B1 blogcsalád



Meghazudtolja Rogánt és rejtélyes ellenfelek támadására figyelmezteti Csetényi szomszéd

2017. június 11. - ashwood

dsc_8045-1024x684.jpgKik lehetnek Rogán Antall politikai ellenfelei? Erre a teljes magyar lakosság képes lenne azonnal válaszolni – nem így a propagandaminiszter szomszédja. Aki a rejtélyes ellenfelek után még hazugságba is keveri pajtását.

Pixisből történő kiesés lett a jelek szerint folyamatba helyezve Csetényi Csaba számára is. Aki e nevet nem tudja elsőre hova tenni, valószínűleg mindjárt a homlokára csap, ha eláruljuk: ő az a reklámcég tulajdonos, aki – Mészáros Lőrinc csodáját ismételve kicsiben – 2010 után vált igazán sikeressé, elsősorban szomszédjától, Rogán Antalltól kapott megrendelések segítségével. Most azonban fordulni látszik a kocka: idén egy 25 milliárdos állami kommunikációs tenderből már csak morzsák estek le neki, szemben a korábbi évek milliárdjaival. Hírlik: késve fizetett a fideszes nyaloncmédiának, ezért panaszolták be személyesen Orbánnál – aki tenderbuktával küldte a selyemzsinórt Csetényinek.

Minderről persze szó sincs - így Csetényi a 168 órának. A hirtelen jött bukásra így reagált: "azon gondolkodom, vajon mi lehet ez az egész. Talán valaki így akart üzenni valamit." De hogy mit, arról fogalma sincs. Azaz mégis. Pár kérdéssel később eszébe jut az egyetlen megoldás: "Engem kizárólag arra használnak, hogy rajtam keresztül üssék Rogán miniszter urat." A kommunikációs zseni azonban újabb rejtélybe szalad bele: kik akarják ütni Rogánt? "A politikai ellenfelei." Na de azt már Csetényi sem tudja megmondani, kicsodák is Rogán propagandaminiszter politikai ellenfelei.

És itt álljunk meg egy polgári pillanatra. Csetényi vagy tényleg ennyire hülye, vagy minket néz annak. Avagy… Rogán Antall, úgy is mint kormánytag és fideszes vezető politikai ellenfeleit az úgynevezett ellenzéki oldalon szokás keresni. Ezzel szemben a szomszéd – a kommunikációs guru – rezzenéstelenül belemondja a mikrofonba, hogy nem tudja, kik lehetnek a miniszter úr ellenfelei. Akkor talán nem a parlamenti patkó átellenes oldalán kell őket keresnünk, ha a saját táboron belül? Minden megeshet, hisz Csetényit Kuna Tiborra, Szijjártó Péter nagy barátjára cserélte le a kabinet - immár az utóbbi nyeri degeszre magát.

Aki a fenti eszmefuttatáson túllendül, annak az sem okoz nehézséget, hogy elhiggye Csetényinek: üzletről, állami megrendelésekről még soha az életben nem egyeztetett Rogánnal. Még a lépcsőházban sem szoktak összefutni. Hát persze…

A Pasa parki reklámpasa – akinek két cége, a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. együttes árbevétele 2015-ben nettó 5,3 milliárd forint volt. Előbbi nettó árbevétele a 2014-es 589 millióról 4,6 milliárd forintra nőtt, vagyis megnyolcszorozódott, utóbbi 2015-ös nettó árbevétele 741,9 millió forint volt, ami százötvennyolcszorosa a 2014-es 4,69 milliónak – Rogán minisztersége óta összesen 23,7 milliárd adóforintnyi állami megbízást kapott. Ehhez képest kifejezett hálátlanságnak tűnik meghazudtolni kenyéradó gazdáját. Pedig ez történik.

Csetényi épp azt magyarázza, hogy a miért tekinthető az állami pénzek hatékony elköltésének az, ha kizárólag fideszes tulajdonú médiumban hirdet, amikor azt találja mondani: "Mi csak javaslatot teszünk a felületre, az ügyfél dönt." Igen? Eddig mindig azt hallottuk Rogántól, hogy ők csak a pénzt adják a kampányokra, azok legoptimálisabb elköltéséről az ügynökség határoz. Akkor most az ügynökség vagy a megrendelő?

A végeredmény persze ugyan az: csak és kizárólag Fidesz-tulajdonú médiumban költ az állam. De sajtószabadság, az van. Pont – mond merészet Csetényi.

Máskor talán mégis kéne egy-két szót váltani a szomszéd úrral, hogy ha megkérdezik őket, ugyan azt hazudják.

(Fotó: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9312585577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2017.06.12. 21:28:37

Azt hiszem kiderült, hogy egy strómannal van dolgunk. Nem tud semmiről még saját üzletéről sincs fogalma. Olyan ez, mintha a Quaestor ügyeiről Tarsoly helyett a végjátékban kinevezett munkanélküli-vezérigazgatót kérdezné az újságíró.

Merlot 2017.06.12. 21:42:24

Mindkettő egy-egy geciláda. Az egyik 19, a másik egy híján húsz.
A kétségbeejtő, hogy két ilyen senkiházi lopja szét (többek között ) az országot, és mi még nem gyújtottuk rájuk a Pasa - parkot.
Az MSZP történelmi bűne, hogy ezek 2x is 2/3-al győzhettek, a miénk meg az, hogy nem nyomtuk bele őket 1 millióan tüntetve a parlamentből a Dunába.... :((

birka menet 2017.06.12. 23:09:16

Semelyik elllenzéki párta nem fogok szavazni, ha nem treszik meg legfőbb kormányprogramjuknak ennek a büdös tolvaj fidesz maffiának az utolsó fillértfig való elszámoltatását!

Valójában egy tucat ügyészséget kell majd felállítani, annyi bünszövetkezeti sejtje van a fidesz mocsoknak:
- Orbán - mérszaros - garancsi - Szíj maffia sejt
- Szargyártó - Tarsoly- Kunci maffia sejt
- Rogán- Csetényi - Rogán ügyvédje sejt (illetve még a feltalálók, az 5. kerületi elprivatizálók, stb....)
- Lázár és a dohány- föld maffia sejt
stb

Nem fogk egyetlen egy ellenzéki pártra se szavazni amelyik ezeket nem akarja börtönbe vágni, mert azt nem játszuk, hogy majd a fidesz az adófizetők által fizetett ellenzéki állásokból fog a sok 100 milliárdos harácsán ülve kirhögni az emberekre.

incognito ergo sum 2017.06.13. 05:24:00

@Merlot:

Az mszp történelmi bűne hogy nem oszlott fel 1989-ben

1ghost 2017.06.13. 07:30:37

@birka menet:

Tök igazad van, a helyzetet ugyanígy látom én is.

Ennek a tolvaj, velejéig korrupt, mocskos bandának a rács mögött van a helye az utolsó fidesztalpasig bezárólag,, mert itt még azok is gennyesre loptak magukat honfitársaink verejtékéből.
süti beállítások módosítása