B1 blogcsalád



Dzsentrivilág van Magyarországon

2016. szeptember 06. - nickgrabowszki

chich_outt_facebook.jpegHa Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat.

Ha valami helyi semjénnek úgy tetszik például, hogy lelövi a kutyádat, akkor semmi közöd hozzá. Mehetsz panaszra valami sóhivatalba, a hatóságok példátlanul egységesek lesznek abban, hogy semmi rendkívüli nem történt.

  • Idejött egy francia pár, biciklikkel, két kutyával.
  • Az egyiket Szalkszentmárton határában lelőtte egy vadász, majd a tetemet ellopta.
  • Csak azért, mert a kutya 70 méterre elkóborolt gazdáitól. Átment a dunai töltés túloldalára.

A rendőrség szerint semmi nem történt: a kutya vadat hajtott védett területen; a vadász rendőrt is hívott a helyszínre, és tolmáccsal elmagyarázta a biciklizőknek, miért lőtte le; a helyi rendőr kivizsgálta az esetet, és mindent rendben talált. (A hatósági magyarázatból persze semmi nem igaz.)

Gyere csak Magyarországra, lelövik a kutyádat. Itt így mennek a dolgok. 

Vannak, akiknek joguk van lelőni a kutyádat, és kész.

Ők a vadászok, a mi büszkeségeink, dicső hagyományaink örökösei, a nemzeti-keresztény kultúra oszlopai. Amely nemzeti-keresztény kultúrát heroikus küzdelemben amúgy éppen most készülünk megvédeni a kebabárusok jelentette apokalipszistől.

A vadászok az 1000 éves magyar nemesség és nemesi mentalitás hű örökösei, akik téeszelnökként és párttitkárként vészelték át az ántivilágot, az orosz megszállást. A régi-új dzsentrik.

A messzehordó fegyver, meg a nagy terepjáró jót tesz az egónak. Péniszhosszabbító. A gyilkolás pedig a lelket melegíti. A hatalom, a korlátlan hatalom érzetét adja.

Vidéken élet és halál urai, mert fegyverük van, tehát hatalmuk is.

plakat-bevandorlas.jpgValószínűleg még a föld is az övék, amin sátraztál, és amin a kutyád futkározott. Ha még nem az övék, akkor a következő földosztásnál (inverz földosztás!) majd az övék lesz.

Ha Magyarországra jössz, akkor tudomásul kell venned, hogy itt ők az urak. A középkori előjogok területére tévedtél. Velük szemben csak veszíthetsz. 

A hatóságok velük vannak, ha eljárnának ellenük, az csak pluszmunkát jelentene, és még a bokájukat is megüthetnék.

Ugyanis nagyhatalmú patrónusaik vannak. Ott ülnek a kormányban is. Mert itt, akit nem érdekel a foci és nem is kokainista, az vadászik. Átfedések lehetségesek. Úri jövedelem, hatalom, habitus, mentalitás és hobbi. 

De nem, ez nem úrhatnám kisgazda mentalitás. Nem olyan kicsi gazdák már ők.semjen_vadasz.jpg

Magyarázatot akarsz? Ugyan már. Az neked nem jár.

Nem győzhetsz ellenük. Ha a kutyád cselekményt követ el, és már hogyne követett volna el, amikor

szúrta valamely vadásznak a szemét,

akkor ő itt lelőheti. Joga van hozzá. És azért van joga, mert hatalma is. A hatalmi önkény pedig Magyarországon mindennapos.

Úgy jöttek végig fél Európán, hogy a biztonságos, erdős szakaszokon a kutyák napi 20-30 kilométert futottak. Míg nálunk le nem lőtték az egyiket.

Mert nehogy már csak úgy ugrándozzon egy kutya akárhol. Hippiskedjen. Ha Magyarországra jössz, a kutyádnak is tiszteletben kell tartani a kultúránkat!

kuty.pngHa sokáig pattogsz, összehívnak ellened egy nemzeti konzultációt. Vagy egyenesen egy népszavazást, ahol a híveiknek elmagyarázzák propagandailag, hogy a franciák - nem elég, hogy elvették Trianont - már kutyákat küldenek kipusztítani a magyar vadállományt. Pedig az a magyarokat illeti meg. (Illetve a magyarok egy részét, de ezt majd annyira nem hangsúlyozzák.)

Más lenne a helyzet, ha fizetni akartál volna a vadászatért, mint némely olaszok, németek és spanyolok vagy franciák. Olyan ez, mint a bevándorlás, tudod. Ha nem fizetsz, nem jöhetsz. Ha sokat fizetsz (persze magánzsebbe, megmondják, kiébe), akkor jöhetsz, mindegy, hogy francia vagy, kínai vagy arab.

Ha nem lőjük le a kutyádat, még le akartál volna telepedni nálunk. Elvetted volna őseink földjét. Csorbítottad volna a nemzeti összetartozást.

Ahelyett, hogy kutyázás meg biciklizés és csavargás helyett teleszülted volna unokákkal Franciaországot. És akkor nem lenne tele ingyenélő arabokkal, és nem kellene idejönnöd.

Ide ne gyere ide hippiskedni, mert nagyon megjárod. Vagy legalább a kutyád megjárja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1511678659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilamg 2016.09.06. 09:40:38

Itt szlovákiában is volt majdnem teljesen ugyanilyen eset, én ezt inkább balkánni effektusnak nem mayarnak mondanám.

kovácspéterke 2016.09.06. 09:40:52

Ezt a demagóg hülyeséget! Nem középkori előjogokról van szó, hanem arról, hogy az erdész-vadász felel a saját területéért. Ha mondjuk a kutya veszett, és megharap valakit kirándulás közben, akkor marhára őt veszik elő, ahogy azért is, ha elkap csirkét, pulykát valami tanyán. Nem voltak vele a gazdái, és ennyi. Igen, megállhatott volna, nem szép, hogy nem akart a szemébe nézni a gázdának, de a tetemet nem ellopta, hanem ilyenkor elviszi bevizsgáltatni. És nem, a kutya nem ugrándozhat mindenhol, és csak a gazdája tudja, hogy behívható-e vagy nem, más nem. Se a futók, se más, akit esetleg megtámadhat. Valszeg az adott vadász ismeri az környék összes kutyáját, ennek meg nem látta a gazdáját, aki volt olyan hülye és elengedte. Ennyi, felesleges ebből ekkora drámát csinálni.

brigi0204 2016.09.06. 09:43:45

Undorító népség lett a vadász... Nincs is ma már túlszaporodott vadállomány, kb minden vadállat kihalófélben van, ezek már csak unatkozó gazdag divat-gecik... Tökmindegy nekik, hogy kutya vagy oroszlán, csak mozogjon és játszhassák az agyukat a préda mellett,,, Minta "kedves" doktor úr pár hónapja... Őket kellene kilőni.. Menjenek háborús övezetbe és ott éljék ki a vérszomjukat. Gyökerek.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.09.06. 09:44:12

Könyörgöm, a vadász a bokorban szaró részegre is rálő, mert hátha vaddisznó. Sőt, a hajtók között is szeretnek ritkítani, mert csak, mert mozog. Nem véletlen van 80%-os vadásztea is a boltokban. Kell a célzóvíz, meg a bátorság. Az meg, hogy a hatóság a hazainak ad inkább igazat, mint a külföldinek, az egész világon így van. Amúgy meg Trianon, úgyhogy alapból nincsen igazuk a csigazabálóknak.

KedvesVezető Lenéz Rátok 2016.09.06. 09:44:25

Esetleg arra is lehetne ám gondolni, hogy a francia pásztorlány (?) ferdít egy jó nagyot a sztorin. Vagy ez teljesen elképzelhetetlen?

theman 2016.09.06. 09:53:04

Valahogy talán a kettő között van az igazság. Tényleg feltűnően sok a vadászok által elkövetett hiba már rég lépni kellett volna ez miatt.Mindenre és mindenkire lőnektúl sok joguk van. A kutyát viszont sajnálom, nem kellett volna lelőni,de nem hiszem hogy Franciaországban bárhol szabadon lehet engedni.

kewcheg 2016.09.06. 09:56:54

A nemes vadat kötelessége megvédeni a vadásznak, egy őzet ezek a nagytestű kutyák simán megölnek.Ebbe nem kell politikát belekeverni, ugyanakkor tény, hogy a vadászat úri sport, ami '45 előtt a nemesség , azt követően a komcsi vezetőség előjoga volt, az ma a messze átlagon felüli jómódban élő emberek kiváltsága....

firg_firg 2016.09.06. 09:57:41

Nem birom a földesurakat, de ezen a 70 méterre elkolbászolt kitételen el kellene gondolkozni. Tehát ha a töltés túloldalan egy ovodascsoport piknikezik akkor a kutyu siman megehetné öket majd visszakolbaszolna a francia gazdikhoz akik az hinnek minden rendben van, csak sétalt kicsit a kutyus.

aegithalos 2016.09.06. 09:57:45

Kedves posztolo! Lattal te ozet kergeto farkaskutyat? Nekem volt mar hozza szerencsem, kiskolyok voltam, oszinten szolva orultem, hogy ott az oz, igy nem velem foglakozott a juhaszkutya.
Szabadon koszalo kutya nem valo a hatarba. Ha a hatarban szabadon engeded a kutyad es az 70 meterre elmegy toled, a "toltes tuloldalara", ahol nem latni, hogy hozzad tartozik, akkor lelovik. Ez nem semjeni peniszmervito aktus, hanem a kornyek vadaszanak kb kutya kotelessege. Ezzel lehet vitatkozni eppen, csak ertelmetlen.

Mielott vagdalkozas indulna:
- nem vagyok vadasz, csak vannak vadasz ismeroseim es vettem mar reszt vadaszaton.
- van kutyam. A hatarban szabadon szoktam engedni. Nem megy el tolem 70 meterre, mert nem vagyok retardalt. Ha mellettem lovi le a vadasz, akkor felnyomom a seggebe a fegyveret, de nem a lelovesert, ahnem azert mert ha latja, hogy velem van, az nem ugyanaz, mintha megjelenne a semmibol felugyelet nelkul.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 09:58:09

Na, megint egy blog, amikor a semmihez nem értő balfasz nekiáll okoskodni.
Igen, bazmeg a vadállományt védeni szokták. A kutya/macska kikerülve a természetbe ragadozóként viselkedik.
Az persze rendben lenne az ostoba fejed szerint, ha a kutya mondjuk elkapja a három hetes őzgidát, vagy a vemhes sutát, ugye? Vagy valamelyik védett madár fészkét teszi tönkre. Mert a francia saját bevallása szerint sem tudta, hogy hol jár a kutyája, és éppen mit csinál. A vadásznak a belvárosi blogger szerint végig kell néznie, hogy a kutya felzabálja vagy megsebesíti a vadállományt, hátha francia állampolgár? Normális vagy?

Ellopta a tetemet? Az megvan, hogy a döglött állat veszélyes hulladéknak számít, és vannak rá vonatkozó előírások? Vagy szerinted mégis miért vitte el? Mert az NCIS analítist végezne a söréteken?
Ülj vissza a romkocsmába kicsit keseregni, már kedd van, biztos csinált a zorbán is valami retteneteset a héten.
Ja, kutyám van nem szeretem a vadászokat, soha nem is vadásztam. De ezt minden normális kutyatartó tudja, azért nem engedi a kutyáját el a francba

sarostehen 2016.09.06. 09:58:19

Ez mekkora egy barom írás. Talán kicsit ismerni kéne a hivatásos vadászok munkáját, és kötelességeit mielőtt ilyen baromságokat összehord a szerző.

De ha már ilyen okos akkor kérlek válaszod meg hogy az alábbiakat kik végzik el:
- nagy télben a vadállatok etetése
- árvíz esetén a vad mentése (szoktatásos etetéssel)
- orvvadászok elleni fellépés
És még sorolhatnám.

A vadász nem csak kimegy az erdőbe és lelő mindent ami szembejön vele.. hanem komoly elbíráslás után mondják meg neki, hogy mit lőhet ki, és mit nem.

@jackman: Konkrétan baromság amit írsz. Magyarországon, gazdagabb, és erősebb a vadállatok állománya mint a második VH után. És ez nagyban köszönhető a vadgazdálkodásnak.
Igen vannak vadállatok, amiket kilőnek. De mint írtam, csak elbírálás után lehet vadat kilőni. (kivétel tarvad, illetve vadkár megelőzés)

Ajánlom hogy menj el egy erdőbe, ülj fel egy vadlesre, és várj.. csodálkozni fogsz milyen rengeteg vad van az erdőbe.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 09:59:44

Ez szerintem megtörténhetetett volna MSZP kormány alatt is.
Legalábbis nem látok összefüggést a kutya lelövése, a vadász lelkiállapotas, és az aktuális kormány között.

Persze a ballib bérblogger több helyen is kampányol a betelepítési népszavazás kapcsán csakhát lássuk be.
Ha az MSZP lenne kormányon, akkor örülne, hogy végre a kóbor kutyák nem marcangolnak szét elkóborolt gyermekeket, mert Gyurcsány éber vadászai megvédik a népet.

Így meg, mivel nem a kedvenc elkúrói vannak hatalmon, kicsit bérreteg, ahogy szokott.

kewcheg 2016.09.06. 10:00:05

@brigi0204: ténybeli tévedésben vagy ombré, olyannyira sok a vad, hogy simán lehetne népélelmezési cikk a vadhús, ehelyett, sajnos az egészséges és természetes vadhúst a magamfajta csóringer csak fotókról láthatja....

Medgar 2016.09.06. 10:00:12

Minek írsz olyanról amihez hülye vagy?

A hivatásos vadász lőtte ki a kutyát a reggeli órákban, mert az vadat űzött egy Natura 2000-es vadászterületen.
500 méterre nem volt senki, amikor a kutyát lelőtte, a bicikliúttól több száz méterre.
A francia turisták a gát másik oldalán sátraztak.

Maradt még kérdés?

Sexual Harassment Panda 2016.09.06. 10:02:30

Én úgy tudtam, hogy a vadász igenis lelőheti az erdőben elkóborolt kutyát, sőt, amikr túrázni jártam régebben, ezt mindenki tudta közülünk, és még táblák is ki voltak helyezve.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 10:03:10

@sarostehen:

A vadász tette a dolgát.
Ez teljesen egyértelmű.

A vadászok csak véletlenül kerültek a blogíró szűklátókörű elemzésébe.

A végeredmény ugyanaz lett volna, hogy a migránsok elleni kampány rossz és csúnya dolog, akkor is ha egy sztárséf elrontott rántottájából indultunk volna ki.
Csak akkor a szakácsokra hányt volna egy kis sarat a szerző, mert a cél mindent felülír.

Kampány van, Sorosék fizettek, megy a megrendelt bérrettegéssel vegyített okádás.

Sexual Harassment Panda 2016.09.06. 10:03:33

@Medgar: jó, de ebből így hogy lesz orbánozás??

Etniez 2016.09.06. 10:06:13

Szerintem mind a két fél hazudik. Nem értem a posztoló miért ad automatikusan igazat a franciáknak...

chrisred 2016.09.06. 10:06:45

Szavazz az illiberálisokra és lelőjük a kutyádat!

McKinney 2016.09.06. 10:07:38

néha a vadászokat is lelövik. és az jóóóó! :)

Arcade Macho 2016.09.06. 10:12:54

elegge rossz kondiban lehetnek ezek a kerekparosok, hogyha 70 metert olyan lassan tud csak ledocogni hogy akozben a vadasz kilovi a masodik lovedeket is, es felcigoli a blokit a platora

gszabo1 (törölt) 2016.09.06. 10:13:01

a többi kutyát is le kéne lőni, ami a szabadban csavarog, életveszélyesek sokszor

Hajdú Peter 2016.09.06. 10:14:35

"Vannak, akiknek joguk van lelőni a kutyádat, és kész."

Nem emlekszem ra, hogy 2006 -ban mikor libsik emberekre lovoldoztok a belvarosban, kinoztak, vakitottak, csonkoltak, hogy barmelyik libbantnak kifogasa lett volna a verfurdo ellen.

Kody 2016.09.06. 10:16:20

@brigi0204: Te egy igazi barom vagy. Sose láttál még vadászt, fogalmad sincs, hogy "állatok lövöldözésén kívül" mi mást csinálnak. Ennyit rólad.

Engem futás közben már támadott meg kutya. Lehet, hogy csak az is pár száz métert kóborolt el. Sőt, a minap Székesfehérváron egy kislányt támadott meg egy eb. A lánynak az egyik ujjpercét amputálni kellett. Az a kutya is csak pár száz métert kóborolt el.

Én inkább köszönetet mondok a vadásznak. A franciák meg máskor figyeljenek oda, és neveljék meg a kutyájukat, hogy ne rohangáljon a vadak után.

2016.09.06. 10:16:41

Lehet, hogy a vadász úr aznap nem lőtt semmit, ezért durrantotta le a kutyát.
A kutya gazdái is hibáztak és felelőtlenek voltak, ám a tény, hogy a vadász elhajtott arra enged következtetni, ő egy igazi büdös gyökér.

Jozeph Pelikahn 2016.09.06. 10:18:19

A vadász helyesen cselekedett, a kutya gazdája meg legközelebb megtanulja az ebtartás szabályait. Vagy nem. Inkább telesírja a netet.

Medgar 2016.09.06. 10:18:39

@chrisred: Szavazz a liberálisokra és leszarjuk a tényeket

Córeszmaci 2016.09.06. 10:27:15

A bloggert látta már orvos? Pszichiáterre gondoltam.
Nooooormális???
Ez kihordta lábon az agyhalált!!!

József Körmendy 2016.09.06. 10:27:40

100 -ból 99 hobbivadász mentálisan beteg. Miféle "ember" az akinek az a szórakozása, hogy elveszi a nyomorult állat életét. Igen ETTŐL ÉRZI JÓL MAGÁT. Az összes többi a károkozásról, veszettségről - hány veszett kutya van Magyarországon ?! - csak ócska hazudozás.

sarostehen 2016.09.06. 10:30:28

@József Körmendy: Gondolom a Te általad a piacon megvett hús az úgy terem a fán fóliába csomagolva...

BALTAZÁR 2016.09.06. 10:32:06

A post alapvetően rosszindulatú, és egyoldalú. Kizárólag a vadászt hibáztatja, és semmiféle tárgyilagos értékelést nem ad.
A többi hozzászóló már pontosan elmondta, - és én is egyetértek ezekkel - hogy a vadász jogosan járt el, őt semmiféle felelősség nem terheli. Pont.
Menjenek túrázni pl. az USA-ba és ott ha nem tartják be a helyi előírásokat, simán lelövik őket, nem csak a kutyájukat.
Mindettől persze nem kell szeretni a vadászokat, vagy csak általában az "urizáló" vadászokat, de ehhez a konkrét incidensnek semmi köze nincsen.

aladindölon 2016.09.06. 10:35:09

Hát ezt mégis hogy sikerült így megfogni? Elindultunk a ténytől, hogy kilőttek egy gazdája nélkül vadat űző kutyát és eljutottunk a dzsentrivilágon át, a mai magyar vidék hatalmaskodóin át a gaz Orbán kormányig és a bevándorlás ellenes politikájáig. Kit érdekel mi az összefüggés, egyáltalán van-e összefüggés az összeböfögött témák között. Ahogy egy tanult barátom mondaná, eszemfaszom megáll.

opati666 2016.09.06. 10:36:25

Ne keverjétek a sport- vagy hobbivadászokat az erdőgazdaságok hivatásos vadászaival! Egy hobbivadász tényleg seggbe lövi a keresztanyját is, ha a bokorban guggol, de akik hivatás szerűen végzik a munkájukat azért nem olyan könnyen puffantanak le akárkit, vagy akármit. Ebben az esetben sem valószínű, hogy csupán poénból lőtte le a kutyát...

Charlie Brown 2016.09.06. 10:36:35

Valamiért hajlamos vagyok a francia történetének hinni, sokkal életszagúbb, mint a vadász/rendőr meséje.

@gszabo1: A szabadban csavargó embereket is le kéne lőni, egy csomószor életveszélyesek, mi van ha rátámad egy óvodáscsoportra, vagy nőket molesztál?

@Sexual Harassment Panda: Elvben most már nem lőheti le csak úgy, hanem csak akkor ha a kutya vadat űz. Ez gyakorlatban azt jelenti -mint valószínűleg jelen esetben is-, hogy lelövi csak úgy passzióból, akár a lábad mellől is, aztán azt hazudja hogy vadat űzött. A hatóság úgyis a vadásznak fog hinni.

2016.09.06. 10:37:11

Mocskos dolog ez bizony.
Én például egy barátommal sétáltattam a kutyámat a határban, mikor a mezőőr odajött és azt mondta, hogy lelövi a barátom dobermann-ját, mert elfutott tőle és nem tudta visszahívni. Az én németjuhászom ott jött mellettem, arról nem esett szó. Mondtuk neki, hogy mi meg eltörjük a kezét, ha felemeli a puskát, és esetleg a német juhászt is ráengedem.... akkor meggondolta magát és elhúzott.

A dolog 2007-ben történt, szóval biztos, hogy MSZP-s volt az a köcsög..... :-)

(Konkrétan tudom, hogy az volt, de nem hiszem, hogy ennek Gyurcsányhoz bármi köze lenne... - csak a b1 blog lehet olyan ostoba.)

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:39:09

A mocskos vadásznak viszketett az ujja hogy lőhessen valamit. Rohadt mocsok állat. Hogy rohadna meg! Az én kutyámat lőné le, szétverném a rohadt állatot és elásnám!

Faszerkezet 2016.09.06. 10:40:21

@Charlie Brown:

Hajlamos vagy a nőnek hinni????

CSak egy apróság.

a tegnapi cikk.:

444.hu/2016/09/05/egy-magyar-vadasz-kilotte-a-francia-biciklisek-pasztorkutyajat-majd-gyorsan-elvitte-a-tetemet

"A francia pár elbeszélése szerint 30 méterre se voltak a kutyától, "

A mai.:

444.hu/2016/09/05/a-hivatasos-vadasz-minden-szava-hazugsag-mondja-a-lelott-francia-kutya-gazdaja

"Elbeszélése szerint az eset nem többszáz méterre történt tőlük, hanem hetvenre,"

Várunk még pár napot aztán megtlesz az 500 méter...

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:41:34

@Dr. Trejo: "ám a tény, hogy a vadász elhajtott arra enged következtetni, ő egy igazi büdös gyökér. "
Ráadásul gyáva is. Mert lehet kinézett neki egy nagy verés és elmenekült.
Rohadt geci. Miért nem rohadt bele az anyjába még a megszületése előtt?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 10:41:47

@Charlie Brown: Értjük. És nem, nem vagy hülye.
Tehát annak kell hinni, aki nem is látta, hogy hol jár a kutyája, nem pedig annak, akinek ez a munkája. Mert az az életszagúbb, olyan soha nem fordulhat elő, hogy a kutya nyulat vagy őzet kergessen.
Tényleg nem vagy hülye

Szevaszkukac 2016.09.06. 10:42:23

A cikkírónak kevesebbet kéne szívnia, mert úgy látszik teljes egészében megbuggyant.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:44:03

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Te se sokat jártál még erdőben, mert nem tudod mennyi esélye van egy magányos kutyának megfogni egy őzet.

Szabványok 2016.09.06. 10:44:42

@brigi0204: Túlszaporodtak vadászok. Kilövési engedélyt adok három tucatra.

Helyszíni zsemle 2016.09.06. 10:45:41

Eloszor is gusztustalan, hogy a libsik ezt a tragediat is csak undorito frocsogesre hasznaljak.
Masodszor pedig tenyleg megkene allitani, ezeket a fegyveres ORULTEKET, akik esz nelkul lovoldoznek az erdoben. Szerintem semmilyen kutyat sem kene leloni sehol sem. De hogy mostmar sokadszorra forul elo, hogy a gazda mellett par meterre setalo kutyara is ralonek, az elkepeszto.
Ott tartunk, hogyha valaki olbe vinne at a kutyajat, az erdon, akkor is gondolkodas nelkul ralone valami elmebeteg ujgazdag, akinek volt penze luxusterepjarora.
Ez peldaul miert nem allatkinzas ? Egyszeruen kizart hogy ha valaki latja a kutyat annyira, hogy betudja celozni, akkor ne latna, a tolle 1-2 meter tavolsagra setalo, biciklizo embereket.

Kody 2016.09.06. 10:48:02

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Ahhoz előbb ki kellene bújni a monitor mögül, te kis nethuszár. :DDDD

visz 2016.09.06. 10:48:35

A postból hiányzik a vonatkozó jogszabály, szóval, ha valakit érdekel:

(4) A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében - a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel - elfoghatja vagy elejtheti, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség
a) a vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, továbbá
b) fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát.
(5) A (4) bekezdésben foglaltak nem vonatkoznak a felismerhető jellel ellátott, rendeltetésüknek megfelelően alkalmazott vadász-, mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő és terápiás kutyára.

Szabványok 2016.09.06. 10:48:56

@jackman: Következő lépés: A csendőr lelőheti a cigányt, mert ő lesz a felelős, ha csirkét lop egy tanyáról.
Mióta divatos bűnmegelőzés a preventív gyilkolás?

Szabványok 2016.09.06. 10:50:31

Kár, hogy a franciák nem olvasták a Fekete várost....

Faszerkezet 2016.09.06. 10:50:40

@Helyszíni zsemle:

"Egyszeruen kizart hogy ha valaki latja a kutyat annyira, hogy betudja celozni, akkor ne latna, a tolle 1-2 meter tavolsagra setalo, biciklizo embereket."

Ilyen esetre dobnál egy linket, hogy mikor történt? Nem olyat ami itt is van, hogy tegnap még 30 méterre volt a kutya, ma már 70-re meg a gát túlóldalán.... Tehát olyan esetet légyszíves, amikor a gazda 1-2 méteres közeléből kilőtték a kutyát....

PomberMaci 2016.09.06. 10:51:09

A kulcs kifejezés: "... a töltés TÚLOLDALÁN ..."

Magyarul azt sem tudták, hogy hol van a kutyájuk. Nem is látták, lövésük se volt róla, hogy mit csinál az eb.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 10:51:32

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló:
Mert az őz nem lehet újszülött? Mert az őz nem lehet vemhes, ugye? Mert nincs olyan védett madár ami a földön fészkel ugye?
Hülye vagy mint a segg -

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:51:45

@jackman: "Ha mondjuk a kutya veszett, és megharap valakit kirándulás közben,"

Na mesélj mikor fordult elő utoljára veszett kutya!

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:52:40

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Faszkalap! Az őzek messze járnak az ilyen helyektől, főképp a gidával lévők.

szsuzsanna 2016.09.06. 10:54:34

-ümm, bocs., -hogy is volt:
-biciklitúra, sátorral, két nagy kutyával???
-közben szaladtak utánuk?, -hozták őket a bicikliken?, -Franciaországtól idáig?
-szerintem, MINDEN KUTYÁS ügyeljen, és vigyázzon a kutyájára!!!
-Sehol se, kóboroljon, szabadon, semmilyen kutya!

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.09.06. 10:55:02

@Kody: Előbb a vadásznak nem kellene sebtiben elkotródnia. Vertem már össze embert mert belerúgott a kutyámba. A vadászon eltörtem volna a puskáját.
Utána azt mondtam hogy nekem támadt rámfogva a fegyverét. Egy életre elvették volna az engedélyét.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 10:55:43

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Milyen helyektől járnak messze az őzek, te nagyon sötét?
A nyulak, fácánok, vadmadarak is messze járnak attől a helytől amiről fogalmad sincs, hogy pontosan hol van? Na, hess már az anyádba hülyegyerek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 10:56:50

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Persze, tudjuk a legkeményebb MMA harcosok mind itt kommentelnek munkaidőben.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.06. 10:57:25

@megamovieboy: "Amúgy meg Trianon, úgyhogy alapból nincsen igazuk a csigazabálóknak."

Trianon az isten áldása volt hazánkra. Képzeld el, mi lenne nélküle, többségben lennének a szerb, tót, mindenféle migránsok, még állampolgárságuk is lenne, és a Bonsai Duce választást nem nyerhetne.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 10:58:20

Ez a poszt már megint egy hülyeség.
Sajnos a kutyák, macskák nagy károkat tudnak okozni a természetben, ezért kilövésük teljesen természetes, sőt kötelező. Ennek semmi köze a fityiszféle barmokhoz.
Már Fekete István is megörökítette írásaiban ezt a fajta "eljárást".
A vadász nem a bringa mellől lőtte ki a kutyát, hanem az erdőben. Az ő szemszögéből annyit láthatott, hogy egy nagytestű eb rohangál az erdőben emberi kíséret nélkül, ha vár akkor lehet elenged egy vadászatra rákapott ebet. Nem várt, tette a dolgát.
Másrészről feljebb írta valaki, hogy nincsenek is vadak nálunk, mert minden kihalóban. Azért mielőtt valaki ekkora marhaságot ír a panelből, tán előbb tájékozódjon.

Sean MacTíre 2016.09.06. 11:01:28

@Szabványok: szerencsere kilovik egymast maguktol is. Csak lehetne gyorsabb is az utem.

axolotl77 2016.09.06. 11:02:26

Azért egy kicsit gondolkodjunk már el arról, hogy mekkora távolság is 70 méter!
Ha egy kilövendő állat ilyen közel van egy emberhez még csak véletlenül sem lövök arrafelé, mert félteném az emberéletet és az esetleges balesettel/gyilkossággal járó meghurcoltatást.
De nyilván beszűkült tudattal ennek a felmérése nem történt meg.

József Körmendy 2016.09.06. 11:03:02

@sarostehen:
Vagy a szavak értelmét nem érted, vagy csak simán 50-es az IQ-d. A vágóhídon dolgozó emberek nem szórakozásból ölik le az állatokat. A hobbivadász viszont attól izgul fel, hogy elveheti egy élőlény életét.

Mokaka (törölt) 2016.09.06. 11:03:03

Ha az én kutyámat lőtte volna le, akkor ott helyben, a rendőr előtt törtem volna ki a nyakát. Aztán a ki.....tt rendőrnek is, ha szerinte semmi nem történt. Addig töröm a tetves nyakakat, amíg azt nem mondja valaki, hogy jog- és életellenes cselekedett volt egy kutyát lelőni. Csakis akkor engedem magam letartóztatni.

Lady Ann 2016.09.06. 11:06:00

Engem az a rész érdekelne, hogy miért lopta el a tetemet? Talán mégis rájött, hogy ezt nem kellett volna?

Netuddki. 2016.09.06. 11:06:50

Fölösleges a hangulatkeltés, ebben az ügyben ne várd, hogy igazságot tegyünk.
A vadászokat se ezért utálom. Engedik túlszaporodni a vadat, biztosítást csesznek kötni, a baleseteknél meg szétteszik a kezüket, és fizetheted a kárt helyettük...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:07:00

@axolotl77: Töltés túloldala. Érted? Az olyan, mintha 2 panellal odébb lenne.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:07:40

@Lady Ann: Bevizsgáltatni. Mert ilyenek a törvények. Vagy szerinted minden dögöt otthagynak ahol van?

szgyula 2016.09.06. 11:08:33

Azért az eszem megáll a sok agyhalottól. Kutyát csakis kizárólag akkor lőhet le a vadász, ha az vadat hajt és semmi más nem működött. Lásd 1996. évi LV. törvény, 37/B. paragrafus, 4(a) és 4(b) bekezdése. Tök mindegy mennyire ment el.

Azt meg a büdös életben nem fogod se pro se kontra igazolni, hogy üldözött-e vadat vagy nem és volt-e más lehetőség vagy nem. Ergo bármikor lelőheti a vadász a kutyádat. Pórázon is, mert az mondja majd, hogy elszökött pórázostul. Innentól kezdve nincs igazán miről beszélni, minden előítáéletek kérdése. Mindkét irányban.

jogalany 2016.09.06. 11:08:35

Sajnos a hatalom önálósította magát, az amerikai alkotmány szerint a polgárnak ilyenkor joga van fegyverrel megállítani őket. Be is akarják szedni a polgárok fegyvereit.
A vadász egy olyan ember aki örömét leli, ha őlhet. Utálatos fajta. Az ember újranemesítéséhez nélkülözhetetlen a vadászok kiselejtezése, de ez csak fegyverrel oldható meg, mert: " akinek hatalma van, az nem adja harc nélkül oda másnak". (régi kinai közmondás)

Netuddki. 2016.09.06. 11:10:18

Mellesleg, akkor ezek szerint vadkempingeztek? Nem bántani akarom őket...

moonshadow 2016.09.06. 11:11:31

Normális ember nem választ magának olyan hobbit, vagy hivatást amiben állatokat kell öldösni. A vadászok mind aberrált kisfütyi komplexusos idióták.

jogalany 2016.09.06. 11:11:52

A vadász egész közelről lőtt, és biztosan látta a franciákat, ezért menekült el a tetemmel együtt. Ő volt a kezdeményező, ez nagy elöny !!!

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:12:21

Volt anno egy kis UV kutyám, 5-10 kg közötti. Rendszeresen jártunk a Duna partra sétálni. Néha egy haverom is jött velünk meg az ő UV blökije, ami kisebb volt, mint az enyém és röhejen szalmasárga színű.
Egyszer eltűnt a két blöki. 10 perc keresés után megláttam az enyémet, ahogy hasal a fűben egy bokor mellett. Nem értettem, amíg fel nem tűnt a másik, ahogy éppen néhány őzet hajtott csaholva pontosan az enyém felé. Nem azért nem kapta el az egyik őz lábát, mert béna volt, hanem mert közbeléptem. Ha akkor lelövik, valószínűleg nekem kellett volna ellopnom a dögöt, hogy engem ne büntessenek meg.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:12:47

@szgyula: (4) A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében - a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel - elfoghatja vagy elejtheti, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség
a) a vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, továbbá
b) fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát.

Hallgatom a módszereket, hogy hogyan állapítod meg ránézésből, hogy a kutyának van e és milyen betegsége van, illetve hogy állítod meg, hogy ne fertőzzön

wkker 2016.09.06. 11:13:03

A vadászat egy gusztustalan dolog, be kéne tiltani a francba. Erdészekre attólmég szükség van, meg, hogy kilőheti a veszett őzet, de ennyi.

Viszont a történet nem a vadászokról szól, hanem arról, hogy sok baromállatnak természetes, hogy a hülye "nem bánt az senkit" kutyája póráz és szájkosár nélkül 70 méterekre elkóborol. Ezt megteszik a városokban és városon kívül is.
Tök jó kutyával sétálni, de csak pórázzal.

Volt nemrég egy hír, hogy valahol mérgezett kaját tettek az utcába, mert valaki megunta a vad, szabadon kóborló nem kóborkutyák agresszív viselkedését. Hogy gyerekkel 200 métereket kell kerülni miattuk...

Észhez kéne térni. A kutya egy állat, ami csak a gazdájának okozhat kellemetlenséget, másnak nem.
Én sajnálom, hogy lelőtt egy paraszt vadász egy kutyát, de a gazdáját okolom. Arrogáns, gusztustalan póráz nélkül kutyátsétáltatók..

aronsatie 2016.09.06. 11:13:55

Amíg a vadász nem áll elő, és a tulaj még arra sem kap esélyt, hogy eltemethesse a megölt kutyáját, addig nem kérdéses, kinek van igaza. Olyan vadvédelem nem létezik, hogy egy vadásznak ne kellene legalább valószínűsítenie, hogy kóbor kutyát lát, nincs a gazdája a közelben, és veszett, óvódásokat vagy értékes vadat üldöz. Ha előbb lő, és aztán se kérdez, ugyanúgy büntetném, mint ha valaki megmérgezné a szomszéd kutyáját, mert csak.

Gábor Vancsura 2016.09.06. 11:14:43

Gratulálok! Láttál már, Te nagyonokos félig megrágott őzet? Kóbor kutya volt a tettes a Gemencben, én sajnos láttam. De hogyan tudtál elkanyarodni egy vadász törvényes kötelességétől az orbánozásig, meg a dzsentrikig, meg a népszavazáshoz? Na ez a tehetség:) Annyira buta vagy, hogy nem tudod, hogy vannak a hivatásos vadászok, akik télen-nyáron teszik a kötelességüket, kb. 150000.- normál bérrel. És vannak a gazdag hobbivadászok kétmilliós puskával. A ballib gazdáid erre nem tanítottak meg, te hígagyú.

kewcheg 2016.09.06. 11:15:17

Azért ezt a kutyadolgot is helyre kéne már tenni, mielőtt itt is az lesz mint Olaszországban, hogy kétméteres dobbermannok szájkosár nélkül flangálnak a plázában félméteres gyerekek között.
Kutyatartást szigorúan szabályozni kell. Sajna sok embernek nem való a kutya, a kommentekből is látható, hogy sok közülük rendkívül agresszív.
Nagyon sok a kutyatámadás, a közterületen "gazdátlanul" flangáló- még ha van is gazdája, de távolabb- kutyákat azonnal valamilyen módon hatástalanítani kellene.
Kerítés mögül fölöslegesen üvöltő, ugató, agresszív kutyák- bírság, bírság, bírság
És még sorolhatnám...

furious ewok 2016.09.06. 11:15:32

A vadásznak már megint rohadtul "igaza van", de könyörgöm hányadik eset ez már az elmúlt időszakból, hogy kiránduló emberek kutyáját lőtték agyon? Persze mert űzi a vadat, ez a varázsige, ezzel el van intézve minden, leellenőrizni meg úgysem tudod. Múltkor egy zsebkutyát lőttek le ugyanezzel a szöveggel, biztos az is űzte a pockokat meg egereket az avarban. Én is ismerek pár vadászt az ilyen hobbifajtából, lőnek mindenre ami mozog, kutyára is, nem nézik mit csinál az, a vadat meg az ösvény mellett bontják szét, összemocskolva mindent. Ezek a vadásznak titulált barmok egyébként sokkal több kárt tesznek a vadállományban, mint bármelyik kutya, újabban az egyébként őshonos aranysakál az ellenség, mert húst eszik a mocsok fajtája annak is, kevesebb vadra lehet miattuk lövöldözni. Legújabban kis farkasokat filmeztek északon, de egyből mondták, hogy a vadászok miatt veszélyben vannak azok is, csoda ha az őszi vadászidényt túlélik. Én ha az erdőbe megyek egy virágot nem taposok le, de a vadászkultúrában semmi tisztelet nincsen a vadvilág iránt, tisztelet a kevés kivételnek. Szomorú az is, hogy túrázóként jobb ha nem is viszel kutyát magaddal még a kijelölt útra sem, mert indok és zokszó nélkül lelőhetik, úgy is hogy semmilyen kárt nem okoz, a gazdának viszont óriási veszteség a kutyája elvesztése. Kártékony, hitvány banda, kontroll nélkül döntenek életről-halálról, élvezetből lövik az állatokat, az ilyen annyit sem ér, mint az állat amit saját szórakoztatására kilő.

aronsatie 2016.09.06. 11:18:52

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ugyanúgy állapítod meg, mint magadról, hogy nem vagy tömeggyilkos pszichopata. Szerintem utóbbinál még könnyebben. Milyen módszer az, hogy ha nem zárható ki valami, akkor a legrosszabbat kell feltételezni?

Igazsagoszto buldog seriff 2016.09.06. 11:19:03

@BiG74 Bodri: Magyarorszagon utoljara kb 200 eve voltak nagyvadak az erdokben. Azota ezek a fegyveres orultek egymast lovoldozik le reszegen, meg a luxusterepjaroikat mutogatjak egymasnak. Ennyi.

sarostehen 2016.09.06. 11:19:40

@József Körmendy: Ha ismernéd a történetet, akkor tudnád, hogy NEM hobbi vadász lőtte le a kutyát, hanem HIVATÁSOS vadász. Akinek ez (is) a feladata!

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:22:03

@aronsatie:
Pont olyan vadvédelem létezik, hogy az erdőbe, nem való egy gazdi nélküli kutyus. Pont olyan vadvédelem létezik, hogy mivel nem oda való, a vadász rövid mérlegelés után is kilőheti, mert ha vár az esély a kilövésre elszáll.
Fentebbre, egy dülöngélő, furcsán járó, csapzott, foltokban esetleg hiányos szőrű, az embert közel engedő, tehát nem elvárhatóan kinéző, nem elvárhatóan viselkedő állat esetében a betegség jó eséllyel fenn áll.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:22:39

@aronsatie: "a tulaj még arra sem kap esélyt, hogy eltemethesse a megölt kutyáját"
höhöhö. Ja. Az a legfontosabb. Morzsinak megadni a díszsortüzet. Hazaviszik franciába? Mert csak úgy elásni a kert végébe nem szabad ám.

Kelly és a szexi dög 2016.09.06. 11:25:10

Azt ne feledjük, hogy kergetett valami vadat...és akkor a hivatásos vadásznak kötelessége lőni. Amúgy barom nyilván van a vadászok között is...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:25:29

@aronsatie:
Adva van egy vadász, aki egy kihalt területen futkározó kutyát lát. Vagy kilövi a francba, hogy ne gyilkolásszon és okozzon károkat, vagy nekiáll keresgélni a tulajt. Szerinted erre milyen lehetősége van? A tulaj valahol a töltés mögött. A vadász nem nyomozóhatóság, és nem az a feladata, hogy az elkóborolt korcsokat kergesse, hanem hogy megvédje a vadállományt.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:26:53

@Igazsagoszto buldog seriff: "Magyarorszagon utoljara kb 200 eve voltak nagyvadak az erdokben. "- Jajj, te marha.. Vaddisznó, szarvas az kicsi?
Mellesleg a magyar erdőkben mostanában van medve, hiuz meg aranysakál is.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:27:06

@Igazsagoszto buldog seriff:
Nem tudom mire gondolsz pontosan a nagy vad kifejezéssel, de én olyan helyeken futok bele vaddisznókba, őzekbe, szavasokba, ahol eddig soha.
A vaddisznó állomány már szinte kártékonyan elszaporodott, persze amelyik blöki beleköt egy vaddisznóba, az könnyedén a moslékba kerül.
Errefelé a dunai erdőszélek le vannak tarolva, annyi a hód stb.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 11:27:45

@axolotl77: Inkább te gondolkodj el azon, hogy vajon tényleg 70 méter volt-e!

1) Ott kezdődik, hogy a pár eleve a töltés túloldalán volt, tehát semmit nem látott az esetből. Honnan veszik, hogy épp 70 méter volt? És ha korábban 30 métert hazudtak, mi a bizonyíték, hogy nem hazudnak-e a 70-nel is?
2) A 70 métert egy jó kondiban lévő ember maximum 15 mp alatt lefutja. Ezek bejárták bringával EUt, tehát jó kondiban lehetnek. A csaj azonnal futni kezdett, amikor meghallotta az első lövést. Amíg futott, állítólag eldördült a második lövés is, és már fel is tuszkolta az a csúnya rossz vadász a kutyát a platóra. És akkor még mindig nem ért oda a gazdi, tehát mindezt cirka 10-12 mp alatt. Emberes teljesítmény! Vagy csak szimplán hazudik a csaj, és inkább az 500 méter az igaz. És nem azért nem mentek oda, mert feldúltak voltak, hanem mert nem értek oda.

A poszter valami elképesztő ostoba, buta, és hülyeségek garmadáját hordta össze. Ezek közül most csak egyet emelek ki (mert ez még nem volt itt leírva), miszerint a franciák elvették Trianont. Hát már azt is?! :(

sarostehen 2016.09.06. 11:27:47

@Mokaka: Szóval szerinted teljesen normális dolog, hogy minden kutyatulajdonos elengedi a kutyáját lesz ami lesz alapon?

sarostehen 2016.09.06. 11:29:53

@Igazsagoszto buldog seriff: Te mekkora barom vagy.. akkor azok biztos bábuk voltak amiket rendszeresen látok Magyarországon, különböző erdőkben.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 11:31:19

@Igazsagoszto buldog seriff: Idézet a Vtv. bégrehajtási rendeletéből:

1. § (1) A Vtv. alkalmazásában vadászható állatfajok a következők (a továbbiakban: vad):
a) nagyvadfajok:
1. Gímszarvas (Cervus elaphus),
2. Dámszarvas (Cervus dama),
3. Őz (Capreolus capreolus),
4. Muflon (Ovis gmelini musimon),
5. Vaddisznó (Sus scrofa),
6. Szikaszarvas - Japán szika (Cervus nippon nippon),
7. Dybowski szika (Cervus nippon hortulorum),

Akkora seggfej vagy, hogy a fal adja a másikat, de azért magabiztosan osztod az észt (ami persze épp az ilyen seggfejek egyik legfőbb ismérve).

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 11:32:23

@furious ewok: Jó sok marhaságot hordasz itt össze. Aranysakál populáció 3000 egyed, és kezdenek igen komoly problémát okozni a juhászoknak. Ugyanis a sakálnak könnyebb elkapni a birkát mint a gyors őzet... A juhászok meg nem a Havasokon nőttek fel, ahol mindennapos dolog a farkaskár, ezért nem nagyon tudnak mit kezdeni az új helyzettel.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:32:24

@sarostehen:
Ha lesz ami lesz alapon engedik el a kutyát az fair, mert abban biza benne van a kilövés is.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 11:32:37

Valami helyi hülye (franciaországi) írja már le a francia kutyatartási, sétáltatási, magánterületi, erdészeti törvényeket.

Csak azért, mert cirka azt látom, hogy az osztrák aki otthon még egy falevél láttán is kínosan betartja a sebességhatárokat, átjön ide, és mint akinek elment az esze, száguld mint a hülye.
Csak azért, mert a többi országbéli aki otthon telefossa a bokáját ha rendőrt lát, átlép a határon és ámokfutó agyalágyultként közlekedik.
Csak azért, mert kizártnak tartom, hogy ha otthon frankhonban elengedik a kutyát és az betéved valami magánterületre, akkor az ottani gazda nem a puskáért nyúl.
Csak azért, mert a külföldiek viselkedése láttán erősen az lehet az elterjedt vélemény, hogy a magyaroknál mindent szabad, max. tolni kell a csendőrnek egy 100 Euróst oszt minden oké.

Vadász tette a dolgát, bringások meg mindenhol egyformák ezek szerint, mert azt hiszik nekik mindent szabad.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:35:19

Ez nem az a vadász volt, aki a múltkor egy noplizt lőtt?

anyahajókabinajtóhajtogató 2016.09.06. 11:36:39

a legalja a vadászok a pedo
filokkal egy szinten vannak

József Körmendy 2016.09.06. 11:37:36

@Gábor Vancsura:
És miért baj, ha a kutya elejt egy őzet ? Legfeljebb a perverz vadász egyel kevesebbet tud maga megölni.

aronsatie 2016.09.06. 11:38:02

@BiG74 Bodri: Szegény vadász, elszáll az esély a kilövésre? És akkor mi lesz? Nem támadott meg senkit, mert nem is volt ott senki és semmi, a kedves vadász is közelről lőhette le. A meséjét, hogy vadat üldözött, talán felejtsük el, mert ha ezt csak úgy elfogadjuk, bármikor bármelyik kutyát lelőhetik, mert csak. Érdekes, a 70 méter az rögtön gyanús, a vadat üldöző gyilkos fenevad meg nem.

Tudományos Iibsizmus 2016.09.06. 11:38:21

A ballibsi engedékenység, hogy ilyen barom állatok fegyverrel járkálhatnak. Bezzeg anno nem akárki vadászhatott, főképp n em lehetett puskája.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 11:38:32

@Macsó könyvelő:

Ezen én is jót röhögtem. 30 méter lefutása alatt lövés, pakolás, beülés, elindulás. Ebből simán lehetne valami vadászvetélkedőt rendezni. Páros vetélkedő, egyik ember futja a harmincat, a másiknak meg közben le kell lőni és feldolgozva, kolbászbélbe töltve felpakolni egy disznót. Arról még nem is beszélve, hogy a lövés után még oda is kellett érni a kutyához a vadásznak is.

Hogy is van a vadászos történet aktuális változata? Bringás, bringás, te nem is bringázni jársz...

bontottcsirke 2016.09.06. 11:38:42

Baromság ez az írás, tele van tudományos-fantasztikus kisztériakeltéssel, ezzel együtt a vadásztársadalom krémje még mindig egy debil, újgazdag - gyökérfelhő.

Anti Social (törölt) 2016.09.06. 11:38:58

Szarfaszu kocsog az osszes ilyen! Szivesen szetvernem a pofajat az ilyeneknek, aki csak a puskajaval nagylegeny, a fasza meg 5 centis. Szar egy orszag ez.

sarostehen 2016.09.06. 11:39:12

@József Körmendy: Azért baszod, mert valószínű a kutya inkább elkapja a gidát mint egy kifejlett őzbakot.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 11:40:01

Látom szépen összegyűltek a kutyáktól fosó elmebetegek.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 11:40:48

@Tudományos Iibsizmus:

Valamint narancskommunista féreg függöny mögött bujkálva gatyába szarás és a fegyverviselés tiltása, nehogy véletlenül telibeverjék amikor előmerészkedik a függöny mögül.

$pi$ 2016.09.06. 11:41:32

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: "A rendőrök is tették a dolgukat 2006-ban. :-)) "

Hazudsz! A rendőröknél nem lehetett volna vopera, nem lehetett volna gumilövedékes puska, lennie kellett volna viszont azonosítónak. Nem a dolgukat tették, hanem a szabályok semmibevételével meg nem engedett eszközökkel terrorizálták az embereket. Rugdosták a földön fekvőket, nem a dolgukat tették.

aronsatie 2016.09.06. 11:43:36

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Csak akkor lőhet, ha a kutya őt magát vagy valaki mást megtámadja. Miért nem próbálja megfogni a kutyát? Miért nem győződik meg róla, hogy nyakörv van rajta? Miért nem merül fel, hogy megfogom, de legalábbis megnézem, ott van-e a tulaj a közelben, és jól letolom vagy megbüntetem? Miért az ölés az első? Ha tilosban parkolok az autómmal, nem lőnek sem engem, sem a kocsit szitává. A kutya a gazdája számára értékes magántulajdon, nem lehet csak úgy megfosztani tőle, csak azért, mert teljesen elhagyatott területen sem vezeti pórázon.

rnz 2016.09.06. 11:44:14

Nyilván az első mondatnál már bele kell tolni a politikát az amúgy is hazugságokkal teli rémtörténetbe.
Ostoba libbérenc fasz!

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:44:28

@aronsatie:
A távolság csak egy dolog, s ha kell mint üveggolyót megkapod, speciel, ha éppen rád támadna egy benga dög, akkor örülnél, ha tíz méterre tőled telibe kapná egy lövés.
A vadász nem szegény, de élt a lehetőséggel, hogy egy kóbor, esetleg vadászó, esetleg agresszív ebet kiiktasson.
Ezen sztoriban nem a vadászt, és nem a kutyát kell hibáztatni, hanem a gazdáit. De úgy látom még a végén ők lesznek az áldozatok.

sarostehen 2016.09.06. 11:46:19

@aronsatie: Nagyon egyszerű a válasz. Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Még a kutyásoknak is. És ha az a szabály, hogy kutyát nem lehet elengedni, akkor nem lehet. Még 10 méterre sem.
Ha az a szabály, hogy a vadat űző kutyát a vadásznak le kell lőni, akkor le fogja lőni.

Nagy pénzt merek tenni rá, hogy ha pórázon van a kutya akkor nem lövi le a vadász.

Tom66 2016.09.06. 11:46:21

Ismét egy idióta írás! Azt kiviláglik az összehordott szösszeneteidből, hogy minden ami magyar, az csakis rossz lehet. Nyilván Franciaországban és a világ egyéb részein minden tökéletesen működik.

Neo07 2016.09.06. 11:48:39

Ami a kutyával történt, nagyon szomorú, és az igazságérzet azt diktálja, hogy ez nem maradhat büntetlenül, mármint az indokolatlan lelövést illetően. Törvényt kell módosítani, a vadászra rápirítani (nem igaz, hogy nincs nagyobb "játéktér", tisztázni kell, hogy ha 5 méterre "kóborol" el a kutya, akkor is le lehet lőni? Nyilvánvalóan nem, így a 70 méter is (látótávolságon belül) is indokolatlan).

Ha nem kompenzálnak, nem kérnek bocsánatot, nem büntetik meg a vadászt, Magyarország rossz hírét fogják vinni...

De ebbe ostobaság volt politikát belevinni, meg trianont emlegetni, ennek a francia párnak semmi köze nem volt trianonhoz, meg általában a ma élő embereknek sem.

Pusztuljanak a hobbivadászok!

Tudományos Iibsizmus 2016.09.06. 11:49:20

@BiG74 Bodri: " hogy egy kóbor, esetleg vadászó, esetleg agresszív ebet kiiktasson."
Seggfej! Egyiket sem tudja ránézésre megállapítani. Én kötelezővé tenném, hogy a vadász csal akkor lőhessen ha van rajta Gopro kamera. Kétszer meggondolnák hogy lövöldözzenek a barmok!

@$pi$: Na! A net közismert hülyéje is itt van, akinek mindnről van véleménye! :-((

@Lucifer Morningstar: Milyen bujkálás? A libsiket mi nyíltan lerendeztük a KISZ és pártgyűléseken!

böIcsbagoly 2016.09.06. 11:51:06

Ez a vadász rasszizmus. Bezzeg egy vizslát nem lőtt volna le!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 11:51:07

@$pi$:

Igaza van.

A dolgukat tették a beazonosítahatlan karhatalmisták.
Az volt a dolguk hogy teljesítsék, a Gyurcsány és Gergényi által parancsba adott mészárlást.
Ők teljesítették.

Rébusz 2016.09.06. 11:51:29

Ezt a cikket csak azért írta meg valaki, hogy megint lehessen valamit a kormány nyakába varrni. A vadászokkal kapcsolatban rengeteg előítélet van, biztos némelyiknek alapja is van. De aki itt írogat, valószínűleg fogalma sincs róla, hogy milyen jogszabályi háttér vonatkozik ilyen esetekre is. Mivel magam is túráztam, tehát több napot egyhuzamban, van tapasztalatom. Ha olyan helyre értünk, ahol láttuk, hogy vadászat folyik, akkor igyekeztünk felhívni magunkra a figyelmet, hogy a vadászok időben észre vegyenek minket még teljes mívoltunkban, ne pedig túl későn bukkanjunk fel mondjuk egy bokor mögül. A vadászok ugyanis lőnek, mert lőhetnek. Pl. azért is, hogy lehessen vadpörköltet enni és vadhúst venni. Aki nem evett még, az kritizálhat. Ha egy loholó eb felbukkan, az végezheti rosszul, mint ebben az esetben is. Azonfelül a kutya zavarja a vadakat és ez pont akkor rossz, ha éppen kicsinyek születtek. Bevadulhat a vaddisznó, ráront a kutyára, a kutya gazdája nyilván nem nézi tétlenül és már megvan a baj... Én konkrétan nem engedném el a kutyámat az erdőben úgy, hogy nincs a látószögemben vagy nem nyugodtan viselkedik. Egyébként pedig túrázóként nem a vadaktól tartottam, hanem pontosan az ilyen póráz nélküli csaholó, ugató kutyáktól, ahol a gazda nem volt sehol vagy éppen nagyon messziről kiabált, hogy nyugodjunk meg, nem harap a kutya. Nem, nem harapott, csak éppen beállt az út közepére és vicsorgott meg ugatott ránk. Nem egy ilyen eset volt, tudnék mesélni. Az olyan városi ember, aki csak az aszfaltot ismeri, mert csak oda megy ki, annak nincs rálátása erre. Az ilyen ha kiszabadul, nem tudja, hogy kell egy erdőben viselkedni. Ott is megvannak a szabályok, amiket tiszteletben kéne tartani.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 11:52:41

"Nyilvánvalóan nem, így a 70 méter is (látótávolságon belül) is indokolatlan)."

Fogd már föl, hogy

1) Egyáltalán nem biztos, hogy 70 méter volt. Sőt, inkább az a valószínű, hogy sokkal több (ld. a korábbi beírásomat, nem vezetem le újra).
2) Még ha 70 méter is volt, akkor sem beszélhetünk látótávolságról, hiszen a francia pár a töltés TÚLOLDALÁN volt. Semmi nem utalt arra, hogy nem egy kóbor állatról van szó, mivel gazdának nyoma sem volt.
3) Nem hobbivadászról van szó, hanem hivatásos vadászról, akinek a Vtv. alapján kötelező a vadállomány védelme, te főokos.

conchita 2016.09.06. 11:52:43

@böIcsbagoly: Mivel a törvény szerint vadászkutya elengedhető a pórázról. És a vizsla vadászkutya.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:53:13

@aronsatie:
Mi a fasz az a teljesen elhagyatott terület? Hagyd már a hülye dumát, mi az hogy a gazdájának érték a kutya ? Akkor talán tessék vigyázni rá. A vadász meg vigyáz a vadállományra.
Egy szabadon rohangáló ismeretlen kutyát megfogni, te miről beszélsz? Nem dolga, és ráadásul fogja meg akinek két anyukája volt, veszélyes, miért kellene vállalnia a kockázatot? Még a sintér is fel van szerelve a befogáshoz megfelelő eszközökkel, a vadász nem.
A tulaj legyen felszerelve a megfelelő eszközökkel, hogy maga mellett tartsa az ebet.

aronsatie 2016.09.06. 11:54:08

@BiG74 Bodri: Nincs olyan, hogy esetleg agresszív, esetleg vadászó. Azt legalábbis valószínűsíteni kell. Különben az lesz, ami ebben az esetben is, hogy büntetlenül és számon kérhetőség nélkül bárki kutyáját lelőheti egy lövöldözni vágyó kretén.

$pi$ 2016.09.06. 11:54:10

@aronsatie: "Miért nem próbálja megfogni a kutyát?"

Mármint futni kellett volna utána vagy mi?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.06. 11:54:43

Szerkesztő úr.

1. Ezt a posztot egy kicsit túltoltad. Én azt értem, hogy nektek másodpercenként meg kell rugdalni a Viktort a kvótanépszavazás előtt, de hidd el, annak, hogy ennek a történetnek a Drága Miniszterelnökúrhoz semmi köze.
2. A vadászok a regnáló hatalom színezetétől függetlenül, rendszeresen és folyamatosan konfliktusba, sokszor véres konfliktusba kerülnek a kutyasétáltatókkal. 16 évre visszamenőleg egész linktáram van ilyenekből, a fiókban várakozik a poszt.
3. Aki azt állítja magáról, hogy nálam nagyobb kutyaimádó, az hazudik,
és aki azt állítja magáról, hogy nálam jobban gyűlöli a vadászokat, és élükön a nem létező viccpártját vezető Semmilyent, az még nagyobbat hazudik, de ettől még ez a történet nem lesz fekete-fehér, és a franciák felelőtlenek voltak. Ez egy tény.
4. Ennyit kell tudni az emberről: “Igen, az a simabőrű háza, Vuk. Soha ne menj a közelébe…villámló bottal jár és vahúrok őrzik a házát, mert ő rosszul lát és rosszul hall, és azt hiszi, hogy minden ami van ezen a világon, az őérte van…” Fekete istván/ Dargay Attila: Vuk, a rajzfilmből
5. És ez az amit tudni kell a vadászokról:

www.youtube.com/watch?v=89YIbqg4EoY

Major Tamás kegyetlenül cinikus és tocsógosan vitriolos előadásában meghallgathatod, kihagyhatatlan.
6. Ez a vadásznak nevezett humanoid, egymagában gondoskodott az országimázsunkról. Facebook, twitter, blog, e-mail hegyek, megosztás milliószámra…mire a francia pár története körbeér Európában, a tényektől és az igazságtól függetlenül, a szeretett hazám egy koszos, balkáni, sötét segglyuk képét fog mutatni, ahol primitív, hazudozó, hatósággal összejátszó gyilkosok mészárolják le a kedves kiskutyádat, ha vagy annyira hülye, hogy idegyere.
7. Ezek után, meg kéne dobni a turisztikáért felelős főcsókost pár milliárddal, mert azt hiszem szükség lesz némi ellenkampányra.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 11:55:24

@Tom66:

Semmi gond nem volt a vadásszal.
A történetből kiderült hogy legalább 5 perc alatt ért oda a gazdi. (Lövés hang, vadász odacaplat, visszacaplat tetemet felteszi a platóra).
Ez egy sportoló esetén 1-2 km távolságot jelent alsó hangon.

Szóval a lelövés jogos.

Az más kérdés, hogy a posztoló hivtaalból fikázza az országot, és kampányol a migráns betelepítés mellett.

Az írás tartalmi része mit sem változott volna, ha egy óvodás cigánykerekezés közben horzsolást szerez, avagy Pista bácsi Dömösön a kocsma elött elbotlik a kátyúba.

aronsatie 2016.09.06. 11:55:31

@BiG74 Bodri: Te ennyire félsz a kutyáktól? Nem tudok mást elképzelni, különben nem írnál le ennyi hülyeséget.

Rébusz 2016.09.06. 11:55:35

@Tom66: Konkrétan erről van szó.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 11:55:47

@Rébusz: "Egyébként pedig túrázóként nem a vadaktól tartottam, hanem pontosan az ilyen póráz nélküli csaholó, ugató kutyáktól, ahol a gazda nem volt sehol vagy éppen nagyon messziről kiabált, hogy nyugodjunk meg, nem harap a kutya."

Olyan helyen sétálj, ahol van patak és ki tudod mosni a gatyádat amit összeszartál.

Elek Heck 2016.09.06. 11:56:48

Azért sok barom hozzászóló van itt is.
Egyetértek azzal, hogy százból kilenvenkilenc vadász mentálisan problémás.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 11:57:07

@BiG74 Bodri: Mi van öreg? te ennyire fosol a kutyáktól? :-))

sarostehen 2016.09.06. 11:57:35

@Rébusz: +1
Minden szavaddal egyetértek!

gigabursch 2016.09.06. 11:58:17

Minden kóbor kutyát (és kóbor migránst is) agyon kell lőni.
(Meg az ilyen nagyképességű bloggereken is el lehet gondolkodni.)

Szóval megy a terelés és a hazudozás, de:
- Kóbor kutyát lakott területen kívül agyon kell lőni.
- Minden kutya, amiről nem feltételezhető, hogy van gazdája kóbornak minősül.
- Minden gazdi köteles figyelembe venni a jogszabályokat és a kutyájára vonatkozó.
-

aronsatie 2016.09.06. 11:58:33

@$pi$: A tulajjal rendelkező, és nem szökésben lévő kutyák messze túlnyomó többsége odamegy idegenhez is. Sőt, ha a gazdájától átmenetileg szökésben van, előbb odamegy idegenhez, mert attól nem fél, hogy tőle kap ki. Ennyire nem lehet valaki, puskával a kezében, beszarva egy állattól. Kivéve persze ha örömmel megragadta az alkalmat, hogy öljön.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 11:59:02

@Tudományos Iibsizmus:
Köcsög.
Csak mert ilyen szépen kezdted.
Másrészről a fent leírtak bizonyítása egyszerű. Ha van gazda a közelben akkor nem feltételezi a vadász, hogy a kilövés okai fennállnak, ha nincs akkor viszont az az alap, hogy mijafaszt keres ott a kutya?
A kamera jó ötlet, de félek a hozzád hasonló hülyék abba is belemagyaráznák az aktuális idiotizmusukat.

aegithalos 2016.09.06. 11:59:21

@axolotl77: A toltes szajbakapott tuloldalan voltak a gazdai, a sajat bevallasuk szerint is. Szoval a veszelyestol a szituacio kurva messze volt.
Plussz sutottem en mar el fegyvert ugy, hogy a celtol 5 meterre allt egy ember, aztan nem tunt az annyira veszelyesnek. 9 millist, szoval meg is halhatott volna. De nem halt.

Rébusz 2016.09.06. 12:01:53

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Á, szóval te így szoktad csinálni... Köszi a tanácsot, de nekem nem volt rá szükségem. Amikor ostoba emberek zabolázatlan kutyái által okozott halálos "balesetekről" hallasz vagy átélsz, akkor legyen ilyen nagy szád! Én ismerek ilyen történetet közelről, majd ha te neked is szétharapják valamidet, akkor hősködj legközelebb, ha lesz hozzá kedved. Remélem, érthetően fogalmaztam.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:02:31

@conchita: Így van. Ha a vadász vizslát lát, akkor nem tudhatja hogy az elkóborolt vagy egy másik vadász kutyája. Ugyanis ahhoz hogy vadássz, csak be kell írni egy könyvbe hogy hova mégy ki vadászni. Tehát az a vadász, aki csak felügyelni ment ki az nem tudhatja hogy valaki más kiment arra a területre.
A vadász egyébként ha nem írta be magát hogy kiment azt eleve megbaszhatják.
Abban sem vagyok biztos hogy tényleg az lőtt ott akit most hivatásos vadásznak mondanak. Nem véletlen hogy gyorsan elhúzott. Sajnos a francia pár nem ismerte a magyar viszonyokat.
Én már hívtam ki rendőrséget mert lövést hallottam az erdőben. 5 perc múlva ott voltak a rendőrök. El is kaptak egy faszit és az autójából elő is került a puska. Volt hozzá engedélye, de nem volt joga a területen vadászni. Ugrott is az engedélye. :-))

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:04:09

@Rébusz: Én nem félek a kutyáktól. Tudom kezelni őket. A kutya meg megérzi ha félnek tőle, no meg a szarszagot is ami belőled árad, azért agresszívek veled. :-))

aronsatie 2016.09.06. 12:04:38

Persze az sem merült fel, hogy a francia túristák a biciklijükkel valahogy csak eljutottak hozzánk anélkül, hogy a kutyájuk bárhol bajt csinált volna. Irtó veszélyes fenevad lehetett szegény, biztos muszáj volt megölni.

Urb 2016.09.06. 12:05:22

@visz: Szintén zenész? Belinkeljünk néhány törvényt, jogszabályt ami szintén van, csak be kellene már tartani, persze körülményesebb lenne, mint a határban kutyákra puffogtatni.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 12:06:08

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Imádom a kutyákat, mindig is volt, és mindig is lesz kutyám. A mostani kis dög is velem van mindig amikor csak lehet. Teljesen jól megvoltam leonbergiekkel, masztifokkal, pulikkal, vizslákkal, kotorékkal.
Pontosan tudom mire képesek, és milyen meglepetéseket tudnak okozni. Midig sajnálattal tekintek azokra az agyilag kóros tüneteket produkáló kutya rajongókra, akik képtelenek felfogni, hogy torz agyukkal torzítják ezen csodás kis élőlények életét is.

szvsz 2016.09.06. 12:06:31

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Szóval a lelövés jogos."
A vadász lelőheti a vadászterületén póráz nélkül kolbászoló ebet. De azért a büdöskurvaanyját neki. Ha majd én lövöm le az ebét -igaz, az a saját vadászterületén kószál- akkor mi lesz a kifogás? Hogy az övé nem űz vadat? Nemafaszt, hiszen az a dolga, azért viszi magával. Szóval a lelövés lehet jogos, etikus semmikép de szükségszerű vagy hasznos biztosan nem.
Másrészt, az összes hazugnak a kurvaanyja, az élen a vadásszal. Milyen vadat űzött az eb ott ahol a pásztor lakik, a biciklis kempingezik, őméltósága a vadász meg épp a pickuppal csapat a natúra2000 kellős közepén?! Követheti a francia bojtár, aki 70 méterre volt, állítása szerint, de egy fél maratont futott, ezalatt a faszkalap vadásznak bőven volt ideje feltuszkoni a dögöt a pickupra.
Mindenki menjen a picsába, de leginkább az elmebetg gumicsimmás zöldbunkó.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:07:20

Komolyan, egy vicclapnak is megteszi, hogy összegyűlt a sok gyáva féreg aki beszarik egy kutyától. :-))

Urb 2016.09.06. 12:08:27

@aronsatie: Ez nekem is furcsa, végig tekernek Európán 2000 kilométert minden gond nélkül, és nálunk megtörténik a baj.

József Körmendy 2016.09.06. 12:08:40

@sarostehen:
Szarostehén , régen a farkas kapta el a gidát ez a természetes szelekció. A kutya viszont az ember társa , mint ebben az esetben is, sokszor családtag. Honnan veszi a bátorságot egy beteglelkű kétlábú zöld ruhás állat, hogy csak azért, hogy a nadrágjába élvezhessen megöl egy kutyát.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:10:37

@BiG74 Bodri: Tényleg? Na és mesélj egy képzett kutya milyen meglepetést okoz! Vagy nem tudod megnevelni a kutyáidat? Én a rotweiler szájábol is kiszedem a kaját.
Nekem volt vagy kéttucat kutyám életem során, most is van három, abból kettő kőkemény németjuhász. Érdekes nekem ezek még sosem okoztak meglepetést.

Urb 2016.09.06. 12:12:11

@gigabursch: Ötös fiam, leülhetsz, hülye is vagy meg szorgalmas is.

Rébusz 2016.09.06. 12:14:45

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: tudod volt már olyan, hogy valaki ugyanilyen "egyszerű értelmi síkon" gondolkodott a kutyákról, amíg le nem tépte egy kutya a gyereke fél arcát. Pontosan az ilyen együgyű, valójában tudatlan hozzáállás a legveszélyesebb, csak sajnos itt is rendszeresen más issza meg a levét. Te úgy beszélsz itt, mintha csak te lennél kutyatartó és csak te tudnád a tutit. Rögeszmésen ezt vetted csak ki a hozzászólásokból.

Urb 2016.09.06. 12:15:11

@Rébusz: Neked sose volt kutyád, vagy max .egy csivava, de ne is legyen.

Rébusz 2016.09.06. 12:18:49

@Urb: Ha te mondod :-D Tekintsünk el egy bemutatkozástól, hogy kinek mije van, látom itt már ezirányba megy el az egész vita.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:19:20

@szvsz:

Ha figyelmesen elolvasod a cikket, rájössz hogy nem a vadászról és a kutyáról szól.

Épésszel követhetetlen duplacsavarral az ok, amiért a kutya meghalt, Orbán Viktor lett, és a megoldás a migránsok betelepítése.

Az összefüggést meg értse meg akinek két anyja van.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 12:20:57

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Te szimplán alacsony intelligenciával megáldott, vagy kurvára fiatal, tapasztalatlan kis csóka vagy.
Egyrészt a vadász sem azért lőtte ki a kutyát mert félt tőle, hanem a különböző elővezetések mentén, mert:
- Tartotta magát a jogszabályokhoz
- Védte a vadállományt
-Egy vérgőzös barom volt aki örült, hogy végre lőtt valamit stb.
Ez alapján a kommentelők is így oszlanak meg félelem még mindig nuku.
De:
Ha van valaki akinek ilyen -olyan okból kutyafóbiája van, fél tőlük, akkor pontosan az mit is jelent? Hogy akkor a blöki ott rohangál ahol akar? Hogy a vadász akiről mellesleg semmit nem tudunk, szintén gyáva féreg? Hogy ha valaki fél a kutyától az meg alsóbbrendű ember és tessék megdögölni?
Vagy csak az egyetlen dolgot tudod kiemelni az életedből, hogy nem félsz a kutyáktól? Rossz hírem van sokan nem félünk a kutyáktól ettől még nem emelkedtél ki a középszerűségből, de azért mond el még néhányszor.

Urb 2016.09.06. 12:21:04

@Lucifer Morningstar: Hát itt nagyot tévedsz, aki Európából hozzánk jön, az azért hozza magával az otthoni kultúrát, szokásokat is. Tudod pl. a balatoni fürdőhelyeken, ahol a műút ott van a település és a víz között, csak azért tudsz viszonylag hamar átjutni, mert jön egy külföldi autós és átenged...

Rébusz 2016.09.06. 12:23:27

@Urb: Egyébként meg ha van valakinek kutyája, akkor az már biztos ért is hozzá, ugye? Teljesen mindegy egy vagy több kutya és milyen fajta. Gyerekkoromban konkrétan pont egy csivava harapta meg az egyik kisgyereket ott, ahol laktunk. A gazdája kezéből ülve harapta meg, minden előjel nélkül.

visz 2016.09.06. 12:23:41

@Urb: Ha arra célzol, hogy vadász vagyok, hát éppen nem. De ha gondolod, akkor értelmezem is neked a törvény, ha nem volna egyértelmű.

Szóval a vadász nem lőheti le a kutyát pusztán azért, mert az egyedül kóborol az erdőben. (persze ilyenkor tanú nincs, nehéz bizonyítani, hogy pontosan mi történt)
És nem lőheti le a kutyát akkor sem, ha ember van a környéken, még ha a kutya éppen vad üldöz/elejt is, és ilyenkor tanú is van (a környéken levő ember, ugye).

A személyes véleményem egyébként az, hogy a törvény még így is túl sok szabadságot ad a vadásznak és további korlátozás kellene, de most ez van. A konkrét esetben pedig nekem is az az érzésem - bár bizonyítani nyilván nem lehet - , hogy a vadász simán agyonlőtte a kutyát anélkül, hogy az bármit ártott volna.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:26:15

kutyabarat.hu/hirek/232/a_vadaszkamara_allaspontja_a_kutyalovesekkel_kapcsolatban
Tisztelt Vadásztársak! Kutyatulajdonosok!

Évente több ezer – a felelőtlen állattartás miatt a vadon élő állatokra valós veszélyt jelentő – kutya és macska indokolt lelövése mellett sajnálatosan akadnak olyan esetek, melyeknél kiderül, hogy az eb mégsem gazdátlan.

Olykor előfordul, hogy az adott személy túllépi hatáskörét, indokolatlanul és szabálytalanul lövi le a kutyát. Ezekben az esetekben a közvélemény felháborodása érthető, ezeket a túlkapásokat tisztességes vadászok elítélik.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:26:56

@BiG74 Bodri: Látom annyi eszed van mint egy marék lepkének, még olvasni sem tanultál meg rendesen.

"Nekem volt vagy kéttucat kutyám életem során" - qrvára fiatal lehetek.
O.K., elhiszem hogy remegsz a félelemtől, hiszen a poszt tartalmaz egy kutyát ábrázoló képet. De ezen a remegésen próbálj felülkerekedni és akkor talán ki tudod silabizálni amit írtam. Na jó, ahhoz szövegértésre is szükséged lenne, hogy megértsd! :-))

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:27:44

Mit mond a törvény?
A szabálysértésekről szóló törvény szerint „aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen - a vadászkutya kivételével - póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el.” A Vadászati Törvény szerint „a vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében - a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel - elfoghatja vagy elejtheti a vadat űző kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el.”

2016.09.06. 12:29:02

Ott volt mellettuk a kutya? Nem. Jogosan lottek ki. Tavol volt a gazdajatol, megtamadhatott volna embert, gyereket, allatot, a gazdaja ilyen tavolsagbol nem tud kozbelepni. Ennyi. Majd maskor odafigyel az ostobaja es nem engedi szanaszejjel a neveletlen dogoket. Kulonben pedig csak egy kutyarol beszelunk, unalmas ez a hiszti.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:29:07

@Ballib cenzúrázók réme 18: Egy tisztességes vadász, akinek van engedélye, az nem húz el a környékról gyorsan. Szerintem vaj volt a fején. A tetemet is azért vitte el, mert abból kiderülne milyen fegyverrel lőtt.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:29:42

@Kishableany: Ja, te kis butya picsa, egy kutyáról, te idióta!

BiG74 Bodri 2016.09.06. 12:29:50

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Mondom, hogy egyszerűbb vagy, mint egy faék.
Minden kutya képzett? A képzett kutya felett neonreklám lebeg? Mire van kiképezve a kutya? Milyen tenyésztési agyi problémái lehetnek, melyekkel a képzés nem ér semmit?
A saját kutyád nem harap meg? Még jó. Tessék elmenni menhelyekre oszt elvenni a kaját az éhező frissen befogott rotitól, vagy csak a szomszédométól, azt szívesen megnézem. Próbálj lefürdetni egy frissen befogott kis ebet aki pedig csak féléve él az utcán. Meglepő de nem kiskutyaként viselkedik és egyáltalán nem hálás az elején.
Eh, minek állok le én is ilyen agyhalottal.

Krutzifix 2016.09.06. 12:32:54

@BiG74 Bodri: Írásodból átjön, hogy soha nem volt se kutyád, se macskád, és a természetben sem jártál, már ha nem a betonrengeteget tekintjük annak, Miért kommentelnek az ilyen agyhalott marhák, mint Te is? Azt magyarázd meg, hogyha lelőtte a kutyát, miért kellett elvinnie azonnal a helyszínről? "Azért mielőtt valaki ekkora marhaságot ír a panelből, tán előbb tájékozódjon." Ez a lankadtfarkú barom, aki lelőtte a kutyát, még életében nem lőtt le normális vadászaton vadat sem. Egy normális vadász ugyanis előbb megpróbálja becserkelni még a kutyát is, hátha valahonnan elszökött csak, vagy eltévedt. Látszik az egy eben, hogy mit keres az erdőben. Ráért volna akkor rálőni, ha már neki akar rontani a szerencsétlen állat. Szerintem. De ő volt a tökös kutyaölő! Hogy járna úgy, mint a gatyám az ilyen!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:33:07

public.mkab.hu/dev/dontesek.nsf/0/86CC3B7134956896C1257ADA0052828B?OpenDocument
...
36. §-ával szemben változatlanul fenntartotta. Nézete szerint a pórázon nem tartott kutya és a kóborló macska vadászterületen való elejtését lehetővé tevő szabály alkotmányellenes, mivel sérti az állat tulajdonosának az Alkotmányban biztosított tulajdonhoz való jogát.
...

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:33:19

@BiG74 Bodri: "Teljesen jól megvoltam leonbergiekkel, masztifokkal, pulikkal, vizslákkal, kotorékkal.
Pontosan tudom mire képesek, és milyen meglepetéseket tudnak okozni."

Ezt írtad faszkalap! tehát a saját kutyáid tudnak meglepetést okozni neked. Fingod nincs a kutyákról. Pelenkázd magad, vagy tiltsd le a jpeg-ek megjelenítését és akkor a pánik elmúltával talán gondolkodni is fogsz tudni.

aronsatie 2016.09.06. 12:33:44

@Ballib cenzúrázók réme 18: Milyen vad? Milyen sérelme? Mivel igazolja a máig ismeretlen vadász, hogy volt ott vad, aminek a sérelme a kutya lelövésén kívül mással nem volt elhárítható?
Honnan lehet tudni, hogy a kutya vadászati vagy védett természeti területen kóborolt? Honnan tudhatta volna a külföldi? Mennyiben öregbíti hazánk hírnevét az így jártál, rohadt csigaevő, dögölj meg mentalitás?

Advanced Flight 2016.09.06. 12:35:06

Azt hiszem, a kutyások semmivel sem igazolhatnák jobban a róluk elterjedt negatív véleményeket, mint a kommentjeikkel.
Mert persze, hogy az egész világ vágja magát vigyázzba, ha az ő kutyikájuk sétifikálni indul. És a napnál világosabb, hogy mindenki végezzen kutyakezelő meg kutyaelölelugró tanfolyamot, a 3 éves kisgyerekig bezárólag, mert a világon mindenkinek oda kell figyelni a kutyára, kivéve a saját gazdáját. Annak semmi dolga nincs, csak a kutya mögött 100-200 méterrel lemaradva őgyelegni, és felháborodottan handabandázni, ha esetleg valaki beszól vagy - mint fenti esetben - egy vadász lepuffantja a dögöt.

De a legszebb, amikor pár éve egy aranyos kis rotika (vagy valami hasonló szardarab) szétkapta a gazdái kisgyerekét (meg is halt szegény kicsi), majd bevitték a sintértelepre, és többszázan jelentkeztek, hogy ők hazavinnék rotikát a saját gyerekük mellé.
Sapienti sat.

aronsatie 2016.09.06. 12:36:12

@BiG74 Bodri: A biciklis turistával többezer kilométernyi utat rendben megtévő két kutya egyértelműen képzett.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:36:30

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:

EGy tisztességes vadász, nem hagyja ott a tetemet.
Hogy vadat kergetett a kutya, vagy sem, az lehet vita tárgya.
Az nem, hogy a Francia pár hazudott, mert legalább 1-2 km-re voltak, (hisz cirka 5 perc alatt értek oda).
Az sem vita tárgya, hogy szabálysértést követtek el a kutya elengedésével.
A vadász jogosan járt el, ha a kutya vadat kergetett, ha nem akkor nem jogosan.

----

De hogy az egész sztroinak semmi köze se a Fideszhez, se Orbánhoz, se Gyurcsányhoz, se a menekültekhez a poszt sugallmazásával ellentétben, az viszont tény.

feketeesfeher 2016.09.06. 12:36:50

@Kishableany:

Szerintem téged is jogos lenne lelőni, ha egyedül kóborolsz egy természetvédelmi területen.
Megtámadhatnál akár gyerekeket, akár állatokat.
Vagy esetleg megölhetnél egy járókelőt.
Ki tudja.
Jobb biztosra menni, és lelőni téged. A bajt meg kell előzni.

vasútlhíd 2016.09.06. 12:36:57

@BiG74 Bodri: Ha ennyire tartasz a kutyáktól, nem kellene kezeltetned magad? vannak már jó gyógyszerek pánikbetegség ellen.

vasútlhíd 2016.09.06. 12:38:16

Különben is 2006-ban a rendőrök is jogosan lőttek, hiszen megijedtek, joggal tarthattak a Molotov koktélt dobálóktól, akik jogszerűtlen cselekedetet hajtottak végre. Éles lőszerrel kellett volna.

visz 2016.09.06. 12:39:28

A jelenlegi törvény szerintem hibás, vélhetően abból indul ki, hogy a vad értékesebb, mint a kutya, ezért a vad védelme érdekében ésszerű lehet elpusztítani a kutyát. Ez száz éve talán így is volt, de a helyzet nagyot változott. A vad értéke lényegében a húsa, amit a hentesnél megvehetsz. A kutyákat ezzel szemben specialisták tenyésztik, 50-100 ezer forint egy olcsó kölyök, amit aztán nevelnek, tanítanak. Ráadásul manapság a legtöbb kutya családtagként él, kilövésük jelentős érzelmi veszteség is a tulajdonosnak.
Ennek megfelelően egyszerűen meg kellene tiltani, hogy a vadász kilőhesse a kutyát, azt csak befogni szabadna, ahogy a sintér is teszi. Ha a kutya kárt okozott, azt természetesen rá kell terhelni a gazdájára, többek között ezért is kötelező a chip a kutyákra.

aronsatie 2016.09.06. 12:40:29

@Ballib cenzúrázók réme 18: Persze. Lövés dörren, és te rögtön rohansz, pontosan érzékelve, hogy honnan jött a lövés, és mire lőttek, eszedbe se jut, hogy tán rád is lőnének.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:41:50

@napelemügynök:

" 2006-ban ... Éles lőszerrel kellett volna."

Igen, ezt már akkor is mondtátok.
Pedig akkor nem is volt kutyás sztori.
Akkor még Gergényit dícséretétek, és a kitüntetését méltattátok.

aronsatie 2016.09.06. 12:42:42

@visz: A vad természetesen sokkal többet is érhet, mint a húsa, de a chip felvetése jogos. Mi a fenének kell beültetni, ha mégis szó nélkül lelőhető a kutya?

vasútlhíd 2016.09.06. 12:42:49

(4) A közterületen a rendőr a rendőri állomány védelme érdekében - a garázdák elfogására, elejtésére megengedett eszközzel - elfoghatja vagy lelőheti, ha a személyazonosságának felderítésére nincs közvetlen lehetőség
a) a rendőrt űző vagy a rendőrt megsebző garázdát, ha a rendőr sérelme másként nem hárítható el, továbbá
b) a garázdaság továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a gyújtogatót vagy erőszakos cselekvőt.

Árkászati Hadimérnökség 2016.09.06. 12:45:49

Azt a kurva... keserves mindenségit!
Végigolvastam az egész posztot, az összes kommentet eddig.
Most keresek egy vadászt, elmegyünk a töltés túloldalára, leoldom magam a pórázról, és elkezdek futni... szabadon...
Soha nem vadásztam, senki a családból, párezer kilométert viszont biztosan kirándultam édesapámmal és a változó számú (1-2) németjuhásszal. Soha megkötött póráz és meghúzott nyakörv nélkül nem tettük, soha vadász, aki szembe jött, nem szólt ránk, nem nézett csúnyán. Azok csak tartották a puskát, a rossz végével lefelé, legtöbbször kibillentett csővel (igen, ez persze gyártmányfüggő), olyanokat beszélgetve, hogy "szép kutyák", meg "szép puska", és "szép ilyenkor (tavasszal, nyáron, ősszel, télen, napsütésben, esőben, nappal és este, mikor hogy') az erdő", aztán mindenki ment a dolgára.
Vidéki városban élek (amire a kérdőívek "nem megyeszékhely, egyéb város"-ként utalnak), munkába menet baknyulat kell kerülgetnem az utcán, meg őzek, szarvasok mennek előttem le a Dunához, meg vaddisznóba akadt autóst segítek ki a roncsból. Nem félek sem a kutyáktól, sem a vadaktól, sem a vadásztól. Nem tartom (...) bácsit perverznek, dzsentrinek, kényúrnak, és tudom, hogy ő, meg ma már a rendőr fia megy föl a bolondpestiekért, akik eltévednek a rengetegerdőben (lakott területtől legtávolabbi pontja kb. öt kilométer, de könnyebb pánikolni, hívni a rohadtrendőrt, mint térképet, elemózsiát vinni, esetleg figyelni környezetismeret órán, amikor a térképről povedált valami elnyomó gyerekgyilkos - értsd: tanár).
De itt olvasom, ez mekkora tévedés volt, egy inverz Viharsziget, kellett egy ilyen poszt, hogy felnyissa a szemem.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:47:32

@aronsatie:
Tudtommal a franciák mondták, hogy a lövés hangjára indultak el futva, és azt látták, hogy a kutya már a platón van.
Nos.. A kutya lelövése és platóra pakolása cirka 5 perc kell legyen szerintem, ha nem siet a vadász. És mi a faszért sietett volna ?
Ennyi idő alatt egy sportoló, mint ők 1-2 km-t játszva lefutnak. Azaz legalább ilyen messze voltak.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 12:48:15

@Krutzifix:
Tévedés hülye gyerek, nem a vadászt védem.
Azt az álláspontot védem, hogy a kutya kilövése teljesen jogos is lehetett. Hogy mivel lőtt, és miért húzott el, nem tudom, bár azt sem, hogy akkor miért hívott rendőrt és magyarázta el tolmáccsal a kilövés okát.
Az, hogy az írásomból mi jött le neked, sajnos téged minősít, mert én pontosan tudom hol élek, hány kutyám volt, és milyen vidékeket jártam járok be. Te semmit nem találtál el tehát számomra csak nulla vagy, már a szöveg kezdésed alapján is.

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Neked meg marharépa, ezek a fajta kutyák nem az enyémek, hanem amelyekkel itt-ott közelebb kerülhettem, összebarátkozhattam, vagy a mai napig is jóban vagyok. De elmagyarázom, nem a fajtákkal, hanem ilyen fajtájú egyedekkel. Ha a sógornőm pulijával jól el vagyok az nem jelenti azt, hogy elvenném a Bakonyban a terelő pulitól a kajáját, mert én vagyok a jani aki nem fél semmitől, főleg a kutyáktól.
Kutyám pedig mint írtam mindig is volt, van és lesz. De nem sok, mert nem tartok falkákat, és mert nem cserélgetem őket. A mostani előtti 17 évesen szenderült el. Az az előtti 14 évesen.
Na pá retardált, bezár a kisegítő a számodra, próbálj most már más kegyelméből megélni.

ghck 2016.09.06. 12:49:02

Póráz, szájkosár. Igen, mind a kettő! Aki ezt nem tartja be, az később ne "ugasson"...

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2016.09.06. 12:49:20

A dologban az bűzlik, hogy a vadász elhúzott és elvitte a tetemet. Vagyis hogy ne legyen azonosítható. Mert ha kiderül hogy nem volt engedélye, akár a területre, akár a fegyverre, akkor nagy bajba keveredik.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2016.09.06. 12:50:11

@ghck: Milyen szájkosár barom? A szájkosarat nem írja elő szabály csak tömegközlekedési eszközön!

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:51:33

@BiG74 Bodri: Szóval, most hogy lealáztalak a vitában, elmenekülsz. :-))

ghck 2016.09.06. 12:52:02

@Ballib cenzúrázók réme 18: "és azt látták, hogy a kutya már a platón van"
Magyarán még oda sem kellett érniük(!!!) ennyi idő alatt, csak látótávolságba kerülni!

2016.09.06. 12:53:27

Na nű, most mondd meg, a kocavadászgató párttitkárok világa 1949-1990 között, vagy az afrikai feka, meg az ázsiai barna / sárga orvvadászoké a gyarmatok megszűnése óta mennyivel jobb ennél? :)

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:53:45

@BiG74 Bodri: Az megvan már hogy kéttucat eb után vajon mennyire lehetek fiatal?
Másodikos matek - tudod kétjegyű számok - mégha korlátozott pontosságú algebrát tanultál is, az megy?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 12:54:30

@ghck: És ha a kocsiból lötte le, te barom állat?

BiG74 Bodri 2016.09.06. 12:54:42

@visz:
A vad értéke nem a húsa.
Nagyon nem. A vadászat egy "sport", egy költséges sport, speciel rühellem, de akkor is sport, amibe sokan belezúgnak (bár mondjuk horgászként én sem pofázhatnék).
Mint sport komoly bevételt képes generálni, illetve pénzmozgást. A vad húsa nagyon elhanyagolható.

ghck 2016.09.06. 12:54:59

@Κara kán: "barom"? Ezt otthon tanultad a jó édes anyukádtól?

Szelid sunmalac 2016.09.06. 12:56:34

@opati666: Mert a sportvadaszok vagy hobbivadaszok azok pufogtatnak barmire. vEgtere is nem kell az egyik legszigorubb vizsgan atesniuk, rendszeres ellenorzeseknek alavetniuk magukat, tagnak lenniuk, elszamolniuk minden vaddal stb....hooooogyne...

ghck 2016.09.06. 12:56:47

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
"És ha a kocsiból lötte le"
Akkor lő, odahajt, kiszáll, felpakol, majd odaér a futásból a gazda. 70m? :)

"te barom állat?"
Ezt otthon tanultad a jó édes anyukádtól?

aronsatie 2016.09.06. 12:58:26

@Ballib cenzúrázók réme 18: Elvben ezt mondták. De az nem életszerű, hogy eldördül egy lövés, de rögtön tudom, merre szaladjak, és habozás nélkül el is indulok. Nem kell ahhoz kilométerekre lenni. Az egyértelmű, hogy pár másodperc alatt a tetemet nem lehet feldobni a platóra és elhajtani. De ettől még semmi nem utal arra, hogy az ismeretlen és bujkáló vadász jogosan lőtt le egy egyértelműen képzett és nem elvadult kutyát.

élhetetlen 2016.09.06. 13:00:47

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Azt látom, hogy szerinted a vadásznak nagyon igaza van, de „nekiáll keresgélni a tulajt. Szerinted erre milyen lehetősége van?”. Nem mondott olyat a vadász, hogy hahózott egyet lövés előtt, hátha kibújik a gazból a gazda. Mindegy, hogy 30 vagy 500 méter, lakott területen kívül, ahol nincs zajszennyezés, hallható. Kicsinyítsük le a játékteret. Egy két méteres bucka egyik oldalán a tulaj, másikon a kutya, köztük 10 méter. Jön a vadász, lelövi a kutyát, mert a buckától nem látja a gazdát, és úgy gondolja, hogy a kutya éppen indulna szarvasűzőbe. törvényes, de rendben van ez így? A másik. Én sem úgy megyek el túristaként adott országba, hogy előtte elolvasom a törvénykönyvüket is. Figyelmeztették őket a határon, hogy két falu között sem engedhetik el a kutyát a pórázról, mert akkor kilövik? Nem hiszem.

aronsatie 2016.09.06. 13:00:52

@Szelid sunmalac: Láthatóan nem kell elszámolniuk. Szó és figyelmeztetés nélkül lelőtt egy egyáltalán nem vad kutyát, elhajtott a tetemmel, és azóta se tudni, ki ő és mit, miért csinált.

ghck 2016.09.06. 13:01:24

@aronsatie: "semmi nem utal arra"
Kivéve a vadász vallomását. 1:0 a vadásznak, most akkor meg kellene tudni cáfolni az állítását, de sajnos erre esély nem sok van. A megelőzés lett volna a megoldás, és nem felügyelet nélkül hagyni azt a kutyát.

Gábor Vancsura 2016.09.06. 13:04:45

Szerintem a hülyeséget hagyjátok abba. A vadgazdálkodásnak vannak szabályai és ezt egy hivatalos személy betartotta. Annyi marhaságot összeírtatok már, nagyon ráérhettek a budapesti irodaházakban. Nem veszitek észre, hogy csak orbánozás, népszavazás, migránsozás miatt írta ezt a cikket a bértollnok? A gazdái a pártközpontból a fizetési csekk mellé ezt rendelték tőle.Nem is pártközpont, mert már van vagy 10 kis baloldali pártocska. Hihetetlen pénzeket mozgatnak, hogy egy-kettő bekerüljön a parlamentbe. Többek között a cikkírót is, és még nagyon sok másikat.

ghck 2016.09.06. 13:04:47

@élhetetlen: "Én sem úgy megyek el túristaként adott országba, hogy előtte elolvasom a törvénykönyvüket is. "
Nem muszáj, de lehetnek következmények, amelyek alól nem mentesülhetsz erre hivatkozva...

BiG74 Bodri 2016.09.06. 13:06:11

@aronsatie:
A kutya képzettség nélkül is megtesz a gazdájával bármekkora utat, ez csak összeszokás kérdése. a képzettség például azt jelenti, hogy nem megy el 20-30 méternél távolabbra, illetve semmiképpen sem megy látótávolságon, láthatóságon túlra.
Viszont tény, hogy első blikkre nem voltak emberevők. Viszont ahogy írták feljebb, hogy nem lehet eldönteni egy kutyáról, hogy kóbor, beteg, agresszív, akkor az eldönthető, hogy képzett ?

visz 2016.09.06. 13:07:15

@BiG74 Bodri: Mivel a családunkban van hivatásos vadász, aki az egyik állami erdőgazdaság alkalmazottja, ezért első kézből tudom, hogyan megy a dolog. Az ő munkája többek között az, hogy vadakat lőjön ki, amit aztán az erdőgazdaság valamelyik húsüzemnek értékesít, és így végzi a vadak többsége. Ebben az esetben az erdőgazdaság bevétele valóban csak az állat húsa. Vannak persze olyan vadak, amiket vendégvadászok lőnek le, ilyenkor kilövési díjat is kell fizetni az állat fajtájától/méretétől függően, de ez jellemzően azért nem több, mint a hús értéke és persze plusz költség is van vele, mert a vendégeket kísérgetni is kell.

József Körmendy 2016.09.06. 13:10:45

@BiG74 Bodri:
És mi az értéke annak a kutyának, aki együtt él a családdal és ha meghal mindenki szenved ?
Hogy lehet az , hogy mindenféle jöttment a kénye kedve szerint megölheti a kutyánkat, ha kimegy a mezőre ?!
Ideje lenne megfékezni vadászékat, ahogyan már megtették többé kevésbé nálunk nyugatabbra.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 13:12:53

@visz:
Lehet de néhány vadász ismerősöm nekem is van, és durva dolgokat mondanak a vadászati engedélyre, kilövési jogra stb. Ha valaki szimplán a húsra vágyik az vadászat helyett jobban teszi, ha szimplán megveszi. Persze, az erdőgazdaság szempontjából a tömeghús is jó bevételi forrás lehet, járulékosan, de ez csak a véleményem, a tény számok amik a valóságot elmondanák.

Zephyrous 2016.09.06. 13:13:41

Nem szabad a csigazabálóknak hinni, nem kell idejönni, ennyike!

élhetetlen 2016.09.06. 13:14:26

@Ballib cenzúrázók réme 18: „A kutya lelövése és platóra pakolása cirka 5 perc kell legyen szerintem, ha nem siet a vadász. És mi a faszért sietett volna ?”. Találgassunk. Pl. mert, mikor a kutya feldobta magát, meglátta a nyakörvet, ebből rájött, hogy gazda is van. Gondolom, ezért hívott aztán rendőrt is, aki majd „igazolja” őt. „a lövés hangjára indultak el futva”, de gondolom, nem térdelőrajtban várták a lövés hangját. Ez történhetett úgy is, hogy fél perc az „úristen, mi történt?”, aztán felvenni valami ruhát, cipőt, aztán futás. Nem életszerű hajnalban egy sátorban?

vénkujon 2016.09.06. 13:15:04

tuti, hogy azér vitte el a tetemet, hogy később, nyugodt körülmények között meghágja. perzver faszfej

Szelid sunmalac 2016.09.06. 13:15:13

@aronsatie: ooooo...az allitasod szinte minden reszlete hazugsag....Most ezzel mit kezdjek? PONTOSAN tudni ki o. NEM hajtott el, O hivta a rendoroket, hogy O elmagyarazza mi tortent.

aronsatie 2016.09.06. 13:16:00

@BiG74 Bodri: Dehogy tesz meg bármekkora utat, bicikli mellett, időnként utánfutóban. Ahhoz képzettnek kell lennie.
Már hogy ne lehetne eldönteni egy kutyáról, hogy agresszív. Egy hivatásos vadásznak? Simán.

aronsatie 2016.09.06. 13:17:22

@Szelid sunmalac: Ez a mese, amire semmilyen bizonyíték nincs. Az nem bizonyíték, hogy te megetted, az csak a te szellemi és morális állapotodról ad képet.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 13:17:57

@József Körmendy:
Ki mondta hogy jött-ment lőtte le a kutyát?
Ki mondta hogy kénye kedve szerint lőtte/lövi le?
Nem tudom nyugatabbra mit tettek, de a kommenteket elnézve mind a vadász társadalom, mint a kutya tartóknak kellene változni.
A kutya értéke nem megfogalmazható számomra, mert a kutya családtag.
Ezért nálam a kutya az erdőben mellettem megy, Ha futni engedem, olyan helyen ahol mind a ketten jól láthatóak vagyunk. A 6 éves fiam sem rohangál az úton, vagy nem ül a csónakba ( meg sem közelíti azt!) mentőmellény nélkül.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 13:18:59

@aronsatie:
Már bocs de az agresszív kutya, az amelyik 50 méterről szidja a vadász édesanyját?

aronsatie 2016.09.06. 13:19:21

@ghck: Ismeretlen vadász, ismeretlen helyen és ismeretlen körülmények között elmesélt története.

Faszerkezet 2016.09.06. 13:19:32

@visz:

"annak persze olyan vadak, amiket vendégvadászok lőnek le, ilyenkor kilövési díjat is kell fizetni az állat fajtájától/méretétől függően, de ez jellemzően azért nem több, mint a hús értéke és persze plusz költség is van vele, mert a vendégeket kísérgetni is kell."

Na akkor kicsit kérdezősködj még a családtagtól...

Mondjuk itt van, pl, a draskovics vadásztársaság árjegyzéke. Menj, azt lőj egy aranyérmes bikát húsárban...

draskovichvt.hu/araink

pdr 2016.09.06. 13:19:50

A felelős kutyatartás is érdekes kérdés, de ebben az esetben a vadászok és az állam hozzáállása az érdekesebb. Nem arról írok, hogy mit ír a törvény és a vadászetika, hanem azt, hogy mi a bevett gyakorlat. Tisztelet a kevés kivételnek!
- Ilyen esetekben mindig a vadásznak van igaza. Érdemben senki sem vizsgálja, hogy a kutya 2 vagy 200 méterre volt-e tőlem. Gyakorlatilag rám lőhet a vadász, senkit nem érdekel, hogy a lövés előtt meggyőződött-e arról, hogy emberéletet nem veszélyeztet.
- Dzsentri tempó abszolút megvan. A túrázókat megvetik és utálják. Úgy viselkednek, mintha az erdő csakis az övék lenne. A Mecsekben rendszeresen zárnak le bejelentés nélkül turista utakat vadászat miatt. A hétvégén kirándultál volna a családdal? Hát ezt megszívtad, de legalább legközelebb nem ide jössz. A Nagyberekben (lenyúlt?) százmilliókért kiépített turistaösvényeket tilos használni, mert bármikor vadászhatnak a területen. A konkrét vadászatokról nem lehet információt szerezni.
- Felkapaszkodott újgazdag kretének. Az egész csak státuszszimbólum, alapvető ismereteik sincsenek. Évente 1-2 vadásznak sikerül úgy „megbotlania”, hogy fej belövi magát, vagy a társát. Sosem tudtam ezeket az eseteket képzeletben rekonstruálni. Biztos túl sok CSI-t nézek. De legalább működik az evolúció!

aronsatie 2016.09.06. 13:20:43

@BiG74 Bodri: Erre a hülyeségre milyen választ szeretnél?

vénkujon 2016.09.06. 13:24:57

gondolom, a körzeti megbízottal együtt szoktak demizsonozni, úgyhogy kisegítették a rendőrök is a kisfaszu kutyavadászt

Gábor Vancsura 2016.09.06. 13:25:24

@feketeesfeher: Fogd fel, hogy a kutya ragadozó állat. A szaknyelv úgy mondja, hogy rákapott a vadra. Szerintem égessük el a maradék kópiákat, mert a tüskevár című filmben Matula bácsi kilőtt egyet. Tiltsuk be. A vadász nem mérlegel ilyenkor, hanem végzi a dolgát. 45 éve élek a Gemnec mellett, sok vadász barátom van, nagyapám erdész volt. Talán többet láttam ebből a műfajból, mint az összes kommentelő együtt. Nagyon szigorúak a szabályok. Valamelyik okos azt írta, hogy a vizsga könnyű. Meg kell próbálni, egyetemet végzett pap barátom harmadjára ment át rajta, pedig meglehetőst okos ember.

élhetetlen 2016.09.06. 13:25:42

@ghck: Ezt nem vitattam, de nem veszem zokon, ha az extrémebb esetekre figyelmeztetnek. Ez a pár sem vette volna zokon, ha a határon figyelmeztetik őket. Ha eszükbe jutott volna, hogy ez megtörténhet, akkor nyilván kikötik a kutyákat a sátorhoz. Nem?

Jozeph Pelikahn 2016.09.06. 13:26:02

Biciklis, francia, kutyás, nő. Tuti a vadásznak van igaza! :-)

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:27:34

@visz: "ez jellemzően azért nem több, mint a hús értéke"

Valamit akkor nem nagyon mesélt el neked a vadász rokon. Ugyanis egy komoly trófeás vad értéke néhány százezer forinttól milliós nagyságrend is lehet.

Advanced Flight 2016.09.06. 13:28:24

@visz: nem abból ki, hanem abból, hogy az ökoszisztéma egy fokkal értékesebb, mint leszaromjózsi ostoba kutyája, és nem a vadász dolga hetekig-hónapokig kergetni az elkóborolt kutyát, ami beveszi magát az erdőbe és csinálja a fesztivált folyamatosan. A kutyatartás felelősségteljes tevékenység, megvannak a szabályai; aki nem képes betartani, az így járt.

vénkujon 2016.09.06. 13:28:38

a vadászok az erdő navosai: odaszarnak, odahugyoznak, de ha véletlenül meglátnak egy mókust, akkor azt azonnal faszra rántják. (a kutyádat meg előbb lelövik, és aztán becstelenítik meg, miközben fagyöngyöt, meg tölgyleveleket dugdosnak a szerencsétlenekbe)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 13:29:20

@élhetetlen: Persze, hahózzon a vadász.
Kispofám, érni fog meglepetés téged, ha úgy mész országokba, hogy fogalmad sincs a törvényekről. Amcsiban például nem simán lelőnek.
A tulaj mellesleg annyi idő alatt ért oda, amíg a vadász felpakolta a dögöt a platóra. Hahózhatott volna amíg akar.
Ja, az persze nyilván teljesen kizárt dolog, hogy a kutya éppen kergetett valamit ugye? Hiszen a francia kutya vegetáriánus, és soha nem venne üldözőbe semmit...

Advanced Flight 2016.09.06. 13:32:19

@aronsatie: egy egyértelműen képzett

Hát igen, ha meglátok egy kutyát az erdő szélén kóborolni, gazdának meg se híre, se hamva, nekem is rögtön az jutna eszembe, hogy itt egy egyértelműen képzett, fegyelmezett kutyáról van szó :-P

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:32:36

@élhetetlen: És hogyan kellett volna kitalálni a határon, hogy mire kell őket figyelmeztetni? Állategészségügyi kiselőadást is kellett volna tartani? Az egész Btk.-t ismertetni, nehogy valami határjelet megrongáljanak? Vagy ezt mégis a gyakorlatban hogyan képzeled el? Mielőtt ilyen okosságokat leírtok, legalább 10 mp-et gondolkozzatok már el rajtuk. Most persze így utólag könnyű kurva okosnak lenni, de ha idejött volna egy kínai pár, akik meg levágták volna a kutyájukat és utána árulják a húsát a piacon, akkor szerinted a hatóság a hibás, mert nem figyelmeztette őket a határon, hogy ez errefelé nem így megy?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.06. 13:32:55

@élhetetlen: "Ez a pár sem vette volna zokon, ha a határon figyelmeztetik őket."
:D:D:D:D:
Igen bazmeg. A schengeni határon, ahol meg sem kell állni nyilván kéne pár határőr, aki nekiáll, kikérdezgeti a kedves turistát, hogy merre megy, mit akar csinálni, és annak milyen veszélyei vannak.
Nem lenne egy kicsit sem hosszú a beléptetés, ha mindenkinek elsorolnák, hogy bányatóba nem fürdünk, balatonba ne szarunk, gyereket nem pofozunk..

feketeesfeher 2016.09.06. 13:34:52

@Gábor Vancsura:

Konkretice fogalmad sincs mi történt.
Szó nem volt semmiféle vadról.
Nem véletlenül hallgatnak az ügyben a hivatalosságok.

Persze, lövöldözzenek a kerékpárút mellett, abból baj nem lehet.

Advanced Flight 2016.09.06. 13:35:20

@vénkujon: ebből az anyagból én is kérek XD

Advanced Flight 2016.09.06. 13:37:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: nem kell határőr, elég lesz valami figyelmeztető tábla vagy plakát. Hoppá........:-P

visz 2016.09.06. 13:38:57

@Faszerkezet: Jó a belinkelt táblázat, ezek a valódi árak, csak nem kellene kiragadni belőle a szélsőségeket. Nyilván kutyából és gímszarvasból is van különleges, több millió forint értékű példány. Eredetileg arról írtam, hogy jelenleg egy átlagos kutya vélhetően sokkal értékesebb, mint egy átlagos vad, már csak ezért sem indokolt a vad védelme érdekében kilőni a kutyát, és ezt támasztja alá a linkelt táblázat is. Ráadásul a kutya nem vadállat, keresi az ember társaságát, így könnyen befogható. Úgy kellene módosítani a törvény, hogy a vadász csak befoghassa a kutyát, de ne lőhesse ki. Ennek költségét persze aztán a kutya tulajdonosa fizetheti.

szgyula 2016.09.06. 13:40:17

Izé, az elég egyértelmű, hol lőtték le a kutyát. Az is, hol van az erdő, kerékpárút, sátor. Ezek tények. Amit a francia pár, amit a vadász mond, az nem tény. Nem lehetne innen elindulni????

aronsatie 2016.09.06. 13:40:30

@Advanced Flight: Persze. Ha látok egy kutyát szabadon lófrálni, és nem a gazdája lába mellett, az veszélyes vadállat és lepuffanthatom. Így gondoltad?

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:40:47

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Elképesztő a sötétség. Csak azért, mert a poszter beleírta az ömlengésébe, hogy mocskos Orbán, mocskos újgazdag földtulajdonosok és éljenek a migránsok, egyesek gondolkodás nélkül jönnek és ontják a hülyeséget magukból, már kitalálva, hogy esetleg a kocsiból lőtt a vadász, meg látnia kellett, hogy képzett kutya, meg miért nem oktatták ki szegény turistákat a határon stb. Én ezt egyszerűen nem is értem.

2016.09.06. 13:41:41

A vadász a szememben nem ember, mióta egyszer edzőtáborban a Bakonyban szürkületkor a falu határában sétálva helyi vadászokba botlottunk. Nem volt kitéve semmi figyelmeztetés, egyszercsak láttunk pár puskás embert, aki kiabálni kezdett. Szerintük sétálni a budai hegyekben kell, mert az egész ország vadászterület. Nem generáltunk konfliktust, de szívesen feltoltuk volna a seggükbe a puskáikat. Ha elég közel van mind, még sikerült is volna... Jóval később, a Balatonhoz közel másik esetben bizony ki volt tacepaozva mindenhova, mikor ne menjen a turista az erdőbe vadászat miatt. Hiába, a helyi potentát orvvadászoknak mindent szabad...

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:42:25

@visz: És szerinted hogyan tud befogni egy vadász egy ismeretlen kutyát a mezőn? Főleg, ha épp megiramodik mondjuk egy vad után?

vénkujon 2016.09.06. 13:43:39

@Advanced Flight: sima agyfasz. sok év szenvedés végén, nagyseggű nővel való arcveretés utáni eufória

aronsatie 2016.09.06. 13:45:39

@Macsó könyvelő: Milyen mesebeli vadra gondolsz? Hogy olt be az állatorvos rengeteg, számára ismeretlen kutyát minden évben? Csak nem tán ért hozzá?

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:46:59

@aronsatie: Bingó! Ugyanis neki ez a munkája! A vadásznak meg nem, Főnök Úr!

Macsó könyvelő 2016.09.06. 13:48:38

@aronsatie: Arról nem beszélve, hogy az állatorvosnak nem kell befognia a kutyát, ugyanis vagy a rendelőjében történik az oltás, vagy a kutya saját környezetében, de a tulajdonos minden esetben jelen van.

Egyéb ilyen okos kérdés?

qwertzu 2016.09.06. 13:50:28

@József Körmendy: Minden húsevő szórakozásból eszik húst. Én is. Ha eszel húst akkor te is. Veszettség nagyon kevés van mert: a vadon élő állatokat immunizálják folyamatosan. A kóbor kutyákat meg kilövik. Például azért is hogy a rókák immunizálására kirakott csalikat ne zabálják fel a kutyák. Ennek köszönhetően kevesen halnak meg veszettségben.

Advanced Flight 2016.09.06. 13:50:38

@aronsatie: ezt max. te gondolod így. De ne vetítsd rám az agymenéseidet, ha megkérhetlek.

Advanced Flight 2016.09.06. 13:53:09

@Macsó könyvelő: egy pillanatra elképzeltem, ahogy az állatorvos az erdőben rohangál egy bazi nagy injekcióstűvel a kutya után XD

aronsatie 2016.09.06. 13:53:41

@Macsó könyvelő: Dehogynem, ha lőhet rá, elvárom tőle, hogy tudja, indokolt-e, amit tesz.

aronsatie 2016.09.06. 13:57:48

@Macsó könyvelő: Persze, ha a tulaj jelen van, és azt mondja, nem bánt, akkor nem kell érteni hozzá, simán beledöfheti a tűt. Tartsál inkább szúnyogot, az való neked.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 13:57:50

@Advanced Flight:
Az meg szidja az anyját, mert agresszív!

Macsó könyvelő 2016.09.06. 14:01:07

@aronsatie: Ennyi hülyeség leírása után kicsit kisebb arccal beszélnék a helyedben, de persze ban még az a szint, ahová lehet tovább süllyedned :)

Szelid sunmalac 2016.09.06. 14:05:40

@1234567890987654321: Bezzeg ha veletlenul golyot kapsz a seggedbe, akkor ia vadasz a faszkalap amiert nem szolt. Te megis mennyire vagy hulye? Magadtol megy igy ,vagy segitenek?!

furious ewok 2016.09.06. 14:10:27

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: köszönöm kioktatásod, rohadtul nem érdekel hogy a juhászok mit gondolnak az aranysakálról, én továbbra is a vadászokról beszélek, akik a médiában többször is kártékonynak nevezték a sakált, nem a juhászok miatt hanem a vadállomány miatt. Ugyanez van a farkasokkal is, arról épp a minap cikkeztek. Utána kellene keresni, aztán osztogatni másokat.

egy másik répatorta 2016.09.06. 14:22:50

Egy nagy büdös lóf-...t van joga a vadásznak kutyákat lőni.
Először is vadászfegyvert használni vadászterületen kívül nem lehet. Másrészt lineázni sem szabad (futó vadra lőni)). Vadász - mezei meg végképp nem csinálhat ilyet.
SOK PARÉJ önbíráskodó tahó akik miatt soha nem lesz béke a kutyások és a vadászok között. 70 méterre a kutya elmegy azt meg hogy magyarázta meg a vadász ? A háta mögött volt az ember ő meg közötte. Simán bekaszliznám a nyomorékot veszélyeztetésért.

élhetetlen 2016.09.06. 14:24:07

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: @ Macsó könyvelő: Nem tudom, hogy a környező, vagy nem környező európai országokban is ez van-e, mármint, hogy a póráz nélkül levő kutya kilőhető, ha igen, akkor igazatok van. A határon nem gondoltam, hogy az ország törvénykönyvét kéne felolvasni minden belépőnek, de aki két kutyával jön, semmibe nem kerülne figyelmeztetni, hogy Magyarországon ne vegye le a pórázt, mert oda lehet a kutyája. Ez számotokra abszurd, számomra nem. Ez a bányató eset meg kissé fals, mert ott van a tiltó tábla, ha ezek után bemegy valaki akár a kutyájával, és nem fullad meg, de elkapják, legfeljebb megbírságolják, de nem lövik le sem a kutyát, sem a gazdát. Na, szép napot, én befejeztem, drukkoljatok a kirándulók kutyáit lelövőknek, így majd biztonságban lesz az ország, és a vadállománya.

aronsatie 2016.09.06. 14:30:00

@Macsó könyvelő: Köszönöm, örülök, ha egy ekkora barom, mint te, így látja.

József Körmendy 2016.09.06. 14:32:16

@BiG74 Bodri:
Nagyon egyszerű , el kell venni az ilyen-olyan vadászok jogát, hogy "kóbor" kutyát lelőhessenek.

egy másik répatorta 2016.09.06. 14:34:57

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Azt is olvassátok el hogy mit jelent a vadászat, mikor mehet a vadász a területére, hogy kell fegyvert használni és kóborolhat e egyáltalán utak és turistautak környékén töltött fegyverrel, és hogy és hol sütheti el. Nincs ilyen hogy gondol egyet, előkapja és lelövi. Persze a törvény szól arról hogy mit kell tenni kóbor kutyával. De gyönyörűen elhallgatja mindenki a vadászat és a fegyverhasználat szabályait.
Nincs ilyen hogy gondolok egyet és elkezdek kóbor kutyákra vadászni vagy ahol emberi hangot hallok mellettem rálövök a kutyájára.
BTK 165 Veszélyeztetés. 1-5 év. Börtön.

telkoe 2016.09.06. 14:37:03

@élhetetlen: Legalabbis Ausztriaban es Nemetorszagban hasonlo szabalyozzak a dolgot es gondolom mas EU orszagokban sem ter el nagyban. Mellesleg sehol nem tesznek ki tablat a hatarra, hanem elvart hogy ismered az orszag torvenyeit.

www.t-online.de/lifestyle/tiere/hunde/id_41618236/hundehalter-und-jaeger-wer-ist-wann-im-recht-.html
www.ooeljv.at/jagd-in-ooe/der-oo-jager-und-sein-hund/recht/jagd-und-waffenrecht/

(ez egyebkent sejtheto is mert a magyar torvenykezes sok elemet atvesz,

Macsó könyvelő 2016.09.06. 14:37:05

@egy másik répatorta: Ahhoz képest, hogy csak egy posztot olvastál az esetről, elég magabiztosan állítasz dolgokat (pl. hogy hány méterre voltak a gazdától, meg hogyan helyezkedtek el az érintettek) :D

Bár a jelek szerint még azt sem sikerült értelmezni, ami le volt írva, innentől miért is várom el, hogy értelmesen szólj hozzá.

Jobb, ha tőlem tudod: bizony van joga a vadásznak lelőni a kutyát. Tanulmányozd a Vtv.-t.

egy másik répatorta 2016.09.06. 14:39:06

Ja még valami !
A Farkasok védelmében (mert hogy nincsenek) már vannak olyan országok ahol tilos kutyára lóni, mert a vadászok előszeretettel lőtték le a farkast (hiszen kárt tesz a vadállományban). Sokszor volt a kifogás hogy "hát azt hittem farkas" na az meg védett...

Macsó könyvelő 2016.09.06. 14:40:13

@élhetetlen: De nem érted, hogy kismillió jogszabályi rendelkezés van, amiről ki lehetne oktatni a határon átlépőket? Még egyszer mondom, így utólag, hogy a kutyával baj történt, persze könnyű kiragadni, hogy pont erre figyelmeztetni kellett volna őket. Ha meg nekiálltak volna közterületen meztelenkedni és eljárás indul ellenük, akkor meg vernéd az asztalt, hogy miért nem figyelmeztették őket erre a határon?

BiG74 Bodri 2016.09.06. 14:41:15

@József Körmendy:
Részemről rendben, viszont akkor mi lesz az elkóborolt elvadult kutyákkal?
Legyen valaki akinek jogosítánya és eszközei vannak a feladat megoldására.

egy másik répatorta 2016.09.06. 14:41:32

@Macsó könyvelő: írd le ide a fegyverhasználat és a vadászat előírásait. És emeld ki azt az esetet amikor előfordulhat olyan hogy a területen emberek tartózkodnak a közelben és a vadász meg élesre töltött fegyverrel tartózkodik azon a területen ahol nincs jelölve vadászat...

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 14:48:53

@BiG74 Bodri: Mivel a vadász gyorsan lelépett és a tetemet is elvitte amiből a golyó kivehető lenne a fegyver azonosítására, a vadászra tett minden kijelentés csak spekuláció. Hogy utólag a vadásztársaság vezetője mit mond, az minden csak nem hiteles.

Muad\\\'Dib 2016.09.06. 14:50:00

@egy másik répatorta:
Az azért különösen jó, mert a védett farkasokra elég komoly veszélyt jelentenek a kóbor kutyák.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 14:52:26

@egy másik répatorta: Pontosan. Budapest környékén a hegyekben azért vannak elszaporodva a vaddisznók, mert nem engedélyezik a vadászatot, a kirándulókra tekintettel. Ha egyszer hallasz egy lövést a Hármashatár hegyen és ezt bejelented a rendőröknek, öt perc múlva mennek fel ezerrel szirénával, hogy elkapják ki lövöldöz.
Becsületére legyen mondva a III. kerületi Rkp-nak, láttam ilyet amikor szembe jöttek fel kövérgázzal a rendőrök és kérdezték hallottam-e lövést, mert bejelentést kaptak.

élhetetlen 2016.09.06. 14:54:36

@Macsó könyvelő: Te meg szemmel láthatóan azt nem érted, hogy mi a különbség aközött, hogy közterületen meztelenkedik, és legfeljebb megbüntetik, (de nem lövik le), vagy a póráz nélküli kutya két falu között, de a kutya akkor is elpusztult, ha esetleg lett volna más megoldás is. Nem számít, nem vagyunk egyformák.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 14:55:34

@egy másik répatorta: Nem tartózkodtak emberek a közelben. A töltés túloldalán voltak, tehát emberi élet nem forgott veszélyben. Nem vadászat során lőtte le a kutyát, tehát nem a vadászatra vonatkozó szabályok voltak érvényben.

Vtv. 37/B. §

(4) A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében - a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel - elfoghatja vagy elejtheti, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség
a) a vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, továbbá
b) fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 14:56:01

@ghck: Milyen vadász vallomása? A vadásztársaság vezetője nyilatkozott. De semmi sem igazolja hogy az a vadász volt aki most bevállalja az esetet. nagyon gyanús hogy gyorsan lelépett a kutyával együtt.

Faszerkezet 2016.09.06. 14:56:29

@egy másik répatorta:

Nem baj ha nem értesz hozzá, csak akkor ne dobálózz vele.:)

Léniázás Nem egyenlő a "futó vadra lőni" -vel.

Léniázni valóban nem szabad. Futó vadra lőni

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 14:58:11

@Macsó könyvelő: Tehát ha a töltés közelében lötte a le a kutyát, akkor nem belátható területre adta le a lövést. Mondd! te tisztában vagy a fegyverhasználat szabályaival?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 14:59:32

@ghck: Nem, a te anyukádtól tanultam akit sajna rendszeresen kellett igazoltatnom a sarkon.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 14:59:59

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Te honnan tudod, hogy nem belátható területre adta le a lövést? Ott voltál a helyszíneléskor? :DDD Ne égesd már magad az ilyen idióta nyakatekert kitalációkkal, feltételezésekkel, de tényleg.

vénkujon 2016.09.06. 15:00:14

és kedvenc hazai redneck barátunk, a híres kutyalövő megszólalt már az ügyben vagy csak a faszfej vadásztársaságelnökúron keresztül hazudgál?

vasútlhíd 2016.09.06. 15:00:33

@Macsó könyvelő: (4) A közterületen a rendőr a rendőri állomány védelme érdekében - a garázdák elfogására, elejtésére megengedett eszközzel - elfoghatja vagy lelőheti, ha a személyazonosságának felderítésére nincs közvetlen lehetőség
a) a rendőrt űző vagy a rendőrt megsebző garázdát, ha a rendőr sérelme másként nem hárítható el, továbbá
b) a garázdaság továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a gyújtogatót vagy erőszakos cselekvőt.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.06. 15:01:45

@Macsó könyvelő: Hülyegyere! Te írtad hogy nem láthatta a töltéstől hogy van gazdája.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 15:02:38

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Hülyegyerek! De abból nem következik, hogy a töltés irányába lőtt, ami esetleg nem belátható :-DDD

BiG74 Bodri 2016.09.06. 15:04:43

Könyörgöm találja meg már valaki azt a vadászt, mert ez a sztori így még orbánozàsra sem jó!

egy másik répatorta 2016.09.06. 15:14:02

253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet
(1a)113 A hivatásos vadász feladatának ellátása során szolgálati vadász- és maroklőfegyverét a működési területén belül - a település közigazgatási belterületén, valamint a közforgalmú közlekedési eszközön történő szállítás kivételével - ürítetlen állapotban, illetve a tokban történő tartást mellőzve szállíthatja.

(1b)114 A vadászat során a vadászlőfegyver tartására jogosult vadászlőfegyverét kizárólag a vadászterületen belül - a település közigazgatási belterületén, valamint a közforgalmú közlekedési eszközön történő szállítás kivételével - ürítve, a tokban történő tartást mellőzve szállíthatja.

Képzeljük már el. közút, vagy turista út, nincs társas vadászat, a vadász bent van az autójával, nincs jelölve hogy vadászat folyik, egyszer csak fut és "űz egy vadat" egy kutya. Elfut az autója előtt, ő kiszáll, megkeresi a külön szállított lőszert, betölt és lelövi a kutyát. Mennyi ennek az életszerűsége hogy kocsi, töltött lőfegyver, kiálltozó emberek, vadat űző kutya, mind egyszerre fordulnak elő és a kutyát valaki JOGOSAN lelövi. Ja mellesleg felteszi és elviszi, miközben oda akarnak menni hozzá.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 15:16:59

@Macsó könyvelő: Mivel a vadász lelépett és elvitte a kutyát, azt tételez fel amit akar.
Pont az mutatja hogy valami nem volt rendben.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 15:19:58

@egy másik répatorta: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mondjuk ezek alapján nem lehetne feljelentést tenni? Tett egyáltalán valaki feljelentést?

Faszerkezet 2016.09.06. 15:23:42

@egy másik répatorta:

Te figyu. Nem akarlak nagyon összezavarni, de aki lőtt az hivatásos vadász volt...

Faszerkezet 2016.09.06. 15:29:48

@egy másik répatorta:

Teljesen mindegy milyen vad a kutya. Kijelentettél egy hülyeséget. Azt cáfoltam. Ugyanis kutya ide vagy oda, a Léniázás nem futó vad lövést jelent.

Idézet tőled:

"Másrészt lineázni sem szabad (futó vadra lőni)). "

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 15:30:52

@egy másik répatorta:

Én sem akarom összezavarni aktuális napi gyűlöletedet, de amit felsoroltál az pontosan annyira hihető, mint az, hogy az általad is felsorolt cselekedetek közben ezer kilométert letekerő koma vagy csaj nem tud lefutni 30 métert.
Vadásznak ez volt a dolga, tekerőknek meg az lett volna a dolga, hogy vigyázzanak a kutyájukra. Na, ki mulasztotta el a feladata végrehajtását?

egy másik répatorta 2016.09.06. 15:31:34

A baj az hogy : egyik @Macsó könyvelő: Nagyon köszönöm a 37 B-t . Sem az a, sem a b, pontnak nem tett eleget a vadász.
Lépj le 70 métert, kiabáljon és fütyüljön onnan valaki.
Ennek ellenére, kiszállsz, csőretöltesz, rálősz a kutyára aki rohan és űzi a vadat, eltalálod, lelövöd, Mondjuk 40 métert mész a lelőtt kutyáért, még egyszer lelövöd, megfogod, visszafutsz a kocsihoz és padlógázzal elhajtassz.
Beethoveni süketségű, Sasszemű Old Sutterhandnak kell lenni hogy mindez egyidőben hihetően lezajlódjon.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 15:35:04

Amúgy frankok örüljenek, ha végre eljön Magyaroroszágon a várva várt Kánaán, és a gyorsnaszád eléri végre az áhított célt és mi is a baltás gyilkosok kultúrkörébe tartozunk, akkor a faszit lelövik, a csajt megdugják és utána lövik le (vagy előtte, narancskomcsiknál nem lehet tudni), és a kutyát megeszik.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 15:38:14

@egy másik répatorta:

És közben Quasimodó sebességű sprinternek, ha a vadász a lelövés után még megy 40 métert, felpakol, és még ennyi idő alatt sem tudja lefutni a 70 métert. Mennyi 70 méter? 15 sec? Játszd el amit leírtál, oszt gondolkodj.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 15:40:34

Az már kiderült, hogy a kezdeti 30 m kamu. Lassan a 70 m is szépen borul, csak elérünk a valósághoz, a fél kilométerhez és ahhoz, hogy a tekerődroidoknak lövésük sem volt, hol van a kutyájuk.

egy másik répatorta 2016.09.06. 15:42:48

@Lucifer Morningstar: Tudod az a baj hogy nem igazán az történik amire a törvényt kitalálták, mert számos esetben idén is a "gazdi mellől" lőttek ki önmagukat kontrolálni képtelen vadászok kutyákat.
A veszett, kóbor ebek kilövésével semmi gondom. De sajnos az esetek idén is a szándékosság és a magamutogatás, kivagyiság felé visznek.
Ez addig fog menni míg valaki neki nem megy egy ilyen embernek, és embervér nem folyik. Azt viszont jó lenne megakadályozni.
Mint ahogy a vadászati törvényben benne van hogy a vadászati területen tartózkodókat kötelesek tűrni.
Mint utánkereső eb tulajdonos mondom neked hogy sok paréj kezébe kerül fegyver. És ezek az esetek felháborítanak mert békében megférne a kutyás társadalom az erdőben a vaddal és avadásszal együtt.
Többet nem kommentelek, megyek gyakorolni , van egy 6 órás nyomom.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 15:51:35

@egy másik répatorta:

Tudod az a baj, hogy az egyszerű emberek gondolkodás nélkül gyűlölnek, mert erre tenyésztik őket.
Jelen esetben nem lenne semmi gond, igazad van, kilőnek ember mellett is kutyát, nagyon is helytelenül, de ha valaki azt mondja, hogy üvöltve rohan a 30 méterre lévő vadász felé, aki készül tüzelni, majd a vadász lő, elmegy a kutyáért, felpakolja, beül, elhajt, és a gazda nem ér oda hozzá, akkor eléggé egyértelmű, hogy a gazda bizony vaskosan hazudik.
Ha neked jólesik, hogy egy ilyen esetben a vadászt gyűlöld, tedd, ennyit tudsz, de ne várd el mástól is, hogy gondolkodás nélkül a vezényszóra gyűlölők közé ugrik és veled együtt őrjöng egy láthatóan hazugul előadott szituációra.

she_wolf 2016.09.06. 16:02:31

A poszt overdrive, de nem minden alap nélkül.
Eltekintve a teljesen felesleges politikai tuningtól: vannak szabályok, amelyeket illenék betartani.
Erdő mellett lakom, kutyáim vannak, ráadásul kotorék/hajtó jellegűek.
Járjuk az erdőt, szeretjük. A kutyáim az erdőben mindig pórázon vannak! Pontosan azért, mert ismerjük az erre vonatkozó rendelkezéseket majdnem annyira, mint a kutyáinkat.
Nem leszek népszerű, de a hajtó és (talán) a csapázó kutyák kivételével mindegyik ebet pórázon kell tartani az erdőben a vadállomány védelmében.
A kivételek pedig bejelentett vadászatkor kivételek (bár ebben nem vagyok teljesen biztos).

Ha a hobbikutyás nem lakott területen jár (erdő, mező, szántó...), akkor a kutya életével játszik, ha elengedi.
Kutyával való foglalkozásra, játékra, mozgásigényének kielégítésére vannak a kutyafuttatók.
(Alapos szemle után el lehet engedni olyan helyen is, ahol tényleg a madár se jár, de esetleges következményekkel számolni kell.)

A normális vadász, bérvadász a szükséges "rossz". A gané vadászt -aki a póráz végéről lövi ki a gazda mellett álló és bilétás kutyát- pedig a saját puskájával húznám karóba, és el is sütném, csak hogy ne szenvedjen szerencsétlen pára!
Mert megtörtént már nem egyszer, hogy teljesen fölöslegesen lőtték ki a kutyát a gazda mellől.

A turista pedig ne csak azt nézze meg, hogy a célországban mennyi egy vacsora meg a szállás, hanem ha a barátják (kutya) is hozza magával, akkor a rá vonatkozó szabályokba is ássa bele magát.
Ezzel együtt nagyon sajnálom őket a veszteség, a fájdalom miatt:(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 16:29:09

@she_wolf: Ne röhögtess! Ha a kutyád visszahívható és nem engeded el 50 méternél messzebb akkor nincs kockázat. Én a nyúlról is visszahívom őket. A kutyát pedig azonnal hívom ha nem látom.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 16:32:31

@BiG74 Bodri: Ez egy kérdés. A gond az hogy a vadász elment. Tehát ahhoz volt mersze hogy lelőjön egy kutyát, szembenézni a gazdáival már nem volt mersze. Egy gyáva fasz.
Mocskos, aljas tetű. Elvitte a kutyát, benne a golyóval. Innen kezdve meg a személye, engedélye, fegyvere, az hogy milyen volt a tűzirány, az mind kétséges.

Macsó könyvelő 2016.09.06. 16:44:06

@egy másik répatorta: Így van. És mivel itt hivatásos vadászról beszélünk, ürítetlenül, tok nélkül hordhatta a fegyverét. Tehát a kis okffejtésed a külön tartott lőszerről, a töltésről stb. szép, logikus, csak éppen a tényeket nem veszi figyelembe.

Igaz, a tényekkel eddig sem sokat foglalkoztál itteni "munkásságod" során.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 16:48:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem hiszem el, hogy nem lenyomozható. Nem hiszem el, hogy ha valaki feljelentést tesz az ügy kapcsán, akkor a rendőrség nem fogja legalább a legfontosabb tényeket felderíteni:
Ki a vadász?
Mit keresett ott?
Jogosan használta e a fegyverét?
Engedélyezett fegyver volt e nála?

A francia legalább azt megnézte, mi volt a pickup tipusa, rendszáma?

she_wolf 2016.09.06. 16:50:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azt már tisztáztuk, hogy nekem nem munkakutyáim vannak, ergo nem olyan oktatásban, képzésben részsültünk (igen, a többes az emberre is vonatkozik), mint Ti:)
Ha csak 1% esélye is lehet annak, hogy J.R. nem jön hívásra, akkor nem reszkírozok. Nála pedig ez sanszos:) Jobb a békesség, meg az élő kutya:)
Emberek közt, gyerekekkel, bárhol máshol a kezem merem érte a tűzbe tenni, de erdőben szemmel láthatóan átlényegül, ezért megelőzésből nem engedhetem el. Valami csodálatos ezt látni, és nekünk van a közelben dugi helyünk, ahol kiélheti magát, és nincs nagyvad;)

Arcade Macho 2016.09.06. 16:51:49

szerintem a magyar vadaszok kozott ez egy verseny hogy hogy lehet ketszer loni aztan felcigolni a blokit a platora majd kover gazzal elindulni
nem is ertem hogy miert nem lehetett volna ez olimpiai versenyszam?

Arcade Macho 2016.09.06. 16:55:06

@BiG74 Bodri: "A francia legalább azt megnézte, mi volt a pickup tipusa, rendszáma?"

a vadasz nagyon profi volt....
ketszer lott, kozben kitarazott, majd a blokit feldobta a platora majd bepattant es elviharzott, ezt meg azelott hogy a 70 meterrol futo francia le tudta volna olvasni a rendszamot
ehhez kepest a lasszozas az piskota

Márk_Márk 2016.09.06. 16:56:24

Aki nem képes felfogni, hogy a kutyát pórázon kell sétáltatni, annak a kutyáját lőjék is le.

A városi parkokban is ezt kellene. Sőt, a barmot is, aki szabadon engedi, visszahívni meg nem tudja.

Márk_Márk 2016.09.06. 16:57:22

@Arcade Macho:
Ja, valószínűleg az a 70 méter volt vagy 400-500 m valójában.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 17:00:22

szalkszentmártoni Petőfi Vadásztársaság elnöke Kovács Zoltán lapunknak elmondta: a helyi vadőr azt tette, ami a kötelessége. Péntek délelőtt látott egy gazdátlan, fácánokra vadászó kutyát. Ilyen esetben az az előírás, hogy a vadászó, elkóborolt kutyát ártalmatlanítani kell. A helyszíntől kétszáz méterre nyájat legeltetett egy juhász, a vadőr tőle megérdeklődte, hogy övé-e az eb. A juhász azt mondta, hogy nem, viszont már órák óta a gáton rohangál a kutya. Ekkor a hivatásos vadász agyonlőtte a kóbornak vélt állatot.

A lövés hangjára felfigyelt a francia pár, akik a gát túloldalán sátoroztak a fák között, mintegy 800 méterre az esettől. A vadőr az eseményt bejelentette a rendőrségen, valamint jelezte a vadásztársaság elnökének. Fellépése során semmilyen szabályt nem sértett.
A helyi önkormányzat egy köztiszteletben álló tagja szavahihető embernek ismeri a vadőrt, aki szerinte becsületesebb annál, minthogy lelőjön egy olyan kutyát, amelyiknek látja a közelben lévő gazdáját.

A vadászok és a kutyák ellentéte nem újkeletű probléma. 2013 januárjában írtunk arról, hogy több százezer forintos kárt okoztak azok a kóbor kutyák, melyek egy vemhes őzsutát és egy bakot martak halálra Kecskemét határában. Az esetet szerkesztőségünkkel megosztó vadász akkor azt monta: dacára annak, hogy a vadászok a vadászterületen vadakat űző, a vadállományban kárt tevő kóbor kutyákat elméletileg kilőhetnék, mégis ritkán emelnek puskát az ebekre.
– Noha jogunk van rá, de nem merjük lelőni ezeket a kutyákat. Kinek hiányzik, hogy egy véletlenül rosszul meglőtt kutya hazamegy, a gazdája feljelenti a vadászt, akinek azonnal elveszik az engedélyét, három évig nem vadászhat. Ez akkor is így van, ha a vadásznak van igaza – fogalmazza meg véleményét akkor a vadász, aki azt is elmondta: úgy érzi a közvélemény is ellenük van ebben a kérdésben.

aronsatie 2016.09.06. 17:20:57

Van már riport is az ügyben, megtekinthető rajta a helyszín is, ahol mindez történt:
index.hu/video/2016/09/06/vadasz_lelott_francia_terelokutya/
Nekem ezek után nincs vitám azzal, aki szerint ez így rendben volt. Pusztán nem veszem emberszámba.

Lucifer Morningstar 2016.09.06. 17:27:32

"A kilövést nem láttam, csak a durranást hallottam"

Lefordítva, hogy a franksimogatók is értsék:

Fingja nem volt, hol van a kutyája.

vénkujon 2016.09.06. 17:33:40

@BiG74 Bodri: " helyi önkormányzat egy köztiszteletben álló tagja "
hahahahahahahahahahahahaaaaaaa

vénkujon 2016.09.06. 18:01:20

@BiG74 Bodri: először a 800 métereden röhögtem fel-bevallom. aztán pár szó és magam alá vizeltem a röhögéstől a definíción bazz:)
majd nézd meg a videót. tiszta sor az egész.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 18:08:00

@aronsatie:
Hát ne vedd.
Én speciel sokat megtudtam belőle. Sajnálom a franciákat, de ha a pásztor mondta volna, hogy kié a kutya, az a "vadállat" nem lőtte volna le, maximum figyelmezteti őket.
De nem tudta és tette a dolgát. Kár a blökiért, mert inkább azok a gazdák érdemelnének sörétet a seggükbe, akik a nagy kutyaszeretet, kutya alaptermészetének ismeretének hiányában, alapvető szabályok ismeretének a hiányában mindenki mást hibáztatnak a kutya elvesztése miatt, csak magukat nem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:10:19

@BiG74 Bodri: "akik a nagy kutyaszeretet, kutya alaptermészetének ismeretének hiányában, alapvető szabályok ismeretének a hiányában mindenki mást hibáztatnak a kutya elvesztése miatt"

Jaj, haggyámá ezzel a hülyeséggel!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:12:43

@Márk_Márk: "ki nem képes felfogni, hogy a kutyát pórázon kell sétáltatni, annak a kutyáját lőjék is le."
Azt a hülyét meg aki ilyet ír, már a szülésnél a biológiai hulladék közé kellett volna dobni.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 18:13:35

@vénkujon:
Kezdésnek ez egy cikk idézet talán a hvg -ről, másoltam, nem én írtam.
Másrészről nem tudom ki a köztiszteletben álló emberke, de te biztosan ismered.
A videót megnéztem, amúgy a helyet ismerem.
Továbbá tisztába vagyok azzal, hogy a vadőrnek mi a dolga.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:17:47

@BiG74 Bodri: " Noha jogunk van rá, de nem merjük lelőni ezeket a kutyákat. Kinek hiányzik, hogy egy véletlenül rosszul meglőtt kutya hazamegy, a gazdája feljelenti a vadászt, akinek azonnal elveszik az engedélyét, három évig nem vadászhat. "

Hát ez sokat elárul. Szóval úgy lőjél, hogy a kutya véletlenül se menjen haza. Vagyis nem ok nélkül vitte el a tetemet, mert után azt mond amit akar.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:19:07

@BiG74 Bodri: mellément...
Milyen alaptermészet ismeretének hiányáról beszélsz?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:19:59

@BiG74 Bodri: "A videót megnéztem, amúgy a helyet ismerem. " - aha. Kezdettől fogva gyanús volt a nagy igyekezeted.

aronsatie 2016.09.06. 18:21:26

@BiG74 Bodri: Nem mondta, mert olyan sötét, hogy eszébe se jutott. Neki még az is rendben van, ha a falun kívül az ő kutyáját lövik le, pedig a vadász még ismerte is. Neki ennyit ér a kutya, tehát a másé sem ér többet. Szabál az szabál és punktum, ölni meg jó.
Mondd, a te agyadba még talán annyi belefér, hogy esetleg a gazdája szeretne elbúcsúzni a kutyájától, sőt, horribile dictu, eltemetné? Vagy az elképzelhetetlen ebben a kultúrországban, ahol a kutyákat simán lelövik, ugye?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:22:23

Mindenesetre szép kis ügy kerekedett ebből, legalább ott lesz a zabszem a sok idióta puskás seggében amikor egy kutyára emelik a puskát. A sok buzi köcsög, qrva nagy bátorság egy állatra fegyvert emelni. Jönnének be az oktagonba, ahhoz kell a bátorság!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.06. 18:23:31

@aronsatie: Már kezd gyanús lenni, hogy magához a baromarcú vadászhoz van szerencsénk, hogy robbanna egyszer bele a závárzat a pofájába!

BiG74 Bodri 2016.09.06. 18:35:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát lebuktam, én vagyok a pásztor, tele bűntudattal.
A kutya alaptermészetéről, viselkedési formáról olvass, vagy szimplán nézz meg néhány műsort.
A lényeg az, hogy semmit nem ér, mikor a szeretettől elcsöppenő tulaj leteszi a nagyesküt, hogy az ő kutyája soha nem harap, nem megy el, nem csinál ezt, nem csinál azt, és nem vadászik, vagy nem játsza, hogy vadászik. Aztán kiderül, hogy téved, rossz esetekben nagyon téved, ami valakinek fájni fog.
Azzal pedig nagyon egyet értek, ha lő, akkor ne sebezzen, kínozzon, hanem lője le, gyorsan, szenvedés nélkül múljon ki az állat. Ne vonszolja magát kínlódva. Az a vadász aki ilyet tesz, kontár.

she_wolf 2016.09.06. 18:49:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Én meg pont azért nem engedem el J.R.-t, mert nagyon jól ismerem az alaptermészetét:D
És mert gyengekezű voltam átrendezni a sokéves berögződését. Ezért inkább kompromisszum van, és élünk:)
Meg lehetett volna ezt a dolgot másképpen is oldani (szerintem), és a videót látva: valaki lapít, hazudik.
A sablon szövegből sejthető.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 18:51:33

@arons
Simán beleférne, hogy átadja, nem tudom miért nem tette.
Viszont abba már te belegondoltál, hogy Magyarországon hány kóbor ebet lőhetnek ki? Ha jól láttam 2005-ben több, mint 14 000 -et, kb 100 000 gazdátlan eb rohangál szabadon, kb 150 000 ártalmatlanítanak évente. Ilyen számokkal egy kóbor kutya kilövése egy vadőrnek jelenleg rutin. Több mint, 10 000 db évente kilőtt kutya esetén mindegyiknél megy a tiltakozás?
Értem az érzelem alapján a megnyilvánulásokat, de láthatóan nem értitek, mi történt.

aronsatie 2016.09.06. 19:44:15

@BiG74 Bodri: Na mit gondolsz, miért nem tette? Erre csak egy magyarázat lehetséges.
Abba belegondoltál már, hogy ki felelős a sok kóbor kutyáért? Segítek: az ember. Akinek nem ér annyit az állat, hogy etesse, ivartalanítsa, és gondját viselje. Chipet ültessen bele, pénzért, amúgy feleslegesen, mert a kutya(!) se olvassa le a chipet, mindjárt a lövéssel kezdik.

BiG74 Bodri 2016.09.06. 20:16:58

@aronsatie:
Ő vadőr, neki ez így működik, már több, mint 100 éve.
El kell venni a kilövés jelenlegi jogát. Csak altató lövedékkel legyen lehetőség elfogni az állatot, azonosítani, eljárni. Mondjuk ehhez kellene egy kis pénz, egy-két stadionnyi, de szerintem értelmesebb költekezés lenne.
De jelenleg nem ez a helyzet, a chip pedig csak közvetlen közelről érzékelhető, ha van.

aronsatie 2016.09.06. 20:41:44

@BiG74 Bodri: Dehogy kellene rá stadionnyi pénz, és azt is elfogadhatónak tartanám, ha az altatólövedékkel indokoltan történő kábítás költségét a tulajdonosnak kellene fizetnie. De alkalmi könnyelműségért, egy egyértelműen nem veszélyes kutya esetében hogy lenne elfogadható a halálbüntetés? Mert állítólag fácánra vadászott? Ott, ahol birkák és a pásztornak a kutyái is voltak? Hát hogyne.

Arcade Macho 2016.09.06. 20:43:50

a vadaszokat nagyon utalom...
johetnenek kiloni a ruhes dogoket a panel koze es akkor amikor hivja az ember hogy van ott egy messzire elkoborolt ruhes dog, akkor elkezdenek torvenyt idezgetgetni hogy 200 meterre a lakott terulettol lehet csak a puskajukat hasznalni
agyrem, agyrem...

Arcade Macho 2016.09.06. 20:54:17

@BiG74 Bodri: remelem van felvetel
machetet nekem kell vinni, vagy azt adjak?

BiG74 Bodri 2016.09.06. 20:56:37

@Arcade Macho:
Huh banyek, téged itt imádni fognak!

xxyati 2016.09.06. 21:54:35

A sok kutyától befosó, beszari alakkal most nem foglalkoznék.
Ha ott volt a pásztor, meg a kutya egy ideje ott rohangált, akkor ott nem volt vad amit üldözött volna.
Tehát csak annyi, hogy a köcsög, rohadék vadásznak viszketett az ujja, lőhetnékje volt.
Aztán amikor meghallotta a gazdákat, gyáva módon elfutott.
Egy utolsó, mocsok, gyáva féreg. Hogy rohadna szét a szemét gazember!
A francia pár helyében - remélem olvassák ezt valahogy - magánvádas indítványt tennék, arra hivatkozva hogy új bizonyítékok merültek fel és jól megrángatnám ügyvédekkel ezt geci gazembert.

xxyati 2016.09.06. 21:59:48

@BiG74 Bodri: "100 000 gazdátlan eb rohangál szabadon, kb 150 000 ártalmatlanítanak évente."
Te hülye vagy? 100 ezer gazdátlan ebből hogy ártalmatlanítanak 150 ezret?
Neked mi van az agyad helyén?

Arcade Macho 2016.09.06. 22:42:43

@xxyati: nezd, ha adnak egy machetet hogy cca ugyanazzal az esellyel induljak, felolem az utyulipututylid is meg te is odaallhatsz es megkuzdunk ok?
csak ha majd teged reszesitelek extra kezelesben ahogy az agyatlan hulye ruhes dogod tenne egy 4 eves gyerekkel akkor ne visongjal, hanem orditsd hangosan hogy nem vagy "befosó, beszari alak"

Márk_Márk 2016.09.07. 05:06:19

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
A helyében ezek után titeket is lelőttelek volna önvédelemből.

Márk_Márk 2016.09.07. 05:11:31

@Mokaka:
Ó, még egy nagypofájú karatemester. Gondolom, vasággyal vagy 70 kiló.

Márk_Márk 2016.09.07. 05:22:02

@József Körmendy:
Egy őz értéke több százezer forint.
Miért baj az, ha valaki feltöri a Tesót, és elvisz több százezer forintot, vagy esetleg bankot rabol, nem?
Te tényleg ennyire hülye vagy?

Márk_Márk 2016.09.07. 05:25:07

@$pi$:
Miért, ez valami hajléktalantalálkozó volt, hogy a földön feküdtek az emberek?
És mégis akkor hogy gyújtogattak autókat meg kukákat? Odavitték nekik, aztán meg elvitték a szomszédos utcákba?

Márk_Márk 2016.09.07. 05:28:07

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló:
Miért, az erdőben mindennap látni ilyet?
Én vagy 25 éve túrázom, de ezek szerint rossz erdőkben, mert még soha nem láttam.

Egyébként egy őzgidát egy német juhásznak elkapni kb. 100% esélye van egyedül is, mivel talán lassabban fut, de jóval tovább bírja, az őzet meg a szaga után követni tudja. Tudod, ahogy a tolvajokat is.

Márk_Márk 2016.09.07. 05:48:31

@aronsatie:
Ha annyira értékes neki, akkor vigyázzon rá.

@Tudományos Iibsizmus:
Sőt, esetleg a golyóba is lehetne kötelezővé tenni egy kamerát, hogy azonnal látni lehessen, hogy a hasba lőtt dög evett-e nyulat vagy nem.

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
Téged azért szeretnek a kutyák, mert látják, hogy végre egy emberszabású, akinél jóval okosabbak.

Egyébként egy haveromnak van két kaukázusija. Nem kell kiszedned a kaját a szájukból, elég, ha bemész az udvarra, ha annyira nagylegény vagy. De előtte aláírod, hogy a kórházi kezelésed költségeit te állod, és saját akaratodból mentél be a kapun.
A hozzád hasonló műmájerekkel van tele az internet, akiknek a gép előtt nagy a pofájuk, a valóságban meg egy macskától összeszarják magukat.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:12:01

@aronsatie:
Gondolod, hogy az állatorvos az összes beoltandó kutyát végigkergeti az erdőn, aztán valahogy elkapja őket, amikor már kimerültek?
Mert én úgy tudtam, hogy azokat a gazdi viszi el az orvoshoz oltatni, különben megbasszák a gazdit pár ezresre.

Na, ha a franciák is odavitték volna a kutyát a vadásznak, biztosan nem lövi le.
Csak olyan messze voltak, hogy a kutyájuk nem is hallotta, amikor próbálták visszahívni. És ezt ők írják a Facebookon a tegnap óta többször megváltoztatott esetleírásukban, nem a vadász.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:13:27

@aronsatie:
Ha nincs ott a kutya gazdája, akkor indokolt. Tehát tudja.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:16:27

@élhetetlen:
Azt tudtad, hogy ma már nem kell megállni a határon?
Akkor szerinted hogy figyelmeztessék? Amikor az autópálya kamerája felfedezi a két kutyát, akkor mondják be hangosbeszélőn helikopterről?

xxyati 2016.09.07. 06:19:17

@Arcade Macho: Kisköcsög! 100 kiló vagyok és 20 éve űzök küzdősportokat. Szét is kapnám a pofádat.

xxyati 2016.09.07. 06:22:43

@Márk_Márk: Te ilyen mindenkinek beszóló faszfej vagy?

Márk_Márk 2016.09.07. 06:32:13

@aronsatie:
Ja, mert az Index arról híres, hogy mindig a tényeket mondja, sosem a saját torzított változatát.
Lásd pl. a migráns fociedzőt megrúgó riporternőről szóló cikkeket. Amiről aztán kiderült, hogy a közelébe sem rúgott a faszinak, az a lendülettől esett el, ahogy kiszakította magát a rendőr kezéből. Az Index eztán persze rögtön helyesbített.
Ja, nem, azóta is várat ez magára.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:33:59

@xxyati:
Nem, csak a kurva anyád erre tanított, amikor dugtam a sarkon.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:35:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Téged odadobtak, csak ahogy látom, véletlenül utánad dobtak egy számítógépet is.
De ahogy látom, a szar nagyon sokáig eláll, mert még mindig élsz.

Márk_Márk 2016.09.07. 06:40:40

@xxyati:
Ahogy látom, itt mindenki így van ezzel, csak van, aki 110 kiló és 30 éve. :-)
Ez a szájkaratésok legnagyobb gyűjtőhelye.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.07. 07:31:04

@Márk_Márk: Te hülye kicsköcsög! Minek ugatsz? Ha beszarsz egy tacskótól, akkor fordulj inkább pszichiáterhez!

Mellesleg xxyatit ismerem, mert harcművész fórumokról tudom ki van mögötte. Nagyon ráfáznál.

Kergelepke 2016.09.07. 08:06:39

A konkrét esethez nem szólok hozzá, mert nem eléggé tiszták nekem az információk. Viszont azt nem értem, hogy miért kell ennyire empátia-mentesnek lennünk? Miért kell egyből beszarinak mondani és lenézni azokat, akik tartanak a kutyáktól? Engem harapott meg kutya, pedig csak a járdán kocogtam - lehet, hogy azt hitte, hogy menekülök...azóta igenis tartok a szabadjára engedett kutyáktól, főleg futás közben. Miért nem lehet megérteni, hogy a kedves, aranyos kutyuskádra nincs ráírva messziről, hogy ha szabadon van, össze-vissza ugat, rohan feléd, akkor nem fog megharapni? Vagy pl amikor kirándultunk a budai hegyekben, és a 8 éves unokaöcsémet megkapta a turistaúton hirtelen felbukkanó, szabadon rohanó kutya. A később odaérő gazdi meg, jajj, de hát ő sose szokott ilyet, nem is érti...
Mindig hálás vagyok, ha pórázon sétáltatják a kutyákat (mondjuk járdán, futóút mellett ez amúgy is alap lenne...), vagy ha látják, hogy jön valaki, akkor magukhoz hívják a kutyát, és megfogják, amíg elhaladok. Meg is szoktam köszönni, szerintem ez így korrekt. De nagyon sokszor egyszerűen minimálisan se vagyunk tekintettel egymásra.
Szóval oké, én is beszari vagyok, mert rossz tapasztalatok miatt bizonyos szituációkban tartok az ismeretlen kutyáktól. Lehet lenézni, ha jól esik.
Annyit még hozzátennék, hogy nagyon szeretem a kutyákat, és abban az esetben se voltam a kutyára még kicsit se mérges - de a gazdijára sajnos igen.

2016.09.07. 08:52:09

@Márk_Márk:

Szerinted érdemes ezért életfogytig börtönben ülni?

Ott álltunk tőle fél méterre ketten. Ha csak megmozdítja a puskát, egyedül is megeszem, nemhogy ketten + a kutyám.

Ha meg a "megbeszélést" követően, a helyszínről eltávozva hátbalő, akkor viszonylag nehezen áll meg a bíróságon az önvédelem.... arról nem beszélve, hogy bűzlött a pálinkától. A műanyag lakat is rárohadt volna, haver!

Arcade Macho 2016.09.07. 09:05:55

@xxyati: machete vagy kard ellen kuzdosport?
toljad meg a faszsagaidat baromkam...

she_wolf 2016.09.07. 09:35:47

Húúú...mennyi tesztoszteron...

élhetetlen 2016.09.07. 09:56:43

@Márk_Márk: Azt tudtam, de azt nem, hogy a behozott állatokról nem kell valami papírt bemutatni. Azt sem tudtam, hogy utánfutós biciklivel az autópályán lehet közlekedni. Mentségemre szóljon, hogy sem kutyával, sem biciklivel nem voltam még a határon.

ghck 2016.09.07. 11:49:30

Na jól van, gyerekek, most néztem az interjút a zindexen... A kutya időben és térben is túl sokáig kóborolt. Jogosan lőtték ki, a jogszabály egyértelmű. Nincs is itt semmilyen ügy. Egy mp-es néma csend a kutyáért, aztán lehet továbblépni. Póráz, szájkosár, nehogy találkozzon a korcsotok valami rossz tapasztalatok miatt már felkészült járókelővel, aki késsel járkál és alkalom adtán megönvédi magát, ha kell!

BiG74 Bodri 2016.09.07. 11:52:31

@xxyati:
Lehetsz 100 kg, meg küzdősportos, de az agyad az láthatóan nem izzad meg az erőlködésben, de azt aláírom, hogy biztos sokat erőlködik.
A forrás, erőbajnok idióta:
kutyabarat.hu/hasznos/646/a_magyarorszagon_elo_kutyak_szama

Ha meg nem megy a gondolkodás ne égesd magad, mert abból nem húz ki a küzdő sport. Viszont ha küzdősportokkal foglalkozol, akkor nem ártana a mögöttes filozófiákat is elsajátítani, beépíteni, mert így csak egy, az erejével hencegő szarházi vagy, akit előbb-utóbb fejbe küld egy negyvenkilós csákó egy vascsővel egy sötét helyen.

aronsatie 2016.09.07. 11:52:35

@Márk_Márk: Te kergemarha, videóriport, amiben megnézheted, hogy az ún. természetvédelmi terület egy mező, aminek a szélén lévő pár bokorba vízionált a vadász gyorsan néhány fácánt, hogy megindokolhassa, milyen szörnyűséget megelőzendő ölte meg a kutyát.
A "riporternő" (aki operatőr valójában) történetéről itt olvashatsz.
index.hu/belfold/2016/09/07/vademeles_laszlo_petra_menekult_felrugott_fociedzo/
Index cikk, de idéznek az ügyészség vádiratából, amiben benne van, kiket rúgott meg, és kit szeretett volna megrúgni, de már nem talált el ez a derék hölgy.

axolotl77 2016.09.07. 12:15:05

@Macsó könyvelő: Csakis ez lehet: hazudott. Ilyenek ezek mind! Az utolsó szálig!

aronsatie 2016.09.07. 12:25:08

@Kergelepke: Városban, emberek közelében helyes is, hogy kötelező a póráz. De ez a mező szélén volt, és a birkapásztoron kívül senki se volt a közelben. 2000 km-t tettek meg biciklivel, két kutyával, nyilvánvalóan javarészt emberek közelében. Fel sem merül, hogy a kutyák ne tudtak volna viselkedni.

Márk_Márk 2016.09.07. 12:41:16

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Ja, nyilván te is 110 kiló vagy, és legalább 30 éve harcművész.

belekotty 2016.09.07. 12:43:29

Valószínüleg azért spurizott el a vadász, mert ha helyszínelés lett volna és kiderül hogy a töltés felé lőtt, akkor nagyon megbasszák és ugrik az engedélye. Mivel ott volt a juhász, aki megmonda neki hogy a kutya rég ott futkározik, akkor ott vad nem volt, tehát még oka sem volt lelőni egy kutyát.
A franciák helyében én is feljelenteném és beperelném.

belekotty 2016.09.07. 12:45:36

@Márk_Márk: Mondjuk engem leellenőrizhetsz a harcosokklubja.hu fórumon, ahol mondjuk Cápa és társaival sokat eszmecseréltünk. Már ha tudod ki a Cápa. Az úrfit és xxyati-t ismerem, szerintem qrva nagy verést kapnál tőlük.

belekotty 2016.09.07. 12:48:39

@BiG74 Bodri: "Viszont ha küzdősportokkal foglalkozol, akkor nem ártana a mögöttes filozófiákat is elsajátítani, beépíteni"

Hülye vagy kisöcsi! Ez a mögöttes filozófia csak duma a kivülállóknak, meg vetítés azok részéről akik nem állnak oda a valódi mateknak. A mögöttes filozófia dumából már látszik hogy soha nem volt kapcsolatod valódi, életben is alkalmazható küzdősporttal. Ez kb olyan mint a nem a méret számít, azt is a kispöcsű hapsik terjesztik.

Márk_Márk 2016.09.07. 12:56:07

@aronsatie:
Ez elég egyértelműen egy manipulált riport, úgy van kamerázva, hogy véletlenül se lehessen látni a teljes tájat, csupa közeli meg félközeli kép. És véletlenül sincs rajta, hogy hol táboroztak (mellesleg vadkempingeztek, ami szerintem szintén tilos) a franciák, meg hol lőtték le a kutyát, és a távolság pontosan lemérve.
Ja, mert kiderülne, hogy valóban legalább 500 méter?
Az Index minden riportja manipulált. ez is.
De a francia liba itt is ellentmondásba keveredik önmagával, merthogy először azt írja, 70 méterre voltak, aztán meg hogy már messziről látta, hogy az ő kutyáját vonszolja a vadász. Ha valamennyit ekkorra lefutottak a 70 méterből, akkor mi is az a messziről?

Márk_Márk 2016.09.07. 12:58:12

@belekotty:
A kutya a töltés alján lévő csalitosban űzte a vadat, a vadász meg a töltés felől lőtt.
Szóval ezt buktad.
A francia liba meg perelhet, a bajt ő idézte elő azzal, hogy törvényt sértett, mert elengedte a kutyáját.

Márk_Márk 2016.09.07. 13:04:34

@belekotty:
Nem vagyok az izomagyúak rajongója, úgyhogy egyikről sem tudom, hogy kicsoda.
Azt viszont igen, hogy harcművész nem beszél így, csak az agresszív, szteroidokkal teletömött, mindenkibe belekötő barmok.

Szerintem nektek nem volt kapcsolatotok soha harcművészettel, max. valami önjelölt magyar fasz által kifejlesztett béladzsucuval.
De azért jöhetnek az eredmények, hogy melyik világbajnokságon ki milyen eredményt ért el. Mert a falusi kocsmában levertem a 70 éves részeg Józsit, mert rosszul nézett sporteredménynek elég siralmas.

2016.09.07. 13:09:30

@Márk_Márk: Nem. Csak 85 kiló vagyok és sportolok. Valamint a vadász, aki velem szemben állt vagy 20 évvel idősebb volt és 15 kilóval könnyebb és még be is volt rúgva.

Márk_Márk 2016.09.07. 13:13:14

@aronsatie:
Vádat emelni bárki ellen lehet.
Majd az ítélettel gyere.

Márk_Márk 2016.09.07. 13:16:26

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Viszont volt nála egy puska. Amivel nálad kicsit nagyobb vadállatokat is le lehet lőni. És aki lő, annak elég, ha 45 kiló, és még sportolnia sem kell hozzá.
Utólag meg, ha mindkettőtöket lelő kutyástul, elég nehéz bizonyítani, hogy kinek volt igaza, ha azt mondja, lelőtte a kóbor kutyátokat, aztán ti meg rátámadtatok. Ehhez elég, hogy eltávolodik pár métert, aztán valamiért rátok szól (vagy mondjuk lekurvaanyáz,), ti meg megfordultok.
A gondolkodás láthatóan nem az erősséged.

2016.09.07. 13:22:20

@Márk_Márk:

És azt ki garantálja, hogy egy szőlőben dolgozgató nem látja meg az egészet, és akkor borult a mese és jön az életfogyt?

De hát látod, nem mindenki olyan vadbarom állat, mint te, hogy lelőnél két embert egy vita miatt.

Még ennek a részeges balfasz vadásznak is több esze volt! :-)

Macsó könyvelő 2016.09.07. 13:30:09

Az index riport legelső mondata: "Egy francia túrázó kiképzett és békés pásztorkutyáját Szalkszentmártonban lelőtte a helyi hivatalos vadász."

Hivatalos vadász, LOL. Na hát kábé ennyire vannak képben az egész témával.

aronsatie 2016.09.07. 13:38:27

@Márk_Márk: Össze-vissza hablatyolsz. Megmutatják, hol volt a kutya, hogyan lehetne azt manipulálni? Te az álláspontját személyesen soha nem vállaló vadásznak még azt is elhiszed, amit közvetítőn keresztül sem állított, de a francia nő csak liba lehet, aki hazudik? Igazi kultúrlény vagy.

aronsatie 2016.09.07. 13:39:32

@Macsó könyvelő: Megtaláltad a döntő bizonyítékot, miért volt jogos és derék cselekedet a kutya lelövése és a tetem eltüntetése. Gratulálj magadnak.

Macsó könyvelő 2016.09.07. 13:42:37

@aronsatie: Buta vagy, mint a segg. Sajnos annyira, hogy a megmagyarázásba is felesleges belekezdeni. Ez egyben a következő hsz-odra is válasz.

aronsatie 2016.09.07. 13:54:40

@Macsó könyvelő: Na de bátyuska, most mér bántasz? Hát ennyire haragszol? Rosszul fogok aludni.

Márk_Márk 2016.09.07. 14:28:42

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Bocs, korábban te jöttél azzal, hogy miket csináltál volna a vadásszal egy vita miatt.
Én csak erre reagáltam, hogy azért a puskával kicsit többet tudna csinálni.

Márk_Márk 2016.09.07. 14:31:43

@aronsatie:
De nem mutatják meg, te idióta, csak azt, hogy melyik susnyásban kergette a vadat, de az azért nem annyira kicsi. Sem azt, hogy a francia hazudozók hol voltak, sem azt, hogy a vadász. Nézd már meg a videót, ha arra hivatkozol.

Az egyetlen, ami elég jól látható, hogy ha a francia hazudozók nem látták a kutyájukat, akkor kurva messze voltak.

Advanced Flight 2016.09.07. 14:36:35

A 70 m-es sztori valóban hihetetlen, de amúgy mindegy is, mert a nő maga is elismerte, hogy már nem látta a kutyáját. A fácános dolog meg nyugodtan lehet igaz, sokat jártam egy időben az Alföldön természetbúvárkodás céljából, a fácánok lusta disznók és nem is félősek, pár méterre meg lehet őket gond nélkül közelíteni, nem repülnek el.

Advanced Flight 2016.09.07. 14:50:39

@BiG74 Bodri: hát némelyiknek a szeme sem állt jól, az igaz :-)

Arcade Macho 2016.09.07. 17:37:46

@Advanced Flight: "A 70 m-es sztori valóban hihetetlen, de amúgy mindegy is, mert a nő maga is elismerte, hogy már nem látta a kutyáját."

vegezte a dolgat...
jo jo hogy tok messze van a paneltol meg ilyesmi de en lattam osztrak erdoben embert kutyaszart szedni...
tulajdonkeppen en mar azert kilovesi engedelyt adnek hogyha nem szedi a gazdi ossze a kutyaszart

aronsatie 2016.09.07. 19:11:02

@Márk_Márk: De megmutatták, mégpedig pontosan egy semmilyen mező széli susnyást. Ha neked ez természetvédelmi terület, amiben füsti leopárd tanyázik, de minimum fácán, azaz a kutya megérdemelte a halált, akkor nincs miről beszélni. Akkor te egy ostoba kretén vagy, és kész.

aronsatie 2016.09.07. 19:13:59

@Arcade Macho: Ez jó ötlet. Adjunk kilövési engedélyt azokra az emberekre is, akik nem húzzák le maguk után a vécét, miután teliszarták. Mindjárt nem lenne itt akkora a népsűrűség.

Arcade Macho 2016.09.07. 20:24:35

@aronsatie: aha szoval nem eleg hogy SZABALYSERTEST kovetsz el azzal hogy a ruhes dogodet nem porazon setaltatod, hanem meg mindenhova oda is szaratod
az ilyen kutyast szeressuk...
csak az onerzetes fajtad tanulja meg jol, hogy mik a patkanymereg tunetei, en meg azt tanulom meg hogy hogyan lehet impregnalni a port a virslibe :)

Márk_Márk 2016.09.07. 20:58:44

@Advanced Flight:
Nem hát, mivel a fácán alapjában véve futómadár, csak nagy veszély hatására repül.

@aronsatie:
Mit mutatnak meg, te agyatlan barom?

A természetvédelmi területen meg nem okvetlenül látszik, hogy az. Például ahol a földikutyák laknak (egyetlen pár négyzetkilométer az országban), az csak egy gazos szántóföld.
Neked minden bejegyzésben muszáj bizonygatnod, mekkora ostoba segg vagy?
Pedig elsőre is elhittem.

A kutya meg megérdemelte, hogy kilőjék. Rendesen képzett kutya nem mászkál el több mint fél kilométerre a gazdáitól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.08. 14:53:47

Na most remélem nagyon megbasszák azt a köcsög vadászt!!!!!

index.hu/belfold/2016/09/08/lelott_kutya/

"A Dunában találták meg a kutyát, amelyet vadászok lőttek le
ra RA
KÖVETÉS
2016.09.08. 13:35

Megtalálták annak a kutyának a tetemét, amelyet néhány napja vitatott körülmények között lőtt le egy vadász Szalkszentmártonban.
A állat francia túrázóké volt, akik épp kerékpárral mentek, amikor a mellőlük eltávolodó kutyát kilőtték. A testet a Dunában találták meg, ami azért furcsa, mert az Indexnek a helyi vadásztársaság vezetője azt mondta, szabályszerűen elhantolták az állatot."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.08. 14:54:41

Rohadt hazudós gecik! Az egész vadásztársaság működési engedélyét be kellene vonni ezek után!

Advanced Flight 2016.09.08. 15:00:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: én most olvastam a hírt. A magam részéről egy mea culpát megeresztek, mert ez így nagyon gáz. Ettől még a kilövés lehetett jogos, de az ügy ilyen kezelése felháborító, és nagyon sokat ártott sztem a szakma megítélésének. Főleg, hogy sokan a vadász mellé álltak (én is).
Mindenesetre igaz a mondás, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát :-(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.08. 15:09:13

@Advanced Flight: Korrekt. Kíváncsi vagyok hányan teszik ezt meg rajtad kívül.
A dolog ezek után felveti a kérdést még miben hazudtak a vadászok. Például hogy honnan, milyen irányba lőtt. Mert ha a töltés irányába lőtt, akkor egy életre tiltsák el attól hogy fegyvert vehessen a kezébe, a mocsok gyáva állat!

Az meg külön ügyesen csinálták az Állatvédőrség tagjai, hogy mindezt a rendőrség felügyeletével és segítségével tették. Gratuláció! Most hazudozzanak a mocskos vadászok, amikor a tetem azonosítását hatósági személy jelenlétében végezték!
A vadásztársaság hazudós vezetője most álljon a kamera elé! A rohadt geci!

"Az Állatvédőrség már korábban jelezte a rendőröknek, hogy a gazdától kapott adatok alapján segítenek majd az azonosításban, úgyhogy Szalkszentmártonban a rendőrök csónakba ültették őket, és 15 percnyi hajózás után együtt valóban megtalálták a kutya holttestét, mondta Schreiter. Ezután a csip segítségével azonosították, majd rendőrségi engedéllyel elvitték és elhamvaszttatták a tetemet."

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.08. 15:13:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én is rákattantam a hírre. Remélem most jól alaposan megráncigálják a vadászokat! Szerintem már azért ugrik az engedélyük, hogy a Dunába dobták a kutyust. Csak basszanak rá jó alaposan!

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.08. 15:15:25

Ja és én is kíváncsi vagyok, hogy @Advanced Flight: -hoz hasonlóan hányan fognak mea culpázni! Hány jellemes ember lesz a kutyáktól fosó siserehadból?

xxyati 2016.09.08. 15:17:46

Én is most olvastam az indexen. Lesz a hazudós, viszkető ujjú, gyáva vadászoknak most nemulass! :-))
Már nagyon várom a vadásztársaság vezetőjének magyarázkodását!

xxyati 2016.09.08. 15:24:16

444.hu/2016/09/08/megtalaltak-a-francia-turistak-lelott-kutyajat-egyszeruen-a-dunaba-dobta-a-vadasz

Hiába próbált megszabadulni a minden bizonnyal illegális, országszerte nagy felháborodást keltő kutyalelövés törvénytelen bizonyítékától a szalkszentmártoni vadász, a hatóságok ugyanis megtalálták a tetemet, majd szerdán az Állatvédőrség segítségével kiemelték a Dunából és a csip alapján azonosították.
Mamadout, a kiképzett juhászkutyát Európát átszelő biciklitúrán lévő, a bicikliút közelében sátorozó gazdái szeptember 1.-én reggelizés közben elengedték pisilni-szaladgálni, hogy egy vadász a kerékpárútnál lelője, majd a helyszínről gyorsan elsöpörve magával vigye a tetemet.

Az esetről először beszámoló 444 kedden még csak meg nem erősített helyi pletykaként tudott írni arról, hogy a férfi állítólag a közeli Dunába dobhatta Mamadou, a kétéves, fekete juhászkutya testét. (Egyik forrásunk szerint a férfi kifejezetten dicsekedett azzal, hogy milyen ügyesen szabadult meg az állathullától, ő is innen tudta meg a dolgot.) Kovács Zoltán, a tettest nyilatkozataival fedezni próbáló vadásztársasági elnök ugyanakkor azt mondta, hogy a vadász a kutyát "elszálította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően" elhantolta. Mikor visszakérdeztem, hogy mi volt a megfelelő hely, bizonytalan választ adott, mondván "valahol az erdőben", hogy a végén kiderüljön, vagy nem tudja pontosan, vagy nem akarja elárulni, hová került a kutya teste.
Hát most kiderült. A tetemet halőrök vették észre, ők értesítették a rendőrséget, akik - bár a francia tulajdonosok szeptember elsején az események forgatagában nem tettek feljelentést - már vizsgálódtak az ügyben. Mindezt Kruzslicz Anna, az Állatvédőrség vizsgálati vezetője mesélte el. A helyszínre érve szerda délután a vízirendőrök motorcsónakjával mentek be a testig, hatósági állatorvos kíséretében. Ott leolvasták a csipet, azonosítva a tetemet, amin azonnal megtalálták a lövésnyomokat is. A bő hete a folyóban bomló tetem boncolására a rendőrök szerint már nem volt szükség, nekik elegendő volt a csipes azonosítás és az állatorvos jelenléte, így az Állatvédőrség Mamadou testét ezek után elszállította és elhamvasztatta. A helyszínen az derült ki, hogy a vadőr a rendőröknek azt már beismerte, hogy ő lőtte le az állatot.
Mivel a póráz nélkül elengedett kutyát bizonyos körülmények között törvényesen lőheti le a vadőr, a test Dunába dobása egyértelműen igazolja, hogy a tettes már a lövés pillanatában pontosan tudta, hogy ebben az esetben illegálisan járt el. A kutya testét ugyanis a pick upja platójára dobva azonnal távozott a helyszínről, hogy utána, mint most bebizonyosodott, a törvényekkel dacolva egyszerűen kidobja azt, hátha elviszi a víz és sosem találják meg. Ha nem lett volna biztos abban, hogy tilosban jár, erre semmi szüksége nem lett volna.
Így most valószínűleg a természetkárosítás vádjával is szembesülnie kell, az Állatvédőrség pedig kiegészítő feljelentésre készül, mivel valaki - nyilván a tettes - a kutyáról leszedte a piros jelzőnyakörvét és a bilétáját.
Az ügyben folyamatos volt a ködösítés. A vadásztársaság elnöke korábban például azt nyilatkozta a vadászra hivatkozva, hogy az a lövés után rendőrt hívott a helyszínre. Miközben, mint két, általunk megszólalatott szemtanú is igazolta, a férfi éppen hogy elmenekült a helyszínről, és a rendőrt egy angolul tudó önkéntes segítő hívta ki, nem oda, hanem Szalkszentmárton közepén a patika elé.
A vadászt azt is állította, hogy az úttól 500 méterre találkozott a kutyával, amelyik vadakat üldözött, és egyáltalán nem látta a gazdáit. Ha ez igaz lenne, nem kellett volna a folyóba rejtenie a bizonyítékot.

xxyati 2016.09.08. 15:26:20

A rohadék vadőr! Remélem örökre elveszti a munkáját és dolgozhat közmunkásként kutyapiszkot takarítani. Szemét állat, hogy dögölne meg!

belekotty 2016.09.08. 15:37:21

Érdekes! valahogy nem látom hogy a hír hatására megjelennének azok akik ezt a nyomoronc rohadékot mentegették.
Ja én is csatlakozom azokhoz akik azt kívánják, hogy a gyáva szemetet most bassza meg nagyon a hatóság!
A vadásztársaság hazudozós vezetőjével együtt!

conchita 2016.09.08. 15:46:41

Hohohóóóó... lesz itt most egy kis csihipuhi! :-))
Ezt a férget aki lelőtte a kutyát, most alaposan megtáncoltatják! :-))
Hihihi... sokat fog járni hivatalos helyekre.

röhögő 2016.09.08. 17:00:21

Remélem lesz valaki aki feljelentést tesz a tisztiorvosi szolgálatnál. Mert amit a köcsög puskás féreg csinált, hogy a Dunába dobta a kutyát, azért egy jó vastag pénzbüntetés jár.

röhögő 2016.09.08. 17:02:45

Most majd a kamerák előtt kell bátornak lenni, keményen kérdező újságírókkal szemben, nem egy kutyára fogni gyáván puskát.
Rohadjon meg a szemét!

röhögő 2016.09.08. 17:03:42

@conchita: Jaja... a rendőrségen már ismerősen fogadják, azzal hogy - Vadász, vadász, te szopni jársz ide! :-))

röhögő 2016.09.08. 17:04:53

Hol vannak azok akik eddig a vadászt (bocs, a férget, a vadász szót nem érdemli meg) eddig védték?

she_wolf 2016.09.08. 17:13:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Én is most botlottam bele a folyományba.
Ez érdekes lesz, remélem, a végéről is tudósítanak.

she_wolf 2016.09.08. 17:31:56

Az a bajom ezzel az egésszel, hogy tetszik vagy sem, a vadászokra szükség van.
Még a szélsőséges érzelműek érvelését figyelmen kívül hagyva is.
De talán pontosan a vadászokat övező általános negatí vélemény miatta kellene keményen szankcionálni az ilyen tetteket.
Ha a vadász kilő egy kóborló kuyát, aki(be)n semmilyen azonosításra alkalmas cucc nincs, és ezt követően minden hivatalosan előírt rendelkezésnek is eleget tesz, akkor tette a dolgát.
De a mostani történések csak az eddig is meglévő ellentétek mélyülését okozzák.
Ez nagyon sajnálatos:(
Az Állatvédőrségnek pedig nagy köszönet, hogy ilyen esetekben lehet rájuk számítani!

aronsatie 2016.09.08. 19:04:19

@she_wolf: Vadőrre igen, de hogy vadászra? Egy biztos: trigger happy hazudós szemétládákra biztosan nincs szükség. Annyit nem érnek a bokorba álmodott fácánok vagy fehér egerek, ha léteznek, ha nem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.08. 19:07:58

@she_wolf: Nem a valódi vadászokkal van a baj akik tényleg védik a vadakat. Hanem az ilyen mocsok mészárosokkal mint ez az állat. Aki egy gyáva féreg és nyilván vaj volt a fején, mert elhúzott. Minden ezt igazolja utólag.
Az itt hemzsegő sok kutyaellenes barom, meg gerinctelen, mert most ugye be kellene ismerni hogy itt valami nagyon sántított a féreg (mert vadásznak nem nevezném) oldaláról.
Ahogy az előbb valaki írta. A közegészségügyieknél is fel kellene nyomni a barmot, hogy rendesen megbasszák azért mert a Dunába dobta a tetemet.
A férget, meg a vadásztársaság vezetőjét meg remélem a vadász kamara kizárja!

BiG74 Bodri 2016.09.08. 19:29:49

Hát a kurva anyját ennek a vadásznak, vagy vadőrnek, vagy mi a faszomnak, meg a kurva anyját a vadásztársaság prominens vezetőjének. Remélem vért fognak izzadni hosszú időn keresztül, mert hazudtak, aljas tetű módon.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miben hazudtak és miért mert nekem jelenleg ez nem világos, ugyanis a kutya teteme semmit nem tud bizonyítani a lelövés körülményeiből, akkor minek kellett ilyen alpári módon bánni vele? Nem értem.
Továbbá azért sem értem, mert a már említett módon évente több mint tízezer kutyát és macskát lőnek ki az országban, így ez az eset, sajnos egy a sok közül ám a megtörténte után, a gazdák azonnali jelzése miatt egyedivé vált.
Az elején sem értettem miért vitte el a tetemet, ha jelezték felé a kutya tulajdonosai, hogy kérik vissza. Mi az amiről a kutya teteme árulkodhat? A kutya testének eltüntetése a történéseket nem változtatta meg, az vadőr kiléte és az első nyilatkozatok ismertek. Erre mondtam, hogy fel kell jelenteni, hogy lehetőség legyen korrekt nyomozást lefolytatni, erre a vadőrnek is számítania kellett, ezen esetben pedig az inkorrekt eljárás láthatóan ront a helyzetén.
Nagyon szeretném látni a további történéseket, meg azt is, hogy a vadász szövetségek megszólalnak e.

Bocsánatot kell kérnem hogy feltételeztem a vadőrről, hogy normális és szakember. Viszont ahhoz tartom magam amit fentebb említettem:
"..... nem a vadászt védem.
Azt az álláspontot védem, hogy a kutya kilövése teljesen jogos is lehetett."

Viszont a vadőr ilyen retardált viselkedése miatt szeretném tudni az egész sztorit az elejétől a végéig,

aronsatie 2016.09.08. 19:34:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha a törvény "bemondásra" elhiszi a vadásznak, hogy indokolt volt a lövés, akkor rossz a törvény. A kutya értékes magántulajdon, csak azért, mert a senki földjén póráz nélkül szaladgál, nem lehet lelőni. Mióta jár szabálysértésért halálbüntetés?
Megkövetelném a lövöldözőtől, hogy bizonyítsa be, hogy a kutya veszélyes volt, vagy emberre, vagy olyan vadra, aminek a megvédése indokolttá teheti a lelövését (a fácán messze nem ilyen). Ha nem tudja igazolni, akkor nagyon megbüntetném.

Arcade Macho 2016.09.08. 20:39:16

holttest, tetem, meg a lol, akarom mondani MEGALOL

DÖG

Arcade Macho 2016.09.08. 20:47:45

"Az itt hemzsegő sok kutyaellenes barom, meg gerinctelen, mert most ugye be kellene ismerni hogy itt valami nagyon sántított a féreg (mert vadásznak nem nevezném) oldaláról."

persze pontosan!!!
a 70 metert meg mindig 5 perc alatt tudta lefutni a francia par, vagy meg ezt az aprosagot is felulirta volna a DÖG megtalalasa?

hazudoznak most is ebben a legutolso cikkben: "Mamadout, a kiképzett juhászkutyát Európát átszelő biciklitúrán lévő, a bicikliút közelében sátorozó gazdái szeptember 1.-én reggelizés közben elengedték pisilni-szaladgálni"
jol van az itten a balkanon, szarjon csak mindenhova semmi gond...

conchita 2016.09.08. 20:53:33

@Arcade Macho: Mi van faszfej? Még mindig magyarázol? Az idő egy ilyen esetben relatív, ki mire emlékszik, mikor reagált. A Dunába dobott kutya tetem pedig tény, te buzi faszfej!

conchita 2016.09.08. 20:55:17

@Arcade Macho: Különben meg mit csináljon a mezőn? keressen wécét?
Te olyan sötét vagy, hogy a feketelyuk hozzád képest reflektor.
Hogy lehetsz ennyire primitív?

ózdi cigány 2016.09.08. 20:57:10

@Arcade Macho: Mi van bunkócska? Még mindig nem érted hogy sántít a vadász története?

Arcade Macho 2016.09.08. 21:03:26

@BiG74 Bodri: mondhatja azt is, hogy rosszul foldelte el es a tobbi koborkutya kirangatta

ezentul meg ha kilo egy blokeszt barmilyen vadasz, akkor megy az SMS a Állatvédőrségnek, hogy mehet a diszsortuzzel a temetes, nem tudom mikor fogy el a tagok turelme...

vagy esetleg ezt az appot tenyleg megcsinalhatnak: www.washingtonpost.com/news/animalia/wp/2016/07/22/so-it-has-come-to-this-an-app-that-finds-someone-to-pick-up-your-dogs-poop/

Tudományos Iibsizmus 2016.09.08. 21:10:34

@Arcade Macho: Nyilván nem bírtad feldolgozni, hogy annyira nyomorék vagy, hogy anyád fixa ideája volt, hogy egy kutyától lett vemhes.

Arcade Macho 2016.09.08. 21:12:49

@conchita: "Különben meg mit csináljon a mezőn? keressen wécét?"

szivem szerint en kinyirnek barmilyen kutyat az ilyen szaratos gecizgetes miatt
nem erdekel hogyan oldja meg az ultraprimitiv sudribunko gazdaja, de oldja meg...

Arcade Macho 2016.09.08. 21:13:54

@Tudományos Iibsizmus: te vagy a 150 kg -os 50 eve MMAzo hujegyerek?
na gyere te barom, meg a magyar nyelvet se ismered, tanuljad mar meg a szavak jeletoseget
anyadat meg baszd meg a ravatalon apad mellett

Tudományos Iibsizmus 2016.09.08. 21:23:03

@Arcade Macho: Keversz valakivel, hülyegyerek!
Mi van? Ékezeted nincs? Nem tudod hogy kell bekapcsolni? Fogadj fel egy majmot, az egy banánért megtanít a gép használatára! :-))
A te pofádba kell szaratni a kutyákat!

conchita 2016.09.08. 21:25:12

@Arcade Macho: Mi van? Egy rendes, épkézláb mondatot nem tudsz helyesen leírni?
Tudod! Ékezet, nagybetű, írásjelek. Amit általános elején tanítanak, amit kihagytál.

Arcade Macho 2016.09.08. 21:26:37

@Tudományos Iibsizmus: nem tudom anyadat hol dugtam meg de te tutti nem tolem vagy, hiszen direkt puzoba kerte...
meg azt is megkerte hogy szarjak az arcara, gondolom a csaladotokban ez a szokas azert volt fontos neki

Tudományos Iibsizmus 2016.09.08. 21:29:11

@conchita: Ja, még ő ugat a magyar nyelvről. :-))

Tudományos Iibsizmus 2016.09.08. 21:30:12

@Arcade Macho: Hehehe.. látom képtelen vagy bekapcsolni az ékezetet. Azt ma már a majomház lakói is tudják. :-))

conchita 2016.09.08. 21:31:46

@Tudományos Iibsizmus: Ne légy igazságtalan vele! Látod a vesszőt már megtalálta. Biztos a szomszéd kutyája segít neki gépelni. :-))

Arcade Macho 2016.09.08. 21:34:41

@conchita: jo, OK

nem érdekel hogyan oldja meg az ultraprimitív sudribunkó gazdája, azt hogy hol ürít a kutyája, de oldja meg
én amikor elvittem szaratni, akarom mondani sétáltatni a kutyámat, akkor MINDIG kint csinálta, pedig én csak egy átlagos kutyatartó voltam

conchita 2016.09.08. 21:36:43

@Arcade Macho: Húúúú.. király anyagot nyomhatsz, nagyon be vagy állva. Képzeld, az a kutya is kint csinálta, a mezőn. Te tényleg ennyire hülye vagy? Láncfűrésszel csinálták a lobotómiád? Ékezet nem lesz?

Tudományos Iibsizmus 2016.09.08. 21:37:58

@Arcade Macho: " akkor MINDIG kint csinálta, pedig én csak egy átlagos kutyatartó voltam"
És ott a mezőn hova vitte volna ki? :-)) Ó istenem de hülye vagy!

Arcade Macho 2016.09.08. 21:38:44

@conchita: "Látod a vesszőt már megtalálta."

en tenyleg megtanulnek helyesen irni mielott nyelvtannaciskodom masokkal...

ózdi cigány 2016.09.08. 21:39:55

@Arcade Macho:
"szivem szerint en kinyirnek barmilyen kutyat az ilyen szaratos gecizgetes miatt
nem erdekel hogyan oldja meg az ultraprimitiv sudribunko gazdaja,"

vs

"én amikor elvittem szaratni, akarom mondani sétáltatni a kutyámat, akkor MINDIG kint csinálta, pedig én csak egy átlagos kutyatartó voltam"

A mezőn voltak. Ne igyál ennyit!

Arcade Macho 2016.09.08. 21:40:44

@Tudományos Iibsizmus: apad jart a majomhazba hogy az arcara elvezzenek? lehet hogy te ilyen kiméra vagy akkor

conchita 2016.09.08. 21:42:42

@Arcade Macho: Az nem nyelvtannáciskodás, hogy kiröhögünk hogy a gépen nem tudod beállítani az ékezetet és te ugatsz a magyar nyelvről.
A SHIFT billentyű mond valamit neked? Tudod, mondatkezdő nagybetű!

Arcade Macho 2016.09.08. 21:44:51

@ózdi cigány: nezd oszinten nem tudom hogy most mashoz beszelek-e de mivel koncsitahoz is mar majdnem kifejtettem, akkor most leirom...

nem nagy dolog...nalunk CSALADI HAZ volt
ott nem szart altalaban
cca 800 m2 -n szaladgalt, es varta hogy este menjen mert akkor tud szarni, neveles kerdese az egesz

itt az tortent hogy reggel elengedte SZARNI

Arcade Macho 2016.09.08. 21:45:31

@conchita: "Látod a vesszőt már megtalálta."

nezd TE FASZ
rakd mar bele azt a kibaszott vesszot te idiota!!!

she_wolf 2016.09.08. 22:39:39

@aronsatie:
Igen, vadászra is. Mondom: vadászra, nem egy ilyen (meg ilyenebb, bár cizelláltabb) hírbéli köcsögre, aki a puska hangjára ejakulál.
A vadgazdálkodás jóval összetettebb annál, hogy kilőjük a kóborló háziállatokat. Ez azért hozzátartozik a történethez.

she_wolf 2016.09.08. 23:08:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"A közegészségügyieknél is fel kellene nyomni a barmot, hogy rendesen megbasszák azért mert a Dunába dobta a tetemet."

Hiuányolom azok hörgését (á, nem igaz ám!:D), akik mélyen megbotránkoznak azon, hogy a kutyás megúsztatja a kutyáját a természetes vízben, amiben emberek pancsikolnak.
Ilyenkor, amikor egy debil egy kutya tetemét bocsájtja vízre, hol vannak?
Merthogy a rühes dögöt le kell lőni. És akkor gondolom, ez a következő hivatalos lépés, nem? Kapjon "viking" temetést! Ja, nem kaphat, mert a "hivatalos" vadász beszlopálta a tűzgyújtó folyadékot, és lenyúlta a csolnakot:)

De viccen kívül: megnéztem újra a felvételt, és különösen arra figyeltem, mit mond a a valamelyest illetékes ember. Betanult, sablon duma, ahogy egyébként ki kellene néznie a dolgnak. És ezt megették páran. Csakhogy az utólag kiderült tények ezzel szöges ellentétben állnak.
Egy folyóban sodródó halott kutyánál semmi nem beszélhet igazabbat!:(

(Látom, fentebb elgurultak a gyógyszerek:) Hiába, az állat megosztó téma, legalább annyira, mint a szex, és a politika:D)

she_wolf 2016.09.09. 04:38:37

Bár offtopik, de most bukkantam egy kis színesre (gondolom, az anyázások között azért elfér):
index.hu/index2/#bloghu/farkasnaplo/2016/09/08/medvekaland_predanak_nezte_a_vadaszt_a_predator

Én meg aggódom...:(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.09. 07:17:46

@Arcade Macho: Te tényleg totál gyengeelméjű vagy. :-))
Kirándultak, sátoroztak. Hova szart volna a kutya? A juhász nyája vajon hova szart?
Annyira buta vagy, hogy az elképesztő. Valakit keríts már, aki meg tudja mutatni neked hogy kell az ékezeteket használni. A környéken csak van egy 5.-6.-os gyerek aki egy fagyiért megmutatja neked. Ja lehet, rá vagy kattanva a fiúgyerekek seggére, ezért a környéket a szülők megtiltják a kölyköknek hogy barátkozzanak veled.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.09. 07:19:56

@she_wolf: Nem a megosztódásról van szó. @Arcade Macho: egy buta fasz, aki még a gépét sem tudja használni, okoskodik hogy hova szart a kutya. Hova szart volna a mezőn? A őzek nem oda szarnak? Az egész manusról lerí milyen primitív bunkó és a szintjéhez méltó válaszokat kap a parasztja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.09. 07:23:08

@she_wolf: Bírnám ha egy ilyen köcsög puskást, mint aki lelőtte a kutyát, szétkapna egy medve. A dögjének maradékát meg bevonszolná a Dunába.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.09. 07:24:23

@she_wolf: "Csakhogy az utólag kiderült tények ezzel szöges ellentétben állnak."
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy hazudtak mint a vízfolyás.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.09. 07:35:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jaj, ne viccelj már! Az ostobájától ékezetet vársz, amikor még a nagybetűt sem ismeri?

Tudományos Iibsizmus 2016.09.09. 08:28:23

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Nem, nem várunk. Csak jól elszórakozunk vele. :-))

aronsatie 2016.09.09. 12:44:37

@she_wolf: A vadgazdálkodással és a vadászattal az az alapvető bajom, hogy csakis az ember miatt van rá szükség. Ha ez odáig fokozódik, hogy egy kutya lelőhető, ha megpróbál megfogni egy fácánt, mert izé, a vadgazdálkodás, erős undort kezdek érezni. Függetlenül attól, hogy a fácános hivatkozás jelen esetben mennyire hiteles.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.09. 12:57:08

@aronsatie: Biztos hogy semennyire, mert ha ott volt a juhász, meg ott futkározott egy ideje a kutya, akkor már vad nem volt a környéken.

she_wolf 2016.09.09. 14:32:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Én m meg nem bírnám. Nem az emberbaráti szeretet beszél belőlem, hanem az állat életének féltése. Tudod, már az öreg székely is megmondta:D

A szar. Hát a szar, az szar ügy. Növényevő és ragadozó szara között jelentős különbség van. Tehenszarral terágyázol, jót tesz a földnek, meg a zőccségnek, egyéb kultúrnövénynek. Ezt megteszed kutyaszarral, és adtál a szarnak egy pofont, jó esetben csak feleslegesen dolgoztál, rossz esetben fertőzésnek teszed ki magad. Kell ez neked? De az erdő, mező azért még nem fog megpusztulni, mert egy-két kupac kutyaszar ott felejtődik.

"hazudtak mint a vízfolyás"
Láthatod, igyekszem píszí lenni:) Nem szeretek balhézni, de néha belőlem is ki bír jönni a tapló. Szerintem addig jó, amíg elnyomás alatt van bennem:D
(Éjszaka nagyon gorombát írtam valakinek, de inkább radíroztam. Hülyék vitában történő legyőzésétől valahogy nem tud orgazmusom lenni.)

aronsatie 2016.09.09. 14:32:49

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Szerintem se, de és ha? Melyik élet ér többet és kinek van joga azt eldönteni? Az állatkerti igazgató komoly bajba került, és nagy büntetést kapott, mert úgy döntött, kénytelen lelőni az elszökött farkast, mert agresszívvé vált, és veszélyes lehet emberre. Itt egy képzett, nem szökésben lévő és nem agresszív kutyát lőttek le. Arányos büntetést várnék.

she_wolf 2016.09.09. 14:51:23

@aronsatie:
Az ember. Ez így igaz. Ennek kiterjesztése: az az ember, ami messze nem a legtökéletesebb teremtmény (pedig de!), és ami/aki tudatosan teszi tönkre az élőhelyét.
Mindenre rátelepszik, mindent uralma alá hajt attól a téves elképzeléstől elvakultan, hogy mindenek fölött áll (pedig nem!).
Nagyon messzire vezet az, amit írtál, mélyebben nem mentem bele, és nem is célravezető most, és itt.
(Láttam egy filmet, "Cowspiracy" a címe, asszem, 2014-es.
Nagyon mélyen elgondolkodtatott, és el is szomorított.)

Vannak alapelvek, amiket nem kérdőjelezhetünk meg (az ember életének, javainak védelme). És vannak szabályok, amelyeket pillanatnyi kényelmünk érdekében simán áthágunk. Az eredménye pedig lehet akár az is, ami miatt most itt irkálunk egymásnak:(
Az erdő-mező, lakott területen kívüli helyek a vadaké, én csak látogató lehetek ott, a háziállatommal egyetemben. Vendégként kell tehát viselkednem, és a "háziak" szabályát betartanom.
Szeretem, és tisztelem az állatokat (jobban, mint az embereket, és ez nem egy elnagyolt meggondolatlan kijelentés tőlem), de úgy gondolom, mindennek, mindenkinek megvan a maga helye, élettere.

Konkrétabban: ha ismerem a vonatkozó szabályokat, akkor -ha csak rajtam múlik- betartom. Így leszek támadhatatlan. Innentől kezdve pedig tehetnek egy szívességet, én pedig élek minden létező joggal és eszközzel, hogy az igazamat bebizonyítsam!

she_wolf 2016.09.09. 14:55:07

@aronsatie:
A két eset és a körülmények teljesen más dolog. Nem értelek, miért vonsz párhuzamot a kettő között.

aronsatie 2016.09.09. 15:51:23

@she_wolf: Pedig igyekeztem egyértelműen fogalmazni. Az egyik esetben egy egyértelműen veszélyessé válható vadállat szökött meg (értelmes állat, tudja, hogy amit csinál, az tilos). Megpróbálták megfogni, nem sikerült, az igazgató úgy döntött, nem vállalhatja a veszélyt, ami az elhibázott kábítás jelenthet, és inkább lelőtte az állatot. A magyarázatot szinte senki sem méltányolta, és jól megbüntették.
Itt egy nyilvánvalóan ártalmatlan, és legalábbis gazdája számára értékes állatot, a befogást és más megoldást meg sem kísérelve egyszerűen kivégezték. Büntetés egészen addig fel sem merült, amíg ki nem derült, hogy az elkövető vízbe dobta a tetemet, ami megalapozta, hogy nem ez volt az egyetlen körülmény, amivel kapcsolatban hazudott. Azt szeretném, ha a büntetése arányos lenne az igazgatóéval, különös tekintettel a méltányolható magyarázatra az egyik, illetve annak teljes hiányára a másik esetben.

she_wolf 2016.09.09. 16:20:50

@aronsatie:
A szívem mélyén nagyon egyetértek veled, és mindkét eset mélyen megérintett.
Az emberek által meghozott szabályok és kötelezettségek teszik nem egyenlővé a két esetet.
Lehetne vájkálni a különbségekben könyékig:(

Az állatkerti eset nagyon sajnálatos, de gondolom, ott is történt emberi hiba, mulasztás.
Ez utóbbi eset pedig gyalázatos. Nincs rá enyhébb szavam. És nem azért, mert lelőttek egy kutyát (de megsúgom neked, hogy igen), hanem elsősorban azért, mert mocskos módon hazudtak az igazságról, és akinek az lenne a feladata, hogy tisztázza a körülményeket és szankcionálja a közéjük nem valót, csak a szabályzatot húzza maguk elé védőfalként.
Hát feldughatja magának a bötűket ezek után! Ha pedig nem ismeri az esetet teljes tartalmában, akkor miért nyilatkozik úgy, hogy az említett hentes szabályszerűen járt el?
Nem csak a kutyagyilkosnak tudnék a nyakára lépni szívem szerint, hanem a dezinformátor szagembernek is:(

aronsatie 2016.09.09. 18:47:51

@she_wolf: Szerintem még így is olcsóbban meg fogják úszni, mint az igazgató, akinek nem biztos, hogy igaza volt, de a dilemmája teljesen érthető még akkor is, ha feltételezhető, hogy mulasztás volt a dologban. Pedig jó lenne, ha az eset miatt a lövöldözni vágyó puskás emberek is éreznék, hogy kockázata van annak, ha lőnek. Egy élettel, még a kutya életével is, el kell tudni számolni. Tilosban parkolásért, vagy tilosban szaladgálásért nem járhat halál sem embernek, sem kutyának. Még ha odanagydolgozik, akkor sem.

she_wolf 2016.09.09. 19:37:08

@aronsatie:
Ha valaki linkelte volna, akkor bocsánat, én most futottam bele, napokkal később. Mindenesetre egyre egyértelműbb ez a dolog:(
444.hu/2016/09/06/igazsagot-akar-visszater-magyarorszagra-a-vadasz-altal-lelott-kutya-francia-gazdaja

Arra már ki sem térek, hogy egy jogosan kilőtt kutya esetében hogyan kell eljárni, mert ebben laikus vagyok. De nyakamba a rozsdás bökőt, hogy nem ott, X méterre kell elásni a tetemet....valahol:(
Letöltendő járna ennek a rohadéknak, és panelba űzetés azoknak, akik kötelességüknek érzik mindezek ellenére védeni.

Az állatkerti igazgatóval sima volt az ügy: példát kellett statuálni, hogy ottan vagyunk mink a lécen, ha valami csunyaság történik, mert rendnek kell lenni!
Kirakatozásban nagyon jók vagyunk:(
(Az igazgató fellebbezett egyébként, úgy tudom.)

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2016.09.09. 20:05:36

Én ott laknék a faluban és az én kutyámat lőné le a mocskos köcsög, egy este elkapnám és úgy eltörném az ujjait, hogy többet ne fogjon puskát. A rohadt mocsok! Nincs ott egy keményebb manus aki megdorgálná a férget?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.09. 20:17:18

@she_wolf: Remélem a történtek után a francia feljelenti ahol csak lehet, rendőrségen, ANTSZ-nél, vadászkamaránál és beperli az szemét alja mocskot!

aronsatie 2016.09.10. 21:14:29

@she_wolf: Vicc. Még mindig bizonyított tényként kezelik a fácánvadászatot, meg hogy jogszerűen lőtte le. Már előre megjósolom, hogy úgy fog lezajlani az etikai vizsgálat, hogy letagadja, hogy ő dobta a Dunába, azt mondja majd, hogy ő szépen elhantolta, csak valaki kiásta és bedobta a vízbe.
Az az ország, ahol rendben van, hogy lakott területen kívül, szabadon lófráló kutyát, ha van nyakörve, ha nincs, ha láthatóan ápolt, ha nem, ha fenyegetően viselkedik, ha nem, pusztán azért, mert ott és akkor nem látható a gazdája, büntetlenül le lehet lőni, az civilizálatlan, barbár hely és kész. Ezt a törvényt sürgősen meg kell változtatni.

she_wolf 2016.09.10. 22:20:02

@aronsatie:
Jól beszélsz.
Nem mondom, hogy kívánatos lenne, hogy bárhol el lehessen engedni a kutyánkat.
Azt sem mondom, hogy az arra jogosult szakember ne járjon el akár ilyen módon is (kilövés) ha szükséges, ha a törvény előírja, és minden törvényi feltétel és körülmény adott.
De ez itt se nem tiszta, se nem egyértelmű, se nem elfogadható.

Nagyon szeretném, ha hozzáértő, ilyen kérdésekben járatos valaki leírná, hogy mi a hivatalos teendője egy vadásznak azok után, ha kilő egy azonosítatlan, kóborló, esetleg támadó, vagy vadat űző kutyát.
Milyen előírásokat kell betartania? Mert azt nem hiszem (nem tudom elhinni!), hogy az az előírás, utasítás, hogy valahol el kell ásni.
Ez még viccnek is rossz!

Egy körültekintő és átfogó vizsgálat nagyon jó lenne annak a feltérképezésére, hogy adott területen milyen nagyságú és összetételű a vadpopuláció.
Gyanítom, hogy a feltérképezés készen van, és simán csak héderel azok asztalfiókjaiban, akik vadászattal, vadásztatással foglalkoznak.
Ezek után már azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a környéken egy fia fácán sincs.
Ja, bocs, ezt nem lehet, ilyesmire nincs sem ember, sem pénz...aham...
Abban bízom, hogy a franciák minden törvényi eszközzel élni foganak, hogy ezt ne lehessen a szőnyeg alá söpörni. Én drukkolok nekik!

Törvények megváltoztatása? Hol élsz, drága ember? Nálunk akkor hoznak/módosítanak törvényt, ha az nekik dolgozik:(
De itt csak egy kutyáról van szó, akit kutyába se vesznek. Nem baj, viszik, öregbítik szép hazánk hírnevét külföldre gazdik.

aronsatie 2016.09.10. 23:35:48

@she_wolf: Persze, ne lehessen, de hogy a senki földjén kevésbé lehessen, mint lakott területen, az abszurd. A szabálysértésért meg bírságot szokás kiszabni, nem halálbüntetést. Hacsak nincs emberélet veszélyben, az állat élete egyértelműen többet ér, mint holmi szabály.

she_wolf 2016.09.11. 00:36:00

@aronsatie:
Itt az történt, hogy a "hivatalos" vadász nem nem botlott bele a kutya gazdájába, és ez őt rögtön tettre sarkallta. Vakulna meg!
Ez szimplán hatalommal való visszaélés. És azt nálunk büntetni sem szokás, csak szólok!
Elvégre is demokráciában élünk.
Demokrácia... szép szó. Ha lenne egy macskám, ez lenne a neve.

aronsatie 2016.09.11. 12:02:01

444.hu/2016/09/11/lezartnak-tekinti-az-ugyet-a-lelott-kutya-francia-gazdaja
Szerintem a vadászt figyelmeztetésben fogják részesíteni, egy évre felfüggesztve. Ha ez alatt az idő alatt ismét bedob a Dunába egy általa lelőtt kutyát, érvénybe lép a figyelmeztetés. Mert én bízom az igazságszolgáltatásban.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.11. 23:17:58

@she_wolf: "Nem baj, viszik, öregbítik szép hazánk hírnevét külföldre gazdik."

Megérdemelték, megbosszultuk Trianont.

Nem lett volna Trianon, tízmillió szerb, tót, román, stb. bevándorló élne M.o.-on, és a fajvédő orbán a büdös életben nem kapna relatív többséget a parlamentben.

she_wolf 2016.09.12. 02:49:44

@aronsatie:
Az igazságszolgáltatásban bízni ilyen esetben nem tudom, hogy mennyire megalapozott.
Persze, az ember iagzságérzete, és hite nagyon megtámogatható lenne azzal, ha a jog emberei jól teszik a dolgukat.
Csak azt nem tudom, hogy -látva a mindennapi gyakorlatot- ez mennyire minősíthető naív dolognak a "hívőkben"...
Ilyen értékekben már csak akkor hiszek, ha rózsaszíben vágyom látni a világot, mert a sötét tónusok dominálnak inkább:(

Nagyon tisztelendő, ahogy a kutya gazdái viselkednek, és úgy gondolom, hogy annak érdekében hogy ezen békében túl tudjanak lépni, nagyon fontos lenne egy korrekt eljárás, korrekt, nem felszínes szankciókkal, lezárással.
(Csak éppen én sem hiszem, hogy ez így fog megtörténni.)

she_wolf 2016.09.12. 03:08:39

@atpijkamo116:
Kerülném a politikát, ha nem baj. Ha baj, akkor is!:P
De ha már bosszú: kicsinyes emberektől kicsinyességre fussa.
Tudod: kis ország, kis foci, nem baj. Kompenzálunk: nagy kutya, vadászfegyver! Bár igazából páncélököl kellett volna, és akkor legyen ember a talpán, aki azonosítja a dögöt.
De legalább elmondhatnánk, hogy mindent bevetünk nemzeti fácánjaink megvédésére!
Mert ha Magyarországra jössz, tisztelned kell a fácánjainkat!
Tényleg abbafejezem, mert gyün, ereszkedik a köd....

she_wolf 2016.09.20. 12:40:27

Ma botlottam bele, és ajánlanám azoknak a természetjáró kutyabarátoknak, akik szeretnének tisztában lenni a szabályokkal és lehetőségekkel annak érdekében, hogy velü(n)k ne fordulhasson elő a franciákéhoz hasonló eset:
1;index.hu/belfold/2016/09/20/kutya_setaltatas_szabalyai_vadasz_lelott_poraz/
Ennek nyomán pedig:

www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirdetmenyek/vadaszteruletek-hatara

2017.03.20. 18:23:41

@aronsatie: 1875 ös Erdészeti szakkönyv írja, kutya erdőbe nem való! Erdésznek vadőrnek kötelessége lelőni! Vadállomány védelmében! Erről tájékoztatni, tudomásul venni kéne!
50 év múltán horgász napijegyet vásároltam, jósvafői Erdőhivatalban. Maga a Gyukinak a fia? Szem.ig. alapján kérdezte. Híres vadember volt az apja! Ide helyezésekor első héten nyolc kutyát lőtt ki a határban! Mindjárt megszokták a láncon tartást!
süti beállítások módosítása