B1 blogcsalád



Egyelőre Kaczynski is köti az ebet a karóhoz migránsügyben

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. május 21. - Szelestey

Lengyelország továbbra sem akar hallani a menedékkérők átvételéről, az osztrák zöldek leendő vezetője viszont azt mondja, hogy két éve be kellett fogadni a több mint egymillió, rettenetes helyzetben lévő földönfutó embertt. Soros a despoták választott ellenfele - jelentette ki az üzletember szóvivője.

                                                      Nemzetközi sajtószemle, 2017. május 21.

 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Lengyelország erős embere ismét bírálta az unió kvótatervét, és a német kancellárt okolta a migrációs gondokért. Kaczynski azt mondta, hogy nem a lengyelek nyitották meg a földrészt a menekültek előtt, a következményekért Merkelnek és Németországnak kell tartania a hátát. Előzőleg a PiS elnöke arról beszélt, hogy a bevándorlók betegségeket és élősködőket hurcolhatnak be. Az unió a jövő hónapban dönt arról, indítson-e jogi eljárást azon államok ellen, amelyek – mint Magyarország és Lengyelország – nem hajlandók menedékkérőket befogadni és ily módon valamelyest tehermentesíteni a görögöket és az olaszokat. Varsó legutoljára három napja utasította el, hogy engedjen az EU nyomásának az áttelepítések ügyében.

http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-poland-idUSKCN18G0RC

Neue Kronen Zeitung

kronen_zeitung.jpg

Az osztrák zöldek leendő vezetője hibának tartja, ahogyan Ausztria kezdeményezésére annak idején lezárták a Balkánt a menekültek előtt. Lunacek, aki az októberi választások előtt veszi át a párt irányítását, de addig megtartja EP-mandátumát, azt kifogásolja, hogy Kurz külügyminiszter, aki időközben a Néppárt első embere lett, csakis a közvetlenül érintett államokkal beszélte meg a határsorompók leeresztését, a németeket, a görögöket és a Bizottságot nem vonta be a tervbe. Márpedig tévedés a külön út. És nem elég azt mondani, hogy ide ne jöjjenek a migránsok, gondoskodni kell arról is, hogy jobban ellássák őket ott, ahol vannak. A külső határokat pedig összehangoltan kell védeni. A környezetvédő politikus egyetért azzal, hogy Merkel csaknem két éve megnyitotta a határokat a háború és a bombák elől menekülő emberek előtt, és az is helyes, hogy az osztrákok segítettek az érkezőknek. Lunacek egyébként középbalra igyekszik vinni a zöldeket, mert az összes többi párt jobbra sodródik. Fontos célnak nevezte, hogy megakadályozza a neonáci Szabadságpárt bekerülését a kormányba.

http://www.krone.at/oesterreich/lunacek-schliessen-der-balkanroute-war-falsch-grenze-zu-zu-wenig-story-570353

Business Insider

business_insider.jpg

Soros György a jobboldal kedvenc célpontja, az összeesküvés-elmélet hívei úgy gondolják, hogy nem egyszerűen támogatja a liberális tiltakozó mozgalmakat, hanem ellenőrzi a világ gazdaságát és a saját maga által szorgalmazott rendet akarja rákényszeríteni a világra. A szélsőjobb két évtizede azon a véleményen van, hogy tiktokban ő mozgatja a globális gazdaság és politika szálait. De igazából akkor került a figyelem középpontjába, amikor 13 éve beszállt a politikába, és pénzt adott, hogy megakadályozza az ifjabb Bush újraválasztását. Azon kívül ismételten felszólalt az iraki háború ellen. A Soros Alapkezelő szóvivője szerint az üzletember emiatt került szembe a konzervatív propaganda gépezettel. Az igaz, hogy megpróbálja befolyásolni a politikát, kiáll pl. a menekültek mellett. Ugyanakkor tény, hogy jobboldali milliárdosok sokkal többször vetik be vagyonukat olyan ügyek támogatására, amiben hisznek. Viszont az is megfelel a valóságnak, hogy Soros egyfolytában bírálja Trumpot.

Sok jobboldali európai kormány úgy érzi az utóbbi években, hogy itt az idő keményen fellépni a befektető ellen. Magyarország törvénnyel próbálja bezáratni a CEU-t. A Soros Alapkezelő szóvivője úgy reagált ezekre a próbálkozásokra, hogy az üzletember a despoták választott ellensége. Sokan azzal vádolják, hogy titokban mesterkedik, ám a Nyílt Társadalom Alapítvány meglehetősen egyértelműen hirdeti a szociális igazságosságot. A már említett szóvivő hozzáteszi, hogy Soros éppen az általa nyújtott anyagi támogatás és politikai hatalma miatt olyan fenyegető egyes erők szemében, de amit csinál, az minden, csak nem titkos szervezkedés. Ráadásul a vádak mögött felbukkan az antiszemitizmus. A Breitbart pl. polipnak nevezte. A fogalmat a nácik használták annak igazolására, hogy a zsidók tartják kézben a világot.

http://www.businessinsider.com/how-did-george-soros-become-the-favorite-boogeyman-of-the-right-2017-5

Hangos sajtószemle: https://soundcloud.com/user-51236798/hangszemle70521

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4712528869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.21. 09:41:46

Vigyázni kell azzel az orosz ügyök Szorosz- szal.
A nagy orosz fenyegetettség közben nyilvánvalóan aljas, sunyi céllal ideküldött egy még a nevében is nyilvánvalóan orosz ügynököt, hogy hekkelje meg a CEU- t. Meg az egész Európa Parlamentet. Bomlasztja itten a demokráciát meg a kikezdhetetlen nyugati szövetségeseinket.

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz hacker s.k.
süti beállítások módosítása