B1 blogcsalád



Lengyel részről hiba bízni Orbán Viktor barátságában

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. augusztus 03. - Szelestey

maxresdefault.jpg• Orbán Viktornak nincsenek barátai, nincsenek ellenfelei, csak érdekei

• A lengyelekről lepereg az idegenellenes uszítás, a magyarokról nem

• Az unió számára kedvező az európai klíma, hogy véget vessen az illiberális vircsaftnak, a külföldi befektetőket viszont nem izgatja, hogy a magyaroknál és a lengyeleknél búcsút intenek a demokráciának

Deutschlandfunkunnamed.pngA német közszolgálati média úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktort mindenkor az érdekei vezérlik. Csínján kell tehát bánni azzal, amikor szolidaritásáról és töretlen barátságáról biztosítja a lengyeleket, hiszen amikor az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokról vagy fontos uniós döntésekről van szó, akkor cseppet sem barátságos. Persze politikailag rendkívül szoros a két kormány viszonya, ezt a magyar miniszterelnök a minap bizonyította is, amikor jelezte, hogy keresztbe fekszik, ha Brüsszel meg akarná vonni a lengyel fél szavazati jogát. A Fidesz és a PiS ideológiailag közel áll egymáshoz. Mindkettő nacionalista-konzervatív felfogást képvisel, vezetőik szövetségesnek tekintik egymást az EU-val vívott harcban. Nem osztják az európai értékeket, főleg amikor a jogállamról vagy a menekültpolitikáról van szó.

Csakhogy Orbánnak gazdasági megfontolásokból szüksége van a szervezetre. És hogy lengyelek iránt tanúsított szolidaritásnak is megvannak a maga határai, az kiderült, amikor március elején Varsó tiltakozása ellenére megszavazta Tusk újabb mandátumát. Cserben hagyta a Szydlo-kabinetet, de ugyanazzal a lélegzettel biztosította, hogy támogatja a további támadásokkal szemben. A két országot ugyanakkor megosztja Oroszország megítélése is. Magyarország elutasítja az Ukrajna miatt elrendelt szankciókat. Rá van utalva az orosz gázra, megállapodott Paks bővítéséről és pár hónapja vörös szőnyeggel várta Putyint, ami azután kellő feltűnést keltett az unióban. Jeszenszky Géza illúziónak tartja Orbánnak azt az elképzelését, hogy egyensúlyozhat a Kelet és a Nyugat között. Mindent egybevéve azonban, ha a nemzeti érdek a tét, akkor Magyarország a lengyelek elé helyezi az orosz viszonyt, de még a sokat kárhoztatott EU-t is. A Varsó és Budapest közti jó barátság csak akkor igaz, ha azt a politika pillanatnyilag indokolja.

Huffington Post

huffington.jpg

A széleskörű tiltakozások azt igazolják, hogy Lengyelországban vannak korlátai a radikális, jobboldali politikának. Így látja ezt vendégkommentárjában a varsói Közügyek Intézetének elnöke. Az elemzés hangsúlyozza, hogy a Jog és Igazságosságot joggal minősítik tekintélyelvű populistának. Az igazságszolgáltatás lerohanására indított villámháború szerves része volt a párt hosszú távú stratégiájának a demokratikus fékek és ellensúlyok lebontására, az egypártrendszer bevezetésére. Kaczynski célja az illiberális demokrácia, vagyis a demokratúra megteremtése, hiába minden bírálat a szövetségesek, illetve Brüsszel részéről. A kritikát a hivatalos Varsó sértődöttséggel fogadta, Szydlo miniszterelnök azt ígérte, hogy megvédi az országot a külső beavatkozással szemben, ami erősen emlékeztet a korábbi, kommunista propagandára. Viszont a nacionalista és ultrakonzervatív lózungok segítenek megtartani a kormánypárt népszerűségét. A PiS szövetségesre talált az euroszkeptikus katolikus egyházban a „dekadens, kereszténység utáni” Európával szemben.

A párt – akárcsak a Fidesz – úgy állítja be magát, mint az utolsó védvonal a főként muszlim migránsok feltartóztatására. Mellesleg ez az érv szolgál válaszul minden politikai válságra. Viszont Kaczynski az igazságszolgáltatás kapcsán alábecsülte a tüntetések erejét, meg azt sem gondolta, hogy a demonstrációk az egész országra kiterjednek. Ráadásul ezúttal igen sok fiatal is kiment az utcákra. Ha a Jog és Igazságosságon belül állandósulnak a most felszínre került törésvonalak, arra rámehet az abszolút többség. A válság új és bizonytalan szakaszába lépett.

Reuters

reuters.jpg

Nem hat a lengyelekre a menekültellenes hivatalos propaganda, annál inkább egybeforrasztja viszont a három másik visegrádi állam polgárait. Az Eurobarométer most közzétett felmérése szerint Lengyelországban 56 % mondta azt, hogy segíteni kell a menedékkérőket, miközben nacionalista, euroszkeptikus kormányuk egyetlen migránst sem hajlandó befogadni. Az eredmény 3 %-os emelkedést jelent a múlt őszi szinthez képest, igaz a közvélemény kutatás még az előtt készült, hogy kirobbant volna a legújabb vita Brüsszellel az igazságügy reformjáról. Ugyanakkor a magyarok, a csehek és a szlovákok úgy vélik, hogy egyáltalán nem kell gondoskodni a menekültekről. Ezzel szemben egész Európában 67 % gondolja úgy, hogy igenis támogatást kell nyújtani mindazoknak, akik a háború és az üldöztetés miatt hagyták el hazájukat. Ez az arány Svédországban 90, a hollandoknál 88, a dánoknál 87 %.

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A külföldi befektetőknek megéri olyan országokba invesztálni, ahol demokratikus hiányosságok vannak. Ezt a következtetést vonja le a körképében a hírügynökség, amely azzal indít, hogy Lengyelországban pl. szintén lebontják a demokráciát, ám ez cseppet sem látszik meg az értékpapírok és a zloty árfolyamán. A beruházók úgy gondolják, hogy a gazdaság erős és ez felülmúlja a kockázatokat. De jók a vonatkozó adatok a törököknél és a kínaiaknál is. Egy szakértő azt mondja, a tekintélyelvű kormányok sok mindent megtehetnek, legalábbis egy éves időtávon belül. De persze azért nem mindent, lásd Zimbabwét és Venezuelát.

A lengyeleknek címzett bírálatok nagyon hasonlítanak azokra a kifogásokra, amelyek pár éve Orbán Viktort érték. Az Orbanomics magában foglalta a bankok, az energiaszolgáltatók, a távközlési cégek és a nagy bolthálózatok kemény megadóztatását. Ám méreten felüli hozamot vághattak zsebre azok az alapkezelők, amelyek ragaszkodtak a magyar piachoz. De hát újra beindult a növekedés és többletre váltott át az államháztartás hiánya, a részvények jegyzése pedig 5 év alatt 40 %-kal ment feljebb. Magyarország, Lengyelország és Törökország az utóbbi két évben még inkább olyan helynek számít, ahol igencsak törékeny a demokrácia, ám ez nem látszik meg a gazdaságukon. És éppen a magyar fejlemények alapján mondják az sokan, hogy hátradőlnek, és kivárják, mi történik a lengyeleknél.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A kommentár arra noszogatja az uniót, hogy használja ki a kedvező európai közhangulatot és végezze el a legsürgősebb házi feladatokat, így állítsa meg a demokrácia, a jogállam és az értékek szétesését Magyarországon, illetve Lengyelországban. Az apropót az adta, hogy az Eurobarometer legújabb jelentése szerint a tagállamokban az emberek 68 %-a az EU polgárának érzi magát, 56 % pedig kifejezetten derűlátóan ítéli meg a jövőt. Hogy javul a megítélés, abban közrejátszik Trump bolondériája, a Brexit és a világ jó pár válsága, Ukrajnától a klímaváltozásig. Ennélfogva újra vonzóbbnak tűnik az egységes, erős Európa. Ebben a helyzetben viszont Brüsszelnek nem szabad késlekednie az olyan alapvető gondok megoldásával, mint hogy végre közösen gondoskodjon a menekültekről, stabilizálja az eurót és adjon munkát a fiataloknak délen. Sok idő nincs, mert gyorsan változhatnak a dolgok.

 Hangos sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1212716326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.08.04. 07:08:04

@Pop40: Valóban nem. A bedőlés már jóval a válság előtt megkezdődött. Már hónapokkal a válság előtt is hibahatár környéki GDP növekedést produkáltunk. A dolognak a hitelből osztogatáshoz volt köze.

midnight coder 2017.08.04. 07:11:23

@Pop40: Ps. Illetve a lopásokhoz, aminek persze akkortájt a kiegyensúlyozott médiaviszonyok között kevésbé volt sajtója mint mostanság - legalábbis addig, amíg az MSZP-ben nem kezdte látni az átlagpolgár is a buktát. Na akkor aztán jöttek a kakaóbiztos számítógépek, az ingatlanbulik, a testre szabott motorvonattenderek, a 3x-os áron épült autópályák... De gyanítom, hogy ez is csak a jéghegy csúcsa volt.

Pop40 2017.08.04. 07:23:56

@midnight coder:

Azt nem mondtam, hogy az ezer felé húzó hülye szocik -Bajnaiékat kivéve - jól csinálták.

Azt mondtam, hogy a világgazdasági háttér finoman szólva sem ugyanaz volt, mint ma.

Pop40 2017.08.04. 07:32:16

@midnight coder:

A lopások viszont sehol nem voltak a mostaniakhoz képest (bár a mostani az nem lopás, hanem ipari méretű szabadrablás.)
Az más kérdés, hogy a fideszmaffia anno ezt sokkal jobban tudta tálalni, így lett egy 20 milliós nokiás-dobozból nagyobb balhé, mint mostanság egy naponta előforduló 100 milliárdos lenyúlásból.
(Persze ehhez hozzájön az is, hogy az átlagpolgár zöme hülye, egy sokmilliárdos lopást fel se fog, mert nem az ő szintje.)
Másfelől a szociknak messze nem volt olyan szintű szervilis sajtója, mint ma a narancsmaffiának: pl meg lehet nézni, hogy a mostanság a Rezsibunkó által bőszen Sorosozott Index anno miket írt a szocikról.

Anno a szocikat tandemben szidta a saját sajtójuk, meg a fideszé.
Ma a fidesz kb mindent megszállt, így az ország egy jó részéhez a fideszes pártsajtón kívül más szimplán el se jut.

Netuddki. 2017.08.04. 07:54:14

Farokméregetés megint, ki a nagyobb tolvaj. Még véletlenül se a témáról folyjon a vita ostoba trollok!

Sir Galahad 2017.08.04. 07:54:45

@Pop40: ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo9l9lo9oooooooooooo

Sir Galahad 2017.08.04. 07:57:02

@Sir Galahad: Bocsánat, ez a macska volt.

Proud Mary 2017.08.04. 07:57:15

@Netuddki.: kovi, te tróger. attól, h megváltoztatod a neved, még nem maradsz rejtve a beégésed után. tibikovi

Pop40 2017.08.04. 08:15:33

@Sir Galahad:

Egész ügyesen fórumozik :-)

Nem az ő kommentje volt a legértelmetlenebb, amit olvastam eddig itt :D

FCUK9 2017.08.04. 08:33:04

@Pop40: 2006-ban már nálunk zajlott a szar, vgv meg sehol nem volt még.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 08:37:35

@Pop40: Úgy beszélsz, mintha valami soha nem látott világgazdasági konjunktúrában élnénk épp. De kérdem én: ha most minden olyan könnyű, akkor miért nem minden országnak az?

Brix 2017.08.04. 08:43:48

Folytatni kell az utat és megerősíteni a szövetséget , a magyaroknak és a lengyeleknek, hogy utat mutassanak az európai politikànak. A cél a demokràcia helyreàllítàsa lenne, amely megsérült a mostani liberàlisnak nevezett, valójàban posztmarxista rendszerben. Ebben a harcban csak győzni lehet, mert a nyugat önsorsrontó politikàja: a nincstelen, ismeretlen hàtterű és szàndékú embermilliók beengedése katasztrófàhoz vezet...

6.Lenin 2017.08.04. 09:06:45

Erősödik a V4-ek szövetsége.

Beindul a lejárató kampány. Tiszta sor. Nem kell mindjárt túllihegni mindent.
Amikor beindult a gépezet jól működik, amit támadnak.

rasztaszív 2017.08.04. 09:57:20

@6.Lenin: látom,már megint beszedted a fogalmazásgátlót...:)

6.Lenin 2017.08.04. 10:15:34

@rasztaszív:

Ősi anunnaki megfigyelés, még a Nibiru-ról. Amit támadnak a ballibák, az jól működik.
Semmi ok a csoportosulásra, mindenki sétáljon nyugodtam tovább.

rasztaszív 2017.08.04. 10:18:40

@6.Lenin: értem.unortodox nyelvtan...:)

6.Lenin 2017.08.04. 10:23:55

@rasztaszív:

Megnyugtat, hogy érted, csak nincs rá válaszod. Már a Nibirun sem volt, ha ez megnyugtat, azóta sincs, marad az anyázás.

rasztaszív 2017.08.04. 10:26:09

@6.Lenin: majd akkor fölényeskedj,ha a magyar nyelvtan szabályai szerint képes leszel összetákolni egy értelmes mondatot...:)

6.Lenin 2017.08.04. 10:30:42

@rasztaszív:

Mi a tosz? Ez 1 nyelvtanóra?

Nem a V4-et támaggyuk?
Bocsi.

rasztaszív 2017.08.04. 10:33:45

@6.Lenin: ha esetleg sikerül értelmes mondatokat összeraknod,akkor majd tudhatjuk,hogy mit akarsz...:)

laci_52 2017.08.04. 10:48:09

"nincsenek barátai, nincsenek ellenfelei, csak érdekei"

Ez a mondás Churchill-től ered és minden az általa vezetett országért felelősséget érző politikus így gondolkodik.

rasztaszív 2017.08.04. 10:51:10

@laci_52: csak,tudod,az általa vezetett országért felelősséget érző politikus ilyenkor nem magára gondol.

6.Lenin 2017.08.04. 11:00:53

@rasztaszív:

Sokat segítene, ha leírnád inkább, hogy mit nem értesz.
Netán, hogy támadni kell(ene) a V4-et?
Olvasol te híreket is?
Vagy csak innen tájékozódsz?

ZX 2017.08.04. 11:10:53

@laci_52: Hát sztem or bánnak elég sok barátja van. Elsőnek ott van mondjuk a Pénztáros Lőrinc. Ellenségnek meg Soros. Na jó, az mondjuk csak ellenségkép mint a megfoghatatlan Brüsszel.

rasztaszív 2017.08.04. 11:11:59

@6.Lenin: "Amikor beindult a gépezet jól működik, amit támadnak. "

baszod,egy ilyet leírsz,és még értetlenkedsz?!:)
ez nem egy elütés,nem egy betűhiba,ez totálisan értelmetlen.

mondanád azt,hogy bocs,elrontottam,ugorgyunk,és rendben lenne.de te valami félelmetesen egomán fasz módjára még fölényeskednél...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.04. 11:18:11

@rasztaszív: Lenin ugyanaz, mint a Birka, csak pepitában. Két kibaszott csetrobot.

6.Lenin 2017.08.04. 11:26:00

@rasztaszív:

Na, így mindjárt más. Akkor a szádba rágom...

Amikor beindult a gépezet a V4-ektámadására, az a gyakorlatban azt jelentette, hogy a V4-ek szövetsége jól működik, sőt minden olyasmi, amit a ballibák támadnak, az tulajdonképpen jól működik. Pontosan ezért bassza a csőrüket.

Dereng?
(de igazad van, 1 vessző hiányzott.Nem olvastam vissza. Én bíztam benned, hogy így is érted-értetted is-,de ha neked problémát okozott, elnézést. Többet néztem ki belőled)

6.Lenin 2017.08.04. 11:28:43

@6.Lenin:

V4-ek támadására
(meleg van)

ZX 2017.08.04. 11:29:47

@6.Lenin: Az még ugye véletlen sem fordulhat elő, hogy ha valamit támadnak azt azért teszik mert szarul működik?

ben2 2017.08.04. 11:32:18

"állítsa meg a demokrácia, a jogállam és az értékek szétesését Magyarországon"

Mondjon már valaki _konkrét_ példát arra, hogy miben nyilvánul meg a demokrácia és a jogállam szétesése Magyarországon?
Ne "aggasztó körülményeket", vagy elméleti okfejtést, vagy hangulatkeltő és általánosító lózungokat, hanem konkrétumokat.

Mondjon végre valaki egy példát, hogy:

- hol, kinek, mikor nem érvényesült a szabad véleménnyilvánításhoz való joga?
- hol, kit, mikor ért hátrányos megkülönböztetés állami szervek részéről politikai nézetei, vallási, nemzeti hovatartozása vagy nemi identitása miatt?
- hol, mikor, ki nem tudott élni a választójogával vagy sérült a választójog anonimitása?

Az Európai Bizottság - minden igyekezete ellenére - azért nem tud eleget tenni a balliberális politikai megrendeléseknek, mert a konkrétumok szintjén, a gyakorlatban, azaz a politikai jelzőhalmozáson túllépve valójában nincs _semmi_, ami Magyarországon a demokráciát vagy a szólásszabadságot veszélyeztetné.

rasztaszív 2017.08.04. 11:32:19

@6.Lenin: aha.és hogy is lesz egy vesszőtől értelmes?sehogy.állítsd már le magad...:)

de ha elfogadom,hogy az az értelme,amit most írsz,az meg cigánykodás.

6.Lenin 2017.08.04. 11:36:56

@ZX:

Az elmúlt 72 ében nem emléxem, hogy lett volna ilyen. A grószfaterrel meg nem beszélgettem ilyen témákról.
Csak azt mesélte 1x, hogy valóban beszélt az igazi Leninnel.

ZX 2017.08.04. 11:47:28

@ben2: Posványos megvan? Vagy a norvég alap? Az is megvan, hogy a független médiát bekebelezik és harcot hirdettek a kritikusok ellen?

ZX 2017.08.04. 11:48:29

@6.Lenin: Ó, ha te mondod akkor biztos nincs ilyen.

6.Lenin 2017.08.04. 11:56:58

@ZX:

Na, itt a másik.

Kritika volt jogos, van is.

Amikor támadnak valamit, az megint más, szerintem. Kritizálni, vagy támadni az 2
Én az utóbbiról írtam.

ZX 2017.08.04. 12:00:59

@6.Lenin: Mondj már konkrét példát ki és mivel támadta a v4-ket? Mi az, hogy támadás? Mert a kritizálást is már támadásnak vizionáljátok. Vagy nálatok sikszor egy és ugyanaz a kettő.

rasztaszív 2017.08.04. 12:03:20

@ZX: egy az egyben olyanok mint a cigányok.nem dolgozik,hangoskodik,lop,aztán megmagyarázza,hogy csak az a baja vele mindenkinek,hogy cigány.

ben2 2017.08.04. 12:45:38

@ZX:

Ezek közül az egyetlen konkrétum a norvég alap, amivel mi is történt? Vizsgálatot indítottak - nyivánvalóan politikai indíttatásból - de a jogállam annak rendje és módja szerint működött és nem lett belőle semmi.
A médiából pedig melyik volt valaha is független? Vagy az a szólás szabadságának halála, ha a média nem ballib irányba "független"?

Ha már V4-ek: ha a hajánál fogva előrángatott, mondva csinált indokok alapján, nyilvánvaló ideológiai indíttatású, politikai megrendelésre történő hatósági eljárások sorozata az EU-nál belefér a demokráciába, akkor miért kiáltják ki antidemoratikusnak ha egy tagállam kormánya hasonló eszközökkel él?

6.Lenin 2017.08.04. 12:56:53

@ZX:

Támadás, amikor megpróbálnak lejáratni valamilyen jól működő dolgot. Éket verni.
Pl hamis hírek keltése...
A csehek kilépnének, de....
A szlovákokkal külön tárgyalunk, ellenük nem indítunk eljárást.
Orbán hamis kártyás...

Régi bevált-eddig- módszer volt a monarchiában is, egymásnak ugrasztani tótokat, románokat, magyarokat. Sajnos vannak is rá vevők is.

lásd rasztasziv meg a cigányok, általánosít.

Kritika lehet-senki sem tökéletes-jogos is. Kell is, hiszen ez az ellenzék egyik feladata, hogy a kormányon lévőket ellenőrizze, jogos észrevételekkel bombázza.
(a másik, hogy alternatívát kínáljon)

Amikor jön a 4 millió mélyszegénnyel, egészségüggyel, oktatással, annak nagy része támadás, hiszen ezeket senki sem tudná soha úgy megoldani, hogy mindenki elégedetten csettintsen. Lehetetlen.
Gondlom te is nagyon jól tudod, hogy miről is van szó, de te egy másik oldalt támogatsz, és fordított esetben rögtön világosan látnád a különbséget.
Próbálkozol, hátha.

rasztaszív 2017.08.04. 13:33:35

@6.Lenin: barátocskám,az ilyen viselkedést cigánykodásnak nevezik.nem én találtam ki.és szarok rá,milyen a bőröd színe,ez a mentalitás undorító.

6.Lenin 2017.08.04. 13:38:05

@rasztaszív:

"az ilyen viselkedést cigánykodásnak nevezik."

A rasszisták.

rasztaszív 2017.08.04. 13:42:51

@6.Lenin: még a cigányok is:)ők sem mind olyanok ám,mint te.

rasztaszív 2017.08.04. 14:13:20

@6.Lenin: amit minden magyar ért,azt te nem érted,de a zagyva,értelmetlen szövegedet mindenkinek értenie kellene...:)

ZX 2017.08.04. 14:16:04

@ben2: Egy jogállamban nem indítanak megfélemlítés céljából senki ellen vizsgálatot. És senkit nem rántanak le hátulról mert tiltakozását fejezi ki valami vagy valaki ellen. Lehetne még sorolni de minek? Úgysem akaraod érteni.

"ha a hajánál fogva előrángatott, mondva csinált indokok alapján, nyilvánvaló ideológiai indíttatású, politikai megrendelésre történő hatósági eljárások sorozata" Konkrét példa?

@6.Lenin: "te egy másik oldalt támogatsz," Melyik oldalt támogatom? Max. azt ami a hazának jó. Régen fideszes voltam, ma meg nem. Amíg a maszop lopott addíg a másik oldalt támogattam. Most, hogy a fidesz lop, fidesz ellenes vagyok. Van ezzel valami problémád?

6.Lenin 2017.08.04. 14:31:23

@ZX:

Nincs, nem is írtam ilyesmiről, hogy az nekem probléma lenne.
Leírtam, hogy szerintem mi a különbség a jogos kritika, és a támadás közt.
Ha inkább erről valamit írnál válaszként.

Tényleg itt szájba kell(ene) rágnom mindent?

Erről jut eszembe, ha bármelyik oldal, vagy párt tagja lennél, az sem jelentene nekem problémát. Hatalmon lévőket az ellenérdekeltek mindig lopással vádolják, ami átváltozik rögtön jogossá, ha ők kerülnek hatalomra. Nem újdonság.

itt 1 példa a V4-ekkel kapcsolatos kísérletekről:
index.hu/kulfold/eurologus/2017/08/04/tusk_kozelebb_kerultunk_a_lengyel_eu-kilepeshez/

2017.08.04. 14:38:52

Ahol az olaj ára esik, ám ez nem látszik a benzinkutaknál, ott van pénz a kormánynál. Akkor is, ha az egy hülye kormány.

rasztaszív 2017.08.04. 14:46:47

@6.Lenin: persze, ha négyből ketten erre mennek,ketten meg arra,az egy jól működő dolog.mert te azt mondtad:)

ZX 2017.08.04. 14:51:39

@6.Lenin: És hol az a támadás amit vizionálsz? Megtiltották a fakivágást, mert az erdő a világörökség részét képezi. A lengyel kormány meg ezt telibeszarja. A cikk szerint ezért orbán is elhatárolódott a lenygelektől (ami nem is igaz). Most mi van?

6.Lenin 2017.08.04. 15:02:53

@rasztaszív:

Nem, ez nem így működik, ezért is próbálsz ködösíteni.

A V4-ek egy erősödő ellenpólus az EU-ban. Ez pediglen veszélyes irány, bizonyos érdekköröknek. Még a régi időkben is az volt.

@ZX:

Jajj! Jajj!

Belekötni a másikba minden hülye képes, ha nagyon erősnek képzeli magát.
Neked csak ez jött le a cikkből?
Szépen beleillik a sorba.

rasztaszív 2017.08.04. 15:13:58

@6.Lenin: de,ez így működik.ketten bent lesznek a belső körben,és szarnak a lemaradókra.mi meg a lengyelekkel nagy büszkén őrizgethetjük a szuverenitásunkat.

ZX 2017.08.04. 15:19:29

@6.Lenin: Neked meg a lényeg nem jött le.
"a lengyel kormány semmibe veszi az uniós jogrendszert, aminek a tiszteletben tartása az EU-tagság alapja."
Magyarországra is érvényes ugyanez. Amúgy meg a v4 annyira erős ellenpólus, hogy V2+2 lesz lassan belőle mert a csehek meg szlovákok értelmetlenül nézi mit csinál ez a 2 másik balfasz ország.

6.Lenin 2017.08.04. 15:46:06

@ZX:

"a lengyel kormány semmibe veszi az uniós jogrendszert..."

Igen, néhány ellenünk is folytatott eljárásnál is inkább a politika játszott, nem a jog, az unió részéről is.Ők gondolják magukat erősebbnek, még.

Valamikor a gyarmatokon is elkezdték nem figyelembe venni a gyarmattartók jogait.
Össze is omlott az a rendszer( de a hatását most is érezzük). Miért változtak volna meg a gyarmattartók? Módszert váltottak, mert a régi már nem működött.
Bár néhány helyen még mindig fegyvereket is használnak. Naponta ezrek halnak meg ebből kifolyólag.
Máshol sokkal hatásosabb gazdasági módszereket alkalmazni.
Etetni is kell a bárányt, ha nyírni is szeretnénk mondta egy spiné anno. Igaznak bizonyult. El kel adósítani embereket, országokat, utána azt csinálnak velük, amit jónak látnak a maguk szemszögéből.
Szép példa Görögország. Ezt 1re többen látják.

Természetesen nem kell elfogadnod. Majd az idő igazolja, hogy valóban ez van,lesz, vagy tévedek.

Az elmúlt évek eseményei inkább engem igazolnak. A világ újrafelosztása zajlik, jelenleg a szokásos hullahegyekkel, gazdasági csődökkel, meg a többi szokásos kellékkel.

Már minden megoldás ismert a történelemből, de mindig akadnak olyanok, akik hisznek abban, hogy majd nekik sikerülhet.
Senki nem élt túl senkit, az elvei sem.
Szerintem.

Visszatérve az elejére, induláskor én csak leírtam, hogy mit is gondolok, a V4 ellen indult lejárató kampány okának. Szép sorban jönnek is a cikkek, blogbejegyzések, uniós manipulációk. Vagyis inkább engem igazolnak.

Elfogadható, gondolkodásra késztető ellenvéleményt eddig nem sokat olvastam.

rasztaszív 2017.08.04. 15:58:24

@6.Lenin: totál fals a gyarmatosítással példálóznod.ezzel az illiberális őrülettel itt most inkább az a helyzet,mintha a pápuák akarnák rávenni a fehéreket,hogy európában is egyenek emberhúst.szólok,nem fog összejönni.

ZX 2017.08.04. 16:09:55

@6.Lenin: Igen érdekes módszerbe kezdtek ezek a gyarmatosítók, hiszen euromilliárdokkal segítik a szegényebb országok gazdaságát. De tuti neked van igazad, hiszen azt mondtad.

6.Lenin 2017.08.04. 16:24:06

@rasztaszív:

A görög válságon a német bankok járnak jól.
Mit is mondanak a magyar iparról? Hogy összeszerelő üzem vagyunk? Miért is? Kinek?
Ha Szlovákiában bezárnának az autó összeszerelő üzemek, mi is történne?
Miért támogatják jobban Romániát, netán az amerikai fegyvervásárlások miatt?

Mag országok, periféria, mit is jelent a valóságban?
Mivel fenyegetnek bennünket? Megvonják a támogatást? Mit is jelent ez?
Ha nem hódolunk be, akkor gazdaságilag tönkretesznek?
Miket kér az IMF a "kölcsönért"

Miért ott érdekes a "demokrácia" hiánya, ahol valamilyen gazdasági érdek lehetőséget lát az ország kifosztásában?
Miért nem érdekes ugyanez, ha ott nincs semmi?

Érdekelné valakit Ukrajna, ha nem lenne szomszédos Putyinnal? Érdekelne valakit, ha az óceán közepén egy sziget lenne, és százak halnának éhen naponta?

Érdekelne valakit Lengyelország, ha nem félnének a ruszkiktól? Tusk talán a tehetsége miatt van olyan magas pozícióban?

Számítottak nálunk valamit a fékek, ellensúlyok, amikor minden zsíros falatot eladtak?
Amikor emberek közé lőttek? Nőket, sérült embereket vertek?

Amikor alagút épült a síkságon, vagy felesleges völgyhíd? Amikor Veres úr simán hazudott az unióban?

Akkora ellenség volt Fletó, vagy Gordonka?
Nem, akkor hűséges gyarmat voltunk. Kaptunk üveggyöngyöket.

rasztaszív 2017.08.04. 16:37:35

@6.Lenin: aha.és hol van villeneuve?
ne fárassz a szófosásoddal...:)
az eu liberális demokráciák szövetsége.aki mást akar,azt nem fogják erővel visszatartani,de maguk közt megtűrni sem.ez van.

6.Lenin 2017.08.04. 16:38:40

@ZX:

A NOB 2 milliárd dollárral beszáll az olimpia rendezésébe (több, mint 600 milliárd Ft)
Párizsnak megérte, Budapestnek nem.
Állítólag 5 milliárd dollárba került a 2 hektáros forradalom Kievben. Most már minden OK náluk? Kaviárt zabál minden ukrán? Kinek a kezében van a világ egyik legnagyobb termőföldje?
Minden görög hepi ?

Miért lenne rossz üzlet újraépíteni Szíriát? Igaz, először le kell bombázni, majd mi újjáépítjük, és örökké tartozni fognak valakinek. Ez miért lenne elveszett befektetés?

Hány gyerek fullad naponta a Földközi-tengerbe? Akiknek valakik szebb jövőt ígérnek, aztán jobb esetben harmadrangú állampolgár lehet egy külvárosi gettóban.

Miért is?

6.Lenin 2017.08.04. 16:44:37

@rasztaszív:

"az eu liberális demokráciák szövetsége.aki mást akar,azt nem fogják erővel visszatartani,de maguk közt megtűrni sem.ez van. "

És ezt kik is döntik el?
Akinek nem tetszik azt meg gazdaságilag tönkreteszik?

Ez a liberális demokrácia?

A demokráciában (ön)kiválasztottak határozzák meg, hogy mi is a demokrácia?

rasztaszív 2017.08.04. 16:47:27

@6.Lenin: ezt bizony ők döntik el.mert megtehetik.szar ügy.

6.Lenin 2017.08.04. 16:56:02

@rasztaszív:

Igen, mert megszokták a gyarmatokon, de ennek mi köze a demokráciához?
A jelzős demokráciákat meg nagy ívbe leszarják már, pláne ott ahol átélték már belőlük valamelyiket.

ZX 2017.08.04. 16:59:57

@6.Lenin: Demagógia mesterfoka. :D:D

rasztaszív 2017.08.04. 17:04:14

@6.Lenin: ez az ő többségi akaratuk.itt ti vagytok a kisebbség.szokd meg.

6.Lenin 2017.08.04. 17:14:51

@ZX:

Igaz demagógia. Aztán beírtam a keresőbe: német vagyok kiabálta a merénylő.
Érdekes dolgokat lehet az ott megjelentekben olvasni.
Túl sokan kezdenek lenni, akiknek már nem adatik meg a lehetőség, hogy 1etértsenek veled, sajnos idő előtt elhaláloztak, és még hányan lesznek.

6.Lenin 2017.08.04. 17:18:00

@rasztaszív:

Sokan mondták ezt a gyarmatokon is, aztán valahogy más lett a vége, néhány esetben.
Más helyeken meg valahogy nem akarnak belenyugodni az ilyen dumákba.
Érdekes szerzet az ember (semmi se jó neki)

rasztaszív 2017.08.04. 18:24:01

@6.Lenin: no,ebben is mások vagyunk.én tudom,mi jó nekem.egyik az eu.

BAZINGA2 2017.08.04. 19:30:26

Na, ha ez a garnitúra marad még 4 évet, Magyarország eltűnik a térképről is. Elfogyunk.

6.Lenin 2017.08.04. 20:20:34

@rasztaszív:

Európával semmi gond. Ezzel a jelenlegi vezetéssel van a gond. Senki nem választotta Merkelt az eu vezetőjének. A többiekmeg csak a pincsijei.
Gazdaságilag nyilván vannak egyenlőtlenségek, de jogilag nem diktálhat(na) senki.
Nyilván Merkel a német érdekeket védi-jogosan-de ehhez joga van mindenki másnak is, hogy a saját érdekeit védje.
Lehetne törekedni közös érdekekre is, közös megegyezéssel. Senki nem diktálhat a másiknak, fenyegetni meg semmiképpen nem lehetne.

Igen, itt van az egyik különbség köztünk, hogy te megalázkodnál, én nem, de el tudnék fogadni közös megegyezéseket is. Parancsokat nem, már, ha szövetségben vagyunk, akkor semmiképpen.

rasztaszív 2017.08.04. 20:46:09

@6.Lenin: ha egy kannibál az emberevést akarná bevezetni,te törekednél a közös megegyezésre?

6.Lenin 2017.08.04. 21:12:37

@rasztaszív:

Hol vannak az eu-ban kannibálok?

Az EU-ban nem szabadna olyasminek előfordulnia, mint Görögországgal, szándékosan hazavágták őket évtizedekre.

Németországban kézzel vezérlik a sajtót. Megtiltanak tüntetéseket. Elhallgatnak különböző eseményeket.
Mo-on ezeket számonkérik. Nem építhettünk gázvezetéket, mert Putyin a sátán.
A németek simán kereskednek Putyinnal, gázvezetéket is építhetnek.

Arra miért nem válaszoltál, hogy te miért vagy képes megalázkodni is néhány üveggyöngyért? Miért tereled mindig másra a témát?

itt 1 másik kísérlet az ékveréshez:

www.portfolio.hu/gazdasag/europa_szetszakadasa_miatt_aggodik_a_nemet_kulugyminiszter.258677.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Szlovákia mindig is Európához tartozott, hiszen nekik is volt kimondottan fasiszta kormányuk, a Benes D. ma is érvényben van. Próbálkoznak is a németek ezerrel. Beillik a sorba. A szoclib banda be is nyalt a németeknek. Gönc K , sólyom L-t kibaszták , mint macskát szarni. az eu hallgatott. Most végre ki lehetne egyezni a tótokkal is. most ez nem jó. Az a jó, ha gyűlöljük egymást.

rasztaszív 2017.08.04. 21:59:52

@6.Lenin: mi vagyunk az eu-ban a kannibálok.kopp-kopp,jó reggelt.

6.Lenin 2017.08.04. 22:08:22

@rasztaszív:

Mi vagyunk a kannibálok?
Mert nem hagyjuk magunkat teljesen megalázni, kifosztani?

kipp-kopp, jó reggelt?

Mikor védett meg bennünket Európa az elmúlt 1000 évben?
Benyalsz üveggyöngyökért?
Nem csodálkozom, hogy a gondolkodó emberek többsége megveti a jelenlegi ellenzéket. Nagyon mélyre mentél. Oda már nem követlek.

rasztaszív 2017.08.04. 22:17:33

@6.Lenin: igen,az illiberalizmusotok éppen olyan a liberális demokráciák szemében.úgyhogy ebben nem fognak törekedni semmiféle megegyezésre.ők nem hajlandóak olyan mélyre menni.ha megpukkadsz sem.

Európai téridő 2017.08.04. 23:51:48

Az elvek is lehetnek érdekvezéreltek, csak másképp.

6.Lenin 2017.08.05. 08:55:25

@rasztaszív:

Nem tudok róla, hogy az illiberálisok kannibálnak neveznék a saját nemzetüket.
Vagy emberi hulladék lenne a az emberiség csúcsa a szemükben (meleg büszkeség? aminek semmi köze a melegekhez)
Most ebben a fasiszta diktatúrában semmi bajod nem lesz (kivéve, hogy megvetlek a rasszizmusodért, de ez nem sokat jelent), bármit leírhatsz, elmondhatsz.
A liberális demokráciában meg közénk lőnek simán, vagy összevernek a véleményemért. Vagy csak simán elhazudnak eseményeket, betiltanak tüntetéseket.

Igen a liberálisok nem hajlandóak semmiféle kiegyezésre, hiszen csak nekik lehet igazuk, más vélemény nem létezhet. Csak óriási kár, hogy ezt a liberális felsőbbrendűséget nem tudják a köz (tömegek) javára bizonyítani. Káosz, gazdasági csődök, amiben eddig "sikeresek". Sajnos.

6.Lenin 2017.08.05. 09:05:08

@Európai téridő:

Az elvek az érdekek eltitkolására találtattak ki. Elvekbe szokás csomagolni az érdekeket, minél szebb a csomagolás, annál aljasabb a becsomagolt,elfedni kívánt érdek.
Szerintem.
A másik az erkölcs. Ha nem lenne, nem mondhatnánk másokra, hogy erkölcstelen gazember, ezzel egyben magunkat tisztának mutatva.
Ilyen (is) az ember.

rasztaszív 2017.08.05. 09:40:01

@6.Lenin: a liberális demokráciák szemében olyan az illiberalizmusotok,akár a kannibalizmus.ennyit a szövegértésedről:)
kavarhatod a szart,próbálhatod szórni mindenkire,ettől nem váltok gusztusosabbá...:)ettől remélsz kiegyezést?csak egyre nagyobb ívben kerül el titeket mindenki európában.hogy te már a fejed búbjáig olyan vagy,az legyen a te problémád,de az egész országot járatjátok le.

6.Lenin 2017.08.05. 10:16:20

@rasztaszív:

Lejáratják az országot? Láttad mennyien jöttek a vizes vb-re, és miket nyilatkoztak egyszerű turisták?
Orbán szellent 1er aztán az egész libsi sajtó azon hörög napokig.
Azt pedig sajnálatosnak tartom, hogy nincs remény sem valamilyen kiegyezésre, de hát...
Már a liberalizmus születése se ment öldöklés nélkül, még egymást is lefejezték.
A liberalizmus (sajnos) sokak szemében= csak nekem lehet igazam, mindenki más gazember. Aztán, ha hatalmon vannak.......

Mellesleg nekem nincs problémám jelenleg, győzelemre állnak a támogatottjaim, a trend (az egész világon), hogy ez a velejéig romlott hazug,álszent-magát felsőbbrendűnek valló liberálisnak hazudott-valami, bukásra áll. Nyilván nem 1-2 nap, vagy hét, de lejtmenet világosan látszik.
Az, hogy ki, mit gondol, ír a másikról az lényegtelen, az gyakorlatban látszanak az irányok. Aztán-mint mindig a történelemben- majd valamikor megint jön valami más, de ami elmúlik, az nem igen szokott még egyszer visszajönni. Ennyi esze azért van (vagy tapasztalata) az emberiségnek.

Rövidre fogva, inkább te vagy az idegesebb, hiszen te vagy a bukó ágon. Te próbálod menteni a menthetetlent.
Kiegyezést lehet, hogy hiába szeretnék, de nem én vagyok az akadálya. A kiegyezés alapja a reális helyzetértékelés. Hazugságra nem lehet építeni. A ballib rendszerek hazugságra épülnek, szerintem.

Jövő tavasszal meglátjuk melyikünknek van inkább igaza, miként döntenek a választók (akik hajlandóak is részt, felelősséget is vállalni a döntésben, akik másra bízzák a döntést, fogadják is el, hogy esetleg másként alakult, mint ahogy szerették volna otthon a fotelben erről álmodozva)

rasztaszív 2017.08.05. 11:29:25

@6.Lenin: szófosókám,ha oldalakon át forgatod ki a valóságot,akkor sem fog európa az orbánod után menni:)

6.Lenin 2017.08.05. 11:37:53

@rasztaszív:

Még nem (merik bevallani, de valójában már igen). Mindenki vele foglalkozik.
Te is, hogy Orbán így, meg úgy, és semmi arról, ti mit is kínáltok helyette.
A pólót kéred?

rasztaszív 2017.08.05. 11:45:16

@6.Lenin: ha a faluban minden nap a főtér közepén szarik valaki,azzal is mindenki foglalkozik.de nehogy azt hidd már,hogy attól az egy érdem...:)))

6.Lenin 2017.08.05. 11:57:06

@rasztaszív:

Azzal is mindenki foglalkozik, aki szól neki, hogy nem ide kéne.

Már csak azt kell eldönteni, ki az aki szarik, és ki mondja, hogy ez helytelen, nem vagy te akkora, hogy ezt megengedheted megadnak. Figyelembe kéne venni másokat is.

Ki szarik Európa közepére, ki is gondolja, hogy bármit megtehet, bárkivel?

rasztaszív 2017.08.05. 12:34:13

@6.Lenin: jól jellemzi a kétszínű takonyságotokat,hogy a legutolsó patkányságaitokat szerintetek mindenkinek figyelembe kellene vennie - miközben itthon nemhogy figyelembe nem veszitek a más véleményeket,de csak a fikázásra futja.a legutolsó,legalja cigány módjára viselkedtek,nektek ez a kormánypolitika.európa cigányai lettünk miattatok,és még nektek áll följebb.ha tisztesség lenne bennetek tizedannyi,mint amekkora a pofátok,akkor tényleg virágozhatna az ország.de ti a pöcegödörben érzitek jól magatokat.így inkább pöcegödröt csináltok az országból.

6.Lenin 2017.08.05. 13:05:49

@rasztaszív:

"tényleg virágozhatna az ország"

Most ne beszéljünk 45-90 -ig miként virágzott.
90 -től lehet érdekes.

A szoclib banda kiárusított mindet, eladósította az országot. 2010-ben akkorát buktak, mit egy falusi klozetajtó.
2010-óta próbálkozik a jelenlegi kormány, sok hibával, de azért javult az ország helyzete. Nem kell IMF hitel (követelményekkel megfűszerezve).
És igen, jól használják fel az uniós pénzeket is (ilyenkor mindenhol a világon vastagabban fognak a ceruzák, sajnos. Ezen lehetne talán változtatni, ha nem kéne visszacsorgatni az adományozónak is)
Végre Budapest nem a kutyaszar városa.
1re jobb a közlekedés színvonala (elég sokat utazom)
Aki akar, dolgozhat is, magasabb bérekért.

Nem lehetett 15 perc alatt megszüntetni a több évszázados lemaradást? Ez igaz.
Az is igaz nekünk nem voltak gyarmataink, de nem is kellett több millió embert kifosztani, legyilkolni.
Talán, ha honfoglaláskor mi is kiirtottuk volna az őslakósokat, és ismertük volna az internacionálé szövegét, és elmegyünk az óceánig, kiirtva mindenkit, most jóval kevesebb gonddal küszködnénk.

Olyan emberekkel szeretnél virágzó országot teremteni, akik kannibálnak nevezik a saját nemzetüket? Eladnának mindent egy marék üveggyöngyért?

Megsimogatnák a buksit, hogy Morzsi jó kis kutya ül, és nem pofázik, akkor lesz kockacukor. Ez lenne a virágzó ország?

Kivel is?

Az eddig leszerepelt balfaszokkal?
A Momentumosokkal, akik eladták az olimpia rendezési jogát.

De hagyjuk ezeket.

Lehet virágzó országot felépíteni kishitű, saját magát lekicsinylő emberekkel? Akik a saját sikerüket sem képesek becsülni? Akik állandóan más seggét nyalnák, üveggyöngyökért?

Nem lehet. Ezen töprengj el. Szerencsére az ilyen emberek 1re kevesebben vannak. Igaz 1re durvábbak, mert reményt vesztettek. El is fognak bukni ez nem kétséges.

rasztaszív 2017.08.05. 13:09:49

@6.Lenin: értem én,hogy te szereted a szart,nem kell bizonygatnod:)de európában nem szeretik.ezen töprengj el.

6.Lenin 2017.08.05. 13:39:57

@rasztaszív:

Én már hamarább eltöprengtem ezen (94-98-ig, 2002-2010-ig) és tudom, hogy mi a szar, kik a seggnyalók.
Mostanában sehol Európában nem kell szégyenkeznem, hogy magyar vagyok, végre, sőt.
Te még szeretsz üveggyöngyökkel játszani.
Morzsi ül, nem pofázik, jó kutya, itt a kockacukor.
Nagyon remélem, hogy nem lesz alkalmad eljátszani Morzsi szerepét.

rasztaszív 2017.08.05. 13:48:54

@6.Lenin: mindenütt vannak szarevők,gondolom,te mindenütt az ő társaságukat keresed.de ne is mozdulj ki közülük,mert még meglátnád a valóságot...:)beszéljétek csak meg egymás közt,hogy milyen jó is az.de ne csodálkozz,ha ezen a körön kívül a közös asztalnál nem tűrnek meg.

6.Lenin 2017.08.05. 14:05:52

@rasztaszív:

Semmit nem tudsz rólam.
Nem arra válaszolsz, amit írtam, nem kínálsz helyette jobbat.
Személyeskedsz (ezt leszarom), de, ha csak ennyit tudsz, akkor van némi reményem arra, hogy a valóságot én ismerem jobban.

Sőt, mivel a politikai hovatartozásnak vannak más okai is, azt is meg tudom állapítani nagy %-ban, hogy az az ember aki bizonyos csoportokhoz tartozik, milyen ember a valóságban. Ritkán szoktam nagyot tévedni. Van összefüggés.

Az tényleg előfordulhat, hogy nem ülnék le közös asztalhoz olyanokkal, akikkel te esetleg elviseled, hogy megtűrnek, csak azért, hogy elhitessék veled, komolyan is vesznek.
Én itt le is zárnám, hiszen arra, hogy itt egymás minősítésével múlassuk az időnk, semmiféle lelki igényem nincs. A másik ok, hogy megyek egy közelben lévő fesztiválra elvegyülni a 4 millió mélyszegény közt, és élvezzek 1 jó kis blues zenét.
Pá!
Őrültem.

rasztaszív 2017.08.05. 14:26:33

@6.Lenin: bocs,de a szarevésnél nem nekem kell jobbat feltalálnom...neked viszont jó étvágyat:)két szófosás közt:)

ja,és kik is szokták azt csinálni,hogy provokálnak,aztán besértődnek...?:)

6.Lenin 2017.08.05. 14:48:39

@rasztaszív:

1 biztos, nem sértődtem meg, hiszen nincs is miért, nem cáfoltad amiket írtam.
Személyeskedtél, általánosítottál, és erőlteted, neked van igazad. Én meg leírtam mindig az én véleményem. Sehol nem erőltettem, csak nekem lehet igazam, hiszen a legtöbbx odaírom, hogy mindez szerintem. Nem is akartam mindenáron győzni. Nincs miért.

Nem ismerlek.Én mindig megoldottam a magam problémáit, hol nehezebben, hol könnyebben (ez a része függött csupán a politikai környezettől. Voltam több, mint 6 évet külföldön is, de visszajöttem) . Most már kevésbé függök a politikai környezettől.
Érdekel az a környezet, amiben élek, ennyi az egész. Érdekel mások véleménye is. Mind1.

Most már tényleg L, kezdődik a koncert, és még oda is kell érnem.
Járókerettel, éhesen, csupasz seggel elég időigényes tevékenység.

rasztaszív 2017.08.05. 15:13:26

@6.Lenin: csak te gondolod,hogy minden rólad szól.fényezheted magad,de olvasni mindenki tud.ha annyiszor kellene meginnod egy pohá vizet,ahányszor férebeszéltél,személyeskedtél,erőlködtél,fikáztad a liberálisokat, a nagy tavak már a hasadban lennének...:)
egy hazudós egomán vén fasz vagy,nézz már végre tükörbe.méghogy te nem erőltetted,hogy neked van igazad...:)kb így lehet téged komolyan venni,ahogy nem erőltetted:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.05. 15:59:23

@rasztaszív: Pontosan. Ez a vén barom, aki KISZ titkárságtól, párttagságin keresztül a munkásőrségig vitte, most játssza itt az eszét.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.05. 16:06:32

@6.Lenin: Te vén barom, nézz már utána mennyi volt 2010-ben az államadósság és mennyi most! 7 ezer milliárddal nőtt! Továbbá az 4 százalékos IMF hitelt úgy fizették vissza, hogy 2013-ban 5 milliárd dollárt vettek fel több mint 5 százalékos kamatra.
Ja és hol a 3000 milliárd manyup? Hol van 10 milliárd euró deviztartalék? Hova ment az állami Eximbank 600 milliárd hitelfelvétele, amit kifogásol is az EU hogy nincs benne a államadósságban holott a GDP majd 2 százaléka. Szánalmas megvezetett hülye vagy, aki benyeli a propagandát, ahogy az előző rendszerben is tetted és ki is szolgáltad azt.a

Ischtvaann 2017.08.08. 18:58:32

Szép kis újság felhozatal, mind a soros stream hez tartozik, teeljesen hitelesek...

Ischtvaann 2017.08.08. 19:02:17

Régen is voltak liberálisok, úgy hívták őket SS... Az összes aberált tetü náluk csoportosult...
süti beállítások módosítása