B1 blogcsalád



Veszprémből szabotálták Orbán Fejér megyei interjúját

2016. december 27. - B1blog

Természetesen, ahogy az illik, komoly vizsgálat indult, hogy kiderítsék, vajon ki hekkelte meg a Fejér megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjút.khe.jpeg

A lap munkatársai között az is elterjedt, hogy esetleg a Mediaworks kiadó maga követett volna el önprovokációt, hogy aztán erre hivatkozva elküldhessék a dolgozókat.

Ugyanis többé-kevésbé nyílt titok, hogy mindenkitől meg kívánnak szabadulni, aki nem elég fideszes, aki nem áll be a sorba, akiről feltételezik, hogy nem szolgálja majd elég hűségesen az új urakat – akiket valahol Mészáros Lőrincen is túl, Orbán környékén kell keresni.

Más ott dolgozók viszont azt mondják, hogy az önprovokáció nem túl valószínű, már csak azért sem, mert a Mediaworks „tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese”, a megbízhatóan elfogult, jobber

Csermely Péter több izgatott telefonbeszélgetést is folytatott

a Fejér megyei lap vezetőivel, hogy kiderítették-e már, hogy ki írt bele a Kis Vezető szövegébe.

Számítógépeket kezdtek el vizsgálni, a potenciális gyanúsítottak laptopjait, gépeit számítástechnikai szakértőknek kellett átadni, hogy azok ellenőrizzék, esetleg azokról nyúltak e bele a szent szövegbe.

A B1 blog információ szerint most úgy tűnik, hogy

valaki Veszprémben javított bele a szövegbe.

Hogy szándékosan azért, hogy megjelenjen nyomtatásban a „javított” szöveg, vagy csak tréfából nyúlt hozzá, aztán így jelent meg, még nem lehet tudni.

Tudják már, kinek a belépőkódjával fértek hozzá az oldalhoz, ahol az orbáni interjú volt, ugyanakkor többen állítják, egyáltalán nem valószínű, hogy ő volt az, aki belenyúlt a szövegbe. (Ettől persze még lehet, hogy vele vitetik el a balhét.)

Ám még azt sem zárják ki teljesen, hogy esetleg kívülről fért volna valaki a rendszerhez, és esetleg bosszúból tette volna – ugye azok a fránya tisztogatások.

A Mediaworks – ez a kiadó adta ki, majd szüntette meg a Népszabadságot – működtet egy központi szerkesztőséget. Ez állít elő tartalmakat a megyei lapok számára, amelyet azok változtatás nélkül átvesznek. Csak a lap tetején futó csíkban – a paginán – írják át a lap nevét, majd „levilágítják” az oldalt, azaz elkészítik a nyomtatáshoz szükséges technikai verziót.

A szerkesztőségekben nem ellenőrzik a központtól kapott oldalakat, nem is tudnák, ugyanis mihez is hasonlítanák ezeket? Kész oldalakat kapnak, különben is, ki merne belenyúlni egy Orbán-interjúba? Ráadásul idő sem nagyon van a lapzárta környékén érkező oldalakat átnézni, korrigálni.

Egyszerűen csak egy számítógépes rendszeren „áthúzzák” az oldalt, átírják a tetején a lap nevét, aztán mehet.

A mostani vizsgálatok eddigi eredményei szerint

  • Veszprémben nyúlt bele valaki az oldalba, hozta egy kicsit közelebb az igazsághoz.
  • Székesfehérváron meg csak „áthúzták” az oldalt tartalmazó file-t a saját számítógépes rendszerükbe.

Ezzel egyelőre itt tartunk.

De az átírt interjú kapcsán komolyabb és hosszabb távon ható dolog is előkerült: az Orbánnal készült durván seggnyaló és propaganda interjút egy bizonyos Szakács Árpád készítette.

Szakács a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmát előállító szerkesztőség vezetője, akit már a cég fideszizálása után neveztek ki, elődjét nagy ívben kirúgva. Szakácsról már az is sokat elárul, hogy

a Magyar idők című, kormányzati pénzekkel kitömött propagandalaptól érkezett.

De ha még ez sem elég, nevére sokan akkor figyeltek fel, amikor pár éve, mint az úgynevezett Nemzeti Konzervatív Történetkutató alapítvány egyik vezetője jobbikos politikusokkal együtt követelte a Szabó Ervin Könyvtár nevének a megváltoztatását.

Előéletét tekintve Szakács inkább tűnik a jobbikos eszmevilághoz közelállónak, semmint fideszesnek. (Persze, ha már teljesen összetartozik, ami összeért, akkor az egészen más.)

A kitűnő és alapos Balogh S. Éva így írt a megyei lapok központit tartalmának előállításáért felelős szerkesztőről pár éve:

És mit tudunk Szakács Árpádról? Erdélyi származású fiatalember, aki 2000-ben fejezte be középiskolai tanulmányait a Nagyváradi Ady Endre Líceumban, de már Budapesten folytatta tanulmányait: joghallgató lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Ezzel egyidejűleg gyakorta írt cikkeket a Magyar Nemzetbe. 2001 és 2004 között 480 rövid cikket közölt le az újság Szakácstól. Ma már a Magyar Hírlapba küldi inkább történelmi vonatkozású írásait. Például a 2010. május 14-i számban az 1919-es köröstárkányi magyarirtásról. Úgy látszik, Szakács, aki jogot tanult, frusztrált történész vagy újságíró is. Szakács a Nagy Magyarország lapigazgatójaként vett részt a Magyar Gárda és a Jobbik által rendezett Rongyos Gárda emléknapon Harkán. Ott olyan emberekkel jelent meg egy pódiumon mint Zagyva Gy. Gyula, ma ugyancsak jobbikos parlamenti képviselő, aki karikás ostorral várta a Hetek újságíróit a Magyar Szigeten.

A Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány minden valószínűség szerint a Jobbik fiókszervezete.

Ha minden igaz és nem névrokonáról van szó, akkor

a most Orbán Viktorral rosszízű propagandainterjút készítő figura például a Kurultaj sajtófőnöke volt.

Szóval a baj nagyobb, mint első látásra tűnt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8612074725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pattaya 2016.12.27. 11:38:25

Szeretem az ilyen Szakácsokat! )

István Putyu 2016.12.27. 11:47:34

Amennyiben egy baloldali politikus szövegét írnák át itthon ilyen értelmezésben, már régen ordibálna Brüsszel !

sentinel216 2016.12.27. 12:50:25

DNS mintát vettek már azokról, akik nem álltak be a sorba, nem elég fidesz se**nyalók?

Sir Galahad 2016.12.27. 12:52:55

Akárhogy is történt, ez kiváló vírusmarketing. Orbán interjúját valószínűleg elég kevesen olvasták volna el, így viszont rengetegen, ráadásul a lap is kapott egy óriási ingyenreklámot.

pamut 2016.12.27. 12:54:54

Ez az egész sztori, úgy ahogy van játszódhatna az 1989 előtti kádárista Magyarországon.

Hihetetlen hogy Orbán szennymédia-birodalma egy az egyben rekonstruálta az őskomcsi viszonyokat.

pamut 2016.12.27. 12:58:48

@Sir Galahad:
Látom te a praktikum felől közelíted meg a dolgot (mondjuk senki nem olvassa el így, de mindegy, örülj az önámításodnak), az hogy mi folyik a neokomcsi orbáni szennymédiában, micsoda teljesen gátlástalan kádári propaganda, az téged nyilván nem izgat, hisz fideszes vagy, nem a hazudozással, propagandával van bajod, csak azzal ha az nem orbáni, tessék örülj ezt imádni fogod:
67.media.tumblr.com/9db59ca48338ab44df91d40e8b94420f/tumblr_oh7579Rz3C1qzbmh0o1_500.gif

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.27. 13:37:21

@István Putyu: nem nagyon ordibált pedig a habonyisták szinte csak ezt csinálják

heptakontanonaéder 2016.12.27. 13:42:53

@István Putyu: Túl sokat képzelsz magunkról. Brüsszel (mint főváros és mint EUközpont is) szarik ránk. Magasról. Ha valóban számítanánk annyit mint kb Andorra, már rég kiterítették volna a lenyúzott irhánkat a ganajdombra.

Netuddki. 2016.12.27. 13:47:34

@István Putyu: "Amennyiben egy baloldali politikus szövegét írnák át itthon ilyen értelmezésben, már régen ordibálna Brüsszel !"

Amennyiben anyád sárga lenne és csilingelne, villamosnak hívnák...

Janossz 2016.12.27. 13:53:10

Ez a Szakács nevezetű roppant gyanús...
Aki a Pázmány elvégzése után beáll a szittya-internacionálén türkmén meg azeri cimborákkal sámándobot verni, az könnyen akarhatja vissza a Karácsony pogány értelmét.
Jó Orbán alatt szakácsnak, csepreginek, meg kárpátalji kultúrosnak lenni. Csak úgy szárnyalnak ők. Bennük a bizalom. Mi meg maradunk afféle második ligásnak a szülőföldünkön.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.27. 13:56:42

@István Putyu: "Amennyiben egy baloldali politikus szövegét írnák át"

Már megtörtént. Naponta.

Jakab.gipsz 2016.12.27. 14:34:21

A szokásos libsi politika csinálás, a recept unalmasan egyszerű, kövess el egy aljasságot fogd rá másokra, majd kuszáld össze a nyomokat.

pamut 2016.12.27. 14:56:33

@Jakab.gipsz: szóval nem a ti sajtótok olyan egy az egyben mint Kádáré volt? :D

Ja, ezt a hírt a cenzúrázott szennymédiátok lehozta?:
index.hu/gazdasag/2016/12/27/kis_hijan_europa_legcsorobbja_az_atlagmagyar/

"Kis híján Európa legcsóróbbja az átlagmagyar"
"Az átlagmagyarnál csak az átlagos anyagi helyzetű lettnek van kisebb vagyona, míg a szlovákok majdnem kétszer olyan gazdagok, mint mi"

Most pedig kérlek énekeld el nekem a "jobban teljesít" nótát, ahogy szoktad magadnak is minden nap 20x...

sőőtnagyonis 2016.12.27. 15:28:35

Jáj! Végre egy fityesz újság meg írja az igazat! Oszt mé baj az?

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.27. 15:37:30

"Szakács inkább tűnik a jobbikos eszmevilághoz közelállónak, semmint fideszesnek. (Persze, ha már teljesen összetartozik, ami összeért, akkor az egészen más.)"

Egy lábbal két seggbe rúgni egyszerre még a lipsinek se megy. Rendszerint valójában saját magát rúgja hátsón. Ez a sztori most nagyjából a bajai kamuvideó szintjén mozog

BiG74 Bodri 2016.12.27. 15:42:26

@István Putyu:
Basszus, 2015.05.31 -től ez volt a harmadik kommented?

BiG74 Bodri 2016.12.27. 15:48:50

@erőtlen emberi erőforrás:
Nem lipsi, hanem libsi.
Amúgy akár igaz, akár hamis a fenti szöveg, a tartalma alapján teljesen korrektek a megállapításai.
Ha kötözködsz, próbáld a tartalmi alapokat megkérdőjelezni, mert így gyenge. Bár ha ezért is fizetnek, akkor nem szóltam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.27. 15:49:48

@BiG74 Bodri: Fidesztrolloknak mindig van pár elfekvő tartalák nickjük, aktívan csak néhányat használnak.

monddazigazatmar 2016.12.27. 15:55:38

@pamut:
Annyira tudtam, hogy erre a nagyszerű hírre lesz olyan idióta libsi aki ráugrik.
Na figyelj kispofám, segítek értelmezni neked a cikket.
Szóval a legkomolyabb vagyontárgy a lakás - és a magyar lakások eu szinten rohadt olcsók. Szóval, ha neked nyuggernek van egy 60nm paneled akkor az ér 15millát Budapesten, Miskolcon 8at, Pozsonyban pedig 27et. Attól pont ugyanazt kapod, csak a helyszín más. Ha eladod akkor padig pont ugyanannyiért tudsz venni másikat, szóval nem nagyon vagy kisegítve.
Mesélj, azt szeretnéd, ha itt is a duplájára emelkednének a lakásárak?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.27. 15:56:05

@Sir Galahad: "ráadásul a lap is kapott egy óriási ingyenreklámot."

Így van. Ha következetesen igazat fog írni, járatni fogom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.27. 15:59:31

@monddazigazatmar: "azt szeretnéd, ha itt is a duplájára emelkednének a lakásárak?"

Ha lennének rendes fizetések, nyugodtan lehetnének rendes lakásárak is.

A gusztustalan kioktató stílusodat meg elhagyhatnád, főleg, hogy folyton hülyeséget hadoválsz.

Pop40 2016.12.27. 16:10:05

Lehet, hogy karácsony alkalmából kísérletezgettek kicsit a pártlapnál, hogy összedől e a világ, ha egy fideszes lap egy mondat erejéig az igazat írja. :-)

Így legalább később majd lehet arra hivatkozni, hogy Vityának - életében egyszer - volt egy olyan interjúja, amiben - egyetlen mondat erejéig - igazat mondott :-)))

monddazigazatmar 2016.12.27. 16:12:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Na, főhülye! Akkor kezdd el összehasonlítani, hogy mennyi ideig kell átlagfizetésért dolgozni azért hogy legyen 60nm ed Budapesten meg hogy Londonban. Mert ott rendes a fizetés. Aztán ne nagyon lepődj meg, hogy ha kijön, hogy ötször annyit.

Janossz 2016.12.27. 16:31:41

@monddazigazatmar: Nem is érti az ember, hogy a hülyeangolok, meg az angolhülyék miért nem tolonganak lakásért Pesten.

monddazigazatmar 2016.12.27. 16:37:10

@Janossz:
Na, ez hogy jött ide, te nagyon képzett? Ennyit bírtál hozzátenni? Jó sötét vagy

sőőtnagyonis 2016.12.27. 16:47:02

@monddazigazatmar:
Hülyék vagytok , mi má Moszkvába tartunk. Ehhez szavatok sincs, pedig London csak a múlt, Moszkva, meg Szibéria a mi jövőnk! Ott kapjuk vissza Erdélyt!

Janossz 2016.12.27. 16:51:13

@monddazigazatmar: "Szóval, ha neked nyuggernek van egy 60nm paneled akkor az ér 15millát Budapesten, Miskolcon 8at, Pozsonyban pedig 27et."
Ahol piac van a világon, ott az árakat a kereslet és kínálat határozza meg.
Ha Pozsonyban egy lakás dupla áron megy el, mint Pesten, azt is jelenti, hogy ennyivel nagyobb a FIZETŐKÉPES kereslet rá. Jobbak a bérek, könnyebb a megélhetés, kitermelhető a bérből a fenntartása.
Ezek a törvényszerűségek még Unortodoxiában is érvényesek, függetlenül attól, csökött agyad ezt képes-e feldolgozni.

monddazigazatmar 2016.12.27. 17:04:15

@Janossz: NA, viríts egy statisztikát, hogy mennyi évet kell dolgozni egy lakásért bárhol az eu-ban.
Egyébként pont az ingatlan az, ahol a fizetőképes kereslet a ritka és a bankhitelektől függ az egész.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.27. 17:17:56

@monddazigazatmar: "Akkor kezdd el összehasonlítani, hogy mennyi ideig kell átlagfizetésért dolgozni azért hogy legyen 60nm ed Budapesten meg hogy Londonban."

:)) Naggyából Angliában és M.o.-on is egy havi átlagfizetés 1-2 m2 lakás ára. Nyilván egy nagyobb városban drágább, falun olcsóbb.

London különösen drága mindenkinek, te főhülye. :))

Ha most megnézem, hogy az angol átlagfizetésből mennyit tud félretenni lakásra, és mennyit a magyarból, akkor már többszörös szorzó lesz a magyar kárára.

Mondom, hogy visszavehetnél az arcodból, kurva nagyképű vagy, aztán kurvára pofáraesel mindig a hülyeségeddel.

monddazigazatmar 2016.12.27. 17:24:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
:D:D
Ja. 1nm egy havi. Még jó, hogy én esek pofára a hülyeségeimmel :D:D:d
Te szánalmas vén nyugger, a faszért nem nézel szét néha a világban egy kicsit, ahelyett hogy az indexblogokon osztod a észt? :D

funfun 2016.12.27. 18:09:20

Erdélyi származású fiatalember
joghallgató lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen
Köszönöm, nincs több kérdésem.

BiG74 Bodri 2016.12.27. 18:19:36

@funfun:
Fejtsd ki, engem érdekel, komolyan!

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.27. 18:28:02

@BiG74 Bodri:
"Nem lipsi, hanem libsi."

- Lakóhelye?
- Kistarcsa
_ Nem tarcsa, hanem tartja! Ezt jól jegyezze meg, maga műveletlen!

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.27. 18:29:23

@BiG74 Bodri:
"Ha kötözködsz, próbáld a tartalmi alapokat megkérdőjelezni, "

Ezt saját magadra értetted?

BiG74 Bodri 2016.12.27. 19:23:11

@erőtlen emberi erőforrás:
Tudod mit, igen, magamra értettem, hiszen rád nem lehet.

Janossz 2016.12.27. 19:24:46

@monddazigazatmar: "Szóval, ha neked nyuggernek van egy 60nm paneled akkor az ér 15millát Budapesten, Miskolcon 8at, Pozsonyban pedig 27et."
Te szegény, hányszor másoljam be neked még a saját irományod?
Na, most ülj le valami csendes sarokba, és próbáld megérteni, miért kerül a miskolci lakás Pesten kétszeresébe! Nem fog menni, előrebocsátom, de azért próbálkozz csak, addig se fertőzöd a környezeted.
Amit én neked virítanék, azt nem tennéd a kirakatba.

monddazigazatmar 2016.12.27. 20:12:34

@Janossz:
Husika. Sötét vagy mint az éjszaka. Lakást nagyon nagyon kevesen vesznek kápéra. Innentől borul a "fizetőképes kereslet" dumád.

monddazigazatmar 2016.12.27. 20:48:54

@Janossz:
Tessék, itt egy cikk 2008ból. Amikor nálunk dübörgött a pannonpuma.
ujszo.com/napilap/velemeny-es-hatter/2008/07/09/kipukkad-a-mi-lufink-is

Itt meg egy idei:
www.korkep.sk/cikkek/gazdasag/2016/04/07/duborog-a-szlovak-ingatlanpiac-viszik-a-lakasokat-mint-a-cukrot

Bemondhatod a dumát, hogy mert nő a foglalkoztatottság, meg nőnek a bérek, de ez a terelés. Azért növekszik az ingatlanpiac mert alacsony a kamat. Egyik részről az emberek nem tudják hova tenni a megtakarításukat, tehát marad az ingatlan, másfelől pedig olcsón kapnak hitelt. Innen van a kereslet, nem azért mert annyival többet keresnek.
Pont mint ahogy itthon is mentek az ingatlanárak amióta alacsony az alapkamat.

Na, most Michaela néninek teljesen mindegy, hogy papíron mennyi az a lakás amiben lakik. Mert ha el is adja, akkor is rohadt drágán tud venni. Tehát az ilyen remek statisztikák alapján Michaela néni rohadt vagyonos, aztán ugyanolyan 50nm panelben lakik mint pamut bácsi. Csak az a különbség, hogy Michaela néni leszarja pamut bácsit, pamut bácsi pedig majd beleszakad a nagy utálkozásba, és borzasztóan irigyli Michaela nénit.

monddazigazatmar 2016.12.27. 20:57:17

@Janossz:
www.tradingeconomics.com/slovakia/wages
Tessék, nézegesd.
Szlovák átlagkereset 972 eur. Az 300.000 Ft.
A magyar pedig 262.000.
Ki ne találja egyik hülye sem, hogy mennyivel de kurva jobban élnek.
Azon pedig elgondolkodhatsz te is meg a haverod is, hogy vajon hol könnyebb lakást venni majdnem azonos fizetésből, itt vagy ott.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.27. 21:13:29

@monddazigazatmar: Hát persze "elvtárs" hogy tudtad, mert ha van egy "jobban teljesítős" hír, akkor ti arra ugrotok rá, és mindenhol linkelgetitek offtopicban ;)

Janossz 2016.12.27. 21:14:08

@monddazigazatmar:" Na, most ülj le valami csendes sarokba, és próbáld megérteni, miért kerül a miskolci lakás Pesten kétszeresébe! "
Ilyen egyszerű volt a feladat. Mi lett belőle? Michaela néni...
Miskolcról meg Pestről volt szó, erre világgá mész.
Komoly vitakultúra. Becézgesd Anyukád, ha kérhetném. Thx.

monddazigazatmar 2016.12.28. 01:15:07

@Janossz: A szlovákok meg a magyarok vagyonáról volt szó hülyegyerek. Kit érdekel a hülyeséged, aminek semmi köze a témához?

monddazigazatmar 2016.12.28. 01:18:39

@fidesz maszop dk egykutya:
Neem, én nem kezdtem a linkelgetést. Amikor elolvastam az indexen a legújabb óránkénti országfikázást, akkor már tudtam, hogy lesz olyan hülye blog aki erről fog írni. Meg abban is biztos voltam, hogy a kis barátaid egyike legalább elkezd emiatt visítani.
Simán egyszerűen megmagyaráztam a szellemi visszamaradottnak. Erre a másik elkezd érvelgetni meg magyarázza a hülyeségét. Akkor tessék, ott egy cikk, olvasson a témában, hátha kicsit ragad rá valami.

fabatka2 2016.12.28. 01:26:49

@István Putyu: Brüsszel nagy ívben sz@arna arra is. Sokkal komolyabb ügyek miatt sem mozdul - szóval egy biliben keltett vihar nem éri el az ingerküszöböt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.28. 12:11:32

@monddazigazatmar: biztos linkelgettél már más topicban te is, akár a másik nickneveiddel. A kollégáid csinálják, mert jól láthatóan ez a direktíva a habonymédiánál. Sok hónapja már simán lehet tudni, ha megjelenik egy jobban teljesít hír akárhol, azt nemsokára ti "elvtársak" összevissza fogjátok linkelketni, mert ez a tapasztalat. Mindig látok egy ilyet, és már figyelem hogy mikor linkeli be egy habonymédiás, és nem kell sokat várnom :D
süti beállítások módosítása