B1 blogcsalád



Kemény fideszes belharcok mennek jobbra-balra: most Rogán kapott megint egyet

2017. május 26. - Mr Flynn Rider

Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja a Pasa parki luxusingatlanban kegyvesztetté vált - mutatják a számok. A Rogán-vonal megroggyant a helikopterezős botrány óta. 

csetenyi_csaba.jpg

A pletyka szerint Lázár János személyesen hívta fel a Népszabadságot, hogy hova menjen a fotós a megfelelő helikopteres képért. Aztán meglett az ikonikus fotó Rogán Antalról, amint kiszáll a helikopterből. A Fidesz csak a fanatikus hívek fejében egy egységes párt, valójában ugyanaz a marakodás megy belül, mint az MSZP-ben, vagy a Jobbikban.

Keserű tapasztalata lehet annak, aki egy pártnál dolgozik manapság: gyakran a párton belüli rivalizálás elnyomja a politikai ellenfelekkel szembeni gyűlöletet is. Bárki bárkivel hajlandó összefogni, vagy éppen bárki bárkit hátbatámad egy apró helyzeti előnyért.

A Fideszen belüli erővonalak ugyanakkor nem jelennek meg a médiában egyértelműen, csak amikor egy-egy oligarcha, vagy pártközeli pénzember kegyvesztetté válik.

Régóta megy a verseny a propagandaminiszter Rogán Antal és a miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János között. A jelek szerint a helikopteres affér igen keményen a padlóra küldte Rogán Antalt, sokáig nem is került a nyilvánosság elé. Amikor aztán kiállt, akkor meg elég béna módon hazudott az újságíróknak, magyarázkodásra is kényszerült emiatt. Az újságírók azóta is folyamatosan szembesítik a hazugságával és a luxuséletmódjával – mait nyilvánvalóan nem engedhetett volna meg magának.

A legújabb ütést Csetényi Csaba, Rogán szomszédja és szövetségese kapta: a Magyar Nemzet szerint ugyanis nem kap több állami megrendelést.

 

Elég nagy csapás ez mindkettejüknek, hiszen Rogán, Habony és Csetényi évek óta együtt dolgoznak. Havi, olykor heti rendszerességgel egyeztetett a kampányokat kitaláló és felügyelő miniszterelnöki főtanácsadóval, Habony Árpáddal, a kommunikációs minisztert régóta ismeri, Rogán Antal polgármestersége idején a Network – akkori nevén: HG 360 – dolgozott a belvárosi önkormányzatnak is.

Magyarországon a siker záloga nem a tehetség és a teljesítmény, hanem a jó fideszes kapcsolatok. Mint a hetvenes években is: a párt Központi Bizottsága mindent meghatároz és mindent előír. A kegyvesztettség egy cég, vagy cégcsoport végét is jelentheti, hiszen a média- és hirdetési piacot szinte teljesen az állam uralja. Csetényi mellőzése azért is meglepő, mert a cégei kulcsszerepet játszottak az elmúlt években az állami reklámpénzek segítségével épített fideszes médiabirodalom finanszírozásában, 2015–2016-ban a Network volt a kormány első számú ügynöksége.

Az MNO úgy tudja, hogy a kommunikációs piacon már tavaly ősszel rebesgették, hogy a Networköt le fogják cserélni egy másik ügynökségre. Ám az NKOH tavaly novemberben lezárt tendere még cáfolni látszott a szóbeszédet: a Network újra nyerni tudott konzorciumi társával – a szintén Csetényi tulajdonában lévő Affiliate Kft.-vel – a 25 milliárdos keretösszegű kormányzati gigapályázaton.

Mindez Rogánnak azért rossz hír, mert propagandaminiszterként nyilvánvalóan ő felel a kampányok hatékonyságáért és elvesztette az egyik hű szövetségesét, üzlettársát.

Csetényi és a Network kampányai az utóbbi években: 

  • a „kényszer-betelepítés ellen” kezdeményezett népszavazás tavalyi kampányát,
  • népszerűsítették a kormány „reformjait”,
  • reklámozták a paksi bővítést,
  • buzdítottak államkötvények vásárlására.

 

Elszámolási viták a háttérben

A Magyar Nemzet szerint elszámolási viták vezettek a bizalomvesztéshez. Az állami reklámpénzek áramoltatását a kormánypárt felső vezetésében kiemelt ügyként kezelik: részben ebből finanszírozzák az új médiumokat. Csakhogy tavaly a médiabirodalom több vezetője is reklamált, hogy a kifizetések késnek vagy meg sem érkeznek. A kormányközeli médiabirodalom zászlóshajójánál, a TV2-n a Mérték Médiaelemző Műhely elemzése szerint megháromszorozódtak az állami hirdetések, ennek ellenére Andy Vajna tévéje 7,2 milliárdos veszteséggel zárta a 2016-os évet. A panaszok egy része eljutott Orbán Viktor kormányfőhöz is, mire átvilágították a rendszert. Egy a médiaépítkezésben kulcsszerepet játszó forrás azt mondta a lapnak: mára hatalmasra nőtt a portfólió, átláthatatlanná vált a rendszer, és a forrásigény is megugrott, így nehéz megállapítani, mekkora a Network felelőssége. Egy biztos: a Fidesz vezetésében elégedetlenek voltak az elvégzett munkával – írta az MNO.

A Magyar Nemzet számításai szerint 2014 óta 23,7 milliárdnyi központi állami megbízást nyertek el.

Ennyi pénz ment el az ön adójából arra, hogy Önt befolyásolják. Közel 24 milliárd forint, hogy értse az összeget: Magyarország összesen ennyit költ vidékfejlesztésre, a mezőgazdaság fejlesztésére, innovációjára 2017-ben. De ugyanennyi pénzt ad most Kína a Borsodchem fejlesztésére.

A Magyar Idők két napja jelentette be diadalittasan: 13 milliárd forintot költ a kormány egészségügyre és alapellátás fejlesztésére 2017-ben. (Ja, csak 10 milliárddal kevesebbet, mint amennyit ez az egy cég kapott a kampányokra 3 év alatt.)

De, hogy lovagoljunk még az összegen: ha ezt a 23,7 milliárdot elosztjuk három évre, akkor évi 8 milliárd forint. Pont ennyi pénzt kapnak idén a civil szervezetek összesen, közösségfejlesztésre. 

Nekünk, átlagos szavazóknak semmi sem változik: innentől ugyanúgy a Fidesz költi majd a mi pénzünket arra, hogy gyűlöletpropagandával próbáljon befolyásolni bennünket. Csak más zsebbe megy majd az adónk. Amit lehetne mondjuk arra fordítani, hogy ne így nézzen ki egy tüdőgondozó fala:

tudogondozo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112542025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2017.05.26. 15:16:35

Na? Narancskomcsik? Soros a hunyó mi?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.26. 15:20:18

@sinus67: Soros és Simicska a hunyó, mert az egyik segítette a pártalapítást, a másik pedig két évtizedig intézte a piszkos pénzügyeiket...

sinus67 2017.05.26. 15:27:44

Ehhez azért nincs mit hozzáfűzni. Igaza van Ceglédinek! Alkalmatlanok a kormányzásra!

De az ellenségkeresés , a propaganda és a lenyúlás elveszi az energiájukat és az idejüket is.
A kormányzás, Tiszelt Hölgyeim és Uraim, nem az ellenségkeresés és a szüntelen harc! A kormányzás az az ország, a nép számára a megfelelő és a jó, jobb élet lehetőségének megteremtése. Ez a minőségi egészségügy, a minőségi és pártbefolyástól mentes oktatás, a szociális és létbiztonság megteremtése és nem a saját rokonság, haverok, egyéb hatalmon maradást segítő talpnyalók gazdagítása!
Ez sokkal-sokkal fontosabb, mint a sorosozás!

sinus67 2017.05.26. 15:36:08

@zenitó

Elolvastad? Nyelvtani ellenőrzés megvolt?

A tartalomról is van véleményed, vagy csak a betűösszetételeket figyeled?

(Jól írtam, vagy kötőjellel kell? Majd jelezd ezt is!)

:)))))

pamut 2017.05.26. 17:39:32

Ugye örültök fideszesek?:

"A Facebookon kért segítséget egy szakorvosjelölt, miután egyedül hagyták a sürgősségi osztályon"
"Akkora az orvoshiány, hogy az urulógos rezidensre bízták rá éjjel a sürgősségi betegek ellátását."
444.hu/2017/05/26/a-facebookon-kert-segitseget-egy-soproni-szakorvosjelolt-miutan-egyedul-hagytak-a-surgossegi-osztalyon

Tudom, ha anyátok halna meg az orvoshiány miatt, ti akkor is Orbán szerelmetes hívei maradnátok.....

kártékony 2017.05.26. 18:12:58

Soros!

Vagy mi is volt a kérdés?

willcox 2017.05.26. 18:36:48

Csetényi jóelvtárs Csaba kikerült a pixisből, szerintem leszarja. Keresett néhány milliárdot, mert megérdemli, hiszen jó elvtárs.

nick papagiorgo 2017.05.26. 20:18:23

Ebben a történetben csak annyi a "szép", hogy gyönyörű, hogy ezt a leplet így lerántjuk. De az átlagember azért megkérdezi, hogy mennyi ment el a 4-es metróra, mennyi lent el az M6-ra (miért kellett alagutakat építeni a löszfalba...) stb. stb.

És az is nagyon "szép", hogy az eddig kormányon még nem lévő pártok (pl. a Jobbik, vagy a Momentum) szépen elmondják, hogy "majd ők nem fognak lopni". Nem hát, naná. "Az egészségügyre fordítjuk" - hogyne, persze (visszafizetjük Simicskának a plakátok árát, ami megmarad, azt majd az egészségügyre fordítjuk - sajnos nagyon kevés maradt...). A momentum spec nem tudom, kinek fog visszatejelni, de azért azt ne higgyük már, hogy ők az adományozók 1-2 ezer forintjaiból építették fel magukat.

Mindenki mögött áll valaki, ezt ne felejtsük el. Tökmindegy, melyik pártról beszélünk.

pamut 2017.05.26. 20:36:11

@nick papagiorgo:
Te magadról beszéltél, mögötted áll valaki, méghozzá a fideszes tartótiszted. Most épp az a melód, hogy leránts más pártokat a saját mocskotokba, nehogy már jobbnak tűnjön bármelyik a ti mocskos maffiapártotoknál.

ostvan1 2017.05.26. 20:36:34

@nick papagiorgo: "Mindenki mögött áll valaki, ezt ne felejtsük el. Tökmindegy, melyik pártról beszélünk."
Tökéletesen igazad van. Csak az elődök bűnei nem oldozzák fel a mostaniakat és a sajtónak (médiának) joga, sőt kötelessége a szennyes ügyeket szellőztetni.
Aki beletörődik abba, hogy - pillanatnyilag - a fidesz mindegy, mit csinál, úgysem tehetünk elle semmit, hát az az ember a hazaáruló.

vajdasagi 2017.05.26. 21:06:11

@nick papagiorgo: Ha a tieid lopnak, csalnak hazudnak, akkor nem igazán meggyőző érve, hogy de a régiek is loptak, meg biztosan majd a következők is lopni fognak. Nem érzed, hogy ez gyenge?

JGDus 2017.05.26. 23:50:49

RA bajtárs egy vidéki suttyó, akinek úgy kellett megmagyarázni, hogy a Rolex automata óra ugyan, de ha leteszik a karról megáll. Ő az akire az évtizedek alatt csak a gőg tapadt. 10 év múlva senki sem fog emlékezni rá.

Alick 2017.05.26. 23:56:42

@sinus67: "Ez a minőségi egészségügy, a minőségi és pártbefolyástól mentes oktatás, a szociális és létbiztonság megteremtése és nem a saját rokonság, haverok, egyéb hatalmon maradást segítő talpnyalók gazdagítása!"

Oké, de ettől a jelenlegi politikai miliő fényévekre van.

Alick 2017.05.26. 23:58:09

@vajdasagi: "Ha a tieid lopnak, csalnak hazudnak, akkor nem igazán meggyőző érve, hogy de a régiek is loptak"

Viszont valódi érv a szabad mandátumos képviseleti rendszer ellen,

Arcade Macho 2017.05.27. 00:11:06

IMF a hibas!!!
ja nem mar Soros van soron...

Pál Madácsi 2017.05.27. 00:46:06

Viszont a hivatalos stróman, a Lölő, több min 4 szer ennyivel gyarapodott, potom egyév alatt.
Hogy egyem a szívét....., vagy mégsem, inkább keverjék korpába, hogy irmagja se maradjon a disznajai után!

William Kidd 2017.05.27. 07:02:39

Szerintem Tonit az V. keruleti ingatlanpanama es a szervezett alvilaggal valo osszefonodasa (Vizoviczki) amortizalta le. Ezert ez egy autentikus kep a politika es a szervezett alvilag osszefonodasarol.

Rogan es Lazar harcanak az volt a tetje, hogy ki legyen a kovetkezo Don. Szerintem mara mar vilagosan lathato, hogy Lezer Jani lesz Orban tronorokose.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.27. 07:47:09

@nick papagiorgo: Tehát maradjon a fidesz? Ez a konklúzió?

fillérbaszó vadász 2017.05.27. 08:34:09

@nick papagiorgo: Értem!
Tegyük fel te vállakozó vagy és van egy kis vegyesboltod. Tudod, hogy az alkalmazottad lopja a bevételedet. Mit csinálsz? Hagyod a francba az egészet és nem rugod ki, mert ha felvennél valaki mást akkor "biztos az is lopna", vagy kirugnád és felvennél valaki mást?
Nyilván az utóbbit választanád. Ilyen a politikai is. MSZP-ről tudjuk hogy lopott. A fidesz szintén lop. Akkor jöjjön més, mondjuk a Jobbik. Aztén ha szarok lesznek és lopnak, akkor majd el lehet (sőt kell is) őket zavarni és elszámoltatni. Aztánm jöjjön utána a momentum, LMP akárki, aztán ha azok is korruptak lesznek, akkor őket is el kell zavarni. A lopás és lopás közt is van különbség. Azért nem mindeg ha 1000 milliárdokat lonak el vagy az Alsótaktaharkányi képviselő elsibbolt 30000 ft. benzinpénzt. Tudod. Bűcslekemény az is ha részegen betörsz egy kirakatot és az is ha eltérítesz egy gépet és beleirányítod a WTC-be. De azért érzed a különbséget ugye?

fillérbaszó vadász 2017.05.27. 08:49:37

@indeksz isis al kaida mind CIA projekt: Nem vagyok amcsi, szarok én rájuk. Szaúd-Arábiára is. Magyar vagyok.

fillérbaszó vadász 2017.05.27. 08:50:40

@indeksz isis al kaida mind CIA projekt: "indeksz isis al kaida mind CIA projekt"

Te amúgy honnan vagy ilyen jól informált, hogy tudod mi "CIA projekt" ás mi nem az?

sinus67 2017.05.27. 09:57:53

@William Kidd: Nem lesz örökös! Elveszi tőle a trónt és kész! Lesznek itt még csudák.

sinus67 2017.05.27. 10:04:46

@indeksz isis al kaida mind CIA projekt:
Nagyon szánalmas! Arra reagálj, amit kérdezett! Az már nem megy mi?

sinus67 2017.05.27. 10:06:17

@fillérbaszó vadász: Ne akard nekik bizonygatni! Azt hiszik csak ők dönthetik el ki a magyar!

sinus67 2017.05.27. 12:32:43

@indeksz isis al kaida mind CIA projekt:
Most, itt nem a CIA paranoiáról van szó. Ez a poszt nem arról szól.
Itt most arról van szó, hogy elsíbolnak 10, 100, 1000 milliárdokat, miközben az egészségügy omlik össze mindenestül. Az oktatás elveszti/elvesztette szabadságát és minőségét. /Nem mintha eddig a legjobb lett volna a világon, de nem volt ennyire rossz. Utoljára az átkosban írta a párt/pártkatona a tankönyveket./
A szociális és létbiztonság a béka segge alatt van.
Nem értem, hogy ehhez a vitához mi a lóf@sz köze van a CIA-nak, Szaúd-Arábiának, meg még a jó ég tudja kinek?
Orbán, akit senki nem választott meg 2/3-ot kapott 2010-ben. Zemútnyócév után már jött, hogy hasít a gazdaság!

Áruld el nekem a CIA beleszövése nélkül, ha az ország jól teljesít, gazdagodnak a (fidesz)családok, haverok, egyéb mamelukok, akkor hogy a picsába nincs rendbetéve az egészségügy. Csak ezt az egyet. Több területet nem is kérdezek!
Mondd meg, hogy lehet ez? Ja?! És nem mentesít a visszamutogatás az előző balfék bandára!

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.05.27. 12:48:32

@nick papagiorgo: "Mindenki mögött áll valaki, ezt ne felejtsük el. "

Ha mögötted egy szakmailag sikeres elmegyógyász állna, akkor ma is meg lettünk volna kímélve a szellemi problémáid internetes kinyilatkoztatásaitól.

Ja, és Soros mögött ki áll, ki irányítja ezt a 86 éves öreg amerikai nyuggert?

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2017.05.27. 12:53:06

@indeksz isis al kaida mind CIA projekt:

fidesz, cöf, jobbik, orbán mind Putyin projekt.

Paks 2, kamu magyar állampolg´árság a ruszki maffiának, orbán EU bomlasztása mind Putyin projekt.

Szíj´ártó, Kiss Szilárd és KGB-s kém felesége, Moszkvai vízumház és magyar vízumai a ruszki maffiának, mind Putyin projekt

sinus67 2017.05.27. 12:56:04

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Na jó, de az szerinte ér! Csak a CIA nem ér! Putyin kavarása olyan neki, mintha nem is lenne! Ő jó elvtárs!
:(
süti beállítások módosítása