B1 blogcsalád



Felcsútra küldik játékosaikat az ellenfelek

2017. június 17. - nickgrabowszki

Van itt ez a harmatgyenge magyar foci, amit jó beáraz az Andorra elleni vereség (ami lehet, hogy bunda volt), meg a rendszeres júliusi kiesések albán, bosnyák, montenegrói ellenfelek ellen a nemzetközi kupákból.bb_5.jpg

És amire taón és stadionprogramon keresztül százmilliárdokat költ a Fidesz-kormány a magyar adófizetők pénzéből.

És amit már szinte teljesen elleptek a kormánypárti politikusok és oligarchák.

  • A Fradit Kubatov Gábor vezeti.
  • A Videoton Garancsi Istváné.
  • A Mezőkövesd mögött Tállai áll.
  • A Felcsút Mészáros Lőrincé Orbán Viktoré.
  • A DVSC Kósa Lajoshoz kötődik.
  • Az MTK elnöke Deutsch Tamás, a futballcsapat az öccséé.
  • A Balmazújvárost Tiba István fideszes országgyűlési képviselő vezeti.

Nem nagy túlzás azt állítani, hogy a Fidesz házibajnoksága lett a magyar NBI-ből.

Talán csak 4-5 csapat maradt ki ebből a körből, mint a Honvéd, a Diósgyőr, a Vasas, a Haladás vagy az Újpest.

Azért nem teljesen, mert az utóbb bajnok Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway tavasszal beturnézta a kormánysajtót kormánypropagandát, hogy hangot adjon a Fidesz politikája melletti kiállásának.

  • Talán azért, mert úgy is gondolta, hogy Brüsszelt kell megállítani.
  • Talán reálpolitikai okokból, hogy a Honvédot ne tekintsék ellenzéki csapatnak, és - pl. ügyesen szervezett bíróküldésekkel - ne vegyék el tőle a bajnokságot, vagy legalább ne eleve esélytelenként szálljon harcba.

A magyar futball általános állapotára jellemző az 1600-1800 lakosú Felcsútnak NBI-es csapata lehet, miközben 15 megyeszékhelynek meg nem. (Pl. Győrnek, Pécsnek, Szegednek, Zalaegerszegnek vagy Tatabányának.) A miniszterelnöki hátszéllel felálló Felcsút most jutott vissza az NBII-ből az elsőosztályba, de az ambíció nem állnak meg itt.

Már a télen Mezőkövesdről igazolt edzőt, ami lehet hogy nevetségesnek tűnik, ha nem tudjuk, hogy a Kövesd éppen elsőosztályú, és az edző - Pintér Attila volt szövetségi kapitány - egy osztállyal lejjebb ment, cdak azért, mert Orbán hívta.

Miután feljutottak az NBI-be, az első dolguk volt nekiállni a riválisok lerablásának, ha már

az akadémiájukról, amit az állam közpénz-milliárdokkal támogat, nem tud kikerülni épkézláb, NBI-es szintű játékos.

Vettek futballistát Újpestről, a kiesett MTK-ból, de kiszemeltek 1-1 alapembert a Honvédból, a DVSC-ből és  Diósgyőrből is, sőt, a válogatott, fradista Bödére is szemet vetettek.

Azt gondolnánk, az ellenfelek majd vetélytársnak tekintik a Felcsútot (amelyik valamely tragikus véletlen folytán a Puskás nevet használhatja), és igyekeznek nem megerősíteni a riválist.

De ha így gondolnánk, tévednénk.

A szombati Nemzeti Sport közölt interjút a Felcsút eddig legnagyobb fogásával, az Újpestről megszerzett Balogh Balázzsal (a képen elől), aki elmondja, hogy bár 186 magyar bajnokit játszott eddigi klubjában, ahol egy időben kapitány is volt, 

  • előbb az edzője közölte vele, hogy "elérkezett a váltás ideje", ha marad, nem fogja játszatni, csak a kispadon jegeli,
  • aztán a belga klubtulajdonos is azt mondani neki, ideje váltani, és ha lehet, akkor a felcsúti ajánlatot fogadja el.

Azaz a Mediaworks-tulajdonként Mészáros Lőrinc

Orbán Viktor lapja megírta, hogy az elvileg riválisok nyomást gyakorolnak saját játékosaikra, hogy menjenek Felcsútra játszani.

Nyomást gyakorolni azért kellett, mert Baloghnak pl. élő szerződése volt, eladni a beleegyezése nélkül nem lehetett. Balogh pedig megértette az üzenetet.

Ha valakit ez arra emlékeztet, ahogy a 40-es évek végén, 50-es évek elején a Rákosi-rendszerben megerősítették a rezsim kirakatcsapatait, a Honvédot (mint a hadsereg klubját) és az MTK-t (amire az ÁVH tette rá a kezét), az nem téved nagyot.

Azon se lepődünk majd meg, ha a Felcsút újoncként harcban lesz a bajnokságért, majd a végén a dobogón végez, és nemzetközi kupában indulhat.

Ahol persze simán kiesik majd albán, bosnyák vagy kazak ellenfelével szemben.

Mert ők nem teszik majd meg a szívességet, hogy megijednek a miniszterelnöki hátszéltől ők nem fognak lefeküdni csak azért, mert tudják, hogy Orbánnak teljhatalma van Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2812601667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2017.06.17. 14:45:25

bajnok lesz az, akárki meglássa !

Bambano 2017.06.17. 15:43:14

belátom, tévedtem. eddig azt hittem, nincs már lejjebb.

Bambano 2017.06.17. 16:37:11

egyébként meg akkor lesz a felcsút bajnok, ha törvényt hoznak rá.
amire minden esély megvan.

Janossz 2017.06.17. 19:47:14

Akkor lesz itt jó foci, ha Hódmezővásárhely, Szakonyfalu, meg Pápa is ott lesz az élvonalban!
Szép nagy stadionokat oda is!

haXXor 2017.06.17. 19:57:53

Faszság a poszt, bár tény, Felcsút bevásárolt. Győrben, Pécsett, Nyíregyházán vagy épp Pápán azért nincs NB1-es csapat mert vagy az MLSZ fúrta meg, vagy a pénz fogyott el, vagy az Újpest vétózta meg a tagságot. Értem én, hogy tolni kell az Orbán-ellenes kontentet de ha lövésed sincs a magyar fociról akkor hagyd a faszba az egészet. Inkább írj arról cikket, hogy az MSZP ideje alatt miért hanyagolták el annyira mo. legnagyobb és legnépszerűbb tömegsportját, hogy most sok-sok milliárdot kellett beleönteni? Ja tudom, azért mert jobb az egészségtelen életmód propagálása, csak hogy több inkubátort vehessetek (tudom, az mszpnek azt sem sikerült vennie...)

Janossz 2017.06.17. 20:44:48

@haXXor: "miért hanyagolták el annyira mo. legnagyobb és legnépszerűbb tömegsportját, ..."
Ti hanyagoljátok el, állítólagos szurkolók, akik egy teljes fordulót képesek vagytok országosan tizenötezren látogatni. Ha erre tizenötezerre osztod vissza a támogatások összegét, mondhatni jól támogatott a szórakozásotok.
Megérdemlitek bizonnyal, mert nektek "van lövésetek a magyar fociról".

Netuddki. 2017.06.17. 20:53:55

Felesleges ennyi betűt pazarolni az egészre. Hűtlen kezelés ami a magyar futballban folyik és csak ezért sorban lehetne osztogatni a letöltendőket. Valamikor tán még ki is lesznek ezek osztva. Vitya! Már van egy fenntarott helyed valamelyik börtönben!

Netuddki. 2017.06.17. 20:55:40

@haXXor: "Inkább írj arról cikket, hogy az MSZP ideje alatt miért hanyagolták el annyira mo. legnagyobb és legnépszerűbb tömegsportját, hogy most sok-sok milliárdot kellett beleönteni?"

Hülye-e vagyol? Ezt majd a bíróság előtt nem javaslom így előadni.

ősbölény 2017.06.17. 20:57:48

"Ahol persze simán kiesik majd albán, bosnyák vagy kazak ellenfelével szemben.

Mert ők nem teszik majd meg a szívességet, hogy megijednek a miniszterelnöki hátszéltől ők nem fognak lefeküdni csak azért, mert tudják, hogy Orbánnak teljhatalma van Magyarországon."
Akkor sem, ha kapnak egy kis pénzt a magyar adófizetőktől?

Terniak 2017.06.17. 21:24:23

@haXXor: ne haragudj, nem tudom, komolyan írtad-e vagy sem, amit írtál.
Bármelyik Kormány jogosan "hanyagolja el" a focit, és úgy általában mindegyik profi sportot, mert ez nem állami feladat. A hangsúly a profin van. Bár a magyar foci, ideértve az NB1-t persze nem az ténylegesen, de mivel annak nevezik, állami pénznek nincs helye benne.

Tartsátok el Ti szurkolók a csapataitokat, vegyétek meg a jegyeket, a szuveníreket stb., én sem kérem, hogy az én hobbimat más támogassa.

Az egészséges életmódot meg nem a magyar foci fogja előmozdítani. Nem azért sportolok, mert egy magyar focicsapat nyer vagy veszít, hanem 1. mert igényem van rá 2. mert megengedhetem magamnak. A profi sportba belekeverni a tömegsportolás támogatását teljes félreértés.

1ghost 2017.06.17. 21:36:18

@haXXor:

Na ja, felcsút, meg a mezőkövesd az elsőosztályban! Na húzzál vissza az gazdád seggébe, te gerinctelen orbánbérenc !

morph on deer 2017.06.17. 21:41:59

"Mert ők nem teszik majd meg a szívességet, hogy megijednek a miniszterelnöki hátszéltől ők nem fognak lefeküdni csak azért, mert tudják, hogy Orbánnak teljhatalma van Magyarországon."

Hát azért nem is.
Viszont a magyar adófizetők bármikor képesek finanszírozni egy-egy stadiont, hol itt, hol ott, és az ugye már egészen más!
Bácska-Topolya például megvan?
Na úgy valahogy.
Fog az menni..!

sinus67 2017.06.17. 21:53:48

@haXXor:
"...legnagyobb és legnépszerűbb tömegsportját,..."
Hát tényleg baromi népszerű. Mindenkinek tetszik a színvonal! És mióta áramlik bele az átkos óta újra a közpénz, egyre népszerűbb:

www.magyarfutball.hu/hu/nezoszamok

sinus67 2017.06.17. 21:54:56

@Janossz:
Na az a 15000 elég nagy túlzás!

sinus67 2017.06.17. 22:03:36

@haXXor:
"hogy most sok-sok milliárdot kellett beleönteni"

Ez a baj látod! Beleöntik! Ennyi erővel odaadhatták volna Bróker Marcsinak is azt a sok-sok milliárdot. Ugyanennyit fejlődött volna a magyar foci.

Ha jobbá akarsz tenni valamit, abba befektetni kell, mert ha mások pénzét öntöd bele, akkor nincs érdekeltség. Csak kihúzzák a dugót és a beöntött lé kifolyik a lefolyón. A pöcébe, meg a Felcsútba!

kőkobaki 2017.06.18. 00:32:09

A stadionokat pedig az állam építi a kormány közeli vállalkozók foci klubjainak!

Bambano 2017.06.18. 05:40:50

@haXXor: öntöttek sok milliárdot a tömegsportba? he?
miután az nb1-es fociklubbok zöme közvetlen pártirányítás alatt áll, így nyugodtan mondhatjuk, hogy maguknak osztották a milliárdokat, nem a sportnak. a profi kuplerájok kaptak, a tömegek nem.
süti beállítások módosítása