén. Továbbra sem világos, hogy mit akarsz ezzel a hollandozással?!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:13:44

@morpho: Nem kellett elintézi..;) Méné tekel ufarzin..

taga20 2017.11.12. 19:14:19

@EU zászlót mindenhova!: droid, te még a szart is marcipánnak hazudod!

nem lenne egyenesebb, ha aszt mondanád, hogy a geci eszt elkúrta, nem kicsit?

sinus67 2017.11.12. 19:15:41

@EU zászlót mindenhova!:
Hát vagy elkeverted, hogy kinek írsz, vagy nem értetted mit írok.

Fussunk neki mégegyszer!

Uram-bátyám rendszer, hozzá nem értő "szakma". És még mindig nem írtam le, hogy állami támogatás.
De most megteszem. Az állami támogatást igenis, hogy bele kell feccölni a sportokba. Azonban az alapoknál kell kezdeni.
Elsőként nem stadion kell.
Szakember gárda kell. A stadion pénzekből nem szakember gárdát, hanem SZAKEMBER GÁRDÁT lehetett volna létrehozni a tehetségek továbbképzésével egyetemben. Remélem érzékelhető a nagybetűs különbség.
Ha kész az alap, amire lehet építkezni, akkor folytetni kell, mert a nemzetközi élvonalba bekerülve egyéb hozadéka is lenne az államnak. Nem csak a vezér kedvenc sportjának és kedvenc vállalkozóinak ilyetén gazdagítása. Mert most csak ez zajlik.
Szarházi, hozzá nem értő focikalandorok irányítják a magyar futballt! Öntik bele a milliárdokat feleslegesen. Ez jobb helyeken minimum hűtlen kezelése az állami vagyonnak.
A ház építését nem a tetővel kell kezdeni.
Ez a véleményem.
Attól még nem lesz jó a magyar foci, mert csupa (ál)nemzeti érzelmű fidesz mameluk osztja az észt.
A szakikat meg kell vásárolni! Na nem úgy, mint a szavazókat, nemzeti konzultációkkal, meg ilyesztgetésekkel. Kemény pénzeket kell NEKIK kifizetni.
Na ez nem lenne ellenemre.
Ami most megy az igen.
Ráadásul mindíg, minden felelősséget másra kenni... Na ez már igazi pitiáner dolog. Ilyen szinten pedig, hogy ezzel hülyítenek százezreket, milliókat, na az már egyenesen a magyarság elleni bűntettek egyike! Legalábbis a focit egyébként kedvelő magyarok esetében. Zászlószínre tekintet nélkül.

taga20 2017.11.12. 19:16:21

@morpho: vergődnek a szarháziak. szétbasszák, szétlopják az országot, asztán lyukat dumálnak a hasunkba.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:20:01

@morpho: Érdekes, hogy egyes országok szar eredményei simán elfogadhatóak a számodra, de a hazai szar eredmények nem. Nekik csak pechjük lehet ha szarok, neküknk csak mázlink ha eredményt tuduk elérni.Ennyit az objektivitásodról.. Miközben nem vagy hajlandó tudomást venni a hullámzó teljesítényekről. De hogy tovább hergeljelek: mikor jutott ki valaha EB-re vagy VB-re Finnország vagy Izrael?

"Továbbra sem világos, hogy mit akarsz ezzel a hollandozással?!" Már leírtam. Próbáld meg értelmezni az olvasottakat..!:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:21:59

@taga20: Áprilisban titeket libsiket baszuk szét. Erre figgyejjé, erre vigyázzá..! :)))))))))))))))))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 19:24:48

@sinus67: Csak tudod stadionra jelenleg lehet EU-s pénzt felvenni, szakember gárdára meg nem Ez van..:(

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 19:33:57

@EU zászlót mindenhova!: "Titeket libsiket"

Jobboldali vagyok, tőlem elviheti a lippsiket az ördög. Az esésedet a pofáddal tompítottad. :))

Bár inkább az ilyen hazaáruló ruszkibérenceket vinné, mint te és a gazdád!

morpho 2017.11.12. 19:42:17

@EU zászlót mindenhova!: "Érdekes, hogy egyes országok szar eredményei simán elfogadhatóak a számodra, de a hazai szar eredmények nem"

Egyrészt mert magyar vagyok! (igaz idegenszívű liberális) Ezért picit jobban érdekel a magyar foci, mint az izraeli, vagy a finn. Továbbá Magyarországon évek óta iszonyatos közpénzeket tolnak a fociba (bocs, lopnak el a focin keresztül) és azt hallgatom évek óta, hogy ennek meglesz az eredménye. Ehhez képest olyan mélyen vagyunk, hogy már nem is látszunk, a zseton meg eltűnt. Te meg itt hollandozol! Eszem faszom megáll komolyan! Azért a pofátlanságnak is van határa!

2017.11.12. 19:52:47

@MikeBoy: hagyjál már lógva... azt, hogy 10-15 év kellene egy normális focistageneráció kinevelésére, felesleges vitatni.

ha most szar a válogatottunk, az nem az elmúlt néhány évben gyökerezik. ha az mszp-s újságíró azzal kampányol, hogy azért kaptunk ki luxemburgtól meg andorrától, mert orbán tönkretette a magyar focit, az nem fedi a valóságot. mert a saját pártja kormányzásának idején alapozódott meg a jelenlegi helyzet.
szeretek beszólni a ballibeknek, amikor olyasvalamit kérnek számon, amit ők is szarul vagy még szarabbul csináltak vagy egyenesen ők okoztak.

de ez nem jelenti azt, hogy most jól csinálják. ha azt akanám mondani, hogy most jól csinálják, akkor azt mondanám.
azt meg teljes joggal kérem ki magamnak, ha olyasmit akartok a számba adni, amit nem mondtam. nem fogok árnyékbokszolásba belemenni, bármennyire erőltetitek. ha annak ellenére, hogy vilagosan és egyértelműen jeleztem, miről van szó, folyamatosan egy torzított álláspont védelmére próbáltok kényszeríteni, akkor a vitakultúrátok a béka segge alatt van. mindannyiótoknak. úgyhogy bekaphatjátok a faszt, ez az egyetlen megfelelő érv ide.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 19:53:54

@taga20: "nem lenne egyenesebb, ha aszt mondanád, hogy a geci eszt elkúrta, nem kicsit? "

Ajajjj, azt nem lehet. Az elkúró bevallotta, oszt ujjtörés meg szemkilövés lett a vége. Ha a fideszesek bevallanák, amit csináltak, hullahegyek hevernének az utcákon...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 20:00:15

@aleksz róz: "orbán tönkretette a magyar focit, az nem fedi a valóságot"

Márpedig azt tette a csüngőhasú. A 2000-ben született gyerek a geci uralkodásának elején volt 10 éves, most 18-ba hajlik... A fasz gyurcsányinak mérhetetlen bűnei vannak, de a magyar foci jelenlegi helyzetéért a gazdád a hibás, hiába vergőcc.

De ezt minden közgazdász megmondta, ahonnan kiirtod a versenyt, és a hitványat hozod helyzetbe, az szarrá megy. Ahogy a focink, úgy a gazdaságunk is tönkre lett téve.

Emútnyócévezik. Idióta.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.12. 20:13:42

Mikor kijutottunk az EB-re, mekkora volt a csóngőhasú pofája. "Na ugye!" Ha a geciskedés ellenére bejön valami, akkor az az ő egyedüli érdeme. Egy kézzel felemeli a nyugdíjakat. Ő, egyszemélyben. Ha meg elbassza, mint rendesen, arról Terézanya tehet, meg a szabadkőművesek...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:16:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te jobboldali vagy ? Ne röhögtess már.. Kb. annyira vagy jobboldali mint Gyurcsány csótány..Komolyan nektek semekkora hazugságtól sem szakad lea pofátok.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:21:05

@morpho: Aha mert ugye máshol nem tolnak közpénzeket a fociba. Ahogy azt ötsike elképzeli.. Nyilván a finn bajnokik teltházzal mennek, a finnek pedig csüngnek a tv-s. közvetítéseken.Hatalmas profitokat termel a finn bajnokság..: ) Valszeg ezért van, hogy még a büdös életben soha nem jutottak ki sem EB-re sem VB-re.:)

2017.11.12. 20:21:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tudom, hogy szar az életed, és sajnállak érte.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:23:27

@Raven1975: A románok EB-s teljesítményének is ennyire örült vajon?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:28:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na mi? Magyarázd el már patkánykám.. Egyszer vállald fel végre valódi véleményedet..

2017.11.12. 20:29:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: figyelj ide szerkesztő úr, az, hogy félmondatokat kiragadsz a szövegből hogy félreértelmezhesd, aztán úgy állítod be, mintha az lenne szövegem lényege, és ezt a kiforgatott álláspontot támadod, az szerinted is azt jelenti, hogy a vitakultúrád a béka segge alatt van és bekaphatod a faszt?

morpho 2017.11.12. 20:29:55

@EU zászlót mindenhova!: A finn miniszterelnöknek is saját stadionja van a telke végén közpénzből? Neki is van akadémiája közpénzből és Finnországban is minden klub élén egy kormánypárti politikus áll? Én nem ismerem a finn futball szerkezetét. Lesem minden bötűd, amit idevésel!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:31:11

@sinus67: Próbáld már meg felfogni, hogy a stadionberuázásokban az állami pénzeken kívül EU-s forrás és magán tőke is van..

morpho 2017.11.12. 20:31:59

@EU zászlót mindenhova!: A Zöld-foki Köztársaság hogy áll az Afrika kupa selejtezőjében? Van még remény? Az összes országot ugye nem fogod felsorolni? Ugye nem?!

morpho 2017.11.12. 20:33:42

@sinus67: "Próbáld már meg felfogni, hogy a stadionberuázásokban az állami pénzeken kívül EU-s forrás és magán tőke is van.." , hogy lehessen mit ellopni! Hiszen nem a fociról, hanem a lopásról szól az egész stadion program.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:36:03

@morpho: Stadion?? Ne röhögtess már.. Egy négyezer fős , utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény. Mellette a Zorbány "palotája", ami egy vályogház..
A finn futballban pedig-ahogy már írtam egy fillér közpén sincs, hisz a stadionok dugig, mindenki csüng a TV-s közvetítéseken, és óriási nyereségeket termel a finn bajnokság. Valszeg ezért nem jutottak ki még egyetlen VB-re vagy EB-re sem..:)

morpho 2017.11.12. 20:36:19

@aleksz róz: "félmondatokat kiragadsz a szövegből hogy félreértelmezhesd, aztán úgy állítod be, mintha az lenne szövegem lényege"

Ugye milyen szar? Ezt csinálja minden narancskullancs! Ezt csinálod te is!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 20:37:55

@morpho: Talán Finnország, Izrael, vagy mondjuk Litvánia közelebb áll hozzán sok tekintetben..

morpho 2017.11.12. 20:40:22

@EU zászlót mindenhova!: Ezt még ezerszer leírhatod, de nekem tényleg lövésem nincs, hogy "üzemel" a finn bajnokság és a finn fociról se tudok semmit, amióta Litmannen visszavonult. Ezért megkérdeztelek, hiszen te hivatkozol rájuk. De válasz helyett leírod a kijelentésed még egyszer. Otthon is így szoktad?

"Stadion?? Ne röhögtess már.. Egy négyezer fős , utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény. Mellette a Zorbány "palotája", ami egy vályogház"

Ezt Orbánnak azért ne hangoztasd, mert ki fognak rúgni! Egyébként nem én hívom így, ne velem vitatkozz!
"A Pancho Aréna, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Aréna a felcsúti Puskás Akadémia FC labdarúgóklub 2014-ben elkészült stadionja" (wikipédia)

morpho 2017.11.12. 20:41:10

@EU zászlót mindenhova!: "Talán Finnország, Izrael, vagy mondjuk Litvánia közelebb áll hozzán sok tekintetben.."

Hogy mi van? Mi a probléma? Tudok segíteni?

2017.11.12. 20:45:29

@aleksz róz:

"ha most szar a válogatottunk, az nem az elmúlt néhány évben gyökerezik."

Na most ez kurvára nem igaz!
Azért nem, mert az-az elmúlt néhány év, az majdnem 8.
És aki úgy gondolja, hogy 8 év alatt bármilyen csapatsport válogatottját nem lehet lerohasztani, az hülye!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 21:57:17

@morpho: A Zöld-foki szigetekkel jöttél.. Talán az európai országokhoz inkább érdemes hasonlítani a magyar labdarúgást, nem? Bár tudom, hogy ti "világ faluban" gondolkodtok..:)

" Ezt még ezerszer leírhatod, de nekem tényleg lövésem nincs, hogy "üzemel" a finn bajnokság és a finn fociról se tudok semmit"

De én segítek !:))

A finn futballban -ahogy már írtam egy fillér közpén sincs, hisz a stadionok dugig, mindenki csüng a TV-s közvetítéseken, és óriási nyereségeket termel a finn bajnokság. Valszeg ezért nem jutottak ki még egyetlen VB-re vagy EB-re sem..:)

"A Pancho Aréna, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Aréna a felcsúti Puskás Akadémia FC labdarúgóklub 2014-ben elkészült stadionja"

És ez miért mond ellent annak, hogy egy 4 ezres befogadóképességű létesítményről van szó? Csak azért szoktam leírni, mert egyesek egy több tízezres stadiont szoktak vízonálni Zorbány 6 emeletes gránitpalotája mellé..

morpho 2017.11.12. 22:24:42

@EU zászlót mindenhova!:
Te mit hazudozol itt összevissza buta narancskullancs? Te ezt tényleg be akarod nekem adni? :) Ne már!
-Semmilyen országhoz nem lehet hasonlítani a magyar labdarúgást. Lichtenstein és Gibraltár ellen van már csak pozitív mérlegünk, bár Gibraltárral még sosem játszottunk.
-Ha fingod nincs a finn fociról, akkor minek blöffölsz? Ostoba narancspubi!
-Nem érdekel,. hogy "egyesek mit vizionálnak", ezt próbáld meg otthon anyucinak beadni! Ez nem annak mond ellent, hogy 4 ezres a befogadóképessége, hanem annak, hogy "utánpótlás tornák számára épített kis létesítmény" Lófaszt! Amúgy ilyen létesítmény minden faluban van, vagy csak a miniszterelnök szülőfalujában? (ne válaszolj, nem komolyan kérdeztem!:)

Kímélj meg ezektől, a narancsos hakniktól és gyere már ki Orbán seggéből! Vasárnap este van! Muszáj most is ezt a faszságot csapatni? (költői kérdés volt)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.12. 23:39:54

@morpho: Hiába vergődsz libsikém. A tény az, hogy Európa számos más országa komoly állami pénzeket tol a fociba, hogy legyen valami bajnokság, miközben adott esetben a büdös életben nem jutottak ki még sem EB-re sem VB-re. Ezt csak ti próbáljátok meg magyar specifikumként beállítani. Tetszik nem teszik, ez a világ legfontosabb sportja..
Egyébként meg a stadionépítési és stadionrekonstrukciós program a Gyárfás- féle pályázatban is szerepelt, amit a világgazdasági válság kellős közepén nyújtottak be. Akkor vajon miért nem okádtatok vért tőle? És az EB pályázás ellen sem gyűjtött aláírásokat senki. Különös..

Akkor mégegyszer a kedvenceidet: Finnország, és Izrael SOHA nem jutott ki sem EB-re sem VB-re. Hollandia pedig bukta a 2016-os EB, és a 2018-as VB szereplést Ez van..:(

morpho 2017.11.12. 23:53:34

@EU zászlót mindenhova!: Mi volt a mondanivalód lényege narancskullancs? Azon kívül, hogy Orbán kurva jó, és minden libsi dögöljön meg?

2017.11.13. 00:14:23

@MikeBoy: lerohasztani le lehet.
de félrebeszélsz, mert itt nem egy topválogatott lezüllesztéséről beszélünk, hanem egy igen gyenge csapatról, amivel ugyanúgy nem jutottunk ki sehova, mint most, és az andorraihoz meg a luxemburgihoz hasonló csúcseredmények születtek már a kilencvenes évek óta... málta, liechtenstein, ciprus és izland (még sehol nem voltak), moldovában egy sima hármas, sajnos van miből válogatni

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:14:24

@MikeBoy: "Fociakadémiát építettünk egy szántóra?"
Miért, szerinted mégis milyen föld kell egy focipályának? De tényleg érdekel. Falu végén néhány hektár, kerül fillérekbe.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:25:16

@morpho: És a te mondandódnak mi a lényege? Hm?
Más államok is támogatják a sportot. Nem csak a focit, mást is. Mert magától nem tud megélni se a gerelyhajítás, se a diszkoszvetés, se az úszás, se semmi. Van egy szint, mondjuk európában 50 csapat, ami megél támogatás nélkül.
Hivatkozol Izlandra, ahol igen komoly pénzt nyomott bele az állam, hogy legyenek eredményeik. Egészen biztos vagyok benne, hogy Ausztria meg Finnország is támogatja a focit.
A focihoz pedig focipályák, népszerű nevükön stadionok kellenek. Egyébként Orbánék talán kettőt építettek újat. A felcsúti az új, megadom az esélyét, hogy volt még egy zöldmezős. Az összes többi már létező "stadion" volt, amit megépítettek az 50-es 60 as években, aztán azóta csak lefele rohadnak, és adott esetben életveszélyesek voltak már.

Azzal semmi gond nincs, hogy az állam költ az infrastruktúrára. A probléma valahol ott van, hogy ki kéne baszni az összes gyökeret, akik ezt a rendszert működtetik. A szar edzőket, kapitányokat, ilyeneket.

morpho 2017.11.13. 00:28:46

@teéjesenmindegy: Mennyit költ az állam Izlandon a focira? Ausztriában? Finnországban? Milyen rendszerben?
Ha biztos vagy benne, avass be, mert ez így megfoghatatlan.

2017.11.13. 00:30:06

@teéjesenmindegy: az arányokat meg nagy elegánsan elfelejted említeni

teéjesenmindegy 2017.11.13. 00:47:38

@morpho: Nézz utána. Ott a gugli. Sokat.

2017.11.13. 01:00:53

@teéjesenmindegy: a támogatás arányait. nálunk az egész foci hosszú évtizedek óta szinte kizárólag (állami és önkormányzati) közpénzből él.

morpho 2017.11.13. 01:58:39

@teéjesenmindegy: Tehát nem tudod, hogy költ-e/mennyit költ az állam a focira külföldön, csak bedobtad ezt a fasza kis terelő témát. Ügyes!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 02:33:42

@EU zászlót mindenhova!: "Európa számos más országa komoly állami pénzeket tol a fociba, hogy legyen valami bajnokság, miközben adott esetben a büdös életben nem jutottak ki még sem EB-re sem VB-re. Ezt csak ti próbáljátok meg magyar specifikumként beállítani. "

Más államok úgy tolják a pénzt a sportba, hogy az jobb legyen. Magyar specifikum, hogy a geci gazdád tönkreteszi vele a sportot. A mi pénzünkkel, a te pénzeddel is.

chrisred 2017.11.13. 05:29:41

@EU zászlót mindenhova!: Miért nem Horvátország, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia?

chrisred 2017.11.13. 05:42:17

@teéjesenmindegy: Ausztria klubfutballja: 11. hely az európai kuparangsorban (Magyarország a 35.), 7 ezres átlagnézőszám a bajnokságban, jelenleg két csapatuk is van az EL főtáblán. Finnországban a futball marginális jelentőségű csapatsport a jéghoki mellett.

chrisred 2017.11.13. 07:59:21

@EU zászlót mindenhova!: Uniós forrást erre a célra nem lehet igénybe venni, nem közcélú beruházás.

2017.11.13. 08:55:34

@aleksz róz:

És itt a lényeg.
A magyar foci 30 éve vergődik.
De akkor miért kellett most Szőllősinek kiállni és visszamutogatni?
Hát mert az idei viszont lassan minden idők legrosszabb éve lesz.
"http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-csak-3-csapat-egett-igy-a-vilagfutballban-magyarorszag-elott-2602237"

Vagyis a következő a kép.
A 30 éve gyenge teljesítmény mélypontja kezd kirajzolódni, miközben hatalmas pénzek mennek a fociba az előző időszakokhoz képest már évek óta.
És ilyenkor visszamutogatni tíz évvel elég necces....

2017.11.13. 09:05:56

@teéjesenmindegy:

Jogosnak tűnő kérdés.
De, ha fillérekbe kerül és tényleg a beruházáshoz képest (százalék vagy ezrelék nagyságrend) totál semmi, akkor vehettek volna földet bárhol, hisz maga az a "miniszterelnöki ajándék" semmit nem ér ahhoz képest, hogy jól válaszd ki a területet az akadémiádnak.
És akkor nem kellene a ballibáknak magyarázkodnod, hogy a focibuzi Miniszterelnökünk minek épít stadionokat a saját kertjének a végébe.
Mert egyébként ugye azt te is tudod, hogy az-az akadémia máshová nem épülhetett, miközben te magad vezetetted le, hogy a telekár ebben a projektben nem számított semmit.

sinus67 2017.11.13. 09:34:20

@EU zászlót mindenhova!:
Stadionépítés!!

Ez aztán a felzárkóztatás, meg településfejlesztés, stb. EU pénzből!

europa.eu/european-union/about-eu/funding-grants_hu

Ezekre lehet EU pénzeket használni. Nem találtam benne olyat, hogy stadionépítésre KÖTELEZŐEN felhasználandó: X €

Úgy hogy a mosdatás nem megalapozott! Egyszerűen el kell ismerni, hogy azoknak a pénzeknek jobb helye lett volna értelmesebb dolgok fejlesztésében, építésében.

Mellesleg a kibaszott csúti arénát sem EU pénzekből nyomják meg, hanem TAO-ból!
Érted? TAO! Ami adó, így közpénz! Csak nem az állam kasszájába fizetik be, hanem a csúti kasszába.
Na pl. ezt felhasználhatnák szakemberek megvásárlására. Nyilván nem Guardiolára, Zidanra, vagy Contera gondoltam, de valahol el kell kezdeni.
A helyzet az, hogy a Vezér elvtársnak esze ágában sincs a magyar focit jobbítani. A családi, rokoni, haveri kasszát tömi kizárólag.

Arra jöttem most rá, hogy Soros-terv azért létezik, mert a fideSS-ben valaki nem tud olvasni!

"A pénzeszközök kezelése
Az EU szigorúan szabályozza a finanszírozást annak érdekében, hogy szoros ellenőrzést gyakoroljon a források felhasználása felett, továbbá hogy a források elköltése során érvényesüljön az átláthatóság és az elszámoltathatóság."

Rohadjak meg, ha a szorost valaki sorosnak olvasta! Az meg nekik nem jó, ha Soros ellenőrzést gyakorol a felhasznált pénzek fölött.
Mondjuk a szoros ellenőrzés sem jó nekik, de hülyén mutat a plakátokon, hogy: szoros-terv!

:))))))

2017.11.13. 09:44:20

@MikeBoy: ez a kép kb annyira fals, mint a tavalyi EB-szereplés alapján a magyar foci felemelkedéséről beszélni.

ha necces, ha nem, a teljesítményt meg kell alapozni...
persze szöllősinek az nem jutott eszébe, hogy a kudarcok mellett az EB-sikert is (szerintem sikernek lehet nevezni, szinte már csodának) gyurcsányra hagyományozza, pedig egyenesen következik a szavaiból

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 09:47:55

@sinus67: "el kell ismerni, hogy azoknak a pénzeknek jobb helye lett volna értelmesebb dolgok fejlesztésében, építésében."

Tőlem akár a sportba is önthették volna, teljesítmény alapon elosztva, és ne úgy, hogy a saját tehetségtelen seggnyalóikat hozzák helyzetbe a valódi tehetséget félreállítva.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 10:08:21

@morpho: Próbáld meg értelmezni a korábban olvasottakat, jó gyakorlás lesz....:)

sinus67 2017.11.13. 10:15:21

@aleksz róz:
"...akkor a vitakultúrátok a béka segge alatt van. mindannyiótoknak. úgyhogy bekaphatjátok a faszt, ez az egyetlen megfelelő érv ide."

Ez a vitalultúra pedig a vakond segge alatt van.

Mellesleg nem olvastam senki - általad fasz bevételére kötelezett - emberfiától, hogy az elő garnitúra jól csinált mindent.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 10:15:28

@MikeBoy: Most akkor mi nem világos? Amennyire én tudom, 2003ban alapították az akadémiát, úgy, hogy Orbán adta a telket. Nem tudott más telket odaadni, mert ez volt az övé.
Mi a baj a helyszínnel? Mennyivel lett volna jobb mondjuk Biharkeresztesen, vagy Felsőmocsoládon?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 10:16:56

@chrisred: A szerbek vagy a szlovének kint voltak az EB-? A szlovákok csoport harmadikak lettek, ha jól emlékszem, míg mi megnyertük a csoportunkat..

2017.11.13. 10:23:36

@teéjesenmindegy:

"Mi a baj a helyszínnel?"

Az, hogy a Miniszterelnök kertjének a végében van.
Mert ő nagysága oda álmodta, mert megteheti és a mi pénzünkből megvalósította a saját kertje végébe ezt a korrupt szart.
Csak ennyi. Elég lesz?

sinus67 2017.11.13. 10:25:45

@EU zászlót mindenhova!:

Szerintem senki normális embert nem érdekel, hogy az eszkimók, vagy a finnek az adóforintjaikból mennyit költenek a focira és az milyen eredményes. Őket magukat kivéve.
Minket magyarokat a magyar foci állapota és az arra fordított adó- és EU milliárdok felhasználásának eredménytelensége bosszantson már.

Egy ügyvéd is menti a védencét pl. egy emberölési ügyben, de nem azzal, hogy hagyjuk már a védencemet futni, mert a balástyai rém több embert ölt meg, mint ő.

Felesleges kapaszkodás másokat mintául állítani, akik esetleg, mondom esetleg szarabbak, mint mi.
Miért nem példálózol az spanyol focival.
Biztos ott is tolnak bele állami lét, de nagyságrendekkel jobb a minőség, ezáltal az eredményesség.
Miért a szar legyen a minta? Miért nem a jó?

Szarul végezni valamit ugyanannyi időbe tellik, mint jól csinálni. Csak lehet, hogy drágább.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 10:38:28

@morpho: Te azt állítod, hogy nem költenek rá más országokban. Én meg tudom, hogy költenek. Neked nincs bizonyítási kényszered, de én rittyentsem ide neked a finn meg izlandi sport költségvetését. Nem fogom. Költenek rá állami pénzeket.
Sőt, biztos lehetsz benne, hogy a kézilabdára, atlétikára, meg súlyemelésre is költenek.

chrisred 2017.11.13. 11:59:35

@EU zászlót mindenhova!: Ja, most már az a mérce, hogy egy adott tornán szerepeltek-e?

chrisred 2017.11.13. 12:04:13

@teéjesenmindegy: Valaminek a nem létezését bizonyítani sokkal nehezebb bizonyítani, mint a létezését. Amúgy az állítás az volt, hogy ezek az államok a versenysportot közvetlenül támogatják. Nem ugyanaz, mint általában a sport állami támogatása, amiben benne van az amatőr sport is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.13. 12:07:06

@MikeBoy: "@teéjesenmindegy:
"Mi a baj a helyszínnel?"
Az, hogy a Miniszterelnök kertjének a végében van.
Mert ő nagysága oda álmodta, mert megteheti és a mi pénzünkből megvalósította a saját kertje végébe ezt a korrupt szart."

Lehetne Merkel kertjének a végében stadion, mert az nem korrupcióval épülne tőlünk tolvajlott pénzből a haveroknak, rokonoknak. De Merkel akkor is hevesen TILTAKOZNA.

morpho 2017.11.13. 12:31:49

@teéjesenmindegy: Én nem állítok semmit. Ezzel az egésszel te jöttél elő. Ha nincs róla semmilyen infód, akkor hazudtál. Ez itt ennyi.

2017.11.13. 12:44:11

@sinus67: "Ez a vitalultúra pedig a vakond segge alatt van." - tévedés, ez már bőven nem volt a vita része.
ez egy sima, egyszerű picsába küldés. kérsz te is? adok szívesen.

morpho 2017.11.13. 13:31:39

330 Mrd forint tao pénzt "sportoltak el" 2011 óta... Az eredmény szinte tapintható...

teéjesenmindegy 2017.11.13. 13:59:31

@morpho: Te állítottad, hogy máshol nincsen állami támogatás. De, van. Hajrá, nézz utána.

morpho 2017.11.13. 14:22:21

@teéjesenmindegy: Én nem mondtam, hogy nincs máshol bazdmeg! Te leírtad, hogy máshol is van, erre én megkérdeztem, hogy ott milyen a rendszer? Azóta hantázol, mellébeszélsz és rám mutogatsz, hogy ha megkérdezem, hogy milyen a rendszer, az egyenlő azzal, hogy máshol nincs! Fingod nincs, hogy mi van máshol, de bedobtad a témát, most meg rám mutogatsz! Azért lassan elmehetnél ám a picsába!

sinus67 2017.11.13. 15:34:30

@aleksz róz:
Kösz nem kell! Megtarthatod magadnak!
:)

chrisred 2017.11.13. 16:21:58

@EU zászlót mindenhova!: Az EB pályázat ellen akkor azért nem gyűjtöttek aláírásokat, mert nagyjából ez volt az egyetlen esély, hogy a válogatottat kijuttathassuk egy nagy tornára. Platini a kis országok közös rendezését támogatta, ami így 14 kijutót jelentett a selejtezőkön. Ki gondolta akkor, hogy egy évtizeden belül lesz olyan selejtező, ahonnan 23 ország is kijuthat?

2017.11.13. 17:17:53

@sinus67: akkor megyek is a picsába.

teéjesenmindegy 2017.11.13. 17:24:49

@morpho: Arról magyarázol, hogy máshol nincs állami támogatás. Most akkor eljutottunk oda, hogy máshol is van? Tehát akkor az államnak más feladatai is vannak, mint a zoktatásmegazeü? Remek.
Teljesen irreleváns, hogy máshol milyen a rendszer. Nem lehet összehasonlítani. Izlandon fedett pályákat kell építeniük, itt arra nincs szükség, itt másra van szükség, amire ott meg nincs.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:13:47

@chrisred: Tehát ez megérte a stadionépítési projekteket a most vért okádók szerint ugye? így már rendben van.Hihihihiháháháhá Ez nagyon béna magyarázat.Látod, hogy rendezés nélkül is sikerült kijutni..;)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:21:21

@sinus67: Figyelj, ha megveszel egy lepukkant pocsék éttermet, akkor nem azzal kezded, hogy felújítod a létesítményt? Nem azt csinálod, hogy a szakadt vendégteret meg az ocsmány korszerűtlen konyhát úgy hagyod, és szerződtetsz egy profi séfet (ha egyáltalán vállalná), hanem rendbe rakod kívülről-belülről, új asztalokat, sütőket stb vásárolsz.
A magyar foci felhozását komoly infrastrukurális beruházás nélkül elképzelni amatőr gondolkodás. Így se jönnek azonnal az eredmények, és egy csomó átalakítandó dolog van szervezeti szinten is, de enélkül nem megy..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 18:23:46

"Szerintem senki normális embert nem érdekel, hogy az eszkimók, vagy a finnek az adóforintjaikból mennyit költenek a focira és az milyen eredményes."

Engem pl. érdekel már csak azért is mert az állami futball pénzeket egyesek magyar specifikumként próbálják beállítani. Tessék megérteni, hogy a világ legfontosabb sportja a labdarúgás..

morpho 2017.11.13. 19:08:54

@teéjesenmindegy: "Arról magyarázol, hogy máshol nincs állami támogatás"
Légyszíves másold ide, hogy hol magyarázok én erről???

@EU zászlót mindenhova!: Te is mutasd meg hogy mikor és hol írtam ezt le? Ha már ennyire tetszik. Mert ha nem írtam le, akkor hazugságon alapszik az egész, mint a fidesz politikája! Úgy viszont menjetek mindketten simán a picsába!

chrisred 2017.11.13. 20:08:56

@EU zászlót mindenhova!: Így van, kijutottunk volna egy darab új stadion meg egy fillér tao pénz nélkül is.

chrisred 2017.11.13. 20:12:44

@EU zászlót mindenhova!: Nem magyar, szovjet gyarmati sajátosság. Csak minket az ukrán focioligarchák nem foglalkoztatnak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 22:37:15

@chrisred: Onnan indultunk, hogy azokat, akik most vért és epét hánynak a stadionoktól, vajon miért nem zavarta, hogy a válság kellős közepén , kataszrofális államháztartási mutatók mellett az ország megpályázott egy EB-t, vállava egy stadionépítési és stadionrekonstrukciós programot. Lehet, hogy azért, mert nem Orbán Viktornak hívták a miniszterelnököt, és nem a Fidesz-Kdnp volt hatalmon..?

morpho 2017.11.13. 22:41:04

@EU zászlót mindenhova!: "vajon miért nem zavarta, hogy a válság kellős közepén , kataszrofális államháztartási mutatók mellett az ország megpályázott egy EB-t"
Biztos mertek nagyot álmodni. Engem azért nem zavart, mert biztos voltam benne, hogy úgysem kapjuk meg. Nem is kaptuk. Ezt gondoltam akkor is, amikor Antallék világkiállítást akartak rendezni! Pedig akkor olyan stabil volt a gazdaság, hogy majd ki csattant! Na jó, nem volt az, de ez mindegy...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.13. 23:26:46

@morpho: Hát akkor te e cseh-2-t nézted akkoriban. Sokkal esélyesebbnek számított az osztrák-magyar pályázat mint a lengyel-ukrán. Utóbbik 2 országban kevés volt az autópálya,óriásiak a távolságok gyengébb a tömegközlekedés. Persze az ukránoknak voltak dollármilliárdos oligarcháik, akik levajazták a dolgot, és te ezt nyilván előre láttad..

2017.11.14. 00:06:07

@EU zászlót mindenhova!: ez egy nagyon jó analógia lenne, csak egy kicsit pontosítani kell, mert strukturális-szervezeti változtatás nélkül az étterem felújítása csak az alábbiakat jelentené: a konyhát néhány szükséges eszköz megvásárlásán kívül egyáltalán nem rakjuk rendbe, csak az utcafrontot és a vendégteret, mert csak az látszik. a wc-t nem újítjuk fel, mert minek, különben is, nehogy már idejárjanak a parasztok hugyozni szarni. a szakácsok egyáltalán nem tudnak főzni, a pincérek meg bunkók és túlszámláznak, de ez minket nem zavar, mert szépen néz ki kívülről az étterem. valamiért mégse nagyon jönnek a vendégek (bár egyszer volt egy jó hangulatú 100 fős lagzi), de minket egyelőre ez se zavar, bizakodunk és öntjük a pénzt az étterembe, hátha mégis beindul a szép kialakítás miatt. az általunk betett pénzt a személyzet ellopja, de minket ez se zavar, mert tényleg igazán olyan szép az utcafront meg fasza dizájnos a vendégtér. még díjat is nyert, megérte rá költeni.

chrisred 2017.11.14. 02:49:27

@EU zászlót mindenhova!: 1. Ez nem az első, hanem sorrendben a harmadik magyar EB pályázat volt, ami elbukott, tehát a Horn (osztrákokkal együtt), az első Orbán (önállóan) és a Gyurcsány (horvátokkal) is pályáztunk.
2. A fentiekből kiderül, hogy társrendezőként nem minden teher hárult volna az országra, főleg nem egy városra, egy városban két-három meccs megrendezésére került volna sor.
3. Ugyanúgy a fentiekből derül ki, hogy a pályázatok bukása papírforma volt. Nem úgy, mint az olimpiánál, ahol a végére két város maradt két időpontra. Ezért lett volna nagy tétje, ebből következően társadalmi felhangja egy népszavazási kezdeményezésnek.
4. A 2012-es EB-re még 2005-ben kellett benyújtani a pályázatot és 2007 áprilisában döntöttek, amikor még az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság jelei se nagyon mutatkoztak.

chrisred 2017.11.14. 02:51:27

@chrisred: 3. nem lett volna nagy tétje.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:37:19

@chrisred: De akkoriban miért nem okádtak vért a mostani veszettek a sadionépítési és EB rendezési tervektől? Miért nem akarták élve felkoncolni az akkor vezetőket, mert nem kórházakra meg lélegeztetőgépekre költik az adóforintokat?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:39:58

@chrisred: Gondolom álprofit akartál írni. Finnországban persze nincs ilyen, azért jutnak ki minden VB-re meg EB-re..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.14. 15:46:48

"A 2012-es EB-re még 2005-ben kellett benyújtani a pályázatot és 2007 áprilisában döntöttek"

Valóban? Akkor mondjuk miután az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével kiborult a bili, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált az ország valódi helyzete, miért nem kezdett el senki aláírást gyűjteni az EB pályázat ellen? Miért nem vicsorogtak a mostani csahosok a pályázatban szereplő stadionépítési és stadionrekonstrukciós program ellen?

chrisred 2017.11.15. 05:29:38

@EU zászlót mindenhova!: Nem. A szocialista sportolót amatőrnek nevezték, mert volt állása és titokban, államilag kokszolták. Biztos vagyok abban, hogy a finneknél nincsenek állami alkalmazott professzionális sportolók, de nyugodtan bizonyíthatod az ellenkezőjét.

chrisred 2017.11.15. 05:33:03

@EU zászlót mindenhova!: Talán mert akkor még nem volt úszó VB, ahol a tervezett 25 milliárdos költségből 150 milliárd lett.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.15. 09:53:33

@chrisred: Aha, és az úszó vb előtt nem ment a vicsorgás a stadionok ellen az Orbán-kormány alatt, ugye?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.15. 09:54:45

@chrisred: A finn bajnokság nem amatőr liga, vagyis valaki fizeti a játékosokat, ezenkívül fenntartja az infrastruktúrát.

chrisred 2017.11.17. 05:37:19

@EU zászlót mindenhova!: Nem. Semmilyen vicsorgás nem volt az ellen, hogy a 2020-as EB csoportmeccseire pályáztunk. Más kérdés, hogy az új Puskás stadionnál is eljátszották az úszó VB-s trükköt.

"Bár a kormány a 2016-ban az európai közbeszerzési hatóságnak megadott – és egészen a bejelentésig mélyen titkolt – 180 milliárdos árra hivatkozik egyetlen hivatalos becslésként, az új Puskás árára vonatkozóan számtalan összeg elhangzott már korábban.
2011-ben 35 milliárdról beszélt a kormány, 2013-ban 60-80 milliárdról, 2014-ben 90-100 milliárdnál jártunk, 2015-ben pedig egy 90-110 milliárdos költségkeretre mondta azt a projektet frissen átvevő kormánybiztos, hogy a terveket megnézve aggódik, ebbe sem fognak beleférni."

chrisred 2017.11.17. 05:56:59

@EU zászlót mindenhova!: Minden bizonnyal a tulajdonos, a klub saját bevételeiből. Nehéz adatokat találni a neten, de a legjobb finn csapat értéke a transfermarkt szerint (ami azért valamilyen szinten kapcsolatban áll a költségvetésével is) a felét sem éri el a Videoton értékének. Márpedig ez a klub a HJK Helsinki, 2014-ben az Európa Liga csoportkörébe is bejutottak, 5 ezer körüli átlagos nézőszámmal a bajnokságban. A Videoton nézőszáma 2 ezer körül van, és a jegyárak nyilvánvalóan a helyi átlagfizetéshez kapcsolódnak.
süti beállítások módosítása