B1 blogcsalád



A legtöbb közkórházba csak meghalni fekszik be az ember

2016. szeptember 04. - Mr Flynn Rider

magyar_egeszsegugy_budi.jpg

  • Egy barátomnak fájt és bedugult a füle, elment vele a fül-orr-gégészetre, azt mondták neki, a legközelebbi időpont novemberben van, amikor sorra kerülhet. Mivel nem akart három hónapig fülfájással élni, elment egy magán fül-orr-gégészetre, megvizsgálták, kimosták a fülét, kutya baja. 15 ezer forintjába került.
  • Egy másik barátom elment vérvételre. Találtak nála valamit, mondták, hogy kell újabb vizsgálat, de annak az eredménye csak két-három hónap múlva lesz meg. Menjen el ide és ide, szúrassa ott meg magát újra, fizessen 3000 Ft-ot és holnapra megvan az eredmény.

Kifizette.


Ezek még a kevésbé rémtörténetek a magyar egészségügyből – vannak ennél sokkal rosszabbak, elég, ha az ember kinyitja a Praxis blogot, özönlenek a horrorabbnál horrorabb sztorik egymás után.

  • A várólistákról.
  • Az elhasználódott egészségügyi alkalmazottakról.
  • A tárgynak tekintett, megalázott betegekről.
  • Az élet és halál között lebegőkről, akiket egyik kórházból a másikba passzolnak le.
  • Az olyanokról, akiket ezoterikus kuruzslók próbáltak a rákból C-vitaminnal és káposzta-kúrával kigyógyítani, mert az egészségügyben nem foglalkoztak velük.

És ott a másik oldal: hogy hónapról-hónapra nő a kórházak adóssága, már nem csak a budipapírt kell bevinni, de a gyógyszert is neked kell kiváltani. Lassan magadra főzöl a kórteremben, vagy éhen halsz. A képen a Szent István kórház budija. Index) 

Ember manapság a legtöbb közkórházba

meghalni fekszik be.

Közben fizetjük a TB-t. Hova is? Ja, igen, valahova az államkasszába, onnan meg

  • jachtokra megy el;
  • az új arisztokrácia építésére megy el;
  • kormánytanácsadók kokainos bulijára megy el Ibizán,
  • xenofób gyűlöletkeltésre megy el, lásd óriásplakát-kampány; 
  • Paks2-re megy el;
  • Liget Projektre megy el;
  • 56-os, lopott popszámokra megy el.

És sorolhatnánk.

Hogy neked vakbeled van? Operálni kéne a csípődet? Majd jövőre. Addig meg dögölj bele nyugodtan!

Nem csak az a kérdés, hogy vezet ebből a helyzetből kifelé bármilyen út, hogy lehetne ezt megoldani, de az is a kérdés, hogy jutottunk idáig.

Sosem volt kérdéses, hogy az egészségügynek kellene valami, amitől jobban, hatékonyabban működik és nem apasztja ki az államkasszát. Gyurcsányék és a Szadeszék ötlete a magánosítás és leépítés volt – nyilván, a problémától úgy a legegyszerűbb megszabadulni, ha más állja a cechet.

Ez volt az egyik szeg a hazaáruló-népnyomorgató-szemkilövető-pfujjmocskoslibsizsidó-kommenista koalíció koporsójában. A Fidesz többek között ezzel tett hatalmas népszerűségre, a vizitdíj ellenzésével, „az egészségügy nem eladó” jelmondattal.

A vak is tudja, hogy az egészségügy nem arra van, hogy pénzt termeljen, vagy pénzt húzzanak le az állampolgárról – gondolja az állampolgár. Még akkor se, ha ez „csak” plusz háromszáz forintjába került volna.

Aztán szépen, csendben bevezették a magánegészségügyet.

Ahol fizetni kell. Ki vezette be? A Fidesz.

  • Központosítottak mindent, mint az oktatásban.
  • Évről-évre kevesebb jut az egészségügynek.

Az egészségügy már nem a szakadék szélén egyensúlyoz: bizony, már a szakadék alján van. Ott fekszik, összetörve. Nem működik. Albánia és Ukrajna lassan hagy le minket.

Ha valaki meg akar gyógyulni, akkor magánorvoshoz megy. Nincs várólista, tisztaság van, az orvos türelmesen meghallgatja a panaszát, emberként bánik vele. A nővérek kedvesek. A beteg tudhatja, hogy az élete és az egészsége jó kezekben van.

Két kérdés maradt csak ezután, persze ezek is csak amolyan filozofikus kérdések. Költői kérdések.

  • Mi lesz azokkal, akiknek nincs pénze magán kezelésekre? (Mert ez az ország nagy többsége.) Azokat miért „hagyjuk az út szélén?”
  • Mikor mondja ki végre hivatalosan pártunk és kormányunk, hogy képtelen megoldani az egészségügy gondjait, de igazából magasról szarik bele?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3811668880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.09.05. 08:45:44

"Mert az állam rossz gazda, majd a piac megoldja" ezt a szlogent a magyar liberális (Libsi)értelmiség találta ki, Csakhogy tudd kiknél kell és lehet reklamálni.

Ha pedig a mindenkori kormány nem úgy táncol ahogyan Brüsszel mondja, jön a kötelezettség szegési eljárás.

aachi 2016.09.05. 08:51:30

@Jakab.gipsz: "Mert az állam rossz gazda, majd a piac megoldja"

vajon miért jár piaci EÜ-be aki emberi kiszolgálást akaor, ha az állam jó gazda ?

Szelid sunmalac 2016.09.05. 09:01:36

@Jakab.gipsz: Hat bazdmeg ez gyenge libsizes volt. Mert az allam gaudai mivoltat es annak suinvinalat nem kell se libsikhez, se gyikemberekhez kotni. Azt mindenki latja magatol is

Midnight Run 2016.09.05. 09:06:18

Akinek nincs semmije, annyit is ér.
Mit nem lehet ezen megérteni? Nyilván ezt tetszik a népnek, mert erre szavaztak. Szerintem is jobb ez a rendszer, legalább tesz mindenki magáért.

Az a néhány, aki meg nem tud/képes magán segíteni, vegye úgy, hogy rossz lapokat kapott.

Medgar 2016.09.05. 09:46:07

A praxisblog mint hivatkozási alap? Viccnek is durva.

ősbölény 2016.09.05. 10:07:00

Azért te is jókora populista blöffencs vagy, ha a vizitdíjról ezt tudod írni: "Gyurcsányék és a Szadeszék ötlete a magánosítás és leépítés volt – nyilván, a problémától úgy a legegyszerűbb megszabadulni, ha más állja a cechet.!" Nyilvánvaló, hogy lövésed sincs az egészségügy-gazdaságról. Örülök annak, hogy gyűlölöd a gonoszt, de azért érteni kellene ahhoz a témához, amiről szólsz.

nemecsekerno_007 2016.09.05. 10:33:08

1. A választók ellenállása miatt nem lehetett komoly átalakításokat eszközölni (eü., nyugdíjrendszer, oktatás etc...)
2. ilyen programmal választást nem lehet nyerni, ez a demokrácia egyik paradoxona.
3. marad az, hogy minél kisebb költséggel hagyjuk szépen lepusztulni, aztán jöhetnek a magánbiztosítók, az állami meg gyakorlatilag szegény ellátás lesz.
4. aztán ha kialakulnak stabilan működő magán v. magán-állami kombinált rendszer, utána lehet azon gondolkodni, hogy mi legyen azokkal akik nem tudják fizetni a magánt

furious ewok 2016.09.05. 11:09:48

Én megfizetem a jó orvost, mert becsülöm a munkáját. Viszont ez mára lassan az egyetlen járható út az egészségügyben, úgyhogy a levonandó tb járulékot a továbbiakban kéretik inkább nekem kiutalni, mert hogy azért a pénzért is én dolgozom meg, de nem kapok érte az égvilágon semmit sem.

Mercel 2016.09.05. 11:42:20

@Jakab.gipsz:

Hagyjuk már az állandó libsizést ami gyakorlatilag csak a hülye szélsőjobbosok és még hülyébb fideszdroidok illetve a fizetett kommentelőkből jön ki állandóan.

Bzmeg erre a kormányra se a legnagyobb jóindulattal se a legnagyobb rosszindulattal nem lehet azt mondani, hogy liberális lenne.

Ehhez képest lassan megvan az "elmút nyóc év"ük és mit kaptunk / mit csináltak?

Még a rohadt mszp-nél is nagyobb züllést, már nem is titkolt korrupciót, leszarást, tékozlást hoztak miközben olyan szinten építették le az előzőleg felhergelt társadalmat amire úgy 50 éve nem volt példa.

gyurcsány ennek a negyedéért kötélen végezte volna a drága nép haragjától, ennek meg tapsoltok, hogy költenétek orvosra a magyar egészségügy legundorítóbb lukjában az összes forintot amit bérkommentelésért kaptok.

Mercel 2016.09.05. 11:45:57

Amúgy lassan tényleg mindenki magánorvos jár - amivel csak az a baj, hogy kisebb gondoknál, vizsgálatoknál még elmegy a pár ezer pár tízezer forint, de ha tényleg nagy baj van akkor az teljesen hazavághat egy átlagos családot.

Természetesen az éveken évtizedeken át fizetett TB-ből nem lehet finanszíroztatni a magánkezeléseket.
Ha pedig egy magánkórház véletlenül megerősödik és úgy működik ahogy elméletben minden állami kórháznak kellene - akkor ilyen olyan módszerekkel kinyírják - lásd Telki magánkórház ahol a tulajdonos alapító végül feladta.

Mercel 2016.09.05. 11:49:06

Egyébként mekkora rettegés lenne a kormányzati bérkommentelők és bérbloggerek között, ha szépen szisztematikusan elkezdenék levadászni őket, nevet, címet, arcképet akár óriásplakátra kitenni.?

Hányan vállalnák be még utána is ha minden nap attól kellene tartani, hogy legjobb esetben is leköpik őket rosszabb esetben nem ér haza egyben?

Csak kérdezem szép csendben, mert kezd lassan nagyon elég lenni és az internet kvára nem anonim az emberek nagy része pedig kezd lassan nagyon nagyon idegese lenni..

steery 2016.09.05. 11:50:32

Hé! Mi senkit nem hagyunk az út szélén! Hanem belökjük az árokba, hogy ne torlaszolja el az utat!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.05. 11:57:24

@Mercel:

Induljunk ki a tényekből.
Az van, ugyanis, hogy Fidesz és a kormány még most is jóval népszerűbb az összes ballib elkúró megmaradt hordaléktól.
Az 50% meg ugyanúgy nem foglalkozik soha politikával, nem blogol, nem szavaz, mint eddig.

Tekintve a blogszférában megjelenő kommentelők beállítottságát, cirka ugyanannyi érvel a ballibek ellen, mint a Fidesz vagy a kormány ellen.

Azaz statisztika alapján, a ballib jóval több bérkommentelőt alkalmaz. De persze ebben benne vannak azok is, akik valami Soros féle álcivil blog nevében löketik a marhaságokat.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.05. 11:59:39

@Mercel:

Az megvan ugye, hogy GYurcsány alatt zárták be a legtöbb kórházat, szüntették meg a legtöbb ágyat, és fektették Gyöngyösön elprivatizált kórházak folyosóira a betegeket ?
www.origo.hu/itthon/20080110-vizsgalodnak-a-betegeket-a-folyoson-kezelo-korhazban.html
A folyosón fektették le a betegeket a gyöngyösi kórházban

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 12:03:58

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Fidesz és a kormány még most is jóval népszerűbb az összes ballib elkúró megmaradt hordaléktól."

A fos finomabb a szarnál. Egészségedre!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 12:05:41

@Ballib cenzúrázók réme 18: "zárták be a legtöbb kórházat, szüntették meg a legtöbb ágyat"

És az miért lenne dicsőség, hogy a csökkentett számú ágyakat és kórházakat se finanszírozza az állam???

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.05. 12:21:58

"Aztán szépen, csendben bevezették a magánegészségügyet.
Ahol fizetni kell. Ki vezette be? A Fidesz."

Semmi gond ezzel, mert nem agyrucsány vezette be. Sőt, tőle még a 300 forintos vizitdíjat is elnépszavazta az istenadta nép, de azért csak a gyurcsányahibás.

Hasi ulrtahangra kórházban szeptember első napjaiban decemberre tudtak időpontot adni. Reklamáció, de addig akűr meg s halhat a beteg, vonal végén süket csend a néma válasz. Magánrendelőben ugyan ez az orvos egy héten belül fogadja a beteget. Nem vizitdíj mértékű összegért. ÉS tudjuk ezért nem az orvos a hibás, de még csak nem is a kórház.

Jakab.gipsz 2016.09.05. 12:51:49

@Mercel: Gyakorlom a civil kontrollt és nem vagyok feledékeny, A mit mondottam azt pl. Kuncze úr és tettes társai (kft.) hangoztatta, nem én találtam ki. Tessenek azoknál a szekta filozófusoknál reklamálni aki szeretnek istent játszani és saját szavaikkal kell őket szembesíteni.

Nekem se tetszik ez a "szép új világ", de ezt is kiagyalta valaki vagy valakik, és nem szabad másra még gondolnunk sem, ez itt a legnagyobb probléma. Mert mi van akkor ha mindenki téved, és vannak olyanok akik, szisztematikusan hazudoznak? mert például ha egy tévedésbe lévő ember valamit rosszul csinál és mutatunk egy könnyebb megoldást, jót nevet és úgy folytatja a munkát, ezzel szemben a hazug na az kezd el gyűlölködni és minden félét kitalálni, másról beszélni, stb. Figyeljétek meg, és ne felejtsétek a múltat,

a keresztényeket bántani tilos 2016.09.05. 12:53:30

@Jakab.gipsz: Hát sajnos az van, hogy a fidesz kormányzás minden perce igazolja ezt a tételt, szóval most azért kellene vádolni a lipsiket, mert kimondták az igazat?

Tudtam én, évek óta hangoztatom: a magyar ember egyedül azt gyűlöli, ha igazat mondanak neki.

Spermahajder 2016.09.05. 12:56:16

@Ballib cenzúrázók réme 18: És most képzeld el: "...mekkora rettegés lenne a kormányzati bérkommentelők és bérbloggerek között, ha szépen szisztematikusan elkezdenék levadászni őket, nevet, címet, arcképet akár óriásplakátra kitenni."

n3spr3ss0 2016.09.05. 12:57:19

A sok birka 300 forintos meg csak néz,mint a moziban.

Ez a név már foglalt! 2016.09.05. 13:09:42

Van igazság a cikkben, de mindjárt az elején a fülfájásos példát megcáfolnám, nekem minden nyáron begyullad és bedugul, elmegyek a fül-orr-gégészetre ahol a soromat kivárva (1, max 2 óra) azonnal ellátnak. El is kell lássanak, mivel ez tudtommal ambuláns kezelésnek számít, szóval ez a példa vagy hazugság.

Vérvételes példa is sántít, háziorvosi beutalóval amikor megyek, kivárom a sorom reggel, (30 perc, max 1 óra) és leveszik a vérem, ingyen, eredmény még aznap délután, ingyen, állami intézményben.

Szóval ilyen hazug példákkal nem lenne jó elrontani a cikk hitelességét, mert az tény, hogy a béka segge alatt van az egészségügy és a műtétekre gyakran sokat kell várni. Mondjuk erre is tudok egy példát mondani a családomból, hogy 2 hétre kapott a rokonom időpontot és már meg is műtötték. Szóval...

hidroponi 2016.09.05. 13:24:05

@Ez a név már foglalt!: nalunk 10e varos az mar jo eset, ha 1 honapos elojegyzes utan bejutunk a vervetelre.
de most pl. 2 honap mulva adtak idot.

vejnemojnen1969 2016.09.05. 13:28:34

@Ez a név már foglalt!: nem a példa hazug, neked van szerencséd. Órákig tudnám sorolni, hogy Pl. Szemészeti kontrollra HÁROM hónap a várakozási idő, reggel kilenctől egyig vagyok ott félévente, pedig időpontra megyek. Gyere, üld végig velem. A vérvételre bizony időpontot kell kérni, tavaly legalábbis napi keretszámok voltak, utána már hiába mentél. Ortopédiai vizsgálat, mert fáj a térdem, két- három hónap, a doki hozzád sem ér, csak a rtg-t nézi meg. Stb.

morpho 2016.09.05. 13:42:31

@Jakab.gipsz:
Ha libsizel, meg Gyurcsányozol egy jóképűt, akkor jobb lesz az egészségügy? A fidesz mindent jól csinál, a magyar egészségügy az egekben, de a Kunce egy geci!
Ez lenne a megoldás? Az, hogy 2009 óta kb a GDP 1%-át kivonták az egészségügyből, Az rendben van, mert a Gyurcsány! Egyébként a Fletónak legalább volt egy ötlete az egészségügy átalakítására. Orbán ezt leszavaztatta, nehogy már sikerüljön neki valami, majd hagyta szétrohadni az egészet. Ez most így jó? Közben megy a kamukampány a kamumigránsok ellen közpénzből, Orbán népszerűsítésére. Nem inkább az egészségügyre kéne ezt a zsetont költeni? Ja nem lehet, mer a Gyurcsány elkúrta!

2016.09.05. 13:58:24

"Még akkor se, ha ez „csak” plusz háromszáz forintjába került volna."

Került is, mert a fidesz a bruttó bér 1%-val megemelte az eü járulékot, ami 100 ezer ft-os bruttó bérnél havi 1000 ft, vagyis évente 40 vizit-/napidíj összege, csak a hatása nem látszik, mert ez nem a házidokihoz/kórházhoz került, hanem valószínűleg Orbánék magánkasszájába.

vénkujon 2016.09.05. 14:03:04

@Ballib cenzúrázók réme 18: a fid.tálibok nagy része nem tudja bekapcsolni a számítógépet. nem hiszem, hogy több lenne a fizetett ballib-kommentelő. aki meg két kanyarral többet beletesz egy-egy gondolatba, rögtön látja, hogy elkel a kritika bármely fid.-intézkedés/hirdetmény/kampány/akármi kapcsán. erre rögtön besorolódik a ner ellenségei közé. ennyire egyszerű ez.

Ez a név már foglalt! 2016.09.05. 14:03:34

@hidroponi: a példáim igaz, hogy budapestiek, de itt egy kerület ~100.000 fős kb, nem 10.000, de nem 10-szer annyi kórház jut egy kerültre, szóval nem tudom, hogy mi a gond nálatok és a hasonló helyeken, szerintem szimplán csak szervezési problémák vannak, vagy munkaerőhiány, mert egy vérvételhez nem kellenek azért drága csúcstechnológiás készülékek, csak egy nővér, tű meg fiola.

@vejnemojnen1969: abból a szempontból hazug, hogy van ilyen is meg olyan is. A szemészeti problámák, bár kellemetlenek, de nem halálosak, így a 3 hónapos várakozási idővel ha számolsz, akkor 3 hónappal előbb kérsz beutalót, ahogy azt gondolom teszed is, hiszen félévente oda jársz, ahogy írod. A reggel 9-től 1-ig történő várakozás megint csak szervezési kérdés, meg lehetne oldalni jobban is, gondolom mindenkit behívnak reggel 9-re aztán van aki csak 1-re kerül sorra, míg ha mindenki kapna mondjuk 10 percenkénti időpontot (vagy amennyi átlagban egy ilyen vizsgálat), akkor mindjárt nem kellene órákat várni.

Félreértés ne essék, nem védem én viktátort (vagy kúrcsányt vagy akárkit) és bandáját, csak azt akarom mondani, hogy nem annyira fekete és fehér a helyzet, ahogy a cikkben írva van. Persze az is lehet hogy én és családom egy roppant szerencsés család, ez is benne van, remélem ez mondjuk így is marad.

Jolka40 2016.09.05. 15:05:20

Az orromon kis csomó nőtt, beutalt a háziorvos a szakrendelésre, az orvos ránézett és azt mondta: daganat. Meg kell műteni, három hónap múlva lesz időpont. A család megrémült, összedobták (nehezen) a magánklinikai árat. Megműtöttek, a laborvizsgálat megállapította: jóindulatú volt. Ez csak egy példa.

petivagyok innen 2016.09.05. 15:49:04

Ezen mit kell csodálkozni? Ennyit bír az ország.
Fél millióan nem itthon fizetik a TB-t, hanem külföldön. (Lehet, hogy valaki befizeti ugyan itthon a havi 6000 fotintot, de az semmire nem elég.) Az ő befizetésük hiányzik az államkasszából.
A másik oldalon szívják az egészségügy vérét a hobbi kezelésre járók. Orvosilag alig indokolható okokból, cociális megfontolásból köldenek embereket felesleges vizsgálatokra, tartanak táppénzen.
Ott van a gyógyszerlobbi és az exrahiper profittal dolgozó segédeszköz beszállítók.
Gyakoraltilag Magyarországon alig fizet be pénzt az államkasszába. Van 3 millió nyugdíjas, másfél millió állami alkalmazott, fél millió közmunkás, fél millió külföldön dolgozó, 2 millió fiatal és munkanélküli, aki nem fizet az államnak. (Az egyik zsebből a másikba való tologatást nem nevezem bevételnek.) Ha mindenkit kiveszünk, akkor marad 1,5-2 millió ember, aki eltartja az egész kócerájt.
Ezek mellett még jönnek a haveri pénzszivattyúzások, az a csoda, hogy még egyátalán működik valami.

nemecsekerno_007 2016.09.05. 16:13:42

@petivagyok innen: :) Én se értem, hogy a többség miért nem képes ezt felfogni.
Tényleg így működik az ország. Még annyit tennék hozzá:

- a sokat óhajtott dolog, hogy a politikusok, meg haverok ne lopjanak. ez oké.
- de azt már kevesebben teszik hozzá, hogy emellett az állampolgárok pénzszivattyúzását is meg kéne ám szüntetni. na ez már kevesebb embernek tetszene :)

Mercel 2016.09.05. 16:42:15

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Nem érdekel mit csesztek el gyurcsányék. Konkrétan abból a helyzetből amit egy átlagember érzékelhet minden szarabb. Ezen nincs mit okoskodni.

A fidesz kormányra kerülése előtt válogatás nélkül mindent támadott, mindenben rémeket és ellenséget látott, minden témában csak hergelte az embereket.

Volt eddig 6 évük. Jobb lett BÁRMI? Most őszintén.
Volt kétharmadjuk? Volt.
Bármit megtehettek volna, hogy pozitívabb legyen az élet az országban.
A korrupciónak még az írmagját is kiirthatták volna. Ehelyett már nem is leplezik a korrupciót.
Szóval ott tartunk, hogy szó szerint MINDEN lehetőségük megvolt, és közben minden szarabb lett. Nem kicsit. Nagyon.

Engem ez érdekel és semmi más.

Hozzáteszem nem látom, hogy a hazug csaló fidesz leültette volna a hazug csaló mszp-s vezetőket.

Úgyhogy hagyjuk a bullshitet meg a más a hibást, az meg különösen nem érdekel, hogy hány agyhalott között népszerű a fidesz.

Szar van amit a fidesz okozott és nagyon úgy néz ki, hogy miközben a maradék EU-s pénzt is el akarják lopni remény sincs arra, hogy jobb irányba fordulnak a dolgok.

Nekem meg már szinte a teljes baráti és ismeretségi köröm elment a hanyatló nyugatra dolgozni és ÉLNI.
Mert, hogy ott tudnak nyugiban békében általában jól Élni.
Nem vegetálni - Élni.
Tudom biztos mind hülye, meg libsi. Meg a többi durván egymillió amelyik elment az is.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.05. 17:00:30

@Mercel:

Persze hogy jobb lett.
Tulajdonképpen minden jobb lett, mint Gyurcsányék alatt.
Az MSZP-SZDSZ-es elkúról alatt eladósodott az ország, az emberek, nőtt a munkanélküliség, az EU legnagyobb rezsijét fizettük.
Bezárták az iskolákat, kórházakat, elvették a pénzt, kirabolták eladták az országot.
A reál bérek csökkentek, a kedvezményes forinthitelt visszavizethetetlen devizahitellé változott.

Most csökken az államadósság, a devizahiteleket kiváltották, a rezsi jóval alacsonyabb, a reálbérek növekednek, a gazdaság is, nincs infláció, a banki kamat 1% körüli.
Bármilyen gazadsági adatot nézünk, a kedvenc elkúróidtól az egész EU-ban nincs szarabb.
Lehet hogy Orbánéktól is van jobb, sőtt bizonyos.
De hogy azok nem az elkúró ballibek azt már saját bőrünkön tapasztalhattuk.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 17:09:54

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Tulajdonképpen minden jobb lett, mint Gyurcsányék alatt."

Ne nézd az M1-et, mert kiég az agyad, és ilyen hazugságok gyökereznek meg benne. Minden rosszabb lett, mint gy alatt. Ebben az a legszomorúbb, hogy gy eleve nem egy fényes viszonyítási pont. Mondjuk az első 4 évben jobban éltünk, mint 4 éve, de ennek az ára iszonyatos eladósodás volt. Ami az orbán rezsimet valamennyire a vízfelszín közelében tartotta, az a valag EU-s pénz, ami a Marshall segélyt is meghaladta.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 17:12:13

@Mercel: "Bármit megtehettek volna, hogy pozitívabb legyen az élet az országban."

Igen. Ez az igazi bűnük, gyurcsánynak, hogy nem csinált semmit, pedig 5 év lehetősége lett volna az országot jobbítani, orbánnak, hogy nem hogy javított volna, de hatalmasat rontott 6 év alatt az ország helyzetén. És teljes gőzzel folytatja. Egy román titkosügynök mind a tíz ujját megnyalná orbán romolásának láttán.

Gyorgy Nagy 2016.09.05. 17:17:20

@Ballib cenzúrázók réme 18: Te TŐMŐR CSONTFEJÚ F.SZ VAGY kommenteid alapján!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 17:22:17

@Gyorgy Nagy: Ezt a hülyeségét is számtalanszor tételesen megcáfoltuk. Van néhány panelje, amit unalomig ismétel.

Jakab.gipsz 2016.09.05. 17:29:14

@a keresztényeket bántani tilos: Igen egyetértek veled, " a keresztényeket bántani tilos", gyűlölködő irigykedő, jött-ment sivatagi nomádoknak. Még akkor sem ha momentán, "a kereszténység még nem érti önmaga lényegét", és sajnos bedől minden szélhámosnak.

vénkujon 2016.09.05. 17:34:59

@Ballib cenzúrázók réme 18: jah. gyurcsány.:) ilyet én is tudok. gy idején a svéchi fran 170. rontó lali/orbyék idején 350.:) ja igen. fasztólcshyék meg ellopták a különbözetet. látod bazz. ilyen egyszerű ez.

moszkvicssluszkulcs 2016.09.05. 17:39:49

Hova megy al a TB?? Hát Rikardóékat miből vizsgálják, miből asszisztálunk a gyerekgyárukhoz???

zastava · http://balkanmaskepp.blog.hu/ 2016.09.05. 17:47:25

@vejnemojnen1969: Így van. Nálunk is egy egyszerű vérvételre minimum két hét múlva kap az ember időpontot. De volt már három hét is. De a közeli város kórházába egy rohadt EKG-ra szeptember elején kértünk időpontot, decemberre (!!!) volt egy. Ugyanaz a doki magánrendelésen még azon a héten fogadott, ahogy felhívtam őket.

Ez a név már foglalt! 2016.09.05. 18:00:33

@Ballib cenzúrázók réme 18: Te troll vagy, vagy komolyan gondolod amiket írsz? Ha előbbi akkor:
"Most csökken az államadósság": aha, 2015-ben rekordot döntött, olyan magas volt
"a devizahiteleket kiváltották": aha, a jó kis magyar forintra, 3 éves VÁLTOZÓ kamatú hitelre. Mennyi is most a banki kamat? 0,9%, ahogy írod, namost ez meddig lesz így szerintetek, 10-20 évig még, amíg lejárnak a hitelek? Nem hinném, majd jól felmegy a szokásos 10-15%, aztán lehet sajnálni, hogy forintosítottátok a devizahiteleiteket (amiket nem lett volna szabad felvenni sem már az első körben, csakhát gyúrcsány..)
"a rezsi jóval alacsonyabb": Ja, mihez képest? persze a korábbi magyar rezsihez képest igen. Csak a hálózatok nincsenek karbantartva, mert nincs rá pénz, folyamatosak az áramszünetek, az államot százmilliárdokra perlik az energia cégek. De ki járt itt jól? Az akinek 100-200e a gáz meg villanyszámlája, mert a medencét meg szaunát ugye fel kell fűteni.
"a reálbérek növekednek": ez tetszik, mert itt nem hazudtál :) szóval igen növekednek, csak kúrcsány idejében nagyobb mértékben növekedtek. Nembeszélve arról, hogy a KSH megszűntette a létminimum mutatóját, no sajna nem azért mert már senki nem él a létminumum alatt, hanem mert túl sokan élnek ott és ez így ciki...
"a gazdaság is": első negyedévben majd 1 %-kal csökkent a gdp, de már szinte a teljes balkán is lehagy minket, mi vagyunk az új balkán
"nincs infláció, a banki kamat 1% körüli": ezt pozitívumként írtad? Csak mert ez egy haldokló gazdaság tünetei, csak szólok, nagyon nem jó ha nincs infláció, neadjisten defláció van és negatív kamat, mert az a fogyasztást elég erősen visszafogja, ami pedig a gazdaság alapja.

Ez a név már foglalt! 2016.09.05. 18:02:07

@zastava: nem lehet hogy a doki korrupt (bár nagyon ritka az ilyen...) és direkt ilyen késői időpontokat ad, hogy aztán az emberek inkább a magánrendelésébe menjenek???

vénkujon 2016.09.05. 18:12:19

@Ez a név már foglalt!: na bazz. most beűztük a pártközpontba egy mini-továbbképzésre:(

Ez a név már foglalt! 2016.09.05. 18:35:58

@atpijkamo116: de most komolyan, nekem nem ilyen több hónapos várakozási idők a tapasztalataim, se műtéteknél, se vizsgálatoknál, (mindkettőből volt pár a családban mostanában, kisebb és nagyműtét is, igaz szerencsére nem életmentő, csak életminőség javító) ellenben mindenki aki itt ilyenre panaszkodott az leírta azt is, hogy "bezzeg a magánrendelésében azonnal tudott fogadni", szóval ez nekem így gyanús.

morpho 2016.09.05. 18:43:39

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Egyszer már kérdeztem tőled, hogy miért tolod a blogtérben szó szerint a kormánypropagandát? Akkor azt kamuztad, hogy te nem is szereted a kormányt. Ami amúgy lehet, viszont akkor miért másztál be a kormány seggébe a meleg szarig?
Ez a "minden jobb lett mint Gyurcsányék alatt volt", nettó hülye kormánypropaganda. Az megvan, hogy egy normális demokráciában kritizálni szokták a kormányt, nem a seggét nyalni. Szar lehet a Habony művek gyermekének lenni, de te akartad ezt a melót! Most lehetőleg tolj be pár linket kormánypárti médiáktól, ami igazolja, hogy minden szuper! (riposzt, 888, magyar idők, origo) Hajrá!

baldoc 2016.09.05. 18:48:44

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Tulajdonképpen minden jobb lett, mint Gyurcsányék alatt."
Már találkoztam hasonló beteg elmével.
Az, állította, hogy még sohasem hazudott.
Sajnálom magát. A mai egészségügy kellene, hogy segítsen magának.
Menjen MAGÁN rendelésre!
Az ÁLLAMI rendelés magának már kevés!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 18:58:48

@baldoc: "Az ÁLLAMI rendelés magának már kevés!"

:)) Ja.

Mercel 2016.09.05. 19:09:48

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Most tényleg komolyan nem érted, hogy nem érdekel, hogy gyurcsány aki szerintem is egy pojáca a bandája pedig kártékony volt mit csinált?!

L E S Z A R O M

Ne próbálj gyurcsány pártinak beállítani csak mert orbánt és bandáját hazaáruló féregnek tartom.

Az érdekel, hogy MOST mivan És EZUTÁN mi várható.

Az általad citált dolgok pedig sajnos nem igazak vagy féligazságok amiknél még a teljes tudatlanság vagy nyílt hazugságok is jobbak.

Az adósságunk csökkenése például nagyon is félig tele vagy félig üres a pohár kérdése. Ráadásul a napi életben iszonyatosan nagy árat fizetünk érte.

kérdezzek vissza, hogy hány stadionból hány kórház épülhetett volna?

Hagyjuk már a mellébeszélést.

conchita wurst 2016.09.05. 19:12:01

én meg úgy emlékszem hogy a szadesz akarta privatizálni az egészségügyet

aki ma gyurcsányi

poszter te hazudozol, azt hiszem

conchita wurst 2016.09.05. 19:12:57

@Mercel: aljas gyurcsányista voltál, vagy és leszel

nevetséges vagy

Larry Silverstein 2016.09.05. 19:16:12

- mo-n az egészségügy jó, pont olyan mint a többi V4 országban (vannak halódó kórházak, meg vannak kiválóak)

- ingyen van vagy olcsó, közben a színvonal magasabb mint Hollandiában vagy az UKben (kivéve az ottani magánpraxisokat) - ehhez elég lenne poszterka olvasgatnod a határátkelő blogot -, nem csoda hogy kelendőek a magyar orvosok, nővérek mindenfelé

baldoc 2016.09.05. 19:24:23

@conchita wurst: Maga férfi vagy nő??
Hazudik vagy igazat ír??
Kellene a működő egészségügy vagy világbajnok magyar foci??
Hogy egyik sincs?? De van rendszer szintű KORRUPCIÓ, HAZUGSÁG és SZABADSÁG ELLENESSÉG (illiberalizmus).
Örüljön ennek!!

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.05. 19:27:32

Ha olyan szar az egészségügy, kérddés hogy a külföldön élő hazánkfiai miért jönnek ide orvoshoz de még patikába is, nem oda ahol élnek.

A szőnyi és a tatai kórházak meg tele vannak holland és német nyuggerrel, ők se mennek haza orvosért, kényelmetlen lenne a seggüket 20 km-nél messzebb vinni a gyógyfürdőktől. És ez két pici kórház, messze nincs úgy felszerelve mint a megyei kórházak!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.05. 19:37:20

@Larry Silverstein: Nem kéne ilyen szomorú dolgokkal viccelődnöd!

baldoc 2016.09.05. 19:38:42

@Tiszteltetem Brüsszelet:" Ha olyan szar az egészségügy, kérddés hogy a külföldön élő hazánkfiai miért jönnek ide orvoshoz de még patikába is, nem oda ahol élnek"
Tényleg nem tudja??
"holland és német nyuggerrel, ők se mennek haza orvosért,"
Tényleg nem tudja??
Menjen ki a piacra, bármelyikre!
Nézze csak meg, hogy számít-e az ár!
Tudja ez a csúnya nyugaton dolgozó vagy ott élők számára ez logikus.
DE MAGÁNAK??!!

dunántúli gyerek 2016.09.05. 19:39:23

Voltam egy évet Lancester, Ohio-ban az USA-ban. Eccer lázam volt, eccer meg kiment a bokám. Az állami kórházban az állapotok semmivel se voltak jobbak, mint otthon(Dunántúl), azzal megspékelve hogy a sok orvos angolul se tud rendesen, mert pakisztániak töltik fel ezeket a helyeket, ahol fehér orvos már nem akar dolgozni (nem jók a fizetések, persze usa viszonylatban). Ja és fizetni kell keményen, de még így is 10x olcsóbb mint az itteni magánklinika.

Larry Silverstein 2016.09.05. 19:53:20

@atpijkamo116: Másokkal ellentétben éltem már pár országban. Most Prágában vagyok.

A magyar EÜ a világban jónak számít, azért a pénzért meg egyenesen kiválónak. És azt se lehet elmondani, hogy 10 éve vagy 5 éve bezzeg, mert nem volt semmivel se jobb, se rosszabb.

baldoc 2016.09.05. 19:56:13

@dunántúli gyerek: Na, akkor most már ideje orvoshoz mennie!
Én pszichiátert javasolnék.
Pinokkió-kór lesz!
Nyugodjon meg nem halálos!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.05. 20:46:38

Ha Gyurcsány lenne hatalmon, akkor nemzetrontó lenne az egészségügy. Most, hogy Viktor van ugyanazzal a teljesítménnyel minden rendben van. A fideszes mind hülye.

anyadmajma 2016.09.05. 22:24:14

@Larry Silverstein: akkor vidd be az anyád a Merényibe bennfekvőbe, miután a gyerekednek nem tudnak ágyat adni a baleset után a HEim Pálban, te hazaáruló bolsevik geci. Te sem vagy különb, mint a másik hazaáruló seggnyalótestvéred, a birka. elhúztok külföldre jó kis zsíros kormányzati állásban, aztán mi meg elhisszük nektek, hogy Magyarországon minden rendben van?

anyadmajma 2016.09.05. 22:25:48

@Tiszteltetem Brüsszelet: na, te másik hazaáruló bolsevik geci, neked se kínok mást, mit amit a seggnyalótestvérednek , @Larry Silverstein: nek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.05. 22:35:24

@Ballib cenzúrázók réme 18: haha te most is egy ugyan olyan hazug szardarab leninfiú vagy, mint ami voltál :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.06. 09:17:05

@anyadmajma: "mi meg elhisszük nektek, hogy Magyarországon minden rendben van?"

Látod, mégsem mennek el szavazni, vagy ha igen, akkor is kétharmadot szavaznak neki, és nem veszik észre, hogy ezt most hálálja meg nekik Orbán és csapata.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.06. 09:22:05

@baldoc: " Ha olyan szar az egészségügy, kérddés hogy a külföldön élő hazánkfiai miért jönnek ide orvoshoz de még patikába is, nem oda ahol élnek"
Tényleg nem tudja??"

Tutta?

Az ecceri magyar, aki huszonévesen Kanadáig meg sem állt ( még a diszidens jelző sem riasztotta ), a kilencvenes években hazaköltözött, mert az ugyancsak hasonló cipőben járó felesége rákos lett. Itthon sokkal olcsóbban kezelték a mi járulékainkból fenntartott kórházakban, mint Kanadában. Később az eccerit is ugyan ez az egészségügyi hálózat kezelte, közben meg amit befizettett, abból egy pohár teára sem futotta volna.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.06. 09:25:51

@Larry Silverstein: Én is éltem pár országban. Olyan, hogy 6 órát vár a törött lábával valaki a balesetin, mielőtt orvos (nem orvos, még csak rezidens) elé kerül, olyan nem volt.

Pár hónapja gyulladt állkapoccsal beültem a János szájsebészetére, tizen vártak már, és az orvos elegánsan elment vizitre. Mentem a fizetős orvoshoz, első dolga volt új röntgent csinálni, mert az esztékás felvétel alig volt használható.

Való igaz, hogy sok területen a magyar egészségügy világszínvonalú. Pl. onkológia. De az is igaz, hogy a rákos betegek fél napokat eltöltenek orvosra, vizsgálatra vagy kezelésre várva. Reggel nyolcra berendelik a vidéki bácsit, jön vele a néni, mert egyedül már nem nagyon megy, délután 4 órakor jut sorra, és lekésik az utolsó vonantot. Nem kell mindenhez pénz, csak egy kis emberség hiányzik.

Kislánynak (olyan 35-40) megcsinálják az emlődaganat eltávolítását, nyirokcsomókat is kivesznek. És NEM szólnak, hogy azzal a karjával nem emelhet 2,5 kg-nál többet. Építkeznek, meghúzza a kezét, tönkremegy a karjában a nyirokkeringés, és onnantól kezdve haláláig állandóan fáj, és folyamatos kezelésre szorul.

György Fekete 2016.09.06. 21:20:29

A szerző barátjának.

Amennyiben a beteg nem képes elviselni a fájdalmat, sürgősségi ellátásban kötelesek részesíteni, nem pedig hónapokig váratni. Ez a norma (lásd protokollok) az orr-fül-gégészetre is érvényes...

Mint érdekeit képviselni agilisen hajlandó páciens jegyeztem.

Ferdinandus 2016.11.15. 12:12:48

Mondom is az ellenérveket:

- Nem lázadozni kell, hanem tenni érte, hogy jobb legyen
- Nem lázadozni kell, hanem többet dolgozni, kreatívabbnak lenni, hogy legyen miből kifizetni a magánellátást, az ingyenes egészségügy ideje lejárt. Senki nem várhatja el, hogy az állam oldja meg a problémáit.
- Országszinten is hatékonyabban kellene dolgoznia mindenkinek, mert kimutatták, hogy azért nincs pénz semmire, mert lusta, tehetségtelen szar mindenki, bezzeg külföldön.
- Gyurcsányék építették le az egészet, és a kormány legnagyobb jóakarata ellenére is kell még jó néhány évtized, amíg rendbe jön.

És a személyes kedvencem, kvázi ilyen Mindenegybenblog-stílusban foganván:

- Régen még ilyen se volt, pl. a II. világháború idején. Egy generáció nőtt fel ilyen körülmények között, mégsem elégedetlenkedtek, mert sokkal keményebbek voltak, nem úgy, mint a mai, elpuhult liberális csőcselék.
süti beállítások módosítása