B1 blogcsalád



Magyarország rémes alaknak számít az unióban

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. február 25.

2017. február 25. - Szelestey

fence.jpg

 foreign_policy.jpg

Foreign Policy Magazine

Magyarország kétszeresen is biztosra akar menni, nehogy – úton Nyugat-Európába – illetéktelenek a területére léphessenek, ezért újabb kerítést emel a déli határon. A lépés még jobban kiélezi a feszültséget az unióval, amelyről Orbán Viktor úgy gondolja, hogy túl puha álláspontot foglal el a bevándorlás ügyében. Egyébként már az első határzár is azt eredményezte, hogy a korábbihoz képest csupán egy töredéknyi ember jutott be az országba. Az idén pl. 1142-en próbálkoztak illegálisan Szerbia felől, ám nyilvánvalóan ez is sok volt a hatalom számára. Lázár János azt jósolta, hogy az idén lényegesen megugrik a szám. A szerb oldalon 7 ezren várakoznak, a magyar hatóságok azonban naponta csupán 10 menedékkérőt engednek be. A lap ugyanakkor úgy véli, hogy nem lesz könnyű, ha az újabb határzárhoz és a migránsok fogvatartására szolgáló konténertáborok megépítéséhez a magyar fél külföldről akarna pénzt szerezni. (A becsült költség átszámítva majdnem 131 millió dollár.) Gondot jelent a határvadászok toborzása is. Viszont mindezek alapján Magyarország a bevándorlás ügyében továbbra is rémes alaknak számít az unióban, amely közös bevándorlás-politikát igyekszik kidolgozni. Orbán közben nyilvánvalóan harcol azokkal, akik menedéket keresnek magyar földön.

FAZ

fraknfurter.jpg

A berlini Humboldt Egyetem egyik professzora szerint terjed az a bénító érzés, hogy ha komolyra fordulnak a dolgok és meg kell őrizni a jogállami és demokratikus normákat, akkor csődöt mondanak az uniós intézmények. Florina Meinel rámutat, hogy az EU tétlenül nézte, amint Magyarországon kiépült a tekintélyelvű rendszer, és nem sokat tett az ellen sem, hogy Lengyelországban a hatalom megzabolázza az igazságszolgáltatást. Igaz, a Tanácsnak nem sok alkalmas eszköz van a kezében ilyen esetekre. A jogállamiság megsértését pl. csak egyhangúan mondhatja ki. Nincs sokkal jobb helyzetben az Európai Bíróság sem. Csak tűszúrásokra képes, lásd a magyar bírák kényszernyugdíjazását. Ezért a kulcsszerep a Bizottságra hárul. A kelet-európai, euroszkeptikus kormányok ugyanakkor úgy állítják be, hogy a testület lépései mögött a neoliberális tagok, a liberális elit és a nyugatról pénzelt civil csoportok összeesküvése rejlik, ráadásul Brüsszel kettős mércével mér. Azt nem teszi szóvá, ha nyugaton szegik meg az értékeket. Hogy az unió Lengyelország kapcsán többet tudott tenni, mint a magyarok esetében, az az Európai Parlament felértékelésének a következménye. Fontos, hogy a Fidesz a konzervatív pártcsalád tagja, a PiS viszont nem.

A kérdés ezek után az, miként tudja Európa meggátolni a jogállami kultúra szétesését. A mostani intézményi szerkezetben a Bizottság nemigen tehet mást, mint hogy kitart a technokrata megközelítés, illetve az óvatos politizálás kettős stratégiája mellett. Hogy ez mennyire lehet sikeres, az más kérdés. Ha megkapja a támogatást Németországtól, akkor van rá remény. Épp ezért Berlinnek nem szabad a legkisebb arroganciát sem tanúsítania.

Cicerocicero.jpg

A lap Magyarország szeretett ellenségének nevezi Soros Györgyöt, akit a kormány most éppen ki akar seprűzni az országból a birodalmával együtt, miközben Orbán azért egy s mást köszönhet a milliárdosnak. De Sorost, a Nyílt Társadalom Alapítványt és egy sor, a befektető által támogatott civil szervezetet sok más helyen is az állam ellenségévé nyilvánították. Előkelő hely jut neki a magyar politikai vitákban is. A kormánypárti újságok azzal vádolják, hogy ő hangolta össze menekülthullámot, a tüntető pedagógusokat a bábjainak minősítik. Meg hogy ő fordít több nyugati vezetőt is az orbáni rendszer ellen. Pedig a kormányfő pályája aligha indult volna annyira sikeresen az oxfordi Soros-ösztöndíj nélkül. És még 7 évvel ezelőtt is személyesen egyeztettek a romák beilleszkedésének elősegítéséről. A hivatalosságok csak 2013-ban kezdtek el Soros túl nagy befolyásáról beszélni, amikor Bajnai Gordon megpróbált visszatérni a politikába. Az általa alapított Haza és Haladás Intézetet ugyanis egy olyan amerikai központ finanszírozta, amely Sorostól is kapott pénzt.

A legújabb kampány mögött az áll, hogy jövőre választások lesznek, és a szavazópolgárokat úgy lehet a legjobban megszólítani, ha először félelmet keltenek bennük, hogy azután a kormány meg tudja védeni őket a szóbanforgó veszélyektől. Így volt ez a menekültekkel és ez a helyzet most Sorossal is: a népet megint meg kell menteni. Közben a hatalom közeli média azt állítja, hogy az üzletember évente 1,5 millió eurót ad a független sajtónak és egy pár kiválasztott civil programnak. Ám ez csak morzsányi, ha azt vesszük, hogy a kormány 250 millió eurót juttat a szinte csak a hivatalos propagandát terjesztő közrádiónak és –tévének, illetve 16 millió eurót a számára kedves civil csoportoknak. Ha Soros valóban ártani akarna Orbánnak, akkor nem sajnálná rá a pénzt, de igazából sokkal kevesebbet költ Magyarországon, mint 15-20 éve. Az összeg messze nem elegendő a kormányváltáshoz, arról nem beszélve, hogy ahhoz a társadalom elégedetlensége is szükséges volna.  

A miniszterelnök valószínűleg a jövőben is megpróbálja hidegre tenni az őt bíráló szervezeteket, vagy megértetni velük, hogy foglalkozzanak kevésbé kényes témákkal, a korrupció és a polgárjogok korlátozása helyett. Hogy maga Soros ebbe miért menne bele? Orbán feltételezi, hogy a befektetőnek a CEU fontosabb, mint az egész civil társadalom. De az sem kizárt, hogy a Fideszen belül egyesek szívesen megszabadulnának az egyetemtől is. Orbán pragmatizmusa azonban lőhet ezeknek az elképzeléseknek. Mert ha meg tud állapodni a milliárdossal és így a kritikus szervezetek a jövőben nem kapnának anyagi segítséget, az jackpot volna a számára. Szóval a politikus csak nyerhet, szemben azokkal a magyarokkal, akik még hisznek a demokratikus értékekben. Mert az NGO-k meggyengítése folytán Orbán még nagyobb hatalmat összpontosíthat a kezében.

NZZ

neue_zurcher.jpg

A lap kritikája azt a következtetést vonja le Paul Lendvai legújabb Orbán-könyve alapján, hogy a politikus szerepe aligha tagadható Európa fenyegető összeomlásában. Az általa szorgalmazott bezárkózás ugyanis a Brexit után újabb lökést kapott, mivel kudarcot vallott a menekültkvóta és Törökországgal csupán ingatag megállapodást sikerült tető alá hozni. Az elemzés a kormányfőt a Merkel-ellenes front zászlóvőjének nevezi. Idézi a kötetből, hogy az orbáni tekintélyuralmi rendszer nem a puszta elnyomásra épít, mint Putyin. Bőkezűen osztogatja a hivatalokat, ezáltal híveiből egész hálózatot hozott létre, amely messze nem csak a közigazgatásra, a rendőrségre, a titkosszolgálatra és a hadseregre terjed ki. Ám hatalmát leginkább a kitűnő politikai ösztönökkel párosuló személyes kisugárzásának köszönheti.

Mindezt meg is hallgathatja itt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1612292177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2017.02.26. 09:58:29

En mondjuk nem ezt hallom......hanem epp ellenkezloeg
Mi egyebkent az ausztriai hatarszelen lakunk, es kijarunk vasarolni, es csodak-csodaja, az emberektol is azt hallom, hogy ok szeretnenek egy ilyen orban viktort. En mondjul ilyenkor kijavitaom, hogy "ilyen menekultpolitikat" mivel nem vagyokaradektalanul megeledve a kormany munkajaval, es akkor finoman fogalmaztam.
De a menekultek/menekulthelyzet megfelelo kezelese tenyleg a fidesz szamlajara irhato

SJobs 2017.02.26. 09:58:55

Ja, ez szarabb mint az orosz media manipulacio.

midnight coder 2017.02.26. 10:01:02

"Florina Meinel rámutat, hogy az EU tétlenül nézte, amint Magyarországon kiépült a tekintélyelvű rendszer, és nem sokat tett az ellen sem, hogy Lengyelországban a hatalom megzabolázza az igazságszolgáltatást. "

Valamint akkor sem, amikor a szlovák neonácik megerősítették azokat a Benesi-féle dekrétumokat amik ugyanúgy faji-származási alapon diszkriminálnak mint anno a zsidótörvények. Amikor pedig az ukrán neonácik megpuccsolták a demokratikusan választott oroszbarát kormányukat, ugyanezek a derék demokraták felállva tapsoltak. És amikor Putyinék a fellázadt orosz kisebbség oldalára álltak, akkor ők lettek az aktuális Főgonosz, és meg is kapták érte a jól megérdemelt szankcióikat. A számlát persze az EU - különösen annak a keleti fele - fizette. Ami ebben amúgy igazán érdekes az az, hogy ugyanezért a tevékenységért az EU-nak esze ágában sincs szankcionálni Pl. Izraelt, pedig ők már évtizedek óta tartanak megszállva olyan területeket amikhez semmi közük sincs, és aki zsidó ott lakik, az már a megszállás óta odaköltözött telepes.

Netuddki. 2017.02.26. 10:13:44

@Zsuzsi25: Az orbán rezsim sudribunkó módon kezeli a menekültkérdést. Elsősorban az úgynevezett ellenzék és "Brüsszel" lejáratására használja fel.
Az meg egyenesen felháborító, hogy ezek a tolvaj bűnözők migránssimogatónak merik nevezni azokat akik nem tolvajfideszes bunkó módon viszonyulnak a kérdéshez, és kritizálják a bunkó módit. Nem politikusok ezek hanem tolvaj bűnözők, szemernyi lelkiismeret furdalás és empátia nélkül, úgy is kell viszonyulni hozzájuk.

élveteg 2017.02.26. 10:15:19

"Legalább ötven külföldi újságíró telefonszámait lehallgatta a német titkosszolgálat, a BND 1999-től kezdve, köztük a BBC, a Reuters és a New York Times újságíróit, írja a Der Spiegel a birtokukba került dokumentumokra alapozva."

444.hu/2017/02/24/kulfoldi-ujsagirok-utan-kemkedett-a-nemet-titkosszolgalat

Nem hallottam óbégatni a libernyákok kórusát ( Tasz ,helsinki bizottság Amnesty international stb ) hogy micsoda antidemokratikus.diktatórikus a független médiát fenyegető égbekiálltó eset ez

Jolka40 2017.02.26. 10:23:11

"Ám hatalmát leginkább a kitűnő politikai ösztönökkel párosuló személyes kisugárzásának köszönheti." Kiről beszél a szerző? Csak nem Orbánról? Hát...ízlés kérdése.

csillagkutya seven 2017.02.26. 10:24:36

A nyugati sajtó nem azt szajkózza, amit a nép szeretne...hazájukat árulják! Szégyentelenek!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.26. 10:27:28

Amikor a liberális médiák kritizálják Mo-ot, az jó jel. Ez azt jelenti: valamit nagyon jól csinál az ország.

VT Man 2017.02.26. 10:28:05

Ha az EU jobban kezelte volna a menekultvalsagot, ma nem lenne brexit.

szdan 2017.02.26. 10:35:12

Ez a blog is már csak arra képes hogy önmagából minél nagyobb segget csináljon.
Tolja az agayament, hazug terrorista-simi propagandát, csak hogy a nyugatot fényezze. Ennyire képes a blogíró, egy szolgalelkű kretén aki már azt se tudja mi történik körülötte a világban, de ezt még nagyban hirdeti is.
Persze aki szellemileg és erkölcsileg egy szinten (vagy még lejjebb) van, mint az ún. "menekültek" (értsd: muzi férgek), annak persze hogy nem tünik fel, ha vmi nem stimmel...
Az ilyen mér nem megy kecskefarmara önkéntesnek germanisztánba, ahol huj de jó az élet?!

Fekete Pestis 2017.02.26. 11:03:30

@midnight coder:
1. Mondjuk szeretném látni azt az összeget, amit az EU támogatások és az orosz embargó miatti veszteségek nettósításával kapunk.
2. Az ukrajnai beavatkozás jó kérdés. Az ukránoknak [= gipsz jakaboknak] mindenképp érdeke, mert az EU magasab életszínvonalat és jobb körülményeket tud bistosítani, mint holmi csóró és autoritér oroszország ( amelynek vezetöje meg mindig az SzU felbomlásán kesereg). Az EUs zempontjából viszont nem volt nyerö egy korrupt, keleties országgal való összebutorozás. Tehát ha a dolgokat az EU szempontjából szemléled, akkor még igazad is lehet.
3. Azért már nehogy az legyen a norma, hogy egyes országok a másiktól területeket szakítanak el. Semmi kedvem itt háborúskodni [= lövészárok, kenyérjegy, hazafias propaganda, meg az hogy a 600.000 EUR-s házamat valaki jól lebombázza]. Aki háborúskodik, annak a kedvét jól el kell ettöl venni.
4. Az hogy Janukovics a nagy demokrata lenne, azt ugye te sem gondolod komolyan. Hogy mást ne mondjak: mióta mérgezik meg a nagy demokraták ellenfeleiket? [ ugye, a Juscsenkot]. Megérdemelte, amit kapott [ szigorúan az ukrán gipszjakab szempontából: orosz, az szegény, nem tud jólétet biztpsítani az országban. A többi sem tud, mert korrupt, mint a fene, de az orosz, az mindennek a legalja.]

@Tibi !:
Mondjuk disztingválni kell:
1. Migráncsok befogadására nincs szükség, mert:
=> szegények
=> tanulatlanok és
=> más kultúrából érkeztek, ahol a konszenzusnak és alkalmazkodásnak nincs nyoma sem.
Ergo: NyEu-nak sok pénzbe kerulnek [ átlagozan nettó 43.000 EUR-ba, életük végéig, ha 25 éves korukban jönnek ide], nem járulnak hozzá a versenyképességhez, és még csak nem is hálásak.
2. Az Orbánék viselkedése valóban felháborító. Nem elég, hogy ellopják az Eu-s pénzeket, még a pofájuk is nagy. Tisztára olyanok mint az arabok [ akiket nota bebe utálnak]: agresszívak, lopnak, nem hajlandók a konszenzusra {itt nem a menekültügyet értem} és tekintélyelvüek.
Az meg mindennek a teteje, hogy még a kommunizmusért is a Nyugatot teszik felelössé. Az oroszokat ( és az SzU szétesésén nyavalygó Putyint) még véletlenül sem. Elvégre 40 évig ugye a nyugatiak tarolták le M.o-t és nem az oroszok.

( Még mielött valaki ...: az, hogy az elmúlt 20 év így sikerült, az fóleg a korrupt és feudális magyaroknak {= "elit", nameg a savazóbázis} köszönhetö, és nem a nyugatiaknak. Ugyanis, ha nem korruptkodták és lopták volna szét a közigazgatást és a privatizációt, akkor a nyugati cégek sem tehették volna ezt. Ami jó volt az elmúlt 25 évben, az egyértelmüen Ny-Eunak köszönhetö : ugye, az uj technológiák nem a haveri KKV-töl, nem is Putyintól jöttek, az Eu-s pénzek sem, és magyarok százezrei sem Azerbaidzsánban vagy oroszországban dolgoznak ...)

Összefoglalva: a Nyugat sok kérdést [ szerintem] hibásan ítél meg, de még így is sokkal élhetöbb és kellemesebb hely, mint Magyarország [ Putyinsztánról nem is beszélve]. Azzal hogy a magyar kormány pofátlanul szidja az EU-t, csak a pofonfát rázza: csak az kérdéses hogya z EU mikor és milyen módon teszi öket helyre.

midnight coder 2017.02.26. 11:04:29

@csillagkutya seven: Betelepíteni Nyugat-Európába pár tízmillió olyan embert, aki odahaza már egyszer Mad Max-et csinált a saját országából, valóban nem tűnik túl hazafias cselekedetnek.

Fekete Pestis 2017.02.26. 11:07:46

@szdan: Mennyiben jobb M.o, mint a "Nyugat"? Fel tudnád sorolni?

@élveteg: Attól, hogy Nyn is vannak elitélendö dolgok, mennyiben következik az, hogy átkozni kell [ és minden önreflexiót nélkülözni - a magyar dolgokat illetöen]?

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2017.02.26. 11:11:13

"Viszont mindezek alapján Magyarország a bevándorlás ügyében továbbra is rémes alaknak számít az unióban, amely közös bevándorlás-politikát igyekszik kidolgozni."

A vérző szívű média-elit szerint? Az európaiak többsége mást gondol a dologról:
infogr.am/63af14ef-8711-4002-b384-e6058ce56643

Az egy rendkívül álságos ferdítés, hogy ha valaki nem akar végleges letelepítést eredményező megoldást, akkor az nem akar közös megoldást. Úgy tesznek, mit ha csak egyetlen humánus megoldás létezne a problémára: mindenkit beengedni. Ezzel a fajta kompromisszum-képtelenséggel az Orbán/LePen/Wilders-félék szekerét tolják.

Fekete Pestis 2017.02.26. 11:11:14

@midnight coder: "hazafiasság" irracionális irányba viszi a dolgokat. Úgy mondanám: nem logikus és racionális cselekedet. Nem szolgálja Ny-Eu érdekeit.

Elhiszem, hogy az olcsó munkaerö fontos, föleg úgy, hogy nem kell havonta 1X Pakisztánba utazni a helyi gyárat menedzselni. De ki húzza a betelepítás hasznát? És ki viseli a költségeit?
Sajnos, ez így ilyen formában nem képezi közbeszéd tárgyát NyEuban.

Netuddki. 2017.02.26. 11:18:39

@szdan: Hát, a te nicked is érdekes. 2013-ban még szidtad a qrmányt, most meg ballibsizel? Ezmeghogyhogyhogy. Vagy régebben a nicked még másnak volt kiosztva...

Netszamuráj 2017.02.26. 11:22:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nincs igazad. Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy én, és a legtöbb magyar nem akar muszlimokat az országba, nem akar muzulmán gettókat. Orbán és a bandája rohadt egy társaság, de azzal, hogy védik a határokat tökéletesen egyet értek. Minden, az Unió külső részén lévő országnak ez lenne a kutya kötelessége. Legálisan, ellenőrzötten jöhetnek. Ideiglenesen, menedékért. De én nem akarok arra ébredni, mint mondjuk a franciák, németek, hollandok, hogy leviszem a gyerekemet a játszótérre, és azt veszem észre, hogy csadoros/nikábos nők között vagyok. Az iszlamizmus pont ugyanolyan ideológia mint a sztálinizmus, fasizmus. Totalitárius. A muszlimok már 5%-os populációnál lényegesen jobban hallatják a hangjukat, mint amit a részarányuk indokolna, mi van, ha többségbe kerülnek? Segítek, legálisan, parlamentáris úton antidemokratikus kormányt/intézkedéseket léptetnek életbe. Aztán majd lehet siránkozni, hogy ezt nem kellett volna engedni, amikor kikiáltják - mondjuk 50-100 év múlva - a francia/német kalifátust. Nevezz meg egyetlen muszlim országot, ahova nagyon szívesen kitelepülnél a feleségeddel, lánygyerekeiddel! Hagyjuk már a PC dumát, az iszlám liberális szempontból nagyon nincs rendben! Pont liberálisként kutya kötelessége mindenkinek harcolni egy ilyen totalitárius elnyomó ideológia ellen. Gondolkodásban 1400 évvel ezelőtt a múltban élnek. De az eszközeik a maiak. Pokoli veszélyes kombináció.

Netuddki. 2017.02.26. 11:30:22

@Fekete Pestis: Azért azt ne feledd, hogy a "nyugat" azért lehet olyan amilyen, mert a történelem folyamán ki tudott alakulni a hatalom ellenőrzésének a rendszere. Aminek vannak írott és íratlan szabályai.
Az orbán féle bűnözők gyakorlatilag a viselkedésükkel ezeket az íratlan szabályokat akarják akarva-akaratlanul lerombolni. Azért, mert a hozzájuk hasonló bűnözőket különben kivetné magából a rendszer. Erre a legjobb példa az orbán haverja, a berluszkóni esete.
A demokrácia nemcsak úgy jön magától. Ahol a gyeplő a nép közé van dobva, előbb utóbb valami maffia ragadja magához a hatalmat. Az orbánék által annyira szidott liberális eszme és PC, gyakorlatilag egy pszichológiai előszűrő, amelynek a feladata lenne kiszűrni az antiszociális elemeket a politika éléről.
Az arab országokkal is az a legnagyobb baj, hogy nem elég ha jönnek a "nyugati" országok és eltakarítják az élükről a szemetet, utána ott is káosz lett amikor magukra hagyták őket. Ebből a szempontból Magyarország idáig viszonylag jól megúszta.

midnight coder 2017.02.26. 11:31:20

@Fekete Pestis: 1. Nyilván az EU támogatásnak nyertesei vagyunk, ez egy percig sem kérdés. Ettől függetlenül, az egész embargó nettó bukás volt az EU-nak, benne pedig nekünk is.

2. Ez nem annyira egyértelmű, pláne hosszú távon. Az EU pillanatnyilag még elég gazdag, legalábbis az ukránokhoz képest, de nem lesz ez mindig így. Az EU egyre nagyobb szarban van, és ez leginkább a perifériákon kezd megjelenni. Lásd Pl. görög válság amivel mióta nem tudnak mihez kezdeni, de becsatlakoztak közben az olaszok is.
Az EU nyugati országai pedig nem az elmúlt 30 év nagy liberalizmusa idején lettek ennyire gazdagok, hanem a régi szép gyarmati időkben, illetve a hidegháború idején. Azóta viszont az átlagpolgár életszínvonala még a legjobb indulattal is stagnál. Erről szólt egyébként a BRExit is. Azok a britek szavaztak a kilépés mellett, akiken volt tapasztalatuk az elmúlt 30 évről.

3. Na ja. De a puccs sem az a dolog, amit annyira támogatni kellene. És a kettős mérce sem ér: ha valamit Putyinnak nem szabad csinálni, azt Izraelnek sem lenne szabad. Vagy mondjuk Kínának Tibettel. Az úgy nem megy, hogy az egyik országot jól megbüntetjük azért, amiért a másikat egyenesen támogatjuk.

4. A korrupció és az EU alapjában véve nem kibékíthetetlen ellentét. Lásd kis hazánk története a gengszterváltástól napjainkig.

"Az meg mindennek a teteje, hogy még a kommunizmusért is a Nyugatot teszik felelössé"
Azért némi felelőssége igenis van a Nyugatnak is. Anno a II világháború után Németország területén a szent antifasizmus jegyében sok-sok vörösnácit helyeztek pozícióba. Aztán a Nyugat hozzáállása 1956-hoz is elég kétes - egyrészt ment a Szabad Európa Rádióban az agitprop hogy veletek vagyunk, másrészt magasról leszartak minket a szuezi válság miatt. Sőt, volt olyan olasz politikus aki kimondottan egyetértett az 56-os szovjet beavatkozással. Arról nem is szólva, hogy volt ugye a jó 68 Európában amit anno a KGB finanszírozott - és az egykori 68-asok közül sokan határozták meg a későbbi Nyugat-Európa politikai képét. Gondolom, ezért is van az, hogy míg a liberális Európa ma is az Antikrisztus kategóriájában kezel mindent ami kicsit is hasonlít a nácizmusra, addig a kommunizmust többé-kevésbé szalonképesnek fogadja el, a maga 120 millió ártatlan áldozata mellett is.

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2017.02.26. 11:31:30

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Amikor a liberális médiák kritizálják Mo-ot, az jó jel. Ez azt jelenti: valamit nagyon jól csinál az ország."

Szerintem ez nem ennyire egyértelmű. A jogállamiságról és a korrupcióról szóló kritikák általában jogosak. A gond a végletes vallásos-ideológiai gondolkodással van. Amikor valakit közellenségnek, páriának kiáltanak ki, akinek sohasem lehet igaza. Ez azt eredményezi, hogy a hívek és az ellen-hívek bebújnak a lövészárkokba, ahonnan aztán semmilyen értelmes vita nem folytatható.

David Bowman 2017.02.26. 11:34:44

Az unijó lassan követi Viktort. Merkel ma azt mondja, amit Viktorunk mondott egy éve. Ma a rendőrök lelőtték a gonosz nigráncsot. Tavaly elvitték volna azt, aki nehezményezni meri, ha seggbekúrják az utcán.

midnight coder 2017.02.26. 11:36:23

@Fekete Pestis: "Elhiszem, hogy az olcsó munkaerö fontos, föleg úgy, hogy nem kell havonta 1X Pakisztánba utazni a helyi gyárat menedzselni."

És szerinted, ha teszem azt behurcolnának 30 millió pakit Németországba, akkor az versenyképessé válna ettől Kínával ? És ha sikerülne is ilyen alacsony szinten tartani a pakik bérét, akkor vajon az nem keltene előbb-utóbb durva feszültségeket a pakik és a németek között ? Pláne egy-két generáció múlva ? Vagy ha általában csak levinnék a bérek színvonalát a paki és a német bér átlagára (azaz kb. a miénkre) arra vajon hogyan reagálna a német társadalom ?

vajdasagi 2017.02.26. 11:37:12

@VT Man: "Ha az EU jobban kezelte volna a menekultvalsagot, ma nem lenne brexit."

Hatalmas tévedésben vagy. A Brexitnek nem a közelkeleit vagy afrikai migránsokhoz van köze, hanem sokkal inkább a rengeteg ott dolgozó lengyel, román, magyar vendégmunkáshoz. Amikor egy félművelt angol azt mondja, hogy "migráns", akkor ő ezekre gondol. De persze honnan is tudnád te ezt. Te nyilván beszopod a kormánypropagandát. És ez még a jobbik eset. A rosszabbik esetben téged azért fizetnek, hogy ilyen dezinformációkat írkálj.

Janossz 2017.02.26. 11:37:14

@csillagkutya seven: Az a jó, hogy ti mindig tudjátok, mit szeretne a nép.
Nálunk például olimpiát szeretett volna piszkosul, míg ki nem derült, hogy mégse annyira...:-)

Netuddki. 2017.02.26. 11:37:40

@Netszamuráj: Ostobaság amiket összehordasz. Magyarország helyzete olyan, nemigen fenyegeti a magyarokat az a veszély, hogy itt jelentősen megnövekedjen az arabok száma.

Ettől függetlenül az EU-val együttműködve kellett volna alakítani a politikát. Nem a magyar határra kellett volna kerítést felhúzni 10 milliárdokért, hanem az EU-val közösen felvilágosítást folytatni a menekülttáborokban, hogy ne gyertek, mert vissza lesztek toloncolva. Ennyi.
Erre a balfasz mr. genya mit csinált? MAGYARUL, kitacepaózta az országot, hogy be kell tartani a törvényeinket? Semmi értelme nem volt, csak szította a gyűlöletet és jól kitömte valamelyik csókosát, lófsz a valagába!

David Bowman 2017.02.26. 11:38:04

@Tibi !: Amig a válsztásokat megtartják, nincs ok panasztra.

midnight coder 2017.02.26. 11:41:56

@Tibi !: "Azért azt ne feledd, hogy a "nyugat" azért lehet olyan amilyen, mert a történelem folyamán ki tudott alakulni a hatalom ellenőrzésének a rendszere"

Nem. A "nyugat" azért lehet olyan amilyen, mert a történelem során itt elindult a technológiai fejlődés, máshol meg nem. És ez elég durva katonai, majd gazdasági előnyt biztosított, amit szépen ki is használtak. Lásd gyarmatosítás. Ehhez persze az is kellett, hogy kialakuljon egy, a fejlődést elősegítő társadalom. De ennek a társadalomnak már rég vége. Ahogy a technológiai, sőt a katonai erőfölény is szertefoszlóban van.

David Bowman 2017.02.26. 11:42:12

@vajdasagi: Az is menekültválság. Innen hiányoznak (a nemzetnek), ott fölöslegben vannak (az angol nemzetnek). Az Unió pont ott bassza al, hogy a vezetői rohadt, kiselejtezett maoista internaci gecik, akik Lenin elvtárs híjján a finánctőke szekerét tolják. Bazmeg, ha angliában kevés a munkaerő, fizessenek jobban, a gyárakat meg hozzák ide.

Janossz 2017.02.26. 11:43:15

@Netszamuráj: "... jobban hallatják a hangjukat, mint amit a részarányuk indokolna, mi van, ha többségbe kerülnek? Segítek, legálisan, parlamentáris úton antidemokratikus kormányt/intézkedéseket léptetnek életbe. Aztán majd lehet siránkozni, hogy ezt nem kellett volna engedni,"
Csak nem a Fideszről írsz? Nem lesz bajod ebből?

Netuddki. 2017.02.26. 11:45:08

@midnight coder: A mr. genya alapvetően arra célzott, hogy a komunizmus eszméje alapvetően valóban nyugatról indult, valami Marx meg Engelsztől. Hiába, no, eccerű a vajda mint a szeg, nem nehéz megfejteni.

Az egy más kérdés, hogy a lenin meg a sztálin továbbgondolta és hozzánk már egy sajátos, ruszki értelmezése jutott el. Aminek nem sok köze volt az eredeti fogalomhoz.

Felül kellene emelkedni az eszméken, és felismerni, hogy nem az eszmék gyilkolnak le tömegeket, hanem azok akik a nevükben teszik. A történelem során már ez számtalanszor bebizonyosodott.
Ezért is értelmetlen amikor libsiztek. Kétféle ember van ma magyarországon, aki beáll a tolvaj maffia mögé megosztani a magyarokat, és olyan aki elítéli a lopást és a megosztást. Ennyike.

midnight coder 2017.02.26. 11:46:19

@Tibi !: Addig nem fenyeget a veszély, amíg a németeknél ki nem találják, hogy szétosszák a migriket Európa minden országába, és ide is nem kerül egy-két városra való.

midnight coder 2017.02.26. 11:54:36

@Tibi !: Pár helyen azért a világban próbálkoztak Marxék eszméi alapján társadalmat létrehozni, és azt kell mondjam, hogy a próbálkozások közül még mindig az orosz verzió volt a leghumánusabb - kivéve talán a kubaiakat. A kínai, észak-koreai verzió szerintem jóval kevésbé tetszene, nem beszélve Pl. a vörös khmerek és más hasonló kedélyes társulatok tevékenységéről.

Abban igazad van, hogy alapvetően minden ideológiával lehet tömeggyilkolni ha ügyesen túltolják. Az más kérdés, hogy vannak amik erre alkalmasabbak, vannak amik kevésbé. És az iszlám ebből a szempontból sokkal-sokkal veszélyesebb mint bármi amit eddig kipróbált az emberiség, beleértve a nácizmust is.

Netuddki. 2017.02.26. 11:56:36

@midnight coder: A tévedésed alapvetően abban van, hogy nem a technológiai fejlődés miatt lett olyan a "nyugati" társadalom amilyen, hanem azért történhetett a technológiai fejlődés mert a társadalom adta az alapját a technológiai fejlődésnek.
Ha ez nem lett volna, akkor a "nyugat" is olyan feudális berendezkedésű lenne mint amilyenek a keleti birodalmak voltak cirka 150 éve. Még mindig nyilakkal lődöznék egymást az emberek.
Ez a fejlődési folyamat vezetett a modern nyugati demokráciákig. A gyarmatokon is lehet keseregni, de itt is nagyon mellényúltál. Minden rendszerben vannak bűnözők, akik kihasználják a másikat. Aztán vagy továbbfejlődik a társadalom és eltörlik mondjuk a rabszolgaságot, vagy legyilkolják egymást. Aztán minden kezdődik elölről.

Netszamuráj 2017.02.26. 11:57:22

@Tibi !: Melyik része ostobaság, hogy az iszlamizmus egy totalitárius ideológia, vagy hogy meg kéne védeni a határokat? ;) Speciel nem vitatom, hogy Orbán ezzel is csak hasznot akar magának hajtani. Kurvára utálom Orbánt és az egész mocskos kormányt, és lehet, hogy minket nem fenyeget az a veszély, ami a nyugati országokat, de nekem az sem tetszik ami a németeknél, franciáknál és a többieknél történik. És valójában szerintem az ottani népnek sem tetszik. Ha kijön egy hír, hogy megint történt valami muszlim issue Németországban, mindig azonnal keresek német oldalakat, és elolvasom a kommenteket. Hát kurvára nem a hivatalos álláspontot képviselik. ;) Németországban élő barátaim se épp arról számolnak be, hogy a németek aztán kurvára rajonganak a muzulmánokért. Remélem, hogy szép lassan feleszmél a politika minden nyugati országban, és nem lesz rögtön mocskos rasszista, aki szót emel egy antiliberális elnyomó ideológia ellen. A szélsőjobb megerősödése is ennek köszönhető, mert ha a regnáló kormányok tudnák kezelni a problémát, akkor a nép nem fordulna szélsőségesek felé.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.26. 11:58:00

@leader of noobs:

Picit túloztam. A liberális kritikák kb. 5 %-a igaz, csak 95 %-uk hazugság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 12:00:54

"Egyébként már az első határzár is azt eredményezte, hogy a korábbihoz képest csupán egy töredéknyi ember jutott be az országba."

Ezt nem értem. Hát nem azt mantrázták a ballibbantak, hogy a kerítés hatástalan?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 12:03:12

"arról nem beszélve, hogy ahhoz a társadalom elégedetlensége is szükséges volna. "

Ezt sem értem. HÁt nem arról szól a ballibbant mantra, hogy a magyar lakosság többsége el akarja zavarni Orbánt?

Netuddki. 2017.02.26. 12:05:26

@midnight coder: Minden új ideológiának az az alapja, hogy a tömegeket rá tudja venni az együttműködésre, addig a rövid ideig, amíg a tolvaj bűnözők hatalomra jutnak és kiépítik a klientúrájukat. Utána meg vallást csinálnak az ideológiából, ahol az ellenállókat büntetik, megsemmisítik. Aztán az egész addig működik amíg az elégedetlenkedők elegen nem lesznek és lerombolják a korrupt rendszert. Minél jobban el van szigetelve egy terület, annál tovább fennmaradhat egy ilyen rendszer. A mr. genya jó tanuló volt, megtanulta a törileckét, de kösz ilyen rendszerből még egyet nem kérek!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 12:06:31

@midnight coder:

"ugyanezért a tevékenységért az EU-nak esze ágában sincs szankcionálni Pl. Izraelt"

Vigyázz, mert mindjárt kikiáltanak antiszemitának és nácinak. Hogyan merészeled kritizálni Izraelt?

A Momentum kiütötte orbánt 2017.02.26. 12:06:32

@Zsuzsi25: "Mi egyebkent az ausztriai hatarszelen lakunk, es kijarunk vasarolni, es csodak-csodaja, az emberektol is azt hallom, hogy ok szeretnenek egy ilyen orban viktort."

Bruahaha! Ti té fidesz trollok tényleg minden csúcsot meg tudtok dönteni! Az évszázad viccét mondtad be!

Majd gondolog hogy tényleg van olyan hülye osztrák, akinek egy orbán kell, hogy tönkrevágja az ö országát ugyanúgy, mint Magyarorszot és lesüllyedjen a balkáni fejlettlenség szintjére?

Megpróbálkoztál a napi habonyárpi adaggal, belesültél, nem ment, próbálkoz holnap.

azt meg tudjad, hogy az osztrákok 79%-a szerint orbán egy diktátor, a legrosszabb putyini fajtából. Majd gondolod, hogy egy osztráknak majd a balkáni nyomor kell a nyugati jólét és szabadság helyett?

Netuddki. 2017.02.26. 12:08:20

@Netszamuráj: A mr. genyának nem az a feladata, hogy a "nyugati" országokat védje. Akkor meg főleg nem ha nem is akarják. Mintha nem lennének itt sokkal fontosabb problémák. Többek közt az, hogy miért nem ide akarnak jönni a jobb élet reményében a zarabok?

A Momentum kiütötte orbánt 2017.02.26. 12:09:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

te, adj már linket erre a halom ballibet érintö állításaidra, mert én a világon nem találok semmi forrást rá. A végén még kiderül, hogy csak az elmebeteg látomásasitokban léteznek ezek a liberáis meg ballib világösszeesküvések orbán viktor dolgozó magyar népe ellen.

Netuddki. 2017.02.26. 12:13:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt sem értem. HÁt nem arról szól a ballibbant mantra, hogy a magyar lakosság többsége el akarja zavarni Orbánt?"

Nem, a többség nem akarja elzavarni, a többség le akarja csukni!

bandiras2 2017.02.26. 12:44:53

A dél afrikai búrokat kellene befogadnunk, úgyis fogy a magyar. A dél afrikai fehér búrok szorgos, dolgos, fegyverforgató nép. Éppen elég elnéptelenedett falu van magyarországon, nekik pedig életforma a földművelés. Néhány év alatt annyi GDP-t termelnének, hogy még a falvak traktorokkal való felszerelését is visszahozná. Egy évtized alatt paradicsomot teremtenének maguknak a saját munkájukkal, és mindemellett adót is fizetnének nem keveset.
Ráadásul mindegyik kiváló rasszista, mert mindegyik látott már niggert közelről. Ha őket állítanánk a határra, nem lenne probléma a próbálkozókkal, csak hagyjuk őket szabadon dolgozni, és egy hét alatt megszűnnének a próbálkozások. Búr falvakban nem lenne lopás se, mert úgy megvernék az oda merészkedő cigányokat, hogy sose mennek többé a falu közelébe.
300 000 - 800 000 búr befogadása és letelepítése nem kerülne annyiba mint az olimpia került volna, és hosszú távon masszívan nyernénk vele. Magyarországnak ilyen bevándorlókra van szüksége!

J.R. Ewing 2017.02.26. 12:56:06

Ez a kretén Szanyi " Tibi !" néven ostobáskodik itt. Csodálatos.

Andy73 2017.02.26. 13:11:14

"Az idén pl. 1142-en próbálkoztak illegálisan Szerbia felől, ám nyilvánvalóan ez is sok volt a hatalom számára"

1) Ezt az adatot honnan vette az alulinformált blogger? Naponta több mint 100 migráns próbálkozik átjutni a kerítésen - elérhetőek a napi-heti adatok. És ez télen volt, most már emelkedik a számuk, több ezren vannak Szerbiában, és folyamatos az utánpótlás.

2) A bloggernek hány illegális bevádorló kellene? Ami illegális - magyarul törvénybe ütköző - abból egy is sok. Legalábbis a törvénytisztelő és a hazájukat szerető embereknek.

3) Ha a nyugat-eróróipaiak több bevándorlót akarnak, közvetlen repülőjáratokat is küldhetnek értük Ázsiába vagy Afrikába, vagy buszokat Szabadkára vagy Belgrádba.
Inkább hálásak lehetnének, hogy védjük a schengeni határt, ami egyébként Magyarország kötelessége is.

4) Mi a valódi célja a bloggernekt? Az nyilvánvaló, hogy a kormányt támadja, de az ilyen írásokkal ennek az ellenkezőjét éri el bármelyik gondolkodó olvasónál. Senki sem akarja, hogy ellepjék a hazáját a dokumentum nélküli idegenek, pláne a terrorcselekmények után.

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2017.02.26. 13:31:28

@A Momentum kiütötte orbánt: "Majd gondolog hogy tényleg van olyan hülye osztrák, akinek egy orbán kell, hogy tönkrevágja az ö országát ugyanúgy, mint Magyarorszot és lesüllyedjen a balkáni fejlettlenség szintjére?"

Szerintem meglepődnél, hogy egyéb alternatíva híjján hányan választanának inkább egy Orbán-féle korrupt g*cit, mint azokat, akik a beteg PC-ideológia által elvakítva rombolják a társadalmi kohéziót. Az előbbi által okozott károkat sokkal könnyebb helyrehozni, mint az utóbbiakét. Az európai szélsőjobboldali előretörés leginkább amiatt van, mert a politikai elit figyelmen kívül hagyja a népakaratot (infogr.am/63af14ef-8711-4002-b384-e6058ce56643)

vajdasagi 2017.02.26. 13:39:50

@David Bowman: Tévedésben élsz. Angilában valóban kevés a munkaerő, és pontosan
ezért jobban fizetnek. Ennek hatására a mihonfitársaink nagy számban elmennek oda dolgozni.

Ezt megakadályozhatád úgy, hogy lezárod a határokat (de remélem ezt nem szeretnéd - én legalábbis nem akarok börtönben élni), vagy te is, meg én is, meg még kb. 3 millióan itt az országban keményen dolgozunk (ahelyett hogy egymást hazaárulóznánk), és jobb termékeket állítun leő, mint az angolok. A jobb termékeknek magasabb fizetések lesznek a végeredménye.

Vajon teszed te ezt, vagy inkább börtönbe zárnál minket? Vagy egyszerűen semmit sem teszel?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.26. 13:49:48

"Tudja, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, végre nyugodt körülmények közé jutnak, ugyanakkor még az integráció, különösen az első időben, amikor nem beszélik a nyelvet, annyira nem megy, hogy például… ööö… be tudnának fűzni egy lányt, és hát a maguk normái szerint bizony, ilyenkor sokszor nincsen más választás, hogy akkor jöjjön az erőszak"
Szelestey Lajos.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.26. 14:08:18

@Tibi !: "nem a technológiai fejlődés miatt lett olyan a "nyugati" társadalom amilyen, hanem azért történhetett a technológiai fejlődés mert a társadalom adta az alapját a technológiai fejlődésnek."
Ezt a marhaságot hogy hoztad össze?
HA van vonat, AKKOR tud utazni az ember, terjed az információ, eljut az áru egyik helyről a másikra ÉS ennek következtében alakul a társadalom.
HA van távíró AKKOR értesül dolgokról a világ ÉS ezért történik ez vagy az.
HA van gyógyszer AKKOR élve marad a 10 gyerek nem csak kettő és változik a társadalom.
HA van orvos és gyógyszer AKKOR érik meg a nyugdíjas kort, és azért kell mondjuk a nyugdíjjal foglalkozni.
HA van internet AKKOR tudsz belepofázni mindenbe anélkül, hogy jól megverjenek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.26. 14:11:51

@vajdasagi: "vagy te is, meg én is, meg még kb. 3 millióan itt az országban keményen dolgozunk, és jobb termékeket állítun leő, mint az angolok. A jobb termékeknek magasabb fizetések lesznek a végeredménye."
Egészen addig nem lesz semmilyen eredménye, amíg az angol cégnek (német, francia akármi) dolgozol. Ugyanazon a gépsoron ugyanolyan minőségbiztosítás mellett pont ugyanazt a cuccot gyártod le mint az angol. Mégis miért jönne ide egy német cég gyártani bármit, ha ugyanazt a pénzt kéne kifizetnie, mint otthon?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 16:13:04

@Netszamuráj: "nem akar muszlimokat az országba"

Akkor ki kell lépni a menekültügyi egyezményből, az EU-ból, a NATO-ból, a művelt világból, és felvállani a fekete lelketeket. Ilyen egyszerű ez.

Aztán nem csodálkozni, hgy az nem engednem be Ausztriába, mikor az orosz csapatok elől menekülsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 16:31:14

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "a társadalom adta az alapját a technológiai fejlődésnek."
Ezt a marhaságot hogy hoztad össze?"

Élt a szocializmus alatt, vagy legalább olvasott rőla.

MINDENBEN le voltunk maradva a nyugattól. Építettünk egy csipgyárat, de inkább felgyújtottuk a MeV-et, mert a tisztasági követelményeket nem tudtuk betartani, és csupa selejtet gyártottunk. Így legalább a befektetett pénz nagy részét visszaadta a biztosító.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 16:33:26

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "miért jönne ide egy német cég gyártani bármit, ha ugyanazt a pénzt kéne kifizetnie, mint otthon?"

A híres magyar szellemi tőke miatt.

Ja, a PISA teszten is megbuktunk. Na, a hazaáruló orbán ezt csinálja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 16:39:40

@bandiras2:

"300 000 - 800 000 búr befogadása és letelepítése"

Legyen 800,000, akkor épp le lehetne cserélni a cigányainkat a búrokra. A cigányokat meg át lehetne telepíteni a búrok helyére, atán gyilkolják egymást a négerekkel.

Jajjaj, véletlenül rászistá voltam, négert íretam. Na de egy afrikai négert csak nem nevezhetek afroamerikainak...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 16:41:02

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Rákerestem, ezt tényleg a jelen poszt szerzője írta. Hááát, nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen szar ember ebben az országban.

vajdasagi 2017.02.26. 18:54:10

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Én nem az angol cégnek dolgozom, hanem hazainak, és az angol céggel versenyzem. De persze ez a te világképedbe nem fér bele.

vajdasagi 2017.02.26. 19:02:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A búrok valóban előrelendítenének minket, Csak miből gondolod, hogy ők ide szeretnének jönni? Tudod: kettőn áll a vásár.

Sajnos mi mindenben nagyon le vagyunk maradva a nyugathoz képest, ezért a búrok tőlünk nyugatra fognak menni. Nem a pénz miatt, hanem a politikai helyzet és a lehetőségek miatt. Sajnos hozzánk senki sem akar jönni.

Még azok a kínai meg orosz meg arab, meg egyéb, homályos hátterű emberek is, akiket a narancsos kártevők letelepülési kötvényért, meg egyébért beengednek: ők is csak arra használnak minket, hogy belépjenek az EU belsejébe. Utána már mennek is tovább Nyugat Európába. Sajnos a lehetőségek ott vannak, nem itt. Kivéve, hogy az andy vajna, meg a gázszerelő meg még páran ott nyugaton sosem boldogulnának, hiszen csak lopni tudnak, itt meg degeszre keresik magukat a mi kárunkra. De ez már téged ne zavarjon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 19:08:25

@vajdasagi: "Sajnos hozzánk senki sem akar jönni."

Aki ide akar jönni, azt ne engedjük be, mert vagy terrorista, vagy hülye!

vajdasagi 2017.02.26. 19:16:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ott a pont.

Meg azért a teljesség kedvéért: lehet még vajdasági magyar is :-)

De a személyes dolgokat félretéve: sajnos teljes mértékben egyetértek Veled.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.26. 19:17:57

@vajdasagi:

Én sem hiszem, hogy pont ide akarnának jönni, de valaki említette, én meg reagáltam rá.

De a Dél-Afrikai Köztársaságban nagyon sok fehérnek elege van már az üldöztetésből, szívesen mennének valahova, ha lehetne. Talán még ide is, ha tovább romlik a helyzetük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 19:25:13

@vajdasagi: "lehet még vajdasági magyar is"

:)) Meg német nyugger...

bandiras2 2017.02.26. 19:47:23

@vajdasagi:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Éppen hogy idejönnének, mert EU átlagban igencsak kevés errefelé a moszlim meg a nigger, miközben a nálunk gazdagabb országok százezrével importálják őket. Adjunk nekik földet, munkagépeket, szerszámokat, vetőmagot, meg átmeneti szállást akár konténerpalotában amíg felépítik a magukét, és meglesznek a fehér magyarországon. Ők első kézből tudják hogy milyen az ha nem fehérek veszik őket körül, dehogy akarnának nyugat európába menni a niggerek közé, ott csak átmeneti jólét lesz, itt viszont jövőjük is lehet.

vajdasagi 2017.02.26. 20:53:13

@bandiras2: Te tényleg nem vagy járatos a világban, ha azt hiszed, hogy ép ésszel egy búr ide akarna jönni. Sürgősen turistaként utazz el, és nézz szét más országokban.

Ha a búrokért aggódsz, akkor javaslom elsőként Hollandiát. Aztán nézz szét kanadában meg Ausztráliában is. Add hozzá még Svájcot meg Új Zélandot. Ha ezeket mind meglátogattad már, akkor gondolkodj el újra azon, hogy a búrok idejönnének-e. És nem a gazdagság miatt, hanem a kormányzati politika miatt. A kiszámíthatóság teljes hiánya miatt.

Szóval: ha valaki ide akar jönni, azt ne engedjük, mert vagy hülye, vagy terrorista. És a búrok sem nem hülyék, sem nem terroristák.

bandiras2 2017.02.26. 22:19:35

@vajdasagi: Megírtam egy szép hosszú választ, teletüzdelve linkekkel, csak azért, hogy a blogmotor lenyelje. :(
Javaslom rákeresni a következő kifejezésekre a yutubon:
London immigrants, Paris immigrants, germany immigrants.
Bármely nyugati jóléti államot behelyettesítheted. A búrok láttak niggert közelről eleget. Az a hülye aki oda megy. Új zéland és ausztrália persze nyerő, amelyik megtehette, már ott van. Lebensraum kell nekik, nekünk meg a frontra emberanyag, mert nem sokára olyan faji-vallási polgárháború lesz hogy olyat még nem látott a világ. Nem tankkal fogják vívni, hanem városokban házról házra, utcáról utcára bunkósbottal, és késekkel, miután elfogy a lőszer. Minden egyes ember egyenruhát fog viselni: A bőre színét, és a fehér bőr alól csak egyféle felmentés létezik majd: Turbán, korán, napi 5 ima mekka felé, és a büszkén hordott janicsárjelvény, hogy minden igazhitű láthassa a hit harcosát, amint büszkén gyilkolja a saját fajtáját.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.27. 07:54:53

@bandiras2:

Attól tartok, nem lesz itt semmiféle polgárháború. A liberálnácik olyan tempóban telepítik be az idegen csürhét, hogy mire a fehér európai lakosság felocsúdik, már el is vesztette a hazáját.

Ezek a betolakodók túlnyomórészt harcedzett fiatal férfiak. Mi meg elpuhult, semmifél e katonai kiképzést nem kapott, harci tapasztalattal érthető módon nem rendelkező emberek vagyunk. Az európai kormányok a saját hadseregüket előbb fogják a saját fehér lakosságukra uszítani, mint hogy esély is lenne a haza visszaszerzésére.

David Bowman 2017.02.27. 16:24:01

@vajdasagi: Nem zárnám le a határokat. Csakhogy a vándorlással lenyomod a béreket ott. A buszvezetőét is. A mindkét nemzetnek hasznos eljárás ezzel szemben az lenne, ha annyi gyárat hoznának ide, hogy ott is épp elég munkaerő lenne, is itt is épp elég munkahely.

vajdasagi 2017.02.27. 17:03:47

@David Bowman: Nagyon egysíkúan gondolsz erre. Ez nem egy választható dolog. A profit és a pénz beszél. Mi meg aszerint táncolunk. Miért hozná az a kapitalista ide a cégét? Miért nem a szomszédos országba? Illetve annak a kapitalistának nem fáj a migráns, legyen az kelet európai (azaz lengyel, magyar, román), vagy éppen afgán.
Csak az ottani képzetlen munkaerőnek fáj az.

Szörnyűbb dolgot mondok: amíg kellett az olcsó munkaerő, addig kivitte külföldre az angol is a gyárát. De most a robotizáció kora következik: hazaviszi a gyárát, és most még foglalkoztatja az ilyen-olyan migránst, mert a robotizáció még nem annyira megbízható és elterjedt - de ez fog terjedni. Ott az írás a falon. És csak a képzett emberek fognak jól kijönni ezekből a változásokból.

És épp itt van a mostani kormány főbűne: nem tesz semmit, hogy a Hazánk erre felkészüljön.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 17:25:27

@vajdasagi: "a mostani kormány főbűne: nem tesz semmit, hogy a Hazánk erre felkészüljön."

Ezerrel készül az ellenkezőjére. Szétverte az oktatást, funkcionális analfabétákat, és egysíkú, elavult szakmunkásokat képez.

vajdasagi 2017.02.27. 20:12:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egyetértünk. Azért megjegyzem a gyurcsányék sem tettek semmi lényeges előremutatót. Gondoljunk csak a kakaóbiztos számítógépekre. Talán annyi a különmbség, hogy ezek nagyképűen azt hitték, hogy parancsurtalommal és központosítással majd megjavul a helyzet. És közben nem is értik az új idők szavát. Hogyan is érthetnék, ha az a témájuk, hogy "addig nem lesz egység Európában" amig pl. a franciák nem kérnek elnézést (gondolom tőlünk) a kommunizmus bűneiért!!! Komolyan mondom, amikor a mikola tegnap ezt elmondta, majdnem leestem a székről.

Látod: én még a Nick-eddel is egyetértek :-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 20:36:52

@vajdasagi: "a gyurcsányék sem tettek semmi lényeges előremutatót."

Igen. Az MSZP 8 év alatt rengeteg lehetőséget kihagyott. De legalább nem rombolták le az oktatást. Enyhe javulás volt alattuk.

"parancsurtalommal és központosítással majd megjavul a helyzet."

Nem hihették, mindenki tudta, hogy rosszabb lesz. Sajnos a tanároknak nincs érdekérvényesítő lehetőségük. Senki nem áll mellettük, és körberöhögik őket ha sztrájkot említenek.

vajdasagi 2017.02.27. 20:46:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azért én elvileg pl. a Svédországban el tudok képzelni olyan központosított rendszert, amely akár még működhet is - de hát ahhoz svédek kellenek: autonóm egyének sokasága. Nálunk ez eleve önkényuralmi jellegűvé válik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 21:43:12

@vajdasagi: "Nálunk ez eleve önkényuralmi jellegűvé válik. "

Nem válik, hanem az.

Az önkormányzatok fejlesztették az iskoláikat, néha erőn felül. Elvették tőlük, és a KLIK nem tudta fenntartani. Nem is kell többet mondani.
süti beállítások módosítása