B1 blogcsalád



A debreceni egyetem méltóvá vált új díszpolgárához - épp annyira bírják a kritikát, mint Putyin

2017. augusztus 30. - ashwood

b_putyin_diszpolgar.jpgVégre leleplezte magát az egyetem: nem a paksi bővítés miatt avatták díszpolgárrá Putyint, hanem az orosz elnök szólásszabadsággal kapcsolatos álláspontját tették magukávé. A más vélemények elhallgattatásának modern apostolát tisztelik a cívisek Vlagyimír Vlagyimírovicsban.

Történt, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgárává avatta Putyint. Az orosz elnök, amikor legutóbb – hétfőn – megtekintette, "mennyit és, úgymond, a walesi tartomány", épp nem fért bele a programba a díj átvétele. Sebaj, néhány hónap, és ismét hazánkban köszönthetjük a lassan átmenetileg itt állomásozó Putyint.

De az is történt, hogy egyeseknek - bizonyára migránskönnyen nevelt Soros-bérencek, egytől eggyig - nem a kellő mértékben nyerte el a tetszését a Putyint ért megtiszteltetés. Sőt, ezek az idegenszívű nyikhajok még odáig is elmentek, hogy hangot adtak véleményüknek. A trollkommandó névtelensége helyett a Facebookon, névvel, címmel vállalva kommentelést: nem jó ez így. A még durvábbak odáig merészkedtek, hogy szerényen érdeklődtek: Kim Dzsong Un mikor részesül hasonló megtiszteltetésben. Esetleg Erdogan?

Az egyetem azt tette, amit a nagy embertől tanult: vita, vagy az ellenvélemények egyszerű figyelmen kívül hagyása helyett rátenyerelt a delete gombra. Az egyetemi vezetésnek nem tetsző kommenteket szimplán törölték, valamint letiltották az egyetemi FB-oldal értékelési lehetőségét. Hisz hogy jön ahhoz egy egyszerű, földi user, hogy véleményezzen egy olyan nemzetközi hírű egyetem működését vagy döntéseit, mint a debreceni. Jó lesz, vigyázni elvtársak. A végén még indexeket is lövet a tömegbe a dékán! A ZH-bombázás ideje még bizonytalan.

A jelek szerint az egyetem vezetése épp a legrosszabbat tanulta el új liblingjétől.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr912790236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Irodalmi ajánló: Légy jó mindhalálig 2017.08.31. 08:24:59

Móricz Zsigmond közel 100 éves klasszikusából az alábbi mondat nyert aktualitást az elmúlt napokban:  Szerencsére nem mindenki süllyedt el a Debreceni Egyetemen sem a szervilitás mocsarában, az Alkotmányjogi tanszék például elhatárolódott az egyetem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 11:41:57

Soros elvesztette ezt a meccset: 800 bérkommentelő trollja pofára esett.

Index isis alkaida mind CIA termék 2017.08.30. 11:53:37

Orosz agresszió:
- Jugoszlávia szétbombázása 1999
- Afganisztán lerohanása 2001
- Irak szétverése nemlétező tömegpusztító fegyverekre hivatkozva 2003
- dél- oszétiai orosz békefenntartók megtámadása Grúziából, amerikai és izraeli katonai tanácsadókkal a hadszíntéren 2008
- Líbia szétbombázása 2011
- Szíria bombázása 2014
- Jemen bombázása a szaúdi lefejező rezsimmel közösen 2014
- kijevi fegyveres CIA- puccs, 1 évvel az esedékes választások előtt 2014

Mindenki mondja hangosan, a CIA- csicskasajtó után:
Orosz Agresszió

www.youtube.com/watch?v=cHfBIO-alTI

2017.08.30. 13:32:08

érdekes, hogy minden szakember azt mondja, hogy szükség van Paks2 -re függetlenül attól hogy baloldali vagy jobboldali. Na persze van kivétel mint pl a jogászokból és közgazdászokból álló energiaklub. Ez a cikk csak arra jó hogy félrevezesse a nem hozzáértőket. ez egy burkolt Paks2 elleni kampány.

hellistvan 2017.08.30. 19:59:57

A zisten álgyon meg béegyblog, gyorsan javítsátok ki, hogy "eggyig". Donnerwetter!

FCUK10 2017.08.30. 22:23:18

nem avatták. szóval sikerült megint egy hazugságon alapuló írást feltenni. azért ez már tényleg gáz. többre nem futja?

Bambano 2017.08.30. 23:09:12

valamikor a debreceni egyetem elődintézménye, a Kossuth Lajos Tudományegyetem, éltanuló volt az internettel kapcsolatban. Nagyon korán lett internet, niif csomópont, stb.

mégis ennyi maradt meg a fejesek agyában, hogy a véleményt nem lehet kiirtani a netről, csak olaj a tűzre az agyatlan törlés?

gratulálok, aki ezt elkövette, internet szakértés terén a 80-as évek végének a szintjén áll.

de ha nem akarok ennyire cizelláltan fogalmazni, akkor azt tudom mondani, hogy még a harmadik szomszédja is idióta.

Netuddki. 2017.08.31. 08:23:42

Kedves b1, rendet vághatnál az agyatlan barmok közt itt a blogod fórumán!
De, nem muszáj, ha csak az agyatlan barmok kommentjeit szerenéd.

legális 2017.08.31. 08:40:34

Tutti jól látom, ez a debreceni (budapesti) akció. Ha mégsem, írjátok oda b+, hogy csak illusztráció.
Elég sok fikablogon beírták már, hogy bizony díszdoktori/díszpolgári kitüntetést un. demokratikus politikusvezetők is kaptak, meg sahok, meg izraeli/usa stb vezetők. Nem értem a problémát.
Magyarországon utoljára az un. demokratikus erők lövettek a tömegbe.
Én magamat mérsékelt jobboldali kommentelőnek tartom, csak riposztként anyázok, mégis több indexen is futó felületről levett már a felület gazdája. Azt lehet? Igaz nem a poszter álláspontját osztottam, de ez még nem érv.
+1 a nyikhaj poszter is névtelen - nem jó ez így.

sinus67 2017.08.31. 08:40:50

@Index isis alkaida mind CIA termék:

USA agresszió:

- A magyar forradalom és szabadságharc leverésének bevégzése 1848
- Magyarország megszállása az párizs környéki békére hivatkozással 1947
- Az 1956-os forradalom leverése, Magyarország teljekörű megszállása 1956
- Agresszió Csehszlovákiában 1968
- Afganisztán lerohanása 1979
- Első Csecsen háború 1994
- A Krím-félsziget elfoglalása 2014

Mindenki mondja hangosan, a KGB-Putyin pincsik után:

USA agresszió, amely minket, magyarokat többször, közvetlenül is érintett!

Ja és jó hangosan mondja mindenki a balliberális média után:

SOROS!!!!!!!

Proud Mary 2017.08.31. 08:52:48

@Netuddki.: kezdhetnék veled, te nyomorult kovi

felucca02 2017.08.31. 09:04:51

Nagyon érdekes, ahogy itt tömegek szerint tényleg minden jól van. Esetleg sorosoznak még egyet, de nyilván mindjárt előkerül a kétharmad is.

Van egy egyetem, ami állítólag a tudás és a független véleménnyilvánítás fellegvára. Van egy figura, aki senkinek sem szimpatikus, még az itt kommentelő fideszfanoknak sem, de még birkának sem, ezt lefogadom. Az tény, hogy sok hatalom van a kezében és a világ (katonailag) egyik legerősebb országának élén áll. Az intézkedései vitathatók, az pedig, hogy nehezen viseli a kritikát, sötét történetek főszereplője, vitán felül áll.

Namost, ehhez mi köze van egy egyetemnek? Miért kell loholni és benyalni? Pláne elhallgattatni azokat a véleményeket, amelyek ezt a magatartást kritizálják?

Lehetne őszintén is kommunikálni: putyin ennyit és ennyit adott az egyetemnek, ezt sajnos díszdoktori címmel kell (illik) honorálni. Ezt még akár el is tudnám fogadni, én is lemegyek néha kutyába, ha a sors úgy hozza.

Külön marha jó, akik itt előjönnek azzal, hogy bezzeg az usa! Édes szellemi nyomorékjaim, nem usa-politikus kap most díszdoktori címet, hanem putyin. Erről beszéljünk, hogy ez szerintetek rendben van-e, és ha igen, miért. Valamint arról is szívesen hallgatnálak titeket, hogy mitől szart úgy be az egyetem, hogy törli a neki nem tetsző bejegyzéseket?

Várom a meggyőző válaszokat, előre is köszönöm!

Proud Mary 2017.08.31. 09:21:50

@felucca02: milyen válaszokat vársz? saját magad felállítottál téziseket, axiómaként elfogadva. majd aki nem ért veled egyet, azt le szellemi nyomorékozod. faszán bepozícionizáltad magad, teljesen független civilként lol

felucca02 2017.08.31. 09:29:02

Senki velem egyet nem értőt nem nyomorékoztam le, arra a nyomorék mentalitásra utaltam, hogy egy nem ide kapcsolódó történéssorozattal (kérdéses értelmű amerikai beavatkozások a világ különböző pontjain) próbálják többen relativizáni putyin díszdoktorságát. Tehát hagyjuk az amerikaiakat és arról beszéljünk, hogy helyes lépés-e ez az egyetem részéről, valamint helyesen jár-e el, amikor töröl. ha már itt vagy, téged is megkérdezlek arról, hogy hogy látod ezeket, valamint miféle szimpátiát ápolsz putyinnal szemben és miért.

Kösz!

Proud Mary 2017.08.31. 09:34:01

@felucca02: helyes, h töröl az egyetem, egyértelműen trollkodás áldozata, a negatív hozzászólók 99% liberálnáci, akik nem tolerálják az övéktől eltérő vélemény. putyin meg tetszik nem tetszik itt van a szomszédba, minden kormány feladata, h normális kapcsolatot ápoljon vele. és, ahogy semmi sem fekete vagy fehér, trumpnak is, putyinnak is, merkelnek is stb tb van olyan cselekedete, ami szimpatikus és van ami nem. csak azért, mert valaki nem az én oldalamon van, nem kell élből elutasítania a másikat. ez hülye, egybites dolog.

for-avar 2017.08.31. 09:37:15

@legális: ja
A mostani a saját SA/SS alakulatát használja megfélemlítésre...vagy csak simán kirúg az állásodból..

felucca02 2017.08.31. 09:39:29

Hát, hogy ki nem tolerálja az eltérő véleményt, arról vitatkozhatunk. Például tapasztaltál-e már a kormány részéről konszenzusra való hajlandóságot bármiben?
Nekem úgy tűnik, hogy a normális jó viszonyon túl itt kifejezetten seggnyalás megy, túldimenzionált méretekben, díszdoktorság nélkül is lehetne értelmes a viszony.
Hozzáteszem, hogy 2010-ben odaszavaztam, ahová a többség.
Liberálnáci, ez viszont olyan megegyezésre törekvő, elfogadó hangulatú szó, pontosan megfelel annak, amire engem oktatsz.

Proud Mary 2017.08.31. 09:41:58

@felucca02: én nem oktatlak. véleményt cserélünk.

legális 2017.08.31. 09:42:31

@for-avar: te mitől félsz?
Ki félemlített meg és miért?
Hol van az az SA/SS alakulat, én még nem láttam.
Viszont 2006-ra emlékszem, te is?
Engem több blog kidobott már, volt olyan is amelyik a komment előminősítése után vett le, volt amelyik ki sem enged a felületre, akkor miről beszélünk a Debreceni Egyetem esetében? Neki még vigyázni kell a trollok által tönkre tehető jó hírére. Az enyém itt anononim csak nekem számít. De még így is zavar.

VaradiJanos 2017.08.31. 09:44:10

@Netuddki.: ja, itt mehet a törlés, csak ott nem?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2017.08.31. 09:44:39

Putyin 2011-ben Quadriga-díjat kaphatott volna, Németországban.

Ez egyfajta kitüntetés, mely azoknak jár, akik sokat tettek az európai egyesülés és a népek közötti együttműködés tekintetében.

Tiltakozások hatására nem adományozták neki.

Merkel és kormánya nem értett egyet a kitüntetés visszavonásával.

A kancellárasszony nevében a külügyminiszter hangsúlyozta a két ország közötti kapcsolatok fontosságát, melyet az ilyen esetek megzavarnak.

Mindez 6 éve. Németországban.

Gratulálok a mai magyar ellenzéknek a hazai politikai előnyök reményében elkövetett külpolitikai trollkodásokhoz....

chrisred 2017.08.31. 09:46:52

@sinus67: Ne hagyd ki te se Szíria orosz bombázását, ha már az előzményben annyira zokon vették az IS elleni támadásokat.

VaradiJanos 2017.08.31. 09:47:13

@felucca02: jól teszi, hogy töröl. Vmi ganyéblog és utána a cikindex kampánya odatolt 1000 mocskolódót, virtuális falfirkászt, miért kéne tűrnie őket? Miközben a cikindex blogok nagy része blokkolja az ellenvéleményeket.

2017.08.31. 09:48:30

@janos68:

"érdekes, hogy minden szakember azt mondja, hogy szükség van Paks2 -re függetlenül attól hogy baloldali vagy jobboldali. "

Lássuk!

2017.08.31. 09:53:01

@Proud Mary:

" liberálnáci"

Literálfasizmust szoktak használni a nagyon hülyék.
A liberálnácinak, mint szónak viszont még annyi értelme sincs.

chrisred 2017.08.31. 09:53:14

@MikeBoy: Nincs jelentősége. Ez nagyjából olyan, mint hogy minden cethalász azt mondja, hogy szükség van a cethalászatra. Naná, hiszen abból él meg.

felucca02 2017.08.31. 09:53:35

@VaradiJanos: Ha én komolyan veendő egyetem lennék, akkor meghagynám az ellenvéleményeket, hogy mindenki lássa, hogy felette állok ezeknek. Ehhez viszont bátorság kell és meggyőződés. A törlés annak a bizonyítéka, hogy lapítás van, sunnyogás, félelem, bizonytalanság.
Szerintem az egyetem előtt ott volt a választás, hogy belelép-e a szarba önként, vagy kikerüli. És ő belelépett, önként, most meg van sértődve, hogy büdös van.

VaradiJanos 2017.08.31. 09:53:55

@MikeBoy: vésd be a googlebe a "quadriga 2011 merkel putin" szavakat és fürödhetsz a forrásokban!

VaradiJanos 2017.08.31. 09:55:34

@felucca02: add meg a facebook oldalad linkjét és utána demokrata liberálishoz méltóan hagyd kinn a nyílvános felületen amit oda rakatok!

nincs_nick 2017.08.31. 09:56:49

@janos68:

"érdekes, hogy minden szakember azt mondja, hogy szükség van Paks2 -re függetlenül attól hogy baloldali vagy jobboldali. "

Na, linket ide izibe. Vagy az nem fog menni? Elárulnád, hogyan támogathatná "minden szakember ... függetlenül attól hogy baloldali vagy jobboldali." Paks2-őt, ha éppen a saját tanulmányukban szólítanak fel ellene, mivel törésvonalon fekszik már a mostani autómerőmű is? LOL.

Proud Mary 2017.08.31. 09:56:52

@MikeBoy: azért mert te nem ismersz egy fogalmat, attól még létezik. legközelebb ne kérkedj azzal, h mennyire buta vagy

felucca02 2017.08.31. 09:57:28

@jobbdemokrata: Így van, így történt. A német politikai gondolkodás nagyságát mutatja, hogy a tiltakozás hatására visszavontát putyin jelölését, mindenki megnyugodott. Így megy ez egy normális országban.

Most ezzel mit akartál mondani?

felucca02 2017.08.31. 09:59:56

@VaradiJanos: Mivel újságíró (is) vagyok, naponta olvasom az ellenem írt mocskolódó hangú, különböző hangnemű kommenteket. Eszembe sem jut törölni őket, nagyon tanulságosak. Nyilván a kommentek alakítanak engem, és én is alakítom valamennyire az olvasóimat.

Hülye lennék törölni.

Indriq 2017.08.31. 10:05:13

Hogy is szokták a habonyművekek írni?
"Az,hogy itt kommentelhetsz,jelenti, hogy nem vagy diktarúrában" (nem szószerinti idézet, tartalmi). Akkor a debrecrni egyetem bizonyítja, hogy diktatúra. :)

2017.08.31. 10:05:43

@Proud Mary:

Most aztán jól megmondtad!
Tudod azért, mert egy fogalom létezik, attól az még lehet kő hülyeség.
Nagyjából bármelyik két szót összerakhatod összetett szóvá, de ebből nem biztos, hogy értelmes új szó keletkezik , sőt...
Nem a fogalom létezését kifogásoltam, hanem az értelmét. De persze ezt le is írtam, csak agyad nincs, hogy megértsd.
"Komoly" vitapartner vagy, ha ilyeneket kell elmagyarázni neked.... :D

chrisred 2017.08.31. 10:10:17

@MikeBoy: Akárhogy csavargatom az elemeket, csak az jön ki értelmes variációként, hogy nemzeti liberális. Mint mondjuk Deák Ferenc.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.31. 10:10:43

Debrecenbe kéne menni,
Díszpolgárrá kéne lenni,
Majd felavat az egyetem,
Ami egy erkölcsi tetem.

Debrecenen csorba esett,
Sajnos nem az első eset,
S nézhet Kósa Lajos bután,
Ki jöhet még Putyin után?!

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.08.31. 10:14:11

A Soros bérenceknek üzenjük, hogy senki nem tudja megállítani, hogy Putyin a Debreceni Egytem díszpolgára maradjon. Az egész város büszke Putyinra és az oroszokra, hiszen ők rengeteget tettek hozz´á a város fejlődéséhez: laktanyákat építettek, a várost és polgárait 40 évig tankokkal és éles lőfegyverekkel védték a Soros terv ellen, amelyik inváziót tervezett, hogy aztán a liberalizmus rabigáját adja rá a debreceni polgárokra.

Orbán Viktor pedig személyesen üzeni a névtelenség mögé bújó fészbukkozók ezreinek: ha támadják Putyint, akkor ez azt jelenti, hogy jó döntést hozott és kiterjeszti a díszállapolgárság adását Kim Zsongunig. Erdogán már meg is kapta az értesítőt, hogy ő is a város díszpolgára lesz, Trampot jövőre fogják megválasztani, poszt humusz pedig Gusztáv Huszák és Honekker is a város díszpolgária lesznek. Tervben van, hogy a Boko harám is megkapja a díszpolgárságot, illetve Nógrádi György is, aki már rég lövetett volna a migrikre, ha a liberalizmus által ránk erőltetett nyugateurópai PC ezt nem tiltotta volna meg.

SOHA TÖBBET MSZP-T AKIK KIVENNÉK ORSZÁGUNK IRÁNYÍTÁSÁT PUTYIN KEZÉBÖL ÉS AZ EU-BAN MARADNÁNAK!

VaradiJanos 2017.08.31. 10:14:35

@Indriq: próbálj meg hasonlóan kommentelni a helsinki bizottsag vagy a soros alapitvany fb oldalán! Diktatúra-pártiak lennének?

Peetee 2017.08.31. 10:14:54

A régi káderekben még benne a régi berögződés: díjat kell adni a szovjet medvének, akkor még pár évig maradhatok tutira benne ülhetek a bársonyszékemben. Persze, Fiatal demokraták...a nényötöde a Lomonoszov egyetemen tanulta ki az ánusznyálazás művészetét; ezt látjuk most is. Oda dörgölőznek, ahonnan a szürke pénz folyik...abból jut majd a papának-mamának, rokonnak, havernak, barátnak, cimboráknak. Semmivel sem különb az elmúlt 7,5év, mint az azt megelőző nyóc'.

2017.08.31. 10:15:29

@chrisred:

Az azért kicsit messze van a liberálnácitól. :)
Szerintem a nemzeti, liberális is inkább olyan felsorolás jellegű, ahol a két szó megfér egymás mellett.

VaradiJanos 2017.08.31. 10:17:18

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: így van, helyette legyen díszpolgár merkel mama, hiszen elődei milyen ügyesen enyhítettek a pesti belső kerületek túlzsúfoltságán!

2017.08.31. 10:17:58

@jobbdemokrata:
Nem értem. Németország-Quadriga díj-kormány támogat-tiltakozók elvet=visszavonják.
Magyarország-Egyetem adná-a kormány nem nyilatkozik-tiltakozás-odaìtélik...

Pont önmagad cáfolod. Míg a németek elfogadták a civilek (fideszeseknek nép) tiltakozását, a debreceni egyedem begyedem töröl.
Nem, nem áll ki, és indokol, hanem töröl.
Arrogancia? Gyávaság?
Ha egy intézményi vezető így kezel egy problémát, akkor bizony leszarja a véleményed veled együtt. Mindegy, hogy sorosbérenc vagy fidesznáci , keresztyén vagy muszlim vagy.
Feltéve, ha nem a tiéd a segg fölötte...

VaradiJanos 2017.08.31. 10:18:53

@Peetee: utálom a komcsikat, de a Lomonoszov egyetem valószínűleg adott legalább annyi értéket a világnak mint a ceuka

VaradiJanos 2017.08.31. 10:21:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: miért kéne, hogy foglalkozzon kívülállók véleményével? Tanárok, diákok, stb rendben, de a taszos titkárnők hozzászólása miért érdekelné? És a nép nem egyenlő pár tucat magát a nép képviselőjének kikiáltó megélhetési mozgalmárral.

felucca02 2017.08.31. 10:22:11

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: Régen, még azt hittem, hogy simán hülye vagy, de most már fejlődöm és egyre jobban tetszik, amit csinálsz:)))

felucca02 2017.08.31. 10:23:30

@Frady Endre: Elképesztő, ezt hogyan csinálod? Ez csak így jön, ilyen mennyiségben?
Congratulations!:)

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.08.31. 10:25:48

@VaradiJanos: "helyette legyen díszpolgár merkel mama, "

Menj a picsába te Gyurcsány csicska, költöztesd te be magadhoz Merkelt meg a migrijeit. Neked is jobb lett volna hogy ahelyett hogy romkocsmákban ittad el a maradék eszed és Soros seggét nyaltad, inkább el kellett volna végezned nyolc általánost. Akár 12 év alatt is, ez nem nagy idő, de ezzel már be is léphettél volna a Fideszbe és akor most biztos állásod lenne, nem lennél egy napról napra élő liberális seggnyaló lumpenproletár.
Orbán Viktor parancsát azonban nektek Soros csicskáknak is be kell tartanotok, mert az a jó az országnak:

IMÁDKOZZATOK TI IS ORBÁN VIKTORRAL EGYÜTT MERKEL VÁLASZTÁSI GYÖZELMÉÉRT!

felucca02 2017.08.31. 10:26:14

@VaradiJanos: Egyik túlzásból esel a másikba. Nem, ne legyen díszpolgár senki. Néha egy-egy, aki valamiért megérdelmi és konszenzus van róla.
Felvilágosítalak, hogy nincsen ilyen elvárás, hogy félévente új díszpolgárt kell kitermelnie az egyetemnek.

chrisred 2017.08.31. 10:26:22

@VaradiJanos: Amint díszpolgárrá avatnak valakit, rögtön megteszem. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.31. 10:28:57

@felucca02: KÖSSZY! :)))
Tudod, kiskoromban rendszeresen kiugráltam a rácsos ágyamból és folyton fejre estem. Egy idő után a szüleim párnákat tettek az ágy elé a padlóra, de addigra már valami átprogramozódhatott a zagyamban. Szerintem ez lehet az oka... :)

VaradiJanos 2017.08.31. 10:29:03

@felucca02: látom, nem érted az iróniát, csak a nicknévtolvaj érvelésére írtam hasonlatot. Merkelt nem szidja Adolf miatt, de Putyin tehet a szovjet megszállásról.

felucca02 2017.08.31. 10:29:53

@VaradiJanos: Senki nem vitatta a Lomonoszov-egyetemet. A ceu meg hogy jön ide már megint.

János, jános, el kellene mennetek valami tanfolyamra, ahol az intelligens érvelés művészetét el tudnátok sajátítani, mert ez így nagyon átlátszó, népies, csak a falusi kocsmában megy el...

VaradiJanos 2017.08.31. 10:30:03

@chrisred: miért, csak arról lehet véleményt nyílvánítani?

kmera 2017.08.31. 10:30:24

@Bambano: csak annyiban egészíteném ki, hogy a Kossuth csak az egyik elődintézmény, ugyanis itt egészen sok egyetem és főiskola egyesült a 2000-es években (orvosi, agrár, református egyetem, a Kölcsey tanítóképző, a konzi is azt hiszem), tehát többen is osztozhatnak a fenti kínos eseményben... :-(

chrisred 2017.08.31. 10:30:42

@VaradiJanos: Merkel Gestapo tiszt volt?

VaradiJanos 2017.08.31. 10:31:00

@felucca02: na, ennyit a nagyképű kiválasztott fajtádról, kamufirkász

2017.08.31. 10:32:52

@Proud Mary: attól, hogy összetaksz két szót, ugyan alkothattál egy harmadikat, csak az a kérdés, hogy hordoz-e jelentést, avagy a saját butaságodat sikerült csillogtatni.
Tartalmilag nem összeegyeztethető fogalmak:
keresztény-demokrata, libsi-bolsi, liberál-náci, liberál- fasiszta.
De alkothatunk értelmetlen fogalmakat bátran:
keresztény-darvinista
szovjet-demokrata
fidesz-liberális
habony-józanság
gyurcsánybecsület

VaradiJanos 2017.08.31. 10:32:55

@chrisred: a gestapo és a kgb nem ugyanaz. Egyébként meglepődnél merkel mamó régi ndk-s kötődésein.

chrisred 2017.08.31. 10:35:58

@VaradiJanos: És mi köze volt az NDK-nak a pesti belkerületek népsűrűségéhez?

$pi$ 2017.08.31. 10:36:04

"épp annyira bírják a kritikát, mint Putyin"

Bagoly mondja verébnem. Ma hány embert tiltottatok ki? :D

Cicmen. 2017.08.31. 10:37:09

@sinus67: Az a Szovjetunió volt szellemi toprongy barátom! Annyi köze van a mostani Oroszországnak hozzá mint a mai Magyarországnak a Rákosi rendszerhez.

felucca02 2017.08.31. 10:37:18

@VaradiJanos: Nem, putyin nem a szovjet megszállásról tehet, putyin ellenzélki politikusok elleni erőszakról, újságírók eltűnéséről és hasonlókról tehet. legalábbis ezt állítja a sorosista csicskapropaganda egész világot behálózó mételye.

Tudom, hogy nehéz, de próbálj már meg két lábbal a földön állva érvelni!

Jakab.gipsz 2017.08.31. 10:37:38

@felucca02: Tisztességes és objektív álláspont, amikor ezt írod és gondolod:

"Mivel újságíró (is) vagyok, naponta olvasom az ellenem írt mocskolódó hangú, különböző hangnemű kommenteket. Eszembe sem jut törölni őket, nagyon tanulságosak. Nyilván a kommentek alakítanak engem, és én is alakítom valamennyire az olvasóimat.

Hülye lennék törölni."

2017.08.31. 10:38:17

@VaradiJanos: akkor a te véleményed sem számít. Nomeg senkié sem. Ha egyenként vesszük. Hopp, megálljunk! A nép pont az egyénekből tevődik össze. Szépen igazoltad is, amit mondtam. Az ilyen tipusú gondolkodásban leszarjuk más véleményét.

felucca02 2017.08.31. 10:38:35

@VaradiJanos: Hát, ha számodra ennyi a tanulság, akkor tényleg ennyit...

felucca02 2017.08.31. 10:39:48

@Cicmen.: Jó a hasonlat, nagyon jó és egyre jobb lesz!

2017.08.31. 10:42:53

@Cicmen.: elég sok. Ha jól tudom, Putyinnak is komoly szovjet múltja van.
Ha jól tudom, a Szovjetunió idején történt területi és népességpolitikai beavatkozások ma is hivatkozási alap Oroszország politikájában.

ZX 2017.08.31. 10:49:03

@VaradiJanos: De a nép nem is egyenlő néhány orbán és putyin faszát szopó bérkommentelővel.

Peetee 2017.08.31. 10:49:45

@VaradiJanos: A régi világrend elavult berögződése miatt hoztam példaként. A gond ott van, hogy a komcsi világrend szerint működik még mindig a fél ország: Lásd, nem patkányveszélyt vizsgálják ki, hanem arra indítanak vizsgálatot a kórházban, hogy ki merte lenyilatkozni hogy itt patkányok vannak (amiről nem beszélünk az nem létezik - elv), vagy éppen az egri kukásautón táncoló szemétszállítók ellen indított belső vizsgálat...ez a régi rendszer megy a cikkben szereplő téma esetén is...szánalmasak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.31. 10:50:42

van egy kis bukéja, hogy az indexblog sopánkodik a törléseken. jelzem a balos blogok 90%a töröl rendszeresen kommenteket, bannolnak embereket szakmányban...vagy nem is lehet kommentelni, vagy csak fb.n keresztül. (pl. Berkecz Bé) nagyon demokratikus.

citrix 2017.08.31. 10:51:47

Putyin a volt KGB ezredes úgy avanzsált díszdoktorrá mint Elena Ceaușescu annak idején amikor szintén egy "szép korszak" volt. Miért nem volt elég az országnak 40 év szovjethatalom és pártállam, miért kell ez újra?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 10:58:50

@Index isis alkaida mind CIA termék:

A következőt több mint 20 éve írtam:

Azok a rohadék oroszok!

Már két évtizede szorgalmasan hallgatom a híreket.

S nagyon mérges vagyok azokra a rohadék oroszokra. Egyre rosszabb és rosszabb dolgokat tudok meg róluk. Most már majdnem sikítani tudnék az “orosz” szó hallatán.

Megtudtam például, hogy az oroszok – a rohadékok! – néhány évvel ezelőtt megtámadtak egy Grenada nevű államot, mert nem tetszett nekik az ottani kormány politikája. Fogták magukat az oroszok – a rohadékok! – és egyszerűen lerohanták Grenadát, majd ott bábkormányt segítettek hatalomra.

Utána ezek az oroszok – a rohadékok! – leváltották a panamai elnököt. Egyszerűen megtámadták Panamát, ott elfoglalták az elnöki palotát, s elrabolták az elnököt. Most a panamai elnök egy orosz börtönben van, és az oroszok – a rohadékok! – bírósági eljárást folytatnak ellene, mivel megsértett valamiféle orosz törvényeket.

Majd azt is hallottam, hogy az oroszok – a rohadékok! – olyannyira elszemtelenedtek, hogy már ők döntik el, hogy ki demokratikus és ki nem. Aki kiszolgálja az orosz érdekeket, az demokratikus. Aki viszont nem szolgálja ki az orosz érdekeket, az antidemokratikus.

S azt is megtudtam a hírekből, hogy az orosz érdekek a világ minden pontján jelen vannak, sőt még az űrben is. Aki ezt nem hajlandó elismerni, az terrorista, fasiszta, kommunista, és antiszemita, sőt néha mind a négy egyszerre.

Aznap meg meghallottam, hogy az oroszok – a rohadékok! – már itt vannak, a közelben. Megtámadtak Boszniában egy televízió-állomást, mivel az oroszellenes híreket és kommentárokat közölt. Egyszerűen leállították a televízió-állomás munkáját, s most helyette egy új tv-csatornát hoztak létre, amely már csakis oroszbarát híreket közöl.

Pillanat… most mondják, hogy mindezt nem is az oroszok – a rohadékok! – csinálták, hanem az amerikaiak. Ó, hát az egészen más!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.31. 10:58:55

Soros úgy hívja a cenzúrát a Facebookon amit löketnek, hogy Fact Checking.

Ehez képest itt nem lacafacáznak, hanem a ballib gyűlölködőket basszák ki, felvállaltan.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.31. 11:02:00

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Azóta már történt egy s más a Soros-Clinton clán összefogásával.

Tönkrebaszták az Arab Tavasz országait, Irakot, Líbiát, Szíriát, Ukrajnában polgárháborút robbantottak ki és bábokat neveztek ki, a gáz üzeltágat lenyúlták, a Macedon kormányba ültettek csikákat.
...
444.hu/2017/01/17/amerika-szaz-eve-hekkel-szet-valasztasokat-vilagszerte

gyurmicsek 2017.08.31. 11:02:31

Azért mostmá valaki leírhatná, hogy miért kell díszpolgárnak lennie....
Valami értelmes indok van?

felucca02 2017.08.31. 11:07:01

@gyurmicsek: Én úgy vettem ki, hogy az indok, ami leginkább megállja a helyét, a következő:

Kéthetenként új díszdoktort kell avatni, ez már 1150, az egyetem alapítása óta így van. Most szóba jöhetett négy ember, Soros, Merkel, Putyin, meg Trump. Trump nem hajlandó szóbaállni velünk, Merkelnek NDK-s kötődései vannak, Soros a genderszak tanrendjét írja és nem ér rá, marad Putyin.

chrisred 2017.08.31. 11:07:06

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor még nem is sejtetted, hogy csak az országneveket kell kicserélni Grúziára, Ukrajnára, Szíriára, és tessék! Működik!

felucca02 2017.08.31. 11:08:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azt még mindig nem értem, hogy ha az amerikaiak rohadékok, akkor miért kell Putyint díszdoktorrá avatni. Ez az utolsó kis szikra valahogyan mindig kimarad az érvelésből.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:14:52

@chrisred:

Grúzia, Ukrajna, Szíria? Egyiket se érte orosz támadás.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:15:48

@felucca02:

Putyin ma a vilábéke tartóoszlopa, továbbá utat mutat ki a liberális mocsárból. Őt kitüntetni dicsőség.

felucca02 2017.08.31. 11:21:43

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Bazmeg, most esik le, hogy eddig rosszul értelmeztem a kiválóan duplafenekesített hozzászólásaidat! Elnézésedet kérem, teljes félreértésben voltam, azt hittem, hogy komolyan tolod ezt a dumát! Ne haragudj!

ZX 2017.08.31. 11:21:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mivel csak orosz állami adást nézel, így nem csodálkozok, hogy nem jutnak el hozzád a hírek.

gyurmicsek 2017.08.31. 11:21:55

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor ezt a rendszárváltás dolgot nem is kellett volna erőltetni. Lassan elvesztegettünk 30 évet a nagy demokráciára oszt kiderült a régi rendszer mégis jobb volt.

chrisred 2017.08.31. 11:29:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Persze hogy nem, ezeket amerikai támadás érte, Panamában, Grenadában és Boszniában ügyködtek az oroszok.

CoolKoon 2017.08.31. 11:36:41

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "800 bérkommentelő trollja pofára esett" - Az egészben az a legszomorúbb, hogy az értelmiség eltűnését észre sem veszik a bunkók, hiszen nekik sose hiányoztak, és azt se tudják, mire jók. Csak az országnak fog fájni az eltűnésük, de nagyon.

FCUK10 2017.08.31. 11:39:23

azért van egy bukéja, mikor a b1 ír a DE-ről, hogy az törli a bírálatokat, az a b1, amely tiltja azokat a kommentelőket, akik nem megfelelő nézeteket vallanak, vagy éppen 2-3 mondatban rávilágítanak a b1 hazugságaira.

project640 2017.08.31. 11:40:34

megütött ez a mondat:
'egy olyan nemzetközi hírű egyetem működését' ---- aztán gyorsan utánanéztem, hogy nemzetközi szinten hányadik helyen áll ez a 'nagy hírű debreceni egyetem' ... szóval 651. helyen!!!! ez minden csak nem nagy hírű ... ugyanúgy lecsúszott, ugyanúgy semmivé lett, mint az egész magyar oktatás :-( .... a debreceni egyetem tanárainak lapítása, a hatalom mögé beállása sajnos az egész jobboldali tudós, művész, színész, stb.... emberekre igaz :-( .... hallgatnak, lapítanak, odadobják becsületüket
számomra bármilyen okosak, bámilyen nagy tudósok lehetnek, ezzel a viselkedésükkel előttem lenullázák magukat

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:47:53

@ZX:

Széleskörűen tájékozódom. ENnek oka, hogy nem vagyok liberális, s szeretek önállóan gondolkodni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:49:35

@chrisred:

Ha volt orosz támadás e 3 országban, miért nem hallott róluk senki?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:54:04

@CoolKoon:

Az értelmiséget miért azonosítod pár magyarellenes szervezet bérlistáján lévő alkalmazottal?

2017.08.31. 11:59:07

@MikeBoy:

mindegy, nem érek rá, szakmabeli vagyok, de a kérdésedből már látszik, hogy te nem. ha ezt nem tudod akkor egyetlen egy szakmai rendezvényen sem voltál. szakmai alatt szakembereket mondok és nem politikusokat vagy jogi és közgazdász végzettségűeket. Ha érdekel akkor biztosan rátalálsz, ha nem akkor ne is foglalkozzunk vele.

ha tényleg érdekel beszélhetünk, de fröcsögésre nincs időm

ZX 2017.08.31. 11:59:33

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Pont a liberálisok tájékozódnak önnálóan. A ruszki seggnyalók meg az orosz médiából.

janos68 (törölt) 2017.08.31. 12:02:23

@nincs_nick:
mindegy, nem érek rá, szakmabeli vagyok, de a kérdésedből már látszik, hogy te nem. ha ezt nem tudod akkor egyetlen egy szakmai rendezvényen sem voltál. szakmai alatt szakembereket mondok és nem politikusokat vagy jogi és közgazdász végzettségűeket. Ha érdekel akkor biztosan rátalálsz, ha nem akkor ne is foglalkozzunk vele.

ha tényleg érdekel beszélhetünk, de fröcsögésre nincs időm

2017.08.31. 12:03:03

@janos68:

Ekkora kamuzást rég láttam! :D
"mindegy, nem érek rá, szakmabeli vagyok, de a kérdésedből már látszik, hogy te nem."
Egyetlen egy szót írtam, hogy "lássuk"! Még csak nem is kérdeztem.
Erre te ebből levezeted az univerzum képletét is!?

Állítsuk meg a ......... 2017.08.31. 12:07:22

ÖNMAGAMTÓL IS ELHATÁROLÓDOM!
.
.
de mit keres egy debreceni tűzoltókocsi a zorbán facebook oldalán?
Meghackelték?

Állítsuk meg a ......... 2017.08.31. 12:09:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Énis, énis szeretek önállóan gondolkodni és ezért lexarom a diktátorokat.....

janos68 (törölt) 2017.08.31. 12:11:30

@MikeBoy:

bocsi, nem tudtam hogy lennének kérdéseid, csak azt hogy lássuk. Most nem fogok neked linket keresni, el kell menni ilyen találkozókra ha nincs közvetlen kapcsolatod.

Az ETE honlapján pl olvashatsz állásfoglalást, de nem hiszem hogy hozzá tudsz férni, ha nem vagy tag.

www.ete-net.hu/index.php/dokumentumtar/allasfoglalasok

Ha

2017.08.31. 12:12:31

@janos68:

Ezenkívül.

" szakmai alatt szakembereket mondok és nem politikusokat vagy jogi és közgazdász végzettségűeket."
Az, hogy egy politikus nem szakember az ok. Na de egy közgazdász!!??
Áruld már el nekünk tudatlanoknak, ha a Paks 2 projekt 300.000.000.000.000 Ft-ba fájna és erre valaki, mondjuk egy közgazdász felteszi a kezét, hogy túl sok. Akkor majd azt mondod, hogy kuss, nem vagy szakmabeli!?
Te tényleg azt hiszed, hogy Paks2 műszaki és energiaellátási kérdés és nem ugyanennyire gazdasági is?

bkkzol 2017.08.31. 12:17:48

@sinus67:
-a'szem az usa fegyverezte fel képezte ki a talibiant az afganisztáni akcióra válaszul.
-a krím félsziget nem ukrajna része történelmileg, már utban voltak a NATO hajók. a'szem az usa is kibírta röhögés nélkül amikor kubába atomfegyvert akartak teleíteni.
-irak "vegyifegyver veszély"... utánna 10 év alatt egy üveg hypót nem találtak...
meg 1000 más akció és Obamaki béke Nóbel díjart kapott.

CoolKoon 2017.08.31. 12:17:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Az értelmiséget miért azonosítod pár magyarellenes szervezet bérlistáján lévő alkalmazottal?" - Miért azonosítanám az értelmiséget a bérkommentelőkkel? Te voltál az, aki azt sugallja, hogy az egyetemet kritizálók mind sorosista trollok. Egyébként az értelmiségiek körében tapasztalható népszerűségvesztést már a Fityesz udvari kutatóintézetei is megmérték. Ergo lesorosbérencezni a kritikusokat igencsak kontraproduktív.

2017.08.31. 12:18:35

@janos68:

Te figyelj ide? Te tudsz magyarul?
Ezt írtad:
"érdekes, hogy minden szakember azt mondja, hogy szükség van Paks2 -re függetlenül attól hogy baloldali vagy jobboldali. "
Nem egy noname egyesület honlapja, ahol még egy anyagot sem tudok megnézni, hanem MINDEN SZAKEMBER!!!
Tudod, mit jelent a minden szó??

janos68 (törölt) 2017.08.31. 12:20:24

@MikeBoy:
Te közgazdász vagy ? nem tudom, de én igen mellesleg az is, értek a beruházásokhoz és annak megtérülésének vizsgálatához.

Kérdéseim :
Ismered a villamos energiapiacot, hogyan működik, nem csak a magyart, hanem az egész ENTSO-e területen ? ismered az ezen a területen létrejövő energetikai beruházásokat ?
Tudod miért alacsonyak jelenleg a villamos energia árak ? Ismered a legújabb regionális kapacitás szabályozásokat ? és még számos kérdés lehetne melyek nélkül a hosszútávú befektetések kockázatot lehetne elemezni és az ellátás biztonságról ne is beszéljünk.

Mérnork 2017.08.31. 12:25:03

"Az egyetemi vezetésnek nem tetsző kommenteket szimplán törölték, valamint letiltották az egyetemi FB-oldal értékelési lehetőségét. "
LOL, de sajnálom most a sok kis faszbúkforradalmárt, komoly frusztráció lehet ez nekik... ;-)))

Állítsuk meg a ......... 2017.08.31. 12:25:38

Azt kiszámolta már valaki valaki, hogy mennyibe kerülne putyin debreceni látogatása?
Mer' sajnos személyesen kell átvennie a díszpolgári címet.

ZX 2017.08.31. 12:27:57

@bkkzol: Obamának mi köze a talibánok felfegyverzéséhez vagy pl. Irak lerohanásához?

sinus67 2017.08.31. 12:31:02

@chrisred:

Pedig eszemben volt, csak elsiettem!

:))

chrisred 2017.08.31. 12:32:19

@janos68: És ha ezenkívül a közpénzgazdálkodás szabályaihoz valamint a nemzetközi szerződésekhez is értesz, akkor tudhatnád, hogy a konkrétan a Paks2-re vonatkozó teljeskörű szakértői álláspont kialakításához olyan dokumentumok elemzésére is szükség lenne, amik jelenleg titkosítva vannak.

Cicmen. 2017.08.31. 12:33:59

@gyurmicsek: Azért mostmá valaki leírhatná, hogy miért kell díszpolgárnak lennie....
Valami értelmes indok van?

Egy diplomáciai gesztus. Rengeteg példa van rá. Nyugodj meg az összes többi rángatózó hülyével együtt, nem változik meg tőle a szaros kis életetek nyugalma, nem jön vissza a vörös hadsereg, nem kell oroszul tanulnod és mahorkát se kell szívnod!

Állítsuk meg a ......... 2017.08.31. 12:36:05

@Cicmen.:
.
csak tudnám mi a lófax az a mahorka?
.
.

2017.08.31. 12:41:54

@janos68:

Miért nem térünk vissza arra az állításodra, hogy minden szakmabeli szerint kell-e Paks 2 vagy sem és, ha kell, akkor mikor?

Vedd észre nem arról van szó, hogy véleményt akarok formálni!
Hanem arról, hogy honnan vetted azt a KŐ HÜLYESÉGET, HOGY EBBEN A KÉRDÉSBEN GYAKORLATILAG 100% KONSZENZUS VAN A VILLAMOSENERGIA ELLÁTÁSSAL FOGLALKOZÓ SZAKEMBEREK KÖRÉBEN.

Öregem! Van egy állításod és amikor rákérdeznek, azt sem tudod, mit állítottál?

Indriq 2017.08.31. 12:42:28

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: @VaradiJanos: annyira cukin nyaljátok egymás seggét, hogy ti okozzátok a globális felmelegedést :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 12:42:47

@ZX:

A 2 között nincs kapcsolat.

A széles tájékozódás és a világnézet között nincs kapcsolat.

Viszont manapság éppen a liberálisokra jellemző az információzártság.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 12:47:31

@CoolKoon:

Szervezett akció volt, nem spontán civilek felháborodása.

chrisred 2017.08.31. 12:51:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem. Oldaltól és világnézettől teljesen független, hogy valaki hinni akar egy neki szimpatikus információban, vagy ellenőrzi a hitelességét.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.31. 12:53:57

Tömeggyilkos, mint díszpolgár... Hitlert mikor avatják?

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2017.08.31. 12:54:51

Elege nevetseges, egy libsi blogon a cenzura miatt sirni, amikor a libbant blogok 99 % barmilyen ellenvelemenyt azonnal torol.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.31. 13:03:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Váljak a rekeszizmod kedves egészségére! A nevetés gyógyít, de ne aggódj, én ingyen rendelek! :)
"A vidám szív a legjobb orvosság" /Példabeszédek 17:22/

CoolKoon 2017.08.31. 13:03:14

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Na és? Ha valaki megszervezte, akkor az csakis a Soros György lehetett (meg a bérencei)? Azt hiszed, hogy mindenki olyan, mint te (vagyis hogy imádja, sőt, bálványozza, isteníti Putyin elvtársat)? Ha lenne Fosbook-fiókom, én is csatlakoztam volna az akcióhoz, akár külön kérés nélkül is.

ZX 2017.08.31. 13:03:15

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óóó én annyira információzárt vagyok, hogy olyanról is tudok amiről állítólag te nem. Bár sztem inkább hazudsz.

CoolKoon 2017.08.31. 13:05:02

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: "Elege nevetseges, egy libsi blogon a cenzura miatt sirni, amikor a libbant blogok 99 % barmilyen ellenvelemenyt azonnal torol." - Ha ez tényleg így lenne, akkor egyrészt a fiókodat már rég beszántották volna, és a helyét behintették volna sóval (sőt, az IP címeidet is feketelistázták volna), másrészt meg nem terjeszthetné itt az igét Bircaman hittársad sem.

Magyarország Europa jövője. 2017.08.31. 13:09:10

Bezzeg ha az "olelj meg egy terroristat" programnak megfelelve, valamelyik europai nagyvarosban tomeges gazolast vegrehajto arab bevandorlonak akarnanak diszdoktori cimet addni, akkor mi volnank a leghaladobb liberalis demokracia. Es az egesz libbant vilag a Debreceni egyetemet unnepelne.

ZX 2017.08.31. 13:12:36

@Magyarország Europa jövője.: Fogalmam sincs, hogy honnan veszitek ezeket az orbitális ökörségeket.

chrisred 2017.08.31. 13:24:32

@ZX: Ilyen orbitális ökörségeket bármikor tudok kitalálni. Például: aki Putyinnak díszpolgári címet ad, az személyesen felelős az ukrán hadseregbe besorozott magyar srácok haláláért.

sinus67 2017.08.31. 13:28:34

@bkkzol:

Ugyehogy ugye? Ha elitéli valaki Mr. Hide-ot, az Dr. Jekyllt is ítélje el!
A világ nem csak egy oldalból áll. Az egyik tettei generálják a másik cselekedeteit.
Mindamellett az USA nem agresszorkodott velünk szemben úgy, mint az Oroszok!

Ami a Irakot, Panamát és a többi országot illeti... Agresszióhoz mindig is kell casus belli. Ezekkel kapcsolatos találékonyságban egyik nagyhatalom sem különb a másiknál.
Nekem nem is elsősorban ez a bajom az oroszokkal kapcsolatos "szoros barátsággal", csak gondoltam, ha valakinek az agresszió a baja a nyugattal, annak a kelettel kapcsolatban is baja kell legyen.

Magyarország Europa jövője. 2017.08.31. 13:48:31

Most hogy a libbantak esz nelkul tamadjak a Debreceni egyetemet, most hol is vannak a CEU kapcsan honapokon at uvoltozott tanszabadsag, meg az oktatasi jogok ?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 13:51:59

@chrisred:

Így igaz.

De ehhez előfeltétel: legalábbis megnézni a más infóját!

Én pl. médiahasználatom 80-85 %-ában LIBERÁLIS médiákat olvasok, nézek. Mert elsősorban az érdekel, mit mondanak azok, akikkel NEM értek egyet.

felucca02 2017.08.31. 13:52:02

@Cicmen.: Értem, diplomáciai gesztus.

Az nem lehet, hogy diplomáciai gesztuskét szíjjártó elviszi putyint dunakeszire, az öt fürdőszobájának valamelyikébe, ott jól leszopja és kész?
De miért kell ehelyett egy egyetemmel leszopatni a putyin bácsi fütyijét, ezt nem értem.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 13:55:53

@CoolKoon:

Mindegy, hogy konkrétan Soros vagy más - abból a körből valaki.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 13:56:53

@CoolKoon:

Senkki se bálványozza Putyint. Ő egyszerűen csak egy ember, aki jól politizál.

felucca02 2017.08.31. 13:57:15

@Magyarország Europa jövője.: Tanszabadság??? Hogy jön ide? Semmi köze a tanszabadsághoz, hogy valakik valamiért az egyetemmel szopatják putyin faszát. Ettől még lehet, hogy jól tanítanak ott fizikát, és klassz az irodalmi tanszék is.

De mondjuk, ha én két azonosan jó (rossz) eygetem között kellene, hogy válasszak, akkor inkább választanám azt, amely az ilyen szexuális jellegű megmozdulásoktól távol marad. Valahogy jobb a kisugárzása, hitelesebb.
Nem?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 13:57:57

@ZX:

Többet olvasok liberális médiákat, mint egy ballib fanatikus,

chrisred 2017.08.31. 14:09:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor, ha jól értem, ennek az állításnak az ellenőrzéséhez is tanulmányozni szükséges a szélsőjobbosok információit, amik alátámasztják. Mármint hogy tényeken vagy a vakhiten alapul.

ZX 2017.08.31. 14:09:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Valahogy az orosz agresszió fránya módon mégis elkerülte a figyelmed.

ZX 2017.08.31. 15:40:58

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ahogy már korábban írták. Grúzia, Ukrajna, Szíria. Csak hogy a legutóbbi 3 esetet nézzük. 2008, 2014 illetve 2016-. Most csak tetteted a hülyét vagy tényleg ennyire ostoba vagy?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 16:01:14

@ZX:

2016 Szíria - nem történt agresszió, az orosz csapatok a szír kormány meghívására jöttek az országba.

2014 Ukrajna - nem történt agresszió, az orosz csapatok ukrán-orosz szerződés alapján voltak a Krím-félszigeten, majd a terület szabadon önrendelkezett, a nemzetközi jog alapján, s elszakadt Ukrajnától.

2008 Grúzia - nem történt agresszió, az orosz csapatok csak visszacsaptak az agressziót elkövető grúz csapatok ellen, így léptek grúz földre, ahonnan alig 1 hónap után távoztak a békekötést követően.

ZX 2017.08.31. 16:15:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Igen, 1848-ban is meghívták őket az osztrákok. Mész te a picsába.

chrisred 2017.08.31. 16:22:50

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: 1939 Lengyelország: nem történt agresszió, Németország csupán a gleiwitzi adóállomás elleni támadás miatti ellenintézkedéseit foganatosította, ezt követően csupán védekezett a francia, angolszász és orosz agresszió ellen.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 16:29:46

@ZX:

Így igaz, akkor se agresszió volt. Annyiban vitatható persze, hogy Mo. kimondta a függetlenségét, de ez nemzetközileg nem volt elismerve, azaz jogilag az osztrák kormány behívhatott segítséget.

Agresszió kétségtelenül volt viszont 1956-ban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 16:30:58

@chrisred:

Nem.

Egy: egy kis támadásra nem lehet válasz egy totális háború, ez aránytalan válasz.

Kettő: nem bizonyított eleve a lengyel támadás.

ZX 2017.08.31. 16:39:40

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem, mert ott meg Kádár hívta meg őket nem? Az oroszok soha nem agresszorkodnak, csupán felebarátaiknál tesznek látogatást. Ők ilyen vendégeskedő népség, csak szeretik elhúzni évtizedekig ugye?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 17:05:55

@ZX:

Kádár nem hívhatta meg őket, nem volt erre meghatalmazva.

Proud Mary 2017.08.31. 17:09:09

@ZX: vicces, h nem tudod érdemben megcáfolni maxit, erre ahelyett, h eltakarodnál, behozol egy olyan "érvet" a beszélgetésetekbe, amiről addig szó sem volt.

Cicmen. 2017.08.31. 17:11:36

@felucca02: Az nem lehet, hogy diplomáciai gesztuskét szíjjártó elviszi putyint dunakeszire, az öt fürdőszobájának valamelyikébe, ott jól leszopja és kész?
De miért kell ehelyett egy egyetemmel leszopatni a putyin bácsi fütyijét, ezt nem értem.

Van egy rossz hírem! Amíg ilyen ordenáré primitív suttyó maradsz, nem is fogod!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 17:27:15

@Proud Mary:

Ősi liberális szokás:
- ha nincs érv, akkor érvelési hiba,
- ha az se jön be, személyeskedés.

Írtam erről: bircahang.org/magyar-blogok-vilaga/

chrisred 2017.08.31. 18:35:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem írtam, hogy lengyel támadás volt. Ahogy a grúz-oszét-abház ellentét kezdetét és okozóját se lehet behatárolni, egy biztos, az oroszok ilyen-olyan okból Grúziát akarták megleckéztetni és a területéből lefaragni.
Az meg szintén nem stimmel nálam, ha 1849-ben volt orosz agresszió, akkor 2016-ban Szíriában miért nem?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 19:07:03

@chrisred:

"ha 1849-ben volt orosz agresszió, akkor 2016-ban Szíriában miért nem?"

Mert 1849-ről lehet vitázni, ki volt alegitím kormány. Míg 2016-ról nem.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 19:08:11

@chrisred:

"Ahogy a grúz-oszét-abház ellentét kezdetét és okozóját se lehet behatárolni, egy biztos, az oroszok ilyen-olyan okból Grúziát akarták megleckéztetni és a területéből lefaragni."

A háború kezdete 2008-ban: Grúzia megtámadta Dél-Oszétiát. A nyugat is elismerte már, hogy nem az oroszok kezdték.

sinus67 2017.08.31. 21:37:24

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

2016 - Tényleg. Meghívták őket egy jó kis bombázásra, meg a török
(NATO tag) légvédelem tesztelésére. (Ilyen alapon, remélem az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének sikerét sem ítéled el. Elvégre csak meghívták őket! Pár hadosztállyal együtt.)

2014 - A szakadárnak öltözött csapatok, az Orosz Hadsereg fegyvereivel és paramilitáris oroszaival az élen, az ukrán-orosz szerződésnek megfelelően szarrá lőtték többek közt Donyecket. Azután elfoglalták a Krímet. Az ukrán-orosz szerződésnek megfelelően.

2008 - Az való igaz, hogy a Grúzok kezdték, de Oroszország részéről a casus belli a népírtás vádja volt. (Elvileg 12 orosz békefenntartó.)
A valós idok, hogy Grúzia egyre inkább amerikai érdekszféra, valamint a NATO felé húzott a függetlenség kikiáltását követően.

chrisred 2017.09.01. 05:45:50

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azon egyik esetben sem lehet vitatkozni, hogy ki volt a harcoló felek közül Oroszország szövetségese.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 07:25:26

@sinus67:

"2016 - Tényleg. Meghívták őket egy jó kis bombázásra, meg a török
(NATO tag) légvédelem tesztelésére. (Ilyen alapon, remélem az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének sikerét sem ítéled el. Elvégre csak meghívták őket! Pár hadosztállyal együtt.)"

1956-ban nem hívta meg őket a kormány, azaz magad is látod: 2 teljesen eltérő eset.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 07:28:31

@sinus67:

"2014 - A szakadárnak öltözött csapatok, az Orosz Hadsereg fegyvereivel és paramilitáris oroszaival az élen, az ukrán-orosz szerződésnek megfelelően szarrá lőtték többek közt Donyecket. Azután elfoglalták a Krímet. Az ukrán-orosz szerződésnek megfelelően."

Téves, ezek helyi kelet-ukrán partizánok. Ukrajnában polgárháború tört ki. A lakosság egy része nem fogadta el a Soros és Obama által szervezett puccsot. S ma is folynak harcok. Ezekben Oroszország nem vesz részt hivatalosan, persze sok orosz hazafi odament önkéntesként segíteni, dehát ez nem ütközik a nemzetközi jogba. Azaz agresszió nincs.

Krím pedig önrendelkezett, elszakadt Ukrajnától. Ismét nem ütközik a nemzetközi jogba. Lásd a koszovói precedenst.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 07:41:32

@sinus67:

"2008 - Az való igaz, hogy a Grúzok kezdték, de Oroszország részéről a casus belli a népírtás vádja volt. (Elvileg 12 orosz békefenntartó.)
A valós idok, hogy Grúzia egyre inkább amerikai érdekszféra, valamint a NATO felé húzott a függetlenség kikiáltását követően."

Grúzia megtámadta Dél-Oszétiát, az USA unszolására, tesztelve ezzel, mit lép Oroszország. Az USA azt mondta a grúzoknak, az orosz vezetés csak tiltakozni fog, de nem fog merni komoly választ adni.

A nyugat rájött, fatális hiba volt arra számítani, hogy Kína elfogadja a liberális világrendet. Nem, Kína még 89-ben erős kézzel leállította az idgenek ügynökök puccskísérletét. Most jött a döbbenet: az oroszok is megerősödtek, s lesz még egy Kína.

Az USA célja az volt, bizonyítsa a világnak: az oroszok mégse erősek.

A nyugat utolsó nyílt háborús akciója az orosz fejlődés megállítására volt ez, 2008 augusztusában. Ekkor az USA és a NATO legfontosabb hatalmai megegyeztek az erősen nyugatpárti grúz elnökkel, Miheil Szaakasvilivel, hogy támadja meg az orosz szövetséges független Dél-Oszétiát. A cél természetesen nem a nagy-grúz fantáziaálmok teljesítése volt – ez érdetlen szempont nyugati szemmel –, hanem lelki és stratégiai. A nyugat arra számított: az orosz vezetés nem fogja merni megkockáztatni azt, hogy a maga javára használja fel a koszovói precedenst, valamint nem fog sosem másként segíteni az oszétéknek, mint pár tiltakozó nyilatkozattal. Egy grúz győzelem mindenkinek megmutatta volna: Oroszországra nem lehet számítani, cserben hagyja saját szövetségeseit. Stratégiailag pedig mindez elvezetett volna Grúzia NATO-tagságához, sőt Azerbajdzsánéhez is, az oroszpárti Örményország pedig súlyos harapófogóba került volna.

A Dél-Oszétia elleni grúz katonai agresszió 2008. augusztus 7-én, 23 órakor kezdődött. A grúz légierő bombázni kezdte a dél-oszét fővárost, Chinvalit. Oroszország az ENSZ biztonsági tanácsához fordult, mely össze is ült 8-án, a hajnali órákban, de nem történt határozat elfogadása az ellentétes álláspontok miatt.

Közben a egy grúz dandár gyűrűbe zárta Chinvalt, majd reggel 9-re elfoglalta az egész várost, valamint több falut az ország déli részén az oszét-grúz határ közelében. A dél-oszét területen államásozó orosz békefenntartókat felszólította a grúz vezetés, ne avatkozzanak be a harcokba. Ez így is történt, a békefenntartók kizárólag saját maguk védelmét látták el ebben az időszakban.

8-én 14 órakor az orosz vezetés döntést hozott, hogy segítséget nyújt a dél-oszét kormánynak. Először egy orosz zászlóalj lett Dél-Oszétiába irányítva, a zászlóalj feladata a Roki-alagút biztosítása volt, ami sikeresen meg is történt.

A grúz erők meg se tudták közelíteni a déloszét-orosz határt, súlyos harcok zajlottak egész nap folyamán a 11 ezer fős grúz katonai alakulatok között, az egyik oldalon és a 2 ezer főnyi békefenntók, valamint a 3 ezer fős dél-oszét hadsereg között, a másik oldalon. Az orosz légierő bombázni kezdte a grúz állásokat, valamint katonai célpontokat Grúzia területén is, köztük jelképesen a tbiliszi repülőteret is. Gyakorlatilag patthelyzet alakult ki, se a grúzok nem tudtak előre haladni, se a dél-oszét erők nem voltak képesek kiűzni a grúzokat.

9-én a szembenálló erők száma drasztikusan megváltozott. Oroszország egy egész hadosztályt Dél-Oszétiába vezényelt. Ezzel párhuzamosan az orosz haditengerészet behatolt Grúzia területi vizeire (a Fekete-tengeren), valamint az orosz légierő folyamatosan bombázásnak vetette alá a grúz hadsereg támaszpontjait mind dél-oszét, mind grúz területen.

A Grúziában állomásozó amerikai katonaság (pár száz főnyi „katonai tanácsadók”) egyetlen pillanatban sem lépett dél-oszét területre, sőt az orosz beavatkozás megindulása után az összes amerikai katonai tanácsadó Tbiliszibe lett átdobva, az amerikai követség épületébe. Annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat egyes körei korábban a konkrét katonai segítség lehetőségét is lebegtették Szaakasvili előtt, de végül a harcok megkezdése után, miután Oroszország is bekapcsolódott azokba, Bush elnök megtiltott az amerikai tanácsadóknak bármiféle részvételt a háborúban.

9-én délután a grúz erők megpróbálják az utolsó ellentámadást Chinval ellen.

Közben Abházia is bekapcsolódik a háborúba: visszaszerzi az ellenőrzést a grúz ellenőrzés alatt abház területekről.

Estére a grúzok szervezetlenül menekülnek Grúzia felé.

10-én a grúz vezetés tűzszünetetet hirdet, az egyik grúz hadihajó ellen próbál állni a már grúz vizeken tartozkodó orosz haditengerészetnek: elsüllyesztik.

Eközben egy amerikai hadihajó tartózkodik a Fekete-tengeren a grúz partok közelében, de mindvégig nemzetközi vizeken marad.

11-én az orosz csapatok már grúz területen harcolnak, biztonsági övezetet alakítva ki Abházia és Dél-Oszétia határai mentén.

Másnap totális orosz győzelem, viszont az oroszok végig kimondták: nem céljuk Grúzia elfoglalása.
süti beállítások módosítása