B1 blogcsalád



Egész pályás letámadás a civilek ellen

2017. november 04. - ashwood

la_za_r11.jpgTeljes a fejetlenség a kormányoldalon, miként is kéne a jelenleginél is jobban terror alatt tartani a civil szervezeteket. Azonban a Nagy Testvér meglehetősen kancsal szemmel figyel – a törvények még az állampolgárokat védik. Már ha betartják - betartatják azokat.

A legutóbbi kormányülésen "felkérték Pintér Sándort, vizsgálja ki, mennyire volt hatásos Soros György befolyásolási kísérlete bevándorlás-ügyben. Az bebizonyosodott, hogy Soros és civil szervezetei be akartak avatkozni azokba az országokba, amelyek érintettek a bevándorlásban.” Ezt jelentette be Lázár János kancelláriaminiszter. Meg azt is, hogy a maga részéről is aktivizálja a civilek ellen az Információs Szolgálatot.

Az üzenet egyértelmű: rátok szállunk, kicsinálunk.

A titkos adatgyűjtés, megfigyelés lényegi eleme, hogy arról a megfigyelt nem értesül. Sem a megfigyelés során, sem azt követően. Így bárki sejtheti magáról, hogy a kormány célkeresztjében áll. Mint ahogy a kormány által generált tömegpszichózis részeként már most egyre többen úgy vélik: lehallgatják a telefonjukat. Noha – bár technikailag ez természetesen lehetséges - egyáltalán nem valószínű, hogy tízezrek kommunikációját figyelné a titkosszolgálat. Ugyanis a lehallgatás maga automatikus, az így kapott információk feldolgozásához a mai napig élőerőre, vagyis titkosszolgálati alkalmazottak munkájára van szükség. Márpedig ekkora tömeg megfigyelésére hatalmasra kellene duzzasztani az állományt - ez pedig nem történt meg. Azonban a kormánynak nincs is szüksége ekkora adathalmazra. Bőven elég céljaik eléréséhez a félelem gerjesztése.

Nézzük a dolgot jogi oldalról. A titkosszolgálatokat csak indokolt esetben lehet – a jogszabályok szerint - bevetni. Vagyis politikai okokból tilos. Konkrét gyanúra van szükség ahhoz, hogy titkos megfigyelést, vagy lehallgatást végezhessen az erre szakosodott titkosszolgálati szerv, a Szakszolgálat, más szervezetek felkérésére. Márpedig józanul nem gondolhatja komolyan senki, hogy a Soros-elleni politikai boszorkányüldözés alapos gyanút szolgáltat. Persze tudjuk, a kormány kegyeitől függő titkosszolgák nem józanul gondolkodnak, hanem parancsot hajtanak végre. Ha az az utasítás, hogy saját állampolgáraikat figyeljék, félemlítsék meg, készséggel megteszik komisszárjaik és saját, egzisztenciális nyomásuknak engedve. Itt tehát nem reménykedhetünk a jogállam kontrolljában.

A menekültek és a civil szervezetek kapcsolatát a Pintér által felügyelt Alkotmányvédelmi Hivatal praktikusan nem vizsgálhatná, hisz - ahogy a 2016-os kormányzati lózungok embercsempész civilekről szóltak – a sugalmazásaik szerint a feltételezett bűncselekmények, összejátszások a határokon kívül történtek. Ugyanígy nem vethető be a Lázár-féle Információs Hivatal a hazai civilek ellen, mivel ez a külföldi hírszerző szervezet, amely kizárólag a határokon kívül tevékenykedhet.

Természetesen mi sem egyszerűbb, mint felcserélni a szerepeket. Csakhogy némiképp furcsa, hogy 2017 ősz végén, néhány hónappal a választások előtt jut e remek idea a hatalmasok eszébe, amikor lényegében nincsenek menekültek, a nagy, kormányzati koordinációt élvező menekült-hullám rendőri felvezetéssel gázolt át az országon. Ha valamikor, hát akkor be lehetett volna vetni a titkosszolgálatokat az embercsempészek ellen. Csakhogy az akkori vizsgálat eredménye az lett volna: 400 ezer illegális határátlépőt személyesen Orbán Viktor utasítására transzportált az EU határait hősiesen védő kormány az osztrákokhoz.

A titkosszolgálatok megzabolására még rendelkezésre áll az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is. E szervezet hivatott törvényességi kontrollt gyakorolni az ügynökök munkája felett. A bizottságtól pedig épp annyi védelmet várhat bárki, amennyit személyesen Németh Szilárdtól. Vagyis semennyit. Az egész grémium Orbán vazalusaként működik, sem esélye, sem szándéka nincs megszorongatni a szolgálatokat. Ha akadna bárki, aki mégis kérdezne, azt be sem engedik az ülésre.

Az utolsó mentsvár a korábbi adatvédelmi biztos, Péterfalvy Attila vezette Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Szerintük Lázár kijelentése azt jelenti, hogy "az Információs Hivatal útján fog intézkedni" a kormány. Jellemző: fel sem tűnt nekik, hogy a külföldi hírszerzést igyekeznek ráengedni a belföldi, kreált ellenségre. Hát tőlük ennyi védelemre számíthat bárki.

A titkosszolgálatok általi megfélemlítést általában a nyílt karhatalom bevetése szokta követni diktatúrákban és autokráciákban. Szorongva várjuk, mikor lépnek erre a szintre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr713173062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2017.11.04. 11:59:45

"Miként is kéne a jelenleginél is jobban terror alatt tartani a civil szervezeteket."

Én bírom a vicceket!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.11.04. 13:56:41

Cikk megírva.
Színvonal megütve.
Élesítve.
Nyalhat!

morpho 2017.11.04. 14:25:03

Hát kullancsok, azért nem teljes az egyetértés! Az első hülye elismeri, hogy rettegnek, tehát Lázár jól dolgozik. A második nem cáfolja a poszt állításait, csak nem tartja civilnek a civileket. (a CÖF az igazán civil, hisz benne van a nevében is...) A harmadik idióta megpróbálja óvodás viccként beállítani az egészet, ami amúgy a menekülés egy formája, a negyedik nagytudású pedig valami megfelelési kényszerbe próbálja húzni a posztert. Magukat az állításokat viszont senki nem cáfolta semmivel! Annyira tipikus ócska narancskullancs kamukommentek, hogy öröm nézni! :)

Measurer 2017.11.04. 16:01:06

Az NSZK-ban a rendszernek nem tetsző elemeket lehallgatják. Ilyenkor telefonálás közben általában háttérzaj hallható.
https://de.m.wikihow.com/Erkennen-ob-das-eigene-Telefon-abgehört-wird

Andras J Fazekas 2017.11.04. 16:46:52

Az ilyen buta hazudozásnak semmi értelme.

A külföldről támogatott és külföldi érdekeket képviselő NGO-ok, nem civil szervezetek a fogalom igazi értelmében.

Náluk a civil kamuflázs csak egy fedősztori.

A több mint hatvanezer igazi civil szervezethez képest pedig elenyésző a számuk.

Az"Egész pályás letámadás a civilek ellen" szlogen pedig egy bután előadott félrevezetési kísérlet.

Nem veszi be senki …

csobi2011 2017.11.04. 16:49:16

Az első mondat után nem is érdemes továbbolvasni ezt az írást. Ha valakinek a mai magyar politikai helyzetben az jut bármiről az eszébe, hogy teljes a fejetlenség a kormányoldalon, az valamilyen alternatív valóságban él. Ezen a blogon hetente jelennek meg írások, hogy már megint mekkorát bukott a kormány. Vagy itt azt játszátok, hogy mindig az ellenkezőjét kell mondani a valóságnak? Akkor további fantasztikus sikereket kívánok az ellenzéknek és remélem a kormány továbbra is kitartóan támogatja a civil szervezeteket.

taga20 2017.11.04. 17:02:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: haver, akkor te kurvára vigyázz magadra, me a blogszférában, te vagy a legnagyobb kamu civil:)

persze, ha a cöfben tolod, akkor minden meg van bocsájtva!

morpho 2017.11.04. 18:17:08

@csobi2011: "Vagy itt azt játszátok, hogy mindig az ellenkezőjét kell mondani a valóságnak?"

Nem, ezt Orbán és csapata játssza, már vagy húsz éve!

taga20 2017.11.04. 18:39:08

@morpho: az hogy van, hogy én napközben melózok, a sok agyfasz fityeszdroid itt bassza a rezet egész nap, este meg elhúzzák a csíkot innen!

ezek reciprok vámpírok, vagy mi a fasz van?:))

ulpius66 2017.11.04. 20:00:48

@taga20:

T. Gábor fiatalkorú!

Ez a "reciprok vámpír" tetszik!
(bár a reciprok éjjeli bagoly sem rossz...)

taga20 2017.11.04. 20:18:26

@ulpius66: mondtam má, hogy szeretlek ? nem? talán azé, me nem szeretlek:)

meséjj droid, ma hány migráncsot foktál a panelkérodban!:))

morpho 2017.11.04. 21:46:58

@taga20: Az lehet, hogy ők is melóznak. Ezért basszák itt a rezet egész nap....

taga20 2017.11.04. 21:52:34

@morpho: hát basszus ez nem jutott eszembe!:)

na zene, had pukkadjon meg egy-két droid!:))

www.youtube.com/watch?v=0NTs6AXPQaY&list=RD0NTs6AXPQaY

morpho 2017.11.04. 23:08:33

@taga20: Ebbe most eléggé belenyúltál, mert Jack White az egyik kedvencem. Bár ő egy kicsit jobban nyomja. Kevésbé dekoratív, de a hangja jobban passzol a saját dalához...

taga20 2017.11.05. 14:14:18

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

bakker, te szerintem a legnagyobb benihill vagy birka!

ja és ha már csak te maracc, mint a legigazabb civil, akkor lécci kapcsold má le a lámpát.

tudod a globális felmelegedés fog a sírba vinni minket!:)

morpho 2017.11.05. 14:43:34

@taga20: A Smells Like Teen Spirit két elektromos csellóval? Egészen kurvajó!!!!!

taga20 2017.11.05. 15:12:32

@morpho: végre egy értelmes ember!

na küldök még valamit, aztán lefekszem lassan, me holnap meló.
ja mék csak három az óra, akkor még maradok:)

na erre varrjál gombot, me ez ugyan az a kabát:)))

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA

morpho 2017.11.05. 17:58:44

@taga20: Erre nem tudok gombot varrni! Patti Smith teljesen a saját stílusára alakította a dalt, ráadásul ez nagyon nehéz ügy, de ez talán még a Cobain-nek is tetszene...

taga20 2017.11.05. 19:02:50

@morpho: na még egyet a végére. de csűrd fel a hangerőt és dobd fel a fülest!:)

www.youtube.com/watch?v=Ul8vqaGGnY0&list=RDUl8vqaGGnY0

morpho 2017.11.05. 20:54:04

@taga20: Ez lassan maga a Nirvana! :)
süti beállítások módosítása